Page 1

Communicatiekanalen voor het sturen van berichten naar Portbase. Portbase biedt een aantal mogelijkheden voor het aanbieden van berichten op het Port Community System (PCS). De berichten kunnen via 2 communicatiekanalen aangeleverd worden:

2. FTP

1. Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) 2. File Transfer Protocol (FTP: zowel FTP push als FTP pull)

Portbase biedt u twee FTP mogelijkheden: 1. U zet de berichten neer bij Portbase en haalt de berichten op bij Portbase. Of 2. U zet de berichten neer bij Portbase en Portbase zet de berichten neer bij uw FTP server.

Hieronder vindt u een beschrijving per kanaal. Vervolgens beschrijven wij onder punt 3 kort de aansluitprocedure waar u mee te maken krijgt zodra u bestanden wilt plaatsen op de Portbase FTP server.

Voor beide opties geldt dat u contact op dient te nemen met de Service desk van Portbase. U kunt de Service desk bereiken op normale werkdagen via telefoon 010 - 252 22 22 of e-mail servicedesk@portbase.com.

1. SMTP

Kiest u optie 1? Nadat uw aanvraag is behandeld door de Service desk en deze is akkoord bevonden door Portbase, zal u vervolgens uw gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen, zodat u kunt inloggen op de FTP server van Portbase.

E-mail adres vooraf aanmelden Voordat het eerste bericht via SMTP naar Portbase gestuurd wordt, dient eerst het afzender e-mail adres bekend te zijn bij Portbase. Portbase dient vooraf het e-mail adres te configureren. Berichten zullen niet worden geaccepteerd als deze door een voor Portbase onbekend e-mail adres worden gestuurd. Instelling header Daarnaast dient nog een instelling in the e-mail header te worden gecontroleerd. Portbase accepteert alleen berichten waarin wordt aangegeven dat de attachment als contentdisposition wordt weergegeven. Volgend voorbeeld geeft de correcte wijze aan: --=_BlatBoundary-cK9nKSfzT0QsnGMvCigFg Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1 Content-Disposition: ATTACHMENT; filename="goed1" Content-Description: "goed1-contentdisposition-wattachment_uppercase_base64" Internationale SMTP eisen Verder gelden alle standaard eisen die internationaal aan SMTP zijn gesteld.

Kiest u optie 2? Als aanvulling op optie 1 dienen wij voor optie 2 tevens een gebruikersnaam en wachtwoord te ontvangen van uw FTP server om in te kunnen loggen. Hierbij hebben we ook de directory structuur nodig van uw FTP server om bestanden op de juiste locatie te kunnen plaatsen. Voor beide opties geldt onderstaande aansluitprocedure met uitzondering van het download gedeelte voor optie 2 (dit zal apart afgestemd moeten worden met uw technische afdeling). Aansluitprocedure FTP Introductie Onderstaand vindt u de procedure voor het ‘pushen’ en ‘pullen’ van berichten via het FTP kanaal van het PCS. Technische eisen De FTP service van Portbase accepteert alleen push en pull. Dit betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor het neerzetten en ophalen van de bestanden in de juiste directory.


De maximale bestand grootte is 4 MB. Grotere bestanden worden afgewezen. Per gebruiker staat de FTP server van Portbase maximaal 100 MB aan server ruimte toe. Indien dit overschreden wordt krijgt u hiervan een notificatie. Berichten in de cur directory (upload en download) worden na 7 dagen verwijderd. U kunt dit eventueel zelf eerder verwijderen maar dat heeft niet de voorkeur. Portbase ondersteunt zowel passieve als actieve FTP. Actieve FTP wordt aangeraden omdat dit een betere beveiliging ondersteund

Stappenplan upload procedure Upload het bestand naar de directory upload/tmp/ 1. 2.

3.

Na een succesvolle upload verplaatst u het bestand naar de directory upload/new/ Als het bestand verplaatst is naar de directory upload/new/, wordt het bestand direct verwerkt door het PCS. Een kopie van dit bestand wordt vervolgens opgeslagen in de upload/cur/directory. Na 7 dagen wordt het bestand automatisch verwijderd.

Stappenplan download procedure Procedure De FTP server van Portbase bereikt u via ftp.pcs.portbase.com. Via een FTP client kunt u inloggen op deze server met behulp van een gebruiksnaam en wachtwoord. Het bestand dat u wilt uploaden of downloaden moet altijd in de tmp directory komen. In deze directory krijgt het bestand een ‘lock’ status en wordt het niet verwijderd. Na een succesvolle upload of download moet het bestand verplaatst worden (niet gekopieerd!) naar de new of cur directory. Hiermee krijgt het bestand een ‘unlock’ status zodat het verwerkt of gearchiveerd kan worden.

<Mailbox>

upload

1. 2. 3. 4.

Kijk in de directory download/new/ voor nieuwe bestanden om te downloaden. Verplaats het specifieke bestand naar de directory download/tmp/ Download het bestand vanuit download/tmp/ Verplaats het bestand dat u gedownload hebt naar de directory download/cur/ om kenbaar te maken dat u dit bestand heeft gedownload. Na 7 dagen wordt dit bestand automatisch verwijderd.

Schematische weergave

new

tmp

cur

download

new

tmp

cur

www.portbase.com

Berichtspec ECS Communicatiekanalen PCS NL.pdf  
Berichtspec ECS Communicatiekanalen PCS NL.pdf