__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

December 2020

magazine

Iris en Quincy zorgen op Meesplein

“Je gaat gewoon. De klap komt pas achteraf.�

Thema: Welbevinden


In dit nummer

Colofon Present magazine is een officiÍle uitgave van Present en verschijnt vier keer per jaar. Hoofdredactie: Koen Wemmenhove Eindredactie: Pien Migchelsen Redactie: Hilke Bikker, Janna Riphagen en Martijn Duijzer Redactieadres: Present magazine, Pr. Marijkeweg 34, 4233 HM Ameide, communicatie@presentvooru.nl Adverteren? Neem contact op met Koen Wemmenhove, communicatie@presentvooru.nl Ontwerp & opmaak: Vanderperk Groep, Groot-Ammers Š 2020 Present, Ameide De inhoud van dit magazine is zorgvuldig samengesteld. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

17

In gesprek met mevrouw Speijer

04

Kennismaken met Rabia

Computertips van Stef

3 Voorwoord 4 Welbevinden voor iedereen anders 8 Interview Verzorgende IG Meesplein 10 Locatienieuws Emma-Meesplein 12 Meditatie 14 Locatienieuws Graafzicht 17 Kennismaken met Rabia Yetkin 18 Locatienieuws Hof van Ammers

20 20 22 24 25 26 28 29

Stef: in een flits voorbij Zorg door de jaren heen Present Nieuws Present in beweging Locatienieuws Open Vensters Column Bianca de Jong: Mombakkes Vrijwilligersnieuws


Voorwoord

Hoe gaat het met u? Het lijkt wel of de vraag ‘Hoe gaat het met je?’ of ‘Hoe gaat het met u?’ in deze tijd op mijn lippen gebrand staat. We beleven intensieve en verdrietige tijden. Voor de collega’s van Present is het werken in COVID-omstandigheden zwaar en bij tijd en wijle uitputtend. Voor bewoners en familie is het spannend, onzeker en soms verdrietig. Als vanzelfsprekend vraag je dan aan elkaar ‘Hoe gaat het met je?’ Het is een kleine vraag, maar in deze tijd wel een vraag met veel betekenis. Want je wilt het écht weten: hoe gaat het met de ander? Het is de vraag naar welbevinden.

als compleet mens. Zeker als je ouder wordt en meer zorg nodig hebt is welbevinden geen vanzelfsprekendheid. Dan is het fijn dat je daarin iets voor die ander mag betekenen en dat maakt het werken in de zorg zo’n mooi vak.

We willen binnen Present persoonsgerichte zorg geven, zodat we zoveel mogelijk bijdragen aan het welbevinden van de bewoners en cliënten. We houden rekening met wie ze zijn, vragen daarom naar het verhaal van hun leven en proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij wie iemand is en wat iemand prettig vindt. Uiteindelijk gaat het daarmee om het welbevinden, een mooi oud woord. Welbevinden staat voor de mate waarin iemand zich lichamelijk, geestelijk en sociaal goed voelt. Welbevinden gaat dus over lekker in je vel zitten, maar ook over lichamelijk gezond zijn en tevreden zijn met je leven. Het gaat over jezelf

Hoe gaat het met je? Hoe gaat het met u?

Wat deze tijd heel duidelijk heeft gemaakt is dat een mens contact en aandacht nodig heeft van naasten om zich wel te bevinden. En dat is juist waar beperkingen op zijn. Laten we daarom ervoor zorgen dat we, zeker met de Kerst in aantocht, die aandacht voor elkaar niet vergeten.

Warme groet, Janneke Louisa-Muller Bestuurder


04 PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020

Welbevinden

voor iedereen anders Welbevinden betekent dat iemand zich goed voelt. Het wordt ook wel ‘leefplezier’ of ‘kwaliteit van leven’ genoemd en heeft steeds meer aandacht bij Present en in de ouderenzorg. Zorg voor welbevinden, goed in je vel zitten, is voor iedereen belangrijk en heeft een positieve invloed op de lichamelijke gezondheid. Maar toch betekent welbevinden voor iedereen wat anders. De één zit goed in zijn vel door dagelijks een half uur te wandelen, terwijl de ander liever een ‘kaartje legt’ met de buurvrouw. Om te ontdekken wat welbevinden voor iedereen kan zijn, ging ik in gesprek met mevrouw Speijer, Maria de Lorijn – den Hartog en Andréa Benschop.

Door: Koen Wemmenhove

Mevrouw Speijer is 74 jaar en geboren en getogen in Streefkerk. Op haar zestiende verhuisde ze met het gezin naar Groot-Ammers. Daar is ze nooit meer weggegaan en vanuit haar appartement op Hof van Ammers kijkt ze nog schuin tegen haar ouderlijk huis aan. Daar woonde ze met plezier totdat ze onverwachts viel. Ze moest lang revalideren en heeft zichzelf sterk gemaakt om na haar revalidatie een mooi plekje te krijgen in Hof van Ammers. Mevrouw Speijer: “Ze wilden mij eerst in een tehuis in Nieuw-Lekkerland neerzetten, maar dat wilde ik absoluut niet. Ik wil blijven bij de mensen die ik ken.” Ze geniet ervan om regel­ matig koffie te drinken met haar broer en zus. En ze ziet haar broer twee keer in de week als hij de was komt halen en brengen. Mevrouw Speijer: “Op die manier regel ik het samen met hun nog allemaal zelf!” Ook is mevrouw een graag geziene gast in het restaurant van Hof van Ammers.

Maria de Lorijn – den Hartog is dertig jaar en werkt in het Team Welzijn Open Vensters. Ze organiseert groepsactiviteiten voor bewoners maar denkt ook mee over een fijne daginvulling voor anderen. En als je haar tegenkomt op Open Vensters kun je haar glimlach eigenlijk niet missen. Altijd vrolijk en in voor een praatje. Maria is ooit begonnen met vakantiewerk bij Open Vensters en haar zus werkte er toen ook al. Ze kreeg vervolgens de vraag of ze de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk via Open Vensters wilde volgen. Dat sprak haar wel aan! Ze kon werken met ouderen terwijl haar opleiding vergoed werd. Thuis in Herwijnen brengt Maria veel tijd door met haar gezin. Ze heeft drie kinderen en vindt het heerlijk om met ze te knutselen of koekjes te bakken.


05 Andrea Benschop (18 jaar) volgt een combi opleiding; ze is leerling Verzorgende IG en doet Maatschappelijke Zorg. Als ze klaar is, heeft ze maar liefst twee diploma’s op zak. Door de combinatie van opleidingen heeft Andrea straks als Verzorgende IG ook kennis van welzijn! Andrea woont in Tienhoven en volgt haar opleiding bij het Hoornbeeck College en zit nu in haar derde jaar. Ze heeft de afgelopen drie jaar op verschillende afdelingen in Open Vensters gewerkt, dus ze heeft al met veel verschillende collega’s samengewerkt. In de zomer hoopt ze klaar te zijn. Ze neemt nog rustig de tijd om na te denken wat ze na haar opleiding wil gaan doen. In haar vrije tijd geniet ze samen met vrienden van muziek en wandelen in de natuur.

Wat is persoonlijk welbevinden? Mevrouw Speijer: “Als klein meisje ging ik anderhalf jaar lang doordeweeks in de kost bij een ander gezin. Op maandagochtend bracht mijn vader mij op de brommer naar de bushalte bij de veerpont, daar werd ik op de bus gezet naar Gorinchem. Op vrijdag pikte mijn vader mij bij dezelfde bushalte weer op. Met mijn tas tussen zijn benen reden we dan terug naar huis. Dan knuffelde ik met mijn broertjes en zusjes. Dat was het eerste wat ik deed als ik thuiskwam. Ik was altijd heel erg blij dat ik ze weer zag als ik een week van huis was geweest.” Andrea: “Voor mij is dat veel praten en zaken bespreekbaar maken. In het begin van mijn opleiding kreeg ik voor het eerst te maken met ‘de laatste zorg’ voor mensen. Ik was 16 jaar en dat is hartstikke jong als je te maken krijgt met het verlies van een persoon in het werk. Daarin heb ik in korte tijd grote stappen gemaakt en was het fijn om er met mijn collega’s en het thuisfront over te kunnen praten. Maar ook als het een dagje gewoon wat minder lekker loopt, praat ik er met anderen over.

met mijn collega’s. Met de aanschaf van een rollator kan misschien voorkomen worden dat meneer of mevrouw struikelt, of erger nog, valt. Dit bespreek je altijd vooraf met de bewoner, terwijl dit niet altijd de leukste onderwerpen zijn om over te praten. Het helpt dan wel als je een goede verhouding hebt, dan komen dit soort berichten toch minder hard aan.” Mevrouw Speijer: “Helaas ben ik zelf een paar weken gevallen op straat. Ik ging met mijn broer een hoeslaken kopen bij de Action. Toen ik mijn kar wilde pakken, ging het mis. Ik had een gat in mijn hoofd en was bont en blauw. Het eerste waar ik mij druk

Maria: Dat je je fijn voelt bij wat je doet. Lekker in je vel zitten. Voor mij betekent dat ook dat ik me pas goed voel als anderen om mij heen het ook goed en fijn hebben.

En wat als het even niet zo goed gaat? Andrea: “Als ik zie dat bijvoorbeeld het lopen bij een bewoner wat moeilijker gaat, bespreek ik dat

Maria geniet van spelen en knutselen met haar drie kinderen

PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020


06 PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020

krijgen, komt ook het muzikale aspect weer naar voren. Ze vertelt: “Ik doe graag een muziekje aan voor de mensen, maar ik merk dat dit in hun tijd minder normaal was. Als ik zelf zorg zou krijgen, zou ik het fijn vinden om naar een lekker ontspannend muziekje te luisteren.” Mevrouw Speijer: “Bijna 25 jaar heb ik gewerkt met aardewerk. Ik heb nog steeds een aantal kunstwerken in de kamer staan. Ook heb ik altijd genoten van tafeltennissen en sjoelen, deze spellen deden we in onze pauzes op het werk. Tafeltennis speelden we twee tegen twee, dat was soms best vermoeiend. Ik vergat soms zelfs te eten! Sjoelen doe ik nu niet meer. Voordat je aan de beurt bent is de middag al weer om.” Andrea bespreekt welbevinden met haar cliënten en collega’s

om maakte was dat mijn bril kapot was. En mijn pols heeft alle kleuren van de regenboog gehad. Gelukkig herstel ik goed omdat ik een goede huid heb.” Maria: “Ik heb meegemaakt dat iemand in Open Vensters kwam wonen en in een rolstoel zat. Doordat hij zo enthousiast mee deed met onze gymactiviteiten kon hij weer veel meer met zijn benen, zoals lopen achter zijn rollator! Dat geeft een super fijn gevoel. Maar dingen hoeven niet heel groot te zijn om toch wat te kunnen betekenen voor iemand. Denk aan een rondje wandelen met iemand die dat heerlijk vindt. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen!”

Komen werk en privé weleens samen? Mevrouw Speijer: “Als 15-jarige ging ik van school en heb ik gelijk tegen mijn ouders gezegd dat ik werk ging zoeken. Ik heb daarna altijd met mijn handen gewerkt. Ik begon bij een atelier in Schoonhoven en werkte later voor een metaalfabriek in Nieuwpoort. Daar werd bestek klaargemaakt dat gewassen moest worden. En we maakten er asbakken. Wat ik erg vervelend vond, was dat ik tijdens mijn werk weleens last had van epileptische aanvallen. Mijn baas bracht mij dan met al mijn spulletjes thuis. Dan kon ik ook de hele week niet meer werken.”

Maria: “‘s Avonds als de kinderen slapen, geniet ik van een heerlijk glaasje port onder de deken op de bank!”

Andrea: “Ik woon in Tienhoven en mijn werk is in Ameide; dit zijn beide dorpen waar iedereen elkaar kent. Toch is het fijn om werk en privé wat gescheiden te houden, maar eigenlijk heb ik ook niks te verbergen. Wat wel lastig kan zijn, is dat je iemand moet verzorgen die je kent uit je privé situatie. Gelukkig hebben we afspraken op het werk dat daar rekening mee wordt gehouden.”

Andrea: “Christelijke muziek vind ik interessant en ik luister er graag naar. Ik kan kracht halen uit de teksten. Als ik naar sommige teksten luister ‘kan ik er weer tegenaan’. Onbewust kies ik ook wel voor de muziek die past bij een bepaalde emotie.” Als ik Andrea vraag hoe zij zelf later zorg zou willen

Maria: “Voor mijzelf valt dat wel mee, maar ik kom in mijn werk wel dichtbij het privéleven van bewoners. Het is voor mij belangrijk om te weten waar iemand gelukkig van wordt en wat heeft iemand daarvoor nodig. Als meneer of mevrouw iets niet meer kan dan wil ik zoeken naar een oplossing.

Wat is pure ontspanning?


07 PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020

Ik vind het erg leuk dat wij als team welzijn ons steeds meer verdiepen in het persoonlijk leven van de cliënt.”

Gaan zorg en welzijn goed samen? Maria: “Jazeker. Soms zie je niet in één oogopslag hoe het met iemand gaat. De kunst is dan om door te vragen en te observeren. Ook omdat we iemand soms maar kort zien.” Andrea: “In de ochtend is het in de zorg vooral aanpakken. En dan mis ik de tijd om een gesprekje met die bewoner te voeren. Als iemand zich niet zo lekker voelt maak je toch even tijd, ook al heb je deze tijd niet. Een luisterend oor bieden is altijd fijn, gewoon even naast iemand zitten en luisteren. Dan voelen de mensen zich gelijk al een stuk beter omdat ze dan weten dat er tijd voor ze is.“ Mevrouw Speijer: “Toen ik hier kwam had ik de beste zusters. Je hoefde maar te bellen en ze stonden voor je deur. Ik vind het vervelend als ik ’s ochtends moet wachten op de zorg. Eens in de maand kan ik de nagels laten lakken. Er zijn vrijwilligers die dat doen, dat stel ik erg op prijs.”

Gaat een robot onze zorg ooit overnemen?

weggetjes op de hoogste berg. Daar heb ik mijn hoogtevrees toch een beetje moeten overwinnen. De volgende dag wilden we naar huis gaan maar toen was de bus kapot. Uiteindelijk kwamen we pas om vier uur ’s nachts thuis! Maar we hebben het erg naar ons zin gehad. Het eten en de hotels waren erg goed.”

‘Ik zou een robot aan mijn bed niet echt heel leuk vinden’ Is sport belangrijk? Andrea: “Iedere maandagavond zwem of wandel ik een rondje met een nichtje.” Mevrouw Speijer: “Mijn broer nam mij mee naar een open dag van Ajax in de Meer. Sindsdien ben ik Ajax-fan. Ik heb nog een prachtige foto liggen dat ik samen met mijn broer in het doel sta. Als Ajax tegen Feyenoord moest spelen dan draaide mijn vader een plaat en gingen we allemaal uit ons dak. Dan liepen we de polonaise door de kamer. Ik heb door de jaren heen veel goede voetballers zien spelen, van Sjaak Zwart tot Edgar Davids. Ik kijk nog steeds alle wedstrijden die op televisie voorbij komen.”

Andrea vertelt lachend: “Ik zou een robot aan mijn bed niet echt heel leuk vinden, hoewel een gesprekje met een robot ook wel weer grappig zou zijn. Ik denk dat een welzijnsactiviteit zoals een spelletje heel goed met een robot zou kunnen, maar dat de ochtendzorg door mensen gedaan blijft worden. De mens heeft gevoel en naar mijn idee hebben robots dat niet.”

Aan welk moment heeft u hele goede herinneringen? Mevrouw Speijer denkt eerst even diep na en vertelt dan met een glimlach: “De reizen door Europa waren mooi. Met een touringcar ben ik in Duitsland, Hongarije, Zweden en Zwitserland geweest. In Zwitserland kwamen we zelfs via smalle berg-

Mevrouw Speijer is al jaren groot fan van Ajax


8 PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020

Iris en Quincy zorgen op Meesplein Iris Uildriks (Verzorgende IG) en Quincy Grondhoud (Helpende) hebben drie turbulente maanden achter de rug. Ze zorgden op locatie Meesplein voor bewoners terwijl er sprake was van een grote Corona-uitbraak op de locatie. Twintig bewoners en tweederde van het personeel raakten in een periode van een week besmet. Quincy: “ik was ook besmet maar had geen klachten. Present heeft mij toen gevraagd om ondanks de besmetting toch te komen werken in beschermende kleding, anders kon de zorg niet meer doorgaan. Dat heb ik toen gedaan, want ik kon de bewoners niet in de steek laten.”

Door: Koen Wemmenhove

In de eerste golf ging het COVID-19 virus nog voorbij aan het Burgemeester Meesplein. Op Meesplein wonen dementerende ouderen samen in een huiselijke setting. Er zijn drie huiskamers, één algemene kamer voor activiteiten en iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. Het is lastig of niet mogelijk, vanwege de soms vergevorderde dementie, aan meneer of mevrouw uit te leggen dat er een virus is en wat het beste gedrag daarbij is. Iris: “Als medewerkers hielden wij ons aan de regels en zijn in die periode ook minder naar buiten gegaan met de bewoners. Ook privé zijn we erg voorzichtig geweest.” Quincy vult aan: “We namen onze verantwoordelijkheid, daarom hebben we die periode zonder besmettingen als vrij relaxed ervaren.”

Terug naar 15 september

Iris: “Het was die week dertig graden. Toen belde locatiemanager Anneke dat we beschermd moesten werken omdat er Corona verdenkingen waren. En ik kreeg te horen dat ik zelf ook getest moest worden op Corona. Dan ga je wel een beetje vreemd naar je werk.” De eerste testen van twee bewoners die binnenkomen blijken positief te zijn. Omdat bewoners en medewerkers in een huiskamersetting samenleven, is er de angst dat het virus zich al verspreid heeft op de locatie. Uit de eerste grootschalige test blijkt die week dat 25 bewoners en medewerkers positief getest zijn. De locatie wordt voorlopig gesloten voor bezoek. Op 23 september blijkt dat in een test onder bewoners en personeel inmiddels veertig besmettingen zijn vastgesteld. De regionale en landelijke pers pikt het nieuws op en ineens staat Meesplein volop in de belangstelling.

Werk en privé

In die eerste dagen komt er heel veel op de dames af. Iris: “Eigenlijk ga je een beetje op nul, je schakelt jezelf in principe een beetje uit. En je gaat gewoon, de klap komt pas achteraf. Ook met de vermoeidheid. Ook bij Quincy, toen ze positief was, ze was erg benauwd en dat slaat natuurlijk flink toe. En toch doorgaan, ik vind het knap hoor.” Quincy was op het werk toen ze hoorde dat ze positief getest was: “eigenlijk heb je dan een knuffel nodig, maar die mochten mijn collega’s mij op dat moment niet geven. Je wil elkaar die liefde geven maar dat kan dan gewoon niet.” Quincy: “Ik was echt heel down die dagen. We hadden een tent waar medewerkers zaten die negatief getest waren en een tent voor positieve medewerkers. In het begin zat ik helemaal alleen in de positieve tent. En daar las ik dan in mijn pauzes de reacties van mensen op social media over onze situatie. Veel positieve en bemoedigende reacties, maar ook minder leuke. “Ik was er echt verdrietig van. Ook omdat ik mijn werk zo graag doe. Ik heb heel veel diensten samengewerkt met Iris. We hebben ons constant kapot gelopen voor de bewoners en dan word je online uitgemaakt voor amateur of zelfs als asociaal. Dat doet pijn.” Redactie: de inzet van positieve medewerkers is nadrukkelijk geen standaard Present beleid maar bij hoge uitzondering en in overleg met de GGD en Inspectie toegepast. In de eigen omgeving kregen de dames wisselende reacties. Quincy: “Mijn familie verklaarde mij voor gek dat ik ging werken. Ook waren er mensen in mijn omgeving die mij lang bleven benaderen alsof ik besmettelijk was. En mijn vriend moest ook in thuisquarantaine, voor hem ook niet prettig.” Iris vond het thuis soms ook eenzaam: “Ik ben alleen en je wilt je daar ook afzonderen uit veiligheid voor


Iris (links) en Quincy (rechts)

onze bewoners. Daarom was het fijn dat ik veel contact had met mijn maatje Quincy, we appten elkaar dagelijks. Soms moesten we elkaar even afremmen om het niet continu over werk te hebben. Maar we waren er voor elkaar.”

De zwaarste dagen

Als ik vraag naar de zwaarste dagen in de afgelopen periode zijn de dames het eens. Het was erg moeilijk om in korte afscheid te moeten nemen van bewoners die kwamen te overlijden. Sommigen woonden hier al tien jaar. Iris: “Ik heb een paar keer de laatste zorg mogen geven. Gelukkig kon de familie in beschermende kleding de laatste dagen bij hun naaste zijn.” Quincy vult aan: “Het was fijn om er te zijn voor de familie en bewoner. Soms ging ik ook een tijdje bij een bewoner zitten, gewoon ‘om er te zijn’”. Het was soms ook lastig om met een positieve blik vooruit te blijven kijken. Iris: “Ik werd er af en toe moedeloos van omdat je niet weet hoe je het virus kunt stoppen. En ik kon er gewoon niet bij dat mensen er zo ziek van worden. Als ik thuis kwam dacht ik dan ‘laat me maar eventjes’. Op het werk ben je professioneel, maar thuis komen de emoties er dan uit. Het is onmogelijk die emoties te verstoppen.

Wat had anders gekund?

In het begin van de Corona-uitbraak hebben de dames moeten zeuren dat er ook een beetje voor hun gezorgd werd. Vanwege het infectiegevaar moest drinken en eten op een andere manier geregeld worden. En dit was niet meteen goed voor elkaar. Vooral in de eerste week merkten we dat er geen duidelijk plan lag. Iris: “Soms leek het alsof alles nog bedacht moest worden, van het regelen van een noodtrap tot tenten omdat we buiten pauze hielden. Het leek alsof wij een locatie waren waar alles uitgeprobeerd moest worden”. Quincy vult aan: “Later werd het een stuk beter. We waren erg blij met de hulp van Amber (red: Schuurman, locatiemanager Hof van Ammers). Zij zorgde voor ons zodat wij voor de bewoners konden zorgen.”

Trots op Meesplein

Als de dames hun verhaal doen wordt een traan afgewisseld met een gulle lach. Quincy: “Wij hebben sowieso een goede band met elkaar. Dus we hebben elkaar de afgelopen periode opgepept en heel fijn en nauw samengewerkt. Iedereen op Meesplein zorgde voor elkaar en zei ‘nu ga je even naar buiten even rustig zitten’. Gewoon elkaar even helpen. Dat typeert Meesplein.” Iris vult lachend aan: “En we zijn met heel veel vrouwen, dus het is soms goed dat mijn collega Erik (Geriatrisch Verzorgende Psychogeriatrie) als enige man zorgt voor een balans. Met zijn rustige karakter weet hij het kippenhok in toom te houden.”

Hoe gaat het nu?

Quincy: “Er komen steeds meer collega’s terug en ook met bewoners gaat het goed. Het was een feest toen de afdeling Coronavrij werd verklaard en we niet meer in ‘ruimtepakken’ ons werk hoefden te doen. We zien dat steeds meer collega’s hersteld zijn, maar er zijn er ook wel een paar goed ziek geweest. Ze zijn er nu eigenlijk bijna allemaal wel weer, en dat bouwen ze op therapeutische wijze op. Iris: “Soms vind ik het nog wel lastig om een lege kamer te zien. Ik zou het fijn vinden als er weer nieuwe mensen komen wonen.” Quincy en Iris vertellen dat er de mogelijkheid is om ook met een psycholoog in gesprek te gaan, maar dat ze vooral steun bij elkaar vinden. Quincy: “Iedereen heeft zijn eigen maatje en je hebt het toch samen meegemaakt. De ene persoon uit zich wat gemakkelijker dan de andere.” Quincy: “Ik hoop dat het Corona-virus niet meer terugkomt. Dan word ik gek. En ik hoop dat er in het komende jaar lieve mensen bij ons komen wonen.” Iris: “ik wil iedereen vragen of misschien wel smeken om een mondkapje te dragen. Ook als je je vader of moeder bezoekt in het verzorgingshuis.” Iris en Quincy bedankt voor het delen van jullie verhaal.


10 PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020

Locatienieuws

-Meesplein

Sieraden maken Begin september werden er verschillende leuke activiteiten voor bewoners georganiseerd. De bewoners hebben sieraden gemaakt en zijn actief bezig geweest met de gym. Iedereen genoot hier zichtbaar van en dat is uiteindelijk het doel!

In het zonnetje Op een regenachtige dag in oktober zijn de vrijwilligers van Emma in het zonnetje gezet. Zij konden ‘coronaproof’ een attentie afhalen. Aan het eind van de middag werden de jubilerende vrijwilligers nog eens extra in het zonnetje gezet.

Echtpaar Van Dijk viert 65-jarig huwelijk In september was er een bijzonder jubileum voor echtpaar Van Dijk uit Emma. Burgemeester Sjors Fröhlich kwam echtpaar Van Dijk persoonlijk feliciteren met dit bijzondere jubileum. En alsof dat nog niet genoeg was, had souschef Antoine een heerlijk dessert gemaakt!


Cliëntenraad verrast vrijwilligers Omdat de vrijwilligers van Emma zo goed bijdragen aan het welbevinden van de bewoners, ontvingen zij een attentie als blijk van waardering.

Cliëntenraadnieuws Medeleven Afgelopen weken en maanden zijn er Corona besmettingen geweest op de locaties Emma en Meesplein Helaas is in die periode op de locatie Emma en Meesplein ook een aantal bewoners overleden. Vanaf deze plaats is dan ook een blijk van medeleven zeker op zijn plaats. Evaluatie De cliëntenraad zal deze periode met uitbraken gaan evalueren met de bestuurder en regiomanager. We berichten u op een later moment over de uitkomsten van deze evaluatie. Bezoek op Kleinschalig Wonen Aan de cliëntenraad is instemming gevraagd voor een nieuw bezoekkader voor bewoners Kleinschalig Wonen op alle locaties van Present. Tijdens de eerste coronaperiode, waarin er geen bezoek op de huiskamers plaats vond, is er een positieve verandering in het mentaal welbevinden van onze bewoners ervaren. Zo zou er sprake zijn van minder rusteloosheid en onbegrepen gedrag bij bewoners. Daarom is het advies bezoek op de kamer van de bewoner te laten plaatsvinden en niet in de gezamenlijke huiskamer. Op een nog te plannen informatieavond willen we met u in gesprek gaan over dit bezoekkader. Beleid rondom het levenseinde Er wordt een beleid geformuleerd dat geldend is voor alle bewoners van Present. Onze identiteitscommissie is hier ook bij betrokken geweest.

Locatieleider Meesplein Wij zijn blij u te kunnen mededelen dat Present heeft besloten een sollicitatieprocedure te starten voor een locatiemanager op Meesplein. Vacature De cliëntenraad is op zoek naar leden die de locatie Meesplein zouden kunnen vertegenwoordigen. Neemt u contact met mij op? Tot slot Laat Welzijn, Wonen en Zorg de kernwaarden zijn van Present in het jaar 2021. Want: een onsje meer welzijn betekent een kilo minder zorg! Fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling! Jan van Baren, voorzitter E: clientenraad-emma@presentvooru.nl T: 06 19131942


Geloofd zij God met diepst ontzag! Hij overlaadt ons, dag aan dag, Met Zijne gunstbewijzen. Die God is onze zaligheid; Wie zou die hoogste Majesteit Dan niet met eerbied prijzen?


13 Meditatie

Welbevinden Ley Bodden, geestelijk verzorger

Welbevinden betekent dat iemand vindt dat hij lekker in zijn vel zit. We zouden ook kunnen zeggen dat iemand zich goed voelt. Je goed voelen kan op heel wat manieren, bijvoorbeeld als je jezelf goed voelt na een heerlijke maaltijd. Je goed voelen door geliefden om je heen. Je lichamelijk goed voelen. Je goed voelen door te genieten van dingen in de natuur, zoals bijvoorbeeld een bloem, een hond of de wolken in de lucht. Deze vormen van goed voelen kunnen verdwijnen. Er is een manier van goed voelen die heel bijzonder is. Dat is je goed voelen bij God, de Heere. De psalmen zeggen daarover: “Want de HEERE is goed, Zijn goedertierenheid is voor eeuwig” (Psalm 100:5). Wij kunnen ons werkelijk goed voelen als wij beseffen dat God goed is. Ja, zelfs goed is voor ons. Dat Hij Zijn goedertierenheid laat zien. Goedertierenheid lijkt op goedheid. Maar het is meer dan dat. Het is een eigenschap die alleen God heeft en mensen niet. Mensen kunnen goed zijn, maar goedertieren is alleen God. Goedertierenheid is veel meer dan goedheid. Goedertierenheid is de genade van God waarin Hij toont dat Hij trouw is aan Zijn verbond. Goedertierenheid laat Gods goedheid voor ons zien, goedheid die wij niet verdiend hebben. Goedheid die alleen voortkomt uit Zijn genade en uit Zijn liefde. Goedertierenheid heeft immers ook alles te maken met liefde. Paulus schrijft: “De liefde is geduldig, zij is goedertieren, de liefde is niet jaloers, de liefde pronkt niet, zij doet niet gewichtig” (1 Korinthe 13:4). Wanneer het over liefde gaat, dan kan het

eigenlijk niet anders dan over God gaan. Johannes schrijft immers: “God is liefde” (1 Johannes 4:8), en hij schrijft dat nog een keer: “God is liefde” (1 Johannes 4:16). Die tweede keer schrijft Johannes er nog iets bijzonders bij: “God is liefde en wie in de liefde blijft, blijft in God en God in hem”. Gods goedertierenheid en Zijn liefde hebben alles te maken met wie de Heere is. “Hierin is de liefde, niet dat wij God liefgehad hebben, maar dat Hij ons heeft liefgehad en Zijn Zoon zond als verzoening voor onze zonden” (1 Johannes 4:10). Het gaat niet om ons, want wij kunnen Zijn liefde voor ons niet verdienen. Wij kunnen onszelf niet verzoenen met God. Dat kan alleen God. Alles gaat van Hem uit: Hij heeft ons liefgehad en Hij zond Zijn Zoon als verzoening. Dat deed Hij alleen uit goedertierenheid en alleen uit liefde. Ons welbevinden kunnen we ten diepste alleen maar ontdekken en beleven als we beseffen dat de goedertierenheid en de liefde van de Heere met ons is. Dat Gods goedheid en liefde met ons is. Dat wij die uit Zijn hand mogen ontvangen, uit genade alleen. Niet omdat wij dat willen, maar alleen omdat Hij dat wil. Met de woorden van psalm 68 vers 10 (berijming 1773) “Die God is ons een God van heil”. “Hij schenkt, uit goedheid, zonder peil, Ons ‘t eeuwig, zalig leven; Hij kan, èn wil, èn zal in nood, Zelfs bij het naad’ren van den dood, Volkomen uitkomst geven.”

PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020


14 PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020

Locatienieuws

Graafzicht 50 jaar!

Op reis In september namen we onze bewoners mee op reis. We bezochten iedere week een ander land en deden zo Oostenrijk, Engeland, Duitsland en Frankrijk aan. ‘Onderweg’ genoten we van heerlijke maaltijden, zoete en hartige lekkernijen tijdens de koffie. Ook haalden we onze kennis op over de landen tijdens gezellige en interactieve quizzen en waren we actief en creatief met het landenthema dat die week centraal stond. Aan het einde van de maand blikten we terug met een gezellige fotomiddag. Wat kregen we veel enthousiaste reacties van bewoners en familie, voor herhaling vatbaar!

Op 6 oktober mochten we vieren dat Graafzicht 50 jaar bestond. Voor dit heugelijke feit werd een speciaal magazine uitgegeven. We vierden dit op de dag zelf met een gezellig verjaardagsfeestje met taart, cadeaus en een hapje en een drankje. Ook de rest van de week stond er een aantal feestelijke activiteiten op het programma. Zo genoten we van een pannenkoekenmaaltijd en was er een gezellige revuemiddag waarin (oud) medewerkers en bewoners een aantal mooie optredens verzorgden. Ook hadden we deze middag drie gasten: Kor de Kok, Kaatje de Kok en Teuntje van de Zonnebloem. Voor de bewoners kwamen zij erg bekend voor, maar voor sommige bewoners bleef het een raadsel wie het waren. Op vrijdag sloten we de feestweek af met een optreden van Molenhoek vermaak. Met muziek van het buikorgel over de was zoals deze vroeger werd gedaan.


Nieuwe bewoner Sinds begin november hebben we een nieuwe bewoner in de grote volière. Een vrolijke gele kanarie fluit er vrolijk op los. De andere kanarie is blij met zijn nieuwe huisgenoot. Beide vogeltjes zijn nog naamloos. Daarom hebben we de bewoners en onze volgers op Facebook gevraagd een leuke naam te verzinnen voor dit tweetal. De bewoners zullen stemmen op de leukste twee namen. De kanaries krijgen daarna een eigen naambordje op de volière.

Bewegen In Graafzicht wordt iedere maandag en dinsdag een beweegles op de gang van de zorgappartementen verzorgd.Op vrijdag bewegen we in de zaal met allerlei leuk spelmateriaal en wordt er regelmatig een competitie gedaan tussen diverse bewonersteams. Één keer per maand bedenkt en geeft de beweegcoach van GIGA Molenlanden een leuke beweegactiviteit. In de maand oktober deden diverse bewoners ook nog mee aan de wandel/fiets 4-daagse die zij

Looplussen door Bleskensgraaf Bleskensgraaf is sinds november drie mooie en vooral toegankelijke wandelroutes rijker. Deze ‘looplussen’, van 1, 1,8 en 2,5 km zijn tot stand gekomen vanuit een samenwerking met ASVZ, gezondheidscentrum Symbiose, Philadelphia, GIGA, gemeente Molenlanden en Present. Wanneer u één van deze routes wilt lopen, dan kunt u de omschrijving en plattegrond ophalen bij afdeling Welzijn in Graafzicht. De plattegronden van de looplussen vindt u ook in het tijdschriftenrek bij de ingang van Graafzicht.

organiseerden. Dat leverde hen een lekker gebakje en een mooie medaille op. Wat zijn onze bewoners sportief!

De Vrienden van Graafzicht Graafzicht heeft een prachtig aquarium gekregen ter ere van het 50 jarig jubileum. Naast dit geweldige cadeau ontvingen de bewoners een prachtig fotoboek met afbeeldingen uit de Alblasserwaard. Voor vele bewoners die al hun leven lang in de Alblasserwaard wonen een feest van herkenning. De vrienden van Graafzicht hebben zelf ook nog wat te vieren dit jaar. Zij bestaan, weliswaar met verschillende leden, dit jaar 35 jaar. In die 35 jaar hebben zij zich actief ingezet om donateurs en sponsoren te vinden zodat vele wensen van Graafzicht gerealiseerd konden worden. Denkt u daarbij aan de duofiets, een jaarlijks uitje met boot of bus, een verrassing met Sinterklaas en Kerst, het fiets labyrint, belevingstafel en de Qwiek-up. Proficiat met dit jubileum en hartelijk dank voor al die wensen die jullie in de afgelopen jaren voor ons hebben gerealiseerd.


16 PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020

Locatienieuws

Aquarium Van de Vrienden van Graafzicht kregen we een prachtig verjaardagscadeau: een aquarium. Op woensdag 27 oktober werd deze geplaatst. Een aantal kleine visjes mocht alvast op verkenning uit en een aantal weken later volgden de laatste visjes.

Creatief De bewoners halen de herfst in huis! Eind november zijn de muren van Graafzicht voorzien van herfstige kunst.

Cliëntenraad Graafzicht blikt terug In het voorjaar van 2020 stond er een bijeenkomst gepland om het jaarverslag van 2019 te presenteren aan de bewoners van Graafzicht en familieleden, maar helaas kon dit door de COVID-19 omstandigheden niet plaats vinden. Daarom blikt de cliëntenraad samen met u terug in dit magazine. De taak en het doel van de cliëntenraad De cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten van Woon- en zorgcentrum Graafzicht en de cliënten in de thuiszorg. Het doel van de cliëntenraad is het leveren van een bijdrage aan de kwaliteit die bewoners en cliënten mogen verwachten op de gebieden zorg, wonen en welzijn. Dit alles gebeurt in afstemming met het management, medewerkers en vrijwilligers. De vergadering Elke 6 weken vergadert de cliëntenraad met regiomanager Willie Stigter, om zo op de hoogte gesteld te worden van de ontwikkelingen in de organisatie; en worden er

vragen van bewoners gesteld en doorgenomen. Uitkomsten van dit overleg worden ingebracht bij de centrale cliëntenraad van Present. Bij de cliëntenraad hoort uiteraard ook een missie en een visie.

Missie: We luisteren naar de bewoners van Graafzicht en hun naaste familie. Wat er bij hen leeft en passend is bij de PC-identiteit van Graafzicht brengen we onder de aandacht van de locatiemanager. Visie: In Graafzicht staat de wens van de bewoner centraal. We zien er op toe dat, rekening houdend met de PC-identiteit van het huis, zoveel als mogelijk is tegemoet gekomen wordt aan die wens. Activiteiten in 2019 Op 28 maart vond de jaarvergadering van de cliëntenraad plaats, waarin het jaarverslag van 2019 en de uitkomsten van de Samen Leren enquête werden gepresenteerd. Op 15 mei en 23 oktober heeft de cliëntenraad een koffieochtend georganiseerd om met bewoners in gesprek te gaan. Leden van de cli-

ëntenraad waren ook aanwezig bij: • de fair in Graafzicht op 4 mei; • de familiebijeenkomst van Kleinschalig Wonen 1 op 14 mei; • de verkoopdag op 26 oktober; • de herdenkingsdienst ter nagedachtenis van de overleden bewoners, 2018-2019 • de Adventsviering op 13 december; • de cursus voor CR leden op 16 april en 17 oktober. Klachten en verschillende onderwerpen In 2019 heeft de cliëntenraad geen klachten ontvangen van zwaarwegende aard, wel waren er vragen over vermissing van kleding en miscommunicatie. Wilt u de onderwerpen van de cliëntenraad inzien? Stuur dan een mail naar Welzijn Graafzicht: Welzijn.gz@presentvooru.nl


17 PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020

Kennismaken met Rabia Yetkin Begin november bel ik met Rabia Yetkin, zij is Verzorgende IG op locatie Emma. Het is een drukke en vreemde tijd voor Rabia: “ik zit met mijn hele gezin in quarantaine, omdat ik na twee negatieve testen, toch positief getest ben op COVID-19.” Het thuiszitten is niks voor Rabia, het liefste is ze altijd bezig vertelt ze lachend.

Door: Martijn Duijzer

In 2015 heeft Rabia haar diploma voor helpende zorg en welzijn gehaald. Daarna deed ze waar ieder kind van droomt: ‘werken in een chocoladefabriek’! Maar er was geen tijd voor snoepen, want ze moest 180(!) repen per minuut inpakken. Na haar werk in de chocoladefabriek besluit Rabia terug te keren naar haar eerste liefde: de zorg. In 2018 start ze met de opleiding tot Verzorgende IG en hoopt ze aankomende zomer voor haar opleiding te slagen. Ze kwam bij Present terecht via een stage. Die was precies in de periode voor de zomer en daardoor kon ze ook als vakantiekracht aan de slag. Rabia: ‘’Daarna boden ze me zelfs een jaarcontract aan.’’ Rabia weet wel van aanpakken: “Ik heb officieel drie dagen stage, één dag school en één dag vrij. Maar die vrije dag is eigenlijk niet vrij!’’ lacht Rabia. “Ik pak gewoon door en werk in het weekend om dan vanaf maandag weer stage te lopen.’’ En wat als je wel een keer vrij bent? “Dan maak ik huiswerk, drink ik thee met vriendinnen, of ik ga naar de bioscoop.’’ Bij haar drukke leven hoort ook een vaste ochtendroutine vertelt Rabia “Ik sta rond zes uur op. Gelukkig woon ik direct achter Emma en hoef ik niet nog vroeger op te staan. Iets voor zeven ben

ik op het werk om een bakkie koffie te drinken, de rapportage door te nemen en de vorige dag door te spreken met collega’s. Dan helpen we bewoners bij het opstarten van de dag. Ik werk op C1 en C2; C1 is de afdeling waar mensen met dementie wonen en C2 is de somatische afdeling, waar mensen wonen die lichamelijk hulpbehoevend zijn.’’ “Wat ik leuk vind aan de zorg? Ik ben sociaal bezig”. Rabia houdt ook van grapjes maken met bewoners. “Bewoners vinden mijn naam erg moeilijk om uit te spreken en noemen me weleens ‘Rabarber’. Of ik zeg dat ik ‘vier’ heet, dat is de betekenis van mijn naam in het Arabisch en wat makkelijker voor hen te onthouden.’’ Ook de fijne band met mijn collega’s vind ik belangrijk: “Je moet elkaar blindelings kunnen vertrouwen en dat doet iedereen dan ook.’’ Ze heeft daarom, nu ze thuis zit met Corona, ook een mooie boodschap voor collega’s: “Ik wens jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd, en ik hoop jullie snel weer te zien!’’

Rabia bedankt voor je vrolijkheid en je mooie verhaal!


18 PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020

Locatienieuws

Tien Jaar! Op donderdag 1 oktober bestond Hof van Ammers tien jaar. We hebben er met elkaar een gezellige dag van gemaakt! In de ochtend kregen we een prachtig verjaardagscadeau. De SilverFit beentrainer werd uitgereikt door de heer Den Hartog namens Mobil - Den Hartog B.V. smeermiddelen en brandstoffen. We zijn u heel dankbaar voor dit prachtige cadeau. De eerste virtuele meters werden gemaakt door de heer Lems. Door sponsoring van de bedrijven Joh. Mourik & Co. Holding B.V., H. Bouter Kaashandel BV en Logisticon Water Treatment B.V hebben we de bewoners ‘s middags kunnen trakteren op een mooi versierde zaal en een heerlijke high tea verzorgd door FeSi. Daarnaast is er een ‘glossy’ gemaakt over tien jaar Hof van Ammers, waaraan verschillende collega’s en vrijwilligers hebben bijgedragen.

Boerenlandfeest Op donderdag 9 en 10 september was er in de Hof een Boerenlandfeest. We begonnen met een levend verhaal over de aanloop van een boerenbruiloft en wat daar allemaal bij komt kijken. De boerderij werd gepoetst en geboend, er werden gasten ontvangen en we gingen mee in de bruiloftstoet. Dit alles werd uitgebeeld door het personeel. Er was een accordeonist aanwezig die oudhollandse liedjes speelde wat zorgde voor een gezellige sfeer in de Hof. Als maaltijd aten we heerlijke poffertjes, een broodje hamburger en als dessert boerenijs. Al met al was het een gezellig en geslaagd boerenlandfeest waar zowel bewoners als personeel veel plezier aan hadden!


Wat hebben de bewoners Hof van Ammers opgefleurd met deze mooie bloemstukken!

We hebben de jaarlijkse herfstbingo gehouden. Iedereen ging met een prijsje naar huis!

Vincent van Gogh De kinderen van groep 5 van CBS Eben-HaĂŤzer hebben de bewoners van de Hof van Ammers verblijd met een zelfgemaakt schilderij van Vincent van Gogh. Ze hopen dat het nagemaakte schilderij de bewoners, in deze moeilijke corona-periode, wat opvrolijkt. Nou dat is jullie gelukt hoor! Jullie zijn super schilders, BEDANKT!

Tostiparty Op 17 november was het dan eindelijk zover, we konden de tostiparty houden! Om vijf uur was iedereen binnen en konden we starten. Er werd genoten van de tosti’s, maar ook van het samenzijn.


20 PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020

Stef: in een flits voorbij Wijkverpleegkundige Manon Ruitenberg (Emma) is naast haar werk in de zorg ook enthousiast fotograaf. Voor één van de opdrachten in haar opleiding fotografie heeft ze een dag in het leven van Stef Jansen in een prachtige fotoreportage vastgelegd. We krijgen de kans om over de schouder van Stef mee te kijken in zijn drukke leven.

Stef vindt het erg leuk om achter de laptop spelletjes te doen en checkt regelmatig zijn e-mail.

Stef krijgt wekelijks ‘Pixa’ stukjes aangeleverd en deze kan hij volgens een patroon in elkaar zetten. Hij weet nog niet wat het wordt, maar het heeft met kerst te maken. De overige leden van de ‘Pixa club’ maken een ander patroon en later worden deze stukken samengevoegd. Op deze manier maken zij met zijn allen een kerststuk.

Het is fijn om uitleg en computertips aan andere bewoners te geven, dit doet hij op het computerplein in het restaurant.


21 PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020

Vogels en vissen horen bij het huishouden, maar hij mist eigenlijk zijn hondje.

Stef maakt gebruik van aangepaste hulpmiddelen om zijn leven makkelijker te maken. Vanaf zijn aangepaste rolstoel maakt hij de transfer naar de brancard, om vervolgens richting de aangepaste postoel te gaan. Zonder dergelijke hulpmiddelen en aanpassing zou dit nauwelijks mogelijk zijn.

Zijn elektrische rolstoel heeft een bereik van wel vijftig kilometer. Maar als het weer minder is, maakt hij gebruik van de rolstoeltaxi. Hij krijgt een seintje als de taxi onderweg is, zodat hij gelijk naar buiten kan rijden. Dit gaat allemaal op een hoog tempo, en weg is Stef!

Het is prettig om onder de mensen te zijn en een kopje koffie te drinken. Stef is vaak in het restaurant te vinden voor een praatje en het lezen van zijn krantje.


22 PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020

Zorg door de jaren heen Zorg zal de komende jaren gaan veranderen. Misschien kunnen robots ons een handje helpen of kun je op afstand digitaal zorg verlenen? Maar hoe is zorg in de afgelopen eeuw ontwikkeld? We doken in de fotoboeken en lichten een paar kenmerkende beelden voor u uit. Gaat u mee terug in de tijd?

1909 1909 1909: herstellen in de bossen Wanneer je in 1909 herstelde van tuberculose moest je heel lang rustig bijkomen, het liefst in de frisse lucht. In het bos konden patiënten optimaal herstellen door de frisse boslucht die ze de hele dag inademende. Het was een goede manier om te herstellen, maar er zat ook een nadeel aan. De ziektewet waarin de patiënten zaten keerde maximaal maar 52 weken uit, terwijl de patiënten meestal langer opgenomen moesten worden. Dit had als gevolg dat het gezin in geldnood terecht kwam.

1909: Koken met ketels Ook het eten ging vroeger anders. Het werd anders bereid en er waren grote ketels nodig om alle bewoners van bijvoorbeeld een verzorging- of gasthuis van eten te voorzien. In de keuken van het Ziekenhuis in Amsterdam stonden 12 kookketels met een inhoud van 100 tot 150 liter. In deze ketels werd door middel van stoomhitte voedsel bereid. Het eten werd bereid door twee koks en vier helpende, die na bereiding via rails naar verschillende afdelingen werd gereden.

1935: Zorg, geloven en ritme Wonen in een verpleeghuis was in 1935 veel anders dan nu. De ouderenzorg werd namelijk eerst geregeld door de kerkbesturen en liefdadigheidsorganisaties. Elke kerkgemeenschap had ook zijn eigen oplossingen en regels bedacht. Wel was het in alle kerkgemeenschappen normaal om als man en vrouw gescheiden te leven. Een journalist bracht in die tijd verslag uit van de strikte regels: ‘Er zijn vaste tijden voor opstaan en gaan slapen. Om 7.00 uur op en om 21:00 naar bed.’ Je mocht eerder opstaan of iets eerder naar bed, als je de anderen maar niet hinderde. Als het erg warm was, dan zat men gezamenlijk in de tuin.

1935


1950

1950: Budget zwemmen In 1950 was welbevinden heel anders dan nu, dat blijkt maar weer als we kijken naar deze foto. Geld voor zwemlessen in het Sportfondsenbad was er niet, en dus ging je na het avondeten de schoolslag oefenen; je voelde je dan letterlijk ‘als een vis op het droge’. Als het in de zomer dan mooi weer was bond je vader een touw om je middel en duwde je dan het kanaal in. ‘’zwemmen’’, riep hij, “voor, zij, sluit, voor, zij sluit.’’

1954: Gezinsverzorgsters Elke ochtend gingen de gezinsverzorgsters met een fris gestreken uniform op pad. Ze gingen dan op de fiets naar verschillende gezinnen waarbij de moeders zelf niet het huishouden konden doen. Ze zorgden ervoor dat de kinderen goed gekleed, gevoed en gewassen naar school gingen en dat thuis het huishouden werd geregeld, terwijl de moeder dan kon herstellen. Maar ze deden nog meer: als het gezin geen geld meer had om eten te kopen ging ze met de kinderen naar de pastoor. Eenmaal daar aangekomen gooide ze de hongerige kinderen en pasgeboren baby’s in de strijd om geld te krijgen zodat het gezin eten of brandstof kon kopen.

23

1954

1960

1960: Heiltherapie Voor de jaren zestig kon je bij klachten aan spieren of gewrichten heiltherapie doen. Dit was eigenlijk de voorganger van fysiotherapie, wat in de jaren zestig ontstond. De heiltherapie was bedoeld om beweeglijker te worden en de pijn te verminderen, dit werd dan gedaan met diverse oefeningen.

Bronnen: Werken met zorg, Terra, 2007 Verhalen van nu, 2018

PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020


24

PresentNieuws

PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020

PresentAdvies Bij Present Advies kunt u terecht met al uw vragen over wonen en zorg bij Present. Fijn wonen is goed voor het welbevinden. Het is belangrijk dat je woont op de plek waar je je veilig en thuis voelt. Dat is precies wat Present wil bieden aan ouderen met vijf woonlocaties in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Boek een rondleiding! Er is veel vraag naar wonen bij Present. Als u met ons belt met vragen over wonen, maken we graag een afspraak voor een rondleiding op locatie. Tijdens de rondleiding laten we u de afdeling interne zorg en de afdeling kleinschalig wonen voor mensen met dementie zien. Tijdens de rondleiding wordt er van gedachten gewisseld wat passend is voor u, uw vader, uw echtgenoot of soms gaat het om een goede buur. We kijken dan niet alleen naar wat nodig is aan zorg maar ook waar iemand blij van wordt. We horen hele verschillende wachtlijstwensen: een kamer op het zonnige zuiden of juist niet omdat de scherpte van het zonlicht niet meer verdragen wordt. En misschien woont u liever op de begane grond omdat u niet graag gebruik maakt van de lift. Het is belangrijk dat wij dit soort bijzonderheden weten zodat we het best mogelijke appartement aan kunnen bieden. We

Door: Janna Riphagen

kijken dus niet alleen naar de zorgbehoefte van iemand maar ook naar de wensen. We doen zoveel mogelijk aan ‘wonen en zorg op maat’. Ook horen we graag over uw favoriete tijdsbesteding zoals wandelen of deelnemen aan creatieve activiteiten. Wij leggen dit vast en delen het met onze collega’s uit welzijn, zorg, schoonmaak en keuken. Na de rondleiding kunnen we u op de wachtlijst plaatsen. We maken afspraken over uw voorkeurslocatie en horen dan vaak terug waarom u daarvoor kiest. Uw kinderen wonen in de buurt, de identiteit spreekt aan, het is landelijk gelegen of u vindt het juist prettig op een locatie in de stad. En wat we ook terug horen van mogelijk nieuwe bewoners of hun mantelzorgers: ‘ik hoor altijd goede berichten over wonen bij Present’! We maken ook mee dat iemand uit het ziekenhuis of revalidatiecentrum direct doorgeplaatst wordt, dan heeft u niet vooraf kunnen kijken. Maar ook dan doen we er alles aan om u een warm en goed welkom te geven. En bij deze het aanbod: u kunt altijd een rondleiding aanvragen!

Janna Riphagen Cliëntadviseur

Manon zorgt op afstand Manon Ruitenberg is verpleegkundige in de wijk en werkt vanuit locatie Emma. Bij een aantal cliënten in de wijk verleent zij ‘zorg op afstand’ door met meneer of mevrouw te beeldbellen. Manon: “Eerder gingen we iedere dag langs bij mevrouw om haar te helpen bij het innemen van de medicatie. Ze vergat het anders. Toen zijn we gestart met een dagelijks telefoontje via de tablet. Het was even wennen, maar het gaat nu zo

goed, dat mevrouw alleen nog maar het alarm op de tablet nodig heeft om zichzelf te herinneren aan de medicatie. Vervolgens neemt ze de medicatie zelfstandig in. Leuke bijkomstigheid is dat haar familie via het programma (red: www.uwcompaan.nl) dat we gebruiken, regelmatig leuke familiefoto’s deelt. Mevrouw heeft hierdoor met de inzet van ‘zorg op afstand’ een groot deel van haar zelfstandigheid teruggekregen.


25

Present in beweging

PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020

Door: Henrieke Daniëls

We gaan weer lekker bewegen! Doet u mee? Begin met het draaien van uw polsen. LET OP! Dat u echt alleen uw polsen draait. Uw schouders en armen houdt u stil.

Daarna draaien we de enkels. LET OP! Ook hierbij letten we erop dat we onze benen verder stilhouden.

Hersengymnastiek! Nu een stukje hersengymnastiek, want de hersenen blijven uitdagen is ook erg belangrijk! Maak het cijfer 1 t/m 5 met uw hand. Wissel per cijfer van hand, dus zo:

Ging dit goed? Oefen dit maar een paar keer, want we maken het hierna een stukje moeilijker! De oefening blijft hetzelfde, maar nu wijzen we met onze andere hand erbij. Dus zo:

Door: Hetty Veerman en Manon Ruitenberg

Meer informatie? Present zet beeldbellen onder andere in voor medicatiebegeleiding, monitoring en ondersteuning in de dagbesteding.

viseur Hetty Veerman. De cliënt krijgt bij deelname een tablet van Present in bruikleen.

Mocht u meer willen weten over ‘Zorg op afstand’, kunt u contact opnemen met beleidsad-

E: hetty.veerman@presentvooru.nl T: 06 21 88 83 58


26 PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020

Locatienieuws

Open Vensters

45 jaar!

Fietsen

Bloemschikken

Wandelstok aan de kant, Moofie in de hand! De Moofie Care brengt mensen eenvoudig in beweging, zelfstandig of met een beetje begeleiding. Deze handzame beweegstok zegt hardop stap voor stap wat je moet doen, en knipt de oefeningen in kleine, begrijpelijke stapjes op. Lichtjes en geluiden worden daarbij ter ondersteuning en ter motivatie gebruikt.


Het leven is als de regenboog, je hebt de zon en de regen nodig om de kleuren te zien Het welbevinden gaat over het lekker in je vel zitten, maar ook over lichamelijk gezond zijn en tevreden zijn met je leven. Onze activiteiten staan in het teken van het stukje geluk voor iedereen. Iedereen mag mee doen en iedereen telt mee. Hierbij gaan we als team welzijn voor ‘elke dag een lach’. Lachen heeft een duidelijke functie in het groepsgedrag van mensen. Door met elkaar te lachen laten mensen zien dat ze geen kwade bedoelingen hebben, dat elkaars aanwezigheid geaccepteerd wordt; en dat men elkaar sympathiek vindt. Lachen is aanstekelijk, als één iemand begint met lachen, dan gaan vaak andere mensen meelachen. Dat maakt een lach de kortste afstand

tussen mensen en daar gaan we voor! Naast de lach, nemen we ook tijd voor de traan, ‘de regen’. We konden vrijwilligers door de coronamaatregelen minder intensief inzetten. Ook familieleden hebben hiermee te maken, wat uiteindelijk zorgt voor een gemis bij onze bewoners. Zoals altijd, maar nu des te meer, is het nodig om onze bewoners te zien en te horen. En soms zijn er geen woorden nodig, maar is een hand vasthouden voldoende! Ongeacht een lach of een traan, mochten we weer veel beleven met elkaar en vierden we ook de 45e verjaardag van Open Vensters! Met een lach staan we klaar voor de volgende regenbogen! Team Welzijn Open Vensters

Krek wak wou – Verkooplijn Open Vensters! Precies wat ik wilde en nu heb ik het, Krek

wak wou en nou hekt. precies wat ik wou, krek wak wou. Verkoop gemaakt door bewoners, opbrengst vóór bewoners! Altijd iets leuks om mee te nemen! Nu zakjes walnoten ‘voor een vrolijke noot’

Uitstel huiskamergesprekken Elk jaar houdt de cliëntenraad van Open Vensters huiskamergesprekken. De avonden zijn voorlopig opgeschort tot het najaar van 2021. Dan sturen we u weer een uitnodiging. Wilt u contact met de cliëntenraad dan kunt u mailen naar: Clientenraad-OV@presentvooru.nl en wij nemen contact met u op!


28 PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020

Door: Bianca de Jong – van der Perk

Leerling Verzorgende IG Bianca de Jong – van der Perk vertelt over haar belevenissen in de zorg. Bianca werkt op locatie Graafzicht in Bleskensgraaf.

Mombakkes Het straatbeeld is veranderd doordat steeds meer gezichten verscholen gaan achter een mondkapje. Soms kijk ik twee keer voordat ik heel vrolijk ‘Hoi’ roep tegen een bekende, die geen bekende blijkt te zijn. Of ik zeg in het voorbijgaan netjes ‘Hallo’ tegen iemand waar ik normaal gesproken ‘Hoi’ tegen roep en even vraag hoe het gaat. Als deze vergissing tot me doordringt, loop ik uiteraard even terug… Best verwarrend allemaal! In de Present huizen is het al gewoon geworden en werken we de hele dag met een mondkapje. Ik zou mijn collega’s bijna niet meer herkennen zonder. Ik had verwacht dat onze bewoners er moeite mee zouden hebben maar dat valt mij persoonlijk

erg mee. Als ik op veilige afstand laat zien wie ik ben door het mondkapje even af te doen en te zeggen wie ik ben, gaat dit prima. Als bewoners er naar wijzen of vragen, leg ik geduldig uit waarom het ook alweer is, wat dan voldoende is. Een leuk moment Met een collega liep ik samen de kamer binnen van een bewoner. De bewoner keek eens naar ons, en het eerste wat hij zei was: “Komen jullie nu alweer met zo’n mombakkes op?” Het gaf hem blijkbaar plezier, want hij moest lachen! We kwamen in gesprek en hij zei dat hij ze vroeger maakte en dat dit een gezellig karweitje was aan de keukentafel. Al pratend gaven wij de zorg die nodig was en meneer vergat helemaal om aan te geven dat hij het draaien en gedoe met een tillift helemaal niet zo prettig vond. Waar een mombakkes al niet goed voor is! Het riep bij mij ook een herinnering op en ik ben nog niet eens zo oud. Ik maakte met mijn zussen ook mombakkesen aan de keukentafel. Het was altijd een precies werkje want telkens moest je weer meten waar de ogen, neus en mond moesten komen. Je zette dan een stipje en toch klopte het soms niet. Maar dat was nog niet het ergste. Het gebeurde mij nogal eens dat het gaatje met elastiekje uitscheurde als ik hem op wilde zetten. Waarschijnlijk deed ik dit te wild. Dan duurde het wel weer even voordat ik een mombakkes ging maken. Platte neuzen Het duurt denk ik nog wel even voordat onze maatschappij en dus ook onze huizen ‘mondkapjesloos’ zijn. Veiligheid voor alles toch!? Ook al levert onze mombakkes flaporen en platte neuzen op; we blijven hem dragen! Wie weet hoeveel leuke reacties het oplevert en dierbare herinneringen worden geboren…


Vrijwilligersnieuws

29 PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020

Door: Antoinet de Jongh, Linda van Houten en Marjan Kroon

Vrijwilligers zijn van grote waarde in het leven van onze bewoners: als maatje, bezoekvrijwilliger of begeleider bij activiteiten en uitjes. Hun inzet wordt enorm gewaardeerd, zowel door bewoners, familieleden, als door medewerkers. Present is altijd op zoek naar nieuwe en enthousiaste vrijwilligers. Wij lichten een aantal vacatures voor u uit. Neemt u contact met ons op? vrijwilligerswerk@presentvooru.nl

Locatie Hof van Ammers is op zoek naar vrijwilligers die kunnen ondersteunen bij activiteiten: • Vrijwilligers, die bewoners van kleinschalig wonen begeleiden bij de welzijnsactiviteiten in het restaurant • Bezoekvrijwilligers/maatjes, die het leuk vinden om een individuele bewoner te ondersteunen, bijv. om samen een spelletje te doen, een fotoboek te maken, een boodschapje te doen of een wandeling te maken, etc. Familie is niet altijd in de gelegenheid. U wordt begeleid door een zorg- en/ of welzijnsmedewerker. • Vrijwilligers die willen helpen bij de dagverzorging. • Invallers voor de middagmaaltijd Dagelijks van 11.00-13.00 uur. Taken: helpen tafels dekken, rolstoelafhankelijke bewoners ophalen en terugbrengen, tijdens het eten een praatje maken met bewoners. U krijgt begeleiding van de gastvrouwen. • Invallers voor de avond-koffiedienst Dagelijks van 19.00-20.00 uur. Taken: samen met een gastvrouw koffie/thee aanbieden bij bewoners op hun appartement. U krijgt begeleiding van de gastvrouw, die dienst heeft. Bewoners van Open Vensters kunnen vanwege de Corona maatregelen op dit moment wat minder bezoek krijgen dan men gewend is. Daarom willen we graag weten of u als vrijwilliger ervoor open staat om een belmaatje te worden. U kunt dan op afstand toch heel waardevol zijn! Ook hopen wij snel weer te starten met het vrijwilligerswerk en zijn we nog

steeds op zoek naar bezoekmaatjes, lijkt het u leuk om samen met een bewoner te gaan wandelen, een kopje koffie te drinken of een spelletje te doen? Door de huidige situatie bieden wij momenteel veel activiteiten aan via onze huislijn. Heeft u een mooie foto van de omgeving, een leuke film, een persoonlijke boodschap of iets anders wat wij mogen afspelen voor onze bewoners, laat het ons weten! Graafzicht Zeker in deze bijzondere tijd, waarin bezoek niet vanzelfsprekend is, let team Welzijn extra op het welbevinden van onze bewoners. Er worden zo veel mogelijk activiteiten georganiseerd waarbij het mogelijk is om de 1,5 meter afstand te bewaren en de materialen goed te ontsmetten zijn. Ook onze vrijwilligers spelen daarbij een onmisbare rol en hun inzet is daarbij bijzonder breed; sjoelen, puzzelen, knutselen, wandelen, fietsen, voorlezen, koffieschenken, foto’s kijken etc. etc. Graafzicht prijst zich gelukkig met veel vrijwilligers die vast ingeroosterd staan bij allerlei activiteiten, maar wist u dat u ook vrijwilliger op afroep kunt zijn? Het komt regelmatig voor dat wij hulp zoeken bij een eenmalig activiteit zoals bijvoorbeeld bingo, thema-middag of invallen bij het koffieschenken als de vaste vrijwilliger verhinderd is. Dus vindt u het leuk om een rol te spelen rond het welbevinden van onze bewoners maar past het u beter om incidenteel vrijwilligerswerk te doen? Meldt u zich dan gerust aan, wij bespreken graag de mogelijkheden met u!


30 PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020

Vrijwilligersnieuws

Kwaliteit van leven

Door: Hetty Veerman

Waarde toevoegen aan kwaliteit van leven van bewoners en cliënten Dit dragen we uit als de missie/visie van Present. We willen dit doen door aan te sluiten bij behoeften en wensen van bewoners en rekening te houden met wat voor iemand fijn en belangrijk is. We willen graag dat bewoners hun appartement of (huis)kamer in het verpleeghuis echt als hun ‘thuis’ ervaren. Maar wat weten we over iemands leven voordat hij/zij bij ons kwam wonen? Wat als iemand door ziekte kwetsbaar is geworden en niet meer in staat is aan te geven wat er nodig is om zich fijn te voelen? Hoe weten we wat fijn en belangrijk is in het leven en in de zorg, als de bewoner het fysieke vermogen kwijt is om te spreken of zich niet vertrouwd genoeg voelt om zich te uiten? Daar gaan we meer naar op zoek. Individuele wensen en behoeften Wij gaan (meer) op zoek naar de antwoorden voor iedere bewoner, samen met hun naasten. Want dat wat voor de één normaal of fijn is, kan voor de ander juist erg onprettig zijn. Naast de fysieke zorgverlening organiseren we welzijnsactiviteiten in de huiskamer of in het restaurant van onze verzorgingshuizen, en die zullen er – in aangepaste vorm door corona – ook blijven. Maar daarnaast gaan we als zorg- en welzijnsmedewerkers met bewoners en familie (meer) op zoek wat voor de bewoner individueel fijn of belangrijk is om te doen. Zo weten we dat niet elke bewoner van activiteiten als bingo, spellen, handwerken, etc. houdt, maar liever bijvoorbeeld een gesprek heeft op het eigen appartement (bezoekvrijwilliger / maatje), samen even boodschappen wil doen, of het leuk vindt om samen met een vrijwilliger naar muziek te luisteren, een stukje uit de Bijbel te lezen, of een levensboek met foto’s en herinneringen te maken. Wat past bij u? Als wij van bewoners weten dat zij een fijne dag hebben door zo’n individuele activiteit, dan willen we dat graag gaan aanbieden. Familie is daar om verschillende redenen niet altijd toe in staat. En er zijn vrijwilligers die veel voldoening ervaren om zo met een bewoner op te trekken. Dit betekent dus: niet met een grotere groep in het restaurant, maar één op één of met een bewoner bezig zijn. Wij zullen vrijwilligers daarbij gaan begeleiden. Wij gaan vrijwilligers vragen of ze hier ook voor voelen. Het kan veel voldoening geven, maar het ligt niet iedereen. Daarom is het belangrijk dat een vrijwilliger daar ook zelf een keuze in maakt. Uiteraard blijven de koffie- en maaltijddiensten ook bestaan, en daar zijn altijd veel mensen voor nodig! En zijn we ook heel blij met de technische hulp van vrijwilligers. Dat blijft ook erg nodig. Maar u zult ook merken dat we meer bezoekvrijwilligers en belmaatjes gaan zoeken voor individuele activiteiten.


31 - advertenties -

Zorg voor uw uitvaart

Plattel & Van Gils 0184 600404 info@plattelvangils.nl www.plattelvangils.nl dag en nacht bereikbaar

PRESENT MAGAZINE DECEMBER 2020


Locaties

Algemeen adres en locaties Present Pr. Marijkeweg 34 4233 HM Ameide T (088) 40 80 000 www.presentvooru.nl Present Advies T (088) 40 80 333 E presentadvies@presentvooru.nl Emma Raadsliedenstraat 120 4142 BV Leerdam Graafzicht Burgemeester Dekkingstraat 1 2971 AC Bleskensgraaf Hof van Ammers Bernhardstraat 15 2964 BC Groot-Ammers Meesplein Burgemeester Meesplein 7 4142 AZ Leerdam Open Vensters Prinses Marijkeweg 34 4233 HM Ameide

Klachten Pien Migchelsen T (088) 40 80 006

e-mail: pien.migchelsen@presentvooru.nl

U kunt uw klacht ook schriftelijk melden bij Present onder vermelding van: ‘interne klachtenfunctionaris’, Pr. Marijkeweg 34, 4233 HM Ameide. Cliënt vertrouwenspersoon wet zorg en dwang Esther Meppelink e-mail: T 06 519 121 29 esthermeppelink@zorgbelangcvp.nl Cliëntenraad Centrale Cliëntenraad Emma-Meesplein Graafzicht Hof van Ammers Open Vensters

e-mail: Clientenraad-Centraal@presentvooru.nl Clientenraad-EMMA@presentvooru.nl Clientenraad-GZ@presentvooru.nl Clientenraad-HVA@presentvooru.nl Clientenraad-OV@presentvooru.nl

Identiteitscommissie Emma-Meesplein Hof van Ammers-Open Vensters Graafzicht

e-mail: id-commissie.emma@presentvooru.nl id-commissie.ov.hva@presentvooru.nl id-commissie.gz@presentvooru.nl

Stichting Vrienden Stichting Vrienden Graafzicht Stichting Vrienden Open Vensters Stichting Vrienden Hof van Ammers

e-mail: vrienden.gz@presentvooru.nl vrienden.ov@presentvooru.nl vrienden.hva@presentvooru.nl

Profile for Present

Present Magazine December 2020  

Present Magazine December 2020  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded