Page 1

FAABORG MIDTFYN HOP-IN 2018

Emneuge skaber sammenhĂŚng mellem produktionsvirksomheder og skoler


LEDER

Lad os bringe elever og virksomheder sammen om en fælles fremtid Det er imponerende så mange nye muligheder, der hele tiden dukker op inden for produktionsverdenen, men vi glemmer, at sikre, at folkeskolens elever får øje på mulighederne. Det bliver mere og mere vanskeligt at finde lærlinge og ansatte til danske produktionsvirksomheder. Med HOP-IN er der fundet en ny vej, der bringer elever og produktionsvirksomheder sammen. Det handler om, at udvikle fællesskab, lære hinanden at kende og se mulighederne i faglige uddannelser.

”Hvorfor gør man ikke bare....”, ”Kunne man ikke .... ” Hvorfor skal den altid være ...” giver masser af inspiration til udvikling i virksomhederne. Det går også den anden vej. Mange unge og deres forældre kender ikke til, hvad der foregår i produktionsvirksomhederne. HOP-IN åbner de unges øjne for de mange muligheder, der er for, at skabe en fremtid som ansat eller iværksætter inden for produktion. Så lad os arbejde sammen om at vise de gode muligheder.

Iderigdommen hos en hel årgang er fantastisk. Unges evne til at finde løsninger er uden sidestykke.

Lone Jakobsgaard

Administrerende Direktør Dansk Produktions Univers Vejlevej 21, Hedensted lone.jakobsgaard@ danskproduktionsunivers.dk

2


INDHOLD

Sammenhæng mellem skoler og produktionsvirksomheder VI GLÆDER OS HOP-IN står for Hands On Production – Innovation and New Ideas. HOP-IN er en uges intensiv arbejde med forskellige aspekter af produktion. Eleverne skal besøge produktionsvirksomheder, samarbejde med produktionsvirksomheder og prøve selv at fungere som en samlet produktionsenhed. Som finale viser vi det hele frem torsdag eftermiddag på Polymeren Det er vigtigt at HOP-IN skaber lokal forankring og det er et uge der peger fremad for lokalområdet. HOP-IN giver eleverne kendskab til flere forskellige erhvervsskoler og faguddannelsernes mange

jobmuligheder. De enkelte klasser bliver inddelt i forskellige arbejdsgrupper: Økonomi og administration, Salg og markedsføring, Design og dokumentation, Håndværkergruppe og Madproduktion. Og så går det løs med projekterne. Eleverne samarbejder hele ugen målrettet og selvstændigt om et fælles projekt. Eleverne kommer til at eksperimentere med opgaver og udfordringer, arbejde vedholdende og sammen på kryds og tværs og kommer til at improvisere med forhåndenværende ressourcer.

En af de ting eleverne lærer er struktureret idegenerering. Vi afslutter med en udstilling og en præsentation af produkterne for et dommerpanel og familien. HOP-IN har også en venlig konkurrence mellem de deltagende klasser. Det hele foregår i tæt samarbejde med lokale virksomheder, skoler og fagpersoner. Vi ses til en spændende og lærerig uge. Holdet bag HOP-IN

3


FAABORG MIDTFYN

kl.

Mandag

8.00

8.00 - 8.45 Opgaven præsenteres på skolerne.

PROGRAM 19. - 22. MARTS 2018

9.00

4

9:00 Transport 9:30 Virksomheds besøg

Tirsdag

Transport fra egne skoler til Polymeren 8.30 Fællessamling Polymeren Info om resten af ugen

9.00 Madgrupperne; Transport fra Polymeren til Thaisen Hus, Villerslev. Andre grupper arbejder på Polymeren.

10.00

x

x

11.00

x

Virksomhedsmøder

12.00

12:30 Virksomheds- besøg slutter Hjemtransport til egne skoler

x

13.00

13:30 Elever arbejder i egne grupper med ideer, innovation og ideskabelse på egen skole.

13.30 Madhold fra Thaisen Hus til Polymeren

14.00

x

15.00

15.00 Slut

14.00 Fællessamling 14.30 Transport fra Polymeren til egne skoler

16.00 17.00

18.00

HUSK: Varmt tøj, madpakke til hele dagen og noget at drikke.


PROGRAMMET

Onsdag

Torsdag

8.30 Madgrupperne arbejde med produktion på egne skoler.

8:30 Madgrupperne starter produktion på egne skoler.

Transport til Polymeren. Andre arbejder på Polymeren

Andre grupper: Transport til Polymeren og

8.30 Fællessamling for de elever der er på Polymeren

8.30 fællessamling Polymeren

Virksomhedsmøde

Virksomhedsmøder

x

x

cirka 10.30 Tre klasser kommer fra præst

x

Virksomhedsmøder

Virksomhedsmøder

10.30 Fællessamling Tak for nu

x

x

Senest 11.00 Transport til egen skole

x

13.00 Madhold transport til Polymeren

x

14.00 Fællessamling 14.30 Transport

Fredag

8.45 Fællessamling Polymeren Oprydning

14.30 Snack

15:45 Dommer- komite mødes 16.30 Forældre kommer til Polymeren og ser alt hvad der er beregnet, bygget og produceret. 17.00 Fællessamling Vinderne udnævnes 18.00 SLUT

Oprydning for Carl Nielsen skolen

5


HOP-IN FOR 7. ÅRGANG

7. klasserne på Carl Nielsen Skolen, Brobyskolerne afd. Pontoppidan og Tingagerskolen vil i uge 12 deltage i HOP-IN.

HOP-IN står for: Hands On Production – Innovation and New Ideas. HOP-IN er en uges intensiv arbejde med design, håndværk, produktudvikling, økonomi og markedsføring, hvor eleverne skal besøge virksomheder og samarbejde med disse og med erhvervsskolerne. Hver klasse danner en virksomhed. Der er forskellige arbejdsgrupper: • • • • •

Økonomi og administration Salg og markedsføring Design og dokumentation Håndværkergruppe Madproduktion

Projektet forløber som en konkurrence mellem de deltagende klasser, hvor vinderklassen vinder ……. Projektet afsluttes med en udstilling og en præsentation af produkterne for et dommerpanel, forældre på Polymeren.

MÅL FOR PROJEKTET: • At eleverne får kendskab til flere forskellige erhvervsskoler og uddannelsernes mange jobmuligheder. • At eleverne får kendskab til og indblik i en virksomheds forskellige faglige områder. • At eleverne kan samarbejde målrettet og selvstændigt om et fælles projekt. • At eleverne kender metoder til struktureret idegenerering og kan anvende disse. • At eleverne kan eksperimentere med opgaver og udfordringer, arbejde vedholdende og improvisere med forhåndenværende ressourcer. • At eleverne kan kommunikere hensigtsmæssigt i kortere og længere præsentationer. • At eleverne får forståelse for egne ressourcer og tro på egne evner i forhold til at løse en åben opgave. • At eleverne kan forstå og acceptere usikkerhed og risiko i kaosfasen i forbindelse med løsning af en åben opgave.

6


HOP-IN starter med besøg hos lokale virksomheder, som eleverne tilknyttes klassevis.

De næste dage danner klasserne “virksomheder”, der hver især skal producere og styre et produkt, der sættes i produktion.

Lærerstuderende tilknyttes hver sin klasse.

Ugen afsluttes med præsentation af produkterne på en fælles udstillingsmesse.

- HUSKELISTE Madpakke til hele dagen Varmt tøj Drikkedunk Skrive- og tegnegrej At have det sjovt :)

7


FAABORG MIDTFYN - VI SES -

19 - 22 MARTS 2018

8

HOP-IN Faaborg Midtfyn forældreinfo 2018 marts 13  
HOP-IN Faaborg Midtfyn forældreinfo 2018 marts 13  

Information om Hop-IN på Polymeren i uge 12