Page 103

”Jeg vidste næsten med det samme, at her ville jeg gerne bo,” siger hun. ”Gården var også ved at være for stor for os, og samtidigt fik jeg sclerose, så vi var begyndt at indstille os mentalt på, at vi indenfor nogle år skulle finde et andet sted at bo,” fortæller hun. Der gik bare ikke et par år. Der gik nogle måneder og så havde parret besluttet sig. ”Sådan et sted som her tager man ikke chancen og venter. Vi var ret enige om, at når vi ønskede den her lejlighed, måtte vi slå til – så det gjorde vi,” fortæller Steen Wærn Jensen. Byggeriet og renoveringen af Hammerværket er sket med respekt for den fine gamle bygning. Der er gået grundigt og usædvanligt omhyggeligt til værks i både indvendig og udvendig renovering, og den slags glæder en forhenværende bygningskonstruktør. ”Det er tydligt, at man har taget hensyn til, at det her er en bygning fra 1872. Det har der været respekt for i restaureringsarbejdet,” siger Steen Wærn Jensen. ”og når man kom inden for, dengang vi så på det, var de jo midt i arbejdet, så kunne man virkelig se, at tingene blev gennemrestaureret. Der var ikke tale om nogen nemme løsninger, de var simpelthen helt nede i bjælkelaget og arbejde. Det var simpelthen helt fra bunden de tog fat og det har ikke været på tale med lappeløsninger,” konstaterer han. Inge Lise og Steen Wærn Jensen har stort set hele deres ægteskab boet i naturskønne omgivelser med højt til himlen. Nu bor de i et boligkompleks – af den luksuriøse slags – med naboer, fælles hall og i omgivelser der er både historiske og fredede. ”Det var været fint at få naboer – nu har vi jo boet alene herude nogen tid, men efterhånden mangler kun en enkelt lejlighed at blive solgt,” fortæller Inge Lise. Vi har stor glæde af hinanden og føler os ikke fremmede i omgivelser, selvom de ikke ligner det vi kom fra. Lejligheden her er indrettet hyggeligt. Jeg bryder mig ikke om noget der er helt stramt, nyt og rent – og sådan virker det ikke, selvom det jo faktisk er helt nyt,” siger Inge Lise. Lejligheden på 196 indeholder entre, bryggers, køkken, to badeværelser, tv- og opholdsstue, to værelser og den det skønneste havestue-anneks, med udgang til stor træterrasse hvorfra der er nedgang til parrets private have. Havestuen er et af parrets favoritsteder i boligen – og herfra kan årstidernes skiften følges på tætteste hold – ligesom lysindfaldet er med til at skabe boligens naturlige døgnrytme. ”På den måde er skiftet ikke så stort. For os er naturen vigtig – og den har vi stadig lige udenfor vinduerne,” siger Steen Wærn Jensen. Området herude er skønt, med gode stier og mulighed for at gå nogle gode ture.” Det er rigtigt nok, at lige uden for vinduet rejser tårnhøje træer sig. Der er højt til himlen og de rækker af for længst udslukte skorstene der er udsigt til fra lejlighedens tv-stue vidner på en stille, smuk måde om al det arbejde der er lagt i bygningerne her. Dengang og nu.

[103[] ] 3

[et cetera] magazine #3 - 2012  
[et cetera] magazine #3 - 2012  

Aalborgs største magasinproduktion. Mød i dette nummer: Anne Marie Helger, Anette Wille, Niclas Bendixen, Camille Kaasby-Wang, Restaurant ME...