Page 1

FESTES DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT 2010 Candidata a Patrimoni de la Humanitat i Bé d’Interés Cultural

ALGEMESÍ 2010

PROCESSÓ DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT


DIUMENGE 5 DE SETEMBRE 22.45 hores — En finalitzar la novena, dansà a la Mare de Déu, de la Capella a la Plaça, organitzada pel grup de danses Berca d’Algemesí i amb la col—laboració de l’Escola Municipal de Tabalet i Dolçaina.

DILLUNS 6 DE SETEMBRE ANTEVIGÍLIA DE LA MARE DE DÉU 20.00 hores — Missa resada a la Basílica. A la mateixa hora, cercavila pels carrers de la volta general a càrrec dels dolçainers i tabaleters d’Algemesí. 22.00 hores — Últim dia de la novena a la Capella. En acabar, representació dels Misteris i Martiris de la processó, rifes i pluja de caramels. Seguidament a la Plaça Major, Nit del Retorn. 23.15 hores — Concert extraordinari de la banda simfònica Santa Cecília de la Societat Musical d’Algemesí. 24.00 hores — Volteig del Retorn i disparada de 21 salves en honor a la Mare de Déu. A continuació, segona part del concert. En acabar, seguirà el volteig del Retorn al campanar de Sant Jaume fins a l’alba.

ALGEMESÍ 2010

PROCESSÓ DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT


DIMARTS 7 DE SETEMBRE VESPRA DE LA MARE DE DÉU 8.00 hores — Missa resada a la capella de la Troballa. 10.00 hores — Concentració a la Plaça Major de dolçainers, tabaleters, festers i tots aquells que vulguen participar en la Plega de la Mare de Déu per tot el poble. 12.00 hores — Volteig general de campanes. 18.00 hores — Veneració de la imatge de la Mare de Déu. 19.30 hores — Trasllat de la Mare de Déu a l’altar major, i solemne Cant de vespres, amb ofrena de nards a la Mare de Déu. Acompanyarà el cant la Schola Cantorum d’Algemesí. En acabar les vespres, toc de l’Ave Maria, amb el tradicional repic de la Xirivia. 20.30 hores — Missa a la basílica de Sant Jaume. 22.00 hores — Processó de les Promeses. En entrar la Mare de Déu a la Capella, missa de la Germandat Sacerdotal. En acabar la missa, a la capella de la Troballa, “Introducció i anunci de les Lloances a la Mare de Déu”, a càrrec d’Unam-Teatre. A continuació, vetlla a la Capella fins a l’alba. S’invita a participar de forma especial, amb instruments, cants i alegria, la joventut del poble.

ALGEMESÍ 2010

PROCESSÓ DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT


DIMECRES 8 DE SETEMBRE DIA DE LA MARE DE DÉU 6.30 hores — Volteig general de campanes al campanar de Sant Jaume. 8.00 hores — Despertà a càrrec del dolçainers i tabaleters pels carrers de la volta general (eixida de la Plaça Major). A continuació, missa a la capella de la Troballa per tots els festers difunts. 9.00 hores — Missa a la capella de la Troballa pels difunts dels balls, misteris i martiris, personatges bíblics, volants, músics i per tots els col—laboradors i participants de les festes. 10.00 hores — Processoneta del Matí. Els soldats del poble portaran les andes de la Mare de Déu. En arribar a la Plaça Major, apoteòsica entrada, amb tots els balls, disparada de salves i traques, i solta de coloms a càrrec dels colombaires locals. A continuació, a la Basílica: Missa Major concelebrada. Acompanyarà el cant la Schola Cantorum d’Algemesí i l’orquestra. Després de la missa, en el parc de Salvador Castell, monumental mascletà de migdia. 18.30 hores — Missa a la Basílica. 19.30 hores — Processó de Volta General amb la participació de: Misteris i Martiris, Muixerangues, Bastonets, Pastoretes, Carxofa, Arquets i Llauradores. Seguiran la creu parroquial, fidels amb cera i els Tornejants; el guió, els personatges bíblics, l’apostolat i els cirialots. Els volants escortaran les andes de la Mare de Déu, que les portaran, per trams predeterminats, els fallers d’Algemesí, les confraries de Setmana Santa, la Policia Local, els antics alumnes, etc. Finalment, les presidències: eclesiàstica, dels festers i l’Ajuntament. Tancarà la processó la banda de música. En arribar a la Plaça, disparada del castell de focs d’artifici i entrada solemne de la Mare de Déu a la Basílica i cant del Virolai. Les Lloances a la Mare de Déu, tindran lloc al Teatre Municipal, el dissabte dia 11 de setembre a les 22.30 hores, i el diumenge dia 12 de setembre a les 19.30 hores.

ALGEMESÍ 2010

PROCESSÓ DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT


ALGEMESÍ 2010

PROCESSÓ DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT

Festes de la Mare de Déu de la Salut 2010  

Programació festes 2010. Algemesí.

Advertisement