Page 1

Pol Prats Vila

Fotoperiodisme - Pràctica 8

Pràctica 8 - Foto - Il·lustració Canvi Climàtic L’excés d’aparells elèctrics a casa, causa del canvi climàtic i l’escalfament de la terra

2017-2018


Pol Prats Vila

Fotoperiodisme - Pràctica 8

Objectius En aquesta pràctica he fotografiat l’excés d’aparells electrònics conectats a un allargador de corrent a casa meva. Aquesta situació és molt usual, i mostra el problema del canvi climàtic, una de les causes del qual és l’excés d’aparells elèctrics.

Metodologia Per a realitzar aquesta pràctica he utilitzat poca profunditat de camp per a destacar, en un primer pla, tots els carregadors conectats a la corrent. En un segon pla queden tots els aparells electrònics, que inclouen càmeres fotogràfiques, mòbils, tabletes, un ordinador i un ebook. El contrast dels aparells conectats en primer pla amb els cables i tots els aparells electrònics desenfocats, m’ha semblat l’ideal per a representar el problema del canvi climàtic des d’una perspectiva més propera i habitual del que ens pensem.

Anàlisi He triat aquest tema per la seva accessibilitat, comparat l’altre tema proposat. També, perquè considero que és un tema de molta més rellevància, ja que estem parlant d’un canvi climàtic que, poc a poc, va consumint el nostre planeta. Per últim, he triat aquesta composició visual perquè crec que és una metàfora del que els humans estem fent: sobreexplotar la Terra fins a l’extrem sense pensar en les conseqüències.

Conclusió En aquesta pràctica, i concretament amb aquest tema, considero que he tingut molta llibertat expressiva, a banda de poder fotografiar un tema de rellevància només mirant dins de casa meva. Està clar que els aparells electrònics són necessaris, però, en general, acabem tenint més aparells dels que realment necessitem i abusem del consum d’energia per cobrir tots aquests aparells, que acaba convertint-se en una causa més que accelera el canvi climàtic. 2017-2018

Pràctica 8  
Pràctica 8  
Advertisement