Macedonian Catalogue 2019

Page 1

OVER 100 YEARS’ EXPERIENCE IN EVERY STITCH

ИДНИНАТА НА РАБОТНАТА ОБЛЕКА Е ТУКА


116

1904 - 2020 Основан 1904

ONE STOP SHOP ЗА СИТЕ БЕЗБЕДНОСНИ ПОТРЕБИ

13,500+ ПРОИЗВОДИ

Portwest е најбрзо растечка компанија во Европа за работна облека со комплетна палета на повеќе од 1350 производи за заштита каде нашата цел е да бидеме Ваш единствен извор на облека, заштитни обувки, ЛЗС и работни ракавици. Portwest Product Promise Ви ветува подобар квалитет, услуга и вредност.

ПРЕДНОСТИТЕ НА PORTWEST: 1 Преку 100 години искуство во шиењето 2 Секогаш иновативни и истражување на најновите трендови и технологии

3 Тим на дизајнери од светска класа кои креираат иновативни дизајни

4 Модерни производствени капацитети - 4 фабрики во целосна сопственост

5 Глобална сертификација на производите гарантирајќи квалитет и безбедност

6 Модерна платформа за дигитални нарачки што го олеснува работењето со нас

7 Транспортни услуги директно од нашите магацини до Вашите купувачи

8 Загарантирана брза сигурна поддршка на корисниците - 24/7 9 Продаваме само на дистрибутери - Portwest никогаш нема да се натпреварува со Вашиот бизнис

6 магацини ш и ру м с в е т о т 6 регионални продажни канцеларии

4 Por t west

производни о бј е к т и

СЕКОГАШ ИСТРАЖУВАМЕ. СЕКОГАШ ИНОВАТИВНИ. СЕКОГАШ КРЕИРАМЕ.

6

ГЛОБАЛНИ МАГАЦИНИ

28,500

M2

ЕВРОПСКИ КАПАЦИТЕТ НА МАГАЦИН

96% 4 35

СТАПКА НА ПОПОЛНЕТОСТ НА ЛИНИЈАТА

ФАБРИКИ ВО ЦЕЛОСНА СОПСТВЕНОСТ

ДИЗАЈНЕРИ И ПРОДУКТ МЕНАЏЕРИ

4,000

ГЛОБАЛНО ВРАБОТЕН ПЕРСОНАЛ

130

ЗЕМЈИ ОПФАТЕНИ СО КОРИСНИЧКА ПОДДРШКА


ОД ЛОКАЛЕН ДО ГЛОБАЛЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ Компанијата е во сопственост на семејството од 1904 година. Чарлс Хјуз, син на земјоделец од западниот Атлантски брег, бил решен да ja има најдобрата работна облека и обувки кога го основал својот бизнис во 1904 година. По повеќе од 100 години неговите основни принципи на исклучителен дизајн, квалитет, вредност и услуга сè уште важат и денес.

Грижа за корисници

Производство

Производите на Portwest се произведуваат низ Европа и Азија. Portwest е сопственик на четири ултрамодерни фабрики во Бангладеш( x2) Мјанмар и сега Етиопија, кои ни даваат целосна контрола врз нашиот исклучителен квалитет, организираноста и етичките извори. Нашите фабрики се сертифицирани Worldwide Responsible Accredited (WRAP), што значи дека клиентите може да се уверат дека сите производи на Portwest се произведени етички и одговорно.

24/7/365 B2B Веб сајтот на Portwest дозволува клиентите да ја проверуваат залихата, да пласираат нарачки и да примаат потврдени нарачки секоја минута 24/7/365 www.portwest.biz

Поврзете се со нас twitter.com/portwest

Целосно меѓународно тестирање и сертификација Portwest ја сфаќа безбедноста сериозно. Сите производи се независно тестирани според највисоките меѓународни стандарди. Portwest сертификатите и декларациите за сообразност може да се симнат од www. portwest.com

2018-19

MH49998* NFPA 2112-2019

Индустриски здруженија Portwest е член на водечките безбедносни индустрии за истражување и технолошки центри.

linkedin.com/company/portwest facebook.com/portwest

Магацини и канцелариски простор Канцеларии за продажба: Велика Британија, САД, Австралија, ОАЕ, Ирска и Полска Магацини: Велика Британија, САД, Австралија, ОАЕ, Ирска и Полска

Портвест продава само на препродавачи Portwest продава исклучиво на локалните безбедносни и индустриски дистрибутери и национални трговци. Нашите клиенти може да бидат уверени дека никогаш нема да се натпреваруваат со Portwest на сопствениот пазар.

Испорака во истиот ден Сите нарачки добиени преку веб-страницата на Portwest се обработуваат во рок од 45 минути. Нарачките добиени преку факс, телефон или е-пошта се испраќаат истиот ден.Нарачајте онлајн на www. portwest.com

Достапни во многу големи и многу мали величини Ние нудиме најширокиот спектар на многу мали, до многу големи величини на нашите најпродавани модели на облека и обувки.

Иновации и дизајн Експертскиот тим на Portwest е составен од водечки технички менаџери за производство и дизајнери. Тимот ги комбинира најновите истражувања за материјали и дизајн со повратни информации од индустријата и страст за квалитет за развој и континуирано подобрување на понудата на производи. Во овој каталог има 200 иновативни нови дизајни низ асортиманите.


ПОСЕБНО НАПРАВЕНО ДА ОДГОВАРА НА СИТЕ ПОТРЕБИ Portwest создава сопствени производи за илјадници корисници ширум светот секоја година. Тимот за технички дизајн тесно соработува со клиентите за дизајнирање поединечни производи или целосни асортимани. Тие работат со независни овластени тела што овозможуваат сертификација на сите меѓународни стандарди. Portwest има различни опции за услуги и прилагодувања за да изберете.

ВОДЕЧКО ВРЕМЕ НА ПРОИЗВОДСТВО ВО ИНДУСТРИЈАТА

ЧЕКОР ЕДЕН: Одберете ја услугата која Ви е потребна SPECIAL

CUSTOM EXPRESS Custom Express е брза и ефикасна услуга со користење на ткаенини и бои за да се гарантира водечко производство во индустријата.

ИЛИ

Custom Special е целосно персонализирана услуга со користење на прилагодени ткаенини и бои кои се направени по нарачка.

ЧЕКОР ДВА: Одберете опција за дизајн 1

2

Персонализирано: Дизајн на Portwest, Ваш брендинг

3

Персонализирани промени: Дизајн на Portwest, Ваши персонализирани промени

Направено по порачка: Ваш дизајн и спецификација, Ваш производ

Контактирајте го Вашиот менаџер за продажба или пратете е-маил на custom@portwest.com за повеќе информации СЕКОГАШ ИСТРАЖУВАМЕ. СЕКОГАШ ИНОВАТИВНИ. СЕКОГАШ КРЕИРАМЕ.


СОДРЖИНА НОВИ КОЛЕКЦИИ DX4 WX3 KX3 PW3

10 26 38 50

ВИСОКА ВИДЛИВОСТ PWR™ облека за дожд 300D дишлива облека за дожд 300D индустриски парка јакни Glowtex 300D индустриски бомбер јакни 300D индустриски комбинизони, панталони со прерамки, елеци и панталони 150D облека за дожд 190T облека за дожд SEALTEX™ Ultra облека за дожд XRange Portwest Texo™ Висока видливост PJ2 Работна облека Флисови и софтшели Дуксери, поло маици и маици LED Елеци Vestport™ елек Елек за деца /RIS Елеци Додатоци

74 84 88 96 106 108

ОГНООТПОРНОСТ Araflame™ Plus Araflame™ Hi-Vis Multi Modaflame™ HVO Multi Modaflame™ Modaflame™ Knit Bizflame™ Knit Bizflame™ Work Bizflame™ Multi Bizflame™ Plus Bizflame™ Ultra Bizflame™ Pro Bizweld™ Safe Welder™ Bizflame™ Wildland Fire Modaflame™ облека за дожд и софтшел Bizflame облека за дожд SEALTEX™ облека за дожд Solar огноотпорно одело

168 184 187 190 192 195 202 203 204 208 218 222 226 233 235

РАБОТНА ОБЛЕКА Holster Pockets Collection Portwest Texo™ Cotton Rich Portwest Texo™ Classic Portwest Texo™ Sport Portwest Texo™ 300

252 254 260 268 270 272

118 122 125 128 132 134 138 140 145 148 156 158 166 167

236 239 248 250

Portwest Texo™ Cotton Painters Pro PJ2 Action Multi Pocket асортиман Kingsmill™ Cotton Stretch панталони Combat Tradeguard™ 245 Хемиска работнa облека Kingsmill Standard Работнички комбинезон Youths Kingsmill™ Polycotton комбинизони Kingsmill™ памучни комбинизони Iona™ Oak Chainsaw ESD Portwest Cooling 360

276 278 282 284

ОБЛЕКА ЗА ГОТВАЧИ MeshAir™ Pro Палта за готвачи Панталони за готвачи Угостителски додатоци Kingsmill Standard

316 318 320 324 326 328

ЖЕНСКА ОБЛЕКА Огноотпорност Висока видливост Облека за дожд Облека за надвор Туники Облека за готвачи Панталони Обувки

332 333 334 336 337 340 342 344 346

ОБЛЕКА ЗА ДОЖД Portwest X3™ TK2™ Thermal TK2™ Breathable TK2™ Performance PWR™ облека за дожд Sealtex™ Classic Sealtex™ Essential Sealtex™ Air Sealtex™ Ocean Основна облека за дожд Iona™ Ripstop 300D Oxford индустрија за ткаење TK2™ Софтшел Флис јакна Утоплување Облека за дожд Додатоци Base layer Екстремно ладна заштита Cold Store Portwest

348 352 356 358 363 366 368 371 372 373 374 378 380 384 390 392 396 399 402 405 406

288 290 294 295 296 299 299 302 306 308 310 312

КОРПОРАТИВНА СЕКОЈДНЕВНА ОБЛЕКА

408

ОБУВКИ OlymFlex™ Portwest™ Pro Steelite™ Aqua Portwest Compositelite™ Aqua Portwest Compositelite™ Ultra Steelite™ Ultra Portwest Compositelite™ Work Steelite™ Microfibre Portwest Compositelite™ ESD Steelite™ Work Portwest® Work Portwest® Occupational Чорапи Влошки Помагала против лизгање

414 420 424 430 431 432 434 442 446 450 452 471 474 476 478 479

РАКАВИЦИ Chem Vend Удар Mechanic Portwest CT Series Cut Ланец GRIP PW Nano 6000 ESD Термички Pro Work Заварување Ракавици за еднократна употреба

480 490 497 498 504 506 508 520 522 524 544 546 550 554 558 562

ОПРЕМА ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА

564

BIZTEX™ Biztex™ SMS Biztex™ SMS Flame Resistant Biztex™ Micro SMS Biztex™ Micro Biztex™ Micro Plus Biztex™ Додатоци

566 570 572 573 574 577 578

ТЕХНОЛОГИЈА КОЈА МОЖЕ ДА 580 СЕ НОСИ Единствен уред за безбедност на 580 работникот RFID технологија 581 ЗАШТИТА ОД ПАД Појаси Уреди за прицврстување

582 586 591

Lanyards Fall Arrest Систем Додатоци Лента за алат Комплет за заштита од паѓање

592 595 596 597 598

КОЛЕКЦИЈА ЗА ЗАШТИТА НА ГЛАВАТА Респираторна заштита Маски за една употреба Заштита за очи Заштита при заварување Визири ЕЛЕКТРИЧЕН ЛАК Заштита Заштитни шлемови Peakview Шлем додатоци Заштитни капи Заштита на слухот

601 606 610 621 624 625 626 628 634 636 638

ИНДУСТРИСКИ МАРАМЧИЊА

644

ЗАШТИТА ОД ПРОТЕКУВАЊЕ

645

НОЖЕВИ

652

ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА

654

ЗАШТИТНИ ПОДЛОГИ

658

КОЛЕКЦИЈА СВЕТИЛКИ

660

ДОДАТОЦИ Безбедност на море Прва помош Багаж и чување на алати Сетови за безбедност

666 669 670 672 676

MERCHANDISING

678

УПАТСТВО ЗА БОИ

682

ПРЕТВОРАЊЕ НА ГОЛЕМИНИ

683

КЛУЧНИ СИМБОЛИ

684

ИНДЕКС

686

600


ИНДУСТРИИ Нафта и гас | Рударство | Азбестна | Автомобилска | Авиациска | Хемиска и опасни материи | Градежна | Болести и Контаминација| Електронска | Машинска | Преработка на храна | Шумарска | Влада и локални власти | Изградба на патишта и автопати | Производство | Околини поврзани со нафта и мазут | Молери | Фармацевтска | Полиција | Пристаништа и бродоградба | Железници | Транспорт | Туризам и забава | Комунални услуги | Ветеринарни служби | Складишта | Заварување и слични процеси | Раководење со отпад и многу повеќе.

2


FR60

206

3


14 СЕРИОЗНИ ОПАСНОСТИ ШТО ТРЕБА ДА СЕ ИЗБЕГНУВААТ ТОПЛИНА И ПЛАМЕН Работниците во најтешките индустрии редовно се изложени на топлина и пламен. Без разлика дали е тоа радијациона, конвективна или кондуктивна топлина, сериозни повреди, па дури и смртни случаи може да се предизвикаат од опасности од топлина и пламен. Работниците заслужуваат моќна заштита која Portwest ја нуди со иновативната колекција на огноотпорни производи.

ЕЛЕКТРИЧЕН ЛАК Електричен лак е континуирано електрично празнење на високи струи меѓу проводниците генерирајќи многу силна светлина и интензивна топлина. Ако работникот е во близина на електричен лак, може да се јават сериозни повреди, дури и смрт.

СТИЛОВИ

ЗАШТИТА ОД ЕКСТРЕМНО ТОПЛО ВРЕМЕ Штетните ефекти на сонцето сериозно го загрозуваат здравјето на работниците. Топлината доведува до замор и болести кои чинат пари и време. Дизајнерскиот тим на Portwest има развој на производ кој ги задржува работниците свежи и заштитени од екстремна топлина и изложување на сонце.

ХЕМИСКИ 4

СТИЛОВИ

235

ВИДЛИВОСТ

Индустриски работници се соочуваат со опасноста од хемикалии секој ден. Хемикалиите се присутна опасност во многу форми, како течности, спрејови, суви честички или во форма под притисок хемикалиите претставуваат сериозна закана. Portwest нуди моќни решенија за хемиска заштита во целиот опсег.

83

СТИЛОВИ

Работниците во услови на недоволна осветленост и во услови на лоша видливост, особено оние кои работат околу возила во движење, треба да имаат облека со висока видливост за да се обезбеди максимална видливост.

Екстремно ладно или влажни временски услови претставуваат сериозна опасност на работното место. Смрзнатини и хипотермија се вистинска загриженост за многу индустриски работници. Portwest обезбедува работна облека и решенија со ЛЗС за сите климатски услови.

СТИЛОВИ

20

ЕЛЕКТРОСТАТСКО - ESD Електростатско празнење, или ESD како што е попознат, е брз, спонтан трансфер на електростатско полнење предизвикано од високо електростатско поле. Неуспехот да се заштитат од опасностите на ESD ги чини индустриите милиони секоја година.

ЗАШТИТА ОД ЕКСТРЕМНО СТУДЕНО ВРЕМЕ

145

11

СТИЛОВИ

44

СТИЛОВИ

91

СТИЛОВИ


УЛТИМАТИВНА ЗАШТИТА ПРОТИВ ЕКСТРЕМНИ ИНДУСТРИСКИ ОПАСНОСТИ

131

ЗАШТИТА ОД ЛИЗГАЊЕ Од тешката индустрија до фармацевтскиот сектор, лизгањата и падовите се најчестата причина за повреда на работното место. Обезбедувањето на обувки отпорни на лизгање и безбедносни патосници е клучно за заштита на работниците од оваа опасност.

СТИЛОВИ

58

ПАДОВИ ОД ВИСОЧИНА Целата заштита се користи за да се спречат ризиците поврзани со паѓање од височина, намалување на влијанието на силата, судири и обезбедување на корисниците во ризичните области.

УДАР Било да е тоа на главата, раката или ногата ударот е сериозна опасност на работното место. Тимот на експерти на Portwest ги користи најновите истражувања во технологијата на матријали за да понудат заштитна опрема што ја апсорбира максималниот количина на сила од удар.

ЗАШТИТА ЗА ОЧИ Секој ден илјадници работници низ целиот свет губат многу од работното време кое се должи на повреди на окото. Portwest колекцијата за заштита на очите нуди 50 иновативни производи кои нудат моќна заштита од опасностите на работното место.

БУЧАВА Честото изложување на гласна бучава е една од најчестите опасности на работното место. Изложувањето на гласна бучава ги убива нервните завршетоци во внатрешното уво, што резултира со трајно оштетување на слухот кој не може да се коригира.

РЕСПИРАТОРНА ЗАШТИТА Респираторната заштитна опрема се користи за заштита на индивидуалниот корисник против вдишување на опасни супстанции во воздухот на работно место. Во најлош случај овие опасности можат да предизвикаат рак, белодробни нарушувања, болести или смрт.

НУКЛЕАРНИ ЧЕСТИЧКИ Радиоактивната контаминација е реален ризик за работниците во многу индустрии. Облеката која помага да се спречи контаминација на кожата и косата е задолжителна за работниците потенцијално изложени на овој вид на опасност.

СТИЛОВИ

149

СТИЛОВИ

52

СТИЛОВИ

25

СТИЛОВИ

39

СТИЛОВИ

9

СТИЛОВИ

5


ЕКСКЛУЗИВНИ ИНОВАЦИИ И ДИЗАЈНИ DX470

18

DX4 Проширете ги своите граници со најдинамичните колекции на работна облека на Portwest досега. DX4 ™ колекцијата ги комбинира високите перформанси на стреч ткаенините со робусните оксфорд панели за да обезбеди неспоредлива леснотија на движење и врвна флексибилност.

DYNAMIC 4X S TRE TCH

T703

29

WX3 Техничката стреч работна облека на Portwest WX3 ™ ја балансира удобноста, разновидноста и естетиката. Производите се дизајнирани според највисоките стандарди и нудат решение за секојдневните активности и работните средини.

TECHNICAL S TRE TCH WORKWE AR

T831

41

Portwest KX3 ™ е супериорна модерна линија на облека, комбинирајќи квалитетна конструкција со највисоки стандарди и технички ткаенини. Сите KX3 облеки се дизајнирани целосно да се надополнуваат едни со други за да овозможат слоевитост. Совршено решение за модерна работна облека.

ACTIVE S TREE T WORKWE AR

PB10 580

SAFETY DEVICE

THE FIRS T OF ITS KIND IN SAFE T Y

CT32

ADVANCED CUT PROTECTION

GPS LOCATOR V1 Portwest GPS Locator V1 е батериски, безжичен уред за геолокација, кој лесно може да се прицврсти на било која заштитна облека или на ЛЗС за да обезбеди информации за локацијата во реално време за корисниците. Опремен со долготрајна батерија и вградено копче за алармирање и секогаш на “за” функција, овој уред е од суштинско значење за работниците во различни индустрии.

LONE WORKER

CT SERIES

KX3

516

PORTWEST РАКАВИЦИ ОТПОРНИ НА СЕЧЕЊЕ Новите Portwest CT Series на колекции на ракавици отпорни на пресекување не содржат стаклени и челични влакна и нудат одлични нивоа на заштита од пресекување. Идеални за чувствителна кожа, Portwest CT сериите нудат премиум заштита на рацете во 21 век.

Без челични и стаклени влакна 6


Иновативни завршници на ткаенините за подобрени перформанси на облеката.

MOISTURE WICKING

FABRIC DRIES QUICKER

ПРСКАЊА, МАСЛО + ДАМКИ Помага во заштита на ткаенината од масло и маснотии Ги одбива нечистотиите Подобрена отпорност на вода Помага при ослободување на тврдокорни дамки при перење Помага во одржување на мекост на ткаенината.

ВОДООТПОРНО Екстремна водоотпорност Водата се лизга од површината на ткаенината Ја одбива нечистотијата и помага во спречување создавање на дамки Овозможува дишливост на облеката Подобрено отстранување на дамки

СУШЕЊЕ И ИСЦЕДУВАЊЕ Ја отстранува влагата од кожата Ја одржува ткаенината свежа и удобна Ја одржува сјајноста на ткаенината Моќна заштита од дамки Подобрена дишливост на облеката Спречува лоши мириси

ПРВАТА ГОЛЕМА ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ЗАКОПЧУВАЊЕ НА ПАТЕНТИТЕ ЗА ЦЕЛ ВЕК НОВА ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛОГИЈА НА ЗАКОПЧУВАЊЕ

Идеален за оние кои носат ракавици Лесен за работа Лесно се закопчува Идеални за лева или десна рака Двете раце се еднакви Нема повеќе истрошени или скршени запци

ЕКСКЛУЗИВЕН ДИЗАЈН НА ПАТЕНТ

DX4, WX3, KX3, TEXPEL и EZEE Zip се трговски марки на Portwest

7


КЛУЧНИ ТКАЕНИНИ ОГНООТПОРНА

Оваа мазна со високи перформанси плетка е направена од 100% огноотпорен памук. Ткаенината нуди супериорна сила и лесен чувство. Загарантираната отпорност на пламен за време на животниот век на облеката ви нуди вредност и мир на умот. Bizflame knit нуди исклучителна заштита од електричен лак со ATPV рејтинг од 12 Cal/cm2, што ги надминува барањата за ARC2 облеката.

Araflame ™ е инхерентна, отпорна на пламен, лесна ткаенина, изработена од мешавина на арамид. Araflame нема да се запали, да се стопи или да се намали кога е изложена на топлина.

Modaflame™ е дизајниран и развиен за да обезбеди заштита од пламен, заварување и електричен лак и анти статичка заштита. Градена е од 60% modacrylic, 39% памук и 1% јаглеродни влакна. Изграден од 66% модакрил, 32% полиестер и 2% карбонски влакна, 220г. Modaflame HVO Knit обезбедува својства на отпорност на пламен и анти статичка заштита.Влакната со високи перформанси се соединети со никаков хемиски третман давајќи на Modaflame HVO Knit мекост, природност на допир и изглед.

Bizflame™ Plus е развиена и дизајнирана да се произведе високо иновативна огноотпорна ткаенина со додадени антистатички својства.

Bizflame Multi е дизајниран и развиен за да обезбеди огноотпорност, заварување, анти-статички и хемиска заштита. Ткаенина е изградена со 99% памук и 1% Јаглеродни влакна. Bizflame Rain е специјално развиен за да им даде целосна заштита од пламен и антистатички опасност и, исто така, дава додадена висока видливост и заштита од лоши временски услови. Bizflame Pro е развиена за да се обезбеди целосна заштита од опасностите на заварување, пламен и статички електрицитет. Градена е од 99% памук, 1% јаглеродни влакна, ткаенина со диагонална плетка.

KINGSMILL

TM

P O LY E S T E R

8

Најновата ткаенина на Portwest Kingsmill™ Polyester Stretch е направена од 93% полиестер, 7% eластан 270г. Оваа мешана ткаенина овозможува леснотија во движењето и комфор при активна употреба. Ткаенината обезбедува техничка супериорност со висока пропустливост, отпорност на влага и брзо сушење. UPF заштитата од 50+ ќе блокира 98% од УВ зраците.

CLASSICS PORTWEST

KINGSMILL

TM

COTTON STRETCH

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

STRETCH

KINGSMILL

TM

CANVAS

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N Bizflame Ultra се мешавина од 80% памук, 19% FR полиестер и 1% јаглеродни влакна, 340g. Содржината на FR полиестер во Bizflame Ultra обезбедува одлична абразија, спречува стеснување и обезбедува постојаност на бојата. Оваа ткаенина е доволно цврста за да издржи цврстина на индустриски алишта што го прави идеален за крајбрежната индустрија.

Се состои од полипропиленска подлога врз кој е нанесен ламиниран микропорозен полиетиленски филм (PP/ PE). Надворешниот слој на Biztex ткаенината го спречува продирањето на молекули од течноста навнатре, а сепак дозволува молекули на водената пареа која се формираaт внатре да излезат надвор.

РАБОТНА ОБЛЕКА

Modaflame Rain нуди одлична огнена, хемиска, водоотпорна заштита и заштита од електричен лак, обезбедувајќи висока видливост дење и ноќе.

Modaflame Knit е изградена од инхерентно отпорно на оган и анти статичко предиво и има способност да издржат топлина и заштита од опасност предизвикана од статички електрицитет.

Cotton Comfort е произведена од мешавина од 55% памук/ 45%полиестер. Со памукот од внатре за комфор и полиестер од надвор за трајност оваа робусна ткаенина која овозможува ултимативен комфор е сертифицирано по EN20471.

Облеките во Bizweld™ огноотпорната колекција се специјално дизајнирани за да се гарантира ефикасноста и безбедноста додека обезбедува ефикасна заштита во секое време.

STRETCH

Изработена од 300 Denier 100% полиестер, ова е многу издржлива ткаенина за тешки работни услови. 300D ткаенината има врвна отпорност на абење и кинење. Полиуретанскиот премаз (PU) од внатрешната страна ја прави ткаенината дишлива и водоотпорна и надворешниот слој ги одбива дамките што овозможува да се одржи ткаенината чиста.

KINGSMILL

TM

COTTON

Kingsmill™ Cotton Stretch е премиум памучна стреч ткаенина. Мешавината од 98% памук и 2% еластин обезбедува врвен комфорт и флексибилност. Високата содржина на памук дава изнворедна мекост, а додадениот еластан овозможува лесно движење. Овој материјал има UPF рејтинг од 50+ за да блокира 98% од УВ зраците.

PORTWEST Extremе е врвна ткаенина за облека за дожд со високи перформанси произведена од 100% полиестер, 300D Stretch Oxford 200g која нуди супериорен комфор, функција и издржливост во сите временски услови. Водоотпорен, дише и отпорен на ветер според највисоките стандарди, оваа колекција далеку ги надминува барањата на Класата EN343 3:3.

EXTREME

TM

WATERPROOF & BREATHABLE

Заварените шавови го задржуваат дождот и ветрот да не навлезат во внатрешноста. Ткаенината е лесна за чистење што гарантира добар изглед на артиклите многу подолго време.

Portwest иновативната ткаенина Kingsmill™ Polycotton Stretch е направена од 65% полиестер, 35% памук. Оваа премиум ткаенина за работна облека нуди одлична абразивност и отпорност на кинење, додека стреч функцијата обезбедува слобода во движењето на корисникот. UPF рејтингот од 50+ на ткаенината блокира до 98% од UV зраците.

Sealtex™ Flame е огноотпорна и отпорна на хемикалии, со PU премаз, полиестерска ткаенина. Таа е лесна и флексибилна

Sealtex Ultra е високо дишлива висока технологија со ткаенина со PU премаз на флексибилен 100% полиестер трико-плетен материјал, 185г. Sealtex Ultra го исполнува стандардот за висока видливост EN ISO 20471.

Kingsmill Polycotton Canvas е направен од 65% полиестер, 35% Cotton Canvas 280г со Peach Finish. Оваа мешавина нуди одлична издржливост и перформанси. Завршниот слој на ткаенината и дава на облеката ултра мекост за целодневен исклучителен комфор.

Kingsmill™ ткаенина гарантира висок квалитет на перформанси и максимална удобност. Материјалот е целосно предходно стеснет, одлично ја задржува бојата и ги има сите атрибути што би ги очекувале од една модерна ткаенина за работна облека (65% полиестер/35% памук). 100% премиум памучната ткаенина е удобна и апсорбира. Оваа ткаенина гарантира свежина и удобност во топли работни околини.

Ripstop ткаенината користи високоиновативен 100% полиестер со PVC премаз. Јаката надворешна рипстоп ткаенина нуди исклучителна отпорност на вода во секое време.

RIPSTOP KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

S TA N D A R D

Kingsmill™ Standard ткаенината е изградена по висока спецификација и е практичен избор за вашите потреби за работна облека (65% полиестер/35% памук).

ARAFLAME, MODAFLAME, BIZFLAME, BIZWELD, KINGSMILL, BIZTEX, PORTWEST EXTREME и SEALTEX се трговски марки на Portwest.

1350+ Вкупно стилови на производи


CE ознаката на производот укаж ува согласност со суштинските барања за здравје и безбедност, како што е наведено во Директивата за ЛЗС (ЕУ) 2016/425.

CE Ознаки

Производителот на CE обележаните стоки потврдува дека производот е во согласност со сите применливи барањата на ЕУ, како што се безбедност, здравје и заштита на животната средина, и ако предвидено во било која законска легистлатива на ЕУ,е прегледано од страна на овластеното тело или произведено во согласност со заверен систем за квалитет на производството. Не треба сите производи да имаат CE ознаки. Само категории на производи кои

231 ВИСОКА ВИДЛИВОСТ

Овој каталог нуди стотици предмети кои се целосно во согласност CE. Ова обезбедува целосна гаранција за производствените стандарди на производот.

119

ПРОИЗВОДИ ЗА ЗАШТИТА НА РАЦЕТЕ

ОГНООТПОРНОСТ

125

ЛИЧНИ ЗАШТИТНИ СРЕДСТВА

РАБОТНА ОБЛЕКА

Ве молиме контактирајте со локалните власти за безбедност во вашиот регион за дополнителни информации во врска со ознаката.

155

144 6

се предмет на релевантните директиви или регулативи кои се бараат или е дозволено да носат CE ознака.Крајните корисници на заштитни производи треба да се однесуваат на Директивата за ЛЗС (ЕУ) 2016/425 проценка на безбедноста и здравјето при работа. Работодавците се обврзани да спроведат процена на ризикот, пред да одлучат за соодветна заштитна опрема за своите вработени.

43

ОБУВКИ

16 BIZTEX

ЗАШТИТА ОД ПАД

8 ПРОИЗВОДИ ЗА ЗАШТИТА ОД ДОЖД

29 ДОДАТОЦИ

872 Модели на производи сертифицирани од Европската комисија

9


DX480

19

DYNAMIC 4X STRETCH

DX440

10

ПОГЛЕДНЕТЕ ONLINE : W W W.PORTWEST.COM/DX4V

16


DX480

DX471

DX470

DYNAMIC STRETCH Проширете ги своите граници со најдинамичната колекција на работна облека на Portwest. Оваа модерна колекција ги комбинира сите технички карактеристики кои се бараат од модерната работна облека, со многу паметни иновации за да се обезбеди максимална функционалност и стил на корисниците. Колекцијата DX4™ ги комбинира ткаенините со голема ефикасност со цврсти оксфорд панели за да обезбеди неспоредлива леснотија на движење и врвна флексибилност. Она што ја дефинира оваа колекција се најсовремените дизајни кои овозможуваат целосен преод од работа на слободни активности. DX4 е трговска марка на Portwest Забелешка: Сите облеки DX4 се регистрирани дизајни на Европската заедница

KINGSMILL

TM

656

270

S156

ГРАТИС БЕЛЕЖНИК Е ВКЛУЧЕНО СО СИТЕ DX4 ЈАКНИ, КАПУЉАЧИ, ЕЛЕЦИ И ОСНОВНИ СЛОЕВИ.

KINGSMILL

TM

230

FREE

ГРАТИС ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА СЕ ВКЛУЧЕНИ СО СИТЕ МОДЕЛИ НА РАБОТНИЧКИ ПАНТАЛОНИ И ПАНТАЛОНИ СО ПРЕРАМКИ

P O LY E S T E R

P O LY  C O T T O N

STRETCH

STRETCH

Најновата ткаенина на Portwest Kingsmill™ Polyester Stretch е направена од 93% полиестер, 7% eластан 270г. Оваа мешана ткаенина овозможува леснотија во движењето и комфор при активна употреба. Ткаенината обезбедува техничка супериорност со висока пропустливост, отпорност на влага и брзо сушење. UPF заштитата од 50+ ќе блокира 98% од УВ зраците.

KINGSMILL е трговска марка на Portwest.

Portwest иновативната ткаенина Kingsmill™ Polycotton Stretch е направена од 65% полиестер, 35% памук. Оваа премиум ткаенина за работна облека нуди одлична абразивност и отпорност на кинење, додека стреч функцијата обезбедува слобода во движењето на корисникот. UPF рејтингот од 50+ на ткаенината блокира до 98% од UV зраците.

11


DYNAMIC 4X STRETCH

DX480

19

DX440

12

16


Оваа колекција ги комбинира стреч ткаенините со извонреден дизајн за да создадеме најиновативен опсег на работна облека досега.

ЦРНА & МЕТАЛИК СИВА

Материјалите што се користат во колекцијата DX4 се високо технички и нудат максимална функција за корисникот. Избраните контрастни трендови гарантираат дека облеката ќе изгледа фантастично во сите средини.

DX470

DX471

DX4 Baffle Gilet

DX472 DX4 Zipped Hoodie

DX474

DX4 Baffle јакна

DX4 Јакна софтшел

DX480

DX460

DX4 Zip Base Layer Top

Зимска јакна DX4

METRO СИНА

Она што ја дефинира оваа колекција е исклучително внимание на деталите во дизајнот. Ова овозможува целосна поминување од работа во слободно време на корисниците.

DX470 DX4 Baffle Gilet

DX472 DX4 Zipped Hoodie

DX474

DX471

DX4 Јакна софтшел

DX4 Baffle јакна

DX460

DX480 DX4 Zip Base Layer Top

DX460

DX440

DX440

DX441

DX4 панталони со DX4 панталони со Работни отстранлив Холстер отстранлив Холстер панталони со џеб џеб прерамки DX4

DX441 Работни панталони со прерамки DX4

DX440 DX4 панталони со отстранлив Холстер џеб

Зимска јакна DX4

14

DX441 Работни панталони со прерамки DX4

ОДЛИЧЕН ДИЗАЈН, ИСКЛУЧИТЕЛНИ ПЕРФОРМАНСИ 13


КАЧУЛКА ШТО СЕ ВАДИ

ЗИМСКА ЈАКНА РЕФЛЕКТИРАЧКА ЛЕНТА

ШТИТНИК ЗА БРАДА СО ВНАТРЕШЕН ПОДЕСУВАЧ

КАЧУЛКА КОЈА СЕ ПРИСПОСОБУВА СО ПОМОШ НА ВРВКА

ВИСОКО ВИДЛИВИ БОИ ОБЛИКУВАНИ РАКАВИ ЛЕСНИ ДРЖАЧИ ЗА ВЛЕЧЕЊЕ

ВНАТРЕШЕН ЏЕБ

ЗАОБЛЕН ПРОДОЛЖЕН ЗАДЕН ДЕЛ

ЗАТЕГНУВАЧ ЗА МАНЖЕТНИ СО ЛЕПЕНКА

METRO СИНА

ТЕХНИЧКИТЕ СТРЕЧ ПОСТАВИ ОБЕЗБЕДУВААТ КОМПЛЕТНО НЕОГРАНИЧЕНО ДВИЖЕЊЕ ПРИ НОСЕЊЕТО 14

СТРАНИЧНИ ЏЕБОВИ СО ПАТЕНТ

DX460 Зимска јакна DX4

ПЛЕТЕНА МАНЖЕТНА КОЈА БРЗО СЕ СУШИ

EN 343 CLASS 3:1

18

5

100% Полиестер Stretch TPU 110g 100%Полиестер Stretch Pongee постава Тело - 100% полиестер 140г Ракави - 100% полиестер 60g Капуљача и јака-100% полиестер 40г Metro сина, Црна S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

ГРАТИС БЕЛЕЖНИК ВКЛУЧЕН СО ОВАА DX4 ОБЛЕКА


SOFTSHELL

ЕРГОНОМСКИ ОБЛИКУВАНА КАЧУЛКА

ШТИТНИК ЗА БРАДА

СОВРЕМЕН ДИЗАЈН СО ЧИСТИ ПРЕСЕЧЕНИ ЛИНИИ

РЕФЛЕКТИРАЧКА ЛЕНТА

ЏЕБОВИ НА ГРАДИТЕ СО ПАТЕНТ

ЛЕСНИ ДРЖАЧИ ЗА ВЛЕЧЕЊЕ

КОНТРАСТ ПРЕМУИМ ПАТЕНТ

ЗАОБЛЕН ПРОДОЛЖЕН ЗАДЕН ДЕЛ ОБЛИКУВАНИ РАКАВИ

ПРИСПОСОБУВАЊЕ СО ПОМОШ НА ВРВЦА НА ПОЛОВИНАТА

METRO СИНА

СТРАНИЧНИ ЏЕБОВИ СО ПАТЕНТ

ПРИЛАГОДЛИВ ЛЕНТА ЗА ПРИЦВРСТУВАЊЕ

DX474 DX4 Јакна софтшел 18

6

НАПРЕДНА TRIPLE DRY МЕМБРАНА ТЕХНОЛОГИЈА (3L)

92% Полиестер, 8% Eластан, ламинирано со 100% Полиестер Micro Polar Fleece 310g 100% Полиестерска мрежа 165g Црна, Metro сина S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

РОБУСЕН STRETCH RIPSTOP ОВОЗМОЖУВА СУПЕРИОРЕН КОМФОР И ПЕРФОРМАНСИ

ГРАТИС БЕЛЕЖНИК ВКЛУЧЕН СО ОВАА DX4 ОБЛЕКА

15


SLIM FIT НОГАВИЦИ

ВИСОК ЗАДЕН ПОЈАС

ПАНТАЛОНИ СО ХОЛСТЕР ЏЕБОВИ

ЈАМКА ЗА АЛАТ

HOLSTER ЏЕБОВИ БЕЗ ПАТЕНТ

ДРЖАЧ ЗА ЧЕКАН

ПОВЕЌЕ СТРАНИЧНИ ЏЕБА СО ПАТЕНТ

ПРЕДЕН D - ПРСТЕН

ЏЕБ ЗА МЕТАР

ЏЕБОВИ ЗА ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА

ТРОЈНО СОШИЕНИ ШАВОВИ

HIVISTEX ПРО РЕФЛЕКТИРАЧКИ ЛЕНТИ

KINGSMILL

TM

270

ЗАСИЛЕНИ ПАНЕЛИ

P O LY E S T E R

KINGSMILL

TM

230

STRETCH

P O LY  C O T T O N STRETCH

НОГАВИЦА СО ПРОДОЛЖУВАЊЕ

METRO СИНА

панталони со отстранлив Холстер џеб DX440 DX4 EN 14404 TYPE 2 18 S156

16

656

ГРАТИС ПАР ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА ВКЛУЧЕНИ СО ОВИЕ ПАНТАЛОНИ

16

НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО ШТИТНИЦИТЕ ЗА КОЛЕНА S156) Kingsmill Polyester Stretch: 93% Полиестер, 7% Еластан 270g Контрастна ткаенина: 65% Полиестер, 35% Памук Ripstop Weft Stretch 235гр, појачување на колената 88% најлон, 12% еластан 275г. Појачување на колена: 88% Најлон, 12% Eластан 275гр. Metro сина, Црна, Металик сива REG: 31" (79CM) ADJUSTABLE TO 33" (84CM) INCH

CM

EU

FR

28 - 48

72 - 124

44 - 64

36 - 60

*Регистриран дизајн на Европската заедница

ПАНТАЛОНИ-БЕЗ HOLSTER ЏЕБОВИ DX449 DX4 Работни панталони Metro сина, Црна, Металик сива


SLIM FIT НОГАВИЦИ

ПАНТАЛОНИ СО ПРЕРАМКИ

DX441 Работни панталони со 14

прерамки DX4

EN 14404 TYPE 2 НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО ШТИТНИЦИТЕ ЗА КОЛЕНА S156)

ЗАДНИОТ ЏЕБ СО ПАТЕНТ

ЈАМКА ЗА АЛАТ

Kingsmill Polyester Stretch: 93% Полиестер, 7% Еластан 270g Контрастна ткаенина: 65% Полиестер, 35% Памук Ripstop Weft Stretch 235гр, појачување на колената 88% најлон, 12% еластан 275г. Metro сина, Црна, Металик сива S-3XL Стандардни ногавици 79cm прилагодливи за долги нозе 84cm *Регистриран дизајн на Европската заедница

KINGSMILL

TM

270

14

P O LY E S T E R

KINGSMILL

TM

230

STRETCH

P O LY  C O T T O N

ПОВЕЌЕ СТРАНИЧНИ ЏЕБА СО ПАТЕНТ

STRETCH

ЏЕБ ЗА МЕТАР

ОДЛИЧЕН ДИЗАЈН, ИЗВОНРЕДНА ФУНКЦИЈА

ЏЕБОВИ ЗА ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА

ПРЕД-СВИТКАНИ КОЛЕНА

ЗАСИЛЕНИ ПАНЕЛИ

ТРОЈНО СОШИЕНИ ШАВОВИ

S156

HIVISTEX ПРО РЕФЛЕКТИРАЧКИ ЛЕНТИ

656

ГРАТИС ПАР ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА ВКЛУЧЕНИ СО ОВИЕ ПАНТАЛОНИ СО ПРЕРАМКИ

ПРИЛАГОДЛИВА ДОЛЖИНА НА НОГАВИЦИТЕ

METRO СИНА

17


РЕФЛЕКТИРАЧКА ЛЕНТА

ТЕРМИЧКИ

ШТИТНИК ЗА БРАДА ВИСОКО ВИДЛИВИ БОИ ВНАТРЕШНИ ЏЕБОВИ

DX471 DX4 Baffle јакна 24

6

100% Најлон 60g 75% Полиестер, 20% Рајон, 5% Еластан 330g Insulatex постава 120g Metro сина, Металик сива S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

ЛЕСНИ ДРЖАЧИ ЗА ВЛЕЧЕЊЕ

ДИЗАЈН ПРИЛАГОДЕН НА ТЕЛОТО

ЗАОБЛЕН ПРОДОЛЖЕН ЗАДЕН ДЕЛ

ПРИСПОСОБУВАЊЕ СО ПОМОШ НА ВРВКА

METRO СИНА

ЕЛАСТИЧНИ МАНЖЕТНИ

СТРАНИЧНИ ЏЕБОВИ СО ПАТЕНТ

РЕФЛЕКТИРАЧКА ЛЕНТА

ШТИТНИК ЗА БРАДА ВИСОКО ВИДЛИВИ БОИ

DX470 DX4 Baffle Gilet 24

6

100% Најлон 60g 75% Полиестер, 20% Рајон, 5% Еластан 330g Insulatex постава 120g Metro сина, Металик сива S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

ВНАТРЕШНИ ЏЕБОВИ

ЛЕСНИ ДРЖАЧИ ЗА ВЛЕЧЕЊЕ

СОВРШЕН СТИЛ ЗА СЛОЕВИТОСТ ДИЗАЈН ПРИЛАГОДЕН НА ТЕЛОТО

18

ПРИСПОСОБУВАЊЕ СО ПОМОШ НА ВРВКА

METRO СИНА

СТРАНИЧНИ ЏЕБОВИ СО ПАТЕНТ


ВИСОКО ВИДЛИВИ БОИ

ШТИТНИК ЗА БРАДА

ЛЕЖЕРНА ОБЛЕКА ВНАТРЕШНИ ЏЕБОВИ

DX480 DX4 Zip Base Layer 24

6

Top

92% Најлон, 8% Eластан 210g Metro сина, Црна S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

2 ЏЕБОВИ НА СТРАНАТА СО ПАТЕНТ ЗА СИГУРНО ЧУВАЊЕ

ПРЕДНО ОТВАРАЊЕ СО ПАТЕНТ

ДУПЧИЊА ЗА ДОДАДЕН КОМФОР И ЕДНОСТАВНОСТ ВО СЛОЕВИТОСТА

METRO СИНА

ЕЛАСТИЧНИ МАНЖЕТНИ КАЧУЛКАТА СО ЏЕБ Е СТИЛСКА И ПРАКТИЧНА

ШТИТНИК ЗА БРАДА ВИСОКО ВИДЛИВИ БОИ

DX472 DX4 Zipped Hoodie 24

6

75% Полиестер, 20% Рајон, 5% Еластан 330g Metro сина, Металик сива S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

ГРАТИС БЕЛЕЖНИК Е ВКЛУЧЕНО СО СИТЕ DX4 ЈАКНИ, КАПУЉАЧИ, ЕЛЕЦИ И ОСНОВНИ СЛОЕВИ.

СОВРЕМЕН ДИЗАЈН СО ЧИСТИ ПРЕСЕЧЕНИ ЛИНИИ ПРЕДНО ОТВАРАЊЕ СО ПАТЕНТ

СТРАНИЧНИ ЏЕБОВИ СО ПАТЕНТ

METRO СИНА

19


ЗИМСКА ЈАКНА

КАЧУЛКА ШТО СЕ ВАДИ РЕФЛЕКТИРАЧКА ЛЕНТА

ШТИТНИК ЗА БРАДА СО ВНАТРЕШЕН ПОДЕСУВАЧ КАЧУЛКА КОЈА СЕ ПРИСПОСОБУВА СО ПОМОШ НА ВРВКА ВИСОКО ВИДЛИВИ БОИ

ЛЕСНИ ДРЖАЧИ ЗА ВЛЕЧЕЊЕ

ОБЛИКУВАНИ РАКАВИ ВНАТРЕШЕН ЏЕБ

ЗАОБЛЕН ПРОДОЛЖЕН ЗАДЕН ДЕЛ ЗАТЕГНУВАЧ ЗА МАНЖЕТНИ СО ЛЕПЕНКА

ШАВОВИ ЗАЛЕПЕНИ СО ЛЕНТА

ТЕХНИЧКИТЕ СТРЕЧ ПОСТАВИ ОБЕЗБЕДУВААТ КОМПЛЕТНО НЕОГРАНИЧЕНО ДВИЖЕЊЕ ПРИ НОСЕЊЕТО 20

ПЛЕТЕНА МАНЖЕТНА КОЈА БРЗО СЕ СУШИ

ЦРНА

СТРАНИЧНИ ЏЕБОВИ СО ПАТЕНТ

DX460 Зимска јакна DX4 EN 343 CLASS 3:1

18

5

100% Полиестер Stretch TPU 110g 100%Полиестер Stretch Pongee постава Тело - 100% полиестер 140г Ракави - 100% полиестер 60g Капуљача и јака-100% полиестер 40г Metro сина, Црна S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

ГРАТИС БЕЛЕЖНИК ВКЛУЧЕН СО ОВАА DX4 ОБЛЕКА


SOFTSHELL

ЕРГОНОМСКИ ОБЛИКУВАНА КАЧУЛКА ШТИТНИК ЗА БРАДА

СОВРЕМЕН ДИЗАЈН СО ЧИСТИ ПРЕСЕЧЕНИ ЛИНИИ

РЕФЛЕКТИРАЧКА ЛЕНТА

ЏЕБОВИ НА ГРАДИТЕ СО ПАТЕНТ

ЛЕСНИ ДРЖАЧИ ЗА ВЛЕЧЕЊЕ

КОНТРАСТ ПРЕМУИМ ПАТЕНТ

ЗАОБЛЕН ПРОДОЛЖЕН ЗАДЕН ДЕЛ

ПРИСПОСОБУВАЊЕ СО ПОМОШ НА ВРВЦА НА ПОЛОВИНАТА

ЦРНА

ПРИЛАГОДЛИВ ЛЕНТА ЗА ПРИЦВРСТУВАЊЕ СТРАНИЧНИ ЏЕБОВИ СО ПАТЕНТ

DX474 DX4 Јакна софтшел НАПРЕДНА TRIPLE DRY МЕМБРАНА ТЕХНОЛОГИЈА (3L)

18

6

ОБЛИКУВАНИ РАКАВИ

92% Полиестер, 8% Eластан, ламинирано со 100% Полиестер Micro Polar Fleece 310g 100% Полиестерска мрежа 165g Црна, Metro сина S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

РОБУСЕН STRETCH RIPSTOP ОВОЗМОЖУВА СУПЕРИОРЕН КОМФОР И ПЕРФОРМАНСИ

ГРАТИС БЕЛЕЖНИК ВКЛУЧЕН СО ОВАА DX4 ОБЛЕКА

21


SLIM FIT НОГАВИЦИ ВИСОК ЗАДЕН ПОЈАС

ПАНТАЛОНИ СО ХОЛСТЕР ЏЕБОВИ

ЈАМКА ЗА АЛАТ

ДРЖАЧ ЗА ЧЕКАН

HOLSTER ЏЕБОВИ БЕЗ ПАТЕНТ

ПРЕДЕН D - ПРСТЕН ПОВЕЌЕ СТРАНИЧНИ ЏЕБА СО ПАТЕНТ

ЏЕБ ЗА МЕТАР

ЏЕБОВИ ЗА ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА

ЗАСИЛЕНИ ПАНЕЛИ

KINGSMILL

TM

P O LY E S T E R STRETCH

KINGSMILL

TM

230

HIVISTEX ПРО РЕФЛЕКТИРАЧКИ ЛЕНТИ

270

ЦРНА

ТРОЈНО СОШИЕНИ ШАВОВИ

P O LY  C O T T O N STRETCH

НОГАВИЦА СО ПРОДОЛЖУВАЊЕ МЕТАЛИК СИВА

панталони со отстранлив Холстер џеб DX440 DX4 EN 14404 TYPE 2 18 S156

22

656

ГРАТИС ПАР ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА ВКЛУЧЕНИ СО ОВИЕ ПАНТАЛОНИ

16

НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО ШТИТНИЦИТЕ ЗА КОЛЕНА S156) Kingsmill Polyester Stretch: 93% Полиестер, 7% Еластан 270g Контрастна ткаенина: 65% Полиестер, 35% Памук Ripstop Weft Stretch 235гр, појачување на колената 88% најлон, 12% еластан 275г. Појачување на колена: 88% Најлон, 12% Eластан 275гр. Metro сина, Црна, Металик сива REG: 31" (79CM) ADJUSTABLE TO 33" (84CM) INCH

CM

EU

FR

28 - 48

72 - 124

44 - 64

36 - 60

*Регистриран дизајн на Европската заедница

ПАНТАЛОНИ-БЕЗ HOLSTER ЏЕБОВИ DX449 DX4 Работни панталони Metro сина, Црна, Металик сива


SLIM FIT НОГАВИЦИ

ПАНТАЛОНИ СО ПРЕРАМКИ

DX441 Работни панталони со прерамки DX4

EN 14404 TYPE 2 НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО ШТИТНИЦИТЕ ЗА КОЛЕНА S156) Kingsmill Polyester Stretch: 93% Полиестер, 7% Еластан 270g Контрастна ткаенина: 65% Полиестер, 35% Памук Ripstop Weft Stretch 235гр, појачување на колената 88% најлон, 12% еластан 275г. Metro сина, Црна, Металик сива S-3XL Стандардни ногавици 79cm прилагодливи за долги нозе 84cm *Регистриран дизајн на Европската заедница

KINGSMILL

TM

230

14

KINGSMILL

TM

ЗАДНИОТ ЏЕБ СО ПАТЕНТ ЈАМКА ЗА АЛАТ

270

14

P O LY  C O T T O N

P O LY E S T E R

STRETCH

STRETCH

ПОВЕЌЕ СТРАНИЧНИ ЏЕБА СО ПАТЕНТ ЏЕБ ЗА МЕТАР

ЏЕБОВИ ЗА ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА

ПРЕД-СВИТКАНИ КОЛЕНА

ЗАСИЛЕНИ ПАНЕЛИ

ЦРНА

ТРОЈНО СОШИЕНИ ШАВОВИ

S156

656

ГРАТИС ПАР ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА ВКЛУЧЕНИ СО ОВИЕ ПАНТАЛОНИ СО ПРЕРАМКИ

МЕТАЛИК СИВА

HIVISTEX ПРО РЕФЛЕКТИРАЧКИ ЛЕНТИ

ПРИЛАГОДЛИВА ДОЛЖИНА НА НОГАВИЦИТЕ

23


РЕФЛЕКТИРАЧКА ЛЕНТА

ТЕРМИЧКИ

ШТИТНИК ЗА БРАДА ВИСОКО ВИДЛИВИ БОИ ВНАТРЕШНИ ЏЕБОВИ ЛЕСНИ ДРЖАЧИ ЗА ВЛЕЧЕЊЕ

DX471 DX4 Baffle јакна 24

6

100% Најлон 60g 75% Полиестер, 20% Рајон, 5% Еластан 330g Insulatex постава 120g Металик сива, Metro сина S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

ДИЗАЈН ПРИЛАГОДЕН НА ТЕЛОТО

ЗАОБЛЕН ПРОДОЛЖЕН ЗАДЕН ДЕЛ

ПРИСПОСОБУВАЊЕ СО ПОМОШ НА ВРВКА

МЕТАЛИК СИВА

СТРАНИЧНИ ЏЕБОВИ СО ПАТЕНТ

ЕЛАСТИЧНИ МАНЖЕТНИ

РЕФЛЕКТИРАЧКА ЛЕНТА ШТИТНИК ЗА БРАДА

ВИСОКО ВИДЛИВИ БОИ

DX470 DX4 Baffle Gilet 24

6

100% Најлон 60g 75% Полиестер, 20% Рајон, 5% Еластан 330g Insulatex постава 120g Металик сива, Metro сина S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

ВНАТРЕШНИ ЏЕБОВИ

ЛЕСНИ ДРЖАЧИ ЗА ВЛЕЧЕЊЕ

СОВРШЕН СТИЛ ЗА СЛОЕВИТОСТ ДИЗАЈН ПРИЛАГОДЕН НА ТЕЛОТО

24

МЕТАЛИК СИВА

СТРАНИЧНИ ЏЕБОВИ СО ПАТЕНТ

ПРИСПОСОБУВАЊЕ СО ПОМОШ НА ВРВКА


ЛЕЖЕРНА ОБЛЕКА

ВИСОКО ВИДЛИВИ БОИ ШТИТНИК ЗА БРАДА

ВНАТРЕШНИ ЏЕБОВИ

DX480 DX4 Zip Base Layer 24

6

Top

92% Најлон, 8% Eластан 210g Црна, Metro сина S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

2 ЏЕБОВИ НА СТРАНАТА СО ПАТЕНТ ЗА СИГУРНО ЧУВАЊЕ ПРЕДНО ОТВАРАЊЕ СО ПАТЕНТ

ДУПЧИЊА ЗА ДОДАДЕН КОМФОР И ЕДНОСТАВНОСТ ВО СЛОЕВИТОСТА

ЕЛАСТИЧНИ МАНЖЕТНИ

ЦРНА КАЧУЛКАТА СО ЏЕБ Е СТИЛСКА И ПРАКТИЧНА ШТИТНИК ЗА БРАДА

ВИСОКО ВИДЛИВИ БОИ

DX472 DX4 Zipped Hoodie 24

6

75% Полиестер, 20% Рајон, 5% Еластан 330g Металик сива, Metro сина S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

ГРАТИС БЕЛЕЖНИК Е ВКЛУЧЕНО СО СИТЕ DX4 ЈАКНИ, КАПУЉАЧИ, ЕЛЕЦИ И ОСНОВНИ СЛОЕВИ.

СОВРЕМЕН ДИЗАЈН СО ЧИСТИ ПРЕСЕЧЕНИ ЛИНИИ ПРЕДНО ОТВАРАЊЕ СО ПАТЕНТ

СТРАНИЧНИ ЏЕБОВИ СО ПАТЕНТ

МЕТАЛИК СИВА

25


T703

29

TECHNICAL STRETCH WORKWEAR

26

ПОГЛЕДНЕТЕ ONLINE : WWW.PORTWEST.COM/WX3V


T750

T720

T704

ТЕХНИЧКА РАСТЕГЛИВА РАБОТНА ОБЛЕКА Portwest WX3™ техничка стреч работна облека ја балансира удобноста, разновидноста и естетиката. Производите се дизајнирани според највисоките стандарди и нудат решение за секојдневните активности и работните средини. Изработени со најсовремени ткаенини кои даваат супериорна отпорност на абразија и исклучителен комфор во текот на целиот ден. Генијалните дизајнерски решенија на прицврстувањата и џебни системи даваат незаменлива удобност и сигурност.

FREE

S156

656

ГРАТИС ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА СЕ ВКЛУЧЕНИ СО СИТЕ МОДЕЛИ НА РАБОТНИЧКИ ПАНТАЛОНИ И ПАНТАЛОНИ СО ПРЕРАМКИ

TM

P O LY E S T E R STRETCH Најновата ткаенина на Portwest Kingsmill™ Polyester Stretch е направена од 93% полиестер, 7% eластан 270г. Оваа мешана ткаенина овозможува леснотија во движењето и комфор при активна употреба. Ткаенината обезбедува техничка супериорност со висока пропустливост, отпорност на влага и брзо сушење. UPF заштитата од 50+ ќе блокира 98% од УВ зраците.

KINGSMILL

TM

280

KINGSMILL

270

WX3 е трговска марка на Portwest Забелешка: Целата WX3 облека е регистриран дизајн на заедницата

CANVAS Kingsmill Polycotton Canvas е направен од 65% полиестер, 35% Cotton Canvas 280г со Peach Finish. Оваа мешавина нуди одлична издржливост и перформанси. Завршниот слој на ткаенината и дава на облеката ултра мекост за целодневен исклучителен комфор.

Ezee Zip™ е висока иновативна патент технологија достапна ексклузивно во Portwest. На пазарот се појавува првата голема иновација во патент технологијата во овој век. Идеално за користење за корисниците и со лева и со десна рака. Ezee Zip е сигурен иедноставен за користење.

27 KINGSMILL и EZEE ZIP се трговски марки на Portwest.


TECHNICAL STRETCH WORKWEAR

T703

28

29


РАБОТНИЧКА ЈАКНА

РЕФЛЕКТИРАЧКА ЛЕНТА ПРОПУСТЛИВИ ОД ПОЗАДИ ЗА ДИШЛИВОСТ И УДОБНОСТ

ЕЛАСТИЧНА ТКАЕНИНА ВО 4 НАСОКИ

ОТСТРАНЛИВ ЏЕБ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЈА

ОБЛИКУВАНИ РАКАВИ

ИСПУШТЕН ПРЕСЕК СО СТРАНИЧНИ ЈАЗИЧИЊА И АДАПТЕРИ ЕЛАСТИЧНА ТКАЕНИНА ВО 4 НАСОКИ

ПЕРСИСКА СИНА ЗАТЕГНУВАЧ ЗА МАНЖЕТНИ СО ЛЕПЕНКА

T703 WX3 Работна јакна Kingsmill Canvas : 65% Полиестер, 35% памук Canvas Peach Finish 280g Персиска сина, Металик сива S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

18

10 TM

P O LY E S T E R STRETCH

KINGSMILL

TM

CANVAS

280

МЕТАЛИК СИВА KINGSMILL

270

РАСТЕГЛИВА ТКАЕНИНА ВО ПОВЕЌЕ НАСОКИ КОЈА ОВОЗМОЖУВА ПОВЕЌЕ СЛОБОДА ВО ДВИЖЕЊЕТО

29


SLIM FIT НОГАВИЦИ

T701 TECHNICAL STRETCH WORKWEAR

ИНОВАТИВНО РАСТЕГНУВАЊЕ ВО КЛУЧНИТЕ ДЕЛОВИ НА ДВИЖЕЊЕ

S156

656

ГРАТИС ПАР ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА СЕ ВКЛУЧЕНИ СО WX3 ПАНТАЛОНИТЕ

30

31


SLIM FIT НОГАВИЦИ

НОГАВИЦА СО ПРОДОЛЖУВАЊЕ ВИСОК ЗАДЕН ПОЈАС

SERVICE ПАНТАЛОНИ

ЈАМКА ЗА АЛАТ

СТРАНИЧНА ЕЛАСТИЧНА ПОЛОВИНА

ШИРОКИ ГАЈКИ НА ПОЈАС

ЕЛАСТИЧНА ТКАЕНИНА ВО 4 НАСОКИ

ПОЈАЧАН ЏЕБ

СТРАНИЧЕН ЏЕБ СО ПАТЕНТ

ЏЕБ ЗА МЕТАР ЏЕБ ЗА СМАРТФОН ОТСТРАНЛИВ ID ЏЕБ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЈА

ЕЛАСТИЧНА ТКАЕНИНА ВО 4 НАСОКИ РЕФЛЕКТИРАЧКА РАМКА

ПРЕД-СВИТКАНИ КОЛЕНА

ДВЕ НИВОА НА ЏЕБОВИ ЗА ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНО

ПРИЛАГОДЛИВА ДОЛЖИНА НА НОГАВИЦИТЕ

ПЕРСИСКА СИНА

МЕТАЛИК СИВА

656

ГРАТИС ПАР ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА ВКЛУЧЕНИ СО ОВИЕ ПАНТАЛОНИ

18

8

НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО ШТИТНИЦИТЕ ЗА КОЛЕНА S156) Kingsmill Canvas : 65% Полиестер, 35% памук Canvas Peach Finish 280g Металик сива, Персиска сина *Регистриран дизајн на Европската заедница

INCH

CM

EU

FR

28 - 48

72 - 124

44 - 64

36 - 60

44 - 58

36 - 54

SHORT: 29” (74CM) 28 - 42

72 - 108

KINGSMILL

TM

P O LY E S T E R STRETCH

KINGSMILL

TM

280

S156

REG: 31" (79CM) ADJUSTABLE TO 33" (84CM)

270

Service панталони T701 WX3 EN 14404 TYPE 2

CANVAS

31


SLIM FIT НОГАВИЦИ

TECHNICAL STRETCH WORKWEAR T702

ИНОВАТИВНО РАСТЕГНУВАЊЕ ВО КЛУЧНИТЕ ДЕЛОВИ НА ДВИЖЕЊЕ

S156

656

ГРАТИС ПАР ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА СЕ ВКЛУЧЕНИ СО WX3 ПАНТАЛОНИТЕ

32

33


SLIM FIT НОГАВИЦИ

НОГАВИЦА СО ПРОДОЛЖУВАЊЕ

HOLSTER ПАНТАЛОНИ

ВИСОК ЗАДЕН ПОЈАС

ЈАМКА ЗА АЛАТ ЕЛАСТИЧНА ТКАЕНИНА ВО 4 НАСОКИ

ШИРОКИ ГАЈКИ НА ПОЈАС

ВИСЕЧКИ ЏЕБОВИ

СТРАНИЧЕН ЏЕБ СО ПАТЕНТ

ЏЕБ ЗА СМАРТФОН

ЏЕБ ЗА МЕТАР

ОТСТРАНЛИВ ID ЏЕБ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЈА

ЕЛАСТИЧНА ТКАЕНИНА ВО 4 НАСОКИ

РЕФЛЕКТИРАЧКА РАМКА ПРЕД-СВИТКАНИ КОЛЕНА

ДВЕ НИВОА НА ЏЕБОВИ ЗА ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНО

ПРИЛАГОДЛИВА ДОЛЖИНА НА НОГАВИЦИТЕ

ПЕРСИСКА СИНА

ГРАТИС ПАР ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА ВКЛУЧЕНИ СО ОВИЕ ПАНТАЛОНИ

REG: 31" (79CM) ADJUSTABLE TO 33" (84CM) INCH

CM

EU

FR

18

28 - 48

72 - 124

44 - 64

36 - 60

44 - 58

36 - 54

9

НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО ШТИТНИЦИТЕ ЗА КОЛЕНА S156) Kingsmill Canvas : 65% Полиестер, 35% памук Canvas Peach Finish 280g Персиска сина, Металик сива *Регистриран дизајн на Европската заедница

SHORT: 29” (74CM) 28 - 42

72 - 108

KINGSMILL

TM

P O LY E S T E R STRETCH

KINGSMILL

TM

280

656

Holster панталони T702 WX3 EN 14404 TYPE 2

270

S156

МЕТАЛИК СИВА

CANVAS

33


SLIM FIT НОГАВИЦИ

ПАНТАЛОНИ СО ПРЕРАМКИ ЕЛАСТИЧНИ ПРЕРАМКИ

T704 WX3 Панталони со

ЕЛАСТИЧНА ТКАЕНИНА ВО 4 НАСОКИ

прерамки

EN 14404 TYPE 2 НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО ШТИТНИЦИТЕ ЗА КОЛЕНА S156)

СТРАНИЧЕН ПАТЕНТ

Kingsmill Canvas : 65% Полиестер, 35% памук Canvas Peach Finish 280g Персиска сина, Металик сива S-3XL Нормални 31”или 79cm прилагодливи за долги 33” или 84cm *Регистриран дизајн на Европската заедница

11

KINGSMILL

TM

280

TM

KINGSMILL CANVAS

СТРАНИЧНА ЕЛАСТИЧНА ПОЛОВИНА

ДРЖАЧ ЗА РАКАВИЦИ

ЕЛАСТИЧНА ТКАЕНИНА ВО 4 НАСОКИ

270

14

P O LY E S T E R STRETCH

СТРАНИЧЕН ЏЕБ НА НОГАТА

ЏЕБ ЗА СМАРТФОН

ОТСТРАНЛИВ ЏЕБ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЈА РАСТЕГЛИВ ДЕЛ НА ПРЕПОНИТЕ - ЕЛАСТИЧНА ТКАЕНИНА ВО 4 НАСОКИ

МЕТАЛИК СИВА

S156

34

ЕЛАСТИЧНА ТКАЕНИНА ВО 4 НАСОКИ

ДВЕ НИВОА НА ЏЕБОВИ ЗА ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНО

656

ГРАТИС ПАР ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА ВКЛУЧЕНИ СО ОВИЕ ПАНТАЛОНИ

ПЕРСИСКА СИНА

ПРИЛАГОДЛИВА ДОЛЖИНА НА НОГАВИЦИТЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЛАГОДИ ОД НОРМАЛНИ ДО ДОЛГИ НОГАВИЦИ


ИДЕАЛЕН ЗА КОРПОРАТИВНО НОСЕЊЕ И ИЗРАБОТКА ПО ИЗБОР ПАСПУЛ СО КОНТРАСТНА БОЈА

ПОЛО МАИЦА

РЕФЛЕКТИРАЧКА ЛЕНТА

T720 WX3 Поло маица 65% полиестер, 35% памук 210g Црна XS-3XL Персиска сина S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

48

ЈАМКА НА ПЛАКЕТА ИДЕАЛНА ЗА ПРИКАЧУВАЊЕ ОЧИЛА/ПЕНКАЛА

ПЕРСИСКА СИНА

СТРАНИЧНИ ОТВОРИ ЗА ВЕНТИЛАЦИЈА

МЕКО НА ДОПИР, УДОБНО ЗА НОСЕЊЕ

КРАТКИ ПАНТАЛОНИ

ПРОДОЛЖЕН ЗАДЕН ДЕЛ

ЦРНА

ВИСОК ЗАДЕН ПОЈАС

ЕЛАСТИЧЕН СТЕГАЧ НА ВНАТРЕШНАТА СТРАНА ОД КОЛАНОТ

СТРАНИЧНА ЕЛАСТИЧНА ПОЛОВИНА

T710 WX3 Кратки панталони

24

ЈАМКА ЗА АЛАТ

Kingsmill Canvas : 65% Полиестер, 35% памук Canvas Peach Finish 280g Металик сива, Персиска сина *Регистриран дизајн на Европската заедница

7

INCH

CM

EU

FR

28 - 42

72 - 108

44 - 58

36 - 54

ВИСОКО ВИДЛИВИ БОИ

KINGSMILL

TM

280

РАСТЕГЛИВ ДЕЛ НА ПРЕПОНИТЕ

KINGSMILL

TM

270

CANVAS

СТРАНИЧЕН ЏЕБ СО ПАТЕНТ

P O LY E S T E R STRETCH

ОТСТРАНЛИВ ЏЕБ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЈА

ПЕРСИСКА СИНА

МЕТАЛИК СИВА

ТРОЈНО СОШИЕНИ ШАВОВИ

35


ПОСТАВЕНИ ЦЕЛОСНО ПОСТАВЕНА

ЗИМСКА ЈАКНА

СКРИЕНА КАЧУЛКА КОЈА СЕ ВАДИ

КАЧУЛКА КОЈА СЕ ПРИСПОСОБУВА СО ПОМОШ НА ВРВКА

ЏЕБОВИ СО ПАТЕНТ РЕФЛЕКТИРАЧКА ЛЕНТА

ВНАТРЕШНИ ЏЕБОВИ

ЛЕСНИ ДРЖАЧИ ЗА ВЛЕЧЕЊЕ

ПРИСПОСОБУВАЊЕ СО ПОМОШ НА ВРВЦА НА ПОЛОВИНАТА

ЗАТЕГНУВАЧ ЗА МАНЖЕТНИ СО ЛЕПЕНКА ПЛЕТЕНА МАНЖЕТНА КОЈА БРЗО СЕ СУШИ

ANTI-WICKING ЛЕНТА

ПЕРСИСКА СИНА

ДВОЕН ПАТЕНТ

СО ВИСОКИ ПЕРФОРМАНСИ ВОДООТПОРНА ЗАШТИТА

T740 WX3 Зимска јакна

36

11

ЏЕБОВИ СО УТОПЛУВАЊЕ

EN 343 CLASS 3:1

12

100% Најлон Taslan TPU 125g 100% Полиестер Tafetta 50g 100% Полиестер 190g Металик сива, Персиска сина S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

МЕТАЛИК СИВА


НАПРЕДНА TRIPLE DRY МЕМБРАНА ТЕХНОЛОГИЈА (3L)

SOFTSHELL ЈАКНА РЕФЛЕКТИРАЧКА ЛЕНТА ЈАКА СО ПОСТАВА ОД ФЛИС

ПРОПУСТЛИВИ ОД ПОЗАДИ ЗА ДИШЛИВОСТ И УДОБНОСТ

ЏЕБ НА РАКАВ

ШТИТНИК ЗА БРАДА РЕФЛЕКТИРАЧКА ЛЕНТА ОБЛИКУВАНИ РАКАВИ

1

НАДВОРЕШНА ТКАЕНИНА ТРАЈНО ТРЕТИРАНА ЗА ОТПОРНОСТ НА ВОДА

2 ВОДООТПОРНА И ДИШЛИВА МЕМЕБРАНА

3

EZEE ZIP

РАСТЕГЛИВА ТКАЕНИНА ОВОЗМОЖУВА НЕПРЕЧЕНО ДВИЖЕЊЕ

МЕТАЛИК СИВА

ДИШЛИВА ВНАТРЕШНА ПОСТАВА

ЕЛАСТИЧНИ МАНЖЕТНИ

T750 WX3 Јакна софтшел (3L) 20

9

94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g, Вкупна тежина: 310g Металик сива, Персиска сина S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

ПЕРСИСКА СИНА

37


T831

41

ACTIVE STREET WORKWEAR

38

ПОГЛЕДНЕТЕ ONLINE: WWW.PORTWEST.COM/KX3V


T832

T831

T831

АКТИВНА STREET РАБОТНА ОБЛЕКА Portwest KX3™ е супериорна линија на тренд облека, комбинирајќи квалитетна изработка по највисоки стандарди и технички ткаенини. Клучните карактеристики на оваа колекција вклучуваат отпорност на абење, контролирање на влага и карактеристики за истегнување за одржлива агилност и движење без напор. Сите KX3 облеки се дизајнирани целосно да се надополнуваат една со друга за да овозможат да се изгради личен слоен систем. Совршено решение за модерна работна облека.

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

P O LY E S T E R

STRETCH

STRETCH

Portwest иновативната ткаенина Kingsmill™ Polycotton Stretch е направена од 65% полиестер, 35% памук. Оваа премиум ткаенина за работна облека нуди одлична абразивност и отпорност на кинење, додека стреч функцијата обезбедува слобода во движењето на корисникот. UPF рејтингот од 50+ на ткаенината блокира до 98% од UV зраците.

Најновата ткаенина на Portwest Kingsmill™ Polyester Stretch е направена од 93% полиестер, 7% eластан 270г. Оваа мешана ткаенина овозможува леснотија во движењето и комфор при активна употреба. Ткаенината обезбедува техничка супериорност со висока пропустливост, отпорност на влага и брзо сушење. UPF заштитата од 50+ ќе блокира 98% од УВ зраците.

KINGSMILL

TM

255

TM

270

KINGSMILL

230

KX3 е трговска марка на Portwest Забелешка: Целата КX3 облека е регистриран дизајн на заедницата

COTTON STRETCH Kingsmill™ Cotton Stretch е премиум памучна стреч ткаенина. Мешавината од 98% памук и 2% еластин обезбедува врвен комфорт и флексибилност. Високата содржина на памук дава изнворедна мекост, а додадениот еластан овозможува лесно движење. Овој материјал има UPF рејтинг од 50+ за да блокира 98% од УВ зраците.

39 KINGSMILL е трговска марка на Portwest.


ДИЗАЈН ЗА ЗГОЛЕМЕНА СЛОБОДА НА ДВИЖЕЊЕТО BAFFLE ЈАКНА ПЛЕТЕНА ТКАЕНИНА СО ЧЕШЛАНА ПОЗАДИНА

ШТИТНИК ЗА БРАДА

ВНАТРЕШЕН ЏЕБ

ЕЛАСТИЧЕН ВРЗАН РАБ И МАНЖЕТНИ

2 ЏЕБОВИ НА СТРАНАТА СО ПАТЕНТ ЗА СИГУРНО ЧУВАЊЕ

T832 KX3 Baffle јакна 24

4 ЗАМЕНЛИВИ ВРВКИ НА ПАТЕНТИ

40

100% Најлон 60g 100% Полиестер Weft плетка со чешлана позадина 310g Insulatex постава 120g Сива Marl/Црна XS-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

Изолирани со Insulatex постава Изграден со користење на шупливи в лакна технологија, Insulatex™ обезбедува полесна и потопла топлинска постава. Единствената технологија на ткаенина се заклучува во топлината на телото за да создаде топлинска бариера со материјалот со високи перформанси кој нуди чувство на супериорна удобност без додавање волумен.


ФЛИС ЈАКНА

ТКЕАНИНА КОЈА Е ДИШЛИВА И И ЈА ОСЛОБОДУВА ВЛАЖНОСТА

СИВА MARL

ЗАМЕНЛИВИ ВРВКИ НА ПАТЕНТИ

ДИНАМИЧНА ВНАТРЕШНА КОНТРАСТНА ТКАЕНИНА

НИЗОК ПРОФИЛ И КОНСТРУКЦИЈА НА ОБЛЕКА ЗА НАМАЛЕНО ТРИЕЊЕ

T831 KX3 Technical Флис 24

2

80% Полиестер,20% Рајон 330g Црна, Сива S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

ЦРНА

41


ACTIVE STREET WORKWEAR

T830

42

43


ЗАСИЛЕНИ ПАНЕЛИ ВО КЛУЧНИТЕ ОБЛАСТИ ЗА МАКСИМАЛНА ИЗДРЖЛИВОСТ

ФЛИС ЈАКНА

ПЛЕТЕНА ТКАЕНИНА СО ЧЕШЛАНА ПОЗАДИНА

ШТИТНИК ЗА БРАДА

ВНАТРЕШНИ ЏЕБОВИ

ПОДОЛГ ЗАДЕН ДЕЛ

ЗАМЕНЛИВИ ВРВКИ НА ПАТЕНТИ

МАСЛИНЕСТО ЗЕЛЕНА

ЗАЧУДУВАЧКИ ДИЗАЈН КОЈ ГИ СОЕДИНУВА СОВРЕМЕНИТЕ ТРЕНДОВИ СО ФУНКЦИОНАЛНОСТА НА КЛАСИЧНАТА РАБОТНА ОБЛЕКА

ПРЕДНО ОТВАРАЊЕ СО ПАТЕНТ

ЏЕБОВИ СО ПАТЕНТ

T830 KX3 Performance Fleece 24

5

100% Полиестер Weft плетка со чешлана позадина 310g 94% полиестер, 6% еластан 300g Црвена Marl, Сива Marl, Персиска сина, Маслинесто зелена S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

СИВА MARL

ПЕРСИСКА СИНА ЦРВЕНА MARL

43


SLIM FIT НОГАВИЦИ

CARGO ПАНТАЛОНИ ВИСОК ЗАДЕН ПОЈАС

ЏЕБ ЗА СМАРТФОН

ЏЕБ ЗА МЕТАР

T801 KX3 Cargo панталони 8

KINGSMILL

TM

255

98% Памук, 2% Еластан 255g Металик сива, Црна, Темно сина *Регистриран дизајн на Европската заедница

24

COTTON STRETCH

REG: 31" (79CM) ADJUSTABLE TO 33" (84CM) INCH

CM

EU

FR

28 - 48

72 - 124

44 - 64

36 - 60

ПРЕД-СВИТКАНИ КОЛЕНА

ЦРНА

ТЕМНО СИНА

ПРИЛАГОДЛИВА ДОЛЖИНА НА НОГАВИЦИТЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЛАГОДИ ОД НОРМАЛНИ ДО ДОЛГИ НОГАВИЦИ

44

ПРИЛАГОДЛИВА ДОЛЖИНА НА НОГАВИЦИТЕ

МЕТАЛИК СИВА


SLIM FIT НОГАВИЦИ

RIPSTOP ПАНТАЛОНИ

СТРАНИЧНА ЕЛАСТИЧНА ПОЛОВИНА

ВИСОК ЗАДЕН ПОЈАС ГАЈКИ ЗА РЕМЕН ОД ТВРДО ТКАЕЊЕ

СТРАНИЧЕН ЏЕБ СО ПАТЕНТ

ЏЕБ ЗА СМАРТФОН

T802 KX3 Ripstop панталони 65% Полиестер, 35% памук Ripstop Weft Stretch 230g Темно сина, Песок , Црна *Регистриран дизајн на Европската заедница

24

ЏЕБ ЗА МЕТАР

KINGSMILL

TM

230

14

P O LY  C O T T O N STRETCH

ДОЛЕН ЏЕБ НА НОГАВИЦИТЕ

REG: 31" (79CM) ADJUSTABLE TO 33" (84CM) INCH

CM

EU

FR

28 - 48

72 - 124

44 - 64

36 - 60

ПРЕД-СВИТКАНИ КОЛЕНА

ДВЕ НИВОА НА ЏЕБОВИ ЗА ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНО

ПЕСОК

ТЕМНО СИНА

ПРИЛАГОДЛИВА ДОЛЖИНА НА НОГАВИЦИТЕ

STRETCH RIPSTOP ОВОЗМОЖУВА СУПЕРИОРЕН КОМФОР ЦРНА

45


ФЛЕКСИБИЛНОСТ СО ИСТЕГНУВАЊЕ

SLIM FIT НОГАВИЦИ

FLEXI ПАНТАЛОНИ ЦЕЛОСНО РЕБРЕСТ ПОЈАС СО ВРВКА

ЛЕСНИ ДРЖАЧИ ЗА ВЛЕЧЕЊЕ

BARTACKED НА СИТЕ СТРЕС ТОЧКИ

2 ЏЕБОВИ НА СТРАНАТА СО ПАТЕНТ ЗА СИГУРНО ЧУВАЊЕ

ПРЕД-СВИТКАНИ КОЛЕНА ДВОСЛОЈНА ЗАШТИТА ЗА КОЛЕНО

ТЕНКИ ФИКСИРАНИ ПАНТАЛОНИ

ЦРНА

46

T803 KX3 Flexi панталони 24

5

93% Полиестер, 7% Еластан 270g Црна, Металик сива S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

KINGSMILL

TM

270

РАСТЕГЛИВА ТКАЕНИНА ВО ПОВЕЌЕ НАСОКИ КОЈА ОВОЗМОЖУВА ПОВЕЌЕ СЛОБОДА ВО ДВИЖЕЊЕТО

МЕТАЛИК СИВА

P O LY E S T E R STRETCH


FOUR-WAY STRETCH ТКАЕНИНА ЗА ДОПОЛНИТЕЛЕН КОМФОР

FLEXI HI-VIS ПАНТАЛОНИ

SLIM FIT НОГАВИЦИ

ЦЕЛОСНО РЕБРЕСТ ПОЈАС СО ВРВКА

ЛЕСНИ ДРЖАЧИ ЗА ВЛЕЧЕЊЕ BARTACKED НА СИТЕ СТРЕС ТОЧКИ

ВЛОШКА КАЈ ПРЕПОНИТЕ ЕЛАСТИЧНА ТКАЕНИНА ВО 4 НАСОКИ СТРАНИЧЕН ЏЕБ

ПРЕД-СВИТКАНИ КОЛЕНА ДВОСЛОЈНА ЗАШТИТА ЗА КОЛЕНО

HIVISTEX ПРО РЕФЛЕКТИРАЧКИ ЛЕНТИ

ЦРНА/ЖОЛТА

ЦРНА/ ПОРТОКАЛОВА

Hi-Vis Flexi панталони KX341 KX3 EN ISO 20471 CLASS 1 24

5

93% Полиестер, 7% Еластан 270g Црна/Жолта, Црна/Портокалова S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

KINGSMILL

TM

270

НАПРАВЕНИ ЗА АКТИВНИ МАЖИ

ТЕНКИ ФИКСИРАНИ ПАНТАЛОНИ

P O LY E S T E R STRETCH

47


РЕБРО ЈАКА И РАКАВИ РЕФЛЕКТИРАЧКА РАМКА

ПОЛО МАИЦА ЈАМКА НА ПЛАКЕТА ИДЕАЛНА ЗА ПРИКАЧУВАЊЕ ОЧИЛА/ПЕНКАЛА

T820 KX3 Поло маица 100% полиестер со сребројонски третман 150g Црна S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

48

ОСТАНЕТЕ СВЕЖИ ПОДОЛГО УНИКАТЕН АНТИ-БАКТЕРИСКИ ТРЕТМАН СО СРЕБРЕНИ ЈОНИ

СТРАНИЧНИ ОТВОРИ ЗА ВЕНТИЛАЦИЈА

КРАТКИ ПАНТАЛОНИ

СТРАНИЧНА ЕЛАСТИЧНА ПОЛОВИНА

ПРОДОЛЖЕН ЗАДЕН ДЕЛ

ГАЈКИ ЗА РЕМЕН ОД ТВРДО ТКАЕЊЕ

ВИСОК ЗАДЕН ПОЈАС

KX340 KX3 Ripstop кратки панталони

24

Kingsmill Poly-cotton Stretch: 65% Полиестер, 35% памук Ripstop Weft Stretch 230g Темно сина, Црна *Регистриран дизајн на Европската заедница

11

INCH

CM

EU

FR

30 - 42

76 - 108

46 - 58

38 - 54

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

ТЕМНО СИНА

STRETCH

48

ЏЕБ ЗА МЕТАР

230

ВЛОШКА КАЈ ПРЕПОНИТЕ

ЦРНА

СТРАНИЧЕН ЏЕБ СО ПАТЕНТ

КОМПЛЕМЕНТАРНИ ПРОИЗВОДИ ЗА СИСТЕМ НА ЕДНОСТАВНО СЛОЕВИТО ОБЛЕКУВАЊЕ


ACTIVE STREET WORKWEAR

T820

48


T500

T501

57

58

PERFORMANCE WORKWEAR

50

ПОГЛЕДНЕТЕ ONLINE : W W W.PORT WEST.COM/PW3V


T500

T602

T601

PERFORMANCE РАБОТНА ОБЛЕКА Portwest PW3™ работната облека ги спојува функционалноста со модерните и спортски трендови и нуди извонреден комфорт. Користејќи премиум ткаенини, производите се изработени за флексибилност во разновидниот спектар на индустриски и трговски цели и нудат исклучителна вредност.

FREE S156

656

БЕСПЛАТНИТЕ ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА СЕ ОЗНАЧЕНИ КАЈ РАЗЛИЧНИТЕ СТИЛОВИ СО ОВОЈ СИМБОЛ

Ezee Zip™ е сосема новa, високо иновативна технологија на закопчување достапна исклучиво за Portwest. На пазарот ја претставуваме првата голема иновација во технологијата на закопчување за еден век. Идеален за лица кои работат без разлика дали со лева или со десна рака. Ezee Zip лесно се закопчува и безбедно се прицврстува. Конструирани со користење на највисок квалитет на компоненти и инженеринг, Ezee Zip гарантира дека нема повеќе оштетени или скршени патенти. Texpel™ Splash е ткаенина исклучително отпорна на вода која обезбедува водата да се одбива и да се лизга од површината на ткаенина. Оваа извонредна изработка, исто така, ја одбива нечистотијата и спречува дамките да не се задржуваат на облеката за да остане чиста подолго време. Texpel™ SOS од истурање, масло и дамки е премиум ткаенина која има завршница која ги отфрла маслото и течностите, предизвикувајќи течностите да се лизгаат од површината на ткаенината. Финишот на ткаенината исто така помага при ослободување на дамки во процесот на перење што ја чува облеката да биде почиста за подолго време.

HiVisTex™ Pro retro рефлектирачки ленти нудат одлична слобода на движење поради сегментираната изработка. Лесни и флексибилни со високи перформанси при светлина, овие ленти имаат илјадници стаклени монисти на сантиметар квадратен кои дејствуваат како илјадници мали ретровизори кои рефлектираат светлина назад кон својот извор.

PORTWEST Extremе е врвна ткаенина за облека за дожд со високи перформанси произведена од 100% полиестер, 300D Stretch Oxford 200g која нуди супериорен комфор, функција и издржливост во сите временски услови. Водоотпорен, дише и отпорен на ветер според највисоките стандарди, оваа колекција далеку ги надминува барањата на Класата EN343 3:3. PW3, EZEE ZIP, TEXPEL, HiVisTex и Portwest Extreme се трговски марки на Portwest.

51


НАПРАВЕНО ОД

ЕКСТРЕМНО ВОДООТПОРНА, ПРОЗРАЧНА ТКАЕНИНА

RAIN SHELL ЈАКНА Качулка што се вади

Јамки за радио

Водоотпорни и дишливи со залепени шевови

Рефлектирачка лента

Затворачи под пазуви за подобрена дишливост

Скриен џеб за телефон

HiVisTex Про Качулка која се приспособува со помош на врвка

рефлектирачки ленти Внатрешни џебови

Затегнувач за манжетни со лепенка

ЖОЛТА/ЦРНА Ezee Zip

PW360 КОНСТРУИРАНИ ЗА ИЗДРЖЛИВОСТ

52

12

5

Плетени ракави со јамка за палецот

Можност за брендирање

PW3 Extreme Дишлива јакна за дожд EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:3 WP 11,000MM MVP 50,000G/M²/24HRS

Portwest Extreme: 100% полиестер, 300D Stretch Oxford , завршница со отпорност на дамки, PU премаз 200g 100% Полиестерска мрежа 60g Жолта/Црна, Портокалова/Црна S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

RIS 3279

ПОРТОКАЛОВА/ЦРНА


НАПРАВЕНО ОД

Висок исечен преклопен појас

ПАНТАЛОНИ ЗА ДОЖД Широки гајки на појас за пошироки ремени

Полуеластичен колан

Задниот џеб со патент

2 џебови на страната со патент за сигурно чување Џеб за метар

Страничен џеб

Водоотпорни и дишливи со залепени шевови

Двојно сошиени шавови

Џебови за штитници за колена

HiVisTex Про рефлектирачки ленти

На страната на ногата се отвора со патент

ЖОЛТА/ЦРНА

PW342 24

PORTWEST Extremе е врвна ткаенина за облека за дожд со високи перформанси произведена од 100% полиестер, 300D Stretch Oxford 200g која нуди супериорен комфор, функција и издржливост во сите временски услови. Водоотпорен, дише и отпорен на ветер според највисоките стандарди, оваа колекција далеку ги надминува барањата на Класата EN343 3:3.

8

RIS Ергономски обликуван раб

3279

PW3 Extreme панталони со висока видливост

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:3 WP 11,000MM, MVP 50,000G/M²/24HRS EN 14404 TYPE 2 НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО ШТИТНИЦИТЕ ЗА КОЛЕНА S156) Portwest Extreme: 100% полиестер, 300D Stretch Oxford , завршница со отпорност на дамки, PU премаз 200g Портокалова/Црна, Жолта/Црна S-XXL *Регистриран дизајн на Европската заедница

ПОРТОКАЛОВА/ЦРНА

53


СУПЕРИОРНА ВОДООТПОРНА ТЕХНОЛОГИЈА

THERMAL INSULATION WITH HEAT REFLECTIVE PANELS

ЗИМСКА ЈАКНА Рефлектирачка лента

Ергономски обликувана качулка

Контрастна на руно јака

Јамки за полесно закачување на радио

Приспособување со помош на врвца на половината Заоблен продолжен заден дел

ПЛЕТЕНА МАНЖЕТНА КОЈА БРЗО СЕ СУШИ Постава од штепана вата за изолација Ezee Zip

T400

4

Можност за брендирање

PW3 Зимска јакна со висока видливост EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3

12

54

ЖОЛТА/ЦРНА

Затегнувач за манжетни со лепенка

100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестерска вата 170g Жолта/Црна XS-6XL , Портокалова/Црна XS-4XL, Жолта/Темно сина, Портокалова/Темно сина S-4XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

RIS

ANSI/ISEA

3279

6XL XS

ПОРТОКАЛОВА/ ЦРНА

ЖОЛТА/ТЕМНО СИНА

ПОРТОКАЛОВА/ТЕМНО СИНА


НАПРЕДНА TRIPLE DRY МЕМБРАНА ТЕХНОЛОГИЈА (3L)

SOFTSHELL ЈАКНА HiVisTex Про рефлектирачки ленти

Јамки за полесно закачување на радио

Рефлектирачка лента

Сокриен џеб за мобилен телефон

Заоблен продолжен заден дел Приспособување со помош на врвка

Ezee Zip

T402 24

4

ЖОЛТА/ЦРНА

Странични џебови со патент

PW3 Софтшел јакна со висока видливост EN ISO 20471 КЛАСА 2 SIZE XS EN ISO 20471 CLASS 3 SIZE S UPWARDS RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3

94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g Вкупна тежина 310g Жолта/Црна XS -6XL , Портокалова/Црна, Жолта/ Темно сина XS -4XL , Портокалова/Темно сина S -4XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

RIS

ANSI/ISEA

3279

6XL XS

ПОРТОКАЛОВА/ЦРНА

ЖОЛТА/ТЕМНО СИНА

ПОРТОКАЛОВА/ТЕМНО СИНА

55


СВЕЖ ДИНАМИЧЕН ДИЗАЈН ЛЕСНА ИЗОЛАЦИЈА ЗА ОЛЕСНУВАЊЕ НА ДВИЖЕЊЕТО

BAFFLE ЈАКНА

HiVisTex Про рефлектирачки ленти

Џебови на градите со патент

Еластичен врзан раб и манжетни

ЖОЛТА/ЦРНА

Ezee Zip

PW371

56

Изолирани со Insulatex постава Изграден со користење на шупливи влакна технологија, Insulatex™ обезбедува полесна и потопла топлинска постава. Единствената технологија на ткаенина се заклучува во топлината на телото за да создаде топлинска бариера со материјалот со високи перформанси кој нуди чувство на с у п е р и о р н а уд о б н о с т б е з додавање волумен.

18

3

Странични џебови со патент

PW3 Baffle јакна со висока видливост EN ISO 20471 КЛАСА 2 ГОЛЕМИНА С EN ISO 20471 CLASS 3 ГОЛЕМИНИ М И ПОГОЛЕМИ RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

100% Полиестер 120g 94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g Вкупна тежина: 310g Insulatex постава 170g Жолта/Црна, Портокалова/Црна S-5XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

RIS 3279

5XL

ПОРТОКАЛОВА/ЦРНА


ИНОВАТИВНИ МАТЕРИЈАЛИ МОДЕРЕН СТИЛ РАБОТНИЧКА ЈАКНА

HiVisTex Про рефлектирачки ленти

Рефлектирачка лента Јамки за полесно закачување на радио

Странична еластична половина Двојно сошиени шавови Затегнувач за манжетни со лепенка Ezee Zip

24

3

PW3 Работна јакна со висока видливост EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g Портокалова/Црна, Жолта/Црна, Портокалова/ Темно сина, Жолта/Темно сина S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

KINGSMILL

TM

300

T500

ЖОЛТА/ЦРНА

P O LY  C O T T O N

RIS

ANSI/ISEA

3279

ПОРТОКАЛОВА/ЦРНА

ЖОЛТА/ТЕМНО СИНА

ПОРТОКАЛОВА/ ТЕМНО СИНА

57


СУПЕРИОРНА РАБОТНА ОБЛЕКА HOLSTER ПАНТАЛОНИ

Два нашиени џебови Рефлектирачка лента Држач за чекан

ПОРТОКАЛОВА/ТЕМНО СИНА

Сокриен држач за идентификација на џеб на футролата

Двоен џеб за метро

Рефлектирачка лента

Во комбинација на контрастни бои

ЖОЛТА/ТЕМНО СИНА

Џебови за штитници за колена

Прилагодлива должина на ногавиците

ЖОЛТА/ЦРНА ПОРТОКАЛОВА/ЦРНА

18 S156

656

ГРАТИС ПАР ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА ВКЛУЧЕНИ СО ОВИЕ ПАНТАЛОНИ

58

12

PW3 Holster работнички панталони со висока видливост EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E EN 14404 TYPE 2 НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО ШТИТНИЦИТЕ ЗА КОЛЕНА S156)

REG: 31" (79CM) ADJUSTABLE TO 33" (84CM) INCH

CM

EU

FR

28 - 48

72 - 124

44 - 64

36 - 60

44 - 58

36 - 54

SHORT: 29” (74CM) 28 - 42

72 - 108

KINGSMILL

TM

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер Oxford 600D 210g Портокалова/Темно сина, Жолта/Црна, Портокалова/Црна, Жолта/Темно сина *Регистриран дизајн на Европската заедница

300

T501

P O LY  C O T T O N

RIS 3279


НАПРЕДНО ФУНКЦИОНАЛНОСТ РАБОТНИЧКИ ПАНТАЛОНИ

Странична еластична половина

Еластичен стегач на внатрешната страна од коланот Преден D - прстен

Два нашиени џебови

ПОРТОКАЛОВА/ТЕМНО СИНА

Џеб за смартфон

Држач за чекан

страничен џеб на ногата Двоен џеб за метро Рефлектирачка лента

Тројно сошиени шавови

Засилени панели

ЖОЛТА/ТЕМНО СИНА Џебови за штитници за колена

HiVisTex Про рефлектирачки ленти

Прилагодлива должина на ногавиците

ЖОЛТА/ЦРНА ПОРТОКАЛОВА/ЦРНА

18 S156

656

ГРАТИС ПАР ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА ВКЛУЧЕНИ СО ОВИЕ ПАНТАЛОНИ

9

PW3 Работнички панталони со висока видливост EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 14404 TYPE 2 НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО ШТИТНИЦИТЕ ЗА КОЛЕНА S156)

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер Oxford 600D 210g Жолта/Темно сина, Портокалова/Црна, Жолта/Црна, Портокалова/Темно сина *Регистриран дизајн на Европската заедница

REG: 31" (79CM) ADJUSTABLE TO 33" (84CM) INCH

CM

EU

FR

28 - 48

72 - 124

44 - 64

36 - 60

44 - 58

36 - 54

SHORT: 29” (74CM) 28 - 42

72 - 108

KINGSMILL

TM

300

PW340

P O LY  C O T T O N

RIS 3279

59


РАБОТНИЧКИ ПАНТАЛОНИ СО ПРЕРАМКИ PW344 18

PW3 Панталони со прерамки со висока видливост

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 14404 TYPE 2 НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО ШТИТНИЦИТЕ ЗА КОЛЕНА S156)

9

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер 600D ткаенина 210g Портокалова/Црна, Жолта/ Црна S-3XL Стандардна ногавица 31” или 79 см. се прилагодува на Tall 33” или 84 см *Регистриран дизајн на Европската заедница

RIS 3279

Два нашиени џебови

Рефлектирачка лента

Држач за чекан

Двоен џеб за метро страничен џеб на ногата

Рефлектирачка лента Тројно сошиени шавови

ПОРТОКАЛОВА/ЦРНА

KINGSMILL

300

Џебови за штитници за колена TM

P O LY  C O T T O N

Засилени панели

HiVisTex Про рефлектирачки ленти

S156

60

656

ГРАТИС ПАР ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА ВКЛУЧЕНИ СО ОВИЕ ПАНТАЛОНИ СО ПРЕРАМКИ Прилагодлива должина на ногавиците

ЖОЛТА/ЦРНА


2x1

ПОСТАВЕНИ Постава од штепана вата за изолација

У ТОПЛУВАЊЕ PW374 18

Џеб за мобилен

PW3 Елек со две лица со висока видливост

EN ISO 20471 CLASS 1 ГОЛЕМИНИ С И М EN ISO 20471 КЛАСА 2 ГОЛЕМИНИ Л И ПОГОЛЕМИ RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

6

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Insulatex постава 300g Портокалова/Црна, Жолта/Црна S-3XL **Регистриран дизајн на Европската заедница

Преден D - прстен

RIS

2 НАЧИНИ ДА СЕ НОСАТ

3279

KINGSMILL

TM

245

HiVisTex Про рефлектирачки ленти

P O LY  C O T T O N

ЕЛЕК СО 2 ЛИЦА

ПОРТОКАЛОВА/ЦРНА

КРАТКИ ПАНТАЛОНИ PW343 24

2 џебови на страната со патент за сигурно чување

ЖОЛТА/ЦРНА

HOLSTER ЏЕБОВИ БЕЗ ПАТЕНТ ЗА ДОПОЛНИТЕЛНА РАЗНОВИДНОСТ

PW3 Кратки панталони со холстер џебови и висока видливост

*Регистриран дизајн на Европската заедница CM

EU

FR

30 - 42

76 - 108

46 - 58

38 - 54

Странична еластична половина

Два нашиени џебови

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер 600D ткаенина 210g Жолта/Црна, Портокалова/Црна

INCH

Еластичен стегач на внатрешната страна од коланот

Рефлектирачка лента

EN ISO 20471 CLASS 1

9

Реверзибилна пред затворање

Засилени панели Преден D - прстен

Тројно сошиени шавови

Holster џебови без патент

TM

Сокриен држач за идентификација на џеб на футролата 300

KINGSMILL

Двоен џеб за метро

P O LY  C O T T O N

ЖОЛТА/ЦРНА Страничен џеб

КРАТКИ ПАНТАЛОНИ -БЕЗ ХОЛСТЕР ЏЕБОВИ PW348 PW3 Hi-Vis кратки панталони Жолта/Црна, Портокалова/Црна

ПОРТОКАЛОВА/ЦРНА

HiVisTex Про рефлектирачки ленти

61


ПОЛО МАИЦА

T184 48

35

1

RIS 3279

5XL

PW3 Поло блуза со висока видливост Л/С

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) 55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Портокалова/Црна, Жолта/Темно сина, Портокалова/Темно сина, Жолта/Црна, S-5XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

ЖОЛТА/ЦРНА

ЖОЛТА/ ТЕМНО СИНА

ПОРТОКАЛОВА/ ТЕМНО СИНА

ПОРТОКАЛОВА/ЦРНА Лесни флексибилни HiVisTex Про сегментирани рефлектирачки ленти за зголемување на видливоста

ПОДОБРЕН Нов додаден џеб

T180 48

1

35 RIS 3279

ANSI/ISEA

Јамка на плакета идеална за прикачување очила/пенкала

Vision Поло маица со висока видливост S/S

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Портокалова/Црна XS-4XL, Жолта/Темно сина S-3XL, Портокалова/Темно сина S-3XL, Жолта/ЦрнаXS-4XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

4XL

ЖОЛТА/ЦРНА

XS

ЖОЛТА/ТЕМНО СИНА ПОРТОКАЛОВА/ЦРНА

62

СВЕЖ ДИНАМИЧЕН ДИЗАЈН

ПОРТОКАЛОВА/ ТЕМНО СИНА


МАИЦА

T185 48

1

35

RIS 3279

5XL

PW3 Блуза со висока видливост Л/С EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Портокалова/Црна, Жолта/Темно сина, Портокалова/Темно сина, Жолта/Црна S-5XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

ЖОЛТА/ЦРНА ЖОЛТА/ТЕМНО СИНА

ПОРТОКАЛОВА/ ТЕМНО СИНА

ПОРТОКАЛОВА/ЦРНА

УДОБНА, ДИШЛИВА ТКАЕНИНА

T181 48

1

35

RIS 3279

ANSI/ISEA

4XL XS

PW3 Маица со висока видливост S/S

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Портокалова/Црна XS-4XL, Жолта/Темно сина S-3XL, Портокалова/Темно сина S-3XL, Жолта/Црна XS-4XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

ЖОЛТА/ЦРНА

ЖОЛТА/ТЕМНО СИНА

ПОРТОКАЛОВА/ ТЕМНО СИНА

ПОРТОКАЛОВА/ЦРНА

НАПРАВЕНИ ЗА АКТИВНИ МАЖИ

63


СУПЕРИОРЕН ВО СЛОБОДАТА НА ДВИЖЕЊЕ БЛУ ЗА СО ПАТЕНТ Ребро јака и ракави

HiVisTex Про рефлектирачки ленти

Џебови на градите со патент

Ребрест колан

Плетена ткаенина со чешлана позадина Ezee Zip

2 џебови на страната со патент за сигурно чување

ПОРТОКАЛОВА/ЦРНА

Ребро јака и ракави

КОНСТРУИРАН ЗА АКТИВНО КОРИСТЕЊЕ 64

PW370 24

3

PW3 Дуксер со висока видливост

EN ISO 20471 КЛАСА 2 ГОЛЕМИНИ С И М EN ISO 20471 CLASS 3 ГОЛЕМИНИ Л И ПОГОЛЕМИ RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) 100% Полиестер 280g Портокалова/Црна, Жолта/Црна S-5XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

RIS 3279

5XL

ЖОЛТА/ЦРНА


PERFORMANCE WORKWEAR

T400

54

T601

71

65


FLEX SHELL ЈАКНА

PC55

631

НАПРЕДНА TRIPLE DRY МЕМБРАНА ТЕХНОЛОГИЈА 3L

Контрастна боја на главниот патент за супериорен стил. Џеб за смартфон

PW3 Flex Shell

Portwest PW3 Flex Shell ткаенината е најновата еволуција на ткаенини од мека школка, за да овозможи максимални перформанси и заштита од временските услови. Оваа високо издржлива трислојна ламинатна ткаенина е водоотпорна, в е т р оу п о р н а со н е в е р ој а т н а еластичност и нуди извонреден комфор на корисникот. Со мала тежина до висока топлина, мекото внатрешно лице се нуди сувост и удобност при подолг период на носење.

Рефлектирачка рамка

ДИШЕ, ОТПОРЕН НА ВЕТЕР И ВОДА Странични џебови со патент

T620 24

6

PW3 Flex Shell јакна 100% полиестер пластифициран до 100% полиестер мрежа 185g Црна, Црна/Светла сива S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

Приспособување со помош на врвка

A722 еластична манжетна која брзо брзо се суши

T602

66

ЦРНА

70

503


THERMAL INSULATION WITH HEAT REFLECTIVE PANELS

ЗИМСКА ЈАКНА Рефлектирачка лента

Качулка што се вади

Сокриен џеб за мобилен телефон

Затегнувач за манжетни со лепенка Заоблен продолжен заден дел

ПЛЕТЕНА МАНЖЕТНА КОЈА БРЗО СЕ СУШИ

Приспособување со помош на врвка

Постава од штепана вата за изолација Insulatex рефлективен слој за топлина

PW362 THERMAL INSULATION WITH HEAT REFLECTIVE PANELS Insulatex рефлектирачката постава за изолација ја рефлектира топлината назад во телото, обезбедувајќи максимална топлина и удобност

12

4

PW3 Зимска јакна EN 343 CLASS 3:1

100% Полиестер Oxford 300D, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Црна S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

СУПЕРИОРНА ВОДООТПОРНА ТЕХНОЛОГИЈА

67


РАБОТНИЧКА ОБЛЕКА СО ВИСОКИ ПЕРФОРМАНСИ РАБОТНИЧКА ЈАКНА Рефлектирачка лента

Џеб за смартфон Шиено со конец со контрастна боја

Странична еластична половина

Затегнувач за манжетни со лепенка

ЦРНА/СВЕТЛА СИВА

T603 24

3

68

PW3 Работна јакна

KINGSMILL

TM

300

Ezee Zip

P O LY  C O T T O N

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g Црна/Светла сива, Темно сина / Црна S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

ИЗДРЖЛИВИ POLYCOTTON ТКАЕНИНИ ЗА ВИСОКИ ПЕРФОРМАНСИ И МАКСИМАЛНА УДОБНОСТ

Ezee ZIP овозможува брзо и лесно закопчување што го прави идеален за користење дури и при носење на ракавици ТЕМНО СИНА / ЦРНА

1

2


РАБОТНИЧКИ ПАНТАЛОНИ СО ПРЕРАМКИ PW346 18

PW3 Работни панталони со прерамки EN 14404 TYPE 2 НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО ШТИТНИЦИТЕ ЗА КОЛЕНА S156)

9

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер Oxford 600D 210g Црна, Светло сива/Црна S-3XL Нормални ногавици 31 прилагодливи на долги ногавици 33 (79см/84см) *Регистриран дизајн на Европската заедница

Држач за картичка за идентификација

Еластична задница Два нашиени џебови

Странична еластична половина Рефлектирачка лента

Преден D - прстен Држач за чекан

страничен џеб на ногата Двоен џеб за метро

Рефлектирачка лента

KINGSMILL

TM

300

СВЕТЛО СИВА/ЦРНА

P O LY  C O T T O N

S156

Тројно сошиени шавови

Џебови за штитници за колена Засилени панели

656

ГРАТИС ПАР ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА ВКЛУЧЕНИ СО ОВИЕ ПАНТАЛОНИ СО ПРЕРАМКИ Прилагодлива должина на ногавиците

ЦРНА

69


СУПЕРИОРНА ИЗРАБОТКА, НЕПРИКОСНОВЕНА ФУНЦИЈА HOLSTER ПАНТАЛОНИ Еластичен стегач на внатрешната страна од коланот Странична еластична половина Преден D - прстен

Два нашиени џебови Сокриен држач за идентификација на џеб на футролата

Висечки џебови

Држач за чекан

страничен џеб на ногата

Шиено со конец со контрастна боја Двоен џеб за метро

Рефлектирачка лента

Џебови за штитници за колена

ЦРНА Тројно сошиени шавови

Во комбинација на контрастни бои

СВЕТЛО СИВА/ЦРНА ТЕМНО СИНА / ЦРНА Прилагодлива должина на ногавиците

18 S156

656

ГРАТИС ПАР ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА ВКЛУЧЕНИ СО ОВИЕ ПАНТАЛОНИ

70

10

PW3 Holster работнички панталони EN 14404 TYPE 2 НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО ШТИТНИЦИТЕ ЗА КОЛЕНА S156) Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер Oxford 600D 210g Светло сива/Црна, Црна, Темно сина / Црна *Регистриран дизајн на Европската заедница

REG: 31" (79CM) ADJUSTABLE TO 33" (84CM) INCH

CM

EU

FR

28 - 48

72 - 124

44 - 64

36 - 60

44 - 58

36 - 54

SHORT: 29” (74CM) 28 - 42

72 - 108

KINGSMILL

TM

300

T602

P O LY  C O T T O N


ОСТАР ДИЗАЈН И ПЕРФОРМАНСИ РАБОТНИЧКИ ПАНТАЛОНИ Еластичен стегач на внатрешната страна од коланот

Странична еластична половина Два нашиени џебови

Преден D - прстен

Држач за чекан

Шиено со конец со контрастна боја

страничен џеб на ногата

Двоен џеб за метро

Рефлектирачка лента

Џебови за штитници за колена

ЦРНА

Тројно сошиени шавови

Во комбинација на контрастни бои Засилени панели

Прилагодлива должина на ногавиците

ТЕМНО СИНА / ЦРНА

СВЕТЛО СИВА/ЦРНА

18 S156

656

ГРАТИС ПАР ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА ВКЛУЧЕНИ СО ОВИЕ ПАНТАЛОНИ

10

PW3 Работнички панталони

EN 14404 TYPE 2 НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО ШТИТНИЦИТЕ ЗА КОЛЕНА S156) Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер 600D ткаенина 210g Светло сива/Црна, Црна, Темно сина / Црна *Регистриран дизајн на Европската заедница

REG: 31" (79CM) ADJUSTABLE TO 33" (84CM) INCH

CM

EU

FR

28 - 48

72 - 124

44 - 64

36 - 60

44 - 58

36 - 54

SHORT: 29” (74CM) 28 - 42

72 - 108

KINGSMILL

TM

300

T601

P O LY  C O T T O N

71


НАПРАВЕН ОД 100% ПАМУЧНА ТКАЕНИНА ЗА ДОПОЛНИТЕЛНА УДОБНОСТ И ДИШЛИВОСТ

ПАМУЧНИ ПАНТАЛОНИ

Странична еластична половина

Два нашиени џебови

Еластичен стегач на внатрешната страна од коланот

Преден D - прстен Рефлектирачка лента Holster џебови без патент за дополнителна разновидност

Држач за чекан

Сокриен држач за идентификација на џеб на футролата Двоен џеб за метро

страничен џеб на ногата

Рефлектирачка лента

Џебови за штитници за колена

Тројно сошиени шавови

Во комбинација на контрастни бои

Прилагодлива должина на ногавиците

ЦРНА

PW347

PW3 Cotton Work Holster панталони EN 14404 TYPE 2

18 656

ГРАТИС ПАР ШТИТНИЦИ ЗА КОЛЕНА ВКЛУЧЕНИ СО ОВИЕ ПАНТАЛОНИ

72

PW301 PW3 Памучни работни панталони

REG: 31" (79CM) ADJUSTABLE TO 33" (84CM) INCH

CM

EU

FR

28 - 48

72 - 124

44 - 64

36 - 60

Црна

KINGSMILL

TM

COTTON

350

S156

ПАНТАЛОНИ-БЕЗ HOLSTER ЏЕБОВИ

100% Памук 350g 100% Полиестер Oxford 300D, полиуретански премаз 210g Црна *Регистриран дизајн на Европската заедница

10


ИДЕАЛЕН ЗА СИТЕ ЗАНАЕТЧИИ КРАТКИ ПАНТАЛОНИ Еластичен стегач на внатрешната страна од коланот

Рефлектирачка лента

Holster џебови без патент за дополнителна разновидност

Странична еластична половина

PW345 24

Преден D - прстен

PW3 Кратки работни панталони со холстер џебови

9

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер Oxford 600D 210g Црна, Светло сива/Црна

Два нашиени џебови Држач за чекан Двоен џеб за метро

INCH

CM

EU

FR

30 - 42

76 - 108

46 - 58

38 - 54

KINGSMILL

TM

ЦРНА

300

HOLSTER ЏЕБОВИ БЕЗ ПАТЕНТ ЗА ДОПОЛНИТЕЛНА РАЗНОВИДНОСТ P O LY  C O T T O N

Страничен џеб

СВЕТЛО СИВА/ЦРНА

Сокриен држач за идентификација на џеб на футролата

КРАТКИ ПАНТАЛОНИ -БЕЗ ХОЛСТЕР ЏЕБОВИ PW349 PW3 Работни кратки панталони

Засилени панели Тројно сошиени шавови

Црна, Светло сива/Црна

РАБОТНИЧКИ ЈАКНИ

FLEX SHELL

ЗИМСКИ ЈАКНИ

КОЛЕКЦИЈА

T400

56

T402

61

PW340

PW344

PW360

PW370

T620

52

64

T184

T500

66

T180

62

T185

62

57

63

T603

68

T181

63

ПАНТАЛОНИ

PW374

54

55

SOFTSHELL

PW371

КОРПОРАТИВНА СЕКОЈДНЕВНА ОБЛЕКА

67

УТОПЛУВАЊЕ

PW362

PW342 53

T501 58

59

60

PW343 61

T601

T602

71

70

PW347 72

PW346 69

PW345 73


PV50

S476

КОЛЕКЦИЈА ЗА ВИСОКА ВИДЛИВОСТ

629

О в аа ш и р о к а кол е к ц ија н а в и со ко видливи облеки ги задоволува с трогите барања на дизајнот и к о н с т р у к ц и ј а т а , з а д а се о с и г у р и дека таа го исполнува најновиот м еѓ унар оден с тандард EN ISO 20 471 з а в и со к а в и д л и в о с т, с т а н д а р д о т, ANSI/ISE A 107 и AS/NZS 4 602.1. Мног у од овие с тилови се целосно сертифицирани за EN ISO 20 471 по 50 перења погледнете го овој сим бол

158

Повеќе од 240 светска класа на стилови со висока видливост КОЛЕКЦИИ

A724

74

505

• • • • • • • • • • • •

PWR™ 300D ПРОЗРАЧНА ОБЛЕКА ЗА ДОЖД 300D INDUSTRY КОЛЕКЦИЈА ЗА НА ДОЖД SEALTEX ULTRA КОЛЕКЦИЈА ЗА НА ДОЖД ESSENTIALS КОЛЕКЦИЈА ЗА НА ДОЖД PORTWEST TEXO РАБОТНИЧКА ОБЛЕКА ГЕНЕРАЛНА РАБОТНИЧКА ОБЛЕКА ДЕТСКА КОЛЕКЦИЈА СОФТШЕЛ & ФЛИС КОЛЕКЦИЈАТА СЕКОЈДНЕВНА ОБЛЕКА EЛЕЦИ КОЛЕКЦИЈАТА ДОДАТОЦИ


5

Лидер во индустријата за високовидливи ткаенини PORTWEST Extremе е врвна ткаенина за облека за дожд со високи перформанси произведена од 100% полиестер, 300D Stretch Oxford 200g која нуди супериорен комфор, функција и издржливост во сите временски услови. Водоотпорен, дише и отпорен на ветер според највисоките стандарди, оваа колекција далеку ги надминува барањата на Класата EN343 3:3.

G465

Направени со 300 Denier 100% предиво од полиестер, ова е тешка ткаенина за тешки услови. 300D ткаенина има извонредна отпорност на абразија и кинење. Полиуретанскиот (PU) слој на внатрешноста ја прави ткаенината издржлива и водоотпорна, а надворешната обвивка има слој која ги одбива водата и дамките, што помага да се чисти облеката. 300D Оксфорд Weave е достапна и со полиуретанска обвивка за дишливост (300D дише) и без дишливост (300D индустрија).

Sealtex™ Ultra е прозрачна ткаенина со PU премаз на флексибилен 100% полиестер, 185г. Го исполнува стандардот за висока видливост EN ISO 20471. Водоотпорна, ветроотпорна и дишлива, ние гарантираме дека оваа колекција ќе ве загрее и ќе се исуши во неповолни услови. Cо заварен спој Ве штити од дожд и ветер и издржливата растегливата ткаенина лесно може да се избрише, овозможувајќи облеката да изгледа добро и да трае подолго.

S378

Памучните ткаенини Comfort се изработени од 55% памук, 45% полиестерско платно со памук во внатрешноста за удобност и полиестер од надвор за максимална издржливост. Памук / полиестер мешавината гарантира дека материјалот е високо дишлив и удобна температура се одржува во секое време.

TM

Vest-Port™ ткаенината е изработена од трајна 100% полиестерска ткаенина 125гр плетена ткаенина, сертифицирана според најновите стандарди за висока видливост. Ткаенината е лесна, удобна за носење и дишлива. Може да се носи врз друга облека за да осигура целосна видливост.

PWR, SEALTEX, PORTWEST TEXO, PORTWEST EXTREME и VESTPORT се трговски марки на Portwest.

75 T400


EN ISO 20471 Овој меѓународен стандард ги специфицира барањата за висока видливост на облека, која е способна за визуелна сигнализација на корисникот. Високовидливаата облека е наменета да обезбеди сигурност кај носителите на било каква светлосна состојба кога гледано од страна на операторите на возила или други механизирана опрема преку ден и под осветлување на предните светла во мракот. ВисоковидливатаоОблека има флуоресцентна површина, во комбинација со рефлективен материјал кој ги исполнува сертификацираните барања во 3 различни класи: Class 3: Највисок степен

3

Највисок степен на заштита неопходен за сите што работат на или во близина на автопат или аеродроми со двосмерен сообраќај. Мора да содржат минимум 0.80 m2 основна ткаенина и 0.20 m2 ретрорефлектирачки матерјали.(4 метри рефлективна лента широка 5cm)

ANSI/ISEA 107-2015 ANSI/ISEA 107-2015 е Aмерикански национален стандард за облека и за безбедност за глава со висока видливост. Индустрискиот стандард развиен од Американскиот национален институт за стандарди обезбедува единствен, авторитативен водич за дизајнот, спецификациите за изведба и употребата на облека со висока видливост и рефлексија, вклучувајќи елеци, јакни, комбинезон панталони/панталони, панталони и прицврстувања. Облеките што го исполнуваат овој стандард можат да се носат 24 часа на ден за да им обезбедат на корисниците високо ниво на видливост преку употреба на комбинирани флуоресцентни и ретрорефлексивни материјали. ANSI/ISEA 107-2015 има 3 типови на облека наведени подолу: ANSI/ISEA 107-2015 ТИП O КЛАСА 1 за користење надвор од пат ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 за користење на патишта ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3, за користење на патишта ANSI/ISEA 107-2015 ТИП P КЛАСА 2 за јавна безбедност ANSI/ISEA 107-2015 ТИП P КЛАСА 3 за јавна безбедност

Класа 2: Напреден степен

2

Неопходна за сите лица кои работат на или во близина на патишта од А и В класа, исто и за возачи за достава. Мора да содржи минимум 0.50m2 основен матерјал и 0.13m2 ретро-рефлективен матерјал(2.60 метри рефлектирачка лента со ширина од 5cm)

Класа 1: Минимален степен

1

Минималниот степен на заштита е наменет за лица кои работат на приватни патишта или се користи во комбинација со облека од повисок степен. Мора да содржат минимум 0.14 m2 основен матерјал и 0.10 m2 ретро-рефлектирачки матерјал. (2 метри релектирачка лента со ширина 5cm)

AS/NZS 4602.1:2011 Стандардот AS/NZS 4602.1 ги специфицира визуелните барања за заштитна облека со висока видливост на работното место од страна на луѓе кои можат да бидат изложени на опасност при контрола на сообраќај, подвижни постројки или опрема во ситуации со висок ризик. Стандардот опфаќа облека погодна за дневно носење, ноќно време и ќе бидат видени со рефлектираната светлина или да се носат во двата услови, но не ја вклучува облеката за употреба на противпожарни услуги. Облеките наведени во овој стандард се класифицирани како што следува: Class D Облека дизајнирана за дневна употреба.

+

Класа 2

Класа 1 = Класа 3 заедно

76

EN ISO 20471 Класа 3 заедно Постојат два начини за постигнување на EN ISO 20471 Класа 3 во Portwest. Или изберете EN ISO 20471 производ кој е оценет со класа 3 самостојно или изберете два производи кои заедно се сертифицирани во класа 3. Следниве се примери на Portwest класа 3 за сертифицирани заедно:

TX70 + TX72 =EN ISO 20471 Класа 3 заедно S478 + TX71 = EN ISO 20471 Класа 3 заедно T501 + T181 = EN ISO 20471 Класа 3 заедно T501 + T180 = EN ISO 20471 Класа 3 заедно

Class N Облека дизајнирана за ноќно користење со рефлектираната светлина.

Class D/N Облека дизајнирана за дневна и ноќна употреба.

AS/NZS 1906.4:2010 Овој стандард ги специфицира барањата за материјали со висока видливост и рефлексивни ленти кои треба да се користат на облека за индустриска безбедност за дневна употреба на отворено и за употреба во текот на ноќта или во други темни услови каде што корисникот треба да биде многу видлив.


Испитување на квалитетот Камен-темелник на успехот е строга контрола на квалитетот. Можете да бидете сигурни дека производот ќе се носи во согласност со EN ISO 20471? Потврдата од тест куќа гарантира дека облеката или ткаенината испратени до тест куќа има постигнато стандардот EN ISO 20471. Тоа не е гаранција дека масовното производство ги задоволува стандардите. Затоа, неопходно е секој тек на ткаенини и рефлексивни ленти се тестира со високо специјализирана опрема која гарантира дека целото производство го исполнува стандардот EN ISO 20471.

Испитиување рефлектирачка лента HiVis Tex ретро рефлектирачка лента која се користи е од највисок квалитет.Секоја ролна HiVisTex е тестирана да обезбеди целосна согласност со најновите верзии на EN ISO 20471, ANSI/ISEA 107, AS/NZ 4602.1 стандардот за висока видливост. Оваа иновативна лента со висока видливост дава супериорни перформанси во сите временски услови.

HIVISTEX РЕФЛЕКТИРАЧКА ЛЕНТА

РЕТРОРЕФЛЕКТОМЕТАР Ова е за проверка на перформансите на retroreflec tive лента. Секој ролна лента се тестира за да се осигура дека ги исполнува и ги надминува стандардните барања. Ретрофлек томерот го мери коефициентот на два ротирачки агли. EN ISO 20471 вели дека читањето не треба да биде под 330 (cd/lx.m2), но во Portwest инсистираме на читање од 400 (cd/lx.m2) плус.

HiVisTex е најновата иновација во рефлексивни материјали за снимка. HiVisTex лентата е изградена од илјадници премиум, широк агол, стаклени мониста, поставени по сантиметар квадрат. Овие мониста работат како илјадници мали ретровизори, рефлек тирајќи ја светлината кон својот извор како брилијантен бел сјај. Совршен за употреба во индустријата за заштитна облека HiVisTex лентата обезбедува носење конечна видливост при услови на слаба осветленост.

Y

Y 0.410

0.9

0.405 520

0.400

530

0.8

0.395 540

510

0.390

0.7

0.385

550

0.380 560

0.6

0.375 FLUORESCENT FL UORESCENT YE YELLOW

0.370

570

500

0.365

0.5

580

0.355

0.4

0.350

600 FLUORESCENT UORESCENT ORANGE-RED

0.3

X = 0.59500 Y = 0.36100

0.360 590

0.345

610 FLUORESCENT UORESCENT RED RE 620

490

0.340 0.335 0.330

0.2

X 0.655

0.650

0.645

0.640

0.635

0.630

0.625

0.620

0.615

0.610

0.605

0.600

0.595

X = 0.59500 Y = 0.36100

X

380~410

0.2

0.590

0.585

0.580

0.575

0.570

0.565

0.560

0.555

Во лабораторијата за контрола на квалитетот на Minolta спектрофотометар се користи за да се провери секоја ролна ткаенината. Ова гарантира дека ткаенина е целосно во согласност со EN ISO 20471 стандард.

460

0.1

0.550

Испитување на ткаенина

Orange EN471 graph / 2 degree d65 Y(Min 0.40) = 0.46717

470

0.0 0.0

0.545

0.540

480

0.1

0.3

0.4

0.5

0.6

0.7

0.8

Овој графикон покажува CIE 1931 X, Y хроматски дијаграм кој го дефинира простор на бои за графики во боја.

ПОГЛЕД ОД БЛИСКУ НА ФЛОУРОСЦЕНТНА ПОРТОКАЛОВА Овој графикон покажува зголемени поглед на портокаловата EN ISO 20.471 боја. Бојата со координати означени на графиконот се читаат од нашите флуоресцентна портокалова ткаенина. Ова читање е направено со користење на Minolta Спектрофотометар.

77


X Y

RIS 3279

EN 510

EN 343 - Заштитна облека, Заштита од дожд

EN 343 е европски стандард кој се применува кај облеките кои се носат во неповолни временски услови. Ги специфицира карактеристиките на заштитните облеки за заштота од лошото време, ветер и студено време над -5°c. Овој стандард обезбедува два параметри X = Водоотпорност(3 нивоа) Y = Прозрачни карактеристики (3 нивоа)

RIS-3279-TOM

RIS-3279-ТОМ Број 1 го замени GO/RT 3279. Стандардите во железничката индустрија (RIS) ги утврдуваат минималните спецификации за предупредувања за облека со висока видливост во железничката индустрија.

EN 510 - Заштитна облека за употреба каде што има опасност од заплеткување од подвижните делови

Овај стандард ги одредува минималните карактеристики на дизајнот кој треба да го поседува облеката за лицата кои работат во близина на опасни подвижни машини или уреди

EN 342 Заштитна облека- Комплети и облеки за заштита од студ

EN 342 - Заштита за во ладни средини Заштитната облека сертифицирана со европскиот стандард EN342 му обезбедува на корисникот заштита за во ладни средини. Ги специфицира барањата и методите за тестирање на изведбата на комплети за облека (т.е. двокомпонентни одела или комбинезони) за заштита од ефекти на ладни средини еднакви на или под -5 ° C. Облеката се тестира под следните параметри:

Топлинска изолација

Облеките се тестираат на движечка кукла, заедно со стандардизирана долна облека или долна облека специфицирана од производителот. Мерната единица е Icler и е наведена во М². Таа го мери количеството енергија по квадратен метар потребни за одржување на топлина - колку е поголем бројот, толку подобар е рејтингот.

Пропустливост на воздух

EN1150

EN 1150 - Видлива заштитна облека за непрофесионална употреба

Овој европски стандард ги специфицира оптичките перформанси на облеката со висока видливост за која се носи од страна на возрасните и од страна на малолетници, а наменета е за непрофесионална употреба.

Oeko-Tex

High Visibility ткаенините се тестирани според Oeko Tex стандардот кој гарантира дека ткаенината не содржи никакви материи кои се штетни по здравјето на луѓето

EN 13356 - Додатоци за видливост за непрофесионална употреба

Овој стандард ги специфицира барањата и документите кои треба да ги поседуваат додатоците кои луѓето ќе ги користат за непорфесионална употреба.Овие додатоци се користат за сигнализирање на присуството на луѓето додека се движат по темни патишта.

Пропустливоста на воздух ја мери леснотијата со која воздухот може да помине низ материјал. Тоа е мерка за тоа колку е отпорна на ветар облеката и постојат 3 класи - од 1 до 3. Колку е поголема класата, толку подобар е резултатот.

Отпорност на пенетрација на вода

Опционален тест е отпорност на пенетрација на вода (хидростатски тест за главата), кој има две класификации на ниво на изведба. Облеката која ги исполнува барањата мора исто така да биде дишлива и да помине тест за отпорност на водена пареа на комплетен материјален опсег, односно надворешност, изолација, поставата. Облеката која ги исполнува барањата на EN 342: 2017 мора да биде обележана со пиктограмот детален подолу. Заедно со пиктограмот неопходно е да се прикажат перформансите снимени во различни EN 342 тестови: A = топлинска изолација, измерена вредност B = Класа на пропустливост на воздух (1 - 3 каде 3 е најдобро) C = Отпорност на класа на пенетрација на вода (опционално) (1-2 каде 2 е најдобро) Ве молиме забележете дека овој стандард не содржи никакви специфични барања за заштита на главата, рацете или нозете, меѓутоа, треба да се носи доволна заштита заедно со термички основен слој за да се примени оваа сертификација

ISO 13688 - ЗАШТИТНА ОБЛЕКА - ОПШТИ БАРАЊА

Овој меѓународен стандард ги специфицира општите барања и препораки за ергономија, стареење, величини и израбока на заштитна облека, и за информации доставени од производителот. Секоја сертифицирана облека во оваа брошура е исто така сертифицирана со ISO 13688. Овој стандард го заменува стариот EN340 стандард.

Заеднички пример

+ =

EN 14058 - Заштитни облека - Одела за заштита од ладни околини

Овој стандард ги специфицира барањата и методите за тестирање на перформансите на една облека за заштита од ладење на телото во ладни средини. Ладните средини се резултат на комбинација на влага и ветер на температури од -5°C и погоре. На умерени ниски температури облеката против ладење не се користи само за активности на отворено, но може да се користи за внатрешни работи. Во овие случаи облеката често не треба да биде направена од отпорен на вода или воздух непропустлив материјал. Затоа, овие барања се по избор на овој стандард.

78

S460

102

S686

121

0.345 (M².K/W) 2 x


Сите модели се прилагодени на новиот EN 342:2017 стандард

Стилови сертифицирани за EN 342 заштита од ладно до -40°C Повеќенаменски јакни

S427

88

S768

98

S766

97

Bomber Јакни

S426

90

S765

96

C468

RT27

RT32

115

115

S463

89

116

S266

117

C466

109

C467

110

S464

114

C465

111

G465

106

C565

133

S434

389

Jакни за во сообраќај

S461

S460

92

RT30

102

RT34

102

R460

92

S467

103

S462

104

103

-40ºC S360

S466

334

FR59

105

212

S433

Панталони со прерамки / Панталони

S686

121

S482

385

CS10

387

S437

407

387

Комбинезони

S489

CS11

118

407

FR58

CS12

212

S485

406

118

S585

405

FR53

213

Стилови соодветни за EN 14058 за заштита во ладни средини до -5°C Флис класа 1

F285

395

EN 14058

Флис класа 2

F205

393

F282

338

F300

145

F301

145

F433

394

S665

395

F400

392


RIS 3279

Стандардниот асортиман на железничката индустрија има повеќе од 100+ различни стилови Со исполнување на строгите барања во дизајнот и конструкцијата, овие стилови се усогласени со најновиот стандард RIS 3279-TOM. Погледнете го целиот асортиман на стилови на RIS и асортиманот со висока видливост од страна 84

Панталони за дожд/Панталони со прерамки (EN343)

Облека за дожд јакни (EN343)

RT27

RT34

89

92

RT60

S590

93

85

S487 S468

100

LW70 334

RT30 102

RT63

S765

S469

96

93

S460

102

119

RT62

92

94

RT31

121

S388

95

S480 120

RT61

94

S597

87

Fleece и Softshell S463

C467 110

116

RT32

S591

115

86

RT44 144

RT48 143

RT40

RT45 143

RT46 142

LW71 335

S424

147

148

S428

147

B305 149

F300

145

B304 149

F250

145

B303

RT42

80

87

Блузи

Работна облека

144

S592

E041

143

RT43

140

RT49

142

140

RT47 142


Елеци со висока видливост

поло и маици

Огноотпорност

166

RT26

166

RT22 150

S277

152

FR71

203

FR76

195

C473 164

S475

164

S271

RT23 154

FR75

203

FR85

203

S476

C375

162

S190

S776

242

S773

240

S774

241

S778

241

RT20

C474

158

163

C475 163

152

S178

S191

153

153

154

S171 151

161

C472 162

S172

155

LW72 335

C470 162

G470 107

S170

154

S278

G475 107

G456 107

C370 160

L474

L476

L470

C497

157

156

156

153

C394

C376

S780

243

S781

MV91 191

AF91 187

243

155

160

81


Сеопфатен избор на водоотпорни јакни со висока видливост, панталони, панталони со прерамки и комбинезони кои се многу прилагодливи на сите временски услови. Сертифицирана за EN ISO 20471 и EN343, облеката има залепени или заварени рабови за да се обезбеди целосна заштита од ветер и дожд. Сите ткаенини се тестираат на ISO 20811 за пенетрација на вода и дишливите ткаенини се тестираат на JIS L1099 метод 1B за пропустливост на водена пареа.

ЈАКНИ ЗА ДОЖД EN343 ПАРКА ЈАКНИ-ДИШЛИВИ-EN343 CLASS 3:3 & 3:2 7x1

7x1

ПАРКА КЛАСА 3:3

7x1

S427

S426

88

RT27

90

10,000MM/10,000 MVP

S590

89

10,000MM/10,000 MVP

RT60

85

RT63

93

10,000MM/10,000 MVP

11,000MM/50,000 MVP

LW70

93

10,000MM/10,000 MVP

PW360

334

10,000MM/10,000 MVP

52

11,000MM/50,000 MVP

ПАРКА КЛАСА 3:2

БОМБЕР КЛАСА 3:3

10,000MM/10,000 MVP

RT62

S591

92

10,000MM/10,000 MVP

S491

86

11,000MM/50,000 MVP

RT50

128

129

5,000MM/3,000 MVP

5,000MM/3,000 MVP

S496

RT34

129

5,000MM/3,000 MVP

S461

92

92

10,000MM/10,000 MVP

10,000MM/10,000 MVP

S760

91

10,000MM/10,000 MVP

ПАРКА ЈАКНИ - ИНДУСТРИЈА - EN343 КЛАСА 3:1 КОМБИНАЦИЈА КЛАСА 3:1

5x1

S768

5x1

S766

98

15,000MM

S765

97

S468

96

15,000MM

15,000 MM

4x1

5x1

100

15,000 MM

4x1

S471

101

S460

102

3x1

S162

15,000 MM

122

5,000 MM

ЗИМСКА ПОСТАВА КЛАСА 3:1

2x1

R460

103

15,000 MM

T400

54

МРЕЖЕСТА ПОСТАВА КЛАСА 3:1

15,000 MM

82

H440

126

5,000 MM

S467

S466

104

S360

334

15,000 MM

H443

S462

105

15,000 MM

15,000 MM

125

5,000 MM

S490

128

5,000 MM

S160

103

123

5,000 MM

RT30

15,000 MM

15,000 MM

102

15,000 MM

Светска класа на заштита со висока видливост

S166 5,000 MM

123

H442

127

5,000 MM

H445

127

5,000 MM


КЛУЧНИ СИМБОЛИ

MM НИВО НА ВОДООТПОРНОСТ

1,500MM - 5,000MM МНОГУ ВОДООТПОРНА 5,000MM - 10,000MM ВИСОКО ВОДООТПОРНА 10,000MM - 20,000MM

MVP НИВО НА ПРОПУСТЛИВОСТ

НИСКО ПОД 10,000 G/M2/24HRS СРЕДНО 10 - 20,000 G/M2/24HRS ВИСОКО 20,000+ G/M2/24HRS

LW70

Женски модел

334

Производ на страна бр.

7x1

Избор на бои

Повеќенаменски производ

BOMBER ЈАКНИ - ИНДУСТРИЈА - EN343 КЛАСА 3:1 3x1

КОМБИНАЦИЈА КЛАСА 3:1

3x1

G465

C467

106

3x1

S365

110

15,000 MM

15,000 MM

C465

112

2x1

3x1

C466

111

15,000 MM

15,000 MM

3x1

3x1

3x1

C565

109

2x1

133

15,000 MM

15,000 MM

2x1

Многу модели сертифицирани за над 50x перења C464

108

ЗИМСКА ПОСТАВА КЛАСА 3:1

S363

C468

124

S498

113

15,000 MM

S464

115

S463

130

RT32

116

15,000 MM

5,000MM

114

15,000 MM

15,000 MM

5,000 MM

S266

115

15,000 MM

МРЕЖЕСТА ПОСТАВА КЛАСА 3:1

C469

15,000 MM

117

15,000 MM

S161

124

5,000 MM

БЕЗ ПОСТАВА КЛАСА 3:2

БЕЗ ПОДСТАВА КЛАСА 3:3

ПАНТАЛОНИ, ПАНТАЛОНИ СО ПРЕРАМКИ & КОМБИНЕЗОНИ - ДИШЛИВИ - EN343 КЛАСА 3:3 & 3:2

S597

PW342

87

S487

53

RT61

94

10,000MM/ 10,000 MVP

11,000MM/ 50,000 MVP

11,000MM/ 50,000 MVP

94

10,000MM/ 10,000 MVP

S488

S388

95

10,000MM/ 10,000 MVP

RT51

95

10,000MM/ 10,000 MVP

S493

131

5,000MM/ 3,000 MVP

S495

130

5,000MM/ 3,000 MVP

131

5,000MM/ 3,000 MVP

S497

131

5,000MM/ 3,000 MVP

БЕЗ ПОСТАВА КЛАСА 3:1

ЗИМСКА ПОСТАВА КЛАСА 3:1

ПАНТАЛОНИ, ПАНТАЛОНИ СО ПРЕРАМКИ& КОМБИНЕЗОНИ - ИНДУСТРИЈА - EN343 КЛАСА 3:1

S480 S485

118

15,000 MM

S489

118

15,000 MM

S686

121

120

15,000 MM

S486

120

15,000 MM

RT31

121

15,000 MM

H444

125

5,000 MM

H441

126

5,000 MM

15,000 MM

83


PW R

TM

EXTREME RAINWEAR

ЕКСТРЕМНО ВОДООТПОРЕН, ДИШЛИВ И ОТПОРЕН НА ВЕТЕР

НАПРАВЕНО ОД К АКО ТЕ ХНОЛОГИЈАТА НА PORT WEST E X TREME ТК АЕНИНАТА РАБОТИ:

1 2 3

И К АЕН НА Т А РЕШ НА ВОД О В НА Д РНОС Т ОТПО ИД ОРЕН

НА Т

ИШЛ

Р

ТР А ЈНО

ИВ С

Л

ЕТИР

ЛИ ОЈ И

МЕМ

А, КО С ТА В А, ПО ДИШЕ Н И К А Е Н АТА Д А НА Т РЕШ УВА КОЖ Т А Н В Ж ЗМО ОВО

ВОД

ООТП

АНА

ЗА

Б РА Н

А

ЈА

Серијата PORTWEST PWR со висока видливост е направена од најмодерни водоотпорни и дишливи Portwest Extreme ткаенини. Користејќи иновативна технологија, основната ткаенина е дизајнирана да обезбеди техничка бариера против елементите кои обезбедуваат максимална водоотпорност, дишливост и заштита од ветер која далеку ги надминува сегашните највисоки барања за Класа 3:3 за EN 343. Покрај тоа, микропорозната ткаенина обезбедува исклучителна растегливост што обезбедува извонредна флексибилност за корисникот. Површината на надворешната ткаенина се третира со Texpel финиш за заштита од дамки од вода и масло.

В О ДО О Т П О РН А Над 11.000мм

ЕКСТРЕМНА ВОДООТПОРНОСТ Portwest Extreme постигнува над 11.000мм хидростатска глава, што е еквивалентно на повеќе од 11 метри воден столб. (ISO 811:2018 Определување отпорност на пенетрација на вода. Хидростатски тест за притисок).

ВИСО К И ПЕР Ф О РМ АНС И EN 14360 Заштитна облека - Методи за тестирање на готови одела - Влијание од горе, со капки под висок притисок. S590 / S591 S592 / S597 ПОСТИГНУВА

S590 / S591 S592 / S597 ПОСТИГНУВА

11,000mm

50,000g/m2 /24hrs ИСКЛУЧИТЕЛНИ ДИШНИ ПЕРФОРМАНСИ

ИСКЛУЧИТЕЛНИ ВОДООТПОРНИ ПЕРФОРМАНСИ

СТАНДАРД ВОДООТПОРНО

Облеката се поставува на манекени кои се чувствителни на податоци и се изложени на симулација на врнежи од дожд од 450 литри/m2/ час за минимум еден час. Сите облеки во серијата PWR далеку ги надминуваат широко прифатените нивоа.

Д ИШ ЛИВ О С Т

Над 50.000g/m 2 /24hrs

РА Б О Т Е Т Е Н А П О Р Н О В О К О М Ф О Р Т Колку е повисока g/m2/24 часа, толку повеќе ткаенината е дишлива. (JIS L1099: 2012 Метод Б1 Пропустливост на водена пареа). Portwest Extreme ги достигнува највисоките нивоа на дишливост.

Т РА ЈН А

12 x посилни од стандардните СТАНДАРД ДИШЛИВО

В И С О К А З АТ Е Г Н У В АЧ К А Ц В Р С Т И Н А Portwest Extreme го надминува признаениот стандарден услов од 100N искривување и губење EN ISO 20471:2013.


PW R

НАПРАВЕНО ОД

TM

ПОДОБРЕН Додадени нови џебови

ЈАКНА SHELL Двојна бленда

Џеб за пенкало

Нов двоен држач за идентификација

Затегнувач за манжетни со лепенка

Anti-wicking лента

Овој симбол укажува дека патентот може да биде отворен од горната и долната страна на облеката.

S590 12

8

Extreme Парка јакна

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:3 WP 11,000MM, MVP 50,000G/M²/24HRS

Оваа премиум јакна нуди врвен комфор за сите временски услови и е конструирана за максимална ефикасност. Водоотпорна и од материјал што дише со највисоки стандарди, оваа јакна може да се пофали со голем број на опции, вклучувајќи и осум џебови за практично складирање. Внатрешниот патент овозможува вметнување на флис јакна за дополнителна изолација доколку е потребно.

Долни предни џебови кои се копчаат со чичак

Complies to RIS 3279-TOM railway industry standard

RIS 3279

Portwest Extreme: 100% полиестер, 300D Stretch Oxford , завршница со отпорност на дамки, PU премаз 200g 100% Полиестерска мрежа 60g Ракав: 100% полиестер тафта 190T 50gm Портокалова, Жолта S-3XL

ПОГЛЕДНЕТЕ ONLINE : WWW.PORTWEST.COM/PWRV

F300

145

Може да се носи со интерактивниот флис F300(се продава одделно)

85


PW R

НАПРАВЕНО ОД

TM

ПОДОБРЕН Додадени нови џебови

ЈАКНА SHELL BOMBER Нов двоен држач за идентификација Џеб за пенкало

Двојна бленда

Внатрешни џебови

Еластичен раб

Рефлектирачка лента

S591 12

8

Бомбер јакна Extreme

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:3 WP 11,000MM, MVP 50,000G/M²/24HRS

Затегнувач за манжетни со лепенка Во согласност со RIS 3279-TOM стандардот за железничката индустрија

Оваа јакна со пократка должина е цврсто залепена за колковите при што дава одлична леснотијата на движење, задржување на топлина и заштита од ветер и дожд. Внатрешниот џеб со патент и големите пониски џебови за складирање овозможуваат чување на вашите ракавици и капи кога не ги користите. Portwest Extreme: 100% полиестер, 300D Stretch Oxford , завршница со отпорност на дамки, PU премаз 200g 100% Полиестерска мрежа 60g Ракав: 100% полиестер тафта 190T 50gm Портокалова, Жолта S-3XL

RIS 3279

С УПЕРИОРНА В ОД О О Т П О Р Н А И ДИШЛИВА Т Е Х Н О Л О Г И ЈА

86 РОБУСНА КОНСТРУКЦИЈА КОЈА ОБЕЗБЕДУВА ДОЛГОТРАЈНИ ПЕРФОРМАНСИ


PW R

TM

У Н И В Е Р З А Л Н А К АЧ УЛ К А

S592 96 12

Ергономски обликувана качулка

Качулка Extreme EN 343 CLASS 3:3

Универзална качулка за цело лице која обезбедува максимална заштита во неповолни временски услови. Тркалезната форма ќе го штити вашето лице од сте надворешни елементи. Оваа качулка одговара на сите јакни во рамките на Portwest PWR. Portwest Extreme: 100% полиестер, 300D Stretch Oxford , завршница со отпорност на дамки, PU премаз 200g 100% Полиестер Taffetta 190T 50g Жолта, Портокалова Стандардна големина

Ц Е Л О С Н А З А Ш Т И ТА О Д Е Л Е М Е Н Т И НАПРАВЕНО ОД Приспособување со помош на врвца на половината

Џеб со страничен отвор

S591

86

Рефлектирачка лента Страничен џеб

S597 24

4

RIS 3279

Панталони Extreme EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:3 WP 11,000MM, MVP 50,000G/ M²/24HRS

Водоотпорни и отпорни на ветер панталони со еластична половина и внатрешното прилагодување за удобност. Облеката под овие пантолони ќе ви биде лесно достапна преку страничните џебови. Глуждовите со патент од страните на ногавиците дозволува лесно облекување преку работнички чизми. Portwest Extreme: 100% полиестер, 300D Stretch Oxford , завршница со отпорност на дамки, PU премаз 200g Жолта, Портокалова S-3XL

S597 Ногавици со патент

НАПРЕДНИ ТКАЕНИНИ СО МИКРОПОРИ

87


7X1 ДИШЛИВА ЈАКНА

7x1

Информации за ткаенината

Изработена од 30 0 Denier 10 0% полиес тер, ова е мног у из д рж лив а ткаенина за тешки работни ус лови. 300D ткаенината има врвна отпорност на абење и кинење. Полиуретанскиот премаз (PU) од внатрешната с т р ан а ја п р ав и ткаенината дишлива и водоотпорна, и има надворешен слој отпорен на вода и дамки која ја одржува ткаенината чиста.

Јака со постава од флис

Надворешна јакна

1

Јамка (држач) за радио

2

Надворешна јакна со внатрешна јакна

3

Надворешна јакна со внатрешна јакна без ракави

Држач за картичка за идентификација

Придобивки од облеката

Стандардните карактеристики на артик лите од оваа колекција се: водоотпорност, заварени шавови, anti-wicking ткаенина на манжетните, џеб за мобилен телефон кој е дизајниран да собере смарт телефон, патенти со добар квалитет, с к р и е н а к а п у љ ач а во јаката, плетени манжетни на ракавите.

Ергономски обликувана качулка

Затегнувач за манжетни со лепенка

4

Внатрешна јакна со ракави

ПОСТАВА ОД МРЕЖА ЗА МАКСИМАЛНА ДИШЛИВОСТ

Можност за брендирање

S427

8

5

Внатрешна јакна превртена

13

EN343 CLASS 3:3 C E R TIFIE D

88

6

Елек со 2 лица

7

Високо видлива 7 во 1 трафик јакна

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:3 WP 10,000MM, MVP 10,000G/M²/24HRS EN 342 0.341 (M².K/W), 3, X ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g Надворешена јакна: 100% Полиестер мрежа 60g Внатрешна јакна: 65% Полиестер, 35% Памук 70g Внатрешна јакна: 100% Полиестер 160g Жолта XS-6XL

Утоплување

За екстремни временски услови - Четири сезони во еден ден

6XL XS


7x1

Јака со постава од флис Јамка (држач) за радио

1

2

Надворешна јакна со внатрешна јакна

3

Надворешна јакна со внатрешна јакна без ракави

4

Внатрешна јакна со ракави

Фантастична јакна - седум начини за носење

Надворешна јакна

Качулка што се вади

Нов двоен држач за идентификација

Џебови со утоплување Затегнувач за манжетни со лепенка

Манжетна од плетиво

Можност за брендирање

RT27 5

8

Внатрешна јакна превртена

13

Hi-Vis 7-во-1 Traffic јакна RIS

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:3 WP 10,000MM, MVP 10,000G/M²/24HRS EN 342 0.355 (M².K/W), 3, X ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3

RIS

ANSI/ISEA

3279

Оваа високо иновативна 7 во 1 јакна е наменета за секоја ситуација. Водоотпорна, овозможува кожата да дише и изработена според највисоките EN стандарди. Оваа јакна има многу карактеристики и предности како што се доволно простор за скалдирање, скриена качулка во јаката и јака обложена со флис. 100% дишлив полиестер, Oxford ткаење финиш за отпорност на дамки 190g Надворешен дел: 100% полиестерска мрежа, 60g Внатрешен дел: 65% полиестер, 35% памук 70g Внатрешен дел: 100% Полиестер, 160g Портокалова XS-5XL

5XL

6

Елек со 2 лица

7

Утоплување

XS

Водоотпорност и дишливост по највисоки стандарди

89


7X1 ДИШЛИВА ЈАКНА

7x1

Јака со постава од флис

Качулка што се вади

Јамка (држач) за радио Држач за картичка за идентификација

2

Надворешна јакна со внатрешна јакна

3

Надворешна јакна со внатрешна јакна без ракави

4

Внатрешна јакна со ракави

Рефлектирачка лента

Повеќе џебови

Затегнувач за манжетни со лепенка

1

Надворешна јакна

Можност за брендирање

S426 8

5

Внатрешна јакна превртена

13

6 90

Елек со 2 лица

6

Hi-Vis 7-in-1 Contrast Traffic Јакна

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:3 WP 10,000MM, MVP 10,000G/M²/24HRS EN 342 0.343 (M².K/W), 3, X RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

RIS 3279

Високо иновативна и функционална јакна која нуди седум комбинации за корисникот. Оваа повеќенаменска јакна е адаптибилна на сите временски услови и е сертифицирана според највисоките стандарди за водоотпорност и дишливост. Карактеристиките вклучуваат утоплување од флис за оптимална топлина и комфор, јамка за радиостаница, D-прстен, држач за ЛК, мнозинство џепови за обилно складирање, рефлектирачки ленти, мобилна капа и пристап за штампа за корпоративно брендирање. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g Надворешен дел: 100% Полиестер меш, 60g. Внатрешен дел: 65% Полиестер, 35% Памук, 70g Внатрешност: 100% полиестер 160g Жолта/Темно сина XS-4XL, Портокалова/Темно сина S-4XL

4XL

Утоплување

Фантастична јакна - седум начини за носење

XS


ДИШЛИВА ЈАКНА

Постава од мрежа за максимална дишливост

Џебот за идентификација може да биде видлив или скриен Јамка (држач) за радио

Јака со постава од флис

S760 12

Двобојна дишлива јакна со висока видливост EN ISO 20471 КЛАСА 2 EN 343 CLASS 3:2 WP 10,000MM, MVP 10,000G/M²/24HRS

11

100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g Тело: 100% полиестерска мрежа 60g Ракави: 100% полиестер 60g Жолта/Темно сина XS-4XL Портокалова/Темно сина S-3XL

4XL XS

Четири начини да се носат

Ракави кои се вадат

S760 Приспособување со помош на врвца на половината

S769 18

4x1

Можност за брендирање Облека со две лица

Двострана двобојна јакна со висока видливост EN ISO 20471 CLASS 1

Ова паметно дизајнирано парче облека е идеално и практично за секоја ситуација. Отстранливите поставени ракави ја преобразуваат оваа јакна во елек кога се отстранети, а повеќето џебови нудат доволно простор за складирање.

7

4XL XS

1

Со ракави

100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g Тело: 100% полиестер 100g Ракави: 100% полиестер 60г Тело: 100% полиестер 160g Ракави: 100% полиестер 80г Жолта/Темно сина XS-4XL , Портокалова/Темно сина S-XXL

2

Без ракави

3

Со ракави, двострано

4

Без ракави, двострано

S769

Комбинирајте ги овие јакни за екстра затоплување

91


ДИШЛИВА ЈАКНА

ПОСТАВЕНИ Качулка што се вади Kачулка која може да се спакува

Railway Group стандардот го одредува минималниот степен на висока видливост кој треба да го поседува облеката која е наменета за железничката индустрија

Скриен џеб за телефон

Certificate of Verification 12

RT34

S461

Внатрешен граден џеб

Високо видлива дишлива јакна RIS RIS

EN ISO 20471 CLASS 3 3279 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:2 WP 10,000MM, MVP 10,000G/M²/24HRS EN 342 0.345 (M².K/W), 2, X

4

S461

Дишлива јакна со висока видливост

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:2 WP 10,000MM, MVP 10,000G/M²/24HRS Portwest Ltd 342 0.345 (M².K/W), 2, X RT34 Clothing - Качулка што EN This is to certify that

се вади Supplier Number: 059616 S461 -Kачулка

100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност is now a verified supplier on RISQS. на дамки 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g RT34: Портокалова S-XXL S461: Жолта S-3XL која може да се спакува

Качулка што се вади John Green

Јака со постава од флис

Chairman, RISQS Board

Внатрешни ребрести манжетни

Subscription Expiry Date: 03 September 2017

Achilles Information Limited

1

30 Western Avenue, Milton Park, Abingdon, OX14 4SH, United Kingdom |T: +44 (0)1235 861118|F: +44 (0)1235 838054|E: enquiries@achilles.com www.achilles.com

RT34

RT62 12

Дишлива јакна со мрежеста постава и висока видливост

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:3 WP 10,000MM, MVP 10,000G/M²/24HRS Лесна и прак тична бомбер јакна нуди незаменлива мешавина на дишливос т , водоотпорност и заштита од ветер. Карактеристиките вклучуваат отстранлива сокриена капа, пристап за печатење, еластичност од страна, основа од флис и мржеста обвивка за оптимален комфор.

4

RIS

100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g 100% Полиестерска мрежа 60g Жолта, Портокалова S-3XL

3279

Скриен џеб за телефон

92

RT62

Можност за брендирање

Извонредна отпорност на триење


ДИШЛИВА МРЕЖЕСТА ПОСТАВА

СУПЕРИОРНА ВОДООТПОРНА И ДИШЛИВА технологија

Качулка што се вади

Може да се носи со интерактивниот флис F300(се продава одделно) F300

RT63 Сокриен џеб за мобилен телефон

12

145

Високо видлива јакна за сообраќај со отвори за воздух (Интерактивен) RIS EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:3 WP 10,000MM, MVP 10,000G/M²/24HRS

4

3279

Јакна со висок квалитет, јакна која може да се спои со меките блузони за да се обезбеди дополнителна изолација. Водоотпорна и со отвори за воздух според највисоките стандарди, оваа јакна има повеќе функции, вклучувајќи качулка која се извлекува, повеќе џебови за складирање и рефлексивни ленти за максимална прегледност. 100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g 100% Полиестерска мрежа 60g Портокалова S-3XL

Затегнувач за манжетни со лепенка

RT63

RT60 12

Качулка што се вади

Можност за брендирање

Дишлива јакна со висока видливост

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:3 WP 10,000MM, MVP 10,000G/M²/24HRS Премиум лесна јакна сертифицирана на највисоко водоотпорно и дишливо ниво. Јакната нуди незаменлива заштита на лошо време и удобност на корисникот. Функционална и спакувана со многу карактеристики, вклучувајќи и сокриен капак за лесно складирање, повеќекратни џебови за изобилство на складирање, радио-јамка и мрежичка за оптимална топлина и удобност.

4

RIS

100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g 100% Полиестерска мрежа 60g Жолта, Портокалова S-3XL

Скриен џеб за телефон Внатрешен граден џеб

3279

RT60

Достапна е и женска дишлива јакна, погледнете на страна 334

Можност за брендирање

93


Дишливи модели со високи перформанси.

Овие дишливи панталони се изработени од прозрачна водоотпорна ткаенина. Имаат странични отвори во долниот дел на ногата за лесно и брзо облекување.

EN343 CLASS 3:3 CER T IF I E D

Прозрачно класа 3:3 Страничен пристап

Целосно еластичен колан

Целосно еластичен колан

Сертифицирани по 50x перења

Страничен пристап

Ногавици со патент

S487 24

RT61

Дишливи панталони со висока видливост

EN ISO 20471 CLASS 1 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:3 WP 10,000MM, MVP 10,000G/M²/24HRS ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E 100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g Жолта XS-3XL Портокалова S-XXL

94

Ногавици со патент

RIS 3279

24

Високо видливи дишливи работнички пантолони

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:3 WP 10,000MM, MVP 10,000G/M²/24HRS 100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g Портокалова XS-5XL

Комбинација на функционалност, перформанси и удобност

RIS 3279

5XL XS


ДИШЛИВИ ПАНТАЛОНИ СО ПРЕРАМКИ

EN343 CLASS 3:3 CER T IFIED

Приспособливи прерамки

Повеќе џебови Еластична задница

Повеќе џебови

Џеб за мобилен

Џеб за мобилен

Нашиен џеб Приспособливо станично отварање

Нашиен џеб

Двоен џеб за метро

Заштита од лоши временски услови Жолта/Црна

Ногавици со затегач за подесување

S388 24

Панталони со прерамки без постава и со висока видливост

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:3 WP 10,000MM, MVP 10,000G/M²/24HRS

6

100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g Портокалова, Жолта S-3XL

S488

RIS 3279

Жолта/Темно сина

24

6

Портокалова/Темно сина

Пантолони со прерамки без постава Contrast EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:3 WP 10,000MM, MVP 10,000G/M²/24HRS ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E

100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g Жолта/Темно сина, Портокалова/Темно сина S - 4XL , Жолта/Црна S-3XL

RIS 3279

4XL

Водоотпорни дишливи модели, водечки во индустријата

95


5X1 ПАРКА ЈАКНА

5x1

Пет начини на носење на облеката

Kачулка која може да се спакува

Јамка (држач) за радио

Нов двоен држач за идентификација

2

Надворешна јакна со внатрешна јакна

3

Надворешна јакна со внатрешна јакна без ракави Мажетни со затегач за подесување

Сокриен џеб за мобилен телефон Водоотпорен со залепени шевови

4

1

Внатрешна јакна со ракави

S765 12

7

5

96

Утоплување

Надворешна јакна

Двоен патент

5 во 1 јакна со висока видливост Essential EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.352 (M².K/W), 2, X

RIS 3279

Овој врвен 5-во-1 систем на јакни е прилагодлив за секоја работна ситуација. Надворешното палто има 2 големи пространи џебови, прилагодливи манжетни и сокриена капа. Внатрешната јакна има флуоресцентни ракави со флис, удобни плетени манжетни и 2 странични џебови. И внатрешната и надворешната обвивка имаат целосна сертификат за EN ISO 20471 класа 3 за максимална заштита со висока видливост и безбедност. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g Надворешна изолација: 100% полиестер мрежа 60g Внатрешна јакна: 100% полиестер флис 280g Портокалова, Жолта S-3XL

5-во-1 стил одговара на сите времиња


5X1 ПАРКА ЈАКНА

5x1

Изнворедна вредност

Пет начини на носење на облеката

Kачулка која може да се спакува

Сокриен џеб за мобилен телефон

2

Надворешна јакна со внатрешна јакна

3

Надворешна јакна со внатрешна јакна без ракави

Мажетни со затегач за подесување

4

1

Внатрешна јакна со ракави

S766 12

7

5

Утоплување

Водоотпорен со залепени шевови

Надворешна јакна

Двоен патент

Двобојна 5 во 1 јакна Essential

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.352 (M².K/W), 2, X Прилагодлива и функционална јакна која нуди одлична вредност за парите. Надворешната обвивка содржи два големи џебови, прилагодливи манжетни на ракавите и капа на крагната, додека внатрешниот дел има водоотпорена јакна и отстранливи флуоресцентни флис ракави, 2 пространи странични џебови и има темни ленти за заштита од нечистотија.

RIS 3279

5XL XS

100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g Надворешен дел: 100% полиестер мрежа 60g Внатрешен дел: 100% Полиестер Флис 280g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина XS-5XL

Гарантирана топлина во екстремно ладни услови

97


5X1 ПАРКА ЈАКНА

1

ДОСТАПНА ВО 5 БОИ

5x1

Надворешна јакна

Kачулка која може да се спакува

5XL XS

Жолта/Црна

S768 12

6

Црвена/Темно сина

Жолта/Сива

Executive јакна со висока видливост 5-во-1

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.352 (M².K/W), 2, X ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g Надворешен дел: 100% Полиестер решетката 60g Внатрешен дел: 100% Полиестер Флис, 280g Жолта/Црна, Жолта/Сива, Портокалова/Темно сина, Жолта/ Темно сина Црвена/Темно сина

2 Надворешна јакна со внатрешна јакна без ракави

Иновативен изглед погоден за сите прилики. Надворешниот дел од јакната има два големи џеба со затворање на чичак трака и скриена качулка, додека внатрешниот дел од јакната има мобилни ракави, 2 големи џеба за и има целосна EN ISO 20471 Класа 3 сертификација.

Жолта/Темно сина

Yellow/Black Red/Navy Yellow/Grey Orange/Navy Yellow/Navy

Reg S - 4XL S - 3XL S - 3XL XS - 5XL XS - 5XL

3 Надворешна јакна со внатрешна јакна

4 98

Портокалова/Темно сина

Внатрешна јакна со ракави

Извонредна 5-во-1 Јакна - Решение за сите сезони

5

Утоплување


НУДИ ЦЕ ЛОСЕН АСОРТИМАН НА ЖЕНСК А ОБ ЛЕК А СО ВИСОК А ВИД ЛИВОС Т Видете Страна:

334

LW70

S360

334

Високовидлива женска јакна Traffic

LW70

334

Дишлива високовидлива женска јакна

LW72

334

335

Женска Pro поло маица

LW71

335

Женски високо видливи панталони

Специфично дизајнирано за жени во индустрија

99


4X1 PARKA ЈАКНА

4x1

Вистински лидери на пазарот Kачулка која може да се спакува

Внатрешен граден џеб

2

Надворешна јакна со внатрешна јакна без ракави

Внатрешни ребрести манжетни

3

Утоплување Можност за брендирање

S468 12

8

4 100

1

Traffic јакна со висока видливост 4-во-1 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

Високо иновативна и функционална јакна која ги нуди сите карактеристики и неопходни стандарди на нашиот асортиман со висока видливост, S468 е вистински лидер на пазарот. Водоотпорната школка од оваа облека обезбедува заштита од влажно време кога се носи самостојно. Оваа јакна, исто така, вклучува и утоплување на тело S469. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g Жолта, Портокалова XS-5XL

Елек со 2 лица

Дизајниран за подобрени перформанси

Надворешна јакна

ANSI/ISEA

RIS 3279

5XL XS


4X1 PARKA ЈАКНА

4x1

Нови иновативни карактеристики: Ултра светла сребрена рефлективна капуљача за максимална видливост во услови на слаба видливост

Kачулка која може да се спакува

Откријте прекрасен дизајн

Внатрешен граден џеб

2

Надворешна јакна со внатрешна јакна без ракави

Внатрешни ребрести манжетни

3

Надворешна јакна

Утоплување Можност за брендирање

S471 12

8

Contrast Traffic Јакна со висока видливост 4 во 1 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM

1 RIS 3279

Современиот дизајн на оваа разновидна 4 во 1 јакна нуди 4 комбинации: лесна јакна, лесна јакна со утоплување, утоплување, и утоплување во друга боја. Комфорна и практична оваа јакна се адаптира на сите временски услови и обезбедува целосна видливост при слаба светлина. Карактеристиките вклучуваат многубројни џебови за обилно складирање, качулка која се пакува, залепени рабови за комплетна заштита од ветер и вода и пристап за штампа за корпоративно брендирање. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g Жолта/Темно сина, Портокалова/Темно сина S-3XL

4

Елек со 2 лица

Иновативна рефлектирачка качулка за максимална видливост

101


ПОСТАВЕНА ЈАКНА

ПОСТАВЕНИ

Kачулка која може да се спакува

Сертифицирани по 50x перења S460

Traffic јакна со висока видливост

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.345 (M².K/W), 2, X ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

12

RIS

Внатрешен граден џеб

3279

Потполно сертифицирана водоодбојна јакна. Издржлива, практична и со многу детали како што се врвци на качулката, бленда на предницата со дрикери и многу џебови.

4

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Жолта XXS-8XL , Портокалова XS-5XL

8XL XXS

ПОСТАВЕНИ Качулка што се вади

S460

RT30 12

4

RT30

102

Најпродавани година за година

5XL XS

Traffic јакна си висока видливост

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.345 (M².K/W), 2, X ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3

ANSI/ISEA

RIS 3279

Сертифицирана од страна на Railway Industry Standard RIS 3279ТОМ, оваа јакна ги исполнува строгите барања за безбедност пропишани според стандардот. Има залепени шавови за водоотпорност и големи џебови за складирање. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Најлон 60g 100% Полиестер 170g Портокалова XS-5XL


ПОСТАВЕНА ЈАКНА

R460

ПОСТАВЕНИ

2x1

2

Kачулка која може да се спакува

Отстранлива постава Скриен џеб за телефон

R460 12

4

4XL

Качулка која се приспособува со помош на врвка

R460 Шавови залепени со лента

1

RWS Traffic јакна

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.345 (M².K/W), 2, X Рефлектирачките ленти на оваа популарна стилизирана traffic јакна се во RWS конфигурација. Со комбинирање на тешко 100% полиестерска ткаенина и солидна 300D Оксфорд ткаенина, оваа јакна е идеалена за работа на отворено. Мноштвото џебови обезбедуваат доволно простор за складирање. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g Мобилна постава: Полиестер 60g/Полнење 170g Портокалова S-4XL

Kачулка која може да се спакува

Скриен џеб за телефон

Надворешна јакна со внатрешна јакна

RWS колекција екстра рефлектирачка лента S462 12

4

Classic двобојна јакна со висока видливост EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.345 (M².K/W), 2, X

Комбинација на модерен изглед со квалитетна доработка. Дизајнирана за да ве задржи суви и топли, оваа јакна обезбедува висока видливост и е погодна за сите временски услови. Има џеб за мобилен телефон и отстранлива капуљача . 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Жолта/Црна S-3XL Затегнувач за манжетни со лепенка

S462

ПОДОБРЕН EN 342 сертифициран

Квалитетни поставени јакни - Идеални за ладно време

103


ПОСТАВЕНА ЈАКНА

Kачулка која може да се спакува

ПОСТАВЕНИ

Фантастично задржување на топлина

Внатрешен граден џеб

Портокалова/Црна

Портокалова/Сива Внатрешни ребрести манжетни

S467 Портокалова/Темно сина

Силна заштита од ветар и дожд Скриен џеб за телефон

104

12

Двобојна јакна со висока видливост за сообраќај EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.345 (M².K/W), 2, X ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

4

ANSI/ISEA

RIS 3279

Оваа двобојна јакна има многу пробани и тестирани карактеристики и се нуди во повеќе контрасни комбинации. Со потполно залепените шавови гарантира водоотпорност и е вистински лидер на пазарот.

5XL XS

100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Портокалова/Темно сина XS-5XL Портокалова/Сива, Портокалова/Црна S-3XL

Светска класа на заштита со висока видливост


ПОСТАВЕНА ЈАКНА

ПОСТАВЕНИ

6 Врвни бои Kачулка која може да се спакува

S466 12

Џеб за мобилен

Contrast Traffic јакна со висока видливост

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.345 (M².K/W), 2, X ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

Внатрешен џеб

Контрасните бои го прават овој артикал популарен избор од страна на нашите корисници. Дизајниран да ве задржи суви и топли со дополнителна видливост, оваа стилска јакна е наменета за сите временски услови. Оваа јакна е целосно водоотпорна и се состои од капуљача со врвци, плетени манжетни и двострани предни патенти со клапна со копчиња.

4

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Жолта/Сива, Жолта/Црна, Жолта/ Светло сина, Жолта/Зелена, Жолта/ Темно сина Црвена/Темно сина

6XL XS

Yellow/Grey Yellow/Black Yellow/Royal Yellow/Green Red/Navy Yellow/Navy

Внатрешна плетена манжетна

Жолта/Светло сина

Reg S - 3XL S - 3XL XS - 4XL S - 3XL S - 3XL XS - 6XL

Заштита од екстремно студено време до -40°C

Жолта/Сива

Жолта/Црна

ANSI/ISEA

Жолта/Зелена

Црвена/Темно сина

Жолта/Темно сина

Лесна изолација за олеснување на движењето

105


TRIPLE TECHNOLOGY HI-VIS Portwest Glowtex™ Triple Technology ги користи најновите иновации во технологијата што емитува светлина за да обезбеди дека носителот постигнува највисоко ниво на заштита во облека со висока видливост. ТРАЕ ДО 6 ЧАСА ПРЕД ТАА ДА БИДЕ ЦЕЛОСНО ИСПРАЗНЕТА

П р в а т а г о л е м а т е х н о л о г иј а з а закопчување на патентите за повеќе од 100 години, видете на страница 7 за повеќе информации

Технологија со соларно полнење

1

Флуоресцентен материјал за видливост при дневна светлина.

2

Ретрорефлек тирачката лента HiVisTex за видливост при услови на слабо осветлување кога е под осветлување на лампи.

3

Glowtex лента која емитува светлина која свети во темно при многу мала светлина или без светло.

GLOWTEX е трговска марка на Portwest.

Водоотпорен со залепени шевови

3 начини на носење

3x1

Качулка што се вади

ПОДОБРЕН EN 342 сертифициран

Ракави кои се одвојуваат, крзнена постава и крзнена јака

1 1

Преден D - прстен

Обложена со крзно

G465 12

8

2

Без постава од крзно

3

Утоплување

Јакна 3-во-1 Glowtex

Оваа 3-во-1 бомбер јакна користи високо иновативна тројна технологија Glowtex. Нуди напредна видливост со комбинирање на флуоресцентна ткаенина, Има високо видливата рефлектирачка лента и Glowtex фосфоресцентната лента која свети во мрак. Поставата со монтажно крзно и јака во комбинација со ракави на кои се вадат ја прават оваа облека извонредно прилагодлива.

100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g Ребрести 100% полиестер крзнено полнење, 400g ракави Ракав: 100% полиестер, 120g Жолта/Темно сина S-4XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

106

Ребрест колан

4XL

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.344 (M².K/W), 2, X ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3


ЗАТВОРАЊЕ СО EZEE ZIP

G456

Glowtex Ezee Zip Executive Елек EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

60

7

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта S-5XL, Портокалова S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

ЗАТВОРАЊЕ СО ДРИКЕРИ

G476

RIS 3279

Елек Glowtex Executive

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 КЛАСА 2 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

60

ANSI/ISEA

6

5XL

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта S-5XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

5XL

ЗАТВОРАЊЕ СО ЛЕПЕНКА

G475

Glowtex Executive Јакна EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

48

7

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Портокалова, Жолта S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

RIS 3279

G470

Елек со тројна технологија EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

100 10

6

RIS 3279 ANSI/ISEA

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Портокалова, Жолта S/M-XXL/3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

ПОГЛЕДНЕТЕ ONLINE : WWW.PORTWEST.COM/GLOWTEXV

107


3 ВО 1 ЈАКНА

КОНСТРУИРАНИ ЗА ИЗДРЖЛИВОСТ

3x1

Модерен крој со средна должина

Ракави кои се одвојуваат, крзнена постава и крзнена јака

Качулка што се вади

Јамка (држач) за радио Џеб за мобилен

Преден D - прстен

1

Обложена со крзно

Обликувани ракави

Надворешен tablet џеб

Длабоки џебови за складирање

Внатрешна плетена манжетна

C469

2 Без постава од крзно 12

9

3 Утоплување

108

Двоен патент

3 во 1 јакна

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM

Мажетни со затегач за подесување

RIS 3279

Направен од 300D Оксфорд ткаен материјал, оваа стилска јакна нуди максимална водоотпорна и заштита од ветер во текот на целата година. Оваа јакна е многу прилагодлива и може да се носи во три уникатни комбинации, што ја зголемува неговата севкупна разновидност. Бројните внатрешни и надворешни џебови даваат одлична безбедност за вашиот телефон или таблет. Спортскиот и модерен дизајн осигурува дека ова е изборот на јакна за во тешки услови. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g Ракави: 100% Полиестер полнење 120гр 100% Полиестер крзнена постава 365гр. Портокалова/Црна, Жолта/Црна S-3XL

Совршена современа адаптација

Надворешен tablet џеб


3X1 BOMBER ЈАКНА

Откријте прекрасен дизајн

ПОДОБРЕН

3x1

EN 342 сертифициран

Достапна во 4 бои.

Качулка што се вади

1

Обложена со крзно

Ракави кои се вадат

Отстранлива постава

Затегнувач за манжетни со лепенка

Жолта/Темно сина

C466 12

Портокалова/Темно сина

Класична Bomber Јакна со висока видливост

Жолта/Црна

ANSI/ISEA

Издвојте се од толпата со класичната бомбер јакна. Вклучува карактеристики како мобилно утоплување од крзно, мобилни ракави и мобилна јака правејќи ја прилагодлива на сите временски услови. Други карактеристики вклучуваат џеб за ЛК, сигурносен џеб на ракавот и контрастни црни панели.

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.344 (M².K/W), 2, X ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3

8

3 начини на носење

Портокалова/Црна

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестерско вештачко крзно, 365g Ракави: 100% Полиестерско полнење 120g Жолта/Црна XS-4XL, Портокалова/Темно сина S-3XL, Жолта/Темно сина S-3XL, Портокалова/Црна XS-4XL

1

Обложена со крзно

4XL XS

2

Без постава од крзно

3

Утоплување

Комбинација на целосна безбедност со најсовремен дизајн

109


3X1 BOMBER ЈАКНА

3x1

3 начини на носење

Качулка што се вади

Отстранливо крзно на јаката Ракави кои се вадат

Отстранлива постава

Јамка (држач) за радио

Џеб за мобилен

1 Обложена со крзно Повеќе џебови

2 Без постава од крзно Ребрести ракави

C467 12

3 во 1 Bomber јакна со висока видливост EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.344 (M².K/W), 2, X

RIS

ПОДОБРЕН

3279

EN 342 сертифициран

Оваа повеќенаменска и практична 3 во 1 јакна нуди зголемена видливост на корисникот и целосна заштита од временските неприлики. Оваа јакна е прилагодлива и може да биде носена во три различни комбинации. Оваа јакна поседува бројни карактеристики како што се: многу џебови за обилно складирање, ребраста манжетна и раб за сигурно прилегање, мобилна капуљача и крзнена јака.

8

3 Утоплување

110

100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g Отстранлива постава: 100% Полиестерско вештачко крзно 365g Ракави: 100% Полиестерско полнење 120g Портокалова, Жолта S-3XL

Врвна комфорна јакна со постава од крзно


Качулка што се вади

3x1

3 начини на носење

Отстранливо крзно на јаката Џеб за мобилен

Отстранлива постава

1 Обложена со крзно

Шавови залепени со лента

EN 342 сертифициран

Ребрести ракави

Жолта/Светло сина

12

8

2 Без постава од крзно

Жолта/Светло сина

ПОДОБРЕН C465

Жолта/Светло сина

Контрастна Bomber Јакна со висока видливост EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.344 (M².K/W), 2, X ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

ANSI/ISEA

RIS 3279

6XL

3 Утоплување

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестерско вештачко крзно 365g ракави: 100% Полиестер 120g Жолта/Темно сина, Жолта/Црна, Жолта/ Сива, Жолта/Светло сина, Портокалова/ Темно сина Црвена/Темно сина

Yellow/Royal Red/Navy Orange/Navy Yellow/Black Yellow/Grey Yellow/Navy

Reg S - 3XL S - 3XL XS - 5XL S - 3XL S - 3XL XS - 6XL

XS

Ракави кои се вадат

Црвена/Темно сина

Портокалова/Темно сина

Жолта/Црна

Жолта/Сива

Жолта/Темно сина

Јакна 3 во 1

111


3x1

3 начини на носење 1

Kачулка која може да се спакува

Надворешната обвивка со внатрешен sweatshirt Јамки за радио

2 Надворешна јакна

Одвојува патент џемпер - може да се носи посебно или со главните јакна

3 Внатрешна облека Затегнувач за манжетни со лепенка

S365 12

Премиум 3 во 1 бомбер јакна со висока видливост

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3

Модерна 3 во 1 бомбер јакна изработена со многу опции како џеб за паметен телефон на градите, радио отвор и контраст на долниот дел за заштита од нечистотија. Вграден блузон со патент, оваа јакна е прилагодлива на сите временски услови. Оваа облека е целосно водоотпорна и има качулка на извлекување, седум џеба, прилагодливи ракави и двонасочен патент за лесен пристап.

7

Заден дел

112

Во жолто / црно

100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g Внатрешна облека:100% Полиестер 300g 100% Полиестер 60g Жолта/Црна S-5XL

5XL


ПОСТАВЕНИ

Супериорна водоотпорна технологија

Kачулка која може да се спакува

Фантастично задржување на топлина Јамки за радио Внатрешен џеб

Џеб за мобилен

S363 Во комбинација на контрастни бои

Полуеластичен колан

S363 12

Двоен патент

Двобојна Bomber јакна со висока видливост

Внатрешни ребрести манжетни

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3

Дизајниран за комфор и ефикасност, овој класичен бомбер е погоден за широк опсег на употреба. Поставата заедно со водоотпорните шевови обезбедуваат корисниците да останат затоплени и суви. Јакната има и качулка на извлекување, џеб за паметен телефон, внатрешен џеб, јамка за радио и црн долем дел за заштита од нечистотија.

4

100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Жолта/Црна S-5XL

5XL Заден дел

Комбинација на целосна безбедност со најсовремен дизајн


2X1 BOMBER ЈАКНА

2x1 Отстранливо крзно на јаката

ПОДОБРЕН

Kачулка која може да се спакува

EN 342 сертифициран Преден D - прстен Џеб за мобилен

Отстранливо крзно на крагната

Двоен украсен пластичен патент

S464

Бомбер јакна Contrast Plus EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.344 (M².K/W), 2, X

12

8

Бидете видливи во секакви услови со новата иновативна високо видлива бомбер јакна. Оваа јакна има крзнена постава која се вади со патент, монтажна крзнена јака, скриена качулка и џебови со патенти. Сите шавови се залепени. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестерско вештачко крзно 365g Жолта 3 нијанси S-3XL

S464

114

2 во 1 Одела за сите сезони

Скриен џеб за телефон


Јака со постава од флис

ПОСТАВЕНИ

2x1

Ракави кои се вадат

Утоплување

2

C468 12

2 во 1 јакна со висока видливост

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.336 (M².K/W), 2, X

4

RIS 3279

К ласично ново дополнување во колекцијата, оваа 2 во 1 јакна има мобилни ракави на патент кои се вадат и мобилна качулка кои ја прават повеќенаменска. Еластичната манжетна и лента на струкот обезбедуваат одлично прилегање и комфор. Ватената постава заедно со експертски залепените водоотпорни шевови му овозможуваат на корисникот задржување на топлината и да остане сув. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Жолта/Темно сина S-3XL, Портокалова/Темно сина XS-3XL

ПОСТАВЕНИ

C468

Можност за брендирање

1 Јакна со ракави кои се вадат

RT32 12

4

ANSI/ISEA

RIS

Качулка што се вади

Јака со постава од флис

Високо видлива бомбер јакна RIS

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.336 (M².K/W), 2, X ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3

RT32

Коплетно обложена со постава, RT32 нуди комфорно движење и е комбинирана со сета наша вообичаена заштита и отпорност на временски влијанија. Целосно сертифицирана според RIS 3279 за употреба во железничката или слични индустрии. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Портокалова XS-5XL

5XL

3279

XS

4 џебови Внатрешни ребрести манжетни

Ватена постава за максимална топлина

Можност за брендирање

115


BOMBER ЈАКНА

ПОСТАВЕНИ

Kачулка која може да се спакува

Јака со постава од флис

Голем асортиман на достапни големини. XXS - 8XL Внатрешен граден џеб

аван Најпрод

8XL XXS

Можност за брендирање

S463

Bomber јакна со висока видливост EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.336 (M².K/W), 2, X ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

12

4

ANSI/ISEA

S463

RIS 3279

Удобноста и квалитетот се клучевите за популарноста на овој артикал кој нуди заштита, сигурност и водоотпорност. Се копча со двостран патент и плетени манжетни за одлична заштита. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Жолта XXS-8XL , Портокалова XS-6XL Црвена S-3XL

116

Фантастично задржување на топлина

Скриен џеб за телефон


BOMBER ЈАКНА

ПОСТАВЕНИ

Ватена постава за максимална топлина Сертифицирани по 50x перења Контрастна на руно јака Kачулка која може да се спакува

Сокриен џеб за мобилен телефон

Можност за брендирање

S266 12

Двобојна Bomber јакна со високавидливост EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.336 (M².K/W), 2, X

RIS 3279

Јакната е целосно сертифицирана, во две бои и претставува нов додаток на колекцијата со висока видливост. Квалитетната постава овозможува задршка на комфор, а залепените рабови нудат заштита од вода и 100% сувост.

4

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Жолта/Темно сина XS-3XL, Портокалова/Темно сина S-3XL

Преден D прстен

ПОДОБРЕН

EN 342 сертифициран

Квалитетни поставени јакни - Идеални за ладно време

Супериорна водоотпорна технологија

117


ПОСТАВЕНА ОБЛЕКА ЗА ДОЖД

ПОСТАВЕНИ Јамка (држач) за радио

Приспособливи прерамки

Kачулка која може да се спакува

Тока која лесно се отвара

Повеќе џебови

Нашиен џеб Внатрешни ребрести манжетни

Двоен џеб за метро

Ватена постава за максимална топлина

Ногавици со патент за лесно монтирање врз работата чизми

Ногавици со патент

S489 18

6

Ногавици со патент

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.341 (M².K/W), 2, X ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Портокалова/Темно сина S-3XL , Жолта/Темно сина XS-4XL ,

118

S485

Пантолони со прерамки и постава Contrast RIS

8

3279

4XL XS

5

Комбинизон со постава и висока видливост Contrast EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.341 (M².K/W), 2, X ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Жолта/Темно сина XS-6XL , Портокалова/ Темно сина, Жолта/Црна S-6XL

Гарантирана топлина во екстремно ладни услови

ANSI/ISEA

RIS 3279

6XL XS


У ТОПЛУВАЧИ СО ПОСТАВА Интерактивен патент

ПОСТАВЕНИ

2x1

Одговара со моделот S468

Облека со две лица

2 начини да се носат

100

S469 18

Двостран елек со висока видливост EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

4

100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 65% полиестер, 35% памук 260g 100% Полиестер 200g Жолта XS-5XL, Портокалова S-5XL

Постава од штепана вата за изолација

5XL

RIS

XS

3279

ПОСТАВЕНИ

Јамка (држач) за радио

S267 Џебови со патент

S469 ANSI/ISEA

18

Нов двоен држач за идентификација

6

Двобоен елек со висока видливост и утоплување EN ISO 20471 КЛАСА 2

Класичен двобоен елек со утоплување. Мултифункционални џебови вклучувајќи џеб за паметен телефон и дополнителната мека постава ги задржува корисниците топли.

S267

100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 160g Жолта/Темно сина S-3XL

Внатрешен граден џеб

Со постава

Нуди удобност, разноврсност и функционалност

119

119


ВОДООТПОРНИ НАДПАНТАЛОНИ

Со високи перформанси водоотпорна заштита Целосно еластичен колан

ПОДОБРЕН Нов страничен пристап Целосно еластичен колан

Страничен пристап

Страничен пристап

Жолта/Црна Портокалова/Темно сина Жолта/Темно сина

Ногавици со затегач за подесување

S480 24

Пантолони со висока видливост Traffic EN ISO 20471 CLASS 1 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E AS/NZS 1906.4:2010

S486

RIS 3279

24

Овие пантолони се дизајнирани да Ве заштитат од дожд и ветар, но даваат и одлични спецификации во индустријата. Имаат еластична трака во половината и прилагодливи ногавици што ги прави удобни за носење и доста популарни.

120

XS

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E

RIS 3279

Овие лесни, екстремно водоотпорни над-панталони се практичен избор за на ветер и дожд. Карактеристиките вклучуваат еластична лента на половината, прилагодливи ногавици, дизајн во две бои и страничен пристап.

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g Нормални: Портокалова XS-3XL , Жолта XS-6XL Висок: Жолта M-XXL Нормални: Црвена S-XXL

6XL

Двобојни високо видливи пантолони Traffic

Ногавици со затегач за подесување

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g Жолта/Црна S-5XL , Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-3XL

5XL


ПОСТАВЕНИ

Идеален за железничката индустрија

Полуеластичен колан

Заден џеб

Целосно еластичен колан

Страничен пристап

Ногавици со патент

Ногавици со патент

Жолта/Црна

RT31 24

Високо видливи панталони за сообраќај, RIS

3279 EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM

Дизајнирани за железничката или други индустрии, овие панталони имаа странични отвори на ногавиците со патенти за полесно да се облекуваат преку други панталони или фармерки. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g Портокалова S-3XL

S686

RIS 18

5

Портокалова/ Темно сина Жолта/Темно сина Портокалова/ Црна

Панталони со висока видливост и постава Contrast EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.345 (M².K/W), 2, X ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E

RIS 3279

Паметно дизајнирани зимски панталони кои му овозможуваат на корисникот да биде видлив, безбеден, топол и сув во сите временски услови. Флуоресцентната ткаенина и ретро-рефлектирачката лента нудат одлична заштита во услови на слаба светлина, додека штепаната постава ја задржува топлината и комфорот на корисникот. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Жолта/Црна, Портокалова/Црна S - XXL, Жолта/Темно сина S - 3XL, Портокалова/Темно сина S - XXL

ПОДОБРЕН EN 342 сертифициранa

121


Најдобра вредност 3-во-1

3X1 PARKA ЈАКНА

150D

Информации за ткаенината

Оваа цврста ткаенина е направена од 150 Denier 100% полиестерско предиво за тешки работни средини. 150D има одлична отпорност на влечење и абење. ПВЦ-облогата одвнатре ја прави ткаенината издржлива и водоотпорна, а надворешната има облога што одбива вода што помага да ја одржите облеката чиста.

3x1

Kачулка која може да се спакува

Бленда на предница

3 начини на носење Јамка (држач) за радио

Држач за картичка за идентификација

Џеб за смартфон

Во комбинација на контрастни бои

Мажетни со затегач за подесување

Водоотпорен со залепени шевови

1 Надворешна јакна со внатрешна јакна

S162 12

Lite високо видлива 3 во 1 јакна EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 5,000MM

Оваа 3-во-1 високо видлива 150D Оксфорд јакна е одлична вредност за парите и нуди комбинација на врвна флексибилност со иновативен дизајн. Надополнета со слоевити практични џебови, целосно затворање со патент, качулка на собирање и внатрешна самостојна руно јакна.

9

100% Полиестер, 150D Oxford Weave, PVC премаз 200g 100% Полиестерска мрежа 60g 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 280g Жолта/Темно сина, Портокалова/Темно сина S - 3XL

2 Надворешна јакна

122

Отстранлив мек луксузен флис

3 Отстранлив флис


Извонреден квалитет и вредност

ЈАКНА СО МРЕЖЕСТА ПОСТАВА

S160 24

2

Јакна Hi-Vis Lite Lite Traffic

150D 150

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 5,000MM ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3

Kачулка која може да се спакува

S160

Нуди одличен квалитет за непобедлива цена. S160 има патент на целата предница со бленда која се копча со чичак трака, сечени џепови во пределот на колковите и прилагодливи манжетни со потисни копчиња. 100% Полиестер, 150D Oxford плетка, PVC премаз 200g 100% Полиестерска мрежа 60g Портокалова S-3XL , Жолта XS-3XL

Непобедлив комфор

Јамка (држач) за радио

Мажетни со затегач за подесување

Kачулка која може да се спакува

Можност за брендирање

S166

Постава од мрежа за максимална дишливост

S166 12

Traffic Lite двобојна јакна EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 5,000MM

Одлична светла јакна во две бои и дополнувања како што се јамка за радио приемник, длабоки џебови, прилагодливи манжетни, двоен штеп на критичните места.

4

Преден D - прстен Мажетни со затегач за подесување

100% Полиестер, 150D Oxford плетка, PVC премаз 200g 100% Полиестерска мрежа 60g Жолта/Темно сина S-3XL

Мека луксузна јака обложена со руно

Можност за брендирање

Максимални лесни карактеристики

123


2X1 BOMBER ЈАКНА

C464 12

150D

Kачулка која може да се спакува

2x1

Јака со постава од флис

Есенцијална 2 во 1 јакна EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 5,000MM

Ракави кои се вадат

Прилагодлив, функционален стил кој нуди одлична вредност за парите. Оваа јакна содржи два пространи странични џебови, еден внатрешен џеб со кука и затворање на јамка, сокриена прилагодлива капуљача и отстранливи ракави на патент. Таа има тешка флис постава и темни панели за контраст за заштита од нечистотија. Оваа јакна е практична, робусна и сигурна.

3

100% Полиестер, 150D Oxford Weave, PVC премаз, 200g 100% Полиестерски флис , 300g Ракави: 100% полиестер полнење 120гр. Жолта/Темно сина, Портокалова/Темно сина S-3XL

Луксузно поставено руно за додадена топлина

Внатрешни ребрести манжетни

Контрастна на руно јака

C464 Двојно сошиени шавови

Јамка (држач) за радио

S161 12

Скриен џеб за телефон

4

Полуеластичен колан

Јакна со висока видливост Lite Bomber EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 5,000MM

Овој нов одличен додаток на колекцијата со висока видливост со сензационална вредност за цената. Комбинација е на функционалноста и иновативниот дизајн. Има квалитетна доработка и многу детали кои ја зголемуваат цврстината. Има странични џебови, јамка за радио приемник, еластична трака во појасот, прилагодливи манжетни на ракави, овој модел се истакнува меѓу конкуренцијата. 100% Полиестер, 150D Oxford плетка, PVC премаз 200g 100% Полиестерска мрежа 60g Жолта S-3XL

Постава од мрежа за максимална дишливост Можност за брендирање

S161

124

Затегнувач за манжетни со лепенка

Моќна заштита од ветер и дожд


190T H443 24

Информации за ткаенината

Изработена со 190T обично ткаено 100% полиестер издржливо предиво, ова е цврста ткаенина за тешки услови. Ткаенината е лесна и има голема отпорност на триење и влечење. Има внатрешен PVC премаз што ја прави ткаенината водоотпорна и има надворешен премаз за одбојност на вода и нечистотија кој помага да се зачува облеката чиста.

Classic Contrast јакна за дожд со висока видливост EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 5,000MM ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

2

ANSI/ISEA

Kачулка која може да се спакува Отвор за вентилација на грбот

Дизајнирана да овозможи висока видливост на корисникот, сигурност и сувост во сите временски услови. Оваа лесна стилска двобојна јакна има сокриена капа, големи џебови за обилно складирање и вентилација во грбот со окца. 100% Полиестер, 190T, Plain Weave, PVC премаз 200g окца: 100% Полиестерска мрежа, 60g Жолта/Црна S-5XL , Портокалова/ Темно сина, Жолта/Темно сина S-3XL ,

5XL Целосно еластичен колан

Внатрешни еластични манжетни

Жолта/Темно сина H443

Портокалова/Темно сина

Жолта/Црна

H444 24

Classic Contrast панталони за дожд со висока видливост EN ISO 20471 CLASS 1 EN 343 CLASS 3:1 WP 5,000MM ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E AS/NZS 1906.4:2010

Лесни и практични, овие стилски панталони овозможуваат комфор и заштита против различни временски услови. Еластични се во струкот за комфорт и лесни движења, странично закопчување за брзо облекување, копчиња за прилагодување, залепени рабови за заштита од ветер и дожд.

Двојно сошиени шавови

Жолта/Темно сина

100% Полиестер, 190T, Plain Weave, PVC премаз 200g Жолта/Темно сина, Портокалова/ Темно сина S - 3XL, Жолта/Црна S - 6XL

H444 Ногавици со затегач за подесување

Портокалова/Темно сина Жолта/Црна

6XL

125


190T H440 24

2

5XL

Основна облека за заштита од дожд

Јакна за дожд со висока видливост

Отвор за вентилација на грбот

Kачулка која може да се спакува Еластична врвца со приспособливи затегачи

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 5,000MM ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

Дизајниран за да може корисникот да биде видлив, безбеден и сув во лоши временски услови, H440 е исклучително практична и водоотпорена . Таа нуди исклучителна вредност за парите и може совршено да се совпадне со H441 панталоните за дожд со висока видливост. Оваа облека може лесно да се спакува и да се чува кога не е во употреба. 100% Полиестер, 190T, Plain Weave, PVC премаз 200g Yoke само: 100% Polyester Mesh 60g Жолта, Портокалова XS-5XL

XS

Целосно еластичен колан

H440

Еластични манжетни кои даваат дополнителна заштита

H441 24

Пантолони за дожд со висока видливост

EN ISO 20471 CLASS 1 EN 343 CLASS 3:1 WP 5,000MM ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E AS/NZS 1906.4:2010 Исто како и јакната за дожд со висока видливост, нашите пантолони за дожд до висока видливост се лесни и многу практични. Тие можат да се облечат над обични работнички пантолони и се добива потполна водонепропусност.

H441

126

Ногавици со затегач за подесување

100% Полиестер, 190T,Plain Weave PVC премаз 200g Жолта XS-6XL , Портокалова S-5XL

Зголемена отпорност на абразија и влечење

6XL XS


190T

Kачулка која може да се спакува

Должина на грб: 122cms

Подолга јакна со должина 100cm

Kачулка која може да се спакува

Јамка (држач) за радио

Внатрешни еластични манжетни

Еластични манжетни кои даваат дополнителна заштита

Длабоки џебови за складирање

Длабоки џебови за складирање

Испорака на вредност и стил H442 24

2

H445

Палто за дожд со висока видливост 100цм EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 5,000MM

18

2

100% Полиестер, 190T,Plain Weave PVC премаз 200g Торзо: 100% Полиестерска мрежа, 60g Портокалова, Жолта S-4XL

4XL

Високо видливо палто 122цм

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 5,000MM ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3

100% Полиестер, 190T,Plain Weave PVC премаз 200g 100% Полиестерска мрежа 60g Жолта S-5XL

5XL

Лесни и долги палта за целосна заштита

127


Информации за ткаенината

Sealtex™ Ultra е прозрачна ткаенина со PU премаз на флексибилен 100% полиестер, 185г. Го исполнува стандардот за висока видливост EN ISO 20471.

Kачулка која може да се спакува

S491

S491 24

Sealtex Ultra јакна без постава (жолта)

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:2 WP 5,000MM, MVP 3,000G/M²/24HRS ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3

Оваа Sealtex Ultra јакна е со извонреден квалитет, направена од единиствен лесен материјал кој е прозрачен, водоодбоен и ветроотпорен.

2

Sealtex Ultra колекција: 100% Полиестер трико плетка, полиуретански премаз 185g Жолта XS-5XL

5XL XS

Kачулка која може да се спакува

Внатрешен граден џеб

ПОСТАВЕНИ Бленда на предница

Мажетни со затегач за подесување

Со постава за дополнителна топлина и комфор S490 12

3

S490 Внатрешни ребрести манжетни

128

Длабоки џебови за складирање

Sealtex Ultra јакна со постава

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 5,000MM ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3

Целта на оваа јакна е да бидете видени и да се чувствувате удобно кога ја носите. Лесниот материјал од кој е изработена е многу дишлив, водоотпорен и ветронепропусен. Оваа јакна е поставена за да ја задржи вашата топлина во ладните денови. Има качулка што може да се спакува. Sealtex Ultra колекција: 100% Полиестер трико плетка, полиуретански премаз 185g 100% Полиестер 60g Труп: 100% Полиестерско полнење, 170g Ракави: 100% Полиестерско полнење, 100g Жолта S-3XL


Придобивки од облеката

Водоотпорна, ветроотпорна и дишлива, ние гарантираме дека оваа колекција ќе ве загрее и ќе се исуши во неповолни услови. Cо заварен спој Ве штити од дожд и ветер и издржливата растегливата ткаенина лесно може да се избрише, овозможувајќи облеката да изгледа добро и да трае подолго.

Kачулка која може да се спакува

Флексибилна растеглива ткаенина, лесна за чистење RT50 24

2

Јакна Sealtex Ultra - без постава EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:2 WP 5,000MM, MVP 3,000G/M²/24HRS

Артикал со беспрекорен квалитет кој нуди непоредлива видливост и заштита од дожд здружена со одличен комфор. Изработена е од екстра лесна ткаенина кој обезбедува голема прозрачност, водонепропуснот и ветрооотпорност. Има скриена капуљача, манжетни со подесување и пространи џепови. Sealtex Ultra колекција: 100% Полиестер трико плетка, полиуретански премаз 185g Портокалова S-3XL

Kачулка која може да се спакува Бленда на предница

S496 Мажетни со затегач за подесување

RT50 Бленда на предница

Отпорна на кинење и на габички S496 24

2

Sealtex Ultra двобојна јакна EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:2 WP 5,000MM, MVP 3,000G/M²/24HRS

Оваа јакна е направена од единствена лесна ткаенина која е комбинација на дишливост од една и водоотпорност и ветроотпорност од друга страна. Има качулка, патент на предницата со бленда на дрикери кои штитат од лошите временски услови. Sealtex Ultra колекција: 100% Полиестер трико плетка, полиуретански премаз 185g Жолта/Темно сина S-XXL

Мажетни со затегач за подесување

Висока технологија на флексибилна ткаенина

129


Супериорна водоотпорна технологија S493 24

ПОСТАВЕНИ

EN ISO 20471 CLASS 1 EN 343 CLASS 3:2 WP 5,000MM, MVP 3,000G/M²/24HRS ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E Удобност преку целиот ден нудат овие пантолони кои имаат целосна еластична половина и прилагодливи ногавици со дрикери. Доработени се со квалитетни рефлекс траки според стандардот EN ISO 20471.

Kачулка која може да се спакува

Јака со постава од флис

S498

Работнички пантолони Sealtex Ultra Reflective

5XL XS

Sealtex Ultra колекција: 100% Полиестер трико плетка, полиуретански премаз 185g Жолта XS-5XL Портокалова S-3XL Целосно еластичен колан

Можност за брендирање

S498 12

Внатрешни ребрести манжетни

Бомбер јакна Sealtex Ultra (жолта) EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 5,000MM

Користејќи ја нашата Sealtex Ultra ткаенина, оваа модерна Bomber јакна е многу популарна кај оние кои бараат најголема удобност од артикалот кој го носат. Водоотпорна е, ветронепропусна и дишлива и ги држи подалеку сите опасни елементи.

4

130

Sealtex Ultra колекција: 100% Полиестер трико плетка, полиуретански премаз 185g 100% Полиестер 60g Труп: 100% Полиестерско полнење 170g Ракави: 100% Полиестерско полнење 100g Жолта S-XXL

S493

Растеглива, обложена со ПУ ткаенина со залепени шевови

Ногавици со затегач за подесување


Висока јака голема предна бленда за закопчување со патент Прилагодливи ленти со тока

Отпорна на кинење, отпорна на габички, дишлива ткаенина

Скриен граден џеб

Еластична задница за леснотија на движење

Целосно еластичен колан

Еластични манжетни кои даваат дополнителна заштита

Ногавици со затегач за подесување

RT51 24

Панталони Sealtex Ultra EN ISO 20471 КЛАСА 2 EN 343 CLASS 3:2 WP 5,000MM, MVP 3,000G/ M²/24HRS

Sealtex Ultra колекција: 100% Полиестер трико плетка, полиуретански премаз 185g Портокалова S-3XL

S497 24

Ногавици со затегач за подесување

Панталони со прерамки Sealtex Ultra EN ISO 20471 КЛАСА 2 EN 343 CLASS 3:2 WP 5,000MM, MVP 3,000G/M²/24HRS

Sealtex Ultra панталоните со прерамки нудат непобедлива висока видливост и заштита од дожд. Залепените шавови осигуруваат дека ветрот и дождот се одбиваат, овозможувајќи целосна заштита од груби елементи. Тој е дизајниран да се вклопува удобно врз работната облека. Sealtex Ultra колекција: 100% Полиестер трико плетка, полиуретански премаз 185g Жолта S-3XL

S495 18

Ногавици со затегач за подесување

Комбинезон Sealtex Ultra EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:2 WP 5,000MM, MVP 3,000G/M²/24HRS

Водонепропустен комбинезон со висока видливост и врвен квалитет. Ткаенината од која е направен е прилагодена за да се носи преку друга работна облека. Има дупла бленда преку патентот, странични отвори и скриена капуљача. Sealtex Ultra колекција: 100% Полиестер трико плетка, полиуретански премаз 185g Жолта S-3XL Портокалова S-3XL

131


XRang

XRange DIRECTIONAL HIVIS

Придобивки од облеката

Сосема новиот X-опсег е иновативен и интересен концепт во заштитната работна облека со висока видливост. Забележителната конфигурација на X рефлектирачките ленти на задната страна на секоја облека обезбедуваат максимална видливост на корисниците за време на дневна светлина и ноќно светло. Безбедносни карактеристики како што се качулка која се вади и отсуството на клапи и врвки осигуруваат дека облеката нема да се фати во машини. Ова гарантира побезбедна работна средина. Оваа облека е идеално решение за безбедност за оние кои работат на фармите, во градините, парковите и други захтевни земјоделски средини на отворено.

Грб

Јамка (држач) за радио

Џеб за мобилен Скриено закопчување со патент

Нашиен џеб Странична еластична половина

Манжетна од плетиво

Иновативна завршница со одбивност на дамки и масла

18

5

X комбинизон со висока видливост EN ISO 20471 КЛАСА 2

Овој нов комбинезон гарантира максимален комфор, издржливост и заштита. Модерните контрастни бои комбинирани со корисни решенија како скриен џеб за мобилен, радио јамка и плетени манжетни го прават идеално решение за работна облека за професионалци. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Жолта/Зелена S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

KINGSMILL

TM

245

E052

P O LY  C O T T O N

132

X ви овозможува да бидете видливи дури и кога сте свртени со грб


XRange XRange XRange

3x1 Луксузна крзнена постава која може да се отстрани

ПОДОБРЕН EN 342 сертифициран

DIRECTIONAL HIVIS

3 начини на носење

Качулка што се вади Внатрешен граден џеб

Ракави кои се вадат Џеб за мобилен

8 џебови за обемно складирање

12

Со крзнена постава

2

Без крзнена постава

3

Утоплување

Манжетна од плетиво

Бидете видени од сите правци C565

1

Bomber јакна X со висока видливост EN ISO 20471 КЛАСА 2 , EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.344 (M².K/W), 2, X

Грб

Разновидна и комфорна заштита против сите временски услови. Мобилната крзнена постава и јака во комбинација со мобилни ракави со патент докажуваат дека се работи за супер приспособливо парче облека. Бројните внатрешни и надворешни џепови со патент овозможуваат одлична лична безбедност.

8

100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестерско вештачко крзно 365g Ракави: 100% Полиестерско полнење 120g Жолта/Зелена S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

Ако можеш да го видиш X, тие не можат да те видат

133


Двојно залепени шевови за дополнителна издржливост РАБОТНА ОБЛЕКА Придобивки од облеката

Оваа вредна колекција на работна облека е функционална, удобно се носи, се вклопува многу добро и е погодна за повеќе работни средини. Боите и моделите кои ги нуди се совршени за корпорациско брендирање. Секоја облека е внимателно дизајнирана да ги вклучи клучните карактеристики како што се ергономски џебови за штитници за колена, џебови за безбедно складирање, џебови за метар и двојни зашиени засилене шевовите за дополнителна издржливост.

џеб со патент Заден џеб

Еластична задница

Информации за ткаенината

Оваа облека е направена од издржлива, отпорна на дамки, 65% полиестер, 35% Памук 245g Kingsmill ткаенина. Оваа врвна цврста сертифицирана ткаенина гарантира високи перформанси и максимална удобност за корисниците. Џеб за метар

Texpel™ SOS од истурање, масло и дамки е премиум ткаенина која има завршница која ги отфрла маслото и течностите, предизвикувајќи течностите да се лизгаат од површината на ткаенината. Финишот на ткаенината исто така помага при ослободување на дамки во процесот на перење што ја чува облеката да биде почиста за подолго време.

TX72 24

8

Girona Панталони со прерамки со висока видливост

RIS

3279 EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

Girona панталоните со прерамки се карактеризираат од скриен џеб со патент на клапната, џебови за штитници на колената и двоен џеб за метро. Модерниот дизајн е изработен од трајната Kingsmill ткаенина со висока видливост и нуди одлична слобода во движењата и целосна разновидност.

KINGSMILL

TM

245

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Жолта/Темно сина, Портокалова/Темно сина S-3XL P O LY  C O T T O N

134

Остар дизајн и перформанси

Џебови за штитници за колена

Затегач за ногавици со лепенка PORTWEST TEXO е трговска марка на Portwest.


РАБОТНА ОБЛЕКА

TX70

Двојно сошиени шавови

24

Џеб за мобилен

3

Madrid јакна со висока видливост

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

RIS 3279

Новата Portwest јакна со висока видливост е стилска и практична со модерно прилегање. Издржливата ткаенина нуди одлична издржливост на абразија и трајност. Дофатните џебови обезбедуваат сигурно складирање, а горниот џеб е изработен да одговара за складирање на smart телефон.

KINGSMILL

TM

245

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-3XL

P O LY  C O T T O N

Затегнувач за манжетни со лепенка Заден џеб

TX70 Странична еластична половина

Технички напредна работна облека 24

7

Seville панталони со висока видливост

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

Двојно сошиени шавови

RIS 3279

Џебови за штитници за колена

TX71 се цврсти, издржливи панталони со модерен дизајн и еластична лента во струкот. Изработени од квалитетна Kingsmill ткаенина , се карактеризираат со двоен џеп за метро, заден џеп затворен со клапна и дупли рабови за дополнителна цврстина.

S-XXL

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Жолта/Темно сина, Портокалова/Темно сина

KINGSMILL

TM

245

TX71

Џеб за метар

P O LY  C O T T O N

Затегач за ногавици со лепенка

Texpel Finish за отпорност на дамки

TX71

135


Отстранлив џеб за идентификација Повеќе џебови

РАБОТНА ОБЛЕКА TX50 24

10

Јакна Lille со висока видливост

RIS 3279

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

Оваа модерна јакна во две бои обезбедува многу погодности вклучувајќи џеб на задниот дел за капа или ракавици. Предниот џеб со патент е идеален за чување клучеви и монети. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-3XL Црвена/Темно сина S-XXL

Портокалова/ Темно сина

KINGSMILL

245

Жолта/Темно сина TM

P O LY  C O T T O N

TX50

Затегнувач за манжетни со лепенка

Портокалова/Темно сина Странична еластична половина

Еластичен колан

Два нашиени џебови

Црвена/Темно сина

Потрагата по совршена работна облека завршува тука TX51

Џеб за метар

24

Пантолони Lyon со висока видливост

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

10

Џебови за штитници за колена

TM

P O LY  C O T T O N

TX51

Затегач за ногавици со лепенка

3279

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Нормални: Портокалова/Темно сина, Жолта/ Темно сина XS-4XL Висок: Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина M-XXL Нормални: Црвена/Темно сина S-XXL

KINGSMILL

136

RIS

Работнички пантолони со модерен изглед во контрасни бои, удобни на допир. Има џеб за мобилен телефон и за пенкало, џебови за штитници на колената и можост за регулација на ногавиците со чичак трака.

245

Жолта/Темно сина Црвена/Темно сина

Биди безбеден, биди виден

4XL XS


Спој на сигурноста и добриот изглед, колекцијата Portwest Texo High Visibility е погодна за разновидни работни услови. Ткаенината е од мешавина од полиестер/памук кој обезбедува удобност и издржливост. Дизајнот вклучува додатоци кои ја прават оваа колекција многу популарна, како голем број џебови, колан кој нуди удобност, ергономски отвори за штитници за колена. Скриени џебови со патент

Еластична задница

Затегнувач за манжетни со лепенка

Џеб за метар

Повеќе џебови

Џебови за штитници за колена

Затегач за ногавици со лепенка

13

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

3279

Бидете видени и комфорни во овие панталони со прерамки/ Се карактеризираат со модерен изглед со многу корисни џебови за сигурност на работите кои се чуваат. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-XXL

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

TX55

RIS 18

Nantes Работнички комбинезон со висока видливост EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

12

RIS 3279

Овај модерен комбинизон нуди комплетна стандардизирана заштита за секој кој работи во близина на сообраќајници или сообраќај .Карактеристики на овај артикал се џебови за штитници на колената и еластична трака на грбот за подобра мобилност. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-3XL

KINGSMILL

TM

245

18

Dijon Работнички пантолони со прерамки со висока видливост

245

TX52

Затегач за ногавици со лепенка

P O LY  C O T T O N

Одлични карактеристики комбинирани со врвни ткаенини

137


PJ PJ22

3x1

Ракави кои се вадат

Луксузна крзнена постава која може да се отстрани 3 начини на носење

Отстранливо крзно на јаката

Жолта/ Темно сина

1

Со крзнена постава

Портокалова/ Темно сина

Плетени манжетни и рабови

Повеќе џебови

2

Жолта/Црна Без крзнена постава

PJ50 12

7

3 138

3-во-1 Pilot Работничка јакна со висока видливост

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 3 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3

Обезбедувајќи удобност и заштита, оваа јакна е погодна за различни работни средини. Квалитетот на ткаенина, врвната изработка и незаменливата функција се стандард. Оваа јакна има утоплување со крзно кое се вади, исто како и јаката и има можност за вадење на ракавите, што оваа јакна ја прави 3-во-1. Бројните надворешни и внатрешни џебови со патент дозволуваат одлична лична безбедност. 55% памук, 45% полиестер 240g 100% Полиестерско вештачко крзно 460g 100% Полиестер 60g Ракави: 100% Полиестерско полнење (вата), 120g Жолта/Црна S-3XL, Портокалова/Темно сина S-4XL, Жолта/Темно сина S-5XL

Утоплување

3 начини на носење - Флексибилна во сите временски услови

5XL


Придобивки од облеката

Оваа модерна колекција на работна облека се карактеризира со паметни, практични карактеристики вклучувајќи повеќе џебови за складирање за мобилни телефони и алати и одлична современ крој за супериорна удобност на носителите. Колекцијата нуди голем избор на модели за различни намени.

НОСАТ СО PJ50 Со робусни токи

Еластичен колан Еластична задница Два нашиени џебови

Приспособливо станично отварање

Нашиен џеб Џеб за мобилен

Џеб за метар Џеб за метар Двојно сошиени шавови

Џебови за штитници за колена

18

8

Contrast панталони со прерамки со висока видливост - без постава EN ISO 20471 КЛАСА 2

Контрастните панталони со прерамки се изработени од издржлива памучна богата ткаенина. Надворешниот полиестерски финиш обезбедува зголемена издржливост, доодека внатрешниот памучен слој обезбедува максимум комфор. Пространиот џеб на пластронот, заедно со издржливите џебови за појачување на колената ја зголемуваат прикладноста на ова врвно парче облека. Еластичната лента во пределот на грбот обезбедува дополнителен комфор за корисникот. 55% памук, 45% полиестер 240g Жолта S-3XL

E049 24

8

Combat двобојни панталони со висока видливост EN ISO 20471 CLASS 1

Целосно сертифицираните combat пантолони во контрастна темно сина комбинација имаат многубројни корисни додатоци. Доминантната темносина комбинација на бои гарантираат дека вашите пантолони ќе изгледаат одлично и ќе бидат чисти подолго време. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Нормални: Темно сина/Жолта, Темно сина/ Портокалова S-XXL Висок: Темно сина/Жолта KINGSMILL M-XXL P O LY  C O T T O N TM

245

PJ52

Ненадмината заштита по повеќе перења

139


РАБОТНА ОБЛЕКА

Комлетна високовидлива заштитна работна облека Скриено закопчување со патент

Џебови со патент

Нашиен џеб Џеб со страничен отвор

Еластична задница за леснотија на движење

Џеб за метар

Џеб со страничен отвор

Џеб за метар

Џеб за метар

Џебови за штитници за колена

5XL XS

E042 18

Poly-cotton Комбинезон со висока видливост EN ISO 20471 CLASS 3

RT42

Poly-cotton RIS Комбинизон со висока 18 видливост

4

3279

4

Лентите Hi-Vis Tex предвидени за индустриско перење на рацете, нозете, градите и рамената овозмож уваат извонредна вид ливос т на корисникот додека тешката ткаенина и солиден дизајн осигуруваат дека комбинизонот ќе трае подолго. Еластичен во половината обезбедува лагодност во носењето. 80% полиестер, 20% памук 280g Нормални: Портокалова XS-5XL Висок: Портокалова M-3XL

140

RT43 24

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

Кoмплетна заштита за секој кој работи покрај патишта, автопати или сообраќај. Издржливата ткаенина и солидниот дизајн осигуруваат комбинезонот да трае подолго. 80% полиестер, 20% памук 280g Жолта S-3XL

RIS

7

Високо видливи пантолони со прерамки RIS

RIS 3279

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

Врвниот материјал и квалитетниот крој го прават артикалот RT43 омилен за работниците во железничката индустрија и за работниците на отворено. Ткаенината има Texpel доработка со што станува отпорна на валкање. Големиот џеб на градите со патент е одличен за чување на алат, а подесувачките прерамки овозможуваат удобност во работењето. 80% полиестер, 20% памук 280g Портокалова S-3XL Внатрешна Ногавица 33”/ 84cm

Иновативна завршница со одбивност на дамки и масла


Сите модели сертифицирани по 50 перења ACTION Џеб за мобилен

Два нашиени џебови со патент

COMBAT

Два задни џеба

Еластичен колан

Два нашиени џебови

Еластичен колан

КРАТКИ ПАНТАЛОНИ Еластичен колан

Двоен џеб за метро

Џеб за мобилен

Џеб за мобилен

Двоен џеб за метро

Џебови за штитници за колена

Џебови за штитници за колена

E043 36

Poly-cotton кратки панталони со висока видливост

EN ISO 20471 CLASS 1 ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E

EN ISO 20471 КЛАСА 2

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Нормални: Жолта XS-3XL Висок: Жолта M-XL

KINGSMILL

TM

245

11

E0 61 пантолоните вк лу чу в аат извонредни детали како повеќебројни џебови, супериорен квалитет на шиење и повеќе големини заедно со EN ISO 20471 Class 2 сертификат.

P O LY  C O T T O N

24

8 Combat Пантолони со висока видливост EN ISO 20471 CLASS 1

9

Исполнувајќи го последниот EN ISO 20471 стандард, овие модерни пантолони содржат combat цврст џеб со џеб за мобилен телефон, џебови на колената за штитници и заден еластичен појас за супериорен комфор на корисникот. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Нормални: Жолта XS-3XL Висок: Жолта M-3XL

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Жолта/Темно сина, Портокалова/ Темно сина, Жолта/Сива S-XXL

KINGSMILL

TM

245

24

Action Пантолони со висока видливост

E046

245

E061

Модерни летни кратки панталони, модернaта должина и контрастните ленти ги прават овие кратки панталони омилени за во топлите денови. Содржат практичен страничен џеб и џеб за мобилен телефон, со еластичен појас за комфорно прилегање.

P O LY  C O T T O N

Достапен и полиестер/ памучен елек Polycotton елек со висока видливост

C497 161

Ја задржува својата боја по повеќе перења

141


COMBAT & ACTION ПАНТАЛОНИ

Врвна Texpel ткаенина со отпорност на дамки

КОМБАТ ПАНТАЛОНИ СО 2 ЛЕНТИ Слоевити Combat џебови

ACTION СО 2 ЛЕНТИ Два нашиени џебови со патент

КОМБАТ ПАНТАЛОНИ СО 3 ЛЕНТИ

Еластичен колан

Два нашиени џебови

Полуеластичен колан

Два нашиени џебови

Џеб за метар

Страничен џеб

Џебови за штитници за колена

Џебови за штитници за колена

Појачани шавови

Сертифицирани по 50x перења

RT47

RIS 3279

24

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

4XL XS

142

Одлична облека за носење со повеќе џебови за складирање. Рефлектирачката трака е на повисока позиција на ногавиците за уште подобра видливост. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Нормални: Портокалова XS-4XL Висок: Портокалова S-3XL

KINGSMILL

TM

245

9

P O LY  C O T T O N

Работнички пантолони Rail Action

RIS 3279

RT49 24

Во согласност се со последните стандарди за работа на железница, овие пантолони имаат мног у џебови со од лични карактеристики како еластична трака на половината и широк крој. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Портокалова S-XXL

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

Најразновидната колекција на пазарот

RIS 3279

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

11

Combat панталони со три ленти со висока видливост

9

Во согласност со најновите стандарди за железничката индустрија, овие панталони со повеќе џебови имаат од лични безбедносни ск ладишта, ергономски џебови на колената, удобен еластичен појас, како и екстра рефлектирачка лента за максимална видливост. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Портокалова S-3XL

KINGSMILL

TM

245

24

Работнички пантолони Rail Combat

245

RT46

P O LY  C O T T O N


Combat и Action панталони ЕЛАСТИЧНА ЛЕНТА

ПАНТАЛОНИ СО ВИСОКА ЛЕНТА

Заден џеб

Вметнат џеб

ПАНТАЛОНИ СО НИСКА ЛЕНТА

Еластичен колан

Вметнат џеб

Еластичен колан

Џеб за мобилен

Водоотпорни прешивачи на колената Екстра мека удобна ткаенина

RT48 18

Еластичен раб

RIS Високо видливи панталони со ластик 3279 на ногавиците

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

5

Стилски и функционални, овие високо видливи панталони се со целосен еластичен каиш и копчиња за подесување за максимален комфор и видливост. Просторните џебови и водотпорните појачувања на колената додаваат екстра функционалност за корисникот. 65% полиестер, 35% памук 300g Портокалова, Жолта S-XXL

RT45 24

3

RIS Poly-cotton панталони со висока видливост RIS 3279

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) Традиционални работнички пантолони од полиестер/памук такенина. Со рефлектирачка лента HiVisTex во два реда над колената се обезбедува EN ISO 20471, Класа 2 сертификација, како и спецификацијата RIS-3279-TOM. 80% полиестер, 20% памук 280g Нормални: Портокалова XS-5XL Висок: Портокалова S-XXL

5XL

E041 24

3

Poly-cotton панталони со висока видливост

RIS 3279

EN ISO 20471 CLASS 1 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

Цврсти и издржливи работнички пантолони кои ќе ве заштитат и ќе ве направат повид ливи. Рефлек тирачката трака на долниот дел на ногата ќе ги задржи рефлектирачките карактеристики и по 50 индустриски перења. Еластичната трака во појасот го олеснува движењето при работата. 80% полиестер, 20% памук 280g Портокалова S-XXL Жолта S-3XL

XS

Супериорна изработка, неприкосновена фунција

143


РАБОТНА ОБЛЕКА

Висококвалитетна Texpel завршница со одбивност на нечистотија и дамки Џеб за пенкало

E044 24

2

Џеб за мобилен

Високо видлива кошула EN ISO 20471 CLASS 3

Модерна и стилска високо видлива кошула. Оваа комфорна кошула има двојно споени рабови на критичните точки, два џеба на градите со копче за закопчување и издржлива ткаенина која овозможува дишење. Овие карактеристики и даваат професионален изглед на оваа облека. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 190g Жолта S-3XL

KINGSMILL

TM

190

Двојно сошиени шавови P O LY  C O T T O N

Гарантирано совршено вклопување Постава од штепана вата за изолација

ПОСТАВЕНИ

пред затворање копчето

2 начини да се носат

Заоблен продолжен заден дел

E040 Џеб за мобилен

Длабоки џебови за складирање

Облека со две лица RT44 18

4

144

Виско видлив елек со две лица, RIS EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

RT40

RIS 3279

Исклучителен квалитет, флексибилност и топлина се извонредни карактеристики на овој елек. Уникатен дизајн нуди два длабоки џебови на двете страни: високо видливата портокалова страна и обратна сива страна. 80% полиестер, 20% памук 280g 65% полиестер, 35% памук 260g 100% Полиестер, 200g Портокалова S-3XL

RT40

24

Poly-cotton јакна со висока видливост RIS

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

3

E040

RIS 3279

80% полиестер, 20% памук 280g Портокалова S-3XL

Poly-cotton јакна со висока видливост EN ISO 20471 CLASS 3

80% полиестер, 20% памук 280g Жолта S-3XL


EN ISO 20471 Класа 3 јакни- топли и отпорни на ветер

ФЛИС Информации за ткаенината

Високо видливиот флис е изработен од 100% полиестер со траен анти-пил финиш, кој спречува создавање топчиња на површината на ткаенината. Флисот е мек на допир а сепак извонредно цврст. Погоден за сите работни околини.

F300 18

3

Флис со висока видливост и мрежеста постава

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 14058 CLASS 2 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

300g

ANSI/ISEA

RIS 3279

100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 300g Труп: 100% полиестер Mesh 60g Ракави: 100% Pполиестер Taffeta 60g Жолта XS-5XL, Портокалова XS-4XL

Поставена со мрежа за комфор

5XL XS

Еластични манжетни

300g

Во комбинација на контрастни бои

Поставена со мрежа за комфор

F301 18

3

Флис во две бои со висока видливост EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 14058 CLASS 2 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 300g Труп: 100% полиестер Mesh 60g Ракави: 100% полиестер Taffeta 60g Портокалова, Жолта XS-4XL

250g Изнворедна вредност

F250

ANSI/ISEA

RIS 3279

4XL XS

18

Основен флис со висока видливост EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

RIS 3279

Основниот флис со висока видливост нуди одлична топлина и комфор. Додатоците вклучуваат два заштитени странични џебови со патенти и еластичен појас за подобро прилегање. Високиот квалитет на anti-pill завршницата го задржува изгледот на облеката подолго. 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 250g Портокалова, Жолта S-3XL

145


СОФТШЕЛ СО 3 СЛОЈА

Трослоен систем

Информации за ткаенината

Софтшел ткаенината со висока видливост е изработена од 94% полиестер и 6% Еластан, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис како внатрешен слој. Надворешниот слој е водоотпорен и прозрачен, додека внатрешниот слој дава топлина при ниски температури.

Напредна трослојна технолохија

Во комбинација на контрастни бои

S429 24

4

Работничка јакна со две бои Softshell (3L) EN ISO 20471 CLASS 3 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3

Оваа јакна е дизајнирана за ултимативна видливост со современ контрастен изглед.Има водоотпорни џебови со патенти и клапна за дополнителна заштита. Лесна, комфорна и издржлива, оваа јакна е идеална за сите видови на средини. 94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g Вкупна тежина: 310g Жолта S-3XL

Супериорна дишливост

Затегнувач за манжетни со лепенка

S429

Микро поларен флис со постава S425 24

Јамка (држач) за радио

Џеб за мобилен

Contrast софтшел со висока видливост (3L) EN ISO 20471 CLASS 3

Оваа иновативна јакна нуди водоотпорна и отпорна на ветер мембрана со дополнителен луксуз со споен микрополарен флис. Темните контрастни долни панели го прават овој модел совршен за валкани средини каде е потребна висока видливост.

4

94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g Вкупна тежина: 310g Жолта/Темно сина S-3XL

Затегнувач за манжетни со лепенка

146

S425

Водоотпорени патенти


2x1 Јамка (држач) за радио Ракави кои се вадат со патент

2 начини да се носат S428 24

4

Софтшел јакна со висока видливост (3L)

EN ISO 20471 КЛАСА 2 ( УТОПЛУВАЊЕ) EN ISO 20471 CLASS 3 (ЦЕЛОСНА ЈАКНА ) RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 ( УТОПЛУВАЊЕ) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3 (ЦЕЛОСНА ЈАКНА )*

RIS 3279 ANSI/ISEA

Ова парче облека Ве штити нудејќи разновидност и одлична функционалност. Обезбедува целосна заштита како комплетна јакна за влажни услови. Дури кога се носи со извадени ракави како елек претставува одбрана од неприлики која функционира.

4XL

94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g. Вкупна тежина: 310g Портокалова, Жолта XS-4XL

Затегнувач за манжетни со лепенка Јамка (држач) за радио

Комлетна удобност и дишливост S424 24

Classic софтшел јакна со висока видливост (3L) EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

4

RIS 3279

К ласично дизајнирана, оваа јакна нуди зголемена заштита во било кои услови. Има џеб за мобилен телефон, радио јамка, оваа јакна е стандардно топла, комфорна и водоодбојна. S424 е одлично решение за работа во надворешни услови. 94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g Вкупна тежина: 310g Портокалова, Жолта S-3XL

Затегнувач за манжетни со лепенка

147


БЛУЗА

Обратно чешлана ткаенина Грб

Предница

B308 24

Џемпер Xenon Rugby

6XL

148

5XL XS

2

ANSI/ISEA

* EN ISO 20471 CLASS 3 ГОЛЕМИНИ Л И ПОГОЛЕМИ EN ISO 20471 КЛАСА 2 ГОЛЕМИНИ С И М ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3 ГОЛЕМИНИ Л И ПОГОЛЕМИ* ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 ГОЛЕМИНИ С И М

5XL

Блузон со висока видливсот

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

24

24

Високо видлив двобоен блузон со патент

65% памук, 35% полиестер, 300g Жолта/Црна S-5XL

XS

B303

B315

RIS

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) 3279 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3 65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер Oxford 600D 210g Жолта/Црна XS-6XL, Портокалова/Црна XS-4XL

65% полиестер, 35% памук 300g Жолта, Портокалова XS - 5XL Црвена S - 3XL

RIS 3279

B306 24

ANSI/ISEA

Двобојна блуза со висока видливост EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

RIS 3279

65% полиестер, 35% памук 300g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-4XL

4XL


Еластична врвца со приспособливи затегачи

B304 24

1

Блузон со качулка и висока видливост EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

Еластична врвца со приспособливи затегачи

B305

RIS 3279

24

ANSI/ISEA

2

Квалитетно плетени со ребраста завршница

Блузон со патент и висока видливост RIS EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

3279

65% памук, 35% полиестер, 300g Портокалова, Жолта S-3XL

65% полиестер, 35% памук 300g Жолта, Портокалова S-4XL

4XL

B316 24

1

B317

Двобоен блузон со качулка EN ISO 20471 CLASS 3

Двобојниот блузон со качулка е идеален за повеќе работни средини. Издржливиот материјал се одликува четкан заден дел за дополнителна топлина и комфор. Карактеристиките вклучуваат големи џепови, прилагодлива капуљача и модерен двобоен дизајн за намалување на нечистотиите и дамките. 65% полиестер, 35% памук 300g Жолта/Темно сина, Портокалова/Темно сина S - 3XL

24

2

Двобоен блузон со патент и капуљача EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

RIS 3279

Двобојниот блузон со патент и капуљача комбинира трајна ткаенина со модерен двобоен дизајн. Супериорната ткаенина со лесно оддржување обезбедува дополнителна удобност и топлина. Карактеристиките вклучуваат странични џебови, прилагодлива капуљача и откопчување со патент за лесен пристап. 65% полиестер, 35% памук 300g Жолта/Темно сина, Портокалова/Темно сина S - 3XL

149


ПОЛО МАИЦА Информации за ткаенината - 100% полиестер, Bird Eye плетка

Информации за ткаенината - Cotton Comfort 55% памук, 45% полиестер

100% полиестер Bird Eye плетката има одлична отпорност на триење, висока затегнувачка цврстина и ниски linting својства, а се и многу дишливи. Texpel wicking за супериорен комфор.

Ткаенината Cotton Comfort е изработена од 55% памук, 45% полиестерска ткаенина со памук одвнатре за удобност и полиестер од надворешната страна за максимална издржливост.

Контрсен конец за модерен изглед

На располагање и женски поло модел LW72

S477 RT22 48

335

Polo маица со кратки ракави и висока видливост

ANSI/ISEA

RIS

EN ISO 20471 КЛАСА 2 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО): RT22

3279

RT22 САМО

7XL

100% Полиестер, Bird Eye плетка 175g S477: Жолта XS-7XL RT22: Портокалова XS-5XL S477: Црвена S-3XL

S477

Жолта

Црвена

RT22

Портокалова

Странични отвори за вентилација

XS

Сертифицирани по 50x перења

Контрсен конец за модерен изглед

Достапна во 5 бои S479 48

Двобојна поло маица

EN ISO 20471 CLASS 1 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП O КЛАСА 1

ANSI/ISEA TYPE 0 CLASS 1

100% Полиестер, Bird Eye плетка 175g Жолта/Црна S-4XL Портокалова/Темно сина XS-4XL Жолта/Темно сина XS-5XL Портокалова/Сива M-XXL Жолта/Сива S-3XL

S479

Жолта/Црна

150

Портокалова/ Темно сина

Дишлив траен комфор

Портокалова/ Жолта/Темно Сива сина

Жолта/Сива

5XL XS


Ткеанина која е дишлива и и ја ослободува влажноста

Сертифицирани по 50x перења

Странични отвори за вентилација

S171

Поло комфорт памучна маица

48

35

55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Жолта, Портокалова XS-4XL

S174

RIS

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

3279

48

4XL

35

48

1

Маица со висока видливост преку ден со кратки ракави Day-Vis ВИДЛИВОСТ ВО ТЕКОТ НА ЦЕЛИОТ ДЕН

100% Полиестер, Bird Eye плетка 150g Жолта, Портокалова S-5XL

5XL

S579 48

1

RIS

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) 55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-4XL

XS

S578

Двобојна памучна поло маица

3279

4XL

Маица со висока видливост преку ден со долги ракави Day-Vis ВИДЛИВОСТ ВО ТЕКОТ НА ЦЕЛИОТ ДЕН

100% Полиестер, Bird Eye плетка 150g Жолта, Портокалова S-5XL

5XL

151


ПОЛО БЛУЗА СО ДОЛГИ РАКАВИ

Комлетна удобност и дишливост

Контрастна јака со флоуросцентни ленти

S271 48

Comfort Polo памучна блуза со долги ракави EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

35

RIS 3279

Нашата поло блуза користи памучна удобна ткаенина за крајна издржливост, удобност и дишливост. Лентата HiVisTex обезбедува одлична видливост. 55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Портокалова, Жолта S-3XL

Ткеанина која е дишлива и и ја ослободува влажноста

Странични отвори за вентилација

Контрсен конец за модерен изглед

6XL

Ребрести ракави

XS

S277 48

152

Високо видлива поло маица со долги ракави EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N 100% Полиестер, Bird Eye плетка 175g Жолта XS-6XL, Портокалова XS-4XL

S279

RIS 3279 ANSI/ISEA

48

Двобојна поло маица со долги ракави EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

100% Полиестер, Bird Eye плетка 175g Портокалова/Темно сина, Жолта/ Темно сина S-3XL

RIS 3279


БЛУЗА СО ДОЛГИ РАКАВИ

S178 48

Високо видлива маица со долги ракави

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

S280

RIS 3279

48

35

1

100% Полиестер, Bird Eye плетка 150g Портокалова, Жолта S-3XL

Двобојна Cotton Comfort маица со долги ракави EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

RIS 3279

55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-3XL

Удобна, дишлива ткаенина

S191 48

1

6XL Hi-Vis Маица со долги ракави и џеб EN ISO 20471 CLASS 3 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) 100% Полиестер, Bird Eye плетка 150g Жолта S-6XL, Портокалова S-5XL

S278

RIS 3279 ANSI/ISEA

48

35

Блуза со долги ракави со висока видливост

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 3 55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Жолта, Портокалова S-3XL

RIS 3279 ANSI/ISEA

153


МАИЦА СО КРАТКИ РАКАВИ

RT23

S478

S478

S478 RT23 48

Маица со висока видливост

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) : RT23 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N 100% Полиестер, Bird Eye плетка 150g RT23: Портокалова XS-5XL S478: Жолта XS-6XL S478: Црвена S-3XL

S170 48

35

154

Cotton Comfort маица со кратки ракави

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Портокалова, Жолта S-5XL

RIS

S190

3279

48

ANSI/ISEA

1

6XL

Високо видлива маица со џеб

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2

3279 ANSI/ISEA

5XL

3279 ANSI/ISEA

100% Полиестер, Bird Eye плетка 150g Портокалова, Жолта S-5XL

5XL

XS

RIS

RIS

S378 48

Двобојна маица

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2

RIS 3279

100% Полиестер, Bird Eye плетка 150g Жолта/Црна S-6XL, Портокалова/Темно сина S-3XL, Жолта/Темно сина S-6XL, Портокалова/Сива M-XXL, Жолта/Сива S-3XL

6XL


Панели од мрежа кои овозможуваат проток на воздух

Решетката на подлогата и страничните панели

Удобна, дишлива ткаенина

S172 48

35

Cotton Comfort маица

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) 55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Жолта, Портокалова XS-4XL

Грб

C394

RIS 3279

4XL

48

Mesh маица

RIS

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

35

3279

55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g 100% Полиестерска мрежа 125g Жолта, Портокалова S-3XL

XS

Панели од мрежа кои овозможуваат проток на воздух ™

Решетката на подлогата и страничните панели

Грб

S173 48

35

Двобојна Cotton Comfort маица

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

C395

RIS 3279

55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Жолта/Темно сина, Портокалова/Темно сина S-3XL

48

35

Двобојна Mesh маица

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) 55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g 100% Полиестерска мрежа 125g Жолта/Темно сина, Портокалова/ Темно сина S-3XL

RIS 3279

155


LED

P OW ERFUL L ED V ISIBIL IT Y

Колекцијата за висока видливост на Portwest користи иновативни интегрирани и компатибилни LED диоди за да понуди подобрена видливост. Светлата флуоресцентна ткаенина комбинирана со ретро рефлектирачки ленти HiVisTex и LED светла за да понуди највисоко ниво на видлива заштита при услови на слаба осветленост.

Технолошки напредна иновација L470 60 10

Vega LED Елек

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2

RIS 3279

Комбинирајќи иновативни интегрирани LED светла со висококвалитетен материјал и рефлектирачка лента HiVisTex, овој елек нуди одлична видливост во сите услови на осветлување. • • • • • •

Светлина: 25 лумени Времетраење: 80 часа Батерии: 2 x AA (не се вклучени) Функција: High / Fast flash / Slow flash Видливи до 500 метри ЗАТВОРАЊЕ СО ЛЕПЕНКА 100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта, Портокалова S/M-XXL/3XL

со LED светла

Рефлектирачка лента

25LM 80HRS

L476 48

7

Orion LED Executive Елек

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2

3279

Овој елек поседува иновативни интегрирани LED светла за да ја максимизира видливоста. Повеќекратни џебови даваат одлична лична безбедност. Јасен идентификациски џеб за безбедност и картички кои ја дополнуваат оваа уникатна облека. • • • • • •

Светлина: 25 лумени Времетраење: 80 часа Батерии: 2 x AA (не се вклучени) Функција: High / Fast flash / Slow flash Видливи до 500 метри Предно отварање со патент 100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта, Портокалова S-3XL

Рефлектирачка лента

25LM

156

RIS

80HRS

со LED светла


СВЕТЛИНАТА

Осветленоста се мери во лумени (LM).

ВРЕМЕ НА РАБОТА

Должината на времето од целосно напојување до празна.

‘О гр анич у в ањ е на опасни с у пс танц и “директивата се стави во функција за да се обезбеди сите компоненти на нашите електрични производи дека нема да го загрозат корисникот. Сите наши светла се тестираат според овој стандард.

L474 100 10

RIS

Hi-Vis Повеќенаменски елек

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

3279

Овој елек ја усвојува класичната двојна лентеста формација користејќи ја нашата лента HiVisTex и високо видлива ткаенина. Одликувајќи се со додадена корист од 3 мултифункционални јамки кои се компатибилни со HV07 и HV12 светлата за дополнителна видливост при услови на слабо осветлување. • Мултифункционални јамки погодни за прикачување на LED, радио, пенкало или очила за прикачување. 100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Портокалова, Жолта S/M-XXL/3XL

Рефлектирачка лента

Достапни компатибилни LED диоди кои се приклучуваат (се продаваат одделно): Мулти-функција јамка на задниот дел на елек

HV07

667

HV12

660

LED ПРИБОР

Се продаваат поединечно

HV12 L474

HV12 480 48

1

Светлечки клип со УСБ полнење CE , ROHS

Светлечкиот клип со УСБ полнење може лесно да се стави на било која капа, јакна, јамка за радио или каиш, да се осигура видливост на работниците. Одличен за било која ноќна активност. ABS Црна L6cm x W3.3cm x H2.5cm 26g

Може да се прикачи на било која облека Осветленост: 150 лумени (по единица) Време на работа: 4 часа Енергија: Полнење на USB Функција: Блиц со средна светлина Растојание од зраци: 10m (Високо), 5m (Средно)

Моќни LED решенија за осветлување

157


TM

SUPERIOR

SAFETY

VESTS

Информации за ткаенината

Vest-Port™ ткаенината е изработена од трајна 100% полиестерска ткаенина 125гр плетена ткаенина, сертифицирана според најновите стандарди за висока видливост. Ткаенината е лесна, удобна за носење и дишлива. Може да се носи врз друга облека за да осигура целосна видливост.

Оригинален работнички елек Сокриен џеб за мобилен телефон

Јамка (држач) за радио

7 џебови

Нов двоен држач за идентификација

Предно отварање со патент

Жолта

Портокалова

Црвена

Извршниот елек беше прво дизајниран и развиен од Portwest и додека многу други компании се обидуваа да го копираат, оригиналот на Portwest e сеуште најдобар.

S476 S476

Елек Berlin Executive

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

60 10

7 RIS 3279

Револуционерен дизајн на лесен елек со многу џебови кој се носи во временски услови кога за носење на јакна е претопло. Има прозирен џеб за идентификациона картичка.

7XL XS

Грб

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта XS-7XL , Портокалова XS-5XL Црвена S-3XL

ANSI/ISEA

158

Супериорни елеци за безбедност - Голем асортиман на достапни големини.


ЕЛЕК ЕXECUTIVE

TM

Јамка (држач) за радио Нов двоен држач за идентификација

4 Врвни бои

C476 60 10

EN ISO 20471 CLASS 1 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N ANSI/ISEA 107-2015 ТИП O КЛАСА 1

7 Жолта/ Темно сина

Жолта/Светло сина

Овој двобоен executive елек во нашиот асортиман на елеци се карактеризира со повеќе практични џепови,двоен држач за ЛК, Д-прстен и јамка за радио.Достапен е во асортиман од комбинации со контрастни бои да ги задоволат зголемените барања на работните места.

5XL XS

Портокалова/Темно сина Жолта/Црна

Warsaw Executive Елек со висока видливост

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта/Црна, Портокалова/Темно сина, Жолта/Светло сина S-3XL Жолта/Темно сина XS-5XL

7 џебови

Предно отварање со патент Јамка (држач) за радио

Јамка (држач) за радио Држач за картичка за идентификација

Двоен држач за идентификација

Големи џебови

Предно отварање со патент

S376 60 10

Executive елек Prague EN ISO 20471 КЛАСА 2

Револуционерен во својот дизајн, овој елек е лесен и практичен со многу џебови. Има јасен џеб за идентификациона картица. Овој елек е одличен избор за компаниите со комбинација на високо видлива жолта и портокалова ткаенина.

7

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта/Портокалова S-3XL

Предно отварање со патент

C276 60 10

Paris Executive Елек EN ISO 20471 CLASS 1

Живописен двобоен елек за висока видливост. Овој модел ги нуди ранг на екстремно корисни карактеристики во живи бои. Совршен за деловно брендирање.

7

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта/Темно сина, Жолта/Црвена S-3XL

Безбедноста на прво место

159


MeshAir вентилациска мрежа

FULL MESH ЕЛЕК

Информации за ткаенината

Материјалот MeshAir со висока видливост на Portwest е лесен и целосно дише, што го прави идеален за работа во топли услови. Отворено решетката користи напредна отворена плетена конструкција која обезбедува целосен проток на воздух околу телото и одлична вентилација. Ткаенината со висока видливост MeshAir е целосно тестирана и сертифицирана за EN20471.

C370 Елек мрежаст Band & Brace EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

Мрежа Хи-Вис: 100% полиестер мрежа 150g Портокалова, Жолта S/M-4XL/5XL

Јамка (држач) за радио

Нов двоен држач за идентификација

RIS 3279

5XL

100 10

C374 C376

Елек MeshAir Athens Executive

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

60 10

RIS 3279

Мрежа Хи-Вис: 100% полиестер мрежа 150g Портокалова, Жолта XS-3XL

7

Елек со две ленти со висока видливост MeshAir EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

Мрежа Хи-Вис: 100% полиестер мрежа 150g Портокалова, Жолта S/M-4XL/5XL

Супериорна дишливост

RIS 3279

5XL

100 10 Јамка (држач) за радио

Нов двоен држач за идентификација

TM

F374

MeshAir Iona елек MeshAir Iona елекот користи напредна MeshAir ткаенина за да го одржи корисникот ладен и удобен. Рефлектирачката лента обезбедува максимална видливост при услови на слаба осветленост. Совршен за потоплите временски услови.

Предно отварање со патент

C377 60 10

Двобоен извршен елек со висока видливлост MeshAir EN ISO 20471 CLASS 1

7

Мрежа Хи-Вис: 100% полиестер мрежа 150g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-3XL

100 10

MeshAir: 100% Полиестерска мрежа 150g Темно зелена, Црвена, Светлосина S/M-XXL/3XL


50% MESH, 50% ЦВРСТА ПЛЕТКА

Лесен и комфорен-Безкомпромисна заштита Нов двоен држач за идентификација

Јамка (држач) за радио

Нов двоен држач за идентификација

Џеб за мобилен со држач за пенкало

Преден D - прстен

ЗАТВОРАЊЕ СО ЛЕПЕНКА Предно отварање со патент

C496

Executive Mesh Елек Madrid

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 1 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2

60 10

7

C494

Елек високо видлив полу мрежест

100 10

4XL

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g 100% Полиестерска мрежа 110g Портокалова S-3XL Жолта XS-4XL

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g 100% Полиестерска мрежа 110g Портокалова, Жолта S/M-4XL/5XL

XS

решетката ткаенина за топло време

решетката ткаенина за топло време POLYCOTTON ЕЛЕК

Трајнa polycotton ткаенина

Нов двоен држач за идентификација

ANSI/ISEA

EN ISO 20471 CLASS 1 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2

5XL

Јамка (држач) за радио Двоен држач за идентификација

KS63 24

Xenon елек со џебови за алат

EN ISO 20471 КЛАСА 2

Предно отварање со патент

Polycotton елек со висока видливост EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

RIS 3279

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Портокалова, Жолта M-3XL

KINGSMILL

TM

245

C497 60 10

P O LY  C O T T O N

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Жолта M-XXL

Мулти функционални холстер џебови

KINGSMILL

TM

245

10

Елекот за алат со многу џебови е комбинација на модерен дизајн и многу цврста флуоросцентна ткаенина сертифицирана според EN ISO 20471. Овој артикал нуди многу предности како што се два пати прештепани шавови, holster џебови, ремен за удобно чувство при наведнување и исправување, џеб за ID на корисникот. Многубројните џебови нудат сигурно чување.

P O LY  C O T T O N

161


ЕЛЕК СО ЛЕНТА НА РАМО

ЗАТВОРАЊЕ СО ЛЕПЕНКА

C470 100 10

Елек со две високо видливи ленти и прерамки EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2 AS/NZS 4602.1:2011 CLASS D/N

RIS

ЗАТВОРАЊЕ СО ЛЕПЕНКА

C472 100 10

3279 ANSI/ISEA

ЗАТВОРАЊЕ СО ЛЕПЕНКА

C481 100 10

162

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта/Портокалова S/M-XXL/3XL

RIS 3279 ANSI/ISEA

5XL

Предно отварање со патент

C375

Двоебоен елек со висока видливост EN ISO 20471 КЛАСА 2

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Портокалова S/M-XXL/3XL Жолта S/M-4XL/5XL

7XL

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Портокалова, Жолта S/M-6XL/7XL Црвена S/M-XXL/3XL

Елек со една лента и прерамки со висока видливост

60 10

Високо видлив елек Band & Brace на закопчување EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта, Портокалова S-3XL

RIS 3279


ЕЛЕК БЕЗ ЛЕНТА НА РАМОТО Нов двоен држач за идентификација

ЗАТВОРАЊЕ СО ЛЕПЕНКА

C474 100 10

Елек со две ленти со висока видливост

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) 100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Портокалова, Жолта S/M-4XL/5XL Црвена S/M-XXL/3XL

RIS 3279

ЗАТВОРАЊЕ СО ЛЕПЕНКА

C475 100 10

Елек со висока видливост - двоен ID џеп EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

RIS 3279

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта, Портокалова S/M-XXL/3XL

5XL Логоата може целосно да се перат

Грб

ЗАТВОРАЊЕ СО ЛЕПЕНКА

C484 100 10

C405

Двобоен елек со висока видливост EN ISO 20471 CLASS 1

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта/Темно сина, Жолта/Светло сина S/M-XXL/3XL

100 10

ЗАТВОРАЊЕ СО ЛЕПЕНКА

Предница

Високо-видлив елек VISITOR EN ISO 20471 КЛАСА 2

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта S/M-XXL/3XL

163


TM

Елек со ракави

Супериорни елеци за безбедност

C471 100 10

Високо видлив елек со кратки ракави EN ISO 20471 CLASS 3 ГОЛЕМИНИ Л И ПОГОЛЕМИ EN ISO 20471 КЛАСА 2 ГОЛЕМИНИ С И М

Елек со кратки ракави за дополнителна покриеност и видливост. Изработен од лесна ткаенина и HiVisTex високо видлива рефлексивна лента. 100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта S/M-XXL/3XL

Сертифицирани по 50x перења

Јамка (држач) за радио Нов двоен држач за идентификација

Затегнувач за манжетни со лепенка ЗАТВОРАЊЕ СО ЛЕПЕНКА

C473 75 15

Работничка јакна со две ленти и прерамки со висока видливост EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

Предно отварање со патент

3279

Ова јакна ќе ве чува безбедни и видливи. Оваа разноврсна облека обезбедува крајна покриеност со минимална тежина.

164

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта, Портокалова S/M-XXL/3XL

S475

RIS

Високо видлива јакна Executive

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

48

7

RIS 3279

Original Executive дизајн сега е достапен во верзија со долги ракави. Со двоен држач за идентификација и повеќе џебови, тоа е одличен избор за оптимална покриеност. 100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта, Портокалова S-3XL


IONA ВЕСТ

Избор на врвни бои

TM

F474 100 10

Iona Елек Овој заштитен елек нуди видливост со функција. Практичен додаток за секое работно место, нуди зголемена видливост во секое време. Достапен е во многу бои. 100% Полиестер, цикцак плетка 125g Црна, Темно зелена, Црвена, Темно сина, Бела, Розева, Светлосина S/MXXL/3XL

Светлосина Розева Бела Темно сина Црвена

Кoлоритен кодекс за Вашето работно место

Темно зелена

Црна

TM

7 џебови

Подобрена видливост за максимална безбедност

Јамка (држач) за радио

Нов двоен држач за идентификација

F476 60 10

7

Црвена

Темно зелена

4 Врвни бои

Iona Executive елек Во опсег од четири одлични бои, оваа супериорна елек-опција нуди двоен прозорец за ЛК, радио-јамка и повеќефункционални џебови. Совршен за корпоративното брендирање. 100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Темно сина, Светлосина, Темно зелена, Црвена S-3XL

Светлосина Предно отварање со патент

Темно сина

IONA е трговска марка на Portwest.

165


RIS ВЕСТ

4 точки на појачување на рамењата и на страничните шавови

Јамка (држач) за радио

Држач за картичка за идентификација Преден D - прстен

Одоберни од RIS Предно отварање со патент

RT20 60 10

Предно отварање со патент

Долг елек со висока видливост RIS EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

RT26

RIS 60 10

3279

Овој специјален елек е дизајниран како удобна и безбедна облека за употреба покрај пат. Карактеристиките на оваа облека вклучуваат еластичен грб, затворач и 4-точки на раскинување на рамениците и странични рабови.

7

Executive Rail елек RIS

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

100% Полиестер, цик-цак плетка 130g Портокалова S-XXL

4XL

Ги чува децата безбедни

Розева Вар Портокалова Жолта

JN15 100 10

166

Детски елек со јасна боја EN 1150

Овој детски елек располага со младешки дизајн со користење на аголни рефлексивни ленти и контраст боја. Достапни во широк спектар на бои. 100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта, Портокалова: S (Возраст 4-6) M (Возраст 7-9) L (Возраст 10-12) Вар: M (Возраст 7-9) L (Возраст 10-12) Розева: S (Возраст 4-6) M (Возраст 7-9) L (Возраст 10-12)

JN14 100 10

3279

Овој елек може да се пофали со исклучителни карактеристики, како што се џеб за идентификација, две странични џебови и Д-прстен во согласност со барањата на RIS. Облеката вклучува 4 точки на раскинување на рамењата и залепени страни.

100% Полиестер, цик-цак плетка 160g Портокалова S-4XL

ЕЛЕК ЗА ДЕЦА

RIS

Високо видлив детски елек EN 1150

100% Полиестер, цик-цак плетка 125g Жолта S (Возраст 4-6) M (Возраст 7-9) L (Возраст 10-12)

JN14


ДОДАТОЦИ ЗА ВИСОКА ВИДЛИВОСТ

Двоен држач за идентификација

Новиот револуционерен дизајн дозволува употреба на портрет и landscape ID картичка.

Поднесено барање за патент

Анти заплеткувачки

Нема потреба за закачување п л а с т ич н и д р ж ач и , к р а т к и морнарски јажиња, клипови или ознаки

ID20 x6 x10 50

Двоен ID држач- може да се шие Чиста PVC пластика

ID20

Топлински залепена EN ISO 20471 рефлектирачка лента за дополнителна видливост

Приспособливи прерамки

приврзаност метален клип

HV56 100 10

EN

13356

HV55 Tрегери за панталони со висока видливост EN 13356

120 20

Прилагодливи еластични прерамки, со четири клипни прицврстувачки точки за безбедно поставување на било кои панталони. Користење на бои со висока видливост и рефлектирачко печатење за одлична видливост.

100 10

65% полиестер, 35% памук 245g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина Стандардна големина

16

Прилагодливо чичак закопчување за флексибилна величина. Лента за појасот и рамената, широка 7.5cm, обезбедувајќи робусно прилагодување. Лесна за носење и лесна за отстранување. Рефлектирачка лента широка 3cm за зголемена видливост.

Жолта, Портокалова One Size

Безбол капа со висока видливост

HV50

EN 13356

100% Полиестер, PVC премаз 190g

100% Полиестер Жолта Стандардна големина

HB10

Прерамки со висока видливост

Рефлектирачка трака Hi-VisTex 100m EN ISO 20471 КЛАСА 2 ткаена полиестер/памук Сребрено сива - Должина: 100m, Ширина: 50mm

HB11 100 10

Рефлективна бејзбол капа 100% Полиестер Сребрена Стандардна големина

HF50 8

Огноотпорна рефлекс трака Hi-VisTex 100m EN ISO 20471 КЛАСА 2 EN ISO 14116

Ткаен полиестер-памук. Сребрено сива , Должина:100m, Ширина:50mm

Други високо видливи додатоци достапни на страна 400

167


FR55

214

ОГНООТПОРНА КО Л Е К Ц И ЈА Оваа водечка колекција во индус тријата обезбе дува заштита по повеќе с тандарди за опасни сре дини. Овие производи се резултат на повеќегодишно искуство во ком бинација со напредна технологија и истражување на п а з а р о т. Посветеноста кон здравјето, безбедноста и удобноста на корисниците може да се види во широк спек тар на производи погодни за сите к лими и нам ени.

Повеќе од 120 индустриски водечки огноотпорни модели FR56

КОЛЕКЦИИ

215

• • • • • • •

168

ARAFLAME™ MODAFLAME™ BIZFLAME™ BIZWELD™ SEALTEX™ FLAME BIZFLAME™ WILDLAND FIRE SAFEWELDER™


5

Лидер во индустријата на огноотпорни решенија Araflame е екстремено огноотпорен Арамид кој е лесен со одлична растегливост, со инхерентно постојана огоноотпорна и антистатичка заштита.

FR50

Modacrylic влакната обезбедуваат огноотпорност, се одликуваат со одлична димензионална стабилност и еластични карактеристики кои овозможуваат облеката да ја задржи својата форма. Високиот процент на памук во состав на ткаенината обезбедува удобност и топлина и ја прави мека на допир. Јаглеродните влакна впредени во ткаенината даваат антистатички карактеристики.

ANTI-STATIC

WOVEN

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T

FR60

Bizflame е иновативна ткаенина која нуди огноотпорна заштита. Содржи и јаглеродни влакна кои придонесуваат за антистатични својства на артиклите.

FR50

Bizweld е 100% памучна 330гр ткаенина која е комплетно огнооторна. Сите Bizweld артикли кои се изработени од оваа ткаенина нудат целосна заштита од пламен и течен метал во заварувачките, леарниците и сродните индустрии.

BIZ1

Sealtex flame ткаенина е изработена од огноотпорна, полиуретанска ткаенина 260g. Лесен и издржлив Sealtex Flame е дизајниран да понуди целосна заштита од неповолни временски услови и опасности од пламен.

ARAFLAME, MODAFLAME, BIZFLAME, BIZWELD, SAFEWELDER и SEALTEX се трговски марки на Portwest.

169


1

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

AF73

185

ARC

2

ARC

MULTI

HI VIS

PLUS

УЛТИМАТИВНИ СВОЈСТВА ЗА ЗАШТИТА ОД ПЛАМЕН

ARC

Araflame Plus 150g, 220g, 260g E мешавина од арамид изработени од 93% мета-арамидни кои обезбедуваат одлична отпорност на топлина во комбинација со 5% Параарамид. Araflame™ Plus е инхерентно анти-статички со инкорпорирање на 2% јаглеродни влакна. Araflame Plus е инхерентно постојан огноотпорен арамид развиена за квалитет, со користење на иновативна технологија. Инхерентен пламен Araflame™ гарантира да ги одржи своите огноотпорни карактеристики во текот на животниот век на облека.

170

ARC

Огноотпорните сертификати и стандарди ги надминуваат меѓународните безбедносни стандарди за пламен, електричен лак и заштита од заварување (EN ISO 11612, ASTM F1959 & EN ISO 11611).

Инхерентниот Araflame отпорен на пламен гарантира одржливост на своите огноотпорни карактеристики во текот на животниот век на облеката.

Екстремно издржливиот Araflame нема да се запали, стопи или да се смали кога е изложен на топлина.

Anti Static - Обезбедува анти статички својства кои го надминуваат EN1149-5.

Исклучителната цврстина на затегнување осигурува дека ткенината може да издржи во најпредизвикувачките работни средини.

Цврстина и постојаност на боја, оваа ткаенина има висок смалувачки отпор и нема да ја загуби својата боја и по повеќе перења.

Извонредни резултати за предвидување повреди предизвикани од топлина при испитување на изборен тест ISO 13506 под EN ISO 11612

Новиот Araflame зимски асортиман нуди неверојатни 33 Cal/cm2 заштита, погледнете страна 188

AF82

AF83

AF84


ANTI-STATIC

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T WOVEN

ПРЕВЕНТИВНА ЗАШТИТА ОД ПЛАМЕН EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN 13034 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

ARC

Инхерентно огноотпорен Modaflame 280g

KNIT

Modaflame се ткаенини отпорни на пламен. Ткаенина се состои од инхерентни влакна отпорни на оган, составени од специјална мешавина од 60% Modacrylic влакна, 39% памук и 1% јаглеродни влакна.

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

Достапен во ткаенини сертифицирани со EN ISO 20471 стандард MV35

ARC

190

ARC

Modaflame Knit 200g,280g, 300g

Изработен од инхерентно огноотпорно предиво 60% Modacrylic, 39% памук и 1% јаглеродни влакна. Тестирани е со цел да се придржуваат кон потребните EN стандарди, опсегот Modaflame Knit е силен, издржлив и високо иновативен.

* EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471 1

EN 13034 EN 13034 *Ткаено

ASTM F1959/ F1959M-12

ARC

ARC

Висока видливост Modaflame 210g, 280g, 300g

Достапно и во ткаени и плетени ткаенини според EN ISO 20471 стандардот. Изграден од природно оган отпорна на предиво од 60% мокакрил, 39% памук и 1% јаглеродно влакно.

RIS EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN 13034 IEC 61482-2 EN N ISO 20471

3279

Високовидлива портокалова Modaflame HVO Woven 300g

KNIT

Изработен од инхерентно огноотпорно предиво 60% Modacrylic, 18% вискоза, 15% полиестер, 5% од арамид и 1% јаглеродни влакна, Modaflame HVO ткаенина користи напредна технологија за да се обезбеди заштита на животната средина во мулти-ризик.

RIS EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471

3279

ARC

Modaflame HVO Knit 220g

Изграден од 66% модакрил, 32% полиестер и 2% карбонски влакна, 220г. Modaflame HVO Knit обезбедува својства на отпорност на пламен и анти статичка заштита.Влакната со високи перформанси се соединети со никаков хемиски третман давајќи на Modaflame HVO Knit мекост, природност на допир и изглед.

RIS EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN 13034 EN 343 IEC 61482-2 482-2 EN ISO 20471

3279

Modaflame Rain 350g

Конструирано од 98% полиестер, 2% карбонски влакна со ПУ облога отпорна на пламен, залепен со 60% Modacrylic, 40% плетена памучна подлога, вкупна тежина 350g. Ткаенината нуди одлична заштита од пламен, хемиски, електричен лак и водоотпорна заштита, додека обезбедува висока видливост дење и ноќе.

MV36

190

RIS EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN 13034 IEC 61482-2 EN ISO 20471

3279

Modaflame Softshell 350g

Конструиран од 100% полиестер кој е ламиниран на TPU-огноотпорна мембрана и е врзан со 60% Modacrylic, 39% Памук и 1% јаглеродни влакна неутрален огнооотпорен флис, вкупна тежина 350g. Оваа мулти-нормална ткаенина со 3 слоеви е најновата еволуција која нуди одлична заштита од пламен, хемиска, електричен лак и водоотпорна заштита, додека обезбедува висока видливост дење и ноќе.

171


TM

ПРЕМИУМ ОГНООТПОРНОСТ EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN 13034 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

Огноотпорен Bizflame Plus 350g, 280g, 210g, 160g Bizflame е иновативна ткаенина која нуди огноотпорна заштита. Содржи и јаглеродни влакна кои придонесуваат за антистатични својства на артиклите. •

FR50

209

Висока ATPV на Bizflame Plus ткаенина • обезбедува HRC 2 (13.6 CAL/CM2) заштита од електричен лак. Извонредни резултати за предвидување повреди предизвикани од топлина при испитување на изборен тест ISO 13506 под • EN ISO 11612 Anti-Static јаглеродните влакна обезбедуваат анти-статички својства кои ги надминуваат EN1149-5 стандарди.

Исклучителни својства на јачината на кинење осигуруваат дека ткаенината може да издржи супериорна абразија предизвикана од работата и отпорност на кинење. Високо ниво на прозрачност и впивање влага, како својства обезбедуваат трајна удобност за носителите.

Тестирање за предвидување на повреди од изгореници

Тестирање на Bizflame ткаенина (стил FR50) ISO 13506 во BTTG противпожарни услуги (четири секунди). Тестот е изведен на целосно BEFORE DURING AFTER облечена кукла, целосно изложена и обвиена во пламен во период од 4 секунди а собирањето на податоците е во рок од 60 секунди веднаш по горењето.

Други Bizflame Ткаенини:

172

99% памук, 1% јаглеродни влакна

100% Памук

80% памук, 19% полиестер, 1% антистатички јаглеродни влакна, двослојна PTFE ламинација, полиуретански премаз, флоурокарбонски финиш

80% памук, 19% полиестер, 1% јаглеродни влакна

100% Полиестер, цик-цак плетка

98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз

88% памук, 12% најлон

98% Полиестер, 1% јаглеродни влакна, цик-цак плетка

99% памук, 1% јаглерод влакна


TM

МАКСИМАЛНА ОГНООТПОРНА ЗАШТИТА И ЗАШТИТА ПРИ ЗАВАРУВАЊЕ EN ISO 11612 EN ISO 11612

ASTM F1959/ NFPA F1959M-12 2112

ARC

Огноотпорен Bizweld 100% Памук 330g

PW65

621

Bizweld е отпорен на пламен, со врвен квалитет на 100% памучната ткаенина. Таа е високо технолошка ткаенина развиена за максимални перформанси, удобност и трајност. Bizweld е направен од 100% ringspun памук, нуди одличен отпор на пилинг, истовремено гарантирајќи удобност, топлина и заштита на корисниците. Крајната примена на ткаенината овозможува да се задржат отпорните заштитни својства до 50 перења (EN standards) и 100 перења (US standards). Bizweld ткаенина е независно тестирана и сертифицирана да ги надмине меѓународните безбедносни стандарди за заштита од пламен и заварување. Овој материјал е глобално достапен и е проследен со доверба од страна на илјадници работници во индустриите за нафта и гас, заварување и сродни индустрии. SW10

Исклучително огноотпорни перформанси кои ги надминува меѓународните безбедносни стандарди за оган и заштита од заварувања (EN ISO 11612 & EN ISO 11611).

Обезбедува повеќенаменски цели за заштита против распространување на пламени, светла или конвективна топлина, капки течен метал , заварување и сродни процеси.

Обезбедува ARC 2 (11.2 CAL/CM2) заштита од електричен лак.

Обезбедува високо ниво на заштита од прскање течен метал. Идеален за заварување и сродни процеси.

Извонредни резултати за предвидување повреди предизвикани од топлина при испитување на изборен тест ISO 13506 под EN ISO 11612

234

173


Огноотпорна колекција за заштита од електричен лак

Инциденти предизвикани од електричен лак или електрично распрснување може да се појават во било која индустрија каде што се работи на или со електрична опрема. До 80% од сите електрични повреди се изгореници поврзани со прскање од електричен лак. Последиците може да бидат катастрофални за работниците и компаниите и затоа е од витално значење да постои соодветна контрола на ризикот. Ова значи дека целиот персонал кои работи со или во близина на ризичните области треба да носат соодветни лични заштитни средства. Во Portwest ја разбираме важноста на заштитата од опасности и имаме повеќе од 73 производи во нашиот асортиман кои нудат заштита од топлинската енергија создадена од електричен лак.

1

ARC 1

HI VIS MULTI

PLUS

Класа 1

ИЛИ

Min cal rating 4 cal/cm²

ARC

FR19

AF53

184

AF73

AF91

185

2

ARC 2

FR74

187

FR76

195

Min cal rating 8 cal/cm²

FR11

197

FR10

198

201

FR03

199

FR14

199

198

Класа 1

ИЛИ

PLUS

ARC

FR77

195

FR18

201

AF50

189

MV28

194

MV25

192

MV46

193

MV26

192

MV27

193

MX28

194

MV91

MV35

191

MV36

190

190

MV29

191

FR20 201

FR09 AF22

FR25

186

216

MV70

FR26

217

236

MV71

FR27

217

237

MV72

FR55

214

FR96

238

FR56

215

FR72

197

FR57

215

196

FR12

FR50

209

199

FR81

FR51

333

201

200

FF50

208


2

ARC 2

FR60

FR61

206 xxx

FR08

FR06

220

FR62

204

FR07

221

FR63

205

FR68

221

Класа 1

ИЛИ

Min cal rating 8 cal/cm²

ARC

FR80

207

FR66

218

218

FR79

207

FR67

FR78

239

FR93

219

FR89

239

FR01

219

230

FR02

202

202

BZ11 232

BIZ1

BIZ5

226

BIZ6

227

3

ARC 3

BIZ2

232

BIZ4

228

229

BZ30

BZ31

228

231

BZ12 232

PLUS

Облеката може да се носи една врз друга за да се постигне комплетен (ATPV) или (Ebt) Рејтинг. На пример утоплувањата можат да постигнат ATPV of 4.3Cal/ m2, и надворешниот комбинезон може да постигне ATPV of 13.6Cal/cm2. Сепак кобинацијата на ATPV ќе биде поголема од збирот на двата поединечни слоја, заедно со воздухот помеѓу двата слоја овозможувајќи на носителот дополнителна заштита.

AF83

S771

+

AF84

188

246

BZ14

Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

188

S770

229

Min cal rating 25 cal/cm²

ARC

AF82

246

BZ13

231

189

S779 240

S774 241

S782 242

S781 243

+

FR61 + FR62

FR10 + FR11

FR14

FR61 + FR63

FR10 + FR11

FR14

FR80

FR10 + FR11

FR14

FR50

FR10 + FR11

FR14

FF50

FR10 + FR11

FR14

FR55 + FR56

FR10 + FR11

FR14

FR55 + FR57

FR10 + FR11

FR14

FR25 + FR26

FR10 + FR11

FR14

FR25 + FR27

FR10 + FR11

FR14


Табела на ткаенини

ОГНООТПОРНА

ИНХЕРЕНТНО ОГНООТПОРНА

БРЕНД

СТИЛОВИ

СОСТАВ

Огноотпорните карактеристики на ткаенината се заджуваат; циклуси ТЕЖИНА на перење:

Araflame Plus

AF82, AF83, AF84

93% мета-арамид, 5% пара-арамид, 2% јаглеродни влакна

200gm

Инхерентно

Araflame Plus

AF50

93% мета-арамид, 5% пара-арамид, 2% јаглеродни влакна

260gm

Инхерентно

Araflame Plus

AF22

93% мета-арамид, 5% пара-арамид, 2% јаглеродни влакна

200gm

Инхерентно

Araflame Plus

AF53, AF73

93% мета-арамид, 5% пара-арамид, 2% јаглеродни влакна

150gm

Инхерентно

Araflame Hi-Vis Multi

AF91

% арамид, 42% поиестер, 1% антистатички јаглеродни влакна

260gm

Инхерентно

Modaflame

MV28, MV25, MV26, MV27, MV46

60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна

280gm

Инхерентно

Modaflame

MX28

60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна

280gm

Инхерентно

Modaflame HVO Woven

MV29, MV35, MV36, MV91

61% Модакрил, 18% Вискоза 15% Полиестер, 5% Арамид 1% Јаглеродни влакна

300gm

Инхерентно

Modaflame HVO Knit

FR76

66% модакрил, 32% Полиестер, 2% јаглеродни влакна

220gm

Инхерентно

Modaflame

SK20

48% Modaflame, 32% памук, 20% полиестер, плетка

280gm

Инхерентно

Modaflame Knit

FR77, FR74

60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна

210gm

Инхерентно

Modaflame Knit

FR30

60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна

280gm

Инхерентно

Modaflame Knit

FR31

60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна

280gm

Инхерентно

Modaflame Knit

FR10, FR11, FR14, FR18, FR19, FR03 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна

200gm

Инхерентно

Modaflame Knit

FR12, FR81, FR09, FR20

60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна

300gm

Инхерентно

Modaflame Knit

FR72

60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна

300gm

Инхерентно

Modaflame Knit

FR96

60% модакрил, 40% памук

280gm

Инхерентно

Modaflame Rain

MV70, MV71

98% полиестер, 2% јаглеродни влакна обложени со слој од дишлив огноотпорен полиуретан и врзан со 60% Modacrylic, 40% памучна огноотпорна плетена подлога, вкупна тежина 350g

350gm

Инхерентно

Modaflame Softshell

MV72

100% Полиестер 95g ламиниран на TPU огноотпорна мембрана 35g и врзан со 60% Modacrylic, 39% памук и 1% јаглеродни влакна инхерентно огноотпорен флис (220g), вкупна тежина 350g

350gm

Инхерентно

Bizflame Pro

FR35, FR36, FR37, FR38

99% памук, 1% јаглеродни влакна

330gm

50 Перења

Bizflame Pro

FR90, FR92, BIZ7

99% памук, 1% јаглеродни влакна

330gm

50 Перења

Bizflame Multi

FR78, FR79

80% памук, 19% полиестер, 1% антистатички јаглеродни влакна, двослојна PTFE ламинација, полиуретански премаз, флоурокарбонски финиш

380gm

5 Перења

Bizflame Multi

FR80

99% памук, 1% јаглеродни влакна

345gm

50 Перења

Bizflame Multi

FR60, FR61, FR62, FR63

99% памук, 1% јаглеродни влакна

345gm

50 Перења

Bizflame Plus

FR69

99% памук, 1% јаглеродни влакна

160gm

5 Перења

Bizflame Plus

FR50, FF50, FR51, FR55, FR56, FR57, FR25, FR26, FR27

99% памук, 1% јаглеродни влакна

350gm

50 Перења

Bizflame Plus

FR52, FR53, FR58, FR59

99% памук, 1% јаглеродни влакна

350gm

50 Перења

Bizflame Plus

FR28

99% памук, 1% јаглеродни влакна

280gm

50 Перења

Bizflame Plus

FR21

99% памук, 1% јаглеродни влакна

210gm

50 Перења

Bizflame 88/12

FR89

88% памук, 12% најлон

237gm

Bizflame Ultra

FR66, FR67, FR68, FR93, FR06, FR07, FR08

5 Перења (EU) 100 Перења (USA)

80% памук, 19% полиестер, 1% јаглеродни влакна

340g

50 Перења

Bizflame Knit

FR01, FR02

100% памук

237gm

5 Перења

Bizflame Work

FR75

100% Полиестер, цик-цак плетка

120gm

5 Перења

Bizflame Work Antistatic FR71, FR85

98% Полиестер, 1% јаглеродни влакна, цик-цак плетка

120gm

12 Перења

Bizflame Rain

S780, S781, S779, S773, S782, S778, S775, S774

98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз

250gm

12 Перења

Bizflame Rain

S776

98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз

250gm

12 Перења

Bizflame Rain

S770, S771, S772, S783, S785

98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз

250gm

12 Перења

Bizflame Wildland Fire

FR98

99% памук, 1% јаглеродни влакна

280gm

5 Перења

Bizweld

BIZ1, BIZ5, BZ30, BIZ4, BIZ2, BIZ6, 100% Памук, FR Премаз BZ11, BZ12, BZ13, BZ14

330gm

50 Перења

Bizweld

BZ31

100% Памук, FR Премаз

330gm

50 Перења (EU) 100 Перења (USA)

Safewelder

C030

100% памук

330gm

50 Перења

Safewelder

SW10, SW20, SW32, SW33, SW34

Split Cowhide кожа

Sealtex Flame

FR41, FR43

100% Полиестер, FR & Antistatic, полиуретански премаз

240gm

5 Перења

Sealtex Flame

FR46, FR47

100% Полиестер, FR & Antistatic, полиуретански премаз

240gm

5 Перења

N/A


EN 14116 ENENISO 20471 EN1149 1149 ENENISO ISO 11612 ISO 11611 ISO 20471 61482-2 14116 ENENISO 11612 IECIEC61482-2 EN

EN 13034 13034 EN 343 343 EN EN

EN 15614 EN 15614

ASTM F1959

ARC3 33.6 cal/cm2

ARC2 8 cal/cm2

ARC2 8.5 cal/cm2

√ RIS

ARC1 4.3 cal/cm2

ARC2 16 cal/cm2

ARC2 16 cal/cm2

ARC2 9cal/cm2

√ RIS

√ RIS

ARC2 8.4 cal/cm2

ARC2 8.4 cal/cm2

√ RIS

√ RIS

ARC1 6 cal/cm2

ARC1 4.3 cal/cm2

ARC2 13.6 cal/cm2

ARC2 13.6 cal/cm2

√ √

ARC2 13.6 cal/cm2

ARC2 8.2 cal/cm2 √

ARC2 16 cal/cm2 ARC2 12 cal/cm2

√ RIS

√ RIS

√ RIS

ARC3 25 cal/cm2 ARC3 25 cal/cm2

ARC3 25 cal/cm2 √

√ √

ARC2 11.2 cal/cm2

ARC2 11.2 cal/cm2

√ √

√ RIS

NFPA® 70 E

NFPA® 2112

ARC1 5.9 cal/cm2

√ √

ASTM F150610a


Отпорно на пламен - EN Стандарди EN ISO 11612

EN ISO 11612: 2015 Заштитна облека; Облека за заштита од топлина и пламен

Барањата за перформансите поставени во овој меѓународен стандард важат за облеките кои можат да се носат за повеќе намени, каде што се бара облека со карактеристики кои ограничено штитат од пламен и корисниците се изожени на топлински зрачење, допир со топлина или прскање на течен метал.Овој тест користи стандардни методи и услови за да ги предвиди перформансите на ткаенината/облеката во случај на контакт со топлина или пламен.

Карактеристиките на облеката како што се шавовите, затворачите и логоата мора да се тестираат, исто како и на ткаенината. Тестовите мора да се вршат на претходно третирани компоненти во согласност со препораките од производителите. Специфичните тестирање се наведени подолу: Димензионална промена Oграничено распространување пламен (А1+А2)* конвективна топлина (B) - 3

нивоа на топлинско зрачење (C) - 4 нивоа прскање на стопен алуминиум (D) - 3 нивоа прскање на стопено железо (Е) - 3 нивоа Контактна топлина (F) - 3 нивоа (температ ура од 250 Целзиусови степени) отпорност на топлина, на температура од 180 целзиусови степени. Издржливост на истегнување (мора да се исполнат минимум 300N)

ISO 13506

Резултати од тест со кукла за: FR61& FR62 Болка (16%), Изгореница од прв степен (0%), Изгореница од втор степен (0%), Изгореница од трет степен (0%),

ISO 13506: 2008 Ralph Manikin Test ISO 13506 Овој тест метод ги обезбедува општите принципи за оценување на ефикасноста на комплетна облека или заштитна облека која се комбинира за заштита од ненадеен интензивен оган или друга слична изложеност на краток рок. Во склоп на EN11612, достапен е незадолжителен тест кој ги предвидува повредите од изгореници користејќи кукла опремена со инструменти и сензори за топлина, во согласност со ISO13506 тест методот. Тестирањето со кукла овозможува реалистична симулација при ненадеен интензивен оган и ги анализира однесувањата на

EN ISO 11611

Предвидување на повреда од изгореница 0%, сензорите за топлина на куклата за да предвиди потенцијални изгореници кај корисникот кој ја носи индустриската облека. Ефектите на изложеност на пламен не зависат само од основните заштитни квалитети на ткаенината, туку од фактори како добро вклопување на облеката и присуството на воздушни џе б ови м еѓ у с ло евите облека. Присуството на долните облеки исто има значаен ефект за заштита. Тестирањето се изведува на целосно облечена кукла, целосно обвиена во пламен најмалку четири секунди. На куклата се прикачени најмалку 100 сензори распределени на целото

2 е заштита од поопасни техники на заварување и слични процеси, кои вклучуваат повисок степен на прскање и топлинско зрачење. EN ISO 11611 поставува барање за заштитните одела кои треба да бидат со целосно покриено торзо, врат, раце и нозе. Има повеќе дизајнерски барања кои мора да се следат, за да спречат задржување на стопените капки од процесот на заварување на облеката. Тестирањето мора да се изврши на претходно третирани компоненти

Топлинската енергија апсорбирана од сензорите е регистрирана од компјутерскиот софтвер прикачен на манекенот, со податоци кои се собираат 120 секунди по горењето. Од добиените информации, се подготвува извештај кој покажува “карта на телото” што укажува на предвидените изгореници на телото, без изгореници, изгореници

во согласност со препораките на производителот. Потребни тестови: Цврстина при истегнување (минимум 400N) Цврстина на кинење (минимум 15N за класа 1 и 20N за класа 2)Издржливост на затоплување, Сила на шевовите, Димензионални промени, барања на кожата Ограничено одбивање пламен (A1+A2)* Стопени капки Трансфер на топлина (зрачење)

EN ISO 14116: 2015 Заштитна облека - Заштита од топлина и пламен - материјали и соединенија на материјали кои ограничено одбиваат пламен

Овој стандард ги специфицира барањата за перформансите и својствата на материјалот за заштита од ограничено распространет палмен и заштитната облека со цел да се намали можноста облеката да гори и на тој начин да претставува опасност. Дополнителните барања за облеката, исто така, се одредени.

178

тело, рацете нозете и главата. Целта на сензорите е да ја измерат варијацијата на топлина на површината на куклата која е целосно облечена - дизајнирано да даде точен приказ за тоа како човечката кожа апсорбира енергија. FRONT BACK

од прв, втор или трет степен и каде би се случиле. Во стандардот ISO13506 не постојат критериуми за “поминато” или “паднато”. Една од најкорисните функции на овие тестови со маникен е да овозможи на облеката да се спореди директно една со друга под идентични услови. Може да се направат споредби помеѓу различни видови ткаенини за облека, проектирање, конструкција, финиш и сл. за да се подобрат нивоата на заштита и да се видат како различни видови и мешавини на материјали и слоеви / облека се носат во иста средина.

EN ISO 11611: 2015 Заштитна облека за заварување и слични процеси

Овој интернационален стандард ги специфицира минималните основни заштитни потреби и тест методи за заштитна облека која се користи во заварувачки и придружни процеси (со исклучок на заштита на раце). Меѓународниот стандард специфицира две класи со специфични барања за перформансите. Класа 1 е заштита од помалку опасни техники на заварување и слични ситуации, каде има низок степен на прскање и топлинско зрачење. Класа

EN ISO 14116

кинење (мора да се исполнат минимум 10N) Сила на Пукање сила на шавовите дизајнот на облеката бара покриеност од вратот до зглобовите и нозете. Незадолжителното тестирање вклучува отпорност на водена пареа и тестирање со кукла за целокупното предвидување на горењето. *Овој тест мора да се врши на ткаенината и шавовите.

Заштитна облека во согласност со овој стандард е наменета за заштита на работниците од ненадејни и краток контакт со мали пламени оган во услови кога не постои значителна

опасност од пламен и без присуство на друг вид на топлина. EN ISO 14116 има три различни категории за распространување на пламен, индексот 1, 2 и 3, како што е наведено во табелата подолу: Индекс 1 облеката не треба да се носи до кожата. Тие мора да се носат врз Класа 2 или 3 облека. Облеката со индекс 2 и 3 може да се носи директно на кожата. Тестирањето мора да се врши на претходно третирани компоненти во согласност со препораките дадени од производителите.

Тестирањето кое е потребно: ограничено распространување на пламен Издржливост на истегнување кинење Јачина на шавови.

Електрична отпорност *Овој тест мора да се изведе врз ткаенината и шевовите.

ИНДЕКС

1 2

БАРАЊА

Не се шири пламен Нема огнени остатоци Нема ширење на жарење Не се шири пламен Нема огнени остатоци Нема ширење на жарење Не се формираат дупки Не се шири пламен

3

Нема огнени остатоци Нема ширење на жарење Не се формираат дупки Пламенот не смее да трае подолго од 2 секунди


IEC 61482-1-2

IEC 61482-2: 2009 Заштитна облека за заштита од термалната опасност на електричен лак

Овој стандард ги специфицира барањата и тест методите кои се применуваат за материјали и облека за заштитна облека против термичките ефекти на електричниот лак. Електричен лак е континуирано електрично празнење на високи струи меѓу проводници кое генерира многу силна светлина и интензивна топлина. Две меѓународни методи за тестирање се развиени за да обезбедат информации за отпорноста на облеката на топлинските ефекти предизвикани од електрични лакови. Секој метод дава различни информации. За да се усогласени со стандардите еден или двата тестови мора да се извршат. Box Методи за испитување EN61482-1-2 Ткаенината/облеката е изложена на електричен лак ограничени во одредена кутија со посебни електрода во период од 0.5 секунди. Класа 1 е на струја од 4kA, Класа 2 е струја на 7 kA. Тест условите за

Класа 1 и 2 се обидуваат да стимулираат типични услови на изложеност за краток спој струја од 4kA и 7kA соодветно. Отворен лак метод EN61482-1-1. Овој тест метод има за цел да воспостави ATPV (топлотна вредност на лак) или Ebt(Праг на распаѓање на енергија) на ткаенината. ATPV е количината на енергија потребна за да предизвика изгореници од втор степен, низ материјалот пред изгори (50% веројатност). Ebt е количината на енергија кога материјалот гори (50% веројатност). Ова е нормално горната топлинска граница на ткаенина каде што влакната се оштетени и материјалот ја губи механичката сила. И ATPV и Ebt се изразени во калории на cm2. EN 61482-1-1 ја тестираат ткаенина со 8kA лак за различни инцидентни периоди. Работниците се претпоставува дека

се обезбеден, ако рејтингот за лак на нивната облека ја надминува енергијата на електричниот лак пресметана во сценарио од најлош случај. Облеките може да се носат во слоеви за да да се постигне комплетен ATPV или Ebt рејтинг. На пример термички слој може да се постигне Ebt од 4,3 cal/m2 и надворешен комбинезон може да се постигне ATPV на 13.6 Cal/cm. Сепак комбинација ATPV/Ebt рејтингот ќе биде поголема од збирот на двата единечни слоеви, затоа што воздухот помеѓу двата слоја им овозможува на носителите дополнителна заштита. Уште еден параметар кој се мери на отворен лак е HAF вредноста (фактор на ослабување топлина) - ова ја опишува количината на топлина блокирана од страна на ткаенината. ASTM F1959/ F1959M-14 тест само за ткаенина. Овој тест метод е ист како што е

наведено погоре под EN 61482-1-1. Пред третманот може да варира.

ARC Категорија на опасност/ ризик PPE

Потребниот минимален рејтинг на електричен лак за PPE/cal/cm2

1

4 CAL/CM2

2

8 CAL/CM2

3

25 CAL/CM2

ARC

ARC

ARC

IEC 61482-2: 2018 Заштитна облека против термалните опасности на електричен лак Новата ажурирана верзија на IEC 614822: 2018 има нов симбол, што ќе го замени симболот од 2009 година. ELIM, Incident Energy Limit е нова вредност која е додадена на ажурирана верзија на IEC 61482-1-1, тест методот

EN 1149

на облеката или ткаенината, толку е поголема заштитата за корисникот. ELIM тестирањето во моментов е во тек на сите заштитни алишта на Portwest Arc.

од електричен лак) ќе ја замени класа 1 и класа 2 во обновениот 61482-1-2, Box Test метод. Вредноста ќе остане иста: APC 1 е исто за 4kA arc, APC 2 е исто за 7 kA arc.

APC 1 & APC 2 (APC = Класа на заштита

EN 1149: 2018 Заштитна облека - електро-статични својства - дел 5. Барања за перформансите на матријалот и дизајнот.

Овој европски стандард е дел од серијата стандарди за методи на тестирања и барања за електростатички карактеристики на заштитната облека. Стандардот ги специфицира барањата за матерјалот и дизајнот на облеките кои се користат како дел од целосно заземјен систем, како би се избегнале запаливи празнења. Барањата може да не се доволни во околини со зголемено количество кислород и опасност од

EN 13034

на Open Arc. Оваа вредност е највисока инцидентна топлинска енергија на која облеката може да биде изложена, без да добие корисникот повреда т.е изгореници од втор степен или формирање на дупки во ткаенината. Колку е повисока калориската вредност

палење. Овој стандард не е применлив за заштита од директен напон. EN 1149 е составен од следните делови EN 1149-1: Метод на тестирање за површинска отпорност на ткаенината. EN 1149-2: Метод за тестирање на електрична отпорност низ матерјалот (вертикална отпорност) EN 1149-3: Методи на тестирање за мерење на неутрализирање полнежи.

EN 1149-4: Тест за облека( при развивање на производот) EN 1149-5: Перформанси на материјалот и барања за дизајнот. Заштитните облеки кои го распределуваат електричниот полнеж треба да обезбедат целосна заштита при нормални услови на употреба. Спроводните делови (патенти, копчиња итн.) се дозволени ако се се покриени со надворешниот матерјал од ткаенината.

EN 13034: 2005 + A1:2009 Заштитна Облека за Заштита од Течни Хемикалии

Барањата за перформансите на заштитната облека со ограничени заштитни перформанси за заштита од течни хемикалии (Type 6 and Type PB [6] опрема). Овој стандард ги специфицира минималните барања за ограничена или реупотреблива ограничена хемиска заштитна облека. Заштитната облека со ограничени перформанси е наменета за употреба во случаи на потенцијални лесни испрскувања, течни аерослои или низок притисок, прскања со мал

волумен, каде комплетно течно бариера на пропустливост(на молекуларно ниво) не е потребна. Стандардот ги опфаќа и хемиските заштитни костуми (тип 6) и делумната заштита на телото (Тип PB [6]). Type 6 оделата се тестирани со користење на ситни капки водена прашина. Водата се дозира со благ детергент за да произведе одреден површински напон и боја за да помогне

на проценка на истекување. Се облекува абсорбирачка облека под облеката која се испитува, која ги абсорбира сите протекувања и се обојува од бојата. Успехот или неуспехот на тестот се одредува со мерење на целосната површина ако е обоена и се споредува со барањата. Протекувањата најчесто се јавуваат кај отворените површини, но може да порбијат и преку ткаенината. Други тестови одредуваат отпорност на абразија, кинење, затегнувачка

цврстина, отпорност на прободување, отпорност на палење, отпорност од навлегување на течни хемикалии и црстина на шавовите. Во тестот за одбојност на течни хемикалии и отпорност на продирање на течни хемикалии, дадена е база од четири тест хемикалии во стандардот, барањата за матерјалот на оделата се задоволени ако одбојноста и отпорност на продирање важат за само една хемикалија од таа листа.

ATEX Directive Директивата ATEX дефинира каква опрема е дозволена во средина каде што постои експлозивна атмосфера. Portwest препорачува користење на облека сертифицирана според EN 1149 за дополнителна заштита во ATEX околина. Облеките во Portwest не се оценети според директивата ATEX која во моментов исклучува ЛЗС. Важно известување: Производителот на облека Portwest, е независно ревидиран и нашите системи се одобрени и сертифицирани според Регулативата (ЕУ) 2016/425 Модул D. Нашиот асортиман е за производство на огноотпорни комбинезони, јакни и панталони кои обезбедуваат заштита од топлина и електрични ризици.

179


Отпорно на пламен - USA Стандарди NFPA 70E NFPA® 70E: 2015 Овој стандард се однесува на елек трични работни прак тики поврзани со безбеднос та на работните места на вработените и бара вработените кои работат на или во близина на делови и опрема под напон да се носат огноотпорна облека која ги исполнува барањата на ASTM F1506.

Ова облека и опрема при работа во рамките на границата на електрично искрење. Во табелата се движи од ARC 1 (што е низок ризик) до ARC 4 (која е со висок ризик и бара FR облека со минимум рејтинг од 40). Колку повисока рејтинг вредност, толку е поголема заштитата.

Стандардот NFPA 70E обезбедува Табела 130.7(C)(16) како водич за избор на заштитни облека. Оваа табела ги прикажува условите за PPE врз основа на категории PPE електрични искри 1 до 4 се користат

ARC Категорија на опасност/ ризик PPE

Потребниот минимален рејтинг на електричен лак за PPE/cal/cm2

Опис на облеката

1

1 HRC: FR маици и FR пантолони или FR комбинезони 4

4

2

2 HRC: FR маици и FR пантолони или FR комбинезони 8

8

ARC

ARC

3

3 HRC: За заштита од електричен лак FR маици и FR пантолони или FR комбинезони, и одела за заштита од електрична искра која задоволува од најмалу 25

25

4

4 HRC: За заштита од електричен лак FR маици и FR пантолони или FR комбинезони, и одела за заштита од електрична искра која задоволува од најмалу 40

40

ARC

ARC

NFPA 2112 NFPA® 2112: 2018 Овој стандард ги специфицира минималните барања за изведба и методи на испитување за отпорност на пламен ткаенина и компоненти и дизајнерски барања и сертификација за облека за употреба во области на ризик од директен оган. Огнооотпорните ткаенини мора да поминат сеопфатна листа на топлински тестови, вклучувајќи

ги следниве: •ASTM F2700 - тест за испит ување на пренос на топлина (HTP) Овoj test е мерка на непос тојаната сос тојба на пренос на топлински својства на материјалите на облеката. •ASTM D6413 - Испитување за Вертикална Запаливост (пламена отпорност) Овoj test се користи за да се утврди колку лесно ткаенините се запаливи

и дали продолжува да горат штом се запалат. •Тест за Отпорност на Термално Собирање Овој тест го мери отпорот на ткаенините за намалување кога се изложени на топлина. •отпорност на топлина на испитување Овoj тест мери како материјалите и компонентите реагираат на висока топлина што може да се случи за време на

директен оган. •ASTM F1930-11 Испитување со термичка кукла Ова испитување обезбедува целокупната оценка за тоа како ткаенина се однесува во стандардизиран дизајн на комбинезон по три секунди топлинска изложеност. •FTMS 191A Отпорност на топење Се користи во облека отпорна на пламен која мора да издржи температури до 500°F.

нема да придонесат за сериозноста на повредите на корисниците во случај на моментален електричен лак и сродна топлинска изложеност. - Збир на минимум спецификации на перформанси за плетени и ткаени материјали, вклучувајќи сила, траење на боја, огноотпорност пред и по перењето и резултати на тест на лак. - Испитување на отпорност на пламен во согласност со ASTM D6413 тест

метода за испитување вертикален пламен. - Кога се тестираат како што била примена во согласност со ASTM Методи за испитување на ефикасноста F1959 лак, материјалот не може да има повеќе од 5.0 секунди afterflame време кога се тестираат. Кога се тестира како што е примено во согласност со ASTM методот на испитување F1959 на лакот, ткаенината може да нема повеќе од

5,0 секунди по времето на пламен кога се тестира.

ASTM F1506-10a ASTM® F1506-10A Оваа спецификација на перформанси покрива отпорност на пламен на текстилни материјали за да се користи за облека за употреба за електричари изложени на краток електричен лак и слични опасности Овие текстилни материјали мора да ги исполнуваат следниве барања за изведба: - општ услов и компоненти се кои користат во текстилната изградба

Облеката мора да бидат означена со следново: - Код за следење Изјава дека облеката ги задоволува барањата на F1506 - име на производителот, информации за големината - упатства за грижа и содржина на влакна - рејтинг за лак (ATPV) или (EBT)

ASTM F1959/F1959M-12 ASTM® F1959/F1959M-12: 2013 СТАНДАРДЕН ТЕСТ МЕТОД ЗА ОДРЕДУВАЊЕ НА НИВОАТА НА ЗАШТИТА ОД ЕЛЕКТРИЧЕН ЛАК КАЈ МАТЕРИЈАЛИТЕ ЗА ОБЛЕКА

ТЕСТ САМО ЗА МАТЕРИЈАЛ.Овој тест го одредува Arc Thermal Performance Value (ATPV) или Energy Breakdown Threshold (Ebt) на ткаенината. Резултатот (изразен во cal/cm2) ја преставува максималната инцидентна топлинска енергија во единиците на енергија за област од квадратен метар која ткаенината може да ја издржи пред корисникот да добие изгореници од втор степен.

180


Перење на огноотпорни ткаенини Сите огноотпорни ткаенини треба редовно да се мијат и сушат, со цел да се отстранат сите нечистотии и загадување. Квалитетот на перење и пеглање е од голема важност. Облеките треба да се перат во согласност со упатствата дадени од производителот на етикетата, затоа што неточното перење на облеките отпорни на пламен сериозно може да влијае на нивните перформанси и вклопување. Огноотпорните својства на облека ќе траат многу подолго доколку правилно се пере.

Процедура перење/сушење:

Пред-третман: Доколку дамките тешко се отстрануваат, тие можат да се третираат пред ставање во машината за перење со течен сапун кој се нанесува директно на дамки и лесно се трие. Потешки и тврдокорни дамки треба да се предтретираат со комерцијален производ за отстранување дамки при првата можност и се остава доволно време за ги одстрани дамките. Никогаш не користете хлорно белилото или детергенти кои содржат водород пероксид затоа што ќе се намалат огноотпорните својства на ткаенината. Омекнувачи, скроб и други адитиви за перење не се препорачуваат бидејќи тие можат да ги намалат огноотпорните перформанси и исто така може да делуваат како гориво во случај на согорување.

Перење: Секогаш перете ја контаминираната работна облека посебно, не ја мешајте со облеки кои не се работни. Огноотпорните ткаенини обично може да се перат на високи температури, но сепак компонентите (односно рефлексивни ленти, итн.) на готовата облека ја диктираат максималната температура за перење на која облеката може да се пере. Секогаш следете ги температурите на перење на етикетата на облеката. Секогаш перете и сушете ја облеката свртена внатре кон надвор да се намали површината на триење и да помогне во одржување на површинскиот изглед на ткаенината. Патентите треба да се затворени за време на перењето. Количина на полнење: За да се обезбеди поефикасно и почисто перење избегнувајте преоптоварување на машината за да облеката може да се движи слободно низ циклусите на перење.

Сушење: Сушење во машина за сушење обично не се препорачува затоа што

температурата која се користи често е премногу висока и може да предизвика стеснување на облеката. Од витално значење е памучната и мешаната памучна облека да не се пресушува. Пресушувањето е главната причина за прекумерно намалување на облеката. Не ги сушете на директна сончева светлина. Ова може да предизвика избледување.

Индустриско Перење:

Portwest го претстави новиот асортиман на работна облека со индустриско перење of - Bizflame Ultra. Овие производи се обележани со симбол “PRO” и се погодни за перење на индустриски производи во согласност со ISO 15797 ISO 15797 е интернационален стандард кој ги посочува индустриското перење и сушење кои производот може да ги издржи. Сите Portwest производи за индустриско перење означени со ISO 15797, се тестирани според процедурите за перење 8, за облека во боја, која може да издржи тунелно сушење.

Огноотпорниот финиш е задржан за нормалниот животен циклус на облека под услов упатствата за нега да се почитуваат.

181


Извонредни резултати- Најдобри во индустријата ISO 13506

ISO 13506: 2008 Ralph Manikin Test ISO 13506

Тест на кукла или тестот за предвидување на повред од изгореници многу точна претстава на она што се случува во реалниот живот при ситуации со директен пламен. Portwest има направено детално опционални тестирање со кукла на Bizflame Plus и Bizflame Multi опсегот на облека. Бенефит на тест кукла е тоа што им овозможува на корисниците точно да се предвидат перформансите во реални ситуации на Bizflame облеката и да може целосно да се уверат дека тоа е најдобар избор за нивната работна средина. Инвестиции во тестирање на производ е критичен дел од нашиот процес на развој на производот. Portwest оди над барањата на EN стандардите и резултатите коишто ги имаме прибавено со изборен тест на кукла ја потврдува нашата постојана определба за квалитетот на производот и безбедноста крајниот корисник. Ние сме многу горди да се изјасни дека овие изуми постојано ги надминуваат сите други кои се третираат како FR облека на пазарот. Сите резултати се независно потврден од страна на овластени тела BTTG и SATRA

Чекор 1:

Куклата е опремена со соодветни подоблеки, со цел да се реплицираат на ситуации во реалниот живот.

Чекор 2:

Облеките кои се тестираат се облекуваат на куклата.

Најдобри резултати при предвидување на повреди од изгореници

Резултати од тест со кукла за: FR50 - Анти-статик огноотпорен комбинезон 350гр. Болка (12.3%) Изгореница од прв степен (0.9%) Изгореница од втор степен (0.0%) Изгореница од трет степен (0.0%)

Предвидување на повреда од изгореница 0.0% FRONT

Куклата е изложена на директен пламен во траење од четири секунди.

Чекор 4:

Топлинска енергија се снима со податоци кои обично се собираат до 120 секунди по горењето.

Разбирање на резултатите: Мапа на телото се произведува со користење на кодирање по боја за да се покаже предвидувањето за изгореница или повреда на телото. Мапата на телото ќе се покаже нема изгореници, болка, изгореница од прв, втор или трет степен и каде тие би се случиле. Во пресметката не се вклучени главата или раце. Не постојат критериуми во стандардот ИСО 13506 “задоволува” или “не”. Една од најпознатите корисни функции на овие тестови со кукла е да им овозможи на облеките за да се споредат директно меѓу себе под исти услови.

BACK

Природни влакна 182

Чекор 3:

Многу од нашата огноотпорна (ФР) облека е направена од 100% памук. Ова е природно влакно и не се топи при контакт со топлина или пламен. 100% памук е удобен за носење, апсорбирачки и дишлив. Памукот е идеално решение за многу индустрии кои бараат облека отпорна на пламен.


Сите слики покажуваат состојба на облека по изложување на пламен

FR21 - Огноотпорен екстра лесен анти-статик комбинезон 210гр. FR22 - Работнички комбинезон Insect Repellent FR 210г

FR55/FR25- Bizflame Plus јакна FR56/FR26 - Bizflame Plus панталони

FR28 - Работнички комбинезон Лесна тежина Антистатичка 280гм

FR61 - Multi-Norm јакна со висока видливост FR62 - Multi-Norm панталони со висока видливост

FR61 - Multi-Norm јакна со висока видливост FR63 - Multi-Norm панталони со прерамки со висока видливост

FR55/FR25 - Bizflame Plus јакна FR57/FR27 - Bizflame Plus пантолони со прерамки

FR50 - Анти-статик огноотпорен комбинезон 350гр. FF50 - Aberdeen огноотпорен комбинезон

FR60 - Multi-Norm комбинезон со висока видливост

Табела со резултати Изгореница Изгореница Изгореница Предвидување од прв од втор од трет на повреда од степен степен степен изгореница FR50

0.9%

0.0%

0.0%

0.0%

FF50

0.9%

0.0%

0.0%

0.0%

FR60

2.6%

0.9%

0.0%

0.9%

Изгореница Изгореница Изгореница Предвидување од прв од втор од трет на повреда од степен степен степен изгореница FR55/FR56

2.0%

3.0%

0.0%

3.0%

FR55/FR57

1.0%

0.0%

0.0%

0.0%

FR25/FR26

2.0%

3.0%

0.0%

3.0%

FR28

0.0%

1.8%

0.0%

1.8%

FR25/FR27

1.0%

0.0%

0.0%

0.0%

FR21

6.0%

19.0%

0.0%

19.0%

FR61/FR62

0.0%

0.0%

0.0%

0.0%

AF53*

1.8%

16.7%

25.4%

42.1%

FR61/FR63

1.0%

0.0%

0.0%

0.0%

AF22

0.0%

5.3%

0.9%

6.2%

BIZ1

0.9%

1.8%

0.0%

1.8%

AF73*

2.6%

15.8%

24.6%

40.4%

BIZ2 / BZ30

0.0%

4.4%

0.9%

5.3%

*Употреба на кратка долна облека

183


PL PLUS

150g

Премиум инхерентна мешавина на ткаенина од 93% мета-арамид, 5% пара-арамид и 2% јаглеродни влакна Јамки за радио Џеб на ракав

Информации за ткаенината

Araflame Plus е инхерентно огноотпорна ткаенина развиена до совршенс тво корис тејќи иновативна технологија. Изработена од 93% мета-арамид, кој обезбедува извонредна отпорност на топлина и пламен, во комбинација со 5% пара-арамид кој обезбедува цврстина и 2% јаглеродни влакна кои ја обезбедуваат анитстатичноста на ткаенината. Araflame Plus е тестиран според највисоките меѓународни стандарди и ги надминува водечките брендови на пазарот во сличните анализи и тестови за споредба.

5.9

ARC

Cal/Cm2

AF53 18 FR,IW

10

Златен комбинезон Araflame

Два нашиени џебови

EN ISO 11612 A1+A2,B1,C1,F1 EN 1149 НЕМА-5 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 5.9 CAL/CM2 (HAF 63.1%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Araflame Plus: 93% метаарамид, 5% пара-арамид, 2% јаглеродни влакна 150g Темно сина , Портокалова 36”-54”

Најдобри резултати при предвидување на повреди од изгореници Резултати од тест со кукла за:

AF53 Болка (22.8%), Изгореница од прв степен (1.8%) Изгореница од втор степен (16.7%) Изгореница од трет степен (25.4%)

Предвидување на повреда од изгореница 42.1 %

Две нивоа на џебови за штитници за колено

ЗАБЕЛЕШКА: тестирање спроведено со користење на кратки ракави маица и брифинзи

CE CAT III

184

EN ISO 11612 EN 1149

ASTM F1959/ F1959M-12

Araflame-инхерентна огноотпорна ткаенина развиена за извонредност


PLUS

150g Јамки за радио

Достапна во 5 бои

Araflame облеката е тестирана за изгореници во контролирани услови. Резултати се извонредни и им даваат доверба на носителите за облеката во итни ситуации во „вистинскиот живот“. Моќна огноотпорна ткаенина

5.9

Cal/Cm2

ARC

AF73

Целосен комбинезон сребрен Araflame

18 FR,IW

8

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, F1 EN 1149 -5 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 5.9 CAL/CM2 (HAF 63.1%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Овој супер лесен комбинезон нуди извонредна заштита од пламен. Araflame ткаенината е мека и дише и дава одлична цврстина на истегнување. Идеален за различни индустрии, вклучувајќи масло и гас, петрохемиски и друго. Комбинезонот вклучува тројен крој, безбедни џебови и еластична половина за олеснување на движењето.

Двостран патент од месинг

Araflame Plus: 93% мета-арамид, 5% пара-арамид, 2% јаглеродни влакна 150g Темно сина, Црвена, Портокалова, Каки, Светлосина 36”-54”

Најдобри резултати при предвидување на повреди од изгореници

Резултати од тест со кукла за:

AF73 Болка (21.9%), Изгореница од прв степен (2.6%) Изгореница од втор степен (15.8%) Изгореница од трет степен (24.6%)

Предвидување на повреда од изгореница 40.4% ЗАБЕЛЕШКА: тестирање спроведено со користење на кратки ракави маица и брифинзи FRONT CE

CAT III

BACK EN ISO 11612 EN 1149

ASTM F1959/ F1959M-12

Araflame нуди најдобра достапна вредност во Aramid FR заштитата

185


PLUS

v

200g

Лента на грбот

Јамки за радио

Огромни расположливи количини, без лиценцирани ограничувања

Araflame количините се на располагање во текот на целата година во нашите магацини. Широк спектар на бои и тежини. Без лиценцирани ограничувања. Значително пониска цена во споредба со водечките брендови.

8.5

ARC

Cal/Cm2

AF22 18 FR,IW

Заден џеб Џеб за метар

Комбинезон Araflame

Затегнувач за манжетни со лепенка

EN ISO 11612 A1+A2,B1,C1,F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 8.5 CAL/CM2 (HAF 70.5%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Овој победнички производ има многу функционални карактеристики како што се рефлектирачките траки за зголемена видливост, тројните шевови за зголемена цврстина и трајност на AF22. Сертифициран е по повеќе Европските стандарди што гарантира сигурност и заштита на корисникот.

8

Araflame Plus: 93% мета-арамид, 5% параарамид, 2% јаглеродни влакна 200g Портокалова M-3XL

Најдобри резултати при предвидување на повреди од изгореници

Резултати од тест со кукла за:

AF22

CE

FRONT CAT

III

186

Болка (35.1%), Изгореница од прв степен (0.0%) Изгореница од втор степен (5.3%) Изгореница од трет степен (0.9%) Предвидување на повреда од изгореница 6.2 % BACK EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

ASTM F1959/ F1959M-12

Огноотпорна Aramid Premium заштита од светска класа

Две нивоа на џебови за штитници за колено


MULTI

HI VIS

260g

Јамки за радио

Award Winning Fabric Innovation

RIS

Информации за ткаенината

Araflame Hi-Vis Multi е одлична иновација во ткаенините отпорни на пламен. Изработена користејќи 57% арамид, 42% полиестер и 1% јаглеродни влакна, Araflame Hi-Vis Multi нуди крајна внатрешна заштита отпорна на пламен комбинирана со висока видливост. Оваа изработка на ткаенината нуди целосна заштита од повеќе опасности.

3279 Патенти од месинг

Придобивки од облеката

Инхерентно огноотпорен Ги штити работниците изложени на секојдневни ризици. Овој комбинезон е изработен специјално за оние кои работат во индустрии како услужниот сектор, железница, хемиска, петрохемиска и воздухопловна. Стабилност на бои. Ткаенината е дишлива и удобна.

Џеб со страничен отвор Џеб за метар

EN ISO 20471 CLASS 3 AF91 12 FR,IW

6

Araflame Multi Комбинезон со висока RIS видливост 3279 EN ISO 11612 A1, B1, C1, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1 EN 1149 -5 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

Портокаловата боја според EN ISO 20471 заедно со сребрената огноотпорна рефлективна лента на рамената, трупот и нозете овозможува зголемена супериорна видливост. Araflame Hi-Vis Multi: % арамид, 42% поиестер, 1% антистатички јаглеродни влакна 260g Високовидлива портокалова S-5XL

5XL CE CAT III

Исклучителни достигнувања:

Исклучителниот FR91 комбинезон е добитник на две престижни награди - BSIF награда и професионална облека награда за најдобар производ и најдобра ткаенинска иновации. Комбинирање години искуство со напредна технологија, Portwest има развиено високо иновативни ткаенини кои нудат огноотпорна заштита, удобност и трајност. Овој победнички текс тилен дизајн ги надминува очекувањата и барањата на најтешките работни средини и е резултат на долгогодишно истражување на пазарот и повратни информации од кориснички групи.

Огноотпорна лента која може да се пере индустриски

RIS EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN ISO 20471

3279

Araflame Hi-Vis Multi - најиновативната ткаенина во индустријата

187


PLUS

v

Придобивки од облеката

Информации за ткаенината

Конструирана од 93% мета-арамид, 5% параарамид и 2% јаглеродни влакна. Ткаенината е поставена со 100% памучна огноотпорна постава и со 100% полнење со полиестер отпорен на пламен за врвна топлина и удобност.

Инхерентно огноотпорна Извонредна заштита од електричен лак ARC 3, 33 Cal / cm² Целосно поставени за остри зимски услови

520g

520g

Еластични прерамки

Качулка што се вади

Исклучителна заштита од електричен лак

Целосно еластичен колан

Џебови со утоплување Приспособување со помош на врвца на половината

Огноотпорна рефлектирачка лента

33.6

Затегнувач за манжетни со лепенка

AF82

Araflame поставена зимска јакна

Cal/Cm2 8

FR,IW

5

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 33.6 CAL/CM2 (HAF 91.9%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

На страната на ногата се отвора со патент

Внатрешни ребрести манжетни

ARC

Оваа зимска јакна е идеална за суровите зимски услови. Совршена за потребите на оф-шор индустријата, оваа инхерентна огноотпорна јакна овозможува максимално лесно движење и штити од низа опасности. Рејтинг ARC 3 нуди извонредна заштита од електричен лак.

33.6

Cal/Cm2

AF83 12

FR,IW

188

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

ASTM F1959/ F1959M-12

ARC

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 33.6 CAL/CM2 (HAF 91.1%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

Овие поставени панталони се идеални за употреба со поставената зимска јакна од Аraflame. Еластичните прерамки овозможуваат максимално лесно движење. Одличните додатоци вклучуваат подигната позадина за дополнителна удобност и заштита и сокриени отвори на патент на ногавиците за лесно поставување врз работните чизми.

Araflame Plus: 93% мета-арамид, 5% пара-арамид, 2% јаглеродни влакна 200g 100% Памук, огноотпорна постава, 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење 150g Портокалова, Темно сина S-3XL

CE CAT III

Araflame поставени зимски панталони

Araflame Plus: 93% мета-арамид, 5% пара-арамид, 2% јаглеродни влакна 200g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење 150g Портокалова, Темно сина S-3XL

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

ASTM F1959/ F1959M-12

Достапна е зимска облека со највисок степен на заштита од електричен лак


520g

260g

Качулка што се вади

Јамки за радио

Јамки за радио

Затегнувач за манжетни со лепенка

Страничен пристап

Џеб за метар

Тројно сошиени шавови

Две нивоа на џебови за штитници за колено

33.6

8

Cal/Cm2

AF84 6

FR,IW

Cal/Cm2 Araflame поставен комбинезон за зима

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 33.6 CAL/CM2 (HAF 91.9%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

ARC

AF50

EN 1149 -5

FR,IW

8

Araflame Plus: 93% мета-арамид, 5% пара-арамид, 2% јаглеродни влакна 200g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење 150g Портокалова, Темно сина S-3XL

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

ASTM F1959/ F1959M-12

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2

15

Овој инхерентен поставен комбинезон е огноотпорен и антистатичен. Рејтингот ARC3 нуди извонредна заштита од електричен лак. Идеален за суровите зимски услови, овој модел е многу издлжлив и многу удобен. Карактеристиките вклучуваат отстранлива капуљача, дводелни џебови на колената, радио држачи и многубројни џебови.

10

Araflame платиниум комбинезон

CE CAT III

ARC

ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 8 CAL/CM (HAF 70.2%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА 2

Araflame платиниум комбинезон обезбедува инхерентна огноотпорност и антистатичка заштита. Идеален за услови на ладни средини, ткаенината обезбедува извонредна сила и издржливост во најтешките средини. Одличните додатоци вклучуваат повеќе џебови за сигурно складирање, FR рефлектирачка лента и тројно шиење за максимална издржливост. Araflame Plus: 93% мета-арамид, 5% параарамид, 2% јаглеродни влакна 260g Црвена, Светлосина, Портокалова, Темно сина 36”-54”

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

ASTM F1959/ F1959M-12

Огромен избор на тежини на ткаенини - погодно за сите климатски зони

189


MULTI

300g

Комплетна хемиска отпорност Два нашиени џебови

Информации за ткаенината

Изграден од 61% мокакрил, 18% вискоза, 15% полиестер, 5% арамид, 1% јаглеродно влакно, ткаениот Модафламе ХВО користи напредна технологија за да обезбеди заштита во мулти-ризична средина. Отпорно на пламен и антистатик, оваа уникатна комбинација на влакна има многу ефикасни својства за управување со влага и удобност. Сертифициран на голем број стандарди вклучувајќи EN ISO 20471 Orange и RIS 3279, ткаениот Modaflame HVO обезбедува извонредна разновидност и заштита.

Еластичен колан

300g

RIS

Јамки за радио

страничен џеб на ногата

3279 Патенти од месинг

Класа 1 Две нивоа на џебови за штитници за колено

Огноотпорна лента која може да се пере индустриски

MV35 24 FR,IW

4

Огноотпорна RIS темно сина/ портокалова јакна

Затегнувач за манжетни со лепенка

MV36 24

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 6148212 CLASS 1 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

FR,IW

9

Modaflame HVO Woven: 61% Модакрил, 18% Вискоза 15% Полиестер, 5% Арамид 1% Јаглеродни влакна 300g Портокалова/Темно сина S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

CE CAT III

190

RIS EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

3279

CE CAT III

Огноотпорни RIS темно сини/ портокалови панталони

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 6148212 CLASS 1 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) Modaflame HVO Woven: 61% Модакрил, 18% Вискоза 15% Полиестер, 5% Арамид 1% Јаглеродни влакна 300g Портокалова/Темно сина S-XXL *Регистриран дизајн на Европската заедница

RIS EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

Modaflame HVO - превентивна заштита од пламен

3279


300g

Лента на грбот

Лента на грбот Јамки за радио

Јамки за радио

RIS 3279

Класа 1

Скриен преден дули патент од месинг

Скриен преден дули патент од месинг

Затегнувач за манжетни со лепенка

Заштитува од прозрачна, конвективна и контактна топлина Огноотпорна лента која може да се пере индустриски

MV91 12 FR,IW

8

CE CAT III

Две нивоа на џебови за штитници за колено

Две нивоа на џебови за штитници за колено

Огноотпорна лента која може да се пере индустриски

Огноотпорен RIS портокалов целосен комбинизон EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 6148212 CLASS 1 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

MV29 15 FR,IW

8

Modaflame HVO Woven: 61% Модакрил, 18% Вискоза 15% Полиестер, 5% Арамид 1% Јаглеродни влакна 300g Високовидлива портокалова S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

RIS EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

3279

CE CAT III

Огноотпорен RIS темно син/ портокалов целосен комбинизон EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 6148212 CLASS 1 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

Modaflame HVO Woven: 61% Модакрил, 18% Вискоза 15% Полиестер, 5% Арамид 1% Јаглеродни влакна 300g Портокалова/Темно сина S-3XL *Регистриран дизајн на Европската заедница

RIS EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

Крајната заштита во средини со повеќе ризици

3279

191


Информации за ткаенината

ANTI-STATIC

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T

Modacrylic влакната обезбедуваат огноотпорност, се одликуваат со одлична димензионална стабилност и еластични карактеристики кои овозможуваат облеката да ја задржи својата форма. Високиот процент на памук во состав на ткаенината обезбедува удобност и топлина и ја прави мека на допир. Јаглеродните влакна впредени во ткаенината даваат антистатички карактеристики.

Придобивки од облеката

280g

Тројно сошиени шавови

Влакната е тешко да се запалат и автоматски ќе се изгаснат Сертифицирана во согласност со повеќе меќународни стандарди, Modaflame колекцијата гарантира безбедност на работното место. Квалитетна изработка комбинирана со врвни матерјали ја чува облеката како нова и после повеќе носења. Артиклите во Modaflame колекцијата се модерни и практични.

Два нашиени џебови

280g

Тројно сошиени шавови

ПОДОБРЕН Додавање на хемиска завршна обработка* Џеб за метар

Јамки за радио

Скриен џеб за телефон

Патенти од месинг Големи џебови

Две нивоа на џебови за штитници за колено

Затегнувач за манжетни со лепенка

8.4

8.4

Cal/Cm2

MV25 24 FR,IW

Cal/Cm2 Modaflame Јакна со висока видливост EN ISO 11612 A1+A2,B2,C1,F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 НЕМА-5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN ISO 20471 КЛАСА 2 EN 13034 TИП PB [6] ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=8.4 CAL/CM² (HAF=75.8%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

ARC

MV26 24 FR,IW

Modaflame: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 280g Жолта/Темно сина S-3XL

9

*Залихи со EN 13034 стандард треба да има на почеток на 2020 Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11

192

CE CAT III

FR14 MV25

ARC

EN ISO 11612 A1+A2,B2,C1,F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 НЕМА-5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN ISO 20471 CLASS 1 EN 13034 TИП PB [6] ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=8.4 CAL/CM² (HAF=75.8%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Modaflame: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 280g Нормални: Жолта/Темно сина S-3XL Висок: Жолта/Темно сина M-XXL *Залихи со EN 13034 стандард треба да има на почеток на 2020 Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

ARC 2 18 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471 EN 13034

Modaflame панталони со висока видливост

FR10 or FR11 ASTM F1959/ F1959M-12

CE CAT III

FR14 MV26

ARC 2 18 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471 EN 13034

ASTM F1959/ F1959M-12


280g

ANTI-STATIC

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T

Оптимална заштита во повеќе опасни средини

280g

ПОДОБРЕН Додавање на хемиска завршна обработка*

Еластичен колан

Карактеристики на сите модели: FR конец за шиење, двојно порабување, индустриско перење, огноотпорна рефлектирачка лента

Тројно сошиени шавови

Огноотпорна лента која може да се пере индустриски

Две нивоа на џебови за штитници за колено Прилагодлива должина на ногавиците

8.4

8.4

Cal/Cm2

MV46 24

FR,IW

9

Cal/Cm2 Modaflame панталони со висока видливост

ARC

EN ISO 11612 A1+A2, B2,C1,F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN ISO 20471 КЛАСА 2 EN 13034 TИП PB [6] ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=8.4CAL/CM2(HAF=75.8%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

MV27 18 FR,IW

10

Modaflame: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 280g Краток: Жолта/Темно сина S-XXL Нормални: Жолта/Темно сина S-3XL Кратки: 29” or 74cm прилагодливи на рег. 31” или 79cmРег: 31” или 79cm прилагодливи на Tall 33” or 84cm

FR10 or FR11

FR14 MV46

EN ISO 11612 A1+A2, B2, C1, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 EN ISO 20471 КЛАСА 2 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TИП PB [6] ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 8.4 CAL/CM2 (HAF 75.8%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

FR10 or FR11 ASTM F1959/ F1959M-12

ARC

*Залихи со EN 13034 стандард треба да има на почеток на 2020 Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

ARC 2 18 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471 EN 13034

Modaflame панталони со прерамки со висока видливост

Modaflame: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 280g Жолта/Темно сина S-XXL

Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

CE CAT III

Огноотпорна лента која може да се пере индустриски

Две нивоа на џебови за штитници за колено

CE CAT III

FR14 MV27+MV25

ARC 2 18 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471 EN 13034

ASTM F1959/ F1959M-12


280g

ANTI-STATIC

Јамки за радио

280g

Лента на грбот

MODA FLAMEE F L A M E R E S I S T A N T

Скриен патетнт од месинг на градните џебови

Јамка (држач) за радио Скриен патетнт од месинг на градните џебови

Затегнувач за манжетни со лепенка

Заден џеб Затегнувач за манжетни со лепенка

Двостран патент од месинг Заден џеб

Страничен пристап Џеб за метар

ПОДОБРЕН Додавање на хемиска завршна обработка*

Две нивоа на џебови за штитници за колено

Две нивоа на џебови за штитници за колено

8.4

8.4

Cal/Cm2

MV28 15 FR,IW

8

Cal/Cm2 Modaflame комбинезон со висока видливост

ARC

EN ISO 11612 A1+A2,B2,C1,F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 НЕМА-5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN ISO 20471 CLASS 3 EN 13034 TYPE 6 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=8.4 CAL/CM² (HAF=75.8%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Modaflame: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 280g Нормални: Жолта/Темно сина S-5XL Висок: Жолта/Темно сина M-XXL *Залихи со EN 13034 стандард треба да има на почеток на 2020 Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

5XL

FR10 or FR11 CE CAT III

Огноотпорна лента која може да се пере индустриски

FR14 MV28

MX28 15 FR,IW

ASTM F1959/ F1959M-12

EN ISO 11612 A1 +A2, B2, C1, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 НЕМА-5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TИП PB [6] ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=8.4 CAL/CM² (HAF=75.8%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

ARC

4XL

Modaflame: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 280g Портокалова S-4XL , Темно сина S-3XL

8

*Залихи со EN 13034 стандард треба да има на почеток на 2020 Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

ARC 2 18 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471 EN 13034

Комбинизон Modaflame

FR10 or FR11 CE CAT III

FR14 MX28

ARC 2 18 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034

ASTM F1959/ F1959M-12


RIS

ANTI-STATIC

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T

3279

Придобивки од облеката

Информации за ткаенината

Влакната е тешко да се запалат и автоматски ќе се изгаснат Сертифицирана во согласност со повеќе меќународни стандарди, Modaflame колекцијата гарантира безбедност на работното место. Квалитетна изработка комбинирана со врвни матерјали ја чува облеката како нова и после повеќе носења. Артиклите во Modaflame колекцијата се модерни и практични.

Модната флота на Modaflame HVO е силна, издржлива и високо иновативна. Оваа ткаенина има способност да издржи топлина и пламен и да заштити од опасност од статички електрицитет и пламен. Овие својства за отпорност на пламен нема да се намалат со повторното перење.

220g

ПОДОБРЕН

210g

Антистатички

Оценување на контактна топлина

Огноотпорна рефлектирачка лента

Манжетна од плетиво

6.0

Cal/Cm2

FR76 48 FR

Ребрести ракави

4.3

Е во согласност со RIS 3279 за индустрија Железнички

Огноотпорна RIS поло маица

EN ISO 11612 A1, B1, C1, F2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-1 ATPV 6 CAL/CM2 (HAF 71.7%) IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

Cal/Cm2

FR74

ARC

Modaflame HVO Knit: 66% модакрил, 32% Полиестер, 2% јаглеродни влакна 220g Портокалова S-3XL

48 FR

4XL

*Регистриран дизајн на Европската заедница

CE CAT III

RIS EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471

3279

Огноотпорна антистатична двобојна поло маица

EN ISO 11612 A1,B1,C1,F1 EN 1149 НЕМА-5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN ISO 20471 КЛАСА 2 ASTM F1959/F1959M-12 EBT=4.3 CAL/CM² (HAF=66%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Modaflame плетка: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 210g Жолта/Темно сина S - 4XL Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR74 or FR77 CE CAT III

ARC

FR14 MV28

ARC 2 18 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471

ASTM F1959/ F1959M-12

195


Информации за ткаенината

ANTI-STATIC

Изработен од инхерентно огноотпорно предиво 60% Modacrylic, 39% памук и 1% јаглеродни влакна. Тестирани е со цел да се придржуваат кон потребните EN стандарди, опсегот Modaflame Knit е силен, издржлив и високо иновативен. Овој материјал има способноста да ја издржат топлина и пламенот и обезбедува заштита од опасноста предизвикана од статички електрицитет и оган. Овие својства отпорни на пламен не се намалуваат со перење.

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T

Огноотпорна рефлектирачка лента

16

300g ARC

Cal/Cm2

FR72 24 FR

Огноотпорен антистатик блузон со висока видливост EN ISO 11612 A1,B1,C1,F1 EN 1149 НЕМА-5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN ISO 20471 CLASS 3 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=16 CAL/CM² (HAF=86%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

Овој инхерентно огноотпорен блузон е дизајниран да обезбедува високо видлива заштита во секоја насока. Карактеристиките вклучуваат удобни плетени ребрасти манжетни и рабови за стилско комфорно прилегање. Modaflame плетка: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 300g Жолта S-3XL

CE CAT III

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471

ASTM F1959/ F1959M-12

Контрастна на руно јака

FR72

Предно отварање со патент

Огноотпорна рефлектирачка лента

Постојано огоноотпорен модакрил FR31 12 FR

2

Огноотпорна антистатична флис јакна со високовидливи ленти

280g

EN ISO 11612 A1 B1 C2 EN 1149 НЕМА-5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN ISO 20471 CLASS 3 ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

Оваа инхерентна огноотпорна двобојна флис јакна нуди исклучителна топлина и комфор. Високиот квалитет на antipill завршница и дава изглед на долготрајност на облеката. Одличните додатоци вклучуваат контрастни панели за заштита од нечистотија, два странични патентни џебови, еластични манжетни и прилагодлива лента на превртување.

Класа 1

Modaflame плетка: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 280g Жолта/Темно сина S-3XL Џебови со патент

CE CAT III

196

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471

Огноотпорно

FR31

Еластични манжетни


280g

ANTI-STATIC

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T 9

ARC

Cal/Cm2

FR96 24

FR

Огноотпорен блузон со долги ракави со висока видливост

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN ISO 20471 CLASS 3 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 9 CAL/CM2 (HAF 80.8%) ANSI/ISEA 107-2015 ТИП OR КЛАСА 3 ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

Огноотпорна Овој удобен блузон е изработен од меко плетена ткаенина која е рефлектирачка лесна, но нуди висока изолација. Идеален за употреба во голем лента број индустрии, овој објект нуди постојана огноотпорност. Modaflame плетка: 60% модакрил, 40% памук 280g Жолта S-3XL

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471

ASTM F1959/ F1959M-12

EN ISO 20471

4.3

ARC

Cal/Cm2

FR77 48 FR

4XL

Огноотпорна антистатик високовидлива поло маица со долги ракави

210g

EN ISO 11612 A1,B1,C1,F1 EN 1149 НЕМА-5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN ISO 20471 CLASS 3 ASTM F1959/F1959M-12 EBT = 4.3 CAL/CM² (HAF = 66%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Лесната, модакрил ткаенина, заедно со рефлектирачките ленти го обезбедуваат корисникот со напредна видливост и заштита во опасни ситуации. Карактеристиките вклучуваат предно скриено отворање со копче и контрастна боја на јаката и манжетните. Modaflame плетка: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 210g Жолта S-4XL

Најдобри достапни огноотпорни решенија Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR74 or FR77 CE CAT III

FR14 MV28

Огноотпорни ребрести манжетни за дополнителна безбедност

ARC 2 18 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2 EN ISO 20471 71

ASTM F1959/ F1959M-12

Сокриени копче затворање

Огноотпорна рефлектирачка лента


ANTI-STATIC

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T

200g

Огноотпорно 4.3

ARC

Cal/Cm2

FR11 48

5XL XS

Маица со долги ракави

EN ISO 11612 A1, B1, C1, F1 EN 1149 НЕМА-5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 EBT=4.3 CAL/CM² (HAF=66%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Високо квалитетната изработка со користење на врвен материјал ја издвојува оваа огноотпорна, антистатичка маица со долги ракави над своите конкуренти. Modaflame плетка: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 200g Црна, Сива S-3XL Темно сина XS-5XL

Пример за комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11 CE CAT III

Целосно еластичен колан

FR14 FR60

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

ARC 3 33 CAL/CM2 ASTM F1959/ F1959M-12

200g

Екстремно удобно и трајно

4.3

ARC

Cal/Cm2

FR14 48

Огно-Отпорно Анти-Статик Утоплување

EN ISO 11612 A1, B1, C1, F1 EN 1149 НЕМА-5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 EBT=4.3 CAL/CM² (HAF=66%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

4XL

Дизајнирано за ладни услови да го зачува корисникот топол, комфорен и безбеден. Еластичниот појас пружа слобода на движење и манжетните од рендер на ногавиците помаагат во зачувување на топлината. Modaflame плетка: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 200g Темно сина S-4XL

Пример за комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11 CE CAT III

198

Ребрест колан

FR14 FR60

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

ARC 3 33 CAL/CM2

ASTM F1959/ F1959M-12

Комплетна анти-статична заштита


300g

ANTI-STATIC

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T ARC

16 Cal/Cm

FR12 2

24

4XL XS

CE CAT III

Огноотпорен и aнти-статик блузон

EN ISO 11612 A1, B1, C1, F1 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=16 CAL/CM² (HAF=86%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Идеален за работници изложени на топлина во нивната работна средина. Карактеристиките на овој блузон вклучуваат реглан ракави, округли околу вратот, јака и манжетни од рендер, правејќи го комфорен и лесен за носење. Modaflame плетка: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 300g Темно сина XS-4XL

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

Огноотпорна рефлектирачка лента

4.3 Cal/Cm 48

5XL XS

ARC

2

FR10

Огноотпорна анти-статик поло блуза

FR03

200g

EN ISO 11612 A1,B1,C1,F1 EN 1149 НЕМА-5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 EBT=4.3 CAL/CM² (HAF=66%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

48

FR

Modaflame плетка: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 200g Сива, Црна S-3XL, Темно сина XS-5XL

Пример за комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11 CE CAT III

4.3 Cal/Cm

FR14 FR60

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

Ребрести ракави

ARC

2

Огноотпорна антистатик поло блуза со долги ракави и рефлектирачка лента

200g

EN ISO 11612 A1, B1, C1, F1 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 EBT = 4.3 CAL/CM2 (HAF = 66%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Modaflame плетка: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 200g Темно сина S-3XL Пример за комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR03

ARC 3 33 CAL/CM2 ASTM F1959/ F1959M-12

CE CAT III

FR14 MV28

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

ARC 2 18 CAL/CM2 ASTM F1959/ F1959M-12

199


300g

ANTI-STATIC

MODA FLAME F L A M E R E S I S T A N T Постојано огоноотпорен модакрил

16

Cal/Cm2

FR81 24

2

5XL

Висока содржина на памук ARC

FR Блузон на патент со качулка

EN ISO 11612 A1, B1, C1, F1 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 6148212 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 16 CAL/CM2 (HAF 86%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА FR81 е инхерентно пламенo отпорен, влакната користени во текстилната се природно отпорни на пламен и нема да исчезнат со перење. Овој комфорен блузон ARC2 нуди заштита од електричен лак. Удобен за носење, а џебовите на предниот дел од облеката се да ви ги затоплат рацете и се доволно големи за ставање на потребните предмети. Modaflame плетка: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 300g Темно сина S-5XL

CE CAT III

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

Штитник за брада за дополнителна удобност и стабилност

Ребрести ракави

FR81 Ребрест колан

FR30 12

2

Два џеба со патент за топлење на рацете на двете страни

CE CAT III

200

EN ISO 11612 A1, B1, C2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Овој флис е доста комфорен и топол, но нуди високи својства на огноотпорност и анти-статичност кога тоа се бара на работното место. Предност на овај флис е тоа што од двете страни е третиран со anti-pill доработка и доработка за огноотпорност. Вклучува два странични џебови кои се затвараат со патенти за да ги чуваат работите побезбедни.

Приспособување со помош на врвка

FR30

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

Највисока изведба, максимална удобност

280g

Огноотпорен флис со антистатик својства

Modaflame плетка: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 280g Темно сина S-3XL

Класа 1

Целосно компатибилни со MV70, S770 и S779 јакни за надвор


400g

400g

4.3

Cal/Cm2

FR18 100 10

4.3

ARC Огноотпорна антистатична Balaclava EN ISO 11612 A1,B1,C1,F1 EN 1149 НЕМА-5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 EBT=4.3 CAL/CM² (HAF=66%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

FR19 100 10

Идеална за ладни временски услови, држејќи ги главата и вратот топли. Ребрестата ткаенина овозможува удобно прилагодување.

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

16 Cal/Cm

EN ISO 11612 A1,B1,C1,F1 EN 1149 НЕМА-5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 EBT=4.3 CAL/CM² (HAF=66%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

CE CAT III

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

2

50 10

ASTM F1959/ F1959M-12

CE CAT III

Огноотпорна анти-статик Balaclava

EN ISO 11612 A1, B1, C1, F1 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 6148212 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 16 CAL/CM2 (HAF 86%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Оваа отпорна на пламен Balaclava ќе го задржи својот облик носење по носењето. Високата содржина на памук дава максимална удобност на кожата. Ткаенината е инхерентно анти-статичка и обезбедува заштита ARC2 против термички опасности од електричен лак. Modaflame плетка: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 300g Темно сина Стандардна големина

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

SK20

Огноотпорна анти-статик Balaclava Hood

EN ISO 11612 A1, B1, C1, F1 EN 1149 НЕМА-5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=16 CAL/CM² (HAF=86%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

Modaflame плетка: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 300g Темно сина Стандардна големина

EN ISO 11612 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

ASTM F1959/ F1959M-12

Произведени во Европската унија

ARC

FR20 е инхерентна огноотпорна и антистатична. Ткаенината обезбедува ARC2 заштита од топлинска опасност од електричен лак, а високата содржина на памук дава максимална удобност на кожата. Идеална кога се потребни дополнителна топлина и заштита.

CE CAT III

FR09

300g

FR20 50 10

Огноотпорен антистатичен околувратник

Modaflame плетка: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 200g x 2 слоја Црна, Темно сина -One Size

ASTM F1959/ F1959M-12

ARC

Cal/Cm2

Овој инхерентен огноотпорен околувратник е основен во секој зимски сет. Високата содрж ина на памукот овоз мож ув а максимален комфор. Идеален за користење во ладни временски услови.

Modaflame плетка: 60% модакрил, 39% памук, 1% јаглеродни влакна 200g x 2 слоја Црна, Темно сина -One Size

CE CAT III

16

ARC

Cal/Cm2

300g

144 6

H 25cm

Чорапи Modaflame™ EN 1149 НЕМА-5 EN ISO 11612

Modaflame ткаенината која се користи во чорапите е огноотпорна, нудејќи ултимативна огноотпорна заштита. Клучни карактеристики на овој модел се рамни рабови во пределот на прстите и еластичност во пределот на ногата за екстра комфор и удобност. 48% Модакрил, 32% Памук, 20% Полиестер Црна Euro 39-43, UK 6-9, US 7-10 Црна Euro 44-48, UK 10-13, US 11-14

EN 1149 EN ISO 11612

Ја задржува топлината истовремено зголемувајќи ја огноотпорната заштита

201


Информации за ткаенината

Оваа мазна со високи перформанси плетка е направена од 100% огноотпорен памук. Ткаенината нуди супериорна сила и лесен чувство. Загарантираната отпорност на пламен за време на животниот век на облеката ви нуди вредност и мир на умот. Bizflame knit нуди исклучителна заштита од електричен лак со ATPV рејтинг од 12 Cal/ cm2, што ги надминува барањата за ARC2 облеката.

237g

12

ARC

Cal/Cm2

FR02

Bizflame FR Henley

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, F1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 12 CAL/CM2 (HAF = 80.8%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

48

Ткаенината користена за изработка на оваа блуза е апсорбирачка и дишлива. FR заштитата ќе трае колку и облеката, а својствата на ткаенината за заштита од елек тричен лак се многу високи. Нуди заштита од конвективна,зрачна и контактна топлина, FR02 е исклучително разновиден.

1

Bizflame Knit: 100% памук 237g Сива, Темно сина S-5XL

5XL CE CAT III

EN ISO 11612

ASTM F1959/ F1959M-12

237g

12

ARC

Cal/Cm2

FR01 48

1

Блуза отпорна на пламен Bizflamе

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, F1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 12 CAL/CM2 (HAF = 80.8%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Оваа стилска блуза нуди удобност и отпорност на пламен. Ткаенината е лесна, но со својство за изолација обезбедувајќи висока заштита од електричен лак. FR01 нуди заштита од конвективна, зрачна и контактна топлина и е погодна за различни намени. Bizflame Knit: 100% памук 237g Сива, Темно сина S-5XL

5XL CE CAT III

202

EN ISO 11612

ASTM F1959/ F1959M-12

100% памучна ткаенина со уникатна завршна огноотпорна заштита.


120g

FR85 60

Антистатични јаглеродни влакна

Огноотпорна рефлектирачка лента

Високо видлива антистатичка јакна - отпорна на пламен

EN ISO 14116 INDEX 1 EN 1149 -5 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

FR

Оваа лесна јакна со долги ракави нуди целосна заштита за горниот дел од телото. Може да се користи во широк спектар на ситуации каде што е потребна заштита од опасност. Треба да се носи во преку облека со индекс 2 или 3 за да понуди целосна отпорност и заштита од пламен. Bizflame Work Antistatic: 98% Полиестер, 1% јаглеродни влакна, цик-цак плетка 120g Портокалова, Жолта S/M-XXL/3XL

EN ISO 14116

RIS EN 1149

EN ISO 20471

3279

ЗАТВОРАЊЕ СО ЛЕПЕНКА

Антистатични јаглеродни влакна

Огноотпорна рефлектирачка лента

FR75 60 FR

5XL EN ISO 14116

Огноотпорен елек со висока видливост EN ISO 14116 INDEX 1 EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

Bizflame Work : 100% Полиестер, цик-цак плетка 120g Портокалова S/M-XXL/3XL Жолта S/M-4XL/5XL

RIS EN ISO 20471

3279

120g

Огноотпорна рефлектирачка лента

FR71 60 10

FR

Високовидлив огноотпорен антистатичен елек

120g

EN ISO 14116 INDEX 1 EN 1149 -5 EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

5XL

Bizflame Work Antistatic: 98% Полиестер, 1% јаглеродни влакна, цик-цак плетка 120g Портокалова S/M-XXL/3XL Жолта S/M-4XL/5XL

EN ISO 14116

RIS EN 1149

EN ISO 20471

3279

Подобрена видливост за максимална безбедност

203


Највисока заштита од прскање на течен метал Изработена од 99% памук, 1% јаглеродно влакно 345г. Bizflame Multi е стручно изработена за да обезбеди високовизуелно, пламенска, заварувачка, електричен лак и антистатичка заштита, а нуди удобно уживање на носивост.

Тројно сошиени шавови Јамки за радио Скриен граден џеб

Оваа напредна технологија на ткаенина се носи со доверба од илјадници работници во голем број на индустрии и нуди максимална удобност и извонредна заштита.

Придобивки од облеката

Multi-risk заштитната облека комбинира оптимална безбедност и заштита на корисникот, во различни околности.

345g

Двојни шавови Индустриско перење Огноотпорна Рефлектирачка лента

Флуоресцентната боја и огноотпорните рефлек тирачки ленти го штитат корисникот во ситуации на слаба видливост. Квалитетна тројно шиена изработка. Квалитетни месингани патенти и рефлектирачки ленти погодни за индустриско перење. Повеќе џебови погодни за складирање алатки кои го користите при работа.

13.6 Cal/Cm

Патенти од месинг

Удобна, дишлива ткаенина

2

FR61

Резултати од тест со кукла за:

FR61 & FR62

18

Болка (16%) Изгореница од прв степен (0%) Изгореница од втор степен (0%) Изгореница од трет степен (0%) FRONT

BACK

Предвидување на повреда од изгореница 0%

Најдобри резултати при предвидување на повреди од изгореници

204

FR,IW

Multi-Norm јакна со висока видливост

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TИП PB [6] EN ISO 20471 CLASS 3 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV = 13.6 CAL/CM² (HAF = 82%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

2

Bizflame Multi: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 345g Жолта/Темно сина S-3XL

Пример за комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11 CE CAT III

FR14 FR62 + FR61

ARC

Оваа јакна е изработена од Bizflame Multi ткаенина и нуди заштита од повеќе ризици и нуди висока вид ливос т, огноотпорност и антистатичност. Овој удобен артикал нуди заштита од многу ризици како што се ризикот од пламен, хемикалии, електричен лак и заварување. Карак терисики кои го опишуваат се дупли шавови, двојно прештепани р е ф л е к т и р ач к и л е н т и н а ракавите, градите и рамената, два сокриени предни џебови со патенти и рефлектирачки детали.

ARC 3 33 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

ASTM F1959/ F1959M-12

Bizflame - Најдобар во Класата Multi-Standard Заштита


345g Еластичен колан

Оптимална заштита во повеќе опасни средини

Заден џеб Патенти од месинг

Џеб за метар

FR60

Две нивоа на џебови за штитници за колено

Двојни шавови Индустриско перење Огноотпорна Рефлектирачка лента

13.6

ARC

Cal/Cm2

FR62 24 FR,IW

6

206

Multi-Norm панталони со висока видливост

Овие пантолони се направени од иновативната Bizflame Multi ткаенина, која покрива неколку EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1 норми за заштита од повеќе EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 опасности како што се изложеност EN 1149 -5 при заварување, топлина, IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 хемикалии, електричен лак и EN 13034 TИП PB [6] пламен. Има рефлектирачки ленти, EN ISO 20471 КЛАСА 2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV = 13.6 CAL/CM² (HAF = 82%) отвори за штитници на колената, метален патент на предницата, ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА еден заден џеб и два предни џеба со клапна. Bizflame Multi: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 345g Жолта/Темно сина S - 3XL Пример за комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11 CE CAT III

FR14 FR62 + FR61

ARC 3 33 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

ASTM F1959/ F1959M-12

Bizflame - Моќни перформанси - Извонредна удобност

205


345g

Удобна, дишлива ткаенина

Граден џеб Патенти од месинг

Јамки за радио

42mm

12 FR,IW

9

4XL

EN 13034 TYPE 6

ASTM F1959cm² cal/ ATPV 13.6 2 ARC

ARC Multi-Norm комбинезон со висока видливост

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13.6 CAL/CM² (HAF=82%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

Куки и јамки за сигурно прилегање

Овој комбинезон е изработен од иновативната Bizflame Multi ткаенина. Нуди заштита од многу опасности вклучувајќи топлинска заштита, пламен, хемиски производи, електричен лак и заварување. Има дупло прештепани рефлектирачки ленти, скриен метален патент, два скриени џеба на предницата со паспул, скриен страничен џеб и џеб за метар. Артикалот има иновативни отвори за штитници на колената со можност за подесување на две нивоа.

Најдобри резултати при предвидување на повреди од изгореници Резултати од тест со кукла за:

FR60

BACK

Двојни шавови Индустриско перење Огноотпорна Рефлектирачка лента

Болка (21.1%), Изгореница од прв степен (2.6%) Изгореница од втор степен (0.9%) Изгореница од трет степен (0.0%) Предвидување на повреда од изгореница 0.9 %

Две нивоа на џебови за штитници за колено

Извонредни достигнувања: На о в ој и н о в ат и в е н производ му е доделена награда на престижниот BSIF за најдобар производ. Multi-norm ткаенина во комбинација со функционалниот дизајн на облека е резултат на долгогодишно истражување и развој во насока на создавање на водечка облека во индустријата.

Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11 CE CAT III

206

EN 1149-5

3 EN ISO 20471

Bizflame Multi: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 345g Жолта/Темно сина S-4XL

FRONT

EN ISO 11612

5-BE

Cal/Cm2

FR60

85mm

Тројно сошиени шавови 13.6

s1 IEC 61482-2 Clas

EN ISO 11611

FR14 FR60

ARC 3 33 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

Целосна безбедност во опасни средини

ASTM F1959/ F1959M-12


345g

345g Јамки за радио Приспособливи прерамки

Скриено предно закопчување

Патенти од месинг

Хемиски отпорни на пожар

Заден џеб

Џеб за метар

Куки и јамки за сигурно прилегање

Странични џебови

Џеб за метар

Два задни џеба за капа и ракавици

Најдобри резултати при предвидување на повреди од изгореници

Огноотпорна лента која може да се пере индустриски

Две нивоа на џебови за штитници за колено

ARC

13.6

Резултати од тест со кукла за:

Џебови за штитници за колена

FR63 & FR61 13.6

Cal/Cm2

FR63 18 FR,IW

7

Cal/Cm2

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TИП PB [6] EN ISO 20471 КЛАСА 2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13.6 CAL/CM² (HAF=82%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Bizflame Multi: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 345g Жолта/Темно сина S-3XL

Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11 CE CAT III

FR80

Multi-Norm панталони со прерамки со висока видливост

FR14 FR63

ARC 3 33 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

12

9 Болка (20.0%), FRONT BACK Изгореница од прв степен (1.0%) Изгореница од втор степен (0.0%) Изгореница од трет степен (0.0%)

ARC

EN ISO 11612 A1+A2 B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TYPE 6 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13.6 CAL/CM² (HAF=82%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

4XL

Предвидување на повреда од изгореница 0.0%

ASTM F1959/ F1959M-12

Комбинезон Multi-Norm

Bizflame Multi: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 345g Темно сина S-4XL

Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11 CE CAT III

FR14 FR80

ARC 3 33 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034

ASTM F1959/ F1959M-12

Заштитува милиони работници низ целиот свет

207


350g

Велика Британија/САД Определување на големината

Јамки за радио

Информации за ткаенината

BizFlame Plus е развиен и дизајниран со помош на високо квалитетна огноотпорна ткаенина со дополнителни анти-статични својства. Изработен е од 99% памук испреплетен со 1% јаглеродни влакна, 350g. Тешко се кине и е растеглив што овозможува издржливост, додека премиум памукот овозможува одлична удобност. Инхерентни антистатички јаглеродни влакана.

Мажетни со затегач за подесување

Придобивки од облеката

Два задни џеба за капа и ракавици

Bizflame Plus облеките нудат заштита по неколку EN стандарди. Сите Bizflame Plus артикли го исполнуваат стандардот EN ISO 11612 и демонстрираат висок степен на заштита за корисникот. Трипати прешиени нудат цврстина при тешки работни услови, со огоноотпорна лента која обезбедува видливост. Спречуваат таложење на статичката енергија.

Огноотпорна лента која може да се пере индустриски

Најдобри резултати при предвидување на повреди од изгореници

13.6

Резултати од тест со кукла за:

FF50, FR50

FF50 12

Болка (12.3%) Изгореница од прв степен (0.9%) Изгореница од втор степен (0.0%) Изгореница од трет степен (0.0%) FRONT

Предвидување на повреда од BACK изгореница 0.0%

Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11 CE CAT III

208

FR14

FF50

Cal/Cm2

FR,IW

10

ARC 3 33 CAL/CM2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

Aberdeen огноотпорен комбинезон

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1 + A2 EN 1149 НЕМА-5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13.6 CAL/CM² (HAF=82%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Погодни за работа на морските платформи, овие врвни комбинезони се во величини во инчи за совршено прилегање. Сертифицирани според мнозинство интернационални стандарди, овие комбинезони нудат врвна заштита во ризичните работни средини. Bizflame Plus: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 350g Темно сина, Портокалова, Светлосина, Црвена 36”-54”

ASTM F1959/ F1959M-12

Imperial sizing - ДВОЈНА ЗАШТИТА ОД ОПАСНОСТ

Две нивоа на џебови за штитници за колено

ARC

54” 36”


Европски големини 350g

Тројно сошиени шавови Јамки за радио Скриени џебови со патент

Скриен преден дули патент од месинг

Џеб за метар Куки и јамки за сигурно прилегање Два задни џеба за капа и ракавици

Две нивоа на џебови за штитници за колено

13.6

Cal/Cm2

FR50 12 FR,IW

10

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13.6 CAL/CM2 (HAF=82%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Комбинезонот е идеален за потребите на нафтената индустрија. Изработен е од огноотпорна ткаенина со рефлектирачка траки за зголемена видливост. Ги исполнува сите EN стандарди, вклучувајќи ги и тројните шавови, рефлектирачки траки на ракавите, ногавиците и рамената, скриен метален патент на предницата, два џеба со метални патенти на градите. Bizflame Plus: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 350g Темно сина, Светлосина, Бела, Црвена, Сива, Црна, Портокалова,

CE CAT III

Двојни шавови Индустриско перење Огноотпорна Рефлектирачка лента

Анти-статик огноотпорен комбинезон 350гр.

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

6XL XS

ARC

Комбиниран Ebt/ATPV рејтинг

FR10 or FR11 Reg Tall

Navy XS - 6XL M - 3XL

Royal XS - 4XL M - XXL

FR14 FR50 White S - XXL

Red XS - 5XL

ARC 3 33 CAL/CM2 Grey XS - 5XL M - 5XL

Black S - XXL

Orange XS - 5XL S - 3XL

ASTM F1959/ F1959M-12

Достапен женски огноотпорен комбинезон, погледнете на страна 333

209


280g

Јамки за радио

Премиум класа 2 заштита при заварување.

Тројно прешиен за максимална цврстина

Џеб на ракав

Куки и јамки за сигурно прилегање

Џеб за метар

FR28 12 FR,IW

Работнички комбинезон Лесна тежина Антистатичка 280гм EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5

Конструирано со користење лесна високо иновативна огноотпорна BizFlame Plus ткаенина.

Два задни џеба за капа и ракавици

Bizflame Plus: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 280g Темно сина, Портокалова, Црвена, Сива, Црна, Светлосина

10

Најдобри резултати при предвидување на повреди од изгореници

Резултати од тест со кукла за:

FR28

FRONT

BACK

Болка (19.3%) Изгореница од прв степен (0.0%) Изгореница од втор степен (1.8%) Изгореница од трет степен (0.0%) Предвидување на повреда од изгореница 1.8%

5XL XS

Две нивоа на џебови за штитници за колено

Reg Tall

Navy XS - 5XL M - XXL

Orange XS - 4XL M - XXL

Red S - 3XL

Grey S - XXL

Black S - XXL

Royal S - 3XL

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

210

Лесен и комфорен-Безкомпромисна заштита


210g

FR21 18

Огноотпорен екстра лесен анти-статик комбинезон 210гр. EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 НЕМА-5

FR,IW

10

Овај комбинезон е идеален за многу топлите работни средини, особено во поморската индустрија. Изааботен е од екстра лесна иновативна ткаенина која има огноотпорни својства. Bizflame Plus: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 210g Темно сина, Црвена, Каки, Портокалова, Сива, Црна, Светлосина

Јамка (држач) за радио

Џеб на ракав

Лесна заштита од оган

Џеб за метар

4XL XS

Резултати од тест со кукла за:

FR21

Џебови за штитници за колена

Reg Tall

Navy XS - 4XL M - XXL

Red XS - 4XL

Khaki S - 3XL

Orange XS - 4XL M - XXL

Grey S - XXL

Black S - XXL

Royal XS - 3XL

Болка (48.0%) FRONT BACK Изгореница од прв степен (6.0%) Изгореница од втор степен (19.0%) Изгореница од трет степен (0.0%) Предвидување на повреда од изгореница 19.0%

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

Огромен избор на тежини и бои

211


670g

ПОСТАВЕНИ

670g

Прилагодливи ленти со тока

ПОСТАВЕНИ

Скриено закопчување со патент Патенти од месинг Целосно еластичен колан Качулка што се вади

Огноотпорна подстава

Приспособување со помош на врвца на половината

FR59

8 FR

Огноотпорна анти-статик зимска јакна EN ISO 11612 A1+A2 B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5 EN 342 0.321 (M².K/W), 2, X

FR58 12

CE CAT III

FR

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN 342

Најдобро оценета топлинска заштита

Анти-статик огноотпорни зимски панталони со прерамки EN ISO 11612 A1+A2 B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5 EN 342 0.321 (M².K/W), 2, X

Bizflame Plus: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 350g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење 150g Светлосина, Портокалова, Црвена, Темно сина S-3XL

5

212

Скриено закопчување со патент

Bizflame Plus: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 350g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење 150g Светлосина, Портокалова, Црвена, Темно сина S-3XL

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN 342


670g

ПОСТАВЕНИ

620g

Качулка што се вади

ПОСТАВЕНИ

Џеб на ракав

Патенти од месинг

Два нашиени џебови Два нашиени џебови

Џеб за метар

Џебови за штитници за колена

FR53 6 FR

Џебови за штитници за колена

Зимски анти-статик огноотпорен комбинизон EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5 EN 342 0.318 (M².K/W), 2, X

Bizflame Plus: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 350g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење 150g Нормални: Светлосина, Портокалова, Црвена, Темно сина S - 3XL Висок: Портокалова M - XXL

10 CE CAT III

Затегнувач за манжетни со лепенка

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN 342

FR52 8 FR

Поставен анти-статик комбинизон EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5

Bizflame Plus: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 350g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење(огноотпорна вата) 100g Портокалова, Темно сина S-3XL

10 CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

Зимска облека дизајнирана за нафтената и гас индустрија

213


350g

Целосно Нови Огноотпорни Дизајни

Јамки за радио

Информации за ткаенината

Изграден од 99% памук и испреплетена со 1% јаглеродни влакна, овој материјал има огноотпорни и анти-статички својства. Удобноста и трајноста се к лучните карактеристики на оваа колекција.

Два градни џеба кои се затвараат со копче

Придобивки од облеката

BizFlame Plus јакната, пантолоните и пантолоните со прерамки се изработени од високо иновативната Bizflame Plus огноотпорна ткаенина со додадени антистатички карактеристики. Сертифицирани според повеќе меѓународни стандарди овие модели се одлични за потребите на поморската и заварувачката индустрија. Тројно шиени со патент изработен од месинг нудат дополнителна издржливост и трајност.

Резултати од тест со кукла за:

FR55 & FR56 Болка (35.0%), Изгореница од прв степен (2.0%) Изгореница од втор степен (3.0%) Изгореница од трет степен (0.0%)

Предвидување на повреда од изгореница 3.0% FRONT

BACK

Резултати од тест со кукла за:

FR55 & FR57

Затегнувач за манжетни со лепенка

FR55 18 FR,IW

Болка (24.0%) Изгореница од прв степен (1.0%) Изгореница од втор степен (0.0%)

5

Изгореница од трет степен (0.0%)

Предвидување на повреда од изгореница 0.0% FRONT

214

BACK

Два долни џеба кои се затвараат со копче

Bizflame Plus јакна

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13.6 CAL/ CM² (HAF=82%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Bizflame Plus: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 350g Темно сина/Црвена S-4XL Темно сина/Ројал сина S-3XL

Огноотпорна лента која може да се пере индустриски

ARC

Оваа јакна е конструирана со висококвалитетна рефлектирачка лента двојно зашилена за подобрена вид ливос т. Карак терис тики вклучуваат тројно зашиени рабови, ленти со висока видливост на рамениците и рацете, сокриени предни месинг патент, два предни градни џебови со клапна и затворање на затегнувачот. Прилагодливи ракави.

13.6 4XL Cal/Cm

2

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

Bizflame Plus - Стандардот на извонредноста

ASTM F1959/ F1959M-12


350g

350g

Тројно сошиени шавови Граден џеб Патенти од месинг

Заден џеб

Заден џеб

Патенти од месинг

Џеб за метар

Две нивоа на џебови за штитници за колено

Огноотпорна лента која може да се пере индустриски

Затегач за ногавици со лепенка

FR56 24 FR,IW

Bizflame Plus панталони

FR57

ARC

EN ISO 11612 A1+A2, B1,C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13.6 CAL/CM² (HAF=82%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

18 FR,IW

Bizflame Plus: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 350g Нормални: Темно сина/Црвена S-4XL , Темно сина/ Ројал сина S-3XL Висок: Темно сина/Црвена M-XXL

7

7

Bizflame Plus пантолони со прерамки

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13.6 CAL/CM² (HAF=82%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

Bizflame Plus: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 350g Темно сина/Црвена S-4XL Темно сина/Ројал сина S-3XL

13.6 4XL Cal/Cm

13.6 4XL Cal/Cm

2

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

ARC

2

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

Совршен баланс на дизајнот, удобноста и заштитата

215


350g Најдобри резултати при заштита од повреди од изгореници Огноотпорна лента која може да се пере индустриски

Јамки за радио

Информации за ткаенината

Изграден од 99% памук и испреплетена со 1% јаглеродни влакна, овој материјал има огноотпорни и анти-статички својства. Удобнос та и трајнос та се к лучните карактеристики на оваа колекција.

Придобивки од облеката

Два градни џеба кои се затвараат со копче

Џеб за мобилен

BizFlame Plus јакната, пантолоните и пантолоните со прерамки се изработени од високо иновативната Bizflame Plus огноотпорна ткаенина со додадени антис татички карактеристики. Сертифицирани според повеќе меѓународни стандарди овие модели се одлични за потребите на поморската и заварувачката индустрија. Тројно шиени со патент изработен од месинг нудат дополнителна издржливост и трајност.

Резултати од тест со кукла за:

FR25 & FR26 Болка (35.0%), Изгореница од прв степен (2.0%) Изгореница од втор степен (3.0%) Изгореница од трет степен (0.0%)

13.6 Cal/Cm

Предвидување на повреда од изгореница 3.0% FRONT

2

BACK

FR25

Резултати од тест со кукла за:

FR25 & FR27

18 FR,IW

Болка (24.0%) Изгореница од прв степен (1.0%)

5

Изгореница од втор степен (0.0%) Изгореница од трет степен (0.0%)

Два долни џеба кои се затвараат со копче

Куки и јамки за сигурно прилегање

Bizflame Plus јакна

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13.6 CAL/CM² (HAF=82%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Bizflame Plus: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 350g Темно сина, Портокалова S-4XL

ARC Оваа јакна е конструирана со високо видлива рефлектирачка лента двојно зашилена за зголемена издржливост. Карак терис тики вк лучуваат тројно зашиени рабови, ленти со висока видливост на рамениците и рацете, прекриен преден патент од месинг преден , два предни градни џебови со клапна и потисни копчиња. Прилагодливи ракави.

4XL

Предвидување на повреда од изгореница 0.0% FRONT

216

BACK

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

Ненадмината заштита по повеќе перења

ASTM F1959/ F1959M-12


350g

350g

Тројно сошиени шавови

Граден џеб

Патенти од месинг

Патенти од месинг

Заден џеб

Заден џеб

Џеб за метар Џеб за метар

Огноотпорна лента која може да се пере индустриски Две нивоа на џебови за штитници за колено

FR,IW

Cal/Cm2 Пантолони Bizflame Plus

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13.6 CAL/CM² (HAF=82%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

ARC

FR27 18 FR,IW

Bizflame Plus: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 350g Нормални: Темно сина XS-4XL , Портокалова S-4XL Висок: Темно сина , Портокалова M-XXL

7

Затегач за ногавици со лепенка

13.6

13.6

24

Две нивоа на џебови за штитници за колено

Куки и јамки за сигурно прилегање

Cal/Cm2

FR26

Огноотпорна лента која може да се пере индустриски

4XL

7

Bizflame Plus панталони со прерамки

Bizflame Plus: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 350g Темно сина S-3XL Портокалова S-4XL

4XL

XS

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

ARC

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=13.6 CAL/CM² (HAF=82%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

Тројно прешиен за максимална цврстина

217


PRO

Издржува индустриско перење 1 2 3 4 5 6 7 8

Ги задоволува индустриските потреби за перење.

Перете на температура од 75°C - Во машина за сушење на 155°C

340g

Огноотпорна лента која може да се пере индустриски

Информации за ткаенината

Bizflame Ultra се мешавина од 80% памук, 19% FR полиестер и 1% јаглеродни влакна, 340g. Содржината на FR полиестер во Bizflame Ultra обезбедува одлична абразија, спречува стеснување и обезбедува постојаност на бојата. Оваа ткаенина е доволно цврста за да издржи цврстина на индустриски алишта што го прави идеален за крајбрежната индустрија.

100% без метал

Странична еластична половина

340g

Јамки за радио

16

Затегнувач за манжетни со лепенка

Заоблен продолжен заден дел

FR68 18

FR,IW

5

CE CAT III

Cal/Cm2

FR66

Јакна Bizflame Ultra

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1 + A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TИП PB [6] ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 16 CAL/CM2 (HAF 83.7%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Bizflame Ултра: 80% памук, 19% полиестер, 1% јаглеродни влакна 340g Портокалова, Темно сина S-3XL

218

16

ARC

Cal/Cm2

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN 13034 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

24

FR,IW

Две нивоа на џебови за штитници за колено Прилагодлива должина на ногавиците

ARC

Bizflame Ultra Панталони

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TИП PB [6] ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 16 CAL/CM2 (HAF 83.7%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Bizflame Ултра: 80% памук, 19% полиестер, 1% јаглеродни влакна 340g Краток: Портокалова, Темно сина 30-42, Нормални: Портокалова, Темно сина 30-46 Кратки : 29”или 74cm прилагодливи до нормални 31”или 79cmНормални: 31”или 79cm прилагодливи до високи 33” или 84cm

8

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN 13034 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12


340g

340g Јамки за радио

100% без метал Внатрешен џеб со патент

Може да се перат во индустриска машина за перење

Затегнувач за манжетни со лепенка

Дополнителна заштита за активностите со Огноотпорна тежина при носење лента која кога се носат со може да се рамо пере индустриски Две нивоа на џебови за штитници за колено

Две нивоа на џебови за штитници за колено

Прилагодлива должина на ногавиците

Прилагодлива должина на ногавиците

16

18

FR,IW

10

CE CAT III

16

ARC

Cal/Cm2

FR67

Огноотпорна лента која може да се пере индустриски

FR93

Bizflame Ultra панталони со прерамки

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TИП PB [6] ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 16 CAL/CM2 (HAF 83.7%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Bizflame Ултра: 80% памук, 19% полиестер, 1% јаглеродни влакна 340g Краток: Портокалова, Темно сина S-3XL, Нормални: Портокалова, Темно сина S-3XL Кратки: 29”или 74cm прилагодливи до Нормални :31” или 79cmНорамални 31” или 79cm прилагодливи до долги 33” или 84cm

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN 13034 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

ARC

Cal/Cm2 12 FR,IW

10

5XL CE CAT III

Огноотпорен комбинезон Ултра

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 EN 13034 TYPE 6 IEC 61482-2 IEC 6148212 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 16 CAL/CM2 (HAF 83.7%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Bizflame Ултра: 80% памук, 19% полиестер, 1% јаглеродни влакна 340g Портокалова, Темно сина S-5XL Сива, Црвена , Светлосина S-3XL Рег: 31” или 79cm прилагодливи за високи 33” или 84cm

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN 13034 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

219


Придобивки од облеката

Bizflame Ultra е создадена за да ги исполни најтешките услови.

Идеална за индустрии како нафта и гас каде издржливоста е задолжителна, Bizflame Ultra е сертифициранa во голем број на EN стандарди кои обезбедуваат оптимална заштита во голем број опасни ситуации.

Стилови во овој опсег се без метали, со што се минимизира ризикот од статички електрицитет и опасноста од оштетување на површините.

340g

100% без метал

Јамки за радио

Издржува индустриско перење

FR08

Надворешна етикета за стандарди

Огноотпорна лента која може да се пере индустриски

Затегнувач за манжетни со лепенка

FR06

221

16

Cal/Cm2

FR08 18

FR,IW

Двобојна јакна Bizflame Ultra

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TИП PB [6] ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 16 CAL/CM2 (HAF 83.7%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

ARC

Дизајнирана за работа во опасни услови, оваа јакна комбинира стил со перформанси. Специјалната мешавина на огноотпорен полиестер во ткаенината, обезбедува непобедлива издржливост во најтешките услови.

5

Bizflame Ултра: 80% памук, 19% полиестер, 1% јаглеродни влакна 340g Сиво/Светлосина, Светлосина/Сива S-3XL

CE CAT III

220

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN 13034 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

Одлична абразија, собирање и постојаност на бои


340g

340g

100% без метал Странична еластична половина

Издржува индустриско перење

Две нивоа на џебови за штитници за колено

Две нивоа на џебови за штитници за колено Огноотпорна лента која може да се пере индустриски

16 Cal/Cm

2

FR06 24

FR,IW

8

Прилагодлива должина на ногавиците

Прилагодлива должина на ногавиците

16

ARC

FR07 18

FR,IW

Модерен дизајн со издржливи ткаенини, со комбинирање на удобноста и функционалноста. Тврдата ткаенина е доволно цврста за да издржи цврстина на индустриски алишта, задржувајќи ја обликот и бојата во текот на животниот век на панталоните.

ARC

Cal/Cm2

Bizflame Ultra двобојни панталони

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TИП PB [6] ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 16 CAL/CM2 (HAF 83.7%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

Огноотпорна лента која може да се пере индустриски

10

Bizflame Ultra двобојни панталони со прерамки

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TИП PB [6] ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 16 CAL/CM2 (HAF 83.7%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Обезбедува мулти-заштита од голем број опасности, овие панталони со прерамки успешно ги комбинираат удобноста и функционалноста на ткаенината. Содржината на FR полиестер во ткаенината обезбедува одлична абразија, намалување и постојаност на бојата што ја обезбедува долговечноста на овој производ.

Bizflame Ултра: 80% памук, 19% полиестер, 1% јаглеродни влакна 340g Краток: Светлосина/Сива, Сиво/Светлосина 30-42 Нормални: Светлосина/Сива, Сиво/Светлосина 30-46 Кратки: 29”или 74cm прилагодливи на нормални 31”или 79cm Нормални: 31”или 79cm прилагодливи на долги 33” or 84cm

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN 13034 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

Bizflame Ултра: 80% памук, 19% полиестер, 1% јаглеродни влакна 340g Краток: Светлосина/Сива, Сиво/Светлосина S-3XL Нормални: Светлосина/Сива, Сиво/Светлосина S-3XL Кратки: 29”или 74cm прилагодливи Нормални31”или 79cm Нормални: 31” или 79cm прилагодливи на долги 33” или 84cm

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN 13034 IEC 61482-2

ASTM F1959/ F1959M-12

Извршителност во најтешки услови

221


Информации за ткаенината

Придобивки од облеката

Оваа ткаенина е дизајнирана и развиена за да обезбеди заштита од пламен, заварување и анти статичка заштита. Изработена е од 99% памук и 1% јаглеродни влакна, 330г. Јаглеродните влакна се рамномерно распоредени по ткаенината за да се постигне оптимална антистатичка заштита.

КОНСТРУИРАНИ ЗА ИЗДРЖЛИВОСТ

330g

Еластичен колан

330g

Заден џеб

Патенти од месинг

Јамка (држач) за радио Скриен џеб за телефон

Градни џебови

Џеб за метар

FR35 24

4

Jакна Bizflame Pro

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 Bizflame Pro јакната нуди удобност и исклучителна заштита. Функционални карактеристики кои ги поседува се скриен џеб за мобилен телефон и практична јамка за чекан. Bizflame Pro: 99% памук, 1% јаглерод влакна 330g Темно сина, Сива S-3XL

CE CAT III

222

B i z fl a m e P r o к о л е к ц и ј а т а е дизајнирана да нуди ефикасност и добри перформанси во секое време. Овие облеки се независно тестирани и се креирани според барањата на поморската и индустријта за заварување.

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

FR36 24

4

Bizflame Pro панталони

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 Овие солидни панталоните нудат комфор, цврстина и заштита според неколку EN стандарди. Победничките карактеристики вклучуваат удобност, страничен џеб и корисен џеб на задната страна. Bizflame Pro: 99% памук, 1% јаглерод влакна 330g Нормални: Темно сина S-3XL Нормални: Сива S-3XL Висок: Темно сина M-XXL

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

Изворедна заштита - Извонредна вредност


330g

330g

Јамка (држач) за радио Патенти од месинг

Двојно сошиени шавови Граден џеб

Џеб за мобилен

Заден џеб Патенти од месинг

Џеб за метар Мажетни со затегач за подесување

Џеб за метар

Огноотпорна, антистатичка заштита

FR37 24

5

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 Класичните пантолони со прерамки нудат комплетна заштита на долниот дел на телото и градите. Големиот џеб на градите е идеален за чување на алатки и лични работи. Има дупли страничен џеб, заден џеб со капаче и еластична трака на половината за зголмен комфорт Bizflame Pro: 99% памук, 1% јаглерод влакна 330g Темно сина, Сива S-3XL

CE CAT III

FR38

пантолони со прерамки Bizflame Pro

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

15

Комбинезон Bizflame Pro

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149 -5 Со својот дизајн и современ крој, овој модерен комбинезон е дополнување на огноотпорниот ранг. Нудејќи ги сите карактеристики на нашиот победнички Biz 1 комбинезон, овој стил гарантира максимален комфор, перформанси и заштита. Bizflame Pro: 99% памук, 1% јаглерод влакна 330g Темно сина S-3XL

6

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149

Посветени на перформансите

223


330g

Информации за ткаенината

Оваа ткаенина е дизајнирана и развиена за да обезбеди заштита од пламен, заварување и анти статичка заштита. Изработена е од 99% памук и 1% јаглеродни влакна, 330г. Јаглеродните влакна се рамномерно распоредени по ткаенината за да се постигне оптимална антистатичка заштита.

330g

Јамки за радио

Скриен патетнт од месинг на градните џебови

Максимална заштита од бројни опасности

Куки и јамки за сигурно прилегање

Џеб за метар

страничен џеб на ногата

Страничен пристап

Надминување на повеќе EN стандарди

Џеб за метар

Џебови за штитници за колена

Џебови за штитници за колена

FR92 24 FR

Bizflame Pro панталони со висока видливост EN ISO 11612 A1+A2,B1,C1,E3,F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149-5 НЕМА-5 EN ISO 20471 КЛАСА 2

FR90 15 FR

Овој современ дизајн нуди максимум заштита за дуплирање на EN стандардите и загарантиран комфор. Овие високо видливи двобојни пантолони се карактеризираат со џеб за брз пристап на нозете, функционален џеб за метро и два пространи џебови на колковите.

6

9

Bizflame Services комбинезон EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149-5 НЕМА-5 EN ISO 20471 CLASS 3

Овој високо видлив антистатички комбинезон има скриен месинган патент на секој џеб на градниот кош и предниот отвор. Овој комбинезон нуди оптимално решение за оние во сервисна положба. Bizflame Pro: 99% памук, 1% јаглерод влакна 330g Жолта/Црвена S-3XL

Bizflame Pro: 99% памук, 1% јаглерод влакна 330g Жолта/Темно сина S-XXL

CE CAT III

224

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN ISO 20471

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN ISO 20471

Највисоко ниво на заштита од прскање на растопен метал


330g Јамки за радио

Бескомпромисна комбинација на удобност и заштита

BIZ7

Скриено предно закопчување

Мажетни со затегач за подесување

Огноотпорна лента за дополнителна видливост Џебови за штитници за колена

BIZ7 10 FR

Bizflame Pro комбинезон антистатик со висока видливост EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 EN 1149-5 НЕМА-5 EN ISO 20471 CLASS 3

Анти-статик Bizweld Pro комбинизонот со висока видливост ги има сите придобивки од огноотпорните материјали со додадена висока видливост и анти-статик заштита.

8 CE CAT III

Bizflame Pro: 99% памук, 1% јаглерод влакна 330g Жолта/Темно сина S-4XL

4XL

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 EN ISO 20471

Заштита по повеќе стандарди по непобедливи цени

225


Информации за ткаенината

Bizweld е отпорен на пламен, со врвен квалитет на 100% памучната ткаенина. Таа е високо технолошка ткаенина развиена за максимални перформанси, удобност и трајност.

ПОДОБРЕН Оценување на растопен метал

330g

Јамка (држач) за радио

Градни џебови

Скриено предно закопчување

Џеб за мобилен

Мажетни со затегач за подесување Џеб за метар

Резултати од тест со кукла за:

BIZ1

Болка (12.3%) Изгореница од прв степен (0.9 %)

BIZ1 15

6

Изгореница од втор степен (1.8 %) Изгореница од трет степен (0.0%)

FRONT

226

BACK

Предвидување на повреда од изгореница 1.8%

Bizweld Огноотпорен Комбинезон

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=11.2 CAL/CM² (HAF=80.4%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Прогласен за број еден омилен комбинезон во заварувачката индустрија, нашиот најдобро продаван Bizweld™ комбинезон е идеален нудејќи комплетна заштита на работниците изложени на топлина. Широкиот крој обезбедува комфор и дозволува на носителот да работи непречејно додека од друга страна доволниот простор за складирање, централниот џеб и скриениот џеб за мобилен ја чуваат опремата сигурно и безбедно.

6XL

Bizweld: 100% Памук, FR Премаз 330g Црна, Зелена, Сива, Темно сина, Портокалова, Црвена, Светлосина

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611

ASTM F1959/ F1959M-12

ARC Reg Tall

Black XS - 4XL M - 3XL

Број 1 за комплетна заштита при заварување

Green S - 3XL

Grey S - 3XL

Navy XS - 6XL S - 5XL

XS

Orange S - 4XL L - 3XL

11.2

Cal/Cm2 Red XS - 5XL L - 3XL

Royal S - 4XL L - 3XL


Придобивки од облеката

Облеката во Bizweld™ Flame Resistant колекцијата е специјално дизајнирана да гарантира комфор, перформанси и безбедност истовремено обезбедувајќи ефективна функција во секое време. Оваа колекција е ригорозно тестирана за да се исполнат и да се придржува на најновите меѓународни стандарди.

ПОДОБРЕН

Оценување на растопен метал

330g

Јамки за радио Џеб за мобилен

Мажетни со затегач за подесување

Џеб за метар

Скриено предно закопчување

Џебови за штитници за колена

Огноотпорна рефлектирачка лента

BIZ5 15 FR

Работнички комбинезон Bizweld™ Iona FR EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=11.2 CAL/CM² (HAF=80.4%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

Комбинезонот Bizweld Iona FR нуди видлива заштита на корисникот. Паметниот дизајн вклучува огноотпорна рефлектирачка трака на рамената, ракавите и ногавиците, опција за да се вметнат штитници за колена по потреба и доволно џебови за складирање. Многу популарен стил.

8

Bizweld: 100% Памук, FR Премаз 330g Црна, Сива, Темно сина, Портокалова, Црвена, Светлосина

ARC CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611

ASTM F1959/ F1959M-12

Reg Tall

Black S - 3XL

Grey S - 3XL

Navy XS - 5XL M - 3XL

5XL 11.2 XS Cal/Cm Orange XS - 5XL M - XL

Red S - 3XL M - XL

2

Royal S - 3XL

Комбинира исклучителна заштита со неповторливата вредност

227


330g ARC BIZ2 24

3

Bizweld Јакна

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=11.2 CAL/CM² (HAF=80.4%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

11.2

Cal/Cm2

Bizweld Јакната го обезбедува носителот со целодневна заштита и комфор.Карактеристиките вклучуваат дрикери на предниот дел и два џебови со капачиња. Оваа самогасива јакна вклучува скриен џеб за мобилен телефон.

5XL

Bizweld: 100% Памук, FR Премаз 330g Светлосина, Портокалова, Темно сина, Црна

XS

ПОДОБРЕН Оценување на растопен метал

CE CAT III

Reg

Black S - 3XL

EN ISO 11612 EN ISO 11611

Navy XS - 5XL

Orange S - 3XL

Royal S - 3XL

ASTM F1959/ F1959M-12

Мажетни со затегач за подесување

Џеб за метар

BIZ2 Полуеластичен колан

Резултати од тест со кукла за:

BIZ2 & BZ30

Болка (28.9%) Изгореница од прв степен (0.0%) Изгореница од втор степен (4.4%) Изгореница од трет степен (0.9%)

Предвидување на повреда од изгореница 5.3% FRONT

BZ30

Пантолони Bizweld™ EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=11.2 CAL/ CM² (HAF=80.4%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

24

3

XS

Reg Tall

CE CAT III BZ30

11.2 330g

Cal/Cm2

Bizweld: 100% Памук, FR Премаз 330g Светлосина, Портокалова, Темно сина, Црна

5XL

228

BACK

Black S - XXL M - XL

Navy XS - 5XL S - 3XL

Orange S - XXL

EN ISO 11612 EN ISO 11611

Royal S - XXL M - XL

ARC

ПОДОБРЕН Оценување на растопен метал

ASTM F1959/ F1959M-12

Разновидна заштита од пламен и заварување


Огноотпорна рефлектирачка лента

330g Јамки за радио

BZ13

ARC Јакна Bizweld Iona

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 11.2 CAL/CM2 (HAF = 80.4%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

24 FR

3

11.2

Cal/Cm2

Оваа Bizweld Iona јакна нуди врвен комфор, заштита и функционалност. Дизајн карактеристиките вклучуваат скриено затворање, два џебови на градите со преклоп, сокриен џеб за мобилен телефон и отпорни на пламен рефлектирачкии ленти на рамената и ракавите за максимална видливост. Bizweld: 100% Памук, FR Премаз 330g Темно сина, Портокалова S-3XL

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611

ASTM F1959/ F1959M-12

Полуеластичен колан

Мажетни со затегач за подесување

Скриено предно закопчување

Водечки индустриски модели ARC BZ14 24 FR

3

11.2 330g

Панталони Bizweld Iona EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1 + A2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 11.2 CAL/ CM2 (HAF = 80.4%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

Cal/Cm2

Bizweld Iona панталоните нудат зголемена удобност и перформанси. Обезбедувајќи одлични својства при заварување, оваа панталона дава извонредна повеќенаменска заштита од зрачна топлина и распрскувања од стопено железо. Клучните карактеристики вклучуваат странични џебови, џеб за метро и рефлектирачка лента на краевите на нозете. Bizweld: 100% Памук, FR Премаз 330g Портокалова, Темно сина S-3XL

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611

Огноотпорна рефлектирачка лента

ASTM F1959/ F1959M-12

Комплетна заштита за Заварување

229


237g

160g

ДВОЈНА ЗАШТИТА ОД ОПАСНОСТ

Лесна заштита од хемикалии и отпорни на пламен Скриено предно закопчување

8.2

ARC

Cal/Cm2

FR89 24

2

5XL

Подолга во задниот дел

FR69

Кошула Bizflame 88/12

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1 NFPA® 70E NFPA® 2112 ASTM F1506-10A ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 8.2 CAL/CM2 (HAF 69.1%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

24

2

Оваа стилска кошула е лесна и удобна. Максималната заштита е загарантирана со постојаниот отпор на пламен и заштита ARC2 од електричен лак. Задниот дел од кошулата ќе остане на место за целото движење во текот на денот. Практични функции вклучуваат копче на ракавите и џебови на градите со преклоп.

Bizflame Plus кошула EN ISO 11612 A1, B1, C2 EN 1149 -5 EN 13034 TИП PB [6]

Нудејќи поформален изглед, оваа лесна кошула заштитува од топлина, пламен, антистатички и лесни хемиски опасности. Скриениот преден дел на прицврстување го подобрува професионалниот изглед додека истовремено нуди максимална огноотпорна заштита и удобност во текот на целиот ден. Bizflame Plus: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 160g Сина S-3XL

Bizflame 88/12: 88% памук, 12% најлон 237g Сива, Темно сина, Каки S-5XL

CE CAT III

230

EN ISO 11612

ASTM F1959/ F1959M-12

NFPA 2112

CE CAT III

EN ISO 11612

EN 1149

EN 13034

Bizflame - Моќни перформанси - Извонредна удобност


330g

330g

ДВОЈНА ЗАШТИТА ОД ОПАСНОСТ

Приспособливи прерамки

Еластичен колан

ПОДОБРЕН

Оценување на растопен метал

Заден џеб

11.2

11.2

Cal/Cm2

BZ31

Пантолони Bizweld FR Cargo

ARC

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 NFPA® 70E NFPA® 2112 ASTM F1506-10A ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 11.2 CAL/CM2 (HAF = 80.4%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

24

7

Cal/Cm2

BIZ4 24

5

Bizweld: 100% Памук, FR Премаз 330g Сива, Темно сина S-5XL

5XL CE CAT III

Bizweld панталони со прерамки

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=11.2 CAL/CM² (HAF=80.4%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

ARC

Обезбедува комплетна заштита на долниот дел од телото и градниот кош, облеката Bizweld панталони со прерамки е дизајнирана со сигурност и заштита на корисниците . Тие имаат голем џеб напред на градите за носење алатки или лични предмети, а исто така може да се пофали со два странични џебови, заден џеб со заден дел и џебен штит. Прилагодливите еластични ремени нудат максимална удобност и совршено прилегаат. Bizweld: 100% Памук, FR Премаз 330g Темно сина S-3XL

EN ISO 11612 EN ISO 11611

ASTM F1959/ NFPA F1959M-12 2112

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611

ASTM F1959/ F1959M-12

Доверлива заштита за целосен мир на умот

231


330g

330g

Јамка (држач) за радио

ПОДОБРЕН Оценување на растопен метал

Џеб за мобилен

11.2

ARC

Cal/Cm2

BZ12 50 10 Скриено предно закопчување

Џеб за метар

Bizweld кабаница со качулка

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=11.2 CAL/CM² (HAF=80.4%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Дизајнирана да даде максимална заштита и комфор на носителот, нашата Bizweld кабаница ќе помогне да останете заштитени во опасни работни средини. Кабаницата е изработена со врвца за прилагодување за комотно носење од истата ткаенина. Задолжително да се комбинира со соодветен комбинезон или јакна и пантолони.

Заден џеб

Bizweld: 100% Памук, FR Премаз 330g Темно сина Стандардна големина

CE CAT III

Џебови за штитници за колена

11.2

ARC

Cal/Cm2

BIZ6 15

Bizweld Комбинезон со качулка

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=11.2 CAL/CM² (HAF=80.4%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

ПОДОБРЕН

Оценување на растопен метал

EN ISO 11612 EN ISO 11611

ASTM F1959/ F1959M-12

330g

ПОДОБРЕН Оценување на растопен метал

11.2

ARC

Cal/Cm2

BZ11 100 10

2

Bizweld штитници за ракави

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV=11.2 CAL/CM² (HAF=80.4%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Bizweld: 100% Памук, FR Премаз 330g Темно сина-Универзална величина-Пар

Bizweld Комбинезонот со качулка нуди вградена заштита на главата како опција плус на корисникот вклучувајќи џебови на колената за штитници и заден џеб на задникот со клапна.

9

Bizweld: 100% Памук, FR Премаз 330g Темно сина S-3XL

CE CAT III

232

EN ISO 11612 EN ISO 11611

ASTM F1959/ F1959M-12

CE CAT III

EN ISO 11612 EN ISO 11611

Заштитува милиони работници низ целиот свет

ASTM F1959/ F1959M-12


330g

100% памучна ткаенина со уникатна завршна огноотпорна заштита.

Јамка (држач) за радио

Страничен пристап Странична еластична половина

C030 18

4

Работнички комбинезон CE Safe-Welder EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 КЛАСА 1 A1+A2

Идеален избор за работниците кои работат со заварување или во индустриите каде се изложени на голема топлина, затоа што овој комбинезон нуди потполна заштита од тој опсег. Има еластична трака на половната на страничните делови што го прави да биде флексибилен при носењето,а има и многу џебови за чување на алат и лични работи. Safe Welder: 100% памук 330g Темно сина, Црвена, Светлосина, Портокалова,

CE CAT III

Reg Tall

Navy XS - 5XL S - 3XL

Red S - 3XL

Royal S - 3XL

Orange S - 3XL

ПОДОБРЕН

Оценување на растопен метал

5XL XS

EN ISO 11612 EN ISO 11611

Непобедлива вредност - неприкосновени перформанси

233


Дополнителна заштита за тешки заварувачки работни места

Приспособливи врвци

Предна кука и џеб со јамка

SW34

10

Кожна јакна за заварувачи

EN ISO 11611 CLASS 2 A1 Оваа висококвалитетна јакна за заварување е изработена од сплит кравја кожа и се зашива со параарамидна нишка. Таа нуди зголемена заштита на торзото кога се заварува и е дизајнирана да трае и во најтешките средини. Split Cowhide кожа Златно кафеава M-3XL

SW10

Престилка од кожа за заварување

30

EN ISO 11611 CLASS 2 A1

Split Cowhide кожа Златно кафено 91cm X 58cm

EN ISO 11611

EN ISO 11611

SW33 40

Кожна качулка EN ISO 11611 CLASS 2 A1 Обезбедува витална заштита на пределот на главата и вратот. Оваа качулка со врвен квалитет е изработена од волска кожа. Цврстиот материјал е погоден за заварување и при најтешките работни места.

SW20 48

Кожни ракави за заварување EN ISO 11611 CLASS 2 A1

2

Split Cowhide кожа Златно кафеава, една величина

EN ISO 11611

234

Split Cowhide кожа Златно кафено 40cm должина, Еден пар

SW32 40

Кожна покривка за чизми EN ISO 11611 CLASS 2 A1

2 EN ISO 11611

EN ISO 11611

Најдобрите додатоци за заварување на пазарот

Split Cowhide кожа Златно кафеава боја, 31цм


ANTI-STATIC

BIZFLAME ™

FLAME-RESISTANT

280g

Совршен за заштита од пожари во потопла клима

Џеб за радио дизајниран да одговара на сите големини

WILDLAND FIRE Информации за ткаенината

Оваа лесна ткаенина обезбедува ниво на удобност, мекост и управување со влага што го намалува ризикот од топлински стрес во топли средини и е дизајниран да ги заштити од опасностите од пожари на дивината.

Манжетна од плетиво

Придобивки од облеката

Лента за на рамо за видливост високата јака, нудејќи целосна заштита на вратот, со цел да одговараат на сите шлемови Џеб за Радио дизајнирани да одговараат на сите големини Плетени ракави и прилагодување со чичак за да се спречи изложување при работа.

Страничен џеб

ДВОСЛОЈНА заштита за колено

EN 15614: 2007 Тест методи и барања за перформанси за заштитна облека за гасење шумски пожари Овој европски стандард ги специфицира методите на тестирање и барањата за минималните перформанси за заштитната облека, дизајнирана за заштита на телото на корисникот, освен главата, рацете и стапалата, која се користи за гасење шумски пожари и слични активности. Оваа облека не нуди заштита доколку сте заробени во пожар. Овој европски стандард го покрива општиот дизајн на облеката, минималниот степен на перформанси за матерјалот и методите на тестирање за да се одредат овие степени. Овој европски стандард не наоѓа примена во ситуации кога треба да се справувате со пожар во објекти (EN 469 and ISO 11613) или каде што е очекувано високо топлински зрачење (EN 1486), нити пак овој стандард ги покрива облеките за заштита од хемиски, биолошки, електрични или опасности од радијација.

Иновативни, лесни, пламен отпорни ткаенини FR98 15 FR

Огноотпорна рефлектирачка лента

Wildland Fire Комбинезон EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1 EN 15614 EN 1149 -5

Овој комбинезон е совршен за топли временски барања при шумски пожари. Конструиран од лесна високо иновативна огноотпорна ткаенина со специјални карактеристики да го заштити носителот од опасностите поврзани со отворени пожари. Bizflame Plus: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 280g Темно сина S-XXL

Wildland Fire Заштита EN ISO 11612 EN 15614 EN 1149

Испробан и тестиран во најтешки услови

235


СО ПОСТАВА

Бленда на предница

Качулка што се вади Ергономски обликувана качулка

Информации за ткаенината

Внатрешни џебови

Огноотпорен патент

Конструирано од 98% полиестер, 2% карбонски влакна со ПУ облога отпорна на пламен, залепен со 60% Modacrylic, 40% плетена памучна подлога, вкупна тежина 350g. Ткаенината нуди одлична заштита од пламен, хемиски, електричен лак и водоотпорна заштита, додека обезбедува висока видливост дење и ноќе.

Јамка (држач) за радио

Придобивки од облеката

Асортиманот на Modaflame Rain обезбедува највисоко ниво на мулти-заштита оган и лак, како и целосна водоотпорност. Овој асортиман е сертифициран од повеќе глобални безбедносни стандарди. Единствената мешавина од ткаенина обезбедува извонредна заштита со одлични огноотпорни и заштитни хемиски својства, заедно со највисоко ниво на заштита од електричен лак. Освен тоа, флуоресцентната боја комбинирана со рефлектирачка лента му дава на корисникот целосна заштита во ситуации на слаба видливост.

Обликувани ракави

ARC Класа 2

Затегнувач за манжетни со лепенка

Огноотпорна рефлектирачка лента

Интерактивно со:

Шавови залепени со лента

MV70 10 FR

238

ARC

Modaflame Rain: 98% полиестер, 2% јаглеродни влакна обложени со слој од дишлив огноотпорен полиуретан и врзан со 60% Modacrylic, 40% памучна огноотпорна плетена подлога, вкупна тежина 350g 100% Памук, огноотпорна постава 170g Жолта/Темно сина, Портокалова/Темно сина S-XXL

FR30 200

MULTI CE CAT III

236

EN ISO 11612 A1, A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 2 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

Modaflame мултифункционалната јакна за дожд е конструирана од високо квалитетни ткаенини и додатоци. Дизајнирана да ја пружи највисоката заштита комбинирана со висока видливост, отпорност на пламен, отпорност на хемикалии, анти статик, водоотпорна и АRC рангирани особини. Користејќи современ ергономски дизајн, оваа јакна одлично налегнува.

9

MV72

Modaflame Rain Multi Norm Arc јакна

RIS EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471 EN 343

Комбинирана огноотпорна, хемиска, водоотпорна заштита и заштита од електричен лак.

3279


СО ПОСТАВА

2x1

MV70

Прилагодливи ленти со тока

236

Пламен копчето отпорни и zip

2 начини да се носат Функција за отклучување на задниот дел ги претвора во панталони

Огноотпорна рефлектирачка лента

ARC Класа 2 Пред-свиткани колена Џебови за штитници за колена

MV71 Водоотпорен материјал со третман против оган

Прилагодлива должина на ногавиците

MV71 12 FR

Modaflame Rain Multi Norm Arc панталони EN ISO 11612 A1, A2, B1, C1, E3, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 2 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

4

ARC

Modaflame Rain: 98% полиестер, 2% јаглеродни влакна обложени со слој од дишлив огноотпорен полиуретан и врзан со 60% Modacrylic, 40% памучна огноотпорна плетена подлога, вкупна тежина 350g 100% Памук, огноотпорна постава 170g Жолта/Темно сина, Портокалова/Темно сина S-XXL

MULTI CE CAT III

RIS EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471 EN 343

3279

Multi-Norm заштита од ризици

237


Информации за ткаенината

Штитник за брада

ARC Класа 2

Конструиран од 100% полиестер кој е ламиниран на TPU-огноотпорна мембрана и е врзан со 60% Modacrylic, 39% Памук и 1% јаглеродни влакна неутрален огнооотпорен флис, вкупна тежина 350g. Оваа мулти-нормална ткаенина со 3 слоеви е најновата еволуција која нуди одлична заштита од пламен, хемиска, електричен лак и водоотпорна заштита, додека обезбедува висока видливост дење и ноќе.

Јамка (држач) за радио Огноотпорен патент

Овој интерактивен софтшел е целосно компатибилен со MV70, S770 и S779 јакни за надвор

Огноотпорна рефлектирачка лента

MV70 236

Џебови со патент

Приспособување со помош на врвка

S770 246

Затегнувач за манжетни со лепенка

MV72 18 FR

3

Modaflame Multi Norm Arc Softshell јакна EN ISO 14116 ИНДЕКС 3 EN ISO 11612 A1 B1 C2 EN ISO 11611 CLASS 2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 2 EN ISO 20471 CLASS 3 EN 13034 TИП PB [6] RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

Modaflame Softshell: 100% Полиестер 95g ламиниран на TPU огноотпорна мембрана 35g и врзан со 60% Modacrylic, 39% памук и 1% јаглеродни влакна инхерентно огноотпорен флис (220g), вкупна тежина 350g Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина S-XXL

ARC

MULTI CE CAT III

238

S779

Modaflame мултифункционалната софтшел јакна е изградена од високо заштитна 3 слојна softshell ткаенина. Користејќи модакрилни и елементи со јаглеродни влакна, оваа софтшел јакна обезбедува заштита од пламен, хемиска заштита, антистатичка и заштита со висока видливост. Интерактивниот патент овозможува овој софтшел да биде ставен во надворешна јакна за дополнителна изолација ако е потребно.

EN ISO 14116

RIS EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

3279

Multi-Norm интерактивен слоевит систем

240


RAIN

Информации за ткаенината

Во согласност на 7 EN стандардите, оваа ткаенина од 80% Памук, 19% Полиестер, 1% Анти-статик, 380g комбинира долготрајна заштита со супериорен комфор и изглед. Исклучителни заштитни својства пружаат заедно Hi-Vis заштитата и огноотпорната заштита.

Придобивки од облеката

Ергономски обликувана качулка

Оваа мулти-стандардна облека ги задоволува и најстрогите побарувања. Артиклите се водоотпорни,отпорни на хемикалии, огноотпорни,имаат електростатски карактеристики и се високо видливи преку ден и преку ноќ.

СО ПОСТАВА Скриен џеб за телефон

Јамки за радио

Шавови залепени со лента

СО ПОСТАВА

Мулти-норма сертификација

Огноотпорна подстава Внатрешен граден џеб

Додатока на зднината на половината за дополнителна заштита

Тока која лесно се отвара

Шавови залепени со лента Целосно еластичен колан Огноотпорна лента која може да се пере индустриски

Качулка која се приспособува со помош на врвка

FR79 10

7

MULTI CE CAT III

Високо видлива јакна Bizflame Multi Arc EN ISO 11612 A1, A2, B1, C1, E2 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:3 ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА

FR,IW

Прозрачно класа 3:3

Можност за брендирање

Bizflame Multi Rain: 80% памук, 19% полиестер, 1% антистатички јаглеродни влакна, двослојна PTFE ламинација, полиуретански премаз, флоурокарбонски финиш 380g 100% Памук, огноотпорна постава 170g Жолта/Темно сина M-XXL

FR78 12 FR,IW

MULTI

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471 EN 343

Високо видливи работнички трегер пантолони Bizflame Arc

EN ISO 11612 A1, A2, B1, C1, E2 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 КЛАСА 2 EN 343 CLASS 3:3 ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Bizflame Multi Rain: 80% памук, 19% полиестер, 1% антистатички јаглеродни влакна, двослојна PTFE ламинација, полиуретански премаз, флоурокарбонски финиш 380g 100% Памук, огноотпорна постава 170g Жолта/Темно сина M-XXL

CE CAT III

Ногавици со патент EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471 EN 343

Заштита од високо ниво на опасност

239


Информации за ткаенината

Комбинира полиестер 98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна 250g, оваа прозрачна ткаенина нуди максимална заштита според следните стандарди: EN13034, EN ISO 14116, EN1149 and EN343.

ПОСТАВЕНИ

S773

Качулка што се вади

12

EN ISO 14116 ИНДЕКС 3 EN 1149 -5 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1

FR

Јамка (држач) за радио

Џеб за мобилен

Bizflame високо видлива водоотпорна и огноотпорна антистатик бомбер јакна за дожд

Внатрешен граден џеб

Bizflame Rain: 98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење 100g Жолта XS-5XL Портокалова XS-4XL

4

5XL

MULTI

XS

CE CAT III

EN ISO 14116

RIS EN 1149 EN 13034 EN ISO 20471

Качулка која се приспособува со помош на врвка Огноотпорна рефлектирачка лента

Пристап за штампа

ПРОЗРАЧНО КЛАСА 3:3

СО ПОСТАВА

S779 12

25.2 Cal/Cm

FR

2

Bizflame Rain Multi-Protection јакна со висока видливост

EN ISO 14116 ИНДЕКС 3 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-1 PANEL TEST (САМО НА ТКАЕНИНАТА): ATPV=25.2 CAL/CM² (HAF=90.3%) (БЕЗ ФЛИС) EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:3 Bizflame Rain: 98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g Отстранлива огноотпорна постава од флис 350g Портокалова/Темно сина S-3XL Жолта/Темно сина XS-4XL

ARC

4XL XS

5

ПОДОБРЕН

Нови интерактивни патент додатоци

FR30 200

240

CE CAT III

EN ISO 14116

MV72 238

Може да се носи со интерактивен флис FR30 или со интерактивен Softshell MV72 ( се продава оделно) RIS

EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

3279

EN 343

Целосен патент околу отстранливата постава од флис

MULTI

3279

EN 343


Kачулка која може да се спакува

ПОДОБРЕН

ПОСТАВЕНИ

EN 14058 Сертификација на ладни средини

Јамка (држач) за радио

Фиксна огноотпорна постава од вата S778 12 FR

Џеб за мобилен

Bizflame дишлива, огноотпорна, анти-статик јакна за дожд со висока видливост

EN ISO 14116 ИНДЕКС 3 EN 1149-5 НЕМА-5 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:1 EN 14058 CLASS 3 Bizflame Rain: 98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење 100g Портокалова XS-5XL , Жолта XS-6XL

4

6XL XS

MULTI CE CAT III

EN ISO 14116

RIS EN 1149 EN 13034 EN ISO 20471

ЛЕСНА

3279

EN 343 EN 14058

СО ПОСТАВА

Kачулка која може да се спакува Јамка (држач) за радио

Скриен џеб за телефон

ПРОЗРАЧНО КЛАСА 3:3

S774 12

Bizflame јакна за дожд, лесна и со висока видливост

EN ISO 14116 ИНДЕКС 3 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-1 PANEL TEST (САМО НА ТКАЕНИНАТА): ATPV=25.2 CAL/CM² (HAF=90.3%) EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:3 Нов вреден производ во нашиот Multi-Protection ранг. S774 јакната е лесна, без постава и со сите функционални карактеристики и бенефити.

FR

4

Bizflame Rain: 98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g Портокалова, Жолта S-3XL

25.2

Cal/Cm2

Внатрешен граден џеб

MULTI CE CAT III

EN ISO 14116

ARC

Манжетна од плетиво

RIS EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

3279

EN 343

Најдобриот избор за огноотпорна заштита

241


СО ПОСТАВА Додатока на зднината на половината за дополнителна заштита

ПОСТАВЕНИ Тока која лесно се отвара

Скриен џеб за телефон

Целосно еластичен колан

Внатрешен граден џеб

Шавови залепени со лента

Ногавици со патент

S776 18 FR

Bizflame Rain Hi-Vis Antistatic FR елек

25.2

EN ISO 14116 ИНДЕКС 3 EN 1149 -5 EN 13034 TИП PB [6] EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

Одличен додаток на Bizflame Rain рангот, овој мултифункционален елек ги нуди сите заштитни карактеристики на другите парчиња облека од овој ранг, вклучувајќи сокриен џеп за мобилен телефон со storm клапна за лесен пристап и ватирана огноотпорна постава за максимална заштита и комфор.

4

Cal/Cm2

S782 18 FR

Bizflame Rain: 98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење 100g Жолта, Портокалова S-3XL

242

EN ISO 14116

MULTI RIS

EN 1149 EN 13034 EN ISO 20471

EN ISO 14116 ИНДЕКС 3 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-1 PANEL TEST (САМО НА ТКАЕНИНАТА): ATPV=25.2 CAL/CM² (HAF=90.3%) EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:3

3279

Прозрачно класа 3:3

Bizflame Rain: 98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g Портокалова/Темно сина, Жолта/ Темно сина M-XXL

MULTI CE CAT III

ПРОЗРАЧНО КЛАСА 3:3 Bizflame Rain високо видливи работнички пантолони со мулти-заштита

CE CAT III

Безкомпромисна изолациска заштита

EN ISO 14116

ARC

RIS EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

3279

EN 343


СО ПОСТАВА

ПРОЗРАЧНО КЛАСА 3:3

Целосно еластичен колан

Тока која лесно се отвара

Тока која лесно се отвара

Додатока на зднината на половината за дополнителна заштита

Ногавици со патент

Ногавици со патент

25.2

Cal/Cm2

S780 24 FR

4XL CE CAT III

Bizflame пантолони за дожд без постава со висока видливост антистатик и огноотпорни EN ISO 14116 INDEX 1 EN 1149 -5 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 1 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:3

S781 18 FR

Bizflame високо видливи огноотпорни антистатик панталони за дожд со постава EN ISO 14116 ИНДЕКС 3 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-1 PANEL TEST (САМО НА ТКАЕНИНАТА): ATPV=25.2 CAL/CM² (HAF=90.3%) EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 1 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:3

Bizflame Rain: 98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз 250g Жолта S-4XL Портокалова S-3XL

Bizflame Rain: 98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g Жолта S-3XL Портокалова M-3XL

MULTI

MULTI EN ISO 14116

RIS EN 1149 EN 13034 EN ISO 20471

3279

EN 343

CE CAT III

EN ISO 14116

ARC RIS

EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN ISO 20471

3279

Неприкосновена огноотпорна заштита

EN 343

243


ПОСТАВЕНИ

Качулка што се вади

Јамки за радио

Џеб за мобилен

Комбинирана висока видливост, огноотпорна, хемиска, антистатична и водоотпорна заштита Водоотпорен со залепени шевови

S775 8

Bizflame Rain Multi комбинезон со висока видливост EN ISO 14116 ИНДЕКС 3 EN 1149 -5 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

FR

4

Повеќе џебови

Комбинезон за премиум заштита комбинирајќи високовидлива, огноотпорна, отпорна на хемикалии, антис татичка, водоотпорна и прозрачна заштита. Дизајниран специјално за нафтената и индустријата за гас, овој комбинезон има многу карактеристики, како што се: Целосни предни клапни против бура со прицврстивање на допир за максимум заштита од сите елементарни непогоди, целосно поставена, спакувана капа за максимум комфор и флексибилност, два големи карго џебови за складирање и скриен телефонски џеб за дополнително прилагодување, странични отвори со патенти на ногавиците за полесно облекување, рефлектирачка лента на рамената за максимална видливост и заштита. Bizflame Rain: 98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење 100g Жолта/Темно сина, Портокалова/Темно сина S-3XL Огноотпорна рефлектирачка лента Ногавици со патент за лесно монтирање врз работата чизми

MULTI CE CAT III

244

EN ISO 14116

RIS EN 1149 EN 13034 EN ISO 20471

3279

EN 343

Целосна безбедност, целосна заштита


ПОСТАВЕНИ Kачулка која може да се спакува

Јамка (држач) за радио

Огноотпорна рефлектирачка лента

Ребрести ракави

Бленда на предница

S785 12

FR

Bizflame антистатик огноотпорна јакна за дожд

EN ISO 14116 ИНДЕКС 3 EN 1149 -5 EN 13034 TYPE 6 EN 343 CLASS 3:1 EN 14058 CLASS 3 Оптимална заштита се нуди од оваа антистатичка јакна. Отпорноста на пламен, заедно со извонредните својства како дишливост и отпорност на вода, осигурува дека оваа облека е погодна за мулти-ризични средини. Bizflame Rain: 98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење 100g Темно сина, Светлосина, Црвена S-3XL

4 CE CAT III

EN ISO 14116

EN 1149 EN 13034

Водоотпорни со високи перформанси, огноотпорна заштита

MULTI

EN 343 EN 14058

IONA верзија од нашата најдобро продавана огноотпорна јакна

245


СО ПОСТАВА Kачулка која може да се спакува

ПОДОБРЕН Нови интерактивни патент додатоци

СО ПОСТАВА

ПРОЗРАЧНО КЛАСА 3:3

Јамки за радио Додатока на зднината на половината за дополнителна заштита

25.2

Скриен џеб за телефон

Cal/Cm2

Целосен патент околу отстранливата постава од флис

Шавови залепени со лента Шавови залепени со лента

Внатрешен граден џеб

Затегнувач за манжетни со лепенка

Качулка која се приспособува со помош на врвка

S770

Можност за брендирање

Bizflame јакна за дожд со повеќе заштити

EN ISO 14116 ИНДЕКС 3 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-1 PANEL TEST (САМО НА ТКАЕНИНАТА): ATPV=25.2 CAL/CM² (HAF=90.3%) (БЕЗ ФЛИС) EN 13034 TYPE 6 EN 343 CLASS 3:3

12 FR

Ногавици со патент

Оваа водоотпорна, дишлива јакна нуди заштита во повеќе опасни средини. Отстранливата огнотпорна постава од флис нуди дополнителна топлина во екстремни временски услови. Bizflame Rain: 98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g Одстранлива флис постава со патент 350гр. Темно сина S-3XL

5

S771 18

ARC

FR30

MV72

200

CE CAT III

246

EN ISO 14116

EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN 343

238

MULTI

Bizflame огноотпорни панталони за дожд со мулти заштита

EN ISO 14116 ИНДЕКС 3 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-1 PANEL TEST (САМО НА ТКАЕНИНАТА): ATPV=25.2 CAL/CM² (HAF=90.3%) EN 13034 TYPE 6 EN 343 CLASS 3:3

FR

Може да се носи со интерактивен флис FR30 или со интерактивен Softshell MV72 ( се продава оделно)

Огноотпорна рефлектирачка лента

ARC CE CAT III

Bizflame Rain - Испробано и верно решение

EN ISO 14116

Bizflame Rain: 98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g Темно сина S-4XL

4XL

EN 1149 IEC 61482-2 EN 13034 EN 343

MULTI


ЛЕСНА

Качулка што се вади

ПОСТАВЕНИ

Водоотпорни и дишливи со залепени шевови

ПРОЗРАЧНО КЛАСА 3:3

Јамки за радио

Бленда на предница Шавови залепени со лента

Внатрешен граден џеб

Тока која лесно се отвара

Додатока на зднината на половината за дополнителна заштита

Затегнувач за манжетни со лепенка

Двоен украсен пластичен патент

S783 12

Огноотпорна рефлектирачка лента

Bizflame огноотпорна бомбер јакна за дожд со мулти заштита EN ISO 14116 ИНДЕКС 3 EN 1149 -5 EN 13034 TYPE 6 EN 343 CLASS 3:1

FR

S772 24 FR

EN сертифицирана, оваа водечка отпорна на пламен јакна во индустријата е идеален за мултиризик средини. Удобноста обезбедува совршено решение за секојдневно носење во студени, влажни и опасни услови. Bizflame Rain: 98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз 250g 100% Памук, огноотпорна постава 170g 100% Полиестерско огноотпорно полнење(огноотпорна вата) 100g Темно сина S-6XL

4

Странична еластична половина

Bizflame огноотпорни панталони за дожд со мулти заштита без постава EN ISO 14116 INDEX 1 EN 1149 -5 EN 13034 TYPE 6 EN 343 CLASS 3:3

Овие лесни панталони, кои овозможуваат кожата да дише се идеални како надворешен слој во опасни услови. Лентата отпорна на пламен обезбедува подобрена видливост при слаба осветленост. Bizflame Rain: 98% и 2% анти-статички јаглеродни влакна, прозрачен, полиуретански премаз 250g Темно сина S-XXL

6XL CE CAT III

EN ISO 14116

EN 1149 EN 13034 EN 343

MULTI

CE CAT III

EN ISO 14116

EN 1149 EN 13034 EN 343

Огноотпорна рефлектирачка лента Ногавици со патент

MULTI

Екстремна заштита за екстремни услови

247


Информации за ткаенината

Изработен од огноотпорна, со PU премаз, полиестерска ткаенина 260g. Ова лесно и идржливо Sealtex™ Flame одело е дизајнирано да понуди полна заштита при неповолни временски услови и опасност од оган.

Придобивки од облеката

Сертифицирано според EN ISO 14116, EN1149, EN13034 и EN343 со EN ISO 20471 опција. Лесен и флексибилен материјал со заварени шавови кој обезбедува заштита дури и при најекстремни услови за работа. Материјалот е траен и еластичен со својства за лесно одржување што овозможува подолго време облеката да биде чиста и удобна.

Комплетна водоотпорна заштита Висока технологија на флексибилна ткаенина

Целосно еластичен колан

ПОДОБРЕН Приспособување со помош на врвца на половината

Двоен украсен пластичен патент

Качулка

Заварени водоотпорни шавови

Ногавици со затегач за подесување

Мажетни со затегач за подесување

FR46 24

2 CE CAT III

248

FR47

Jакна Sealtex Flame EN ISO 14116 INDEX 1 EN 1149 -5 EN 13034 TYPE 6 EN 343 CLASS 3:1

24

Sealtex Flame пантолони EN ISO 14116 INDEX 1 EN 1149 -5 EN 13034 TYPE 6 EN 343 CLASS 3:1

Sealtex Flame колекција: 100% Полиестер, FR & Antistatic, полиуретански премаз 240g Темно сина S-3XL

EN ISO 14116

EN 1149 EN 13034 EN 343

Sealtex Flame колекција: 100% Полиестер, FR & Antistatic, полиуретански премаз 240g Темно сина S-3XL

CE CAT III

EN ISO 14116

EN 1149 EN 13034 EN 343

Sealtex Flame колекција - Ткаенина водечка во индустријата


HI-VIS

Максимална заштита од оган, вода и ветар ПОДОБРЕН

Топлински залепена EN ISO 20471 рефлектирачка лента за дополнителна видливост

Двоен украсен пластичен патент

Приспособување со помош на врвца на половината

Целосно еластичен колан

Заварени водоотпорни шавови

Качулка

Мажетни со затегач за подесување

Ногавици со затегач за подесување

FR41 24 FR

CE CAT III

FR43

Jакна Sealtex Flame со висока видливост

EN ISO 14116 INDEX 1 EN 1149 -5 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1

24 FR

Sealtex Flame колекција: 100% Полиестер, FR & Antistatic, полиуретански премаз 260g Портокалова S-3XL Жолта XS-5XL

2 EN ISO 14116

Топлински залепена EN ISO 20471 рефлектирачка лента за дополнителна видливост

EN 1149 EN 13034 EN ISO 20471 EN 343

5XL

Панталони со висока видливост Sealtex Flame EN ISO 14116 INDEX 1 EN 1149 -5 EN 13034 TYPE 6 EN ISO 20471 CLASS 1 EN 343 CLASS 3:1

Sealtex Flame колекција: 100% Полиестер, FR & Antistatic, полиуретански премаз 260g Жолта S-5XL , Портокалова S-3XL

5XL

XS

CE CAT III

EN ISO 14116

EN 1149 EN 13034 EN ISO 20471 EN 343

Обезбедува моќни огоноотпорни перформанси

249


Structural Fire Suits Solar Fire Suit може да издржи високи нивоа на топлина за кратки периоди на време без да изгори и затоа ги минимализира процентите на изгоренци на телото кога сте изложени на топлина и пламен. Solar Structural Fire Suits ткаенините имаат три слоја: надворшен слој, влажна бариера, и топлинска бариера, сите за различна функција. Надворешниот слој штити од повреди од оган и изгореници предизвикани од спроводноста на топлина. Влажната бариерата го штити од навлегување на водата и овозможувајќи внатрешната влага да излезе надвор. Слоевите се чуваат суви за да се избегне преносот на топлината во конвективни начин од надворешниот слој преку слоевите на кожата. Внатрешниот термички слој нуди заштита против топлината од близината на пламенот. Меѓу секоја од овие слоеви се џебовите на воздух и заедно со слоевите на ткаенина, тие ќе помогнат на корисникот и понатаму да се изолира од екстремни средини и од пожари.

3000 Информации за ткаенината

Nomex® надворешниот слој е конструиран од 60% Nomex® и 40% Lenzing® FR Viscose 260gm. Дишливата и водоотпорна бариера против влага е составена од 50% FR полиестерска плетенина, 50% PU мембрана, 85gm. FR термалниот слој е составен од FR неткаен арамиден филц ватиран со 50% aramid, 50% viscose, 260gm.

Xf2 Xr2 Y2 Z2

EN 469

FB30 251

Придобивки од облеката

Nomex® / Lenzing® FR Viscose надворешниот слој е сама по себе огноотпорна ткаенина која е отпорна на топлина, абразија, со нагласена постојаност на бојата и ги заштитува внатрешните компоненти. Прозрачната PU мембрана штити од надворешна пенетрација на вода, истовремено дозволувајќи телесната температура да излезе надвор. Неткаениот термален слој го задржува воздухот за да обезбеди зголемена термална заштита, а внатрешниот плетен дел заштитува од топлина, од близина до пламен.

EN 469: 2005 Заштитна облека за пожарникари

Овој европски стандард ги специфицира минималните степени за заштитна облека која се носи при гасење на пожари и слични активности. Костимите ќе обезбедат заштита за торзото, вратот, рацете и зглобовите, нозете при гасење пожари. Широк преклоп помеѓу јакната и пантолоните кој ќе овзможи леснина ви движењето.

Ширење на пламен за пренос на топлина (Пламен) Пренос на топлина (зрачење) Резидуална Сила Отпорност на топлина затегнувачка цврстина Сила на кинење Мокрење Отпорност Промена на

димензиите Отпорност од навлегување на течни хемикалии Отпорност на вода и пенетрација на пареа Ергономски барањата за видливост-Рефлексивност на целата облека (опционално)

FB31

Објаснување на стандардот EN469 Level 2 Пожарникарски одела е повисока услов за структурни гаснење на пожар и се користи од страна на професионални обучени пожарникари. Level 2 Мора да содржат водоотпорна бариера Xf2 Xr2 Y2 Z2

250

EN 469

Сите пожарникарски одела од Level 2 ќе бидат означени како што следува: • • • •

Xf2 Level 2 - Тест за перформансите при топлина: Пламен Xr2 Level 2 – Тест за перформансите при топлина: Зрачење Y2 Level 2 - Отпорност од продирање вода Z2 Level 2 – Отпорност од продирање водена пареа

251


605g

3000

Nomex® / Lenzing® огноотпорна вискоза 260gm

Xf2 Xr2 Y2 Z2

EN 469

CERTIFIED

Огноотпорна ткаенина со полиуретанска мембрана

Structural Fire Suits

Огноотпорна неплетена Огноотпорна арамид вискоза

Прерамки дизајнирани да лежат удобно на рамената

Патент кој лесно се отвара

Џеб за радио дизајниран да одговара на сите димензии

Плетени ракави со јамка за палецот

Anti-wicking лента Затегнувач за манжетни со лепенка

FB30 6

FR,IW Xf2 Xr2 Y2 Z2

EN 469 CE CAT III

Долни предни џебови кои се копчаат со чичак

FB31

3000 Пожарникарска Јакна EN 469 НИВО 2

FB30 Пожарникарската јакна е конструирана користејќи Цврста Nomex ткаенина со високи перформанси. Карактеристиките вклучуваат месинган патент на предница со брзо откопчување, ниски предни џебови со рамка на дрикер за закачување на ракавици и плетени манжетни со отвори за палец за да ги задржи ракавите на место. Nomex®/ Lenzing® FR Viscose 260g Блокада за влага: FR плетена ткаенина со PU мембрана, 85g Топлински слој: FR неплетена Внатрешен топлински слој:FR Арамид вискоза, 260g Темно сина S-4XL

4XL

DuPont™, Nomex® и Kevlar® се заштитни трговски марка на E.I. du Pont de Nemours и Company.

6

FR,IW Xf2 Xr2 Y2 Z2

EN 469 CE CAT III

3000 Пожарникарски Пантолони EN 469 НИВО 2

Дизајнирани да го заштитат долниот дел на телото, Solar FB31 пантолони се конструирани користеќи ги високите перформанси на Nomex цврстата ткаенина. Дизајнот овозможува висока слобода на движење. Карактеристиките вклучуваат шав во долниот дел кај препоните, фиксни прерамки, ластик странично во појас и под шлицот. Nomex®/ Lenzing® FR Viscose 260g Блокада за влага: FR плетена ткаенина со PU мембрана, 85g Топлински слој: FR неткаена Внатрешен топлински слој: FR Арамид вискоза, 260g Темно сина S-4XL

4XL

Произведени во Европската унија

251


КОЛЕКЦИЈА РАБОТНА ОБЛЕКА Колекциите работна облека нудат шир ок спек т ар на диз ајни и додатоци погодни за мног у нам ени. Се корис тат сам о тк аенини со најдо бар кв а литет и те хники на израб отка кои гарантираат удобнос т и безбеднос т. Тес тирани да ги из д рж ат с т р о г и те б ар ањ а о б л ек ат а е внимателно дизајнирана и произведена з а да се обезбе ди оптима лен ква литет по најдобра цена.

T601 71

110+

Иновативни стилови на работна облека

КОЛЕКЦИИ • HOLSTER POCKET РАБОТНА ОБЛЕКА • PORTWEST TEXO™ • PAINTERS PRO • ACTION MULTI POCKET • KINGSMILL COTTON STRETCH РАБОТНА ОБЛЕКА • COMBAT

252

• • • • • • •

TRADEGUARD™ ХЕМИСКИ KINGSMILL STANDARD МАНТИЛ КОМБИНЕЗОН IONA™ SPECIALIST


6

Клучни трајни ткаенини за работна облека

KINGSMILL

TM

COTTON

KINGSMILL

TM

COTTON STRETCH

KINGSMILL

TM

KINGSMILL

TM

270

P O LY  C O T T O N

P O LY E S T E R STRETCH

KINGSMILL

TM

COTTON RICH

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

S TA N D A R D

Portwest Cotton е достапен во пет тежини 190гр, 260гр, 280гр, 305гр и 350гр. Ткаенината не се собира и одлично ја задржува својата боја. Долгите влакна користени во процесот на ткаење обезбедуваат цврста и стабилна ткаенина со квалитетен финиш. Оваа ткаенина има UPF рејтинг 50+ , што значи дека блокира 98% од UV зраците кои паѓаат врз облеката.

TX20 TX11

Kingsmill™ Cotton Stretch е премиум памучна стреч ткаенина. Мешавината од 98% памук и 2% еластин обезбедува врвен комфорт и флексибилност. Високата содржина на памук дава изнворедна мекост, а додадениот еластан овозможува лесно движење. Овој материјал има UPF рејтинг од 50+ за да блокира 98% од УВ зраците. Kingsmill™ е со состав 65% полиестер, 35% памук и е достапна во четири тежини: 300г, 245г, 210г и 190г. Ткаенината гарантира високи перформанси и максимум комфорт. Начинот на ткаење на предивата овозможува одлична отпорност на пилинг како и пријатност на допир. Материјалот не се собира и не ја губи бојата. Со UPF рејтинг 50+ блокира 98% од UV зраците. Ткаенината Kingsmill е направена со употреба на рециклиран полиестер каде што е можно

KS54

Најновата ткаенина на Portwest Kingsmill™ Polyester Stretch е направена од 93% полиестер, 7% eластан 270г. Оваа мешана ткаенина овозможува леснотија во движењето и комфор при активна употреба. Ткаенината обезбедува техничка супериорност со висока пропустливост, отпорност на влага и брзо сушење. UPF заштитата од 50+ ќе блокира 98% од УВ зраците.

Kingsmill Cotton Rich ткаенината е составена од 60% памук, 40% полиестер 245g. Оваа мешавина обезбедува одличен комфор и практичност. Високата содржина на памук ја прави Kingsmill Cotton Rich ткаенината ултра мека на допир и гарантира дека се пере добро на 60 степени. Полиестерот овозможува трајност и својства на упивање на влагата. Оваа ткаенината има UPF рејтинг од 50+ па ги блокира 98% од UV зраците кои паѓаат врз облеката.

TX33 TX32 S232

Kingsmill Standard ткаенината е составена од 65% полиестер, 35% памук и доаѓа во две варијанти 245g/m2 и 300g/m2. Овој состав овозможува издржливост, заштита и одлична удобност кај корисникот. Ткаенината има UPF рејтинг од 50+ што значи дека блокира 98% од UV зраците. Kingsmill Standard е изработен со високи спецификации и е одличен избор за сите работни облеки.

KINGSMILL, PORTWEST TEXO, TRADEGUARD И IONA СЕ ТРГОВСКИ МАРКИ НА PORTWEST.

Водечки ткаенини за работна облека

253


Повеќе џебови

Мулти функционални холстер џебови

T602 256

Тројно сошиени шавови Џебови за штитници за колена

Колекција Holster Pocket развиена за занаетчии, се сос тои од неколку стилови кои ги пока ж уваат најдобрите диз ајни, конс трукции и перформанси во рамките на колекцијата на работни облеки во Портвес т. Се користи избор на премиум ткаенини и напредни техники за

T602

254

г р а д е њ е, г а р а н т и р а јќ и и з б о р, удо б н о с т и к р ајна т р ајн о с т на носителите. Облеките се тес тирани за да се осиг урат дека ќе издржат с троги мерки на секојдневно носење.

- модерен дизајн - холстер џебови со лесен пристап - појачани на колената за супериорна заштита - конструирани за слобода на движењето - долготрајни со двојни шевови за дополнително појачување

Идеален за различни употреби


300g

Еластичен стегач на внатрешната страна од коланот

Тројно сошиени шавови

Двојно сошиени шавови

270g

Висок заден појас

Странична еластична половина

Преден D - прстен Висечки џебови

Џеб за смартфон

Двоен џеб за метро

Повеќе џебови Две нивоа на џебови за штитници за колено

Жолта/Темно сина Портокалова/Темно сина Жолта/Црна

T501

PW 3

Портокалова/Црна

DX440

PW3 Holster работнички панталони со висока видливост

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) ANSI/ISEA 107-2015 ДОПОЛНИТЕЛНО КЛАСА E EN 14404 TYPE 2 НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО ШТИТНИЦИТЕ ЗА КОЛЕНА S156)

18

11

18

DX4 панталони со отстранлив Холстер џеб

EN 14404 TYPE 2 НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО ШТИТНИЦИТЕ ЗА КОЛЕНА S156) Kingsmill: 93% Полиестер, 7% Еластан 270g Контрастна ткаенина: 65% Полиестер, 35% Памук Ripstop Weft Stretch 235гр, појачување на колената 88% најлон, 12% еластан 275г. Појачување на колена: 88% Најлон, 12% Eластан 275гр. Metro сина, Металик сива, Црна

16

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер Oxford 600D, 210g Портокалова/Црна, Жолта/Црна, Портокалова/Темно сина, Жолта/Темно сина **Регистриран дизајн на Европската заедница

RIS 3279

656

CM

EU

FR

CM

EU

FR

28 - 48

72 - 124

44 - 64

36 - 60

28 - 48

72 - 124

44 - 64

36 - 60

28 - 48

P O LY  C O T T O N

S156

INCH

INCH

KINGSMILL

TM

SHORT: 29” (74CM)

300

KINGSMILL

TM

REG: 31" (79CM) ADJUSTABLE TO 33" (84CM)

REG: 31" (79CM) ADJUSTABLE TO 33" (84CM)

Гратис пар штитници за колена вклучени со PW3 работнички панталони

72 - 124

44 - 64

270

Рефлектирачка лента

Прилагодлива должина на ногавиците

P O LY E S T E R

36 - 60

STRETCH

S156

656

Гратис пар штитници за колена вклучени со DX4 панталони

255


300g

280g

Еластичен стегач на внатрешната страна од коланот

Широки гајки на појас за пошироки ремени

Еластичен стегач на внатрешната страна од коланот Висечки џебови

Висечки џебови

Џеб за смартфон

Страничен џеб со патент

Рефлектирачка лента

Џеб за метар Двоен џеб за метро

Предсвиткани колена

Две нивоа на џебови за штитници за колено Шиено со конец со контрастна боја Прилагодлива должина на ногавиците

Прилагодлива должина на ногавиците

PW 3

12

EN 14404 TYPE 2 НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО ШТИТНИЦИТЕ ЗА КОЛЕНА S156)

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

256

18

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер Oxford 600D 210g Црна, Темно сина / Црна, Светло сива/Црна *Регистриран дизајн на Европската заедница

300

18

T702

PW3 Holster работнички панталони

S156

656

9

WX3 Holster панталони

EN 14404:2004+A1:2010 TYPE 2 НИВО 0 (КОГА СЕ КОРИСТИ ВО КОМБИНАЦИЈА СО ШТИТНИЦИТЕ ЗА КОЛЕНА S156)

Kingsmill Canvas : 65% Полиестер, 35% памук Canvas Peach Finish 280g Персиска сина, Металик сива *Регистриран дизајн на Европската заедница

REG: 31" (79CM) ADJUSTABLE TO 33" (84CM)

REG: 31" (79CM) ADJUSTABLE TO 33" (84CM)

INCH

CM

EU

FR

INCH

CM

EU

FR

28 - 48

72 - 124

44 - 64

36 - 60

28 - 48

72 - 124

44 - 64

36 - 60

44 - 64

36 - 60

44 - 64

36 - 60

SHORT: 29” (74CM) 28 - 42

72 - 124

KINGSMILL

TM

Гратис пар штитници за колена вклучени со PW3 работнички панталони

280

T602

CANVAS

S156

656

SHORT: 29” (74CM) 28 - 42

72 - 124

Гратис пар штитници за колена се вклучени со WX3 панталоните


330g

14 џебови

Еластичен стегач на внатрешната страна од коланот

Два задни џеба

300g

Анти шок ткаенина за дополнителна заштита на мобилниот телефон KS15 Полуеластичен колан

Два задни џеба

Двоен џеб за метро

Џеб за метар

Џебови за штитници за колена

Џебови за штитници за колена

24

14

KS15

Tungsten холстер панталони Одлични работнички пантолони изработени од цврста Oxford ткаенината и засилени на критичните места кои се склони на абење. Овие удобни панталони се и три пати прештепани, имаат висечки футрола-џебови, џебови за штитници на колената и други џебови за чување на потребниот прибор и телефон. 65% полиестер, 35% памук 330g Нормални: Црна 30-44 Висок: Црна 32-40

24

13

Slate Holster панталони Овie панталони се фантастичен прилог на колекцијата Holster Pocket . Изработени со користење на нашата 300g Kingsmill ткаенина,овие Slate панталони нудат дополнителна цврстина и отпорност на абразија. Победничките карактеристики вклучуваат монтажни џебови, џебови за штитници на колено, јамка за чекан и брендирање со низок профил. Џебот на мобилниот телефон е направен со анти-шок ткаенина и може да се приспособат на новите димензии на паметни телефони. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g Нормални: Црна, Темно сина S-3XL Висок: Црна, Темно сина M-XXL

KINGSMILL

TM

300

KS14

P O LY  C O T T O N

Паметни карактеристики во комбинација со врвни ткаенини

257


245g

300g

Непобедлива вредност Заден џеб

Двојно сошиени шавови

Висечки џебови

Два нашиени џебови

Висечки џебови

Рефлектирачка лента

Џебови за штитници за колена

Тројно сошиени шавови

C720

TX32

Панталони Tradesman Holster

30

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Нормални: Црна, Графитно сива 28-46 Висок: Црна 32-40

9

Dresden Holster панталони

24

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер 600D ткаенина 210g Темно сина/Светло сина, Светло сина/Темно сина, Графитно сива/Црна, Црна/Темно сива S - 3XL

TM

P O LY  C O T T O N

258

KINGSMILL

TM

300

KINGSMILL

245

15

P O LY  C O T T O N

Трајна работна облека за тешки услови


Еластичен стегач на внатрешната страна од коланот

300g

300g

Еластичен стегач на внатрешната страна од коланот

Отстранлив Holster џеб

Тројно сошиени шавови

Отстранлив Holster џеб

Двоен џеб за метро Џеб за смартфон

PW 3

PW345 24

PW343

PW3 Кратки работни панталони со холстер џебови

24

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер Oxford 600D 210g Црна, Светло сива/Црна 30 до 42 (76cm/108cm) *Регистриран дизајн на Европската заедница

11

PW 3 PW3 Кратки панталони со холстер џебови и висока видливост EN ISO 20471 CLASS 1

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер 600D ткаенина 210g Портокалова/Црна, Жолта/Црна 30”/76см до 42”/108см

9

P O LY  C O T T O N

КРАТКИ ПАНТАЛОНИ -БЕЗ ХОЛСТЕР ЏЕБОВИ

PW349 PW3 Работни кратки панталони Црна, Светло сива/Црна

KINGSMILL

TM

300

TM

300

КРАТКИ ПАНТАЛОНИ -БЕЗ ХОЛСТЕР ЏЕБОВИ

KINGSMILL

P O LY  C O T T O N

PW348 PW3 Hi-Vis кратки панталони Портокалова/Црна, Жолта/Црна

Еластичен стегач на внатрешната страна од коланот

280g

245g

Џебови со патент

Kingsmill Canvas : 65% Полиестер, 35% памук Canvas Peach Finish 280g Металик сива, Персиска сина 28 до 42 (76cm/108cm)

24

KINGSMILL

TM

280

7

CANVAS

KS18

WX3 Кратки панталони 36

Granite кратки панталони со холстер џебови Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Црна/Светла сива S-XXL

10 KINGSMILL

TM

245

T710

P O LY  C O T T O N

Идеално за работници во топли климатски зони

259


245g Џеб за мобилен

Portwest Texo колекцијата на работничка облека е изработена од ткаенина мешавина од 60% памук, 40% полиестер, 245г. Артиклите се дизајнирани да даваат беспрекорен комфорт и практичност. Нежната на допир памучна ткаенина е создадена да игледа добро и да дава одлична удобност при носењето. Големата застапеност на памук осигурува добро перење и на 60 степени, додека полиестерот го продолжува векот на траење.Portwest Texo ткаенината гарантира дека ќе ги одбие 98% од UV зраците кои ќе паднат на артикалот.Различните бои кои стојат на располагање овозможуваат одлично прилагодување на корпоративните бои на облеката.

Џеб на ракав

Отстранлив џеб за идентификација

TX10 24

Јакна Portwest Texo Contrast Оваа јакна во модерни контрасни бои која е практична и издржлива. Многубројните разноводни карактеристики вклучуваат џеб на задната страна за капа и ракавици и чичак трака за прилагодување на ракавите.

12

60% памук, 40% полиестер 245g Сива, Светлосина, Темно сина, Крем, Црна

Странична еластична половина

260

4XL XS

KINGSMILL

TM

245

Затегнувач за манжетни со лепенка

COTTON RICH

Reg

Grey XS - 4XL

Royal S - 3XL

Navy XS - 4XL

Epic Khaki Black S - 3XL XS - 3XL

Portwest Texo - Ултимативно решение за работна облека


245g Полуеластичен колан

TX11

Portwest Texo Contrast панталони Овие модерни cotton rich панталони се дизајнирани да дадат оптимален комфор и функционалност.Одличните додатоци вклучуваат 9 џеба, џебови за штитници за колена, еластичен колан на половината,кука и јамка за прикачување.

24

9

KINGSMILL

TM

245

60% памук, 40% полиестер 245g Сива, Светлосина, Темно сина, Крем, Црна

COTTON RICH

Два нашиени џебови

Џебови за штитници за колена

4XL

Затегач за ногавици со лепенка Reg Tall

Grey XS - 4XL M - XXL

Royal S - 3XL M - XXL

Navy XS - 3XL M - XXL

Epic Khaki Black XS - 3XL XS - 3XL M - XXL M - XXL

XS

Голем избор на извонредни бои

261


Памучна ткаенина за врвна удобност

245g

Два задни џеба

Џеб за мобилен

Еластичен колан

Џебови за штитници за колена

TX12 24

Богатата памучна ткаенината Portwest Texo која креира комфорно и практично парче облека. Пантолоните со прерамки обезбедуваат комплетна заштита на целиот долен дел на телото и нозете. Карактеристиките вклучуваат скриен џеб на пластронот, џебови за штитници на колената и страничните џебови. Ногавиците се регулираат си чичак трака.

10

4XL

KINGSMILL

TM

245

60% памук, 40% полиестер 245g Црна, Крем, Светлосина, Темно сина, Сива

COTTON RICH

262

Затегач за ногавици со лепенка

Portwest Texo Contrast работни панталони со прерамки

Најразновидната колекција на пазарот

Reg Tall

Black XS - 4XL M - XXL

Epic Khaki Royal S - 3XL S - 3XL M - XXL

Navy XS - 4XL M - XXL

Grey XS - 4XL M - XXL

XS


245g Скриено закопчување со патент

Отстранлив џеб за идентификација

Џеб за мобилен

Еластичен колан

Големи џебови

Џебови за штитници за колена

TX15 24

Работнички комбинезон Portwest Texo Contrast Овој комбинезон обезбедува комфор и целосна заштита. Исклучителните карактеристики вклучуваат џебови за појачување на колената, прилагодување на ракавите со чичак трака и многубројни џепови. 60% памук, 40% полиестер 245g Црна, Темно сина, Сива S-3XL

KINGSMILL

TM

245

14

FC60

PW69 432

637

COTTON RICH

Милиони продадени парчиња облека

263


245g Два нашиени џебови

Комбинира функција и стил TX20 265

Полуеластичен колан

TX14

48

Кратки пантолони Portwest Texo Contrast Ги имаат сите карактеристии како и производот TX11, овие кратки пантолони го обединуваат изгледот со функционалноста. Имаат еластична трака во појасот за подобро движење. 60% памук, 40% полиестер 245g Каки, Светлосина, Црна, Темно сина, Сива, XS-XXL

7

XXL XS

264

KINGSMILL

TM

245

TX14

COTTON RICH

Искомбинирајте ги стиловите за совршена униформа


210g 195g

TX20

Граден џеб

Странични отвори за вентилација

TX22 72 12

1

Portwest Texo Contrast маица. Достапни во избор на популарни контрасни бои, оваа модерна маица изгледа и стои одлично. Врвниот материјал го зачувува својот изглед и по многубројните перења.

TX20 48

1

65% полиестер, 35% памук 195g Црна, Темно сина, Сива S - 3XL

TX11 261

Polo маица Portwest Texo Contrast Дизајнирана за комфор и издржливост, оваа модерна поло маица е погодна за широка употреба. Врваната ткаенина нема да се рашири или избледе, зачувувајќи го својот изглед после многубројни перења. 65% полиестер, 35% памук 210g Црна, Темно сина, Сива XS - 4XL

4XL XS

Идеални за корпоративно брендирање

265


ПОСТАВЕНИ

425g

Џеб за мобилен

Со постава од специјален изолациски слој да обезбеди екстра топлина во ладни услови. Удобна и лесна овозможува леснина во движењето на работното место. Доаѓа со големи џебови, модерен и се нуди во повеќе бои.

Џеб на ракав

Целосно поставена TX18 18

12

Работничка јакна Portwest Texo Contrast - со постава Оваа јакна има топла постава, идеална за зима или ладни временски услови. Многубројните џепови обезбедуваат сигурно складирање. Други практични елементи се еластичен појас и јамки за прилагодување на манжетните.

KINGSMILL

TM

245

60% памук, 40% полиестер 245g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 120g Црна, Темно сина S-XXL , Сива S-3XL

COTTON RICH

266

Фантастично задржување на топлина

Повеќе џебови


18

9

Portwest Работички пантолони, со постава Ги нудат истите карактеристики како и производот TX11, само што имаат дополнителна топлинска подстава за поладните временски услови. 60% памук, 40% полиестер 245g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 120g Сива, Темно сина, Црна S-XXL

TX17

ПОСТАВЕНИ 12

425g

10

KINGSMILL

TM

245

TX16

COTTON RICH

Работнички трегер пантолони Portwest Texo Contrast - со постава Овие панталони со трегери има постава за дополнителна топлина и обезбедуваат леснотија во движењето во студени средини, а не изгледаат гломазно. Неколкуте џебови ги прават TX17 практичен избор. 60% памук, 40% полиестер 245g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 120g Сива, Темно сина, Црна S-3XL

Полуеластичен колан

Џебови со утоплување Два нашиени џебови

Скриени џебови со патент

Џеб за мобилен

Џеб за мобилен

Еластична задница за леснотија на движење Два нашиени џебови

Џебови со утоплување

Џебови за штитници за колена

Затегач за ногавици со лепенка

Идеален за користење во ладни средини

267


ФЛИС

Мек луксузен полар флис за максимална удобност и топлина TX40 18

3

Двобоен флис Portwest Texo Heavy Portwest Texo флисот изгледа и стои добро. Идеален е за облека која се носи и на отворено и на затворено. Овој модел е изработен од истиот високо квалитетен флис со анти-пил доработка. 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 400g Црна, Сива, Темно сина XS-4XL

4XL XS

SOFTSHELL Џеб за мобилен

Напредна Triple Dry мембрана технологија (3L) TX45 24

3

Portwest Texo Softshell (3L) Модерна и динамична, оваа јакна со две бои е фантастичен додаток на популарната Portwest Texo колекција. Задниот дел е подолг за одлична заштита. Има повеќе џебови со патент за сигурност на предметите кои се чуваат. 94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g, Вкупна тежина: 310g Црна, Сива S-3XL

268

Најдобро оценет, најпродаван, за сите сезони


475g

ПОСТАВЕНИ

ЗИМСКА ЈАКНА Рефлектирачка лента

Џеб за мобилен

TX30

Затегнувач за манжетни со лепенка Џеб со страничен отвор

TX30 12

8

Јакна за дожд Portwest Texo Contrast EN 343 CLASS 3:1

Водоотпорноста и исклучителната трајност се клучни карактеристики на оваа победничка јакна. Дизајнот е комплетиран со квалитетна доработка и целосно внимавање на сите детали.

TX11 261

100% Полиестер, Ripstop, PVC премаз 250g 100% Полиестер 55g 100% Полиестер 170g Сива S-XXL

Трајни Ripstop ткаенини Portwest Texo - Глобално водечка колекција на работна облека

269


245g Штитник за брада

Дизајнирана за разновидна употреба на работното место, Portwest Texo Sports колекцијата е современа, оригинална и многу погодна за корисниците кои го ценат квалитетот и остриот дизајн. Оваа координирана колекција на стилски екстериери е достапна во голем број на контрастни комбинации од нашата доверлива Kingsmill ткаенина, 65% полиестер 35% памук 245g.

Главните додатоци вклучуваат :

Рефлектирачка лента

Ергономски дизајн;предно отворање што го намалува триењето околу брадата и вратот. Комфортни скроени панели; кои ја намалуваат фрикцијата од шевовоите на осетливите места. Претходно обликување на лактите и колената за комфор и намалување на стресот. Штитници за патенти; го чува заедно корисникот и околината. Нископроофилни патенти; Патент кој превенира оштетување на мазните површини. Двострани патенти

TX60

Претходно оформен дел за лакт

TX60 24

4

Oxford полиестер отпорен на абразија

Јакна Tagus TX60 артикалот е дизајниран да се справи со стресот и напорот на секојдневна употреба на работното место. Многу се цврсти и со мала тежина, а обезбедуваат практичност и безбедност.

KINGSMILL

TM

245

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Графитно сива, Црна S-3XL

P O LY  C O T T O N

270

Максимален Стајлинг, Максимални Перформанси


245g

245g Еластичен заден дел

Цврсти и трајни за тешки задачи Преден D - прстен

Полуеластичен колан

патент заштитници

Држач за чекан Преден D - прстен

Нашиен џеб

Двоен џеб за метро

Џебови за штитници за колена Џебови за штитници за колена

Рефлектирачка лента

24

TX62

Панталони Danube Панталоните TX61 се цврсти и издржливи кои даваат чувство на релаксираност кога ги носите.Овозможуваат слобода во движењето,а еластичната половина обезбедува комфорт. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Нормални: Графитно сива, Црна S-3XL Висок: Црна S-3XL

KINGSMILL

TM

245

9 P O LY  C O T T O N

24

8

Панталони со прерамки Rhine Модерни панталони со прерамки кои се идеални за сите индустриските активности. Направени се од издржливата Kingsmill ткаенина, гарантираат цврстина и удобност со функционални карактеристики. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Графитно сива, Црна S-3XL

KINGSMILL

TM

245

TX61

P O LY  C O T T O N

Остар дизајн и перформанси

271


PORTWEST TEXO 300 КОЛЕКЦИЈА Највисоко оценети Por t wes t Te xo 30 0 колек цијат а е си лна и цвр с т а, идеална за корисниците кои сакаат екс тра и з д р ж л и в о с т. И з р а б о т е н а е о д п о п у л а р н а т а K ingsmill p oly- cot ton 30 0 г ткаенина која гарантира м акс и м а л н и п е р ф о р м а н с и. О в аа кол е к ц ија н уд и м о д е р н а к о м б и н а ц и ј а н а д в е к л а с ич н и б о и со неколк у совр ем ени функции к ако што се р е флекс паспули и троен штеп.

TX33

TX36

272

275

273


300g

Достапни со одличен избор на корпоративни бои

Двојно сошиени шавови

Рефлектирачка лента

Мажетни со затегач за подесување

Џебови со патент

TX33 24

5

Рефлектирачка лента за зголемена видливост

Hamburg јакна Оваа Hamburg јакна нуди топлина, практичност и модерен дизајн.Има големи џебови во кои може да се сместат новите smart телефони и дополнителни џебови со патенти за екстра безбедност. Има рефлекс паспул и прилагодливи манжетни на ракавите.

KINGSMILL

TM

300

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g Светло сина/Темно сина, Графитно сива/ Црна, Темно сина/Светло сина

P O LY  C O T T O N

Reg

Epic Royal/ Dark Navy S - 3XL

Graphite Grey/ Dark Navy/ Black Epic Royal S - 3XL S - 3XL

Цврста ткаенина со одлични перформанси при перење

273


Копчање со копчи

300g

Еластичен колан

Стилски и удобен крој

Држач за чекан

B195 412

Двоен џеб за метро Џеб за мобилен

Џебови за штитници за колена

TX32

TX32 24

Dresden Holster панталони Овие појачани панталони се модерни и издржливи. Цврстата Oxford ткаенина е позиционирана на местата изложени на абразија и нуди екстра издржливост. Со тројните рабови и многубројните џебови овие панталони се одличен избор за широка употреба. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g 100% Полиестер 600D ткаенина, 210g Црна/Темно сива , Темно сина/Светло сина, Светло сина/Темно сина , Графитно сива/Црна

KINGSMILL

TM

300

15

P O LY  C O T T O N

274

Водечки европски дизајн

Black/ Dark Navy/ Graphite Epic Royal Grey Reg S - 3XL S - 3XL

Epic Royal/ Dark Navy

Graphite Grey/Black

S - 3XL

S - 3XL


300g

300g Копчање со копчи

Еластичен колан

Држач за чекан

Држач за чекан

Двоен џеб за метро Џеб за мобилен

Џеб за мобилен Џебови за штитници за колена

Џебови за штитници за колена

4XL XS

TX36 24

Рефлектирачка лента

4XL

Панталони Munich TX36 работничките пантолони се модерни и практични со современ изглед.Изработени се од цврста 300г ткаенина која гарантира отпорност на абразија и цврстина. Неколкуте практични џебови овозможуваат сигурно чување.

11

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g Црна/Темно сива , Темно сина/Светло сина, Светло сина/Темно сина, Графитно сива/Црна

TX39 24

12

Панталони со прерамки Bremen Работничките панталони со прерамки Bremen се најцврстите панталони кои можете да ги изберете.Имаат тројни прештепи и цврста ткаенина од 300г која е одлична и издржлива комбинација. Имаат лесно странично копчање и обезбедуваат голема слобода во движењето и комплетна разновидност.

P O LY  C O T T O N

Black/ Graphite Grey Reg XS - 3XL Tall

Dark Navy/ Epic Royal/ Epic Royal Dark Navy

Graphite Grey/Black

XS - 3XL

XS - 4XL S - 3XL

KINGSMILL

TM

XS - 3XL

300

KINGSMILL

TM

300

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 300g Светло сина/Темно сина, Графитно сива/Црна

P O LY  C O T T O N

Epic Royal/Dark Navy Reg S - 3XL

Graphite Grey/Black S - 4XL

Квалитет,Стил и Функционалност

275


260g Џеб за смартфон

Придобивки на ткаенината

Оваа премиум памучна ткаенина е изработена со користење на специјални влакна со долга сечка, кои создаваат силен, но мек материјал со одличен отпор на пилинг. Влагата брзо се апсорбира, што му овозможува на корисникот да се чувствува поладно, посува и поудобно. Ткаенината целосно ја задржува формата и има одлични својства за задржување на боја.

Џеб на ракав

Придобивки од облеката

Portwest Texo Cotton е колекција која користи две контрастни бои. Прикладна за повеќе потрошувачи нуди исклучителен дизајн кој е идеален избор за униформа. Врвната памучна ткаенина нуди комфор а ергономијата на дизајнот дозволува слобода на движење. Големи џебови

Скриено закопчување со патент

24

7

Krakow Jакна Оваа современа јакна е дизајнирана да се справува со најпребирливите работи. Долготрајна и практична, ги има сите карактеристики за да обезбеди комфор и функционалност. Победничките карактеристики вклучуваат пространи ниски џепови за топлење на рацете и обилно складирање, можност за странично прилагодување и hook & loop прилагодливи манжетни. 100% Памук 260g Темно сина/Ројал сина, Црна/Црвена, Графитно сива/Црна S - 3XL

KINGSMILL

TM

COTTON

276

100% Памук за извонредна удобност и трајност

260

CW10

Затегнувач за манжетни со лепенка


260g

260g

Еластичен колан

Два задни џеба

Еластична задница

Два нашиени џебови

Двоен џеб за метро

Џеб за метар

Двојно сошиени шавови

Џебови за штитници за колена

Џебови за штитници за колена

Затегач за ногавици со лепенка Затегач за ногавици со лепенка

9

Овие Poznan панталони нудат врвен комфор на корисникот. Перфектни за многу активности, корисните карактеристики вклучуваат еластичност во грбот и џебови за штитници на колената. Многубројните џепови овозможуваат сигурно складирање, а дуплите рабови додават издржливост на овој победнички модел. 100% Памук 260g Темно сина/Ројал сина, Црна/Црвена, Графитно сива/Црна S - 3XL

24

11

Панталони со прерамки Warsaw Овој модел ги има сите победнички карактеристики како многубројни џепови и еластичност во струкот.Современиот изглед и стилски дизајн креира модерен модел погоден за многу професии. 100% Памук 260g Темно сина/Ројал сина, Црна/Црвена, Графитно сива/Црна S - 3XL

KINGSMILL

TM

COTTON

KINGSMILL

TM

260

24

CW12

Poznan панталони

260

CW11

COTTON

Дизајн против гребење - без истакнати копчиња или патенти

277


Оваа колекција за карактеризира со модерен и свеж изглед. Portwest Painters Pro има многубројни додатоци и дополнителни појачувања на одредени места од Oxford ткаенина како и повеќе џебови за алати и мобилен телефон. Употребени најквалитетните ткаенини за изработка овие облеки го задржуваат изгледот по секое перење и можат да се носат во комплет или одделно и се идеална работна облека за вистински професионалци.

PRO

PAIN ERS

210g

Бленда на предница Ткаенина отпорна на абразија

245g

Џебови со патент

Граден џеб

Ребрести ракави

Странични џебови

48

1

Затегнувач за манжетни со лепенка

Поло маица Painters Pro Оваа современа поло маица е совршено дополнување на колекцијата Portwest Pro. Се карактеризира со ребраста плетена јака и плетени манжетни и џеб на градите за дополнителна фукционалност на работното место.

KS55 24

Painters Pro Јакна Оваа стилски јакна е кул, удобна и практична. Совршена за сите работи за боење и молерисување, функциите вклучуваат кука и јамка за прилагодување на манжетните и појасот, Oxford ткаенина за отпорност на абразија и заштитени џебови.

4

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Бела/Сива M-XXL

65% полиестер, 35% памук 210g Бела/Сива S-XXL

KINGSMILL

TM

245

KS51

P O LY  C O T T O N

Видете други модели во Painters Pro колекцијата B210

278

410

B195

412

PJ20

282

Разновидна работна облека за различни професионалци


245g KS54

Painters Pro панталоните изгледаат чисто и практично вклучувајќи ги сите функционални карактеристики. Новиот современ slim fit изглед ја креира современата привлечност на овај артикал, а контрасните делови од Oxford ткаенина придонесуваат за одлична отпорност на абење и го комплетираат модерниот изглед.

24

10

KS56

Painters Pro панталони 24

11

Еластичен заден дел

Painters Pro панталони со прерамки

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Бела/Сива S-3XL

245

TM

Повеќе џебови

О в ој м о д е л г и и м а си т е карактеристики кои ги очекувате од модерни пантолони со прерамки со современ изглед. Имаат голем џеб на напред и еластична лента во половината за екстра комфор.

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Бела/Сива XS-3XL

KINGSMILL

245g

KINGSMILL

TM

245

P O LY  C O T T O N

P O LY  C O T T O N

Два нашиени џебови Лесни со јамка за чекан Со контрасни џебови Два нашиени џебови

Двоен џеб за метро

Повеќе џебови

Двоен џеб за метро

Рефлектирачка лента Рефлектирачка лента Рефлектирачки лепенки

Џебови за штитници за колена

KS54

KS56

Ногавици отпорни на абразија Oxford Полиестер

Oxford Contrast нуди максимална заштита од абење

279


PRO

PAIN ERS

305g

100% памук за удобност и издржливост S810

Еластични прерамки

4XL

Изработени од 100% претходно испран памук за заштита од дамки од боја. Карактеристиките на оваа функционална облека вклучуваат: џеб на платката, простран торба џеб на предницата, штитници на колената и странични џебови. Тука треба да се вброи и еластичната лента на грбот и пластичните некорозивни токи на прерамките.

24

XS

џеб со патент

Панталони со прерамки Bolton Painters

8

KINGSMILL

TM

305

100% Памук, 3111, претходно собран 305g Бела XS-4XL

COTTON

B195 412

Џеб на платката Два нашиени џебови Двоен џеб за метро

Нашиен џеб

8 џебови за обемно складирање Џеб за метар

S791

Повеќе џебови Џебови за штитници за колена

S791

Иновативни повеќеслојни џебови за алати и четки и еластична лента на грбот дава слобода при движењето и комфорно прилегање. Вклучува и два џеба позади. Овој производ е победник на годината.

36 S810

8

280

100% Памук, 3111, претходно собран 305g Бела S-XXL

KINGSMILL

TM

440

305

FW33

Кратки пантолони Painters

COTTON

Апсорбирачка ткаенина за максимална заштита од протекувања


PRO

PAIN ERS

305g

305g S817

Панталони Painters Модерни и еластична половина со обложен џеб за мобилен телефон и пенкало. Има џебови за штитници на колената, странични џебови, како и џеб за метар, со што ги задоволуваат сите потреби на работниците, при тоа обезбедувајќи комплетна удобност.

24

8

KINGSMILL

TM

305

100% Памук, 3111, претходно собран 305g Нормални: Бела XS-4XL Висок: Бела XS-3XL

COTTON

Повеќе џебови

Полуеластичен колан

КОПЧАЊЕ СО КОПЧИ

4XL XS

Заден џеб

Џеб за метар

Повеќе џебови Странична еластична половина

S827 6

100% Памук, 3111, претходно собран 305g Бела S-XXL

Претходно собрана памучна ткаенина

305

TM

Јакна Painters Додатоците во оваа модерна јакна вклучуваат слоевит џеб за телефон на градите и дел за пенкала.Еластичната половина овозможува екстра комфор и леснотија во движењето

24

KINGSMILL

Затегнувач за манжетни со лепенка

COTTON

Идеални за работа со боење и молерисување

Џебови за штитници за колена

Удобна заштита

281


PJ PJ 2 2

4x1

Џеб на ракав

2

Ракави кои се вадат со патент

Џеб за мобилен

3

Се претвора во изолиран елек

Странични џебови

1 Надворешна јакна PJ20 Јакна со две бои Pilot 12

6

4 282

5XL Поставата може да се отстрани

XS

Ребрест колан

Ребрести ракави

Оваа современа, со две бои јакна е стилска и практична. Разновидните карактеристики вклучуваат:можност ракавите да се вадат со патенти,има повеќе џебови, отстранливо крзно и јака. Доработка за водоотпорност на надворешната ткаенина придонесува за привлечност на овој безвременски модел. 60% памук, 40% полиестер, водонепропуслив 240g 100% Полиестер 50g 60% памук, 40% полиестер, водонепропуслив 240g Црна/Сива, Бела/Сива, Темно сина/Ројал сина XS - 5XL

Врвно удобна со крзнена подстава јакна 4 во 1


Мобилна крзнена постава со патент и крагња

4x1

PJ 2

Водонепропустлива ткаенина

2

Ракави кои се вадат со патент

3

Се претвора во изолиран елек

4

Поставата може да се отстрани

Џеб за мобилен

1 Надворешна јакна PJ10 Јакна Pilot 12

6

5XL XS

Ребресто плетена манжетна

Ребрести ракави

Овој модел е достапен во класични монотони бои.Разновидните карактеристики вклучуваат отстранливи ракави со патент, многубројни џепови, мобилна крзнена постава и јака.Водоотпорната надворешна ткаенина додава дополнителен модерен изглед на овој модел за сите сезони. 60% памук, 40% полиестер, водонепропуслив 240g 100% Полиестер 50g 60% памук, 40% полиестер, водонепропуслив 240g Црна , Темно сина, Црвена XS - 5XL

Екстремно разновидни модели за сите сезони

283


245g

ACTION M U L T I

P O C K ET

Придобивки од облеката

Врвна функционалност и чувство на удобност нуди колекцијата Action. Овие модели се направени од Kingsmill ткаенина и вклучува многу џебови кои се затвараат со патент за сигурност. Секој Action модел на пантолони се комбинира со Action јакната.

Џебови за штитници за колена

56” 26”

S887 24

11

Работнички пантолони Action Супериорен комфор и функционалност ја формираат потребата од Action пантолоните.Тајната на популарноста на овој модел е извонредната вредност, големиот избор на бои и величини. Изработени се од мешавина на полиестер и памук со многу џебови со патенти и појачување во пределот на задникот и колената со опција за додавање на штитници за колена.Вистински лидер на пазарот. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Црна, Темно сина, Сива

Достапни во 4 големини

29”• 74cm •Short

34”• 86cm • Tall

31”• 79cm • Reg

36”• 92cm • XTall

284

11 џебови за обемно складирање

KINGSMILL

245

Grey TM

P O LY  C O T T O N

Short Reg Tall XTall

28 - 46 30 - 42

Dark Navy 28 - 48 26 - 56 28 - 52 30 - 44

Black 30 - 44 26 - 56 28 - 48 30 - 44


ACTION M U L T I

245g

245g

P O C K ET

Џеб за мобилен

Два нашиени џебови со патент

Преден D - прстен

Џеб на ракав

Полуеластичен колан

Џебови со патент

Џеб за мобилен

4XL XS

Странична еластична половина

6

Оваа блуза е совршен додаток во колекцијата Action.Модерните и функционални карактеристики вклучуваат многу џебови и еластична трака странично во половината. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина, Црна S-3XL

36

9

Кратки пантолони Action Овие популарни кратки пантолони нудат џебови кои се доста големи за да се чуваат многу работи, а цврстината е потврдена со дуплите прештепи. Има еластична трака во коланот за поголема слобода во движењето. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Црна XS-4XL , Темно сина S-4XL

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

KINGSMILL

TM

245

24

S889

Работничка блуза Action

245

S862

P O LY  C O T T O N

Непобедливи квалитет и цена

285


Лесни и перфектни за топли климатски услови

ACTION M U L T I

P O C K ET

245g

160g

Странична еластична половина Тројно сошиени шавови

Два задни џеба

Два нашиени џебови со патент

Џебови со патент Скриено закопчување со патент

Странични џебови

страничен џеб на ногата

AntiScratch дизајн

Шиено со конец со контрастна боја

KS12 24

11

S787

Работнички пантолони Chrome Овие популарни Action пантолони ги обезбедуваат сите класични карактеристики кои ги очекувате од едни работнички пантолони, со подобрена цврстина, тројни шавови,подобри патенти и современи бои. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Црна/Светла сива XS-3XL ,

9

Ако ви се потребни патенти за сигурност или заштита од гребаници, а истовремено ви треба доволно пррстор за чување на предметите, S787 е совршен избор за тоа. Овие пантолони имаат и Texpel доработка.

KINGSMILL

TM

245

60% полиестер, 40% памук, кадифен финиш 160g Темно сина S-3XL

P O LY  C O T T O N

286

24

Работнички пантолони Classic Action Texpel доработка

Удобни на допир, peach финиш ткаенина

Врвен избор за практична работна облека


245g

ACTION M U L T I

СО ПОСТАВА

290g

Еластичен колан

P O C K ET

Полуеластичен колан

Два нашиени џебови со патент

Два нашиени џебови со патент Џебови со патент Страничен џеб

Странични џебови

Џебови за штитници за колена Џебови за штитници за колена

Внатрешна топлинска облога

11

C887 доаѓаат со дополнителна еластична трака на задниот дел на коланот. Овозможуваат голем комфорт и слобода во движењето.

24

11

Работнички пантолони Action со постава За дополнителна топлина и удобност овие пантолони имаа термичка постава. Имаат џебови за штитиници на колената, двојно појачување на седлото и на колената што обезбедува голема изджливост и удобност на овие панталони. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 190g 100% Најлон, чешлана термална постава 100g Нормални: Темно сина, Црна XS-3XL Висок: Темно сина S-XXL

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Нормални: Црна S-3XL Висок: Црна S-3XL

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

KINGSMILL

TM

190

24

C387

Action пантолони, со еластична половина

245

C887

P O LY  C O T T O N

Одлична отпорност на триење и сила

287


KINGSMILL

TM

COTTON STRETCH

Колекција работна облека

Информации за ткаенината

Kingsmill™ Cotton Stretch е премиум памучна стреч ткаенина. Мешавината од 98% памук и 2% еластин обезбедува врвен комфорт и флексибилност. Високата содржина на памук дава изнворедна мекост, а додадениот еластан овозможува лесно движење. Овој материјал има UPF рејтинг од 50+ за да блокира 98% од УВ зраците.

255g

SLIM FIT НОГАВИЦИ

ФЛЕКСИБИЛНОСТ СО ИСТЕГНУВАЊЕ S232 36

4

S232

Стреч панталони Slim Chino Овие слим фит стреч панталони се совршено униформно решение. Тие нудат современ слим фит крој во динамична памучна ткаенина. Растегливата ткаенина овозможува максимална удобност и слобода на движење. Карактеристиките вклучуваат странични џебови, заден џеб со копче и зацврстување со кука и лента. Високо издржлив со двојно шиење насекаде и појачано на сите стрес точки.

KINGSMILL

TM

255

Kingsmill Cotton Stretch: 98% Памук, 2% Еластан 255g Нормални: Црна, Темно сина 28-46 Краток: Црна, Темно сина 28 -42

COTTON STRETCH

Внатрешна рефлектирачка ознака За дополнителна безбедност подигнете го копчето за да ја откриете рефлектирачката лента FT15

288

434


KINGSMILL

TM

COTTON STRETCH

Копчање со копчи

Колекција работна облека

255g

SLIM FIT НОГАВИЦИ

ДИНАМИЧКИ SLIM FIT

36

8

Stretch Slim Combat Панталони Овие slim fit stretch панталони ги имаат сите карактеристики на карго стил со предноста на динамичкиот cotton stretch twill ткаенината. Оваа stretch ткаенина дава голем комфор и слобода на движење. Додатоците се повеќе корисни џебови и сокриена кука и лента за прицврстување на половината. Со двојно шиење и бар-tacking во сите стрес точки, овие панталони се многу издржливи.

Квалитетна ткаенина, модерен дизајн

Kingsmill Cotton Stretch: 98% Памук, 2% Еластан 255g Нормални: Црна Темно сина 28 -46 Краток: Црна Темно сина 28 -42

KINGSMILL

TM

255

S231

Страничен џеб

COTTON STRETCH

Внатрешна рефлектирачка ознака За дополнителна безбедност подигнете го копчето за да ја откриете рефлектирачката лента

289


245g Овој ранг нуди избор на стилови за крајни корисници. Секој од од д лените делови вк лучува неколк у прак тични џепови, обезбедувајќи безбедност и удобност. Kingsmill ткаенината е трајна, но и свежа и комфорна. Два нашиени џебови

Странични џебови

36

6

C701

Short Reg Tall XTall

Grey

Bottle Green

28 - 48 28 - 48

30 - 44

Dark Navy

Black

30 - 42 26 - 52 28 - 48 32 - 42

26 - 48 28 - 48

52” 26”

Работнички пантолони Combat Овој артикал го одразува оригиналниот дизајн на денешните модерни работнички пантолони. Изработени од претходно испрана Kingsmill ткаенина, Combat пантолините можат да се носат и при најтешки услови на работа. Мнозинството џебови со копчање на чичак трака ветуваат дополнителна сигурност. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Црна, Темно зелена, Темно сина, Сива

KINGSMILL

TM

245

C701

P O LY  C O T T O N

290

Повеќе џебови


245g

210g Џеб со страничен отвор

Еластичен колан

Два задни џеба

Преден D - прстен

Полуеластичен колан

Џебови за штитници за колена

6 џебови за голем багаж

6

Делумно еластичната трака во половината ја нуди потребната слобода во движењето,а алките за алат или клучеви во појасот придонесуваат за дополнително модерен изглед. Двојните штепови ги прават поцврсти. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 210g Црна S-XXL , Темно сина XS-3XL

24

8

Пантолони Combat Plus Работнички панталони кои се направени да бидат отпорни на абење .Силната конструкција ги прави привлечни за професионалците кои бараат долготрајна, а удобна работна облека. Рoly-cotton ткаенината е многу комфорна и удобна и постојана при повеќе перења. Големите војнички џебови се практичен додаток. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина XS-3XL

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

KINGSMILL

TM

245

36

C703

Кратки пантолони Combat

210

S790

P O LY  C O T T O N

Издржлива ткаенина за дополнителна трајност

291


245g

245g

Копчање со копчи Два нашиени џебови

Полуеластичен колан

Држач за чекан

Страничен џеб

Внатрешни џебови за штитници за колена Џебови за штитници за колена

36

8

KS13

Combat панталони со подлога за колено Овие панталони имаат оригинален стил и претставуваат модерни работни панталони за секој ден. Оваа нова верзија има внатрешен џеб за подлога за коленото. Изработени од одлична Kingsmill ткаенина која не се собира. Панталоните се создадени и за работа при најтешките работни места. Повеќе џебови за складирање и кука и јамка за дополнителна безбедност.

TM

245

KINGSMILL

P O LY  C O T T O N

Повеќе џебови

10

Овие работнички пантолони се погодни за работа во сите временски услови, конструирани се со модерен дизјан и од популарната ткаенина Kingsmill. Богати се со многу елементи вклучувајќи ги тројните шавови на критичните места, еластичната трака во појасот, ергономски џебови за штитници на колената и многу џебови за складирање на потребниот прибор. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Светло сива/Црна S-3XL

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Црна, Темно сина 28 -44

292

24

Работнички пантолони Granite

KINGSMILL

TM

245

C721

P O LY  C O T T O N


245g

245g

НОВО SLIM FIT НОГАВИЦИ

Копчање со копчи

Вметнат џеб Повеќе џебови

Два нашиени џебови

Страничен џеб

Џебови за штитници за колена

Внатрешна рефлектирачка ознака

7

Со многу детали, овие пантолони се меѓу најдобрите на пазарот. Изработени се од ткаенина која е мешавина од полиетсер-памук која е многу издржлива,а удобна при носење. Големите џебови се идеални за чување алат и лични предмети. Достапни се во голем избор на бои Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Нормални: Темно сина 72-116 Висок: Темно сина 72-116

36

6

Slim Fit Combat Панталони Овие slim fit combat панталони нудат фантастичен fit на врвна модерни работни панталони. Направени од нашата цврста,ткаенина Kingsmill. Овие панталони се направени за да одговорат на предизвиците на најтешките работни места.Мултифункционалните џебови се опремени со куки и јамки за дополнителна безбедност. Имаат рефлектирачка рамка на внатрешната страна за поголема видливост. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Црна, Темно сина 28-46

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

KINGSMILL

TM

245

24

C711

Работнички пантолони Bradford

245

S891

P O LY  C O T T O N

Креиран за денешните работни услови

293


Удобноста и трајноста се клучните карактеристики на оваа најпродавана колекција на работнички одела. Изработена е од 65% полиестер 35% памук, оваа колекција обезбедува одлична истрајност на бојата и ќе ја задржи својата форма и по многу перења.

245g

Лента на грбот

245g

Скриено предно закопчување

S885 24

3

Џеб за мобилен

Панталони Mayo Главни карактеристики на овие најпродавани пантолони се нивната издржливост и удобност. Изработени се од квалитетна ткаенина TradeGuard, која е мешавина од полиестер и памук и не се гужва. Имаат два странични џебови и еден заден џеб кој се затвара со копче. Порабиените линии даваат комплетен изгледот на оваа популарна облека. Trade Guard: 65% полиестер, 40% памук 245g Нормални: Темно сина 72 - 136 Висок: Темно сина 76 - 112

Вметнат џеб

C859 24

Работничка блуза Mayo, четири џеба Карактеристики на оваа паметна јакна е тоа што вклучува комоција на грбот и мнозинство џебови.

4

Trade Guard: 65% полиестер, 40% памук 245g Темно сина S-3XL

Ги задоволува сите ваши потреби за работна облека 294

Супериорна квалитетна работна облека


CHEMICAL WORKWEAR

Придобивки од облеката EN 13034

245g

Овој опсег на хемиски отпорни облеки има третман применет на ткаенината, која обезбедува врвна течна заштита од хемиска отпорност. Затворените џебови и покриените зацврстувања обезбедуваат корозија да не се појави. Овие EN-уверение стилови даваат врвни перформанси и извонредна заштита за оние кои работат во индустриите изложени на течни хемиски опасности.

Целосно објаснување на EN 13034 стандард на страница 179

245g

Скриено предно закопчување

Јамка (држач) за радио

Bartacked на сите стрес точки

Странични џебови

CR10

Јакна отпорна на хемикалии EN 13034 TИП PB [6]

24

3

Оваа јакна е целосно во согласност со EN13034 и нуди одлична заштита од хемикалии на горниот дел тело. Изработена во супериорна полиестер памучна ткаенина за одлична издржливост. Карактеристики вклучуваат цврсто закопчување и џеб за мобилен телефон. 80% полиестер, 20% памук 245g Светло сина S-3XL

CR12 24

5

Хемиски отпорен комбинезон EN 13034 TИП PB [6]

Овој комбинезон нуди заштита од хемикалии на горниот и долниот дел од телото. Изработен од супериорен полиестер памук, ткаенина со диагонална сплитка третирани со мешавина за врвна издржливост. Вклучуваат безбедени џебовите на долниот, предниот и задниот дел. Методот на изработка обезбедува максимална заштита за носителите. 80% полиестер, 20% памук 245g Светло сина S-3XL

Врвна заштита и отпорност од хемиски течности

295


KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

S TA N D A R D

245g

Kingsmill Standard ткаенината е составена од 65% полиестер, 35% памук и доаѓа во две варијанти 245g/ m2 и 300g/m2. Овој состав овозможува издржливост, заштита и одлична удобност кај корисникот. Ткаенината има UPF рејтинг од 50+ што значи дека блокира 98% од UV зраците. Kingsmill Standard е изработен со високи спецификации и е одличен избор за сите работни облеки.

Модерен стил со контрастни ленти Џеб за мобилен

Џеб на ракав

245g

Еластичен колан Нашиен џеб

Големи џебови

Џеб за метар

Мажетни со затегач за подесување

2860 24

6

Скриено предно закопчување

4XL

Странична еластична половина

Класична работничка јакна Оваа јакна има повеќе џебови за складирање и контраст на бои за подобар дизајн. Еласичната трака на појасот дава комфор и лесно движење. Kingsmill Standard: 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина , Светлосина S-XXL

C875 24

5

Burnley панталони со прерамки Овие стилски трегер пантолони се достапни во класични работни бои. Опциите за практично складирање вклучуваат скриен џеб на градите со патент и централен џеб. Еластичноста на грбот нуди целодневен комфор. Kingsmill Standard: 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина, Navy Royal Светлосина Reg Tall

296

Супериорен во задршка на боја и целосно претходно собрани

S - 4XL M - XXL

S - 3XL


245g

КОЛЕКЦИЈА НА ПОЈАСИ

Копчање со копчи

Вметнат џеб

пораби пред

2885 36

3

Preston работни пантолони Овој к ласичен дизајн е из д рж лив и удо б ен со надворешен штеп за професионален изглед вк лучува два с транични џепови и заден сечен џеп.

S934

Kingsmill Standard: 65% полиестер, 35% памук 245g Светлосина, Црна, Темно зелена, Темно сина,

100 10

Растеглив ремен 100% Полиестер Црна, Темно сина S-XXL

52” 26”

Reg Tall

Black

Bottle Green

Navy

Royal

28 - 46

28 - 46

26 - 52

28-44

30 - 44

28 - 46

300g

Копчање со копчи

S932 Вметнат џеб

Ремен за панталони Двоен PVC слој, Метална тока Црна 32-44

пораби пред

2085 24

3

192 12

Wakefield пантолони Изработени од цврст полиестер/памук, удобни и отпорни на абење. Порабени на предната страна, закопчување со метално копче. Kingsmill Standard: 65% полиестер, 35% памук 300g Темно сина, Црна, Темно зелена

48” 28”

C107

100 10

Еластичен работен ремен Reg

Navy

Black

Bottle Green

28 - 48

30 - 46

32 - 46

100% Полиестер Темно сина S-XXL

Врвен избор за практична работна облека

297


ПОЛИЕСТЕР/ПАМУК КОМБИНЕЗОНИ

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

S TA N D A R D

Ткаенина која лесно се одржува 245g

Скриено предно закопчување

Полуеластичен колан

Џеб за метар

2802 24

4

Стандарден работнички комбинезон Овој комбинезон има џеб на градите со капаче и два странични џебови. Комбинезонот е комфорен, практичен и отпорен на абење. Kingsmill Standard: 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина, Бела, Светлосина

298

Супериорна работна удобност

Reg Tall

Navy XS - XXL M - XXL

White XS - 3XL

Royal S - 3XL


245g

ПОЛИЕСТЕР/ПАМУК КОМБИНЕЗОНИ

245g

Работна облека Работнички комбинезон Youths

Лента на грбот

Џеб за мобилен

Нашиен џеб

Џеб за метар

6XL XS

8

Изработен од претходно испрана ткаенина со врвен квалитет која придонесува за професионален изглед на овај артикал. Различните џебови и трака за чекан придонесуваат за негов мултифункционален изглед. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина, Графитно сива, Светлосина, Црна, Црвена, Портокалова Reg Tall

Navy XS - 6XL S - 3XL

Graphite Royal S - XXL S - 3XL

24 KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N Black S - 3XL M - XXL

Red S - 3XL

Orange S - XXL

Најдобро продаван комбинезон со патент

8

Работнички комбинезон Youths Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина, Возраст 4/5, 6/7, 8/9, 10/11, 12/13, 14/15

KINGSMILL

TM

245

24

C890

Комбинезон Liverpool Zip

245

C813

P O LY  C O T T O N

299


Полиестер/Памук комбинезони

245g

210g Достапни во палетата на модерни бои

Лесна

Џеб за мобилен

Полуеластичен колан

Џеб за метар

Скриено предно закопчување

Еластичен колан

Нашиен џеб Џеб за метар

6XL

6XL Причината поради која овај комбинезон е популарен е едноставна: има еден џеб на градите, два сечен џеба и еден џеб за метар, еластична трака на појасот која дава чувство на удобност преку целиот ден.

5

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

Bottle Green Reg Tall

S - 3XL

Royal S - 5XL

Graphite Navy S - 3XL S - 6XL M - 5XL

24

6

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Темно зелена, Светлосина, Графитно сива, Темно сина Црна 245

24

300

S999

Работнички комбинезон Standard

Black S - XXL M - XXL

Издржлива Kingsmill ткаенина

Работнички комбинезон Euro Work Polycotton Издржлив комбинезон со два џеба на градите, страничен џеб и закопчување на дрикери. Одговара на сите потреби на работното место. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 210g Темно сина, Темно зелена, Црвена, Светлосина Navy Bottle Green Red

KINGSMILL

TM

210

C802

XS

P O LY  C O T T O N

Reg Tall

XS - 6XL S - 3XL

S - XXL

S - XXL

Royal S - 3XL


445g

ПОСТАВЕНИ

300g Лента на грбот Џеб на ракав

Јамка (држач) за радио

Лента на грбот

Џебови со патент

Џеб на ракав

Два нашиени џебови Џеб за мобилен

Џеб за метар

S816 8

Двоен џеб за метро

C808

Работнички комбинезон Orkney со постава

18

EN 342 0.311M2.K/W(B), X, 2, X

Комбинација од Kingsmill ткаенина и полиестерско полнење, овој издржлив комбинезон штити и од најладните временски услови. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g 100% Полиестерска вата: 200g KINGSMILL Темно сина S-3XL P O LY  C O T T O N TM

245

8

10

Држач за чекан

Portwest Комбинезон - Texpel SOS доработка Оваа импресивна облек нуди ткаенина со високи перформанси, топ квалитетна заштита и крајна удобност. Texpel доработката обезбедува одбојност на вода и нечистотија. Џеповите со патент нудат дополнителна безбедност. Kingsmill со Texpel финиш: 65% полиестер, 35% памук 300g Нормални: Темно сина S-3XL Висок: Темно сина L - XXL

KINGSMILL

TM

300

Нашиен џеб

P O LY  C O T T O N

Работна облека за сите сезони

301


190g

TM

COTTON

C814 24

Iona памучен комбинезон Овој памучен комбинезон нуди практичност и лесен комфор. Рефлектирачката трака обезбедува зголемена видливост, осигурувајќи сигурност на работното место.

8

100% Памук 190g Светлосина, Црвена, Портокалова, Темно сина, Каки, Сива

6XL

KINGSMILL

TM

COTTON Јамка (држач) за радио

Џебови со патент

Џеб за метар

Reg

302

Royal

Red

Orange

Navy

Khaki

Grey

S - 3XL

S - 3XL

S - 6XL

S - 6XL

S - 3XL

S - 3XL

100% памучни комбинезони за топли подрачја

190

KINGSMILL


KINGSMILL

260g

190g

TM

COTTON

Лента на грбот

Џеб за мобилен Јамка (држач) за радио

Странична еластична половина

Нашиен џеб

Џеб за метар Страничен пристап

Повеќе џебови

4XL XS

Овој паметен комбинезон нуди целосен комфор и заштита. Карактеристиките вклучуваат двојни рабови, месингани патенти и неколку сигурносни џебови. 100% Памук 260g Темно сина, Портокалова XS - 4XL

24

8 KINGSMILL

TM

COTTON

Dubai комбинезон Овој лесен памучен комбинезон нуди комфор за секојдневна употреба. Со повеќе џебови со патентии и добро прилегање, овој победнички модел е идеален за сите Ваши работни потреби. 100% Памук 190g Каки, Темно сина S-XXL

KINGSMILL

TM

190

7

20

C812

Памучен комбинезон Boilersuit

260

C811

COTTON

Функционално, модерно и издржливо

303


KINGSMILL

305g

TM

COTTON Памучна работна облека

305g

Скриено предно закопчување

Придобивки од облеката О в аа ко л е к ц иј а н а паметно изработени традиционални дизајни е конструирана користејќи наша 100% памучна ткаенина со високи перформанси. Високо квалитетните материјали комбинирани со комфор, цврстина и трајност, ја прават оваа облека практичен избор за сите потреби од работна облека.

Џеб за пенкало

Големи џебови Нашиен џеб

Еластичен колан

Џеб за метар Џеб за метар

4XL 18

4

C881

Памучен комбинезон Карактеристиките на овој стилски комбинезон вклучуваат скриено копчање на дрикери и корисен џеп на градите. Квалитетната памучна ткаенина добро се пере и нуди врвна удобност.

4

Направени од памучна тканеина со врвен квалитет, удобни се за целодневно носење. Имаат странични сечени џебови, џеб на платката и еластична трака на половината на задната страна за полесно движење. 100% Памук, 3111, претходно собран 305g Темно сина S-4XL

KINGSMILL

TM

305

100% Памук, 3111, претходно собран 305g Темно сина S-3XL

COTTON

304

24

Работнички панталони со прерамки

Највредната памучна работна облека

KINGSMILL

TM

COTTON

305

C806


260g

100% Најлон LOW LINT

130g

Скриено предно закопчување

Странична еластична половина

Џеб за метар

Нашиен џеб

Џеб за метар

4XL 24

5

C803

Работнички комбинезон Euro Work Cotton Памучен комбинезон со голем број џебови за складирање, вклучувајќи и страничен џеб. Страничните еластични ленти обезбедуват поголема удобност и можност за движење. 100% Памук 260g Нормални: Црна S-3XL, Темно сина XS-3XL Висок: Темно сина S-XXL

KINGSMILL

TM

24

4

Работнички комбинезон Nylon Zip Направен од лесна ткаенина овај комбинезон има џеб на градите, џеб за метар и ластик трака на половината. 100% Најлон 130g Темно сина S-4XL

260

S998

COTTON

Најпродавани во индустријата година за година

305


Јамка (држач) за радио

Скриено закопчување со патент

ПОДОБРЕНА ВИДЛИВОСТ

Еластичен заден дел

Граден џеб

Џебови со патент

Ленти со висока видливост кои даваат екстра видливост

Држач за чекан

Информации за ткаенината

Џеб за метар

Portwest Iona колекцијата е изработена од 65% полиестер, 35% памук. Оваа комбинација на ткаенината и дава својство на апсорпција, удобност и цврстина, која ја прави идеална за работничка опрема.

Два нашиени џебови

Двоен џеб за метро

Придобивки од облеката

Џебови за штитници за колена

F813 18

10

S916

Работнички комбинезон Iona Сигурноста и удобноста се белези на овој комбинизон. Покрај џебовите за штитници на колената, комфорниот грб, манжетните со можност за регулација на дрикер, комбинезонот има и практични џебови, трака за чекан и рефлекс трака на градите, ракавите и ногавиците за одлична видливост.

24

6

IONA е трговска марка на Portwest.

306

4XL

KINGSMILL

TM

245

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина S-4XL , Црна S-3XL

P O LY  C O T T O N

Подобрена видливост за максимална безбедност

Рефлектирачка лента

Панталони со прерамки Iona Овие панталони со прерамки нудат удобност, заштита и функционалност. Карактеристики кои ги имаат се голем џеб на градите, двоен страничен џеб и рефлектирачки ленти. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина S-3XL

KINGSMILL

TM

245

Iona колекцијата го комбинира дизајнот и боите со рефлектирачки ленти кои даваат екстра вид ливос т при с лаба осветленост. Артиклите имаат многу практични карактеристики и многу џебови.

P O LY  C O T T O N


F477 48

Поло маица Iona Оваа стилска поло маица вклучува високовидлива рефлектирачка лента за да обезбеди поголема видливост на корисникот. Комфорната ткаенина има супериорни прозрачни својства - влагата излегува брзо од телото идеална за топли услови. 100% Полиестер, Bird Eye плетка 155g Црна, Темно сина S-6XL

6XL

B307

Џемпер Iona

24

Значајно надополнување на Iona колекцијата, овој стилски џемпер нуди комфор и заштита во работната средина. Рефлектирачката лента со висока видливост ја осигурува видливоста на корисникот, додека комбинацијата на полиестер и памук обезбедува комфор, топлина и издржливост.

6XL

65% полиестер, 35% памук 300g Црна, Темно сина S - 6XL

Еластичен колан

Еластичен колан

Два нашиени џебови

Вметнат џеб

Ballistic ткаенина отпорна на абразија

Џеб за метар

24

S918

Работнички пантолони Iona Safety Combat

24

Практични пантолони кои се бараат кога е потребна висока видливост. Изработени се од цврста претходно перена тк аенина , и м аа џ е б о в и за штитници на колената, модерни се за секојдневна употреба.Удобни се и го олеснуваат движењето.

8

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Нормални: Црна S-XXL , Темно сина XS-4XL Висок: Темно сина S-XXL

4XL

4

Работнички пантолони Ballistic Овие пантолони се изработени од квалитетна мешавина ткаенина од полиестер/ па м у к . Н е пр о б ојнат а најлонска ткаенина на надворешниот дел на ногавиците обезбедува заштита при работа со стакло, лименки и други опасни метерии, што ги прави овие пантолони најпобарувани кај комуналните работници. Има две рефлектирачки т р ак и на дното на две те ногавици кои обезбедуваат сигурност и видливост. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Црна S-3XL , Темно сина S-3XL

Џебови за штитници за колена

XS

Reg XS - 4XL S - XXL

KINGSMILL

TM

245

Dark Navy Black

P O LY  C O T T O N

Tall S - XXL

Рефлектирачка лента

KINGSMILL

TM

245

S917

P O LY  C O T T O N

307


Тока и подесување на прерамки

Скриено закопчување со патент

Информации за ткаенината

Надворешната ткаенина е 65% Полиестер, 35% Памук, 245g. Ова е високо трајно и има водоотпорен финиш. Сертифицираните стилови имаат девет слоја на заштита према напред на секоја нога. Овој материјал додава супериорна заштита, прозрачност и комфор.

Полуеластичен колан

Странични џебови Двоен џеб за метро

Придобивки од облеката

Колекцијата Oak Chainsaw е дизајнирана за максимален комфор и безбедност. Колекцијата е дизајнирана за екстремни надворешни услови и вклучува растегливи ткаенини на клучни места за поголема леснотија во движењето. Со водоотпорниот материјал и практичните џепови, оваа колекција ќе ве чува да изгледате добро и целосно заштитени во исто време.

EN 381-5:1995

EN 381

З а ш т и т н и т е п р о и з в о д и се тестирани во согласност со EN 381-5:1995 за Class 1. Облеката сертифицирани по EN381-5:1995 се дизајнирани да обезбедат заштита за нозете при случаен контакт на ногата со рачна моторна пила(заштита при линеарна брзина на ланецот до 20 m/s).

S TA N DA R D

www.kwf-online.org Две дупки за копчиња на крајот на ногавицата

Идеален за работата на шумарскиот сектор 308

CH12 12

Oak панталони со прерамки EN 381-5: 1995 CLASS 1, TYPE A 20 M/S СЕРТИФИЦИРАН НА KWF СТАНДАРД

Овој Oak модел има 9 слоја на заштита напред на секоја нога. Дизајниран за користење во шумарската индустрија овие панталони нудат одлична дишливост и водоотпорни својства. Овој лесен дизајн обезбедува максимален комфор и мобилност.

5

65% полиестер, 35% памук 245g 43% Полиестер 57% Полипропилен 120g Црна/Портокалова S-3XL

Девет слоеви на заштита за безкомпромисна безбедност


Бленда на предница

PW98

631

Затегнувач за манжетни со лепенка

CH10

Работничка блуза Oak 65% полиестер, 35% памук 245g Црна/Портокалова S-3XL

24

6 Еластичен колан

CH10

Странични џебови Заден џеб

Гајки на коланот

A290

552

S TA N DA R D

Двослојна портокалова ткаенина на дното и страните

CH11 www.kwf-online.org

CH11 12

5

Oak пантолони

EN 381-5: 1995 CLASS 1, TYPE A 20 M/S СЕРТИФИЦИРАН НА KWF СТАНДАРД 65% полиестер, 35% памук 245g 43% полиестер, 57% полипропилен 120g Црна/Портокалова S-XXL

FD01

424

Лесно, дишливо, трајно

309


Скриено предно закопчување

Информации за ткаенината

Ткаенините користени во ESD рангот се силни и издржливи. Високата содржина на памук и дава на облеката комфорт и апсорпција. Јаглеродните влакна вткаени во ткаенината обезбедуваат супериорна анти статичка заштита.

AS21

Придобивки од облеката

Изградбата на елек тростатско празнење (ESD) може да ги оштети осетливите електронски компоненти или да предизвика искра при работа со растворувачи и други запаливи материјали. Оваа облека е одлична за користење на места со електростатска заштита. Кондуктивните влакна во облеката работат во превенција на собирање на статичен електричен набој овозможувајќи му спроводливост преку кондуктивните влакна до земјата.

48

Поло маица антистатик ESD EN 1149 НЕМА EN 61340-5-1

Оваа маица нуди комфор и заштита потребна во ESD работна средина. EN 1149

96% памук, 4% јаглеродни влакна 195g Бела S-XXL , Hamilton сина XS-3XL , Темно сина S - XXL

EN 1149: 2018

EN 1149

Овој европски стандард е дел од серијата стандарди за методи на тестирања и барања за електростатички карактеристики на заштитната облека. Стандардот ги спе ц ифиц ир а б ар ањ ата за матерјалот и дизајнот на облеките кои се користат како дел од целосно заземјен систем, како би се избегнале запаливи празнења. Барањата може да не се доволни во околини со зголемено количество кислород и опасност од палење. Овој стандард не е применлив за заштита од директен напон.

AS20 EN 61340-5-1: 2016 Заштита на електрични уреди од електростатички појави.

310

72 12

Анти-Статик, ESD маица EN 1149 НЕМА EN 61340-5-1

Оваа заштитна маица е лесна и комфорна. Идеална за средини каде е потребна електростатска отпорност. EN 1149

96% памук, 4% јаглеродни влакна 195g Бела, Hamilton сина, Темно сина S-XXL

Врвна антистатична заштита која ја надминува EN 1149


Еластичен колан

Странични џебови

Затегнувач за манжетни со лепенка

AS11 24

6

Странични отвори за вентилација

AS10

Работнички пантолони Anti-Static, ESD EN 1149 НЕМА EN 61340-5-1

24

Овие унисекс пантолони се дизајнирани за заштита и комфор. Се користат во електронската индустрија и при ракување со електронските компоненти.

3

EN 1149 НЕМА EN 61340-5-1

Овој работен антистатичен мантил е идеален за средини каде што е потребна електростатска отпорност. Дизајниран земајки ја во обзир сигурноста и комфорот. Вклучени додатоци се покриени копчиња, два предни џеба, еден џеб на градите и прилагодливи манжетни на ракавите.

65% полиестер, 34% памук, 1% кондуктивни влакна 210g Hamilton сина, XS-XXL EN 1149

Антистатичен ESD мантил

65% полиестер, 34% памук, 1% кондуктивни влакна 210g Hamilton сина, Бела XS-3XL

EN 1149

Други Производи во нашиот ESD Ранг

A196

545

A197

544

A198

544

A199

545

FC01

451

FC02

451

FC03

450

Одлична за користење во Електостатски заштитени средини

311


CV04 314

COOLING 360

0

Намалете го топлинскиот стрес и одржете ја температурата на телото со Portwest широка палета на производи за ладење

CV02

Топлината испарува од телото

B195 412

Надворешна ткаенина

Cooling 360° fabric technology

Тело

Ладниот воздух помага да се задржи ниска температура

A351 528

Информации за ткаенината

Portwest производите за ладење се изградени од Cooling 360 Fabric Technology која користи уникатна полимерна хемија. Едноставно активирајте ги преку потопување во вода создавајќи хемиска реакција во ткаенината што овозможува облеката да се однесува како сунѓер; Задржува вода, одржувајќи го телото ладно во топли временски услови.

PW345 73

312

Чекор 1

Чекор 2

Чекор 3

ПОТОПЕТЕ ВО ЛАДНА ВОДА ЗА 1-2 МИНУТИ

ИСЦЕДЕТЕ ГО ВИШОКОТ НА ВОДА

РАЗЛАДУВАЊЕ ДО 8 ЧАСА

О Б Л Е К АТА Ќ Е О С ТА Н Е Х И Д Р И РА Н А Н Е К О Л К У Ч А С А . З А А К Т И В И РА Њ Е П О В ТО Р Е Т Е Г И Ч Е К О Р И Т Е 1, 2 И 3


РАЗЛАДУВАЧКИ ЕЛЕЦИ

ПОДОБРЕН

Последното откритие во технологијата за разладување

Нови прицврстени страни за подобро налегнување

Оваа иновативна колекција нуди сеопфатен избор на производи за да се намали ризикот од топлински стрес и УВ зраци. Работниците кои работат на отворено во градежништвото, земјоделството, рударството, нафта и гас и другите индустрии често работат на температури и над 40°C. Оваа колекција за разладување е идеална за употреба во овие услови.

Помага да се спречи прегревање на јадрото

CV01 48

Разладување до 8 часа

Разладувачки елек Иновативен производ кој ги држи работниците ладни до 8 часа. Користејќи технологии и материјали дизајнирани да го спречат топлинскиот стрес, овој елек го одржува телото на идеална температура што му овозможува на корисникот да работи во удобност, дури и во најжешките и највлажните временски услови. Едноставно заситете го елекот во вода и стискајте за да го отстраните вишокот. Елекот потоа може да се носи и нема да ја навлажни облека под него. Кога елекот ќе се исуши, едноставно повторете ја процедурата за уште 8 часа леден комфор. 100% Полиестерска мрежа 60g Бамбусово плетиво со PVA полнење 330g Сива S/M-XXL/3XL

Џеб за пенкало

Дишливи Bird Eye плетени плочи

CV09 48

Разладувачки Evaporative елек Изграден со супер апсорбирачки влакна, овој разладувачки елек е дизајниран да ги задржи работниците ладни со часови. Со мала тежина и лесен за активирање, ладилниот испарувачки елек ќе го одржи корисникот свеж без мокрење на алиштата под него. 100% Полиестер 140g 100% Полиестер, Bird Eye плетка 140g Супер апсорбирачки влакна 160g Високовидлива жолта S/MXXL/3XL

CV02 48

3

Разладувачки елек со висока видливост EN ISO 20471 CLASS 2 ANSI/ISEA 107-2015 ТИП R КЛАСА 2

Овој елек е дизајниран од материјал направен специјално за ладење на телото. Оваа конструкција е да помогне во спречување на штетните ефекти на топлинскиот стрес. Овој елек ја намалува температурата на телото и може повторно да лади што нуди часови на ладење без да се загрози мобилноста. Прилегнувањето на овој елек е дизајниран да ја исчисти вашата половина, обезбедувајќи удобност при седење или стоење. 100% Полиестер, вертикална цик-цак 125g 100% Полиестерска мрежа 60g Бамбусово плетиво со PVA полнење 330g Високовидлива портокалова, Високовидлива жолта S/M-XXL/3XL

313


COOLING 360

0

Чекор 1

Чекор 2

Чекор 3

ПОТОПЕТЕ ВО ЛАДНА ВОДА ЗА 1-2 МИНУТИ

ИСЦЕДЕТЕ ГО ВИШОКОТ НА ВОДА

РАЗЛАДУВАЊЕ ДО 8 ЧАСА

ДОДАТОЦИ ЗА РАЗЛАДУВАЊЕ

40 cm

М О М Е Н ТА Л Н О ГО ЛАДИ КОРИСНИКОТ

Целосна должина 95см 35 cm

CV05 240 12

Марама за ладење на вратот Лесен за користење со мала тежина и идеален за употреба во топли работни средини. Марамата за ладење на вратот веднаш го лади корисникот и помага да се намали топлинскиот стрес кога е потребно.

CV03 144 12

100% Полиестер, Bird Eye плетка 140g PVA облоги 210g Сина Една големина-95см должина

Капа за ладење со сенка за вратот Cooling Crown e лесен и многу удобен кога е во употреба. Тоа може да помогне да се намали телесната температура за неколку часа. Се прикачува на повеќето шлемови и капи. Овој додаток помага да се заштитат главата и вратот од топлински стрес и сончеви зраци. 100% Полиестер 100g Супер апсорбирачки влакна 160g Жолта/Сина, Портокалова/Сина Стандардна големина

ЕЛАСТИЧЕН ДЕЛ НА ТИЛОТ ЗА ОДЛИЧНО НАЛЕГНУВАЊЕ CV04 144 12

Разладувачка марама за на глава Разладувачката марама за на глава за ладење е дизајнирана да помогне во одржување на температурата на носителите во топли работни услови. Таа е тенка и лесна за употреба. Може да се носи под шлемови и капи и обезбедува повеќе часа на ладење без да се загрози мобилноста. 100% Полиестер, Bird Eye плетка 140g Супер апсорбирачки влакна 160g Сина, Црна Стандардна големина

314

CV11 144 12

Разладувачка Crown капа Комфорна и лесна, разладувачката Crown капа е дизајнирана да помогне да се спречи топлинскиот стрес и вклучува еластичен раб за подобро вклопување. Може да се носи под шлем или капа без да се загрозат мобилноста додека се нудат часови на комфор за ладење. 100% Полиестер, Bird Eye плетка 140g Супер апсорбирачки влакна 160g Сина Една големина


О Б Л Е К АТА Ќ Е О С ТА Н Е Х И Д Р И РА Н А Н Е К О Л К У Ч А С А . З А А К Т И В И РА Њ Е П О В ТО Р Е Т Е Г И Ч Е К О Р И Т Е 1 , 2 И 3

COOLING 360

0

К О М П Л Е Т Н А З А Ш Т И ТА ОД ТО П Л И Н А И С О Н Ц Е ОД З Г Л О Б О В И Т Е Д О Р Е М Е Њ АТА

41 СМ ДОЛЖИНА С Е П Р ОД А В А В О П А Р

CV08

Спакувани во ReSealable торбичка за малопродажба CV06 96 12

192 12

CV08

Разладувачки ракави Овие унисекс разладувачки ракави нудат заштита од топлина и сонце додека се впуштате во физичка активност, давајќи брз ефект на ладење на кожата. 92% полиестер 8% Еластан 160g 100% Полиестер, Bird Eye плетка 140g Сина Една големина -должина 41см

Крпа за разладување Дизајниран да го излади вашето јадро во 3 лесни чекори. Оваа повеќенаменска крпа за ладење обезбедува време на разладување за корисниците кои имаат голема физичка активност или изложеност на топлина. PVA облоги 210g Сина Една големина - 66см Должина x 21см Ширина

25 .

CV07 240 12

2

5 cm

Лента за разладување на главата Дизајниран за прицврстување на повеќето шлемови и бамп капи, лентата за разладување помага да се регулира температурата на телото при екстремни топлини. Идеален за работниците во услови на топло време за долги периоди на време. 100% Памук 130g Супер апсорбирачки влакна 160g Сина Една големина

CV10 144 12

Разладувачки додаток за рамо Се активира со едноставно потопување во вода, вметнувачот за ладење на рамото ја намалува температурата на средината, додека ја заштитува кожата од сонце и топлина. 100% Полиестер 140g Супер апсорбирачки влакна 160g Високовидлива жолта Стандардна големина

315


C738 319

КОЛЕКЦИЈА ЗА ГОТВАЧИ Нашата екск лузивна колекција за готвачи е диз ајнир ана специја лно з а вис т инск и угос тителски професионалци. Корис тејќи в и со к к в а л и т е т, е ф и к а с н и т к а е н и н и и напредна техника на производс тво, секој модел е тес тиран да го издржи секојдневното носење и абење. Прак тичен и с тилски со низа дизајни од к ласичен до м одер ен, овој асорти ман е дизајниран да го одржи корисникот ладен и комфорен во топли работни средини.

45+

Разновидни стилови за готвачи

КОЛЕКЦИИ

316

ПАЛТА ЗА ГОТВАЧИ

ПАНТАЛОНИ ЗА ГОТВАЧИ

ПРЕСТИЛКИ

КАПИ ЗА ГОТВАЧИ

МАРАМИ ЗА ГОТВАЧИ

ПРЕХРАМБЕНИ КОМБИНИЗОНИ

ПРЕХРАМБЕНИ МАНТИЛИ


6 KINGSMILL

TM

COTTON

KINGSMILL

TM

COTTON RICH

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

СУПЕР КВАЛИТЕТНИ ТКАЕНИНИ Portwest Cotton е достапен во пет тежини 190гр, 260гр, 280гр, 305гр и 350гр. Ткаенината не се собира и одлично ја задржува својата боја. Долгите влакна користени во процесот на ткаење обезбедуваат цврста и стабилна ткаенина со квалитетен финиш. Оваа ткаенина има UPF рејтинг 50+ , што значи дека блокира 98% од UV зраците кои паѓаат врз облеката.

Конструирана од 60% Памук и 40% Полиестер, 245g со финиш против туткање. Ткаенината богата со памук комбинира комфор и апсорпција на памукот со цврстината и перформансите на полиестерот. Со одлична отпорност на парање и триење, оваа ткаенина е идеален избор за најтешките работни средини.

Kingsmill™ е со состав од 65% Полиестер, 35% Памук и е достапна во четири тежини 300г, 245г, 210г и 190г. Kingsmill™ ткаенината гарантира високи перформанси и максимален комфор. Материјалот е целосно стабилен, има супериорна постојаност на боја и сите карактеристики кои би ги очекувале од модерна ткаенина за работна облека.

MeshAir ™ Pro е двослојна 100% полиестерска воздушеста мрежа дизајнирана за подобрување на протокот на воздух и одбивање на влагата подалеку од кожата, давајки му на корисникот ладност, сувост и удобност. Ткаенината MeshAir Pro 140г располага со специјални шупливи влакна кои ја зголемуваат циркулацијата на воздухот за да ја регулираат температурата на телото, додека двослојната конструкција нуди подобрена дишливост и заштита.

TM

P R O

S904 C838

C738

Нашата широка колекција на лесни 100% памучни јакни за готвачи имаат мрежа под пазувите. Изработена од 100% полиестер, 110g, MeshAir™ мрежата го помага и подобрува протокот на воздух и ја впива влагата од кожата. Специјалните полиестерски влакна ја подобруваат циркулацијата на воздух, чувајки ве суви, свежи и удобни.

TM

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

S TA N D A R D

Kingsmill Standard ткаенината е дизајнирана да ги издржи многуте барања на денешните модерни работни места. Достапна во две тежини: 245 гр, 190 гр, оваа ткаенина е направена од 65% полиестер, 35% памук и нуди одлична трајност, супериорни заштитни својства и одличен комфор на корисникот.

Kingsmill и MeshAir се трговски марки на Portwest

C738

317


SLIM FIT

MeshAir Pro - исклучителна дишливост и функционалност Џеб на ракав

Закачалка за престилка TM

P R O

MeshAir позадина Информации за ткаенината Texpel™ SOS од истурање, масло и дамки е премиум ткаенина која има завршница која ги отфрла маслото и течностите, предизвикувајќи течностите да се лизгаат од површината на ткаенината. Финишот на ткаенината исто така помага при ослободување на дамки во процесот на перење што ја чува облеката да биде почиста за подолго време. TEXPEL е трговска марка на Portwest.

Скриено предно закопчување

144 12

MeshAir Pro марама Модерна и лесна, оваа марама го одржува корисникот свеж благодарение на страничните панели со MeshAir Pro. Лесно прилагодливи врвки нудат удобно прилегање. Kingsmill со Texpel финиш: 65% полиестер, 35% памук 190g 100% Полиестерска мрежа 140g Црна, Бела -Една големина

TM

318

24

1

MeshAir Pro јакна L/S Ова палто за готвачи користи лесна ткаенина и нуди модерна, потенка силуета со ергономско прилагодување. Карактеристиките на ова палто вклучуваат двоен преклоп на градите, јазиче за престилка на задниот дел на вратот и големи MeshAir Про панели на грбот и пазувите за извонредна дишливост. Kingsmill со Texpel финиш: 65% полиестер, 35% памук 190g 100% Полиестерска мрежа 140g Бела S-3XL Црна, сива S-3XL

KINGSMILL

190

KINGSMILL

C838

TM

P O LY  C O T T O N

190

S904

Француски манжетни

P O LY  C O T T O N TM

P R O

TM

P R O


Закачалка за престилка

SLIM FIT

MeshAir позадина

C073 24

1

Панталони MeshAir Pro Оваа slim fit, лесна панталона е завршена со Texpel слој што им овозможува на течностите да се одбиваат од ткаенината. MeshAir Про фалтата и панелот на задниот дел на коленото нудат максимална дишливост во средини како топла кујна. Други карактеристики вклучуваат заден џеб, целосен еластичен појас со врвка за затегнување и фалти на колената за подобра мобилност.

KINGSMILL

TM

190

Kingsmill со Texpel финиш: 65% полиестер, 35% памук 190g 100% Полиестерска мрежа 140g Црна, сива S-3XL

P O LY  C O T T O N TM

P R O

Џеб на ракав

Целосно еластичен колан

Заден џеб

Обележани фалти Скриено предно закопчување

24

1

MeshAir Pro јакна S/S Дизајнирани со MeshAir Pro мрежест пропустлив дел, С738 нуди идеално решение за кога е топло во кујната. Одликувајќи се со нагласени украси, двојно прекривање на градите и џеб за пенкало. Ова палто за готвачи е дизајнирано за стил и практичност. Kingsmill со Texpel финиш: 65% полиестер, 35% памук 190g 100% Полиестерска мрежа 140g Бела S-3XL Црна, сива S-3XL

KINGSMILL

TM

190

C738

P O LY  C O T T O N TM

P R O

319


ПОЛИЕСТЕР/ПАМУК ЈАКНА

Такенина отпорна на дамки и избледување

Џеб на ракав

Џеб на ракав

манжетни отвори

24

1

Somerset Chefs јакна Somerset јакната може да се пофали со супериорна удобност и изработка. Цврстата polycotton ткаенина ќе ја задржи својата форма и боја после перење. Одликите на овој популарен модел вклучуваат: унисекс крој, променлива предница и отвори за вентилација.

Достапни и во женска верзија

XXS

Suffolk Chefs јакна Дизајнирана за вистински професионалци, Suffolk јакната е совршена за модерната кујнска средина. Нудејќи леснотија во движењето и лесно копчање на дрикери, овој стил ќе ве одржи да изгледате добро и да се чувствувате свежо преку цел ден. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 190g Бела XS-3XL Црна XS-3XL

KINGSMILL

TM

190

320

24

1

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 190g Бела XXS-4XL Црна XS-3XL

4XL

C833

P O LY  C O T T O N

KINGSMILL

TM

C837 342

190

C834

Затегачи со прстени на предница

P O LY  C O T T O N


TM

190

KINGSMILL

P O LY  C O T T O N

1

Копчиња кои се одвојуваат

2 Џеб на ракав

Џеб на ракав

Затегачи со прстени на предница

3 Мрежа под пазувите

Скриено предно закопчување

1

C734 24

1

Џеб на ракав

2

C733

4XL

24

1

XS

3

C730 24 TM

1

Kent Chefs Јакна Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 190g Бела XS-3XL Црна XS-4XL

Cumbria Chefs Јакна Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 190g Бела XS-4XL Црна XS-4XL

Палто за готвачи на преклоп Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 190g MeshAir: 100% Полиестерска мрежа 110g Бела XS-3XL Црна XS-3XL

Достапни и во женска верзија C737 Француски манжетни

342

321


KINGSMILL

TM

COTTON ЈАКНА

COTTON RICH

1

Шест редови од копчиња на притискање

2 Граден џеб

Мрежа под пазувите

Џеб на ракав

Џеб на ракав

Бели копчиња на притискање

Странични панели

Француски манжетни

1 C775 3

Гумени копчиња

24

2

TM

Cambridge Chefs Јакна Ладна и комфорна, Cambridge jакната нуди многу практични и стилски карактеристики вклучувајќи француски манжетни, променлива предница со контрастен паспул, џебови на ракави и гради, 6 реда од монтажни попер копчиња, MeshAir дишливи мрежести подпазуви, дводелен ракав и обликувани задни панели за современо прилегање. Луксузната ткаенина и класичниот дизајн ќе ве одржат да изгледате и да се чувствувате добро. 100% Памук 190g MeshAir: 100% Полиестерска мрежа 110g Бела XS-XXL

2 C774

Практична, стилска и издржлива, Aberdeen јакната има низа од корисни функции вклучувајќи: џеб за мобилен на ракав, француска јака, шест реда бели копчиња на притискање, MeshAir вентилирачка мрежа под пазуви и обликувани панели за современо прилегање. Долготрајната ткаенина дозволува облеката да ја задржи својата форма после перење.

24

1

TM

3 C836 24

322

Aberdeen Chefs јакна

100% Памук 190g MeshAir: 100% Полиестерска мрежа 110g Бела XS-XXL

Sussex Chefs Јакна

Оваа јакна е со краен комфор во носењето. Изработена од 100% премиум памук, се апсорбира комфорно до кожата. Двојниот граден преден дел и гумените копчиња го подобруваат класичниот стил на оваа облека. 100% Памук, Сатен плетка 280g Бела XS-3XL


COTTON RICH JАКНА

Мрежа под пазувите Нашата широка колекција на лесни 100% памучни јакни за готвачи имаат мрежа под пазувите. Изработена од 100% полиестер, 110g, MeshAir™ мрежата го помага и подобрува протокот на воздух и ја впива влагата од кожата. Специјалните полиестерски влакна ја подобруваат циркулацијата на воздух, чувајки ве суви, свежи и удобни.

TM

MESHAIR е трговска марка на Portwest.

Паспул со контрастна боја

Паспул со контрастна боја Граден џеб

Џеб на ракав

Џеб на ракав

Граден џеб

манжетни отвори

2

Кога е топло во кујна овој модел е одличен и идеален избор. Одликувајќи се со вентилациска мрежест дел на грбот оваа јакна е на врвот кога се носи и тестира во кујна. Стилско закопчување, џеб на градите и ракавите со лента за копчање, овие додатоци ја прават стилска оваа облека. Изработен од ткаенина богата со памук со високи перформанси и антизамастувачки финиш. Cotton Rich: 60% полиестер, 40% памук, финиш кој спречува гужвање 245g MeshAir: 100% Полиестерска мрежа 110g Бела XS-3XL

KINGSMILL

TM

24

2

Executive Chefs јакна Одликувајќи се со контрастен паспул, подпазувна вентилација и практичен граден џеп, Еxecutive јакната е дизајнирана за практичност и модерен изглед. Финишот против туткање осигурува да изгледате убаво преку целиот ден додека ткаенината cotton rich пружа долготраен комфор. Cotton Rich: 60% полиестер, 40% памук, финиш кој спречува гужвање 245g Бела XS-3XL

KINGSMILL

TM

COTTON RICH

245

24

C776

Јакна за готвачи Aerated

245

C676

COTTON RICH TM

MeshAir позадина C676

Проток на воздух за целодневна удобност

323


TM

190

KINGSMILL

ПАМУЧНИ ПАНТАЛОНИ

COTTON

Супериорен Комфор и Перформанси Скриено закопчување со патент

Заден џеб

Целосно еластичен колан

Целосно еластичен колан Заден џеб

Страничен џеб

4XL XXS

C079

Bromley Chefs панталони за готвачи

C078

24

Панталоните Bromley се добра комбинација на памук со висок квалитет и едноставен крој. Имаат еден џеб, скриен патент, ластик лента на појасот и врвка за зацврстување.

24

1

100% Памук 190g Црна/Бела, Reg XS-4XL Сина/Бела шаховница, Reg XXS-4XL Сина/Бела шаховница, Tall S-3XL

3

Chester Chefs панталони за готвачи Практични, стилски и издржливи, Chester Chefs панталоните имаат низа корисни функции: повеќенаменски страничен џеп, еден џеп на половина, скриено копчање со дрикер, целосно еластичен појас со врвка. 100% Памук 190g Сина/Бела шаховница, Reg S-3XL

100% памук за удобност и издржливост 324

Софистициран Дизајн, Издржливи Ткаенини


Водечки индустриски модели

COTTON

ПОЛИЕСТЕР/ПАМУК ПАНТАЛОНИ KINGSMILL

TM

190

TM

190

KINGSMILL

P O LY  C O T T O N

Копчање со копчи Вметнат џеб Вметнат џеб

Еластичен колан

Странични џебови

3XL

3XL

XS

C075 24

3

Странични џебови

Работните услови каде има висока температура не можат да ги победат перформансите кои ги нуди ткаенината со состав 100% памук. Абсорпциони и комфорни, леснатата ткаенина овозможува удобност преку целиот ден. 100% Памук 190g Сина/Бела шаховница XS-3XL

S068 24

3

Заден џеб

4XL

XS

Barnet Chefs панталони за готвачи

Целосно еластичен колан

XXS

Harrow Chefs панталони за готвачи Испробани и проверени, овие пантолони се докажано функционални и удобни. Имаат еластична трака на половината на задниот дел која овозможува добро да прилегаат, додека страничните џебови и задниот џеб ги чуваат вашите лични предмети на дофат на раката. Kingsmill со Texpel финиш: 65% полиестер, 35% памук 190g Црна шаховница XS-3XL Црна/Бела шарка XS-3XL

C070 24

3

Панталони со врвка за затегнување Овие лесни комфорни панталони се доработени со Texpel облога допуштајќи течностите да лизгаат по ткаенината и штитат од валкање. Карактеристиките вклучуваат два странични џепови и целосно еластичен појас со врвка. Kingsmill со Texpel финиш: 65% полиестер, 35% памук 190g Црна, Reg XXS-4XL Црна, Tall XXS-3XL

Достапни и во женска верзија C071 342

Одличен избор на ткаенини

325


ПРЕСТИЛКА И КАПА

PREMIER КОЛЕКЦИЈА НА УГОСТИТЕЛСКИ ДОДАТОЦИ

Подесување за вратот

S839

S855

Престилка Butchers

72 12

Престилка Butchers со џеб

72 12

100% Памук 280g Темно сина/Бели ленти, Црвена/Бели ленти Ширина 72cm X Должина 95cm

100% Памук 280g Темно сина/Бели ленти, Црвена/Бели ленти Ширина 72cm X Должина 95cm

1

S849 72 12

Водоотпорна престилка 100% Најлон, водоотпорен 260g Темно сина/Бели ленти, Црвена/Бели ленти Ширина 72cm X Должина 95cm

ПРЕСТИЛКА ЗА ПОЛОВИНА Врвки што не се плеткаат

S837

Престилка Regular

72 12

100% Памук 280g Бела Ширина 94cm X Должина 72cm Црна Ширина 94cm X Должина 72cm

S894

Престилка Waist

72 12

Kingsmill со Texpel финиш: 65% полиестер, 35% памук 245g Црна, Бела Ширина 71cm X Должина 76cm

S794 72 12

1

Престилка Waist со џеб Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 190g Црна Ширина 71cm X Должина 76cm

Texpel Finish за отпорност на дамки

МРЕЖЕСТА ТКАЕНИНА ЗА ТОПЛО ВРЕМЕ

КАПИ TM

Приспособливи прерамки

S899 144 12

326

Chefs Skull капа Kingsmill со Texpel финиш: 65% полиестер, 35% памук 190g Бела Стандардна големина Црна Стандардна големина

S900 144 12

MeshAir Skull капа Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 190g MeshAir 100% Полиестерска мрежа 60g Бела, Црна Стандардна големина

S895 144 12

Harrow Chefs Skull капа Kingsmill со Texpel финиш: 65% полиестер, 35% памук 190g Црна шаховница Стандардна големина


Подесување за вратот

Должина S/M:79CM, L/XL & XXL:86cm

Подесување за вратот

Врвки што не се плеткаат

S841 72 12

Престилка PolyCotton Bib Kingsmill со Texpel финиш: 65% полиестер, 35% памук 190g Црна, Темно сина , Бела Ширина 72cm X Должина 95cm

S840 72 12

Престилка Cotton Bib 100% Памук 280g Бела Ширина 72cm X Должина 95cm Црна, Темно сина Ширина 72cm X Должина 95cm

S843 72 12

Престилка со џеб Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 190g Црна, Темно зелена , Темно сина , Црвена , Светлосина , Бела S/M-XXL

1

ШИРОК КРОЈ Врвки што не се плеткаат

S795 72 12

1

Престилка половина 120 Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 190g Црна Стандардна големина

S845 72 12

1

Престилка Bar Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 190g Црна Ширина 72cm X Должина 38cm

S796 72 12

Престилка со расцеп, 80см Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 190g Црна Ширина 99цм X Висина 80см

Еластичен заден дел Го покрива и вратот

S896 144 12

Капа за работа со храна 100% Памук 280g MeshAir: 100% Полиестер 65g Бела Стандардна големина

S903 144 12

Марама за готвачи Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 190g Црна, Бела Стандардна големина

C600 10

Trilby шапка 100% Полиестерска мрежа Бела S-XL

327


ПРЕХРАМБЕНА ИНДУСТРИЈА

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

S TA N D A R D

Одличен избор на практични модели

Внатрешен граден џеб

Информации за ткаенината

Kingsmill Standard ткаенината е дизајнирана да ги издржи многуте барања на денешните модерни работни места. Достапна во две тежини: 245 гр, 190 гр, оваа ткаенина е направена од 65% полиестер, 35% памук и нуди одлична трајност, с упериорни заштитни својства и одличен комфор на корисникот.

Внатрешен граден џеб

Скриено предно закопчување

Придобивки од облеката

2209

Колекцијата на облека за прехранбената индустрија е развиена за да ги задоволат ригорозните барања на подготовка на храната и угостителски средини. Облеките имаат рационализан дизајн и се лесни за одржување. Издржлив и функционален, овој асортиман е совршен избор за потребите на професионалниците.

24

1

Кошула за пекари со кратки ракави Kingsmill Standard: 190g Бела XS-3XL Светлосина XS-3XL

Страничен џеб

Достапна и женска верзија

2205 343

2201 24

3

328

Прехранбен Комбинезон Kingsmill Standard: 245g Бела, Reg S-3XL Светлосина, Reg S-XXL

2208 24

1

Пекарски панталони Kingsmill Standard: 190g Бела XXS-4XL Светлосина XS-3XL

4XL XXS


Внатрешен граден џеб

Внатрешен граден џеб

Скриено предно закопчување

Скриено предно закопчување

4XL XS

2206 24

Машки прехранбен мантил, три џебови

3

Kingsmill Standard: 245g Бела XS-3XL

2202 24

1

Машки прехранбен мантил, еден џеб Kingsmill Standard: 245g Бела XS-4XL Темно сина , Светлосина S-3XL

Внатрешен граден џеб

Врвки што не се плеткаат

2204 24

1

Елек за прехранбена индустрија 100% Полиестер 50g Бела S-XXL

2207 36

Престилка за прехранбена индустрија 70% ПВЦ, 30% Полиестер 880g Бела Стандардна големина Ш67cm x В97cm

329


245g

МАНТИЛ

305g

Практичен и цврст

100% памук за удобност и издржливост

Достапна и женска верзија

C852 24

3

C851

Класичен мантил За инженерска или лабораториска работа, оваа извонредна облека ќе одговара на сите ваши работни барања.Мантилот има скриен преден џеб и комбинација два долни џебови , заедно со еден џеб на градниот кош. Одлична задршка на бои и целосно фиксиран, овој модерен работен мантил ќе го одржува својот изглед по секое перење.

24

3

Класичен мантил Карактеристиките на овој популарен модел се: скриено копчање на дрикери, два долни нашиени џебови и еден џеб на градите. Изработен е од 100% памук, кој дава удобност и одговара на сите побарувања на вашето работно место. 100% Памук 305g Бела XXS-3XL

343

4XL XS

330

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

KINGSMILL

TM

COTTON

Лабораториски мантили со извонредна отпорност на абење

305

LW63

245

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина S-4XL Бела XS-4XL


245g

210g

KINGSMILL

TM

Полиестер/памучна здравствена туника

245

245g

P O LY  C O T T O N S TA N D A R D

C865 24

3

Мантил Howie - Texpel доработка Работничкиот мантил Howie има неколку паметни дизајнерски карактеристики. Плетени ракави на крајот кои нудат заштита, два долни џеба кои нудат лесно чување на потребниот прибор и џеб на левата страна на градите со лесен пристап за користење. Карактеристична е Texpel доработката која е водоотпорна и заштитува од нечистотија.

Black Reg S - XXL

2852 24

3

Navy XS - 3XL

Royal S - XXL

White XXS - 5XL

S710

C820

Работнички стандарден мантил Мантилот има предни скриени копчиња, два долни џеба и еден на градите. Kingsmill Standard: 65% полиестер, 35% памук 245g Темно сина, Светлосина, Црна Бела

TM

P O LY  C O T T O N

5XL XXS

KINGSMILL

TM

245

XXS

KINGSMILL

245

4XL

24

3

Туника за здравствени установи Оваа туника наменета за здравствени работници е направен од ткаенина со висок квалитет Kingsmill. Јака со раб и скриен патент, џеб на градите за ножици и два пониски џебови со лепенка. Мешавината на ткаенина со полиестер памук овозможува да се одржи свеж изглед по секое перење. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук , 210g Темно сина , Бела S-3XL

Kingsmill со Texpel финиш:

65% полиестер, 35% памук 245g Бела XXS-4XL

C702

P O LY  C O T T O N

KINGSMILL

TM

210

2885

P O LY  C O T T O N

Идеален за во здравствена индустрија

331


КОЛЕКЦИЈА ЖЕНСКА ОБЛЕКА LW70 334

Овој екск лузивен спек тар на женска работна облека и заштитни обувки е соз даден за да ги задоволи зголемените потреби на жените во индус тријата. Облеките се специја лно прилагодени за да им дадат елегантно и удобно вк лопување. Висококвалитетните, иновативни ткаенини и техники на производство придонесуваат за функционална привлечнос т на овој р а з н о в и д е н а с о р т и м а н . Ст и л с к а и из д рж лив а , о в аа кол ек ц ија на р а б от на облека е погодна за различни намени.

30+

Софистицирани женски стилови

ОГНООТПОРНОСТ

ВИСОКА ВИДЛИВОСТ

ОБЛЕКА ЗА ДОЖД

КОРПОРАТИВНА СЕКОЈДНЕВНА ОБЛЕКА

ОБЛЕКА ЗА ГОТВАЧИ

РАБОТНА ОБЛЕКА

ОБУВКИ


ОГНООТПОРНА ОБЛЕКА ЗА ЖЕНИ

Достапни машки модели FR50

ANTI-STATIC

BIZFLAME

350g

209

Јамки за радио

FLAME-RESISTANT

Информации за ткаенината

BizFlame Plus е развиен и дизајниран со помош на високо квалитетна огноотпорна ткаенина со дополнителни анти-статични својства. Изработен е од 99% памук испреплетен со 1% јаглеродни влакна, 350g. Тешко се кине и е растеглив што овозможува издржливост, додека премиум памукот овозможува одлична удобност. Инхерентни антистатички јаглеродни влакана.

Придобивки од облеката

Bizflame Plus облеките нудат заштита по неколку EN стандарди. Сите Bizflame Plus артикли го исполнуваат стандардот EN ISO 11612 и демонстрираат висок степен на заштита за корисникот. Трипати прешиени нудат цврстина при тешки работни услови, со огоноотпорна лента која обезбедува видливост. Спречуваат таложење на статичката енергија.

Затегнувач за манжетни со лепенка

Два задни џеба

ARC

13.6

Cal/Cm2

FR51 12 FR,IW

Женски комбинезон Bizflame Plus 350g

EN ISO 11612 A1+A2, B1, C1, E2, F1 EN ISO 11611 CLASS 2 A1+A2 EN 1149 -5 IEC 61482-2 IEC 61482-1-2 CLASS 1 ASTM F1959/F1959M-12 ATPV 13.6 CAL CM/2 (HAF 82%) ELIM ТЕСТИРАЊЕ ВО ПРОЦЕДУРА Идеален за барањата на оф-шор индустрија, овој иновативен отпорен на пламен комбинизон е специјално прилагоден за женската фигура. Совршено се вклопува во комбинација со ткаенина мека на допир и обезбедува извонредна удобност во текот на целиот ден.

10

CE CAT III

Bizflame Plus: 99% памук, 1% јаглеродни влакна 350g Портокалова, Темно сина XS - XXL Прилагодливи ногавици од 74cm to 79cm

EN ISO 11612 EN ISO 11611 EN 1149 IEC 61482-2

Огноотпорна лента која може да се пере индустриски

Прилагодливи ногавици

ASTM F1959/ F1959M-12

Bizflame - Моќни перформанси - Извонредна удобност

333


ЖЕНСКА ЈАКНА

ПОСТАВЕНИ

Јака со постава од флис Kачулка која може да се спакува

S360

Високовидлива женска јакна Traffic EN ISO 20471 CLASS 3 EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.345 (M².K/W), 2, X

12

4

Внатрешен граден џеб

По барање на корисниците изработена е најпродаваната Traffic јакна во женска варијанта. Ги има истите карактеристики како и стандардната трафик јакна со дополнителни странични отвори за дишливост. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Жолта XS-XL

Достапни машки модели

S460

102

Безкомпромисна изолациска заштита Внатрешни ребрести манжетни

Скриена качулка која се вади

S360

Можност за брендирање

LW70

EN ISO 20471 CLASS 3 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО) EN 343 CLASS 3:3 WP 10,000MM, MVP 10,000G/M²/24HRS

24

3

RIS 3279

3XL XS

LW70

334

Дишлива високовидлива женска јакна

Затегнувач за манжетни со лепенка

Исклучително стилска класична високо видлива јакна за жени. Совршената силуета заедно со рефлексивните ленти обезбедува атрактивност и удобност. Ткаенина што дише, трајна Оксфорд ткаенина, качулка на извлекување и безбедните џебови со патент ја прават оваа јакна погодна за повеќе работни средини.

100% полиестер, 300D Oxford плетка, полиуретански премаз, прозрачен, финиш за отпорност на дамки 190g 100% Полиестерска мрежа 60g Портокалова, Жолта XS-3XL

EN343 CLASS 3:3 C E R T IFIE D

Најпродаваните женски јакни со високавидливост


ЖЕНСКА РАБОТНА ОБЛЕКА

HiVisTex Про рефлектирачки ленти

LW72 48

35 RIS 3279

Женска Pro поло маица EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

Оваа современа женска поло маица е изработена од памучна комфортна ткаенина што дише и високо видлива про лента. Оваа облека нуди извонредни слобода на движење, и одржување на женската фигура.

55% памук, 45% полиестер, ,плетка 175g Портокалова, Жолта XSXXL LW72

Заден џеб Странична еластична половина

Допадлив женски крој Рефлектирачка лента

LW71

24

Женски високо видливи панталони

EN ISO 20471 КЛАСА 2 RIS-3279-TOM БРОЈ 1 (ПОРТОКАЛОВА САМО)

7 RIS 3279

Премиум високо видливи панатлони дизајниран и скроени специјално за жени да им обезбадат удобност. Карактеристиките вклучуваат странична еластична половина за дополнителна слобода на движење во одлична комбинација со странични и задни џебови за безбедно чување. Отпорната Kingsmill ткаенина и Texpel завршната обработка и овозможуваат на облеката подобар изглед за подолго време.

Внатрешни џебови за штитници за колена

Kingsmill: 65% памук, 35% полиестер, 245g Жолта, Портокалова XS - XXL Внатрешно зголемување на ногавиците 76см до 81см

Достапни машки модели 142

KINGSMILL

TM

245

RT49

P O LY  C O T T O N

LW71

Прилагодлива должина на ногавиците

Непобедлив комфор

335


Kачулка која може да се спакува Бленда на предница

ДИШЛИВА ОБЛЕКА ЗА ДОЖД

Внатрешен граден џеб

ДИШЛИВА ЗАШТИТА ОД ВЕТАР

S509 24

Корпоративна јакна за жени Shell EN 343 CLASS 3:2

Водоотпорна, дишлива и лесна, оваа модерна јакна е идеална за модерна корпоративна употреба. Стилскиот дизајн и добриот крој ќе му се допадне на модерниот работник. Целосно полнење и заштитените џебови со патент овозможуваат целосна заштита од сурови услови.

3

100% Полиестер микрофибер со TPU мембрана 130g Тело: 100% полиестер мрежа Ракави: 100% полиестер тафта 52г Црна, Темно сина XS-XXL

Достапни машки модели S508

3x1 S571 12

5

Џебови со патент

Затегнувач за манжетни со лепенка

360

Качулка која се приспособува со помош на врвка

3 начини на носење Шиено со конец со контрастна боја

Kачулка која може да се спакува

Јакна женска 3 во 1 Elgin EN 343 CLASS 3:1

Класична женска јакна која е струкирана и го намалува чувството на гломазност. Наменета за сите временски услови. Има продолжен заден дел и лесен струкиран крој кој оваа јакна ја прави многу привлечна. 100% Полиестер, кадифен финиш, PVC премаз 230g Внатрешна облека: 100% Полиестерски флис 260g 100% Полиестер 60g Црна S-XXL Темно сина XS-XXL

Флисот може да се носи како посебна облека Повеќе џебови

336

Исклучителнa вредност 3-во-1

Затегнувач за манжетни со лепенка


Штитник за брада

СОФТШЕЛ ЗА ЖЕНИ

2 слојни врзани Softshell јакни

Водонепропустлив патент

Приспособување со помош на врвка

TK41 24

6

Гумена манжетна на ракавите со прилагодување

Charlotte женски Softshell(2L) Артикал наменет за жени. Со своите водоотпорни карактеристики е алтернативна варијанта на традиционалниот флис. Има добар изглед со многу детали,има џебови со водоотпорни патенти.Оваа јакна е многу практична. 94% полиестер, 6% Еластан, со 100% полиестерски микрополарен флис со нежна површина Вкупна тежина 320g Темно сина S-XXL Црна XS-XXL

TK41

Достапни машки модели

TK40

390

Модерен крој, стилски дизајн

337


ПОСТАВЕНИ

ТЕРМИЧКИ ОБЛЕКА ЗА НАДВОР

Многу дишливи за комфор на корисникот Лесна топлинска изолација

Шупливите влакна го спречуваат протокот за да ја задржат топлината на телото

Одлично задржување на топлината

S545 18

3

Аспен женска јакна С п а к у в а н и со л е с н а и з о л а ц и ј а о д Insulatex,женската јакната од Аспен обезбедува лесен изглед и нуди ултрасофт, отпорен на вода решение за надворешно носење. Единствената технологија на ткаенина се заклучува во топлината на телото за да создаде топлинска бариера за оптимална удобност на носителите. 100% Најлон 40g 100% Најлон 55g Insulatex постава 300g Темно сина, Црна XS - XXL

Лесна Достапни машки модели

Еластични манжетни

Можност за брендирање

F282 18

Aran Ladies Флис EN 14058 КЛАСА 1

Aran женско руно обезбедува стилски и допадлив крој. Изработен од мек лесен полиестер, со анти-пилуларна завршница, се гарантира удобност и издржливост. Тоа е совршен додаток на било која работна облека гардероба.

4

Трајна анти-пил ткаенина

100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 280g Црна, Темно сина , Црвена XS-XXL

Достапни машки модели F205

393

F205

338

Џебови со Приспособување со патент помош на врвка

Квалитет, функција и перформанси

S543

356


8 ОПЦИИ ЗА БОЈА

Идеален корпоративен модел

B209 48

Naples женска поло маица Со убавиот крој и идеалноста за персонализација, овој основен женски модел ќе одговори на сите барања за работна облека. 65% полиестер, 35% памук 210g Темно сина, Розева, Црна, Темно зелена, Небесно сина, Бела, Црвена, Светлосина

Reg

Достапни машки модели B210

410

XS - XXL

Pink

Black

Bottle Green

Sky Blue

White

Red

Royal

XS - XXL

XS - XXL

XS - XXL

XS - XXL

XS - XXL

XS - XXL

XS - XXL

XS - XXL

Одличен крој со одличен избор на бои

339


ТУНИКА ЗА ЖЕНИ Лента на грбот

MAШКА ТУНИКА ЗА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА ИСТО ТАКА ДОСТАПНА

Скриено закопчување со патент

C820 331

LW20 24

2

Tunika Classic

LW20

Овoj модел е доработен со модерни карактеристики и многу добро изгледа и стои. Дополнителна удобност обезбедува еластичната трака на грбот.

3XL

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 210g Hamilton сина, Бела, Темно сина XS-3XL Виолетова, Црна XS-XXL

XS

TM

210

Скриен џеб за ножици

KINGSMILL

P O LY  C O T T O N

Лента на грбот

Скриено закопчување со патент

Делови за дополнително обликување LW12

Скриен џеб за ножици

24

2 Јамка за клучеви во џебот

3XL

Женска туника Premier Овој модерен артикал е достапен во 3 модерни бои и има многу разновидни карактеристики. Има еластична врвца на грбот која го олеснува движењето. Класичниот стил ја прави соодветна за многу крајни корисници. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 210g Црна, Бела, Темно сина XS-3XL

KINGSMILL

TM

210

XS

P O LY  C O T T O N

340

Модели лесни за одржување кои перфектно се вклопуваат


ТУНИКА ЗА ЖЕНИ

LW13 24

2

Скриено закопчување со патент

Модерна Туника Стилска и шик, оваа женска туника е идеална за активните работни места. Практичните карактеристики вклучуваат скриен џеб за ножици и рамка за клучеви. Полиестер/ памучната ткаенина ќе го одржи својот свеж изглед после многу перења. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 210g Hamilton сина, Темно сина , Бела S-XXL

TM

Џеб за пенкало

Делови за дополнително обликување

210

KINGSMILL

Лента на грбот

P O LY  C O T T O N

Паспул со контрастна боја

Скриено предно закопчување

2

Оваа модерна туника е фантастичен додаток во нашата колекција за женска облека. Погодна за многу професии има големи странични џебови, скриено копчање со дрикери и дезенот е надополнет со контрасен паспул. Странични џебови

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 210g Бела, Црна XS-XXL

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

Предно отварање со патент

LW16 24

4

Женска туника на риги Изработена од високо квалитетна ткаена ткаенина на риги е модерна и комфорна.Идеална за везење и како дел од униформа. Неутралните бои го прават ова парче облека одличен избор за разновидни професии. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 210g Светло сина, Сива S-XXL

Џеб за пенкало

Големи џебови

LW16

KINGSMILL

TM

210

24

Туника на преклоп

210

LW15

P O LY  C O T T O N

Скриен џеб за ножици

Квалитетна ткаенина, модерен дизајн

341


ОБЛЕКА ЗА ГОТВАЧКИ

Женски крој Полуеластичен колан

Џеб на ракав

Нашиен џеб

Странични џебови

C837

Француски манжетни

Мрежа под пазувите C837/C737

Странични отвори за вентилација

Џеб на ракав

TM

Француски манжетни

C071 C737

24

Странични отвори за вентилација

Rachel палто за жени со кратки ракави

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 190g Црна S-XXL

Специјално дизајнирано за жени, ова палто ја задржува удобноста и функционалноста, обезбедувајќи одлично вклопување во работните обврски. Палтото има страничните отвори, манжетни и мрежеста ткаенина под пазувите. Стилот нуди преден дел со 4 реда копчиња за закопчување и џеб на ракавот.

1

TM

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 190g Бела XS-XXL Црна XS-XXL

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

KINGSMILL

TM

190

24

P R O

Женско палто за готвачи Rachel со долги ракави

P O LY  C O T T O N

342

Овие панталони обезбедуваат удобност и се функционален избор за жени. Еластичната половина обезбедува одлично вк лопување и леснотија при движење, едно копче и лента за сигурно прицврстување. Корисните додатоци на овој модерен модел вклучуваат странични џебови и заден џеб.

190

C837 C737

3

Женски панталони Rachel за готвачи

Врвен квалитет облека за готвачки

Погледнете го целиот асортиман на облека за готвачи на страна: 316


Погледнете го целиот асортиман на машки мантили на страна: 330

ЖЕНСКИ МАНТИЛ ЗА ПРЕХРАНБЕНА ИНДУСТРИЈА KINGSMILL

TM

190

ЖЕНСКИ МАНТИЛ

P O LY  C O T T O N S TA N D A R D

Внатрешен граден џеб

2

Традиционален модел со дрикери на предниот дел , струкиран крој кој обезбедува удобност во текот на целиот ден. Има два предни џеба и можност за подесување на ракавите со дрикери. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 210g Бела XS-XXL

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

24

3

XXL XXS

Класичен женски мантил Модерен и практичен, овој женски мантил има скриено копчање на предницата со дрикери кое овозможува удобност во текот на целиот ден. Се прилагодува на сите работни услови, вклучувајќи во своите карактеристики и еден џеб на градите, два странични џеба и фалти за прилагодување. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 210g Бела XXS-XXL

KINGSMILL

TM

210

24

LW63

Мантил Princess Line

210

LW56

P O LY  C O T T O N

2205 24

1

3XL XS

Женски мантил за прехранбена индустрија, еден џеб Совршен за прехранбената индустрија, овoј мантил нуди практична опција за жените. Мантилот е опремен со скриени копчиња и внатрешен џеб на градите. Овој 2205 е дизајниран со подесување во областа на градите за подобро прилагодување. Kingsmill Standard: 65% Полиестер , 35% Памук 190g Бела XS-3XL

Најширока колекција на женска работна облека

343


ЖЕНСКИ ПАНТАЛОНИ Полуеластичен колан

Копчање со копчи

Полуеластичен колан

Два нашиени џебови со патент

Копчање со копчи

Вметнат џеб

Повеќе џебови

Повеќе џебови

11 џебови за обемно складирање

Џебови за штитници за колена

24

11

Овие панталони се со женски крој и имаат низа од практични додатоци вклучувајки повеќе џебови со патенти.

344

24

5

Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 210g Нормални: Црна XS-3XL , Темно сина XS-XXL Висок: Црна, Темно сина S-XXL

KINGSMILL

TM

210

3XL XS

C099

Женски панталони Action

P O LY  C O T T O N

Достапни машки модели S887

284

Женски панталони Combat Комфорни и модерни, со еластичен заден појас за дополнителна слобода во движењето, оваа облека има карактеристики како два странични џепа и страничен џеб за мобилен. Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 210g Нормални: Црна, Темно сина XS-3XL Висок: Црна, Темно сина S-XL

Достапни машки модели

3XL XS

Најдобрите женски кроеви на пазарот

KINGSMILL

TM

210

S687

P O LY  C O T T O N

C701

290


Копчање со копчи

пораби пред

Класични и Привлечни Дизајни

LW30 4

24

LW97

Женски панталони Магда Панталоните Магда се направени специјално за жени што имаат тенка форма. Изработени од мешавина на тешка поли / памук ткаенина, која обезбедува издржливи панталони за работното место. Карактеристики вклучуваат метална кука за закопчување, странични џебови, задни џебови со копче и зајакнување на стрес точките.

24

2

Женски панталони со ластик Конструирани со нашата високо издржлива Kingsmill ткаенина, ластикот во задниот дел на појасот дозволува непречено движење преку целиот работен ден. Прешиената фалта им дава паметен, остар, прилагоден изглед на пантолоните. Kingsmill: 65% полиестер, 35% памук 210g Црна, Темно сина

Kingsmill 65% полиестер, 35% памук 245g Црна, Темно сина XS-3XL

KINGSMILL

TM

P O LY  C O T T O N

XS

Reg Tall

Black XS - 4XL S - XL

Navy XS - 4XL S - XL

KINGSMILL

TM

210

XS

4XL 245

3XL

P O LY  C O T T O N

Голем асортиман на достапни големини.

345


ЖЕНСКИ ОБУВКИ

9/43 3/36

S1P FW39 12

Заштитни патики Steelite Ladies S1P HRO EN ISO 20345:2011 ASTM F2413-11

Привлечни заштитни патики кои нудат целосна S1P заштита. Имаат EVA/Rubber ѓон кој нуди удoбност и стабилност. SRC

300°C HRO

Црна/Сина, Црна/Розева Евро 36-43, Велика Британија 3-9, САД 5-11 Шпалт кожа EVA/Гума - Ѓон F15

S1 FT50

Чевли Steelite Mersey Trainer S1 EN ISO 20345:2011 S1 ]

10

SRC

13/48 3/36

Со високи перформанси на горниот дизајн и со 3D мрежеста поставата која обезбедува максимална удобност и дозволува стапалата да дишат. Овие тренди заштитни обувки изработени со двојна густина на PU / PU ѓон, и обезбедуваат супериорен зафа и апсорпција на енергија. Дизајниран со влошка која го намалува заморот на ногата. Сива Евро 36-48, Велика Британија 3-13, САД 4-14 Говедска велур кожа Полиуретан/Полиуретан Ѓон: F50

S1P FT15 12

SRC

13/48 346

3/36

Чевли Steelite Tove Trainer S1P EN ISO 20345:2011 ASTM F2413-11 AS/NZS 2210.3:2009

Комбинирање на модерен стил обувки со класична заштитната безбедност. TPU креираниот горен дел со мрежа овоможува стапалата да дишат и нуди одлична удобност. Двојната густина на ЕВА / гумениот ѓон за лесен и долготрајни обувки кој нема да ве изневерат. Врвен комфор со челична капа и челична средна влошка. Црна/Зелена, Црна/Сина, Црна/Портокалова, Црно/Бело Euro 36-48, UK 3-13, US 4-14 KPU/ Mesh EVA/Гума Ѓон: F53


S3 FT41 12

Steelite Louisa Ladies Ankle чизми S3

Метална капа и композитен антипенетрациски меѓуѓон

EN ISO 20345:2011

Произведени по уникатни женски калапи со што се вклопува совршено на ногата без да се загрозат безбедносните аспекти. Одликувајќи се со челична капа и композитна табаница која штити од продирање. Одлично прилагодување на нозете безбедно и удобно. Идеални за секоја околина.

SRC

Жито Euro 36-42, UK 3-8, US 5-10 Превртена кожа Полиуретан/Полиуретан Ѓон F26

S1P FT49 12

Комфор во текот на целиот ден

Женски чизми до глужд Steelite Lily S1P EN ISO 20345:2011

Одлични квалитетни женски чизми со одлично прилагодување. Нудaт перниче за удобност за целодневно носење и двојна густина на ѓонот. Карактеристиките вклучуваат челична капа и среден ѓон со заштита од пенетрација. Совршен за повеќе средини.

SRC

Црна Euro 36-42, UK 3-8, US 5-10 Полна говедска кожа Полна говедска кожаПолиуретан/Полиуретан Ѓон F26

S1 FW41 12

Заштитни обувки кои секогаш ја завршуваат задачата

Женски заштитни чевли Steelite S1 EN ISO 20345:2011

SRC

Овие чевли нудат S1 заштита и осигуруваат максимум комфор за носителот, дури и кога се носат во долги временски интервали. Црна Евро 36-42, Велика Британија 3-8, САД 5-10 Шпалт кожа Полиуретан/ Полиуретан- Ѓон F41

STEELITE е трговска марка на Portwest.

347


ОБЛЕКА ЗА ДОЖД КОЛЕКЦИЈА

B028 661

S602 353

С ледниве колекции Rainwear нудат из в о нр е ден из б о р на д из ајни и б о и, погодни за мног у крајни корисници. Во целос т се корис тат најквалитетни ткаенини и техники за конс трукција со в и со к а т е х н о л о г и ј а , г а р а н т и р а јќ и ј а вр внат а з аш т и т а пр и си те вр е м ен ск и у с л о в и . Те с т и р а н и д а г и и з д р ж а т б а р а њ а т а н а се кој д н е в н а т а о б л е к а , секоја облека е дизајнирана и п р о и з в е д е н а со в н и м а н и е з а д а се осиг ура целосно задоволс тво при носење.

105+

Стилови на облека за дожд со високи перформанси

КОЛЕКЦИИ

348

PORTWEST X3™ RAINWEAR

PWR RAINWEAR™

SEALTEX™

CLASSIC ОБЛЕКА ЗА ДОЖД

ОБЛЕКА ЗА ДОЖД ПОЛНЕТА СО ВАТА

ОБЛЕКА ЗА ДОЖД ЗА ЧУВАРИ

3 ВО 1 ОБЛЕКА ЗА ДОЖД

УТОПЛУВАЊЕ

SOFTSHELL

ФЛИС

COLDSTORE

ДОДАТОЦИ ЗА ЗАШТИТА ОД ДОЖД


3

Категории на облека за дожд

SELECT - ОБЛЕКА ЗА ДОЖД PORTWEST

OUTDOOR PERFORMANCE RAINWEAR

S

Конструирана со исклучителни ткаенини и дизајни, новата колекција за дожд од Portwest X3 овозможува оптимални перформанси на отворено. Дизајниран со модерен тенок пресек, секој стил нуди повеќе функции за подобрување на перформансите. Високо водоотпорните и дишливите ткаенини што се користат во оваа колекција нудат максимална заштита од суровите временски услови.

S600

CLASSIC - ОБЛЕКА ЗА ДОЖД

C

Модерна и иновативна, TК2 колекцијата за дожд е конструирана да дава максимална отпорност на ветер, водоотпорност и дишливост. Наменета е да се носи при неповолни временски услови, колекцијата ТК2 вклучува паметен дизајн со обликувани панели за удобно налегнување. Софистицираност на TК2 колекцијата е идеална за брендирање.

PW R EXTREME RAINWEAR

Колекцијата PORTWEST PWR™ е направена од најмодерни водоотпорен и дишечки текстил Portwest Extreme со високи перформанси. Користејќи иновативна технологија, основната ткаенина е дизајнирана за да обезбеди техничка бариера против елементите. Ова обезбедува максимална водоотпорност, дишечка и заштита од ветер, која далеку ги надминува сегашните највисоки барања.

ESSENTIAL - ОБЛЕКА ЗА ДОЖД

S505

E

Sealtex асортиманот на ткаенини се конструирани со користење на високо технолошки обложени ткаенини, на флексибилен, високо отпорен на кинење, 100% полиестер трико плетка. Заварените шевовите се користат на сите Sealtex облеки за се обезбедат од дожд и ветер, а издржливата, еластична ткаенина, може лесно да се чисти па така Sealtex облеките изгледаат добро и траат подолго.

R IIPSTOP PSTOP

TM

Ripstop ткаенината користи високоиновативен 100% полиестер со PVC премаз. Оваа ткаенина е екстремно цврста и го спречува кинењето и абењето. Нуди и водоотпорна заштита во секое време.

Кога на функционалноста ќе се додаде зголемена видливост и заштита од вода се креира колекцијата Iona™ Lite. Артиклите на оваа колекција се сертифицирани според најстрогите норми за водоотпорност EN343(Class 3) и се со залепени шевови со цел да овозможат целосна заштита од дожд.

Portwest X3, TK2, PWR, SEALTEX и IONA се трговски марки на Portwest

S250 S251

349


Модели на облека за дожд

S

Изграден со употреба на супериорни ткаенини и техники на прогресивни конструкции, колекцијата Select се карактеризира со технички дизајни што ги предводат трендовите кои нудат максимална заштита на надворешните временски услови.

ЈАКНИ ЗА ДОЖД

S600

ИЗОЛИРАНА ЈАКНА

S601

352

S602

353

S546

353

ЈАКНА СО ГРЕЕЊЕ

S547

354

C

362

S508

BOMBER ЈАКНА КОЛЕКЦИЈА ЖЕНСКА ОБЛЕКА

350

363

S509 360

364

364

S538 363

S571 336

S503 358

S545 338

359

361

367

337

S507

S532

S556

TK41

365

366

356

359

S570

S553

S543

S505

360

S533

S521

S523

ПАНТAЛОНИ ЗА ДОЖД

367

ЗХ1 ЈАКНИ

S530

ВАТИРАНИ ЈАКНИ

ЈАКНИ ЗА ДОЖД

Наменети за современа корпоративна употреба и идеални за брендирање, сите модели во колекцијата Classic се создадени со материјали со високи перформанси кои нудат извонредна заштита на времето кога е потребно најмногу.

S555

355

S536 362


Облека за дожд која ги надминува очекувањата на индустријата

E

S350

S450

F440

372

368

ВАТИРАНИ ЈАКНИ

ЈАКНИ ЗА ДОЖД

Користејќи тешки, издржливи материјали, колекцијата Essential облека за дожд нуди широк избор на квалитетни модели наменети за употреба во низа индустриски поставки кои обезбедуваат извонредна заштита на времето.

378

S535

387

386

S561

383

S433

S431

388

S434

382

389

L450

L440

371

S451

S351

S481

372

S251

385

S441

373

377

S482

375

370

S585

405

CS12

406

S484

378

385

ПАНТАЛОНИ СО ПРЕРАМКИ

КОМБИНЕЗОНИ

S452

F441

385

ДОЛГИ МАНТИЛИ ЗА ДОЖД

369

382

ОДЕЛА ЗА ДОЖД

ЗХ1 ЈАКНИ

384

BOMBER ЈАКНА ПАНТAЛОНИ ЗА ДОЖД

S435

TX30

387

380

F465

407

S437

S563

374

373

CS10

381

383

S440

S250

S562

S534

S438

376

F438

379

S453

370

CS11

407

351


PORTWEST Конструирана со исклучителни ткаенини и дизајни, новата колекција за дожд од Portwest X3 овозможува оптимални перформанси на отворено. Дизајниран со модерен тенок пресек, секој стил нуди повеќе функции за подобрување на перформансите. Високо водоотпорните и дишливите ткаенини што се користат во оваа колекција нудат максимална заштита од суровите временски услови.

S

OUTDOOR PERFORMANCE RAINWEAR

КАЧУЛКАТА СО ЏЕБ Е СТИЛСКА И ПРАКТИЧНА Качулка која добро се затегнува со врвки

Штитник за брада со внатрешен подесувач

Џебови на градите со патент

Обликувани ракави

S600

Џебови со патент

Затегнувач за манжетни со лепенка

Можност за брендирање

S600

4

352

Исклучителна облека за дожд

Portwest X3 Shell јакна EN 343 CLASS 3:3

24

Отвори со патенти под пазувите

Приспособување со помош на врвка

Ова преодно парче Ви овозможува лесно да преминете од работа во слободно време додека сеуште изгледате најдобро. Спакувани со функции кои ги следат најдобрите трендови за на отворено, како вентилација на пазувите, заоблените манжетни за ветер и заоблени агли. Зглобните ракави и тенките линии даваат одлично прилегнување. 100% Полиестер TPU 140g Тело и капа: 100% полиестер Mesh 65g Ракави: 100% полиестер тафта 60г Црна, Темно сина S-3XL


S

PORTWEST

Штитник за брада со внатрешен подесувач

Качулка која добро се затегнува со врвки

Рефлектирачки принт Џебови на градите со патент РЕФЛЕКТИРАЧКИ ПРИНТ ПРИКАЖАН БЕЗ ИЗВОР НА СВЕТЛИНА

РЕФЛЕКТИРАЧКО ПЕЧАТЕЊЕ ЗА ЗГОЛЕМЕНА ВИДЛИВОСТ И БЕЗБЕДНОСТ

S601 24

4

Мрежест дел под пазувите Отвори со патенти под пазувите

Portwest X3 рефлектирачка јакна EN 343 CLASS 3:3

Обликувани ракави

S601 нуди подобрена видливост без да се загрози стилот. Користејќи рефлектирачки модел печатен директно на ткаенината, не постои ограничување во леснотијата и движењето со јакната. Со капа, заштитени џебови и вентилација на пазувите, овој стил има многу предности. 100% Полиестер TPU 140g Тело и капа: 100% полиестер решетката 65g Ракави: 100% полиестер тафта 60г Црна/Метално сива рефлектирачка S-3XL

Качулка која добро се затегнува со врвки

Џебови со патент Приспособување со помош на врвка

Штитник за брада со внатрешен подесувач

S602 24

4

Затегнувач за манжетни со лепенка

Portwest X3 двобојна јакна EN 343 CLASS 3:3

Ова преодно парче ги следи популарните бои на WX3 и KX3. S602 користи контрастни панели и додатоци со тенок крој. Џебови со патент, мрежести панели на пазувите и капата се само неколку од многуте карактеристики на оваа јакна.

Обликувани ракави

100% Полиестер TPU 140g Тело и капуљача: 100% полиестерска мрежа 65г Ракави: 100% Тафта 60г Темно сина/ метално сива, Персиска сина/ Црна S-3XL

Отвори со патенти под пазувите Затегнувач за манжетни со лепенка Приспособување со помош на врвка

Џебови со патент

Современ дизајн, гарантирани перформанси

353


S

ПОСТАВЕНИ

PORTWEST

Штитник за брада со внатрешен подесувач

Придобивки од облеката

Оваа колекција ја користи најновата технологија на запечатување со топлина. Преградните линии се залепени на

Сокриен џеб за мобилен телефон

ткаенината и влакната од вати се подеднакво пополнети во секој дел. •

Процесот на ултрасонично лепење обезбедува водоотпорни шавови.

Нема ризик од полнење, бидејќи влакната не можат да се движат меѓу залепените прегради.

Дури и дистрибуцијата на влакна обезбедува максимална удобност за носителот.

Заштита од ветер е оптимизирана бидејќи надворешната ткаенина нема пречки со бод.

Лесни држачи за влечење

Топлинско залепени шавови за зголемена водоотпорност и отпорност на ветар Џебови со патент

ТОПЛИНСКИ ЗАТВОРЕНИ ШАВОВИ

InsulatexTM ШУПЛИВИТЕ ВЛАКНА ГО СПРЕЧУВААТ ПРОТОКОТ ЗА ДА ЈА ЗАДРЖАТ ТОПЛИНАТА НА ТЕЛОТО

Целосно поставена Приспособување со помош на врвка

Еластични манжетни

Предно отварање со патент

S546 Изолирани со Insulatex постава Изграден со користење на шупливи в л ак н а т е х н о л о г ија , I nsu l ate x™ обезбедува полесна и потопла топлинска постава. Единствената технологија на ткаенина се заклучува во топлината на телото за да создаде топлинска бариера со материјалот со високи перформанси кој нуди чувство на супериорна удобност без додавање волумен.

354

18

5

Јакна Ultrasonic Tunnel Јакна Ultrasonic Tunnel обезбедува извонредна топлина и изолација. Овој модел користи револуционерно топлинско лепење на конструкцијата за формирање на линии на препреки. Сврзување на ткаенината без шиење или нишка ја подобрува отпорноста на вода и шансите за полнење, купување или менување кои се целосно намалени. 100% Полиестер 65g 100% Полиестер 65g Insulatex постава 260g Црна, Валкана маслинеста, Металик сива, Темно сина S-3XL

Заменливи патенти за едноставна интеграција на корпоративните бои Вклучени со оваа јакна

Комплементарни WX3, KX3 и DX4 работни стилови


ПОСТАВЕНИ

PORTWEST

Придобивки од облеката

S

Јакна со греење

Штитник за брада со внатрешен подесувач

Изграден со користење на иновативни јаглеродни влакна технологија, оваа топла јакна има три панели на критичните точки на телото. Секоја јакна вклучува 10,000MA USB-батерија со можност за полнење која ја засилува топлинската технологија (3-4часа се потребни за полнење). Вградените контроли овозможуваат корисникот да се префрли помеѓу три поставки за топлина: висок, среден, низок. Загреаните панели ќе дадат температури помеѓу 25-45C и може да траат до 10 часа, во зависност од поставувањето.

Топлинско залепени шавови за зголемена водоотпорност и отпорност на ветар

Сокриен џеб за мобилен телефон

Загреани панели на батерии со топлина од јаглеродни влакна се загреваат до 10 часа

Еластични манжетни Приспособување со помош на врвка

S547 18

3

Предно отварање со патент

Јакна Ultrasonic Heated Tunnel Ultrasonic Heated Tunnel јакната ги нуди најдобрите решенија за изолација. Топлинските панели со јаглеродни влакна се вградени во оваа обложена јакна за да овозможат дополнителна топлина и удобност на корисникот. Употребата на иновативната топлинска запечатена ткаенина ја зголемува отпорноста на вода. На S547, исто така, има три топлински поставувања контролирани со едно копче на градите и вклучува батерија на полнење која нуди 3-10 часа затоплување.

Џебови со патент

RoHS - Ограничување на опасните супстанции Директивата за ограничување на опасните супстанци е поставена за да се обезбеди дека сите компоненти на нашето електрично производство нема да го загрозат корисникот. Jакната S547 и батеријата се во согласност со овој стандард.

100% Најлон 65g 100% Најлон 55g Insulatex постава 260g Црна S-3XL

Најнова иновација во технологијата на затоплување

355


Информации за ткаенината

ЈАКНА СО ЗАТОПЛУВАЊЕ

Изграден со користење на шупливи влакна технологија, Insulatex™ обезбедува полесна и потопла топлинска постава. Единствената технологија на ткаенина се заклучува во топлината на телото за да создаде топлинска бариера со материјалот со високи перформанси кој нуди чувство на супериорна удобност без додавање волумен.

ПОСТАВЕНИ

S543

Можност за брендирање

S543 18

3

Еластични манжетни

Јакна Aspen Baffle Се одликува со лесна Insulatex топлинска изолација, јакната Aspen Baffle нуди меко, водоотпорно решение за корисниците. Уникатната технологија на ткаенината ја зачувува топлината на телото и создадава топлинска бариера за оптимална удобност на носителите.

S231

100% Најлон 40g 100% Најлон 55g Insulatex постава 300g Црна, Темно сина S-3XL

лесен дизајн

356

Исклучителна топлинска изолација

289

C


ЕЛЕК СО ЗАТОПЛУВАЊЕ

Лесна топлинска изолација

Многу дишливи за комфор на корисникот

C Шупливите влакна го спречуваат протокот за да ја задржат топлината на телото

Одлично задржување на топлината INSULATEX е трговска марка на Portwest.

ПОСТАВЕНИ

S544

џеб со патент Внатрешен патент Приспособување со помош на врвка

Можност за брендирање

S544 18

3

Елек Aspen Baffle Овој ултра лесен Insulatex ватиран елек е совршен за слоевитоста и одлична алтернатива на јакна. Нуди супериорни термички и отпорни на вода својства, Aspen Baffle обезбедува оптимална топлина и удобност на корисникот. 100% Најлон 40g 100% Најлон 55g Insulatex постава 300g Црна, Темно сина S-3XL

S231 S545

289

338

Женски модели исто така достапни

Дизајниран за удобност

357


СО ПОСТАВА

ДИШЛИВА ОБЛЕКА ЗА ДОЖД

Најпродаван во индустријата

Kачулка која може да се спакува

Придобивки од облеката

Portwest колекцијата јакни TK2™ нуди максимална водоотпорност, отпорност на ветер и дишливост. Класичниот стил во комбинација со современ пристап и пристап за печатење ги прави овие јакни одличен избор за корпоративно користење. Флис поставата и одделни облеки му обезбедуваат на корисникот комфор и топлина во ладни временски услови.

Бленда на предница

Постава од флис

Можност за брендирање

S503

S503

18

4

358

Екстремна дишливост Класа 3:3

Дишлива бомбер јакна Calais EN 343 CLASS 3:3

Оваа бомбер јакна со врвен квалитет обезбедува одлична заштита од влажни и ветровити услови. Целосно водоотпорна, отпорна на ветер и дишлива. Флис поставата и порабените ракави обезбедуваат оптимална топлина и удобност на корисниците. Овој тип има качулка која се собира, џебови на долниот дел со патент кука и прилагодливи ракави. 100% полиестер Pongee PU обложен 100g Тело: 100% полиестер флис 260g Ракави: 100% полиестер тафта 190T Ракав: 100% полиестер полнење 120g Црна, Темно сина XS-3XL Валкана маслинеста S-3XL

Затегнувач за манжетни со лепенка


СО ПОСТАВА

ЈАКНИ ЗА ДОЖД

C

Kачулка која може да се спакува

Качулка која се приспособува со помош на врвка Бленда на предница

Луксузна флис постава за дополнителна топлина S505

Limax јакна со изолација EN 343 CLASS 3:1

12

4

100% Полиестер, Ripstop, PVC премаз 230g Тело: 100% полиестер флис 260g Ракави: 100% полиестер Taffetta 190T Ракав: 100% полиестер полнење 120g Темно сина, Црна S -3XL

Трајни Ripstop ткаенини

Kачулка која може да се спакува

S505 Затегнувач за манжетни со лепенка

Џеб за мобилен

3x1 Двоен патент

S507 12

Арго дишлива 3 во 1 јакна EN 343 CLASS 3:3

100% Полиестер, полиуретански премаз 135g Труп: 100% полиестер мрежа Капа, долен дел и ракави: 100% полиестер тафта 190T Црна, Темно сина S-3XL

7 Затегнувач за манжетни со лепенка

Качулка која се приспособува со помош на врвка

Можност за брендирање

3 начини на носење

359


Kачулка која може да се спакува Бленда на предница

ЈАКНА SHELL S508 24

3

C Внатрешен граден џеб

Машка корпоративна јакна Shell EN 343 CLASS 3:2

S508 јакната е совршена за корпоративното брендирање. Користејќи лесна, водоотпорна и дишлива ткаенина, оваа јакна го задржува корисникот целосно заштитен. Решеткастата постава го одржува корисникот свеж и регулиран. Достапен во соодветна верзија за жени. 100% Полиестер микрофибер со TPU мембрана 130g Тело: 100% полиестер мрежа Ракави: 100% полиестер тафта 52г Темно сина, Црна S-3XL

Дишлива заштита од ветар Затегнувач за манжетни со лепенка

Качулка која се приспособува со помош на врвка

Предно отварање со патент

Качулка која се приспособува со помош на врвка

Kачулка која може да се спакува Бленда на предница

S509 24

3

Допадлив женски крој Корпоративна јакна за жени Shell EN 343 CLASS 3:2

Водоотпорна, дишлива и лесна, оваа модерна јакна е идеална за модерна корпоративна употреба. Стилскиот дизајн и добриот крој ќе му се допадне на модерниот работник. Целосно полнење и заштитените џебови со патент овозможуваат целосна заштита од сурови услови. 100% Полиестер микрофибер со TPU мембрана 130g Тело: 100% полиестер мрежа Ракави: 100% полиестер тафта 52г Темно сина, Црна XS-XXL

360

Затегнувач за манжетни со лепенка


3x1 ДИШЛИВА ОБЛЕКА ЗА ДОЖД

3 начини на носење Дишлива класа 3:2

C

Kачулка која може да се спакува Штитник за брада Повеќе џебови

Можност за брендирање

Флисот може да се носи како посебна облека

S532 12

Затегнувач за манжетни со лепенка

Orkney 3 во 1 дишлива јакна EN 343 CLASS 3:2 WP 5,000MM MVP 14,000G/M2/24HR Стилска, иновативна и повеќенаменска 3-во-1 најпродавана јакна. Водоотпорна и изработена од материјал што дише, дизајниран за работници на отворено во сите индустрии и заштита од дожд, ветер и студ. Може да се извади флисот со патент и да се носи без него, флисот од 280 гр. е одличен избор сам по себе кога времето е студено, но суво.

7

100% Најлон Ottoman, прозрачен со полиуретански премаз 170g Рамо / ракав: 100% Најлон Отоман, материјал што дише, PU обложени, 160g Внатрешна облека: 100% Полиестерски флис 280g Горен дел: 100% полиестерска мрежа, 60g Долен дел/Ракави: 100% полиестер, 60g Сива/Црна, Темно сина/Црна S-4XL Црвена/Црна S-3XL

4XL

S532

Дишлива облека за дожд

361


C

СО ПОСТАВА

LOGO PENDING

ДИШЛИВА ОБЛЕКА ЗА ДОЖД

S536 Kачулка која може да се спакува

Качулка која се приспособува со помош на врвка

24

Панталони Ayr Breathable EN 343 CLASS 3:2 WP 5,000MM MVP 9,000G/M2/24HR

Лесни панталони кои овозможуваат заштита во сите временски услови. Имаат потполно еластична половина ,поради која добро одговараат кога се носат преку други панталони. Имаа странични џебови и можност за подесување на ногавиците со помош на дрикери. Шавовите се заварени. 100% Полиестерски микрофибер, кадифен финиш, прозрачен, полиуретански премаз 140g Темно сина S-XXL

Целосно еластичен колан Страничен пристап

Затегнувач за манжетни со лепенка

S530 Можност за брендирање

S530 12

Џебови со патент

Јакна Arbroath Breathable со флис подстава EN 343 CLASS 3:2 WP 5,000MM MVP 9,000G/M2/24HR

Извонредна јакна наменета за секој вид работна или слободна активност. Материјалот е микрофибер со брусена доработка со утоплување од 280г флис кој ја задржува топлината и дава чувство на удобост на корисникот.Има дупла бленда за заштита од ветар, капа со врвка и долни џебови со патенти.

4

362

100% Полиестерски микрофибер, кадифен финиш, прозрачен, полиуретански премаз 140g Труп: 100% Полиестер флис, 280g Ракави: 100% Полиестер, 60g ракави: 100% Полиестерско полнење (вата), 100g Темно сина XS-5XL

5XL XS

Ногавици со затегач за подесување

Дишлива ткаенина со високи перформанси

S536


C

СО ПОСТАВА

BOMBER ЈАКНИ S538 18

Јакна Moray бомбер EN 343 CLASS 3:1

Јака со постава од флис

Обложена со нежен флис во комбинација со временски издржлива надворешност и модерен стил ја прават оваа јакна фаворит на сите времиња. Надворешноста е доработена за зголемување на мекоста на допир. Пристапот за печатење овозможува јакната да биде извезена или персонализирана.

4

4XL XS

Reg

Royal S - 3XL

100% Полиестерски микрофибер, кадифен финиш, полиуретански премаз 135g Тело: 100% полиестерски флис 280g Ракави: 100% полиестер 60г Ракав: 100% полиестер полнење 100g Светлосина S-3XL Темно сина XS-4XL Црна S-3XL

Navy XS - 4XL

Black S - 3XL

Јамка (држач) за радио

Можност за брендирање

Џебови со патент

Затегнувач за манжетни со лепенка

ПОСТАВЕНИ

S533 18

Јакна Falkirk Bomber EN 343 CLASS 3:1

Голема водоотпорност, оваа јакна нуди солидна бариерна заштита од дожд и ветар. Обложена со 100g штепана вата од струкот до вратот која ја заробува топлината и ве чува топли. 100% Полиестер, Pongee плетка, PVC премаз 230g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 100g Црна, Темно сина S-4XL

4

Џебови со патент

Можност за брендирање

Еластични манжетни

4XL

Облека за дожд која ги надминува очекувањата на индустријата

363


C

ПОСТАВЕНИ

Kачулка која може да се спакува

ПОСТАВЕНА ЈАКНА S523 12

Јакна со флис постава Oban EN 343 CLASS 3:1

Оваа јана нуди врвна водоотпорна заштита, комфорт, топлина и целосен квалитет. Пристапот за штампа ја прави екстремно популарна за персонализација. Има широк крој, сигурносни џебови, прилагодливи ракави со чичак трака со акцент на деталите.

4

100% Полиестер, Pongee плетка, PVC премаз 230g Горен дел: 100% Полиестерски флис 280g Долен дел и ракави: 100% Полиестер 60g Долен дел: 100% Полиестерско полнење 200g Ракави: 100% Полиестерско полнење 100g Темно сина XS-3XL , Црна S-XXL ,

ПОСТАВЕНИ Затегнувач за манжетни со лепенка

Постава од чешлан памук

Можност за брендирање

Прифатен низ целиот свет да даде највисоко ниво на заштита S521 12

6

Џебови со утоплување

364

Јакна со постава Dundee EN 343 CLASS 3:1

Потполно обложена, оваа класична водоотпорна јакна овозможува чист луксуз по прифатлива цена.Јакната ја задржува топлината цело време во студени услови, а големите џебови нудат простор за сите работи кои треба да ги носите со себе. 100% Полиестер, Pongee плетка, PVC премаз 230g Торзо: 100% Памук Кариран, 130g Ракави: 100% Полиестер, 60g Торзо: 100% Полиестерско полнење (вата), 200g Ракави: 100% Полиестерско полнење (вата), 100g Темно сина S-3XL

Извонредна вредност, максимална заштита


3x1

C

Kачулка која може да се спакува

3 ВО 1 ЈАКНА S570 12

5

Јакна Aviemore 3 во 1 машка

Џеб за мобилен

EN 343 CLASS 3:1

Водоотпорна јакна која е спој на функционалност и добар изглед. Квалитетната доработка и грижата за деталите се очигледни.Има два скриени џеба со патенти и патент на предницата со бленда, како и утоплување од флис кое се вади. 100% Полиестер, кадифен финиш, PVC премаз 230g Внатрешна облека: 100% Полиестерски флис 260g 100% Полиестер 60g Црна S -3XL Жолта M-XXL Темно сина S -3XL

Reg

Black

Yellow

Navy

S - 3XL

M - XXL

S - 3XL

Флисот може да се носи како посебна облека

Овој стил 3 во 1 нуди целосна заштита од елементи

Затегнувач за манжетни со лепенка

Повеќе џебови

Можност за брендирање

Модерна и Мултифункционална - Модели за сите сезони

365


PW R

3x1

C Јака со постава од флис

Kачулка која може да се спакува

EXTREME RAINWEAR

Бленда на предница

НАПРАВЕНО ОД

НА ДВОРЕШНА ТК АЕНИНА ТРА ЈНО ТРЕ ТИРАНА ЗА ОТПОРНОС Т НА ВОДА 1 2 3

ВОДООТПОРЕН И ДИШЛИВ С ЛОЈ ИЛИ МЕМБРАНА ВНАТРЕШНА ТК АЕНИНА, ПОС ТАВА, КОЈА ОВОЗМОЖ УВА КОЖ АТА ДА ДИШЕ

В ОД О ОТ П О Р Н А Повеќе 10,000mm

ЕКСТРЕМНА ВОДООТПОРНОСТ Portwest Extreme постигнува над 10.000 mm хидростатска глава, што е еквивалентно на над 10 метри воден столб. (ISO 811:2018 Определување отпорност на пенетрација на вода. Хидростатски тест за притисок).

ДИШЛИВОС Т

Повеќе 15,000g/m2/24hrs

Работете напорно во комфорт Колку е повисока g/m2/24 часа, толку повеќе ткаенината е дишлива. (JIS L1099: 2012 Метод Б1 Пропустливост на водена пареа). Portwest Extreme ги достигнува највисоките нивоа на дишливост.

Затегнувач за манжетни со лепенка

S553 / S555 S556 ПОСТИГНУВА

S553

15,000g/m /24hrs

2

S553 / S555 S556 ПОСТИГНУВА

10,000mm

ИСК ЛУЧИТЕ ЛНИ ДИШНИ ПЕРФОРМАНСИ

ИСК ЛУЧИТЕ ЛНИ ВОДООТПОРНИ ПЕРФОРМАНСИ

С ТАНД АРД ВОДООТПОРНО

12

6

Можност за брендирање

Радијална 3 во 1 јакна

EN 343 CLASS 3:3 WP 10,000MM, MVP 15,000G/M²/24HRS 100% Полиестер, кадифен финиш 130g 100% Полиестер Oxford 600D 190g Гради: 100% Полиестерска мрежа 65гр Абдомен и ракави: 100% полиестер тафта 190T 60гр отстранлив ткаенини: 100% Полиестерски флис 280g Темно сина, Црна S -3XL

С ТАНД АРД ДИШЛИВО PWR е трговска марка на Portwest.

Џебови со патент

S553

Флисот може да се носи како посебна облека


PW R EXTREME RAINWEAR

Колекцијата PORTWEST PWR™ е направена од најмодерни водоотпорен и дишечки текстил Portwest Extreme со високи перформанси. Користејќи иновативна технологија, основната ткаенина е дизајнирана за да обезбеди техничка бариера против елементите. Ова обезбедува максимална водоотпорност, дишечка и заштита од ветер, која далеку ги надминува сегашните највисоки барања.

S556

Качулка која добро се затегнува со врвки

24 Бленда на предница

Сокриен џеб за мобилен телефон

2

C

Панталони Vanquish

EN 343 CLASS 3:3 WP 10,000MM, MVP 15,000G/M²/24HRS Стилски панталони за да се врзат во колекцијата PWR колекција за дожд. Vanquish панталоните користат високо водоотпорна и дишлива Portwest Extreme ткаенина со залепени шавови за да обезбеди целосна заштита. ЗаштитениоT страничен патент овозможува лесен пристап при носење на чизми. Со целосно еластичен, прилагодлив појас и артикулирани нозе, овие панталони, исто така, одлично се вклопуваат. 100% Полиестер Oxford 600D 190g Црна S-XXL

Џебови со патент

S555 24

4

Можност за брендирање

Затегнувач за манжетни со лепенка

Јакна Outcoach

EN 343 CLASS 3:3 WP 10,000MM, MVP 15,000G/M²/24HRS

Оваа јакна со високи перформанси нуди максимална водоотпорност, отпорност на ветер и овозможува на кожата да дише. Со користење на високо издржлива надворешна ткаенина, и мрежеста постава оваа јакна гарантира целосна удобност во сите услови. Одличните карактеристики, како што се патенти отпорни на вода, качулка и повеќе џебови кои обезбедуваат врвна функција. Спортскиот стил и ниската конструкција на профилот ја прават оваа јакна избор за секакви услови. 100% Полиестер Oxford 600D 190g Постава состав: 100% полиестер мрежа, 65g ракав: 100% полиестер, 190T тафта, 60g Црна S-3XL

ПОГЛЕДНЕТЕ ONLINE : WWW.PORTWEST.COM/PWR

367


E

Kачулка која може да се спакува

Отвор за вентилација на грбот

Скриено закопчување со патент

Висока технологија, флексибилни PU ткаенини

S450 18

Јакна Sealtex Classic EN 343 CLASS 3:1

Паметен крој, одлична водоотпорност и прифатлива цена се карактеристики кои го прават овој артикал одлична вредност за парите. Изработена е од цврста ткаенина со заварени шавови што гарантира заштита и простран крој за удобност на корисникот. На предницата има патент со бленда која штити од лошите временски услови.

2

Sealtex Classic колекција: 100% Полиестер, вертикална цик-цак плетка, полиуретански премаз 200g Црна, Маслинесто зелена, Темно сина Жолта

5XL

Достапна во 4 бои. Reg

368

Black

Olive Green

Navy

Yellow

S - XXL

S - 3XL

S - 5XL

S - 3XL

Најпродавани - Милиони продадени облеки

Мажетни со затегач за подесување


Информации за ткаенината

Придобивки од облеката

Sealtex® Classic е висока технологија, ПУ обложена ткаенина, на флексибилен, високо отпорна 100% полиестер трико плетка, 200g. Sealtex™ Класик ткаенината се тестира за да се осигураме дека ги исполнува и ги надминува EN343 водоотпорните стандарди. Независни тест куќи вршат хидролиза и хидростатички тестирање. Sealtex® Classic постојано постигнува врвни резултати во овие тестови.

Целосно еластичен колан

E

Оваа ексклузивна колекција гарантирано ги задржува корисниците суви и во најнеповолни услови. Заварените шевовите осигуруваат дека дождот и ветерот нема да навлезат и трјната, еластична ткаенина може лесно да се исчисти, овозможувајќи Sealtex® облеката да изгледа добро и трае подолго.

Заварени шавови за максимална водоотпорност

Отпорна на кинење и на габички

S451 36

Пантолони Sealtex Classic

EN 343 CLASS 3:1 Лесни, беспрекороно водоодбојни пантолони со широк крој што можат да се носат преку други пантолони. Имаат еластична трака во половината за олеснато движење, а долниот дел од ногавиците се прилагодува со дрикер.

Ногавици со затегач за подесување

Sealtex Classic колекција: 100% Полиестер, вертикална цик-цак плетка, полиуретански премаз 200g Црна, Маслинесто зелена, Темно сина Жолта

5XL

Достапна во 4 бои. Reg

Black

Olive Green

Navy

Yellow

S - XXL

S - 3XL

S - 5XL

S - 3XL

Најпродаван - Специјален анти-бактериски финиш

369


E

Kачулка која може да се спакува Еластични прерамки

Трајни и еластична што може да се чистат лесно

Прилагодливи ленти со тока

Мажетни со затегач за подесување Еластичен колан Џеб со страничен отвор

Заварени водоотпорни шавови

Ногавици со затегач за подесување Ногавици со затегач за подесување

S452 12

EN 343 CLASS 3:1

Комбинезон со потполна водонепропусност кој може да се носи преку друга облека кој ќе ве задржи топли во ладните временски услови. Предниот патент ја олеснува постапката на облекување и соблекување, а блендата на копчање со дрикери не дозволува продирање на водата во внатрешноста. Има внатрешен џеб и капуљача. Sealtex Classic колекција: 100% Полиестер, вертикална цикцак плетка, полиуретански премаз 200g Темно сина S-3XL Жолта M-3XL

370

S453

Работнички комбинезон Sealtex 36

Работнички трегер пантолони Sealtex EN 343 CLASS 3:1

Лесни и практични, Sealtex трегер пантолоните се дизајнирани да се вклопат и да бидат удобни во текот извршувањето на работните задачи.Заварените рабови обезбедуваат заштита од ветер и дожд.Сето тоа обезбедува комплетна заштита против тешките временски услови. Sealtex Classic колекција: 100% Полиестер, вертикална цик-цак плетка, полиуретански премаз 200g Темно сина M-XXL

Растеглива, обложена со ПУ ткаенина со залепени шевови


E

Одело за дожд во два дела со одлична вредност Информации за ткаенината

Качулка која се приспособува со помош на врвка

Kачулка која може да се спакува

L450 Бленда на предница

Направени од 90% PVC и 10% PU, 330гр Sealtex Essential е флексибилен, траен и мек на допир. Трикотажната плетена подлога обезбедува извонредна удобност и ПУ премазот дава целосна водоотпорна заштита. Трајни ткаенина

Придобивки од облеката

Sealtex Essential вклучува квалитетна ткаенина со квалитетна структура. Залепените шавови на критичните места на корисникот му осигуруваат сувост и удобност во сите прилики. Рас тегливиот материјал има антигабичен третман и лесно може да се исчисти, кој допринесува облеката да трае подолго.

Заварени водоотпорни шавови

2 џебови

Мажетни со затегач за подесување

L450 12

2

Sealtex основен комплет за дожд (во два дела) EN 343 CLASS 3:1

Целосно еластичен колан

Sealtex основниот комплет нуди целокупна заштита.Овој вреден комплет од јакна и панталони со сите одлични додатоци кои се користат во асортиманот на Sealtex вклучува и залепени шавови. Комплетот доаѓа во пакување во една кеса која е идеална за малопродажба. Sealtex Essential: 90% ПВЦ, 10% PU 330g Темно сина S-3XL

Maлопродажна торба

Ногавици со затегач за подесување

Основна облека за заштита од дожд

371


Информации за ткаенината

Изработена од високо дишлива,со PU премаз ткаенина, на флексибилен 100% полиестер трико-плетен материјал, 180г.

E

Придобивки од облеката

Sealtex™ AIR колекцијата вклучува исклучителни нивоа на водоотпорност, ветроотпорност и дишливост. Заварените шавови гарантираат целосна заштита од неповолни временски услови, додека трајната, еластична и лесна ткаенина обезбедува максимална удобност и го олеснува движењето.

S351 36

Скриено закопчување со патент Kачулка која може да се спакува

Работнички пантолони Sealtex PRO

EN 343 CLASS 3:2

Артикал со исклучителен квалитет, Sealtex Pro панталоните се направени од единствен лесен материјал, кој нуди незаменлива мешавина на дишливост, водоотпорна и ветроотпорна заштита. Sealtex AIR колекција: 100% Полиестер, вертикална цик-цак плетка, полиуретански премаз 180g Темно сина , Маслинесто зелена S-3XL Целосно еластичен колан

Отвор за вентилација на грбот

Мажетни со затегач за подесување

S350 18

2

Sealtex PRO Јакна EN 343 CLASS 3:2

Паметен стил, исклучителна отпорност на вода и дишливите својства ја прават оваа облека да има голема вредност на водоотпорна јакна. Тешките ткаенини во комбинација со заварени шавови нудат незаменлива удобност за носителите. Sealtex AIR колекција: 100% Полиестер, вертикална цик-цак плетка, полиуретански премаз 180g Темно сина , Маслинесто зелена S-3XL

372

Лесни, дишливи, пофлексибилни

Ногавици со затегач за подесување

Неприкосновен микс од водоотпорна и дишлива заштита


Информации за ткаенината

Конструирана со користење на 95% PVC, 5% PU, 310г. Sealtex™ Ocean ткаенината е многу нежна и екстремно флексибила така што вие ќе се чувствувате удобно и покрај тоа што е PVC. Оваа ново развиена ткаенина е тестирана и докажана дека е високо отпорна на вода и има дополнителна плетени поддршка за максимална удобност на корисникот.

E

Придобивки од облеката

Врвниот квалитет на овие артикли е постигнат покрај со користењето на Sealtex™ Ocean ткаенината туку и со заварување на сите шавови за целосна водонепропусност.

Качулка која добро се затегнува со врвки

Пластичен патент и целосно копчање со чичак трака

S251 36

Пантолони Sealtex Ocean EN 343 CLASS 3:1

Пантолони со класичен дизајн кои се изработени од високо квалитетната Sealtex Ocean ткаенина нудат заштита во сите временски услови. Имаат целосно еластична половина и можат лесно да се облекуваат преку други пантолони. Имаат високо квалитетни заварени шавови. Sealtex Ocean колекција: 95% PVC, 5% полиуретан 310g Жолта M-XXL, Темно сина S-XXL Целосно еластичен колан

Заварени водоотпорни шавови

Мажетни со затегач за подесување

S250 18

Јакна Sealtex Ocean EN 343 CLASS 3:1

Јакната Sealtex Ocean нуди незаменлива заштита од сите временски услови и дава чувство на удобност. Цврста е и издржлива, функционална и преполна со карактеристики, вклучувајќи качулка со врвка и прицврстувачи, покриени џебови и целосна лента за прицврстување со чичак, високо фреквентни заварени рабови, прилагодлива надворешна манжетна и еластична внатрешна манжетна. Sealtex Ocean колекција: 95% PVC, 5% полиуретан 310g Жолта M-XXL, Темно сина S-XXL Ногавици со затегач за подесување

Комплетна водоотпорна заштита

373


ОБЛЕКА ЗА ДОЖД Kачулка која може да се спакува

E

Најпродавани во индустријата со гарантирани перформанси S440 24

Класична јакна за на дожд

EN 343 CLASS 3:1 WP 5,000MM

Дизајнирана за носење по лоши временски услови, јакната за дожд S440 е практична и цврста. Лесно може да се облече и да се носи по дождливо време. Достапна во широка палета на бои.

2

100% Полиестер, PVC премаз 210g Маслинесто зелена, Црна, Сива, Темно сина Портокалова, Жолта

5XL XS

S438 376

Шавови залепени со лента

Исто така достапни во опција за капут.

Отвор за вентилација на грбот

Reg

374

Olive Green

Orange

Black

Grey

Navy

Yellow

S - 4XL

S - 3XL

XS - 4XL

S - 3XL

XS - 5XL

S - 4XL

100% водоотпорен полиестер


Придобивки од облеката

Дизајнирана да ве штити во сите временски услови, оваа Classic колекција на облека за дожд е практична и издржлива и најважно е што добивате повеќе вредност за вложените пари. Залепените шевови и одличниот стајлинг гарантираат маскимум комфор и заштита.

E

Достапни и практични решенија за дожд Шавови залепени со лента

Целосно еластичен колан

Страничен пристап

Ногавици со затегач за подесување

S441 24

Пантолони за дожд Classic Adult EN 343 CLASS 3:1 WP 5,000MM

Лесни и едноставни, овие пантолони се удобни и штитат од разни временски услови. Широки се и можат да се носат преку други пантолони,а на работ на ногавиците имаат дрикери за прилагодување, за пантолоните добро да одговараат на обувките.

6XL

100% Полиестер, PVC премаз 210g Маслинесто зелена, Црна, Сива, Темно сина Портокалова, Жолта

XS

Reg

Olive Green

Orange

Black

Grey

Navy

Yellow

S - 4XL

S - 3XL

XS - 6XL

S - 3XL

XS - 6XL

S - 6XL

Силна заштита, непобедлива вредност

375


E

ОБЛЕКА ЗА ДОЖД

Kачулка која може да се спакува

Отвор за вентилација на грбот

Повеќе џебови

Шавови залепени со лента

Маслинесто зелена Црна Жолта

Темно сина

S438 24

Reg

376

Yellow

Black

S - 4XL

S - 3XL

S - 3XL

Olive Green S - 3XL

EN 343 CLASS 3:1 WP 5,000MM

Classic кабаницата нуди исклучителна водоотпорна заштита. Нејзината должина дава дополнителна прекриеност на носителот.Се состои од големи џепови, капа која се собира во јаката, окца и заден отвор за вентилација.

Должина на грб: 120cms Navy

Кабаница за дожд Classic Adult

2

100% Полиестер, PVC премаз 210g Темно сина S-4XL , Црна, Маслинесто зелена S-3XL Жолта S-3XL

4XL

Највисоко отценети перформанси - гарантирано задоволство


ОСНОВНО ОДЕЛО ЗА ДОЖД

E

Одело за дожд во два дела со одлична вредност L440

Идеален за малопродажба

Се продаваат заедно L440 24

2

L440

Суштински костум за дожд (во два дела) EN 343 CLASS 3:1 WP 5,000MM

Класичен костум за дожд спакуван во еден сет кој нуди вредност, практичност и издржливост. Лесни две парчиња костим можат да бидат спакувани, лесно се виткаат и чуваат за употреба при влажни временски услови. Достапни во мало пакување. 100% Полиестер, 190T, PVC премаз 190g Темно сина S-3XL Жолта S-3XL

Одело за дожд со најдобра вредност

377


TM

Моќна заштита од ветер и дожд

E

ПОДОБРЕН

Дополнителни рефлектирачки ленти

Kачулка која може да се спакува

Отвор за вентилација на грбот

Целосно еластичен колан

Страничен пристап

Рефлектирачка лента

Рефлектирачка лента

Шавови залепени со лента

F440 24

2

EN 343 CLASS 3:1 WP 5,000MM

Лесна и практична IONA Classic Rain јакната нуди водоотпорна заштита и зголемена видливост. Составена е од капуљача која се пакова, врвца за прилагодување, големи џебови за складирање и окца за вентилација во пределот на грбот. 100% Полиестер, PVC премаз 210g Црна, Темно сина S-3XL

378

F441

Работничка јакна Classic IONA Rain 24

Ногавици со затегач за подесување

Шавови залепени со лента

Пантолони Classic IONA Rain EN 343 CLASS 3:1 WP 5,000MM

Iona Classic Пантолоните за Дож д нудат дополнителна видливост во темни услови. Карактеристиките вклучуваат еластичен појас, странични пристапи за џебови, и прилагодливи ногавици на дрикери за сигурно прилегање. 100% Полиестер, PVC премаз 210g Црна, Темно сина S-3XL

Врвна водоотпорна заштита со подобрена видливост


TM

E

Kачулка која може да се спакува

F438 Отвор за вентилација на грбот

Рефлектирачка лента

Внатрешни еластични манжетни

F438 24

2

F441

Класичен Iona мантил за дожд EN 343 CLASS 3:1 WP 5,000MM

Шавови залепени со лента

Класичниот Iona мантил за дожд дава зголемена видливост со дополнителна покриеност поради нејзината подолга должина. Користејќи лесна ткаенина, овој мантил е целосно водоотпорен. На F438, исто така, има капуљача која се собира, џебови за безбедно складирање, како и дупчиња и вентилација на грбот за дополнителна дишливост. 100% Полиестер, PVC премаз 210g Темно сина S-3XL

Предно отварање со патент

378

Должина на грб: 120cms IONA е трговска марка на Portwest.

Подобрена видливост со дополнителна покриеност за целосна заштита

379


RI PSTOP Информации за ткаенината

E

ПОСТАВЕНИ

Качулка што се вади Јака со постава од флис

Рефлектирачка лента

Конструирана со користење на високо квалитетна 100% полиестер со PVC премаз Ripstop ткаенина, 250г. Артиклите се обложени со 100% полиестер полнење за екстра топлина и комфорт.

Придобивки од облеката

Дизајнирана да ги издржи и најтешките услови за работа ,а притоа да го даде потребниот комфор и удобноста на тие што ја носат.Ова се дел од карактеристиките на RipStop колекцијата за на дож д. Издражливата конструкција на матерјалот гарантира висока отпорност на кинење како и извонредна водоотпорна заштита.

Затегнувач за манжетни со лепенка

Одлична отпорност на кинење и водоотпорност

380

S563 12

Јакна RS Multi-Pocket Parka EN 343 CLASS 3:1

Оваа јакна е многу цврста и издржлива. Изработена е од полиестерска ткаенина во кобинација со Ripstop која ја прави екстремно цврста на кинење или оштетување. Обложена со вата и флис на јаката ја прави сигурна дека ќе ја задржи топлината. Има многу џебови за скалдирање.

10

100% Полиестер, Ripstop, PVC премаз 250g 100% Полиестер 55g 100% Полиестер 170g Темно сина S-XXL

Најдобро оценет модел за вклопување и функционалност


ПОСТАВЕНИ Kачулка која може да се спакува

Јака со постава од флис

E

R I PSTO P

Рефлектирачка лента Џеб за мобилен

Достапно и Ripstop утоплување

S562 S560

Затегнувач за манжетни со лепенка

Повеќе џебови

398

12

9

Јакна RS Parka EN 343 CLASS 3:1

Кога би се споредила со конкурентните јакни, S562 има подобар крој, функција и вредност за нејзината цена.Цврстиот надворешен слој има залепени водоотпорни рабови, обезбедувајќи извонредна водоотпорна заштита.Полнељето од 170г. ја заробува топлината без да ја прави јакната гломазна.Има рефлекс паспул во рабовите на ракавите и градите и многубројни џебови кои ги исполниваат сите потреби за складирање. 100% Полиестер, Ripstop, PVC премаз 250g 100% Полиестер 55g 100% Полиестер 170g Црна/Сива XS-3XL Темно сина/Ројал сина S-XXL

Испробан и тестиран во најтешки услови

381


RI PSTOP

ПОСТАВЕНИ

Јака со постава од флис

Kачулка која може да се спакува

Рефлектирачка лента

Џеб за мобилен

S561 12

9

E

Повеќе џебови

Работничка бомбер јакна RS EN 343 CLASS 3:1

Цврст современ дизајн, одлична издржливост и водоотпорност се карактеристиките кои ја направија оваа јакна идеална за работа на отворено. Бомбер јакната е добро поставена, но изненадувачки лесна, овозможувајќи да се задржи топлина. Закопчување со патент кој е заштитен со цврста бленда и јака обложена со флис за дополнитена топлина. 100% Полиестер, Ripstop, PVC премаз 250g 100% Полиестер 55g 100% Полиестер 170g Црна/Сива S-XXL

ПОСТАВЕНИ

Затегнувач за манжетни со лепенка

Џеб за мобилен

Рефлектирачка лента

TX30 12

Јакна за дожд Portwest Texo Contrast EN 343 CLASS 3:1

8

Водоотпорноста и исклучителната трајност се клучни карактеристики на оваа победничка јакна. Дизајнот е комплетиран со квалитетна доработка и целосно внимавање на сите детали. 100% Полиестер, Ripstop, PVC премаз 250g 100% Полиестер 55g 100% Полиестер 170g Сива S-XXL

Затегнувач за манжетни со лепенка

382

Безкомпромисна изолациска заштита


БЕЗБЕДНОСНА ЈАКНА

ПОСТАВЕНИ

18

E

Еполети

SEC URI T Y S534

Kачулка која може да се спакува

Јамка (држач) за радио

Јакна Security EN 343 CLASS 3:1

Оваа јакна е идеална за секој кој бара топлина и водонепропусност на работното место. Специјалните детали како ребреста манжетната и јака и даваат на оваа јакна истакнат класичен изглед. 100% Oxford Најлон, полиуретански премаз 130g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 120g Црна S-XXL

4

Комфор и сугурност S535 12

4

Повеќе џебови

Ребрести ракави

ПОСТАВЕНИ

Јакна Пилот Овај класичен модел е совршен за слободно време да се носи со фармерки или работнички пантолони. Обложен е со дебела постава која ја сочувува топлината, а надворешноста од најлон штити од влажни временски услови. Има робусен метален патент и џебови со преклоп со копче кои му даваат автентичен изглед. 100% Најлон со полиамиден премаз 115g 100% Најлон 75g 100% Полиестер 245g Црна S-4XL

Џеб на ракав

4XL

Производи погодни за агенции за обезбедување

B310

412

C701

FW26

465

Ребрести ракави

290

Гарантирано задоволство кај носителот

383


Качулка што се вади

Ракави кои се вадат со патент Луксузна крзнена постава која може да се отстрани

Повеќе џебови

Плетени манжетни и рабови

F465 12

E

3x1

3 начини на носење

1.

Обложена со постава

2.

Без постава од крзно

3.

Утоплување

Отстранлива постава

Бомбер јакна 3-во-1 EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM

Повеќекратна и удобна заштита против сите временски услови. Мобилната крзнена постава и јака во комбинација со мобилните ракави со патент докажуваат дека станува збор за супер прилагодливо парче облека. Бројните внатрешни и надворешни џебови со патенти обезбедуваат одлична лична заштита.

8

384

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g Внатрешна облека: 100% Полиестерско вештачко крзно 365g Труп/Ракави: 100% Полиестер, 60g Ракави: 100% полиетерско полнење, 120g Црна, Темно сина S-3XL

Врвна јакна 3 во 1, комфорна и поставена со крзно


ПОСТАВЕНИ

TM

S484 24

Корпоративни водоотпорни панталони EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM

18

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g Темно сина M-XXL

Целосно еластичен колан

S484

S482

Џеб со страничен отвор

Ногавици со затегач за подесување

Iona Lite панталони со постава EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.349M². K/W (B), 2, X

S481 24

S482

Ногавици со затегач за подесување

Iona Lite пантолони EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g Темно сина XS-3XL

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Темно сина XS-XXL

Целосно еластичен колан

E

TM

Џеб со страничен отвор

Целосно еластичен колан

S481

Ногавици со затегач за подесување

385


3x1

Kачулка која може да се спакува

Подобрена видливост

Рефлектирачка лента

Информации за ткаенината

Изработена од 300 Denier 100% полиестер, ова е многу издржлива ткаенина за тешки работни услови. 300D ткаенината има врвна отпорност на абење и кинење. Полиуретанскиот премаз (PU) од внатрешната страна ја прави ткаенината дишлива и водоотпорна, и има надворешен слој отпорен на вода и дамки која ја одржува ткаенината чиста.

E

Отстранлив мек луксузен флис

Јамка (држач) за радио

Придобивки од облеката

Ко г а н а фу н к ц и о н а л н о с т а ќ е се д о д а д е з г о л е м е н а видливост и заштита од вода се креира колекцијата Iona™ Lite. Артиклите на оваа колекција се сертифицирани според најстрогите норми за водоотпорност EN343(Class 3) и се со залепени шевови со цел да овозможат целосна заштита од дожд.

3 начини на носење S431

TM

Можност за брендирање

S431 12

Iona 3 in 1 Traffic Јакна EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM

За 3во1 функционалност и разновидност Iona 3 in 1 јакната комбинира 300D надворешен слој за комплетна водоотпорност и мобилно утоплување од поларен флис за оптимална топлина. Дополнителните карактеристики вклучуваат рефлективна лента за зголемена видливост, мнозинство на џепови за обилно складирање,сокриена капа за лесно складирање и пристап за штампа за корпоративно брендирање.

Флисот може да се носи како посебна облека

386

6

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g Внатрешна облека: 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 260g 100% Полиестер 60g Темно сина S-3XL

IONA - Дополнителнa видливост


E

ПОСТАВЕНИ

S433 12

Iona Lite јакна

EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.349M². K/W (B), 2, X Iona Lite јакната дава дополнителна видливост во услови на магла. Има два големи џеба, олеснат пристап за мобилен телефон во надворешен џеб, врвца на капуљачата.

6

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Темно сина XS-4XL , Црна XS-3XL

4XL XS

Мажетни со затегач за подесување

ПОСТАВЕНИ

Заштита од екстремно студено време до -40°C

Џеб за мобилен

Шавови залепени со лента

S437 12

4

Повеќе џебови

Можност за брендирање

Внатрешни ребрести манжетни

Corporate Traffic Јакна EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.349M². K/W (B), 2, X

Дизајнирана да се носи во сите временски услови, оваа јакна нуди одлична водоотпорна заштита, комфор и топлина за одлична цена. Клучните карактеристики обезбедуваат копчиња за затегнување, сокриена капа, залепена клапна за заштита од ветер и дожд, многубројни џепови за обилно складирање и пристап за штампа за корпоративно брендирање. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave, полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Темно сина S-3XL

387


E

3x1 Качулка што се вади

3 начини на носење

Ракави кои се вадат со патент

Преден D - прстен

Џеб за мобилен

1.

Обложена со постава

2.

Без постава од крзно

TM

Плетени манжетни и рабови

S435 12

Шавови залепени со лента

Повеќе џебови

Iona 3 in 1 Bomber Јакна EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM

Разновидна и комфорна заштита против сите временски услови. Мобилната крзнена постава и јака во комбинација со мобилните ракави, докажуваат дека станува збор за супер адаптибилно парче облека. Бројните внатрешни и надворешни џепово со патенти овозможуваат одлична лична сигурност, додека дополнителната рефлективна лента обезбедува зголемена видливост во услови на слаба светлина.

3.

Утоплување

8

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g торзо/ракави: 100% Полиестерско, 60g 100% Полиестерско вештачко крзно 365g ракави: 100% Полиестерско полнење, 120g Темно сина, Црна S -4XL

4XL

388

Врвна јакна 3 во 1, комфорна и поставена со крзно


ПОСТАВЕНИ

Јака со постава од флис

E

Kачулка која може да се спакува

Јамка (држач) за радио

Мажетни со затегач за подесување Рефлектирачка лента

S434 12

Iona Lite Bomber јакна

EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.342M². K/W (B), 2, X

Извонредна водоотпорна јакна со својство на висока видливост. Јаката е обложена со флис за зголемена топлотна заштита. Има џеб за идентификациона картичка, скриена капуљача, лепени шавови и можност за штампа.

100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Темно сина XS-3XL , Црна S-3XL

7

Исклучителна водоотпорна заштита и зголемена видливост

389


Џеб за мобилен

TK40

SOFTSHELL

Микро поларен флис со постава

Затегнувач за манжетни со лепенка

Затегнувач за манжетни со лепенка

TK50

TK40 24

5

4XL TK50

5XL

24

6

XS

TK20 24

390

TK20

4

Oregon софтшел (2L) 94% полиестер, 6% Еластан, со 100% полиестерски микрополарен флис со нежна површина, Вкупна тежина: 320g Црна S-4XL Темно сина S-3XL

Јакна со мека внатрешност(3L) 94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g, Вкупна тежина: 310g Темно сива S-XXL Темно сина, Црна XS - 5XL

Принт & Промо Softshell (2L) 100% Полиестер Mechanical Stretch поврзан со 100% Полиестер флис 250g Црна, Темно сина S-3XL


Со капуљача

TM

Јака со постава од флис Качулка што се вади

Штитник за брада

Претходно оформен дел за лакт

Џебови со патент

TK53

Во комбинација на контрастни бои

Гумена манжетна на ракавите со прилагодување

Рефлектирачка лента

Водоотпорени патенти

Подобрена видливост на корисникот

TK54

Во комбинација на контрастни бои

TK53 18

5

Повеќе џебови

TK54 24

6

TK52 24

5

TK52

Водоотпорени патенти

Гумена манжетна на ракавите со прилагодување

Затегнувач за манжетни со лепенка

Јакна Softshell со качулка (3L) 94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g, Вкупна тежина: 310g Црна, Темно сина S -3XL

IONA софтшел јакна(3L) 94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g, Вкупна тежина: 310g Црна, Темно сина S-3XL

Duo софтшел јакна (3L) 94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g, Вкупна тежина: 310g Црна S-XXL

391


ФЛИС ЈАКНА

400g

Најпродаван

6 БОИ

F400 18

2

7XL XXS

Флис Argyll Heavy EN 14058 CLASS 2

Флисот Argyll е се поомилен од сезона во сезона поради неговиот класичен некомплициран дизајн и квалитетната anti-pill доработка. Со тежина од 400гр е удобен и гарантира задржување на топлината. 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 400g Црна, сива, Црвена, Темно зелена, Темно сина, Светлосина

Многу бои, сега достапен во XS, погоден за мала фигура

Достапен флис и со женски крој Џебови со патент

Еластични манжетни

F282

392

Slate Red Grey Reg XS - 5XL XS - 3XL XS - XXL Black

338

Bottle Green S - XXL

Navy

Royal

XXS - 7XL XS - XXL

Мек луксузен полар флис за максимална удобност и топлина


ФЛИС ЈАКНА

410g

280g

Тежок двостран флис

Еластични манжетни Приспособување со помош на врвка

F401 18

3

F205

Флис City Модерен дизајн во две бои. Флис од потешка грамажа наменет е за работа или за слободно време. Има два долни џеба со метални патенти и еден на градите кои овозможуваат да се сместат многу работи. Патентите се во сребрена боја. 100% двостран полиестерски флис, анти-пил финиш 410g Црна XS -3XL , Сива S -XXL , Темно сина XS -3XL , Црвена S -XXL

2

18

4XL XS

Флис јакна Aran

Еластични манжетни

EN 14058 КЛАСА 1

Овај флис од средна граматура може да се носи како дел од некоја униформа или во слободно време кога е потребна дополнителна топлина. Аnti-pill доработката на флисот ја спречува појавата на топчина на истиот и го одржува неговиот здрав изглед подолго време. 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 280g Црна XS-3XL , Црвена S-3XL , Темно сина XS-4XL

Развиен да биде отпорен на лупење и стеснување

393


ФЛИС ЈАКНА

МИКРОФЛИС

1/4 должина централен преден патент

Информации за ткаенината:

Microfleece е лесна микрофибер ткаенина. Тоа е комбинација на високи перформанси и одлични вредности на задржување на топлината со целосна флексибилност и удобност.

160g

F180 24

Блузон Staffa микрофлис Овој стилски, ултра лесен и мек блузон кој не се гужва е совршен кога се носи самостојно или како дел од системот на слоеви. Удобен и наменет за дополнување на активен животен стил. 100% Полиестерски микрофлис 160g Црна, Темно сина S-3XL

Лесна F180

400g Рефлектирачка лента

TM

СО ПОСТАВА

Зголемена видливост на корисникот F433 12

4

Iona™ Lite Флис EN 14058 CLASS 2

Овој мек флис е дизајниран да нуди максимална заштита и перформанси како и да обезбеди дополнителна видливост. Цврст и екстремно топол, anti-pill финишот значи дека е комплетно долготраен. Меш поставата дозволува добра вентилација и го зголемува комфорот на носителот. 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 400g Торзо: 100% Полиестерска мрежа,110g Ракави: 100% Полиестер, 60g Темно сина XS-3XL

Поставена со мрежа за комфор Еластични манжетни

394

Џебови со патент

Исклучителен избор на модели од флис


ФЛИС ЈАКНА

СО ПОСТАВА

Луксузна линија за дополнителна топлина F285 18

3

Внатрешен граден џеб

Ветроотпорен Флис EN 14058 КЛАСА 1

Гарантирано ќе ве стопли и заштити при ладно и ветровито време, флис со класичен некомплициран дизајн и anti-pill доработка.Поставен е со ветроотпорна микрофибер постава која штити без чувство на гломазност при носењето.Овој флис има еден внатрешен и два странични џеба со скриен патент. 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 280g 100% Полиестер 84g Темно сина S-XXL

Џебови со патент

Еластични манжетни

Heavy Duty 600D контрасни панели

Во комбинација на контрастни бои

S665

North Sea мек блузон EN 14058 CLASS 2

18

Еден од најиздржливите од целата колекција меки блузони. S665 е погоден дури и за најсложените работнички средини. Појачувањата на ракавите и рамената му даваат модерен изглед и подолг животен век. Исто така има џеб за мобилен телефон и еластични врвки за подобро прилагодување.

4

100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 400g 100% Полиестер Oxford 600D 210g 100% Полиестер 55g Темно сина S-3XL

Џебови со патент

Еластични манжетни

Слоевита мрежа за удобност F330 18

3

Џеб за мобилен

BuildTex повеќеслоен мек блузон (3L) Мек, дишен и комплетно водоотпорен, F330 ги надминува сите конкуренти при тестирање. Повеќеслојниот флис ткаенина зборува сама за себе во услови за квалитет, функција и перформанси. Карактеристиките вкучуваат врвка за прилагодување во долниот дел на поработ, и еластични манжетни на ракавите.

Џебови со патент

100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 330g Прозрачен, водоотпорен ламинат Темно сина XS-4XL , Црна S-4XL

4XL XS

Еластични манжетни

395


2x1

СО ПОСТАВА Постава од флис

Облека со две лица S418 24

5

2 начини да се носат

Елек со две лица RS Цврстата Ripstop ткаенина на елекот S418 го прави цврст и издржлив, а моделот без ракави обезбедува максимална слобода на движењето. Обложен е со флис со anti-pill доработка, која страна е идеална за суво време и убав изглед. Достапен е во три бои, удобен, со убав крој и патенти на џебовите, правејки го обој елек посакувана опција. 100% Полиестер, Ripstop, PVC премаз 230g 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 260g Црна S-XXL , Темно сина XS-3XL Сива S-3XL Џебови со патент

Водоотпорно

ПОСТАВЕНИ

Џеб за смартфон

Џебови со патент Џебови со утоплување

S415 18

6

396

Приспособување со помош на врвка

TK51

Елек Classic 100% Полиестер, PVC премаз 160g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 200g Темно сина XS -4XL , Црна XS -3XL

4XL

24

Softshell елек (3L) Како лесна алтернатива на јакна , овај елек е идеален за повеќе работни средини 94% полиестер, 6% Еластан, 160g, ламиниран на 100% полиестерски микрополарен флис, 150g Вкупна тежина:310g Црна S-XXL

XS

6


УТОПЛУВАЊЕ

ПОСТАВЕНИ Постава од чешлан памук

Јамка (држач) за радио

S414 18

Елек Shetland Овај артикал ги нуди сите карактеристики на класичен елек со екстра џепови.Има џеб за мобилен телефон и внатрешен џеб со патент. 65% полиестер, 35% памук 190g 100% Памук, Кариран 130g 100% Полиестер 200g Темно сина, Темно зелена, Црна

8

Navy Reg XS - 5XL

Bottle Green S - 3XL

Black S - 4XL

5XL XS

TM

Џебови со утоплување

ПОСТАВЕНИ

Јамка (држач) за радио

ПОСТАВЕНИ

Постава од чешлан памук

Џеб за смартфон

Еластични на рака Џебови со утоплување

Џеб за пенкало Преден D - прстен

Рефлектирачка лента

Џебови со утоплување

F414 18

9

S410

Елек Iona IONA елекот обезбедува зголемена видливост на корисникот. Мулти функционалните џепови обезбедуваат многу простор за складирање, а додатокот на ватирано утоплување го чува корисникот топол. 65% полиестер, 35% памук 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 200g Темно сина S-XXL

18

5

Елек Аран 65% полиестер, 35% памук 190g 100% Памук, Кариран 130g 100% Полиестер 200g Темно сина S-3XL

Најпродаван во индустријата

397


УТОПЛУВАЊЕ Централно предно отварање

ПОСТАВЕНИ

Целосно поставена

S413 18

2

Елек Кинрос Нашиот S413 нуди класичен, некомплициран дизајн и извонредна вредност за парите што го прави овој елек еден од нашите најдобро продавани. Дизајнот ина облеката овозможува носење дополнителни слоеви каде што е потребно и двата странични џебови се идеални за носење на мали алати или лични предмети. 100% Најлон 60g 100% Најлон 60g 100% Полиестер 100g Темно сина XS-3XL , Црна S-XL

2 џебови

Совршено за сите временски услови ПОСТАВЕНИ

R I P S TO P

Јака со постава од флис

ПОСТАВЕНИ

Рефлектирачка лента

Целосно еластичен колан

Полуеластичен колан

S412 18

3

Ова елек е идеален за ладни временски услови кога за јакна сеуште е топло, но сеуште е ладно само за по маица да излезет надвор.Вредноста која ја добивате е поголема од цената за ова артикал. 65% полиестер, 35% памук 190g 100% Најлон 60g 100% Полиестер 150g Темно сина XS-4XL

398

S560

Елек Glasgow

4XL

24

9

Двобоен елек RS Цврст современ дизајн, одлична издржливост и водоотпорност се карактеристиките кои го прават овој елек идеален за работа на отворено. Закопчување со патент кој е заштитен со цврста бленда и јака обложена со флис за дополнитена топлина. Додатоците вклучуваат поклопецот на патентот и руно јака и заштита кај брадата за дополнителна удобност.

XS

Најдобро оценета топлинска заштита

100% Полиестер, Ripstop, PVC премаз 250g 100% Полиестер 55g 100% Полиестер 170g Црна/Сива S-XXL


ДОДАТОЦИ КОЛЕКЦИЈА Овај избор на додатоци е совршен избор за работа и рекреативни активности. Составен е од флис обложен со подстава Insulatex за дополнителна топлина и удобност во студените денови.

Супериорни лесни изолациски својства

Многу дишливи за комфор на корисникот Шупливите влакна го спречуваат протокот за да ја задржат топлината на телото

Одлично задржување на топлината

Изграден со користење на шупливи влакна технологија, Insulatex™ обезбедува полесна и потопла топлинска постава. Единствената технологија на ткаенина се заклучува во топлината на телото за да создаде топлинска бариера со материјалот со високи перформанси кој нуди чувство на супериорна удобност без додавање волумен.

INSULATEX е трговска марка на Portwest.

GL13 144 12

9

Плетени ракавици Insulatex со постава 100% Акрил, плетка Insulatex постава 40g Црна, Темно сина Стандардна големина

GL14 240 12

9

Ракавица без прсти Knit Insulatex 100% Акрил, плетка Insulatex постава 40g Црна, Темно сина Стандардна големина

GL16 336 12

10

Плетени ракавици Touchscreen Овој модел дава голема умешност. Составени се од црно акрилно плетиво кое е доста цврсто и издржливо и сиво акрилно плетиво со метални елементи кое овозможува прецизност во извршувањето на работите со уредите кои се со touchscreen. 100% Акрил, плетка, Црна S/M, L/XL, XXL/3XL Темно сина S/M-L/XL

Нерамни подлошки на длаката и показалецот

Нерамни подлошки на длаката и показалецот

GL12 120 10

Флис Ракавица со Insulatex постава 100% Полиестерски флис со антипил финиш 316g Insulatex постава 40g Црна, Темно сина Стандардна големина

GL10 120 10

Водоотпорна Ski Ракавица 100% Полиамид 142g 100% Полиестерски микрофлис 120g 100% Полиестер 84g Црна, Темно сина Стандардна големина

Нерамни подлошки на длаката и показалецот

GL11 144 12

Флис ракавица 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 316g Црна Стандардна големина

399


ДОДАТОЦИ КОЛЕКЦИЈА

B013 144 12

Плетена капа со Insulatex постава 100% Акрил, плетка Insulatex постава 40g Црна, Сива, Темно сина Стандардна големина Портокалова, Жолта Стандардна големина

9

B024 144 12

7

Плетена капа со риги, со Insulatex постава 100% Акрил, плетка Insulatex постава 40g Сива, Сива/Црна Стандардна големина

HA10 96 12

Флис капа со Insulatex постава 100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 280g Insulatex постава 40g Црна, Темно зелена, Темно сина, Портокалова, Жолта Стандардна големина

реверзибилна шапка

B023 144 12

9

100% Акрил, плетка Insulatex постава 40g Црна, Темно сина, Портокалова, Жолта Стандардна големина

B010 96 12

400

Плетена капа со Insulatex постава и рефлектирачка лента

Шестпанелна бејзбол капа 65% полиестер, 35% памук 190g Темно сина, Црна Прилагодлива големина

B026 144 12

9

B031 144 12

Рефлектирачка плетена капа со постава од Insulatex

HA14

Hi-Vis капа со две лица

144 12

100% Полиестерски флис 230g 100% Полиестерски флис 230g Жолта/Црна, Портокалова/ Црна Стандардна големина

100% Акрил, плетка Insulatex постава 40g Црна, Темно сина Стандардна големина

Водоотпорна капа 100% Акрил, плетка Porelle мембрана Insulatex постава 40g Црна, Темно сина , Жолта Стандардна големина

HA18

Капа за под шлем

240 20

Повеќе капи со LED светла достапни на страна 660

92% полиестер 8% Еластан 240g Црна Стандардна големина


CS24 240 20

CS21 240 20

CS20 240 20

Штитник за врат

Повеќенаменска марама Оваа повеќенаменска марама може да се носи во комбинација на начини. Еластичната полиестерска еластанска ткаенина овозможува да се трансформира за повеќе различни намени, но сепак ја задржува својата оригинална форма.

100% Полиестерски флис со антипил финиш 280g Црна, Темно сина Стандардна големина

Подкапа од флис Оваа подкапа од флис е со голема вредност и е есенцијална на секој зимски к о м п л е т. М е к а т а ф л и с ткаенина ја штити главата и лицето во сурови временски услови.

92% полиестер 8% Еластан 260g Црна Стандардна големина

CS23 240 20

100% Полиестерски флис со анти-пил финиш 190g Темно сина, Црна Стандардна големина

PA58

Крзнена постава

Зимска постава за шлем

100% Памук 150g 100% Полиестер 200g Црна, Темно сина Стандардна големина

CS23 подкапата е дизајнирана да биде флексибилна како и да се носи. Корис тејќи елас тична ткаенина со полиестер, таа цврсто се налегнува на главата додека овозможува леснотија на движењето. Перфорираните дупки на дишливиот штитник на устата овозможуваат удобно носење. 92% полиестер 8% Еластан 260g 100% Полиестер 300g Црна Стандардна големина

50 10

Оваа постава може да се носи со секој шлем. Има 4 лепенки со кои поставата се зацврстува на шлемот. Може да се носи со лента на брадата.

Подкапа Multiway

HA13 96 12

Зимска капа Trapper Оваа топла зимска капа вклучува комплетна мобилна заштита за брадата и устата во екстремни временски услови. 100% Полиестер 90g Вештачко крзно 100% акрил 400гр 100% Полиестер 100g Црна Стандардна големина

401


Информации за ткаенината

ОСНОВЕН СЛОЈ

Конструирана од 93% Wicking Полиестер и 7% Спандекс, оваа ткаенина е обложена со траен АнтиБактериски Silver Ion третман да се бори со мирис и да ја зголеми долговечноста.

Придобивки од облеката

Уникатната технологија која ја затвора топлината на телото за да креира термална бариера, која потоа е регулирана низ активност. Ткаенината дозволува подобрени перформанси на носителот со зголемено истиснување на влагата надвор од кожата. Ова дозволува носителот да остане топол и сув во ладно и свеж во топло.

Ќе ве чува топли и суви обезбедувајќи изолација и истиснување на влагата

B153

Кутија за производот Шиено со конец со контрастна боја

B153

B153 90

Антибактериска блуза Base Pro Base Pro блузата вклучува третман-сребрени јони кој се бори против мирис и ја зголемува долговечноста. Облеката е припиена за телото и дава оптимални својства при активности и е соодветна за повеќе сезонско користење. 3% Wicking Полиестер и 7% Еластан, Silver Ion третман 165g Црна, Темно сива S-XXL

Соодветни за повеќесезонско користење B151 90

Антибактериски хеланки Base Pro Овие хеланки нудат подобрена термална заштита, ја истиснуваат влагата надвор од телото и миризбата, чувајќи го носителот свеж, сув и комфорен под напрегнати услови. 3% Wicking Полиестер и 7% Еластан, Silver Ion третман 165g Црна, Темно сива S-XXL

402

B151

B151

Sliver Ion третман за намалување на миризбата и зголемување на долговечноста


Ткаенина со високи перформанси

BASE LAYER

Оваа облека е произведена од 100% wicking полиестер кој ја влече влагата надвор од телото зачувувајќи го корисникот свеж, сув и комфорен во напорни услови. Оваа облека е соодветна за секаков степен на активност и можат да бидат носени како дополнителен термален слој за работна облека во ладни услови или како техничка спортска облека за дополнителен комфор и подобрени перформанси.

Ш КО Л

К А ТК

АЕНИ

НИ

КОЖА

Кутија за производот

B131 90

4XL

B133 90

4XL

Термални хеланки Овие нежни хеланки нудат подобрена термичка заштита и исклучителен комфор за време на носењето. Манжетните и комфорниот еластичен појас дозволуваат да бидат носени под друга облека. 100% Wicking Polyester 140g Црна S - XXL , Темно сива S-4XL

Термална подкошула Заоблената јака,low profile конструкцијата на рабовите и манжетните на ракавите овозможуваат одлично прилегање. 100% Wicking Polyester 140g Црна S-XXL , Темно сива S - 4XL

XS

Рановидни основни слоеви облека

403


ТЕРМИЧКИ

B120 48

Маица Thermal со кратки ракави Маицата е направена да обезбедува оптимална топлина на горниот дел од телото во сите годишни времиња. Материјалот од кој е направена дозволува кожата да дише дури и кога е премногу топло. Делот кај вратот ја прави идеална за носење под облека. 50% полиестер, 50% памук 200g Црна, Сива, Небесно сина S -3XL Бела, Темно сина XS -3XL

B120

B121

B121 48

B123

Панталони Thermal Артикалот B121 обезбедува топлина на долниот дел од телото. Мека мешавина од полиестер и памук која ја задржува топлината.Имаат манжетни на ногавиците и еластична лента на појасот кои обезбедуваат подобро прилагодување на телото и чувство на удобност. 50% полиестер, 50% памук 200g Црна, Сива, Небесно сина, Бела S-3XL , Темно сина XS-5XL ,

404

B123

48

5XL XS

Thermal маица со долги ракави Маица со долги ракави која нуди оптимална топлина во секое време.Конструкцијата на материјалот дозволува кожата да дише во топли услови.Заоблениот вратен израз ја прави идеална за носење како подоблека. 50% полиестер, 50% памук 200g Црна, Сива, Небесно сина, Бела S-3XL , Темно сина XS-5XL

Оптимална топлина и комфор - Идеални за наслојување

5XL XS


Заштита од екстремно студено време до -40°C Kачулка која може да се спакува Јамка (држач) за радио

Скриено закопчување со патент

Преден D - прстен

Комбинација на функционалност, перформанси и удобност Информации за ткаенината

Изработена од 300 Denier 100% полиестер, ова е многу издржлива ткаенина за тешки работни услови. 300D ткаенината има врвна отпорност на абење и кинење. Полиуретанскиот премаз (PU) од внатрешната страна ја прави ткаенината дишлива и водоотпорна, и има надворешен слој отпорен на вода и дамки која ја одржува ткаенината чиста.

S585 12

5

Зимски комбинезон

EN 343 CLASS 3:1 WP 15,000MM EN 342 0.341M². K/W (B), 2, X Целосна водонепропуснот и извонредната трајност се клучните карактеристики на овој зимски ватиран комбинезон. Современиот дизајн е надополнет со висок квалитет на изработката и големо внимание на деталите во текот на истата. Клучните карактеристики вк лучуваат: рефлек тирачки ленти за дополнителна видливост, појачување на колената, повеќе џебови за складирање и др. 100% Полиестер, 300D Oxford Weave , полиуретански премаз 190g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 170g Сива/Црна, Темно сина/Црна, Црвена/Црна, Црна/Жолта S -XXL

Ногавици со патент Рефлектирачка лента

Гарантирана заштита во екстремно ладни услови

405


Заштита од екстремно ладно време до -58 ˚C за еден час Kачулка која може да се спакува Јака со постава од флис

Информации за ткаенината

Јамка (држач) за радио

Конструиран од 100% дишлив полиестер, Oxford ткаење, со финиш отпорен на дамки, 150g. Ткаенината е со подстава од 100% полиестер со термален внатрешен слој, 300g за дополнителна топлина и комфор.

Рефлектирачка лента

Држач за картичка за идентификација

Придобивки од облеката

За најдобра заштита во најнепријатните услови , незаменлива е извонредната колекција на ColdStore облека. Нашите дизајнери соработуваа со групи на лица кои вршат тестирања на услови при ниски температури , со цел да се креира една единствена колекција која пред се обезбедува топлина, практична е и удобна при носење.Нас ни се најважни резултатите и својствата, исто така и артикалот кој одржува топлина без гломазност и тежина при носење. Манжетна од плетиво

CS12

CS12 4

6

Комбинезон ColdStore EN 342 0.454M². K/W (B), 2, X

Цврст, целосен комбинезон со јакна за ултимативна заштита од студ, оваа облека е топла и нерестриктивна. Рефлектирачката лента се користи околу градите, грбот и нозете за зголемена видливост на носителот. Големите џепови на половината се перфектни за складирање и пристап додека се носат ракавици. На ногавиците има зајакнување за комфор. Патенти во должина до коленици, закопчување на лепенка, лента за лесно облекување. За сигурност и персонализација има граден џеп со прозирен ID отвор, како и еластичен грб за екстра комфор.

-58°C

100% дишлив полиестер, Oxford ткаење финиш за отпорност на дамки 150g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 300g Темно сина S-3XL

Ногавици со патент

406

Заштита во екстремно студени средини


2

Цела ColdStore колекција е сертифицирана според EN 342 стандардите за ColdStore облека и затоа имаат CE ознака. Облеката обезбедува заштита до температура од (2˚C to -5˚C) , ладни комори (-25˚C) и комори за длабоко смрзнување (-58˚C).

Kачулка која може да се спакува

Приспособливи прерамки

-58°C

Јака со постава од флис

Држач за картичка за идентификација

Јамка (држач) за радио

Еластичен колан

Џебови за штитници за колена

Манжетна од плетиво Ногавици со патент

Рефлектирачка лента

CS10 6

5

CS11

Јакна ColdStore

EN 342 0.454M². K/W (B), 2, X Ова CS10 јакна со 3/4 должина е наменета за многу ниски температури, односно ладилници, фрижидери. Има поголема должина, до под бутовите за беспрекорна заштита. Силниот и двоен патент обезбедува максимална флексибилност, а особено долгите плетени манжетни со отвори за палците осигуруваат топлинска заштита. Јакната има рефлекирачка лента на градите и на грбот за дополнителна видливост. На градите има џеб со капаче и мал прозирен џеб за картичка за идентификација. 100% дишлив полиестер, Oxford ткаење финиш за отпорност на дамки 150g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 300g Темно сина S-6XL

6XL

6

2

Панталони ColdStore EN 342 0.454M². K/W (B), 2, X

Овие експертски дизајнирани панталони за ладилници, фрижидери доаѓаат со висока предница и заден дел за да обезбедат дополнителна топлина околу телото. Големите токи со широки еластични прерамки се прилагодливи по висина за да обезбедат комфорно прилегање на корисникот. 5cm рефлектирачката лента околу нозете ја зголемува видливоста и безедноста на корисникот. Појачувањата на колена се зацврстени за зголемена трајност. Големите џепови дозволуваат пристап без вадење на ракавиците. 100% дишлив полиестер, Oxford ткаење финиш за отпорност на дамки 150g 100% Полиестер 60g 100% Полиестер 300g Темно сина S-6XL

6XL

ColdStore Comfort на -58 степени

407


КОРПОРАТИВНА СЕКОЈДНЕВНА ОБЛЕКА

7

Информации за ткаенината

Овој премиум асортиман на корпоративна секојдневна облека е изграден со користење луксузна комбинација од полиестер и памук. Полиестерот обезбедува извонредна издржливост, додека содржината на памукот и дава на облеката мекост и гарантира дека тие се перат брилијантно. Резултатот е стилови кои се совршени за работното место.

Придобивки од облеката Дизајн кој овозможува леснотија во движењето. Не ја губат бојата. Конзистентноста на боите низ сите стилови. Шиени со двоен убод на иглата.

ОПЦИИ ЗА БОЈА

Двоен прештеп

B300 24

Комфорен блузон кој е идеален за работа преку викенд како работна облека или дел од некоја униформа. Ракавите се така дизајнирани да овозможуваат голема слобода во движење. Достапен е во неколку бои. 65% полиестер, 35% памук 300g Светлосина, Црвена, Бордо, Светло сива, Темно сина, Црна, Темно сина

5XL XS

Navy Reg

408

B309

Блузон Roma

Black

XS - 5XL XS - 4XL

Dark Navy S - 3XL

Heather Maroon Grey S - 3XL

S - 3XL

Red

Royal

S - 3XL

S - 3XL

24

Блуза Sorrento со висока јака и патент Овој класичен дизајн со висок врат, јака и четвртина патент има удобен крој и е пријатен за носење кога се носат повеќе слоеви. 65% полиестер, 35% памук 300g Темно сина, Црна S - 3XL

Боите се совпаѓаат со нашите Kingsmill колекции на работна облека


Лесно се одржува за да може лесно да се носи B302 30

2

СО ПОСТАВА КАЧУЛКА

Блуза Roma со качулка Оваа стилска и практична блуза со качулка има мека брусена внатрешна постава за екстра комфор. Присутноста на полиестер во составот обезбедува одлична издржливост.Дизајнирана е со голем “кенгур”џеп и капа со сопствена постава. 65% полиестер, 35% памук 300g Темно сина, Светлосина, Црна S - 3XL

Супериорна ткаенина од чешлан памук

Jersey качулка со постава

Шерпа постава со фантастично задржување на топлината

Sherpa постава

Предно отварање со патент

KS31 30

2

KS32

Блузон Nickel Модерен додаток на колекцијата блузони, кој има патент на целата предница кој овозможува лесно соблекување и облекување, што е многу битно во работата. Изработен од нашата ексклузивна ткаенина Cotton Plus, овој блузон има модерен крој и многу технички детали , како и дискретен логотип. 50% полиестер, 50% памук 350g Темно сина, Црна S-XXL

12

4

Блузон Pewter Идеален за работа на отворено кога температурите се пониски. Има одлични функции и стил. Внатрешниот дел е поставен со Sherpa постава која ја задржува топлината околу торзото, додека ракавите се поставени со потенка постава која дава поголема слобода за движење на рацете при работа. Има големи џебови кои овозможуваат да се чуваат повеќе работи на корисникот и внатрешен џеб со патент за повредни работи, при тоа има и џеб за пенкало и мобилен телефон. 65% полиестер, 35% памук 280g Постава на ракави: 100% полиестер 60g Постава на тело: 100% полиестер Sherpa Pile 300g Полнење на ракави: 100% полиестерска вата 40g Светло сива, Црна S-3XL

Одлично задржување на бојата перење по перење

409


13

Отпорни и издржливи поло маици

ОПЦИИ ЗА БОЈА

B210 48

Naples поло маица

5XL XS

Reg

410

65% полиестер, 35% памук 210g Црна, Темно сина , Светлосина, Темно сина, Темно зелена, Жолта, Црвена, Светло сива, Бордо, Светло зелена, Небесно сина, Бела, Виолетова

Dark Bottle Navy Green XS - 5XL XS - 5XL XS - 5XL XS - 4XL S - 3XL Black

Navy

На располагање и женски поло модел

Оваа солидна поло маица е изработена користејќи пике poly/cotton плетка која е мека на допир и комфорна за носење. Карактеристиките вклучуваат ребрасто плетени јака и манжетни, три копчиња на предница кои одговаат на ткаенината . Идеални за короративно носење и персонализација.

Royal

Yellow S - 3XL

Heather Kelly Maroon Grey Green XS - 3XL S - 3XL S - 3XL S - 3XL Red

Sky Blue S - 3XL

White S - 3XL

Purple S - 3XL

Воопшто не ја губи бојата, Изгледа добро и после долго време

B209

339


B220 48

100% Ring Spun Верона памучната поло маица е направена од 100% памук Памучна поло маица Verona

памучна ткаенина која е мека на допир и удобна за носење. Карактеристиките вклучуваат плетена јака и манжетни и три копчиња. Идеален за корпоративното брендирање. 100% Ring Spun памук 220g Црна, Темно сина , Бела S-3XL

B185 48

Поло маица Terni Оваа лесна полиестер ткаенина која и овозможува на кожата да дише и лесна за одржување, му овоможува на носителот удобност и сувост во сите услови. 100% Полиестер 150g Темно сина, Црна S - 3XL

МОДЕРЕН СТИЛ

ПОДОБРЕН

Нова ребреста јака

B212 48

Поло маица со долг ракав 65% полиестер, 35% памук 210g Темно сина, Црна XS - 3XL

B175 48

Маица Monza Ја одржува телесната температура ладна, сува и овозможува удобност, изработена од полиестер кој овозможува кожата да дише и лесно се суши во текот на сите активности. 100% Полиестер 150g Темно сина, Црна S - 3XL

Удобен крој, квалитетна ткаенина

411


B310

Nato Џемпер Долго време омилен кај јавните служби, овој 100% акрилен џемпер има појачувања на рамењата од полиестер-памук и појачувања на лактови. Карактеристиките вклучуваат еполети на чичак трака и џеп за пенкало на ракавот.

24

1

100% Акрил, 7 игли 580g 65% полиестер, 35% памук 245g Црна, Темно сина S-3XL

8 ОПЦИИ ЗА БОЈА

B195 72 12

Маица Turin Premium T-Shirt

Совршена е како работна или корпоративна облека. Достапна е во разни бои, одлично изгледа кога се носи самостојно или под облека. Направена од врвен 100% памук, обезбедува Само беспрекорно чувство на удобност. бела 100% Памук 195g Светло сива, Светлосина, Црна, Бела, Жолта, Темно сина, Небесно сина,Црвена

Reg

412

White*

Black

XS - 3XL

S - 3XL

Heather Grey S - 3XL

Navy

Red

Royal

S - 3XL

S - 3XL

S - 3XL

Sky Blue S - 3XL

Разноврсната селекција од ткаенини овоможува максимален избор

Yellow S - 3XL


Лесна нега, минимум пеглање S710 24

3

Панталони London Направени од висококвалитетна поливискозна ткаенина, овие модерни панталони нудат потполна удобност и стил. Двата странични џебови и заден џеб обезбедуваат доволно простор за чување. 65% полиестер, 35% вискоза 260g Црна 28-46

S107 S108 24

1

S103 S104 24

1

Кошула Oxford со долги ракави Кошула Oxford кратки ракави 70% памук, 30% полиестер 120g S107: Небесно сина 15”-19” S108: Небесно сина 14”-20”

Кошула Classic со долги ракави Кошула Classic кратки ракави 65% полиестер, 35% памук 100g S103: Бела 14”-19” S104: Бела 14”-20”

S117 S118 24

1

S101 S102 24

Easycare Oxford кошула со долги ракави Easycare Oxford кошула со кратки ракави 70% памук, 30% полиестер 130g S117: Небесно сина S-3XL S118: Небесно сина S-3XL

Заден џеб

Кошула Pilot со кратки ракави Кошула Pilot со долги ракави 65% полиестер, 35% памук 100g S101: Бела 14”-20” S102: Бела 14.5”-19”

1

Класично вклопување, модерна изработка

413


ОБУВКИ КОЛЕКЦИЈА

Po r t w e s t н уд и ш и р о к а со р т и м а н н а обувки со водечки индус триски с тилови, изработени за перформанс и ергономски дизајнирани за м а к с и м а л н а у д о б н о с т, з а ш т и т а и с и г у р н о с т. С и л н а и ф л е к с и б и л н а ко н с т ру к ц ија со и н о в ат и в е н д и з ај н , обезбедуваат долгот р ајн о с т, извонредна удобнос т и претс тавуваат о бу вк и ко и ќе го из д рж ат те с тот на времето.

140

Најсовремени стилови + на заштитни обувки

КОЛЕКЦИИ

FT17 421

414

• • • • • • • • • • • • • •

PORTWEST OLYMFLEX PORTWEST® PRO STEELITE™ AQUA STEELITE™ ULTRA STEELITE™ MICROFIBRE STEELITE™ ESD STEELITE™ LADIES STEELITE™ WORK PORTWEST COMPOSITELITE™ AQUA PORTWEST COMPOSITELITE™ ULTRA PORTWEST COMPOSITELITE™ ESD PORTWEST COMPOSITELITE™ WORK PORTWEST OCCUPATIONAL ДОДАТОЦИ ЗА ОБУВКИ


Комплетна колекција на обувки Погледнете го нашиот асортиман на женски обувки на страницата 346 & 347 PORTWEST

Compositelite ™

PORTWEST

Portwest премиум асортиман на заштитни обувки изработени од фини материјали и делови за одлична заштита, перформанси, удобнос т и с табилнос т. Обувките се наменети за работници во индустријата за масло и гас,конструкциите, услуги и др.

TM

Compositelite Compositelite Compositelite ULTRA AQUA WORK Compositelite Compositelite Compositelite ESD LADIES MICROFIBRE PORTWEST

TM PORTWEST

PORTWEST

TM PORTWEST

TM PORTWEST

TM

Колекција со врвен квалитет која е произведена со користење на најдобрите ткаенини и компоненти. Steelite има заштитна метална капа и меѓуѓон.

TM

TM

Колекција со врвен квалитет, лесна, флексибилна и без метални делови. Portwest Compositelite обувките нудат заштита со композитни капици и табаници без метални делови.

Професионални обувки Мала тежина и издржливи стилови за целодневен комфор. Идеален за лесна работа и забава.

Portwest е регистрирана трговска марка на Portwest. STEELITE и COMPOSITELITE се трговски марки на Portwest.

Симболи Челична заштита за прсти 200J

Подлошка отпорна на лизгање

Антистатички обувки

Композитна заштита за прсти до 200 J

Површински слој за заштита од масла

100% неметали

Непрободлива челична заштита за табани

Дупло вбризган ѓон

Ладна изолација

Непрободлива композитна заштита за табани

еден густина единствена единица

ESD

Водоотпорна мембрана

Широк крој

Хемиски отпорни - 2

Водоотпорно

Метатарзална заштита

Чиста кожа

Водонепропустлив горен дел

топлинска изолација

Ѓон кој не остава траги

Регија за седење која апсорбира удар

SD

SRC

300°C отпорни на топлина единствена HRO

USA Симболи

Неметална заштита за прсти Impact (I), compression (C

Непрободлива неметална заштита за табани (PR)

Анатомски обувки (SD)

Челична заштита за прсти Impact (I), compression (C

Ѓон отпорен на прободување (PR)

415


Иновативни, квалитетни материјали, модерна и совршена изработка ја дефинираат Portwest колекцијата обувки. ЗАШТИТНИТЕ ОБУВКИ ГИ ИСПОЛНУВААТ СЛЕДНИТЕ СТАНАРДИ: AS/NZS 2210.3: 2009

EN ISO 20345:2011

Овој меѓународен стандард ги специфицира основните и дополнителните (опционални) барања за безбедност на обувките кои ќе се користат за општи намени. Тоа вклучува, механички ризици, отпорност на лизгање, термички опасности, ергономско однесување. Средниот слој заштитува од нозете што ги прободуваат предметите под нозете. Обувки што се во согласност со стандардниот AS / NZS 2210.3: 2009 се тестирани за дополнителна јачина на шавовите.

СИСТЕМОТ ЗА КЛАСИФИКАЦИЈА КОРИСТЕН ЗА ДА ОДРЕДИ ЗАШТИТАТА КОЈА ЈА ДАВААТ ОБУВКИТЕ Е НАВЕДЕНА ПОДОЛУ: Категорија

SB SBP S1 S1P

Дополнителни барања

Табела на дополнителни барања за посебни примени со соодветни симболи за обележување.

Присуството на заштитни капици обезбедува заштита на прстите на нозете од повреди предизвикани од паѓање на предмети. Нивото на заштита е 200 џули. Превенцијата од повреди и згмечување доколку прстите се заробени под тежок предмет. Нивото на заштита е 15kN.

Барања

Симболи Отпорност на продупчување

и SB стандард плус отпор на пенетрација.

Електрични карактеристики: Антистатични обувки Отпорност на непријателски средини: Студената изолација на единствен комплекс

Како SB стандард плус затворена регија на седење, анти-статички својства, отпорност на мазут и енеретска апсорпција на регијата за седење.

Целосни обувки

Како S1 стандард плус отпорност од пенетрација.

Апсорпција на енергија на лежишната регија Водоотпорни

S2

Како S1 стандард плус отпорност на вода и апсорпција на вода.

S3

Како S2 стандард плус висок ѓон и отпорност на пенетрација.

S4

Заштитни капици за прсти 200 џули. Сите гумени или полимерни обувки со антистатички карактеристики. Затворена регија на седење, анти-статички својства, отпорност на мазут и енеретска апсорпција на регијата за седење.

S5

Како S4 стандард плус висок ѓон и отпорност на пенетрација.

Метатарзална заштита Горна Пропустливост и абсорција на вода Отпорност на жежок контатк Ѓон

Отпорност на нафтени горива

P A CI E WR M WRU HRO FO

Таблица за величини на обувките Се препорачува да ги измеерите стапалата кога купувате обувки, затоа што не постои точен стандард за конвертирање на величините.

UK Женски величини

1

2

US Женски величини

4

5

6

6.5

7

8

9

6

7

8

8.5

9

10

11

Европски величини

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

46

47

48

49

50

51

52

UK Машки величини

1

2

3

4

5

6

6.5

7

8

9

10 10.5 11

12

13

14

15

16

17

6

7

7.5

8

9

10

11 11.5 12

13

14

15

16

17

18

US Машки величини

416

3 5

45


EN 61340-4-3:2002

EN 61340-4-3:2018

Електростатика - Стандардни методи за испитување за специфични примени - обувки

Овој дел на EN 61340 опишува тест метод за одредување на електричниот отпор на обувки кои се користат во контрола на електростатскиот потенцијал на луѓето. Овој стандард е погоден за употреба од страна на производителот на обувки, како и на крајниот корисник. Електростатско кондуктивни обувки Обувки тестирани со методот опишан во овој стандард со електричниа отпорност <1 Ω x 105 Електростатско дисипативни обувки Обувки тестирани со методот опишан во овој стандард со електричниа отпорност > 1 Ω x 105 и < 1 Ω x 108. Под / Обувка систем - ESD Стандард EN 61340 Стандард за професионални и заштитни чевли - EN ISO 20344 - EN ISO 20347 Степенот на генерирарн полнеж е под дирекно влијание на влажноста во воздухот.

КОНДУКТИВНО C

РАСПРОСТРАНУВАЧКИ

EN ISO 20347:2012 Интернационален стандард кој ги специфицира основните и дополнителните барања кои треба да ги исполнуваат професионалните обувки кои не се изложени на никакви механички ризици(удар или компресија) Категорија

OB 01 02 03 04 05

104

Затворена седишна региja, антистатички својства, енергетика апсорпција на седишната региja КАКО О1 плус: пенетрација и апсорпција на вода Како О2 плус: отпорност на пенетрација, појачан ѓон Затворена седишна региja, антистатички својства, енергетика апсорпција на седишната региja Како О4 плус: отпорност на пенетрација, појачан ѓон

EN ISO 13287:2012 Овој Европски Стандард специфицира метода од тест за отпорност против лизгање на конвенционална ѓон заштита, безбедни и професионални обувки. Не се применува на обувки со специјална намена кои содржат шилци,метални делови или слично.

Препорачани спектар на отпор EN 61340-5-1

103

Во согласност со основните барања утврдени со стандардот EN ISO 20347:2012

ИЗОЛАТОРСКИ

ESD (Метална плочка) EN 61340-4-3 < 108 Ohm

102

Дополнителни барања

< 35 MOhm 3.5 x 107 Ohm

Примерокот на обувка кој се тестира се става на површина, подложен на дадена нормална сила и придвижен хоризонтално во однос на површината. Фрикциската сила се мери и динамичкиот коефициент на фрикција се пресметува.

ESD Rg ESD/Лице Под/Обувка систем

Ако ѓонот ги поминува тестот за керамички плочки(SRA) и тестот за челичен под (SRB) се означува со SRC.

105

106

107

108

109

1010

1011 1012

Коефициент на триење (EN 13287) КОНДУКТИВНО

АНТИСТАТИЧКО

ИЗОЛАТОРСКИ

Код за означување

Тест површина

SRA

EN 13832-2:2006 Обувки за хемиска заштита

Обувки за хемиска заштита - Дел 2: Барања за обувки отпорни на хемикалии при лабораториски услови

Лизгање на петицата нанапред

Рамно лизгање нанапред

Керамички плочки со SLS*

≥ 0.28

≥ 0.32

SRB

Челичен под со глицерол

≥ 0.13

≥ 0.18

SRC

Керамички плочки со SLS* и челчен под со глицерол

≥ 0.28 ≥ 0.13

≥ 0.32 ≥ 0.18

* Вода со 5% натриум лаурил суфлат (SLS)

Отпорност на деградација: Примероците се ставаат во контакт со хемикалијата за 23 часа. Оваа обувка се спротивставува на деградацијата на наведените хемикалии (најмалку 2 од листата подолу). B - ацетон D - дихлорометан F - толуен G - диетиламин H - тетрахидрофуран I - етил ацетат J - n - хептан K - 30% натриум хидроксид L - 95% сулфурна киселина M - 65% азотна киселина N - 99% оцетна киселина O - 25% раствор на амонијак P - 30% раствор на водород пероксид Q - изопропанол R - 13% натриум хипохлорит - сила на токеп (200J или 100J)

ASTM F2413-11

Стандардна спецификација за барања за изведба за заштитни (безбедносни) капи за обувки.

Спецификацијата содржи барања за изведба за обувки за заштита на нозете на работниците од следниве опасности со обезбедување;

I C Mt

Отпорност на удари (I) во делот на прстите на обувките. Отпор на компресија (C) во делот на прстите на обувките.

Заштита од метатарзална удари (Mt) што ја намалува можноста за повреди на метатарзалните коски на горниот дел од стапалото.

Сd

Спроводни својства (ЦД) кои ги намалуваат опасностите што можат да произлезат од градење на статички електрицитет; и да се намали можноста за палење експлозиви и испарливи хемикалии.

EH Електрична заштита од опасност (EH), за заштита на корисниците кога се во случаен контакт при нагазување на електрични жици.

SD

Статички дисипативни својства (SD) за да се намалат опасностите поради претерано слаб електричен отпор на обувките што може да постои кога се потребни обувки за SD.

PR

Непробојни (PR) уреди за обувки

417


Водич за класификација на заштитните обувки

EN ISO 20345:201 Го користи следниов класификационен систем за да го идентификува нивото на заштита обезбедена од заштитните обувки

SB FC03

450

FW26

465

FW31

Заштитете ги вашите стапала во сите услови

SBP

445

FW82

447

FW17

452

FW16

452

FW35

453

FC04

450

FC10

469

FC14

468

FC15

436

FC52

433

FC53

433

S1P

FC65

442

FC67

442

FT25

437

FT15

434

FT63

439

FT64

439

FW02

444

FW06

460

FW08

463

FW09

463

FW10

462

FW12

459

FW13

460

FW14

462

FW25

464

FW33

440

FW34

441

FW36

435

FW39

346

FW46

449

FW47

449

FW51

464

FW60

444

FW61

444

FW63

440

FW64

440

FW85

456

FW86

456

FT16

421

FT17

421

FT35

436

FT36

423

FT37

422

FT49

347

FT62

450

FW94

471

S4 FT54

418

422

FW84

472


S1 FC02

FW01

439

451

FC21

FC63

469

FC66

443

443

FC64 443

FT50

435

FW15 464

FW21 463

FW41 347

FW42 438

FW48 447/451

FC01

451

FW80

446

FW81

446

FW83

448

FW88

448

FC11

469

FC12

461

FC44

468

FC57

431

FC60

432

FC61

432

S2 S3

FD01

424

FD02

424

FD09

429

FD10

428

FD11

429

FD15

428

FT12

458

FT13

458

FW03

466

FW04

467

FW05

461

FW07

455

FW11

466

FW22

455

FW23

465

FW24

465

FW29

460

FW32

445

FW43

467

FW44

467

FW57

430

FW59

438

FW65

457

FW66

430

FW69

438

FC16

459

FC17

433

FC56

425

FC59

427

FD17

454

FT41

347

FC25

423

FC58

425

S5 FD85 426

FD95 470

FW45 472

FW71 473

FW74 473

FW75 473

FW95 471

419


PORTWEST OLYMFLEX

Portwest OlymFlex е нашата најнова колекција на лесни секојдневни обувки со спортски изглед и модерен изглед. Со тежина од само 500гр, овие чевли се екстремно лесни и нивните иновативни надворешни материјали нудат подобрена флексибилност, удобност и поддршка на нозете.

OLYmFLEX

Фино ткаени мрежести панели

EN S1-P со целосна неметална конструкција

Двобојна обликуван горен слој со висока фрекфенција

Одделно обликуван штитник на палецот врзан за горниот

Капа од фиберглас

Гумен ѓон

ЃОН F54

Плоча отпорна на пенетрација

Вметната петица отпорна на удар

Лесен меѓуѓон од Phylon

Не остава трага

Секој ѓон е направен од уникатен EVA материјал кој е специјално дизајниран за да ја надомести кинетичката енергија генерирана додека е во движење и дава оптимална удобност. Вградениот гел во петата дава напредни можности за апсорпција на удари, а со секој чекор ги ублажува нозете и зглобовите.

Phylon среден џон кој преку браздите поминува во гумениот ѓон

420

Најнова колекција на лесни обувки

Ѓон отпорен на лизгање


OLYmFLEX

Регија за седење која апсорбира удар

S1P FT16 10

Капа од фиберглас

OlymFlex London S1P патики EN ISO 20345:2011

Овие спортски заштитни патики се чувствуваат лесни на нозете овозможувајќи максимална агилност и флексибилност. Најсовремени филински / гумени стапала и влошки за пета со гел кои нудат исклучителен комфор. Неметални, лесни и флексибилни со фиберглас капа и композитен меѓуѓон даваат врвна заштита. Горниот дишлив слој обезбедува суви и удобни нозе цел ден. Врвни и со не-маркирачки ѓон.

SRA

Сина/Црна, Сива/Црна Euro 36-48, UK 3-13, US 4-14 100% Полиестер Phylon/гума - Ѓон F54

Вметната петица отпорна на удар Композитна заштита за табаните

Регија за седење која апсорбира удар

S1P FT17 10

SRA

Капа од фиберглас

OlymFlex Barcelona S1P патики EN ISO 20345:2011 Издвојте се од толпата со најновите патики на Portwest. Фиберглас капата и композитниот меѓуѓон ги прави лесни и флексибилни, додека нуди целосна безбедност. 100% неметална, зацементирана конструкција Phylon / Rubber надворешен ѓон за екстремни зафат и флексибилност. Горниот слој и постава ги одржуваат нозете суви и топли во текот на денот. Црвена/Црна, Сива/Црна Euro 36-48, UK 3-13, US 4-14 100% Полиестер Phylon/гума - Ѓон F54

Вметната петица отпорна на удар Композитна заштита за табаните

Напредни способности за апсорпција на шок

421