Page 1

NYHETSBREV NR. 2 • 2008

KRAFT

i hver dråpe


Scanmatic i medvind FORNYBAR: Statkraft er ledende i Europa innen fornybar energi. Nå har Scanmatic inngått en ny, omfattende rammeavtale med kraftselskapet.

I hard konkurranse greide Scanmatic å sikre en solid rammeavtale med Statkraft, Europas nest største produsent av fornybar energi. VANNKRAFT:

Statkraft er et statseid kraftselskap etablert 1. januar 1992. I dag er Statkraft den nest største leverandøren i Europa på fornybar energi. Selskapet leverer vann-, gass- og vindkraft. Den største delen av kraftproduksjonen kommer fra vannkraft. I Norge leverer Statkraft elektrisitet til nærmere 400.000 kunder. Konsernet har 2.000 ansatte, inklusive selskapene Skagerak Energi og Trondheim Energi. Statkraft har ansatte i åtte land.

Avtalen strekker seg over 4-5 år, og omfatter alt fra sensorer, IEDer, strømforsyninger, samt montasje/ idriftsettelse og oppretting av dokumentasjon. De første prosjektene som er omfattet av avtalen er allerede igangsatt, og leveres i disse tider. - Vi har bevist vår dyktighet for Statkraft tidligere, og det er nok dette arbeidet som har gjort at de har valgt å inngå denne avtalen med oss, sier Johannes Skar, salgssjef og hovedansvarlig for arbeidet mot Statkraft. - Vi har jobbet mye med kraftbransjen i Norge, og er kanskje den teknoaktøren med lengst fartstid innenfor instrumentering av vannhusholdning for kraftbransjen. Scanmatic satser på å levere solide produkter, slik at kundene får den

stabiliteten og nøyaktigheten som er nødvendig, noe som var viktig for Statkraft. - Vi gleder oss over å få på plass denne avtalen, sier administrerende direktør i Scanmatic, Kim Steinsland. - Det at Statkraft velger oss til en så viktig avtale befester vår posisjon som leverandør av kvalitetsprodukter til riktig pris, sier han. Steinsland legger ikke skjul på at Scanmatic er stolte over denne avtalen. Men bedyrer samtidig at de ikke kommer til å hvile på laurbærene. - Avtalen med Statkraft gir oss mer forutsigbarhet i leveransene, men kraftbransjen er stor og vi skal fortsette å ta markedsandeler med fornyet energi, sier Steinsland.

«Det at Statkraft velger oss til en så viktig avtale befester vår posisjon som leverandør av kvalitetsprodukter til riktig pris.» KIM STEINSLAND NYHETSBREV NR. 2 • 2008


BKK signerer rammeavtale med Scanmatic Scanmatic og BKK har landet en langsiktig rammeavtale med vannstandsmålere. VANNKRAFT:

Avtalen omhandler utstyr til vannstandsmåling, fjernavlesing, fjernstyring av luker, registrering av nedbørsdata samt kommunikasjon av måledata til eksisterende driftsentralsystem.

Miljøbelastning, service og prioritering var blant kriteriene i rammeavtalen. Utstyret som skal installeres vil bli montert på vanskelig tilgjengelige lokasjoner. Derfor er det viktig med lange serviceintervaller og høy driftsikkerhet.

- Vi har valgt det økonomisk mest fordelaktige tilbudet i henhold til kriteriene i konkurransegrunnlaget, sier Rune Gunnar Torsvik i BKK.

- I Scanmatic har vi lang erfaring med levering av slike systemer. Og vi er ikke redde for å ta frem klatreselene under montering, sier Harley Eriksen på prosjektavdelingen hos Scanmatic.

- Det forenkler mye å ha en rammeavtale med én leverandør, og vi vil benytte denne for alle relevante anskaffelser. Første periode av avtalen løper over tre år. Underveis stilles det store krav med hensyn til kvalitet på produkter og det utførte arbeidet, samt funksjonalitet og kompatibilitet. - Vi er veldig stolte av å ha vunnet denne avtalen med BKK, sier Norman Ugland i salgsavdelingen hos Scanmatic. - Vi ble vurdert ut fra både pris og leveringstid, men også leveringssikkerhet og funksjonalitet. Vi vet selv at det vi leverer er bra, og det er spesielt hyggelig når kundene setter så pris på dette at de vil inngå slike avtaler, sier Ugland.

BKK foretrekker Scanmatic sin løsning for vannstandsmåling.

Ny standard med OTT Pluvio Innovativ, profesjonell og praktisk – slik beskrives den nye nedbørsmåleren, OTT Pluvio fra Scanmatic. INNOVASJON:

OTT Pluvio kan måle alt fra duskeregn, snø og hagl til troperegn. Det gjør at den passer alle værforhold. Nedbørsmåleren tar hensyn til faktorer som kan påvirke måleresultatet, som for eksempel vær og vind, og de elektroniske sensorene er godt beskyttet av den robuste utformingen. Det gjør at OTT Pluvios måledata er nøyaktig og pålitelig. Design og materiell av høy kvalitet sørger for at måleren er nærmest vedlikeholdsfri. Det eneste vedlikeholdet er tømming av oppsamlet nedbør.

Ved innsamling av klimadata er det ulike krav til selve åpningen av nedbørsmåleren. I henhold til de standarder som benyttes i verden, kommer OTT Pluvio i to versjoner: OTT Pluvio 200 har en åpning på 200 cm2 og en målekapasitet på 1500 mm. OTT Pluvio 400 har en åpning på 400 cm2 og kapasiteten er på 750 mm nedbør. Produktene kommer med tilhørende programvare som kan sjekke funksjoner og tester gjennom pc.

Den nye nedbørsmåleren OTT Pluvio gir nøyaktige måleresultater under alle værforhold.

NYHETSBREV NR. 2 • 2008


Landsmøtet for Telematikk Scanmatic vil delta med egen stand under Landsmøtet for Telematikk 28.-30. oktober 2008. Landmøtet vil bli holdt på Clarion Hotel i Stavanger. Her vil vi presentere våre produkter og tjenester innenfor eforsyningen.

Subsea 2008 Hvert år arrangerer NFA (Norsk forening for automatisering) et ”subsea”-seminar på Clarion Hotel Ernst i Kristiansand. I år vil seminaret foregå 10.-11. september.

Teknisk nysgjerrigper - Det er en ufattelig høy kompetanse her, sier Lasse Drageset om sin nye arbeidsplass. Nå skal 36-åringen lede Scanmatic inn i olje og gass. INNOVASJON:

Lasse Drageset har jobbet i Stavanger i 12 år, med teknologi innen olje og gass. For to år siden fant han veien til Sørlandet. Nå begynner han som salgsingeniør i Scanmatic. - Stavanger er på mange måter oljehovedstaden vår, på grunn av nærheten til Nordsjøen. Jeg har imidlertid arbeidet mye med landbasert teknologi, med visualisering og simulatorer, forteller Drageset. Olje og gass blir et satsingsområde for Scanmatic i tiden fremover. Det blir krevende. Men Drageset er ikke bekymret, snarere tvert imot. Han gleder seg til å

Årets seminar vil fokusere på utfordringer og erfaringer fra nye og eksisterende undervannsfelt, samt oppgradering av gamle felt, ny instrumentering etc. I tillegg vil det bli presentasjoner av framtidsrettede teknologitrender globalt. Scanmatic vil ha en egen stand under seminaret.

gå løs på de nye utfordringene, sammen med sine nyervervede kolleger. - Jeg lette etter en arbeidsplass som er god på teknologi. Og det har jeg funnet. De ansatte på Scanmatic er utrolig dyktige, sier Drageset. - Miljøet her passer meg godt. Jeg er veldig teknisk nysgjerrig, sier han som mener Scanmatic står godt rustet til å møte de ventede utfordringene som finnes innen olje og gass. Som salgsingeniør vil Drageset være mye ute blant kundene, men han fristes gjerne til en tur innom «verkstedet».

MC-besøk Hvert år arrangerer fagbladet Elektronikk en MC-tur for bransjefolk. I år gikk turen til Sørlandet med blant annet besøk hos oss. På formiddagen lørdag 16. august rullet det over 20 motorsykler inn på parkeringsplassen. Etter en presentasjon og litt å spise ble det en tre-fire timers rundtur i området.

Ny lagspiller Kai Venaas (30) er det siste tilskuddet i Scanmatic-stallen. NY KOLLEGA:

- Jeg vil ha mye kontakt med våre kunder og leverandører. Jeg setter stor pris på kontakt med mennesker, forteller Kai Venaas. Arendalitten har tidligere arbeidet i Norsafe, Agderposten og Kitron. I august begynte han hos Scanmatic, som logistikk- og produksjonsansvarlig. Venaas er ingeniørutdannet, innen teleteknikk. På fritida har han lang fartstid fra håndballbanen, som venstreback. - Jeg liker å spille på lag, ja. Ikke minst er det moro å «spille» andre gode, sier Venaas.

Ønsker du mer informasjon om sakene i dette nyhetsbrevet, send oss gjerne en e-post: info@scanmatic.no. Scanmatic AS Kilsund N-4920 Staubø company@scanmatic.no www.scanmatic.no Produksjon: Presis PR

NYHETSBREV NR. 2 • 2008

Scanmatic nyhetsbrev nr 2 2008  
Scanmatic nyhetsbrev nr 2 2008  
Advertisement