Page 2

Hög tid att boka din segling i Västindien

höst/vinter/vår 2015-16. Du får bättre pris på hyra och flyg. Vi kan segling i Västindien sedan mer än 30 år tillbaka, och kan hjälpa dig med att planera drömresan oavsett var du vill segla: - Virgin Islands, starta från Tortola (BVI) eller St Thomas - Leeward Islands, starta från St Martin eller Antigua - Windward Islands, starta från Guadelope, Martinique eller St Lucia - Grenadinerna, starta från St Lucia, St Vincent eller Grenada Vi hjälper er med att boka flyg, hotell, transfer, ordna proviantering och boka båt med eller utan besättning. Vi har ett flertal båtmodeller att välja bland. Om du vill söka dig utanför de vanligaste seglingsområdena ovan, så kan vi även erbjuda segling i Belize, Mexico eller Puerto Rico. Varje område och ö i Västindien har sin egen speciella och oftast våldsamma historia från tiden då kolonialmakterna Spanien, Frankrike, England och Holland slogs om öarna. Man eftersträvade kontroll över sjöfarten från Central- och Sydamerika och dess rikedomar. Också Sverige gjorde ett försök att etablera sig i området under åren 1784-1878 då

ön St Barthélemy var svensk koloni. Tanken var att hamnen Gustavia, uppkallad efter Gustav III som förhandlade till sig ön från Frankrike, skulle bli en lysande affär som tullfri hamn på rutten till Europa. Vi har själva under 30 års seglingar besökt alla Västindiens seglingsområden från Cuba’s orörda skärgård i väster till Grenadinera längst i söder skaffat den erfarenhet som krävs för att kunna arrangera din egen drömsegling i hyrd båt. Det bästa är att här kan du segla året om. Läs mer om våra seglingsparadis på hemsidan www. poseidontravel.se/vastindien Där kan du se priser och även reservera båt online.

Antarktis...fortsättning fr. sid 1: tionen utgår från Ushuaia, som är världens sydligaste stad. Vi kommer att angöra Falklandsöarna, Sydgeorgien och Sydorkneyöarna innan vi når Antarktis. Platser med dramatisk historia, unikt djurliv och vacker natur. Färdledare på expeditionen är Carina och Erling Matz som är väl förtrogna med Antarktis. - Det är trettio år sedan vi första gången kom hit ner. Då blev det närkontakt med vikval och nyfikna hakremspingviner. Vi beundrade stora vandringsalbatrosser som svävade ovanför havsytan och vi rundade Kap Horn i en fyra och en halv meter lång gummibåt. Det hade ingen gjort tidigare. Sedan dess har det blivit två seglingar ner till Antarktis – dock inte i gummibåt. Starkaste minnet från Antarktis är möte med knölvalar. Vi satt i en ribbåt och var så nära att vi hade ögonkontakt med det gigantiska, graciösa däggdjuret. Kontakta oss för utförlig information om detta fantastiska äventyr! Paketpris från 98.900 kr/pers.

Eskadersegling är det roligaste I sommar är det det 30:e året som vi arrangerar segling med charterbåtar i varmare farvatten. I Turkiet har vi tillsammans med Kryssarklubben arrangerat eskadersegling de senaste 11 åren. I år omfattar seglingen två eskadrar med 10 dagars segling för varje. Med 10 dagars segling får vi mer tid att stanna på intressanta platser och kan koppla av på ett helt annat sätt. Eskaderprogrammen avslutas med två dagar i Antalya. Den första eskadern utgår från Göcek den 19/9 och avslutas i Kas den 30/9 med hemresa från Antalya den 2/10. Den andra eskadern utgår från Kas den 30/9 och avslutas i Göcek den 10/10 med hemresa 12/10 från Atnalya Vi kommer att disponera samma 5 båtar för max 30 personer under båda eskadrarna. I vanlig ordning har vi skepparmöte vid niotiden på morgonen och under dagen är det fri segling till dagens hamn. Dagsetapperna är lagom långa. Det är olika karaktär på de hamnar och platser vi kommer att möta. Från en vik med en restaurang och en brygga till litet större samhällen och någon stad.

Dagens och gårdagens historia är närvarande överallt och att uppleva Turkiet är som den yppersta historie- och kulturlektion. Frukost och lunch brukar vi äta ombord men på kvällen går vi till någon bra restaurang. Det turkiska köket anses tillhöra de bästa i Medelhavet.

Nyhet: Vin- och kulinarisk eskadersegling i Kroatien Kusten och öarna kring Split är seglarnas paradis med många moderna marinor och charmiga hamnar. Navigationen är enkel och väder och vindar bjuder sällan på några överraskningar. Sammantaget är det ett behagligt område fullt av vänliga människor som är angelägna att välkomna alla turister och seglare. Här anordnar Sunsail i år två eskaderseglingar med fokus på mat och vin. Den första startar 6 juni och den andra 19 september. Båda är med en veckas segling. Rutten blir Trogir utanför Split- Solta - Vis - Hvar - Brac och åter till Togir och det kommer att bli många båtar i eskadern med seglare från flera olika länder. Vi kommer att besöka vingårdar med

www.poseidontravel.se

vinprovning, goda restauranger samt se och höra om lokal kultur och historia. På öarna Vis och Hvar gör vi en intressant utflykt. Är ni ett sällskap som vill hänga med på eskaderseglingen, så ordnar vi en båt som passar i storlek och komfort. Är ni ett par eller du själv, så bokar vi in er på en båt med andra gäster.

Eskadersegling, Franska Polynesien 33 av våra gäster har nyss kommit hem från Söderhavet. I april 2016 arrangerar vi en ny eskadersegling i detta underbara paradis. Endast 24 platser, så anmäl dig nu.

Seglingskurs med instruktör ombord Om du inte kan segla så har vi bra sätt att lär: Hyr en 47 fots segelbåt med skeppare/seglingsinstruktör ombord. Följ någon av våra eskaderseglingar Hvar Flotilla (söderut) eller Krka Flotilla (norrut) från Trogir. Tre i besättningen får ett internationellt gångbart certifikat (ICC - International Certificate of Competence) som gäller för hyra av båt i de fletsa länder. Alla i besättningen får efter seglingsveckan ett RYA Start Yachting Course Certificate. Split är den idealiska utgångspunkten för segling utmed Kroatiens långa kust. Det är lätt att ta sig hit med flyg, bil eller färja och det är i närområdet som de flesta charterföretag har sina baser. Med Split som utgångshamn kan man välja mellan att segla söderut bland Dalmatiens större öar ner mot Dubrovnik eller norrut till den naturparken Kornati. Med Split menar vi många olika marinor inom 15-45 minuters transfer från Splits flygplats, såsom Trogir där vårt systerföretag Croatia Yacht Club har sina båtar, Agana Marina utanför Trogir där SUNSAIL och MOORINGS har sina båtar samt Trogir, Kastella och Split stad. Dream Yachts som vi också samarbetar med, har sina båtar i Sibenik och Trogir. I området finns två städer som är med på UNESCO:s världsarvslista, Split och Trogir. De centrala delarna av Split är från 300-talet e.Kr då den romerske kejsaren Diocletianus byggde sitt sommarresidens här. Sedan dess har öarna varit viktiga handelsplatser, Marco Polo kommer från Korcula och Brac, Solta, Hvar och Vis har alla historiska städer från tiden då området hörde till republiken Venedig.

Ohoj nr2  
Ohoj nr2  
Advertisement