Page 1

b ev M ag ids asin t li et f v s k or val it

liv&sjæl Nr. 4 - august/september 2013 

et

Kr. 48,00

HOW TO ATTRACT YOUR SOULMATE Lær mindfulness Der findes ingen ligegyldige øjeblikke! Interview med Dan Millman

Ayurvedisk sommermad Gøre meditation til en daglig praksis Hvem er jeg? Hvem er du?

Enneagrammet gør os bedre til at leve sammen!

A TEM OYANCE

CLAIRV

Personligt interview

ANNISETTE

”Jeg synger om det, der brænder sig fast i min sjæl” alternativ behandling

sundhed

personlig udvikling

spiritualitet


Healingsmassage Har du lyst til at opleve healingsmassagens dybe, afspændende virkning, så find en dygtig RAB godkendt healingsmassage terapeut på www.kilden.dk.

Yoga Dance & Mindfulness

Kunne du tænke dig selv at lære det, så kom med på:

Grundkursus i healingsmassage 14. - 18. september eller 30. okt. - 3. nov. Du lærer den grundlæggende healingsmassage, så du efter kurset kan give en god afspændende massage til familie og venner, samtidig med at du får en større viden om og erfaring med, hvordan krop og psyke hænger sammen. Har du lyst til at arbejde professionelt med healingsmassage og samtaleterapi, kan du gå videre på vore fortsætterkurser og den to-årige uddannelse.

RAB godkendt uddannelse På de 1.000 timer uddannelsen varer, får du et virkeligt grundigt kendskab til massagen og samtalen som terapeutisk redskab. Du lærer en lang række gode teknikker til at støtte andre og får samtidig lejlighed til selv at indgå i en dyb udviklingsproces. Kildens uddannelse er RAB-godkendt, så du kan blive Registreret Alternativ Behandler i Healingsmassage og Samtaleterapi efter Sundhedsstyrelsens regler.

Bestil brochure - eller hør mere - på tlf 70 400 604

Omdan din yoga til en smuk, udtryksfuld og kreativ dans inspireret af modern dance, uden at gå på kompromis med yogaen dybde og kvalitet. Og parallelt med dette tid til refleksion, tilstedeværelse og mindfulness. Oplev den frihed, som kun kan opleves i ren tilstedeværelse. Kom med 27 nov. - 1. dec.

Basic One fra 975,Med deluxe hovedstøtte, side armstøtter, armhylde og ansigtshul og transporttaske. Vælg mellem 71. 66 og 55 cm bredde. Pris inkl. moms.

Besøg os på www.kilden.dk

Kursuscentret Kilden Aps, Søndermarksvej 14, 2500 Valby


TEGN NT EME ABONN mre + CD nu og få 3 kun kr. for

99,og i porto + 39,50 ebyr g s n itio eksped

Bestil på telefon 7020 5422 eller e-mail redaktion@livogsjael.dk eller benyt kuponen nederst på siden.

Du sparer kr. 194,00 Få 3 numre af Liv & Sjæl + CD fra fønix musik For kun kr. 99,- Du sparer kr. 194,Frimærke

Ja tak, jeg vil gerne abonnere på Liv & Sjæl og får de næste 3 numre + CD for kun kr. 99,- (+ 39,50 i porto og ekspeditionsgebyr) og sparer kr. 194,-. Derefter fortsætter jeg i løbende abonnement.

Navn: Adresse: Postnr.: By: Telefon: E-mail: Når min bestilling er modtaget, får jeg det næste nummer af Liv & Sjæl. Når jeg har betalt får jeg månedens CD og mine 2 numre på udgivelsesdagen. Efter velkomstperioden modtager jeg automatisk Liv & Sjæl til kun kr. 269,- (incl. porto) for 6 blade. Jeg kan når som helst opsige mit abonnement til udløb. Tilbuddet gælder kun nye abonnementer. Tilbudet gælder ikke personer eller hustande der har haft abonnement indenfor de sidste 12 mdr. Tilbudet gælder ikke Grønland, Færøerne og udlandet.

liv&sjæl Ranunkelvej 181 8471 Sabro


4

www.livogsjael.dk


indhold

12

Artikler

Livet handler dybest set kun om tre ting, hævder Dan Millman, amerikanske forfatter, tidligere topatlet og sportscoach, i dag international spirituel inspirator. Nemlig paradokser, humor og forvandling! Nå ja… og så handler det selvfølgelig også om at være opmærksom og helst opleve hvert eneste sekund!

8

12

18

24

18 Ordet ”meditation” rummer mange ting. Meditation kan beskrives som enkle øvelser for sindet, som afslapper kroppen og beroliger og forbedrer sindets funktion. Det handler om at bringe dig i kontakt med dine sanser og filtrere alle negative og travle tanker fra, som er en del af nutidens travle livsstil. Husk, meditation er for alle og kan læres af alle.

24 Annisette fra band’et Savage Rose er berømt for at kunne skifte fra blideste soul til overvældende stemmeog følelsesmæssig power. Sådan er det stadig, selv om hun i dag er 64 og har kæmpet sig ud af alvorlig sygdom i 90’erne og overvundet tabet af sin både private og professionelle partner Thomas Koppel, som døde af hjertestop i 2006.

32

36

42

52

60

Lær mindfulness

Tanken bag mindfulness er, at vi kan undgå stress og opnå mere ro og koncentration i livet, hvis vi bliver bedre til at være til stede i nuet.

Der findes ingen ligegyldige øjeblikke

Livet handler dybest set kun om tre ting, hævder Dan Millman, amerikanske forfatter, tidligere topatlet og sportscoach, i dag international spirituel inspirator.

Gør meditation til en daglig praksis

I bund og grund kan meditation betegnes, som blot at fokusere på noget og bevare opmærksomheden på det, så længe du kan, for at opnå en beroligende virkning på krop og sind.

Interview med Annisette

”Jeg synger om det der brænder sig fast i min sjæl”

Echard Tolle besøger Danmark

Eckhart Tolle, højt respekteret spirituel lærer og forfatter til bestsellerne Nuets kraft og En ny jord, besøger Danmark for femte gang til november.

Smykker til hjertet – fra Cahana

Ud af en livskrise voksede ideen til et unikt halssmykke frem hos smykkedesigneren Rikke Brogaard.

TEMA - CLAIRVOYANCE

Clairvoyante rådgivere har de træk tilfælles, at de besidder en højt udviklet intuition, evner for klarsyn og modtagelighed for budskaber fra den ånde lige verden. Liv & Sjæl har talt med tre clairvoyanter i hhv. København, Haslev og Hjørring.

Ayurvedisk sommermad

Det 5000 år gamle sundhedssystem ayurveda beskriver, hvordan sind og krop holdes i balance, og sygdom undgås

How to attract your soulmate

Hvor vigtigt er det for dig at finde din spirituelle soulmate, ham som vil elske dig og opfylde dine dybeste behov, lytte til dit hjertes kalden og gøre dig hel.

Fast i Liv & Sjæl 6, 40 Kort Nyt 55, 59 Nyheder om sundhed, personlig udvikling,

60

16

Er du en af dem, der i årevis har ledt efter den eneste ene og ind imellem troet, nu var han der og lige som alting gik godt, fik det pludselig en brat ende, noget gik skævt, skænderierne begyndte eller også kunne man bare ikke finde den gode stemning mere og i stedet for at få det bedste frem i hinanden, fik man pludselig det værste.? Så læs artiklen How to attrack your soulmate og bliv klogere.

56

alternativ behandling og spiritualitet.

Den holistiske lægebrevkasse

Farve-lys-terapi på danske hospitaler

35 Bognyt

68

Læs om de nye bogudgivelser

Nyt om sundhed

Opnå bedre selvindsigt gennem de 5 faser

Maikens hjørne

Hvem er du? Hvem er jeg? Enneagrammet gør os bedre til at leve sammen! www.livogsjael.dk

5


t r Ko

t y N

Meditation

får dig til at træffe rationelle beslutninger Du kan ved hjælp af mindfulness meditation blive bedre til at træffe rationelle økonomiske beslutninger. Det siger den danske hjerneforsker Ulrich Kirk, der netop har undersøgt emnet sammen med amerikanske forskere. Hvis en ven eller slægtning vandt 100 kroner og derefter tilbød dig 10 kroner, ville du så acceptere tilbuddet? Det logiske svar synes at være, selvfølgelig, hvorfor ikke?

sammen med den danske forsker Ulrich Kirk, assistant professor ved Human Neuroimaging Laboratory på Virginia Tech, arbejdet på et forskningsprojekt, som viser, at mennesker kan blive bedre til at handle rationalt ved hjælp af mindfulness meditation. Ifølge undersøgelser vil kun omkring en fjerdedel af os sige: ”Selvfølgelig, tak” . Resten ville sige: ”Det er ikke fair. Du har masser. Hvorfor giver du kun mig en lille andel?”

Men den menneskelige beslutningsproces er ikke altid rationel, viser ny forskning fra Virginia Tech Carilion Research Institute.

I uretfærdige situationer vil folk altså ofte afvise enhver form for belønning - frem for at acceptere en ”urimelig andel”.

Her har den amerikanske professor Read Montague og adjunkt Jonathan Downar

»Sådan reagerer mennesket normalt på brud med sociale normer, og det er langt

Stå tidligt op

og bliv glad Jo tidligere, du kommer ud af fjerene, jo gladere og sundere er du, viser forskning. Vi kan ikke »gamble« med vores biologiske system og udsætte søvn. Ny forskning viser, at hvis vi ligger og snuer om morgenen og ikke kan komme ud af fjerene, føler vi os generelt i dårligere humør. Vi er mindre effektive i løbet af dagen og bliver hurtigere syge, end hvis vi var sprunget ud af sengen lidt før.

6

www.livogsjael.dk

Forskere fra University of Toronto i Canada har som led i en stor undersøgelse af søvn og søvnvaner spurgt i alt 735 voksne i alderen 17-79 år om, hvornår de typisk står op og går i seng. I den forbindelse er de også blevet spurgt om deres følelses- og sundhedsmæssige tilstand. Forskerne konkluderer, at morgenmenneskene viste sig at være mere friske, gladere og havde større motivation til at møde dagens udfordringer, skriver den britiske avis The Telegraph.

hen ad vejen også positivt. Men i nogle tilfælde kan det være klogt at handle mere rationelt,« forklarer Ulrich Kirk. Er man buddhistisk munk eller bare trænet i mindfulness meditation, så vil mere end halvdelen tage imod, hvad der bliver tilbudt, uanset om der er tale om en ligelig fordeling eller ej. Når testpersonerne konfronteres med urimelige valg, er de på grund af meditationen i stand til at træffe beslutninger rationelt frem for emotionelt, viser Ulrich Kirks forskning.

Magasinet Liv & Sjæl - nr. 4 - 2013  

This is a free sample of Magasinet Liv & Sjæl issue "nr. 4 - 2013" Download full version from: Apple App Store: https://itunes.apple.com/us...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you