Page 1

ESCOLA

Jaume I

CIRCULAR Febrer de 2011 Any XI

INFORMATIVA web

Núm. 5

http://www.xtec.cat/ceip-jaume1r e-mail

ceip-jaume1r@xtec.cat

1. Preinscripció i matrícula Us informem que el dimarts dia 15 de març està previst que el Consorci d’Educació de Barcelona faci públic el llistat provisional baremat de les preinscripcions. El llistat definitiu de l’alumnat admès es publicarà el dilluns dia 2 de maig. El període de matrícula:

del 6 a l’10 de juny

Al tauló d’anuncis de l’escola podreu veure les dades de la totalitat del procés.

2. Carnestoltes 2011 AMBAIXADORS DEL REI CARNESTOLTES El dilluns dia 28 de febrer vàrem rebre la visita de dos ambaixadors del Rei Carnestoltes que ens van fer conèixer les seves ordres per tota la setmana.

3. Sortides CICLE INFANTIL Aquest mes de febrer els nens i les nenes del parvulari han estat molt viatgers. Els Cargols han visitat el Cosmocaixa. Van participar en el taller El Clik dels nens i amb unes botes com les dels científics van desenvolupar diferents experiències. La que més èxit va tenir va ser la relacionada amb l’aigua.

Els vam rebre amb molt entusiasme i curiositat. El divendres dia 4 de març tota l’escola va compartir la festa del  Danses i disfresses barrejades amb música van omplir el pati de l’escola.

Els Lleons i els Elefants van anar a visitar la nova ludoteca del barri Ludoteca Guitard. Van gaudir molt jugant amb els estris dels nous espais (joguines,

Esperem i desitgem que les fotografies que es varen fer siguin un testimoni de l’agradable jornada que varen passar tots plegats disfresses, racons, etc.) Els Dofins i els Cavallets de Mar han anat a l’Aquarium de Barcelona. Les monitores els van explicar coses molt interessants, com les diferències entre els peixos tropicals i els del mediterrani, el tipus de peixos que utilitzen les possibilitats del camuflatge, la relació entre les anèmones i els peixos tropicals, etc. Finalment van assistir a una representació de La doctora Pandora on els actors principals eren els peixos malalts.


També aquest mes els nens i les nenes han fet de forners i forneres desenvolupant tot el procés d’elaboració de panets que, per cert... han quedat boníssims !!!

5. Connectats amb el món

CICLE INICIAL

Tothom va poder visitar l’exposició dels treballs realitzats pels nens i per les nenes sobre l’Equador.

El dimecres dia 23 tota l’escola va celebrar la cloenda del projecte Connectats amb el món pel que fa a l’Equador. Vam comptar amb la important presència de les famílies equatorianes i d’un grup que presentava vestits i danses típiques de l’Equador.

Els nens i les nenes de 1r A i de 1r B van anar els dies 9 i 16 respectivament a visitar la biblioteca Vapor Vell. La festa va finalitzar amb una degustació de menjars típics elaborats per les famílies equatorianes. Van rebre explicacions sobre tot el material que hi ha en una biblioteca per poder gaudir d’una bona estona de temps lliure (llibres, revistes, contes, còmics, DVD’s, ...)

Va venir molta gent i tothom va gaudir molt !!!

6.

Van aprofitar per fer-se el carnet de soci. Hi havia nens i nenes que no havien estat mai en una biblioteca.

Biblioteca

Tothom va gaudir molt ! CICLE MITJÀ El dimarts dia 22 l’alumnat de quart curs va fer una sortida al Museu d’Història de la ciutat tot i participant en l’activitat Una passejada pel Barcino. L’objectiu era descobrir els orígens ibers i romans de la nostra ciutat. El recorregut pels llocs més significatius de la Barcelona romana ha estat el punt de sortida per treballar el projecte anomenat Romans. Va resultar una activitat molt interessant i engrescadora fins el punt que tots els nens i totes les nenes estan molt motivats per treballar i aprofundir en aquest tema.

4. Activitats CICLE INICIAL Com sabeu l’escola participa en el Pla de Consum de Fruita a les escoles i és per aquest motiu que els nens i les nenes de segon curs han estat treballant les fruites tot i fent una deliciosa macedònia. Per altra banda aprofitat la collita d’enciams de l’hort han elaborat unes amanides que després s’han menjat. Qualsevol moment és bo per ser conscient de la importància de menjar sa.

El dijous dia 3 de març per la tarda, es va duu a terme el bingo poètic amb el Grup de Lectura d’Adults Nenes i Nens. Na Marta Solans del curs 5è B, la Iris Jiménez de 5è B, han estat els voluntaris per preparar i llegir els poemes a les persones participants en l’esmentat bingo poètic. Els nens i les nenes que van guanyar la línia van ser na Joana Amelibia de P5 i en Gerard Cerqueda de 1r curs que van rebre com a premi el llibre titulat Disbagats de l’escriptora Mª José Orobitg i Della publicat per l’Abadia de Montserrat, 2008. Pel que fa a la guanyadora del Bingo va ser na Aina Espasa de 1r curs que va rebre el llibre d’en Josep Vallverdú titulat Bestiolari publicat per l’editorial Fil D’Aram, 2010. En aquesta sessió també es va donar informació sobre la propera trobada que esta prevista pel dia 28 d’abril i francesc400@hotmail.comtindrem a l’autora i il·lustradora Gemma Sales Amill. A la biblioteca disposem d’alguns dels seus llibres, com autora o també com a il·lustradora, per tal que pugueu conèixer la seva obra abans de la trobada. En aquest web podeu trobar informació sobre la seva biografia i bibliografia


Ens agradaria molt que el visitéssiu i que ens feu algun comentari!!

8. Anys i anys, per molts anys !!! Al mes de febrer van celebrar el seu aniversari:

www.escriptors.cat/autors/salesag/

Recordeu que el dijous dia 17 de març ens trobem el Grup de Lectura d’Adults a les 18’30 hores i convidem a venir a mares i/o pares que els hi agradi compartir l’ aventura de llegir independentment de la llengua en que ho facin.

Dia 1. Benjamin Alfaro 5è BA Dia 5. Micaela Alejandra Britez 1rB Dia 6. Sandra Escurra Torres Dia 8. Jordi Castans i Ken Castans Dia 9. Francesc Guasch Dia 10. Francisco Diaz Dia 11. Mashenka Felix 3rA; Paula Medina P4B; Eric Tornero 3rB Dia 12 Paula Guardiola P5A; Nerea Preciado P5B Dia 13 Joan Celdran 3rB, Sergi Pont 2nB Dia 14 Javiera Canales P5A Dia 16 Roger Espasa 6èA; Vivian Romero 5è A; Faiza Shabbir P4A Dia 18 Stefan Dziatkiewicz 2nB; Anna Martín 5èA Dia 19 Pablo Arce P4A; Daniel Lizacano 3rB Dia 20 Catalina Canales 6èA; Aanabgul Sheikh P4A Dia 21 Joel Quiñonez 3rB Dia 22 Ricardo de Jesús Cruz P4A Dia 23 M. Luisa Cerdan P5A Dia 26 Cristopher Arias P5B; Khoulod Azbakh 1rB, Daniel González 4tA Dia 28 Mark William Fernández 6èA; Maite Hincapie P5B; Gabriel Mont.serrat

7. Agenda 21E 9. Racó de l’AMPA Aquest mes el Servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament ens ha fet arribar del Viver Municipal Tres Pins plantes aromàtiques, enfiladisses i arbustives amb l’objectiu de mantenir i engrandir els espais verds de l’escola. Vam organitzar una plantada perquè hi poguessin participar tots els nens i les nenes i així en pocs dies van tenir-ho tot plantat a l’hort i a les jardineres del pati petit.

Festa carnestoltes La tarda del divendres dia 4 va continuar la festa del Carnaval, aquest cop amb la companyia dels monitors i de les monitores de les activitats extraescolars. 80 litres de xocolata calenta i molta coca de sucre, van servir per tenir més forces per continuar ballant amb molta gresca. Des d’aquí volem agrair molt a l’empresa del Servei de Menjador Escolar Plats i més per la donació de la xocolata i la coca i també a les cuineres Sole i Juani per la seva col·laboració i

El dimarts dia 15 de febrer al matí vam rebre la visita del camió del Punt Verd Mòbil que es va situar al carrer Melcior de Palau. Tots els nens i les nenes hi van anar-hi per dipositar els materials que havien portat de casa: piles, envasos plàstics, cd’s , cartutxos de tinta d’impressora, material informàtic, cassettes i cintes de vídeo, roba, sabates velles, etc. Valorem molt positivament aquesta activitat ja que ens va educant en la millora de la gestió dels residus. Us volem dir també que hem creat un blog on trobareu totes les notícies de l’hort i de l’Agenda21 Escolar. L’adreça és http://jaume1agenda21.blogspot.com

entusiasme.

CIRCULAR FEBRER 2011  

Novetats dels mes

Advertisement