Page 1

BBA

APPROVAL INSPECTION TESTING CERTIFICATION CERTIFICATE No 08/4603

TAPCO LEIEN

Solide, duurzaam, veelzijdig, licht, rec yclebaar


TAPCO LEIEN De Tapco Group heeft een reputatie opgebouwd als leider op het gebied van innovatieve buitenproducten en levert al meer dan 40 jaar superieure kwaliteit, betrouwbaarheid en operationele voortreffelijkheid.

Het toppunt van innovatie Tapco Leien zijn de volgende generatie op het gebied van hoogwaardige producten voor dakbedekking. Het is een perfecte combinatie van de natuurlijke schoonheid van leisteen en de meest technologisch geavanceerde methoden en materialen. Er wordt gebruik gemaakt van meerdere mallen om Tapco Leien met verschillende randen en oppervlakken te maken, waardoor het er als authentiek leisteen uitziet. Dankzij een exclusieve, 100% recyclebare mix van onbewerkte harssoorten en natuurlijk kalksteen die in een vorm zijn geperst, zijn de leien solide en duurzaam. Tapco Leien zien er vrijwel hetzelfde uit als natuurlijk leisteen, maar breken of barsten niet en zijn 80% lichter dan de natuurlijke tegenhanger. Tapco Leien beschikken over het grootste aanbod aan kleuropties binnen de branche, waardoor flexibiliteit en creativiteit mogelijk zijn. De schoonheid, de stevigheid, de duurzaamheid en de kleuropties van Tapco Leien maken een hele nieuwe wereld van innovatie mogelijk.


Beschermt het milieu Tapco is 100% toegewijd aan milieuvriendelijke processen tijdens iedere fase van de productie. We hanteren zuinige productiemethoden en recyclen 95% van al het afvalmateriaal. Tapco Leien worden v an natuurlijk kalksteen gemaakt dat vlakbij de fabriek is te vinden, waardoor reiskosten worden verlaagd en schadelijke vervuiling wordt geminimaliseerd. Tapco houdt het milieu tijdens iedere fase van het productieproces in acht. We hanteren geavanceerde, energiebesparende methoden, waarmee de algehele kosten om de fabriek draaiende te houden worden verminderd. We kunnen met trots zeggen dat we een erg groen productiebedrijf zijn. We streven er dan ook naar om dit te blijven en om deze hoge milieustandaarden verder uit te bouwen.


Vorm zorgt voor resultaat Natuur en technologie komen samen in een hoogwaardige synthetische dakbedekking. In tegenstelling tot het spuitgietproces zorgt compressie voor een gepatenteerd welvingeffect genaamd Inflex™. Dankzij dit welvingeffect drukken de leien stevig tegen het oppervlak ter bescherming tegen wind en regen en is het niet meer nodig de leien vooraf te buigen. Het speciale proces dat wordt gebruikt om Tapco Leien te maken zorgt ook voor een essentiële bescherming tegen UV-stralen, hagel en brand.

Gemaakt om alles aan te kunnen Tapco Leien bieden professionele aannemers flexibiliteit en diversiteit bij het neerzetten van een traditionele stijl die middels moderne technologie wordt verwezenlijkt. Ten eerste hebben we de schoonheid van een natuurlijk product nagebootst en zo gevormd dat het de extreemste weersomstandigheden kan verdragen. Vervolgens hebben we Tapco Leien door middel van inovatieve technieken en technologie ontworpen om een zo efficiënt mogelijk montageproces te realiseren. Dankzij ons exclusieve door en door kleurproces komen er bovendien geen kleurafwijkingen voor, waardoor er niet meer op locatie hoeft te worden gesorteerd.


Belangrijkste kenmerken Brandvertragingsclassificatie Tapco Leien hebben een SAA-brandvertragingsclassificatie voor gebruik op een beschoten dak en een SAC-brandvertragingsclassificatie voor gebruik in combinatie met een door de fabrikant aanbevolen ademend onderdak op een dak met panlatten. Beide toepassingen zijn volgens BS476 Part 3-standaarden getest.

Montage Tapco Leien kunnen met een hamer en nagels of een pneumatisch spijkerpistool worden gemonteerd en met een normale handzaag of elektrische zaag op maat worden gemaakt. Elke lei heeft vooraf gemarkeerde punten voor nagels zodat deze altijd op het juiste punt worden bevestigd. De leien hebben ook overlappende referentiepunten die met de dakhelling en de horizontale afstand overeenkomen. Deze punten zijn speciaal voor een nauwkeurige en snelle montage ontworpen.

Kleuropties Tapco Leien worden in het breedste kleurenpalet binnen de branche aangeboden, namelijk in 6 standaardkleuren, 12 premiumkleuren en 7 mengkleuren. Aangepaste kleuren zijn (op speciaal verzoek) beschikbaar om met bestaande dakleien overeen te komen of om een kleur naar wens te creĂŤren. De kleuren zijn bij iedere bestelling hetzelfde. De leien hoeven niet op locatie te worden gemengd en u hoeft zich geen zorgen te maken over restpartijen.

Standaardkleuren 701 Zwart

702 Lichtgrijs

703 Leigrijs

704 Donkergrijs

706 Donkerpaars

707 Smaragdgroen

Toepassingen De leien kunnen op een solide dakbeschot en op daken met panlatten worden aangebracht en zijn geschikt voor zowel renovaties als nieuwe constructies. Dankzij de lichtgewicht leien (12,35 kg per m²) is een zware ondersteunende dakstructuur niet vereist.

Accessoires De Tapco Leien-productlijn wordt aangevuld met hoekkepers/nokvorsten, daktrim, ventilatieleien, ventilatienokken, eindkapjes en een brandwerend onderdak.

Uiterlijk Een geweldige reeks aan kleuren en zes verschillende vormen met allerlei texturen en randen zorgen voor een keur aan creatieve mogelijkheden.

Premiumkleuren 705 Antraciet

708 Terracotta

710 Rode klei

711 Rode ceder

713 Zomergroen

714 Mosgroen

716 Bruine ceder

724 Tarwebruin

709 Baksteenrood

712 Kastanjebruin

715 Bladgroen

725 Zand

Prestaties Tapco Leien zijn aan strenge tests onderworpen om ervoor te zorgen dat de uiterlijke kenmerken en de algehele prestaties jarenlang optimaal zijn.


Wat betekenen deze testresultaten? De brandvertragingsclassificatie

Prestatietabel Test

Resultaten

Brandvertragingsclassificatie

BS476 Part 3 Beschoten dak SAA Dak met daklatten SAC

Hagelclassificatie

Klasse 4

Versnelde UV-blootstelling

De leien vertoonden vrijwel geen vervaging en geen barsten of scheuren.

Regen met wind/opwaartse wind

Tot 175 km/u. Geen waterdoorlating door de bekleding. Geen leien weggeblazen, verbrijzeld of kromgetrokken.

Afwisselend boven en onder 0 °C

Geen sporen van schade of barsten na 300 schommelingen.

Waterabsorptie

Geen waarneembare gewichtstoename.

Waterdoorlating

Lei is waterdicht.

Temperatuurschommelingen

Geen sporen van scheuring, opkrulling, vervorming of zichtbare uitzetting.

van Tapco Leien is gebaseerd op de montage op een standaard beschoten dak. Een brandwerend onderdak is vereist als de pannen op een dak met panlatten worden bevestigd. De hagelclassificatie (klasse 4) bewijst dat de leien niet zijn aangetast na langdurige blootstelling aan hevige hagelbuien. De versnelde UV-test duurde meer dan 9500 uur in de Xenon Arc Chamber. De test voor regen met wind/opwaartse wind is in Dade County in de V.S. uitgevoerd. Hierbij werden leien met drie keer hun eigen gewicht belast. De daklei barstte of brak niet en liet niet los. De waterabsorptietests toonden aan dat de leien voor langere tijd onder water konden staan zonder dat het gewicht waarneembaar toenam. Tijdens de temperatuurschommelingstests werden de leien aan twintig periodes van 24 uur blootgesteld: 16 uur in een ruimte met een hoge temperatuur (82 ˚C)

Productcertificering BBA (British Board Of Agrément)

en vervolgens 8 uur in een ruimte met een lage temperatuur (-40 ˚C). Geen waarneembare tekens van scheuring, omkrulling, vervorming of zichtbare uitzetting. Er zijn ook

BBA

APPROVAL INSPECTION TESTING CERTIFICATION CERTIFICATE No 08/4603

Stevigheid De producten zijn stevig genoeg om de last tijdens de montage van het dak te kunnen dragen. Eigenschappen met betrekking tot brand Met de producten kan elk soort dak volgens de bouwvoorschriften worden gebouwd.

geen fouten of gebreken op bevestigingspunten en bij de naden gevonden. Aanvullende tests zijn uitgevoerd, waaronder een test waarbij een last van 91 kg op het midden van de lei werd geplaatst. Geen scheuring of vervorming aangetroffen.

Waterdichtheid De producten houden vocht tegen. Duurzaamheid Onder normale omstandigheden bieden de producten een duurzame dekking met een levensduur van meer dan 20 jaar.


Tapco Leien accessoires Hoek-Nokkeper

Daklijst

Ventilatielei

Ventilatienok

(9

.

Garantie van 50 jaar

(5;0,

Tapco Leien zijn een hoogwaardig product met hoogwaardige prestaties en levert een langdurige schoonheid, de beste prestatiebeoordelingen en een overdraagbare afbouwende garantie van 50 jaar.


TAPCO LEIEN

Ta p c o L e i e n D i s t r i b u t e u r I K K I N G S H I N G L E S B V, Hessenweg 142 a 3791 PM Achterveld Netherlands Te l . : + 3 1 ( 0 ) 3 4 2 4 5 2 5 7 5 Fa x : + 3 1 ( 0 ) 3 4 2 4 5 2 5 7 6 i n fo @ i k k i n g . c o m w w w. i k k i n g . c o m Aangeboden door:

Š 2009 Tapco Europe Limited, A Headwaters Company. Ref : 070001-99 ENG, bijgewerkt in augustus 2009

Tapco dakleien folder  

algemene folder Tapco dakleien

Tapco dakleien folder  

algemene folder Tapco dakleien

Advertisement