PYRY 4/2021

Page 16

A S I A N T U N T I J A PA L S TA

Fuusion myötä

porilaistenkin asiakkaiden iloksi Asiakkuusjohtaja Minna Uusitalo on tehnyt lähes koko työuransa erilaisissa tehtävissä OP Ryhmän palveluksessa. Tuorein käänne liittyy OP Kiikoisten ja OP Länsi-Suomen fuusioon. Miten Kankaanpään kasvatti päätyi Kiikoisiin ja nyt kaikkien satakuntalaisten yritysasiakkaiden palvelukseen? Teksti Elina Wallin Kuva Aleksi Rimpiläinen

– VASTUUALUEESEEN KUULUU nyt pääasiassa taloyhtiörahoitus. Käytännössä teen paljon yhteistyötä isännöitsijöiden kanssa, Minna Uusitalo kertoo nykyisestä toimenkuvastaan. OP Kiikoisten fuusio on aivan tuore ja tuore tieto on myöskin Uusitalon tuleva esimiesvastuu. Marraskuussa alkaa noin 15 henkilön esimiesvastuu yrityspankin asiantuntijatiimissä ja sekin tuntuu nyt hyvin innostavalta. Kaikkineenkin Uusitalo vaikuttaa juuri siltä ihmistyypiltä, jonka saa käärimään hihoja aina, kun on mahdollista syventää ja laajentaa omaa osaamistaan.

Paljon osaavia kollegoita Väliotsikko on suora sitaatti Uusitalon suusta. Eikä hän itsekään ole aivan eilisen teeren tyttöjä. – Tuntuu aivan ihanalta aloittaa selkeällä vastuualueella ja syventää osaamista, hän sanoo. Selkeää vastuualuetta hän selventää heti. – Pidin kyllä työstäni myös OP Kiikoisten toimitusjohtajana. Joskin siinä toimenkuva oli hyvin laaja ja valmius aivan kaikkeen piti olla käytännössä koko ajan. Tällainen selkeys antaa ilman muuta nyt uudessa tilanteessa uutta intoa. – Sekin tuntuu hyvältä, että nyt Kiikoisissakin on mahdollista saada kaikki nämä OP Länsi-Suomen laaja-alaiset palvelut käyttöön, myös Yrityspankin osalta, hän muistuttaa.

16 – Pyry 4/����

Antoisa ja nousujohteinen työura Minna Uusitalon taival OP Ryhmässä on ollut pitkä ja antoisa. Kankaanpään konttorissa alkanut työura vei Sata-Pirkan OP:n konttoriin Ikaalisiin, kunnes sieltä sitten Helsinkiin. – Ensin olin OP Keskuksessa, josta tein työnkierron Helsingin Seudun Osuuspankkiin palatakseni jälleen Keskukseen. Siellä työskentelin myös IT-puolella ja sekös vasta mielenkiintoista olikin, Uusitalo kertoo. – Ajattelin, että haluan ymmärtää porukkani työtä paremmin, mitä kehittäjäpainotteisessa tiimissäni oikeasti tehdään ja niinpä suoritin tietojenkäsittelyn tradenomitutkinnon, jotta pystyin paremmin tukemaan tiimiäni. Viihdyn kuitenkin parhaiten liiketoiminnan puolella asiakkaiden parissa.

Kotiseuturakkaus veti kuin magneetti Tietyllä tavalla voi ajatella, että ympyrä sulkeutuu, sillä aloitin työurani osuuspankin Kankaanpään konttorissa aikanaan. – Olen sieltä kotoisin ja vihdoin kotiseuturakkaus voitti. Asun jälleen Kankaanpäässä mieheni kanssa. – Pari vuotta olemme nyt asuneet jälleen kotiseudulla ja nautin täysin siemauksin. Veljeni lapset ovat olleet aina minulle rakkaita ja läheisiä. Nyt saan olla

entistä lähempänä ja yökyläilyt onnistuvat mennen tullen. Kummilasten läheisyys on tuonut Uusitaloa jo vuosia vähintään kerran kuussa Kankaanpäähän. Nyt ajomatka veljen perheen luokse on naurettavan lyhyt. Asiakkuusjohtaja Minna Uusitalo suhtautuu samalla ilolla ja innokkuudella myös työhönsä. Kun nyt OP Länsi-Suomen yrityspankissa työt pääsevät kunnolla syksyn myötä vauhtiin, tulevat tutuksi niinikään porilaiset yritykset. – Eikä yritysmaailma ole itselleni entuudestaan mitenkään vieras, sillä veljeni perusti 2013 yrityksen, jossa olen ollut alusta saakka hallituksen jäsenenä, Uusitalo muistuttaa vielä lopuksi.

– Vastuualueeseen kuuluu nyt pääasiassa taloyhtiörahoitus. Käytännössä teen paljon yhteistyötä isännöitsijöiden kanssa


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.