Page 1

Brezplačni poročni časopis, številka 6, sezona 2014

Uvod

porocnikoticek.si

Popolna

POROKA porocnikoticek.si

1


Prepustite se strokovnjakom Vsaka nevesta želi biti na svoj dan popolna in blesteča, saj je poroka kot pravljica, o kateri sanjajo že majhne deklice. V Poročnem kotičku razumemo vaše želje in vam jih pomagamo uresničiti. Ker vemo, da je vaš čas dragocen, boste pri nas deležni glamurja in celovite ponudbe. Prepusite se razvajanju in zvezdniškemu občutku ter vodenju svetovalk – vaših osebnih stilistk, ki vas bodo prav gotovo pozitivno presenetile in iz vas potegnile najlepše in najboljše!

Se sprašujete, v čem je skrivnost uspešnosti svetovalk Poročnega kotička? Vaše potrebe in želje razumejo bolje kot kdorkoli drug, saj redno sledijo strokovnim poročnim sejmom in sveže ideje ter smernice, ki jih narekuje svetovni modni imperij poročne mode, prenašajo na vas. Drage neveste, blišč in glamur modnih brvi v Barceloni, Milanu in Londonu je bližji, kot si mislite. Obiščite Poročni kotiček in to doživite!

p. s.

V Poročnem kotičku lahko izbirate med najnovejšimi poročnimi oblekami vodilnih blagovnih znamk. Svetovalke vam bodo pomagale pri izbiri modnih dodatkov, nakita in spodnjega perila, poročne obutve, samostoječih nogavic in podvezic. Poskrbimo tudi za nevestine priče ali družice, bodočega ženina, deklice in dečke. Za njih

2

porocnikoticek.si

je na voljo kolekcija dnevnih in večernih oblek, zanj svečane obleke ter oblekice za otroke. Prav vsi pa boste navdušeni nad ostalo ponudbo v Poročnem kotičku, ki zajema: unikatna poročna vabila in ostale poročne tiskovine, konfete in druga izvirna darilca za svate, naprsne šopke ter vse detajle, ki bodo našli mesto na skrbno pripravljeni poroki. Več iz naše celovite poročne ponudbe ter obilo nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri organizaciji vaše poroke, razkrivamo v nadaljevanju.

POROČNI KOTIČEK Dolenjska cesta 138a, Ljubljana t: 01 427 32 30, 041 787 894 e: koticek@siol.net www.porocnikoticek.si

Popolno obveščeni? Spremljajte nas ...

Vaš Poročni kotiček

POROČNI SALON LAHKO OBIŠČETE: od ponedeljka do petka od 10.00 do 18.00 ali v soboto od 9.00 do 13.00

facebook.com/salon.porocni.koticek pinterest.com/porocnikoticek Na naslovnici: poročna obleka Idalina, LA SPOSA (Pronovias Fashion Group) Ponatis celote ali posameznih delov vsebine časopisa je prepovedan. Ime Poročni kotiček je zaščiteno pri Patentni pisarni v Ljubljani.


Poročne obleke Nevestina obleka je oblačilo za poseben ter neponovljiv dan v življenju vsake ženske. Je polna simbolike, prepletena s tradicijo ter velikim pričakovanjem. Čeprav mislite, da je obleka samostojni element, je v resnici vsota mnogih pomembnih detajlov, ki ustvarijo sanjsko poročno obleko in polepšajo vašo postavo. Silhueta obleke je bistven element, saj izraža vaš slog in vašo osebnost. Tudi če je osnovna linija poročnih oblek bolj ali manj enaka, jim modni ustvarjalci vdihnejo dušo, zato ima vsaka od njih povsem drugačen značaj. Ozek životec in krilo sta atributa klasične lepote obleke, nežna tkanina, ki sledi liniji telesa, je elegantna, privzdignjen sprednji del krila ali goli hrbet sta zapeljiva. Ko se boste kot nevesta pojavili pred povabljenim občinstvom, boste pričarali pravljičnost in prefinjenost.

V salonu vam je vedno na voljo prek 200 modelov najnovejših poročnih oblek vseh konfekcijskih številk.

ADELE

Za vas izbiramo najboljše V Poročnem kotičku smo poskrbeli za prav vsak okus in zahteve sodobne neveste. Ponujamo vodilna oblikovalska imena poročnega sveta. Od romantičnih, barvitih, modernih do najbolj ekstravagantnih in ekskluzivnih. Naši redni obiski modnih revij in svetovnih poročnih sejmov pripomorejo, da izberemo najboljše kolekcije in najnovejše smernice v poročni modi.

AUGUSTA

ANIKA

AGNES

porocnikoticek.si

3


PRAVA OBLEKA ZA PRAVO NEVESTO

Pred prvim obiskom Salona... Seznanite se z našo ponudbo, ki si jo podrobno ogledate na spletni strani www.porocnikoticek.si.

Ob pregledu fotografij poskušajte odkriti svoj slog, ki bo primeren vaši poroki. Pomembno je tudi, da okvirno določite, kolikšen znesek ste pripravljeni odšteti za obleko, ki jo boste nosili za tako poseben in neponovljiv dan. Na izbor obleke povabite osebo, kateri popolnoma zaupate – lahko je to najboljša prijateljica ali mama – ki se bo skupaj z vami ob poročnem nakupovanju počutila odlično. Ko pa boste našli popolno obleko, zaupajte sami sebi in ne odlašajte z rezervacijo.

PRINCES LINIJA

Princes obleka ima oprijet životec ali korzet, krilo pa je bogato in nabrano že v pasu, navadno sestavljeno iz več plasti blaga in v obliki zvončka. Priporočamo jo suhim dekletom ter tistim, ki imajo bolj hruškasto postavo (široki boki bodo prikriti).

In naš najpomembnejši nasvet: bodite sproščeni in uživajte v pripravah! bite Na pomerjanje poročne obleke pova osebo, kateri popolnoma zaupate

A LINIJA

Je najbolj klasična in največkrat videna linija. Morda razlog tiči prav v tem, da ta slog paše vsem dekletom, ne glede na postavo. Zgoraj je životec oprijet, obleke pa so po navadi brez naramnic ali ovratnika v obliki ogrlice.

OZKA IN EMPIR

Oprijeta obleka pade po vašem telesu. Oprijela se bo predelov okoli bokov, zato bodite pozorni pri izbiri perila. Primerna je za visoka dekleta. Podskupina pa je tudi empir slog (padati začne že pod prsmi, kar optično podaljša postavo), ki ga lahko nosijo tudi nosečnice.

MORSKA DEKLICA

Obleka je oprijeta vse do malce nad kolenom, ko se rahlo ali močno razširi (odvisno od okusa). Slog je primeren za dekleta z idealnimi merami, ki želijo poudariti svojo postavo.

AIDA

ALISON

DORIS DESIREE


ILLERA

ESTELLA

porocnikoticek.si

5


DENIA

ICIAR

IDALINA

IDANA

6

porocnikoticek.si


ILDAURA

INNECA

ILARIA

IDOIA

porocnikoticek.si

7


REIKO

RIANNA

8

porocnikoticek.si

RANIA


REYA

ROBERTA

RAFAELA

ROSA

REBECA

ROSEMARY

porocnikoticek.si

9


AURORE

GALA

GRACE

HILARY

10

porocnikoticek.si


HONDA

HOLLY

HADONIS

facebook.com/cymbeline.paris.slovenia

HALISSIA

porocnikoticek.si

11


GAIA

GINGER

GALA

GALENA

GRACE

GEORGIA

12

porocnikoticek.si

GRETA


ENYA

ESSENCA

GAEL

porocnikoticek.si EMILIA

EMANUELA

EVELYN

13


Iza prodajna cena 190 €

Isabel prodajna cena

360 €

Ilona

Irma

prodajna cena 340 €

Ivana

prodajna cena 350 €

prodajna cena 290 €

Ines prodajna cena 360 €

14

porocnikoticek.si

Ivette prodajna cena 290 €


RIBBON ivory saten peta 5 cm

PERFUME ivory saten

peta 7,5 cm

DAHLIA ivory saten

peta 6 cm

KISS ivory saten

peta 7,5 cm

Shoes you will

l

ve

at first sign! FROSTING ivory saten

PRECIOUS ivory saten

peta 3,5 cm

peta 8 cm

AUTUMN ivory saten

LUXE ivory saten

peta 5,5 cm

peta 11 cm

čevlje Poročne Pink cije iz kolek ti o barva je možn bne v polju . odtenke PROTEA ivory saten

FANCY ivory saten

peta 3 cm

CARAMEL ivory saten

peta 12 cm

peta 9,5 cm

ICING ivory saten

peta 11 cm

STARRY ivory saten

peta 12 cm

GLOW ivory saten

peta 7,5 cm

porocnikoticek.si

15


Desertno mizo okrasite z ljubkimi slaščicami

Milni mehurčki najljubši dodatek za vaše male svate

Vintage poročno vabilo s čipko

Blazinica za prstane s čipko Podvezica z modrim trakom

Komplet poročnega perila, model Confetti

Poročni prstani Zlatarna Mirage

Brezčasna eleganca

Da bo poroka karseda čudovita in izpeljana do najmanjše podrobnosti, poskrbijo izbrani dodatki, katerim v Poročnem kotičku namenjamo posebno pozornost. Plesoči par, 14 cm

Štola za hladnejše dni

Klasična elegancaporočni bidermajer šopek

Par na motorju, 17 cm Obroč za lase

Poročna obleka Eva, Miss Kelly

16

porocnikoticek.si


Poročni nakit

Tako kot poročna obleka morajo biti tudi dodatki skrbno izbrani saj dopolnjujejo osebni stil neveste in vplivajo na svečano razpoloženje.

Pri izbiri poročne tiare velja pravilo: razkošnejše poročne obleke si ob sebi zaslužijo bogatejše kose nakita. Enako velja za enostavne, padajoče poročne obleke – okrasje je lahko bolj skromno in diskretno.

TIARE Poročne tiare s svojo pravljičnostjo dopolnjujejo toliko različnih stilov poročnih oblek, da si jo lahko umisli prav vsaka nevesta. Tiare so daleč najbolj priljubljeni dodatek nevest s speto in malce dvignjeno pričesko - te si lahko privoščijo pravo kraljevsko tiaro s kristalčki ali perlicami, ki je praviloma simetrične oblike. Spuščenim in pol spetim pričeskam se veliko bolj poda minimalistična oblika tiare, ki je lahko tudi asimertična in se nosi kot lasni obroč. Takšne obročke velikokrat krasi prav poseben motiv – lahko je v obliki metulja, pentlje, cveta, …

LASNICE V poročno pričesko dodajte popoln dotik iskric! Z izbiro lasnih sponk bo strah odveč, da bi zasenčili vašo poročno obleko in pričesko. Oblik je nešteto, izbirate jih lahko skupaj s svojo najljubšo poročno temo (metulji, cvetovi, perlice, kristalčki ...) Za kratkolase neveste priporočamo nakup lasnic, ki imajo obliko svedrov oz. polžkov. Le te enostavno pritrdite v pričesko. V ponudbi pa so tudi lasni kristalčki in perlice Poirier, ki jih preprosto nanizate neposredno na en ali več pramenov las.

LASNI OBROČI Spuščenim in pol spetim poročnim pričeskam se veliko bolj poda minimalistična oblika tiare, ki je lahko tudi asimertična in se nosi kot lasni obroč. Takšne obročke velikokrat krasi prav poseben motiv – lahko je v obliki metulja, pentlje, cveta, … ali pa ima zgolj nanizane kristalčke ali perlice.

POROČNE OGRLICE Romantična poročna obleka z dekoltejem kar kliče po nakitu, zato ji vdihnite še več čara in poudarite njeno eleganco. Pika na i vašemu popolnemu poročnemu videzu bo prav gotovo čudovit kristalni komplet poročne ogrlice, uhanov in tiare.

POROČNI GLAVNIČKI Sodobnanevesta izbira ekstravagantnejše pričeske in poročni glavnički so kot nalašč za njo.

porocnikoticek.si

17


Poročno perilo Vaš najbolj skriti adut poročnega dne, ki ga boste na poročno noč razkrili le njemu, je izbrano poročno perilo.

Tako kot poročna obleka ima nedvomno tudi perilo pomemben vpliv na udobje in celostni videz neveste, nemalokrat celo bolj, kot si večinoma predstavljamo, poleg tega pa perilo poročno noč zaznamuje s pridihom zapeljivega in nepozabnega.

Emperatriz Novias V Poročnem kotičku zastopamo specializirano poročno perilo Emperatriz Novias. Poročne obleke so pogosto krojene z globljimi hrbtnimi izrezi in odprtimi dekolteji, zato klasično perilo ni primerno. Perilo Emperatriz Novias predstavlja modrčke, ki se odlično ujemamo tudi z oblekami brez naramnic, z globokimi dekolteji ali oblekam z nežno, padajočo ali prosojno tkanino. Izbirate lahko med številnimi modeli, s podloženimi in nepodloženimi košaricami do velikosti D in obsega 105 cm. V ponudbi so tudi stezniki (korzeti), pasovi, samostoječe nogavice v smetanovi barvi ter podvezice različnih širin z barvnimi detajli, ki jih lahko uskladite z vašo najljubšo barvo. Če je vaša obleka prosojna, pa boste segli po blazinicah v kožni barvi, ki vam jih lahko na vašo željo pritrdimo na obleko.

Ko izbirate poročno perilo, ne pozabite tudi na nakup 2 parov nogavic, ki morajo biti tanke, enakega odtenka kot je obleka in čevlji. Še posebno romantični so samostoječi modeli, ki so posebno primerni za poročno noč.

18

porocnikoticek.si

Čipkaste povezice v različnih barvah, od 5 € naprej

Podložne blazinice "push-up"

VELJA PRAVILO: najprej obleka, nato izbor perila. In kakšno perilo naj bi se skrivalo pod obleko neveste – igrivo, zapeljivo, klasično? Raznovrstne čipke, ki veljajo kot preizkušen material za izdelavo ali okrasitev spodnjega perila, so stalnica v kolekcijah vodilnih proizvajalcev perila.


Moško razvajanje

Že od samega začetka živi v sklopu Poročnega kotička tudi “kotiček v kotičku” – salon Karizma, ki je namenjen predvsem moškim.

Vrhunski materiali in izdelava Blagovna znamka Karizma je že 21 let sinonim za vrhunska slovenska oblačila. Obleke Karizma so izdelane iz najboljših materialov in v zelo majhnih serijah, nekatere izmed njih pa so tudi unikatne. Ta oblačila so zasnovana tako, da jih ženini lahko nosijo na poroki, hkrati pa so primerna tudi za manj slavnostne prilike. Poleg oblek vam ponujajo širok izbor svilenih telovnikov s pripadajočimi ročno izdelanimi kravatami v različnih barvah, svečane srajce, manšetne gumbe, ročno izdelane čevlje, pasove in vse ostalo, kar ženin potrebuje, da bo na poroki blestel prav tako kot nevesta.

PREDNOSTI SKUPNEGA OBISKA Nevesta in ženin se lahko izjemno dobro barvno uskladita, saj so vsa oblačila na enem mestu, pri tem pa prijazno osebje poskrbi za diskretnost nevestine obleke.

Blagovne znamke V Karizmi poleg svoje blagovne znamke KARIZMA ponujajo tudi široko paleto evropskih proizvajalcev moških svečanih oblačil. WILVORST je najbolj priznana nemška znamka za svečana oblačila in v Karizmi lahko kupite ali pa si izposodite njihove smokinge, frake, cute in ostale svečane obleke. Stalnica v ponudbi sta postali blagovni znamki SIM in ADIMO, ki s svojimi ne popolnoma klasičnimi, kroji in drznimi tkaninami presenetita tudi najbolj zahtevne ženine, njihova oblačila pa so primerna tako za ženine, kot tudi za maturante, ki bi želeli biti oblečeni malo drugače. Za pridih mediteranske barvitosti in razigranosti pa še vedno skrbijo oblačila ARAX GAZZO.

KARIZMA - prodaja in izposoja moških svečanih oblačil Dolenjska c. 138A, Ljubljana, tel: 041 422 913, www.karizma.si

Za izposojo

Za nakup

je na voljo velik izbor svečanih oblek, telovnikov, svečanih kravat, smokingov, frakov, cutov.

pa so na voljo svečane obleke, telovniki, kravate, srajce, čevlji, pasovi, manšetni gumbi in modni dodatki. porocnikoticek.si

19


… poročna vabila, zahvale, jedilni table z načrtom poročne

NA SPLETU e naš spremljajte nudbe o p e akcijsk

20

porocnikoticek.si


listi, sedežni red, oznake miz, dvorane, foto booth ozadja …

www.porocnikoticek.si/tiskovine

Vsa predstavljena vabila, zahvale, konfete, naprsne šopke in darilca je možno barvno prilagajati. Barvne karte materialov najdete v salonu.

porocnikoticek.si

21


Vse za poroko na spletu!

Zakaj naročati preko spletne poročne trgovine www.porocna-trgovina.com?

Mi vemo, da vam lahko pomagamo soustvariti vaš poročni dan. Smo zanesljivi, prilagodljivi, hitri, to pa vedo tudi naše stranke, ki smo jim v minulih dveh letih preko spletne strani pomagali polepšati njihov najlepši dan.

AVTOMOBILSKE TABLICE

POM POM

Spletna cena 19,83€

BALONI

Spletna cena 0,25€

Spletna cena 2,95€

Spletna cena 7€

POROČNO VABILO

ORGANZA SOLNICA IN POPRNICA

LANTERNE

SVEČA

Spletna cena 4,80€

Spletna cena 10,68€

Spletna cena 9,15€

Spletna cena 48,29€

Spletna cena 19€

KNJIGA ŽENIN REVIJA MOJA POROKA

PRIPONKE

Spletna cena 14,23€

Spletna cena 3,05€ Spletna cena 2,30€

Spletna cena 0,68€ POROČNI KONFET

NAPRSNI ŠOPEK

Spletna cena 2,10€

Spletna cena 5,08€

Cena velja za 6 kosov.

KRAVATA KONFETNI BONBONI

Spletna cena 4,90€

MILNI MEHURČKI

Spletna cena 3,20€

MAŠNE NA POTEG

Spletna cena 12€ Cena velja za 24 kosov.

PODVEZICA

POROČNO VABILO

POROČNI KOZARCI

PAR ZA TORTO

Spletna cena 24€ Spletna cena 18€ KOŠARICA ZA CVETJE

Spletna cena 24,50€

Spletna cena 0,90€

Spletna cena 29,48€

ŠKATLE ZA PECIVO

www.porocna-trgovina.com

Cena velja za 50 kosov.

CVETLIČNI LISTIČI

Spletna cena 2,80€

BLAZINICA ZA PRSTANE

Spletna cena 23,50€


samo 7,90€

izšel je POROČNI PLANER Da vama bo predporočni čas minil čim lepše in da se bosta ob tem zabavala in uživala, vama predstavljamo Poročni planer, knjižico na 100 straneh, ki vama bo v pomoč s številnimi informacijami, ki jih potrebujeta za organizacijo popolne poroke.

ZAKAJ MORATA POROČNI PLANER PREPROSTO IMETI? Da bodo vajini koraki do popolnega dne BREZ STRESA! Morda vaju skrbi, kako in kje začeti z iskanjem sanjske obleke, primerne lokacije za obred, prstanov, prostega gostišča, fotografa, …? S pomočjo planerja bosta našla vse odgovore na vajina vprašanja. Poleg številnih nasvetov, ne spreglejta številnih tabel, v katere bosta vpisovala vajine obiske in dogovore pri izbranih

ponudnikih, v prostor za ideje pa lahko nalepita fotografije, ki so inspiracija za vse detajle, ki naredijo vajin dan

nepozaben. Poročni planer bo tudi čudovit spomin na razburljivo leto poročnih priprav, ki ga bosta z nostalgijo prebirala ob vajinih prihodnjih jubilejih. Ob pomoči Poročnega planerja vama želimo uspešne priprave in nepozaben poročni dan!

M detajl

e so t ere kat že?? ro

Marja

La Sposa

??

590 eur

Poročni kotiček

- ŠOPEK!!!! - vijola, roza in bela barva

041 787 894

- TANČICA - poročni čevlji starry - uhani?? NOGAVICE

PODVEZICA!!

- cvetje?? DEKORACIJA ZA AVT O

Čist HUDI čevlji!!!

NAPRSNI ŠOPKI!!

uau pa UDOBNI

Všeč mi je trak in kristalčki, HUDO

+ poročni KOLEDAR + IDEJE kako privarčevati + besedila poročnih VABIL + KDO kaj plača

...

Poročni NAJIN

VAŠ NEPOGREŠLJIV ORGANIZATOR IMA: • 100 strani, velikost 16 x 18 cm • ekološki papir, primeren za pisanje • 43 strani nasvetov in idej • 6 strani koledarčka • 57 strani za zapisovanje • prijazno ceno, le 7,90 €

KJE GA LAHKO KUPITE? • na spetni strani www.porocna-trgovina.com • v bolje založenih knjigarnah • v poročnem salonu Poročni kotiček • na Poročnih sejmih

PLANER


Zlatarna M irage | Razlagova ulica 4 | Celje | T: +386 41 675 894 | E: info@mirage.si PoroÄ?ni kotiÄ?ek | Dolenjsk a cesta 138a | Ljubljana

NajlepSa izbira poroCnih prstanov

U s t v a r j e n o

z

w w w. m i r a g e. s i

Časopis Poročni kotiček  

Brezplačni časopis Poročni kotiček vam bo zagotovo v pomoč pri izbiri poročne obleke. V njem boste našli še mnogo več.