Page 1

Buscant a nemo

Pel·lícula Buscant a Nemo Títol original: finding nemo Duració:105 minuts Pais: estats unints Fotografia: animacio Director: Andrew stanton, lee unkrich Año:2003 Personatges de la pel·lícula Nigel: és un ocell d'espècie pelicà que se les sap totes. Li agrada rondar pels molls i xerrar amb els amics pelicans. Nemo: Nemo és un nen de sis anys que viu sol amb el seu pare que es excessivament protector. Ha portat una vida molt protegida i està molt emocionat davant la perspectiva del seu primer dia de col·legí. Nemo te una malformació de naixement en l'aleta Martin: després d'haver perdut la seva dona ,Marlin s'ha quedat sol per educar al seu únic fill supervivent, Nemo. El seu primer dia de col·legi, li resulta enormement difícil separar-se d'ell per que el te súper protegit .


Dory: dory es un peix amable, simpàtic i sociable que Dory en tot l'oceà. Es passaria el dia sencer parlant amb tu i explicant la seva vida ... si pogués, perquè Dory pateix amnèsia a curt termini Squirt: és una tortuga marina agosarada i juganera que adora Crush, el seu pare, de qui ha heretat el caràcter sociable i temerari Crush: Aquesta tortuga marina té 150 anys, però se sent molt jove i es comporta com un surfista que es deixa portar pel corrent Bruce: Bruce és el líder i li dóna al grup el toc d'optimisme. Aquests taurons volen ser els teus amics Informació treta de aquí:

http://goo.gl/1Ix7r Resum Nemo és un petit peix pallasso, Marlin s'encarrega de cuidar al seu fill de forma exageradament protectora, el que dóna lloc al fet que Nemo es rebel · li i emprengui una aventura aprofitant una excursió del col·legi. Nemo, en el seu afany de demostrar la seva valentia i la seva capacitat de desenvolupar-se malgrat tenir una aleta atrofiada, és atrapat per un buzo amb una xarxa i acaba a la peixera d'un dentista anomenat P. Hermann a la ciutat de Sídney per ser el regal de la neboda del dentista, Donar. Des de llavors el seu pare emprèn una llarga recerca per trobar pistes que el portin a recuperar el seu fill. En el camí se li uneix un peix de poca memòria anomenat Dory. Els dos han de sortejar nombrosos problemes entre els quals es troben els taurons vegetarians, les meduses, les tortugues, una balena amb la qual parlen "cetaci" i les gavines. Durant el seu viatge també reben l'ajuda d'altres personatges entre els quals es troben les simpàtiques tortugues. Mentrestant, Nemo entaula una gran amistat amb els peixos que habiten dins de la peixera i junts porten a terme un pla per escapar i tornar al mar, encara que no els dóna resultat. Marlin arriba per fi al lloc on es troba Nemo, Sydney, just el dia en què Nemo serà el nou peix de Donar-la. Marlin i Dory arriben a la peixera de Nemo, però com aquest es fa el mort per no ser adoptat per la nena, Marlin es dóna per vençut i es rendeix. Després Nemo és tirat al vàter i acaba en l'oceà, on troba a Dory i junts busquen Marlin. Sorprenentment Dory s'acorda de tot el que ha passat i s'adona que Nemo és el fill de Marlin. Finalment, el petit peix pallasso i el seu pare es troben de nou.

Premis La pel·lícula va vendre 8 millons de copies el primer dia que va sortir al mercat. Font: http://goo.gl/vE9fL

2003: Oscar: Millor llargmetratge d'animació. 4 Nominacions 2003: Nominada al Globus d'Or: Millor Pel · lícula Comèdia o musical 2003: Nominada Premis BAFTA: Millor Guió original, 2003: National Board of Review: Millor Pel · lícula animada 2003: Toronto: Millor Pel · lícula animada 2003: American Film Institute (AFI): Top 10 - Millors Pel·lícules de l'Any Font: Film Affinity, http://goo.gl/wFX5T

Pel  
Advertisement