Page 1

ENSEMBLE NONSENSE - Quartet vocal L'Ensemble Nonsense és un quartet vocal de quatre solistes que s'han trobat per desenvolupar un projecte comú que els permet integrar tota la seva capacitat creativa. Es van estrenar com a grup vocal el juny de 2012. Aquests músics proposen un collage entre músiques de diverses èpoques i cultures, en una experiècia que permet fusionar-les unes amb altres a través d'aquest intercanvi artísitic. Els seus components, a més de cantar professionalment en diversos conjunts o com a solistes, tenen també altres trajectòries associades a l'àmbit del cant: una professora de cant, una cantant de jazz, un director de cor i un compositor. Han realitzat concerts en festivals, i també han fet recitals amb esperit pedagògic.

PANAFRICAN CHORUS AFRIKIYO

Directora: Yveline Dames El cor AFRIKIYO reuneix africans de diverses nacionalitats, de totes les edats i diferents creences, amb voluntat d'expressar l'alegria de cantar a la vida i al continent africà. Nascut el març de 2009 a Dakar (Senegal), aquest cor seglar té per objectiu promoure la creació, adaptació i interpretació d'obres de tots els origens, però en particular de la música d'origen africà. A través del seu repertori hi ha una intenció molt clara: revalorar l'herència cultural africana i portar-la arreu del món. En aquest desig de retrobar els valors musicals del continent, i trobar-se amb altres cultures a través del cant coral, la missió del cor és destacar aquest aspecte tan ric de la cultura africana, que fins no fa gaire havia quedat restringit a les esglésies i en els pobles a les zones rurals. Fermament compromès amb la lluita contra els estereotips negatius sobre Àfrica, aquest cor pretén despertar el potencial artístic latent que tothom portem dins, alhora que posa de relleu la riquesa cultural d'aquest continent a través d'una peculiar teatralitat i expressió corporal. AFRIKIYO va participar en les activitats organitzades en solidaritat amb el poble haitià després del terratrèmol, també al Festival de Worldblack (Fesman), celebrada a Dakar al desembre de 2010 i el Fòrum Social Mundial al febrer de 2011. Ha cantat en grans ocasions: Gala "Assemblea Parlamentària de la Francofonia" el 2010. Va ser escollida com a cor convidat en l'espectacle per a la inauguració del Gran Teatre de Dakar a l'abril de 2011. Amb els ingressos dels seus espectacles, aquest cor pan-africà també inverteix en l'àmbit social a través d'obres de caritat per als orfes i els nens desfavorits.

Grup Voiceland - Sextet Units per la seva passió per cantar "a capel·la" , Voiceland és un dels grups vocals més joves i originals de Bulgària. El seu repertori inclou cançons de diferents estils però el grup ha esdevingut famós sobretot per la interpretació d'arranjaments de música pop, realitzats per Konstantin Beykov i Darina Chakarova i també per cantar algunes de les millors cançons de grups de pop-rock. Voiceland va ser creat el 2011 per 6 joves i ambiciosos cantants, els quals us captivaran amb el seva màgica i moderna sonoritat i us arribaran a l'ànima amb les seves veus fascinants. En els dos anys que porten cantant com a grup han actuat per tot Bulgària i a l'estranger, assolint el primer premi de la seva categoria en una competició de cors a Macedònia.

Compañía de Música y Danza PERÚ Ritmos y Costumbres Directors: Gisella Ramírez i Walter Sánchez

Milers d'anys abans de Crist, el territori que ocupa l'actual Perú va ser l'escenari del naixement de la civilització més antiga d'Amèrica. Diverses cultures es van anar desenvolupant alguns segles després deixant com a testimoni importants vestigis arqueològics de gran valor artístic i arquitectònic. Aquestes civilitzacions van assolir un alt nivell de desenvolupament i els testimonis documentals d'aquell passat ens parlen de pobles estretament vinculats al seu entorn, en el qual les escenes de la vida quotidiana es barrejaven amb el miracle de la vida i amb tot allò d'origen diví, atorgant a l'home l'esperança de la perpetuïtat. Aquests valors són els que volen ensenyar a Europa i al món la Compañía de Música y Danza Perú Ritmos y Costumbres, que va ser fundat l'any 2005 sota la direcció de Gisella Ramírez i Walter Sánchez. El seu objectiu és difondre el folklore nacional del seu país, oferint un espectacle ple de colors, d'alegria i professionalitat, per tal que el món segueixi valorant la riquesa cultural heretada dels seus avantpassats.El grup de música integra veus, guitarra i baix, percussió i la Quena, del quítxua "qina", o flauta dels Andes, que és un instrument de vent, semblant a la flauta. El seu origen es remunta a l'època precolombina als Andes.

Coral Sant Esteve de Balsareny

Directors: Joan Bajona i Pintó i Olga Puigbó

Si hem de buscar els inicis de la Coral Sant Esteve, els trobarem a la Colònia Soldevila de Balsareny, vers l’any 1.963, quan un petit grup d’afeccionats al cant es van agrupar per solemnitzar les festes de la parròquia.Iniciats a la tècnica vocal pel Sr. Lluís Virgili de l’Orfeó Lleidatà, i dirigida per Mossèn Joan Bajona i Pintó, la Coral ha participat pràcticament en totes les trobades que s’han organitzat a les comarques del Bages i el Berguedà. És, per tant, una de les corals més veteranes de les nostres comarques. El seu radi d’actuacions es mou generalment dins la nostra terra. Ha participat en diferents ocasions en el Festival Internacional “Catalunya Centre” de Puig-reig i Castellvell i el Vilar, així com també a les trobades Corals organitzades per la FCEC (Roda Coral i Catalunya Canta). Ha actuat també en altres comarques de Catalunya, així com també a Andorra, Jaca, al sud de França, Galícia, L’Alguer, Itàlia... El seu repertori és variat i predominantment popular. L’any 1.990 va realitzar el seu primer enregistrament discogràfic: Balsareny més de mil anys, per commemorar el mil•lenari del poble. Amb música del mestre Francesc Vila i lletra de Ramon Carreté. Al 1.996 enregistraven el CD: Música de Mn. Llorenç Riu amb cançons de l’obra musical de Mn. Llorenç Riu. Al 2005 va representar l’obra “Ai, Mossèn” de Santi Fornell en homenatge al seu director Mn. Joan Bajona amb motiu del seu 50è aniversari com a capellà.I el 28 d’abril d’aquest any ha escenificat novament Balsareny més de mil anys en motiu de celebrar els 50 anys de la fundació de la coral.

Aula de Cant Coral Escola Municipal de Música de Puig-reig

Director: Ramon Noguera Des de la fundació de l'Escola Municipal de Música de Puig-reig s'ha treballat intensament la formació coral dels alumnes, no com un cor estable amb nom propi i entitat diferenciada sinó que la seva tasca té principalment un sentit pedagògic, encara que en certes ocasions l'Aula de Cant Coral també ofereix concerts si els esdeveniments ho requereixen.

Hertford College Chapel Choir

El cor és dirigit pels becaris d'orgue del Col·legi Hertford : Ed Whitehead i Nick Graham.

DIMECRES, 4 de Setembre A 2/4 de 10 del vespre COR AFRIKIYO -de Dakar- SENEGAL DIJOUS, 5 de setembre A 2/4 de 10 del vespre

DIVENDRES, 6 de setembre A 2/4 de 10 del vespre QUARTET ENSEMBLE NONSENSE de París - FRANÇA DISSABTE, 7 de setembre A 2/4 de 1 del migdia Recepció de les corals per part de les autoritats a la pl. Lluís Companys Seguidament Mostra folklòrica de les entitats de Castellbell i El Vilar

El Cor de capella de Hertford College, és un cor mixte d'un nivell considerat força alt, que canta a les misses del Col·legi Hertford, a la prestigiosa universitat d'Oxford, al sud d'Anglaterra. Aquest Col·legi també compta amb una orquestra i una banda, així com dos "alumnes d'orgue", uns estudis musicals de post-grau que són habituals en altres universitats i catedrals de l'àmbit anglosaxó. El cor s'ha especialitzat en la música de la tradició coral anglesa, de compositors com Thomas Tallis o Herbert Howells, la qual cosa els ha donat molt èxit fins i tot fora del seu àmbit universitari i anglès. Han actuat recentment a Malta, Leipzig, Brussel·les, Dubrovnik i a San Francisco. Les obres importants que han interpretat més recentment són el Rèquiem de Mozart i les vespres de Rachmaninoff.

PROGRAMACIÓ CASTELLBELL I EL VILAR

Durant els primers anys va ser difícil consolidar uns grups prou nombrosos per poder cantar col·lectivament, però a mesura que anava creixent el nombre d'alumnes, s'han pogut formar dos grups corals: el que inclou 1r, 2n i 3r cursos de nivell elemental, i el que va des del 4rt curs de NE fins a 4rt de Grau Mitjà. La participació dels cursos de Grau Mitjà permet que alguns nois facin el canvi de veu i això facilita poder estudiar també obres de veus mixtes. A part dels concerts tradicionals de Nadal i Fi de Curs i la participació en algunes cantates que s'organitzen periòdicament a la comarca, els fets més rellevants del grup coral gran són l'èxit assolit en el Concurs de Cant Coral de Port Aventura el maig de 2007, en què van obtenir el 1r. Premi de la seva categoria, i també l'edició d'un CD de cançons editat al final del curs 2007-2008. A l'octubre del 2008 aquest grup va participar en la producció de Carmina Burana, al costat de la Polifònica de Puig-reig i l'Orquestra de l'Acadèmia del Gran Teratre del Liceu de Barcelona. El juny de 2009 va donar tres concerts a Cantabria i el juny del 2011 van actuar en diverses poblacions de Catalunya Nord.

A les 9 del vespre CONCERT DE CLOENDA CORAL CASTELLTERÇOL - CATALUNYA COR AFRIKIYO –SENEGAL QUARTET ENSEMBLE NONSENSE – FRANÇA GRUP VOICELAND – BULGARIA CAPELLA DE MÚSICA BURÉS


PROGRAMACIÓ PUIG-REIG DIJOUS, 5 de Setembre A 2/4 de 10 del vespre ENSEMBLE NONSENSE – París (FRANÇA) COR AFRIKIYO – Dakar (SENEGAL) DIVENDRES, 6 de setembre A 2/4 de 10 del vespre CORAL DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA – PUIG-REIG GRUP VOICELAND – Sofia (BULGÀRIA) DISSABTE, 7 de setembre A 2/4 de 10 del vespre COMPAÑIA DE MÚSICA Y DANZA PERÚ RITMOS Y COSTUMBRES (Col·laborant amb les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya) DIUMENGE, 8 de setembre A 2/4 de 12 del migdia Missa cantada a la parròquia de Puig-reig A la 1 del migdia Recepció de les corals per part de l’ajuntament a la Plaça de la Creu A les 6 tarda CONCERT DE CLOENDA CORAL SANT ESTEVE DE BALSARENY CATALUNYA ENSEMBLE NONSENSE – París (FRANÇA) GRUP VOICELAND – Sofia (BULGARIA) HERTFORD COLLEGE CHAPEL CHOIR D’OXFORD GRAN BRETANYA COR AFRIKIYO – Dakar (SENEGAL) ORQUESTRA DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA de Puig-reig POLIFÒNICA DE PUIG-REIG

INFORMACIÓ Localitats Esports Pujol - C/ Major, 6 - Puig-reig - Tel. 93 838 02 94 Dades de venda Entrades i abonaments anticipats a partir del dilluns 2 de setembre Preus Abonament per a tots els concerts 25 € Entrades dies 5 i 6 10 € Entrades dia 7 anticipades 10 € a taquilla 12 € Entrades anticipades cloenda anticipades 12 € a taquilla 15 € L’organització del festival es reserva el dret d’alterar el programa sense previ avís per causes imprevistes. Adreça per a més informació C/ Llobregat, 5 – 08692 PUIG-REIG. www.polifonica.cat

COL·LABORADORS ASSESSORIA PUIG-REIG. S. L.

GRUP VICHY CATALÀ

ALSA, S.A. Alsina Graells

LES FLORS

ALUMINIS CASTANYER

LLANA I MERCERIA Montserrat Serra

APLITELC

MAGATZEM JOSEP CANAL

ASSEGURANCES GARCIA

PASTISSERIA TRULLS

BAR PASEO- Navàs

POLLASTRERIA PEY

BAR OSIRIS

QUEVIURES BERTRAN

E.G. ASSESSORS (Casserres)

QUIROBELL

EL CROSTÒ Forn-degustació

RADIO PUIG-REIG

ELECTRICITAT CALSINA

REGIÓ 7

EMBOTITS OBRADORS

RELLOTGERIA CLIMENT

ESPORTS PUJOL

RESTAURANT GAIÀ - CUINA TRADICIONAL

FOTOGRAFIA IGLESIAS

VINS PRAVI Disseny i compaginació dels programes La Copisteria ( Montse Roca)

Benvolguts amics i amigues del cant coral. Estem molt contents de poder tornar a compartir amb vosaltres uns dies intensos de concerts i emocions musicals. El 34è Festival Internacional de Cant Coral "Catalunya Centre" us ofereix aquest any un variat repertori de grups i corals, de tots els estils i procedències.

34è Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre Puig-reig al Pavelló d’Esports Del 5 al 8 de setembre de 2013

Generalitat de Catalunya Departament de Cultura

D'una banda, el format de grups petits però de gran qualitat és una garantia de poder gaudir de les veus dels cantaires, i alhora contribueix a mantenir a ratlla el pressupost del festival. Però d'altra banda també tindrem ocasió d'escoltar cors més clàssics i nombrosos, com és un cor de capella de la universitat d'Oxford, i també una coral africana que donarà un toc més ètnic a la música del Festival. També cal destacar que després de l'èxit de l'actuació d'un grup folklòric l'any passat, enguany ens ha semblat bé tornar a programar un espectacle de cant i dansa en col·laboració amb ADIFOLK. Esperem que us engresqui aquesta proposta que obre les portes a un tipus de concert-espectacle diferent als concerts de cant coral tradicionals. El concert de cloenda comptarà amb la participació de la coral Sant Esteve de Balsareny, grans amics nostres, que enguany celebren el 50 aniversari de la seva fundació : Per molts anys !!!

34è. Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre  

Programa del 34è. Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre