Page 1

PROJECTE GRÀFIC Disseny i Construcció d’un HIPOGRIFF


Contingut

PRIMERA PLUJA D’IDEES 1 PROJECTE LABERINT 2 SEGONA PLUJA D’ IDEES 4 PROJECTE HIPOGRIFF 5 CONCRECIÓ DE LA IDEA 6 UN DISSENY ATREVIT 7 PERSPECTIVA PROJECTE 12 FOTOGRAFIES D’UNHIPOGRIFF “REAL” 14 FOTOGRAFIES DEL NOSTRE HIPOGRIFF 16


PRIMERA PLUJA D’IDEES


J O C ’A R T PROJECTE

LABERINT

C

PRIMERA PLUJA D’IDEES

onstruïm un laberint modificable a la voluntat del nen que permet combinar els colors dels envasos de suc, que seran els que ens definiran el recorregut. Per tan hem establert unes mides i unes característiques que en vindran delimitades per les mides dels brics i les mides que hem decidit portar a la nostra joguina. Així doncs a continuació podreu observar les principals característiques i un dibuix per que us feu una idea de la nostre primera idea.

Com podeu veure en el dibuix, la peça consta de d’una superfície que seria d’una mida estàndard, és a dir, aproximadament 50x70, i estaria feta a partir de vàries capes de fullola i cartró ploma. Els brics amb els que faríem aquest projecte serian de diferents gustos i per tan de diferents colors i aprofitaríem aquest fet per a combinar i aplicar el color segons el nen vulgui. Els brics de suc són perfectes per aplicar la nostra idea de reciclatge i art en el joc. I també són perfectes en quan alçada i mida, doncs ens encaixen a la perfecció en el llistó de cartró ploma i fusta. Per una altre banda, són massa dèbils. Els emplenaríem de poliestirè un material que agafaria la forma de l’envàs i posteriorment tindria la suficient consistència per que ja no fos tan dèbil. Un altre material que faríem servir per tal de poder ajuntar els brics amb la superfície és el velcro. Això en permet portar a terme la nostra intenció de desmuntar i muntar a la voluntat del nen que hi jugui, d’aquesta manera podrà muntar el seu propi laberint a part dels que li donaríem muntats o indicats en unes instruccions com a base.


J O C ’A R T

Per tal de que el nen pugui completar el joc, el que haurà de fer és conduir una pilota de mida petita al llarg del recorregut. El que hem pensat és que al finalitzar la partida el nen assoleixi uns objectius, com poden ser: sentir-se satisfet per haver tingut que pensar per on passar la pilota, per arribar al final. Aquesta pilota l’agafaríem reciclada de per exemple d’un ratolí d’ordinador de bola, del antics, o una pilota de pin-pon, etc. I per que inclús estigui més relacionat amb l’art vam pensar de aplicar cares a les pilotes, no obstant al final aquesta idea va quedar descartada ja que no vam veure adequat aplicar aquest motiu, ja que ens arriscàvem a que caigués en l’estereotip de joc corrent, cosa que vam decidir com a objectiu del projecte que no fos així. Però tot s’ha de dir, al final a mesura que anàvem pensant en el disseny i en altres possibles projectes vam acabar descartant aquesta idea i començar a plantejar altres que ens puguin donar més joc i fer passar-ho millor a l’infant i inclús fer un projecte d’un disseny amb més originalitat.

-3-


SEGONA PLUJA D’ IDEE S


J O C ’A R T PROJECTE

HIPOGRIFF

E

SEGONA PLUJA D’IDEES

n la nostra segona pluja d’idees vam començar a pensar en un disseny potser una mica més atrevit ja que deixàvem endarrere un projecte que treballàvem en pla, per passar a dissenyar un projecte podríem dir en 3D, vam divagar al voltant de la idea de fer animals o objectes amb brics ( seguiríem utilitzant un dels material plantejats en l’anterior disseny descartat ). A continuació explicarem per sobre la combinació de colors i podreu veure un seguit de esbossos per que us feu una idea de les nostres intencions i els nostres objectius. Un altre idea que mantindríem del projecte anterior seria el fet de muntar i desmuntar i que el nen jugui amb la seva imaginació. Per tant un cop establertes aquestes bases i aquests objectius, hem començar a dissenyar un hipogriff un animal fantàstic que segurament us sonara o recordareu de la pel·lícula Harry Potter. Sabem que és una pel·lícula coneguda, per tant podem aprofitar aquesta popularitat per poder fer arribar d’una manera propera als nens el nostre juguet. Hem de dir que per el que fa el muntatge descobrim que els brics són un element fràgil i que haurem d’idear una manera de reforçar aquest material. Parlant amb la nostre tutora encarregada de la supervisió hem arribat a la conclusió de omplir els brics amb poliestiré una substància que ens permetrà treballar amb facilitat ja que te un assecatje ràpid, i d’un dia per un altre podem veure els resultats. Hem de tenir cura amb la quantitat que apliquem dins dels brics ja que si s’omple massa pot causar que el bric reventi. En el nostre grup tenim moltes ganes de tirar aquest projecte endavant i veure com queda el resultat i si hem d’aplicar alguna millora o en tot cas canviar alguna part.

-5-


CONCRECIÓ DE LA IDEA


J O C ’A R T UN DISSENY

Alçat

ATREVIT

A

vixí doncs un cop ens hem decantat per aquest disseny i per aquesta idea, portarem a terme una concreció gràfica per tal de que pogueu observar amb detall les característiques del nostre Hipogriff. En les següents pàgines veureu dividit en parts del cos i posteriorment les principals vistes del nostre atrevit disseny. I durant tot el procés d’aquest projecte anirem fent fotus per que així observeu com ens va quedant la peça. Incluint es clar els corresponents esbossos i dibuixos finals definint les mides de la peça, i els corresponents color.

Perfil

Planta -7-


CONCRECIÓ DE LA IDEA

J O C ’A R T

EL

CAP

En aquesta part hem calculat que utilitzaríem al voltant de10 bricks. I en aquesta cantitat de brics hem fet l’aproximació de que hi hauran set brics de color blanc, dos de color verd i un de color groc o taronja.


J O C ’A R T

LES

ALES

Per aquesta part del cos hem decidit fer-la amb aproximadament uns 14 brics que encara no sabem ven bé de quin color les faríem. Segurament no obstant havíem pensat de fer-les d’un color diferent al del cos lògicament, així que el color més possible seria verd, tot i que la nostra intenció inicial era utilitzar tons grisos. No obstant per qüestions tan estètiques com pràctiques hem fet un parell de disseny de les ales com podeu apreciar en els dibuixos.

-9-


CONCRECIÓ DE LA IDEA

J O C ’A R T

LES

POTES

Les potes del nostre animal estarien formades per aproximadament uns quatre brics. Que a la vegada seran de color groc per poder diferenciar com bé hem dit anteriorment de les altres parts del conjunt.


J O C ’A R T

EL

COS

En el cos hem estat pensant de utilitzar uns tons grisos, no obstant el problema és que no disposem de brics d’aquest color ni hem trobat en el mercat envasos de suc que siguin d’aquest color. Així doncs establim que el cos estaria format per aproximadament uns 34 brics del color esmentat anteriorment. A continuació podreu veure gràficament y detalladament les característiques del cos.

-11-


J O C ’A R T

PERSPECTIVA

PROJECTE

CONCRECIÓ DE LA IDEA


J O C ’A R T Les mides d’aquest projecte poden variar depenent dels brics que utilitzem. En aquest punt del treball no sabem ben bé quins inconvenients ens podem trobar en el procés o en la construcció, i serà difícil d’averiguar si no investiguem i començem a fer les proves, per tal de satisfer aquesta curiositat que ens invadeix, i és que, serà realment una joguina combinada amb art o simplement serà una joguina més que no cridarà l’atenció? No ho sabem, però el que si podem dir, és que estem totalment decidits a averiguar-ho.

-13-


J O C ’A R T

HIPOGRIFF “REAL”

FOTOGRAFIES D’UN

FOTOGRAFIES


J O C ’A R T

-15-


J O C ’A R T

EL PROCÉS

FOTOGRAFIES DEL NOSTRE

HIPOGRIFF

FOTOGRAFIES


J O C ’A R T EL PROCÉS

-17-


J O C ’A R T

EL PROCÉS

FOTOGRAFIES

EL PROCÉS


J O C ’A R T

-19-

Projecte Gràfic  

projecte gràfic

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you