Page 26

Acp.nl/acp-jong

Nieuw bestuur ACP Jong:

even voorstellen ACP Jong heeft een nagenoeg nieuw bestuur. De zittende bestuurders - Kathy James en Elina Poot - zetten hun taak voort en krijgen versterking van vier nieuwe collega’s. Gedreven collega’s die zich willen inzetten voor anderen. Zij stellen zich kort voor. Kathy James

Jelmar van der Ploeg “Sinds 2011 werk ik bij de politie. Op dit moment zit ik bij het team verkeer in de eenheid Oost-Nederland. Ik zit namens ACP Jong ook bij het eenheidsbestuur van ACP Oost-Nederland. Ik maak mij graag druk om de belangen van andere collega’s.”

Aron Muijsenberg “Ik werk als hoofdagent in het team Weert in de eenheid Limburg. Sinds 2014 ben ik klaar met de niveau 4-opleiding. Ik woon in Maasbree en ben sinds kort actief voor ACP Jong. Naast het werk ben ik een erg fanatieke powerlifter, een sport waarin ik op nationaal niveau aan wedstrijden meedoe. Ik heb mij bij ACP jong aangesloten, omdat ik het belangrijk vind dat jonge medewerkers hun stem laten horen in onze organisatie.”

Sylvia Lambers “Ik kwam in 2007 op mijn 19e bij de politie. Ik volgde mijn opleiding aan de Politieacademie in Eindhoven. In 2010 was ik daarmee klaar. Sindsdien werk ik in Zeeland-West-Brabant. Ik heb verschillende dingen gezien en geleerd, waaronder soms ook zaken die niet liepen zoals ze hoorden te lopen. Ook heb ik meegemaakt dat collega’s verkeerde adviezen kregen en zichzelf daarmee uiteindelijk benadeelden. Omdat dit soort zaken tegen mijn gevoel ingaan en door-

Elina Poot

dat ik een naaste collega heb die zich enorm inzet voor de ACP, ben ik enthousiast geraakt voor het vakbondswerk. Naast nieuwe leden werven voor de politieacademies en mijn rol als kaderlid binnen de eenheidsraad, ben ik nu ook onderdeel van ACP Jong. Ik ben pas net onderweg bij de vakbond, maar ik hoop door de jaren nog veel meer te zien en te leren. Jullie gaan mij zien.”

Ramon Meijerink “Ik ben 28 jaar. Sinds 2005 werk ik bij de politie. Ik ben begonnen in de regio Limburg-Noord en werk inmiddels in Zeeland-West-Brabant. Ik draai voornamelijk noodhulp-, IGP- en OMG-diensten. Verder onderhoud ik het contact met onze collega’s in Duitsland. In de jaren dat ik bij de politie werk, heb ik vaak met collega’s geklaagd over bepaalde zaken, zoals onze CAO- of ICT-aangelegenheden. Omdat ik graag actief wil bijdragen aan een positieve beleving van de politie ben ik mij actief gaan inzetten bij de ACP en ben bestuurslid bij ACP Jong geworden. Dat wil zeggen dat ik aansluit bij diverse overleggen en ons daar vertegenwoordig. Daarnaast onderhoud ik samen met Aron de Facebookpagina van ACP Jong.”

Wat willen wij bereiken? Om ons sterk te kunnen maken, is het belangrijk dat wij zoveel mogelijk feedback krijgen van jonge collega’s. Over wat er speelt en op welke zaken de vakbond moet inspringen. Like onze Facebookpagina facebook.com/ ACPJongPolitiebond/ en mail ons via acpjong@acp.nl.

26 Politiebericht juni 2016

26 ACP Jong.indd 26

17-06-16 12:24

Profile for Politievakbond ACP

Politiebericht juni 2016  

Bondsmagazine Politiebericht van Politievakbond ACP.

Politiebericht juni 2016  

Bondsmagazine Politiebericht van Politievakbond ACP.

Advertisement