Page 1

liv&sjæl

f or

ma bev gas id s i t liv net sk va l

ite t

Nr. 3 juni/juli 2012. Kr. 48,00

Meditér dig til et lykkeligt liv Spis med

TEMA IDYL ELLER KNAS I PARFORHOLDET?

mindfulness

Ny langtidsvirkende

healing Boost din viljestyrke Bag facaden med

holistisk styling

Personligt interview

Sofia Manning ”Jeg søgte – og fandt”

alternativ behandling

sundhed

personlig udvikling

spiritualitet


Healingsmassage Har du lyst til at opleve healingsmassagens dybe, afspændende virkning, så find en dygtig RAB godkendt healingsmassage terapeut på www.kilden.dk. Kunne du tænke dig selv at lære det, så kom med på:

Grundkursus i healingsmassage 18. - 22. juli eller 5. - 9. september Du lærer den grundlæggende healingsmassage, så du efter kurset kan give en god afspændende massage til familie og venner, samtidig med at du får en større viden om og erfaring med, hvordan krop og psyke hænger sammen. Har du lyst til at arbejde professionelt med healingsmassage og samtaleterapi, kan du gå videre på vore fortsætterkurser og den to-årige uddannelse.

RAB godkendt uddannelse På de 1.000 timer uddannelsen varer, får du et virkeligt grundigt kendskab til massagen og samtalen som terapeutisk redskab. Du lærer en lang række gode teknikker til at støtte andre og får samtidig lejlighed til selv at indgå i en dyb udviklingsproces. Kildens uddannelse er RAB-godkendt, så du kan blive Registreret Alternativ Behandler i Healingsmassage og Samtaleterapi efter Sundhedsstyrelsens regler.

Bestil brochure - eller hør mere - på tlf 36 46 08 46

Yoga Dance &Yoga Mindfulness Yoga Yoga &&

meditation meditation meditation

Fordig, dig,der der har har lyst lyst til at det lidt For dig, der har lysttiltil tilatat atfåfå fådet detlidt lidt For få det lidt For dig, der har lyst bedre i krop og sind. bedreiiikrop kropog ogsind. sind. bedre krop og sind. bedre Vælg mellem 3 mandagshold med Vælgmellem mellem333mandagshold mandagsholdmed med Vælg mellem mandagshold med Vælg start 7. september start 7. september start 7. september start 7. september

Omdan din yoga til en smuk, udtryksfuld og kreativ dans ... Du lærer at sammensætte yogaøvelser til en kreativ dans inspireret af modern dance, uden at gå på kompromis med yogaen dybde og kvalitet. Og parallelt med dette tid til refleksion, tilstedeværelse og mindfulness. Oplev den frihed, som kun kan opleves i ren tilstedeværelse.

Basic One kun 975,Med deluxe hovedstøtte, side armstøtter, armhylde og ansigtshul og transporttaske. Vælg mellem 71 og 66 cm bredde. Pris inkl. moms.

Besøg os på www.kilden.dk

Kursuscentret Kilden Aps, Søndermarksvej 14, 2500 Valby


TEGN NT EME ABONN mre + CD nu og få 3 kun kr. for

99,og i porto + 39,50 ebyr g s n itio eksped

Bestil på telefon 7020 5422 eller e-mail redaktion@livogsjael.dk eller benyt kuponen nederst på siden.

Du sparer kr. 194,00 Få 3 numre af Liv & Sjæl + CD fra fønix musik For kun kr. 99,- Du sparer kr. 194,Frimærke

Ja tak, jeg vil gerne abonnere på Liv & Sjæl og får de næste 3 numre + CD for kun kr. 99,- (+ 39,50 i porto og ekspeditionsgebyr) og sparer kr. 194,-. Derefter fortsætter jeg i løbende abonnement. Navn: Adresse: Postnr.: By: Telefon: E-mail: Når min bestilling er modtaget, får jeg det næste nummer af Liv & Sjæl. Når jeg har betalt får jeg månedens CD og mine 2 numre på udgivelsesdagen. Efter velkomstperioden modtager jeg automatisk Liv & Sjæl til kun kr. 234,-(incl. porto) for 6 blade. Jeg sparer kr. 54,- i forhold til kioskpriser. Jeg kan når som helst opsige mit abonnement til udløb. Tilbuddet gælder kun nye abonnementer. Tilbudet gælder ikke personer eller hustande der har haft abonnement indenfor de sidste 12 mdr. Tilbudet gælder ikke Grønland, Færøerne og udlandet.

liv&sjæl Ranunkelvej 181 8471 Sabro


TEMA

PARLD FORHO ere se m 8 på side 3

4

www.livogsjael.dk


indhold

20

Artikler 10 Himalaya i min have

Hvis du spiser med mindfulness, så opnår du en lang række positive effekter. Du får de samme effekter, som ved klassisk mindfulness meditation. Men derudover kan du meget let opleve fordøjelsen blive bedre, vægten lavere og livet lettere i al almindelighed...

Majbritte Ulrikkeholm

20 Spis med mindfulness

Hvis du spiser med mindfulness, opnår du en lang række positive ef fekter. Faktisk de samme effekter, som ved klassisk mindfulness meditation.

24 Interview med Sofia Manning

Her fortæller hun bl.a. om sin forrygende karriere, hendes behov for total ro ind imellem, om sit syn på døden, børne opdragelse, parforhold m.m.

32 Reconnective healing

I Reconnective Healing arbejdes der med væsentlig flere energi-frekvenser end ved traditionel healing. Og videnskabelige undersøgelser påviser klart effekten.

38 Tema - Parforhold

LIV & SJÆL sætter fokus på emnet og har talt med to parterapeuter.

38

Ifølge forskere betyder graden af fortrolighed mere end graden af forelskelse i det gode parforhold. Vi skal kunne tale sammen, men et vellykket sexliv spiller også en stor rolle. LIV & SJÆL sætter fokus på emnet og har talt med to parterapeuter – psykolog og sexolog Sanne Neergaard og psykoterapeut Jannik Bo Rasmussen.

Den dag i 1999, da Sofia Manning trodsede forældrenes betænkeligheder og drog til USA for at studere og for at deltage i et kursus hos den berømte coach Anthony Robbins, blev totalt skelsættende for hendes liv. Her fortæller hun om bl.a. denne start på en forrygende karriere, om hendes behov for total ro ind imellem, om sit syn på døden, børneopdragelse, parforhold m.m.

24

50 Boost din viljestyrke

Føler du dig overvældet af for mange mål? Lær en trin-for-trin tilgang til at føle dig mere motiveret og nå dine mål.

52 Holistisk styling

Hvis dit hus, dit tøj og dine venskaber kunne tale - hvad ville de så sige om dig?

60 Meditér dig til en lykkeligt liv

Det handler om at få styr på egoet, om at forandre sin tankegang – og om næstekærlighed og medfølelse.

68 Sjælens hunger

Ændringer af psykologisk overvægt og overspisning sker ikke kun ved at have et ensidigt fokus på den fysiske krop, træningen og maden.

72 Chock og oversansning

Når verden virker ind i mennesket kan vi nogle gange miste fodfæstet for en stund og andre gange blive slået ud af kurs.

Fast i Liv & Sjæl Matthieu Richard har både som buddhistisk munk og som aktiv deltager i den videnskabelige forskning på området har Richard på egen krop – eller rettere i eget sind – oplevet, hvad en meditationspraksis kan gøre af godt for både dig, mig og for menneskeheden som sådan. Det handler om at få styr på egoet, om at forandre sin tankegang – og om næstekærlighed og medfølelse.

60

6/36 Kort Nyt

Nyheder om sundhed, personlig udvikling, alternativ behandling og spiritualitet.

8/14 Bognyt

Læs om de nye bogudgivelser

16 Nyt om Sundhed

Hjerteenergi i liv og parforhold

46 Den holistiske lægebrevkassen

Læge, forfatter og foredragsholder Charlotte Bech svarer på spørgsmål fra læserne.

www.livogsjael.dk

5


kort nyt

advarsel En stor undersøg else beviser, at der er sammenhæng m ellem rødt kød og høje re dødelighed.

mod multivitaminer og kosttilskud

Kosttilskud med indhold af vitamin A, E og betacarotene er farlige, advarer nyt omfattende dansk studie. Den kost, vi danskere spiser, er så alsidig, at det slet ikke er nødvendigt med multivitaminpiller og kosttilskud. Så drop dem.Faktisk viser nye undersøgelser, at visse kosttilskud er direkte farlige at tage. Multivitaminpiller er i bedste fald virkningsløse.

rødt kød skader helbredet

Det har været diskuteret gennem mange år, om rødt kød er godt eller dårligt for helbredet. Nu viser en ny undersøgelse fra Harvard Medical School i USA, at en kost med store mængder rødt kød kan nedsætte levetiden, fordi der er større risiko for kræft og hjertesygdomme. Det skriver BBC. Forskningsresultatet tager udgangspunkt i data fra 120.000 personer, der har været fulgt siden 1980. ”Vi har fundet frem til, at et højere indtag af rødt kød kan forbindes med en markant øget risiko for hjertekarsygdomme og kræft, der kan være dødelig,” står der i undersøgelsen. Forskerne er kommet frem til, at hvis man tilføjer en ekstra portion uforarbejdet rødt kød til den daglige kost, øges dødsrisikoen med 13 pct. Uforarbejdet kød kan eksempelvis være bøffer og koteletter. Det bliver dog ikke bedre, selvom man spiser forarbejdet rødt kød som hakket kød og pølser. Der

6

www.livogsjael.dk

er faktisk højere risiko for at forårsage en tidlig død. Man kan dog nedsætte risikoen ved at erstatte rødt kød med fisk, kylling og nødder. Desuden bør man ikke spise mere end 500 gram kød om ugen. Forskerne har foreslået, at mættet fedt fra rødt kød muligvis kan være årsagen til en øget hjerterisiko, og natrium brugt i forarbejdet kød kan øge hjertekarsygdomme på grund af effekten på blodtrykket. Victoria Taylor er diætist ved British Heart Foundation, og hun forklarer, at ”rødt kød kan stadig spises som en del af en balanceret kost, men gå efter fedtfattige udskæringer og brug sunde madlavningsmetoder.” Hun påpeger desuden, at hvis man lever fedt med forarbejdet kød som bacon, pølser og burgere flere gange om ugen, så skal man variere kosten ved at erstatte disse proteinkilder med sundere alternativer som fisk, fjerkræ, bønner og linser.

Det siger overlæge, dr.med. Christian Gluud, der leder forskningscentret Copenhagen Trial Unit. ”Vores nye studier viser, at antioxidanterne øger dødeligheden med cirka fire procent. Det er altså farligt at tage vitaminpiller som kosttilskud, og vi vil gerne fraråde folk, der er raske, og som får en alsidig kost, at spise dem,” siger Christian Gluud. Det øger dødeligheden betydeligt, hvis man spiser kosttilskud med antioxidanter i form af vitamin A, E og betacarotene. Hans råd er, at hvis man er i tvivl om, man har brug for kosttilskud, skal man spørge sin læge til råds og ikke apoteket. - Danske apoteker har i mine øjne et medansvar for oversalget og overdødeligheden. Hele hyldeområdet er en tsunami af kosttilskud, siger han.

Magasinet Liv & Sjæl - nr. 3 - 2012  

This is a free sample of Magasinet Liv & Sjæl issue "nr. 3 - 2012" Download full version from: Apple App Store: https://itunes.apple.com/us...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you