Page 1

INFRA

GRASTEGELS waterdoorlatend oppervlakte Integra 50/70


inleiding

Met de duurzame groensystemen van Indra BV wordt eenvoudig een waterdoorlatende, stabiele oppervlakte van gras of grind gecreëerd. De groensystemen van Indra BV zijn belangrijke producten binnen de zogenoemde Duurzame Stedelijke Drainagesystemen (DSDS). Ze zijn gemaakt van 100% recyclede polymeren en vervullen een sleutelrol in de duurzame en efficiënte afwatering in stedelijke omgevingen.

GROENSYSTEEM

waar en waarom gebruiken Onze modulaire Indra Infrategels verstevigen oppervlakten van gras of grind en ondersteunen de natuurlijke hemelwaterinfiltratie. Ook kunnen ze worden toegepast waar natuurlijke infiltratie onmogelijk is en het hemelwater naar een opslag of riool moet worden geleid. Indra Infrategels filteren bovendien tot maar liefst 80% van het vuil uit het water. Indra Grasprotect is een kunststof mat ter bescherming en versteviging van gras en een uitkomst voor tijdelijke of permanente parkeerplaatsen.

Infrategels Onze vijf verschillende Indra Infrategels zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen en ondergronden. Parkeerplaatsen (inclusief invalidenparkeerplaatsen) voor personen- en vrachtauto’s, paardenbakken en –stallen, noodingangen, rijbanen op campings en recreatieparken, maar ook oprijlanen en wandelpaden.

Toepassingsgebied: • parking auto’s – gras en grind vulling • paardenbakken - stallen • noodingangen • rijbaan hoogwerkers e.d. • bermversteviging • caravanstallingen • rijbanen recreactieparken • rijbaan – parking campings • oprijlanen • wandelpaden


TEGELVARIANTEN Integra 50

Integra 70

productspecificaties

Integra 50

Integra 70

nominale maat Âą 2%

500 x 500 x 50 mm.

500 x 500 x 70 mm.

dikte van de tegel

50 mm.

70 mm.

gewicht per m2

5,2 kg/m2

7,2 kg/m2

kleur

zwart

zwart

sterkte

1780 kN/m2

2400 kN/m2

materiaal

PE

PE

open ruimte

> 90%

> 90%

infiltratiedebiet

> 5.000 mm. per uur

> 5.000 mm. per uur

m2 per pallet

30 m2

30 m2


AANBRENGEN van de Infrategels

Indra Infrategels kunnen moeiteloos worden gelegd op hellingen tot 15°. Door het treffen van enkele maatregelen kunnen de tegels zelfs gelegd worden op hellingen tot 45°. Nadat er een fundering is gegraven en de bodem geschikt is gemaakt, wordt een onderlaag van grind aangelegd met hierop een doek van geotextiel en een beddinglaag van zand of split. Op deze basis worden de Infrategels aan elkaar bevestigd en ingezaaid met gras of opgevuld met grind.

onderhoud van de Indra Infrategels Infrategels zijn onderhoudsarm. Indien de tegels gevuld zijn met grind of zand, volstaat het om regelmatig het oppervlak aan te vegen; wanneer de tegels ingezaaid worden met gras, bestaat het onderhoud uit het van tijd tot tijd maaien van het gras.

meer informatie Voor meer informatie over Indra BV en haar producten kijkt u op www.indra-infra.com. Hier treft u onder andere een productfolder met productspecificaties aan. U kunt deze in pdf-formaat downloaden. Voor uitvoerige informatie over het reinigen, infiltreren, opvangen en (her)gebruiken van hemelwater downloadt u ons Handboek Regenwaterbeheer.

dealer:

www.indra-infra.com info@indra-infra.com

Indra BV Nusterweg 71 6136 KT Sittard Nederland

Indra BVBA Europaplein 43 bus 1 3620 Lanaken België

T. +31 (0)46 457 59 30

T. +32 (0)89 68 06 64

/INDRA_Integra_Grastegels_NL  

http://cms.indrabv.nl/CMS/downloads/INDRA_Integra_Grastegels_NL.pdf

/INDRA_Integra_Grastegels_NL  

http://cms.indrabv.nl/CMS/downloads/INDRA_Integra_Grastegels_NL.pdf

Advertisement