Page 1

Vi fรถrverkligar dina drรถmmar www.nordiskakvalitetspooler.se


2


välkommen

Nordiska Kvalitetspooler Den här inspirationsfoldern vänder sig till dig som tänker förverkliga drömmen om en sagolik pool eller ett fantastiskt spabad och som vill ha glädje av badupplevelserna länge. De första San Juan-poolerna installerades redan 1958 i Washington och är fortfarande i drift. Med San Juan Glasfiberpooler får du en drömpool som håller i många, många år. Du får en pool med olika baddjup, kan välja bland över 70 olika modeller och storlekar och alla har inbyggd trappa och sittyta. Här vill vi ge dig möjlighet att bekanta dig med San Juan-pooler och spabad. Trevlig läsning!

3


4

San Juan har tillverkat glasfiberpooler med hög kvalité sedan 1958 och vårt löfte till dig är vi ska göra allt för att uppfylla just din pooldröm.


innehållsförteckning

Innehåll Varför du skall välja en Glasfiberpool

.....

6

Att bygga en San Juan Glasfiberpool

.....

8

Glasfiberpooler

............................ ........................

12

.................................

14

Pleasure Island Bayside

10

Cocoa beach

...........................

16

Crystal Springs

........................

18

Desert Springs

........................

20

...............................

22

Hawaiian

................................

24

....................................

26

Dolphin Ipool

........................

28

.............................

30

Caesar’s Palace Stockholm

Tillbehör, uppvärmning och poolöverdrag . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32 X-Flow Pro

............................

Poolöverdrag

...........................

Pooltillbehör

...........................

37 38

...............................

40

Publika anläggningar

................

41

.......................

42

......................................

44

Genomskärning Spabad

36

.........................

Pooljämförelse 3D-bilder

34

Massagespa

............................

46

Komfortspa

............................

48

Hyr ett spabad till företaget. . . . . . . . . . . . . . 50

5


varför ska du välja en glasfiberpool?

6

Varför du skall välja en Glasfiberpool En San Juan Glasfiberpool har en skön yta tack vare den unika Gelcoat som man använder. Den mjuka silkeslena ytan känns behaglig mot kroppen och ger en härlig badupplevelse: San Juan Glasfiberpooler finns i över 70 olika modeller och storlekar. San Juan exporterar sedan många år glasfiberpooler till många länder, bland annat Kanada, som har samma och ibland till och med kallare klimat än Sverige. Vi på Nordiska Kvalitetspooler AB är stolta över det förtroende vi har fått att introducera San Juan Glasfiberpooler i Europa. Nu finns det äntligen ett riktigt bra alternativ för dig som söker en pool som är både unik till sin form och har en kvalité som inte liknar någonting annat på marknaden. San Juan lämnar därför 25 års fabriksgaranti på alla pooler. San Juan är den enda tillverkaren i USA som tillverkar glasfiberpooler med minst 5 lager av hela längder glasfiber. På vissa områden av poolen kan det vara upp till 15 lager av handpålagt glasfiber.


varför ska du välja en glasfiberpool?

7 San Juan har hela 50 års erfarenhet av att bygga glasfiberpooler och det finns ingen annan tillverkare i världen som har byggt fler glasfiberpooler. För dig som kund betyder det trygghet och erfarenhet som du kan lita på. Glasfiber har många fördelar jämfört med andra material. Mindre underhåll och service, lägre energiförbrukning och vackra former är bara några av skälen till att du ska välja en glasfiberpool från San Juan. Nordiska Kvalitetspooler har Sveriges största återförsäljarnätverk för glasfiberpooler som ger dig både trygghet och närhet. Alla våra återförsäljare erbjuder möjlighet till totalentreprenad och har genomgått San Juans och Nordiska Kvalitetspoolers certifieringsutbildning.


att bygga en glasfiberpool

Att bygga en San Juan Glasfiberpool 8

Genom att välja en San Juan Glasfiberpool får du en betydligt enklare och snabbare installation jämfört med vinyldukspooler eller betongpooler. Glasfiberpoolen kommer färdig i ett stycke och lyfts direkt ner i den förberedda poolgrunden. San Juans unika konstruktion innebär att poolen är handbyggd med upp till 15 lager glasfiber. Det finns därför inga genomgående skarvar som kan dela sig. San Juans konstruktion använder material som inte kan separera från varandra som kan ske med andra tillverkningsmetoder där man inte använder genuin och äkta glasfiber. När du planerar att förverkliga din livsdröm att anlägga en pool så får du hjälp redan på vår hemsida. Där du kan du se ungefär 6 000 olika San Juan poolinstallationer med olika poolstorlekar och modeller. Du kan även se poolerna i 3D och även använda vårt ritprogram till att planera din trädgård. När du kommit så långt är det dags att kontakta din närmsta återförsäljare som kommer hem till dig för att ni i lugn


att bygga en glasfiberpool

och ro ska kunna välja just den pool som passar din trädgård och den uppvärmningsmetod som passar just dig. Många av våra kunder väljer solenergi eller luft/vatten-värmepump för uppvärmningen eller en kombination av dessa. Har du befintlig bergvärme eller fjärrvärme kan du välja en värmeväxlare som värmekälla. Att anlägga en glasfiberpool från San Juan kräver mindre grävning än andra poolkonstruktioner. San Juan Glasfiberpool har varierande baddjup som standard. Du går ner i poolen i den inbyggda trappan på det grundaste stället och sedan kan du och din familj bada i ett djup upp till 2,41 meter beroende på vilken pool som du väljer. Du har också en sittyta i poolen som man uppskattar särskilt när det är en härligt varm sommardag och du kan sitta med kroppen till hälften i vattnet.

9


glasfiberpooler

10


glasfiberpooler

11

Glasfiberpooler Närheten till våra återförsäljare är din trygghet. Alla våra återförsäljare har genomgått San Juans utbildning i USA. Det är viktigt när du väljer pool, att du har närheten till support och kunskap. Alla Nordiska Kvalitetspooler erbjuder möjlighet att köpa en totalentreprenad så att du kan koncentrera dig på att bada, inget annat. I den här katalogen visar vi några av de modeller som vi kan erbjuda dig med tillbehör och uppvärmningsmöjligheter. Alla modeller från San Juan hittar du på vår hemsida och där kan du också se över 6 000 olika San Juan poolinstallationer.


pleasure island

12


glasfiberpooler

Pleasure Island Den sobra poolen för dig som söker en mycket exklusiv pool med inbyggda finesser. Pleasure Island har inbyggt spabad och 4 inbyggda barstolar med varmt vatten som strömmar vid stolarna. Inbyggda trappor på båda sidor om spabadet och inbyggd sittyta på djupdelen förhöjer känslan. Bygg en bar på utsidan av poolen så kan ni sitta på barstolarna i den varma poolen och njuta av en kall dryck.

Produktfakta Längd: Bredd:

11,91m 4,93m

Djup: Volym:

0,91–1,83m 53 000 liter

13


bayside

14


glasfiberpooler

Bayside

15

Bayside passar barnfamiljen som vill ha en pool med mycket sittyta. Poolen har ett djup på 1,57 meter och längden 7,09 meter vilket gör att den passar både den mindre och medelstora trädgården. Inbyggd trappa med behaglig instegsnivå.

Produktfakta Längd: Bredd:

7,09 m 3,33 m

Djup: Volym:

1,12–1,57 m 19 300 liter


beach cocoa glasfiberpooler

16


glasfiberpooler

Cocoa Beach Modern form med tidlös design. En av de mest sålda poolerna i Sverige. Trappa på kortsidan med ett behagligt anpassat insteg. Sittyta i den 1,7 meter djupa delen. Passar såväl i den medelstora trädgården som i lite större trädgårdar eftersom poolen har en längd på 7,24 meter och en bredd på 3,58 meter.

Produktfakta Längd: Bredd:

7,24 m 3,58 m

Djup: Volym:

1,07–1,70 m 25 000 liter

17


crystal springs

18


glasfiberpooler

Crystal Springs Poolen för dig som söker en pool med mycket sittyta. Den passar dig som har en mindre trädgård och vill ha din trappa på långsidan. Poolen har ett djup på 1,52 meter. På sittplatserna kan du placera roterande massagemunstycken som ger dig en härlig massageupplevelse – förutom badupplevelsen.

Produktfakta Längd: Bredd:

5,23 m 3,63 m

Djup: Volym:

1,27–1,52 m 14 800 liter

19


desert springs

20


glasfiberpooler

Desert Springs En unik pool med inbyggt spabad och fotbad. En pool med mycket läcker design som förgyller din trädgård. Den har två inbyggda trappor på varsin sida om spabadet och en sittyta på både djupdelen (1,83 meter djup) och i mitten av poolen. Perfekt för den varma sommardagen när du vill sitta i poolen och sola med halva kroppen i vattnet och halva i solen…

Produktfakta Längd: Bredd:

9,14 m 4,27 m

Djup: Volym:

0,94–1,83 m 25 700 liter

21


hawaiian

22


glasfiberpooler

Hawaiian En klassisk design. Trappa på kortsidan och en djupdel som är 1,83 meter djup. Längden på 8,84 meter gör att poolen även passar i den lite större trädgården. Dubbla sittplatser på djupdelen. En pool för både badupplevelser och lek!

Produktfakta Längd: Bredd:

8,84 m 3,91 m

Djup: Volym:

1,07–1,83 m 37 900 liter

23


dolphin

24


glasfiberpooler

Dolphin

25

Den perfekta poolen för familjen som vill ha mycket sport och badlekar. Inbyggda trappor på båda kortsidorna och 1,53 meter djup på mitten av poolen. Den perfekta platsen för ett bollnät. Längden är hela 10,08 meter och bredden 4,29 meter.

Produktfakta Längd: Bredd:

10,08 m 4,29 m

Djup: Volym:

1,14–1,52 m 43 500 liter


ipool

26


glasfiberpooler

Ipool

27

Din pool med osynlig ”överrinningskant” – i poolen upplever man det som att vattnet tycks försvinna ut mot oändligheten. Poolen för dig som har en brant eller sluttande tomt eller möjlighet att bygga din pool mot vattenutsikt. Den osynliga överrinningskanten (vanishing edge) ger ett härligt porlande vatten som försvinner över kanten. Den har också inbyggda barstolar med en stor grund lekdel.

Produktfakta Längd: Bredd:

10,97 m 4,88 m

Djup: Volym:

1,42–1,42m 33 300 liter


caesar’s palace

28


glasfiberpooler

Caesar’s Palace En pool med en klassisk modell som ger ett sobert och pampigt intryck med inbyggt spa. Inbyggda trappor runt spadelen. En mycket läcker sittyta i kortsidan av poolen.

Produktfakta Längd: Bredd:

10,29 m 4,88 m

Djup: Volym:

1,02–1,73 m 43 154 liter

29


stockholm

30


glasfiberpooler

Stockholm 2009 års nya modell! En pool i klassisk stil med raka linjer, inbyggd trappa och inbyggd sittyta. Poolen för dig som söker en stor modell men vill ha en pool med både en grund och en djup del. Modellen Stockholm är 8,28 x 4,27 och 1,75 meter på djupaste delen. Vattenvolymen är hela 37 900 liter! Stockholm kommer att revolutionera den svenska poolmarknaden 2009.

Produktfakta Längd: Bredd:

8,24 m 4,27 m

Djup: Volym:

1,14–1,75 m 37 900 liter

31


tillbehรถr

32


tillbehör

Tillbehör, uppvärmning och poolöverdrag Nordiska Kvalitetspooler är generalagent för Certikin pooltillbehör. Certikin är ett av Europas ledande pooltillbehörsföretag med över 40 års erfarenhet i poolbranchen. Certikin erbjuder tillbehör för såväl offentliga som privata anläggningar. När du väljer att investera i en San Juan Glasfiberpool så är det också självklart för oss att även erbjuda tillbehör av allra högsta kvalité. Nordiska Kvalitetspooler erbjuder förutom traditionell uppvärmning med värmeväxlare och luftvattenpump även möjlighet till att värma din pool med TexSun solenergianläggningar. Alla San Juan-pooler kan erhållas med måttsydda manuella eller helautomatiska överdrag.

33


solfångare

Låt solen värma poolen! En uppvärmd pool kan användas mycket mer än en ouppvärmd. Mer bad på kvällarna, en längre säsong och mer glädje av din pool. Solenergi är det bästa alternativet: enkelt, driftsäkert och kostnadseffektivt. Det största användningsområdet för solenergi i hemmen idag är just för uppvärmning av pooler. Vid dimensionering av solfångare utgår man alltid från poolens yta, normalt är att solfångaren skall ha minst 50 procent av poolens yta. Solfångarnas lutning, vindriktning och

34

väderstreck påverkar även dimensioneringen. Kontakta din närmaste San Juan återförsäljare för hjälp med dimensionering av poolsolfångaren. X-FLOW kopplas in på poolens befintliga cirkulationssystem så att en viss mängd poolvatten led via solfångarna där vattnet värms upp. X-FLOW påverkar poolens rening minimalt och behöver inte någon egen pump för föra vattnet genom solfångarna. uppvärmningskälla pool

installationskostnad

årlig kostnad (bränsle & underhåll)

totalkostnad 15 år

Elpatron

5000–15 000

5 000–25 000

80 000–390 000

Värmepump

20 000–50 000

1 500–5 000

42 500–125 000

X-FLOW Solfångare

25 000–50 000

0–350

25 000–55 250

alla solfångare levereras komplett med helautomatisk solstyrning. x-flow professional tillverkas i sverige för nordiska förhållanden. 10 års fabriksgaranti på solfångarna.

Hur funkar det? X-FLOW levereras med en fullt automatiserad solfångarstyrning som tillsammans med solfångarens korta reaktionstid ger en otroligt snabb och effektiv uppvärmning. Endast 0,7 mm material skiljer solstrålarna från poolvattnet i solfångaren! Det unika x-kanalsystemet i X-FLOW solfångare ger ett turbulent vattenflöde vilket gör att vattnet studsar mot ”väggarna” i solfångaren och därmed blir genomvarmt! Varför X-FLOW System? X-FLOW System är systemet för dig som vill ha ett proffsinstallerat system som är ledande på marknaden. Systemet installeras av utbildade montörer och levereras komplett med: • Solfångare som är testade och godkända av SP • 10 års garanti mot UV-påverkan • Montagelister som är tillverkade av högvärdig aluminium samt pulverlackade svart • Cirkulationspaket med differentialstyrning, manometer och flödesmätare för maximal kontroll


texsun x-flow

X-Flow Pro Solfångaren måste placeras så att den blir solbelyst, att välja rätt installationsplats är en förutsättning för att du skall få ut maximalt av din X-FLOW-installation. Följande är viktigt för att uppnå en bra badtemperatur: Solfångarna skall placeras solbelyst (utan skugga) i söderläge. Andra placeringar är möjliga men man bör då överdimensionera anläggningen något då antalet soltimmar kommer att bli färre. Placera solfångarna så att de utsätts för så lite vind som möjligt. Undvik installationer på tak som utsätts för direkt havsbris. Mått solfångare: Bredd 0,6 m, längd 3,0, 4,5 eller 6,0 m Aktiv solfångararea: 1,8 - 2,7 - 3,6 m 2 per

Normalt driftstryck: 0,5 bar Maximalt tillåtet tryck: 1,0 bar Temperatur utgående vatten: upp till 50

absorbator Vikt (utan vatten): 1,7 kg/m Vikt/m (vattenfylld): 3,5 kg/m

grader Temperatur max. (temporärt): 70 grader Material: Armerad PVC ( UV-beständig)

Vattenvolym: ~2 liter/m

Garanti: 10 år Texsun Warranty

32°C 30°C 28°C 26°C

35

24°C 22°C 20°C 20 maj 9 juni 2006 2006

29 juni 2006

19 juli 2006

9 aug 2006

daglig pool temperatur typisk pooltemperatur för en pool i sverige uppvärmd med x-flow solfångare.

29 aug 17 sept 2006 2006


poolöverdrag

36

Poolöverdrag Alla San Juan pooler kan fås med motordrivet eller manuellt överdrag. De manuella överdragen är måttsydda efter respektive pool så att du kan välja vilken modell du vill. Du kan också välja olika material och olika färger på ditt överdrag så att det passar din omgivning.


pooltillbehör

37

Pooltillbehör Certikin är ett av Europas ledande fabrikat av högkvalitativa pooltillbehör för både konsument och kommersiellt bruk. Certikins LEDbelysning håller för många timmars brinntid och ger ett vackert och starkt sken. Ljusstyrkan är dubbelt så hög jämfört med vanlig belysning och energiförbrukningen en femtedel jämfört med en normal poollampa. Genom Certikin kan du välja vadhelst du önskar till din pool och poolområde.


pooljämförelse

38

Pooljämförelse När du bestämt dig för att köpa pool så är det viktigt att du även funderar över vilken typ av pool du vill bygga Vi har gjort en analys som visar fördelarna med San Juan glasfiberpooler och vad de innebär för dig. Det viktiga är att du själv sätter dig ner och funderar över vad du förväntar dig av din nya pool och vilka egenskaper som är viktigast för dig. Vill du ha inbyggd trappa för ett enkelt in och ursteg? Vill du olika baddjup? Hur många är ni som kommer att bada i poolen? Föredrar du en mjuk och len yta? Vill du ha så lite underhåll som möjligt? Hur länge ska din pool hålla?


pooljämförelse

egenskap

fördel

innebär för kunden

Stommen är stark (17 ggr starkare än betongpooler) och flexibel

Tål markrörelser utan sprickbildningar eller att färg eller klinkerplattor lossnar

Låga underhållskostnader

Lång erfarenhet och hög produktkvalitet – tillverkad i USA sedan 1958

Väl genomarbetad konstruktion

Tryggt köp utan obehagliga överraskningar

San Juan pooler tillverkas utan genomgående skarvar med upp till 15 lager av handpålagd genuin glasfiber i hela längder

Poolen håller formen i alla väder, oberoende av platsbyggande, inget byte av material eller ytskikt, okänslig mot sträng kyla

Kunden kan alltid lita på att deras pool har ett långt liv med låga ”livskostnader”

Inga material som måste bytas

Minimalt underhåll, endast lagning om ytskiktet skadats med vasst föremål

Låga kostnader

Ytskikt av Gelcoat

Mjuk, silkeslen yta

Känns behaglig mot kroppen, ingen risk att man skrapar huden

Ytskikt av Gelcoat

Den släta ytan gör att vattnet cirkulerar obehindrat

Bättre reningseffekt

25 års fabriksgaranti från San Juan

Garantin lämnas av en part

Trygghet för kunden

Alltid inbyggd trappa med ett grunt insteg

Ger variation i badandet

Större behållning för kunden

Många olika tillbehör som är speciellt utformade för att passa just din San Juan pool

En San Juan pool kan anpassas för de flesta önskemål

Större behållning för kunden

Finn i över 70 olika modeller och storlekar, från 5 till 14 m längd, olika bredder och djup (upp till 2,4 m)

Det finns en San Juan pool för alla smaker och förutsättningar

Kunden kan välja en pool som passar alla förutsättningar, både tomt och badbehov

Cirkulation 4–6 timmar per dag

Optimal och kostnadseffektiv rening

Säker hygien och låga kostnader

San Juan-poolen levereras i ett stycke

Snabb montering, ca en vecka beroende på markförutsättningarna

Er San Juan pool kan tas i bruk snabbare och man slipper problem med att samordna olika hantverkare.

Nordiska Kvalitetspoolers återförsäljare erbjuder totalentreprenad

Samordning av alla delar av poolbygget

Enkelt för kunden, allt ansvar för samordning på ett företag

39


3d-bilder

40

3D-bilder Alla San Juan Glasfiberpooler kan ses 3 dimensionellt på vår hemsida. Det finns också CAD-ritningar av alla pooler, speciellt för dig som använder CAD eller anlitar en arkitekt, så att du enkelt kan lägga in den modell som du väljer på din trädgårdsritning. Till alla pooler finns det även tydliga grävinstruktioner som du kan använda som underlag för din planering.


publika anläggningar

Publika anläggningar San Juan Glasfiberpooler passar utmärkt för såväl publika anläggningar som för privatpersoner. San Juan-pooler används över hela världen till hotell, campingplatser, spa-anläggningar, bostadsrättsföreningar, badhus eller andra publika användningsområden. En San Juan Glasfiberpool är underhållsfri och behöver inte renoveras och kompletteras som är fallet med andra pooltyper. San Juan Glasfiberpooler har alltid inbyggd trappa och inbyggda sittytor. Certikin kompleterar med tillbehör och har lång erfarenhet att leverera pumpar och filter samt belysning för kommersiella anläggningar och de krav som ställs på utrustning som skall hålla länge med minimalt underhåll och energiförbrukning.

41


genomskärning av konstruktionen

Genomskärning av konstruktionen 42

Tjockast gelcoat i branschen (två 0,4 mm lager) 43 gr korthuggen fibermatta (CSM, Chopped Strand Mat) 2 (två) lager av 680 gr kombiväv (Woven Roving) (3 (tre) lager i den djupa delen på swimmingpooler) Tjockast gelcoat i branschen (två 0,4 mm lager) 43 gr korthuggen fibermatta (CSM, Chopped Strand Mat) 680 gr kombiväv (Woven Roving) patentskyddad vinylester/iso hartser helt igenom – all glasfiber är pålagd för hand


43


spabad

44


spabad

Spabad Nordiska Kvalitetspooler är stolta över att representera Premium Leisure, ett företag från USA som har funnits i branschen över 38 år. Nordiska Kvalitetspooler tillhandahåller idag två serier med många olika modeller och funktioner. Allt från det spabad för dig som inte behöver så många jetmunstycken till spabad med kraftig massage som läker din kropp och får dig att må bra. Utmärkande för båda serierna är att Premium Leisure har en unik massageupplevelse och ergonomiskt utformade sittplatser. Isoleringen på spabaden är av samma typ som NASA använder vilket innebär att energiförbrukningen blir mycket låg. Ytterhöljet är av underhållsfri plast med trästruktur. Plastmaterialet i karet är av högsta kvalitet och finns i flertalet moderna färger. Spabaden värms med en steglös värmare på hela 4 kW. Alla spabaden har jetmunstycken i krom vilket borgar för hög kvalité. Spabaden har en mycket effektiv rening av vattnet med hela tre rengöringssystem: Filter 9.2 M 2 , ozonrengöring och klor.

45


massagespa

46


massagespa

Massagespa Ett spabad från Nordamerika för dig som vill kunna bada året runt i 38 grader varmt vatten. Byggt för att klara det nordiska klimatet med en förstärkt bottenplatta för att förhindra växter och djur att komma in i spabadet. Med extra isolering både runt karets sidor och i botten samt ett kraftigt lock ingår i priset. Plastmaterialet i karet är av högsta kvalitet och finns i flertalet moderna färger. Runt karet sitter ett underhållsfritt trästrukturerat material. Det automatiska reningsverket har både filterrening och ozonrening och kan ställas in beroende på hur ofta spabadet används. Aromaterapi och luftinblandning finns som standard i baden. Spabaden byggs i en fabrik som har tillverkat spabad i över 38 år. Deras ledord är design, kvalitet och att alltid ligga i framkanten med tekniska lösningar.

Produktegenskaper Massagespa är spabadet för den som vill ha riktig skön massage med en eller två specialutrustade massagesäten. Extra kraftig pump och ventiler som stängs av och på erbjuder 18 olika massageprogram. I övriga säten finns naturligtvis vanlig massage och luftbubblor för den som så önskar. Stereo och högtalare finns som standard och tillval, beroende på modellen. Belysningen är en LED-belysning med tre olika färgval. Ett spabad för den kräsna badaren.

47


komfortspa

48


komfortspa

Komfortspa Ett spabad från Nordamerika för dig som vill kunna bada året runt i 38 grader varmt vatten. Byggt för att klara det nordiska klimatet med en förstärkt bottenplatta för att förhindra växter och djur att komma in i spabadet. Med extra isolering både runt karets sidor och i botten samt ett kraftigt lock ingår i priset. Plastmaterialet i karet är av högsta kvalitet och finns i flertalet moderna färger. Runt karet sitter ett underhållsfritt trästrukturerat material. Det automatiska reningsverket har både filterrening och ozonrening och kan ställas in beroende på hur ofta spabadet används. Aromaterapi och luftinblandning finns som standard i baden. Spabaden byggs i en fabrik som har tillverkat spabad i över 38 år. Deras ledord är design, kvalitet och att alltid ligga i framkanten med tekniska lösningar.

Produktegenskaper Komfortspa är ett prisvärt spabad för den som söker design och kvalitet till dig själv, familjen eller företaget. All nödvändig utrustning ingår som standard. Som tillval kan stereo och högtalare samt LED-belysning läggas till.

49


hyra spabad

50

Hyr ett spabad till företaget Friskvård för anställda och kunder Spabad är en vidareutveckling av bubbelpoolen, byggd och konstruerad för att användas utomhus året om. Ordet spa kommer från den belgiska badorten Spa. Det namnet sägs vara en förkortning från romartiden i Belgien, Sanne Per Aqua, vilket översatt från latin betyder ”sundhet genom vatten” och indikerar att spabad är hälsosamt! Spabadet motverkar stress, gör spända muskler avslappnade och bidrar till bättre sömn. Spabad är således ett perfekt alternativ för den som vill hålla sig i god form. Dessutom har spabadet självklara sociala fördelar för medarbetare och kunder. Genom att ha ett spabad på företaget kan du erbjuda anställda friskvård och dina kunder en skön och hälsosam stund när ni har kundaktiviteter. Gå in på www.nordiskakvalitetspooler.se och under fliken ”Företag” finner du priserna.


hyra spabad

När du hyr din utrustning innebär det att du kan nyttja de produkter du behöver, men att ägandet ligger hos finansbolaget. Att hyra är ett bra alternativ där du efter avtalstidens slut har valmöjligheten att fortsätta hyra, lämna tillbaka objektet eller köpa det till rådande marknadspris.

Du bevarar likviditeten och förenklar administrationen Den stora fördelen med hyra är att du bevarar likviditeten och soliditeten i företaget. På så sätt kan likvida medel användas till andra investeringar. Samtidigt är det lätt att budgetera hyreskostnaden – som är 100 procent avdragsgill. Hyresavtalet skräddarsys efter ditt företags förutsättningar och kan anpassas till förväntade intäkter, önskat resultat, skattebelastning och objektets livslängd. Du kan också uppgradera utrustningen med nya produkter inom samma avtal. Lägg därtill att vi är bankoberoende, vilket innebär att ditt kreditutrymme hos banken inte påverkas utan kan användas till andra behov. I och med att ägandet ligger hos oss belastas inte heller din balansräkning av tillgångarna. Dessutom behöver du inte administrera avskrivningar och inventarieförteckningar.

Fördelar med Hyra • Hyra belastar varken din likviditet eller soliditet • Du kan enkelt uppgradera utrustningen • Hyreskostnaden är 100 procent avdragsgill • Du kan välja mellan fast och rörlig hyra som är kopplad till STIBOR

• Du använder ditt kapital i takt med objektets ekonomiska livslängd • Hyra gör det lättare att budgetera • Utrustningen belastar inte din balansräkning

51


Vi fรถrverkligar dina drรถmmar www.nordiskakvalitetspooler.se

www.precisreklam.se

Nordiska Kvalitetspooler AB Box 2011 818 21 Valbo Tel: 026-22 22 350 Fax: 026-22 22 354

Nordiska Kvalitetspooler  

En 52-sidig katalog med Nordiska Kvalitetspooler utbud av glasfiberpooler, spabad med mera.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you