Page 1

b ev M ag ids asin t li et f v s k or val it

liv&sjæl Nr. 2 - april/maj 2013 

et

Kr. 48,00

Lær at leve i nuet Kun ved at leve i nuet oplever vi ægte lykke

Dyrk kærligheden - og få mere af den

Lær at kvitte din angst Få ZEN i dit hjem

At finde et Zen-sted i dit hjem er mere vigtigt end nogensinde

Forebyggelse frem for helbredelse

TEMA

Narcissisme når alting drejer sig om MIG, MIG, MIG

Personligt interview

Annette Heick

”Jeg har lært at tackle modstand” alternativ behandling

sundhed

personlig udvikling

spiritualitet


Healingsmassage Har du lyst til at opleve healingsmassagens dybe, afspændende virkning, så find en dygtig RAB godkendt healingsmassage terapeut på www.kilden.dk. Kunne du tænke dig selv at lære det, så kom med på:

Grundkursus i healingsmassage Sommerkursus: 17. - 21. juli Du lærer den grundlæggende healingsmassage, så du efter kurset kan give en god afspændende massage til familie og venner, samtidig med at du får en større viden om og erfaring med, hvordan krop og psyke hænger sammen. Har du lyst til at arbejde professionelt med healingsmassage og samtaleterapi, kan du gå videre på vore fortsætterkurser og den to-årige uddannelse.

RAB godkendt uddannelse På de 1.000 timer uddannelsen varer, får du et virkeligt grundigt kendskab til massagen og samtalen som terapeutisk redskab. Du lærer en lang række gode teknikker til at støtte andre og får samtidig lejlighed til selv at indgå i en dyb udviklingsproces. Kildens uddannelse er RAB-godkendt, så du kan blive Registreret Alternativ Behandler i Healingsmassage og Samtaleterapi efter Sundhedsstyrelsens regler.

Bestil brochure - eller hør mere - på tlf 70 400 604

Yoga Chakra & kommunikation Yoga Yoga Yoga && meditation meditation meditation

Fordig, dig,der der har har lyst lyst til at det lidt For dig, der har lysttiltil tilatat atfåfå fådet detlidt lidt For få det lidt For dig, der har lyst bedre i krop og sind. bedreiiikrop kropog ogsind. sind. bedre krop og sind. bedre Vælg mellem 3 mandagshold med Vælgmellem mellem333mandagshold mandagsholdmed med Vælg mellem mandagshold med Vælg start 7. september start7.7.7.september september start september start

Lær en enkel dybtvirkende yoga bygget op i forhold til chakraene, med fokus på flow, åndedræt og fordybelse. For dig der har lyst til en yoga som går dybere. Og som samtidig har lyst til at blive lidt bedre til at udtrykke dig på en konstruktiv måde. Kurset er for begyndere og let øvede. Se mere på www.kilden-yoga.dk Kom med i pinsen: 16. - 20. maj

Basic One kun 975,Med deluxe hovedstøtte, side armstøtter, armhylde og ansigtshul og transporttaske. Vælg mellem 71 og 66 cm bredde. Pris inkl. moms.

Besøg os på www.kilden.dk

Kursuscentret Kilden Aps, Søndermarksvej 14, 2500 Valby


TEGN NT EME ABONN mre + CD nu og få 3 kun kr. for

99,og i porto + 39,50 ebyr g s n itio eksped

Bestil på telefon 7020 5422 eller e-mail redaktion@livogsjael.dk eller benyt kuponen nederst på siden.

Du sparer kr. 194,00 Få 3 numre af Liv & Sjæl + CD fra fønix musik For kun kr. 99,- Du sparer kr. 194,Frimærke

Ja tak, jeg vil gerne abonnere på Liv & Sjæl og får de næste 3 numre + CD for kun kr. 99,- (+ 39,50 i porto og ekspeditionsgebyr) og sparer kr. 194,-. Derefter fortsætter jeg i løbende abonnement.

Navn: Adresse: Postnr.: By: Telefon: E-mail: Når min bestilling er modtaget, får jeg det næste nummer af Liv & Sjæl. Når jeg har betalt får jeg månedens CD og mine 2 numre på udgivelsesdagen. Efter velkomstperioden modtager jeg automatisk Liv & Sjæl til kun kr. 234,-(incl. porto) for 6 blade. Jeg sparer kr. 54,- i forhold til kioskpriser. Jeg kan når som helst opsige mit abonnement til udløb. Tilbuddet gælder kun nye abonnementer. Tilbudet gælder ikke personer eller hustande der har haft abonnement indenfor de sidste 12 mdr. Tilbudet gælder ikke Grønland, Færøerne og udlandet.

liv&sjæl Ranunkelvej 181 8471 Sabro


TEMA

isme Narmceirespså side 52 læs

4

www.livogsjael.dk


indhold

8

Artikler 8 10 veje til lykke

For mange kan begrebet lykke undertiden minde om Den Hellige Gral - mystisk, flygtig og helt uden for rækkevidde. Men faktisk er valget at leve et lykkeligt, tilfredsstillende liv helt dit eget. Prøv 10 enkle, daglige øvelser og vælg lykken.

16

Faktisk er valget at leve et lykkeligt, tilfredsstillende liv helt dit eget. Prøv 10 enkle, daglige øvelser og vælg lykken.

Lær at leve i nuet

Du vil ikke finde glæde i dagen i går, eller i dine forventninger til i morgen, du vil kun finde lykken i dagen i dag.

24 Interview med Annette Heick

”Jeg har lært at tackle modgang”

34

Dyrk kærligheden

42

Lær at kvitte din angst

52

TEMA - narcissisme

Er der for lidt kærlighed i dit liv? Føler du ikke, at nogen elsker dig, sådan rigtigt? Så glæd dig, for du kan, lige fra dette øjeblik, vende det hele og selv skabe masser af kærlighed. Kærlighed at give, og kærlighed at få. Hvordan det? Læs videre …

16

Angst har en logisk forklaring, og det er en opdagelsesrejse og en læringsproces at kvitte angsten.

Lykke i fremtiden er en illusion. Lykke kan kun opfyldes, når vi kan sige velkommen til nuet og omfavne det. Vi har hørt det igen og igen. Alle vismænd og kloge mennesker har sagt det gennem årtusinder – ”Lev i det nuværende øjeblik” — og nu om dage hører vi Dalai Lama, Deepak Chopra og Sri Sri Ravi Shankar sige det. Men hvordan kan vi opnå dette?

Sanger, skuespiller, tv-vært, journalist, forfatter, brevkasseredaktør, foredragsholder og mor til to mindreårige drenge… hvordan overkommer den spinkle kvinde alt det uden stress? Annette Heick fortæller her bl.a. om at trives med ”fuldt drøn på”, om at blive mødt med modstand, om sin kristne tro og om hele tiden at arbejde med at blive klogere på sig selv og andre mennesker.

24

X-Factor, reality-tv, facebook, Youtube mm – sociale medier, hvor det handler om at udstille egen storslåethed - har grebet vildt om sig de seneste år. Og i lighed med reality shows og talentkonkurrencer holdes fokus på MIG for at imødekomme den enkeltes behov for beundring og anerkendelse. I dette nummers tema-artikel kigger vi nærmere på begrebet narcissisme eller selvforelskelse.

60 Et liv uden begrænsninger - næsten…

Nick Vujicic er født med et sjældent handicap, som medfører, at han mangler begge arme og begge ben. Men det har ikke forhindret den 31-årige australske prædikant, forfatter og nybagte far at nå højt på top 10-listen over verdens mest inspirerende og motiverende foredragsholdere.

64

Få ZEN i dit hjem

70

Forebyggelse frem for helbredelse

Dit hjem er dit fristed fra verden - eller det burde det være. Men da ens hjem mere og mere er fyldt med tv, dvd’er, iPads og computere, er det at finde et Zen-sted i dit hjem mere vigtigt end nogensinde, for at sikre at du har et sted at gøre dit sind ungt igen.

Fast i Liv & Sjæl

60

Forestil dig, at du var født uden arme og ben – og i øvrigt helt normal og ganske kvik… Men altså uden arme til at omfavne dem, du elsker med. Ingen hænder til at folde eller flette fingre med. Og ingen ben til at gå, løbe og danse med… Hvordan ville det være, og hvordan ville det påvirke dit liv, din hverdag og din psyke? Men det har ikke forhindret den 31-årige australske prædikant, forfatter og nybagte far at nå højt på top 10-listen over verdens mest inspirerende og motiverende foredragsholdere.

6,22, Kort Nyt 32 Nyheder om sundhed, personlig udvikling, alternativ behandling og spiritualitet.

10

Bognyt

12

Nyt om Sundhed

38

Den holistiske lægebrevkasse

48

Maikens hjørne

Læs om de nye bogudgivelser.

Ansigtets indre skønhed

Læge, forfatter og foredragsholder Charlotte Bech.

Sig mig… hvad er meningen? www.livogsjael.dk

5


t r Ko

t y N

Mindre end seks timers søvn per nat ændrer kroppen

Blot én uge med dårlig søvn kan tilsyneladende få konsekvenser for helbredet. Man skal efter alt at dømme sørge for at få sine otte timers søvn. Ny forskning viser i hvert fald, at mindre end seks timers søvn pr. nat i kun én uge ændrer aktivitetsniveauet i mere end 700 gener og dermed også kroppens kemiske sammensætning. Det er forskere på universitetet i Surrey, som har analyseret blodet hos 26 personer efter hhv. 10 timer og 6 timer i sengen over en uge. ”Det var en overraskelse for os, at selv relativt beskedne forskelle i søvnlængden leder til disse forskelle,” siger professor Derk-Jan Dijk til The Guardian. ”Det indikerer, at søvnforstyrrelser og mangel på søvn gør mere end træt,” fortsætter Derk-Jan Dijk, som er leder af Surrey Sleep Research Centre ved Surrey University. Ændringer i gener, som styrer stofskiftet, kan resultere i eller forværre bl.a. diabetes og fedme. Andre af de observerede ændringer er sket i gener, der har med stress og aldring at gøre, og endelig er der bl.a. også tale om ændringer, som kan øge risikoen for hjertesygdomme. Hvor længe det tager, før generne igen opfører sig, som de plejer, siger undersøgelsen intet om. Men hører man til dem, som ikke får sine otte timer hver nat, bør man ikke blive alt for bekymret, mener professor Jim Horne fra Loughborough Universitets Sleep Research Centre. ”Vi skal være forsigtige med at gøre sådanne opdagelser til generaliseringer for f.eks. de, der altid sover seks timer og er glade for det. Derudover kan søvn tilpasse sig forandringer og skal også vurderes på kvalitet, ikke kun på mængden,” siger han til The Guardian. Han tilføjer, at testpersonerne derudover også kan have været stresset, da de afsluttede testforløbet med at blive holdt vågne i over et døgn. Tidligere undersøgelser har vist en sammenhæng mellem manglende søvn og overvægt, dårlig hukommelse og overdødelighed. 6

www.livogsjael.dk

3 gener

forhindrer kræft Forskere fra Kræftens Bekæmpelse har gjort opdagelse, som kan forbedre kræftbehandlingen. Forskere har opdaget tre vigtige gener, som kan være nøglen til ny forståelse af, hvorfor kræftceller bliver meget ustabile og modstandsdygtige overfor behandling. - Hvis blot et af de tre gener fjernes, bliver kræftcellens arvemasse og kromosomer ustabile. Kræftsvulster bliver dermed også mere aggressive og sværere at behandle, fortæller professor Jiri Bartek, der er forsker hos Kræftens Bekæmpelse. Det er Jiri Bartek, der har gjort opdagelsen i samarbejde med forskere fra England og Sverige. Og forskernes forventning er, at den nye viden kan få indflydelse på behandlingen af kræftpatienter i fremtiden. - Den viden kan vi jo udnytte til udvikling af ny medicin, hvor vi enten forhindrer denne ustabilitet i tumoren eller udnytter den, for eksempel ved at påvirke kræftcellernes høje stressfaktor, så cellerne bryder sammen og dør, siger Jiri Bartek.

Magasinet Liv & Sjæl - nr. 2 - 2013  

This is a free sample of Magasinet Liv & Sjæl issue "nr. 2 - 2013" Download full version from: Apple App Store: https://itunes.apple.com/us...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you