Page 1

RIBE 2012/FISH

2012

SPREMLJEVALNI KULTURNO UMETNIŠKI DOGODKI OB SVETOVNEM MLADINSKEM RIBIŠKEM PRVENSTVU

1. Skupaj ustvarimo najdaljšo ulično razstavo! V naši občini bomo gostili najboljše svetovne mlade ribiče, njihove spremljevalce, trenerje, medije in zato bi radi pokazali, da smo ustvarjalni, iznajdljivi , delavni in da se ob vsem te tudi zelo zabavamo. Skupaj bomo označili pot iz centra Sevnice do prizorišča ribiškega prvenstva. Na svojstven način bo vsak izmed nas ustvaril ribico, ribo ali ribona, kot usmerjevalno tablo . Uporabite lahko različne materiale in s tem pokažite svojo ustvarjalnost. Predlog pobudnice Jerce je enostaven. Doma vzemite karton , nanj narišite ribo in jo obrežite. Uporabljajte čim več odpadnega materiala, lahko poslikate tudi les ali morda staro likalno desko, stare krpe nalepite na karton in nato poslikate – kolaž ali lepljenka… Pokažimo, da imamo odnos do okolja in da skrbno ravnamo z odpadnim materialom. Naj vas ne omejujejo finance, kajti z denarjem si ni moč kupiti ustvarjalnosti in lepote, lahko pa jo ustvariš in deliš z drugimi. Kdor želi lahko ribo izdela sam doma, če pa bi se radi družili ali ne veste kako bi izpeljali svojo idejo potem pridite na

poletno likovno kolonijo RIBE 2012/FISH 2012 21.7. IN 22.7. OD 10. DO 18. URE, GRAD SEVNICA S seboj prinesite ves potrebni material za ustvarjanje (podlago, barve, škarje ,….), predvsem pa veliko dobre volje. Obenem bomo zbirali tudi prijavnice za tradicionalni kreativni tabor AX3 ali Aspektax3. Ribe2012 bomo postavljali ob cesti, kot

otvoritev največje ulične razstave, v torek, 24. julija , s pričetkom ob 17 uri izpred železniške postaje. S posebnim ustvarjalnim , umetniškim navdihom bodo usmerjale obiskovalce in vse mimoidoče. Pridružite se nam in skupaj bomo postavili največjo ulično razstavo in pokazali, da zmoremo in da nam ni vseeno!


2.

ARTILERIJA , kot se imenuje skupina slikarjev , ki so lansko leto poslikali stene ob vhodu v Bowling Sevnica, na Avanturi barve 3, bodo, v sklopu spremljevalnih, kulturnih prireditev ob svetovnem mladinskem ribiškem prvenstvu, poslikali hišico na parkirišču v Šmarju . V duhu ribic bo hišica zaživela o dogajanju na prvenstvu. Obenem bo vezni člen najdaljše ulične razstave, ki se nam obeta. Poslikave se bodo lotili v soboto, 7. Julija.

Člani Artilerije so: Liljana Čuček iz Novega mesta, Petra Pozderec, Matic Svažič in Jerca Šantej iz Sevnice

3. Razstava na gradu V sklopu spremljevalnih prireditev bo 27.7. ob 20 uri, na gradu Sevnica, otvoritev razstave dveh Istrskih umetnikov na temo rib. Tea Bičič- in Zaneto Paulin se nam bosta predstavila s svojimi deli. Tea Bičič, rojena leta 1979. Diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Benetkah, pri prof. Paola Tessaria. Članica HDLU-a Istre (hrvaško združenje umetnikov). Imela je dvajset samostojnih razstav in sodelovala na številnih skupinskih razstavah doma in v tujini. Za svoje delo je prejela več nagrad in priznanj. Sodelovala je na številnih likovnih kolonijah. Živi in dela v Labinu Zaneto Paulin Medijski manipulator (novinar, fotograf, oblikovalec, proizvajalec) iz Istre. Soustanovitelj EGOIST ARTZ & PARTZ art & design production z Majo BRIŠKI. Dobitnik posebno omenjene nagrade iz natečaja na Beneškem bienalu umetnosti za najpomembnejšo fotografijo sodobnega umetniškega dela v letu 2009. Zadnji solo projekti: ARHENNALE (2011, pet razstav posvečenih na beneškem bienalu leta 2010 za arhitekturo. Facebook premiera, Rovinj (MMC), Muzej mesta Umaga, MMC LUKA (Pula) in OK galerija (KUNS center, Reka).Prvi festival črnih tartufov v Slovenski Istri (2011, fotografska razstava, Gradin in Belvedur / Slovenija).

Pestro kulturno dogajanje poteka v organizaciji KŠTM Sevnica in Zavoda za mednarodno ustvarjalnost in kulturo. Več informacij: Jerca Šantej, 040-760-870. Vljudno vabljeni! KMALU: V organizaciji Zavoda za mednarodno ustvarjalnost in kulturo pa se nam obeta tudi nova avantura . ARTTUR vas popelje na ogled umetniških del na izvirnih etnografskih lokacijah naše občine.

/RIBE%202012_splosna_najava  
/RIBE%202012_splosna_najava  

http://posavje.info/images/stories/2012-07/RIBE%202012_splosna_najava.pdf

Advertisement