Page 1

Nr 3/2015

Ohoj

Nyheter från Poseidon Travel

Den marina resebyrån

Poseidon inleder fördjupat samarbete med Dream Yacht Charter Poseidon Travel utökar nu samarbetet med Dream Yacht Charter, världens näst största charteroperatör med över 500 båtar i flottan, födelat på 35 baser i hela världen. ”Dream Yacht har en unik produkt Cabin Charter som vi valt att kalla Segelkryssning” säger

Lars Linderot, VD på Poseidon. Detta alternativ passar dig som drömmer om att någon gång prova en riktigt stor båt med besättning, utan att hyra hela båten. Eller dig som uppskattar full service som på ett kryssningsfartyg men föredrar att vara med 12 gäster i stället för 3 600 ombord.

Utöver segelkryssningar kan vi erbjuda stora båtar med besättning från 50-82 fot samt ett brett urval båtar för dig som vill segla på egen hand. Vi kan via Dream Yacht Charter även erbjuda mycket förmånliga villkor för dig som funderar på att köpa en egen båt för uthyrning i Medelhavet.

..... fortsättning på sid 2

I år valde vi att segla med en 80 fots katamaran med besättning. Fantastiskt. Vi hade vår egen rymliga hytt med dusch och WC, åt härlig frukost, lunch och middag som kocken lagade. Vi lärde känna trevliga människor och besökte underbara hamnar och vikar som vi själva aldrig hade hittat. Katamaranen seglade otroligt fint i alla väder. Det här är definitivt en ny variant av seglingssemester som vi ska göra om.

Vi var 12 gäster ombord så

det var gott om plats

God mat i nya, glada vänners sällskap

Dream Yacht Charter......sid 2 Köp båt förmånligt......sid 2 Temaresor......sid 3 www.poseidontravel.se

Världskryssning......sid 4


Nya, spännande destinationer med Dream Yacht Charter Loïc Bonnet startade Dream Yacht Charter på Seychellerna 2001, med endast 6 båtar. Den första kunden på Seychellerna var en av Poseidon’s återkommande kunder. Åren före uppstarten av det egna bolaget hade Loïc olika chefsbefattningar på Stardust Marine, Sunsail och Moorings. Denna erfarenhet och många kontakter inom branschen med olika båttillverkare och platschefer på charterbaser har varit viktiga för att bygga företaget till dagens position och styrka. Genom Loïc Bonnet’s dynamiska ledarskap har företaget idag växt organiskt och genom köp av mindre operatörer, till att omfatta en flotta på över 500 båtar. Verksamheten är spridd på 35 baser i världens bästa seglingsfarvatten i bl.a; Indiska Oceanen, Medelhavet, Västindien, Australien, Söderhavet, Nordamerika och Bahamas. Idag är Dream Yacht Charter en av världens ledande operatörer av båtar med och utan besättning.

Segla i världens bästa farvatten Upplev exotiska smaker i Thailand och Malaysia, en BBQ i Australien, en jump-up på fredag kväll i Jungfruöarna, helt orörda stränder i Nya Kaledonien eller antikens historia och kultur i Grekland och Turkiet. Dream Yacht Charter har alltid en destination som passar varje seglare och alla drömmar. Våra baser är små och intima för att ge våra kunder en personlig genomgång av seglingsområdet och en noggrann genomgång av båten och dess utrustning. Vår personal är handplockade och serviceinriktade för ge våra kunder bästa tänkbara service.

Den rätta båten för dig

Dream Yacht’s exklusiva båtar med besättning Dream Yacht Charter har även en egen flotta av lyxiga båtar med besättning och service ombord, i några av världens mest exklusiva seglingsområden. Under tiden som du och dina gäster är upptagna med att bada eller snorkla i en lagun på en atoll i Tahiti tar besättningen hand om båten och allt ombord så att

du får en seglingsupplevelse som slår allt annat. En Dream Yacht segling med besättning kommer att skämma bort dig med exotisk mat, fina drycker och fantastiska solnedgångar från båtens stora akterdäck i världens bästa seglingsfarvatten.

Seglingskryssning ”By The Cabin Vacations” Har du lust att segla i destinationer som Madagaskar, Mauritius eller Martinique men är osäker om du kan hantera en stor båt, vill bara koppla av utan ansvar eller får kanske inte med dig en hel besättning? Boka i så fall en hytt och en seglingskryssning med oss på en av våra stora och stabila katamaraner. Vi har detta alternativ på de allra flesta av våra destinationer i hela världen. Du får en avkopplande semester utan några bekymmer, bara sköna dagar ombord, god mat, sol och bad. Gå in på vår on-line bokningstjänst på www.poseidontravel.se så får du upp alla alternativa rutter, datum och priser.

Båtarna servas och underhålls mycket noga före och efter säsongen liksom mellan varje charter. Flottan uppdateras regelbundet för att försäkra oss om att vi har det bredaste urvalet i branschen av förstklassiga enskrovs segelbåtar, segelkatamaraner och motorkatamaraner. Vi erbjuder ett brett utbud av modeller från ledande båtvarv som Beneteau, Jeanneau, Dufour, Bavaria, Catana, Lagoon och Fountaine Pajot. Båtarna är komplett utrustade och klara för att kasta loss på din segling med allt från nytvättade lakan och handdukar, snorkelutrustning, fulla vattenoch dieseltankar till en bekväm jolle.

Köp båt till mycket förmånligt pris

Välj din nya båt från sju kända varv och ett flertal modeller och storlekar. Här en Oceanis 48. www.poseidontravel.se

Dream Yacht Charter ger dig möjligheten att äga en egen ny charterbåt och samtidigt njuta av fördelen att kunna segla i alla deras seglingsområden i hela världen. Med Dream Yacht Charter har du fler program och flexibla val att köpa och äga din båt under företagets management, utan alla kostnader, arbete och utmaningar som ett traditionellt båtägande för med sig. Dream Yacht Charter är den enda charter­ operatören som erbjuder fem individuellt utformade management avtal. Dessa avtalsalternativ inkluderar olika finansieringslösningar, fasta månadsvisa intäkter eller rörliga intäkter baserat på uthyrningsgrad. Vi hjälper dig i förarbetet fram till beslut av båtmodell, seglingsområde och avtalsvillkor samt en planering av vad som händer efter avtalets utgång för maximalt andrahandsvärde på din båt. Dream Yacht Charter erbjuder båtar och olika modeller från ledande varv. Du kan i vissa fall även få en båt med dina egna val av layout, utrustning och övrig specifikation. Oavsett om du funderar på en enskrovs segelbåt, katamaran, motorbåt eller båt för uthyrning med besättning, har vi det största urvalet av båtar och alternativ. Givetvis inkluderar ditt båtköp en båt som sköts professionellt under hela avtalstiden av världens största privatägda charteroperatör. Välkommen att kontakta Lars Linderot för en djupare diskussion om båtköp.


6 fantastiska äventyr du kan uppleva inom en snar framtid Här har vi listat några av de spånnande temaresor som står för dörren. Fortfarande kan vi ordna plats till ytterligare någon eller några gäster. Läs mer på vår hemsida och hör av dig snabbt! Magisk nyårskryssning ”Tusen och en natt” 25 december 2015 – 3 januari 2016 Vi gör en unik kryssning med MSC Cruises och vår erfarne reseledare. Vi kryssar längs Arabiska Halvön med start i Dubai där vi bor en natt före och efter kryssningen. Sedan angör vi Abu Dhabi, Muscat i Oman, Khasab och Khor al Fakkan - mytomspunna platser med spännande historia. MSC Cruises är ett italienskt rederi och vårt fartyg MSC Musica är ett komfortabelt, mindre och intimt fartyg. När det gäller service erbjuder MSC

Cruises en europeisk känsla, exklusiv men inte påträngande. Besättningens uppgift är att överträffa dina förväntningar och få dig att njuta i fulla drag. Att rederiet är italienskt avspeglar sig i menyerna men det erbjuds även lokala specilaiteter från de länder vi besöker. Allt är inkluderat i priset (t.o.m. utflykter, dryck och dricks) fr. 22.900:-/person.

Nyfiken på Vietnam? Vi gör en oförglämlig lyxkryssning 29 november – 13 dec. 2015 Följ med på en lyxkryssning med Azamara Quest till Främre Orientens exotiska farvatten. Upplev en mix av spännande länder, kulturer och sevärdheter. Vi flyger till Hongkong och bor två nätter på hotell. Under en dagstur får vi uppleva det bästa av Hongkongs sevärdheter. Efter incheckning ombord på Azamara Quest sätts kursen mot Vietnam. I Vietnam lägger fartyget först till i Halong Bays storslagna skärgårdslandskap, listat som världsarv. Utforska

de spektakulära kalkstensklipporna ombord på en traditionell djonk eller åk på dagstur till Hanoi med sin fusion av modern och kolonial arkitektur. Därefter angör vi Danang och sedan Saigon. Upptäck staden på egen hand eller följ med på en av dagsturerna. Sista hamn blir Singapore där vi får en sightseeing. Amazara Quest är ett litet exklusivt fartyg med extra hög kvalitet och all inclusive service ombord. Fartyget tar endast 690 passagerare.

Expedition till Antarktis och en storslagen, orörd natur 25 januari - 14 februari 2016 Antarktis är jordens mest extrema vildmark och den mest storslagna. Som besökare får du inte lämna annat än egna fotspår. Och inte ta med något annat än det dina fem sinnen kan lagra. Vårt fartyg är Fram, ett specialbyggt expeditionsfartyg ägt av norska Hurtigruten. Tillsammans siktar vi val, fåglar, sälar och oändliga former av is. Kryssningen utgår från Ushuaia på Eldslandet och går först till Sydshetland, sedan till fjordarna på an-

tarktiska halvön.. Vändpunkt är södra polcirkeln. Då är vi nere på S 66° 33’. Vi stiger iland varje dag. Ombord kan du lyssna till intressanta föredrag om djur, natur, politik, forskning och upptäcktsfärder i Antarktis. På återresan rundar vi Kap Horn och får höra Carina och Erling Matz berätta om de gamla segelfartygens kamp kring den fruktade klippan.

Härlig seglats med Star Clippers från Kuba till St Maarten 23 mars – 9 april 2016 Vi gör en fantastisk segelkryssning med Star Flyer i Västindien. Under sammanlagt 16 dagar får vi uppleva unika platser och miljöer i Havanna, Cienfuegos, Jamaica, Santo Domingo, Jungfruöarna och St Martin. Vi flyger med KLM via Amsterdam till Havanna där vi bor bekvämt i gamla stan, Habana Vieja, de första tre nätterna. Vi åker klassisk amerikanare, följer Hemmingway’s fotspår och ser alla sevärdheter innan vi den 26/3 reser tvärs

över ön till hamnstaden Cienfuegos där vi går ombord på Star Flyer. Vårt första strandhugg blir Montego Bay på Jamaica. Port Antonio nästa dag innan vi njuter två dagar till havs i den ljumma passadvinden. Därefter följer anlöp i Santo Domingo på Dominikanska Republiken. I Brittiska Jungfruöarna besöker vi öarna Jost van Dyke, Tortola och Virgin Gorda.. Seglingen avslutas på St Martin där vi avslutar med ett par dar på ett strandhotell.

Lyxkryssning från Santiago de Chile till Buenos Aires 15 januari - 2 februari 2016 Följ med på en riktig drömresa med exklusiva Princess Cruises: Från Santiago de Chile och Valparaiso tar vi oss söderut längs kusten in i vackert fjordlandskap, genom Magellans sund, Punto Arenas, Eldslandet och exotiska Ushuaia i Argentina. Vi seglar runt den legendariska Kap Horn till Falklandsöarna och upp längs med Sydamerikas östkust till pingvinerna i Puerto Madryn, upplever storstadsliv i Montevideo innan vi når den stora finalen i tangons hemstad

Buenos Aires. Ombord kan du självklart njuta av allt som man kan förvänta sig på ett modernt kryssningsfartyg med stort urval av restauranger, kaféer, live musik och shower. Stämningen ombord är avslappnad och när du inte njuter av kulinariska höjdpunkter av ett eller annat slag kan du gå på utomhusbio under stjärnorna. Pris fr. 54.400:-/pers helpension inkl. flyg och 2 hotellnätter i Santiago de Chile.

Eskadersegling vid Söderhavsöarna – ett minne för livet 29 mars – 16 april 2016 För 5:e gången arrangerar vi en eskadersegling i Sällskapsöarna, Franska Polynesien. Vi seglar med nya, stora och bekväma 48 fots katamaraner från Moorings med all modern utrustning, speciellt anpassad för segling i tropiska farvatten. Med på hela resan finns tre personer med stor erfarenhet och som kan hjälpa till om något oförutsett skulle hända; en reseledare, en eskaderledare och en inhyrd skeppare på ledarbåten som också har stor erfarenhet av de lokala

förhållandena. Vi börjar med några sköna dagar på lyxigt hotell på huvudön, Tahiti, innan vi flyger vidare till Raiatea för 13 dagars segling i paradiset. Vi tillbringar ett par dagar på varje ö; Raiatea, Huahine, Tahaa, Maupiti och Bora Bora. Efter seglingen åker vi tillbaka till Tahiti för ytterligare ett dygn på hotell innan hemresan till Skandinavien. En gång i livet måste man segla i Söderhavet! Paketpris 62 500 SEK.

Chatta med oss på nätet Nu kan du gå in på vår hemsida och få svar direkt på dina frågor via chatten. Det gäller bara att någon av oss på kontoret är online just då. Prova! www.poseidontravel.se


6/1 – 3/5 2017:

Gör en världskryssning med Silversea Cruises och besök 25 länder Nu kan vi redan ta emot bokningar till Superlyxiga Silversea Cruises World Cruise 2017, en exklusiv 116-dagars resa från San Fransisco till Monte Carlo ombord på Silver Whisper, 6 januari - 3 maj 2017. Detta fantastiska reseäventyr omfattar 62 unika destinationer i 25 länder, med många långa stopp och övernattningar som ger dig gott om tid att ta in alla intryck, ljud och smaker från stora städer, utsökta vinregioner, nya och gamla arkitektoniska mästerverk. Med endast sviter ombord, avseglar eleganta Silver Whisper från San Fransico den 6/1 2017 med kurs mot Hawaii och sedan över datumlinjen till Söderhavet, Nya Zeeland och Australien. Därefter ställs kursen mot tropiska paradis som Bali och Sandakan innan vi kommer fram till Shanghai, Hong Kong och Singapore’s kuster. Indiens tempel och Arabiska halvöns sanddyner, Suezkanalen utforskas innan vi besöker Medelhavets hamnstäder. ”World voyages are all about cultural immersion, new discoveries, and having time to get to know your fellow travelers,” säger Tina Kirfel, Silversea’s General Manager för Europe, Middle East och Africa. ”Our intimate Silver Whisper accommodates just 382 guests, providing the perfect club-like ambiance where cosmopolitan guests can mingle and form lasting friendships as they journey to experience some of the most fascinating and secluded places on Earth.”

Utökade mervärden och extra bekvämligheter Gäster som kryssar alla 116 dagarna på World Cruise 2017 kommer att njuta av särskilda bekvämligheter och upplevelser, inklusive en Bon Voyage mottagning med middag och övernattning på Four Season’s i San Fransico, fri Business Class flyg och transfer, 4000 US$ Onboard Spending Credit (per dubbelhytt), fri tvättservice och presenter i hytten! Dessutom är servicen utökad 2017 till fri WiFi uppkoppling för alla gäster som är med 116 dagar.

EUROPE Monte Carlo Civitavecchia (Rome) Sorrento

Valletta

NORTH AMERICA

Piraeus (Athens)

Lipari

San Francisco

Nafplion

Siracusa

Port Said Alexandria Suez Canal

Sharm El Sheikh

ASIA

Dubai

Aqaba

Safaga

Doha Sir Bani Yas Abu Dhabi Salalah

Shanghai

Fujairah

Keelung

Hong Kong

Lahaina

Kaohsiung

Muscat

Mumbai

Ko Samui

AFRICA

Sabang

Colombo

Ho Chi Minh City

Penang

SilverSea WOrlD CrUiSe

Manila

Nha Trang

Phuket

Cochin

Hilo

Bangkok

Honolulu

Boracay

PACIFIC OCEAN

Sandakan

Port Klang (Kuala Lumpur)

Singapore

Celukan Bewang

INDIAN OCEAN

Benoa

2017

Apia

Exmouth

San FranciSco to Monte carlo

Geraldton

Nuku’alofa

AUSTRALIA Newcastle

Fremantle

Adelaide

January 6, 2017

Melbourne

Auckland

Sydney

Burnie

Tauranga New Plymouth Nelson

Gisborne Wellington

Den som inte vill följa medarrIvE på hela världskryssningen kan välja att följa med på en eller flera delsträckor. arrIvE DEParT arrIvE DaTE DEParT DaTE DaTE FRIDAY, JANUARY 6, 2017 Embark Silver Whisper

22 Benoa, Bali, Indonesia celukan Bewang,

23 Upptäck antika och moderna underverk Bali, indonesia .......... 18:00 6 San Francisco, California, uSa

8:00

22:00

DEParT

SATURDAY, APRIL 1, 2017 1 Day at Sea

..........

..........

8:00 16:00 det på underhållning ombord, matdemonstrationer, 2 Mumbai, india 7:00 18:00 .......... .......... vinprovning och provsmakning av regionala.......... specia.......... 3-4 Days at Sea 8:00 19:00 Fujairah, Uae 8:00 14:00 liteter –.......... allt .......... för att ge 5dig ytterligare dimensioner till 6 abu Dhabi, Uae 8:30 23:00 platserna vi besöker. 8:00 15:00 7

nEW

Days at Sea Njut av flera långa stopp, ibland ett par24-25 dagar, ibland .......... .......... 7-11 Days at Sea 26 Sandakan, Malaysia över nattUSa på varje destination 8:00 18:00och otroliga tillval 12 en Hilo, Hawaii, 27 Day at Sea lahaina, Hawaii, USa 8:00 Silversea’s 23:00 att 13utforska ännu mer med 28prisbelönta Boracay, Philippines* nEW Sir Bani Yas, Uae 8:00 18:00 14 Honolulu, Hawaii, USa 7:00 23:00 landarrangemang. Som exempel kan WEDNESDAY, nämnas Ayer’s 8 Doha, Qatar 8:00 17:00 MARCH 1, 2017 .......... .......... 15-19 Days at Sea 9 Dubai, uaE 8:00 Rock,DayTaj Mahal, och Ankor Wat templet1 iManila, KambodPhilippines 8:00 18:00 at Sea, .......... 10 Dubai, Uae 7:00 .......... .......... cross international Dateline, lose .......... .......... 2 Dayfår at Seamöjja. 21 Utöver detta ingår tre äventyr i land. Du a day 11 Muscat, oman 8:00 18:00 3 Kaohsiung, taiwan 8:00 15:00 ligheten att uppleva Kinas 8:00 berömda terrakottaarmé 22 apia, Somoa 18:00 .......... .......... 12 Day at Sea 4 Keelung (taipei), taiwan 8:00 18:00 .......... 23 Daypå at Sea 13 Salalah, oman i Xian en dygnsutflykt .......... från Shanghai, 12:00 18:00 .......... .......... 5 träffa Day at Seavilda 24 nuku’alofa, tonga 7:00 13:00 .......... .......... 14-17 Days at Sea 6Abu Shanghai, china 8:00 exotiska djur på Sir Bani Yas, utanför Dhabi .......... .......... 25-26 Days at Sea 18 Safaga, egypt 7:00 21:00 .......... 7 Shanghai, china 18:00 följt27 av en storslagen lunch8:00på19:00 öns exklusiva resort. auckland, new Zealand 19 aqaba, Jordan 9:30 21:00 .......... .......... 8-9 Days at Sea 28 tauranga, Zealand till 40-talets 8:00 17:00 Dröm dig new tillbaka livemusik under en 20 Sharm el Sheikh, egypt 6:00 14:30 10 Hong Kong, china 8:00 29 Gisborne, new Zealand nEW 8:00 och 18:00 hjältar på Hangar 21 Suez canal transit 3:30 17:30 nostalgisk kväll bland flygplan .......... 11 Hong Kong, China 30 Wellington, new Zealand 12:00 22:00 21 Port Said, egypt 18:30 20:30 .......... 12 Hong china 14:00 37 31 i Pearl Harbour,nEW Hawaii.8:00Dessutom får allaKong, gäster nelson, new Zealand 18:00 22 alexandria, egypt 8:00 19:00 .......... .......... 13 Day at Sea som är med mer än 50 dagar vara med om ett festligt .......... .......... 23 Day at Sea WEDNESDAY, FEBRUARY 1, 2017 14 nha trang, Vietnam 8:00 14:00 24 Piraeus (athens), Greece new Plymouth, beachparty med underhållning på Boracy Islands. 7:00 23:00 15 Ho chi Minh city, Vietnam 1 8:30 7:00 14:00 nEW new Zealand 25 nafplion, Greece 8:00 18:00 .......... Ho chiMalta’s Minh city, Vietnam Vi 2-3fårDaysäven se en exklusiv föreställning16 på 13:00 .......... .......... at Sea .......... .......... 26 Day at Sea .......... .......... 17 Day at Sea ”Teatru Manoel”, teater från 4 newcastle, australia en vackert 13:00 restaurerad 23:00 27 Valletta, Malta 23:00 18 Bangkok (Klong toey), thailand 8:00 på Silver Whisper Ombord finns endast 8:00 sviter 5 Sydney, australia 8:00 1700-talet. 28 Siracusa, Sicily, italy 8:00 22:00 .......... 19 Bangkok (Klong toey), thailand 16:00 .......... Sydney, australia 22:00 var och en elegant utformad i egen stil. 29 lipari, italy 67 Ombord kommer du att få många tillfällen till 8:00 18:00 20 Ko Samui, thailand 9:00 14:00 .......... .......... Day at Sea 30 Sorrento, italy 8:00 18:00 .......... .......... 21 at Sea deatt 8mingla med framstående experter påDayvåra Burnie, tasmania 8:00 16:30 22 Singapore 8:00 MONDAY, MAY 1, 2017 Priser 9 Melbourne, australia stinationer, djur, natur och samt forskare, 8:00 historia 21:00 1 civitavecchia (rome), italy .......... 23 Singapore 7:00 20:00 17:00 .......... .......... 10 Day at Sea All-inclusive kostnad2för att följa med hela sträckan diplomater och andra specialister. Varje dag bjuds Monte carlo, Monaco Port Klang (Kuala lumpur), 12:00 24 11 adelaide, australia 8:00 19:00 8:00 19:00 Malaysia på World Cruise 2017 är från 525 000 SEK per per.......... .......... 12-14 Days at Sea 25 Penang, Malaysia 8:00 18:00 overnight in Port son baserat på dubbelsvit inklusive flyg i Business 15 Fremantle, australia 8:00 World cruise event 26 Phuket, thailand 8:00 17:00 .......... Class från Stockholm, Köpenhamn eller sailing Oslo. 16 Fremantle, australia Silversea experience for guests 50+Det days 17:00 27 Sabang, indonesia 9:00 17:00 nEW indicates Maiden Port 17 Geraldton, australia nEW 8:00 18:00 .......... möjlighet .......... 28 Day at Sea finns även att vara med på en eller flera .......... .......... all offers, itineraries and programmes are subject 18 Day at Sea .......... .......... 29 Day at Sea delsträckor. För komplett information, gå in på vår to change without notice. 19 exmouth, australia 8:00 18:00 30 colombo, Sri lanka 7:00 17:00 hemsida: *Voted the world’s second-best island destination, .......... .......... 20-21 Days at Sea 31 cochin, india 12:30 17:30 Travel & Leisure, 2013 poseidontravel.se/kryssningar/silversea-cruises/

Silver Whisper kännetecken - Intimt ultralyxigt fartyg för endast 382 gäster - Alla hytter är sviter, 85% med balkong - Butler service till varje svit - Fria drinkar, viner, öl, champagne - Fri sittning i alla restauranger inkl special som Re lais & Chateaux - All dricks, skatter och avgifter inkluderat

Delsträckor

Silversea Cruises är innovatör av ultra-lyx i kryssningsindustrin med gemytlig och avslappnad elegans.

6/1 San Fransico - Aukland, 14 dagar 27/1 Aukland - Melbourne, 14 dagar 9/2 Melbourne - Bali, 15 dagar 22/2 Bali - Hong Kong, 18 dagar 11/3 Hong Kong - Singapore, 13 dagar 23/3 Singapore - Dubai, 18 dagar 10/4 Dubai - Athen, 16 dagar 24/4 Athen - Monte Carlo, 10 dagar

Nyhetsbrevet Ohoj utges av Poseidon Travel AB, Kajpromenaden 22, 252 67 Helsingborg. Ansvarig utgivare: Lars Linderot Tel 042-37 40 00, info@poseidontravel.se - www.poseidontravel.se Återgivande av innehållet tillåts med angivande av källan. Poseidon Travel ingår i resebyråkoncernen Intoit Holding AB - www.hummingbirdtravel.se

Ohoj nr3  
Ohoj nr3  
Advertisement