Page 1

PROCESBOEK


Maandag 22 mei 2017 Vorige week hebben wij een officiele GO ontvangen! Daarom hebben wij ons vandaag gestort op een planning voor de aankomende weken. Deze planning is niet heel erg specifiek maar zo weten wij in ieder geval wat het doel per week wordt. Op maandag van elke nieuwe week kijken wij welke taken er precies zijn en wie deze gaat uitvoeren. Nu hopen dat wij ons ook aan deze planning kunnen houden.

op de redactie

Week:

Doel:

22-05-2017 t/m 28-05-2017

Huisstijl & screeningsvragen & mensen werven

29-05-2017 t/m 04-06-2017

Algemeen onderzoek doen & biografie schrijven van deelnemers

05-06-2017 t/m 11-06-2017

Script schrijven voor afleveringen

12-06-2017 t/m 18-06-2017

Filmen voor aflevering 1 & 2

19-06-2017 t/m 25-06-2017

Filmen voor aflevering 3 & 4

26-06-2017 t/m 02-07-2017

Editen & promoten & social media plan

03-07-2017 t/m 09-07-2017

Editen & promoten & social media plan

10-07-2017 t/m 16-07-2017

Posten op Youtube en Social media van de afleveringen


dinsdag 23 mei 2017 Vandaag hebben wij ons met name beziggehouden met het oprichten van de social media kanalen, het logo, de huisstijl en styleguide. De geboorte van onze Facebook pagina!

KLEUR

TITELS

Voorwoord

Quotes

Button

INSPIRATIE

Portret

De essentie van geluk

LETTERTYPES BROODTEKST

KOPPEN

ABCDEFGHIJKLMN OPQRSTUVWXYZ

ABCDEFGHIJKLMN OPQRSTUVWXYZ ABCDEFGHIJKLMN OPQRSTUVWXYZ

abcdefghijklmn opqrstuvwxyz


MAANDAG 29 mei 2017 Vandaag stond in het teken van de personen voor de afleveringen regelen. Wij hebben alle lijntjes die we konden bedenken uitgegooid. Wij zijn begonnen met het contacten van mensen in onze omgeving, kennen wij zelf iemand die past in onze seriereeks? Daarnaast zijn wij begonnen met deelnemers zoeken via internet, nieuwsberichten etc.

dinsdag 30 mei 2017 Deze dag hebben wij vanuit huis gewerkt, wij zaten midden in het proces van deelnemers werven. Omdat iedereen een eigen categorie toegewezen heeft gekregen hoeven wij niet gezamelijk af te spreken. Anders zit je elkaar alleen maar in de weg als 9 man tegelijk aan het bellen/mailen/schrijven is. Na deze dag hebben wij met 2 deelnemers een definitieve afspraak: een stel zonder kinderen en iemand die zijn hele leven in de stad woont. De eerste twee zijn dus geregeld, nu op naar de rest!

Helaas bij het benaderen van deelnemers ook vaak het antwoord gekregen dat zij niet mee wilden werken.


donderdag 1 juni 2017

dinsdag 6 juni 2017

Vandaag begonnen we met een les over mindmapps, daarna hebben wij besproken hoe het werven van deelnemers ging. En hebben we een nieuwe taakverdeling gemaakt m.b.t. het werven van de deelnemers. Daarnaast hebben wij nagedacht over de filmstijl die wij willen gebruiken door filmpjes te bekijken en hier inspiratie uit op te doen.

De eerste stappen voor de draaidagen zijn gezet. We hebben camera’s en geluidsapparatuur geregeld. Daarnaast hebben wij een format besproken om een biografie over zijn/haar gevonden deelnemer te maken. Zo hebben ze allemaal dezelfde layout en hebben we van iedereen precies dezelfde informatie. Daarnaast is een start gemaakt aan het eerste draaiboek.


donderdag 8 juni 2017

MAandag 12 juni 2017

De eerste biografieën van de deelnemers zijn geschreven. Nu komt er meer vorm aan. Aan de hand van de profielen kunnen we de volgende draaiboeken in elkaar zetten. We bepalen welke shots we sowieso willen maken en bereiden ons zoveel mogelijk voor. Dit helpt om een draaidag zo efficiënt mogelijk te benutten.

Terwijl de eerste aflevering wordt gefilmd, is er ook een team op school aan de slag. We werken verder aan de volgende biografieën en draaiboeken en we missen nog een aantal kandidaten. Vooral de materialist blijkt niet eenvoudig te vinden, wij zijn dan ook nog steeds druk bezig om contact te leggen met iemand die mee wilt werken aan de serie. Ook is er een persbericht opgesteld om straks onze serie aan verschillende media voor te kunnen stellen.


Dinsdag 13 juni 2017

donderdag 15 juni 2017

Vandaag staat boer Bart voor de lens. Vanuit huis wordt gewerkt aan de tussentijdse pitch, website en een social media plan.

Vandaag hadden we een terugkomdag met de hele klas. We hebben elkaars bucketlist video’s bekeken en werden daarna geïnspireerd door alle tussentijdse pitches. Voor ons draaide het vooral om volgers te verzamelen zodat we onze social media accounts verder kunnen uitbouwen. Hierna is de helft van ons team op pad gegaan voor een nieuwe draaidag en de andere helft heeft afgesloten met een taakverdeling voor de volgende week.


maandag 19 juni 2017

Dinsdag 20 juni 2017

Vandaag een drukke maar productieve dag. We zijn begonnen aan het editten van de eerste aflevering. Tevens waren er nog wat puntjes waarover gesproken moest worden. Zoals bijvoorbeeld het feit dat de atheist die gevonden was een student was, besloten is om echt opzoek te gaan naar een atheist dus de student los te laten. Een volgend punt was de materialist, eindelijk was iemand gevonden die door rtlnieuws werd neergezet als iemand met veel spullen. Echter in het interview vertelde zij dat ze niet op die manier in beeld wilde komen. Het is erg lastig om iemand te vinden die materialistisch is en daarmee voor de camera wilt staan. De term materialist wordt vaak gezien als iets negatiefs. Ook omdat we niet veel tijd meer hebben i.v.m. het editten is besloten de aflevering met de materialist en de minimalist niet te doen.

Aangezien er gisteren een goede taakverdeling is gemaakt is besloten om vandaag vanuit huis verder te werken. Dit scheelt reistijd en sommige mensen uit het team vinden het makkelijker om vanuit huis te werken omdat zij zich daar beter kunnen concentreren. Er wordt verdergewerkt aan de edit, het procesboek, social media kanalen en er wordt gezocht naar de deelnemers die nog niet gevonden zijn; de mensen met kinderen en de atheist. Aan het eind van de dag kunnen wij blij zijn want de mensen met kinderen zijn gevonden.

Helaas ook iets minder goed nieuws, wij hebben geprobeerd contact te leggen met Skyhigh TV zodat zij ons feedback kunnen geven op onze gemaakte afleveringen. Helaas gaven zij aan dat zij hier geen tijd voor hebben en dus moeten we opzoek naar een nieuwe partner.


donderdag 22 juni 2017

Maandag 26 juni 2017

Gisteren laat op de avond hebben we te horen gekregen dat er een Atheist was die mee wilde werken aan onze aflevering. We moesten snel schakelen want we konden zelfs al meteen de volgende dag, vandaag dus, gaan filmen in het Amstelpark. Toen wij in de ochtend op school kwamen zijn wij meteen gestart met het maken van een draaiboek. Tevens is besproken wie er dan vandaag mee zou gaan filmen en wie er op aankomende dinsdag mee gaat filmen. Verder wordt er natuurlijk nog steeds elke dag veel werk verzet met het editen van de afleveringen.

Omdat de edit vooral komt te liggen bij een paar mensen uit het team heeft de rest van de groep besloten de andere taken op zich te nemen. Volgende week donderdag is de eindpresentatie al en omdat we dit project op een creatieve manier willen afsluiten hebben we besloten veel tijd te nemen voor het uitdenken en uitwerken van de presentatie. We besloten uiteindelijk om een filmpje te tonen met daarin foto’s en attributen die passen bij ons project. We tonen dit filmpje dan zonder geluid en de mensen die gaan presenteren vertellen bij dit filmpje dan ons verhaal/proces.


Dinsdag 27 juni 2017

donderdag 29 juni 2017

Terwijl een deel van het team op pad was voor het filmen van Laura werkte de rest van het team hard door aan de edit. We willen de afleveringen namelijk zo snel mogelijk af hebben zodat we daar de laatste week niet super veel tijd aan kwijt zijn.

Alle beelden zijn geselecteerd, geknipt en in volgorde gezet nu moeten alleen de filmpjes van elke deelnemer samengevoegd worden zodat er een volledige aflevering ontstaat. En er moet een voice over onder het beeldmateriaal gezet worden. We begonnen met het bekijken en verbeteren van de geschreven teksten. Omdat het beeldmateriaal nu zo goed als af is kunnen we beter bepalen welke voice over teksten we onder de aflevering willen hebben. Tevens zijn we opname apperatuur gaan lenen en een ruimte gaan reserveren. De middag hebben we vervolgens beteed aan het opnemen van de voice over.


Maandag 3 juli 2017

Dinsdag 4 juli 2017

Vandaag hebben wij het filmpje geschoten die we gaan laten zien tijdens de presentatie. Dit zorgde ervoor dat wij allemaal nog even creatief aan de slag moesten want de jusite filmstijl vinden was nog niet zo makkelijk. Eerst wilden we het als een soort lipdub schieten waarbij we gebruik maken van foto’s en atributen die bij ons project passen maar daarna werd besloten om toch voor een variant te gaan waarbij je telkens handen ziet die iets neerleggen en dat daarna weer van tafel weghalen.

De afleveringen zijn af, wat een fijn gevoel! Deze dag bestond uit het voorbereiden van alles wat er gedaan moet worden voor donderdag. De mensen die gaan presenteren zijn druk bezig geweest met het oefenen van de presentatie. Omdat deze goed getimed moet zijn met het ondersteunende filmpje moet er veel geoefend worden. Verder wordt de laatste had gelegd aan dit procesboek en is het persbericht met de eerste aflevering uitgestuurd naar alle media die geinteresseerd zouden kunnen zijn in ons project.


Donderdag 6 juli 2017 De laatste dag van dit project en dus ook van deze minor. Wij hopen een mooie presentatie neer te zetten en zijn ook zeker heel erg benieuwd naar het eindresultaat van de andere groepjes. Er is met heel veel plezier aan dit project gewerkt door ons allemaal. Natuurlijk waren er ook momenten waarop het niet zo lekker ging maar er werd geprobeerd altijd positef te blijven. Na alle presentaties is het tijd voor een borrel waarop wij ons succes zullen gaan vieren. Ondanks dat wij nog geen cijfer hebben ontvangen zijn wij super blij met het eindresultaat!

draaidagen


maandag 12 juni 2017

Dit was een drukke draaidag waarin we op 2 locaties hebben gefilmd. We begonnen in de ochtend bij Lieveke. Lieveke heeft samen met haar partner gekozen voor een leven zonder kinderen. Zij verteld ons waarom zij deze keus heeft gemaakt en waar zij haar geluk uit haalt.

In de middag werd gefilmd bij predikant Klaas in een protestantse kerk in Amsterdam. Tijdens het filmen verteld Klaas onder andere over zijn relatie met god en in hoeverre god bijdraagt aan zijn geluksgevoel. Dit zorgde voor persoonlijke en mooie beelden van zijn leven als predikant.


dinsdag 13 juni 2017

Vandaag staat de draaidag bij boer Bart Danenberg op het programma! Bart woont in Dirkshorn en runt hier met zijn 24 jaar een eigen bedrijf in de agrarische sector. Op het land worden voornamelijk uien en kool geteeld, zo’n 2 miljoen kilo per jaar! Met deze hoeveelheden spelen zij mee in de top 3 van Nederland. Het erf was gigantisch en zeer geschikt om prachtige beelden te filmen. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind: vol op zon! Daarnaast zijn wij begonnen met posten op social media. In deze post teasen wij de volgers met kleine fragmenten, voorstukjes of tipjes van de sluier.


donderdag 15 juni 2017

Deze draaidag staat in het teken van stadsbewoner Anton Kuin. Anton woont al vanaf dat hij 1 jaar oud is in Amsterdam. Het was een lekkere zonnige dag wat voor mooie shots op het balkon zorgde, tevens zorgde dit balkon voor een mooi uitzicht over Amsterdam. Anton is een makkelijke prater en voelt zich helemaal op zijn gemak voor de camera. Hij haalt zijn geluk vooral uit de kleinere dingen in het leven.


donderdag 22 juni 2017

Vandaag filmden wij in het Amstelpark in Amsterdam. Wij filmden Josefine, zij is atheist en gelooft dus niet in god. Ondertussen kwam het einde van het project steeds dichterbij en waren wij wel bang dat wij in tijdsnood zouden komen. De afspraak met Josefine is in minder dan 24 uur tot stand gekomen dus dat was super fijn. Het Amstelpark was een mooie groene omgeving, dit zorgde ervoor dat wij goede sfeershots konden maken.


dinsdag 27 juni 2017

De laatste filmdag is aangebroken en we gingen op bezoek bij Laura in Soest. Laura vertelde ons hoe het is om bewust voor kinderen te kiezen. Zij heeft namelijk 3 eigen kinderen en daarnaast ook nog 2 kinderen geadopteerd, een groot gezin dus. Daarnaast heeft zij boeken geschreven over hoe het is om een kind te adopteren en heeft zij een stichting waarmee zij veel werk verzet voor kinderen in mozambique. Zij haalt haar geluk voor een groot deel uit het samen zijn en dingen delen met haar gezin.

Procesboek contrast tv  
Procesboek contrast tv  
Advertisement