Page 1

liv&sjæl

b ev M ag ids asin t li et f v s k or val it

et

Nr. 4 august/september 2012. Kr. 48,00

TEMA

Drømme Drømme giver os et fingerpeg

Bachs blomstermedicin dråber til din sjæl

”Husk det som er vigtigt”

Handler vægtproblemer om mad?

Få styr på din vrede

Opgrader dit liv

Har du brug for ekstra

Barbara Berger

Vitaminer og mineraler?

Lev et sundere, gladere og grønnere liv

Personligt interview

Henriette Zobel

”Jeg tror på livet igen”

alternativ behandling

sundhed

personlig udvikling

spiritualitet


Healingsmassage Har du lyst til at opleve healingsmassagens dybe, afspændende virkning, så find en dygtig RAB godkendt healingsmassage terapeut på www.kilden.dk. Kunne du tænke dig selv at lære det, så kom med på:

Grundkursus i healingsmassage 5. - 9. september eller 3. - 7. oktober Du lærer den grundlæggende healingsmassage, så du efter kurset kan give en god afspændende massage til familie og venner, samtidig med at du får en større viden om og erfaring med, hvordan krop og psyke hænger sammen. Har du lyst til at arbejde professionelt med healingsmassage og samtaleterapi, kan du gå videre på vore fortsætterkurser og den to-årige uddannelse.

RAB godkendt uddannelse På de 1.000 timer uddannelsen varer, får du et virkeligt grundigt kendskab til massagen og samtalen som terapeutisk redskab. Du lærer en lang række gode teknikker til at støtte andre og får samtidig lejlighed til selv at indgå i en dyb udviklingsproces. Kildens uddannelse er RAB-godkendt, så du kan blive Registreret Alternativ Behandler i Healingsmassage og Samtaleterapi efter Sundhedsstyrelsens regler.

Bestil brochure - eller hør mere - på tlf 36 46 08 46

Yoga Dance &Yoga Mindfulness Yoga Yoga &&

meditation meditation meditation

Fordig, dig,der der har har lyst lyst til at det lidt For dig, der har lysttiltil tilatat atfåfå fådet detlidt lidt For få det lidt For dig, der har lyst bedre i krop og sind. bedreiiikrop kropog ogsind. sind. bedre krop og sind. bedre Vælg mellem 3 mandagshold med Vælgmellem mellem333mandagshold mandagsholdmed med Vælg mellem mandagshold med Vælg start 7. september start 7. september start 7. september start 7. september

Omdan din yoga til en smuk, udtryksfuld og kreativ dans inspireret af modern dance, uden at gå på kompromis med yogaen dybde og kvalitet. Og parallelt med dette tid til refleksion, tilstedeværelse og mindfulness. Oplev den frihed, som kun kan opleves i ren tilstedeværelse. Kom med 21. - 25. november

Basic One kun 975,Med deluxe hovedstøtte, side armstøtter, armhylde og ansigtshul og transporttaske. Vælg mellem 71 og 66 cm bredde. Pris inkl. moms.

Besøg os på www.kilden.dk

Kursuscentret Kilden Aps, Søndermarksvej 14, 2500 Valby


TEGN NT EME ABONN mre + CD nu og få 3 kun kr. for

99,og i porto + 39,50 ebyr g s n itio eksped

Bestil på telefon 7020 5422 eller e-mail redaktion@livogsjael.dk eller benyt kuponen nederst på siden.

Du sparer kr. 194,00 Få 3 numre af Liv & Sjæl + CD fra fønix musik For kun kr. 99,- Du sparer kr. 194,Frimærke

Ja tak, jeg vil gerne abonnere på Liv & Sjæl og får de næste 3 numre + CD for kun kr. 99,- (+ 39,50 i porto og ekspeditionsgebyr) og sparer kr. 194,-. Derefter fortsætter jeg i løbende abonnement.

Navn: Adresse: Postnr.: By: Telefon: E-mail: Når min bestilling er modtaget, får jeg det næste nummer af Liv & Sjæl. Når jeg har betalt får jeg månedens CD og mine 2 numre på udgivelsesdagen. Efter velkomstperioden modtager jeg automatisk Liv & Sjæl til kun kr. 234,-(incl. porto) for 6 blade. Jeg sparer kr. 54,- i forhold til kioskpriser. Jeg kan når som helst opsige mit abonnement til udløb. Tilbuddet gælder kun nye abonnementer. Tilbudet gælder ikke personer eller hustande der har haft abonnement indenfor de sidste 12 mdr. Tilbudet gælder ikke Grønland, Færøerne og udlandet.

liv&sjæl Ranunkelvej 181 8471 Sabro


TEMA

Drømme Se mere på side

4

www.livogsjael.dk

40


indhold Artikler

At tage beslutningen om at leve et sundere, gladere og grønnere liv er ikke altid lige nem. Det betyder, at man må kigge med nye briller på hver enkel del af sig selv og sit hjem, for at få et overblik over, hvad der skal ændres. Men lad ikke det store overblik skræmme dig. Du behøver ikke at gå fra, hvor du er i dag, til hvor du gerne vil være, på én gang.

10

36

Vi oplever vel alle, at en dejlig drøm kan forgylde den følgende dag, mens den kan formørkes af en dårlig drøm. Hvad enten vi husker vores drømme eller ej, sørger de for at afbalancere os psykisk. I denne artikel kigger vi nærmere på drømmenes univers og hører, hvad en erfaren drømmeterapeut kan fortælle.

Clairvoyante skal også på efteruddannelse

22

Interview med Henriette Zobel

28

Den menneskelige by

32 Husk det som er vigtigt

En samtale med Barbara Berger om sunde samtaler med os selv

36

Tema - drømme

48 Bachs Blomstermedicin

62 Holistisk styling - del 2

68 Få styr på din vrede

72 Handler vægtproblemer om mad?

22

Henriette Zobel er ved at komme ud på den anden side, efter at være blevet ramt af en depression i efteråret og vinteren sidste år. I år har der været plads til ro og fordybelse i form af nye selvindsigter, nye spændende bøger og ikke mindst at finde nye måder at meditere på. Til efteråret, hvor hun runder de 50, er hun klar til at dele ud af sine erfaringer og holde foredrag over hele landet.

48

Bach er et komplet, helstøbt og bivirkningsfrit behandlingssystem bestående af 38 remedier som – når vi kombinerer og bruger dem rigtigt – dækker hele spektret af menneskelige følelser og sindstilstande. Et system, der virker lindrende på de fleste både fysiske og psykiske symptomer, gener og sygdomme.

Lev et sundere, gladere og grønnere liv. Vi giver gode tips.

18

10

Opgrader dit liv

Tag med til det berømte Arthur Findlay College i Essex, England. Der har været stille omkring Henriette Zobel det sidste års tid, efter at hendes firma Pureheart med smukt, indisk inspireret tøj og smykker gik konkurs i juni sidste år. Henriette Zobel er ved at komme ud på den anden side, efter at være blevet ramt af en depression i efteråret og vinteren sidste år. Vi bliver flere og flere på kloden og vi klumper os sammen i større og større byer. Hvordan skal fremtidens metropoler udformes, så de bliver til at holde ud at bo i?

Drømme giver os et fingerpeg. Vi kigger nærmere på drømmenes univers og hører, hvad en erfaren drømmeterapeut kan fortælle. Dråber til din sjæl

Malene Ripullone vovede pelsen for tre måneder siden og takkede ja til at lade Danmarks første holistiske stylist gennemgå familiens rækkehus i Allerød. Har tingene ændret sig? Vrede er en grundlæggende følelse, der er god, når den er kontrolleret, og skrækkelig, når den ikke er. Efterhånden er vi godt klare over, at der er mere tungtvejende årsager til vægtens op og nedture end blot, hvad vi putter i munden

Fast i Liv & Sjæl 6, 20 Kort Nyt

Nyheder om sundhed, personlig udvikling, alternativ behandling og spiritualitet.

8 Bognyt

Læs om de nye bogudgivelser

14

Nyt om Sundhed

44

Den holistiske lægebrevkasse

Har du behov for at tage ekstra vitaminer og mineraler? Læge, forfatter og foredragsholder Charlotte Bech svarer på spørgsmål fra læserne.

www.livogsjael.dk

5


kort nyt

Unge og ældre er de

mest lykkelige Er du 40-50 år og savner den livsglæde, energi og optimisme, du tidligere havde, så fortvivl ikke. Lykken vender tilbage. Danskernes lykke- eller livstilfredshedskurve er U-formet, og vi er mest lykkelige i de unge og lidt ældre år, mens vi bunder midt i livet – nærmere bestemt i begyndelsen eller midt i 40’erne. Det fastslår lykkeforskere på baggrund af adskillige lykke- og livstilfredshedsstudier, og en spørgeundersøgelse, som Rambøll/ Analyse Danmark har lavet for JyllandsPosten, peger i samme retning: Midtvejskrisen lever i bedste velgående, for på en lykkeskala fra 0 til 10, er det de 36-45årige og de 46-55- årige, som scorer lavest på lykkebarometret. Mens de godt 1.000 adspurgte danskere i gennemsnit scorer 7,3 på lykkeskalaen,

og 0-50 år Er du 4 glæde, den livs me, s av n e r mis og opti energi de, så a ere h v g li d ti u d k ke n ikke. Ly e. fortvivl g r tilba vende

bunder de to aldersgruppers lykkesvar med et gennemsnit på 7,1. Samtidig viser undersøgelsen, at vores familieliv og helbred er de to faktorer, som, vi mener, har størst betydning for vores lykkefølelse. På de næste pladser kommer vores venner, som prioriteres højt blandt alle aldersgrupper, og vores økonomi, hvis betydning ser ud til at stige med alderen.

opdaterer sit ambitionsniveau, man skifter fokus, og så stiger lykken igen,« siger Christian Bjørnskov.

Ifølge lykkeforsker og nationaløkonom Christian Bjørnskov fra Aarhus Universitet, stemmer undersøgelsen godt overens med forskningen.

Samme tendens iagttager lektor i socialpsykologi på Aalborg Universitet, Jan Brødslev Olsen. Han fastslår, at vores lykke i høj grad afhænger af forholdet til familie og venner, mens arbejdslivet og vores økonomi har langt mindre betydning.

»Som 40-45-årig indser man, at man aldrig kommer på landsholdet, bliver professor eller får de ønskede børn. Efter den erkendelse begynder ens forventninger til livet at blive mere realistiske. Man

Ifølge Rambøll-målingen betyder arbejde og økonomi tilsyneladende lidt mere for kvinders lykkefølelse, mens sexlivet omvendt har større betydning for mændene.

Din krop kan

forhindre kræft

Forskere har ved et tilfælde opdaget, hvordan kroppen selv kan forhindre kræft, skriver Videnskab.dk. Hver gang en celle deler sig, kan der opstå en kræftfremkaldende fejl i DNA’et. Nu har en internationale forskergruppe fra University of Edinburgh fundet ud af, hvorfor cellerne laver den fejl – og hvordan den bliver rettet igen. Det viser sig, at et enkelt enzym reparerer DNA-fejlene. - Ét enkelt enzym reparerer over én million fejl og beskytter integriteten af

6

www.livogsjael.dk

hele den genetiske kode, skriver en af forskerne bag opdagelsen, professor Andrew Jackson, i en pressemeddelelse. Opdagelsen blev gjort, da forskergruppen undersøgte en sjælden børnesygdom. Tilfældigvis stødte de på fejlen og det enzym, der reparerer den. Også i Danmark skaber resultatet begejstring. - Streng-brud på DNA kan være en væsentlig risikofaktor til udviklingen af kræft, kommenterer professor fra

Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet Peter Møller, der selv forsker i, hvordan forskellige miljøfaktorer beskadiger DNA’et. - Den nye forskning giver os en ny indsigt i de molekylære mekanismer, der forhindrer, at det sker. Resultatet af den banebrydende forskning er netop offentliggjort i det velansete videnskabelige tidsskrift Cell.

Magasinet Liv & Sjæl - nr. 4 - 2012  

This is a free sample of Magasinet Liv & Sjæl issue "nr. 4 - 2012" Download full version from: Apple App Store: https://itunes.apple.com/us...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you