Page 1


Puheenjohtajan joulutervehdys Loppuaan kohti kulkeva vuosi 2006 on ollut meille kokoomuslaisille unohtumaton. Kuten politiikassa yleensä, ovat yläja alamäet kohdallamme vuorotelleet. Varmaa on kuitenkin, että kokoomusvene seilaa kuluneen vuoden jälkeen entistä voimakkaammassa myötätuulessa kohti tulevia haasteita. Alkuvuodesta käytiin ikimuistettavat presidentinvaalit. Kokoomuksen ehdokkaan, pankinjohtaja Sauli Niinistön kampanja laajeni hienoksi kansanliikkeeksi. Vielä kuukautta ennen vaaleja vasemmiston yhteisehdokas Halosen jatkokautta pidettiin selvänä. Lopulta vahdinvaihto Mäntyniemessä oli todella lähellä. Vaikka valinta jäi tällä kertaa toteutumatta, koko kampanja oli meille kokoomuslaisille voitto. Tulos oli mahdollinen onnistuneen vaalikampajan ja hyvän ehdokkaan ansiosta. Mutta tärkeimmän ja näkyvimmän työn teitte Te, arvon kokoomuslaiset. Koskaan ei ole mahdollista kiittää riittävästi siitä työstä, minkä olette tehneet puolueemme uuden nousun eteen jo kolmissa menestyksekkäissä vaaleissa puheenjohtajakaudellani. Haluan kiittää Teitä kuluneesta parista vuodesta. Olemme suoriutuneet kunnialla kiireisestä ja haastavasta ajanjaksosta. Samalla puolueemme kannatus on lähtenyt vakaalle kasvukäyrälle. Vaalikampajat ovat yhdistäneet meitä kokoomuslaisia, mutta myös vaalien välinen järjestötyö kokee uutta kukoistuskauttaan. Se on erityisen hienoa. Kokoomuksen kenttä elää ja voi hyvin. Puolueen jäsenmäärä on jo useampana vuonna peräkkäin kasvanut, samaan aikaan kuin muut suuret puolueet kokevat rajua jäsenkatoa. Tähän on selkeät syynsä. Suomalaiset ovat vähitellen omaksumassa viestiämme siitä, että Kokoomus on uudistava ja ajassaan elävä keskusta-oikeistolainen kansanpuolue. Ihmisten on helppo samaistua meihin aatemaailmansa perusteella, ei siis itsekeskeisten etujensa ja tarpeidensa vuoksi. Varaa matkasi heti – parhaat hytit viedään ensiksi! Varauksia ottaa vastaan Matkapojat Oy, puh. 010 2323 105, tiedot voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen kokoomus@matkapojat.fi. Mainitse viestissä hyttitoive, matkustajien nimet ja syntymäajat, ruokailuajat sekä osoitteesi ja piirijärjestösi.

SINITUULI

Julkaisija: Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus

Päätoimittaja: Nina Paloheimo gsm: +358 40 556 8981 email: nina.paloheimo@kokoomus.fi

Painos: 30 000 Jakelu: valtakunnallinen

Ilmestymispäivä: 15.12.2006 Painopaikka: Suomen Lehtiyhtymä Oy Tuusula 2006

Kuluneena vuonna Joensuun puoluekokous hyväksyi laajan jäsenkierroksen muovaaman puolueemme uuden periaateohjelman. Se on paitsi politiikkamme nuottivihko, myös aatteellinen esityslistamme huomisen Suomeksi. Ideologisessa kentässä emme ole silti harpponeet suuntaan tai toiseen.

Kun seuraa maamme poliittista historiaa hieman pidemmälle, huomaa miten Kokoomus on puolueistamme selvimmin säilyttänyt yhteyden juuriinsa. Vastuu ja välittäminen ovat olleet politiikkamme lähtökohtia itsenäisyytemme alkumetreiltä lähtien. Myös uusi vuosi 2007 tarjoaa meille mittavia haasteita. Maaliskuun eduskuntavaalit kolkuttelevat ovelle heti joulupukista seuraavana. On ollut ilahduttavaa ja huojentavaa nähdä kokoomuslaisten palava halu ja into tehdä entistäkin hienompaa vaalityötä - vielä hienomman vaalivoiton eteen. Tarvitsemme jälleen kaikki kokoomuslaiset korvat, jalat, kädet ja suut tekemään päivittäin työtä hienojen ehdokkaidemme puolesta. Vaalien tulosta, pääministeriä tai tulevaa hallituspohjaakaan eivät päätä politiikan toimittajat – vaan ainoastaan Suomen kansa puolueiden kannatuksen muodossa. On pelkästään äänestäjien käsissä päättää, kenen korvat ovat tulehtuneet ja silmät sokeutuneet vallitsevalle todellisuudelle. Pidetään tämä mielessämme, kuunnellaan ihmisiä avoimin mielin, ja tehdään tinkimätöntä työtä paremman Suomen eteen aina vaalihuoneiden sulkeutumiseen asti. Sen jälkeen on hyvä nauttia tehdystä työstä ja reippaasta vaalivoitosta. Suurimman puolueen asema ei ole utopiaa. Sitä ennen toivon teille jokaiselle rentouttavaa joulun aikaa, johon olemme pian hiljentymässä. Syntymän ja rauhan juhla suo meille mahdollisuuden siirtää edes hetkeksi syrjään arkiset kiireet, ja miettiä kestävämpiä asioita ja arvoja. Toivottavasti meillä kaikilla on joulupyhinä mahdollisuus omistautua läheisillemme ja lähimmäisillemme. Joulumieltä, Hyvää Tahtoa ja Parhainta Mahdollista Menestystä alkavalle vuodelle 2007! Jyrki Katainen puheenjohtaja Kansallinen Kokoomus rp


Sinituuli, syksy 2006  

Syksyn 2006 Sinituuli

Sinituuli, syksy 2006  

Syksyn 2006 Sinituuli

Advertisement