Page 132

- saml så mange du kan...

KONCERTKLUBBER

[KULTURFORMIDLEREN] Hvad fik dig til at starte Klub Husfred? Klub Husfred udspringer fra idéen om at bringe skæve og ukendte bands til Aalborg, kort sagt. Sidenhen er der så sneget sig nogle mere etablerede kunstnere fra både ind- og udland ind i programmet, men idéen med at præsentere det krøllede, subkulturelle og alternative, hænger ved. Mange koncertsteders program, er som oftest baseret på hvad der turnérer, hvem der lige har udgivet plader, eller på andre måder er aktuelle bands. Jeg syntes at byen manglede en klubscene, der tog noget musik ind, som var uden for disse kategorier og som måske ikke fik den store omtale i de gængse musikmedier. Derudover syntes jeg at det var på tide, at der kom en koncertscene der havde lidt “smagsdommeri” i udvælgelsen af hvilke bands der stod på scenen. Derfor har jeg tilladt mig, at skabe en klubscene baseret på det musik, jeg synes holder. Det er måske en egocentrisk tanke, men med de tilkendegivelser og den positive respons vi får på vores program, har det ikke desto mindre vist sig at holde vand.

Hvad fik jer til at starte Vil du med på apoteket? Vi havde igennem noget tid tænkt over, hvad vi skulle stille op med Jazzklub Limbo (Studenterhusets nu tidligere Jazzklub). Jazzklub Limbo var ved at have en del år på bagen, og vi havde prøvet at dreje den på mange måder og prøvet at køre den på alle af Studenterhusets tre scener. Vores konklusion blev, efter en lang række fantastiske koncerter, at publikummet til den rendyrkede avantgarde jazz nok var for lille i Aalborg, desværre. Derudover havde vi igennem noget tid også haft lyst til at præsentere kunstnere, som bevæger sig i grænselandet af nogle andre genrer.

Hvad kræver det at styre en koncertklub? Det kræver først og fremmest at man er en ildsjæl, at man tror på de ting man præsenterer og at man tør skille sig ud, frem for at rette sig til. Dernæst kræver det et indblik i musikverdenen og publikumsgrundlaget. Sidst men ikke mindst kræver det en lommeregner, et økonomisk overblik over hvad man kan og ikke kan og et godt hold af frivillige, medhjælpere og aktivister, der kan være med til at løfte læsset.

Er der en særlig koncert du vil anbefale nye besøgende? Der er noget for enhver forkølet tand i de to ”Vil du med på apoteket”-koncerter der er tilbage i år, så vi har svært ved at fremhæve den ene frem for den den anden. I november kan man besøge “apoteket” to gange; Den 9. er der besøg af Frisk Frugt, der sidste år blev nomineret til en Nordic Music Price med udgivelsen “Dansktoppen møder Burkina Faso i det himmelblå rum hvor solen bor, suite”, og 4 Guys From The Future fra det spændende Tambourhinoceroslabel. Frisk Frugt er jo noget outreret, og vi er meget spændte på at se, hvad mødet imellem de to bands munder ud i med deres Concerto Tutti Frutti Future. Slutteligt er vi jo den 29. november ude i den mere eksperimenterende og hårdkogte ende af skalaen med Boda Boda Duo, som kræver både stærke tænder og gode mavemuskler.

Er der en særlig koncert du vil anbefale nye besøgende? Nej, det er der ikke. Jeg så hellere at folk turde komme til så mange arrangementer som muligt og gang på gang lod sig overraske af hvor meget fantastisk musik, der gemmer sig i landets undergrund. Har du et lille praktisk råd til andre, som overvejer at starte en koncertklub? Book med hjertet, tro på din egen musiksmag, lav budgetter der holder, sørg for de bedste rammer for musikere og publikum som det overhovedet lader sig gøre. Og gør det kun fordi du simpelthen ikke kan lade være!

Hvad kræver det at styre en koncertklub? Vi har været i den heldige situation, at vi har kunnet booke uden nødvendivis altid at lave en vurdering af, hvor meget publikum det enkelte arrangement kan trække. Og derudover er det jo blot en fornøjelse at afvikle koncerter i Studenterhuset, hvor der altid er masser af eventyrlystent personale til at klare ærterne.

Har I et lille praktisk råd til andre, som overvejer at starte en koncertklub? Lav det du tror på…..og lad være med at kalde det noget med jazz.

MICHAEL MARINO

MADS MULVAD OG CHRISTIAN SKJØDT

Se mere på: huset.dk/program/klub-husfred

Se mere på: studenterhuset.dk

Booker hos HUSET i Hasserisgade

[132]

Henholdsvis booker hos Studenterhuset og musiker

[et cetera] magazine #3 - 2012  

Aalborgs største magasinproduktion. Mød i dette nummer: Anne Marie Helger, Anette Wille, Niclas Bendixen, Camille Kaasby-Wang, Restaurant ME...