Page 1

by

POROČNA BELEŽNICA


Uvod in kazalo

Izdajatelj: Tisk in oblikovanje, Ana Črešnik, s.p. Odgovorna urednica: Ana Črešnik Ravne na Koroškem, 2020

Brezplačen izvod Naklada: 5.000 izvodov Tisk: Evrografis, d.o.o.

2 Kako začeti?

6

8

Kaj je butična poroka? Poroka na Gorenj­ skem in v osrčju Slovenije

16 Poroka na Primor­ skem ali notranjskem in Cool poroka

Poročna beležnica T: +386 40 842 712 ana@porocnabeleznica.com www.porocnabeleznica.com Fotografija na naslovnici: Jana & Simon Photography

Za tiskarske napake ne odgovarjamo. Za ustreznost oglasa in vsebino odgovarja naročnik oglasa. ­K opiranje, prepisovanje, razmnoževanje, spreminjanje ali druga­ čno razširjanje informacij iz Poročnega informatorja v komercialne namene je brez soglasja prepovedano. Fotografije: Pixabay, Freepik, Pinterest in last naročnikov oglasa

24 Prlekija in Prekmurje

37

26 Poroka na Koroškem

42

Pinterest inspiracija, Privoščite vaši koži poročne obleke, make- predporočno razva­up in poročna torta janje

54

58

Glasba na obredu in Poročni prevoz in na slavju, animacija otrok kaj še pomisliti in poročni ples

30 Poroka na Štajerskem in Dolenjskem

44 Poročni prstani

60 Poročna vabila in ostale poročne tiskovine

32 TOP ponudnik

50 Popestritev poroke, poročni fotografi in snemalci

62 Ideje, kaj podariti svatom za darilo


Kako zaceti? 12 mesecev prej

Vsaj 8 mesecev prej

Vsaj 8 mesecev prej

Določita datum in zapišita okvirni seznam svatov. Izberita dva ali tri datume poroke, ki vama ustrezajo, in zapišita okvirni seznam svatov. Ko bosta iskala primerno lokacijo, bosta te podatke morala sporočiti. Na podlagi prostih terminov in kapacitete, ki jo lokacija sprejme, bosta kmalu našla vajino. Določita tudi okvirni budget.

Izberita lokacijo poroke. Ko najdeta najprimernejšo poročno lokacijo, ki vama nudi možnost izvedbe vajinega sanjskega dne, jo takoj rezervirajta. Nekatere poročne lokacije so rezervirane tudi za dve leti v naprej, seveda pa to ni pravilo. Ne predvidevajta v naprej! Mogoče je ravno za vajin dan lokacija še prosta.

Civilni in cerkveni obred. Na matičnem uradu prijavita datum poroke in določite uro ter lokacijo. V kolikor bosta imela cerkveni obred, se o tem pozanimajta v župniji, kjer se želita poročiti. Cerkvene poroke različnih ver so seveda različne. Več informacij o tem lahko preverita v Poročni beležnici.

Zadnji tedni prej

Vsaj 1 mesec prej

Vsaj 3 mesece prej

Vsaj 3 mesece prej

Časovnica poroke. Sestavita časovni plan vajinega dne. Potrebovala ga bosta, da bosta lahko uskla­ dila vse malenkosti. Na dan poroke vama priporočamo najem koordinatorja poroke, še posebej, če se slavje dogaja na več lokacijah. Koordinator bo spremljal časovnico in svate brez zamujanja napotil v pravo smer. Zamujanje na poročni dan ustvarja stres, zato se temu z dobro časovnico potrudita izogniti.

Pomislita še na vse te malenkosti! Otvoritveni ples in pesem, poročni govor, sedežni red, animacija otrok na poroki oz. najem varuške, igre za popestritev poročnega slavja (po želji), SOS torbica, varovanje na poroki in varovanje praznega doma ... Če vama vse to predstavlja prevelik stres, se že pri prvem koraku odločita za organizatorja porke.

Prevoz. Poskrbita za vajin prevoz: bo to limuzina, kočija, oldimer, morda vaš avto ali pa avto prijatelja, sorodnika, staršev? Vsekakor se odločite, katerega boste izbrali za prevoz neveste in katerega za prvoz ženina, ter tudi to, kdo bo vajin šofer.

Ličenje in pričeska. Na vajin poročni dan bo vsa pozornost svatov in fotoobjektivov uprta le v vaju, zato je pomembno, da se na ta dan še posebej posvetita celotnemu videzu. Brezhiben­ makeup in urejena pričeska sta nujna. Poskusno ličenje in pričeska sta dobra odločitev, saj na dan poroke ni časa za ekspe­rimentiranje. Za makeup se lahko odloči tudi ženin. Brez skrbi, dober vizažist poskrbi, da nihče ne bo opazil naličenega obraza, le svežo in sijočo kožo.

Čestitke ob zaroki. Pred vama so meseci čudovitih priprav na poroko. Za vaju smo zbrali nekaj pomembnih tem, ki bodo v prijetno branje ob sami organizaciji. Tukaj bosta na enem mestu našla vse izbrane ponudnike.

Uživajta

skupni poti Želimo vama vse lepo na Skeniraj QR kodo

4

Ta koda te popelje na spletno stran Poročne beležnice, kjer lahko naročita poročni planer, ki vama bo pomagal pri načrtovanju poroke.


Vsaj 6-8 mesecev prej

Vsaj 6-8 mesecev prej

Vsaj 5 mesecev prej

3-4 mesece prej

Fotograf in snemalec. Podrobno preglejta ponudbe fotografov in snemalnih studijev. Izberita na podlagi fotografij in videov, ki so vama všeč. Priporočamo vama, da se o delu fotografa/snemalca dobro prepričata in preverita celotno galerijo porok, da vidita, kako se le ti znajdejo v fotografiranju in snemanju vseh trenutkov, ki ne smejo manjkati v poročnem albumu.

Glasba na poroki. Ansambel, bend, DJ ... Najpomembnejši nasvet je, da se ravnajta po svojem občutku. To je vajin dan in naj bo glasba večinoma po vajinem okusu. Seveda pa je odlično, če imajo glasbeniki, ki jih izbereta, širši repertoar, da bodo tako zadovoljili tudi vajine goste, ki bodo z veseljem prišli na plesišče.

Izberita stil oz. tematiko. Odločita se, v kakšnem stilu naj bo poroka. Velikokrat že sama lokacija narekuje stil. Tudi izbrana poročna obleka lahko ima na to vpliv. Izberita svoj stil in se držita rdeče niti do konca. Detajli so seveda pomembni.

Poročna vabila. Ko imata izbran datum, lokacije, okvirne ure proke in poročni stil, je čas, da naročita vabila. Pri oblikovalcu tiskovin jih naročita vsaj mesec dni prej, preden jih želita prejeti. Oblikovaje in izdelava po naročilu vzame veliko časa, če se bosta tega projekta lotila sama vzemita v zakup tudi to.

Vsaj 1 mesec prej

Vsaj 5 mesecev prej

3-4 mesece prej

Vsaj 5 mesecev prej

Poročni prstani. Spomin, ki ostane za vedno. Izberita kvalitetna prstana, pri čemer naj bo dizajn prstanov takšen, ki vama bo ugajala tudi čez 20-30 let. Seveda lahko prstana čez čas tudi zamenjata in si znova izpovesta zaobljubo. Vseeno pa je to odločitev, ki traja za vedno. Naš nasvet: izberita minimalistično oblikovane prstane, takšne, ki bodo zagotovo ostali večna klasika.

Poročna obleka. Zagotovo ena od najpomembnejših odločitev. Obiščite poročne salone, kjer vam bodo izkušene svetovalke znale pomagati pri izbiri prave. Par nasvetov: ob obisku salona ne nosite pudra in šminke, kajti ličila lahko obleko ob pomerjanju umažejo. Poskrbite za nanos kvalitetnega in nevidnega deodoranta. V večini salonov je svetovanje potrebno plačati. Obleko si lahko v raznih salonih izposodi tudi ženin.

Poročna torta. Načeloma je dovolj, da se o poročni torti začnete dogovarjati 1-2 meseca pred poroko. V Sloveniji je ogromno odličnih ponudnikov, katerih torte so prave umetnine, zato bi vama svetovali, da torto rezervirata že nekoliko prej. Ob rezervaciji termina sporočita datum, lokacijo in število gostov, nato se dogovorita še o okusih.

Cvetje in dekoracija. Izberita cvetličarno ali dekoratorko, ki vama bo pripravila vso dekoracijo in cvetlične aranžmaje ter seveda poročni šopek. Sporočita vse informacije o poroki, ki jih imata do sedaj. Naj­ pomembnejša informacija bo izbran stil, lokacija poroke in tudi datum. V različnih letnih časih je seveda na voljo različno cvetje.

5


Kako zaceti? Začnita z datumom poroke Veliko parov se sprašuje, kaj izbrati najprej, lokacijo ali datum poroke. Predlagamo, da najprej izbereta nekaj datumov, ki vama najbolj ustrezajo, nato pa pričneta z iskanjem lokacije. Pred tem razmislita, kakšno poroko želita: majhno ali veliko, na prostem ali v notranjih prostorih, preprosto ali tematsko ... Nato predlagamo, da s partnerjem določita proračun, in če potrebujeta pri načrtovanju pomoč, je sedaj idealen čas za najem organizatorja poroke.

Skozi organizacijo poroke vama bo v največjo pomoč poročni planer Poročna beležnica. Kako nadaljevati? Potrdita lokacijo. Sledi najem fotografa in glasbenikov. Čim prej se dogovorita za sestanek, na katerega bodita pripravljena. Predlagamo, da vprašanja za fotografa preverita v naši Poročni beležnici. Razmislita tudi o snemalcu poroke, fotograf že na sestanku rad sliši, ali bo tudi snemalec prisoten. Nato je na vrsti rezervacija civilne in cerkvene poroke. Če se bosta odločila za oba obreda, bo treba uskladiti uro. Sledi izdelava poročnih vabil. Ob naročilu tiskovin največkrat določimo »končni stil« poroke, zaradi česar bo tudi izbira dekoracije in cvetja lažja. Nekaj mesecev pred poroko je dobro rezervirati tudi glasbenike, slaščičarja, vizažista in frizerja. 6

Prijava in sklenitev zakonske ali partnerske zveze na matičnem uradu – vprašanja in odgovori V: Na kateri upravni enoti je treba prijaviti sklenitev zakonske ali partnerske zveze? O: Bodoča zakonca se prijavita pri tisti upravni enoti, kjer nameravata skleniti zakonsko zvezo. V: Ali je možna rezervacija termina poroke prej kot tri mesece pred poroko? O: Pravilnik o sklepanju zakonske ali partnerske zveze določa, da se vloga za sklenitev zakonske zveze zunaj uradnih prostorov in/ali zunaj uradnega časa vloži najmanj 30 dni pred nameravano sklenitvijo zakonske zveze. Za prijavo sklenitve zakonske ali partnerske zveze v uradnih prostorih in v uradnem času pa navedeni pravilnik roka ne določa. Vnaprejšnja rezervacija termina za sklenitev zakonske zveze pa pravno ni urejena.

Večina upravnih enot sprejema rezervacije porok takoj po novem letu. Pri UE, kjer se nameravata poročiti, preverita, če lahko vajin datum rezervirata prej. Na seznamu so z zvezdico* označene UE, ki so potrdile to možnost. V: Katere podatke/dokumente moram imeti s seboj, če želim prijaviti poroko? O: Zaradi indentifikacije morate s sabo imeti dokument s fotografijo (osebna izkaznica, potni list), ostale dokumente pridobi upravna enota po uradni dolžnosti. V: Ali je lahko oče moja poročna priča? O: Priča pri sklepanju zakonske zveze je lahko oseba, ki je poslovno sposobna. Drugih pogojev oziroma omejitev Družinski zakonik ne določa. Ob prijavi navedeta podatke o pričah. Včasih sta morali biti prisotni 2 priči, od 1. 1. 2018 pa je civilna poroka možna tudi brez prič. V: Kaj pa, če se ne želiva poročiti v uradnih prostorih za sklepanje zakonske ali partnerske zveze, kaj morava urediti in kakšen je strošek ? O: Če zaprosita za sklenitev zakonske zveze izven uradnih prostorov ali izven časa za sklepanje zakonske zveze, morata prijavi poleg zahtevanih listin priložiti tudi pisno soglasje za uporabo lokacije za sklenitev zakonske zveze. Vlogo za skle­ nitev zakonske zveze morata vložiti 30 dni pred poroko. V tem primeru krijeta stroške za sklenitev zakonske zveze v znesku 170 €. Povzeto po: https://e-uprava.gov.si/podrocja/druzina-otroci-zakonska-zveza/ zakonska-zveza/sklenitev-zakonske-zveze-v-sloveniji.html

Skeniraj QR kodo Ta koda te popelje na spletno stran Poročne beležnice, ki vama bo olajšala načrtovanje poroke. Kodi sledi tako, da na svojem telefonu odpreš fotoaparat in fotografiraš kodo. Večna mobilnikov že ima integriran čitalec QR kod, ki te bo avomatsko preusmeril na spletno stran.


Upravna enota Ajdovščina* Dvorec Zemono • Lanthierijev dvorec • Dvorana UE Ajdovščina Upravna enota Brežice Golf grad Mokrice • Posavski muzej Brežice • Dvorana UE Brežice Upravna enota Celje Prothasijev dvorec • Vila Higiea • Župnijski urad v Kompolah Upravna enota Cerknica* Grad Snežnik Upravna enota Črnomelj Dvorana UE Črnomelj • Poročna dvorana v Semiču Upravna enota Domžale Dvorana Občine Mengeš • Dvorana v Kulturnem domu Franca Bernika • Grad Tuštanj Upravna enota Dravograd Dvorana UE Dravograd • Cerkev Sv. Vida Upravna enota Gornja Radgona Muzej Špital • Kulturno promocijski center Videm Upravna enota Grosuplje Koščakova hiša • UE Grosuplje Upravna enota Hrastnik Poročna dvorana v Občini Hrastnik Upravna enota Idrija* UE Idrija • Grad Gewerkenegg • Kendov dvorec Upravna enota Izola Palača Besenghi degli Ughi • UE Izola Upravna enota Ilirska Bistrica Dvorana UE Ilirska Bistrica Upravna enota Jesenice Kosova graščina na Jesenicah Upravna enota Kamnik* Poročna dvorana v Občini Kamnik Upravna enota Kočevje* Dvorana Krajevne skupnosti Kočevje • Turistični kompleks Jezero Upravna enota Koper Pretorska palača • Palača Vissich - Nardi Upravna enota Kranj Mestna hiša v Kranju • Grad Hrib v Preddvoru Upravna enota Krško Dvorana v parku Krško • Grad Rajhenburg • Galerija Božidarja Jakca Upravna enota Laško* Grad Tabor Laško • Thermana Laško • Terme Resort Rimske Toplice • Grajsko (občinsko) dvorišče Laško • Poročna dvorana na Krajevnem uradu v Radečah • UE Laško Upravna enota Lenart* Center Slovenskih goric • Dom kulture Benedikt • Kulturni dom Cerkvenjak • Avla občine Sveta Ana • Protokolarno-razstavni center sv. Martina • Kulturni dom Jurovski Dol Upravna enota Lendava* Upravna enota Litija UE Litija • Grad Bogenšperk Upravna enota Ljubljana Prostori izpostave Bežigrad Upravna enota Ljutomer Poročna dvorana Ljutomer • Poročna dvorana Razkrižje • Poročna dvorana Veržej Upravna enota Logatec Poročna dvorana v Upravnem centru Logatec Upravna enota Maribor* Dvorana v stavbi Rotovža • Grad v Račah • Dvorana Občine Starše • Dvorana Občine Duplek • Prostor UE Maribor Upravna enota Metlika* Poročna dvorana v Metliškem gradu Upravna enota Mozirje* Grad Vrbovec • Dvorana Občine Ljubno • Dvorana Občine Luče • Dvorana v Upravnem centru Mozirje Upravna enota Nova Gorica* UE Nova Gorica • Grad Kromberk • Grad Dobrovo • Vila Vipolže

Upravna enota Murska Sobota* Grad Murska Sobota • Grad Beltinci • Spominski dom Števana Küzmiča • Bathyanijev dvorec • Poročna dvorana Občine Cankova • Poročna dvorana Kulturnega doma v Svetem Juriju • Poročna dvorana Občine Kuzma • Grad na Goričkem • Poročna dvorana Kulturnega doma v Stanjevcih • Poročna dvorana Občine Šalovci • Poročna dvorana Krajevne skupnosti Prosenjakovci Upravna enota Novo mesto* Poročna dvorana na sedežu Upravne enoto Novo mesto Upravna enota Ormož* Poročna dvorana v gradu Ormož Upravna enota Pesnica Večnamenski kulturno-turistično-podjetniški center Pesnica • Občina Šentilj • Poročna dvorana v Zgornji Velki • UE Pesnica Upravna enota Piran Občina Piran • UE Piran Upravna enota Postojna Upravna enota Ptuj Poročna dvorana v zgradbi Mestne občine Ptuj Upravna enota Radlje ob Dravi Dvorec Mahrenberg • Dvorana v prostorih na Glavnem trgu • Dvorana v prostorih gasilskega doma • Kulturni dom Vuzenica • Poročna dvorana v občinski stavbi Upravna enota Radovljica* Šivčeva hiša • Občina Bled Upravna enota Ravne na Koroškem* Grad Ravne • Občina Prevalje • Narodni dom Mežica • Občina Črna na Koroškem Upravna enota Ribnica* Dvorana UE Ribnica Upravna enota Ruše* UE Ruše • Krajevni urad Selnica ob Dravi • Dom kulture v Rušah • Krajevni urad Lovrenc na Pohorju Upravna enota Sevnica Poročna dvorana na Sevniškem gradu Upravna enota Sežana Poročna dvorana v Lipici • Grad Štanjel ali Ferrarijev vrt • UE Sežana Upravna enota Slovenj Gradec Grad Rotenturn • Poročna dvorana PC Lopan Mislinja Upravna enota Slovenska Bistrica Grad Slovenska Bistrica • Grad Štatenberg • UE Slovenska Bistrica • Graščina Oplotnica Upravna enota Slovenske Konjice* Poročna dvorana v zgradbi Občine Slovenske Konjice Upravna enota Šentjur pri Celju Poročna dvorana je v Ipavčevi hiši Upravna enota Škofja Loka Škofjeloški grad • Občina Škofja Loka Upravna enota Šmarje pri Jelšah* UE Šmarje pri Jelšah • Dvorana v Rogatcu • Grad Strmol • Kulturni center Rogaška Slatina • Poročna dvorana v Bistrici ob Sotli • Grad Podsreda Upravna enota Tolmin Tolminski muzej • Dom Andreja Manfreda • Trdnjava Kluže na Bovškem • Stergulčeva hiša Upravna enota Trbovlje* Poročna dvorana v Lovskem dvorcu Upravna enota Trebnje Poročna dvorana v Galeriji likovnih samorastnikov Upravna enota Tržič* Poročna dvorana v zgradbi občine Tržič Upravna enota Velenje Glasbena šola Velenje • Vila Mayer Upravna enota Vrhnika Grad Bistra • Mala dvorana Cankarjevega doma na Vrhniki • UE Vrhnika Upravna enota Zagorje ob Savi* Weinbergerjeva hiša • Valvasorjeva kapela na Izlakah • Poročna dvorana na Vidrgi Upravna enota Žalec UE Žalec • Avla Doma II. slovenskega tabora Žalec • Grad Komenda na Polzeli • Salon v Schwenterjevi hiši na Vranskem

7


Kaj je buticna poroka? Butična poroka je prava izbira, če si želita poroke z manjšim številom svatov. Le vidva in vajini najbližji. Poroka je lep, romantičen običaj, je zaobljuba, da si bosta ostala zvesta v sreči in nesreči, v bolezni in zdravju, da se bosta ljubila in spoštovala vse dni svojega življenja.

Doppler Za poroke do 50 svatov. Zgornja Kungota info@doppler.si www.doppler.si

Majhne poroke so lahko nekaj najlepšega. Posvetita se lahko prav vsakemu detajlu in na ta dan, se lahko osredotočita samo na vaju. Butične poroke dopuščajo veliko več možnosti za nepozabna in ekskluzivna doživetja. Za vaju smo poiskali nekaj čudovitih lokacij, ki vama omogočijo sanjsko butično poroko.

Hiša Krasna Na Škaluc

8

Za poroke do 50 svatov. Čudoviti Kras

Za poroke do 150 svatov. Trobni Dol - Laško

info@krasna-hisa.si www.krasna-hisa.si

info@naskaluc.si www.naskaluc.si


Vsa Slovenija

Poroka pod sotorom

Porocni sotor

kot idealna rešitev za poroko kot iz sanj Poročni šotori so idealna rešitev za idilično in svečano poroko na prostem v vseh letnih časih. Odlično se skladajo z vsako izbrano lokacijo, pa naj bo to sredi gozda, ob reki ali v grajskem ambientu. Poleg svatbe lahko v bližini izvedeta tudi civilni obred. Šotori Petre v ta namen nudijo manjše paviljone, ki bodo s svojo obliko ustvarili romantično vzdušje. Velikosti šotorov se določajo glede na število svatov. www.petre.si

Šotori Petre

Prostor vama po želji opremijo z lesenim podom in talno oblogo ter z VIP stenskimi in stropnimi zavesa mi. Prav tako dajo svoj čar banketne mize, prekrite s prti do tal, stoli z VIP prevlekami in pentljami ter slavno­stna svatovska miza. Poskrbijo tudi za oder in plesišče, kjer bosta kot mladoporočenca zaplesala prvi ples. Na voljo imajo še različne možnosti osvetlit­ve, barske mizice, bele sedežne garniture, manjše šotore za catering ... Po vajinih željah izrišejo tudi 3D skico šotora. S šotori Petre bo organizacija vajinega najpomem­bnejšega dne v pravih rokah, saj imajo že več kot 25 let izkušenj in so polni svežih idej. info@petre.si

(03) 703 21 00 9


Bi se porocila na Gorenjskem? Gorenjska pokrajina

Hotel Rozka Na vajin poročni dan mora biti vse enostavno popolno in osupljivo. Hotel Rozka vama nudi popolno gorsko vzdušje, topel ter domač ambient v hotelski restavraciji, ki sprejme do 120 svatov. V poletnih mesecih je na voljo še bolj atraktivna možnost – poroka na terasi ob pogledu na tisoče luči v dolini z romantičnim ambientom in možnostjo do 150 svatov. Preverita Hotel Rozka na Facebooku ali Instagramu: Hotel Rozka (04) 201 29 22 info@hotelrozka.si www.hotelrozka.si 10


11


Poroka v objemu gora Gorenjska pokrajina

“Le malo je takih lokacij, kjer lahko dosežete večjo povezanost med svati.”

12


Sta kdaj razmišljala o zimski poroki? Nas je še posebej očarala lokacija na Krvavcu. Hotel Krvavec v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp je najvišja lokacija za poroko v Sloveniji. Zato je popoln za vajino zimsko pravljico v belem ali za poroko sredi cvetočih pašnikov na svežem zraku. Na Krvavcu se lahko poročita tudi cerkveno, saj vama je na voljo idilična kapelica s čudovitim pogledom na Triglav.

Prihod v stilu, kot ga še nista doživela. Hotel poskrbi za prevoz svatov na prizorišče poroke, vidva pa se lahko za prihod v stilu odločita na več zabavnih načinov: s sedežnico, snežnimi sanmi, pasjo vprego ali pa kar na smučeh.

Zakaj poroka na Krvavcu – TOP 4 stvari 1. Zaradi razgleda in lepot gorskega sveta. 2. Krvavec je pravi kraj za sproščeno poročno vzdu­šje, kjer zabava traja do ranega jutra. Tukaj s svojim rajanjem ne boste motili nikogar. 3. Poročne fotografije bodo res nekaj posebnega. 4. Le malo je takih lokacij, kjer lahko dosežete ve­čjo pove­zanost med svati. Zjutraj boste lahko skupaj zajtrko­vali, obujali spomine na preteklo noč in uživali v čudovitem razgledu.

Osebje Hotela Krvavec se vama bo na vajin dan popolnoma posvetilo. Da bosta lahko brezskrbno uživala, bo vsekakor poskrbljeno za odlično izvedbo do zadnejga detajla. www.rtc-krvavec.si

Krvavec

info@rtc-krvavec.si

(04) 252 59 11 13

Gorenjska pokrajina

Na Krvavcu


Poroka na Gorenjskem Bohinj

Vogel Gorenjska pokrajina

Organizacija poroke

Ponudba: Ker želimo, da je vaš poročni dan kot v pravljici, se z vami pogovorimo o željah in pričakovanjih, potem pa pripravimo ponudbo. 04/ 5729 712 info@vogel.si www.vogel.si Cerklje na Gor.

Pr’ kuzuc Ponudba: Organizacija poroke • Prostor za poroke • V osrčju Gorenjske • Na voljo vse storitve

Špela Ažman Svetina odgovarja: Katere so prednosti, če najameš poročnega organizatorja?

070 760 993 miha.plesnicar@gmail.com www.agencija-emma.com Vopovlje

Skedenj Ponudba: Čarobna poročna lokacija v objemu žitnih polj • Skedenj 1 sprejme do 200 oseb • Skedenj 2 do 70 Vabljeni na posestvo ljubezni. 070 730 540 info@skedenj.si FB: Skedenj

"Poročni organizator ni le eden od soustvarjalcev dogodka, temveč je ključni snovalec dogodka in tkalec poročne zgodbe, ki mora biti ukrojena po meri para. Da pa lahko suvereno vodi in oblikuje celostno vsebino, pa so potrebne dolgoletne izkušnje, strokovna znanja iz vseh področij, ki sestavljajo poročni dogodek, umska prožnost, čustvena inteligenca, osebnostna karizma ... Vrhunski organizator bo nadpomenka celotnemu dogodku, dirigent orkestru vseh strokovnjakov, ki pod njegovim vodenjem zasledujejo skupni cilj in doprinašajo k unikatno­sti doživetja tako za par kot za svate."

Kranj

Hotel Bellevue Ponudba: Čudovita razgledna lokacija • Vse na enem mestu • Civilni in cerkveni obredi • Pogostitev za manjše in večje skupine 04 270 00 00 bellevue@bellevue.si www.bellevue.si

14

Vsa Slovenija

Fantazija - moderna dekoracija z baloni Ponudba: Znani smo predvsem po aranžmajih in dekoraciji z baloni za različne priložnosti • Sledimo aktualnim trendom iz sveta balonske dekoracije 068 687 816 fantazija.dekoracija@gmail.com

FB: Fantazija dekoracija


ali v osrcju Slovenije? Ponudba: Poroke in poročna slavja v Ljubljani do 150 oseb • Živa glasba • All-inclusive poročni meni • Velik parkirni prostor • Dobra hrana 041 843 303 info@via-bona.com www.via-bona.com

FB: Via Bona Poroka

Cvetje na poroki

je običajno rdeča nit. Iz cvetja, ki ga izbereta za svoj poročni šopek, so lahko sestavljene dekoracije na mizah, v cerkvi in na avtomobilu. Ista vrsta cvetja lahko krasi poročna vabila, zahvale ali celo nevestino pričesko. Priporočamo vama, da je izbira cvetja prilagojena letnemu času, saj si s tem zagotovite optimalno kvaliteto in vzdržljivost cvetja. Spodaj preverita, katero cvetje izbrati.

Mengeš

Kmečki turizem Blaž

Domžale

Cvetličarna Slovnik

Ponudba: Domača kulinarika • V objemu čudovite narave • Poroke do 85 oseb • Veliko parkirišče

Ponudba: Poročni šopki • Dekoracija avtomobila • Dekoracija poročne dvorane, cerkve in gostišča • Naprsni šopki

01 723 74 54 ktblaz@siol.net www.blaz.mobi

041 785 918 cvetlicarna.slovnik@gmail.com

FB: Cvetličarna Slovnik Vsa Slovenija

Tortarnica

Vsa Slovenija

Shabby house

Ponudba: Poročne torte • Unikatne sladke dobrote • Sladka pogostitev • Sladki kotiček • Možnost dostave

Ponudba: Poročna dekoracija in izposoja • Vse za popoln vintage decor • Izdelava lesenih tabel • Vintage dodatki za nevesto in svate

041 262 405 tortarnica@hotmail.com FB: Tortarnica

051 218 639 jagodajg@gmail.com www.vintageporoke.si

Pomlad:

Osrednjeslovenska regija

Ljubljana

ViaBona

Poletje:

Jesen:

Zima:

anemona, vetrnica, narcisa, flamingovec, nagelj, marjeti- modra in bela lilija, astra, kamelija, mleček, iris, šmarnica, hijacinta, frezija, ca, lilija, magnolija, potonika, krizantema, kala, amarilis, nerina, tulipan, mačeha, vitulipan, amarilis, gerbera, vrtnica, sončnica, hortenzija, orhideja, vrtnica, resje, jolica, alstromerija, flamingo, gardenija, iris, jasmin, pasijonka, fuksija, bršljan, ostrožnik, sončnica, jesenski vrtnica, lilija, kala, orhideja, mimoza ... mak ... plodovi ... mimoza ... 15


top

ponudnik

Ljubljanski grad

Osrednjeslovenska regija

Prav vsakogar razneži romantična zgodba o tem, kako ste ljubljeno osebo

zasnubili

in se zanjo potrudili … Ideja: Zaroka »Noč nad mestom«

Zaroka na Ljubljanskem gradu Ljubljanski grad je popolno okolje za nepozabno zaroko, pri tem pa vama lahko pomagajo! V njihovi ponudbi najdete številne zamisli, kjer se z upoštevanjem vaših želja potrudijo, da vama bo dogodek za vedno ostal v spominu.

Ko se vrvež v mestu in na Ljubljanskem gradu pomiri ter se večer prevesi v noč, se zaprejo tudi grajska vrata. Samo za vaju jih pustijo priprta, da se lahko povzpneta na vrh Razglednega stolpa in si ogledata, kako Ljubljana tone v noč in se v mestu prižigajo luči. Pripravijo vama košaro s penino, s katero bosta lahko nazdravila skupni prihodnosti.

Ideja: Zaroka z razgledom Po potepu po Ljubljani predlagate, da se z vzpenjačo povzpneta na Ljubljanski grad in si privoščita sladico. Na terasi s prekrasnim pogledom na Ljubljano in okolico vaju bo čakala posebna miza, na njej pa ohlajena penina in košara z dobrotami. Ob penini boste uživali ob slastnih grižljajih, v enem izmed njih pa se bo skrivalo najbolj sladko presenečenje.

Tudi poročno slavje

Od zaroke do poroke: vse na enem mestu Na Ljubljanskem gradu izvajajo civilne in cerkvene obrede. Za civilni obred se lahko odločite v kateri izmed prelepih dvoran ali na prostem. Cerkveni obred poteka v lični kapeli sv. Jurija iz 15. stoletja.

16

Nudijo vam organizacijo poročnega slavja v eni izmed izmed grajskih dvoran. V dogovoru z vami vam celoten dogodek organizirajo, pomagajo tudi pri izbiri pogostitve in zabavnega programa ter aranžiranju prostora.

Certifikat LGBT prijazno Ljubljanski grad – prejemnik certifikata LGBT prijazno – je tudi lokacija za sklenitev partnerske zveze.

Najlepša lokacija v zavetju mogočnih zidov Ljubljanski grad je že desetletja med najbolj priljubljenimi lokacijami za sklepanje zakonskih zvez. Ljubljanski grad kot na dlani ponuja vse na enem mestu.


top

ponudnik

Od zaroke do poroke NA

LJ UB LJANS K EM

GRADU

ZAROKA

POROKA

SLAVJE

Ljubljanski grad ponuja številne skrite in

Na kroni glavnega mesta, v zavetju mogočnih zidov in objemu narave, je poročni dan resnično doživetje.

Naj bo poročno slavje v grajskem duhu – v prostorih, kjer si preteklost podaja roko s prihodnostjo.

romantične kotičke.

SPOROČITA NAM VAJINE ŽELJE

jasmina.pinoza@ljubljanskigrad.si | 01 306 42 39 www.ljubljanskigrad.si


Poroka na Primorskem Primorska & vsa Slovenija

2b for you weddings prisluhnejo vajinim željam in uresničijo vajine sanje! Poskrbijo za celotno ali delno organizacijo poroke. Organizirajo sanjski civilni obred v najlepših kotičkih ob morju in okrasijo poročno loka– cijo. Prevzamejo odgovornost za vajin poročni dan in vama tako prihranijo čas, denar in nepotrebne skrbi.

2b for you weddings lahko spremljate na Facebooku in Instagramu: 2b for you weddings 040 731 191 (Barbara K.) 041 568 238 (Barbara P.) info@2bforyou.com www.2bforyou.com

18


19


Sanjska poroka na Krasu GoriĹĄka, Kras

20


Idilična lokacija “Hiše posebne sorte” za najlepšo poroko na Krasu Na stičišču Krasa in Vipavske doline, v neposredni bližini znamenitega Štanjela, se na zahodni strani Gornje Branice skriva idilična vasica Kodreti. Tipi­ čna primorska vasica ponuja pravo mero tistega, po čemer hrepeni sodobni človek; s svojo neoporeč-­ no­stjo, pristnostjo ter domačnostjo lahko očara vsakega, ki se vozi tod mimo.

Civilni in cerkveni poročni obred – vse na enem mestu Poročni obred se izvaja na prostem pred matičarjem, poskrbijo pa tudi za cerkveni obred na njihovi lokaciji ali v bližnji slikoviti cerkvici. Poročna večerja je pripravljena iz vrhunskih lokalnih dobrot in kulinaričnih specialitet, ki jih ponuja Kras. Za vas in vaše odda­l­ jene goste bo poročno slavje brezskrbno, saj imajo na voljo prenočišča za do 25 oseb. Obiščita “Hišo posebne sorte” na Krasu in si oglejta ta kraški biser.

Kaj nam je najbolj všeč? Najbolj seveda to, da ponujajo vse na enem mestu. Takšna poroka je po našem mnenju najbolj sproščena. Prav tako raznolikost ponudbe: odločita se lahko za poroko na prostem ali v notranjosti, kjer imajo prečudovito, res prečudovito dvorano iz zidanega kamna. Zagotovo vama ni treba skrbeti za vreme­n­ske razmere, saj imajo veliko možnosti za plan B. Nas je lokacija navdušila. sorta.si

Hiša posebne sorte

info@sorta.si

(05) 769 00 00 21

Primorska pokrajina

Hisa posebne sorte


COOL POROKA Z

Organizacija: Zaobljuba Fotografa: Jana & Simon oblikovanje Lokacija: Gredič Video: Friends Production Poročni prstani: Zlatarna Sterle Tiskovine: Poročna beležnica Ženska obleka: Sanjska obleka Moška obleka: Morro Sartoriale Cvetje: Cvetličarna na ovinku Pričeska: Katja Mahne in Lasuljarna Ličenje: Indira Ekić DJ: DJ DarMar Penina in vina: Medot Torta: Irena Erminio Rovanšek Pite: Pie Shop Animacija za otroke: Varuška Živa

22


Primorska pokrajina

Kako dolgo sta načrtovala vajin dan in kje sta se poročila? Teja & Jani: “Slabega pol leta. Načrtovanje sva prepustila najini organizatorki Tjaši iz Zaobljube, ki je zares poskrbela za naravnost čaroben dan in celotno izkušnjo. Načrtovanje z njo je bilo tako sproščeno in lepo, da bi vse skupaj že samo zaradi druženja z njo vsekakor ponovila. Poročila pa sva se sredi Goriških brd na Grediču. Lokacija je res pravljična.”

Nam lahko zaupata več podrobnosti vajinega poročnega dne? Teja: “Boljše ekipe si ne bi mogla zamisliti. Z vsemi smo se zelo lepo povezali in mislim, da so naju vsi že kar dobro poznali, tako da sva se res z lahkoto prepustila. Začelo se je z vabili, ki jih je za naju ustvarila Ana iz Poročne beležnice. Res je upoštevala najine želje in lepših tiskovin si ne bi mogla predstavljati.

Potem je bila tukaj Zlatarna Sterle, kjer sva dobila najlepša prstana. Svojo sanjsko obleko sem si izposodila v Sanjski obleki, Janiju pa so v Morro Sartoriale naredili božansko obleko po meri in res so popolnoma zadeli njegov stil. Ko sem se z očetom sprehodila proti njemu na svojo najljubšo pesem Sleeping at last, ki jo je zapela pevka Flora Ema, se mi je zdelo, kot da sanjam. K temu je vsekakor prispeval cvetlični aranžma iz Cvetličarne na ovinku. Indira Ekić je poskrbela za moj videz in za videz družic, za pričesko pa Katja Mahne. Za najboljše pite je poskrbela Maja iz Pie shopa, Irena Rovanšek pa za čudovite torte in sladke dobrote. Prečudovite fotografije sta posnela Jana Šnuderl s partnerjem Simonom, Friends Production pa so posneli vrhunski vi­deo. Omenim naj še DJ-ja DarMarja, Varuško Živo in seveda celotno ekipo Grediča, ki je poskrbela za vrhunsko postrežbo. Hrana je bila nadvse okusna in vinska spremljava Medot je vsekakor zaokrožila prijetno večerjo. 23


Poroka na Primorskem Miren

Izletniška domačija in catering Mirko Primorska pokrajina

Ponudba: Bogata ponudba tradicionalnih kraških specialitet • Catering • Sestavine lokalnega izvora • Do 80 oseb • Druženje ob tradicionalni hrani

Ponudba: Locirana ob razglednem stolpu Cerje • Hišne specialitete • Do 76 oseb na letnem vrtu • Najlepši sončni zahodi

040 220 409 domacija.mirko@gmail.com www.mirenkras.si/kuhinja

040 352 986 info.cerje@gmail.com www.mirenkras.si/kuhinja Portorož

Cerkno

Kmetija Na Lanišah

Sečoveljske soline Ponudba: Poroka v Sečoveljskih solinah ali v Thalasso SPA Lepa Vida • Organizacija poroke • Organizacija cateringa

Ponudba: Poroka v objemu neokrnjene narave • Poročni obred • Slavje pod kozolcem • Možnost nočitve

(05) 6721 360 lepavida@soline.si www.thalasso-lepavida.si • www.kpss.si

031 403 762 info@nalanisah.com www.nalanisah.com Šmarje

Santomas

Vsa Slovenija

Torte - Jagode in dinozavri

Ponudba: Celotna organizacija poroke • Civilni in cerkveni obred • Poroka do 120 svatov • Poroka na prostem ali v vinski kleti • Čudovit razgled • Vrhunska vina

Ponudba: Poročne torte • Otroške torte in torte za ostale priložnosti • Možnost dostave

040 457 451 info@santomas.si www.santomas.si

041 377 522 info@jagode-dinozavri.si www.jagode-dinozavri.si

Aurélie Weddings & Events Ponudba: Butična organizacija porok in dogodkov • Stiliranje in poročna floristika • Unikaten dekor 030 405 043 (Tina) weddings.aurelie@gmail.com www.aurelieweddings.com

24

Miren

Okrepčevalnica Cerje

Kaj pomeni buticna organizacija poroke?

Butična organizacija pomeni kreiranje poroke, ki je do potankosti ustvarjena po željah para in resnično odraža njuni osebnosti in ljubezen. Posvetimo se detajlom, iščemo ponudnike in storitve, ki so paru karseda pisani na kožo – tako ustvarimo resnično neponovljiv dan.


ali Notranjskem? Vrhnika

Gostilna Bistra

top

ponudnik

Ponudba: Večje poroke do 120 oseb • Prenočišča • Veliko parkirišče • Pomoč pri organizaciji poroke • Catering

Ponudba: Civilna poroka • Poroka na prostem • Piknik hišica • Hotel • Pomoč pri organizaciji poroke

041 675 199 janez@b-bajc.si www.b-bajc.si

051 629 562 stefan@b-bistra.si www.b-bistra.si Prem

Grad Prem

Bistra

Notranjska pokrajina

Gostilna Bajc

Stari trg pri Ložu

Grad Snežnik

Ponudba: Poročni obred na grajskem dvorišču ali v gradu. Čudovit ambient z lepim razgledom.

Ponudba: Romantični grad v čudoviti naravi • Poročna soba sprejme do 70 oseb • V primeru večjega števila gostov je obred mogoč tudi v parku ob gradu

040 31 37 37 info@tic-ilbistrica.si www.gradprem.si

(01) 705 78 14 grad.sneznik@nms.si www.nms.si Postojna

Cvetličarna Bouquet

Vsa Slovenija

Poročna beležnica

Ponudba: Popolna cvetlična dekoracija poroke • Poročni šopki • Aranžmaji • Naprsni šopki • Ostala floristika

Ponudba: Poročni planer za pomoč pri načrtovanju poroke • Poročna vabila • Ostale poročne tiskovine • Luštni produkti za poroko

051 680 939 info@bouquet.si www.bouquet.si

040 842 712 ana@porocnabeleznica.com www.porocnabeleznica.com

Kaj pomeni elopement poroka?

Trend elopement porok se iz tujine počasi širi k nam. Ta izraz pomeni skrivno poroko na neznanem kraju. Elopement poroka je lahko poroka na hitro in brez premisleka, kot tudi skrbno načrtovan intimni dogodek para, ki se želi poročiti na samem oz. v krogu najbližjih.

Vikend poroka

Vedno več se nam obeta t. i. vikend porok, ko se ženin in nevesta s svojimi svati družita že v petek (večerja za ožje družinske člane in prijatelje) in še v nedeljo (pozni zajtrk), medtem ko v soboto izrečeta »da«. Zato bodo lokacije, ki ponujajo vse to na enem mestu, še posebej priljubljene. 25


Prlekija Prlekija in širša okolica

Na poroki je hrana ena od naj­ pomembnejših stvari. Obsežna izbira slastnih dobrot pa prav tako. Kmetija Vargazon pripravi catering od A do Ž z doma pridelanimi izdelki. Slano, sladko, sadno. Vse po vajinih željah. Uigrana ekipa vse pripravi, postreže in pospravi, na voljo imajo tudi svoj inventar. 031 228 291 vargazon@gmail.com FB: Kmetija Vargazon

Kmetija Vargazon

26


in Prekmurje Tišina

Ponudba: Poročna slavja do 140 oseb • Odlična hrana • Živa glasba • Velik parkirni prostor • Letna terasa

Ponudba: Lokacija s čudovitim razgledom • Sprejmemo 80 - 100 svatov • Vrhunsko domače vino • Okusna domača kulinarika • Prenočišča

031 598 767 sreckolainscek@gmail.com FB: Gostilna Verban

(02) 719 45 04 info@brenholc.com www.brenholc.com Moravske Toplice

Panonska vas

Mačkovci

Domačija Marof

Ponudba: Dvorana za poroke do 150 ljudi • Možen obred na zelenici ali na otočku • Možen zakup celotne Panonske vasi in vseh hišk za ves vikend

Ponudba: Poroka med vinogradi do 60 oseb • Možnost poročnega obreda pod staro lipo • Lokalna kulinarika • Vinska klet Marof

031 758 000 info@panonskavas.si www.panonskavas.si

041 303 181 info@komunika.si www.marof.eu Murska Sobota

Dvorec Rakičan

Kuzma & Murska Sobota

Cvetličarna Andreja

Ponudba: Civilni obred v grajskem parku ali v eni od grajskih dvoran • Poročno slavje na prostem ali v dvorani • Možnost prevoza s kočijo

Ponudba: Cvetlična dekoracija poroke • Poročni šopki • Aranžmaji • Naprsni šopki • Okrasitev avtomobilov • Ostala floristika

051 482 484 (Aleša) alesa@ris-dr.si www.ris-dr.si

041 340 379 andreja.krizman@siol.net FB: Cvetličarna Andreja Vsa Slovenija

AK events

Jeruzalem

Brenholc Jeruzalem Prekmurska pokrajina

Gostilna Verban

Vsa Slovenija

Luella events

Ponudba: Stiliranje in poročna floristika • Organizacija poroke • Najem poročne dekoracije • Koordinacija poroke • Poročne tiskovine

Ponudba: Organizacija poroke • Popolna dekoracija poroke • Elopement poroke • Organizacija dogodkov • Organizacija poroke v tujini

041 861 140 akinfo.events@gmail.com IG: _AKevents

041 326 440 (Romana) luella.events@gmail.com IG: Luella events

27


Koroski gin za popestritev poroke Koroška & vsa Slovenija

Gin kotiček je odlična ideja za popestritev poroke in za razvajanje vajinih svatov. Ker je gin tonik definitivno ena bolj priljubljenih pijač, lahko z lepim kotičkom dodata piko na i vajini poroki, za izvrsten gin, tonik in dodatke začimb pa poskrbimo mi. Odločita se lahko za različne pakete ali pa kar najameta naš bar z barmanom, ki bo za vajine goste pripravil popoln koktajl.

GIN kotiček z AP ginom Anže in Lucija sta mlad slovenski par, ki izdelujeta AP gin. Vesela bosta vašega povpraševanja, najdete ju na Instagramu: AP_GIN_ 040 707 888 (Anže) 031 773 078 (Lucija) info.apgin@gmail.com

28


Poroka pri Marinu Koroška pokrajina

sladki koticek

Pripravijo vama sladki kotiček z najokusnejšimi dobrotami: princeske, šamrole, mini muffini, kločevi nudlni, cake popsi, čokola­dna fontana s sadjem ...

darilca za svate

V ponudbi imajo odlične domače ideje za darila svatom. Svatom lahko podarite tinkture oz. ljubezenske zvarke s personalizi­rano nalepko po željah.

Čudovita lokacija v osrčju Šentanela Vaš dan ne bo le čudovit spomin, temveč tudi doživetje S sodobnim pristopom v rustikalnem stilu ter spoštovanjem tradicije poskrbijo, da bo vaš dan ne le čudovit spomin, temveč doživetje, ki bo ostalo del vas in vaših najdražjih za vse življe­nje. Za vse, ki se v enem dnevu še ne boste naužili vseh lepot v tem slikovitem okolju, ponujajo pri Marinu tudi prenočišča.

Gostišče in turizem Marin-Miler z družinsko tradicijo od leta 1896, nudi prostor za pravljično poroko, ki jo tudi izvedejo v celoti. V neposre­ dni bližini se nahaja cerkvica, civilni obred pa vam pripravijo na vrtu. V njihovi dvorani lahko sprej­mejo kar do 200 gostov. Pogostijo pa vas s slastnimi domačimi dobrotami.

Kmetija deluje v sožitju z gostiščem, kjer vam ponudijo tudi domače izdelke in darilca za goste

Lepota

rustikalnega

Prostor za civilni obred Civilne obrede lahko izvedejo na vrtu s pravim rustikalnim pridihom. Zakaj ne bi svatov pose­dla kar na kocke sena?

www.marin-miler.si

Šentanel – slikovita vasica v osrčju Koroške s cerkvico v neposredni bližini gostiča Marin-Miler

Marin Miler

Pogostitev z domačimi koroškimi dobrotami Poskrbljeno bo za pogostitev skozi cel dan. Ob prihodu svatov, po obredih in nato še z izvrstno večerjo. Zagotovoljen bo "žur do jutanjih ur".

marin@koroska.net

041 654 886 29


Poroka v mestu ali naravi Koroška pokrajina

NamaNova. Čudovita terasa s pogledom na Slovenj Gradec. Razgled je zagotovo eden izmed večjih­ plusov pri izbiri lokacije za poroko. In zelo lep razgled ponuja NamaNova v najbolj slikovitem mestecu Koroške – Slovenj Gradcu. Na terasi vama pripra­vijo čudovit civilni obred. V bližini pa je tudi cerkvica. Ne samo da je prostor čudovita izbira za poroko, pri­meren je tudi za večje poroke. Ekipa Ženim.se, ki skrbi za organizacijo celotnih porok kjerkoli na Koroškem, se bo popolnoma posvetila uresničevanju vajinih želja.

Hotel Radlje

www.zenim.se 30

Ženim.se

info@zenim.se


Zenim. se Koroška pokrajina

Vodni park Radlje Poroka v naravi Pod zvezdnatim nebom Koroška je pravi biser naj– lepših skritih kotočkov narave. Eden teh se skriva v Radljah. Vodni park, ki je prava tu­ristična atrakcija, nudi tudi zase­bnost poročnega slavja. Poroka pod šotorom vama ponuja naj­ več svobode pri dekoraciji, civilni obred, ki ga za vaju lahko pripravijo na pomolu, pa bo že sam po sebi nav­ dušil tako vaju kot svate.

Ženim.se

Foto: Fotofabrik

Gold pub Radlje

040 990 196 (Mateja)

040 385 303 (Marija)

041 674 745 (Albert) 31


Stajerska pokrajina Štajerska & vsa Slovenija

Oldie kombi bar je nova pridobitev Kreative catareinga in je v popolni pripravljenosti, da popestri vaš dogodek in očara goste. Strežba cocktailov, hladen in topel fingerfood, slastni BBQ burgerčki, slani makróni, rebrca, natrgana svinjina, sadni in sladki kotički ... Resnično kreativna izvedba cateringa, popolna ekipa pa vse skupaj pripravi in postreže.

Oldie kombi bar Kreativa catering Preverita več na Facebooku ali Instagramu: Kreativa / Catering & Cocktails 041 871 128 (Žan) zan.oder@gmail.com www. agencija-kreativa.si

32


Lavender Hill eco resort Poroka v naravi. V zavetju mogoÄ?nega Skednja.

www.lavenderhill.si

info@lavenderhill.si

031 855 595


top

www.porocnabeleznica.com

ponudnik

Poročna beležnica

ZAKAJ JE TOP PONUDNIK DOBRA IZBIRA ZA VAJIN POROČNI DAN? Za vaju smo na podlagi mnenj mlado­poročencev izbrali TOP slovenske poročne ponudnike. Vsem ponudnikom največ pomeni ravno dobro mnenje, ker je najbolj relavantno in pristno. Vsekakor se vsi poročni ponudniki trudijo zadovoljiti vajine želje, kajti poroka je edinstven dan.

Porocnabeleznica Čudovite tiskovine, ki sem jih pripravila za Tejo in Janija #coolporoka ...(more) coolfotr Vse je bilo čudovito in še enkrat hvala iz srca. Res si naju slišala in naredila vse vrhunsko. katra_ Ful izvirno in drugače! Bravo Ana Blazkaa Ana, miljonkrat hvala, da si tudi nama izpolnila vse želje, vabila so neeeveeerjeetna! Toliko pohval sva dobila na akvarel, izdelavo, noro res! Seveda je navdušenje, ker so vabila za poroko, ampak takega odziva si pa nisva predstavljala.

www.ljubljanskigrad.si Ljubljanski grad

Ljubljanski grad Od #zarokedoporoke na kroni glavnega mesta, v zavetju mogočnih zidov in...(more) rok_ Že od začetka najinega razmerja sem vedel, da bom Jasmino na Ljubljanskem gradu nekega dne zaprosil za roko. Zakaj? Ker je to njen najljubši del mesta. Moram priznati tudi sam, da skriva nekaj pravljičnega in posebnega. _ jasmina_ Kje bo potekal civilni del najine poroke, nisva prav dolgo razmišljala. Strinjala sva se, da bo Bela dvorana na Ljubljanskem gradu popolna za izvedbo dogodka. Pridih grajskih zidov in eleganca Bele dvorane ustvarjajo popolno pravljično vzdušje za vsako nevesto, ki se bo na svoj poročni dan počutila kot iz pravljice. Spomini na zaroko na Razglednem stolpu in poroko v Beli dvorani nama vedno znova narišejo nasmeh na obraz ter obudijo nešteto prelepih občutkov, ki so bili enkratni. :)


FB: Vokalni Kvintet Aeternum Vokalni Kvintet Aeternum

Vokalni Kvintet Aeternum Danes smo navdušili Brigito in Davida na civilnem obredu z njuno najljubšo skladbo #petjenaporoki ...(more) brigita_ Dragi pevci, vaše melodije še vedno odzvanjajo v najinih mislih. Bili ste čudoviti, prečudoviti. Želiva vam še naprej tako dobro petje in ustvarjanje. Brigita & David

www.whitecouture.si Poročni Salon White Couture

PorocniSalonWhiteCouture Nove kolekcije oblek že pri nas. Obiščite @porocnisalonwhitecouture in izberite svojo nepozabno poročno obleko...(more) SasaLenic_ Obiskala sem kar nekaj salonov, vendar nikjer niso bili tako prijazni in strokovni, kot tukaj. Imajo odlicne sivilje in z njihovo pomocjo je bila moja obleka se lepsa kot sem si predstavljala. Na dan poroke so bili vsi svatje zares osupli. Priporocam vsem, ki iscete obleko da se oglasite pri njih.

www.ranc-burger.com www.porocnepravljice.com

Hotel Burger Veniše

www.goranivkovic.com Goran Ivkovic Photography

GoranIvkovicPhotography Skupaj #zavedno Lidija_ Ko sva iskala fotografa so naju Goranove fotografije najbolj prepričale. Zakaj? Ker ujame v objektiv vsa čustva in medsebojno ljubezen. Pred samo poroko sva imela predporočno fotografiranje, takrat smo se v živo spoznali. V hipu smo se ujeli in dve uri sta minili v trenutku. Bila sva sproščena in z Goranovo pomočjo so bile slike vrhunske. Vedela sem, da bodo najine slike s poroke svetovne. Moževa poročna priča je bil nad Goranom navdušen: “Kje sta dobila tega fotografa? Ta tip obvlada, poglejte mojo hišo kako lepo pride do izraza, še ta grda roža je prekrasna!”, je izjavil. Ta dan je bil popoln tudi zarad Gorana, ker je ovekovečil lepoto poroke, lepoto nas vseh. Zato Goran, hvala ti iz srca, polepšal si nama dan in vsekakor pustil lep spomin ter pečat na prav poseben dan.

www.b-bistra.si Gostilna Bistra

Porocne_pravljice

Hotel Burger Veniše Čudovita rustikalna poroka na našem ranču #vintagewedding ...(more) Porocne_pravljice Naša nevesta v poročni obleki narejeni posebej zanjo. Kaj ni prečudovita??? Iz dveh različnih oblek smo ustvarili eno popolno. Ker vas želimo vedno osrečit #popolnanevesta ...(more) mateja_ Enostavno super izkušnja. Veronika je čudovita, topla oseba, ki je tudi takoj vedela katero oziroma kakšno obleko iščem. Obleke so pa enostavno čudovite, salon prekrasen, energija fenomenalna. Veronika hvala za super preživet čas v tvojem salonu :) Top :)

Nina_ Pravljična lokacija, prijazno osebje, še posebej Nataša, ki nama je pomagala na vsakem koraku. Hrana je bila odlična, prav tako postrežba in lahko sva uživala v vsaki minuti najinega dne. Resnično sem vesela, da sva se z Janom odločila za to lokacijo. Še posebej odlična atrakcija je bil najin prihod na ranč s kočijo. Hvala še enkrat za vse.

Gostilna Bistra Mi smo že pripravljeni na poroko. #sanjskaporocnalokacija ...(more) helenca_ Hvala za vse. Postrežba, sobe, prostor, hrana in pijača vse je bilo na visokem nivoju. Same pohvale so padale od vseh udeleženih in seveda tudi pohvale od naju. Zaradi vas smo se imeli vsi nepozabno. Helena & Jan


Poroka na Stajerskem Nazarje

Hotel Burger Veniše

top

ponudnik

Štajerska pokrajina

Ponudba: Poroka pod šotorom • Prevoz zaročencev s kočijo na ranč • Civilna poroka na prostem • Cerkev v bližini • Pogostitev za večje skupine

Ponudba: Poroka, obdana z zelenjem, gozdovi, vinogradi in urejenim golf igriščem • Odlična kulinarika • Civilni obred na prostem • Zabava na prostem

041 710 545 info@ranc-burger.com www.ranc-burger.com/poroke

03) 818 24 80 info@amon.si www.amon.si Spodnji Ivanjci

Grajski kompleks Negova

Kidričevo

Restavracija Pan

Ponudba: Edinstveni ambient • Prava mera zasebnosti za poroke in poročna slavja • Cerkev v neposredni bližini

Ponudba: Večje poroke, tudi do 250 oseb • Poročni meni, sestavljen po želji • Odlična multimedijska oprema • Pomoč pri organizaciji • Catering

040 629 118 info@gradnegova.si www.gradnegova.si

041 808 449 vlado.pignar@talum.si www.pan-restavracija.si Šentjur

Zreče

Cvetličarna Vrtnica - Zreče

Rajski otok Ponudba: Lokacija v prečudoviti naravi • Civilni obred na prostem na Rajskem otoku • Pogostitev za manjše in večje skupine • Okusni poročni meniji

Ponudba: Popolna cvetlična dekoracija poroke • Šopki • Okrasitev prireditev • Ostala floristika

031 345 195 (Kristina) info@rajskiotok.si www.rajskiotok.si

031 542 281 (Urška) urska.polhek@gmail.com FB: Cvetličarna Vrtnica Vsa Slovenija

Krušičarna Ponudba: • Torte • Sladki kotiček • Dostava 040 376 514 (Nika) krusicarna@gmail.com www.krusicarna.com

36

Olimje

Amon

Vsa Slovenija

Divin Plan Ponudba: Organiziranje dogodkov • Najem poročne dekoracije • Izposoja poročne obleke Giovanna Alessandro 031 438 683 (Nives) organiziranje.divinplan@gmail.com

FB / IG: Divin PLAN


Dolenjska pokrajina

Poroka na Dolenjskem

Irena je zelo prijetna gospa, ki svoje delo resnično opravlja z dušo in srcem. Cvetlične dekoracije so dih jemajoče in lahko sta brez vsake skrbi, da bo s svojo ekipo delo opravila z odliko. Nas so njena energija in fotografije navdušile. Pripravi vama lahko vse cvetlične dekoracije, poročne in naprsne šopke, dekoracije avtomobila ... Veliko dekorativnih materialov je na voljo tudi za izposojo.

Cvetličarna Irena

Na Facebooku ali Instagramu preverite še več cvetličnih dekoracij: Cvetličarna Irena 031 386 429 omerzelirena@gmail.com

37


Dolenjska pokrajina Novo mesto

Tržišče

Vinski dvor Deu - Mokronog

Rudolfov splav

Ponudba: Enkraten ambient • Civilni obred na prostem • Hišne specialitete • Velika dvorana za poroke do 120 oseb • Vrhunska avtohtona vina

030 711 999

040 368 359 info@deu-mokronog.si www.deu-mokronog.si

tjasa.stankovic@kompas-nm.si

www.kompas-nm.si Semič

Novo Mesto

Gurmanček – pogostitve in catering

Gostilna Pezdirc Ponudba: Prostor za manjše in večje poroke • Poročna torta • Okusna domača kulinarika • Poročni meni prilagodimo vašim željam

Ponudba: Pogostitev in catering za večje in manjše skupine • Poročne torte in slaščice • Catering na željeni lokaciji • Prilagodimo se vašim željam

040 804 497 info@gostilnapezdirc.si www.gostilnapezdirc.si

041 661 812 gurmancek.catering@gmail.com

FB: Gurmanček Krško

Novo Mesto

Tri lučke

Cvetličarna Arkade

Ponudba: Čudovit ambient za poročno slavje do 120 oseb • Poroka na prostem z razgledom • Okusna kulinarika • Pomoč pri organizaciji poroke

Tiskovine: Poročna beležnica

Dolenjska pokrajina

Ponudba: Civilni obred med plovbo po okljuku reke Krke • Sprejem in pogostitev na splavu • Poseben program in animacija

(07) 620 58 06 info@trilucke.si www.trilucke.si

Ponudba: Poročni šopki • Aranžmaji • Namizne dekoracije • Dekoracija avtomobila • Dekoracija poročne dvorane, cerkve in gostišča 041 463 166 cvet.arkade.info@gmail.com FB: Cvetličarna Arkade

Novo mesto

Maja Judež Makeup artist Ponudba: Poročno ličenje • Ličenje tudi na domu • Svetovanje glede videza • Priložnostno ličenje tudi za ostale goste poroke 051 696 599 hello@youma.si www.youma.si

38

En teden pred poroko:

• oblikovanje obrvi, • nega rok in nohtov, • intenzivna nega obraza - piling, vlažilna maska, • nega stopal in depilacija, • barvanje in striženje las. Vir: Poročna beležnica, www.porocnabeleznica.com


#1

Pinterest inspiracija

MOROCCAN

TOP TRIJE STILI POROČNE DEKORACIJE, KI VZAMEJO DIH! Preverite več na našem blogu! www.porocnabeleznica.com/blog

#2

NEW GREENERY

#3

TROPICAL

39


Inspiracija: porocne obleke

Memento

Memento

Memento

Memento

USB Event Pl

anning

Memento

USB Event Planning

Poročni salon Poročne Pravljice

top

ponudnik

izbrati vam Urška pomaga V galeriji Memento leko, prav tako vam lahko najlepšo poročno ob aciji poroke – pomaga pri organiz nning. USB event pla ija.si info@mementogaler w. usbevents.si ww .si • ija www.mementogaler Poročni salon WhiteCouture

Ponudba: Poročne obleke za izposojo in nakup • Poročni čevlji in nakit • Ustvarjamo tudi cvetlične dekoracije za vajin dan

Ponudba: Poročne obleke • Poročni čevlji • Poročni dodatki • Strokovno in prijazno svetovanje pri izbiri poročne obleke

041 797 146 veronikaekart@gmail.com www.porocnepravljice.com

051 669 944 salon@whitecouture.si www.whitecouture.si

Poročni salon Hollywood

Bela grofica

Ponudba: Poročne obleke • Poročni čevlji in nakit • Moške poročne obleke • Večerne in birmanske obleke

Ponudba: Izposoja in prodaja: • poročnih oblek • poročnih čevljev • poročnih dodatkov

041 955 999 poroke.hollywood@siol.net www.romanca.si

031 852 347 belagrofica@gmail.com www.belagrofica.si

40

top

ponudnik

Bela Grofica


Popoln makeup Jerneja, se nam predstavite in poveste kakšne storitve nudite v OTIUM Lepotnem studiu? Sem Jerneja Jeromel, certificirana umetnica ličenja in lastnica OTIUM Lepotnega studia v Slovenj Gradcu. V studiu poleg ličenja po klasični metodi, torej s čopiči, nudim tudi ličenje z airbrush tehniko. Prav tako pa se stranke lahko naročijo na urejanje obrvi, trepalnic in odstranje­ vanje dlačic. Vse storitve so namenjene tako ženskam kot moškim.

Ali ličite tudi na domu? Tej prošnji z veseljem ustrežem, saj lahko tako nevesti, ženinu, pričam in družicam prihranim čas in pot, sploh, če nismo iz istega kraja. Velikokrat se neveste za ličenje na domu odločijo tudi zato, da lahko uredimo še zadnje podrobnosti, ko že oblečejo poročno obleko. Torej, zakrijemo rdečico, razna znamenja, tudi tattooje, ki so vidni na delih telesa, ki jih obleka razkriva in jih nevesta želi za svoj poročni dan prekriti.

Ali bo makeup zdržal čez cel dan in ali je poskusno ličenje potrebno? Seveda bo. Pravilna priprava kože in postopek ličenja v kombinaciji z dolgoobstojnimi produkti bodo poskrbeli za popoln makeup. Poskusno ličenje pa je pravzaprav izbira vsake posameznice. Priporočam ga takrat, ko nevesta nima povsem dodelane predstave, kako bi izgledala na poročni dan. Pri poskusnem ličenju s stranko skupaj prideva do popolnega izgleda.

Trend 2020: Zdrava, sijoča in negovana koža z rahlim nanosom podlage za sijoč in romantičen izgled neveste.

Se ličijo tudi moški? Tudi moški, predvsem ženini in priče, se pogosto odločijo za makeup. Pomembno je, da se makeupa ne opazi, prav tako ne občuti, a je obraz vseeno brezhibno naličen, izgled kože pa svež in sijoč. Moškim ličenje priporočam tudi zato, da na poročnih fotografijah izgledajo perfekto. OTIUM Lepotni studio

info@otium.si

041 869 981 41


Navdusita z viseco porocno torto

Izdelujete tudi viseče torte. Kako so ta trend sprejeli bodoči mladoporočenci? Monikine torte so narejene s srcem in veliko ljubeznijo do peke in izdelave slaščic. Nam opišete vašo ponudbo? Monika: “Torte izdelujemo po predhodnem naročilu, v različnih velikostih, okusih ter jih oblikujemo na podlagi dostavljene fotografije ali vaše zamisli. Na voljo imamo ogromno različnih okusov. Ob doplačilu torte dekoriramo po strankini želji ter jih tudi dostavljamo po vsej Sloveniji. Pripravim lahko tudi sladke in sadne kotičke oz. catering. Zelo zanimiva popestritev ob torti pa je tudi moj frizzante – nežno peneče vino .” Sladke dobrote “pri Moniki” 42

Monika: “Viseče torte so zelo dobro sprejete, saj so nekaj novega, inovatiovnega in predvsem drugačnega. Pari želijo poroko popestiti z različnimi stvarmi in viseča torta je zagotovo ena od odličnih atrakcij, ki bo navdušila vse. V ponudbi imamo dva stojala za viseče torte – namizno in talno – ter tudi obok z gugalnico na sredini. Vsa so ob naročilu torte na voljo za izposojo. Poroka namreč ni popolna, če ob koncu tega čudovitega dneva ni lepe poročne torte. Hvala, da smo­ lahko­ del vajine zgodbe in da lahko damo čaro­ bnemu dnevu piko na i.”

pavalecmonika@gmail.com

041 321 636


Porocne torte summer love

Vanilijev biskvit, vanilijeva krema s kokosovim mlekom in kokosom, mangom in pasijonko

francoski prestiz Temen kakavov biskvit, mascarpone, suhe slive ali marelice, karamelizirane v rdečem vinu, whiskijev ganache

Sladki kotiček Kaj bo letos v trendu? Odgovor je VSE! Najbolj pomembni bodo detajli

Trend, ki je s svojo očarljivostjo že skoraj “a must have” na poroki. Vsem sladkosnedom bo ob pogledu zaigralo srce, kaj šele ob pokušini.

Skozi leta se je pri nas izoblikovalo ogromno čudovitih poročnih stilov. Letos pa v ospredju ne bo nobeden od njih. Kakeršenkoli stil bosta izbrala, bo to dobra izbira. Izjemno pomembni bodo detajli. Poskrbita, da bosta sledila rdeči niti poroke na vsakem koraku.

2020

Kaj pa okusi?

inspiracija

“Naked” torta in vintage pridih ne bo nikoli iz mode Sladki “Doughnut” Sladki kotiček s krofi je vedno bolj priljubljena izbira in prava paša za oči.

Yammy Tammy

Nadstropna torta popolne oblike z dodatkom svežega cvetja

Ena izmed najbolj priljubljenih izborov torte je še vedno t. i. “naked cake” - kako le ne bi bila, če pa resnično izgledajo čudovito. Prava izbira za vse, ki si želijo vintage pridiha na moderen način.

tamara@yammytammy.si

040 620 288 43


1

Vi in vasa koza potrebujeta

2

3

4

predporočno

1

2

3

4

razvajanje

5 6

10

9

7

8

6

Dobra skrb za telo bo pripomogla k lepšemu videzu. Da se boste dobro počutili, si privoščite nekaj telovadbe, dovolj vode, zdravo prehrano ter nego telesa in obraza pri kozmetičarki. Z nego bodite pazlji­vi, zanjo se prvič ni priporočljivo odločiti nekaj dni pred poroko, saj lahko spodbudite nastanek nepravilnosti na koži. Kozmetičarko je priporočljivo obiskati vsaj kakšen mesec, dva pred poroko, v primeru težavne koža pa tudi tri mesece prej ter ponoviti nekaj rednih obiskov.

1

3

5

Dekliščina v kozmetičnem salonu Dekliščina malo drugače lahko poteka tudi v kozmetičnem salonu. Pripravijo vam pravo razvajanje, kjer se boste s prijateljicami sprostile in obenem zabavale. Čudovita ideja za vse bodoče neveste, ki si ne želijo tradicionalne dekliščine.

8

6

7

Predporočno ličenje & lepotičenje Zakaj se odločiti za predporočno ličenje? 1. Da preizkusite več stilov in se odločite, kateri vam najlepše pristoji in bo pristajal tudi izbrani poročni obleki. 2. Da preizkusite obstojnost ličil in kako se makeup obnese čez cel dan. 3. Da se izognete stresu zaradi nevednosti, saj na sam poročni dan ni časa za ekspe­ ri­men­tiranje. V kozmetičnem salonu poskrbite tudi za izgled rok; privoščite si manikuro. Priporočamo vam, da za nohte poskrbite z večkratnimi obiski, saj bodo tako izgledali lepše. Ne pozabite tudi na pedikuro.

Masaža celega telesa

6

7

44

2

7

9 10

9

Poskrbite za svoje telo. Potrebuje nego in razvajanje.

Nega obraza Nega obraza je izredno pomembna za zdravo in lepo kožo. Z redno nego obraza koža dobi mehkobo, svežino, mladosten sijaj in upočasnimo staranje. Z nego obraza dosežemo bleščečo, prečiščeno polt, pomirimo kožo, jo matiramo in poživljamo. Obiščite kozmetični salon 1­–2 meseca pred poroko, da poskrbite za lep videz kože.

5

8

9 10

Z masažo odpravimo ali omilimo morebitne bolečine v mišicah, sklepih ali vezivnem tkivu. Masaža deluje pozitivno na psihično človeško moč. Izboljšuje delovanje krvnega in limfnega obtoka ter pozitivno vpliva na splošno psihofizično stanje. Telo se hitreje regeneri­ra in odpadne snovi se lažje izločajo iz telesa. Masaža je odlična celo za pomoč pri hujšanju in odpravi celulita.

V trendu: lepe obrvi in trepalnice Urejen izgled brez vsakdanjega nanašanja maskare je le ena od prednosti permanentnega podaljševanja trepalnic. Kozmetični saloni ponujajo več možnosti: podaljševanje s trepalnicami ena na eno, naravno vihanje trepalnic ... Pri oblikovanju obrvi gre za poudarja­ nje lepote obraza, urejene obrvi lahko optično odprejo veko in oko ali dajo celo videz »liftinga«. Zato je zelo pomembno, da so obrvi pravilno oblikovane glede na obliko obraza, saj se pogled odpre, utrujenost na obrazu pa zbledi. Obraz izgleda bolj svež, spočit in mladosten.

1

3

4

7

9 10


Številke označujejo storitve, ki jih kozmetični saloni nudijo. Vse storitve preverite na internetu.

1

3

7 4 4

8

Odprava celulita in oblikovanje telesa S pomočjo sodobnih metod je na trgu kar nekaj rešitev za odpravo celulita, a pri izbiri bodite previdne. S kozmetično estetskimi tretmaji za odpravo celulita se poveča cirkulacija, presno­ va v celicah, razstrupljanje telesa, izboljša tonus kože ... Celulit se bo manj videl, celo izginil. Seveda bo za trajne rezultate potrebno vzdrževanje. Naša urednica priporoča: LPG lipomasažo, s katero so bili rezulati 100% učinkoviti.

3

2

6 8

3

5

Najboljsi

kozmetični saloni po Sloveniji: 1. Ljubljana Kozmetični salon Moments 031 347 617 info@moments.si www.moments.si 2. Kamnik Salon Klaris 041 503 472 FB: Salon Klaris

6. Velenje KM lepotni studio 031 870 666 info@kmstudio.si www.kmstudio.si 7. Slovenj Gradec Estetique Hofbauer (02) 884 28 75 FB: Estetique Hofbauer

4 5

10 9

1

9

10 9

1

10 6

2

6

8

7

Odstranjevanje dlak & depilacija Glavna prednost odstranjevanja dlačic z voskom je, da postopno popolnoma izginjejo. Z rednim odstranjevanjem se dejavnost lasnih mešičkov močno zmanjša in rast dlake postane zelo počasna. Dlake so veliko tanjše in mehkejše, kot so bile prej. Za dolgoročno rešitev se lahko odločite tudi za lasersko odstranjevanje dlačic. O tem se predhodno dobro pozanimaj­te in izberite kvalitetne salone z ustreznimi kvalifikacijami.

3. Novo Mesto Hiša lepote ART-PE 031 831 131 031 002 700 - PE Trebnje www.art-pe.si 4. Nova Gorica Kozmetični center Balance 041 336 474 info@kozmetika-balance.si www.kozmetika-balance.si 5. Postojna Omnia studio 041 384 905 info@omniastudio.si www.omniastudio.si

8. Gornja Radgona Studio Nives 040 837 878 studio.nives@gmail.com www.studionives.si 9. Koper Studio Ružica 040 697 821 studio@ruzica.si www.ruzica.si 10. Maribor Perfect Body 031 760 280 centerperfectbody@gmail.com www.perfectbodycenter.si

S telefonom skeniraj QR kodo in že lahko na internetu preveriš ponudbo salona in rezerviraš termin. Priročno, kaj ne?

45


Gajšek

najlepši poročni prstani

www.zlatarstvo-gajsek.si 46

info@zlatarstvo-gajsek.si

041 687 049


Porocni prstani Kakše informacije naj par sporoči, če si želi prstana po naročilu, in kakšni so cenovni razponi vaših izdelkov? Borči: “Najprej par vprašam, do kdaj potrebujeta poročna prstana. Nato sledi še izmenjava informacij, kaj točno si želita. Ker so prstani oz. nakit izdelani ročno, je toliko večja prednost, da lahko par da svoj pečat s točno določenim detajlom, ki si ga želi. Cena je odvisna od teže izdelka. Okvirno pa je cena prstanov od 300 € naprej.”

Borči - izdelava nakita po naročilu

Se morate s parom srečati oz. kakšen je potek od začetka do konca naročila? Borči: “Da se lažje pogovorimo o njunih željah, se s parom vedno srečamo. Pred oddajo prstanov naredi­mo še pomerjanje, da preverimo, če sta prstana prave velikosti.”

Zlatarska delavnica s 23letnimi izkušnjami v izdelovanju nakita po naročilu.

izdelovanje.nakita@gmail.com

041 713 960 47


Porocni prstani Zlatarstvo

Pečnik

Pri nas najdete zares širok izbor nakita in poročnih prstanov. Prstane izdelujemo po vaših merah, izbirate pa lahko me več kot 100 že pripravlje­ nimi vzorci ali pa se odločite za prstan čisto po vaši zamisli. Kontakt: T: 02 883 80 63 FB: Zlatarstvo Pečnik

Zlatarna Sterle

Zlatarstvo Kapun

Ponudba: Poročni prstani vrhunskega dizajna, različnih materialov, barv, oblik in vzorcev • Vabljena na ogled v Citypark ali Center Interspar Vič

Ponudba: Izdelava in prodaja unikatnega nakita iz zlata in srebra • Izdelava unikatnih poročnih prstanov • Ročno in strojno graviranje

01 541 20 90 (Citypark) info@zlatarna-sterle.si www.zlatarna-sterle.si

02) 561 19 26 zlatarstvo.kapun@siol.net FB: Zlatarstvo Kapun

Spomin, ki ostane za vedno.

Po poroki vama ostanejo spomini, fotografije in poročna prstana. Izbira prstanov je pomembna odločitev. Vzemita si dovolj časa in se pogovorita o željah. Poročna prstana je priporočljivo naročiti najmanj mesec dni pred poroko, še bolje prej, da si zagotovita takega, ki vama bo resnično všeč in bo predstavljal vajino ljubezen. 48


Odlicna ideja

Leseni metuljček za ženina Napis za poročno torto Lasersko izrezan napis vajinega priimka bo popestril vsako poročno torto. Naj bo pri­ pravljen tako, da vama ostane kot lep spomin. Izdela ga lahko: Zajchek Woods

Drevo želja Naj vama svatje zapišejo dobre želje na drevo želja, ki bo ostalo kot čudovit spomin na vajin poročni dan. Izdela jo lahko: Akalu

Leseni metuljčki niso več trend, ampak že prava modna klasika. Izdela ga lahko: Akalu

LES

Lesena kravata

na poroki

Obešalnik za nevestino ali ženinovo poročno obleko Skrbo izbrana podrobnost, ki bo dopolnila poročno fotografijo in povzročila metuljčke v trebuhu, ko zagledaš svojo poročno obleko. Obešalnik lahko izdela: Zajchek Woods

• Lesena vabila in voščilnice • Poročni nakit • Lesene table • Drevo želja • Leseni metuljčki • Podstavki za poročne prstane • Številke in napisi za mize • Okrasni napisi za torto • Tablice zahvale • Leseni okvirji za fotografiranje • Škatle za poročne fotoknjige in prstane

040 365 220 Zajchek Woods zajchek.woods@gmail.com

Lesena kravata bo zagotovo popestrila ženinov izgled. Vam je všeč? Izdeluje jih: Zajchek Woods

Čudovite skrinjice za prstane iz orehovega lesa Čudoviti detajli ročno izdelane skrinjice za poročne prstane vaju bodo navdušili. Izdelane so iz orehovega lesa in se lahko personalizirajo. Izdeluje jih: Akalu

• Lesena vabila • Poročni nakit • Naprsni šopki • Podstavki za poročne prstane • Leseni obešalniki • Sedežni red in oštevilčenje miz • Poročne tablice • Napisi za mize • Okraski za torto • Tablice zahvale • Leseni okvirji za fotografiranje • Škatle za poročne fotoknjige • Leseni USB s škatlico ...

040 531 855 info@akalu.si

Akalu Wooden Stuff Akalu 49


Tiskovine: Poročna beležnica

Bridal Fever Glamurozni poročni dogodek

50

www.zaobljuba.si & www.infinityevents.si


51


Fotograf Dejan Zagar

Najpomembneje je izbrati resnično profesionalnega fotografa. Le ta lahko naredi dobre fotografije tudi ob slabših pogojih.

Dejan, lahko na kratko opišeš tvoj stil fotografije in kaj ti je kot poročnemu fotografu najbolj pomembno?

ktivu in toku dogajanja. Tako potem ponavadi vesolje poskrbi, da se zgodijo najboljše stvari.

Moj still fotografije je reportažni s kreativnimi portreti. V času poroke želim čim manj vplivati na dogaja­ nje, a hkrati zabeležiti čim več trenutkov z različnih kotov na najlepši možen način. Med portretnem fotografiranjem iščem nenavadne kote in kompozicije, a hkrati poskušam par animirati, da ni potebe po umetnih pozah. Pri sestavi fotoknjige stremim k izbiri fotografij, ki dajo tisti “vav” efekt, vsakič, ko obrnemo novo stran. Zame je najpomembneje, da se par čisto prepusti mojemu fotografskemu obje­www.dejanzagar.com 52

Kako izgleda prvi sestanek s parom? Najprej se spoznamo, prelistamo vzorčne fotoknjige, potem gremo čez časovnico poroke. Velikokrat na račun boljše svetlobe obrnemo časovnico poroke na glavo in nazaj. Zato je pomembno, da par posluša nasvete fotografa, ki lažje predvidi, kdaj je najboljši čas za njuno fotografiranje. Svetloba je ena izmed glavnih dejavnikov čudovitih fotografij, ki ga preprosto ne smemo spregledati.

info@dejanzagar.com

031 610 079


Ideja za popestritev poroke

“Photobooth” je postal ena izmed najbolj zaželenih popestritev poroke.

Matej, nam lahko poveš, kaj je “photobooth” oz. fotostojnica Fotkar? Fotostojnica je naprava, ki ujame zabavne trenu­tke svatov, fotografije pa natisne takoj, le nekaj sekund po slikanju.

Tvoja ponudba ne vključuje samo fotostojnice, imaš tudi ogromno rekvizitov, kaj vse ponujaš? Del naše ponudbe so seveda tudi različni rekviziti, ki naredijo slikanje še bolj zabavno. Na voljo imamo različna ozadja, ki fotografijo naredijo popolno. Poleg tega lahko poskrbimo za album, kamor svatje lahko nalepijo fotografijo, natisnemo tudi zahvalnice in še mnogo več! www.fotkar.si

Foto: Ana Gregorič

Najlepše trenutke želimo ovekoveciti, tako bodo živeli naprej kot spomini in spominki.

Kako “photobooth” deluje in zakaj se ti zdi še posebej zanimiv? Photobooth deluje popolnoma avtomatsko oz. svatje z njim upravljajo kar sami preko zaslona na dotik. Na porokah je vedno atrakcija, saj je fotografiranje zabavno, enostavno, ‘stylish’, med seboj povezuje svate in ustvarja prijetno atmosfero za spoznavanje in druženje. Vsi svatje pa domov odnesejo zabaven spominček – natisnjeno fotografijo.

Fotkar - Fotostojnica

Z rezervacijo do 31. 5. 2020 prejmete 20 € popusta s promocijsko kodo “BELEZNICA2020” info@fotkar.si

031 714 632 53


Porocni fotografi Aljaž Hafner Ponudba: Fotografiranje porok • Fotografiranje porok v tujini • Zaročna fotografija • Fotoknjiga 041 966 455 aljaz@aljazhafner.com

www.aljazhafner.com

Anže Godec Weddings Ponudba: Poročno in zaročno fotografiranje • Fotoknjiga v unikatni leseni škatli • Tisk fotografij za zahvalnice • Fotografiranje s polaroidom 041 988 641 info@anzegodec-weddings.com

www.anzegodec-weddings.com

Karin Kegel Photography

Goran Ivkovic Photography Ponudba: Poročno in predporočno fotografiranje • Tiskanje zahvalnic • Fotokotiček • Fotoknjige 031 600 801 info@goranivkovic.com www.goranivkovic.com

Mulec Weddings Ponudba: Fotografiranje poroke • Zaročno fotografiranje • Reportažna fotografija • Unikatna fotoknjiga • Avtomatski fotokotiček 040 603 668 mulec.photography@gmail.com

www.mulec-weddings.com

Vid Jakop

Ponudba: Spontana poročna in predporočna fotografija • Oblikovanje fotoknjige • Natis zahvalnih fotografij • Grafično oblikovanje zahvalnic

Ponudba: Dokumentarna poročna fotografija s pridihom satire in pristne emocialnosti • Predporočno fotografiranje • Fotoknjiga

051 627 710 info@karinkegel.si FB: Karin Kegel Photography

041 474 625 vidjakop@gmail.com www.vidjakop.me

Happy memories studio

Klemen Štular

Ponudba: • Poročna in zaročna fotografija • Družinska in nosečniška fotografija • Fotostojnica Ker le spomini štejejo.

Ponudba: Kreativno poročno in zaročno fotografiranje • Izdelava fotoknjige • Fotografije za zahvalnice • Polaroidni fotoaparat

031 347 322 (Grega) info@happy-m.si www.happy-m.si

070 887 138 info@klemenstular.com www.klemenstular.com

54

top

ponudnik


in snemalci Snemanje Podlesek Ponudba: Kreativno snemanje porok • Profesionalna ekipa • Lepi trenutki ostanejo z nami zapisani za vedno 041 316 991 info@snemanje-podlesek.com

www.snemanje-podlesek.com

Tanja & Jani Photography Ponudba: Pristna poročna fotografija za pustolovske pare • Predporočno fotografiranje • Fotografiranje parov • Fotoknjige in albumi 031 701 665 hello@tanjaniweddings.com www.tanjaniweddings.com

Sanja’s Visuals

Vaši spomini Ponudba: • Poročna fotografija • Družinska fotografija • Nosečniška fotografija 040 893 648 info@vasi-spomini.si www.vasi-spomini.si

Nives Brelih Photography Ponudba: Pristna in čustvena poročna fotografija • Najlepše ujeti trenutki poroke in zaroke • Oseben pristop do vsake stranke 041 212 438 info@nivesbrelihphotography.si www.nivesbrelihphotography.si

Sašo Novoselič

Ponudba: Pripoved zgodb pristne ljubezni • Poroka • Boudoir • Družina • Čudovite fotoknjige

Ponudba: Kreativno-reportažni poročni fotograf • 2 fotografa (Sašo & Lea) • Fotografiranje parov • Predporočno fotografiranje • Kakovostne fotoknjige

040 908 663 info@sanjas-visuals.si www.sanjas-visuals.si

031 795 573 info@sasonovoselic.com www.sasonovoselic.com

K.Marcella

Doris in Rene

Ponudba: Poročno & predporočno fotografiranje • Boudoir

Ponudba: • Fotografiranje porok • Zaročno in predporočno fotografiranje • Fotografiranje porok v tujini • Fotoknjiga

031 462 617 hello@kmarcella.com www.kmarcella.com

040 895 755 hello@dorisrene.si www.dorisrene.si

55


Glasba na obredu

Kvintet Aeternum

Kristina Ravnjak 1. Ave Maria (Schubert in druge verzije) 2. Kot nekdo, ki imel me bo rad 3. Ne čakaj na maj 4. You Are the Reason 5. Thank You For Loving Me

1. Ne bodi kot drugi 2. Vsepovsod ljubezen 3. Sad kada došla si 4. Tebe imam 5. Only you 041 334 628 • kvintet.aeternum@gmail.com FB: Vokalni Kvintet Aeternum

1. Ave Maria (inštrumentalno ali vokalno) 2. Cvetje v jeseni (inštrumentalno) 3. Tabu - Pesek in Dotik (vokalno in inštrumentalno) 4. Kanon v D-duru (inštrumentalno) 5. Poročni koračnici - Wagner, Mendelssohn 040 981 553 • duo@kantilena.si www.kantilena.si

S kamero telefona skenirajta QR kodo in prek YouTuba poslušajta izvajalce. Tako se bosta lažje odločila za izvajalca na vajinem civilnem ali cerkvenem poročnem obredu.

4 vokali, violina, flavta, violončelo, klavir, kitara

Glasbena skupina Amabile

Inga Ulokina - akademska violinistka

1. Tebe imam 2. Kot nekdo, ki imel me bo rad 3. Pesek in dotik 4. Ne bodi kot drugi 5. Boš znal naprej me ljubiti

1. You Rise Me Up (akustično) 2. Poročna koračnica (Mendellsohn, Wagner) 3. Ave Maria (Bach, Schubert, Caccini) 4. Perfect - Ed Sheeran (s cover podlago) 5. A Thousand Years - Christina Perri ...

031 479 999 • monikahocevar1@gmail.com FB: Amabile - Glasbena skupina

56

1. Spet te slišim - Lamai 2. Vprasanja srca - Nina Puslar 3. Poljubljena - Tabu 4. Love me like you do - Ellie Goding 5. U bjelom - Luka Basi 040 626 146 • porocno.petje@gmail.com www.petjenaporoki.si

031 369 514 • kristina.ravnjak@gmail.com www.kristina-ravnjak.com

Duo Kantilena

Duet yoU&I

070 838 687 • inga.ulokina@gmail.com FB: Inga Ulokina


in zur do jutranjih ur

Deja Vu band Skupina Pop Deluxe - Glasbeni nastopi - Igranje na obredu - Povezovanje programa - Najem ozvočenja - Najem "lightshowa"

Prijatelji, sorodniki, znanci, manjka samo še Deja Vu in žurka je tu – juhuhu. Deja Vu band poskrbi za celotno glasbeno podlago in za nepozaben žur do jutranjih ur. 031-390-164 (Robert) • info@dejavu-band.com www.dejavu-band.com

040 950 760 (Aljaž) • info@popdeluxe.si www.popdeluxe.si

DJ Vidy - Hey Mr. DJ team - 22 let izkušenj - Animacija na mikrofonu in družabne igre - Profesionalna oprema in svetlobni efekti - Talna in navadna megla - Certifikat TOP ponudnika 031 552 810 • mcvidy@gmail.com www.unikatzabava.com

Skupina Nočna pravila Skupina Nočna Pravila so sinonim za nepoza­b­­­no zabavo, kar potrjujejo tudi številni nastopi (poroke, žurke, veselice, brucovanja, rojstni dnevi). Kljub svoji mladosti imajo veliko izkušenj in kilometrine. 041 228 281 • nocna.pravila@gmail.com www.nocnapravila.si

Najin prvi ples - top 16 hitov

1. Ed Sheeran - Thinking Out Loud 2. Calum Scott - You Are The Reason 3. Adele - One And Only 4. Tabu - Poljubljena 5. Nina Pušlar & Jan Plestenjak - Tebe imam 6. Ditka Haberl - Kot nekdo, ki imel me bo rad 7. John Legend - All of Me 8. Ed Sheeran - Perfect

9. Modrijani - Moja 10. Petar Grašo - Ako te pitaju 11. Vjeruj u ljubav - Oliver Dragojević 12. Nina Pušlar - Za vedno 13. Nina Badric - Dani i godine 14. Jason Mraz - I Won’t Give Up 15. Elvis Presley - Can’t Help Falling In Love 16. Lady Gaga, Bradley Cooper - Shallow 57


Animacija otrok na poroki Animacija otrok na poroki je super odločitev, o tem ni dvoma. Več o poteku smo vpra­šali Varuško Živo:

Zakaj je smiselno najeti animatorja otrok na poroki? Ker poročno slavje običajno traja več ur, ker se otroci med seboj mnogokrat ne poznajo in ker se odrasli na poroki radi prepustijo zabavi in druženju. Mlajši pa se večkrat dolgočasijo, v kolikor se z njimi nekdo ne ukvarja. Izkušnje kažejo, da prisotnost naših animatork na poroki predstavlja olajšanje za starše, saj se lahko ti lažje prepustijo poročnemu slavju, v miru večerjajo, klepetajo, plešejo ...

Kako poteka animacija na poroki? Otroke zabavamo pred, med in po obredu – še posebej pa na zabavi. Na poroki postavimo otroški kotiček z različnimi igračami in ustvarjalnimi materiali. www.varuska-ziva.si 58

Varuška Živa

S kamero telefona skenirajte QR kodo in preverite celoten članek ter ponudbo Varuške Žive Vemo, da vsi otroci ne želijo stran od svojih staršev. Kako poskrbite, da se vseeno vključijo v animacijo z ostalimi otroki? Starši so v našem kotičku vedno dobrodošli. Nekate­ ri otroci potrebujejo več časa, da sprejmejo nove ljudi in prostor. V tem primeru staršem svetujemo, da se igrajo in ustvarjajo skupaj z otrokom. Mnoge pritegnejo igrače, ki so drugačne od tistih, ki jih imajo doma. Spet drugič k lažji vključitvi pripomore vpliv drugih otrok (ko vidijo, kako se zabavajo). info@varuska-ziva.si

040 202 442


Zaplesita kot profesionalca

otvoritveni

porocni ples

Umirjeno elegantna S pravljičnim valčkom očarajta drug drugega in vse prisotne. Čudovit in nežen ples, ki pre­ vzame, navduši in je primeren za vse nežne, romantične duše.

Ples presenečenja Si predstavljata to začudenje in navdušenje svatov, ko kar naenkrat iz umirjenega plesa pričneta plesati divji rock’n’roll? Zagotovo bodo še dolgo govorili o tem. Če sta divja po srcu, bo to zagotovo odlična ideja za popestritev poroke.

www.prostyle.si

Zaročena. Načrtujeta poročni dan. S prvim sku­pnim plesom želita presenetiti povabljene. Zagotovo je Peter prava oseba, ki vama lahko pomaga uresničiti želje. Vidva izbereta glasbo, za ostalo poskrbi Peter. Skupaj ustvarite koreografijo, ki najlepše ponazarja vajino zgodbo.

Peter Capuder iz ProStyla ima več kot 15 let izkušenj na področju poučevanja plesa, plesalec pa je že 35 let Vsem vajinim željam je moč ugoditi: termini tečaja individualnega plesa, glasba, morebitni ples s starši, pričami, kraj izvedbe ... Lahko trenirate v eni izmed njihovih dvoran na Vrhniki, v Ihanu, Kranju in Ljubljani ... lahko pa tudi pri vama doma.

Prostyle

Malce nagajivosti bo popestrilo večer. Poživita ga s prepletanjem vsaj dveh glasbenih zvrsti z različnimi glasbenimi podlagami.

Strastna zaljubljenost Z živahno salso lahko odločno izrazita strastno zaljubljenost in pri prisotnih ustvarita ali obudita lepe spomine. Nikjer ni v zraku toliko pozitivno napete energije kot pri salsi.

info@prostyle.si

070 298 450 59


Prevoz s kocijo Grdadolnik

Čudovita in nepozabna izkušnja: prevoz ženina in neveste s kočijo Grdadolnik

Verjamemo, da si včasih enostavno želite nekaj več, nekaj novega, zabavnega ... S kočijo Grdadolnik vam na poročni dan omogočimo romantičen prevoz ženina in neveste. Kočijo lahko okrasimo po vaših željah in se z vami popeljemo do željenega mesta. Prav tako lahko​ uredimo tematske prevoze na raznih dogodkih (obletnice, prireditve, rojstnodnevne zabave) ali pa vas na edinstven in nepozaben način popeljemo širom Slovenije in tudi dlje. www.porokaskocijo.si 60

Že več kot deset let naše stranke navdušujemo z razli­ čnimi prevozi s kočijo. V tem obdobju smo navdu­šili številne neveste in ženine, ki so si z nami polepšali nepozaben in najbolj romantičen dan. Pri­sotni smo na domačih in mednarodnih dogodkih, kjer izvajamo prevoze in popestrimo različne kulturne in zabavne dogodke. Organiziramo tudi zanimive prevoze v na­ ravi s posebno maraton kočijo. Verjamemo, da si včasih enostavno želite nekaj več, nekaj novega, zabavnega in pri tem vam zelo radi pomagamo.

info@porokaskocijo.si

051 365 631 (Boštjan)


na kaj se pomisliti? Poročni prevoz

Prospherus Prestigecars Ponudba: Najem luksuznih starodobnikov s šoferjem • Rolls Royce Wraith 1939 • Daimler Barker 1951 • Rolls Royce Chorniche II 1986

Ponudba: Ugoden najem limuzine za vajin popoln dan • Na voljo dve limuzini za 16 oseb • Profesionalni šofer

041 551 744 • 041 621 980

040 680 641 (Sebastjan) info@bela-limuzina.si www.bela-limuzina.si

prospherusprestigecars@gmail.com

www.prospherus.si Poročni prevoz

Poročni hrošček

Poročni prevoz

Ladybug

Ponudba: Izposoja malega simpatičnega hroščka za nepozaben prihod na vajino poroko • Možen najem z voznikom • Uredimo lahko tudi dekoracijo hroščka

Ponudba: Prevoz na poroki z voznikom • Fotokotiček s polaroidnim fotoaparatom in album samo za vaju • Vintage Volkswagen T2 letnik 1972

040 666 266 (Lea) info@porocni-hroscek.si www.porocni-hroscek.si

051 667 512 info@ladybug.si www.ladybug.si Popestritev poroke

TANKR Craftmobil

Popestritev poroke

Dream decor corner

Ponudba: Slovensko ali tuje butično in industrijsko pivo, ki si ga gostje sami točijo iz slovenskega kombija starodobnika.

Ponudba: Organizacija, dekoracija in popestritev • Efekti megle, ognjmeta, mehurčkov • Piramida šampanjec • Postavitev candy bara in fotokotička

051 321 385 info@tankr.beer www.tankr.beer

041 906 364 dreamdecorcorner@gmail.com

FB: Dream decor corner Poročna dekoracija

Felle Baloni

Poročni prevoz

Bela limuzina

Varovanje

AD varovanje

Ponudba: Prodaja in polnjenje balonov • Okraševanje vseh vrst zabav in prostorov • Pridemo tudi na dogodek

Ponudba: Varnost in dobro počutje gostov • Varovanje parkirnega prostora in imetja • Varovanje doma v času odstonosti

041 750 816 storitve.felle@amis.net FB: Felle Baloni

041 764 196 info@ad-varovanje.si www.ad-varovanje.si

61


top

ponudnik

Porocne tiskovine

Ana oblikuje čudovite poročne tiskovine in za vaju smo povprašali:

Foto: Jana & Simon oblikovanje

Foto: Wedding Tribe

Kdaj se naj par obrne nate za oblikovanje poročnih vabil?

seveda tudi podatke, ki jih vključim na vabilo: imena, datum, kraj, ure ... Prav tako potrebujem informacijo, kakšna vabila želita. Na voljo je kar nekaj različic, od vabil v epruvetki, do klasičnih vabil z zlatotiskom. Na podlagi poslanega vama pripravim prvi osnutek za vabilo, ki vama ga pošljem v pogled. Počakam na vajino mnenje in nato nadaljujemo z oblikovanjem vabila toliko časa, da bosta z vabilom popolnoma zadovoljna.

Parom ponavadi svetujem, naj vabila razdelijo nekje 3-4 mesece pred poroko. Odvisno je tudi od datuma poroke. V poletnih mesecih veliko ljudi dopustuje in je dobro, da izvedo za datum nekoliko prej. Sama potrebujem nekje 2-4 tedne, da vabilo uspem oblikovati in izdelati. Svetujem vama, da se name obrneta kakšen mesec prej, preden želita vabila prejeti.

Kako poteka dogovarjanje?

Izdeluješ tudi druge poročne tiskovine: sedežne rede, menije, zahvale ...

Večinoma se dogovarjamo preko e-pošte. Ko me kontaktirata, vaju najprej vprašam po inspiraciji, oz. da mi pošljeta fotografije vabil, ki so vama všeč. Da spoznam okus in da lahko z oblikovanjem vabila čimprej “zadenem” to, kar si želita. Potrebujem

Parom, za katere izdelam poročna vabila, nudim celo 5% popust na ostale tiskovine. V ponudbi najdeta vse od XL sedežnih redov do kartončkov, nalepk, zastavic, oznak za mize do menijev in zahval za fotografije. Novost v ponudbi so lasersko izrezane nalepke.

62


Na vabilo vključita: imeni * vajini datum poroke * čas zbora * * kraj in čas civilne in cerkvene poroke * kraj in čas poročnega slavja * kontakt za potrditev udeležbe Vključita lahko še: * zemljevid lokacije * potek dogajanja (npr. z ikonami)

Kakšne trende napoveduješ za 2020? Iz moje strani prihajajo prenovljena in sveža vabila v epruvetki. Pri klasičnih vabilih pa bo v ospredju reliefni papir z ročno natrganim robom, natrgan trakec iz šifona v pastelnih barvah, pečati iz voska, kot največji trend pa na vrhu med izbirami še vedno ostaja zlatotisk. Kot zanimiva in drzna izbira je vabilo na prosojnici. Skozi leta se je pri nas izoblikovalo ogromno čudovitih poročnih stilov. Letos pa v ospredju ne bo nobeden od njih. Kakeršenkoli stil bosta izbrala, bo to dobra izbira. Izjemno pomembni bodo detajli. Poskrbita, da bosta sledila rdeči niti poroke na vsakem koraku. Preverita spletno stran za več inspiracije za poročne ti­skovine in še druge luštne produkte, ki jih najdeta v spletni trgovini.

Foto: Jana & Simon oblikovanje

Foto: Ana Gregorič

Porocna beleznica

top

ponudnik

Foto: Jana & Simon oblikovanje

www.porocnabeleznica.com

ana@porocnabeleznica.com

040 842 712 63


Ideje za darilca svatom Podarita poročno fotografijo Žepke za fotografije vama lahko izdela Poročna beležnica ana@porocnabeleznica.com www.porocnabeleznica.com

Pergerjevi tradicionalni lectovi srčki

OK dobrote

Srce je simbol ljubezni in zato popol­no darilo povabljenim gostom. Narejena so iz posebnega medenega testa.

Preoblečeni kozarčki s sestavinami za čokoladni piškot kot popolno darilo svatom.

info@perger1757.si www. perger1757.si

info@okdobrote.si www.okdobrote.si

Dišeče milo Lorber Domača mila so ročno izdelana iz naravnih sestavin. Darila je mogoče personalizirati. domaci.izdelki.lorber@gmail.com FB: Domači izdelki Lorber

64

Kuhinjska krpa Škrlat

Epruvetka z večnim šopkom

Uporabno darilo, ki vama ga v Škrlat studiu personalizirajo po vajinih željah.

Darilo, s katerim izrazite hvaležnost, ljubezen, prijateljstvo, zdravje ... Vsaka s svojim pomenom.

sonja@skrlat.si www.skrlat.si

info@sanjski-sopek.si www.sanjski-sopek.si


Aljaž in Ana iz Studia AVD oblikujeta čudovite planerje za različne priložnosti. V ponudbi najdete šolske in letne planerje, zelo zanimiva pa sta tudi fitness in potovalni planer. T. i. Travel planer nas je izredno navdušil. Planer je odlična ideja za darilo mladoporočencema oz. lahko si ga omislite kar sami, saj vam bo v pomoč pri načrtovanju sanjskih medenih tednov. S planerjem lahko načrtujete pobeg na tri različne destinacije, beležite nastanitve, letalske karte in prevoze, zapišete okviren www.studioavd.com

Odlična ideja za darilo mladoporočencema: Travel planer urnik in česa ne pozabiti. Prav tako imate na voljo prostor za beležko. Naša najljubša stran, je stran s pobarvanko zemljevida že obiskanih destinacij in vseh, ki so še na "must see" listi. Po koncu potovanja zabeležite vse lepe spomine in prilepite fotografijo. Pla­ner vam bo ostal kot lep spomin na vaša doživetja. Vsekakor so vsi planerji v njuni ponudbi odlična ideja za darila. Preverite več na spletni strani: info@studioavd.com 65


Najini ponudniki Poročni informator je brošura, kjer so predsta­vljeni ponudniki poročnih storitev, ki so pripravljeni pričarati vajin sanjski poročni dan. Sestavljen je po rubrikah oz. pokrajinah Slovenije za posamezno storitev. Označita ponudnika, ki vama je všeč. Na spletnih straneh preverita njihovo širšo ponudbo in jih kontaktirajta. Na črtice zapišita ponudnika, ki sta ga izbrala za svojo poroko:

Najina sanjska poročna lokacija:

Najin ponudnik poročne dekoracije:

Najin ponudnik poročne torte:

Najin fotograf in snemalec:

Najin ponudnik cvetja in poročnega šopka:

Glasbeniki na najini poroki in učitelj plesa:

Najin ponudnik ličenja in frizure:

Najin ponudnik poročnih prstanov, nakita:

Najin ponudnik sanjske poročne obleke:

Najin ponudnik poročnega prevoza:

Najin ponudnik poročnih vabil in tiskovin:

Najina agencija za organizacijo poroke:

Rezervirajta vsaj 8 mesecev pred poroko

Rezervirajta vsaj 5 mesecev pred poroko

Rezervirajta vsaj 3 mesece pred poroko

Rezervirajta vsaj 6 mesecev pred poroko

Rezervirajta vsaj 4 mesece pred poroko

66

Rezervirajta vsaj 2 meseca pred poroko

Rezervirajta vsaj 8 mesecev pred poroko

Rezervirajta vsaj 8 mesecev pred poroko

Rezervirajta vsaj 1 mesec pred poroko

Rezervirajta vsaj 3 mesece pred poroko

Rezervirajta vsaj 8 mesecev pred poroko


Razvajanje v dvoje:

kjer se srečata prestiž in narava.

Herbal Glamping Resort Ljubno, prejemnik mednarodne nagrade za najboljšo evropsko destinacijo za mladoporočence.

Profile for Poročna beležnica

Porocni informator 2020  

Za vaju smo zbrali nekaj pomembnih porocnih tem, ki bodo ob sami organizaciji v prijetno branje. Poleg vsega, imata zbrane in izbrane ponudn...

Porocni informator 2020  

Za vaju smo zbrali nekaj pomembnih porocnih tem, ki bodo ob sami organizaciji v prijetno branje. Poleg vsega, imata zbrane in izbrane ponudn...

Advertisement