Page 1

Hur du gรถr en bra kortfilm Av PontusO lofsson


En bra planering är ytterst viktigt för ett bra slutresultat . Gör en synopsis, ett manus och en storyboard. Dessa kan du senare lämna till någon när du söker stöd för projektet

Be inte om för mycket pengar, tänk efter vad det är ni verkligen behöver och lägg upp en budgetplan till den som stödjer.


På Filmdagen är det viktigt att ni är förberedda och har gjort saker som behövs i förväg. När all planering och packning är klar, då är ni redo att börja filma, Inte innan. Träffas kvällen innan och gör klart allt, detta ska inte göras på morgonen innan avgång.

Har ni statister eller medhjälpare så informera dem alltid om vad som ska göras och vilken scen det är. Detta underlättar för alla inom teamet.


Klipp filmen i ett program som du känner dig bekväm med . Jag rekommenderar starkt att lära sig Adobe Premiere Pro för klippning. Microsoft blir lite för enkelt om man ska göra en bättre kortfilm. Framförallt ska du vara bekväm och känna dig bekväm i det du jobbar. Kanske är det värt att låta klipparen gå en webb-kurs innan det är dags? Det är enkelt och kan göras på moderskeppet.se


Sistmenint eminst H a ku l

Test