Illustreret Bunker // juni 2019

Page 2

2

ILLUSTRERET BUNKER JUNI 2019

LEDER

AVISEN

Et halvt år klogere før praktikken?

INDE

Den er blevet diskuteret og debatteret. Men nu har den også haft sin dåb. Den nye studieordning. For i år var panikdagen særligt spændende. Intet var nyt, og så alligevel. Det nye kuld praktikanter er nemlig de første journaliststuderende, der sendes ud til de ­rutinerede redaktioner med fire semestre i skoletasken.

UDE

Det har både fordele og ulemper. Som den tidligere rektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Jens Otto Kjær Hansen, formulerede det, så skal vi studerende være ”mere tørre bag ørerne”, inden vi bliver kastet for læserne. Et halvt år mere på skolen end de tidligere årgange. Og et halvt år klogere. Forhåbentlig. Med i skoletasken har vi viden om det kritiske interview og features. Men den nye ­studieordning har også givet os flere farver i penalhuset, for vi har kunnet specialisere os i et bredere ­spektrum af journalistik allerede inden praktik. Men. Men. Men. Vi er også prøveklude. Snak i Bunkerens betonbetonede kroge fortæller, at undervisningsforløbet til tider har været præget af forvirring. Derfor har vores tid på skolen på mange måder været en kliché med blod, sved og tårer over mangel på tid til projekter, fordi organiseringen af den nye studieordning skulle afprøves. Så når vi på et tidspunkt tager skoletasken på ryggen og tager ud på vores praktiksteder, er det med en ambivalent følelse. Både fordi vi ikke skal tilbage til Bunkeren. Men også fordi de nye praktikanter ikke ved, om de har fået det optimale ud af deres tid på skolen. Men en gang skal jo være den første, og det her var Journalisthøjskolens. Trods alt kommer de fremtidige DMJX praktikanter til at få endnu flere kompetencer med ud i den virkelige verden.

Dækker historier om, hvad der rører sig inden for Bunkerens mure. Stiller skarpt på det, der sker i den store medieverden. DEBAT Giver dig mulighed for at sige, hvad du mener. BAGSIDEN Viser udvalgte fotografier taget af fotojournalister. WWW.ILLBUNKER.DK Adgang til e-avisen, webdoks, webartikler og fotoreportager. SKRIBENTER Amalie Haun, Andreas Nykjær, Anne Baungaard, Anne Bilde, Caroline Rossmeisl, Erica Bernsten Strange, Frederikke Ida Stoltz Rindholt, Jeppe Emil Gurlev, Julie Tilsted, Simon Stensgaard, Sofie Tronier Niclasen, Tim Søgaard. FOTOGRAFER Andreas Beukel Vinther, Emilie Lærke Henriksen, Emil Nicolai Helms, Johanne Teglgård Olsen, Marius Christensen, Valdemar Stroe Ren. ILLUSTRATORER Asta Aaholm og Henrika Hermann Hansen.

På vegne af alle bag avisen: God læselyst!

// REDAKTIONEN

FORSIDE FOTO Andreas Beukel Vinther.

Illustreret Bunker Olof Palmes Allé 11, 8200 Aarhus N illbunker@mail.dmjx.dk, www.illbunker.dk Tryk Strandbygaard A/S 96 80 07 00

Ansvarshavende chefredaktør / UDE

Chefredaktør / UDE

Ida Tophøj Buur

Søren Nørgaard Lund

idtobu@mail.dmjx.dk

sonolu@mail.dmjx.dk

Udgivelse 6. juni 2019 25. årgang - 2. udgave Økonomi- og annonceansvarlig Ida Tophøj Buur idtobu@mail.dmjx.dk Oplag 500 eksemplarer fire gange årligt. Illustreret Bunker uddeles til studerende og ­ansatte på DMJX i Aarhus, til danske r­ edaktioner og deres praktikanter samt til journalist­studerende på SDU og RUC. Citater, billeder og andet materiale fra avisen må kun bringes med udførlig kildeangivelse

Redaktør / UDE

Redaktør / PODCAST

Redaktør / UDE

Redaktør / DIGITAL

Redaktør / INDE

Frederikke Palmu Johansen

Tim Bergholdt Barsøe

Sofie Valentin

Nicolai Bøttkjær

Daniel Hovalt

frpajo@mail.dmjx.dk

tibeba@mail.dmjx.dk

sovakr@mail.dmjx.dk

nbottkjaer@mail.dmjx.dk

dahoni@mail.dmjx.dk

Redaktør / DEBAT

Redaktør / DIGITAL

Redaktør / FOTO

Redaktør / FOTO

Redaktør / PODCAST

Redaktør / INDE

Rasmus Bragh Schulz

Frida Bjørn Fisker

Tobias Stidsen

Walther Bølge

Sophie Lier

Laura Kongsmark Schuldt

rabrsc@mail.dmjx.dk

frbjfi@mail.dmjx.dk

tosti@mail.dmjx.dk

miwafobo@mail.dmjx.dk

ansolira@mail.dmjx.dk

lakosc@mail.dmjx.dk