Page 1

Business Banquetmap 2011 taste history, enjoy luxury


Inhoudsopgave

Inleiding Grand Hotel Post-Plaza

3

Historie Grand Hotel Post-Plaza / Van Sminia Huys

4

Aanvullende informatie

6

Zaaloverzicht

7

Plattegronden zalen

8

Vergaderarrangementen

9

Vergaderaccessoires

11

Drankenlijst

12

Patisserie

14

Vergaderbreaks

15

Lunch- en brunchsuggesties

16

Dinersuggesties

18

Fingerfood / Walkingdinner

22

Bittergarnituren en bitterbuffetten

23

Routebeschrijving

25

Algemene voorwaarden

26

- taste history, enjoy luxury -

2


Grand Hotel Post-Plaza Het luxe Grand Hotel is gelegen in het hart van de Friese hoofdstad Leeuwarden, met mooie grachten en sfeervolle panden. Achter de elegante 18e eeuwse voorgevel vindt u een stijlvol viersterrenhotel. De 43 nieuwe comfortabele hotelkamers en suites zijn smaakvol ingericht, hier ontspant u volkomen na een culturele dag Leeuwarden. Wilt u napraten na uw enerverende rondvaart in de Post-Plaza Hotelsloep door de grachten van Leeuwarden? Dat kunt u met een goed glas wijn in onze sfeervolle Lounge. Daarna kunt in ons restaurant Brasserie Lourens genieten van een culinair diner. De musea, theaters, winkels en cafés zijn op loopafstand gelegen van het hotel. Maar ook een bezoek aan één van de Friese eilanden kan perfect gecombineerd worden met uw verblijf in ons hotel.

Kamers De rookvrije stijlvolle 40 hotelkamers bestaan uit Single, Comfort, Deluxe en Superior kamers. En zijn ondermeer uitgerust met een flatscreen, draadloos internet, laptop safe, minibar en luxe badkamer met douche en/of bad.

Suites De namen van de suites doen al vermoeden dat er een rijke historie in de gebouwen verborgen gaat, en die historie zult u proeven. Bijvoorbeeld in de “Gratama suite” of “Catharina Van Sminia suite”. Niet alleen de naam maakt de suite uniek, de inrichting en faciliteiten maken uw verblijf extra rijkelijk. Zo zijn er suites met een ruim balkon, whirlpool in de badkamer of sauna, tuinzicht en alle suites hebben veel ruimte om heerlijk te ontspannen.

Faciliteiten Het hotel beschikt over de juiste faciliteiten voor uw verblijf; een ruime lounge met heerlijke fauteuil, een wijnkelder, luxe wellness welke bestaat uit fitnesstoestellen, sauna, jacuzzi en zonnebank. En Brasserie Lourens met een veelzijdige kaart.

Vergaderingen en feestelijke bijeenkomsten Ook voor (meerdaagse) vergaderingen en feestelijke bijeenkomsten is er een breed aanbod. Wij garanderen u een geweldige dag. De 20 ruimten waarover wij beschikken hebben elk een eigen sfeer en kunnen in elke opstelling gezet worden die u wenst. Het gehele hotel, inclusief onze zalen, beschikt over draadloos internet. De diverse banquet ruimtes variëren tussen de 20 mE en 600 mE en zijn daardoor zeer geschikt voor een vergadering, productpresentatie, congres, concert, borrel of diner.

- taste history, enjoy luxury -

3


Historie Grand Hotel Post-Plaza De belangrijkste provinciale overheidsgebouwen bevonden zich in de zeventiende eeuw bij elkaar aan de Tweebaksmarkt en in het verlengde daarvan de Turfmarkt.

Het met bruine baksteen gebouwde gedeelte van het Grand Hotel, doet met de ronde hoektoren en het koepeltje enigszins denken aan een verkleinde vorm van Parijse boulevardbebouwing. De heer Hendrik Kramer (1850-1934) heeft het gebouw in 1885 ontworpen in opdracht van de gebroeders Gratama die destijds bankiers waren. In 1878 werd het "Wite Hûs" bewoond door één van de gebroeders Gratama, die later met zijn broer de: "gebr. Gratama Kassiers" oprichtte. Ze lieten samen het prachtige, naastgelegen bankgebouw optrekken. De begane grond is daarbij vrij laag gehouden, samen met de kleine ramen moest dit soliditeit uitstralen dat men van een bankgebouw verwachtte. In contrast hiermee staat de 2e etage die uitzonderlijk rijzig is.

Met de gebroeders Gratama is het slecht afgelopen. In 1904 raakten zij geheel onverwacht failliet door roekeloze speculaties en het verstrekken van grote, niet behoorlijk gedekte kredieten. Dit wekte veel beroering in Leeuwarden, want de uitdrukking 'zo solide als Gratama' was een begrip. De broers vluchtten 's avonds in een geblindeerde koets de stad uit, Tjepke naar Amsterdam en Gajus naar Den Haag. Het pand kwam in handen van de Nederlandsche Bank en nog later van de Provinciale Waterstaat. Nagenoeg het hele interieur werd verbouwd, het exterieur sterk versoberd.

Vergader- en congrescentrum Post-Plaza Begin 20ste eeuw blijkt het toenmalige postkantoor van Leeuwarden aan de Wortelhaven te klein en het Ministerie besluit een nieuw kantoor, waarin naast de posterijen en de telegrafie ook de telefonie een plaatsje moet vinden, te bouwen. De keuze voor de locatie wordt de Tweebaksmarkt. Het imposante, 30 meter lange gebouw, is een ontwerp van Rijksmeester C.H. Peters. Hij bouwde ook de postkantoren in Arnhem, Apeldoorn, Dieren , Druten, Wageningen en Zutphen.

De aanwezige bebouwing op de Tweebaksmarkt wordt gesloopt. Tijdens de sloop worden sporen, omvangrijke muurresten en zelfs een poortje, gevonden die waarschijnlijk teruggaan tot de kloostertijd. Het poortje werd geheel behouden en werd ingebouwd in het postkantoor. Bij de binnenarchitectuur wordt materiaal niet gespaard. De stijl van Peters versoberde omstreeks begin 1900. Dit in opdracht van het Ministerie die zijn bouwwerken te duur vonden worden. Het werden bijna paleizen. Peters ontwikkelde een meer rationele wijze van bouwen onder invloed van Berlage.

In 1903 is het gebouw gereed en wordt in gebruik genomen. De postkantoren krijgen meerdere functies. Naast de posterijen, telegrafie en telefonie krijgen de postkantoren ook loketten voor het uitgeven van uitkeringen van de Rijksverzekeringsbank welke zelfstandig opereerde. Gedurende de eeuw vordert de automatisering en wisselt de telefooncentrale in het gebouw regelmatig. De bekende stekkertjesinpluggende 'telefoondames' maken plaats voor - taste history, enjoy luxury -

4


een automatische telefooncentrale. In de jaren 50 neemt de omvang van de posterijen een grote vlucht en wordt uitbreiding noodzakelijk. Tot 1990 heeft het pand de functie uitgeoefend van een openbaar Postkantoor. Na het vertrek van het Postkantoor naar het nieuwe pand aan het Oldehoofsterkerkhof doet het pand tot ongeveer 1999 dienst als een call center voor KPN Telecom.

Van Sminia Huys Het Van Sminia Huys, schuin tegenover Grand Hotel Post-Plaza, vult Post-Plaza op een unieke manier aan. Door het klassieke interieur, maar ook door de rust in de kamers van het pand, zult u zich spoedig op uw gemak voelen. Catharina van Sminia, Jan Bieruma Oosting en stadsarts Dr. Uffelie gingen u eeuwen geleden reeds voor.

Rechts van de hoofdingang bevindt zich de bibliotheekkamer. Deze kamer deed vroeger dienst als opkamer en gaf de adel uitzicht op het "gepeupel". De kamer is volledig in oude staat hersteld, de schouw echter dateert uit 1920. De bibliotheekkamer is zeer geschikt voor een vergadering of diner voor maximaal 8 gasten.

De grootste ruimte in het Van Sminia Huys is de Tuinzaal. Deze ruimte diende vroeger als praktijk van stadsarts Dr. Uffelie. De vloer in de serre getuigt nog steeds van zijn aanwezigheid. De "U" van Uffelie en de "S" van Sonnema, zijn huisapotheker, staan in de vloer gegraveerd. De Tuinzaal is een sfeervolle ruimte voor een lunch of diner voor maximaal 60 gasten. Voor een receptie of een feest biedt de zaal ruimte aan meer gasten. De drie grote tuindeuren bieden toegang tot de unieke stadstuin.

Aan het begin van de hal bevindt zich een trap naar beneden. Deze leidt naar de bar in het souterrain. In lang vervlogen dagen, was dit het terrein van de bedienden. Waar nu de bar staat, sliepen vroeger mensen. De bar zelf is gemaakt van de suitedeuren van Dr. Uffelie en de barkasten hebben vroeger dienst gedaan als keukenkastjes. In deze kleine maar sfeervolle bar is het prima toeven.

Wanneer het weer u gunstig gestemd is, kunt u gebruik maken van de intieme binnentuin met een bijna Frans getinte sfeer. De tuin in combinatie met de Tuinzaal biedt zomers volop mogelijkheden voor een receptie of feest.

- taste history, enjoy luxury -

5


Aanvullende informatie

Bloemen Voor uw bijeenkomst in de Post-Plaza kunnen wij bloemdecoratie voor u verzorgen, eventueel in de kleuren van uw huisstijl. Wij doen u graag een prijsopgave toekomen.

Technische assistentie Bij uw congres, seminar of vergadering is technische assistentie soms gewenst. Vanzelfsprekend kunnen wij die voor u verzorgen. De kosten bedragen € 52,50 per uur, op zaterdag € 62,50 en op zondag € 70,00 per uur per, technicus.

Lunches, diners en buffetten Voor de culinaire invulling van uw evenement biedt Grand Hotel Post-Plaza een persoonlijke benadering, professionele bediening, ervaren koks en een scherp oog voor detail en sfeer. Van een overheerlijk culinair diner, verrassend buffet tot luxe hapjes voor bij de borrel. Verderop in deze banquetmap kunt u enkele voorbeelden vinden van onze mogelijkheden. Uiteraard kunnen we alles naar uw wens invullen.

Parkeren Achter Grand Hotel Post Plaza beschikken wij over enkele beveiligde parkeerplaatsen, welke gereserveerd kunnen worden. €12,50 per 24 uur. Op loopafstand van Grand Hotel Post-Plaza bevindt zich parkeergarage Hoeksterend waar u gebruik van kunt maken. Onder voorwaarden kunt u hier zelfs gratis parkeren, een parkeerkaart bedraagt € 2,50 per werkdag en € 4,50 per dag in het weekend.

Organisatie van uw evenement In Grand Hotel Post-Plaza vinden dagelijks evenementen plaats; van heel gewoon tot zeer bijzonder. De organisatie daarvan, met alle hobbels en valkuilen die daarbij horen, is ons vak. Wilt u de gehele organisatie uit handen geven, van het uitnodigingstraject tot het verzorgen van een passend relatiegeschenk, wij regelen het graag voor u.

- taste history, enjoy luxury -

6


Zalenoverzicht & huurprijzen Onze zalen worden per dagdeel verhuurd. Onderstaand overzicht geeft de opstellingsmogelijkheden van de zalen aan, met het maximum aantal personen en de tarieven.

ochtend: 08.30 uur - 12.30 uur

Theater

Cabaret

Diner

Receptie

Prijs per 1e dagdeel

Prijs voor 2 dagdelen

17.30 uur - 22.30 uur

Carré

avond:

U-vorm

12.30 uur - 17.30 uur

M2

De dagdelen zijn als volgt ingedeeld:

middag:

1.

Plaza

600

40

48

220

100

200

450

€ 750,00

€ 1.250,00

0.1

Plaza kamer 1

21

10

12

20

-

-

-

€ 90,00

€ 150,00

0.2

Plaza kamer 2

25

12

16

24

-

-

-

€ 90,00

€ 150,00

1.0

Postsociëteit

50

-

10

20

-

15

35

€ 140,00

€ 235,00

1.1

Stempelkamer

20

-

12

15

-

-

-

€ 90,00

€ 150,00

1.2

Portokamer

20

-

12

15

-

-

-

€ 90,00

€ 150,00

1.3

Frankeerkamer

20

-

12

15

-

-

-

€ 90,00

€ 150,00

1.4

Bodezaal

60

20

24

30

24

-

-

€ 150,00

€ 250,00

1.5

Buszaal

50

16

20

30

20

-

-

€ 140,00

€ 235,00

1.4-1.5 Bode- en buszaal

110

36

40

100

45

-

-

€ 240,00

€ 400,00

1.6

Postzegelzaal

55

16

20

40

25

-

-

€ 140,00

€ 235,00

1.8

Bestuurszaal *

80

-

24

-

-

-

-

€ 180,00

€ 300,00

1.9

Plugzaal

140

34

40

120

50

100

120

€ 285,00

€ 475,00

2.2

Vlaggenkamer

25

-

12

15

-

-

-

€ 90,00

€ 150,00

2.3

Indiëzaal

70

22

28

70

40

-

-

€ 180,00

€ 300,00

2.4

Balkenzaal

100

22

28

70

40

30

70

€ 240,00

€ 400,00

2.5

Museumzaal

115

-

-

-

30

30

50

€ 240,00

€ 400,00

bra

Brasserie Lourens

-

-

-

-

40

60

€ 150,00

-

vsh

Tuinzaal

20

24

36

24

60

120

€ 250,00

€ 420,00

vsh

Bibliotheek *

-

8

-

-

8

-

€ 175,00

€ 275,00

vsh

Kelder / bar

-

-

16

-

20

30

€ 120,00

€ 200,00

* = vaste opstelling met bestuurstafel

- taste history, enjoy luxury -

7


Plattegronden zalen Hieronder vindt u een overzicht van onze diverse vergaderruimten. De diverse ruimten zijn verdeeld over drie verdiepingen in Post-Plaza.

Begane grond

1e etage

2e etage

- taste history, enjoy luxury -

8


Vergaderarrangementen

Voor het organiseren van vergaderingen en bijeenkomsten bieden wij u de onderstaande arrangementen aan. Deze vanaf prijzen zijn per persoon, inclusief BTW, geldig vanaf 1 januari 2011. Alle vergaderarrangementen zijn bij boeking alleen geldig in de plenaire zaal. Voor groepen onder de 10 personen en boven de 40 personen hanteren wij andere tarieven. Uiteraard is het mogelijk de vergaderarrangementen geheel op uw wensen samen te stellen! Bel gerust voor meer informatie.

4-uurs vergaderarrangement vanaf € 18,00 per persoon Zaalhuur, 1 dagdeel Koffie, thee en mineraalwater gedurende de vergadering Pepermunt en Fryske Dumkes Flipover en schrijfgerei Gratis uitrijdkaarten Parkeergarage Hoeksterend

4-uurs plus vergaderarrangement met lunch vanaf € 30,00 per persoon Zaalhuur, 1 dagdeel Koffie, thee en mineraalwater gedurende de vergadering Pepermunt en Fryske Dumkes Flip-over en schrijfgerei Uitgebreid lunchbuffet in Brasserie Lourens Gratis uitrijdkaarten Parkeergarage Hoeksterend

8-uurs vergaderarrangement met lunch vanaf € 39,95 per persoon Zaalhuur, 2 dagdelen Koffie, thee en mineraalwater gedurende de vergadering Pepermunt en Fryske Dumkes Flip-over en schrijfgerei Uitgebreid lunchbuffet in Brasserie Lourens Gebruik van onze wellness-faciliteiten Gratis uitrijdkaarten Parkeergarage Hoeksterend

12-uurs vergaderarrangement met lunch en diner vanaf € 69,95 per persoon Zaalhuur, 3 dagdelen Koffie, thee en mineraalwater gedurende de vergadering Pepermunt en Fryske Dumkes Flip-over en schrijfgerei 2x Refreshments in de pauzes Uitgebreid lunchbuffet in Brasserie Lourens Afsluitend 3-gangen diner, keuze uit ons dagmenu Gebruik van onze wellness-faciliteiten Gratis uitrijdkaarten Parkeergarage Hoeksterend

- taste history, enjoy luxury -

9


24-uurs vergaderarrangement met lunch en diner vanaf € 177,50 per persoon Zaalhuur, 3 dagdelen Koffie, thee en mineraalwater gedurende de vergadering Pepermunt en Fryske Dumkes Flip-over en schrijfgerei Uitgebreid lunchbuffet in Brasserie Lourens Afsluitend 3-gangen Menu du Chef in Brasserie Lourens Gebruik van onze wellness-faciliteiten Hotelovernachting in Grand Hotel Post-Plaza inclusief ontbijtbuffet

32-uurs vergaderarrangement met lunch en diner vanaf € 209,00 per persoon Zaalhuur, 5 dagdelen Koffie, thee en mineraalwater gedurende de vergadering Pepermunt en Fryske Dumkes Flip-over en schrijfgerei Uitgebreid lunchbuffet op zowel de 1e als de 2e vergaderdag in Brasserie Lourens Afsluitend 3-gangen Menu du Chef in Brasserie Lourens Gebruik van onze wellness-faciliteiten Hotelovernachting in Grand Hotel Post-Plaza inclusief ontbijtbuffet

Wenst u in het van Sminia Huys te vergaderen dan bedragen de meerkosten € 7,50 p.p. per vergaderarrangement.

- taste history, enjoy luxury -

10


Vergaderaccessoires

Mogelijke basisuitrusting voor alle zalen WiFi (draadloos internet)

(voor gehele dag, per inlogcode)

€ 15,95

Flip-over en schrijfgerei

€ 15,00

Whiteboard (met stiften)

€ 35,00

Vergaderkit

(koffer met paperclips, tape, post-its etc.)

standaard

Beeld en Geluid Geluidsinstallatie in de vergaderzalen

op aanvraag

Geluidsinstallatie met microfoon in de Plaza

€ 125,00

Tafelmicrofoon

€ 15,00

Handheld draadloze microfoon

€ 55,00

Reversmicrofoon

€ 55,00

Projectiescherm

€ 25,00

Projectiescherm Plugzaal (2,40 x 1,80 M)

€ 45,00

Projectiescherm Plaza (3 x 4 M)

€ 60,00

CD speler

€ 15,00

DVD speler

€ 35,00

DVD speler en TV

€ 50,00

Beamer/LCD projector standaard

€ 95,00

Beamer/LCD projector 3500 ansilumen (Plaza)

€ 250,00

Laptop

€ 90,00

LCD scherm (1 meter doorsnee diagonaal)

€ 300,00

Overige Podium per deel van 1 x 2 meter, afgerokt en met tapijttegels

€ 27,50

Technische ondersteuning (per uur)

Vanaf € 52,50

Naambadges

€ 2,00 p.s.

Vergader naamkaarten (excl. bedrukking

€ 1,50 p.s.

Diner naamkaarten (incl. bedrukking)

€ 1,50 p.s.

Menukaarten (incl. bedrukking en logo firma)

€ 2,50 p.s.

Overige apparatuur Indien u specifieke audiovisuele middelen nodig heeft, is dit uiteraard mogelijk bij Grand Hotel Post-Plaza. Graag informeren wij u over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

- taste history, enjoy luxury -

11


Drankenlijst Post-Plaza

Koffie/thee Koffie

Bieren € 1,90

Warsteiner Tulpje

€ 2,20

Thee

€ 1,90

Warsteiner Vaasje

€ 2,30

Koffie/ Thee kan

€ 14,00

Melk

€ 1,75

Karnemelk

€ 1,75

Frisdranken

Port/sherry/vermouth Rode port

€ 3,50

Witte port

€ 3,50

Pepsi Cola

€ 2,00

Martini

€ 3,50

Pepsi Max

€ 2,00

Campari

€ 3,50

Sinas

€ 2,00

Dubonnet

€ 3,50

Rivella

€ 2,00

Sherry medium

€ 3,50

Cassis

€ 2,00

Sherry dry

€ 3,75

Tonic

€ 2,15

Bitter lemon

€ 2,15

Fristi

€ 2,15

Binnenlands gedistilleerd

Appelsap

€ 2,30

Jägermeister

€ 3,00

Jus d’ orange

€ 2,30

Jonge jenever

€ 2,75

Oude jenever

€ 3,00

Voor gebruik op zaal (flesjes)

Corenwijn

€ 3,00

berekenen wij € 0,20 p.s. extra

Beerenburg

€ 2,75

Wijnen Huiswijn per glas

€ 3,15

Huiswijn per fles

€ 18,00

Glas Prosecco

€ 4,75

Glas Champagne

€ 9,95

Kir Royal

€ 10,25

- taste history, enjoy luxury -

12


Drankenlijst Van Sminia Huys Koffie/thee

Bieren

Koffie

€ 2,00

Warsteiner Tulpje

€ 2,20

Thee

€ 2,00

Warsteiner Vaasje

€ 2,30

Melk

€ 1,75

Karnemelk

€ 1,75

Irish Coffee

€ 5,50

French Coffee

€ 5,50

Port/sherry/vermouth Rode port

€ 3,50

Witte port

€ 3,50

Martini

€ 3,50

Campari

€ 3,50

Pepsi Cola

€ 2,15

Dubonnet

€ 3,50

Pepsi Max

€ 2,15

Sherry medium

€ 3,50

Sinas

€ 2,15

Sherry dry

€ 3,50

Rivella

€ 2,15

Frisdranken

Cassis

€ 2,15

Binnenlands gedistilleerd

Ice Tea

€ 2,15

Beerenburg

€ 2,75

Tonic

€ 2,15

Jonge jenever

€ 2,75

Bitter lemon

€ 2,15

Oude jenever

€ 3,00

Fristi

€ 2,25

Corenwijn

€ 3,00

Chocolade melk

€ 2,25

Jägermeister

€ 3,00

Tomatensap

€ 2,50

Appelsap

€ 2,50

Wijnen

Buitenlands gedistilleerd

Huiswijn per glas Huiswijn per fles

€ 3,50 € 19,00

Gin

€ 3,75

Huisaperitief

5,25

Wodka

€ 3,75

Glas Prosecco

4,95

Bacardi Rum

€ 3,75

Glas Champagne

9,95

Havana Club Rum

€ 3,75

Kir Royal

€ 10,25

Amaretto

€ 4,50

Bailleys

€ 4,50

Whisky

Grand Marnier

€ 4,50

Frysk Hynder

Sambucca

€ 4,50

Diverse whiskey’s vanaf € 6,00

€ 6,00

Tia Maria

€ 4,50

Drambuie

€ 4,50

Cointreau

€ 4,50

- taste history, enjoy luxury -

13


Patisserie Cake

€ 1,10 per plak

Petit four

€ 2,95 per stuk

Oranjekoek

€ 2,75 per stuk

Leeuwarder “Hofdame”

€ 2,75 per stuk

Eenhaps oranjekoek

€ 1,45 per stuk

Appelgebak

€ 2,75 per stuk

Huisgemaakte warme appelcarré

€ 3,75 per stuk

Gesorteerd gebak

€ 3,50 per stuk

Huisgemaakte kwark gebak met slagroom

€ 3,75 per stuk

De mogelijkheid bestaat om het gebak te voorzien van een logo of afbeelding.

€ 0,75 per stuk

High Tea à € 19,50 per persoon Diverse soorten thee Fingersandwiches met o.a. oude kaas, beenham en gerookte zalm Hartige quiche Scones met marmelade en ongezoete room Muffins Brownies Diverse soorten roomboterkoekjes Croque en bouche (soesjes toren) met chocoladesaus en poedersuiker Bonbons Choma’s en eclairs

- taste history, enjoy luxury -

14


Vergaderbreaks Tijdens uw training of vergadering kunnen wij u in de vergaderruimte of in een break-out room diverse breaks aanbieden.

Healthy break € 4,75 p.p. Vers fruit cocktail Smoothies 2 smaken Graniteé van appel Vruchten kwark

Energy break € 5,25 p.p. Diverse mueslirepen Multi vitaminesap Dextro energy tabletten Activia yoghurt

Sweet break € 5,75 p.p. Slagroom soesjes met karamel Smoothies 2 smaken Mini stroopwafeltjes Mini chocolademuffins

Sandwich break € 6,25 p.p. Diverse soorten mini sandwiches met Friese kaas, beenham en gerookte zalm Zuiveldranken o.a. karnemelk, melk en sinaasappelsap

Op verzoek is het ook mogelijk in de warme zomermaanden een verfrissend intermezzo te nuttigen in de vergaderbreak, deze intermezzo bestaat uit sorbetijs met een moscato en is tevens een opkikker voor uw diner à € 5,50 p.p.

- taste history, enjoy luxury -

15


Lunchsuggesties Hieronder vindt u de lunchsuggesties welke wij serveren in Grand Hotel Post-Plaza. De lunchsuggesties zijn allen mogelijk vanaf 10 personen.

Broodjeslunch vergaderarrangement Binnen onze vergaderarrangementen zit een lunch inbegrepen (uitzondering 4-uurs arrangement). Deze lunch bestaat uit: •

Dagelijks wisselende gebonden soep of bouillon

Diverse soorten belegde broodjes ( 3 p.p.) met diverse soorten Hollandse kaassoorten en ambachtelijke vleeswaren

Warme snack

Bowl met gesneden vers fruit

Zoete lekkernij

Zuiveldranken en jus d’orange

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor de uitgebreidere koffietafel (meerprijs € 5,00 per persoon) of brunch (meerprijs € 10,00 per persoon).

Luxe Lunch of Brunch à € 22,50 per persoon (vanaf 15 personen) Heldere bouillon van boerderijhoen met groenten en groene kruiden * Ruim assortiment van diverse broodsoorten (zuurdesem-ciabatta-dubbel donker etc.) Ambachtelijke vleeswaren Diverse Hollandse en Buitenlandse kaassoorten Zoet beleg * Tagliatelle met pestoroomsaus en gambastaarten Kalfssukade met aardappelpuree en een jus van rozemarijn en knoflook * Caprese van buffelmozzarella, tomaat, komkommer en basilicum Gerookte zalm met pastasalade en kruiden crème fraîche Beenham met gemengde luxe noten en een Friese mosterdcrème * Brownies & Muffins Vers gesneden fruitsalade * Onbeperkt koffie, thee en zuivel tijdens de brunch

- taste history, enjoy luxury -

16


Warme lunch Wilt u uw vergadering afsluiten of onderbreken met een warme lunch, dan kan dat ook bij Grand Hotel Post-Plaza, u kunt dan een keuze maken uit onderstaande gerechten bestaand uit 2-gangen à € 19,50 per persoon. Indien u dit wenst te gebruiken tijdens uw vergaderarrangement bedraagt de meerprijs € 7,50 per persoon.

Voorgerechten Tartaar van gerookte zalm met een kruidencrème Carpaccio van runderzijlende op klassieke wijze geserveerd Gemengde salade met huisgerookte tamme eendenborst en een sinaasappelcrème

Hoofdgerechten Gebakken scholfilet met roomsaus van citroengras en een tomatencompote Runderribeye uit de oven met een saus van rode port en rozemarijn Suprème van maishoen met een dragonjus

- taste history, enjoy luxury -

17


Amuses Heeft u de wens om tijdens het aperitief, voorafgaand aan het diner, een hapje te nuttigen dan kan dat door ons veelzijdige aanbod van amuses. 1 amuse

à € 1,25 per persoon

2 amuses

à € 2,50 per persoon

3 amuses

à € 3,75 per persoon

Diner (voor groepen tussen de 8 en 150 personen) 3 gangen menu

à € 35,00 per persoon

4 gangen menu

à € 42,00 per persoon

5 gangen menu

à € 49,50 per persoon

Voorgerechten Dun gesneden gerookte kalfshaas met fijne groenten en crème van mosterd de meaux Presskop van parelhoen met een marmelade van rode ui en sinaasappelcrème Taartje van Roseval aardappel en gerookte zalm met kappertjesmayonaise Taartje van gegrilde courgette, spinazie en ricotta met gekonfijte tomaat en sjalottenolie (vegetarisch)

Warme voor/tussengerechten Heldere bouillon van ossenstaart met gerookte knoflook,sjalot en rozemarijn Scholfilet op een groetenmousseline met een saus van gerookte oesters Crepinette van maishoen met pistache en jus van dragon Lasagne van grotchampignons met een truffel roomsaus(vegetarisch)

Hoofdgerechten Gestoofde kabeljauwfilet onder kruidenkorst met een basilicumsaus Gebraden runderzijlende uit de oven met een rozemarijnjus Krokant gebakken tamme eendenborstfilet met een korianderknoflook jus Brique a l’oeuf, dun krokant deeg gevuld met seizoensgroenten en ei, saus van rode biet (vegetarisch)

Nagerechten Gemarineerde sinaasappel met boeren yoghurtijs, korianderroom en kletskop Chocoladebrownie met hopjesroomijs en coulis van passievrucht Aardbeiendessert, sorbet, bavarois en gemarineerde aardbeien Kaasbordje met diverse binnen- en buitenlandse kaassoorten geserveerd met boerenbrood en boter (menutoeslag €3,50 p.p.) Intermezzo Misschien wenst u een pauze onder uw diner voor een speech of andere aangelegenheid, dan kunnen we u een verfrissend intermezzo aanbieden voor € 5,50 p.p. -

Spoom: ijsdrankje op basis van sorbetijs met moscato

-

Roomijsdrankje van diverse soorten ijs

- taste history, enjoy luxury -

18


Menu du Chef Natuurlijk kunt u zich ook laten verrassen door onze chefkok door te kiezen voor een “menu du chef”, waarbij we natuurlijk rekening houden met uw eventuele (dieet)wensen.

3 gangen menu

à € 32,50 per persoon

4 gangen menu

à € 39,50 per persoon

5 gangen menu

à € 45,00 per persoon

- taste history, enjoy luxury -

19


Buffetten

Buffet à € 29,50 p.p. Heldere runderbouillon met groenten en knoflook ** Ardennerham met gemarineerde meloen Gerookte zalm en gestoomde makreel Gerookte boerderijkip met sinaasappelmarmelade Aardappelknoflooksalade Pastasalade Stokbrood met kruidenboter ** Runderzijlende uit de oven met een rozemarijnjus Gestoofde scholfilet met een botersaus Suprème van maishoenfilet met roomsaus van kastanjechampignons Gegratineerde aardappelen Roergebakken seizoensgroenten Gemengde salade met dressing en rauwkost

Buffet à € 35,00 p.p. Heldere bouillon van boerderijhoen met groenten en madeira ** Charcuterie van gepekelde,rauw gedroogde en gebraden vleessoorten Gerookte zalm met gemarineerde Noorse garnalen Paté van gevogelte met een sinaasappelcrème Pastasalade met tonijnfilet,gegrilde groenten en mosterdcrème Salade van geitenkaas met zongedroogde tomaat en basilicum Stokbrood en rozemarijnbrood met kruidenboter en Olijven-tapenade ** Runderentrecote met een keur aan bospaddestoelen en rode wijnsaus Schelvisfilet met een roomsaus van citroengras Crepinette van parelhoen met een roomsaus van boleten Krielaardappelen in rozemarijn en knoflook Tagliatelle in pesto-roomsaus Roergebakken seizoensgroenten Gemengde salade met dressing en rauwkost

- taste history, enjoy luxury -

20


Buffet à € 41,50 p.p. Heldere bouillon van kalfsstaart met groenten en knoflook ** Beenham met een mousse van beenham en een crème van Friese mosterd Waddengarnalen met crème fraîche en dille Tartaar van gerookte eend met gebakken appel en balsamicostroop Gemarineerde kalfslende op een tonijncrème met fijne groenten Caprese; dun gesneden tomaat, mozzarella, komkommer en basilicum Rozemarijnbrood en olijvenbrood met kruidenboter en Olijven-tapenade ** Doradefilet met een saus van schaaldieren Lamsbout uit de oven met een lamsjus verrijkt met mint Gegrilde weiderund met saliejus en sjalot Kruidenrijst Tagliatelle in pesto-roomsaus Roergebakken seizoensgroenten Aardappel in de schil met zeezout en rozemarijn Gemengde salade met dressing en rauwkost

Desserts U kunt uw avond perfect afsluiten met een; Dessert uit onze menukaart

€ 7,75

p.p.

IJsbuffet (diverse roomijssoorten, sorbetijs en ijstaarten)

€ 7,50

p.p.

Dessertbuffet (diverse soorten ijs, bavarois, taarten, mousse etc.)

€ 10,00 p.p.

Grand Dessert op bord

€ 12,50 p.p.

Regionaal of Frans kaasbuffet met brood, selderij en boter

€ 12,50 p.p.

Dessertbuffet “Lourens de luxe” (eenpersoons ijstaartjes, vruchtenlonguers, glaasjes appelgranité, diverse bijzondere smaken sorbetijs, zoete lekkernijen; brownies, eclairs, diverse mousses) à € 15,00 p.p.

Kindermenu’s 3 gangen € 15,00 p.p. Tomatensoep of Ham met meloen of Gerookte zalm ** Pasta Bolognese of Friet met kip / vis of Friet met frikandel / kroket of Pannenkoek ** Kinderijsje

- taste history, enjoy luxury -

21


Fingerfood buffet of walking dinner

U kunt uw eigen buffet/walking dinner samenstellen; € 35,00 p.p. keuze uit 3 koude gerechten, 3 warme gerechten en 3 desserts € 42,50 p.p. keuze uit 4 koude gerechten, 4 warme gerechten en 4 desserts € 50,00 p.p. keuze uit 5 koude gerechten, 5 warme gerechten en 5 desserts

Al onze gerechten worden eigentijds gepresenteerd (glaasjes-lepels-spiegels) Tevens worden er diverse soorten brood met kruidenboter en olijventapenade geserveerd

Koud Vingersandwiches met Bleu de Wolvega en Gandaham Gemarineerde gambastaarten met knoflooksaus en citroen Rouleaux van Runderrookvlees met notenmascarpone parels geitenkaas gevuld met tomaat Mousse van ganzenlever met rode uiencompote Rillette van gerookte zalm met bieslook en krokant deeg Tartaar van gerookte tamme eendenborst met een mayonaise van sinaasappel Coppa di parma met gebakken appel Dun gesneden gerookte piepkuiken met kruidenolie en knoflook

Warm Gestoofde scholfilet met zeekraal en saus van gerookte oesters Gebakken Doradefilet met een saus van schaaldieren Gegrilde grote garnalen met een botersaus Runderlende met een sjalottenjus Kalfshaas met aardappelpuree en eigen jus Crepinette van parelhoen met pistache en truffelroomsaus Asperges met beenham en boter Raviolis gevuld met ossenstaart en dragon Quiche van seizoensgroenten en Friese oude kaas

Desserts Aspic van sinaasappel met korianderroom Sorbet van moscato d’asti met karamelsaus Roomijs van standyoghurt met chocoladecrunch Graniteé van aardbeien en basilicum Tartelette van appel met Friese stroop Roomijs van likeur 43 met nougat Strüdel van peer met ahornsiroop Mousse van witte chocolade met citroen Vijgenbrood met Friese blauwschimmel en woudhoning

- taste history, enjoy luxury -

22


Bittergarnituren Uw bijeenkomst afsluiten met een borrel in onze bar en / of lounge en daarbij genietend van een hapje en een drankje? Hieronder een overzicht van onze mogelijkheden.

Bittergarnituur à € 4,25 per persoon Jong belegen kaas en Friese droge worst Glaasje mousse van beenham Lepel met mousse van gerookte zalm Van Dobben bitterbal Mini kiploempia met mosterd en chilisaus Zoutjes en nootjes

Bittergarnituur à € 6,25 per persoon Belegen kaas en gegrilde worst Glaasje met rilette van kalfsvlees Lepel met mousse van krab en groene kruiden Tartaar van gerookte piepkuiken met mayonaise van sinaasappel Van Dobben bitterbal met mosterd Gefrituurde grote garnaal met chilisaus Zoutjes en nootjes

Bittergarnituur à € 8,25 per persoon Mini sandwiches met Gandaham en appel Glaasje tartaar van gerookte zalm met bieslookcrème Lepel met runderrookvlees en roomkaas Roggebrood met bleu de Wolvega Twee van Dobben bitterballen met mosterd Gefrituurde grote garnaal met chilisaus Zoutjes en nootjes

Bittergarnituur à € 9,75 per persoon Twee van Dobben bitterballen Twee miniloempiaatjes Twee bladerdeeghapjes Kreeftenbitterbal Grote garnalen Dit wordt geserveerd met koude sausjes zoals: mosterd, chilisaus en knoflooksaus

Feestavond Tijdens uw feestavond kunnen we nootjes, zoutjes en kaasstengels op de tafels plaatsen à € 2,25 per persoon.

- taste history, enjoy luxury -

23


Bitterbuffetten

Bitterbuffet à € 12,95 per persoon Diverse canapés en mini sandwiches met o.a. Serranoham, tonijn en gerookte parelhoen Binnen en buitenlandse kaassoorten met Friese mosterd en selderij Rouleaux van gerookte zalm met kruidenmascarpone op lepel Tartaar van Abdijham met rilette van kalf in glaasjes Mousse van gerookte palingfilet met limoencrème en roggebrood in glaasjes Diverse soorten boerenbrood met olijventapende en kruidenboter Drie warme snacks; van Dobben bitterbal, mini loempia en een gefrituurde grote garnaal geserveerd met bijpassende sausjes

Bitterbuffet à € 16,95 per persoon Diverse toastjes, crostini’s en mini sandwiches met o.a. gerookte wilde zalm, Iberico ham en gerookte tamme eend Selectie van Friese kaassoorten met Friese mosterd en marmelade van radijs Boerenbrood met olijventapende en kruidenboter Gerookte paling en kruidenmascarpone op lepel geserveerd Hollandse garnalen met Brandymayonaise in glaasje Galantine van parelhoen met pijnboompitten en Balsamico stroop Warme beenham in de klem Diverse soorten brood met kruidenboter Gemarineerde grote garnalen met knoflooksaus Drie warme snacks: van Dobben bitterbal, kreeften bitterbal en een miniloempia

Warme beenham à € 5,75 per persoon Wenst u een culinaire afsluiter van uw feest(avond) dan kunnen wij voor u een warme beenham in de klem verzorgen met Petit pain en mosterdmayonaise, de kok zal deze aansnijden terwijl u de avond afsluit met uw gasten.

Wenst u een andere afsluiter van uw feest dan kunt u kiezen uit het volgende aanbod: Puntzak friet met mayonaise

€ 2,75

Broodje ham of kaas

€ 2,50

Kipsaté met stokbrood (3 x 40 gram)

€ 4,75

Quiche met bacon en kaas

€ 4,25

Mini pizza

€ 3,75

Saucijzenbroodje

€ 3,00

- taste history, enjoy luxury -

24


Routebeschrijving

Vanuit richting Harlingen 1.

Ga bij verkeerslichten rechtdoor (Harlingerstraatweg).

2.

Ga bij verkeersplein rechtdoor (Europaplein/Harlingerstraatweg).

3.

Ga bij mini-rotonde rechtsaf (Harlingersingel).

4.

Ga bij mini-rotonde rechtdoor.

5.

Ga bij mini-rotonde linksaf (Westerplantage, Boterhoek, Groeneweg).

6.

Ga bij mini-rotonde rechtsaf (Noorderweg).

7.

Ga bij mini-rotonde rechtsaf langs parkeergarage (Hoeksterend)*.

Vanuit richting Groningen via Buitenpost 1.

Ga bij verkeerslichten rechtdoor (Groningerstraatweg).

2.

Ga bij verkeerslichten linksaf (Groningerstraatweg).

3.

Ga bij mini-rotonde rechtsaf (Vrijheidsplein).

4.

Ga bij mini-rotonde rechtdoor (Groningerstraatweg).

5.

Ga bij mini-rotonde linksaf langs parkeergarage (Hoeksterend)*.

Vanuit richting Heerenveen 1.

Ga over brug rechtsaf (Oostergoplein/Ă‚ldlansdyk).

2.

Ga direct daarna linksaf (175 meter/ Oorstergoweg).

3.

Ga bij verkeerslichten rechtdoor (Oostergoweg).

4.

De weg blijven volgen (over het spoor) tot de volgende stoplichten (Zuiderplein).

5.

Ga hier rechtsaf (Zuiderplein).

6.

Na 140 meter rechtsaf (Wirdumerpoortsdwinger).

7.

Deze weg blijven volgen (over de brug rechtdoor).

8.

Langs de gevangenis, langs de Oosterkade.

9.

Na ca. 1 km treft u de parkeergarage Hoeksterend aan uw rechterhand*.

Vanuit richting Groningen via Drachten 1.

Ga over brug rechtdoor (Drachtsterplein).

2.

Ga bij alle mini-rotondes tot spoorwegovergang rechtdoor (Drachtsterweg, P. Stuyvesantweg).

3.

Ga bij mini-rotonde rechtdoor (Julianastraat, Franklinstraat).

4.

Ga bij mini-rotonde linksaf (Vliet).

5.

Ga bij mini-rotonde rechtdoor (Vliet).

6.

Ga over brug rechtsaf (Oosterkade).

7.

Aan de rechterkant bevindt zich na ca. 400 meter de parkeergarage Hoeksterend*.

Vanuit richting Holwerd 1.

Ga bij verkeerslichten rechtdoor (Mr. P.J. Troelstraweg).

2.

Ga bij verkeerslichten linksaf (Dammelaan).

3.

Ga bij verkeerslichten rechtsaf (Jelsumerstraat, Spanjaardslaan).

4.

Ga bij mini-rotonde rechtdoor (Noorderweg).

5.

Ga bij mini-rotonde rechtsaf langs parkeergarage (Hoeksterend)*.

- taste history, enjoy luxury -

25


Openbaar vervoer vanaf Centraal Station Leeuwarden

Diverse buslijnen brengen u dichtbij de Tweebaksmarkt. Echter vanaf het Blokhuisplein is Post-Plaza het makkelijkst te bereiken. U neemt daarvoor lijn 2, 3, 8, 10, 13, 37, 50, 51 of 62. U loopt vanaf de bushalte rechtdoor de Druifstreek/Tweebaksmarkt op. Post-Plaza bevindt zich na ca. 300 meter aan de rechterkant.

Tip: Plan uw reis op www.9292ov.nl

* Hier kunt u uw auto parkeren. (Post-Plaza heeft geen eigen parkeergelegenheid). Post-Plaza bevindt zich op loopafstand (ca. 5 minuten). Vanuit de parkeergarage steekt u de weg over naar de Voorstreek. Over de brug slaat u linksaf (Tuinen) en vervolgens rechtsaf de Turfmarkt/Tweebaksmarkt op. Post-Plaza staat na ca. 150 meter links. Het is wel mogelijk om betaald te parkeren voor Post-Plaza. Tevens beschikken wij over beveiligde parkeerplaatsen, welke u kunt reserveren ĂĄ â‚Ź 12,50 per 24 uur

Algemene Voorwaarden 2010 / 2011

Op alle door Grand Hotel Post-Plaza uitgegeven offertes en bevestigingen, hanteren wij de Uniforme Voorwaarden Horeca. Deze voorwaarden kunt u gratis opvragen bij Post-Plaza. Tevens kunt u de algemene voorwaarden terug vinden op onze website.

- taste history, enjoy luxury -

26

Zakelijk informatiepakket  

Informatiepakket voor de zakelijke gast van Post-Plaza

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you