Page 108

[PROFIL]

kom ud af (KLÆDE)

skabet

40-årige Susanne træder ind i Butik Julia i nogle – efter indehaverens mening – alt, alt for komfortable leggins og en bluse, der ikke gør noget godt for hendes velproportionerede krop. Susanne er en flot feminin størrelse 46 og for Lone Jørgensen er det nemt at klæde hende smukt på, fordi hun bærer tøjet flot og fordi snittet gør noget rigtig godt for hendes skikkelse. Susanne får et par skindbukser i lækkert handskeskind på fra LauRie, en antikrosa tunika fra Que og verdens lækreste skindjakke med en smuk pelskrave og patina i læderet på den helt rigtige måde. Jakken er fra E-potempa og kan noget så usædvanligt som vaskes og tørretumbles. Susanne bliver en helt ny kvinde så snart hun får tøjet på. Farverne og snittet klæder hende. Tøjet dækker og fremhæver det det skal, og det store smykke føjer noget karakter til det samlede udtryk.

”Susanne rettede ryggen så snart hun kom i det her sæt. Hun signalerer noget helt andet, end hun gjorde før, og pludselig er hun sådan en man, hvis man mødte hende på gaden, ville bemærke for hendes eksklusive og stilsikre fremtoning. Hun ligner simpelthen en der har styr på livet,” siger Lone Jørgensen, Butik Julia. Susannes hår er afbleget og udpint. Det kruser, fordi afblegningen er gået hårdt ud over hårets sundhed, og farven klæder ikke hendes ellers varme teint. Hos Noble er der ikke så meget tvivl om hvad der skal ske. Frisuren er alt for ”damet” til en ung pige som Susanne og farven for fersk. Hanne Danielsen vælger derfor at farve Susannes hår med en ny teknik kaldet ’ombre-teknikken’, hvor man ligger mørk farve i bunden og lysere farver ovenpå efter en særlig teknik, så det faktisk ser ud som om man har en – klædelig - udvoksning. Klipningen skulle understrege ansigtets linjer, og den smarte korthårsfrisure løftede ansigtet og trak en hel del år fra i det samlede indtryk af Susanne.

HÅRFIN

balance

MAKE it UP!

”Der skete en stor forandring med Susanne efter klipning og farvning. Hun fik varme i ansigtet og kom til at se en helt del yngre ud. Forandringen hos Susanne var virkelig stor, og hun er et godt eksempel på, at man simpelthen kan ændre fremtoning med en god klipning – man føler sig lækker og mere selvsikker - og det kan ses,” siger Hanne Danielsen, Salon Noble. Susanne har en sund og pæn hud, og det klæder hendes teint med det samme håret bliver farvet mørkt. Udgangspunktet for den makeup Gitte Christiansen skal lægge er derfor rigtigt godt. Susanne får lagt en diskret og varm makeup der komplimenterer hendes personlighed og den stil tøj, brille og hår repræsenterer. Gitte Christiansen bruger en primer, en glow-creme og en varm rouge der tilsammen får Susannes hud til at fremstå velplejet og fugtet uden at virke for ”makeuppet”. På øjnene får Susanne farverne Super-nova, Merlot og Oyster, alle tre fra Jane Iredale – og afslutningsvis mascara og cohl der er med til at markere blikket og fremhæve Susannes øjenfarve. På læberne bruger Gitte en diskret, plejende læbestift der ikke stjæler fokus fra de smukke øjne. ”Susanne fik et friskt, vågent og karakteristisk ansigt, da vi havde fået lagt makeuppen. Hun er et fint eksempel på, at der ikke skal så meget til for at skabe en effektfuld forandring. Jeg vil opfordre alle til at følge eksemplet. Når først man har lært hvor få produkter og hvor nemme teknikker der skal til, kan makeup virkelig gøre en forskel i hverdagen,” siger Gitte Christiansen, Liljas Hudpleje.

[108]

[et cetera] magazine #3 - 2012  

Aalborgs største magasinproduktion. Mød i dette nummer: Anne Marie Helger, Anette Wille, Niclas Bendixen, Camille Kaasby-Wang, Restaurant ME...