Page 1

liv&sjæl

f or

ma bev gas id s i t liv net sk va l

ite t

Nr. 1 februar/marts 2012. Kr. 48,00

Find lykken gennem din passion

slip af med hovedpinen - på den naturlige måde

tema

yoga

wellness

find den spirituelle balance

Vi viser dig muligheder i ind- og udland

spis dig til et

længere

liv

det kreative liv Livet skal leves

Fra spekulant til

healer

- ikke overleves

ibi støving Personligt interview

”Jeg vil gerne sprede positivitet”

alternativ behandling

sundhed

personlig udvikling

spiritualitet


2 årig uddannelse

ENERGI & POWER cOach & tERaPEut vil du arbejde professionelt som coach og terapeut? Vil du være en konstruktiv sparringspartner? Vil du skabe selvindsigt, udvikle dig som menneske og finde din passion? energi og Power Coach og Terapeut er en 2-årig integrativ uddannelse, hvori vi har samlet de bedste, nyeste og mest effektive coach- og terapeutiske redskaber. der undervises i 6 levels pr. år á 4 dages varighed. undervisningen veksler mellem oplæg, demonstrationer, træning med øveklienter, samt interaktive, faglige og selvudviklende øvelser. imellem de 6 levels er der færdighedstræning, supervision, gruppe- og individuelle sessioner.

NYHED: Du kan nu også uddanne dig til Energi & Power Psykoterapeut i CClifeacademy.

Århus · kolding · københavn

Uddannelsen er for dig som vil: · arbejde med din egen udvikling · arbejde med udvikling af andre mennesker · arbejde som professionel coach og terapeut · uddanne dig til Psykoterapeut Kom til gratis informationsmøde læs mere på: www.cclifeacademy.dk

godkendt af terapeutisk forening


liv&sjæl TEGN ABONN EMENT og få 3 numre + gave for kun kr.

99,-

(+ 39,50

i porto o

g eksp.

gebyr)

Bestil på telefon 7020 5422 eller mail redaktion@livogsjael.dk

Tegn abonnement og spar kr.194,00


tema

s Wellnes rejseer se mer 0 pĂĽ side 5

4

www.livogsjael.dk


indhold

14

Artikler

Livet skal leves – ikke overleves. At leve et mere kreativt liv, at have større indflydelse på sit eget liv, at skabe noget, der kunne berige ens liv og måske endda give mening for andre, det er en drøm de fleste har. Mange mennesker oplever trætheden ved simpelthen at overleve deres liv i stedet for at leve det og skabe det.

9

Spis dig til et længere liv

En god kost vil forbedre din generelle sundhed, hjælpe med af afværge sygdomme og øge levetiden.

14 Det kreative liv

Majbritte Ulrikkeholm - Livet skal leves ikke overleves

20 Yoga og spirituel balance

20

Det er sandt, at yoga kan have en positiv effekt på dit liv – også selv om du kun dyrker det en gang om ugen – men for at få ægte, vedvarende balance i dit liv, er du nød til at dyrke det oftere. Vi har fundet nogle øvelser til dig, der er et vidunderligt sted at starte på den indre rejse.

Vi har fundet nogle øvelser til dig, der er et vidunderligt sted at starte på den indre rejse.

30 Interview med Ibi Støving

”Jeg vil gerne sprede positivitet”

38 Find lykken gennem din passion

46 Den fysiske side af stress

50 TEMA - Wellness

Passion er et brændstof, der kan få os gennem gode og dårlige tider, skabe optimisme og generere lykke.

Stress kan påvirke dig både følelsesmæssigt og fysisk, og det kan være værre, end du måske tror.

Vinterdrømme om wellness. Vi viser dig muligheder i ind- og udland.

30

Ibi Støving følte sig helt på hjemmebane som studievært på programserien ”Ånderne vender tilbage” på TV3 i det forgangne efterår. Uforklarlige hændelser har hun også selv oplevet, ligesom hun altid har følt sig spirituelt anlagt. Her fortæller hun bl.a. om sin søgen, om sit liv som alenemor og om sin målbevidste stræben efter at sætte et positivt aftryk på kloden...

50

Lavt humør over kulde, mørk himmel, træthed kendetegner vintermånederne for rigtig mange danskere. Drømmene kredser om sol og sommer eller om fysisk og psykisk stimulans gennem et Wellness-ophold et eller andet smukt og inspirerende sted. LIV&SJÆL fortæller her om nogle af de mange muligheder i ind- og udland.

60 Slip af med hovedpinen på den naturlige måde

Mod den almindelige hovedpine findes der faktisk naturlige løsninger, der kan hjælpe dig.

64 Vælg den åbne intelligens

72 Fra spekulant til healer

I korte øjeblikke, gentaget mange gange, blivcer åben intelligens indlysen de. Frihed! Balanced View er en græsrodsbevægelse, der tilbyder en enkel teknik, som alle kan praktisere.

Fredric Bernal Lim droppede sin internationale bank karriere og uddannede sig i orientalsk medicin.

Fast i Liv & Sjæl 6, 18, Kort Nyt 49, 58 Nyheder om sundhed, personlig udvikling,

alternativ behandling og spiritualitet.

12 Bognyt

Læs om de nye bogudgivelser

www.livogsjael.dk

5


korntyt

religiøse får sjældnere kræft

En kostplan rig på vitaminer og fis k kan beskytte hjerne n mod ældning. Fastfo od har derimod den m odsatte effekt.

Dine kostvaner kan føre til

Alzheimers En kostplan rig på vitaminer og fisk kan beskytte hjernen mod ældning. Fastfood har derimod den modsatte effekt. Sådan lyder resultatet af en undersøgelse fra American Academy of Neurology, som er en forening med 24.000 medlemmer, der beskæftiger sig med neurologi i det daglige. Forskerne så på næringsstofferne i blodet i stedet for at lade deltagerne udfylde en kostplan. De analyserede blodprøver fra í alt 104 raske mennesker med en gennemsnitlig alder på 87 år. Resultatet blev, at dem med mest vitamin B, C, D og E i blodet klarede sig bedre i test af hukommelsen og tænkning. Personer med høje niveauer af omega 3-fedtsyrer, som primært findes i fisk, klarede sig også godt i testen. De, der klarede sig dårligst, var dem med mest transfedtsyrer, som findes i fastfood, i blodet. I en kommentar til undersøgelsen siger Dr. Simon Ridley, der repræsenterer Storbritanniens førende organ på området,

6

www.livogsjael.dk

Går du regelmæssigt i kirke, færdes du i religiøse miljøer, beder du til Gud, så er risikoen for at udvikle en lang række kræftdiagnoser såsom kræft i lunger, tarm og lever væsentligt mindre end i resten af befolkningen. Det viser en ny undersøgelse som Kræftens Bekæmpelse og Syddansk Universitet står bag. Forskerne har set på helbred og dødsårsag hos 7.905 adventister og 3.890 baptister i Danmark, og resultaterne viser, at repræsentanterne for det man vel bedst kan betegne som frikirkerne i Danmark, har 25 procent mindre dødelighed på grund af kræft end resten af befolkningen.

Alzheimer’s Research UK, til BBC: ”En styrke ved denne fremgangsmåde er, at man fokuserede på næringsstofferne i deltagernes blod i stedet for at læne sig op ad spørgeskemaer. Men det er vigtigt at bemærke, at denne undersøgelse foregik på en lille gruppe mennesker med en lav risiko for Alzheimers, og den undersøgte ikke om de senere udviklede sygdommen.”

Forklaringerne på denne markante forskel tillægger forskerne bag undersøgelsen til dels, at kræft i lunge-, tarm, lever og blærer er livsstilssygdomme, og en stor del af de undersøgte har en markant sundere livsstil end den almindelige befolkning.

Simon Ridley fortæller, at det bedste nuværende råd er at spise balanceret og huske frugt og grøntsager.

”I religiøse fællesskaber viser man stor omsorg for den enkelte, og følelsen af ikke at være alene kan også fremme helbredet.”

Derudover skal man ikke ryge, dyrke motion jævnligt og holde styr på blodtrykket og sit kolesteroltal. Han ser gerne en lang og grundig undersøgelse af de enkelte madgruppers effekt. ”Der er et klart behov for et endegyldigt bevis på sammenhængen mellem ens diæt og risikoen for at få Alzheimers. Og det kan kun ske ved en større undersøgelse,” siger Simon Ridley.

Niels Christian Hvidt, cand.theol. fra Syddansk Universitet og en af dem bag undersøgelsen, siger, at der også kan være en anden forklaring:

Magasinet Liv & Sjæl - nr. 1 - 2012  

This is a free sample of Magasinet Liv & Sjæl issue "nr. 1 - 2012" Download full version from: Apple App Store: https://itunes.apple.com/us...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you