Page 1

Cristina Martí Barrachina Grup 4A Didàctica de l'Educació Visual i Plàstica 2013­14 Universitat de Barcelona 1


ÍNDEX PRESENTACIÓ 4 INTRODUCCIÓ 5 ACTIVITATS

6

ALTRES ACTIVITATS 40 CONCLUSIONS

41

3


C r i s t i n a M ar t í

I, per què dic tot això? Perquè segurament són coses que es veuen reflexades en les pàgines que venen a continuació, i és possible que totes elles m'hagin condicionat, ajudat, impedit o reforçat en aquest camí recorregut al llarg de l'assignatura de Didàctica de l'Educació Visual i Plàstica.

4


I N T R O D U C C I Ó

ART

D I B U I X O S Unitat

didàctica

Intervenció amb l'infa nt

Esforç

S E R U T C E L 5


ACTIVITATS 6


Primera experiència amb els ulls tapats i deixant­nos portar per la mà, tot i que és complicat no pensar en res, però els principis mai són fàcils. 7


F o ra t s p l e n s d '

alegria 3

Aquesta, una de les primeres expriències del camí, on he pogut experimentar les sensacions de creació amb els ulls tancats i on he despertat les habilitats amb la mà esquerra. 8


fulles

Dibuix lliure inspirat amb el que podia veure per la finestra, la tardor.

9


Tranquilitat

o

moviment ? 3

.

El vent no sempre bufa a gust de tothom 10


En constant moviment

Poc a poc, mĂ esquerra i petits detalls que donen vida al fons marĂ­.

11


LET IT BE

La qüestió està en deixar­se portar

12


Juguem a ser mestres!

13


Dibuixar la realitat amb la mà esquerra és complicat, tot i així amb paciència es pot aconseguir.

14


El nostre ĂŠsser vegetal

15


Rajos de colors fets amb paciència per un resultat enlluernador.

Ella, al final del tĂşnel

16


Ens e n v o l t a

Que millor que plasmar el que tens al voltant que utilitzant els objectes que hi trobem.

17


Cambiar de tècnica per tal de donar un pas més al canvi de visió.

18


LA MĂšSICA

La pintura, un bon recurs per unificar quatre estils de mĂşsica diferents. 19


I si barrejem pintura i fang?

20


Petits esclats de color Esquitxades d'espontane茂tat i diversi贸.

21


Primera intervenci贸 amb l'infant


Bon Nadal!

Plasmar les vivències amb el material que has utilitzat en elles Ês una bona manera d'expressar el que he sentit durant les vacances de Nadal.


Al principi era tot clar, mica en mica es va anar tornar fosc i confús, però per sort, finalment estic esperançada en que tot surti bé.

24


La

desperta

A la ciutat no sempre es de dia, ni sempre que sigui de nit la gent ha d'estar dormint, ni sempre s'han d'utilitzar els mateixos materials, aixĂ­ que he introduit la cartolina al meu repertori. 25


Línies grapades

Seguir amb la línia d'incorporar nous materials i noves tècniques que m'ajuden a deixar­me portar i a no tenir automatismes.

26


FANG I NATURA

Em va agradar poder veure com de una cosa ben senzilla podem obtenir un bon resultat amb l'ajuda de la natura. TambĂŠ va ser molt interessant poder veure les petites obres de les meves companyes i els comentaris d'aquestes sobre l'activitat.

27


PETITES OBRES D' Em vaig sentir be fent aquesta activitat, ja que no pensava en com volia que sortis el resultat, si no en com podia integrar els diferents materials que tenia davant. De l'altre manera hagues tingut molts prejudicis de com volia que quedÊs i ens i m'agradava el resultat o no. És una bona manera de fugir dels automatismes. 28


DIFERENTS PUNTS DE VISTA

29


Figures que hi caben en un ou

Jugar amb fang i materials reciclats és una bona manera de manipular diferents materials a la vegada i de deixar anar la nostre imaginació per poder integrar­los. Per fer­ho és important el silenci i la concentració en allò que estem fent.

30


Agafar i m p u l s

Vaig voler fer aquests ocells simbolitzant el fet d'agafar impuls pel que queda de curs i per fer­ho amb tranquilitat i paciència. He seguit amb la idea d'incorporar nous materials.

31


No val la pena sentir la ira, però si en algun moment la sentim, podem fer­la fora amb l'ajuda de la plàstica. Tot sempre és millor fora que dins.

32


Més enllà

M'ha agradat no fer servir per un cop el mateix soport de sempre. Tot i que m'agrada més treballar amb el full blanc, però per saber­ho havia de provar una altre manera de plasmar l'art.

33


Rodones plenes de màgia

Diferents sensacions a l'hora de dibuixar amb la mà i per suposat, una bona experiència.

34


Per sentir les sensacions no hi ha d'haver intermediaris, aixĂ­ que no volia utilitzar el pinzell, per poder sentir la calma de llistar els dits pel full amb pintura i aigua.

35


RECORDS M'ha fet recordar dos coses de quan era petita: els collage i les els personatges que m'han acompanyat durant la meva infĂ ncia.

36


A u t o m a t i s m e s

A vegades és inevitable baixar la guàrdia i tornar als principis o el que és natural per cada persona. Però sovint, hem de fer un pas enrere, per donar­ne dos cap endevant.

37


Unions Rectificar ĂŠs de savis aixĂ­ que en aquest collage vaig intentar no aplicar els automatismes que havia fet a l'anterior.

38


Punt i a part Serpentines per celebrar el fi d'una etapa i l'incii d'un altre camĂ­, sense oblidar tot el que he aprĂŠs en aquest llarg i laboriĂłs trajecte.

39


A LTRE S

A C TI V I TA TS

40


T

Conclusions

41


42

Portafolicristinamarti  

Aquest és el meu portafoli de l'assignatura de Didàctica de l'Educació Visual i plàstica.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you