Page 1

Sveriges största hälsomagasin

januari 2017

Prosit! Stoppa influensan och förkylningen

Starkare

hår och naglar

superbäret som hjälper mot torra slemhinnor

Stor

Hälsoguide!

BRÄNN FETT ämnena som ökar energiomsättningen

God mat!

Martina Haag:

Effektiv lindring vid ledbesvär

Svensk forskning hjälper barns läsning

Mannens dolda sjukdom


Ledare

Den digitala utvecklingen Digitaliseringen är en väg fylld av nya möjligheter, men den leder samtidigt till fysisk och psykisk ohälsa. Såväl vuxna som barn fastnar allt mer i den digitala världen och blir mer och mer stressade och verklighetsfrånvända. Vi ska utnyttja den digitala utvecklingen för att underlätta vår vardag, men inte på bekostnad av att den tar ifrån oss våra verkliga liv. Det finns även risker med säkerheten i den information vi hittar på

Alla rättigheter förbehålls Villa Aktuellt i Stockholm AB. Särtryck eller vidaretryck får ej ske utan förlagets skriftliga medgivande. För insänt material ansvaras ej.

nätet eftersom den ofta är direkt felaktig. Ett exempel är egenvårdspreparat som du smidigt kan handla på nätet,

”Personlig rådgivning gör att du kan handla på ett säkert sätt.”

växtbaserade läkemedel finns det välutbildad personal i hälsokostbutikerna runt om i landet. Där får du en personlig rådgivning som gör att du kan handla på ett säkert sätt.

men du skulle aldrig köpa traditionella läkemedel utan att först rådfråga din läkare. När det gäller kosttillskott och

Poul Heie, ansvarig utgivare Din hälsa

Aktuellt för Din hälsa ges ut av Villa Aktuellt i Stockholm AB, Ljusslingan 1, 120 31 Stockholm Växel 08-555 930 00

Grafisk formgivning Kajsa Hultman, ateljen@villaaktuellt.se

Ansvarig utgivare Poul Heie 08-555 930 10

Annonsavdelningen 08-555 930 00, info@villaaktuellt.se

Ekonomi Gunnel Hansson, 08-555 930 50

Tryck/Distribution Vi i villa Upplaga: 2 163 500 ex Läs mer om naturlig egenvård: www.kroppochsjal.se

Ge ditt barn en nalle! er

bland räcker inte tiden till och man slarvar med maten. Men för barn som växer är det extra viktigt att dagligen få i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler. Minallvit är därför en trygghet för dig som förälder, en nalleformad tablett som ger ditt barn lusten och orken att leka och lära. Minallvit Multivitamin finns i fyra goda smaker; jordgubb, lemon/lime, skogsbär och vanilj/hallon. Fråga eft Minallvit Kalcium smakar äpple och är för de barn G SMARATIS som behöver lite extra kalcium. n i di

KPR

OV

lsobutik

!


Hår, hud och naglar

Övertygande studie:

Silicea ger märkbart positiv effekt på hår, hud och naglar Kisel har en betydande roll för i stort sett alla våra organ och mineraliskt kisel gör underverk för hår, hud och naglar. Visad effekt efter 3 månader

Tjockare och starkare hår

Text: Lisa Nilsson

Alla organ i kroppen omges av eller byggs upp av bindväv och en stark, frisk bindväv är en förutsättning för fast hud, vackert hår och starka naglar. För att hålla bindväven elastisk behöver vi kisel. Det finns naturligt i kroppen, men när vi åldras minskar kiselnivån och då behöver vi tillföra kisel via kosten. Problemet är att våra kroppar bara kan ta upp en mycket liten del av den kisel vi får i oss när vi äter.

Original Silicea är ett av Sveriges mest sålda kosttillskott och har i flera studier visat sig ha god effekt på hår, hud och naglar. I den senaste studien mättes effekten redan efter 3 månader och resultatet var häpnadsväckande. Förklaringen till Original Siliceas breda och positiva effekt är att den innehåller stora mängder unikt högkoncentrerat mineraliskt kisel, som är finfördelat flera tusen gånger för att lättare kunna tas upp av kroppen.

Larisa, 56 år:

Hårkvalitén blev bättre

Nyligen presenterades en stor studie på Original Silicea med häpnadsväckande resultat. Efter 3 månader hade i snitt 82% fått tjockare, starkare hår med mer lyster. 78% fick fuktigare, vitalare och mer elastisk hud. 81% fick starkare naglar med mer struktur. 80% 70% 60%

82% 78%

81%

50% 40% 3 mån

Hår Hud Naglar

Original Silicea är marknadens mest sålda tillskott för hår, hud och naglar. Säljs på apotek och i hälsokostbutiker.

Larisa tappade allt mer av sitt hår och naglarna skivade sig. Med Original Silicea har hon fått tillbaka sitt tjocka hår, starkare naglar och den torra huden har blivit len och mjuk. När man börjar bli gammal händer det saker med hår, hud och naglar. – Jag tappade mycket hår och det började bli tunt och trist. Mina naglar var sköra och huden så torr att jag behövde smörja dagligen med fet salva, säger Larisa. Hon gick till apoteket och där blev hon rekommenderad Original Silicea för att stärka bindväven.

– Jag provade och blev jätte förvånad över resultatet. Håret blev tjockt igen och fick tillbaka sin lyster. Mina naglar blev riktigt hårda och huden blev som babyhud. Nu köper jag Silicea varje månad och är fantastiskt nöjd. Jag rekommenderar Original Silicea till alla som har de här problemen, säger Larisa.


Viktnedgång

Chloé, 41:

Kilona rasade av mig Efter en lång tids problem med övervikt var Chloé nära att ge upp hoppet. Vändningen kom med Chili Burn.

Text: Lisa Nilsson

Tidigare var Chloé alltid naturligt slank och kunde äta i stort sett vad hon ville, men under senare år har hon lagt på sig vikt och som mest dragits med 20 kg övervikt.

Gick snabbt ner 10 kilo Chloé försökte med flera olika meto-

der att gå ner i vikt. Allt från dieter och kostomläggningar till hård träning. – Inget hjälpte ordentligt och jag hade nästan gett upp hoppet om att kunna bli smal igen, säger hon. Hennes mamma hade provat Chili Burn och då bestämde sig Chloé för att också prova. Det blev vändningen. – Plötsligt började jag rasa i vikt. På kort tid tappade jag närmare 10 kilo och fick massor av energi, berättar hon glatt. Viktnedgången gjorde henne också mer sugen på hälsosam mat och hela humöret fick en skjuts uppåt.

Äntligen lyckats – Efter att ha kämpat i så många år har jag äntligen lyckats. Chili Burn har verkligen gett mig en kick och jag är nu på väg ner till min idealvikt.

Chili Burn stimulerar förbränningen och underlättar viktnedgång. Finns i alla hälsokostbutiker.

När oron sprider sig... Få saker är så befriande och naturligt som glädje, men också svårt. Och alla har sina egna skäl till varför humöret och känslan inte känns rätt - till varför oron sprider sig i kroppen. I många länder, framförallt i Tyskland och Schweiz men även i USA, används ofta Johannesört vid lättare nedstämdhet och lindrig oro.

Chili Burn – en unik sammansättning Nyckeln till den goda effekten hos Chili Burn är den unika kombinationen av chilifrukt, som ökar förbränningen av fett i kroppen, och grönt teextrakt, som underlättar en viktnedgång. Chili Burn innehåller också vitaminer som främjar energiomsättningen och mineraler som stimulerar fett-, proteinoch kolhydratomsättningen. Detta gör att en viktnedgång uppnås både snabbare och mer effektivt. Kolin förstärker ytterligare Chili Burns sammansättning eftersom det är ett ämne som är viktigt för fettomsättningen.

HYPERMIN - DITT STÖD

Där har växtbaserade läkemedel med Johannesört blivit en självklar och naturligt hjälp. I Sverige finns Hypermin, framställt av ekologisk, färsk Johannesört. Utvecklad av A. Vogel och registrerat som ett traditionellt växtbaserat läkemedel.

Hypermin är ett traditionellt växtbaserat läkemedel använt vid lätt nedstämdhet och lindrig oro. Indikationerna för ett traditionelltväxtbaserat läkemedel grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning. Rekommenderas ej till barn och ungdomar under 18 år. Kontakt med läkare bör ske om symtomen förvärras eller kvarstår efter 2 veckors användning av produkten.Läs bipacksedeln innan användning.Hypermin marknadsförs av Svenska Bioforce AB, tel: 046-234700, www.avogel.se

4.HYPERMIN_163x58_ORIGINAL.indd 1

2016-12-09 12:24


Profilen

Hon är författaren vi älskar för att hon delar med sig av sitt oglamourösa liv i mammaträsket. Nu kommer Martina Haag ut med en kokbok i samma anda och med recept för fem matårstider.

Martina Haag:

God mat ska vara enkel att laga Text: Poul Heie Foto: johanna åkerberg kassel

Tillsammans med bästa vännen Clara Block Hane har Martina Haag släppt kokboken ”Du är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos dig”. – Det är en inkluderande kokbok, med recept på god mat som alla kan laga och från våra fem matårstider, säger Martina Haag.

Matlagningshistorier När Martina fick frågan från förlaget om att ge ut en kokbok sa hon först nej. – Jag var helt emot att göra en kokbok, det känns så larvigt att bara för att man är känd ska man bre ut sig som en bombmatta. Därför tackade jag nej flera gånger, men så kom jag på att jag kunde göra den tillsammans med min

kompis Clara och då blev det mycket roligare. Vi har växt upp tillsammans och har många matlagningshistorier, bland annat från när vi vann matlagningstävlingen Stjärnkockarna på TV 3, säger hon.

Våra egna erfarenheter Martina och Claras tanke med kokboken är att den ska vara både varm och lättillgänglig. – Det är mycket tips, funderingar och våra egna recept, empiriskt utforskade sedan vi började laga mat tillsammans och gjorde olika geggor med choklad. Alla recepten bygger på våra egna erfarenheter och det vi verkligen tycker är godast. Vi hade också som plan att det ska vara en inkluderande

kokbok. Det finns så många kokböcker med konstiga ingredienser men jag vet till exempel inte var man köper en fasan. Allting i recepten ska finnas att köpa i din vanliga Konsumbutik. Man behöver varken mandolin, sifon eller lägga ankan i press. Det är enkla recept och väldigt goda, säger Martina.

De fem matårstiderna Kapitlen i kokboken är indelade efter Martina och Claras fem mat-årstider. – Vi har märkt att vår matlagning påverkas mycket av de fem årstiderna: Den kalla och motiga Överlevnaden, den hoppfulla Pirrigheten, den sköna och lediga Värmen, alla färska råvaror under Härligheten och alla möjligheter till fest under Finalen.

Martinas tips vid mycket hunger och lite pengar:

Kylskåpsrensarens krossade potatis I slutet av månaden, när pengarna börjar ta slut, kan man titta vad man råkar ha hemma. Martina blandar ihop potatis olika grönsaker med andra fynd från kylskåpet och gör en fantastisk maträtt. Receptet hittar du på kroppochsjal.se. – Hellre krossad potatis än krossade drömmar. Till den här rätten kan man använda nästan vad som helst som finns hemma – det blir jättegott och mätt blir man definitivt, säger Martina Haag.


Ledbesvär

Äntligen försvann värken och stelheten helt Artos drabbar många av oss med åldern, men för Malin innebar det antiinflammatoriska tillskottet GLYC slutet på stela och värkande leder. Text: Poul heie

Malin har under några år lidit av ledvärk i rygg och nacke. Värst var det på morgnarna då hon hade svårt att ta sig upp ur sängen. – Jag har förmodligen ärvt det från min mamma som har kraftig artros. Symptomen har kommit mer och mer med ålderns rätt och jag har provat allt för bli bra. Jag har tränat mycket, tränat lite och vilat

helt. Ingenting har hjälpt. Det enda som fick mig att fungera var smärtstillande läkemedel, säger Malin.

Helt besvärsfri – I somras tipsade en väninna mig om att prova GLYC och redan efter fem dagar kom resultatet. När jag klev upp på morgonen var jag helt besvärsfri. Det var första gången på 2 år och känslan var helt underbar. – När tabletterna tog slut tänkte jag att jag var bra, men värken kom tillbaka. Så jag började med GLYC igen och då försvann besvären igen. Nu säger jag till alla jag känner med liknande symptom att de ska prova GLYC.

GLYC ledserie ger snabb lindring vid ledvärk och överansträngning. Kan även användas förebyggande.

Fakta | GLYC GLYC är en serie effektiva och naturliga kosttillskott som lindrar ledvärk i form av stela och värkande leder utan biverkningar. GLYC Original passar dig GLYC Original passar dig som lider av artros, ledvärk överansträngning, eller vill förebygga förslitninsgskador i en muskel eller led. Den har stark antiinflammatorisk effekt och bygger brosk. Till dig som vill behålla rörligheten. Innehåller kollagen och grönläppad mussla med bl.a. naturligt glukosamin samt musselolja med omega-3. GLYC Boost är ett multiledtillskott med naturliga och välbeprövande ingredienser (grönläppad mussla, gurkmeja och nypon) i hög dos. För dig som vill att kroppen ska hålla för allt roligt du kan göra. Ger snabbare återhämtning vid träning. GLYC Active är ett tillskott (100% vegansk) till benstomme, muskler och leder. Anpassad för att förebygga skador och inflammationer vid träning. Minskar trötthet och utmattning.

GLYC-serien finns på apotek och i hälsokostbutiker.

Näring till hjärnans funktioner! Clear Brain innehåller extrakt från valnöt och granatäpple tillsammans med vitaminer och mineraler. Vitamin B6 och B12 bidrar till nervsystemets normala funktion, till att minska trötthet och utmattning samt normala psykologiska funktioner. Pantotensyra bidrar till normal mental prestationsförmåga och jod bidrar till normal kognitiv funktion. Clear Brain säljs i hälsobutiker och via www.newnordic.se. För mer information ring New Nordics kundtjänst: 040-23 95 20

NewNordic_ClairBrain_DinHalsa_april_2016.indd 1

2016-04-18 17:23


Förkylning och influensa

Studie slår fast:

Rätt echinacea fungerar – både mot förkylning och influensa Tar du Echinaforce när du känner att du börjar bli sjuk, halveras risken för att infektionen bryter ut – oavsett om det är influensa eller förkylning. Och blir du ändå sjuk blir symtomen kortare och lindrigare – visar studier. risken för ett få en infektion och om den bröt ut blev den betydligt lindrigare.

Text: ingvar larsson

– Det finns ingen tvekan om att Echinaforce har en tydlig effekt på kroppens immunförsvar säger Professor Eccles – ansvarig för världens största studie på echinacea. Vi kunde visa att Echinaforce både minskar Professor Eccles, ansvarig för världens största studie på Echinacea.

Echinaforce effektivast Ett internationellt forskar team har nyligen tittat på hur olika echinaceaprodukter fungerar. Variationen var stor. Växtens ursprung, odling och tillverkningssätt visade sig ha mycket större betydelse än man tidigare trott. Bäst är extrakt gjort på färsk, ekologisk echinacea. Efter att ha jämfört resultatet från studier på totalt 2500 patienter kunde forskarna konstatera att Echinaforce

minskade risken att drabbas av återkommande infektioner med 60% medan snittet för övriga produkter låg på 35%.

Ett nytt, ännu enklare sätt att behandla och förebygga förkylning är Echinaforce Comp. Ett halsspray som både aktiverar immunförsvaret och lokalt slår ut virus – speciellt bra vid halsont.

Det fungerar för oss! Jennica Larsson, förskollärare, 47 år:

Christina Styrén, undersköterska, 49 år:

Louise Tibbling, butiksägare, 38 år:

Tack vare Echinaforce kunde jag sjunga på bröllopet

Akutdropparna stoppar förkylning och influensa.

Som egenföretagare kan jag inte vara sjuk.

Det finns få yrkesgrupper som har så hög sjukfrånvaro som förskollärare. – Men som tur är har jag lärt mig använda Echinaforce. Jag minns speciellt en gång när jag skulle sjunga på en väns bröllop och jag vaknade med världens förkylning dagen innan. Höga doser Echinaforce och bröllopet var räddat. Så nu har jag alltid Echinaforce i medicinskåpet.

Christina, från Partille har använt Echinaforce i snart 30 år. – Därför kan jag med övertygelse säga att det fungerar. Jag har lärt mig att så fort jag känner att en förkylning är på väg – så fram med Echinaforce. Jag tar 40 droppar i lite vatten några gånger per dag. Och vips. Symtomen och förkylningen försvinner.

Louise från Göteborg driver en liten hälsobutik som är öppen sex dagar i veckan. – Jag sköter butiken själv – att bli sjuk är inte att tänka på. Jag har många bra produkter i min butik, men när det gäller att stärka immunförsvaret och slå ut infektioner – då väljer jag Echinaforce. Känner jag att en förkylning är på gång tar jag Echinaforce varannan timme, sedan brukar förkylningen har gett med sig.


Denna sida är information från från läkemedelsföretaget läkemedelsföretaget Pharma Pharma Nord Nord

Saknar Saknar du du ungdomens ungdomens energi? energi?

Prova Q10-produkten Provaden denbäst bästdokumenterade dokumenteradeQ10-produkten Q10-produkten Q10-produkten Prova den bäst dokumenterade Q10-produkten Prova den bäst dokumenterade Q10-produkten Q10-produkten Bara för att dudu blir äldre betyder det inte att du behöver avstå från Bara för att blir äldre betyder det inte att behöver avstå från Bara för att du blir äldre betyder det inte att du behöver avstå från äldre betyder det inte att du behöver avstå från äldre betyder det inte att dudu behöver avstå från Bara för att du blir äldre betyder det inte att du behöver avstå från att leva ett aktivt liv. Med Bio-Qinon Q10 har du möjlighet att återäldre betyder det inte att du behöver avstå från leva aktivt Med Bio-Qinon Q10 har möjlighet att återattatt leva ettett aktivt liv.liv. Med Bio-Qinon Q10 har du möjlighet att återliv. Med Bio-Qinon Q10 har du möjlighet att återMed Bio-Qinon Q10 har dudu möjlighet att återleva ett aktivt liv. Bio-Qinon Q10 har du möjlighet att återfåatt enen del av den energi dudu en gång hade och att få ork till att göra liv. Med Med Bio-Qinon Q10 har du att återfå del av den energi en gång hade och att få ork till att göra få en del av den energi du en gång hade och att få ork till att göra energi en gång hade och att få ork till att göra energi dudu en gång hade och att fåmöjlighet ork till att göra få en del av den energi du en gång hade och att få ork till att göra de saker du brinner för. energi du en gång hade och att få ork till att göra saker brinner för. dede saker dudu brinner för. för. för. de saker du brinner för. för. Bio-Qinon Q10 har testats över 100 Bio-Qinon Q10 har testats ii över 100 Bio-Qinon Q10 har testats iii över 100 Bio-Qinon Q10 har testats över 100 Bio-Qinon Q10 har testats över 100 Bio-Qinon Q10 har testats i över 100 vetenskapliga studier. Det innebär att Bio-Qinon Q10 har testats i över 100 vetenskapliga studier. Det innebär att vetenskapliga studier. Det innebär att vetenskapliga studier. Det innebär att vetenskapliga studier. Det innebär att produktens effekt, säkerhet och biotillvetenskapliga studier. Det innebär att vetenskapliga studier. Det innebär att produktens effekt, säkerhet och biotillproduktens effekt, säkerhet och biotillproduktens effekt, säkerhet och biotillproduktens effekt, säkerhet och biotillgänglighet har testats påpå människor, produktens effekt, säkerhet och produktens effekt, säkerhet och biotillbiotillgänglighet har testats människor, gänglighet har testats på människor, gänglighet har testats människor, gänglighet har testats påpå människor, enligt samma riktlinjer som läkemedel. gänglighet har testats på människor, gänglighet har testats på människor, enligt samma riktlinjer som läkemedel. enligt samma riktlinjer som läkemedel. enligt samma riktlinjer som läkemedel. enligt samma riktlinjer som läkemedel. Just nunu har dudu enriktlinjer unik möjlighet att proproenligt samma som enligt samma riktlinjer som läkemedel. läkemedel. Just har unik möjlighet proJust nu har du en unik möjlighet att Just har en unik möjlighet att proJust nunu har dudu enen unik möjlighet attatt prova en ask Bio-Qinon Q10 till halva priset Just nu har du en unik möjlighet att proJust nu har du en unik möjlighet att proBio-Qinon Q10 halva priset va en ask Bio-Qinon Q10 till halva priset va en ask Bio-Qinon Q10 till halva priset vava enen askask Bio-Qinon Q10 tilltill halva priset och få en gratis Q10 Revitalizing Day va en ask Bio-Qinon Q10 till priset va enfå ask Bio-Qinon Q10 till halva halvaDay priset och en gratis Q10 Revitalizing Day och få en gratis Q10 Revitalizing och få en gratis Q10 Revitalizing Day och få en gratis Q10 Revitalizing Day Cream på köpet. Erbjudandet medför och få en gratis Q10 Revitalizing Day och få en gratis Q10 Revitalizing Day Cream på köpet. Erbjudandet medför Cream på köpet. Erbjudandet medför Cream köpet. Erbjudandet medför Cream påpå köpet. Erbjudandet medför inte någrapå förbindelser, bara ett medför unikt Cream köpet. Erbjudandet Cream på köpet. Erbjudandet medför inte några förbindelser, bara unikt inte några förbindelser, bara ett unikt inte några förbindelser, bara ett unikt inte några förbindelser, bara ettett unikt inte inte några några förbindelser, förbindelser, bara bara ett ett unikt unikt

88

rarrar kroppen rikligt med coenzym Q10. kroppen rikligt med coenzym Q10. rar kroppen rikligt med coenzym Q10. kroppen rikligt med coenzym Q10. rarrar kroppen rikligt med coenzym Q10. rar kroppen rikligt med coenzym Q10. Denna förmåga blir dock sämre redan rar kroppen rikligt med coenzym Q10. Denna förmåga blir dock sämre redan Denna förmåga blir dock sämre redan Denna förmåga blir dock sämre redan Denna förmåga blir dock sämre redan Denna förmåga dock sämre redan från 2525 årsårs ålder, såblir det kan vara enen god Denna förmåga blir dock sämre redan från ålder, det kan vara god från 25 års ålder, så det kan vara en god från ålder, så det kan vara god från 2525 årsårs ålder, såså det kan vara enen god från 25 års ålder, så det kan vara en god idé att komplettera det Q10 man får i sig från 25 års ålder, så det kan vara en god idé att komplettera det Q10 man får i idé att komplettera det Q10 man får i sig idé att komplettera det Q10 man får i sig idé att komplettera det Q10 man får i sigsig idé att komplettera det Q10 man får iisig från kosten med ettett dagligt Q10-tillskott, idé att komplettera det Q10 man får sig från kosten med dagligt Q10-tillskott, från kosten med ett dagligt Q10-tillskott, från kosten med dagligt Q10-tillskott, från kosten med ettett dagligt Q10-tillskott, kosten med ett Q10-tillskott, tillfrån exempel Bio-Qinon Q10. från kostenBio-Qinon med ettdagligt dagligt Q10-tillskott, exempel Bio-Qinon Q10. till exempel Q10. till exempel Bio-Qinon Q10. tilltill exempel Bio-Qinon Q10. till tillexempel exempelBio-Qinon Bio-QinonQ10. Q10. (µg/g) engångserbjudande tilltill läsarna avav Din (µg/g) (µg/g) engångserbjudande läsarna Din engångserbjudande till läsarna av (µg/g) (µg/g) engångserbjudande läsarna av Din120 engångserbjudande tilltill läsarna avDin Din Innehåll av Coenzym Q10 (µg/g) engångserbjudande till hälsa. Innehåll Coenzym Q10 Innehåll av Coenzym Q10 (µg/g) engångserbjudande tillläsarna läsarnaav avDin Din120 Innehåll av Coenzym Q10 Innehåll avav Coenzym Q10 120 120120 hälsa. hälsa. (µg/g) i hjärtvävnad hälsa. hälsa. (µg/g) i ihjärtvävnad (µg/g) i ihjärtvävnad Innehåll av 100120 (µg/g) hjärtvävnad (µg/g) hjärtvävnad Innehåll avCoenzym CoenzymQ10 Q10 120 hälsa. 100 100 hälsa. 100 100 (µg/g) (µg/g)i ihjärtvävnad hjärtvävnad 80100 100 Vad ärär coenzym Q10? 80 80 80 80 Vad coenzym Q10? Vad är coenzym Q10? Vad coenzym Q10? Vad ärär coenzym Q10? 60 80 80 Den aktiva substansen i Bio-Qinon Q10 Vad är coenzym Q10? 60 Vad är coenzym Q10? 60 60 Den aktiva substansen i Bio-Qinon Q10 Den aktiva substansen i Bio-Qinon Q10 Den aktiva substansen i Bio-Qinon Q10 60 Den aktiva substansen i Bio-Qinon Q10

40 60 heter coenzym Q10 och ettett vitaminDen aktiva substansen iär Bio-Qinon Q10 Den aktiva substansen iär Q10 4040 4060 40 heter coenzym Q10 och är vitaminheter coenzym Q10 och ett vitaminheter coenzym Q10 och är vitaminheter coenzym Q10 och ärBio-Qinon ettett vitamin20 40 40 liknande ämne som kroppens celler beheter coenzym Q10 och är ett vitamin20 20 heter coenzym Q10 och är ett vitamin20 liknande ämne som kroppens celler beliknande ämne som kroppens celler beliknande ämne som kroppens celler be- 0 2020 liknande ämne som kroppens celler behöver för att bilda energi. Du får i dig liknande ämne som kroppens celler be0 0-2 19-21 0 20 39-43 77-81 år liknande ämne som kroppens celler behöver bilda energi. Du ii dig höver för att bilda energi. Du får ii dig höver för att bilda energi. Du får dig 0 000-2 höver förför attatt bilda energi. Du fårfår dig 0-2 19-21 39-43 77-81 19-21 39-43 77-81 årår årår 0-2 19-21 39-43 77-81 19-21 39-43 77-81 (Källa: vol. 24, no. 7 (1989)) 0 0-2Lipids det från kosten men tillverkar det också höver för att bilda energi. Du får i dig höver för attmen bilda energi. Du får i dig (Källa: 0-2 19-21 39-43 77-81 (Källa: Lipids vol. 24, 77(1989)) Lipids vol. 24, no. från kosten men tillverkar det också det från kosten tillverkar det också 0-2 19-21 39-43 77-81årår (Källa: Lipids vol. 24,7no. no. (1989)) (Källa: Lipids vol. no. 7(1989)) (1989)) det från kosten men tillverkar det också detdet från kosten men tillverkar det också Coenzyme levels in24, a person´s vital organs peak at the age of 19-21, själv i från din lever. När dutillverkar är ung produce(Källa: Lipids vol. 24, no. (1989)) Coenzyme levels aaperson´s vital organs atthe the age of levels inin ais person´s organs peak at age of 19-21, det kosten men det också suggesting that this the time life where youpeak have most energy. (Källa: Lipids vol. 24, no.7vital 7of (1989)) Coenzyme levels in person´s vital organs peak at the age of19-21, 19-21, Coenzyme levels ain person´s vital organs peak atthe the age of 19-21, det kosten men tillverkar det också Coenzyme själv iidin lever. När ung producesjälv iifrån din lever. När du är ung producesuggesting this the time ofwhere where you have the most energy. suggesting that that theisis time you have the most energy. själv din lever. När du är ung producesjälv din lever. När dudu ärär ung producesuggesting that this theof time oflife life where you at have the energy. suggesting thatthis thisisis time oflife life where youpeak have the energy. Coenzyme levels inthe a person´s vital organs themost agemost of 19-21, Coenzyme levels in a person´s vital organs peak at the age of 19-21, själv i din lever. När du är ung producesuggesting that this is the time of life where you have the most energy. själv i din lever. När du är ung producesuggesting that this is the time of life where you have the most energy.


Denna Dennasida sidaärärinformation informationfrån frånläkemedelsföretaget läkemedelsföretagetPharma PharmaNord Nord

Vem Vem kan behöva coenzym Q10? Vemkan kanbehöva behövacoenzym coenzymQ10? Q10? Vem kan behöva coenzym Q10? Vem kan behöva coenzym Q10? Vem kan behöva coenzym Q10? Personer som är äldre än 30-40 år kan dra nytta av att ta coenzym Personer som äldre än 30-40 kan dra nytta av att coenzym Personer som är äldre än 30-40 år kan dra nytta av att tatata coenzym Personer som är äldre än 30-40 år kan dra nytta av att ta coenzym Personer som ärär äldre än 30-40 årår kan dra nytta av att coenzym

Personer som är äldre 30-40 år kan dra av ta coenzym Personer som är äldreän äneffekt 30-40 år kan dranytta avatt att ta coenzym Q10. Det har en universell och stödjer iinytta alla de enerQ10. Det har en universell effekt och stödjer iprincip alla de enerQ10. Det har en universell effekt och stödjer princip alla de enerQ10. Det har en universell effekt och stödjer iprincip princip alla de enerQ10. Det har en universell effekt och stödjer iprincip alla de enerQ10. Det har en universell effekt och stödjer i princip alla de enerQ10. Det har en universell effekt och stödjer i princip alla de energikrävande processerna ii ikroppen. gikrävande processerna i ikroppen. gikrävande processerna kroppen. gikrävande processerna kroppen. gikrävande processerna kroppen. gikrävande gikrävandeprocesserna processernai ikroppen. kroppen.  Äldre  Hälsomedvetna Äldre Hälsomedvetna  Äldre  Hälsomedvetna  Äldre  Hälsomedvetna  Äldre  Hälsomedvetna  Äldre  Hälsomedvetna  Äldre  Hälsomedvetna Eftersom energibrist och trötthet är Det publiceras ständigt nya vetenskapEftersom energibrist och trötthet Det publiceras ständigt nya vetenskapEftersom energibrist och trötthet ärärärär Det publiceras ständigt nya vetenskapEftersom energibrist och trötthet Det publiceras ständigt nya vetenskapEftersom energibrist och trötthet Det publiceras ständigt nya vetenskapEftersom energibrist och trötthet Det publiceras ständigt nya vetenskapEftersom energibrist och trötthet Det publiceras ständigt nya vetenskapmycket vanligt bland äldre personer är studier som visar att coenzym Q10 mycket vanligt bland äldre personer ärär liga studier som visar att coenzym Q10 mycket vanligt bland äldre personer ärärär liga studier som visar att coenzym Q10 mycket vanligt bland äldre personer är liga liga studier som visar att coenzym Q10 mycket vanligt bland äldre personer liga studier som visar att coenzym Q10 mycket vanligt bland äldre personer är liga studier som visar att coenzym Q10 mycket vanligt bland äldre personer är liga studier som visar att coenzym Q10 coenzym Q10 en populär hjälp för ökat spelar en viktig roll för hälsan. Personer coenzym Q10 populär hjälp för ökat spelar viktig roll för hälsan. Personer coenzym Q10 en populär hjälp för ökat en viktig roll för hälsan. Personer coenzym Q10 en populär hjälp för ökat spelar spelar en viktig roll för hälsan. Personer coenzym Q10 enen populär hjälp för ökat spelar enen viktig roll för hälsan. Personer coenzym Q10 en populär hjälp för ökat spelar en roll för Personer välbefinnande. Den ökade energin gör intresse att förhindra de problem coenzym Q10 en populär hjälp för ökat spelar enviktig viktig roll förhälsan. hälsan. Personer välbefinnande. Den ökade energin gör med intresse förhindra de problem välbefinnande. Den ökade energin gör med intresse att förhindra de problem välbefinnande. Den ökade energin gör med med intresse att förhindra de problem välbefinnande. Den ökade energin gör med intresse attatt förhindra de problem välbefinnande. Den ökade energin gör med intresse att förhindra de problem som kan uppstå till följd av minskad endet lättare att klara av vardagen och att välbefinnande. Den ökade energin gör med intresse att förhindra de problem som kan uppstå till följd minskad endet lättare klara vardagen och kan uppstå till följd avavav minskad endet lättare att klara av vardagen och att som kan uppstå till följd av minskad endet lättare att klara av vardagen och att som som kan uppstå till följd minskad endet lättare attatt klara avav vardagen och attatt som kan uppstå till följd av minskad endet lättare att klara av vardagen och att ergiomsättning i cellerna kan använda få orken till att leva ett aktivt liv. som kan uppstå till följd av minskad endet lättare att klara av vardagen och att ergiomsättning i cellerna kan använda orken till att leva ett aktivt liv. ergiomsättning i cellerna kan använda fåfåfå orken till att leva ett aktivt liv. ergiomsättning i cellerna kan använda få orken leva aktivt ergiomsättning i cellerna kan använda orken tilltill attatt leva ettett aktivt liv.liv. ergiomsättning i icellerna kan använda fåfåorken coenzym Q10 som ett dagligt skydd. ergiomsättning cellerna kan använda orkentill tillatt attleva levaett ettaktivt aktivtliv. liv. coenzym Q10 som ett dagligt skydd. coenzym Q10 som ett dagligt skydd. coenzym Q10 som ett dagligt skydd. coenzym Q10 som ett dagligt skydd.  Hårt arbetande coenzym coenzymQ10 Q10som somett ettdagligt dagligtskydd. skydd. Hårt arbetande  Hårt arbetande  Hårt arbetande  Hårt arbetande  Idrottare Många har arbeten som är det  Hårt arbetande  Hårt arbetande Idrottare Idrottare  Idrottare  Idrottare Många har arbeten som ärkrävande, det Många har arbeten som ärärkrävande, krävande, det Många har arbeten som ärkrävande, krävande, det  Många har arbeten som det Det är mycket vanligt att idrottare an kan vara tufft både fysiskt och mentalt.  Många har arbeten som är krävande, det Många har arbeten som är krävande, det Det är mycket vanligt att idrottare anärIdrottare mycket vanligt att idrottare anDet är mycket vanligt att idrottare anDet ärIdrottare mycket vanligt att idrottare ankan vara tufft både fysiskt och mentalt. kan vara tufft både fysiskt och mentalt. kan vara tufft både fysiskt och mentalt. Det kan vara tufft både fysiskt och mentalt. vänder coenzym Q10 för extra energi Det är mycket vanligt att idrottare anHär kan ett dagligt tillskott av coenzym Det är mycket vanligt att idrottare ankan vara tufft både fysiskt och mentalt. kan vara tufft både fysiskt och mentalt. vänder coenzym Q10 för extra energi vänder coenzym Q10 för extra energi vänder coenzym Q10 för extra energi vänder coenzym Q10 för extra energi Här kan ett dagligt tillskott av coenzym Här kan ett dagligt tillskott av coenzym Här kan dagligt tillskott coenzym Här kan ettett dagligt tillskott av av coenzym tillvänder träning och tävling. anser coenzym Q10 för extra energi Q10 ge en god grund. Detsamma gälvänder coenzym Q10Många för extra energi Här kan ett dagligt tillskott avavcoenzym Här ett dagligt tillskott coenzym till träning och tävling. Många anser träning och tävling. Många anser till träning och tävling. Många anser Q10 ge god grund. Detsamma gältill träning och tävling. Många anser Q10 ge en god grund. Detsamma gälQ10 ge en god grund. Detsamma gäl- till Q10 gekan enen god grund. Detsamma gälatt det även hjälper dem med snabbare till träning och tävling. Många anser lerQ10 demge som arbetar på natten eller har en god grund. Detsamma gältill träning och tävling. Många anser Q10 ge en god grund. Detsamma gäldet även hjälper dem med snabbare det även hjälper dem med snabbare dem som arbetar natten eller har ler dem som arbetar på natten eller har att det även hjälper dem med snabbare attatt det även hjälper dem med snabbare ler dem som arbetar på natten eller har att lerler dem som arbetar påpå natten eller har att det oregelbundna arbetstider och därför intehar ler dem arbetar på natten eller att detäven ävenhjälper hjälperdem demmed medsnabbare snabbare ler demsom som arbetar på natten eller har återhämtning. återhämtning. återhämtning. oregelbundna arbetstider och därför inte oregelbundna arbetstider och därför inte återhämtning. återhämtning. oregelbundna arbetstider och därför inte oregelbundna arbetstider och därför inte alltid känner sig arbetstider tillräckligt utvilade. återhämtning. oregelbundna och därför inte återhämtning. oregelbundna arbetstider och därför inte alltid känner tillräckligt utvilade. alltid känner sig tillräckligt utvilade. alltid känner sig tillräckligt utvilade. alltid känner sigsig tillräckligt utvilade. alltid alltidkänner kännersig sigtillräckligt tillräckligtutvilade. utvilade.

Ge din hud nytt liv med Q10 Revitalizing Day Cream Ge din hud nytt liv med Q10 Revitalizing Day Cream Ge din hud nytt liv med Q10 Revitalizing Day Cream Ge din hud nytt liv med Q10 Revitalizing Day Cream Ge din hud nytt liv med Q10 Revitalizing Day Cream Ge din hud nytt liv med Q10 Revitalizing Day Huden består av miljontals celler och Pharma NordsDay Q10Cream Revitalizing Day Ge din hud nytt liv med Q10 Revitalizing Cream Huden består miljontals celler och Pharma Pharma Nords Q10 Revitalizing Day Huden består av av miljontals celler och Nords Q10 Revitalizing Day

Huden består miljontals celler och Pharma Pharma Nords Q10 Revitalizing Day Huden består av av miljontals celler och Nords Q10 Revitalizing Day Cream skyddar huden mot skadliga fria varje cell behöver syre och näringsämHuden består av miljontals celler och Pharma Nords Q10 Revitalizing Day Huden består av miljontals celler och Pharma Nords Q10 Revitalizing Day Cream skyddar huden mot skadliga fria varje cell behöver syre och näringsämCream skyddar huden mot skadliga fria varje cell behöver syre och näringsämCream skyddar huden mot skadliga varje cell behöver syre och näringsäm- Cream skyddar huden mot skadliga friafria varje cell behöver syre och näringsämnen förcell att fungera. Hudens lyster är radikaler som bildas när mot huden utsättsfria Cream skyddar huden skadliga varje behöver syre och Cream skyddar huden mot skadliga fria varje cell behöver syre ochnäringsämnäringsämnen för fungera. Hudens lyster radikaler som bildas när huden utsätts nen för att fungera. Hudens lyster ärärärär radikaler som bildas när huden utsätts nen för att fungera. Hudens lyster radikaler som bildas när huden utsätts nen för attatt fungera. Hudens lyster radikaler som bildas när huden utsätts förradikaler föroreningar och andra påfrestningberoende av friska hudceller, därför nen för att fungera. Hudens lyster är som bildas när huden utsätts nen för att fungera. Hudens lyster är radikaler som bildas när huden utsätts för föroreningar och andra påfrestningberoende friska hudceller, därför föroreningar och andra påfrestningberoende av friska hudceller, därför för föroreningar och andra påfrestningberoende av friska hudceller, därför för för föroreningar och andra påfrestningberoende avav friska hudceller, därför ar.för Resultatet är enoch mjuk ochpåfrestningslät hud. behöver du se till att den förses med föroreningar andra beroende av friska hudceller, därför för föroreningar och andra påfrestningberoende avse friska hudceller, därför ar. Resultatet en mjuk och slät hud. behöver du till att den förses med ar. Resultatet ärärär en mjuk och slät hud. behöver du se till att den förses med ar. Resultatet är en mjuk och slät hud. behöver du se till att den förses med ar. Resultatet en mjuk och slät hud. behöver du se till att den förses med alla nödvändiga näringsämnen. behöver du till att ar.Resultatet Resultatetärären enmjuk mjukoch ochslät släthud. hud. behöver dusese till attden denförses försesmed med ar. alla nödvändiga näringsämnen. alla nödvändiga näringsämnen. alla nödvändiga näringsämnen. alla nödvändiga näringsämnen. alla allanödvändiga nödvändiganäringsämnen. näringsämnen.

Vad gör Bio-Qinon Vad gör Bio-Qinon Vad gör Bio-Qinon Vad gör Bio-Qinon Vad gör Bio-Qinon Vad gör Bio-Qinon Q10 unik? Q10 unik? Q10unik? unik? Q10 Q10 Q10unik? unik?

•••Bio-Qinon Q10 är den •Bio-Qinon Q10 den Bio-Qinon Q10 ärärär den •Bio-Qinon Bio-Qinon Q10 är den Q10 den •originala Bio-Qinon Q10 är •originala Bio-Qinon Q10 ärden den originala Q10-produkten originala Q10-produkten Q10-produkten originala Q10-produkten Q10-produkten originala originalaQ10-produkten Q10-produkten •••Bio-Qinon Q10 har •Bio-Qinon Q10 har Bio-Qinon Q10 har •Bio-Qinon Bio-Qinon Q10 har Q10 har •använts Bio-Qinon Q10 har •använts Bio-Qinon Q10 har använts i forskning på använts iforskning påpå i iforskning på använts iforskning forskning på använts i forskning på använts i forskning på människor över 100 människor iöver 100 vemänniskor i iöver 100 vemänniskor iöver över 100 vemänniskor 100 vemänniskor istudier människor iöver över100 100vevevetenskapliga studier tenskapliga tenskapliga studier tenskapliga studier tenskapliga studier tenskapliga tenskapligastudier studier •••Bio-Qinon Q10 innehåll•Bio-Qinon Q10 innehållBio-Qinon Q10 innehåll•Bio-Qinon Bio-Qinon Q10 innehållQ10 innehåll•er•Bio-Qinon Q10 innehållBio-Qinon Q10 innehåller en patentsökt blanden patentsökt blanden patentsökt blander en patentsökt blanderer en patentsökt blander en patentsökt blandning av vegetabiliska oljor er en patentsökt blandning av vegetabiliska oljor ning av vegetabiliska oljor ning vegetabiliska oljor ning avav vegetabiliska oljor ning av vegetabiliska oljor och coenzym Q10, en ning av vegetabiliska och coenzym Q10, en och coenzym Q10, en och coenzym Q10, enoljor och coenzym Q10, en och coenzym Q10, en blandning som har dokuoch coenzym Q10, en blandning som har dokublandning som har dokublandning som har dokublandning som har dokublandning som har dokumenterat hög biotillgängblandning som har dokumenterat hög biotillgängmenterat hög biotillgängmenterat hög biotillgängmenterat hög biotillgängmenterat hög biotillgänglighet menterat hög biotillgänglighet lighet lighet lighet lighet lighet •• Bio-Qinon Q10 har fun•Bio-Qinon Q10 har funQ10 har fun•Bio-Qinon Bio-Qinon Q10 har fun•Bio-Qinon Q10 har funnits på marknaden i •nits Bio-Qinon Q10 har fun•nits Bio-Qinon Q10 har funnits på marknaden iöver på marknaden i iöver över nits på marknaden iöver över på marknaden 25 år och har använts nits på marknaden i av över nits på marknaden i över 25 år och har använts avav 25 år och har använts av och har använts 2525 årår och har använts av miljontals människor i 25 år och har använts av 25 år och har använts miljontals människor miljontals människor i i i av miljontals människor i miljontals människor över 40 länder miljontals människor ii miljontals människor över 40 länder över 40 länder över länder över 4040 länder över över40 40länder länder • Bio-Qinon Q10 används •Bio-Qinon Q10 används ••Bio-Qinon Q10 används •Bio-Qinon Bio-Qinon Q10 används Q10 används i••banbrytande vetenskapBio-Qinon Q10 används Bio-Qinon Q10 används ibanbrytande banbrytande vetenskapi ibanbrytande vetenskapi banbrytande vetenskapvetenskapliga studier, bl.a.vetenskapKiSel-10 iliga banbrytande iliga banbrytande vetenskapstudier, bl.a. KiSel-10 liga studier, bl.a. KiSel-10 studier, bl.a. KiSel-10 liga studier, bl.a. KiSel-10 och Q-Symbio liga studier, bl.a. KiSel-10 liga studier, bl.a. KiSel-10 och Q-Symbio och Q-Symbio och Q-Symbio och Q-Symbio och ochQ-Symbio Q-Symbio

Prova Bio-Qinon, den ursprungliga Q10-produkten, direkt från Prova Bio-Qinon, den ursprungliga Q10-produkten, direkt från Prova Bio-Qinon, den ursprungliga Q10-produkten, direkt från Prova Bio-Qinon, den ursprungliga Q10-produkten, direkt från Prova Bio-Qinon, den ursprungliga Q10-produkten, direkt från Prova Bio-Qinon, den ursprungliga Q10-produkten, direkt från tillverkaren utan förbindelser eller andra inköpsåtaganden. Prova Bio-Qinon, den ursprungliga Q10-produkten, direkt från tillverkaren utan förbindelser eller andra inköpsåtaganden. tillverkaren utan förbindelser eller andra inköpsåtaganden. tillverkaren utan förbindelser eller andra inköpsåtaganden. tillverkaren utan förbindelser eller andra inköpsåtaganden. tillverkaren tillverkarenutan utanförbindelser förbindelsereller ellerandra andrainköpsåtaganden. inköpsåtaganden.

Gå till www.pharmanord.se/q10-erbjudande Gå till www.pharmanord.se/Q10-erbjudande Gå till www.pharmanord.se/Q10-erbjudande Gå till www.pharmanord.se/Q10-erbjudande Gå till www.pharmanord.se/Q10-erbjudande eller fyll i kupongen och skicka den i ett kuvert till: Pharma Nord, Box 8134, 163 08 Spånga. Gå till www.pharmanord.se/Q10-erbjudande Gå till www.pharmanord.se/Q10-erbjudande eller fyll i ikupongen och skicka den i iett kuvert till: Pharma Nord, Box 8134, 163 08 Spånga. eller fyll i ikupongen och skicka den i iett kuvert till: Pharma Nord, Box 8134, 163 08 Spånga. eller fyll kupongen och skicka den ett kuvert till: Pharma Nord, Box 8134, 163 08 Spånga. eller fyll kupongen och skicka den ett kuvert till: Pharma Nord, Box 8134, 163 08 Spånga. eller Pharma ellerfyll fylli ikupongen kupongenoch ochskicka skickaden deni iett ettkuvert kuverttill: till:Namn: PharmaNord, Nord,Box Box8134, 8134,163 16308 08Spånga. Spånga. Ja tack, jag beställer en ask Bio-Qinon Q10 tack, jag beställer ask Bio-Qinon Q10 JaJaJa tack, jag beställer en ask Bio-Qinon Q10 Ja tack, jag beställer en ask Bio-Qinon Q10 tack, jag beställer enen ask Bio-Qinon Q10 till halva priset och får en gratis Q10 Revitalizing tack, jag beställer en ask Bio-Qinon Q10 Ja tack, jag beställer en ask Bio-Qinon Q10 till halva priset och gratis Q10 Revitalizing till halva priset och får en gratis Q10 Revitalizing till halva priset och får en gratis Q10 Revitalizing tillJa halva priset och fårfår enen gratis Q10 Revitalizing Day Cream. Jag betalar endast 199 kronor. till halva priset och en Q10 Revitalizing till halva priset ochfår får engratis gratis Q10 Revitalizing Day Cream. Jag betalar endast 199 kronor. Day Cream. Jag betalar endast 199 kronor. Day Cream. Jag betalar endast 199 kronor. Day Cream. Jag betalar endast 199 kronor. Day DayCream. Cream.Jag Jagbetalar betalarendast endast199 199kronor. kronor.

Namn: Namn: Namn: Namn: Namn: Namn: Adress: Adress: Adress: Adress: Adress: Adress: Postnr.: Ort: Adress: Postnr.: Ort: Postnr.: Ort: Postnr.: Ort: Postnr.: Ort: Postnr.: Ort: E-post: Postnr.: Ort: E-post: E-post: E-post: E-post: Ja tack, jag vill gärna anmäla mig till att få Pharma Nords nyhetsbrev. E-post: E-post: Du kan naturligtvis när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Ditt köp Bio-Qinon Q10 inte kopplat till några förbindelDitt köp av Bio-Qinon Q10 ärärär inte kopplat till några förbindelDitt köp av Bio-Qinon Q10 är inte kopplat till några förbindelDitt köp avav Bio-Qinon Q10 inte kopplat till några förbindel-

Totalt värde 678 kr, dudu betalar endast 199199 kr! kr! Totalt värde 678 betalar endast Totalt värde 678 kr, du endast 199 kr! Totalt värde 678 kr, du betalar endast Totalt värde 678 kr,kr, dubetalar betalar endast 199199 kr! kr! Totalt Totaltvärde värde678 678kr, kr,du dubetalar betalarendast endast199 199kr! kr!

Ditt köp av Q10 ärärinte inte kopplat till några förbindelDitt köp av Bio-Qinon Q10 Gold till några förbindelser Ditt köp avBio-Qinon Bio-Qinon Q10är inte kopplat till några förbindelser eller andra inköpsåtaganden. Vi skickar produkterna fraktser eller andra inköpsåtaganden. ViVikopplat skickar produkterna fraktser eller andra inköpsåtaganden. Vi skickar produkterna fraktser eller andra inköpsåtaganden. skickar produkterna frakteller andra inköpsåtaganden. Vi skickar produkterna fraktfritt till dig, ser eller andra inköpsåtaganden. Vi skickar produkterna fraktser eller andra inköpsåtaganden. Vi skickar produkterna fraktfritt till dig, utan avgifter för registrering eller andra avgifter. fritt till dig, utan avgifter för registrering eller andra avgifter. fritt till dig, utan avgifter för registrering eller andra avgifter. fritt till dig, utan avgifter för registrering eller andra avgifter. utan avgifter förutan registrering eller avgifter.eller Din totala kostnad blir fritt till dig, avgifter för registrering andra avgifter. fritt tillkostnad dig, utan avgifter förandra registrering eller andra avgifter. Din totala kostnad blir 199 kronor, en faktura medföljer produkterna vid Din totala blir 199 kronor, en faktura medföljer produkterna vid Din totala kostnad blir 199 kronor, en faktura medföljer produkterna vid Din totala kostnad blir 199 kronor, en faktura medföljer produkterna vid 199 kronor, en faktura medföljer produkterna vid leverans. Erbjudandet Din totala kostnad blir 199 kronor, en faktura medföljer produkterna vid leverans. Erbjudandet gäller endast en gång per hushåll och e-postleverans. Erbjudandet gäller endast en gång per hushåll och e-postDin totala kostnad blir 199 kronor, en faktura medföljer produkterna leverans. Erbjudandet gäller endast en gång per hushåll och e-postleverans. Erbjudandet gäller endast gång per hushåll gäller endast en gång per hushåll ochene-postadress till ochoch mede-postden vid leverans. Erbjudandet gäller endast enen gång per adress och med den 28 februari 2017. adress till och med den 28 februari 2017. leverans. Erbjudandet gäller endast gång perhushåll hushålloch oche-poste-post28 februari 2017, eller så länge produkten finns i lager. adress till och med den 28 februari 2017. adress tilltill och med den 28 februari 2017. adress adresstill tilloch ochmed medden den2828februari februari2017. 2017. 9

9


Prostatabesvär

Forskning om prostataproblem:

Sabal hjälper 9 av 10 Över hälften av alla svenska män drabbas i 60-årsåldern av godartad prostataförstoring. Ett tillstånd som försvårar vattenkastning och sädesavgång. Dessutom, vilket ofta glöms bort, är prostataförstoring en av de vanligaste orsakerna till sexuella problem. Läkarna överraskade

Text: Ingvar Larsson

De läkemedel som används inom sjukvården förknippas ofta med biverkningar vilket gör att många män avstår behandling. I flera länder, t.ex. Tyskland och USA, har man tagit oron på allvar och istället för ”vanliga” läkemedel används läkemedel baserade på medicinalväxten Sabal – en kaktusliknande växt från södra USA med lång tradition hos både nybyggare och indianer. Bl.a. för ökad sexlust. Sabal användes både av nybyggare och Indianer för att öka energi och sexuell prestationsförmåga. Ny forskning visar dessutom mycket god effekt på prostataproblem

I många länder använder läkare växtläkemedel baserade på sabal för att behandla prostataförstoring. En schweizisk studie visar att 9 av 10 får hjälp

Sabamin från det schweiziska företaget Bioforce har vid kliniska studier visat mycket god effekt både på prostatabesvär och sexuell funktion. 2013 genomfördes en klinisk studie på sex kliniker i Schweiz. Männen som var mellan 18-79 år hade alla prostatabesvär i kombination med sexuell dysfunktion. Doseringen var en Sabamin per dag. I snitt minskade prostatabesvären med drygt 50%. Ännu bättre var effekten på sexuell dysfunktion, bl.a. ökade libidon med hela 64%. De män som hade störst problem upplevde också bäst effekt. Sammantaget upplevde 9 av 10 män god effekt, samtidigt som inga biverkningar noterades. Ett resultat som till och med överraskade de behandlande läkarna.

NÖJDA LÄKARE/ANVÄNDARE 100 90 80

92%

91%

70 60 50 40

Effekt

30

Ej effekt

20 10 0%

9%

Läkare

8%

Behandlade män

Både läkare och patienter uppgav att drygt 90% av de behandlade männen hade fått god effekt av Sabamin. Sabamin från det schweiziska företaget Bioforce är kliniskt dokumenterat och finns i hälsokostbutiker och på apotek.

AKUT HJÄLP VID MAGPROBLEM SILICEA MAG-TARM är 100 % naturlig kiselgel. Smidiga dospåsar, enkla att alltid ha till hands. 87% av Silicea Mag-Tarm användarna anser att effekten motsvarar förväntningarna*

 halsbränna  illamående

 IBS-mage  gasbildning

 ont i magen  diarré

Finns att köpa på alla apotek, Life, hälsokraft, hälsobutiker och silicea.se - Konsumentkontakt 010-703 68 00


Torra slemhinnor

Övertygande studier:

Hjälper mot torra slemhinnor Havtorn har länge används mot torra slemhinnor och studie efter studie visar att havtornsextraktet SBA 24 ger en kliniskt bevisad effekt. Text: Lisa Nilsson

Kroppens slemhinnor fungerar som en naturlig skyddsbarriär och har stor betydelse för vårt naturliga försvar. Deras uppbyggnad och fuktighet påverkar det allmänna välbefinnandet och har därför stor betydelse för livskvaliteten, inte minst socialt. Inom den österländska folkmedicinen har man länge känt till de nyttiga havtornsbären, men det var inte förrän på 1990-talet som forskarna på allvar började intressera sig för de medicinska effekterna.

Fann svaret En grupp forskare kring professor Heikki Kallio vid universitetet i Åbo fann att extrakt av havtornsbär har förmågan att lindra problem med torra slemhinnor tack vare sitt höga naturliga innehåll av omega-7 och vitamin A. Deras forskning och kliniska studier visar att besvär som muntorrhet, rödögdhet, grusighet i ögonen och underlivsbesvär som klåda, smärta och torrhetskänsla minskar signifikant och utan biverkningar.

A-vitamin måste tillföras kroppen med födan och vid brist blir slemhinnorna torra och känsliga. Omega-7 är en livsnödvändig fettsyra som kroppen själv kan tillverka, men med stigande ålder minskar produktionen. Då fungerar inte slemhinnorna normalt och man upplever problem som muntorrhet, grusighet i ögonen eller torra slemhinnor i underlivet.

Patenterad lösning Forskningen vid Åbo universitet har resulterat i det patenterade extraktet SBA 24 som utvinns ur havtornsbär där både fruktkött och de fettsyrarika kärnorna tas tillvara. Framställningen sker vid låg temperatur och i en syrefri miljö som säkerställer den höga kvaliteten och isolerar de känsliga fettsyrorna utan att de skadas av värme, oxidation eller andra lösningsmedel. Idag säljs SBA 24 i över 20 länder i Europa och i Sverige finns SBA 24 i kosttillskottet Membrasin som är den enda kliniskt dokumenterade produkten mot torra slemhinnor på svenska marknaden.

Närmare 2 miljoner svenska kvinnor över 40 år lider av torra och känsliga slemhinnor, men det finns hjälp. Membrasin, med naturens eget superbär havtorn, lindrar besvären på fyra veckor.

Originalprodukt – Naturlig hjälp mot sköra slemhinnor Havtornsbär kallas ibland ”Naturens vitaminbomb” eftersom de är så rika på vitaminer, mineraler och fettsyrorna Omega-3, 6, 7 och 9. Omega-7 är nödvändig för att hudens och slemhinnornas cellmembran ska fungera optimalt och havtornsolja har en starkt skyddande effekt för under-

livet (vulva, blygdläppar, slida och urinrör). Därför är Membrasin ett mycket bra tillskott för kvinnor som lider av torra slemhinnor. Det finns mer än 1000 vetenskapliga publikationer om havtorn, de flesta handlar om effekten mot slemhinneåkommor.

Membrasin säljs i hälsokostbutiker och är Sveriges mest använda kosttillskott vid torra slemhinnor.


låT 2017 bli diTT bäSTa år! Vi hjälper dig med väldokumenterade produkter och ansvarsfulla råd. FÖrKYld?

Echinaforce förebygger och lindrar förkylning. Effektiv och enkel att använda.

75:100 ml (159:-) Nu: 139:50 ml (89:-) Nu:

leder

MOVO innehåller GOPO-rika nypon som hjälper till att bibehålla ledernas rörlighet. 2x190 kapslar (438:-) Nu:

385:-

Torra Slemhinnor?

Membrasin – originalet för dina slemhinnor. 120 kapslar (449:-) Nu:

385:-

67 butiker med välutbildad personal Du hittar oss på www.halsokraft.se Erbjudandet gäller hos Hälsokraft så länge lagret räcker. Dock längst tom 2017-02-12.

Echinaforce är ett traditionellt växtbaserat läkemedel använt för kortvarig profylax och lindring av symtom vid förkylning. Om symtomen kvarstår efter 10 dagars behandling av utbruten förkylning bör läkare eller annan sjukvårdspersonal rådfrågas. Rekommenderas inte till barn under 12 år eller vid graviditet och amning. Indikationerna för ett traditionellt växtbaserat läkemedel grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning. Läs bipacksedeln innan användning.

FERRONOL

®

JÄRNKOLL PÅ BLODVÄRDET! För ökad kraft och välbefinnande! Kombinationen mellan järn, folsyra och B12 gör att blodvärdet snabbt förbättras. Gravida och ammande kvinnor får rekommenderat intag av folsyra på ett enkelt och välsmakande sätt. Ferronol är skonsam för magen. Ferronol passar vegetarianer. Ferronol är svensktillverkad.

Ferronol finns i din hälsokostbutik

www.biomedica.se


Läs- och skrivsvårigheter

Ny svensk forskning:

Läsförmågan hos barn förbättras Tillskottet Eye q med fettsyrorna omega 3 och omega 6 förbättrar läsförmågan hos vanliga skolbarn, enligt en ny studie från Sahlgrenska akademin.

Text: ingvar larsson

I en forskningsstudie fick 154 svenska tredjeklassare, antingen tillskottet Eye q eller placebo. Barnen fick göra ett datorbaserat test som mätte deras läsförmåga på en rad olika sätt. – Redan efter tre månaders studie kunde vi se att läsförmågan förbättrats hos de barn som fått tillskottet. Det var särskilt tydligt för förmågan att läsa ett påhittat ord högt och uttala det rätt, och för förmågan att läsa av en rad bokstäver snabbt, säger Gunnar Fransson, som är specialpedagog och forskare vid Sahlgrenska akademin i Göteborg.

Vanliga skolbarn I studien ingick inga barn med neuropsykiatriska diagnoser, som ADHD,

men några hade enligt föräldrarna mildare uppmärksamhetsproblem. Dessa barn visade sig få ännu större förbättringar, speciellt på läshastigheten. – Barn kan ha stora lässvårigheter utan att de har någon diagnos och får då inte rätt stöd i skolan, vilket gör att de slås ut under senare delen av skolgången. De får dåligt självförtroende och en stress som ungdomar har svårt att hantera. I studien såg vi att fettsyrapreparatet Eye q hjälper dessa barn.

Viktigt för hjärnan Fleromättade fetter, och dess roll för barns inlärning och beteende, är ett växande forskningsområde. – Vår moderna kost innehåller relativt lite omega 3, vilket kan ha negativ effekt på våra barn när det gäller inlär-

ning, läsförmåga och uppmärksamhet. Anledningen är att cellmembranen i hjärnan till stor del är uppbyggda av fleromättade fetter, och forskning visar att fettsyrorna är viktiga för signalöverföring mellan nervceller och för regleringen av signalsystemen i hjärnan. – I en av våra studier tog vi blodprov på alla barn. Här såg vi att de barn som svarat bäst på behandlingen hade en större ökning av omega 3-fettsyran i blodet. De fick ett bättre förhållande mellan omega 3 och 6. Därför är det viktigt att välja rätt fettsyratillskott, säger Fransson.

Eye q finns i hälsokostbutiker och på apotek

Mina barn blev hjälpta Christina är mamma till två barn som hade stora problem med läsningen, men utredningar visade att de inte hade dyslexi. Trots att Christina kämpade fick barnen ingen extra hjälp i skolan. – Min son hade väldigt svårt att lära sig att läsa. Han var både ledsen och frustrerad eftersom de andra i klassen kunde det. Då läste min man om att fettsyror får barn att koncentrera sig och får lättare att läsa så vi bestämde

oss för att prova Eye q. Efter några månader började vår son plötsligt att läsa mycket lättare. Det var som att det kopplade ihop i hjärnan. Lillasystern hade samma svårigheter och fick inte heller stöd i skolan. – Hon fick också Eye q och efter 3 månader märkte vi stor skillnad, vilket även hennes lärare noterade. Nu fungerar skolarbetet och det är är absolut fettsyrorna som hjälpt, säger Christina.


Överaktiv blåsa

Ett naturligt alternativ:

När blåsan är överaktiv I sex år var Marianne, 65, ständigt orolig för att inte hitta en toalett i tid. Tills hon började med kosttillskottet Uretin. Text: Lisa Nilsson

När Marianne behandlades för tarmcancer fick hon problem med urinblåsan och kunde inte längre hålla sig när hon blev kissnödig. – Jag fick tabletter som hjälpte väldigt dåligt och som dessutom hade obehagliga biverkningar, berättar hon. Hela hennes liv påverkades och under sex år kretsade i stort sett allt kring toalettbesök. På nätterna vaknade hon mellan sex och åtta gånger och var tvungen att gå upp. Hon var ständigt trött, både fysiskt och psykiskt.

– Till slut fick jag nog. Jag orkade inte längre och ville gå till läkaren och begära att få en urostomi gjord. Då läste hon en artikel om Uretin, ett kosttillskott som hjälpt tusentals människor med överaktiv blåsa, då man blir kissnödig ofta och har svårt att hinna till toaletten i tid. Blåsmuskeln är lättretad och signalerar att blåsan behöver tömmas, fast den inte är fylld. Uretin, som finns i hälsofackhandeln, består av ett patenterat extrakt, EFLA940, ett vattenlösligt extrakt från pumpakärnan samt ett sojaextrakt, Soylife. Pumpakärnan har en lång

tradition för behandling av blåsbesvär och flera kliniska studier visar att extrakten fungerar. – Jag bestämde mig för att prova och märke snart att jag kunde skjuta upp toalettbesöket en liten stund. För var månad som gick blev jag bättre och bättre. Nu fungerar jag helt normal igen. Uretin är verkligen mitt lyckopiller, rena högsta vinsten, säger Marianne.

Uretin säljs i alla hälsokostbutiker.

Mot eksem och hudirritationer

93 % får bra till mycket bra effekt vid behandling av atopiskt eksem.* Z Skin Repair Intensive Cream är en intensiv behandlande och vårdande kräm som kan användas på kropp och ansikte. Medicinteknisk produkt registrerad av läkemedelsverket. *Studie utförd på 28 patienter av Dr Gina Topan, specialist dermatologi i Helsingborg.

PROVA GRATIS!

Varuprov kan hämtas gratis i din butik. Finns i hälsobutiker och hos utvalda hudterapeuter. | Electi Medicals AB, Tel 040 50 50 30, www.electi.se


Undvik blodpropp med tomat! Det patenterade tomatextraktet Fruitflow har i mer än åtta kliniska studier visat sig gynna hjärthälsa och bidra till fortsatt sund blodcirkulation. Tomatextraktet gör så att blodplättarna inte klumpar ihop sig när det inte behövs och på sätt undviks blodproppar. I Sverige hittar man tomatextraktet Fruitflow i produkten Freestream som säljs via hälsokostbutiker.

Minskar smärtan och ökar rörligheten Övertygande internationell forskning visar att nypon med kärnor, som innehåller substansen GOPO, har antiinflammatorisk effekt och minskar ledvärk samtidigt som rörligheten ökar. Den välstuderade och effektiva substansen GOPO finns idag bara i en produkt i Sverige – kosttillskottet Movo.

Movo finns på apotek och i hälsokostbutiker.

För din hälsa Ta hand om din hälsa på ett naturligt sätt och må bättre i vinter. Här är egenvårdstips som ger dig ett friskare liv.

En frisk kropp är den finaste rikedom du kan äga

Livskvalitet och lust i övergångsåldern Meno Joy är en helhetslösning för kvinnan i övergångsåldern. Med ingredienser som rödklöver och humle motverkas problem med värmevallningar, svettningar och humörsvängningar. Under klimakteriet kan det även vara svårt för kvinnan att hitta tillbaka till sin njutning. Därför innehåller Meno Joy extrakt av damiana som ger en skjuts åt sexlusten. Kan köpas i hälsofackhandeln.

Buddha

Forskarna eniga:

Rödbetsjuice – bästa sättet att skydda hjärta, kärl och hjärna Enligt en studie, publicerad i American Journal of Physiology, räcker det med 0,7 dl juice per dag för att skydda hjärta och hjärna, förutsatt att juicen har ett högt innehåll av nitrat och betacyanin (rödbetans röda färg). Rödbetan gör dig dessuom pigg. När hjärnan och musklerna får mer syre ökar orken. Välj gärna Biottas rödbetsjuice eftersom den är färskpressad, mjölksyrejäst och ekologisk. Därigenom blir juicen extremt rik på nitrat och betacyanin. Dessutom lättupptaglig, vilket är viktigt. Finns i alla hälsokostbutiker.


Koncentration och läsförmåga

Vi har sammanställt en guide över några av de åkommor där man kan ta hjälp av naturprodukter. Säkra och välstuderade egenvårdspreparat finns i häslofackhandeln och på apotek. Priserna nedan är genomsnittliga cirkapriser.

Artros/ledbesvär

Inkontinens

GLYC Original 60/120 tabletter Verksamma ämnen: Naturligt glukosamin (glykosaminoglykaner), kollagen och musselolja med Omega-3 fettsyror. C:a pris förp: 199:-/318:Pris/dagsdos: 6,63/5,30 Hjälper snabbt effekt vid ledvärk och minskar trötthet och utmattning. Inköpsställe: Hälsofackhandeln och utvalda apotek

Energi

Uretin 60 kapslar Verksamma ämnen: Extrakt av pumpakärna samt soja. C:a pris förp: 299:Pris/dagsdos: 9,97 Pumpa främjar en god blåsfunktion och ett normalt urinflöde. Flera kliniska studier. Inköpsställe: Hälsofackhandeln

Järnbrist

Bio-Qinon Q10 30 mg 60/180 kapslar Bio-Qinon Q10 100 mg 60/150 kapslar Verksamma ämnen: Coenzym Q10 C:a pris förp: 199:-/439:- resp 429:-/859:Pris/dagsdos: 3,31/2,44 resp 7,15/5,73 Q10 är kroppens egen energi. Inköpsställe: Hälsofackhandeln och apotek

Förkylning och halsont

Ferronol 500 ml Verksamma ämnen: Järn, folsyra, vitamin C, B1, B2, B6 och B12 C:a pris förp: 220:Pris/dagsdos: 6,60 Ett välsmakande flytande järntillskott. Svensktillverkad och skonsam för magen. Passar även vegetarianer. Inköpsställe: Hälsofackhandeln

Hår, hud och naglar

Echinaforce Comp Halsspray 30 ml Verksamma ämnen: Ekologisk färskpressad echincea och salvia. C:a pris förp: 159:Slår effektivt ut virus i hals och svalg. Det finns även flytande Echinaforce som stoppar, kortar och lindrar förkylning och influensa. Flera kliniska studier. Inköpsställe: Hälsofackhandeln och apotek

Original Silicea hår, hud & naglar 60 kapslar /500 ml Original Silicea Beauty shots 30 st Verksamma ämnen: Mineraliskt kisel, zink, selen, mangan och biotin. C:a pris förp: 298:-/198:-/239:Pris/dagsdos: 4,96/5,79/7,96 För ett tjockt, glansigt hår och starka naglar Inköpsställe: Hälsofackhandeln och apotek

eye q 180/360 kapslar Verksamma ämnen: Fettsyrorna EPA – DHA från omega-3 och GLA från nattljus. C:a pris förp: 399:-/659:Pris/dagsdos: 4,43/3,66 Flera studier visar att koncentration, minne, läsförmågan och inlärningsförmågan förbättras. Inköpsställe: Hälsofackhandeln och apotek

Prostatabesvär Sabamin 30/90 kapslar Verksamma ämnen: Högkoncentrerad, ekologisk Sågpalmetto. C:a pris förp: 189:-/489:Pris/dagsdos: 6,30/5,43 Kliniska studier visar minskade prostataproblem och ökad libido. Inköpsställe: Hälsofackhandeln och apotek

Torra slemhinnor Membrasin 60/120 kapslar Verksamma ämnen: Extrakt SBA24 från havtornsbär. C:a pris förp: 269:-/439:Pris/dagsdos: 8,97/7,32 Främjar funktionen hos kroppens slemhinnor. Inköpsställe: Hälsofackhandeln och apotek

Viktnedgång Chili Burn 60/120 tabletter Verksamma ämnen: Chili, grönt te, vitaminer och mineraler. C:a pris förp: 249:-/439:Pris/dagsdos: 8,30/7,32 Stabiliserar ämnesomsättningen och ger en naturlig fettförbränning som leder till viktnedgång. Inköpsställe: Hälsofackhandeln

Hitta din närmaste butik i sökfunktionen på vår hemsida:

kroppochsjal.se

Din hälsa 0417  
Din hälsa 0417  
Advertisement