Page 1

b ev M ag ids asin t li et f v s k or val it

liv&sjæl Nr. 1 - februar/marts 2013 

et

Kr. 48,00

En ferie fyldt med flow

- ultimativ livseliksir til krop og sjæl

Klarhed, kærlighed og frihed er meditationens hjerte

Man må nyde før man kan yde Den frugtbare forvirring Kaos kan være en gave, der bringer dig tættere på dine inderste ønsker

Interview med

Gregg Braden Vi lever på kanten og skal vælge - vil vi flyve eller falde?

Personligt interview

Camilla OTTESEN ”Jeg er åben over for det ukendte”

alternativ behandling

sundhed

personlig udvikling

TEMA

DET GL ADE VÆGT TAB

spiritualitet


UDDAN DIG HOS CC LIFE ACADEMY ENErGI OG pOwEr COACH & TERAPEUT

ENErGI OG pOwEr SUPERVISOR

ENErGI OG pOwEr PSYKOTERAPEUT

ENErGI OG pOwEr COMMUNICATOR

WWW.CCLIFEACADEMY.DK CC LIFEACADEMYS UDDANNELSER ER goDkENDt AF tERApEUtISk FoRENINg


TEGN NT EME ABONN mre + CD nu og få 3 kun kr. for

99,og i porto + 39,50 ebyr g s n itio eksped

Bestil på telefon 7020 5422 eller e-mail redaktion@livogsjael.dk eller benyt kuponen nederst på siden.

Du sparer kr. 194,00 Få 3 numre af Liv & Sjæl + CD fra fønix musik For kun kr. 99,- Du sparer kr. 194,Frimærke

Ja tak, jeg vil gerne abonnere på Liv & Sjæl og får de næste 3 numre + CD for kun kr. 99,- (+ 39,50 i porto og ekspeditionsgebyr) og sparer kr. 194,-. Derefter fortsætter jeg i løbende abonnement.

Navn: Adresse: Postnr.: By: Telefon: E-mail: Når min bestilling er modtaget, får jeg det næste nummer af Liv & Sjæl. Når jeg har betalt får jeg månedens CD og mine 2 numre på udgivelsesdagen. Efter velkomstperioden modtager jeg automatisk Liv & Sjæl til kun kr. 234,-(incl. porto) for 6 blade. Jeg sparer kr. 54,- i forhold til kioskpriser. Jeg kan når som helst opsige mit abonnement til udløb. Tilbuddet gælder kun nye abonnementer. Tilbudet gælder ikke personer eller hustande der har haft abonnement indenfor de sidste 12 mdr. Tilbudet gælder ikke Grønland, Færøerne og udlandet.

liv&sjæl Ranunkelvej 181 8471 Sabro


TEMA

de Det gla b vægtta se mere 6 på side 4

4

www.livogsjael.dk


indhold

10

Artikler

FERIE MED FLOW foregår på et lille charmerende træskib, som sejler rundt i den tyrkiske skærgård – og er en ny ferieform, hvor du både kan dase, bade, slappe af og samle inspiration til refleksion og din personlige udvikling. Læs logbogen fra en kvinde, som sidste sommer tog med på jomfrurejsen.

10

En ferie fyldt med flow

Den ultimative livseliksir til krop og sjæl foregår på et lille charmerende træskib, som sejler rundt i den tyrkiske skærgård.

18

Den frugtbare forvirring

Når livet hiver i dig fra flere sider, gælder det ikke altid om at holde balancen. Kaos kan være en gave, der bringer dig tættere på dine inderste ønsker.

36

24

Interview med Camilla Ottesen

Camilla Ottesen fortæller om sin glæde ved et lykkeligt familieliv, de mange udendørs aktiviteter og hendes tanker om at give sig selv tid til fordybelse og ikke ride med på den evigt mobilsnakkende, mailende, googlende, facebook’ende trend.

36

Klarhed, kærlighed og frihed er meditationens hjerte

Meditation er et uvurderligt redskab til at erkende vores inderste natur, favne og heale vores sår og udvikle frihed til at udfolde vores selv.

46 Meditation er en livskunst, der handler om at lære sig selv at kende på indersiden ved at vågne op til det, der foregår i vores natur. Det er også en måde, hvormed vi lærer at rumme – ja, endog at elske – alle de mangfoldige sider, som vi indeholder.

Vi kender den kønne, mørke og sportstrænede Camilla Ottesen fra en lang række TV-programmer, ikke mindst for børn, og vi har læst lidt om hendes lange spændende ophold med familien blandt vilde dyr i Sydafrika. I dette personlige interview hører vi bl.a. nærmere om hendes glæde ved et lykkeligt familieliv, de mange udendørs aktiviteter og hendes tanker om at give sig selv tid til fordybelse og ikke ride med på den evigt mobilsnakkende, mailende, googlende, facebook’ende trend.

24

Tema - Det glade vægttab

Ifølge de tre terapeuter, LIV & SJÆL har talt med om vægttab, gælder det primært om at have tankerne med – vi skal så at sige ’tænke os slanke’ og ønske os resultat af et oprigtigt hjerte.

58

Man må nyde før man kan yde

Louise Ariesen Rams søgen efter et liv med mindre pres bragte hende til Vietnam

62

Interview med Gregg Braden

Vi lever på kanten og skal vælg–vil vi flyve eller falde? Gregg Braden hævder, at verden lige nu befinder sig i et afgørende globalt skift og på randen til enten noget helt nyt og stort – eller til udslettelse. Og at ældgammel visdom er det, der skal redde os.

Fast i Liv & Sjæl 6/16/72 Kort Nyt Nyheder om sundhed, personlig udvikling, alternativ behandling og spiritualitet.

8/52 Bognyt

46

Vi skal afholde os fra hurtige slankekure, hvis virkning kun holder kort (hvis de overhovedet virker), og som kan være noget af en plage at gennemføre. Ifølge de tre terapeuter, LIV & SJÆL har talt med om vægttab, gælder det primært om at have tankerne med – vi skal så at sige ’tænke os slanke’ og ønske os resultat af et oprigtigt hjerte.

Læs om de nye bogudgivelser

32

Den holistiske lægebrevkassen

Læge, forfatter og foredragsholder Charlotte Bech svarer på spørgsmål fra læserne.

42

Maikens hjørne

Sig mig… hvad er meningen?

54 Nyt om Sundhed

Fra Vietnam med kærlighed www.livogsjael.dk

5


t r Ko

t y N

Tandpastaer kan forstyrre

hormoner Hver 5. tandpast a indeholder para bener, som mistænkes for at være hormonfo rstyrrende, viser en unders øgelse

Hver femte tandpasta indeholder parabener, som mistænkes for at være hormonforstyrrende, viser en undersøgelse. Skim deklarationen før tandpastatuben bliver smidt i indkøbskurven. Sådan lyder rådet til de danske forbrugere, efter at det statsstøttede Informationscenter for Miljø & Sundhed har undersøgt 57 tandpastaer i de danske butikker og konkluderer, at 11 indeholder en eller flere parabener. Disse konserveringsstoffer er mistænkt for at være hormonforstyrrende, og ifølge Rikke Bille, souschef i Informationscenter for Miljø & Sundhed kan forbrugere, der bliver udsat for parabener i tandpasta, kosmetik, fødevarer og andre produkter bl.a. risikere dårligere sædkvalitet, tidligere pubertet og fedme. »Hvis man som forbruger gerne vil undgå de stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende, skal man kigge på deklarationen på tandpastaerne,« siger Rikke Bille, som ikke har nogen holdning til, om forbrugerne skal være bekymrede over undersøgelsens resultat.

6

www.livogsjael.dk

»Men man kan sige, at de her stoffer har vist hormonforstyrrende effekter i dyreforsøg, så der er i hvert fald en mistanke til dem,« understreger souschefen, der tilføjer, at en af centerets analyser i fjor viste, at mens forbrugerne er meget opmærksomme på, om der er parabener i f.eks. body lotion og shampoo, bruger de den tandpasta, de er vokset op med. Hos Forbrugerrådet hæfter seniorrådgiver Claus Jørgensen sig ved, at med undersøgelsens resultat er risikoen for at komme til at bruge tandpasta med parabener ikke så stor. Men når det er sagt, opfordrer han producenterne af de 11 tandpastaer til at fjerne parabenerne. »I Forbrugerrådet ser vi gerne, at ingen tandpastaer indeholder parabener. Forbrugere, unge som ældre, skal ikke udsættes for hormonkemi, hvor det kan undværes, og det kan det jo i tandpasta, som undersøgelsen klart viser,« siger Claus Jørgensen, der ærgrer sig over, at forbrugere stadig er nødt til at tjekke deklarationen, før at de køber tandpasta. Også ved at gå efter en tandpasta med miljømærket Svanen, er man sikker på, at den ikke indeholder parabener.

rygestop

mindsker angst Rygning er et middel mod stress. Det er et gode ved cigaretterne, som mange rygere sikkert kan nikke genkendende til. Men måske kunne et rygestop føre til langt flere psykiske fordele. Ny forskning viser nemlig, at rygere, som med succes dropper cigaretterne, føler mindre angst efterfølgende, skriver BBC. Undersøgelsen er foretaget af British Journal of Psychiatry, som har fulgt næsten 500 rygere, der har deltaget i rygestop-kurser i England. Den viser et ”signifikant” fald i angstniveauet blandt 68 rygere, som har droppet cigaretterne. Men det er muligvis ikke alle slags rygere, der ønsker at stoppe, som kan nyde lige godt af det positive resultat. Effekten var nemlig større blandt dem, som led af psykiske lidelser og angst end blandt dem, som blot havde røget for nydelsens skyld. Forskerne bag undersøgelsen er tilknyttet britiske universiteter som Cambridge, Oxford og Kings’s College i London. Ifølge dem skal undersøgelsens konklusion bruges til at berolige rygere, der ønsker at stoppe, men som er bange for, at det kan forhøje angstniveauet. Undersøgelsen offentliggøres på samme tid med, at det britiske parlament har lanceret en rygestop-kampagne. Desudenl forsøger mange rygere netop nu at kvitte smøgerne i forbindelse med det nye år.

Magasinet Liv & Sjæl - nr. 2013  

This is a free sample of Magasinet Liv & Sjæl issue "nr. 2013" Download full version from: Apple App Store: https://itunes.apple.com/us/app...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you