Issuu on Google+

Kassai Béke Maraton Kassa Szlovákia 2016, október 2. Európa legrégebbi maratonja

Igazi szenvedéllyel Próbáld ki egyszer és szeresd meg örökre

Europe‘ s Oldest Since 1924


10

INDOK MIÉRT ÉRDEMES ELLÁTOGATNI A KASSAI MARATONRA Sheffield

1

 NINCS TÚL MESSZE 

Bristol

London Varsó

Hamar rájössz, hogy Prága Kijev Kassa nincs túl messze, és Pozsony akárhonnan egyszerűen elérhető autóval, vagy Bécs KASSA vonattal. Ugyanakkor repülővel is világ bármely pontjáról eljuthatsz Kassára, London, Bristol, Sheffield, Bécs, Prága, Varsó, Kijev, vagy Pozsony keresztül.

 EURÓPA LEGRÉGEBBI CÍMERE 

2

Belépsz abba a városba, amely Európában elsőként szerezte meg a király által aláirt, címer okmányt 1369-ben. Jelenkorban Kassa büszke lehet Európa legrégebbi maratonjára. 2013-ban Európa kulturális fővárosa címét viselte és 2016-ban megszerezte az Európai sport városa címet.

 A MARATON MEGSZÜLETETT:

Eljuthatsz, azokra a helyekre ahol 1924-ben elkezdték írni a maratoni mozgalom egyik legérdekesebb történetét. Csak a Bostoni maratoni történelme hosszabb.

3


HÍRNEVES PILÓNOK 

Egy pillanatra megállhatsz az egyedülálló Maratoni futó szobránál és elolvashatod a bronzba vésett híres maratoni győztesek neveit.

4

 A TÖRTÉNELMI VÁROSKÖZPONT:

Átélhetsz egy csendes pillanatot a gótikus Szent Erzsébet székesegyházban, amely Európában legkeletebben fekvő nyugati székesegyház, amelynek építése 1380 körül kezdődött. A Kassai dóm a városi műemlék-rezervátum domináns épülete.

 GYERE ÉS ÉLD ÁTT! 

6

A maratoni rajt előtti estéjén a Fehér éjszaka fesztivál varázslatos központjába kerülsz. Ellátogathatsz egy korabeli étterembe vagy kis kocsmába, ahol helybeli vagy a világ konyha specialitásait, remek sörrel vagy borral élvezheted.

 REMEK PÁLYA:

Vasárnap kifuthatsz a világ egyik leggyorsabb maratoni pályájára, amely az IAAF félmaratoni világbajnokságra 1997-ben volt tervezve. A leghíresebb maratoni futók nyomaiban fogsz futni, szemben a pályacsúcseredménynek. CR

2:07:01

CR

2:27:47

7

5


VARÁZSLATOS LÉGKŐR 

8

Nem találsz sok olyan maratont a világban, ahol a város minden harmadik lakója a rajttól a célig a futóknak szurkol. Kassa lakói megértik és imádják a maratonjukat.

9 10 KIEMELT FŐSZPONZOR

 MINDEN EGYSZERŰEN  ELÉRHETŐ 

Meglátod, hogy minden egyszerűen elérhető, a jelentkező központtól a rajtra, a célból a zuhanyozóba, vagy a szállodaszoba kényelmébe. Mindez csak 500 m körzetben a rajt és célponttól található.

 HA NEM AKARSZ EGYEDÜL LENNI  Ha nem szeretsz egyedül utazni, szeretnéd, hogy családod vagy barátaid veled jöjjenek, akkor biztosan meggyőzik őket a Kassa kulturális és történelmi műemlékei, összkomfortos szállodái, vagy a kassai maratonon több futó táv választék lehetősége.

42 km 21 km

9/12 km 4,2 km

FŐTÁMOGATÓK

INTÉZMÉNYI PARTNEREK THE MINISTRY OF EDUCATION, SCIENCE, RESEARCH AND SPORT

OF THE SLOVAK REPUBLIC

www.kosicemarathon.com www.visitkosice.eu


Kassai Béke Maraton 2016