Page 1

b ev M ag ids asin t li et f v s k or val it

liv&sjæl Nr. 6 - december/januar 2012/13 

et

Kr. 48,00

ER STRESS ET

BEVIDST VALG? Hardcore håndlæsning

Er du en vinder?

Hvis ikke, så lav det om!

Spis dig mere lykkelig Gode resultater med aromaterapi

Personligt interview

Lene Hansson

TEMA

AGdeEn NEtteW r fokus på

”Sund livsstil kan udløse mirakler”

Vi sæ spirituelle bevægelse

BK returuge 5

alternativ behandling

sundhed

personlig udvikling

spiritualitet


UDDAN DIG HOS CC LIFE ACADEMY ENErGI OG pOwEr COACH & TERAPEUT

ENErGI OG pOwEr SUPERVISOR

ENErGI OG pOwEr PSYKOTERAPEUT

ENErGI OG pOwEr COMMUNICATOR

WWW.CCLIFEACADEMY.DK CC LIFEACADEMYS UDDANNELSER ER goDkENDt AF tERApEUtISk FoRENINg


TEGN NT EME ABONN mre + CD nu og få 3 kun kr. for

99,og i porto + 39,50 ebyr g s n itio eksped

Bestil på telefon 7020 5422 eller e-mail redaktion@livogsjael.dk eller benyt kuponen nederst på siden.

Du sparer kr. 194,00 Få 3 numre af Liv & Sjæl + CD fra fønix musik For kun kr. 99,- Du sparer kr. 194,Frimærke

Ja tak, jeg vil gerne abonnere på Liv & Sjæl og får de næste 3 numre + CD for kun kr. 99,- (+ 39,50 i porto og ekspeditionsgebyr) og sparer kr. 194,-. Derefter fortsætter jeg i løbende abonnement.

Navn: Adresse: Postnr.: By: Telefon: E-mail: Når min bestilling er modtaget, får jeg det næste nummer af Liv & Sjæl. Når jeg har betalt får jeg månedens CD og mine 2 numre på udgivelsesdagen. Efter velkomstperioden modtager jeg automatisk Liv & Sjæl til kun kr. 234,-(incl. porto) for 6 blade. Jeg sparer kr. 54,- i forhold til kioskpriser. Jeg kan når som helst opsige mit abonnement til udløb. Tilbuddet gælder kun nye abonnementer. Tilbudet gælder ikke personer eller hustande der har haft abonnement indenfor de sidste 12 mdr. Tilbudet gælder ikke Grønland, Færøerne og udlandet.

liv&sjæl Ranunkelvej 181 8471 Sabro


TEMA

New Ag e læs mere på side 3 6

4

www.livogsjael.dk


indhold

20

Artikler 10 Hardcore håndlæsning

Ayurveda betyder livets videnskab. Du kan lære alt om ayurveda ved at lytte omhyggeligt til dig selv. Jo bedre du er til at lytte, jo mere vil du spontant følge de råd, som er beskrevet i de mere end 5000 år gamle ayurvediske skrifter.

Vi er til håndlæsning hos Dodo Lindemann.

1 6 Er du en vinder?

Er du en vinder, fyldt med power og gå på-mod? Hvis ikke, så lav det om!

20 Spis dig mere lykkelig

Vegetarisk mad for krop og sind inspireret af Ayurveda.

24 Interview - Lene Hansson

24

Vi kender Lene Hansson fra hendes mange bøger om sund livsstil, fra hendes virke som madskribent på B.T. og fra en række tv-udsendelser. At hun i dag efter hele tre sejre over svær personlig sygdom fokuserer allermest på spiritualitet, fortæller hun her om til Liv & Sjæl, og vi får selvfølgelig også indblik i hendes forrygende karriere.

”Sund livsstil kan udløse mirakler”

36 Tema - New Age

Er det Universet og ikke en religiøs Gud, vi primært skal tro på som den højeste styrelse? Liv & Sjæl sætter forkus på den spirituelle bevægelse.

46 Hvad laver du den 21. december?

De fleste ser frem til d. 21. december 2012 som det positive vendepunkt for vores klode.

56 Er stress et bevidst valg?

Hvis vi forstår vores krop og dens signaler, vil vi opdage, at vi har verdens vildeste teknologiske vidunder placeret lige i ”lommen”.

62 Opskriften på lykke

Prøv Christina Lists lykketest.

56

66 Gode resultater med aromaterapi

Hvis vi forstår og kender vores krop og dens signaler, vil vi opdage, at vi har verdens vildeste teknologiske vidunder placeret lige i ”lommen”, som giver en alarm hver gang vi tænker, handler eller føler uhensigtsmæssigt.

70 Lars Muhl - Taxo Luma og verden lige nu

Der findes efterhånden en række videnskabelige undersøgelser, der fastslår, at i hvert fald nogle af de æteriske olier, der bruges i aromaterapi, har en effekt.

Den store feminine arketype har fået nyt ansigt.

Fast i Liv & Sjæl

66

Aromaterapi har været kendt og anvendt indenfor alternativ behandling i mange år. Men som sketikere vil påpege, er der ikke dokumentation for virkningen. Men der findes efterhånden en række videnskabelige undersøgelser, der fastslår, at i hvert fald nogle af de æteriske olier, der bruges i aromaterapi, har en effekt.

6/22 Kort Nyt

Nyheder om sundhed, personlig udvikling, alternativ behandling og spiritualitet.

8/14 Bognyt

Læs om de nye bogudgivelser.

32 Nyt om Sundhed

Det livgivende vand.

52 Den holistiske lægebrevkasse Læge forfatter og foredragsholder Charlotte Bech svarer på spørgsmålet fra læserne. www.livogsjael.dk

5


korntyt

Ny forskning vis er, at multivitamine r tilsyneladende kan gøre mænds kræftrisi ko mindre

Multivitamin kan mindske

kræft-risiko Ny forskning viser, at multivitaminer tilsyneladende kan gøre mænds kræftrisiko mindre. Det er ikke altid, man når den daglige dosis frugt og grønt, og derfor bruger mange vitaminpillen som supplement. Men der har længe hersket skepsis omkring pillens effekt. Nu peger et omfattende forskningsprojekt på, hvor klogt det rent faktisk kan være at tage den daglige pille med multivitamin. Resultaterne påviste, at det kunne mindske mænds risiko for at blive ramt af den frygtede sygdom, skriver AP. Udfaldet er kommet bag på mange, da tidligere undersøgelser af de enkelte vitaminer har vist, at de ikke hjælper mod kroniske sygdomme. Og nogle forsagede endda helbredsmæssige problemer. Men den nye forskning viste, at mænd, der spiser multivitamier, har otte procent mindre risiko for at udvikle kræft. Det kan dog langt fra måle sig med sund kost, motion og ikke at ryge. Blot ved at overholde en enkelt af disse kan risikoen mindskes med 20 til 30 procent, ifølge kræfteksperter. Professor ved kræftcenteret MD Anderson Cancer Center i Texas, Ernest Hawk, er heller ikke synderligt imponeret over forskningsresul6

www.livogsjael.dk

tatet. Han tvivler i det hele taget på, om multivitaminer skal anbefales på grund af de små otte procent. Det er professor J. Michael Gaziano ved Brigham and Women’s Hospital, som har ledt den større undersøgelse. Næsten 15.000 mandlige, raske læger på over 50 år har deltaget. Den ene halvdel modtog en pakke med multivitaminer hver måned, mens den anden halvdel fik tilsendt falske vitaminer - uden at vide det. Efter 11 år viste undersøgelsen det resultat, at dem, som havde modtaget de falske piller, i større grad var ramt af kræfttilfælde. Der fandtes dog ingen forskel, når det kom til prostatakræft. Og måske har multivitaminer en helt anden effekt på eksempelvis kvinder og yngre mænd. Men konklusionen må langt fra være, at svaret på et godt helbred er at fylde sig med vitaminpiller. Det er nemlig meget forskelligt fra person til person, hvilke former for vitamier, der er til gavn. Eksempelvis har to forskningsprojekter vist, at rygere bør holde sig fra A-vitamin, da det kan øge risikoen for lungekræft.

aspirin

bekæmper kræft i æggestokkene Snup to aspirin om ugen i en måned og undgå kræft i æggestokkene. Ud over at mindske hovedpine, tandpine eller muskelsmerter kan aspirin også mindske risikoen for kræft i æggestokkene, viser ny dansk forskning. Resultaterne kommer fra professor og leder af projektet Susanne Krüger Kjær fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning. - Vi har opdaget, at kvinder, som tager det smertestillende præparat aspirin regelmæssigt, har en mindre risiko for at udvikle kræft i æggestokkene end kvinder, som ikke tager den medicin, siger hun. Susanne Krüger Kjær advarer dog også mod et forbrug af de smertestillende midler. - Selv om vores resultater viser, at aspirin kan mindske risikoen for kræft i æggestokkene, skal resultatet vejes op mod de skader og bivirkninger, som ofte følger med brugen af smertestillende medicin som for eksempel risiko for blødning og mavesår. Forskere har fra 1995 til 1999 indsamlet oplysninger fra 756 kvinder med kræft i æggestokkene og 1564 tilfældigt udvalgt raske kvinder fra den almindelige befolkning i 35-79 år og blandt andet spurgt til deres forbrug af smertestillende medicin.

Magasinet Liv & Sjæl - nr. 6 - 2012  

This is a free sample of Magasinet Liv & Sjæl issue "nr. 6 - 2012" Download full version from: Apple App Store: https://itunes.apple.com/us...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you