Page 16

Acp.nl/vereniging

Tamara maakt carrièreswitch met pijn in het hart

‘Werken als reche was mijn droom’

Tamara Meijerink - de Boer (34) is echtgenote én mama van twee kinderen. Vanaf haar 18e werkt ze in verschillende functies bij de politie. Van agent tot senior tactische opsporing. We spreken haar een paar maanden voordat ze de carrièreswitch maakt van rechercheur naar zelfstandig ondernemer. Daarmee kiest ze bewust voor haar gezin en haar mentale gezondheid. Een keuze vanuit het hoofd en niet vanuit het hart, zo blijkt als we haar spreken.

Door: Jasper Achterbergh, coördinator Vereniging “Ik dacht altijd dat elke collega er last van had, maar in de loop van de jaren kwam ik erachter dat niet alle collega’s wakker liggen van hun werk. Het hoort nu eenmaal bij het werk dat je soms mensen in situaties moet achterlaten terwijl je dat niet wil. Mishandelde vrouwen, kinderen die worden geslagen of op een andere manier misbruikt, of in schrijnende armoede leven. Die momenten frustreren mij. Ik neem het verdriet van de ander mee naar huis en vind het pijnlijk om er vanaf de zijlijn naar te moeten kijken. Het is en het blijft het allermooiste vak dat er bestaat. Toch is er in

al die jaren iets veranderd, waardoor ik ook deels opgelucht ben dat ik afscheid neem van deze unieke en bijzondere baan en organisatie.”

Verdriet meenemen naar huis

Tamara was naar eigen zeggen idealistisch en misschien wat naïef toen ze in 2000 bij de politie begon. “Ik was een jong meisje in een mannenwereld. Ik wilde echt iets voor anderen betekenen, de wereld redden, maar aan de andere kant zocht ik ook spanning en wilde ik iets meemaken. Het beeld dat ik als 18-jarige had, klopt natuurlijk niet. Want het is niet zo dat ik als politieagent/rechercheur ergens binnenloop en zeg dat aan deze situatie een einde moet komen en dat vervolgens allerlei instanties gaan werken om dat mogelijk te maken. In de loop van de jaren begon ik steeds beter te beseffen hoe weinig invloed ik heb op wat er om mij heen gebeurt.”

16 Politiebericht juni 2016

16 Interview.indd 16

17-06-16 12:22

Profile for Politievakbond ACP

Politiebericht juni 2016  

Bondsmagazine Politiebericht van Politievakbond ACP.

Politiebericht juni 2016  

Bondsmagazine Politiebericht van Politievakbond ACP.

Advertisement