Page 1

pag.3 ACTUALITATE

Lupta Politică pentru parlamentare este pe cale să înceapă - Politicienii din judeţul Hunedoara îşi pregătesc armele de atac pentru cea mai dură luptă politică a anului 2012, alegerile parlamentare. eHunedoara vă prezintă aspiranţii la fotoliile de deputaţi şi senatori.

pag.24

pag.21

OAMENI DEOSEBIŢI

TURISM

Parcul Dendrologic Simeria are nevoie de voluntari - Primarul Simeriei, Emil Ioan Rîşteiu a demarat cea mai amplă acţiune de ecologizare şi refacere a parcului dendrologic Simeria. eHunedoara şi Turism Românesc lansează un apel la solidaritate.

Tomi Coconea - Povestea unui campion. eHunedoara vă prezintă povestea unui campion care şi-a depăşit propriile limite şi lansează campania: UN CAMPION PENTRU ROMÂNIA!

eHunedoara

eHunedoara, Anul I, Nr. I, Săptămâna 28 Septembrie - 4 Octombrie 2012, 24 pagini, Preţ 2,5 Lei

pag.6 ZIUA RECOLTEI LA DEVA Primăria Deva continuă tradiţia - în perioada 29-30 septembrie va avea loc festivalul de celebrare a recoltei. eHunedoara vă prezintă programul evenimentului.


2

eHunedoara

AGENDĂ

www.ehunedoara.ro

Pamflet

eDITORIAL

Sfinţii îşi caută colegii pentru parlamentare

Senzaţional! Elodia a fost găsită…la Oltchim

După alegerile locale liniştea s-a aşternut peste judeţul Hunedoara. Acum nimeni nu mai urlă prin judeţ de “mafia portocalie” şi cât de mult rău a adus judeţului nostru. Acum toată lumea aşteaptă, cu sufletul “în gură”, cum se organizează listele electorale pentru alegerile parlamentare din decembrie. PNL-ul îşi aruncă la bataie valorile necunoscute ale sale şi îşi uimeşte din nou electoratul aducândule în faţă aceiaşi mincinoşi a căror singură laudă este o suspendare răsuflată. Partidul Conservator e cuminte, mai ales de când se dă zvon prin judeţ că Antena lu` Felix a devenit un fel de Casă de Ajutor Reciproc, unde fiecare primar cotizează cu câte o sumă, în speranţa că poate poate vor fi iertaţi de Antena nemiloasă care îi altoieşte de fiecare dată când mai scapă câte o bâlbă. Dar nimic nu se face fără speranţă divină, aşa că liderii Partidului Social Democrat s-au gândit că e timpul ca “Sfântul Deputat” Laurenţiu Nistor să îşi scoată coroana strălucitoare de la naftalină şi să candideze din nou pentru funcţia ce l-a ridicat la rang de sfânt în picturile bisericii din Şoimuş. Toate picturile din biserică întruchipează sfinţi care se roagă, numai domnul Nistor este desenat cu mâna întinsă. Oare acest gest să semnifice ruga domnului deputat pentru încă un mandat în care “nimic” să reprezinte principala activitate a domniei sale? Problema cea mai mare a partidul o reprezintă migraţia celorlalţi sfinţi din episcopia social democrată, fiecare fugind să negocieze pentru un cazan la PPDD, PNL sau PDL. Nouă celorlalţi credincioşi ne rămane doar un singur gând şi anume că “Iarna nu-i ca vara”. (Acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare)

eHunedoara

T.A.

De câteva zile toate posturile de televiziune dau “Breaking News” mai ceva ca la revoluţie şi toate cu acelaşi subiect: Dan Diaconescu...şi 1 aprilie sărbătorit mai devreme. Cum serialul Elodia s-a terminat mai devreme decât “Tânăr şi neliniştit”, iată că măgăreaţa a picat pe Guvernul Ponta, care fără să îşi dea seama, a căzut în “tomberonul” lui DD. Partea cea mai tristă a acestei mascarade este faptul că muncitorii de la Oltchim încă nu şi-au primit salariile restante, având datorii la bănci, CAR-uri, cunoştinte, rude, vecini, prieteni, fapt ce nu înduioşează nici OTV-ul şi nici Guvernul, care se întrec în declaraţii care mai de care mai acide. În general se aplică un proverb: “când doi se ceartă, al treilea câştigă”, dar nu şi acum, când PDL-ul a fost scos vinovat de toată lumea, aşa, ca fapt divers. La fiecare 5 minute se mai dă un breaking news cu o declaraţie, ba a lu` Videanu, despre nimic, ba a lu` Ponta despre Diaconescu, care mai nou e plecat din ţară. Nimic nou am spune, dacă stăm să ne gândim la declaraţiile din urmă ale Guvernului, cu privire la dezastrul provocat de PDL, care a rămas în aceiaşi formă şi acum. România stă cu sufletul la gură aşteptând cu nerăbdare răspunsul la întrebarea capcană: Oare are Diaconescu 45 de milioane de euro? Şi dacă da, unde îi ţine? Cred că întrebarea cea mai pertinentă ar fi alta: Oare averile ilicite ale parlamentarilor nu ar putea acoperii datoriile de la Oltchim? Probabil că nu vom afla niciodată.

săptămânal informativ al judeţului Hunedoara Săptămânalul eHunedoara vă oferă cele mai noi informaţii din judeţul Hunedoara, din cele mai variate sfere de interes: de la politică la sport, de la cultură la turism, de la frumuseţe la sănătate, vă ţine la curent cu ultimele apariţii în materie de tehnologie şi vă oferă cel mai complet ghid de anunţuri publicitare ale judeţului! Îl puteţi achiziţiona de la tonetele de ziare. De asemenea îl puteţi citi ziarul şi online pe cel mai complex portal informativ al judeţului Hunedoara: www.ehunedoara.ro www.facebook.com/ehunedoara.ro

eHunedoara Coordonator Redacţie: Ovidiu Nicula Redactori:

Tutoveanu Cristiana Tutoveanu Alexandru

Tehnoredactare: Tutoveanu Cristiana Publicitate: ATU BEST SOLUTIONS SRL Adresa redacţiei: Deva, B-dul Decebal, Bl.S, Parter Tel. / Fax: 0354 / 103 243 E-mail: contact@ehunedoara.ro Website: www.ehunedoara.ro Facebook: www.facebook.com/ehunedoara.ro TIPAR EXECUTAT DE TIPOGRAFIA: PROD COM SRL


ACTUALITATE POLITICĂ

www.ehunedoara.ro

eHunedoara

3

eHunedoara vă prezintă aspiranţii la fotoliile de deputaţi şi senatori:

Lupta Politică pentu parlamentare este pe cale să înceapă Politicienii din judeţul Hunedoara îşi pregătesc armele de atac pentru cea mai dură luptă politică a anului 2012 - alegerile parlamentare.

PDL va fi Alexan­dru Lăutaru – fostul in­spector al Inspectoratului Şcolar Judeţean. În ceea ce priveşte candi­ daţii pentru Senat, pe colegiul Brad – Orăştie va candida Dorin Gligor. Candidatura în colegiul Deva-­Hunedoara­-Ţara Haţegului îi revine fostei campioane mondiale la atletism – Marieta Ilcu. Pe colegiul Valea Jiului va candida fostul director al Termoelectrica – Florin Mârza.

frãţeşte colegiile: 5 la PSD, 5 la PNL Laurenţiu Nistor, liderul socialdemocraţilor hunedoreni, a declarat că PSD-ului i-au revenit

patru colegii de deputaţi şi unul de senator. PP-DD vrea un mandat de sen- Cosmin Nicula va candiator şi două-trei mandate de da pentru un post de senator, pe deputat acelaşi colegiu ca şi în urmă cu patru ani: Valea Jiului. PDL și-a stabilit candidaţii pentru alegerile parlamentare Liderii PDL Hunedoara s-au mobilizat şi au decis cine vor fi cei care se vor înscrie în lupta pentru ocuparea fotoliilor de par­lamentar din judeţ. Depu­tatul Iosif Blaga este singurul parlamentar PDL din judeţ care mai este în Parlament în mo­mentul de faţă, el candidând pentru încă un mandat pe Conducerea judeţeană a colegiul Orăştie. PP-DD aspiră la cel puţin trei Fostul pri­mar al Devei, fotolii de parlamentar, iar pentru asta nume ca Marian Muntean – primvicepreşedinte al PP-DD Hunedoara şi consilier local al municipiului Deva, Robert Muzsic – consilier local în Consiliul Local Hunedoara şi Haralambie Vochiţoiu – preşedintele PP-DD Hunedoara şi consilier Mircia Muntean, va candida pe judeţean se vor arunca în lupta colegiul Deva - ­Cârjiţi, în timp politică a sfârşitului de an. ce la Hunedoara candidatul din Ovidiu Draia, un tânăr om de partea PDL este fostul ministru afaceri de 29 de ani, fost membru al PSD, a hotărât să treacă al Muncii, Gheorghe Barbu. la PP-DD şi să-şi încerce no Primarul comunei Baru Mare – Daniel Răducanu, va rocul pencandida din partea PDL pe co- tru a ajunge în Camera legiul Ţara Haţegului. Colegiul Brad revine fostu­ Deputaţilor. lui director al Termocen­tralei USL HuneMintia, Mircea Borca. În colegiul Petroşani candidatul doara şi-a împãrţit

5 - Petroşani-Petrila-Aninoasa. Deputatul Cristian Resmeriţă va candida, din nou pe Colegiul nr. 4 - Lupeni-Vulcan-Uricani. Liberalii s-au bătut pentru Hunedoara Liberalii au luat două colegii pentru Senat şi trei pentru Camera Deputaţilor. Astfel, Dorin Păran se va bate pentru un loc de senator pe colegiul 2 : Brad - Orăştie (a trecut de la PDL la PNL), Un alt colegiu senatorial repartizat liberalilor este DevaHunedoara-Călan-Haţeg, pe care va candida actualul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu. La deputaţi, Colegiul nr. 6 – Deva-Cârjiţi, nr. 7 Hunedoara şi nr. 3 – Călan-Haţeg au revenit PNL. Senatorul Dan Radu Ruşanu va candida pentru un post de deputat pe Colegiul Călan-Haţeg.

Deputatul Laurenţiu Nistor va păstra şi el Colegiul nr. 1-BradValea Mureşului.

Liliana Ţolaş va candida pentru un post de deputat pe colegiul Hunedoara. Social-democraţii vor mai avea candidaţi la fotoliile de deputaţi pe Colegiul nr. 2 Orăştie, pe Natalia Intotero, actualmente Ministru Secretar de Stat la Departamentul Românii de Pretutindeni şi pe Colegiul nr.

Pe Colegiul DevaCîrjiţi, actualul deputat Bogdan Ţîmpău va încerca să mai obţină un nou mandat în Camera Deputaţilor. Persoana care va candida pentru postul de deputat pe Colegiul Hunedoara, din partea USL este nimeni alta decât Carmen Hărău, care a demisionat de curând din PSD şi a venit în PNL.


4

eHunedoara

www.ehunedoara.ro

ACTUALITATE POLITICĂ

România politică:

Ponta merge in weekend la Congresul PES, de la Bruxelles cere. Ponta va lua cuvântul în plenara liderilor PES cu tema: “Împreună pentru societatea de care avem nevoie”. Discursul lui Ponta este programat pentru ora 15:30, ora României. La Congresul din 28-29 septembrie 2012, se va Liderul PSD, Vic- la Congresul PES, unde alege noul preşedinte tor Ponta, va participa socialiştii europeni îşi al PES şi se va dezbate sâmbătă, la Bruxelles, vor alege noua condu- şi adopta o rezoluţie cu

tema: “Împreună pentru Europa de care avem nevoie”. Congresul PES a fost mutat recent de la Bucureşti la Bruxelles, la cererea social-democratilor români care, potrivit lui Ponta, nu au dorit ca tensiunile politice din România să afecteze bunul mers al lucrărilor socialiştilor europeni. sursa: www. ziare.com

Bodu: Guvernul încalcă Tratatul UE propunându-l pe Orban la Curtea de Conturi Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu susţine că Guvernul încalcă Tratatul de funcţionare a UE, prin avansarea propunerii ca Leonard Orban să ocupe funcţia de membru al Curţii Europene de Conturi, întrucât acesta nu are pregătirea profesională necesară unui asemenea post.

“Propunerea avansată de Guvernul Ponta pentru ocuparea funcţiei de membru al Curţii Europene de Conturi, mai exact cea a domnului Leonard Orban, va deschide o nouă pagină în iîncălcarea legislaţiei comunitare de către România, de data aceasta a Tratatului de

Funcţionare a Uniunii Europene”, menţionează Sebastian Bodu. Bodu arată că articolul 286, alineatul 1, din prima parte a Tratalui, prevede că “mem-

brii Curţii sunt aleşi dintre personalităţile care fac parte ori au făcut parte, în statul lor, din instituţiile de control financiar extern sau care au o calificare deosebită pentru această funcţie”. Leonard Orban promite

să fie independent la Curtea de Conturi..

“Acesta fiind textul expres al Tratatului, care reprezintă legislaţia primară a Uniunii Europene - echivalentul

Constituţiei României, şi nu o simplă recomandare - mi-e greu să înţeleg de ce Guv e r n u l încearcă să forţeze o derogare de facto de la din Guvern” printr-o “promTratat prin numirea domnului Leonard ovare”, ar trebui să găsească o funcţie pentru care acesta este Orban”, mai spune Bodu.

Europarlamentarul PDL pregătit profesional. consideră că, dacă Victor Ponta sursa: www. ziare.com vrea să “scape” de “singurul specialist în afaceri europene


ACTUALITATE FINANCIARĂ eHunedoara vă ţine la curent cu lumea financiară:

Italia şi Spania au hotărât să coopereze pentru depăşirea crizei Premierul italian Mario Monti şi omologul său spaniol Mariano Rajoy au agreat,în data de 21 septembrie 2012, ca ţările pe care le reprezintă să coopereze mai strâns pentru depăşirea crizei financiare şi a zonei euro şi au cerut partenerilor europeni să dea dovadă de mai multă solidaritate, au transmis agenţiile internaţionale de presă, după o reuniune avută de cei doi în capitala italiană. Totodată, ei au stabilit şi agenda summitului bilateral hispano-italian, care va avea loc la Madrid în 29 octombrie. Surse diplomatice spaniole susţin că la discuţii au fost abordate teme legate de situaţia statelor din zona euro, după ce Banca Centrală Europeană anunţa, în urmă cu două săptămâni, că este de acord să cumpere din datoria suverană a statelor monedei euro care se confruntă cu probleme de finanţare pe pieţe, numai după ce acestea solicită o linie de intervenţie financiară de la UE - anunţ în măsură să atenueze pentru moment tensiunile de pe pieţele financiare. Reuniunea dintre cei doi premieri a avut loc înainte de Congresul Internaţionalei Creştin-Democrate, găzduit vineri şi sâmbătă de Italia, la Roma.

Situaţia din Grecia, comparată cu venirea la putere a lui Hitler în Germania

www.ehunedoara.ro

eHunedoara 5

Facebook, detronată de fuziunea Twitter cu Apple ? Deşi Facebook este cea mai mare reţea socială, poziţia sa dominantă rămâne încă sub ameninţare, din cauza listării dezastruoase pe bursă şi a scăderii preţului la acţiuni. Cursa pentru detronarea afacerii lui Mark Zuckerberg rămâne încă valabilă, Zuckerberg admiţând că listarea Facebook pe bursă a fost o dezamagire. Eric Jackson, şeful fondului speculativ Ironfire Capital, consideră că Twitter este compania care va reşi să doboare Facebook, în urmatorii trei ani. Numarul total de utilizatori ai acestei reţele sociale rămâne însă un mister. În timp ce un studiu recent indica că există 500 milioane de conturi, raportul companiei din primăvara trecută arată că, de fapt, sunt doar 140 milioane de persoane care folosesc Twitter-ul. Oricare ar fi situaţia, acest site de microblogging nu se compară cu Facebook-ul, care are aproape un miliard de utilizatori. În aceste condiţii, cum ar putea reuşi Twitter să doboare gigantul din social media? Jackson precizează că deşi reprezentanţii Facebook au declarat recent că dispozitivele mobile reprezintă viitorul, Twitter a înţeles deja acest lucru de mult mai mult timp. “Facebook este un site mare care acum trebuie să încapă într-un ecran minuscul”, a completat Jackson. Însă succesul pe dispozitvele mobile va fi dat de vânzările de spaţiu publicitar, iar şeful Ironfire Capital crede că Twitter va reuşi acolo unde Facebook a eşuat. Iar acest lucru se vede deja, în condiţiile în care reclamele lor sunt mai accesate decât cele de pe reţeaua lui Zuckerberg. În timp ce Twitter poate mai uşor să afle pasiunile şi interesele utilizatorilor săi, esenţa Facebook rămâne în continuare distribuirea fotografiilor şi a statusurilor. Cea mai importantă mişcare pentru Twitter nu ar fi însă să ajungă cea mai mare reţea de socializare, ci să fie preluată de un gigant IT. “Este o eroare din partea Apple că nu a cumpărat-o până acum. Cred că Tim Cook ar trebui să investească aici”, a spus Jackson, care a menţionat că mesajele de 140 de caractere de pe Twitter au devenit “extrem de importante” pentru noua televiziune care va fi dezvoltată de Apple. “Închipuiţi-vă un TV conectat la web, care are în partea de jos a ecranului mesaje de pe Twitter şi reclame pe care Apple vrea să ţi le arate - mi se pare un lucru foarte firesc”, a concluzionat şeful Ironfire Capital.

Cel mai puternic manager de fonduri speculative, Ray Dalio, care conduce firma Bridgewater, a avertizat asupra faptului că recesiunea va duce la manifestari sociale periculoase. De asemenea, el a comparat succesul înregistrat în sondaje de partidul extremist Zorii Aurii din Volksbank: Numai 15% din fondurile structurale de la UE sunt Grecia cu venirea la putere a destinate IMM-urilor lui Adolf Hitler în Germania. Numai 15% din fondurile structurale şi de coeziune alocate României de Uniu“Nu ştiu dacă am ajuns în nea Europeană /UE/în exerciţiul financiar 2007-2013 au fost destinate celor 400.000 de punctul în care suntem ca- IMM-uri, a declarat Anca Bălaşu, Head of Corporate Product Volksbank România, la o pabili să combatem criza conferinţă organizată de FinMedia. Peste 85% din aceste fonduri au fost alocate în programe destinate administraţiei locale şi centrale şi companiilor de stat, a precizat Bălaşu, economică. Însă cel mai tare care a adăugat că această repartizare este una din cauzele pentru care miturile fondurilor mă tem că recesiunea va europene pentru România au fost dărâmate de realitate. Ea a arătat că aşteptările iniţiale provoca nelinişte în rândul populaţiei. Când oamenii sar unii la gâtul altora, erau ca injecţia de fonduri europene să ducă la o creştere a PIB-ului României de peste fie ei bogaţi sau săraci, simpatizanţi ai politicilor de stânga sau de dreapta, 25% în 2020 faţă de 2007, în timp ce realitatea arată o scădere economică de 11,7% în rezultă întodeauna un colaps total, care poate deveni foarte periculos”, a perioada 2007-2012, cu o creştere economică estimată la 0,9% în 2012. Fondurile pentru IMM-uri din alocarea UE sunt de 3,072 miliarde euro, iar dacă se spus Dalio, citat de Business Insider. “De exemplu, Hitler a venit la putere în 1933, adică atunci când Marea Depre- iau în calcul şi fondurile pentru agricultură se ajunge la 8,761 miliarde euro sau o pondere de 29% din totalul de 36,956 miliarde euro în perioada 2007-2013. Pe programele siune a atins apogeul. Iar acest lucru s-a întâmplat din cauza tensiunilor sooperaţionale, IMM-urile au o pondere de 28% la POS pentru creşterea competitivităţii ciale ample. Eu cred că este foarte important ca oamenii să reuşească să se economice, 24% la POS pentru dezvoltarea resurselor umane, 28% la Regio şi 0 % la POS înţeleagă şi să găsească împreună o rezolvare la criză”, a subliniat acesta. Transport şi POS Mediu. Reprezentanta Volksbank România a menţionat ca deficienţe Potrivit sursei citate, faptul că partidul neo-nazist din Grecia câştigă la gestionarea programelor cu fonduri europene timpul de răspuns al organismelor intot mai mulţi simpatizanţi este o dovadă că depresiunea şi ridicarea radical- termediare /OI/ de peste un an la peste 12.000 de proiecte, măsuri blocate, cum au fost ismului încă mai sunt fenomene de amploare, chiar şi în 2012. Ray Dalio cele vizând modernizări de mediu la marile companii industriale, programe blocate din susţine că va dura între 10 şi 15 ani până când zona euro va funcţiona ca cauza neregulilor la achiziţiile publice, deficienţe sistemice la procesul de selecţie. Banca recomandă IMM-urilor care accesează fonduri europene să dispună de fonduri suficiente un tot unitar. Acest lucru se va face prin intermediul unei combinaţii între pentru cofinanţare (până la 40%), pentru acoperirea cheltuielilor până la rambursare (circa politici monetare, tipărire de bani (care stimulează creşterea economică) şi şase luni), să aibă în vedere termene mai lungi pentru derularea achiziţiilor şi să ia în conrestructurarea datoriilor, care au provocat deflaţie şi recesiune. siderare termene de 6-12 luni pentru semnarea contractelor. sursa: AGERPRES

Senatul aprobă plata TVA la încasarea facturii, din 2013 Senatul a aprobat, în data de 24 septembrie 2012 în unanimitate, ordonanţa Guvernului privind plata taxei pe valoarea adăugată (TVA) la încasarea facturii, începand cu anul 2013. Proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei emise de Guvern în data de 23 august 2012, a fost adoptat cu 79 de voturi pentru, niciunul împotrivă şi nicio abţinere. Măsura plăţii TVA la încasarea facturii se doreşte a fi în sprijinul IMM-urilor, care achitau TVA fără să fi încasat contravaloarea facturilor, ceea ce punea presiune pe fluxul de lichidităţi. Plata TVA la încasare va fi aplicată în cazul firmelor cu cifra de afaceri mai mică de 500.000 euro, cu condiţia ca derularea decontărilor să se facă numai prin sistemul bancar.


6

eHunedoara

www.ehunedoara.ro

EVENIMENTE

PRIMĂRIA DEVA CONTINUĂ TRADIŢIA: ZIUA RECOLTEI VA AVEA LOC ŞI ANUL ACESTA

Consilierii locali deveni au aprobat organizarea unei noi ediţii a „Zilei Recoltei”, continuând astfel tradiţia şi anul acesta. Evenimentul va avea loc în perioada 29-30 septembrie 2012, în Târgul „Bălţata Românească” de la intrarea în Cristur. Bugetul alocat de Primărie pentru buna desfăşurare a evenimentului este de 100 000 lei. Prin organizarea acestui eveniment se propune promovarea produsel-

or şi meşteşugurilor româneşti, îndeosebi cele specifice judeţului Hunedoara, cu implicarea activă a producătorilor interni, asociaţiilor de profil, patronatelor, administraţiilor locale, consumatorilor. În cadrul evenimentului vor avea loc jocuri şi concursuri: cea mai frumoasă legumă, concurs de împins roaba, trasul de funie, cel mai rapid curăţător de cartofi sau ştiuleţi de porumb. Sâmbătă, 29 Septembrie 2012, la ora 16:00 va avea loc spectacolul folcloric “Ansamblul Românaşul”, susţinut de artiştii Liceului de Muzică şi Arte Plastice “Sigismund Toduţă” din Deva, urmat la ora 18:00 de grupul folcloric “Hunedorenii”. La ora 19:00 are loc recitalul susţinut de Lorena Chereji, urmat de Cosminuţ Ardeleanu şi formaţia. Duminică, 30 Septembrie 2012, la ora 10:00 va avea loc discursul susţinut de Primarul Devei, Petru Mărginean, urmat de discursul Preşedintelui Consili-

ului Judeţean, Mircea Ioan Moloţ. La ora 13:00 va intra în scenă Ansamblul “Silvana” al Casei de Cultură Deva, urmat de ansamblurile de dansuri “Haţegana” şi “Bucura”. La ora 16:00 va avea loc concursul “Devoratorii de virlşli”, organizat de Lori Alba Brad, urmar de Ansamblu Ritmuri Zărăndene. Soliştii care vor susţine recitaluri începând cu ora 18:00 sunt: Cristian Fodor, Ana Almăşana Ciontea şi Bogdan Toma. La eveniment vor avea loc prezentări şi degustări de vinuri şi mâncăruri tradiţionale: sarmale, fasole cu ciolan, berbec la proţap, băuturi răcoritoare: siropuri, socată. Tot duminică va avea loc şi o tombolă cu premii oferite de sponsori. Evenimentul se va închide cu un foc de tabără.

Revista Zile şi Nopţi - Deva împlineşte 7 ani de activitate Zile şi Nopţi este nu doar prima, ci şi cea mai mare reţea naţională de reviste de timp liber distribuite gratuit. În Deva revista apare bilunar şi se distribuie de 7 ani. O puteţi găsi în peste 80 de locaţii de petrecere a timpului liber din Deva, Hunedoara, Alba-Iulia (cluburi, cafenele, pizzerii, baruri, hoteluri).

Din cadrul revistei puteţi afla unde să mergeţi să mâncaţi cel mai bine, unde vă puteţi petrece timpul liber alături de prieteni, ce evenimente muzicale au loc, ce filme au mai apărut, care sunt destinaţiile turistice cele mai potrivite pentru a vă petrece concediul (recomandare Turism Românesc), la ce sală puteţi merge pentru a vă

menţine în formă precum şi care Puteţi citi revista şi online pe: deva.zilesinopti.ro sunt centrele de înfrumuseţare unde vă puteţi menţine şi Zile şi Nopţi - o revistă de viaţă urbană! îmbunătăţi imaginea.


MICA PUBLICI TATE IMOBILIARE VÂNZĂRI

www.ehunedoara.ro

Vând garsonieră, decomandată, suprafaţa 32 mp, et.3, uşi interioare noi, curată, vedere în faţă, balcon, beci, zona B-dul Bălcescu, nou. Preţ: 18 000 Euro, negociabil. Telefon: 0734 537 151, 0749 - 405 000.

Vând garsonieră, decomandată, zona Dacia, , Deva, parter înalt, termopan, gresie, faianţă, parchet, Vând garsonieră, decomandată, suprafaţa 27 contorizată. Preţ: 65 000 RON mult negociabil. mp, amenajată, parter, gresie, faianţă, CT, caTelefon: 0724 - 293 226, 0745 - 398 949. nalizare separată, bucătărie mare, termopan, zona Zamfirescu. Preţ: 75 000 RON, negociabil. Vând garsonieră decomandată, zona Progresul, par- Telefon: 0734 - 537 151, 0749 - 405 000. chet, gresie, faianţă. Peţ: 55 000 RON negociabil. Telefon: 0724 - 293 226, 0745 - 398 949. Vând garsonieră, semidecomandată, balcon închis, et.1, parchet laminat, gresie, faianţă, zona Vând garsonieră în Deva, Str. Horia, Bl.5, Ap.38. Dacia, Deva. Preţ: 62 000 RON, negociabil. Telefon: 0757 336 334. Preţ: 22 000 Euro. Telefon: 0354 413 828 Persoană fizică, vând apartament 2 camere, ultracentral, Deva, zona Moll, Piaţă, etaj intermediar, fără îmbunătăţiri. Preţ: 36 000 Euro, negociabil. Telefon: 0726 - 277 898 Vând garsonieră, etaj intermediar, B-dul Decebal, piaţă, mobilată şi utilată complet, termopane. Preţ: 18 500 Euro. Telefon: 0723 - 080 584. Vând garsonieră, etaj 3, amenajări, B-dul Iuliu Maniu, Deva. Preţ: 78 000 RON, negociabil. Telefon: 0723 080 584. Vând apartament o cameră, decomandat, zona piaţă, etaj 1, balcon, la bulevard, ocupabil repede. Preţ: 23 000 Euro, negociabil. Telefon: 0731 259 599.

Vând apartament 2 camere decomandat, recent renovat, modificat, gresie, faianţă, termopane, contorizat. În Deva, Aleea Moţilor. Preţ: 80 000 RON.Telefon: 0760 492 426. Vând apartament, 2 camere, decomandat, B-dul Kogălniceanu, etaj intermediar, parchet, gresie, faianţă, termopan la o cameră. Preţ: 110 000 RON. Telefon: 0745 398 949. Vând apartament 2 camere, zona ultra centrală, Deva, Str. Ion Creangă, parchet, gresie, faianţă, izolat exterior. Preţ: 36 000 Euro. Telefon: 0745 398 949.

Vând garsonieră, decomandată, suprafaţa 31 mp, balcon, et.3, contorizată, bine întreţinută, Vând apartament 2 camere, decomandat, 2 zona Dorobanţi. Preţ: 79 000 RON, negociabil. balcoane, Deva, zona Mihai Viteazu, etaj 3 din 4, stare bună, ocupabil în 2 săptămâni. Telefon: 0757 336 334. Preţ: 34 000 Euro. Vând garsonieră, decomandată, suprafaţa 27 Telefon: 0746 403 548. mp, contorizată, parchet, faianţă, gresie, uşă metalică, vedere la stradă, parter, zona Mihai Eminescu - Bejan., Preţ: 19 000 Euro, negocia- Vând apartament 2 camere, circuit, balcon închis, parter, B-dul Dacia, Bloc 35, Deva. bil. Telefon: 0744 358 833. Preţ: 24 000 Euro, negociabil. Telefon: 0723 080 584. Vând garsonieră, decomandată, suprafaţa 21 mp, termopan, uşă metalică, parchet, faianţă, Vând apartament 2 camere, decomandat, gresie, etaj 2, zona Dacia, Deva. Preţ: 57 000 super amenajat, ct, termopane, balcon înRON, negociabil. Telefon: 0744 358 833. chis, instalaţii sanitare şi electrice noi, etaj 3, zona Gojdu. Preţ: 30 000 Euro Vând garsonieră, decomandată, B-dul Decebal, Telefon: 0723 080 584.

Vând garsonieră, zona Dacia, Deva, etaj 1, balcon, contorizări, parchet, ocupabil imediat. Preţ: 61 000 RON, negociabil. Telefon: 0731 259 599. etaj intermediar, balcon, parchet, contorizare. Preţ: 18 500 Euro, negociabil. Vând garsonieră, o cameră, hol, baie, zona Gojdu, Telefon: 0724 293 226. Deva, amenajată, contorizări, termopan, gresie, faianţă, uşă metalică. Preţ: 60 000 RON, negociabil. Telefon: 0731 259 599. Vând garsonieră, decomandată, zona Dorobanţi, Vând garsonieră, decomandată, zona Piaţă, Deva, etaj etaj 2, suprafaţă 28 mp, parchet, faianţă. Preţ: intermediar, balcon, ocupabilă imediat. Preţ: 18 000 70 000 RON, negociabil. Telefon: 0730 474 275. Euro. Telefon: 0731 259 599.

Vând garsonieră, zona Romtelecom, Hotel Deva, etaj bun, suprafaţa 42 mp, balcon mare, Vând garsonieră, Str. Horia, Etaj 3, ct, termopan, standard, fără modificări, ocupabilă repede. parchet, gresie, faianţă. Preţ: 21 500 Euro, negociabil. Preţ: 23 800 Euro, negociabil. Telefon: 0724 293 226, 0745 398 949. Telefon: 0731 259 599. Vând garsonieră, decomandată, zona Zăvoi, bl. în curs de construcţie, posibilitate recompartimentare, semifinisat sau finisat la cheie. Preţ: 15 000 Euro, cu TVA inclus - semifinisat sau 19 000 Euro, cu TVA inclus - finisat la cheie. Telefon: 0724 293 226.

eHunedoara 7

Vând garsonieră, zona Dacia, Deva, hol, cameră, baie, ocupabilă imediat. Preţ: 48 000 RON, negociabil. Telefon: 0731 259 599.

Vând garsonieră, zona Romtelecom, Hotel Vând garsonieră, decomandată, parter, bloc de Deva, etaj bun, suprafaţa 42 mp, balcon mare, cărămidă logie, canalizare separată termopane, par- standard, fără modificări, ocupabilă repede. chet, suprafaţă 38 mp, zona Progresul Deva. Preţ: 20 Preţ: 23 800 Euro, negociabil. 000 Euro, Telefon: 0745 640 724. Telefon: 0731 259 599. Vând garsonieră, decomandată, Deva, zona Vând garsonieră, etaj 3, zona Dacia, Deva, o cameră, Piaţă-Gară, bloc de cărămidă, suprafaţa 20 mp. hol, baie, suprafaţă 18 mp, liberă. Preţ: 40 000 RON, Preţ: 55 000 RON, negociabil. Telefon: 0745 640 724. Telefon: 0731 259 599.

Vând garsonieră, decomandată, suprafaţă 30 mp, etaj Vând garsonieră, semidecomandată, zona Da2, zona B-dul Decebal, Deva. Preţ: 17 000 Euro, Tele- cia, balcon, contorizată, curată. Preţ: 60 000 fon: 0745 640 724. RON, negociabil. Telefon: 0731 259 599.

Vând apartament 2 camere, decomandat, plus garaj, îmbunătăţiri, ct, termopane, mobilat, etaj 3, zona I. Corvin. Preţ: 45 000 Euro, negociabil. Telefon: 0723 080 584. Vând apartament 2 camere, decomandat, Str. I.L.Caragiale, Ct, geamuri termopan, parchet, gresie, faianţă, renovat recent, ocupabil imediat. Preţ: 35 500 Euro, negociabil. Telefon: 0745 398 949. Vând apartament 2 camere, B-dul Decebal, etaj 2, parchet, gresie, faianţă, mobilat. Preţ: 35 000 Euro, negociabil. Telefon: 0745 398 949. Vând apartament 2 camere, decomandat, etaj intermediar, zona Piaţa Centrală, Deva, parchet. Preţ: 23 500 Euro Telefon: 0745 398 949. Vând apartament 2 camere, zona Dorobanţi, etaj 3, 2 balcoane, parchet, gresie, faianţă. Preţ: 39 000 Euro, negociabil. Telefon: 0745 398 949.

Vând apartament 2 camere, etaj 1, ct, gresie, faianţă, parchet, Împăratul Traian, Deva. Preţ: 33 000 Euro, negociabil. Telefon: 0723 080 584.


8 eHunedoara

www.ehunedoara.ro

MICA PUBLICI TATE

Vând apartament 3 camere, amenajat super, zonă ultra centrală, bloc L2, Deva, boxă amenajată, spălătorie, toate dotările. Preţ: negociabil la vedere. Telefon: 0733 617 581

Vând apartament 3 camere, intrări separate, bloc de cărămidăm B-dul Kogălniceanu, ct, termopane, amenajat, semimobilat. Preţ: 37 000 Euro, negociabil. Vând apartament 3 camere, zonă centrală, Deva, la Telefon: 0730 474 275. parter, termopane, parchet, gresie, faianţă, loc de parcae, ct, mobilat, bun pentru birou sau cabinet. Vând apartament 3 camere, decomandat, B-dul Preţ: 45 000 Euro, Decebal, Ulpia, 74 mp, 2 băi, contorizat. Telefon: 0742 784 015 Preţ: 155 000 Euro. Vând apartament 3 camere, zona Lido Deva, etaj 7, Telefon: 0724 293 226. decomandat, 2 balcoane, utilat, mobilat, ct, aer Vând apartament 3 camere, etaj 2, Piaţa condiţionat, etc. Peţ: 63 000 Euro. Centrală, amenajat total, ct, parchet, gresie, Telefon: 0726 737 953. faianţă, termopane. Preţ: 43 000 Euro. Vând apartament 3 camere, decomandat, etaj inter- Telefon: 0724 293 226. mediar, ct, termopane, B-dul Decebal, piaţă, Deva. Preţ: 55 000 Euro. Telefon: 0723 080 584. Vând apartament 3 camere, decomandat, etaj

Vând apartament 3 camere, haţeg, zonă centrală, gresie, faianţă, ct, 2 băi, 2 balcoane, cămară, preţ 150 000 RON, negociabil. Telefon: 0727 346 900. Vând apartament, 3 camere, decomandat, Vulcan, beci, terasă, termopane, gresie, faianţă, parchet, gaz, ct. pe gaz, uşă metalică, fără datorii, zona Cocoş Vară. Preţ: negociabil la vedere. Telefon: 0742 263 495. Vând apartament 3 camere, Lupeni, Aleea Liliacului, etaj 2, balcon, gaz, ultra central. Preţ: 68 000 RON, negociabil. Telefon: 0727 319 842.

Vând apartament 3 camere, parter, balcon, ct, termo- intermediar, zona Dorobanţi, bl. 4 nivele, ct, amenajat. Preţ: 45 000 Euro. pane, Aleea Narciselor, zonă centrală., Deva. Vând apartament 3 camere, locuibil, sau Telefon: 0724 293 226. Preţ: 43000 Euro. schimb cu casă în Vulcan. Telefon: 0723 080 584. Telefon: 0736 035 835. Vând garsonieră, etaj intermediar, B-dul Decebal, Vând apartament 3 camere, etaj 2, balcon piaţă, mobilată şi utilată complet, termopane. Preţ: 18 amenajat, ct, posibil şi mobilat, dormitor + bucătărie, stare foarte bună. Preţ: 26 500 Euro. 500 Euro. Telefon: 0723 - 080 584. Vând apartament 3 camere, zona piaţă, patTelefon: 0731 259 599. er, Petroşani, fără îmbunătăţiri deosebite. Vând apartament 3 camere, decomandat, 80 mp, et.3, Preţ: la vedere. zona Dorobanţi, ct, termopan, amenajat total. Telefon: 0733 932 160. Preţ: 45 000 Euro.Telefon: 0724 293 226. Vând apartament 3 camere, decomandat, etaj 1, Vând apartamente de 3 camere, zona Gojdu, ct, par- zona Dorobanţi, la bulevard, vedere pe 2 părţi, Vând apartament 3 camere, ultracentral, foarte spaţios, cu şi fără dotări, etaj 2, pe michet, gresie, faianţă, bucătărie modificată şi mobilată. ct, amenajat, modificat. Preţ: 56 000 Euro, negociabil. jloc, vedere pe 2 părţi. Vulcan. Preţ: 29 000 Euro, negociabil. Telefon: 0724 293 226. Telefon: 0731 259 599. Telefon: 0721 259 495. Vând apartament 3 camere, decomandat, B-dul Bălcescu, 2 băi, 2 balcoane foarte mari, termopane, Vând apartament 3 camere, decomandat, etaj 3, parchet, gresie, faianţă. Preţ: 45 000 Euro. str. Mihai Viteazu, piaţa centrală, 70 mp, ct, terTelefon: 0724 293 226. mopane, parchet, gresie, faianţă, 2 băi. Preţ: 42 000 Euro Vând apartament 3 camere, circuit, 70 mp, balcon Telefon: 0730 474 275. mae, ct, parţial termopan, aer condiţionat, gresie, faianţă, izolat termic, etaj 3, zona B-dul Kogălniceanu. Vând apartament 3 camere, decomandat, zona Preţ: 40 000 Euro, negociabil. Telefon: 0734 537 151. piaţa centrală, etaj 2, ct, termopane, parchet, Vând apartament 3 camere, 65 mp, parchet laminat, gresie, faianţă, amenajat. faianţă, gresie, ct, zona Carpaţi, Deva. Preţ: 43 000 RON, negociabil. Preţ: 35 000 Euro. Telefon: 0745 640 725. Telefon: 0724 293 226. Vând apartament 3 camere, zona Liceul Decebal, Deva, parchet, gresie, faianţă, ct, termopane, ocupabil imediat, opţional mobilat. Preţ: 32 000 Euro. Telefon: 0745 640 725

Vând apartament 3 camere, decomandat, B-dul Bălcescu, termopan, ct, parchet, gresie, faianţă, mobilat. Preţ: 40 000 Euro. Vând apartament 3 camere, semidecomandat, balcon Telefon: 0730 474 275. mare, etaj 2, ct, termopane, zona Gojdu. Vând apartament 3 camere, decomandat, 80 Preţ: 39 000 Euro, negociabil. mp, vedere în 2 părţi, 2 băi, fără îmbunătăţiri Telefon: 0757 336 334. majore, etaj inferior, zona Liceul Auto. Preţ: 45 000 Euro, negociabil. Telefon: 0727 070 763.

Vând apartament 3 camere, semidecomandat, 50 mp, ct, termopan, parchet, faianţă, gresie, balcon închis Vând apartament 3 camere, decomandat, 2 băi, cu termopan, vedee la stradă, etaj 2, zona Bejan. etaj 2, 65 mp, Hunedoara. Preţ: 28 500 Euro negociabil. Preţ: 80 000 RON. Telefon: 0744 358 833. Telefon: 0743 115 871. Vând apartament 3 camere, decomandat, ct, termopan, parchet, faianţă, gresie, acoperit cu tablă, mobilat şi utilat, zona Liliacului. Preţ: 46 000 Euro, negociabil. Telefon: 0744 358 833.

Vând apartament 3 camere, zona Parc, Simeria, îmbunătăţiri, termopane, ct, parchet laminat. Preţ: 150 000 RON, negociabil. Telefon: 0727 590 473.

Vând apartament 3 camere, decomandat, în SiVând apartament 3 camere, decomandat, zona Zăvoi, meria. 90 mp, bloc în curs de construcţie, semifinisate sau la Preţ: 110 000 RON, negociabil. cheie. Preţ: 36000 Euro, Telefon: 0724 293 226. Telefon: 0761 577 272.

Vând apartament 3 camere, Str. Independenţei, îmbunătăţit, central, Petroşani. Preţ: 110 000 RON. Telefon: 0721 037 445. Vând apartament 3 camere, Vulcan, parter înalt, izolat termic, spaţios, geamuri termopan, gresie, faianţă, parchet lemn, 2 băi, bucătărie mare, ct. , zona CocoşVar Preţ: 90 000 RON. Telefon: 0722 558 311. Vând apartament 3 camere, Petrila, foarte mare, 90 mp, pe mijloc, hol central mare, 2 balcoane, 2 băi, uşă modernă, gaz cu 2 focuri, termopane, boiler foarte călduros. Preţ: 63 000 RON, negociabil. Telefon: 0766 337 932. Vând apartament 3 camere, Vulcan, zona Cocoş Var, parter înalt, gresie, faianţă, beci, termopane, uşi noi, gaz. Preţ: 100 000 RON. Telefon: 0724 990 500. Vând apartament 3 camere, Petroşani, pe mijloc, gaz, ct, etc. Preţ: 65 000 RON, negociabil. Telefon: 0729 088 929.

spaţios,

Vând apartament 3 camere, Lupeni, zona Braia, Str. Spiru Haret, bl.5, ct, termopan, parchet laminat, gresie, faianţă. Telefon: 0721 885 569.


MICA PUBLICI TATE

www.ehunedoara.ro

eHunedoara 9

Vând apartament 4 camere, decomandat, 2 băi, 3 balcoane închise cu termopan, ct nouă, aer condiţionat, mobilat, ocupabil imediat, loc de parcare, etaj 2, zona Mall, gară Deva Preţ: 58 000 Euro. Telefon: 0720 807 893.

Vând casă cărămidă, semifinisată, în Deva, zonă ultracentrală, suprafaţă 500 mp, living, bucătărie, baie, beci, 2 camere, 2 băi. Preţ: 105 000 Euro. Telefon: 0724 293 226.

Vând casă nouă, ct, pretabilă pentru pensiune turistică şi locuinţă, teren de 400 mp, zonă pitorească în Şoimuş, la ieşire spre Boholt. Preţ: 95 000 Euro, negociabil. Telefon: 0723 080 584.

Vând apartament 4 camere, zona Dorobanţi, decomandat, etaj 3, ct, termopan, uşi interioare, parchet, 2 băi, 2 balcoane. Peţ: 45 000 Euro. Telefon: 0724 293 226.

Vând casă 4 camere, 2 garaje, grădină, suprafaţă de 1086 mp, peste c f, Deva. Preţ: negociabil. Telefon: 0735 748 765.

Vând casă 4 camere, 2 băi, bucătărie, teren 1050 mp, la Şoimuş. Preţ: 47 000 Euro. Telefon: 0723 080 584.

Vând apartament 4 camere, zona centrală, Deva, lângă piaţa mare, 3 balcoane, 2 băi, ct, totul contorizat, mobilat complet. Preţ: 63 000 Euro, negociabil. Telefon: 0756 706 717.

Vând casă în Şoimuş, 3 camere, bucătărie, baie, beci, curte, grădină, anexe. Preţ: negociabil. Telefon: 0732 798 937.

Vând casă în construcţie la Hărău, 3 camere, anexe, teren 1000 mp. Preţ: 20 000 Euro, negociabil. Telefon: 0723 080 584.

Vând casă, str. A. Şaguna, lângă Liceul Decebal, Vând apartament 4 camere, etaj 3, ct, termopane , 80 700 mp + construcţia. mp, zona Liliacului. Preţ: negociabil. Preţ: 54 000 Euro. Telefon: 0723 515 980. Telefon: 0723 080 584. Vând apartament 4 camere, decomandat, zona Dorobanţi, etaj 3, 2 băi, balcon mare, ct, aer condiţionat, termopane, ocupabil imediat, stare bună, accept şi credit. Preţ: 52 000 Euro, negociabil.. Telefon: 0731 259 599.

Vând casă Deva, Str. I. Vulcan, curte, grădină, teren 1500 mp, 5 camere, 2 băi, bucătărie, loc pentru încă o casă. Preţ: 120 000 Euro, negociabil. Telefon: 0731 259 599.

Vând casă, 2 camere, bucătărie, garaj, anexe, fântână, teren 800 mp, Zam. Preţ: 52 000 RON. Vând casă Deva, Str. M.Eminescu, Parter, Telefon: 0723 080 584. hol, cameră mare, baie, bucătărie, casa scării, terasă la etaj, hol, 3 dormitoare, baie, Vând apartament 4 camere, decomandat, Zona Prodressing, curte cu gazon, magazie şi beci. gresul, 2 băi, balcon mare, ct, termopane, amenajat Vând casă la Roşu, în Deva, zona Zăvoi, 900 mp. Preţ: 135 000 Euro, negociabil. recent. Telefon: 0731 259 599. Preţ: 70 000 Euro, negociabil. Preţ: 60 000 Euro. Telefon: 0724 293 226. Telefon: 0731 259 599. Vând apartament 4 camere, garaj sub bloc, boxă, lângă Mall Deva, zona rezidenţială. Vând casă în Almaşu Sec, 3 camere, bucătărie, Preţ: 79 000 Euro. baie, teren 2000 mp. Telefon: 0731 259 599. Preţ: 38 000 Euro, negociabil. Telefon: 0723 080 584. Vând apartament 4 camere, decomandat, zona Liliaului, ct, termopane, parchet, gresie, faianţă, 2 băi. Preţ: 52 000 Euro, negociabil. Telefon: 0724 293 226 Vând casă Deva, 2 camere, baie, bucătărie, teren 760 mp, utilităţi. Vând apartament 4 camere, decomandat, Petroşani, Preţ: 47 000 Euro, negociabil. Str. Aleea Poporului, etaj 2, decomandat, uşă metalică, Telefon: 0723 080 584. gresie, faianţă, centrală termică, termopan, parchet laminat, 2 balcoane. Vând casă 80 mp, parter: bucătărie + cameră, Preţ: 48 000 Euro. Telefon: 0729 992 123. etaj: 3 camere, baie, hol, dressing, terasă, teren Vând apartament 4 camere, Lupeni, 100 mp, 2 terase, 440 mp, zona Aurel Vlaicu. Preţ: 100 000 Euro, negociabil. gaz, bl.H3, lângă Lidl. Telefon: 0734 537 151. Telefon: 0760 407 247. Vând casă 5 camere, 2 holuri, 2 băi, ct, suprafaţă Vând apartament 4 camere, decomandat, Petroşani, 750 mp, living mare, termopane, 2 garaje, boxă, terasă din lemn în stil rustic, magazie din lemn, ct, termopane şi alte îmbunătăţiri. pod, pivniţă, intrare din 3 părţi, curte pavată cu Preţ: 55 000 RON. dale, zona Călugăreni. Telefon: 0729 804 375. Preţ: 160 000 Euro. Telefon: 0734 537 151.

Vând casă Deva, zona Gării, curte, grădină, garaj, 3 camere, plus un corp nou, baie mare, bucătărie mare, la etaj nu este compartimentată. Preţ: 260 000 RON, negociabil. Telefon: 0731 259 599.

CUMPĂRARE Cumpăr garsonieră, Simeria, indiferent etaj sau zonă. Telefon: 0732 727 786. Cumpăr garsonieră în Petroşani, zonă centrală, cu condiţia unui preţ rezonabil. Telefon: 0729 992 123. Cumpăr apartament 2 camere, etaj intermediar, Deva. Telefon: 0723 080 584.

Cumpăr apartament 2 camere, Petroşani, Vând apartament 5 camere, duplex, ct, B-dul Decebal, Vând vilă, 300 mp, garaj, curte, grădină, 3 bal- zonă centrală, cu condiţia unui preţ rezonabil. Preţ: negociabil. coane, 3 băi, 6 camere, ct, 2 intrări, beci, zona Telefon: 0729 992 123. Telefon: 0723 080 584. sediul nou al poliţiei Deva. Preţ: 100 000 Euro, negociabil. Cumpăr apartament 3 camere, etaj interTelefon: 0734 537 151. Vând construcţie din cărămidă, în Deva, zona mediar, Deva. Dorobanţi, pretabilă locuinţă, sediu firmă, pensiune. Telefon: 0723 080 584. Suprafaţă: 1390 mp, 6 camere, living, dinning room, bucătărie, 3 băi, 2 băi de serviciu, spălătorie, garaj, Vând casă, 4 camere, bucătărie, ct, 600 mp, Cumpăr apartament 3 camere, Petroşani, zona Mihai Eminescu. camera centralei, piscină. zonă centrală, cu condiţia unui preţ rePreţ: 75 000 Euro, negociabil. Preţ: 190 000 Euro. zonabil. Telefon: 0757 336 334. Telefon: 0724 293 226. Telefon: 0729 992 123.


10

eHunedoara SCHIMBURI

www.ehunedoara.ro

MICA PUBLICITATE

ÎNCHIRIERI

Ofer spre închiriere, apartament 3 caSchimb apartament 2 camere, Petroşani, Str. mere, decomandat, 80 mp, mobilat, Păcii, etaj 2, balcon în termopan, parchet, Închiriez spaţiu comercial, zona de cap utilat, ct, frumos amenajat. gresie, faianţă, ct, gaz şi rigips, cu apartament de linie Lonea, suprafaţă utilă 13 mp, Zona Licee Deva. de 3 sau 4 camere. Ofer diferenţa. relaţii la adresa str. Republicii, Nr. 292, Preţ: 250 Euro - lună. Telefon: 0723 648 017. Petrila. Telefon: 0721 899 001. Telefon: 0727 070 763. Schimb ford fiesta, an fabricaţie 2008, unic proprietar, 60 000 Km, cu apartament sau garsonieră în Deva sau Simeria. Ofer diferenţă după caz. Telefon: 0732 727 786. Schimb apartament 3 camere, Petroşani, Aleea Poporului, Parter, decomandat, fără balcon, cu izolaţii termice interior - exterior, termopane, uşă metalică, cu casă 2 - 3 camere, Petroşani, sau Petrila, zonă liniştită, cu utilităţi, drum de acces, teren până la 400 de mp. Ofer diferenţă. Telefon: 0742 087 215. Schimb apartament 3 camere, Petroşani, Aleea Poporului, Parter, decomandat, fără balcon, cu izolaţii termice interior - exterior, termopane, uşă metalică, cu casă 2 - 3 camere, Petroşani, sau Petrila, zonă liniştită, cu utilităţi, drum de acces, teren până la 400 de mp. Ofer diferenţă. Telefon: 0742 087 215. Schimb apartament 3 camere, Petroşani, Str. Aviatorilor, zona BRD, etaj 9, balcon în termopan, parchet în 2 camere, hol şi terasă, gresie, faianţă, ct. şi gaz, cu apartament de 2 camere, Petroşani, exclus parter sau ultimul etaj. Telefon: 0742 087 215.

Ofer spre închiriere, pe termen lung, apartament 2 camere, utilat, mobilat, contorizat, în Deva, B-dul Dacia. Preţ: 600 RON + garanţie. Telefon: 0765 213 980. Ofer spre închiriere, garsonieră, mobilaţă şi utilată, zona Dorobanţi, etaj 2, ct, balcon, aragaz, frigider, maşină de spălat. Preţ: 100 Euro - lună + garanţie. Telefon: 0731 259 599.

Ofer spre închiriere, apartament 2 camere, zona B-dul Bălcescu, complet mobilat şi utilat, foarte frumos. Preţ: 200 Euro - lună. Telefon: 0752 156 128.

Ofer spre închiriere, apartament 4 camere, mobilat şi utilat modern, aer condiţionat, ct, Zona Gojdu. Preţ: 250 Euro - lună. Telefon: 0727 070 763.

Ofer spre închiriere, garsonieră, decomandată, mobilată, utilată, ct. Zona Opera Deva. Preţ: 120 Euro - lună. Telefon: 0721 708 708.

Ofer spre închiriere, apartament 2 camere, decomandat, zona licee, Deva, ct, 64 mp, mobilat şi utilat. Preţ: 220 Euro - lună. Telefon: 0752 156 128.

Ofer spre închiriere, garsonieră, zona Dorobanţi - Supreme, mobilată şi Ofer spre închiriere, apartament 3 cautilată. Preţ: 100 Euro - lună. mere, semidecomandat, zona B-dul Telefon: 0752 156 128. Bălcescu, mobilat, utilat, ct. Preţ: 150 Euro - lună. Telefon: 0752 156 128.

Ofer spre închiriere, apartament 2 camere, zona B-dul Bălcescu - Lidl, Schimb apartament 3 camere, Petroşani, Str. mobilată şi utilată. Aviatorilor, zona BRD, etaj 9, balcon în terOfer spre închiriere, garsonieră utilată, Preţ: 600 RON - lună. mopan, parchet în 2 camere, hol şi terasă, ct, în Hunedoara. Telefon: 0752 156 128. gresie, faianţă, ct. şi gaz, cu apartament de 2 Telefon: 0723 187 108. camere, Petroşani, exclus parter sau ultimul etaj. Telefon: 0742 087 215. Ofer spre închiriere, apartament 3 camere, zona Mall Deva, renovat, mobilat, utilat, ct. Schimb apartament 2 camere, în Vulcan, zona Preţ: 250 Euro - lună. Piaţă, cu casă. Telefon: 0771 758 704. Telefon: 0752 156 128. Schimb garsonieră Petrila, Aleea Sahia, zona fostului spital, etaj 4, acoperiş ţiglă, decomandată, balcon, termopan la camere şi uşă schimbată la intrare, cu apartament 2 camere, în Petroşani sau Petrila central. Ofer diferenţă maxim 30 000 Lei. Telefon: 0742 087 215.

Ofer spre închiriere, apartament 4 camere, zona Gojdu Deva, renovat, mobilat, utilat, aer condiţionat, ct. Preţ: 250 Euro - lună. Telefon: 0752 156 128.

Ofer spre închiriere, apartament 2 camere, zona Profi, Petroşani, etaj 2, complet mobilat şi utilat, ct. Preţ: 110 Euro - lună + garanţie. Telefon: 0740 899 909.

Ofer spre închiriere, apartament 2 camere, szona Lidl Petroşani, etaj 2, complet mobilat şi utilat, ct. Preţ: 110 Euro - lună + garanţie. Telefon: 0724 406 973.


MICA PUBLICITATE

www.ehunedoara.ro

Închiriez apartament 2 camere, Petroşani, zonă ultra-centrală, etaj 1, complet mobilat şi utilat. Închiriez apartament 2 camere, utilat com- Telefon: 0762 632 488. plet, ct pe gaz, zonă centrală, situat pe Str. Ştefan Octavian Iosif, Petroşani. Închiriez apartament 4 camere, Preţ atractiv. Telefon: 0727 367 229. Petroşani, Str. Avram Iancu, zona Parc, etaj 8, decomandat, foarte spaţios, 106 Închiriez apartament 2 camere, Petroşani, mp, uşă metalică, geamuri termopan, lângă Banca Transilvania, etaj 1, mobilat şi gresie şi faianţă, baie cu jacuzzi, rigips, spoturi, centrală termică şi gaz. utilat, ct, internet. Preţ: 300 Euro - lună + garaţie. Telefon: 0722 610 306. Telefon: 0742 087 215. ÎNCHIRIERI

Închiriez apartament 2 camere, Petroşani, zonă centrală, toate dotările, Telefon: 0752 789 115. Închiriez apartament 2 camere, Petroşani, centrală termică, internet, preferabil pentru elevi sau studenţi. Telefon: 0744 820 065. Închiriez apartament 3 camere, Petroşani, zona HP, deasupra la Omniasig, etaj 1, utilat şi mobilat modern, cu centrală termică. Telefon: 0722 156 113.

eHunedoara 11

Închiriez apartament 2 camere, Lupeni, renovat recent, zonă bună, izolat, termopan, centrală termică pe gaz, mobilat, curat şi bine întreţinut. Telefon: 0748 043 837. Închiriez spaţiu comercial în Petroşani, 100 mp, Str. 1 Decembrie, bl. 97, parter. Telefon: 0723 286 628.

Închiriez spaţiu comercial, 48 mp, Petroşani, funcţionează ca second Închiriez apartament 2 camere, hand, la cheie, zona Mignon. Petroşani, Str. Constantin Mile, taote Telefon: 0729 302 433. utilităţile noi. Preţ: 150 Euro - lună + garaţie. Închiriez spaţiu comercial, Deva, Telefon: 0761 621 286. suprafaţă 64 mp, demisol, necesită amenajări, grup sanitar. Zona: Casa Închiriez apartament 2 camere, de Pensii. Petroşani, nemobilat, centrală, situat în Preţ: 200 Euro - lună + garanţie. zona Hemes. Telefon: 0723 166 125. Preţ: 100 Euro - lună + garaţie. Telefon: 0722 902 937. Închiriez spaţiu comercial, Deva, Închiriez garsonieră, în Petroşani, zona Zona: Dacia, 64 mp, amenajat, grup Aeroport, modestă, parţial mobilată, sanitar. Preţ: 300 Euro - lună + garanţie. etaj 2, pe mijloc. Telefon: 0757 336 334. Preţ: 250 RON - lună + garaţie.

Închiriez garsonieră, Petroşani, zona Hermes, pe lângă Universitate, toate dotările. Telefon: 0722 998 745. Telefon: 0743 144 138.

Închiriez apartament 2 camere, Petroşani, complet utilat, situat lângă Casa de Cultură, Str. Ştefan Octavian Goga, Bl.2 C, preţ atractiv. Telefon: 0727 367 229.

Închiriez apartament 2 camere, Petroşani, complet utilat, mobilat, modern, ultracentral, preţ la vedere + garanţie. Telefon: 0723 838 117.

Închiriez spaţiu pretabil fast food, în Închiriez garsonieră, în Petroşani, zona Sântuhalm, la DN 7. Universităţii, mobilată, utilată, gresie, Preţ: 250 Euro - lună. parchet laminat, balcon închis, Telefon: 0723 080 854. debranşată termic, boiler. Preţ: 100 Euro - lună. Închiriez spaţiu comercial, Deva, Telefon: 0721 737 848. Piaţă, 63 mp, grup sanitar. Preţ: 250 Euro - lună. Telefon: 0723 080 854. Închiriez garsonieră, în Petroşani, Str. Unirii, etaj 1, mobilată şi utilată la cheie, pe termen lung. Închiriez spaţiu comercial, Deva, Preţ: 400 RON lună + garanţie. Zona: Lido - CEC, 64 mp, grup saniTelefon: 0784 073 666. tar.

Închiriez garsonieră, confort 1, str. Vitoş Închiriez apartament 3 camere, în Gavrilă, etaj 2. Nu este mobilată. Petroşani, zonă Primărie, parter, mobiPreţ: 200 Lei - lună. lat şi utilat, termopane, bloc anvelopat, Telefon: 0737 493 403. parchet şi două băi. Preţ: 175 Euro - lună. Telefon: 0762 617 356. Închiriez apartament 2 camere, Petroşani, utilat şi mobilat, pe termen lung sau scurt. Ofer spre închiriere gasonieră în LupeTelefon: 0757 357 906. ni. Telefon: 0732 986 466.

Preţ: 3 Euro - mp - lună Telefon: 0723 080 854.

Închiriez spaţiu comercial, Deva, visa-vis de Sala Sporturilor, suprafaţă totală de 360 mp, pe două nivele, construcţie nouă, toate utilităţile, grup sanitar, birou, pretabil pentru orice activitate. Telefon: 0731 703 592.


12 eHunedoara AUTO Vând FIAT LINEA din 2008, acte la zi, ofer fiscal pe loc, înmatriculată Romania, benzină, motor 1400, 120 cp, ful fără piele, computer bord, comenzi volan, folie omologată, xenon, stare bună de funcţionare, km reali, accept test auto.Telefon: 0761235034.Preţ: 5600 Euro negociabil sau schimb cu alt auto +/- diferenţă. Vând Peugeot 407 SW, an fabricaţie: decembrie 2004, înmatriculată Ro, euro 4, motor 1. 6l hdi, 110 CP. Oglinzi reglabile electrice, geamuri electrice faţă, plafon panoramic, computer de bord, proiectoare de ceaţă, ABS, ESP, 8 airbaguri. Consum: 5. 5- 6l. Acte la zi, revizie până în august 2014, asigurare până în 2013, rovignetă 2013, cauciucuri de iarnă.Telefon: 0722277206. Preţ: 5500 Euro. Vând scuter Kymco symply50, model 2011 adus din Italia, acte în regulă. Telefon: 0760493363. Preţ: 2000 Ron. Fără accident sau piese vopsite, proprietar în Germania. CLIMATIC: climatronic manual, ABS, ESP, tempomat, senzori de lumină şi ploaie, 4 geamuri electrice şi din cheie, 2 chei briceag, 2 cotiere , torpedo şi cotieră faţă frigorifice, oglinzi electrice încălzite şi heliomate , plasă bagaje şi priză 12 V în portbagaj, suport ochelari , jante AL originale VW cu cauciucuri foarte bune , închidere centralizată, volan reglabil, scaune reglabile , banchetă spate rabatabilă, 5 tetiere, CARTE SERVICE se acceptă test autorizat , primul set de nr roşii scos , taxă mediu: 238 euro. Telefon: 0765339026. Preţ: 5400 Euro.

www.ehunedoara.ro Dublu climatronic, încălzire în scaune, pilot automat, senzori de parcare, magazie de cd- uri, proiectoare de ceaţă, ESP, ABS, servodirecţie, computer de bord, geamuri electrice, oglinzi electrice, închidere centralizată, 6 viteze, jante aluminiu + jante de tablă pentru iarnă cu cauciucuri, motor 1. 9 tdi 131 cai. Tel: 0742257879. Preţ: 5.998 Euro.

MICA PUBLICITATE Vând Skoda Octavia an 2003, înmatriculată, model elegance, 1, 6 benzină, 105 cai , 169. 500 km, scaune reglabile pe înălţime şi adâncime gen recaro, volan reglabil îmbrăcat piele, cotieră, parbriz/ lunetă încălzite, oglinzi electrice încălzite heliomate, tempomat, climatronik, comp. bord, pilot automat, încălzire scaune, servo direcţie, controlul tracţiunii, 6 aibarg, 4 geamuri electrice, ASR, ESP, ABS, jante aluminiu 16’’ vară, jante tablă 15’’ iarnă, spălător faruri, faruri reglabile, xenon, proiectoare lupă, închidere centralizată telecomandă, 2 chei tip briceag, nefumător, casetofon sony, bluetooth, 8 boxe etc!!! Tel: 0724659488. Preţ: 5.200 Euro negociabil sau schimb vw passat 2006 sau skoda octavia 2 + dif. partea mea.

Vând limuzină Rover 75 full, parţial piele, din 2002, V6 150cp, 1996cmc, 69500 km reali, dvd player, mahon, controlul automat al tracţiunii, xenon, 6 airbaguri, jante aliaj, cauciucuri vară iarnă, dublu climatronic, parasolar automat, alarmă originală, oglinzi încălzite, full electric, suport pahare, cotieră, grilă aer şi pentru cei din spate, scaun reglabil pe înălţime, Vând Audi A4 1, 9 TDI Af. 2001 unic volan reglabil, maşină de nefumator, unic propietar. Accept orice test. Tel: 0723149273. propietar, climatronic geamuri electice , ABS. în stare foarte bună, mai multe informaţii la Preţ: 5.990 Euro. Telefon: 0761937627. Preţ: 4.950 Euro. Vând urgent Opel Astra H, 1. 3CDTI , Vând Ford Mondeo, diesel, motor 2. af 2007, 120. 000 km reali, consum mixt 4, 5%, 0TDCI schimbat în 2010, înmatriculat în RO 6+1 viteze. înmatriculată, luata de noua din repr. Opel Timis., unic proprietar, culoare al- în martie 2008, unic proprietar, stare foarte bastru met. Schimbat discuri faţă, plăcuţe bună de funcţionare cu multe dotări, tip frână- f+sp, schimbat toate consumabilele în GHIA.Telefon: 0725614007. Preţ: 4.999 Euro reprezentanţă. Climatronik, geamuri el. faţă, sau schimb cu auto 8+1 locuri, af. 2000- 2005, oglinzi electrice, ABS, ESP, distribuţie pe lanţ, la preţuri reale. Preţul este uşor negociabil. fără accidente, folii omologate R. A. R, husă Pt. schimburi alt preţ. protecţie capotă originală, paravanturi geam Vând mercedes de familie în stare uri orig., jante aliaj, radio cd, cauciucuri 20% impecabilă de funcţionare atât inerior cât şi uzură, baterie nouă, computer bord . Tel exerior impecabile.Tel: 0725641261. Preţ: 0737513832. Preţ: 6.000 Euro. 5.000 Euro, negociabil, accept si schimburi.

Primul proprietar în Romania, nefumător, autoutilitara 5 locuri Mercedes Vând Land Rover Freelander, stare f. bună, Vito, dotări full, consumabile schimbate, mo4x4, a. f 1999, 1, 8 benzină, 83000 REALI , inm. Ro tor 130cp, distributie lanţ, schimbat discuri de noiembrie 2010, climă , ABS, SRS, TC, coborare frană, plăcuţe şi racorduri. Tel: 0744591606. asistată, închidere centralizată, alarmă, geamuri elec- Preţ: 6.000 Euro. trice, oglinzi electrice, faruri reglabile, servodirecţie, servofrână , volan reglabil, folie geamuri, turelă, har- Vând Passat 1. 9TDI, af. 2003; full fără top decapotabil, jante aliaj inclusiv pe roata de piele şi navigaţie, transmisie automată, rezervă, bări de protecţie, cd, un singur proprietar pe impecabilă optic şi tehnic, interior curat, carte, itp 2014, acte la zi + certificat fiscal, autoturism maşină pentru oameni pretenţioşi şi serioşi. în acte, taxe mici, impozit 150 lei/ an. Telefon: Consumabile schimbate, cauciucuri noi.Tel: 0725265835. Preţ: 3500 euro. 0752161661. Preţ: 6000E, uşor negociabil sau schimb cu berlină din aceeaşi clasă aproxima Toyota Hilux Surf An fb. 1994 motor 2. 4 diesel tiv acelaşi an, aceeaşi stare, cu transmisie 90cp genti aliaj transmisie automată 4x4 , gemuri manuală.

electrice faţă-spate. Acte + Asigurare valabilă până în Vând Mitsubishi Pajero Clasic, stare mai 2013. Schimbul de ulei recent făcut şi filtre!! Tele- foarte bună de funcţionare, an 2002, înmafon: 0732428098. Preţul:1900 Euro negociabil. triculat, motor 2500 TDI, geamuri şi oglenzi electrice, climă, 2 airbaguri, închidere Vând sau schimb VW Passat 1,9 TDI, propri- centralizată şi sistem de alarmă, cauciucuri etar, acte la zi. Dotări: climatronic, geamuri electrice, mixte în stare foate bună, distribuţie recent oglinzi electrice şi încălzite, închidere centralizată, schimbată, accept variante la schimb cu Mitjante aliaj, faruri angel cu lupă + xenon, cd player subishi L200. Tel: 0721909925. Preţ: 6.000 Panasonic, scaun şofer + pasager reglabil, înălţime şi Euro, negociabil. lombar, cotieră faţă - spate, computer de bord, anvelope iarnă, consum foarte redus 4,5. Telefon: 0745367677. Preţ: 4.000 EUR, negociabil. Accept Vând peugeot 207 din 2006, motor 1, variante. 4hdi, 110000km, 4 usi, abs, geamuri electrice, oglinzi electrice, cd, servo direcţie, proiec Vând a4 din 2005 stare foarte bună de toare, închidere centralizată, computer de funcţionare, 1. 9 tdi piele, sistem audio BOSE, dublu bord, cauciucuri M+S noi, stare ft bună de climatronic, abs, asr, esp, full electric, recent schimfuncţionare. Tel: 0723956513. Preţ: 5.250 bate toate consumabilele, oglinzi electrice heliomate, Euro accept şi variante cu 8+1 fabricaţie trapa, jenţi aliaj pe 15, comenzi volan consum redus. 2005-2006, ofer diferenţă. Tel: 0740338519. Preţ: 5.950 Euro.

Vând Citroen C2. Maşina este într- o stare absolut ireproşabilă. Acceptă orice test. Foarte puţin rulată în ţară. Este foarte îngrijită. Nefumători. Interiorul cât şi exteriorul sunt impecabile. Tuning făcut în Elveţia. Dotări : volan şi scaune modificate. Mp3 + boxe de calitate, stopuri pe led, senzori parcare, cutie automată + schimbător manual cu padele la volan, plus un set de roţi spiţate cu cauciucuri de iarnă.Tel: 0768921932. Preţ: 4.500 euro, negociabil. Vând PEUGEOT 206 SEDAN, 2008, benzină, Roşu, 56000 km, 2 x airbag, 1360 cmc, 75 CP, Euro 4, 4 usi, 5 locuri, închidere centralizată , ABS, AC, radio/ CD, geamuri electrice, alarmă, servo direcţie, comenzi volan, unic proprietar, climă, înmatriculat RO, înmatriculată, maşina este înscrisă pe Hunedoara. Tel: 0722278558. Preţ: 4.500 Euro. Vând Ford FOcus 2005, provenienţă Germania, unic proprietar, proiectoare ceaţă, CLIMA- funcţională, ABS , ESP, geamuri electrice, oglinzi electrice încălzite, volan multi-sens, scaune reglabile pe înălţime, banchete rabatabile, comenzi la volan, centralizare pe cheie(2- a chei). geamuri electrice faţă, anvelope sport uzură doar 5% (relativ noi )jante; Maşina rulează impecabil, volan, schimbător fără nici o urmă de uzură. Radio CD- mp3, torpedou frigorific, avertizare sonoră pentru centuri, portiere şi lumini. Tel: 0763936730. Preţ: 4.590 Euro.


MICA PUBLICITATE DIVERSE Vând ţuică de prune în cantităţi mici şi mari la preţ avantajos. Informaţii la tel. 0721.653.028 Zugrăveli, gleturi, numai finisaje de lux, 20 lei mp. Tel. 0726.444.385 Caut loc de muncă ca necalificat sau agent pază(am atestat). Rog seriozitate. Tel. 0727473438. Vând PC Amd dual-core 4200+2.5 gb ram placă video ati 5670 1 gb ddr 5128 biti monitor samsung 22 inch full hd, tastatura microsoft reclusă gaming iluminată + mouse a4 tech/7 gaming + bese genius 2+1 .tel 0722465942. Vând porc 115 kg, în Deva ,este crescut în mediu natural fără stres şi bio. Tel.0723346147.

www.ehunedoara.ro

Vând lapte de capră, 5 lei litrul, în Brad. Telefon: 0747226552

eHunedoara 13

Vând Renou 16, funcţionabil. Telefon: 0254236731

Vând 2 locuri de veci în cimitirul din Vând mobilă de bucătărie + chiuvetă Pyramis 600 RON, pantofar - 150 Călugăreni. Preţ 4000 lei amândouă. RON, măsuţă TV - 100 RON, uşă - 200 Tel. 0254.218.429 RON. Telefon: 0740 017 860. Vând Peugeot Boxer , a.f. 2002, motor 2,8 HDI, taxă 278 euro, numere Franţa, acte la zi. Preţ: 3.400 euro. Tel. 0768.200.063

Vând birou, din pal cu 4 sertare, loc pentru tastatură, 120 cm lungime, 60 cm lăţime. Telefon: 0748 200 022 Petroşani.

Vând microbus Mercedes 207 Diesel Vând combină Sony mp3, 2 boxe, substare excepţională. woofer. Telefon: 0729 331 615. Preţ: 1900 Euro negociabil. Telefon: 0720237086

Vand porc 115 kg, crescut in mediu nat- Vând DVD deosebit, recorder, nou, SONY. ural ,fara stres si hranit bio, Deva. Telefon: 0744 886 520. Vând 50 burghiuri între Ø8-49 Ø ,4 conuri ,5 Telefon: 0723946147 pachete electrozi 2.5,3.25,pânze tirolit,colecţii programe de meci,insigne, fanioane. Vând 2 canapele extensibile ,2 fotoli Vând reclamă luminoasă cu led cu Tel.0751041577. imitaţie piele,lampadar picior program pentru calculator, pentru marmură, masuţă sticla magazin. Preţul la vedere. neagra,birou,preturi negociabile. Telefon: 0724 915 655. Vând frigider şi congelator Artic, cu 3 sertare, Telefon: 0726426011. stare foarte bună. Preţ: 6500 RON, negociabil Tel. 0757.065.005 Vând în Deva ,obiecte din material Vând telefoane GSM modele clasice dar funcţionale. Preţuri începând cu plastic şi safuri, mari pentriu prune, struguri ,bidoane 5 litri pompă stropit 30 Lei, cu tot cu încărcător. Telefon: 0736 125 152. pomi..preţ negociabil. Efectuez tapiţerii la domiciliul clientului. Telefon: 0254211210 Tel. 0747.617.421.

Vând utilaje de tâmplărie, grosime freză shlife. Tel. 0746.033.421

Vând maşină de spălat automatic 16 programe de Cugir în stare de funcţionare. Tel 0721312310.

Vând NOKIA 28, negru, liber de reţea, 16 GB memorie internă, original, accesorii + cutia. Preţ: 200 Euro. Telefon: 0769 257 573.

Vând damigene 2 de 5 litri ,1 de 20 litri ,1 de 26 litri , 1 presă ptr.struguri Vând la preţ avantajos: Grill pe gaz cu rocă ,toate în perfectă stare ,la preţuri mai Vând transformator PC nou. vulcanică; cuptor electric cu convecţie; mici negociabil Telefon: 0763 427 672. chiuvetă cu două cuve; opt bucaţi de Telefon: 0728701544. încălzitoare pentru terasă pe gaz. Toate obiectele sunt profesionale, confecţionate Vând motor trifazic 5 kw ;7 kw .preţ Vând laptop, Samsung RV 520, 500 din inox. negociabil. GB, 4 GB ram, placa video 1 GB, disRelaţii la telefon: 0766881831. Telefon: 0254236731. play 15, 6 ``. Preţ: 500 Euro. Telefon: 0767 256 248.

Vând motor nou ptr. Frigider ZILL preţ ne- Vând motor trifazic 5 kw ;7 kw .preţ gociabil. Vând urgent TV color Panasonic. negociabil . Telefon: 0728701544 Telefon: 0733 904 330. Telefon: 0254236731.


14

eHunedoara

Vând Netbook Acer Aspire One D260, ca şi nou, procesor Intel Atom (2TM), 1,66 Ghz, memorie Ram 1 Gb. RAM, HDD 250 Gb., placă video 250 Mb, cameră 3 Mpixeli, baterie 6 celule (8 ore de utilizare). Preţ: 200 Euro. Telefon: 0723 298 829 - Petroşani.

www.ehunedoara.ro

LOCURI DE MUNCĂ - CERERE

LOCURI DE MUNCĂ LOCURI DE MUNCĂ - OFERTĂ

Tânăr 29 ani, studii liceale, caut loc Angajăm agenţi imobiliari în Deva. de muncă. Ofer seriozitate. Telefon: 0721 708 708. Relaţii la str. Vasile Alecsandri, nr. 29, Petroşani. Telefon: 0254 549 762. SC NYK AND MEDA angajează personal pentru bar, în Vulcan. Telefon: 0268 578 937.

Vând imprimantă cu ace, A3, Tâmplar cu experienţă peste 20 de puţin defectă - preţ 150 Lei. ani, caut de lucru în Petroşani. Telefon: 023 149 566 - Petroşani. Angajăm personal pentru laborator fast Telefon: 0730 461 068. food. CV-urile se depun la sediul firmei, din Str. Anton Pann, N.76, Petroşani, de luni până vineri, de la 8:00 la 12:00. Vând Netbook Samsung N150, Şofer profesionist, categoria B, C şi Telefon: 0254 543 564. procesor Intel Atom, 1,66 Ghz, 1 E, caut de lucru în domeniu, în GeoGB RAM, video 250 MB RAM, agiu. Deţin şi atestat profesional. HDD 250 GB, cameră web 1,3 Telefon: 0744 710 836. Societate de lichidări, angajăm contabil, Mpixeli, Licenţă Windows 7. cu program de 8 ore pe zi şi jurist în Deva. Preţ.: 200 Euro. Trimiteţi CV la e-mail: voicu.liquidators Telefon: 0723 298 829. Tânăr, 29 ani, fără vicii, fără obligaţii, yahoo.com. caut loc de muncă în domeniul elec- Telefon: 0721 543 044. tric, sau orice alt domeniu în Valea Vând Laptop Acer Aspire 5733 Jiului sau în afară. Procesor Intel Core HDD 500 GB, Rog şi ofer seriozitate. Firmă de asigurări, recrutează personal. 6 GB RAM, placă video Intel 2 GB, Telefon: 0721 555 850. Cerinţe minime: Aninoasa. 4 procesoare 2,4 Ghz, Licenţă Telefon: 0761 231 407. Windows 7. Preţ.: 400 Euro. Tânăr în vârstă de 31 ani, caut să înTelefon: 0723 298 829. grijesc persoane în vârstă, sau copil la domiciliu, în Petroşani sau Petrila. Firmă de construcţii drumuri, din Simeria, angajează muncitori necalificaţi, fierRog şi ofer serizitate. ari, betonişti, dulgheri şi zidari. Vând Laptop HP pavilion, DV 9500 Telefon: 0735 077 694. Telefon: 0728 855 948. Procesor Intel Dual Core, 2,1 Ghz, HDD 250 GB, 2 GB RAM, Telefon: 0764 476 576. Caut loc de muncă în orice domeniu, în prezent lucrez ca manipulant Angajăm frizeriţă, coafeză, pentru punct marfă, stivuitorist, şofer categoria de lucru în Vulcan. Condiţii: calificare în domeniu, experienţă, seriozitate. Vând Impimantă multifuncţională B. Telefon: 0768 826 900. Telefon: 0732 872 060. HP, deskjet F4580, cartuşe noi, wireless, scanner, xerox. Preţ.: negociabil. Tânără, 28 ani, studii superioare, Angajez şofer taxi - Petroşani. Telefon: 0722 681 924. caut loc de muncă ca secretară. Rog Telefon: 0724 531 774. seriozitate. Telefon: 0767 131 840. Vând Laptop Asus X58 C, procesor Intel Celeron, 1,5 Ghz, 15, 4 inch, 2 GB DDRII, HDD 160 GB, adaptor wireless de link. Preţ.: 750 RON. Telefon: 0744 694 892.

SC GENERAL TRANS SA angajează vopPensionar 50 ani, caut de lucru în sitor auto cu experienţă. Relaţii la sediul orice domeniu, posed şi deţin auto firmei, din Petroşani, Str. Livezeni, Nr. 12, sau la telefon: 0753 311 355. şi atestat de pază, liber non stop. Telefon: 0727 128 247.

SC SPACE GROUP SRL angajează muncitori în domeniul construcţiei în municiVând calculator pentium IV, plus Femeie de 44 de ani, caut de lucru, piul Mediaş, judeţul Sibiu. Experienţă în sistem Genius 5.1. numai la cabană. domeniul canalizării reprezintă un avanPreţ: 620 RON. Telefon: 0761 603 771. taj. Telefon: 0760 259 994. Telefon: 0722 519 497.


LOCURI DE MUNCĂ LOCURI DE MUNCĂ - OFERTĂ SOCIETATE COMERCIALĂ DIN DEVA ANGAJEAZĂ: - MUNCITORI NECALIFICAŢI - MECANICI UTILAJ - INGINERI SAU TEHNICIENI PISCICOLI PENTRU POSTUL DE ŞEF FERMĂ PISCICOLĂ - PAZNIC DE VÂNĂTOARE PENTRU FOND DE VÂNĂTOARE DIN ORĂŞTIE - INSTALATOR. INFORMAŢII LA TELEFON: 0254/234448

Angajăm ospătari în Brad. Informaţii la tel.0744870534, 0731367434. SC PROMETAL - societate comercială, angajează muncitori calificaţi, finisori în construcţii, din zona Brad. Telefon: 0729007335. SC din Deva, angajează bucătar cu experienţă. Informaţii la telefon: 0722 548 024, între orele 10:00 – 18:00.

www.ehunedoara.ro

Societate de pază şi protecţie, angajează agenţi intervenţie atestaţi, constituţie atletică, vârstă 25 - 35 ani, cu domiciliul în Deva, Hunedoara şi localităţi limitrofe. Informaţii la telefon: 0354412666 sau 0751517096. Societate comercială angajează operatori prelucrare cherestea; circula rişti; gaterişti; tâmplari; ifronişti; stivuitori;muncitori necalificaţi. Informaţii la sediul firmei din Chimindia Nr. 121 D, com. Hărău sau la telefon: 0722574092; 0354/501021.

eHunedoara 15 Angajez femeie de serviciu pentru activitate de curăţenie, în spaţiul public şi birouri, în Deva. Rog seriozitate. Telefon: 0744 595 595. GB MOTORS INVEST SRL angajează muncitori pentru lucrări silvice, cu atribuţii de şef de echipă. Cerinţe: vorbitor de limba germană. Telefon: 0747 222 204. Se caută şofer auto, categoria D, pentru colaborare sau part time. Telefon: 0760 868 667.

Nota redacţiei:

Săptămânalul eHunedoara nu îşi asumă răspunderea pentru conţinutul anunţurilor, aceasta revenindu-le celor care le-au completat pe taloanele originale. Acestea sunt păstrate timp de 30 zile la sediul redacţiei. Ne rezervăm dreptul de a refuza publicarea acelor anunţuri care încalcă, prin conţinutul lor, legea.

LOCURI DE MUNCĂ - A.J.O.F.M. HUNEDOARA Actor 2 (2 Deva ), agent turism de afaceri 1 ( 1 Deva), agent imobiliar (broker imobiliar ) 1 ( 1 Hunedoara ), amanetar 2 ( 2 Hunedoara ), ambalator manual 1(1 Hunedoara ),auditor financiar 1 (1 Oraştie ), barman 10 (1 Deva , 5 Hunedoara ,2 Vulcan, 2 Haţeg ), brutar 2 ( 2 Călan ), bucătar 11 ( 2 Deva , 3 Hunedoara ,1 Petroşani , 1 Vulcan ,1 Simeria , 3 Haţeg ), cameristă hotel 3 ( 2 Hunedoara, 1 Haţeg ), carmangier 1 ( 1 Hunedoara), confecţioner articole din piele şi înlocuitori 10 ( 10 Hunedoara ), confecţioner jucări 1 ( 1 Petroşani ), confecţioner tâmplărie din aluminiu şi mase plastice 1 ( 1 Hunedoara ), consilier vânzări asigurări 1( 1 Hunedoara ), contabil 3 ( 1 Hunedoara , 1 Vulcan,1 Haţeg ), croitor-ştantator piese încălţăminte 2 ( 2 Hunedoara ), cusător piese la încălţăminte din cauciuc 10 ( 10 Haţeg ),cusător piese din piele şi înlocuitori 6 ( 6 Hunedoara ), cusător confecţii indusriale din blană 5 (5 Hunedoara ), croitor pentru încălţăminte şi articole tehnice 4 ( 4 Hunedoara ), dulgher (exclusiv restaurator ) 3 ( 1 Hunedoara , 2 Călan ), electomecanic maşini şi echipamente electrice 2 ( 2 Hunedoara ), excavatorist pentru excavatoare cu rotor de mare capacitate 1 (1 Deva), expeditor internaţional 1 (1 Hunedoara), fasonator cherestea 1 (1 Deva ), fasonator produse ceramice 1 ( 1 Hunedoara ), fierar betonist 3 (1 Hunedoara , 2 Călan ), frizer 1 ( 1 Hunedoara ) , funcţionar adminisrativ 1 ( 1 Deva ), gaterist la tăiat buşteni 2 (1 Deva,1 Hunedoara ), gestionar depozit 2 ( 1 Deva ,1 Petroşani ), îngrijitor animale 4 (4 Simeria ) , îngrijitor clădiri 1 ( 1 Orăştie ), inspector/referent resurse umane 1 ( 1 Călan ), instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze 4 ( 4 Hunedoara ), lăcătuş mecanic 16 ( 1 Deva ,13 Hunedoara ,2 Călan ), lucrator bucătărie ( spălator vase mari ) 1 ( 1 Vulcan ), lucrător comercial 17( 9 Lupeni , 5 Petroşani ), lucrător pensiune turistică 1 ( 1 Simeria ), lucrător pentru drumuri şi căi ferate 2 ( 2 Hunedoara ), lucrător sortator deşeuri reciclabile 10 ( 10 Haţeg ), macaragiu 1 ( 1 Hunedoara ), măcelar 2 ( 2 Hunedoara ), manipulant mărfuri 11 ( 6 Orăştie ,5 Călan ), mecanic auto 3 ( 2 Deva ,1 Hunedoara ), mecanic utilaj 4 ( 1 Deva,

3 Hunedoara ), montator placaje interioare şi exterioare 1 ( 1 Hunedoara), muncitor constructor bârne, chirpici,piatră 1 ( 1 Deva ), muncitor necalificat în industria confecţiilor 1 ( 1 Hunedoara ), muncitor necalificat în mine şi cariere 2 , (2 Hunedoara ), muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide 2 ( 2 Petroşani ), muncitor necalificat la asamblarea,montarea pieselor 42 ( 19 Deva ,9 Hunedoara 14 Orăştie ), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, captuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie parchet 7 ( 5 Hunedoara , 2 Călan ), muncitor necalificat la întreţinerea de drumuri, şosele, poduri, baraje 9 ( 4 Deva,4 Hunedoara ,1 Vulcan), muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii 2 ( 2 Hunedoara ), operator instalaţie de sortare şi reciclare deşeuri menajere şi asimilabile 2 ( 2 Oraştie ), operator la instalaţii automate pentru prepararea amestecului 1 ( 1 Deva ), operator mase plastice 3 ( 3 Oraştie ), operator responsabil cu supravegherea tehnică a instalaţiilor 1 ( 1 Orăştie ), ospătar ( chelner ) 2 ( 1 Hunedoara , 1 Haţeg ), paznic 1 ( 1 Deva ), pizzar 1 ( 1 Simeria ), pregătitor piese încălţăminte 12 ( 12 Hunedoara ), profesor de învăţământ gimnazial1 (1 Deva ) ,profesor învăţământ liceal, postliceal 1( 1 Petroşani ) programator ajutor 1 ( 1 Petroşani ), recepţioner de hotel 1 ( 1 Hunedoara ), şofer autocamion / maşina de mare tonaj 22 ( 15 Deva , 7 Hunedoara ), spălător vehicule 3 ( 3 Hunedoara ), statician medical 2 ( 2 Deva ), stivuitor şi recepţioner silvic 1 (1 Deva) , sudor 6 ( 6 Hunedoara ) , sudor manual cu arc electric 4 ( 4 Hunedoara ), supraveghetor săli spectacole 1 ( 1 Haţeg ), supraveghetor jocuri ( cazino ) 1 , ( 1 Deva ), tăietor la ferăstrău panglică 1 ( 1Deva ), taietor manual lemn de foc 2 ( 2 Deva ), tâmplar universal 1 ( 1 Hunedoara ), tehnician / tehnician responsabil afacere, metode logistică 1 ( 1 Haţeg ), vânzător 18 ( 1 Deva , 13 Hunedoara , 1 Lupeni , 1 Vulcan, 2 Orăştie ), vânzător la domiciliul clientului pe bază de comandă 1 ( 1 Hunedoara ), vopsitor industrial 1 ( 1 Hunedoara ), zidar rosar-tencuitor 6 ( 6 Hunedoara ), zugrav 2 ( 2 Hunedoara ).

Deva: 0755 999 916, Hunedoara: 0755 999 917, Petroşani: 0755 999 918, Orăştie: 0755 999 919, Haţeg: 0755 999 925, Brad:0755 999 923, Călan: 0755 999 924, Simeria: 0755 999 921, Lupeni: 0755 999 919, Vulcan: 0755 999 920, Ilia: 0755 999 926, Petrila: 0755 999 928, Aninoasa: 0755 999 919.


16

eHunedoara

www.ehunedoara.ro

MICA PUBLICI TATE AGENŢI ECONOMICI!

RUBRICI MICA PUBLICITATE:

Dacă doriţi să contactaţi publicitate în paginile săptămânalului

pagina 7 - 9.........................................................IMOBILIARE - VÂNZĂRI pagina 9.......................................................IMOBILIARE - CUMPĂRARE pagina 10..........................................................IMOBILIARE SCHIMBURI pagina 10 - 11...................................................IMOBILIARE ÎNCHIRIERI pagina 12................................................................................................AUTO pagina 13 - 14...................................................................................DIVERSE pagina 14.................................................LOCURI DE MUNCĂ - CERERE pagina 14 -15...........................................LOCURI DE MUNCĂ - OFERTĂ

eHunedoara contactaţi-ne: 0354 103 243 contact@ehunedoara.ro Vă aşteptăm!

ABONEAZĂ-TE ACUM LA eHunedoara ! Abonamentele se pot contacta la sediul redacţiei: DEVA, B-DUL DECEBAL, BL.S, PARTER.

5 lei / lună (plus taxe poştale - 5 lei) www.ehunedoara.ro

Modul de utilizare a taloanelor pentru anunţuri gratuite Pentru o bună colaborare vă aducem la cunoştinţă următoarele: - Talonul pe care-l găsiţi în fiecare număr al săptămânalului eHunedoara, decupat şi completat, poate ajunge la redacţie astfel: introdus într-un plic timbrat şi expediat prin Poşta Română la adresa: eHunedoara: Deva, B-dul Decebal, Bl.S, Parter. - Publicăm doar anunţurile care ne parvin scrise pe talonul original decupat din săptămânalul eHunedoara. - Specificaţi numărul de apariţii pentru anunţul dumneavoastră (1 sau 2) şi rubrica unde doriţi să apară. - Specificaţi numărul de telefon sau adresa (după caz) pentru relaţii referitoare la anunţul dvs. - Completaţi Talonul pentru anunţ gratuit cu numele şi adresa dvs. completată (chenar 2 - aceste date nu vor fi publicate) - Cititorii care depun taloane pentru rubrica MATRIMONIALE, sunt rugaţi să-şi aleagă un cod, pe baza acestui cod pot intra în contact cu persoanele cărora li se adresează. Pentru această rubrică se va completa în chenarul 1 numai codul ales de dvs. - Prin intermediul rubricii MATRIMONIALE, puteţi fixa întâlniri; la această rubrică nu publicăm adrese sau numere de telefon . De asemenea redacţia nu dă informaţii (adrese, nume, nr. de telefon) despre persoanele care scriu la această rubrică. Vă rugăm să daţi dovadă de înţelegere în acest sens. Vă mulţumim pentru înţelegere, REDACŢIA

Nu vor fi publicate anunţurile de pe taloanele incorect completate!

eHunedoara APARE ÎN FIECARE VINERI ŞI POATE FI GĂSIT LA PUNCTELE DE DISTRIBUŢIE A PRESEI DIN JUDEŢUL HUNEDOARA

Ziarul nu-şi asumă răspunderea pentru conţinutul anunţurilor.

eHunedoara

TALON PENTRU UN SINGUR NR. NR DE APARIŢII (1 sau 2)

RUBRICA

1

Text anunţ (maximum 25 cuvinte, completat citeţ, cu litere de tipar) _______________________________________________________________ _______________________________________________________________ _______________________________________________________________ _______________________________________________________________ Relaţii la adresa:__________________________________________________ _________________Localitate:_______________Tel.:___________________ Cod matrimoniale:____________________________(Pentru matrimoniale nu completaţi adresa şi telefonul în chenar) Datele din acest chenar nu se publică dar trebuie completate 2 Nume:____________________________Prenume:______________________ Adresa:_________________________________________________________ Localitate:_______________________________________________________ Necompletarea datelor din acest chenar implică NEPUBLICAREA ANUNŢULUI

Taloanele se ridică de la redacția eHunedoara: Deva, B-dul Decebal, Bl.S, Parter, cel mai târziu miercuri, ora 12. VĂ RUGĂM RESPECTAŢI CELE MENŢIONATE ÎN COLOANA ALĂTURATĂ (DIN STÂNGA) TALONULUI PRIVIND UTILIZAREA ACESTUIA!


CULTURĂ

www.ehunedoara.ro

TEATRU DE ARTĂ DIN DEVA ŞI-A ÎNCEPUT STAGIUNEA Teatrul de Artă Deva și-a deschis marți, 25 septembrie 2012, stagiunea 20122013. Totodată ei și-au anunțat premierelor, turneele și spectacolele din stagiunea curentă. eHunedoara vă prezintă Programul Septembrie / Octombrie 2012 al Teatului de Artă Deva: • 30 septembrie 2012 - Oradea: DELIRURI - spectacol-concert după texte de Ion Mureșan. Cu: ADA MILEA și BOBO (de la trupa Fără Zahăr), Vava Ștefănescu, Cristian Rigman. Scenariul si regia: Mihai Măniuțiu, Scenografia: Adrian Damian, Coregrafia: Vava Ștefănescu, Muzica originală: Ada Milea , Spectacol selecționat la Festivalul de Teatru Scurt, Oradea • 5 octombrie și 7 octombrie, ora: 20:00: PREMIERĂ BĂRBIERUL DIN SEVILLA de Giacomo Rossini. Regia: Mc Ranin, costumele: Valentin Codoiu. Primul spectacol stradal, muzical cu supramarionete din România! INTRAREA GRATUITĂ - se va juca în fața Teatrului de Arta Deva • 13 octombrie, ora: 19:00: MOARTEA ACCIDENTALĂ A UNUI ANARHIST - musical rock de Dario Fo. Regia: Kemal Bașar (Turcia) Coregrafia: Hugo Wolff, Scenografia: Mc Ranin. Light design: Yuksel Aymaz • 17 octombrie, ora 19:00: SUB PĂMÂNT - un spectacol de Mihaela Michailov. Regia: David Schwartz, Scenografie: Adrian Cristea, Muzica: Bobo Burlăcianu; cu: Monica Marinescu, Andrei Șerban, Katia Pascariu, Alex Potocean. Producător: Un grup de artiști independenți • 19 octombrie, ora: 19:00: PREMIERĂ SICILIANUL - de J. B. P. Moliére Regia: Mihai Panaitescu • 21 Octombrie ora: 19:00: DELIRURI - spectacol-concert după texte de Ion Mureșan. Cu: ADA MILEA și BOBO (de la trupa Fără Zahăr), Vava Ștefănescu, Cristian Rigman. Scenariul si regia: Mihai Măniuțiu, Scenografia: Adrian Damian, Coregrafia: Vava Ștefănescu, muzica originală: Ada Milea TURNEU NAȚIONAL

• 27 octombrie / TEATRUL NAȚIONAL CLUJ NAPOCA MOARTEA ACCIDENTALĂ A UNUI ANARHIST - de Dario Fo, Regia: Kemal Bașar (Turcia) Coregrafia: Hugo Wolff, Scenografia: Mc Ranin, Light design: Yuksel Aymaz • 28 octombrie / TEATRUL NAȚIONAL CLUJ NAPOCA: DELIRURI - spectacolconcert după texte de Ion Mureșan. Cu: ADA MILEA și BOBO (de la trupa Fără Zahăr), Vava Ștefănescu, Cristian Rigman. Scenariul si regia: Mihai Măniuțiu, Scenografia: Adrian Damian, coregrafia: Vava Ștefănescu, muzica originală: Ada Milea .

eHunedoara vă recomandă o piesă care nu trebuie ratată:

eHunedoara 17

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane - mereu implicat în activităţi de promovare a culturii Muzeul

Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva în colaborare cu Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Orăştie organizează în data de 27 septembrie un eveniment cultural deosebit de important pentru județul Hunedoara: aniversarea a 60 de ani de la înfiinţarea muzeului din Orăştie. Evenimentul aniversar se va desfăşura începând cu ora 10:00, oră la care va avea loc întrunirea participanţilor şi vizitarea expoziţiilor. La ora 10:30 participanții vor putea vizita cetatea Orăştiei și tot atunci va avea loc vernisajul expoziţiei temporare „Cetatea Orăştiei” la Sinagogă. Sesiunea festivă – 60 de ani de la înfiinţarea Muzeului Orăştie va avea loc la Sala festivă a Colegiului Naţional „Aurel Vlaicu”, între orele 11:30 - 13:30. De la ora 16:00 va aveal loc, tot în cadrul evenimentului, Masa rotundă – Muzeul contemporan - oglinda comunităţii. Principii, metodologii şi tehnici în valorificarea patrimoniului muzeal.

BĂRBIERUL din Sevilla - în premieră la Deva

În data de 5 octombrie 2012 şi în data de 7 octombrie 2012, începând cu orele 20:00 , devenii vor putea participa la un spectacol de excepţie: primul spectacol stradal, muzical cu supramarionete din România! Piesa se va juca în fața Teatrului de Arta Deva, iar intrarea va fi gratuită. Producţia reprezintă o adaptare după opera “Barbierul din Sevilla”, muzica fiind semnată de celebrul compozitor Giacomo Rossini, iar textul de Pierre Beaumarchais (varianta italiană). Supramarionetele de 3,5 metri sunt de o expresivitate aparte și ne amintesc de copilărie, introducându-ne direct în lumea italiană a jumătății de secol XVIII. Marioneta este marcată de simbol, este o ființă extraordinară, întruchipează luciditatea pentru că poți avea controlul asupra a ceea ce faci, asupra a ceea ce vrei să obții și mai mult decât atât, știi unde vrei să ajungi. Spre deosebire de actor, marioneta este un om lipsit de egoism. Elementul baroc se face simțit atât prin muzică, costume, ritm, cât și prin alegerea locației, în aer liber. Spectacolul se adresează tuturor categoriilor de public indiferent de vârstă, și durează aproximativ o oră. Conceptul și regia artistică sunt semnate de reputatul regizor Mc. Ranin, colajul și regia muzicală, Bogdan Matei, scenografia aparținând pictorului și scenografului Valentin Codoiu. Distribuția: Figaro - Mihai Panaitescu, Rosina - Viorica Iacob, Contele Almaviva - Sorin Sălcudean, Don Bartolo - Dan Ocadău, Don Basilio - Mihai Slabu, Berta, Notarul - Elena Stanciu.


18 eHunedoara

SĂNĂTATE

www.ehunedoara.ro

Program de detoxifiere a organismului în 48 de ore digestia, iar ghimbirul funcţionarea bilei. La gusmai poţi încerca şi salatele din ţelină, ridichi şi Programul de detoxifiere tare castraveţi, cu ulei de măsline şi suc de lămâie. de doua zile Prânz. La prânz, încearcă un suc hrănitor din afine, bogate în quercetina, un antioxidant care stimulează imunitatea şi care ajută la detoxifierea fiProgramul de detoxifiere de catului. Adaugă şi banane, bogate în vitamina B6, două zile se bazează pe con- o vitamină esenţială pentru ficat şi seminţe de in, sumul de alimente uşoare, bogate în acizi graşi omega 3 şi fibre benefice pentru care ajută la funcţionarea sistemul digestiv. Cina. Pentru cină, prepară o supă din lecorectă a orgume. Combină fenicul cu usturoi, varză sau g a n e l o r. ciuperci. Aceste alimente ajută la detoxiÎnainte de fierea organismului şi stimulează funcţia a începe rinichilor şi ficatului. programul Sfaturi generale: de detoxifiere,

Procesul de eliminare al toxinelor nesănătoase din organism este o practică Sistemul de detoxifiere al organismului veche de secole. Hipocrat recomandă postul alimentar pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi Demulte cele mai ori,religioase nu conştientizăm faptul altemulte grupuri au folosit pos-că organismul uman dispune de un sistem propriu tul ca o metodă de purificare a spiritului. de detoxifiere. În zilele noastre, pe piaţă se găsesc nu Ficatul - reprezintă primul organ care luptă meroase produse de detoxifiere care promit împotriva toxinelor din alimentaţie şi acţionează ca kilogramelor în plus şi stimuuneliminarea filtru în prevenirea transmiterii toxinelor din alilareaîn nivelului energie. Trebuie însă să mente circulaţia de sângelui. la produsele dietele de detoxifiere fii atent Colonul - conţineşibacterii care produc atât pe care sănătoase le foloseşti multe dintre chimicale cât deoarece şi chimicale nesănătoase. ele implică foarte puţine ali-în Astfel, colonulconsumul trebuie de menţinut sănătos permanenţă, deoarece principala funcţiuneoreste mente, sărace în calorii, caresaprivează săganismul elimine toxinele din organism. de nutrienţi importanţi. Rinichii - filtrează constant sângele şi Dietele extreme transpun organismul elimină toxinele din organism prin intermediul urinîn faza de înfometare care încetineşte meei.tabolismul. Astfel, pentruAlte un program eficient de detoxifiere, efecte secundare ale proaceste trei organe trebuie menţinute în perfectă gramelor stricte de detoxifiere sunt deshistare de funcţionare. dratarea, oboseala, ameţeala sau greaţa.

este recomandat să mergi la cumpărături şi să te aprovizionezi cu toate alimentele permise. Micul dejun. Începe ziua cu un bol de quinoa, o cereală integrală foarte sănătoasă, care este extrem de bogată în fosfor şi fibre. Consumă quinoa cu prune, bogate în sorbitol, o substanţă cu puternice proprietăţi laxative. Astfel, într-un bol combină quinoa cu nucşoară, ghimbir, seminţe de in, prune tocate şi lapte cald. Gustare. Pentru gustarea dintre mese consumă băuturi detoxifiante, care purifică sângele. Poţi încerca un suc natural din varză, ananas şi ghimbir. Varza ajută la detoxifierea rinichilor, ananasul conţine bromelaină, care stimulează

- nu mânca după ora 19.00; - bea în fiecare seară ceai de papadie; - fă băi cu sare epsom.

Cine nu are timp de cumpărături o poate face acum de acasă. Cum? Nimic mai simplu, pe noul magazin alimentar virtual:

www.atumagazin.ro

Utilizând serviciul nostru cunoscut sub numele de alimentară online, beneficiaţi de produse de calitate livrate direct la uşa sau biroul dumneavoastră, cu un minim de efort. Satisfacerea clientului este prioritatea noastră, iar scopul este acela de a oferi un serviciu ireproşabil. Livrăm în Deva. Ne puteţi găsi începând din data de la adresa: Deva, B-dul Decebal, Bl.S, parter. Vă aşteptăm! www.facebook.com/atumagazin.ro


FRUMUSEŢE

www.ehunedoara.ro

TENDINŢE ÎN MATERIE DE FRUMUSEŢE - TOAMNĂ 2012 Coafuri retro cu volum - Anul acesta se impune un stil care făcea furori acum mai bine de jumatate de secol: 60’s diva. Noile coafuri sunt inspirate din anii ‘50-’60, purtate pe atunci de actriţe precum Audrey Hepburn şi Brigitte Bardot şi promovate în prezent în seriale precum “Mad Man” (inspiraţie Carolina Herrera). Coafurile prezentate pe podiumuri pentru sezonul toamnă-iarnă 2012/ 2013 se remarcă prin volum, textură uşor mată şi accesorii voluminoase (colecţiile Oscar de la Renta). Manichiura velvet, metalică şi french reinventat- Este sezonul în care predomină texturile. Pe lângă textură, se poartă şi multă culoare, însă o culoare puternică, profundă, care impune respect. Foliile extrem de practice şi modelele din ce în ce mai diverse ale acestora le fac să fie în topul preferinţelor oricui. Cele mai căutate sunt foliile metalice , cu efect magnetic, precum şi cele cu flori sau petale, motive geometrice sau dantelă. Manichiura velvet, o alegere cu clasă - Este spectaculoasă, iar textura şi o culoare bine aleasă o fac de departe o manichiură luxoasă, sofisticată. Pentru un efect spectaculos, se alege o nuanţă puternică, intensă a lacului de unghii. Manichiura French reinventată - Noul French presupune ieşirea din tipare: dungi duble (Double French Manicure), aplicarea de folii metalice pe tips-uri pentru un aspect de adevarate accesorii preţioase, sau un French rafinat cu tul, dantelă ori plasă pe varfuri. Buze intense şi ten - Buzele intense şi seducatoare au făcut deliciul show-urilor pentru sezonul rece 2012, de la nuanţe intense de roşu până la tonuri vişinii, burgundi sau stacojii. Culoarea şi perfecţiunea aplicării au pri-

mat în prezentări precum Gucci, Marni, Marc by Marc Jacobs, Rick Owens sau Donna Karan. În ceea ce priveşte tenul, indiferent că vorbim de look-uri intense precum Marc Jacobs sau Lanvin, sau de tipologii reci şi minimaliste, precum modelele din show-urile Alexander McQueen sau Calvin Klein, baza cu pigmenţi reflexie rămane cheia succesului pentru un aspect impecabil. Smokey eyes senzual - Pentru machiajul ochilor, starul absolut pentru toamna 2012 este tehnica smokey eyes. Acest tip de machiaj poate fi lejer, monocromatic, de zi - in tonuri de gri, gen Diane von Furstenberg, sau maron (Loewe, Burberry, Blumarine) - sau multicolor, în tonuri bogate de verde crud, mov şi arămiu (Roberto Cavalli) ori verde smarald (Jason Wu), potrivit mai ales machiajului de seară. Machiajul smokey eyes este prezent în orice moment al zilei, parcurge toate registrele - de la mat la metalic intens (Giorgio Armani Prive), de la soft la dramatic grungy style (Louis Vuitton, Jean Paul Gaultier) - şi ne prezintă în toamna 2012 moduri noi şi interesante de a da profunzime şi intensitate privirii. Genele joacă un rol important în realizarea unui machiaj smokey eyes perfect. Curbate de la rădăcini, de un negru intens, într-un evantai bogat, genele vor aduce un plus de senzualitate şi dramatism întregului machiaj al ochilor. Machiaj intens colorat al ochilor Machiajul intens colorat al ochilor este foarte în trend în sezonul rece 2012. Fie că vorbim despre culoare bloc pe toată pleoapa superioară, cu accente futuriste (ca în show-ul Prada), pictura multicoloră în tonuri de orange, albastru şi verde (Dries van Noten), tuş de pleoape în culori extravagante de albastru (Anna Sui) sau mascara albastru neon (Stella McCartney), acest tip de machiaj foarte tineresc vine să accentueze frumuseţea proaspată a întregului chip. Tuşul de pleoape cunoaşte apogeul în toamna 2012, de la linia subţire de contur la baza genelor - pin up style, ajunge la tuşe intense, groase, pe toata pleoapa mobila - gen Lanvin, Armani, sau grafisme în forme geometrice - Antonio Marras şi codiţe prelungi - geisha style, a la Zac Posen.

eHunedoara 19 PARFUMURI DE VEDETE M.A.C lansează o gamă de cosmetice inspirată de Marilyn Monroe

Pentru că în 2012 s-au aniversat 50 de ani de la decesul lui Marilyn Monroe, atât industria filmului – Cannes, pelicula „My Week With Marilyn”, cât şi cea a cosmeticelor vor să îi aducă un omagiu unuia dintre cele mai feminine style iconuri. De data aceasta, brand-ul M.A.C urmează să lanseze în octombrie o gamă de make-up inspirată de divă. În toamna 2012, M.A.C urmează să lanseze o gamă de cosmetice, ediţie limitată, inspirată de style icon-ul blond şi cu un stil glamour. Această colecţie se pare că va cuprinde în jur de 30 de produse, de la fard pentru pleoape, la gloss roşu retro, lac de unghii şi chiar creion de ochi. „Marilyn este un icon, nu o poţi descrie mai simplu. Lookul său nu numai că a definit o generaţie, dar este relevant până în zilele noastre.”, a spus James Gager, M.A.C Senior VP. Cu o muză ca Marilyn Monroe, colecţia pe care urmează să o lanseze M.A.C o să fie un real succes, în plus, preţurile vor fi accesibile.

Bon Jovi: imaginea a două parfumuri Avon

Binecunoscutul Jon Bon Jovi colaborează în această toamnă cu brand-ul de cosmetice Avon pentru a fii imaginea a două parfumuri - unul pentru ea şi unul pentru el. Reprezentanţii Avon Products Inc. au anunţat că muzicianul american în vârstă de 50 de ani este noul partener oficial pentru divizia de parfumuri a companiei. Jon Bon Jovi va apărea în ambele campanii publicitare, atât pentru parfumul feminin “Unplugged for Her”, cât şi pentru parfumul bărbătesc “Unplugged for Him”. Potrivit acestui brand de produse cosmetice, creatorii ambelor parfumuri au avut ca sursă de inspiraţie “sentimentul unic pe care oamenii îl au atunci când ascultă cântecul lor preferat”, iar scopul acestor campanii este acela de a stabili “o conexiune emoţională” cu viitorii clienţi. Versiunea feminină, care va fi disponibilă prin agenţii Avon, dar şi online, începând din octombrie, este un parfum floral cu influenţe orientale, în timp ce versiunea masculină este un parfum cu aromă de mosc florallemnoasă şi va fi lansat în noiembrie. Trupa Bon Jovi este formată din Jon Bon Jovi (voce, chitară), Richie Sambora (chitară, backing vocals), Tico Torres (tobe, percuţie), David Bryan (clape, pian, backing vocals) şi Hugh McDonald (bas, backing vocals). De-a lungul anilor, formaţia a vândut peste 120 de milioane de albume în lumea întreagă.


20 eHunedoara

Call-center în viitor: Asistenţi virtuali, detectarea emoţiilor, video-chat live

TEHNOLOGIE

www.ehunedoara.ro

Centrele de suport clienţi vor utiliza tehnologii inedite în următorii 5-10 ani, iar printre cele mai des întâlnite funcţionalităţi se vor număra asigurarea compatibilităţii între personalitatea agentului şi cea a interlocutorului, agenţi virtuali, video chat live, identificarea emoţiilor interlocutorului sau gestiunea interacţiunilor din social media, potrivit unui raport Gartner.

Tehnologia destinată centrelor de contact evoluează într-un ritm foarte rapid, cu impact semnificativ asupra modului în care acestea vor furniza în viitor servicii de suport către consumatorii finali. Medierea compatibilităţii interacţiunii (Mediated Interaction Matching – MIM) este o nouă abordare de gestiune a apelurilor primite de centrele de contact, care depăşeşte limitele sistemului tradiţional de distribuţie automată (Automatic Call Distribution), şi care prioritizează interacţiunile în funcţie de noi criterii şi capabilităţi. Printre aceste criterii se numară şi asigurarea compatibilităţii între personalitatea agentului din centrul de contact şi cea a clientului final sau posibilitatea ca utilizatorul final să solicite un anumit agent, în funcţie de personalitatea acestuia. Asigurarea compatibilităţii între clienţi şi agenţii centrului de contact reduce durata interacţiunii şi creşte nivelul de satisfacţie al utilizatorilor. În următorii 5-10 ani, personaje generate pe calculator vor simula conversaţii şi vor lua rolul de asistenţi virtuali pentru a furniza în scris sau verbal răspunsuri către utilizatorii finali, distribuite prin intermediul Internetului sau a dispozitivelor mobile. Cei mai performanţi asistenţi virtuali vor integra capacităţi pentru procesarea limbajului şi controlul dialogului, astfel încât vor putea susţine o interacţiune verbală pe toată durata apelului. O altă funcţionalitate disponibilă pentru centrele de contact în următorii 5-10 ani va fi asigurarea serviciilor de suport prin intermediul video chat-ului live pe dispozitivele mobile, pe site-uri Internet sau la info chioşcuri special amenajate. Într-o primă etapă, noile soluţii de video chat vor putea asigura transmisia într-un singur sens, astfel încât clienţii

finali vor putea vedea agenţii centrelor de contact cu care interacţionează. Ulterior, transmisia imaginii va putea fi asigurată în ambele sensuri, astfel încât şi agenţii centrelor să vadă figura clientului, în măsura în care acesta va utiliza un dispozitiv cu cameră video. Detectarea emoţiilor, o altă funcţionalitate de care vor dispune call centerele viitorului are ca scop identificarea stării de spirit a interlocutorului, iar cea mai utilizată tehnică în acest sens este analizarea caracteristicilor vocii unei persoane şi selectarea anumitor cuvinte, care exprimă, spre exemplu, manie, confuzie sau îndoială. Soluţiile pentru gestiunea interacţiunilor din social media (Social CRM) se numară, de asemenea, printre funcţionalităţile pe care centrele de contact le vor utiliza într-un interval de 5 până la 10 ani. Astfel de soluţii vor permite companiilor să identifice comentariile lansate de clienţi pe site-uri de social media, vor putea răspunde la solicitările acestora venite prin intermediul reţelelor sociale sau vor putea acţiona proactiv prin obţinerea de date şi statistici despre anumite grupuri de clienţi pentru a veni în întâmpinarea nevoilor şi cerinţelor acestora. Tehnologii obligatorii în 2-3 ani Pe termen scurt, reprezentantul Interactive Intelligence apreciază că printre funcţionalităţile obligatorii pentru centrele de contact se vor număra furnizarea de servicii prin canale multiple, precum dispozitivele mobile şi site-urile de social media, sau implementarea de soluţii analitice de text şi voce, care permit examinarea discursului dintre agent şi client. De asemenea, pe fondul creşterii numărului de utilizatori de telefonie inteligentă, companiile se vor concentra tot mai mult pe furnizarea de servicii de suport prin intermediul aplicaţiilor şi dispozitivelor mobile, dar şi prin asigurarea de suport specializat pe site-urile de social media, care numără tot mai mulţi utilizatori în fiecare an.

Facebook-ul se mută pe TV: La anul, 3 din 10 televizoare vândute vor fi “sociale” Social TV-urile vor deveni în următorii 5 ani principalul tip de televizoare achiziţionate pe piaţa locală. Cumpărătorul român petrece peste 4 ore zilnic în faţa televizorului, dar este, în acelaşi timp, şi pasionat de prezenţa, în reţelele sociale, alocând în medie, peste 4 ore navigării pe Internet. Pasiunea pentru canalul multimedia tradiţional – TV şi dezvoltarea comunicării online, se regăsesc în obiceiurile de consum ale românilor, care adoptă rapid tehnologiile de ultimă oră. Astfel, una dintre principalele tendinţe internaţionale care îşi face simţită prezenţa şi în România este social TV: comunicarea în timp real în reţelele sociale (Facebook, Twitter, Google Talks etc.) direct prin intermediul televizorului, cu ajutorul unor aplicaţii dedicate (widget-uri). Caracteristica social TV se regăseşte în specificaţiile producătorilor sub numele de Smart TV sau Internet TV. Conform statisticilor, în România există circa 5 milioane de conturi Facebook şi 50.000 de conturi Twitter, iar majoritatea utilizatorilor acestor reţele sunt şi primii care adoptă tehnologia social TV. Accesul la servicii disponibile până

acum doar prin intermediul PC-ului deschide apetitul românilor pentru acest segment de televizoare. Astfel, dacă în 2010 segmentul de social TV era aproape inexistent, evoluţia televizoarelor cu tehnologie de conectivitate la Internet a fost puternic vizibilă în piaţă în 2011, cota acestui segment înregistrând în anul 2012 valoarea de aproximativ 15%, în piaţa televizoarelor cu ecran plat. Principalele motive ale creşterii gradului de penetrare a acestui segment sunt nevoia de accesare a unei soluţii multimedia complete (TV, DVD player, home entertainement, gaming, acces la reţele sociale), precum şi nevoia de vizionare a unui conţinut TV personalizat. Criterii de selecţie a unui televizor “social”: 1. Tehnologia LED sau plasmă, 2D sau 3D - oferă o calitate bună a imaginii, caracteristică principală în comun fiind claritatea imaginii. Utilizatorii în căutarea unei experienţe complete, apropiate de cea din cinema, vor fi interesaţi şi de avantajele tehnologiei 3D, disponibile prin intermediul

televizoarelor inteligente. 2. Dimensiuni - Un televizor de mare diagonală oferă o calitate a imaginii mai bună şi o experienţă de vizionare, per total, mai agreabilă, însă alegerea unui televizor trebuie să fie realizată în concordanţă cu dimensiunile camerei. Cele mai populare modele de televizoare sunt cele cu diagonala de 32 de inci. 3. Specificaţii tehnice - Frecvenţa de peste 100 Hz asigură redarea lină a imaginilor, mai ales în cazul programelor sportive sau în cazul jocurilor, în timp ce o rezoluţie Full HD permite vizionarea excelentă a filmelor la înaltă calitate. 4. Accesul la Internet Toate modelele social TV dispun de posibilitate de conexiune la Internet, iar fiecare televizor oferă o selecţie de aplicaţii preinstalate. 5. Integrarea perifericelor - Un televizor

cu Internet trebuie să permită conectarea perifericelor multimedia – cameră video pentru apeluri Skype, tastatură suplimentară pentru nevoi sporite de editare de text sau chiar şi mouse, pentru navigare mai uşoară pe paginile web. 6. Preţul - Preţurile devin din ce în ce mai mici pentru aceste tipuri de televizoare, preţul mediu pentru un social TV fiind de 2.200 de lei.

Noul Panasonic GH3 - masiv, profesional, rezistent la ploaie

Panasonic le oferă iubitorilor de artă fotografică cel mai proaspăt top de gamă în segmentul Micro Four Thirds. Producătorul a adus o serie de îmbunătăţiri importante aparatului, care ar trebui să-l scoată în faţa altor aparate foto mirrorless. În primul rând este vorba despre body rezistent la stropire şi modul wireless. Odată cu facilităţile avansate, preţul este şi el avansat. Principalele caracteristici ale lui Panasonic GH3: Senzor: 16,1 MP Live MOS, Four Thirds, 17,3 x 13 mm, Rezoluţie foto: 4608x3456, Procesor de imagine: Venus Engine 7 FHD, Valori ISO: 200 - 12800, Obiectiv: din kit - 12-35 mm, F2.8, Power O.I.S., Stabilizarea imaginii: în obiectiv, Focalizare: diferenţă de contrast, 0,7 s minim, Fotografie în rafală: 6 fps la rezoluţie maximă, 20 fps la rezoluţie redusă, Ecran: 3”, 621.000 puncte, Ocular electronic: OLED, 1,744 milioane de puncte, Înregistrare video: 1080p30 cu 72 Mbps, 1080p60 cu 50 Mbps, Card: SD/SDHC/SDXC, Altele: WiFi, Baterie: 1.860 mAh, Dimensiuni: 133 x 93,4 x 82 mm, Greutate: 550 g.


TURISM

www.turism-romanesc.com

Arboretumul Simeria este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip dendrologic și peisagistic), situată în județul Hunedoara, pe teritoriul administrativ al

eHunedoara 21

www.ehunedoara.ro

PARCUL DENDROLOGIC SIMERIA

orașului Simeria. Rezervația naturală (numită colocvial și Parcul dendrologic Simeria) cuprinde cea mai veche și valoroasă colecție de plante exotice și autohtone din România, cu peste 200 de taxoni, într-un ansamblu peisagistic deosebit. Rezervația se întinde pe o suprafață de 70 ha, clasându-se astfel pe locul 3 în Europa și pe locul 11 în lume conform Encyclopædia Britannica. Actuala rezervație a fost la origine un parc care împrejmuia în 1700 Castelului Gyulay (mai târziu numit Castelul Ocskay). Rezervația se află la periferia orașului Simeria, la 10 km est de municipiul Deva, iar accesul se face din DN 7, urmând strada 1 Decembrie până la capăt (cca. 2 km), colț cu Str. Biscaria nr.1. Primarul Simeriei, Emil Ioan Rîşteiu, şi-a propus, printr-o acţiune de ecologizare şi refacere, să redea farmecul demult apus al parcului care candva a fost emblema oraşului. A cerut astfel sprijinul societăţilor comerciale din Simeria, precum şi a simerienilor şi în data de 20 august a demarat lucrările la reamenajarea parcului. Acţiunea care este încă în derulare, constă în: întreţinerea

are nevoie de voluntari

clădirii principale din parc, refacerea aleilor, reconstrucţia peisageră a vegetaţiei din parcelele 6,7,8,11,12 şi 19, deschiderea unei noi zone de vizitare cu acces peste canalul Strei, construirea unui podeţ, curăţirea vegetaţiei invadatoare de-a lungul aleilor principale; achiziţionarea unui tocător de crengi de copac, secarea a 2 lacuri beton (450 mp), curăţirea mecanizată şi manuală a nămolului, expertiza tehnică şi izolarea fundului lacurilor (450 mp) şi a lateralelor (250 mp); secarea unui lac mic de pământ (45 mp), curăţirea manuală de nămol şi hidroizolarea. curăţirea lacului mare de pământ (1830 mp), secarea, curăţirea mecanizată şi manuală a nămolului, filtrarea apei de ploaie, construirea unui zid de sprijin, reconstrucţia unui podeţ, amenajarea unui loc de odihnă pentru vizitatori, refacerea împrejmui-

rii principale (strada Biscaria), Rrefacere podului de pe parcela 8 (podul alb), refacerea podului de pe parcela 9 (podul roşu), refacerea aleilor (cca. 10 000 mp) prin depunerea unui strat de pietriş, asfaltarea zonei de lângă laborator.

Peste 40 de agenţi comerciali din Simeria şi-au adus aportul, contribuind fiecare dintre ei cu materiale, utilaje şi mână de lucru. Dacă şi tu crezi că Arboretumul Simeria merită atenţia ta, IMPLICĂ-TE! Mai multe detalii puteţi afla de pe site-ul Primăriei Simeria: http:// www.primariasimeria.ro sau sunând la numărul de telefon: 0254 260 005.

Articol recomandat de: Turism Romanesc www.turism-romanesc.com

Revista Turism Românesc Este prima revistă online de promovare a turismului românesc şi este parte integrantă a proiectului Turism Românesc, proiect ce doreşte să pună în valoare tot ceea ce este mai frumos în România! www.turism-romanesc.com Este unul dintre cele mai dezvoltate portaluri online de promovare a turismului din Romania. Aici puteti gasi toate informatiile turistice despre Turismul din Judetul Hunedoara şi nu numai!


22

eHunedoara

TIMP LIBER

www.ehunedoara.ro

Ştiaţi că..... • Ştiaţi că...imunologiştii de la Universitatea Harvard au descoperit că persoanele care au băut câte cinci ceşti de ceai verde zilnic, timp de două săptămâni, şi-au îmbunătăţit sistemul imunitar atât de mult încât produceau de zece ori mai mulţi interferoni decât cei care nu au consumat ceai? Interferonul este o proteină care luptă împotriva infecţiilor, a răcelii şi gripei. Acelaşi efect îl are şi ceaiul negru. • Ştiaţi că...pentru a te menţine puternic şi sănătos, pielea are nevoie de vitamina A? Vitamina A joacă un rol major în producerea de ţesut conjunctiv. Unul dintre cele mai bune moduri de a include vitamina A în dietă este consumând alimente care să conţină betacaroten, pe care corpul o transformă în vitamina A, iar una dintre cele mai rapide şi delicioase căi de a obţine beta-caroten este de la cartofii dulci.

DEVA V 32 C

S 31 C

D 28 C

V 32 C S 31 C

D 28 C

L 27 C

MA

22 C M 20 C

HUNEDOARA L 27 C MA 22 C

J 21 C

M 20 C

J 21 C

MA 22 C

M 20 C

J 21 C

MA 22 C

M 19 C

J 20 C

SIMERIA V 32 C

S 31 C

D 28 C

L 27 C PETROŞANI

V 29 C S 28 C

D 27 C

L 23 C

Prăjitura inteligentă…..de ce inteligentă? Pentru că este o prăjitură preparată dintr-o compoziţie omogenă şi aproape lichidă, dar care din cuptor va ieşi ca o prăjitură cu blat fraged şi multă cremă la mijloc.

Ingrediente: 1 litru lapte 8 ouă 10 linguri făină 250 g unt 300 g zahar 3 pliculeţe zahăr vanilat

Timp preparare: 80 minute Număr porţii: 6

Mod de preparare: • Se amestecă untul într-un vas, împreună cu zahărul, zahărul vanilat şi 5 linguri de lapte. • Puneti pe foc o cratiţă în care fierbeţi apa şi pe care aşezaţi vasul, amestecând ingredientele, până când se topesc zahărul şi untul. Lăsaţi compoziţia să se răcească. • În acest timp, separaţi albuşurile de gălbenuşuri. • Bateţi albuşurile spumă cu un praf de sare, până când spuma de ou aproape nu mai cade din bol. • Bateţi gălbenuşurile şi adăugaţi-le peste compoziţia răcită de unt, lapte şi zahăr. Adăugaţi făina şi amestecaţi uşor până se încorporează. Adăugaţi apoi laptele. • Incorporaţi albuşurile bătute, amestecând cu grijă de jos în sus. Compoziţia pe care o pregătiţi va fi destul de lichidă. Prăjitura inteligentă va căpăta consistenţă imediat ce va fi introdusă la cuptor. Încălziţi cuptorul la 180 ‘C. • Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, puneţi compoziţia şi introduceţi la cuptor timp de 40-50 de minute. Pentru a fi servită, prăjitura trebuie lăsată mai întâi să se răcească. Astfel o veţi putea tăia şi mai uşor. Pudraţi cu zahăr tos şi este gata. Poftă bună!

Săptămâna: Berbec (21 mar. – 20 apr.) În data de 28 septembrie, vă puteţi aştepta la veşti neplăcute, eşecuri în călătorii, situaţii periculoase pe drum. În data de 30 septembrie, nu veţi reuşi să vă înţelegeţi cu partenerii. Va fi greu să găsiţi argumente solide şi să ajungeţi la un acord.

Taur (21 apr. – 21 mai) În data de 28 septembrie, evitaţi să vă ocupaţi de operaţiuni financiare. În data de 30 septembrie, este posibil să vă remarcaţi în mod negativ. Prin urmare, starea de sănătate se poate înrăutăţi, se pot agrava afecţiunile cronice.

Gemeni (22 mai – 21iun.) Traversaţi cu atenţie strada. Conduceţi foarte prudent. În data de 30 septembrie, persoanele apropiate vă pot dezamagi, dar nu trebuie să vă supăraţi prea tare, pentru că uneori nici voi nu aveţi dreptate.

Rac (22 iun. – 22 iul.) Evitati cheltuielile inutile. In data de 28 septembrie, reprezentantii zodiei Rac pot avea probleme cu sanatatea. In data de 30 septembrie, atmosfera din familie se poate inrautati. Treburile casnice vor necesita multi bani si mult efort.

Leu (23 iul. – 22 aug.) În data de 28 septembrie, vă putetţi aştepta la surprize neplăcute. Este o perioadă nefastă pentru activităţi sociale şi înfiinţarea de întreprinderi comune.S-ar putea să vă confruntaţi cu probleme privind drumurile şi transportul. Fiţi prudenţi pentru a nu deveni victime ale unor accidente rutiere. Fecioară (23 aug. – 21 sept.) Încercaţi să nu nimeriţi în câmpul vizual al şefului. Este posibil să vă stricaţi reputaţia la care aţi muncit ani în sir. Pot apărea obstacole în calea spre îndeplinirea obiectivelor. Nu este un moment bun pentru proiecte noi. Evitaţi cheltuielile inutile, nu daţi şi nu luaţi bani împrumut.

Balanţă (22 sept. – 22oct.) În data de 28 septembrie, nu are rost să apelaţi la ajutorul instituţiilor de stat, nu veţi rezolva nimic. Vă veţi confrunta cu dificultăţi în deplasari şi călătorii lungi. În data de 30 septembrie, pregătiţi-vă să fiţi criticaţi. Toţi cei din jur vă vor observa defectele.

Scorpion (23 oct. – 21 noi.)

28 septembrie este o zi nefastă. Situaţii periculoase, traume. Este nevoie de prudenţă şi atenţie. Nu riscaţi. Starea de sănătate se poate înrăutăţi în data de 30 septembrie.

Săgetător (22 noi. – 20 dec.) Vă veţi confrunta cu dificultăţi în deplasări şi călătorii lungi. O situaţie conflictuală se poate crea în data de 28 septembrie. Este posibil să puneţi capăt relaţiilor cu partenerii. Veţi avea impresia că cei din jur au cerinţe prea mari. Va fi greu să ajungeţi la un acord şi să găsiţi argumente solide.

28 Septembrie - 4 Octombrie 2012 Capricorn (21 dec. – 19 ian.)

Vă veţi bucura de un nou val de energie, este posibil să primiţi bani. Dacă nu veţi lua măsuri profilactice pentru îmbunătăţirea stării de sănătate, aceasta se poate înrăutăţi Aveţi grijă la vorbe. În general, este o perioadă proastă, aşadar nu vă apucaţi de nimic important. Vărsător (20 ian. – 18 feb.) Copiii şi partenerii de viaţă vă pot dezamagi în data de 28 septembrie. 30 septembrie este o zi nefastă, vă puteti confrunta cu tot felul de obstacole. Dificultăţi în deplasări şi călătorii lungi. Piedici din partea partenerilor de la mare distantă. Va fi imposibil să vă extindeţi activitatea. Peşti (19 feb. – 20 mar.) Acordaţi mai multă atenţie sănătăţii. Vor apărea diverse probleme, multe sarcini. Veţi dori să scăpaţi de o mulţime de griji, însă vor apărea alte probleme. Problemele familiale şi casnice vă vor întrista în data de 28 septembrie. Feriţi-vă de pierderi şi furturi în data de 30 septembrie.


SPORT

eHunedoara vă ţine la curent cu lumea sportivă:

Ivan Patzaichin este eroul principal al unei cărţi de benzi desenate Ivan Patzaichin, fost campion olimpic la canoe, a ajuns eroul principal dintr-o carte de benzi desenate, cu istorii reale împletite cu personaje fantastice. Cartea de benzi desenate, intitulată “Mila 23”, va ajunge în curând în librării. Personajul lui Ivan se numeşte Vaniuşa şi este omul care s-a dus la capătul lumii. O poveste despre viaţa şi cariera lui Ivan Patzaichin, dar spusă altfel. Spusă şi arătată în desene puţin ciudate, cu vorbe alese, unde realul unei vieţi se combină cu creaturi fantastice, cum ar fi Rusalca, Samca, pasărea Gamayun. Totul pentru a ajunge în

principal la copii şi pentru a-i inspira. Ideea realizării unei cărţi de benzi desenate a fost a lui Teodor Frolu, partenerul lui Ivan Patzaichin la Rowmania. Frolu explică simplu firul logic al iniţiativei. Exact ca pe o poveste. Desenul antistatuie: “Totul a pornit de la statuia lui Ivan, din faţa clubului Dinamo. Poate ştiţi că el nu a fost niciodată de acord cu ridicarea ei. S-a simţit mereu intimidat, pentru că e modest. Pînă la urmă, a acceptat. L-au convins că aşa poate servi drept inspiraţie pentru tînăra generaţie. Că aşa se nasc modelele pozitive. Dar eu cred că o statuie e doar o statuie, nu faci educaţie prin ea. Nu spune şi nu face nimic. Ce-l poate mişca mai degrabă pe un copil: o statuie sau o carte cu benzi desenate? Aşa că am pus cap la cap povestea reală a lui Ivan cu povestea magică, presărată cu personajele mitologice. Aşa se fac supereroii, au nevoie şi de o componentă ficţională puternică. Am predat ideea brută casei de producţie Mandragora, unde Anca şi Cristi Puiu ştiau ce trebuie să facă. Iar artiştii au avut mînă liberă să-şi exercite creativitatea”, a spus Frolu. Artiştii sînt desenatorul Alex Talambă şi copywriter-ul şi scenaristul George Drăgan. Ivan Patzaichin este un supererou modest. Nu-i face mare plăcere să se găsească în centrul atenţiei. Toate întîmplările din carte sunt întîmplări din lui, doar că sînt îmbrăcate în hainele fascinante ale fantasticului. Fostul canoist a mai dezvăluit că echipa sa de imagine se gîndise iniţial la lansarea unui joc de calculator care să-l aibă ca personaj principal.

La Deva ia fiinţă un Centru Naţional de Judo Consiliul Judeţean Hunedoara, Clubul Sportiv Municipal Deva şi Federaţia Română de Judo şi-au propus să înfiinţeze un Centru Naţional de Judo la Deva, consilierii judeţeni aprobând deja în şedinţă de consiliu această hotărâre. Dorinţa lor este să susţină pregătirea lotului naţional de judo­feminin. Centrul Naţional de Judo de la Deva va fi al patrulea de acest gen din ţară. De pe urma acestei colaborări vor beneficia 20 dintre cei mai buni judoka din ţară, pregătirea sportivilor urmând să fie asigurată

eHunedoara

www.ehunedoara.ro

de către antrenorii SCM Deva şi ai lotului naţional. Consiliul Judeţean Hune­doara va acorda iniţial 150.000 de lei noului Centru Naţional, asigurând şi transportul sportivilor la competiţiile interne şi in­ ternaţionale, precum şi plata cheltuielilor de cazare şi masă, în cadrul Colegiului Naţional Sportiv „Cetate”. Antrenamentele vor avea loc în sala de antrena­mente de la Sala Spor­turilor din Deva. Federaţia Română de Judo va asigura echipamentul necesar pregătirii sportivilor, se va ocupa de plata

indemnizaţiilor aces­tora şi a antrenorilor. Controlul medical de spe­cialitate, de două ori pe an, va fi plătit tot de ei. „Un astfel de centru este extrem de important şi mă bucur că Federaţia şi oa­menii de aici, de la clubul devean, s­-au gândit să apeleze la ajutorul Consiliului Judeţean pentru a pune Deva pe harta judo­ului românesc. Să nu uităm că această disciplină a adus două medalii olimpice, la Jocurile de la Londra din acest an”, a de­clarat vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint.

23

Partidele din turul III al Fazei Judeţene a Cupei României În urma tragerii la sorţi, Comisia de Com­petiţii a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara a stabilit cele opt meciuri care vor avea loc în cadrul turului trei din Faza Judeţeană a Cupei României. Cele 16 echipe rămase în cursa pentru trofeu au fost împărţite în două urne valorice. În prima dintre acestea au fost repartizate cele 12 echipe din campionatul judeţean, în timp ce, în cea de­-a doua urnă, s-au regăsit numele celor patru echipe de Liga a V­-a, ajunse în această fază a întrecerii. Cele mai echilibrate meciuri vor fi cele dintre Inter Petrila şi Universitatea Petroşani, CS Ghe­lari şi CFR Simeria, Retezatul Haţeg şi Dacia 2010 Orăştie, Aurul Certej şi Metalul Criş­cior (toate din Liga a IV­a), în timp ce în cealaltă jumătate se vor “duela”: Dacia Boşorod – Şoimul Băiţa, Agrocompany Băcia -­ Retezatul Râul de Mori, Key Systemsro Ribiţa – Aurul Brad, Măgura 2010 Pui – Jiul II Petroşani.Partidele din turul III al Fazei Judeţene a Cupei României sunt progra­mate pentru, miercuri,3 octombrie, de la ora 15:30.Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara a mai stabilit, deasemenea şi data la care va avea loc şi ultimul meci al competiţiei: 15 iunie 2013.


24

eHunedoara

www.ehunedoara.ro

OAMENI DEOSEBIŢI

TOMI COCONEA - POVESTEA UNUI CAMPION lui constă în tr-o gândire pozitivă “Cât te antrenezi să gândeşti pozitiv şi să îţi placă cu adevărat ceea ce faci”, spune el. La una dintre ediţiile trecute a slăbit 14 kilograme în tot atâtea zile de concurs, din dorinţa de a fi primul.

Tomi Coconea este instructor de zbor cu parapanta, maratonist şi salvamontist profesionist, iar visul lui a fost de mic copil să zboare. Prima parapantă a primit-o cadou de la doi francezi: “Nu ştiam să

zbor, dar parcă nu aveam încotro. În România, abia se ştia de acest sport. Am luat-o de la zero. De la prima încercare, de la primul zbor am ştiut că asta vreau să fac toată viaţa mea”, îşi

aminteşte el. Avea doar 15 ani pe atunci. “Parapanta este un sport

periculos numai dacă faci ceva extrem, în rest este ceva foarte sigur”, spune Toma, care ar vrea să vadă mai mulţi români bucurându-se de priveliştile pe care ţi le oferă un zbor prin munţi. În state alpine ca Austria, Franţa sau Elveţia vezi destul de des parapantişti, printre ei fiind şi persoane în vârstă. Asta pentru că “nu necesită un efort foarte mare, şi oferă o senzaţie extraordinară”, spune el.

Pentru orice parapantist, Red Bull X-Alps este competiţia supremă, “liga” celor mai pricepuţi “zburători”. Concursul a debutat în 2005, iar Tomi Coconea este printre puţinii care au participat încă de la prima ediţie. Doar 30 de parapantişti din toată lumea sunt selecţionaţi pentru această “olimpiadă” a zburătorilor profesionişti. Criteriile sunt extrem de dure şi trebuie să fii de fier, atât mental cât şi fizic. Uneori antrenamentul zilnic durează chiar şi 10 ore. Secretul puterii

meni din Petroşani l-au considerat un nebun. În România, lupta omului cu propriile limite e încă greu de acceptat, dacă nu e chiar neînţeleasă.

UN STIL DE VIAŢĂ

alele din Valle de Bravo - Mexic 2007: Participare la Monarca Open - Mexic 2007: RedBull X-Alps - Locul II Distincţia de excelenţă X-Alps Man 2007: Expediţie pe Kilimanjaro în vederea stabilirii unui record mondial de zbor - 170 Km parcurşi în zbor cu aripa DHV1 în Nordul Keniei 2007: Participare la Dolomite Man 2009: RedBull X-Alps 2011: RedBull X-Alps - Locul II

Are exact stilul de viaţă pe care şi-l doreşte, Antrenamentele pentru Red Bull X-Alps îl fac să LUPTA CU DESTINUL parcurgă ţara în lung şi-n lat, în La patru ani după ce căutarea de locuri potrivite pentru medicii îl anunţau că îi vor zbor. Visează să facă asta până la amputa un picior în urma bătrâneţe, nu s-ar vedea separat de unui accident de zbor, Tomi bocancii săi şi de parapantă. Merge deseori la Rîmetea, a salvat o viaţă cu parapanta EXPERIENŢĂ: lui. În anul 1999, lupta lui un sat de la poalele Apusenilor. Toma ar fi luat sfârşit, dacă În 2005, şi-a cumpărat o maşină • Licenţă pilot parapantă (1993) tânărul de 23 de ani (câţi potrivită pentru drumurile prin ţară • Brevet Paraşutism • Brevet Planorism avea Toma pe “E un sport atât de frumos, încât la propriu îţi taie respiraţia. atunci) nu Din păcate, în România, lumea crede că eşti nebun dacă îţi place • Licenţă Zlim • Prezenţă la multiple competiţii şi-ar fi luat soarta să zbori. Peste hotare, parapanta e iubită atât de copii de 10 ani naţionale şi internaţionale, fiîn mâini. Medici cât şi de bătrâni ajunşi la vaârsta pensionării”. ind singurul pilot român acTOMA COCONEA au decis atunci că ceptat la: RedBull X-Alps şi singura soluţie este DOLOMITEMAN amputarea piciorului stâng. Când - o dubiţă. Şi-a construit singur un Brauniger, vestea i-a ajuns la urechi, Toma pat, l-a gândit special să încapă în • Imaginea împreună cu alţi piloţi (Braunu a stat mult timp pe gânduri şi a spate.“Mi se pare foarte relaxant, niger - cea mai cunoscută fugit din spital. Ulterior, se dove- e ca un pat matrimonial pentru firmă de aparate de zbor şi dise că erau şi alte soluţii pentru mine”, glumeşte el. E pentru el accesorii de zbor. piciorul său. În anul 2003 numele şi iubita lui. Merg împreună spre rulota pe care o au la Rîmetea, pe lui Tomi Coconea a făcut turul maDIN pamondului. În timp ce se antrena un deal. “E o rulotă drăguţă, cu o CAMPIONATELE bucătărie, în care gătesc înainte pentru X-Alps, Toma 2013 şi 2014 DIN EUOPA ŞI de antrenamente”, spune AMERICA a salvat o viaţă. Se Toma. întâmpla în Parâng, Tomi este singurul român unde o tânără care va participa în 2013 la PERFORMANŢE turistă căzuse competiţia RedBull X-Alps. într-o prăpastie, 1994: Locul I - Cam Deasemenea, Tomi este iar rănile la cap pionatul Naţional de singurul român acceptat la necesitau înParapantă competiţia care va avea loc în grijire rapidă. 1996: Locul I - Camanul 2014, în America, făcând Salvamontiştii pionatul Naţional parte dintr-un grup select de 10 de Parapantă ştiau asta, cum piloţi de parapantă care vor conşi Toma realiza 1997: Locul II - Cam- cura pentru competiţia: X -West pionatul Naţional de din Munţii Stâncoşi. situaţia. Pe jos, leParapantă ar fi luat ore să ducă Pentru aceste competiţii 1998: Locul I - are însă nevoie de bani, pentru tânără la bază. Însă Campionatul Naţional de a-şi acoperi toate costurile care Toma avea parapanta Parapantă la el. Transformată într-o decurg din participarea la aseme1999: Locul I - Campionatul nea evenimente grandioase. “ambulanţă aeriană” paraNaţional de Parapantă panta i-a condus pe Toma şi Împeună îi putem împlini visul! 2000: Record Naţional de Este timpul să ne redescoperim victimă direct în curtea SpitaZbor Distanţă în tandem - valorile şi să le susţinem! lului de Urgenţă din Petroşani, Parapantă după vreo 20-30 de minute de eHunedoara lansează cam2002: Participarea la DO- pania: UN CAMPION PENTRU zbor prin vânt şi ger năprasnic. LOMITEMAN - Locul VI ROMÂNIA! Tânăra a scăpat cu viaţă, iar Tomi din 110 concurenţi a câştigat aprecierea oamenilor. Donează şi tu, atât cât poţi, 2003: Participare RedBull X- pentru a ajuta acest mare cam A fost şi o încercare de includere a zborului în Cartea Re- Alps - singurul omân acceptat - pion să îşi împlinească visul şi cordurilor. “Nu a intrat, dar nu Locul IX să ducă steagul României, acolo conta asta aşa de mult. Important 2005: RedBull X-Alps - Locul unde nimeni altcineva nu o poate a fost că am salvat o viaţă”, spune VIII face! Detalii despre campanie veţi 2005: Cape Town Man - Locul V Toma. primi începând cu numărul viitor! Fără îndoială, nu puţini oa- 2007: Participare la Premondi-

eHunedoara Editia I  

eHunedoara Editia I

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you