Page 18

Hyvin yhteenhitsautuneet henkilökunta, toiminta ja tuotteet Pienestäkin toiminnasta voi kasvaa elinvoimainen yritys, kun idea on kohdallaan, ja asialla osaavaa väkeä. Tämä totuus osuu täysin kohdalleen, kun puhutaan Porin Hitsauslaite Oy:stä eli tutummin PHL:stä. Yhden miehen unelma alkoi vaatimattomasti, mutta uskon ja sinnikkyyden avulla yrityksestä tuli onnistunut kokonaisuus. Ja sitä PHL totta vie on tänäkin päivänä. TEKSTI: JORMA VESTERHOLM, KUVA: ALEKSI RIMPILÄINEN

L

ähes 30 vuotta sitten Jarmo Huossa päätti alkaa huoltaa tunnetun merkin eli Kempin hitsauslaitteita. Alussa yritys toimi omakotitalossa, mutta parin vuoden jälkeen huoltotyöt lisääntyivät, ja mukaan tuli myös myyntiä. Sekä Jarmon poika Perttu ja hieman myöhemmin vaimo Helena. – Ensimmäinen varsinainen myymälätila sijaitsi Sammontiellä, sitten siirryttiin Työpajakadulle ja nyt PHL on toiminut jo 15 vuotta Eteläväylä 20:ssä. Isä on jo jättänyt aktiiviyrittämisen, mutta toimii yhä tärkeänä henkilönä yhtiön taustavoimana. Alkuaikoina ei naapurustossa juuri muita yrityksiä näkynyt, mutta nyt hallia ja myymälää on vieri vieressä, ja liikennevirrat lisääntyvät alati. Tämä on omalta osaltaan parantanut PHL:n toimintamahdollisuuksia. Niinpä yrityksessä onkin tällä hetkellä jo seitsemän työntekijää.

Oma arvomaailma ohjaa yritystoimintaa PHL:ssä on selkeitä arvoja, joiden pohjalta toimintaa toteutetaan. Näitä ovat mm. luottamus, joustavuus, tehokkuus ja palvelualttius. Näiden avulla on luotu ja ylläpidetty vakaa asiakaskunta, joka on myös tasaisesti kasvanut. – Me pidämme tuotevalikoimamme aina riittävän monipuolisena ja laajana. Tämä varmistaa sen, että asiakas saa tarvitsemansa tuotteen varastostamme mahdollisimman nopeasti. Tämä parantaa asiakkaan kilpailuetua sekä vankistaa yhteistyötämme ja kumppanuuttamme entisestään, toimitusjohtaja JP Tammelin kiteyttää. Tämä toimintamalli on vahvistanut yrityksen hyvää mainetta, joka on myös yksi peruspilareista, johon PHL:n on hyvä tukea. – Olemme keskittyneet merkkituotteisiin ja voittaneet tällä tavalla asiakkaiden tinkimättömän hyväksynnän. Näin saadaan laadukkaat ja toimivimmat tuotteet eri prosesseihin. Jos meiltä haluaa ostaa hyvää ja halpaa, pitää ostaa kaksi eri tuotetta, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Aki Johansson letkauttaa hymyssä suin. Kun PHL tuntee asiakkaan ja asiakas PHL:n, päästään asioissa ripeästi heti asiaan, yleensä kasvokkain. Normaalin ostaja/myyjä-konseptin sijaan puhutaan parivaljakosta, joka tavoittelee kumpaakin hyödyntä-

vää yhteistä päämäärää. Asiakas voi kysellä avoimesti tiettyä tuotetta tai ratkaisua, ja toisaalta yritys voi käydä esittelemässä uusia tuotteita asiakkaalle. – Yleensä homma hoituu helposti. Kerromme uudesta tuotteesta, joka sopisi mielestämme asiakkaan tarpeisiin todella hyvin. Siinä samalla sitten sovitaan, että lähdemme näyttämään tuotetta paikan päälle, JP kertoo. – Myös monipuolinen konsultointi on kasvanut koko ajan. Asiakas saa, mitä haluaa eli hänen tarpeidensa mukaan meillä asioita hoidetaan.

ilman turhia keskeytyksiä. Usein huollot tehdään meillä, mutta tilanteesta riippuen myös asiakkaan luona. Meillä on täällä oma seurantajärjestelmämme, jonka pohjalta otamme riittävän ajoissa yhteyttä asiakkaaseen huollon varmistamiseksi. Toiset asiakkaat kyllä seuraavat itsekin huoltovälejä ja ilmoittavat meille. Huolto- ja korjaustoimenpiteitä tarvitaan toki myös nopeasti. Tällöin PHL tarjoaa kattavasti varaosia, mutta tarvittaessa myös varakoneen rikkoutuneen tilalle. Tällöin ns. vasteaika pysyy mahdollisimman lyhyenä, eikä tuotantoon tulee katkoksia.

Sopivimmat yhteistyökumppanit ja monipuolinen tuotevalikoima

Hyllyt täyttyvät ja homma luistaa

PHL:n asiakaskunta löytyy pääosin Satakunnasta. Yhteistyökumppaneita puolestaan on pitkin koko valtakuntaa. – Karsimme tarkoituksellisti yhteistyöverkostoa jokin aika sitten. Jäjelle jäivät ne toimivimmat, joiden kanssa yhteistyö on parantunut ja kiinteytynyt koko ajan. Tämä kaikki siirtyy suoraan asiakkaan parhaaksi, kolmikko Tammelin-Johansson-Huossa laukaisee kuin yhdestä suusta. Yrityksen tuotelistasta on muodostunut hyvin moninainen: hitsauskoneet ja plasmaleikkaus, hitsauslisäaineet, henkilösuojaimet, sähkötyökalut, hiomatarvikkeet, polttoleikkauspöydät, työkalut ammattilaisille ja työvaatteet. Sekä paljon muuta. Asiakkaiksi ovat muodostuneet teollisuuden edustajat. Mukana on niin metalliteollisuutta, rakennusalaa, kunnossapitoa kuin koulujakin. Metalliteollisuus on kolmikon mielestä alkanut siirtyä vaativampiin materiaaleihin ja menetelmiin, jolloin vaatimukset myös koneille ja laitteille ovat kasvaneet.

Ja huolto pelaa Huolto on eittämättä PHL:n toiminnan keskiössä. Yhtiö toimii yhä myös Kempin valtakunnallisena huoltoyksikkönä. Perttu Huossan mukaan nykyisin tärkeää on hitsauslaitteiden validointihuolto. – Tämä tarkoittaa sitä, että laitteet huolletaan ja tarkistetaan yleensä vuoden välein laatustandardien mukaan. Näin varmistetaan, että mittaustulokset ja sähköturvallisuus vastaavat valmistajan niille määrittelemiä arvoja, ja laitteet pysyvät toimintavarmoina

Asiakas haluaa keskittyä olennaisimpaan eli omien tuotteidensa valmistukseen ja muiden asioiden minimoimiseen. Tässä kuvaan astuu PHL:n koko ajan kasvava kuljetus- ja hyllytyspalvelu. – Palvelumme toimittaa kaiken tarpeellisen eri yrityksille. Kokemuksen kautta tiedämme, milloin asiakkaan hyllyiltä alkavat tavarat huveta. Tällöin lähtee täydennyskuljetus suorittamaan tehtäväänsä. Puhumme ns. hälytysrajasta. Sen tiedostaminen takaa, etteivät tarvikkeet pääse loppumaan, ja tuotanto voi jatkua katkeamatta, Perttu Huossa selvittää. – Kumppanimme tietävät myös lenkeistä, joita säännöllisesti ajamme. Tilaamalla he saavat haluamansa tuotteet ja varaosat todella nopeasti ilman lisäkustannuksia.

Pätevää palvelua pilke silmäkulmassa Pojat haluavat vielä muistuttaa, että kynnys PHL:n myymälään niin sisälle kuin sieltä uloskin on todella matala. – Kyllä meille voi tulla asioimaan ja ostoksille ihan yksittäinenkin henkilö. Eiköhän hyllystä tai varastosta löydy juuri se, mitä tarvitaan. Lisäksi liikkeelle lähdetään helposti ja ripeästi, kun apuamme tarvitaan. Tätä korostaaksemme olemme pitäneet myymälän ja itsemme helposti lähestyttävän näköisenä. Meillä on osaava ja motivoitunut henkilökunta eli hommat hoidetaan viimeisen päälle, mutta rennosti ja huumorilla höystettynä. Se tapa sopii PHL:lle parhaiten. Aika velikultia.

Profile for Porin Yrittäjät

PYRY 5/2019  

Porin Yrittäjien jäsenlehti 5/2019

PYRY 5/2019  

Porin Yrittäjien jäsenlehti 5/2019

Advertisement