Page 1

K ATA L O G F O R A L L E M O D E L L E R O G N Y H E T E R

Loves to move.

60 SIDER Campinginspirasjon


I snart 50 ür har Solifer produsert campingvogner som har ligget i forkant med hensyn til innovasjon, veiegenskaper og miljøbevissthet. Vi har latt oss inspirere av reisen og friheten og har alltid strukket oss mot den ultimate opplevelsen. Fortsatt føler vi det samme engasjementet for hver nye vogn som ruller ut fra fabrikken vür.


SOLIFER

B re ddeg rad: N 6 4° 1 1’ 49 ” L engdegrad: E 16° 18’ 37 ”

s o l i f e r k ata lo g 2013

3


F O R O R D / I NNH O L D

Velkommen til

Solifer 2013!

Innhold 06

Med tanke på øyeblikkene

08

Fremtiden er lys

10

Unike løsninger

12

Lag på lag

14

Nyheter

I s n a rt 50 å r h a r Solifer produsert campingvogner for det nordiske markedet, noe som stiller høye krav til holdbarhet og kjøreglede. Vognene våre er fullt klarert for vinterbruk, med markedets tykkeste isolasjon. Våre aerodynamiske karosserier gir dessuten vognene gode veiegenskaper og svært god kjøreøkonomi. Solifers myke linjer tåler alle typer vær og kan slå følge med deg ut i verden når lysten melder seg, uansett årstid.

16

Hvordan bygges vognene?

22

Artic

Hos Solifer har vi alltid vært opptatt av å lage vogner med så liten miljøpåvirkning som mulig. Fra produksjon til bruk. Egentlig er det helt logisk. Hele ideen med Solifer er tross alt at du skal komme nærmere naturen.

34

Finlandia

45

Det sitter i detaljene

50

Fordi reisen er målet

52

Gulv og tapeter

54

Service, garanti og reservedeler

56

Teknisk informasjon

58

Velg hvordan du vil bo

Vi har mange nyheter å vise frem i år. Hvite kjøkkenskapdører, nye gulvalternativer og mye annet. De nye campingvognene våre er nok de mest hjemmekoselige vi noensinne har laget. Men vi har også en del nyheter som går på praktiske og funksjonelle forbedringer. Alt for å gi deg en vogn som alltid er klar for en ny tur.

Slik tenker vi: Solifer er stedet du hviler ut etter en lang og innholdsrik dag utenfor vognen. Og da synes vi at du skal ha det funksjonelt og praktisk, men også hjemmekoselig, slik at du er klar for nye opplevelser neste dag. Og dagen etter det igjen.

Utgiver: Viggo Engström Prosjektleder: Michaela Palombo Produksjonsleder: Jörgen Smedshammar Art Director: Johan M. Sandell Formgivning: Tobias Andersson Foto: Johan Lygrell Tekst: Jörgen Kjellgren Trykk: Colorprint, Danmark Papir: Innsider: 115 g – Profimatt,

Med moderne arbeidsmetoder vil vi gi deg dine beste stunder.

Vi har en rik historie og er nysgjerrige på fremtiden.

Hva er det egentlig som gjør en Solifer spesiell?

Se hvordan en Solifer er bygd opp.

I år har vi flere nyskapende løsninger å vise frem.

La oss fortelle om hvordan man bygger en virkelig god campingvogn.

Våre smale vogner. For deg som vil kunne reise av gårde spontant. 26 / Artic 366 30 / Artic 520 28 / Artic 480 32 / Artic 560

Brede modeller, samme overlegne veiegenskaper. 38 / Finlandia 560 42 / Finlandia 630 40 / Finlandia 600

Sett ditt eget preg på vognen med tekstiler.

Våre mange tilvalg forbedrer både vognen og fritiden din.

Du trenger ikke å gi avkall på hjemmekosen bare fordi du er på tur.

Vi gir bransjens lengste garantier.

Sammenlikn vognene våre på en oversiktlig måte.

Hvordan vil du ha vognen din?

Omslag: 300 g – Multidesign natural. Mer informasjon: solifer.com

s o l i f e r k ata lo g 2013

4


for h olde t

« Reisene med min Solifer er vel verdt slitet resten av året. » — B arbro, 5 1 å r —

« En uslåelig frihetsfølelse. » — L ennart, 4 7 å r —

« Som om jeg er en del av landskapet, og ikke bare KJØRER GJENNOM DET. » — M arc u s , 3 6 å r —

s o l i f e r k ata lo g 2013

5


m ed t a n k e p å ø y e b li k k e n e

Vi sier det først som sist. Solifer er Nordens mest solgte campingvogn. I dag er det rundt 70 000 Solifer-vogner i bruk. Rundt i Norden er det flere Solifer-klubber, noe som gjør oss stolte. Vi tror at det som knytter oss og våre entusiaster sammen, er interessen for naturen, oppdagelsene og eventyret.

V i p roduserer vo g n e n e vå re i Dorotea i svenske Lappland, på verdens nordligste campingvognfabrikk. Her kan gradestokken synke under 40 kuldegrader, noe som betyr at vi har de barskeste testforholdene rett utenfor døren. Det fører til mange smarte løsninger. Vi bygger vognene våre for alle årstider. Vi synes nemlig at det er du som skal bestemme når du skal begi deg ut på veiene. Og vi synes at du skal kunne bestemme reisemålet uten å måtte la deg begrense av hva campingvognen tåler.

En av våre erfarne montører.

Med tanke på

øyeblikkene

Nok en Solifer klar til levering.

s o l i f e r k ata lo g 2013

6


m ed t a n k e p å ø y e b li k k e n e

V erde n s n ordli g s t e c a m p i n gvo g n fa b ri k k , j a . Full av kunnskapsrike og erfarne medarbeidere. Dessuten har vi som følge av fabrikkens beliggenhet, god tilgang på den svenske granen vi bruker i vognene våre. Når vi jobber hardt med å redusere miljøpåvirkningen vår, er nærproduserte råvarer et godt utgangspunkt.

Fabrikken i Dorotea er selve navet i Solifers virksomhet. Her har vi samlet all vår produksjon, utvikling og kunnskap. Det gjør det mulig med sikre leveringer og god kontroll over hele produksjonsprosessen. Dessuten er det en garanti for høyeste kvalitet. Vi legger stor vekt på håndverket. Det er rett og slett ikke hvem som helst som kan lage campingvogner som innfrir alle våre krav til kvalitet, funksjonalitet og holdbarhet. Mange av våre ansatte har jobbet lenge hos oss og er svært trygge i arbeidet sitt. Noen av dem har hatt campingvognbyggere i familien gjennom flere generasjoner.

Et av Solifers flittige arbeidslag.

Vognene våre testes under de tøffeste forholdene de kan tenkes å bli utsatt for, noe som er en naturlig følge av fabrikkens beliggenhet. De harde testene gjør at vi trygt kan gi sju års tetthetsgaranti på vognene. Hvordan tester vi for tetthet? Det er en avansert metode, men enkelt forklart kan vi si at vognen overskylles med 36 000 liter vann i løpet av en time. En campingvogn som tåler en slik behandling, trenger du ikke å bekymre deg for. Når vi ikke er på fabrikken og bygger og utvikler vogner, prøver vi å være så mye vi kan der dere er. Blant annet gleder vi oss alltid til å møte dere på de forskjellige campingvognmessene. Du kan også treffe oss hos forhandlerne våre, og ikke minst ute på campingplassene.

Snekkerverkstedet.

Solifer er nå partner med Sveriges raskest voksende turismeforetak, Grönklittsgruppen, som blant annet eier Grännastadens, Orsa, Siljansbadets og Enåbadets campingplasser. Noen av Sveriges fineste campingplasser, spør du oss, med naturskjønne omgivelser og massevis av muligheter til spennende aktiviteter og opplevelser. Kort sagt som skapt for Solifer. Her og mange andre steder håper vi å oppleve mye moro og spennende sammen med dere fremover!

s o l i f e r k ata lo g 2013

7


fre m t id

Vi bygger vognene våre i naturskjønne Lappland.

fremtiden er lys Vi har ambisjoner om å lage campingvogner som gjør fritidsdrømmene dine til virkelighet. En helg på dansefestival eller ved et skogstjern. Vi setter deg i sentrum fra starten av og drives av viljen til å oppfylle dine behov og ønsker så langt som overhodet mulig. Så det er slik det er: Vår oppgave er å la deg nyte fritiden fullt og helt. Det er derfor vi bygger kvalitetsvogner. Med verdens beste veiegenskaper.

Hos S olifer l ag er vi vo g n er som lar din opplevelse være målet. Uansett om du vil myse ut fra en fjelltopp eller bade i nordiske innsjøer, er Solifer vognen for deg. Selvfølgelig betyr det også at vi tar vårt ansvar for miljøet og en bærekraftig fremtid.

Vår visjon er å lage produkter med minimal innvirkning på miljøet, både under produksjonen og ved bruk. Solifers karakteristiske, drivstoffbesparende profil er en direkte følge av denne tankegangen. Kjærligheten til naturen har drevet Solifer helt siden starten. Som en konsekvens av dette, har vi for eksempel alltid brukt freonfri isolasjon. Helt siden starten har Solifer vært en ledende innovatør. Det er slik det blir når man er lidenskapelig opptatt av funksjon og kvalitet. Vi tester og endrer vognene helt til vi blir fornøyde. Og til dere blir fornøyde. For vi har alltid lyttet til dere som bruker vognene våre. Det er dere som utsetter vognene for de virkelige prøvene.

s o l i f e r k ata lo g 2013

8


t il b a k e b li k k

På vei mot nye naturopplevelser.

V i h a r a llt id dreve t u t vi k li n g e n fremover, og mange av de eldre løsningene er så gode at vi fortsatt bruker dem i dag. Og hvert år legger vi til og fornyer, slik at vi kan lage den beste campingvognen vi kan. Det handler ofte om funksjonelle detaljer, som våre oppvarmede klesskap. Eller smarte småting som vi synes du skal kunne ta for gitt i en Solifer. Programmerbar belysning, for eksempel, eller skjærebrettet som også fungerer som sprutvern ved komfyren.

Men selv om vi er stolte av historien vår, har vi ingen planer om å hvile på laurbærene. Vi skal fortsette å lage miljøinnovative campingvogner for deg som vil ut og sanke nye opplevelser og minner. Slik vi alltid har gjort. Med moderne materialer og moderne teknologi er målet vårt fortsatt å ligge helt i forkant i campingvognverdenen. Bli med oss på eventyret!

s o l i f e r k ata lo g 2013

9


u n i k e L ø s n i n g er

UNIKE løsninger Det første du ser på en Solifer, er karosseriet. Den iøynefallende profilen. Campingvognene våre er faktisk raskest i verden. Opp gjennom årene har vi utviklet en rekke løsninger som vi er stolte av og fortsatt bruker. Løsninger som konkurrentene våre har plukket opp. racerbane og havnet i Guinness rekordbok. En fartsrekord betyr nok ikke så mye for deg som holder fartsgrensen, men det sier noe om hvor godt vognene våre trives på veien. Solifer er den eneste fullt vinterdyktige aerodynamiske vognen som finnes. Det er laget for både herlig buktende sommerveier og glatt vinterføre. En av årsakene til Solifers gode veiegenskaper og trekkbarhet er det veldimensjoFa rt sre korde n b le s at t på M a n tor p

nerte draget. Vi har også jobbet hardt med vognenes geometri og vektfordeling for å oppnå en så stabil gange som mulig. Alt i alt gir dette en campingvogn med en luftmotstandskoeffisient i klasse med mange sportsbiler (cw = 0,34). Som teknisk informasjon er det kanskje ikke så interessant, men den som har kjørt med vognene våre, vet hvilken betydning det har. V i h a r a llt id l agt stor vekt på detaljene. Det er som kjent detaljene som utgjør helheten. Og helheten vi strekker oss mot, er en vogn hvor du ikke trenger å tenke på ting som er i veien eller som er tungvinte å bruke, men hvor du i stedet kan konsentrere deg om å slappe av etter en middag tilberedt på dagens fiskefangst. Den egentlige grunnen til at du i det hele tatt har en campingvogn.

Vår klassiske aerodynamiske vognfront og en av våre erfarne montører.

s o l i f e r k ata lo g 2013

10


u n i k e l ø s n i n g er

Dette er noen av våre unike løsninger:

Tø r k es k a p for o p p va s k i k j ø k k e n s k a p e t. Slik fjerner du oppvasken fra kjøkkenets arbeidsflate og får et fint og ryddig kjøkken. Alt på sin plass!

I n n g a n g st r a p p so m si t t er fa st i vognen. Du har kanskje løftet en liten trappestige inn og ut et par ganger? Vi har en bedre løsning.

V i h a r e n se pa r at va n n ta n k som tilvalg. Det sparer deg for en del turer til campingplassens vannkran. Dessuten har du alltid friskt drikkevann på kjøkkenet.

V e n t iler er s ta n da rd på S olifers campingvogner. Frisk naturluft inne, rett og slett. Og god luftgjennomstrømning når sommeren er på sitt varmeste..

s o l i f e r k ata lo g 2013

11


solifer del for del

Solifer del for del Flere av vognene våre er ganske kompakte, men de rommer likevel mye. Her kan du på en oversiktlig måte se hvordan en Solifer er bygd opp.

18

19

25 1

9

2

4

26

1. Vi har markedets tykkeste fjærmadrasser. Overmadrass følger med.

17

10

2. Oppfellbare senger med oppbevaringsmuligheter.

11

3. Sentralvarmepanne for både gass og strøm, med sirkulasjonspumper på 12 og 230 volt.

9. Den freonfrie isolasjonen i Solifers vegger (37 mm EPS) og gulv (44 mm)

4. Alle vognene våre har vannbåren gulvvarme.

er den tykkeste på markedet. Det er gjort en avveiing mellom varmeledning,

5. God isolasjon rundt friskluftinntak og varme-

bærestyrke og vekt for optimale verdier.

elementer gir optimal varmeutveksling i vognen. 10. Strømskapet har 230 V inntak, 16 A 6. Solifers smarte system for varmespred-

automatsikring, jordfeilbryter og uttak for

ning og ventilasjon gir god innekomfort

230 V, 12 V, TV og kabel-TV. TV-antenne for

12. Solifers strømlinjeformede karosseri er

hele året, selv når det er virkelig kaldt.

digitalt og analogt mottak er standard.

markedets stiveste og gir en campingvogn med

7. Vi holder fast på de strenge reglene

11. Chassiset i en Solifer lages av varmegalva-

duksjonen styres med CAD-CAM og datastyrte

for ventilasjon og installasjon av gassap-

niserte stålprofiler med akslinger av ståltor-

overfreser, noe som garanterer toleransen

parater. Lekkasjeindikator er standard.

sjon, noe som gir lang levetid og forenkler

som gir karosseriet den overlegne stivheten.

førsteklasses kjøreegenskaper. Karosseripro-

service. Mellombjelker gir maksimal styrke 8. LED-belysning i vårt uttrekk-

og stabilitet. Ved skjøtene i gulvets kryssfiner

13. Skjærefjølen er smart plassert som

bare og oppvarmede skirom (ikke

monteres det egne forsterkningsplater på

deksel over oppvaskkummen. Den kan også

i Artic SG) og i gasskoffert.

150 mm, noe som gir ytterligere styrke.

brukes som serveringsbrett og sprutvern.

s o l i f e r k ata lo g 2013

12


solifer del for del

14. Alle Solifer-vogner er utstyrt med

16. Sammenføyningen er en egenutvi-

18. Solifers vinduskarmer er av typen S4:6

et skikkelig tørkeskap for oppvask.

klet teknikk med overlapping av vognens

og produsert i polyuretan. De tetter mot

karosseri. Vi bruker flere tetninger for å oppnå

dobbeltglass for beste isoleringsevne og

15. Finlandia har komfyr med fire bluss

overlegen tetthet. En bred aluminiumsprofil er

har en optimalt ventilerende innside. Alle

og elektronisk tenning. Artic har et smart

montert over skjøten mellom tak og vegg.

sidevinduene kan åpnes, mens gavlvinduet er fast for å bedre tåle fartsvinden ved

kombinasjonskjøkken med to bluss. Kjøkkenviften har avtakbart filter.

16

17. Ytterdøren har et innebygd luftsjikt i karmen

kjøring. Vinduene er mellomtonet og har

for å motvirke kulderas og frostdannelse.

integrerte myggnett og rullegardiner. 19. Ventil er standard på alle Solifer. 20. Vinterkoblingsfunksjon finnes på alle våre vogner. 21. Du får et svalere soverom ved å slå

14

av varmeelementene bak i vognen med en manuell shunt.

23

22. Soft Close på kjøkkenskuffene.

15 12 13

23. Hengseldempere på overskap 24. Deilige, sittevennlige sofaer med stopping av kaldskum. 25. Nattbelysning med praktisk plassering

21

22

av strømbryteren ved sengen.

3

26. Vann- og avløpssystem er frostfritt installert.

20

27. Friksjonskobling WS3000 er standard i Finlandia-vognene og finnes som tilvalg for Artic.

6

28. Målene våre er alltid basert på innvendig gulvlengde.

24

7 27

5 8 28

s o l i f e r k ata lo g 2013

13


solifer

Bre ddeg rad : N 6 1° 1 3’ 2 ” L engdegrad : E 14° 32 ’ 2 6”

s o l i f e r k ata lo g 2013

14


solifer

s o l i f e r k ata lo g 2013

15


N y h e t er

Årets

NYHETER

Parkett

Tenk på kjøkkenet hjemme, så forstår du hvor mye fargen på skapdørene har å si for helheten. Våre nye hvite skapdører gir en moderne, frisk og romslig følelse. Dette er et tilvalg som vi tror vil bli svært populært.

Valg av gulv har mye å si. I likhet med skapdørene på kjøkkenet setter gulvet sterkt preg på følelsen i campingvognen din. Fra og med i år har alle Solifers campingvogner et lekkert parkettmønstret gulv i en naturlig og varm tone. Designen er ny, med preg av et klassisk tregulv. Godt å gå på er det også.

Håndvask og benkeplate

Kjøkkenbelysning

Benken er i sort mens vasken er i hvitt, noe som er nytt av året. I tillegg er selve vasken mer avrundet enn tidligere, noe som gir et lekkert og tidsriktig preg. Selv lyslisten i taket er rundet av for å matche benken. Stilig og gjennomtenkt design som gir et penere bad.

Belysning under benkeplaten gjør det koseligere på kjøkkenet, dessuten blir det lettere å finne frem i skuffene. Etter dagens aktiviteter kan du dempe lyset, sette deg ned med en kopp te og slappe av. I år har vi flere kjøkkennyheter som gjør det koseligere og bedre på kjøkkenet.

Hvite kjøkkenskapdører

Hvit front Nå får alle Solifer-vogner hvit front. Det er kanskje en ubetydelig designdetalj, men vi i Solifer mener at det er nettopp detaljene som teller.

s o l i f e r k ata lo g 2013

16


n y h e t er

Mellomtoning

Stige

Ny taklampe

Hengseldempere

Tonede vinduer er stilig, og du trenger ikke å tenke på innsyn til vognen din. Men den store fordelen er solbeskyttelsen. Det blir rett og slett ikke like varmt i vognen når solen står på.

Nå lanserer vi innfelt stige til køyesengene. Den stabile konstruksjonen gjør det enkelt og trygt å klatre opp og ned. I en campingvogn er det dessuten alltid lurt med utstyr som sitter fast.

Vi har en ny taklampe over midtsittegruppen på vognene med TBX-planløsning, med to spotter for bedre belysning. Belysning er en viktig faktor når det g jelder å skape stemning innendørs.

Nå får alle Solifer-vogner hengseldempere. Det gir myk lukking av skapene i vognen. I vognens bakre gavlskap monterer vi magnetlås, noe som øker sikkerheten ved oppbremsing.

NYHETER 2013 × Mellomtonede vinduer × Finlandia 560 får 1600 kg aksling som standard × Hvit, stilig teltlampe × Slett plate på gavl bak på Finlandia × Hengseldempere på alle skapdører × Magnetlås i gavlskap bak × Forhengholder × Stige til køyesenger blir innfelt som standard × Alde-pannens display får fargeskjerm × Håndvaskplate blir sort og litt avrundet × Avrundet lyslist over håndvasken

Varmepannen

× Nytt dusjhåndtak i våre bad i full bredde (PH)

Du styrer varmepannen inni vognen. Vårt nye kontrollpanel er en fargeskjerm som enkelt gir deg oversikt over energiforbruket. I Solifer bruker vi en Alde-panne. Den fungerer med både gass og strøm. Pannen registrerer automatisk når det trengs gass for økt effekt. Den har en innebygd elpatron på hele 3 kW, noe som gjør at langtidscampere ikke trenger å være bekymret for å slippe opp for gass og få en kald vogn. Vi har sammenliknet varmesystemet vårt med de europeiske produsentene og vet at det fungerer mye bedre. Samtidig kan vi garantere en jevn og behagelig varme i vognene.

× Antenneswitch i strømsentralskapet × Flere hyllebeskyttere på baderomshylle × Belysning under kjøkkenbenken × Ny taklampe i midtsittegruppen, to spotter (TBX) × Nytt gulv i parkettmønster × Hvite kjøkkenskapdører til Finlandia (tilvalg)

s o l i f e r k ata lo g 2013

17


sli k b y g g er vi

De små detaljene utgjør helheten.

Montering Det å lage en campingvogn er en avansert prosess, og alle trinn må harmoniseres til en effektiv helhet. Vi har gjennom en årrekke finjustert våre metoder og rutiner. Alt for å få en så smidig, effektiv og miljøvennlig produksjon som mulig. Vi synes faktisk at vi har kommet ganske langt, men vi fortsetter å strekke oss for hele tiden å forbedre virksomheten og campingvognene. I m o n t eri n g s h a lle n i D orot e a se t t er vi sammen vognene. Det første skrittet i monteringen er å lage en vogn av bunnplaten. Bjelker, akslinger, bremsesystem, drag, dekk og hjulhus monteres på undersiden av gulvet før vognen vendes om. Deretter limer vi gulvbelegget og monterer alle kablene i gulvet. Neste fase er

s o l i f e r k ata lo g 2013

18


sli k b y g g er vi

Stolte Solifer-montører.

Ingen Solifer-vogner

er like hverandre å få på plass varmepannen, deler av varmesystemet og tanker for fersk- og avløpsvann. Etter hvert er turen kommet til vegger og tak. Nå begynner det å likne ganske mye på en campingvogn. Alle trinn i produksjons- og monteringsprosessen gjennomføres med største nøyaktighet. Det er helt nødvendig, med tanke på hvor hardt vognene våre testes før vi slipper dem ut fra fabrikken. Ingenting overlates til tilfeldighetene, ingenting blir oversett.

Gulv Vognene våre har både vannbåren gulvvarme, varmeelementer og en varmepanne som automatisk veksler mellom gass og

strøm. Vegger, tak og gulv settes sammen med sandwichteknikk, der kryssfiner, isolasjon og hammerslagplater sammenføyes i store presser.

Vegg Først må oppvaskbenken på plass, ellers kommer den ikke inn. Vi lager veggene våre av hammerslagplater. Takket være platenes struktur kan vi holde tykkelsen nede, noe som gjør campingvognene våre lettere. Veggelementene klargjøres med vannelementer, rørføringer og elektronikk. Fra og med 2013 har baksiden på Finlandia-vognene slett plate. De er litt tyngre, men ser mye bedre ut.

s o l i f e r k ata lo g 2013

19


sli k b y g g er vi

Tak Tak og vegger sammenføyes med Solifers spesielle tetningslister. Listene, blant annet, er det som gjør at vi kan tilby sju års tetthetsgaranti.

Snekkerarbeid Alt inventaret – skap, senger, garderobeskap og oppvaskbenker – lages på snekkerverkstedet vårt i Dorotea. For en rutinert montør – og vi har bare rutinerte montører – tar det rundt en dag å få alt på plass.

« Vi bygger vognen din når du har bestilt den. »

Vårt moderne snekkerverksted.

Taket presses.

Besiktigelse Hele vognen undersøkes nøye av en erfaren montør i henhold til en lang sjekkliste. Alt granskes nøye, og ingenting passerer nåløyet hvis det ikke lever opp til våre strenge krav. Alle tilvalg skal være på plass, og vi forsikrer oss om at vognen din ser ut akkurat slik du har bestilt den. Vi kontrollerer og plasserer alt av tekstiler – puter og gardiner. Besiktigelsen avsluttes med en grundig rengjøring, før serviceboken legges i vognen. Kronen på verket. Nå er vognen klar for den siste testen – i klimakammeret. Når testen er gjennomført, er vognen klar for levering.

s o l i f e r k ata lo g 2013

20


sli k b y g g er vi

Klimakammer Det siste trinnet i produksjonsprosessen er en sann ildprøve. Eller skal vi si vannprøve. Vi triller vognen som skal testes inn i klimakammeret vårt, hvor den utsettes for kraftig regnvær i en times tid. 36 000 liter vann skyller over vognen mens sterke vifter finfordeler vanndråpene. Under hele testen sitter det en kontrollør i vognen. Han ser som regel ganske rolig ut, men så er han også vant til at vognene våre tåler denne behandlingen. Han bruker strategisk utplasserte fuktighetsmålere i vognen for å sjekke at det ikke trenger inn fukt fra utsiden. Slik har vi testet vognene våre siden 2007. Og da mener vi alle vognene. Andre produsenter tar bare stikkprøver. Men hos Solifer tester vi 100 % av vognene og leverer ikke fra oss campingvogner som ikke garantert tåler de påkjenningene du kommer til å utsette dem for. Og resultatene våre er gode. De tøffe testene våre er en av grunnene til at 8 av 10 campingvogner vi noensinne har produsert, fortsatt er i bruk.

36 000 liter vann skyller over vognen i løpet av en time i klimakammeret vårt.

s o l i f e r k ata lo g 2013

21


c a m p i n g vo g n serier

Solifer familien Trenger du en liten og kompakt vogn eller en som er romslig og komfortabel? Vi har begge deler og alt imellom, slik at du skal finne den størrelsen og planløsningen som passer best for deg. Vognene presenteres i størrelsesorden, mens planløsningene viser grunnutførelsen. Med våre tilvalg og innredningsalternativer kan du skreddersy vognen etter dine behov og ønsker.

V i t il b y r to c a m p i n gvo g n serier , utviklet for ulike behov. Dessuten presenterer vi fra og med årsmodell 2013 vår nye serie Zenit. Zenit er en helt ny serie for deg som er ute etter litt mykere linjer og mer eksklusive materialer, men selvsagt med de samme gode veiegenskapene. På nettstedet vårt finner du mer informasjon om Zenit-serien.

M e d e n S o l i fe r re i s e r d u hvor du vil, når du vil. Vognene våre er bygget for alltid å være klare når du får lyst til rulle ut på veiene. Derfor legger vi stor vekt på dine muligheter til å forme din egen vogn. Lengden på vognene angir den innvendige gulvlengden. Det er for at du lett skal få en følelse av plassen du faktisk har til rådighet. Andre produsenter oppgir utvendige mål. Men ærlig talt, hvor lang en vogn er inkludert draget spiller ingen rolle når du innreder.

Breddegrad: N 64° 11’ 18” Lengdegrad: E 16° 18’ 7”

s o l i f e r k ata lo g 2013

22


c a m p i n g vo g n serier

Artic Dette er våre smalere og mindre vogner. De er laget for deg som reiser ofte, og som vil kunne reise bort spontant. Den smale vognbredden og det aerodynamiske karosseriet gir gode kjøreegenskaper og god drivstofføkonomi. Artic-seriens vogner er gode følgesvenner for deg som vil ha kort vei til opplevelsene utenfor vognen.

Finlandia Denne serien passer for deg som gjerne blir borte litt lenger, og som vil ha litt mer komfort. Finlandia-serien er fullbreddevogner som tilbyr rikelig med plass og mange forskjellige planløsninger. Her finner du blant annet barneromsvogner og bad i full bredde. Veiegenskapene holder selvsagt aller høyeste klasse.

s o l i f e r k ata lo g 2013

23


artic

Artic

planløsninger

Med en utvendig vognbredde på 227 cm er Artic vår smale serie. Dimensjonene gjør underverker for kjørefølelsen. Med sin smidige konstruksjon er dette vognen for deg som vil komme nær naturen. Det er bare å pakke og reise når du vil!

MH: lys og trivelig To separate senger med vindu på begge sider gir en lys og trivelig vogn. MHE: praktisk og lys Ved hjelp av bordet kan sittegruppen gjøres om til dobbeltseng. Over sengen er det to ekstra skap.

MHP: romslig og komfortabel Deilig dobbeltseng på tvers bak i vognen, noe som gir ekstra god plass.

TBR: åpen og luftig Med WC/dusjrom i hjørnet og en dobbeltseng bak skapes det en åpen og luftig planløsning. Stort kjøkken med skikkelig kjøkkenbenk.

NS: grålysning og skumring

B re ddeg rad: N 64° 19’ 5 3” L e ngdeg rad: E 16° 17 ’ 4 5”

Dobbeltseng langs den ene veggen, kombinert med en liten spisekrok (sittegruppe) vis-à-vis.

S: Standard SG: Sittegruppe (standard i Artic) RSG: Rund sittegruppe (tilvalg til Artic)

s o l i f e r k ata lo g 2013

24


artic

366

480

520

560 s o l i f e r k ata lo g 2013

25


artic 366

366 C I T AR

A RT I C

366

For deg som synes at

STØRRELSEN TELLER A RT I C

366

A RT I C

366

Dette er vår minste modell, med et boareal på 6,7 m2. Det er også vår eneste vogn med døren på baksiden. En liten, men praktisk detalj. Med Artic 366 er det lett å smette ut på tur og eventyr når lysten melder seg. Det er bare å fylle opp det 60 liter store kjøleskapet og kjøre av sted, sommer som vinter.

D u k a n velg e å h a to enkeltsenger å sove i, eller to sofaer som res opp til en behagelig dobbeltseng. Artic 366 har vannbåren gulvvarme, akkurat som alle andre Solifer-vogner. Det er deilig når du kommer inn fra isfisket eller skituren.

Med sin smidige design er Artic 366 både lett å trekke og enkel å manøvrere. Det gjør den skånsom mot både miljøet og drivstoffbudsjettet. For deg som er glad i naturen, er dette den ideelle vognen. Hele designen, fra innredning til veiegenskaper, har impulsivitet og inspirasjon i fokus. Det eneste du trenger å gjøre, er å våkne, sjekke været og kjøre av gårde. Eller forresten: Været er egentlig ikke noe å bekymre seg over. En Solifer takler alle typer vær. Begrenset plass krever smarte løsninger, noe vi virkelig har oppnådd med Artic 366. Alt for at du skal få mest mulig ut av opplevelsen din.

s o l i f e r k ata lo g 2013

26


artic 366

Optimalt planlagte flater i Artic 366.

O B S ! Solifer Artic 366 har ikke tapet, gulv, sentralstøvsuger eller stereo/DVD 7" berøringsskjerm som tilvalg.

Nøkkelfakta Lengde med drag: 501 cm Innvendig lengde: 316 cm Totalvekt: 750-1 000 kg Boareal: 6,7 m 2

Velg mellom to ulike planløsninger

3 66 MH S eng: 19 4x6 5 c m

= Standard

3 66 MH E S eng: 19 4x2 0 0 c m

s o l i f e r k ata lo g 2013

27


artic 480

480 C I T AR

A RT I C

480

En liten vogn med store 480

MULIGHETER A RT I C

A RT I C

480

Vår eneste vogn med tverrstilt dobbeltseng. I Artic 480 har alt sin plass. Og selv om det er en relativt liten vogn, rommer den store muligheter. Blant annet har denne modellen en litt høyere seng med smart oppbevaring under. Her er det plass til utstyr, yttertøy og annet du har bruk for.

S a m m e n li k n e t m ed lille b ror 3 66 ser Artic 480 nesten ut som en campingvogn i full størrelse. Det som imidlertid er felles for alle modellene våre, er at vi optimerer plassen for best mulig funksjon, komfort og fleksibilitet.

Artic 480 har to planløsninger å velge mellom. Boarealet er 10,3 m 2 og smart planlagt for to voksne. Vi har utnyttet hver eneste centimeter innvendig og klart å få inn alle funksjoner som de store vognene har. Eller hva sier du om et fullt funksjonelt kjøkken, toalett og sittegruppe som kan gjøres om til seng? Nytt for 2013 er blant annet hengseldempere i alle skap for mykere lukking. Du kan også velge bort overskapene som er standard, og få plass til en foldbar seng langs bakgavlen for en gjest eller til permanent bruk. Til Artic 480 kan du naturligvis også velge blant en rekke ulike stoffer til gardiner og trekk. Med sin aerodynamiske profil er Artic 480 et virkelig godt alternativ. Liten luftmotstand, liten drivstoffregning.

s o l i f e r k ata lo g 2013

28


artic 480

Klart for et lite måltid i den behagelige sittegruppen.

Velg mellom to ulike planløsninger Nøkkelfakta Lengde med drag: 667 cm Innvendig lengde: 488 cm Totalvekt: 1150-1 500 kg Boareal: 10,3 m 2

4 80 MH P S G S eng: 140 x2 0 5 c m S it tegr upp e: 1 3 4 /1 2 8 /2 0 0 c m

= Standard

4 80 MH P RS G S eng: 140 x2 0 5 c m S it tegr upp e: 1 3 4x1 2 8 x2 0 0 c m

s o l i f e r k ata lo g 2013

29


artic 520

520 C I T AR

A RT I C

520

A RT I C

520

A RT I C

520

Optimalt planlagte

ROM

Det første valget du tar for en Artic 520, er om du vil ha to separate senger eller en dobbeltseng. Vil du ha dobbeltsengen og rikelig med lagringsplass, er en 520 TBR et godt alternativ. Der får du, i tillegg til klesskapene, plass til overraskende mye under sengen. Du kan også velge en planløsning med et ekstra vindu og et lavt skap.

Art i c 520 by r på se k s forskjellige planløsninger, noe som gjør den til en fleksibel turvogn. Det finnes mange tilvalg, slik at du i størst mulig grad skal kunne forme din egen vogn. Blant annet kan du velge en reservehjulsholder som plasseres under vognen. Dette er betryggende på lengre turer.

De seks planløsningene inneholder blant annet et foldbart overkøyeskap, overskap og et vell av kombinasjonsmuligheter. Nesten 11 m2 boareal sørger for god plass. Sittegruppen i Artic 520 er to sofaer overfor hverandre (SG) som grunnutførelse, men som tilvalg kan du velge en rund sittegruppe (RSG). Selv vogner som er små på utsiden, kan være romslige inni. Vi har en serie vogner som er større enn Artic-serien. Men kan man ikke planlegge i det små, blir det også vanskelig å dra nytte av større plass. Derfor er plassoptimering en gjennomgående tanke hos Solifer.

s o l i f e r k ata lo g 2013

30


artic 520

Velg mellom seks ulike planløsninger

Smarte oppbevaringsløsninger på kjøkkenet gjør matlagingen lettere.

= Standard

52 0 M H S G S enger: 19 8 x8 0 c m , 19 0 x8 0 c m S it tegr upp e: 1 3 4x2 0 0 c m

52 0 M H RS G S enger: 19 8 x8 0 c m , 19 0 x 8 0 c m S it tegr upp e: 1 3 4x2 0 0 c m

52 0 T BR S G S eng : 19 8 x1 3 5 /1 1 0 c m S it teg r upp e: 162 /1 3 4x2 0 0 c m

52 0 T BR RS G S eng: 19 8 x1 3 5 /1 1 0 c m S it tegr upp e: 162 /1 3 4x2 0 0 c m

52 0 T BR S G – L av t skap S eng : 19 8 x1 3 5 /1 1 0 c m S it teg r upp e: 162 /1 3 4x2 0 0 c m

52 0 T BR RS G – L av t skap S eng: 19 8 x1 3 5 /1 1 0 c m S it tegr upp e: 162 /1 3 4x2 0 0 c m

Nøkkelfakta Lengde med drag: 695 cm Innvendig lengde: 516 cm Totalvekt: 1200-1 500 kg Boareal: 10,89 m 2

s o l i f e r k ata lo g 2013

31


artic 560

560 C I T AR

A RT I C

560

5 6 0av de smale Lengst C I T R A

Vognene A RT I C

560

Dette er den lengste av våre smale vogner, med et boareal på drøyt 12 m 2. I utgangspunktet er Artic 560 en luksusvogn for to, men den kan lett gjøres om til en vogn med soveplass til opptil sju personer (Artic 560 NS).

V ed side n av do b b elt se n g e n h a r Artic NS en liten sittegruppe som kan gjøres om til soveplass for én person. Som tilvalg finnes det for eksempel en fast overkøye over dobbeltsengen og en foldbar overkøye over den lille sittegruppen. Hvis du i tillegg gjør den fremre sittegruppen om til seng, får du to sengeplasser til, det vil si totalt sju soveplasser.

Med et programmerbart berøringspanel plassert rett innenfor døren, kan du styre vognens belysning. Med et tastetrykk kan du gå fra praktisk arbeidsbelysning til fredagskos med middag for to. Dette lyssystemet finnes i alle Solifer-vogner. Artic 560 TBR har dobbeltseng mot den ene veggen og toalett i motstående hjørne. Over sengen er overskap standard. Som tilvalg kan man få foldbart overkøyeskap eller en fast overkøye på venstre side. Slik får du en vogn med ekstra soveplasser.

s o l i f e r k ata lo g 2013

32


artic 560

Velg mellom åtte ulike planløsninger

= Standard

5 60 M H S G S enger: To st k . 19 8 x8 0 c m S it teg r upp e: 1 3 4x2 0 0 c m

5 60 M H RS G S enger: To st k . 19 8 x8 0 c m S it teg r upp e: 1 3 4x2 0 0 c m

5 60 NS S G S eng: 19 8 x1 3 5 /1 1 0 c m S it tegr upp e: 1 3 4x2 0 0 c m Liten s ofagr upp e s om ka n g j øre s om t i l s eng : 19 8 x67/6 0 c m

5 60 NS RS G S eng: 19 8 x1 3 5 /1 1 0 c m S it tegr upp e: 1 3 4x2 0 0 c m Liten s ofagr upp e s om ka n g j øre s om t i l s eng : 19 8 x67/6 0 c m

5 60 T BR S G S eng : 19 8 x1 3 5 /1 1 0 c m S it teg r upp e: 162 x2 0 0 c m

5 60 T BR RS G S eng: 19 8 x1 3 5 /1 1 0 c m S it tegr upp e: 162 x2 0 0 c m

5 60 T BR S G – L av t skap S eng : 19 8 x1 3 5 /1 1 0 c m S it teg r upp e: 162 x2 0 0 c m

5 60 T BR RS G – L av t skap S eng: 19 8 x1 3 5 /1 1 0 c m S it tegr upp e: 162 x2 0 0 c m

Nøkkelfakta Lengde med drag: 751 cm Innvendig lengde: 572 cm Totalvekt: 1300-1 600 kg Boareal: 12,07 m 2

s o l i f e r k ata lo g 2013

33


F I N L AN D I A

Finlandia Finlandia er navnet på våre brede vogner, som byr på mer plass og komfort. Serien inneholder totalt 18 planløsninger, blant annet barneromvogner. I en Solifer Finlandia finner du hvile og ro etter herlige dager ved islagte innsjøer eller blomstrende sommerenger.

Bre ddeg rad: N 6 4° 2 0’ 3 5” L engdegrad : E 16° 1 5’ 3 8”

s o l i f e r k ata lo g 2013

34


F I N L AN D I A

planløsninger

MH: lys og trivelig To separate senger med vindu på begge sider gir en lys og trivelig vogn. NS: grålysning og skumring Dobbeltseng langs den ene veggen, kombinert med en liten spisekrok (sittegruppe) vis-à-vis.

TBR: åpen og luftig Med WC/dusjrom i hjørnet og en dobbeltseng bak skapes det en åpen og luftig planløsning. Stort kjøkken med skikkelig kjøkkenbenk.

LK: barneromvognen vår

560

Dobbeltseng med foldbart sengeskap som kan brukes til oppbevaring hvis sengen ikke trengs. Dessuten en koselig køyeseng. Velg ett stort forheng eller ett for hver seng.

TBX: utnytt rommet maksimalt WC/dusjrom i hjørnet bak og dobbeltseng. Midt i vognen er det en ekstra sittegruppe (frokostgruppe).

600

PH: romslig med stort bad WC i full bredde med dusjkabinett bak. Behagelig dobbeltseng gir god plass. S: Standard RSG: Rund sittegruppe (tilvalg Artic)

630

s o l i f e r k ata lo g 2013

35


fi n l a n di a 5 6 0

FIN

FI

560 A I D LAN

DIA NLAN

560

A 560 I D Vår mest N FINLA

Populære vogn

FI

DIA NLAN

560

I å r få r F i n l a n di a 560 aksling for 1600 kg som standard. Det gir høyere lastevekt, slik at du får med deg mer oppakning på turen. Dessuten gir det mulighet for flere tilvalg. Ovn og klimaanlegg veier tross alt en del.

Kanskje du vil ha med deg sykkelen på ferie? Blant tilvalgene våre finnes det sykkelstativer for enten to eller tre sykler. Det gjør det lett å utforske verden utenfor allfarvei.

Finlandia 560 MH, med to enkeltsenger, er vår mest populære vogn. Den er åpen og lys, og det praktiske med å sove i en egen seng er noe som frister mange. Finlandia 560 finnes med fem planløsninger. Blant annet kan du få dobbeltseng om du foretrekker det.

Solifer Finlandia har et boareal på 13,5 m2 og er en ideell base for deg som er ute og opplever nye ting og steder på dagtid. Mindre enn et rekkehus, men større enn et telt. Og definitivt mer komfortabelt. Mulighetene er mange med denne vognen. Som vanlig har vi planlagt og optimalisert hver eneste krik og krok for at fritiden din skal bli så hyggelig som mulig. Så, ut og lek nå!

s o l i f e r k ata lo g 2013

36


fi n l a n di a 5 6 0

Velg mellom fem ulike planløsninger

5 60 MH RS G S enger: To st k . 19 8 x8 0 c m S it tegr upp e: 1 3 4x2 2 5 c m

Komfort og hjemmekos i en Finlandia.

5 60 T BR RS G S enger: 19 8 x14 2 /1 2 5 c m S it teg r upp e: 162 x2 2 5 c m

= Standard

5 60 L K RS G S eng: 19 8 x1 3 5 /1 1 0 c m Køye s eng: 19 8 x6 4 c m Overkøye s kap : 193 x6 6 c m S it tegr upp e: 1 3 4x2 2 5 c m

5 60 NS RS G S eng: 19 8 x14 5 /1 2 5 c m S it tegr upp e: 1 3 4x2 2 5 c m Liten s it tegr upp e s om ka n g j øre s om t i l s eng : 19 8x 8 0/60 c m

5 60 T BR RS G – L av t skap S enger: 1 87 x14 2 /1 2 5 c m S it teg r upp e: 162 x2 2 5 c m

Nøkkelfakta Lengde med drag: 751 cm Innvendig lengde: 572 cm Totalvekt: 1400-1 600 kg Boareal: 13,5 m 2

s o l i f e r k ata lo g 2013

37


fi n l a n di a 6 0 0

FIN

FI

600 A I D LAN

DIA NLAN

600

A 600 I D Sju planløsninger, mange N FINLA

Kombinasjoner

FI

DIA NLAN

600

Med forheng eller foldedører får du en tydelig inndeling mellom avdelingene i Finlandia 600. Vi begynner å komme opp i størrelse nå, noe som gir store muligheter og fleksibilitet. For eksempel er vognen 600 LK en barneromvogn hvor familien bor godt. Totalt finnes Finlandia 600 med sju ulike planløsninger, og kombinasjonsmulighetene er mange.

D u so m sy n es at e n dobbeltseng for to er godt nok, men som gjerne slapper av i en ekstra sittegruppe midt i vognen, bør se nærmere på Finlandia 600 TBX. I år har vi gjeninnført en gammel favoritt på tilvalgslisten vår: et brunt skinnalternativ som du kan velge til sittegruppene.

I Solifer Finlandia-vognene er det plassert et 230 V-uttak forrest i vognen, ved vinduskarmen. Det er praktisk hvis du vil ha en ekstra lampe i hyllen eller kanskje lade mobilen i nærheten av sittegruppen. Finlandia 600 er en stor campingvogn. Stor nok for en regnfull innedag med leker og spill. Finlandia kan også være vognen du kommer hjem til med nyplukkede bær, solbrune barn eller nypilket fisk. Det er disse øyeblikkene vi alltid har bygget campingvogner for. Og det skal vi fortsette med.

s o l i f e r k ata lo g 2013

38


fi n l a n di a 6 0 0

Velg mellom sju ulike planløsninger

60 0 MH RS G S enger: To st k . 19 8 x8 0 c m S it teg r upp e: 162 /1 3 4x2 2 5 c m

60 0 L K RS G S eng : 19 8 x1 3 5 /1 1 0 c m S it teg r upp e: 162 /1 3 4x2 2 5 c m Køye s eng : 19 8 x6 4 c m Overkøye s kap : 193 x6 6 c m

60 0 T BX RS G – Køye s eng S eng : 19 8 x14 2 /1 2 5 c m S it teg r upp e: 162 /1 3 4x2 2 5 c m Køye s eng : 193 x82 c m

= Standard

60 0 NS RS G S eng: 19 8 x14 2 /1 2 5 c m S it tegr upp e: 162 /1 3 4x2 2 5 c m Liten s it tegr upp e s om ka n g j øre s om t i l s eng : 19 8 x8 0/6 0 c m

60 0 T BR RS G S eng: 19 8 x14 2 /1 2 5 c m S it tegr upp e: 19 0/162 x2 2 5 c m

60 0 T BX RS G S eng: 19 8 x14 2 /1 2 5 c m S it tegr upp e: 162 /1 3 4x2 2 5 c m

60 0 T BR RS G – L av t skap S eng: 19 8 x14 2 /1 2 5 c m S it tegr upp e: 19 0/162 x2 2 5 c m

Smarte overskap med magnetlås.

Nøkkelfakta Lengde med drag: 781 cm Innvendig lengde: 600 cm Totalvekt: 1450-1 700 kg Boareal: 14,16 m 2

s o l i f e r k ata lo g 2013

39


fi n l a n di a 6 3 0

FIN

FI

630 A I D LAN

DIA NLAN

630

Stor og

Sterk

FI

FI

DIA NLAN

DIA NLAN

630

630

Dette er en såkalt boggivogn, noe som betyr at det er to hjul på hver side. Denne konstruksjonen gir en enda mer stabil vogn, som også kan lastes tyngre. Blant de seks planløsningene er det for eksempel romslige kjøkken med gode arbeidsflater hvor den matinteresserte kan boltre seg fritt. Ikke verst!

I F i n l a n di a 63 0 PH fø rer en smidig skyvedør inn til et bad i full bredde. Her er det toalett, vask og dusj, romslig plassert ved siden av hverandre. Vi har også gitt badet godt med oppbevaringsplass og effektive spotlights for best mulig belysning. I år er Finlandia 630 PH innredet med et nytt dusjhåndtak. Hvis badet brukes flittig etter tøffe oppdagelsesferder, kan det være vel verdt å unne seg en håndkletørker fra tilvalgslisten. Nytt i 2013 er også muligheten til å velge et vindu til badet (tilvalg Finlandia 630 PH) for herlig lysinnslipp.

Vi i Solifer er veldig stolte av vår tradisjon for nyskaping. I Finlandia 630, som i alle andre Solifer-vogner, finner du i et av kjøkkenskapene et oppvaskstativ med en smart avrenningsløsning. Dette er vår egen oppfinnelse. Velger du en Finlandia 630, får du dessuten vårt største kjøleskap som er på hele 190 liter. Et smart skjærebrett i laminat er plassert som et «lokk» over oppvaskkummen. Det kan også brukes som serveringsbrett. Nytt som tilvalg i år er fire forskjellige kjøkkentapeter for deg som virkelig vil sette ditt eget preg på kjøkkenet. Les mer om dem senere i katalogen!

s o l i f e r k ata lo g 2013

40


fi n l a n di a 6 3 0

Velg mellom seks ulike planløsninger

63 0 MH RS G S enger: To st k . 19 8 x8 0 c m S it teg r upp e: 162 x2 2 5 c m

63 0 NS RS G S eng : 19 8 x14 2 /1 2 5 c m S it teg r upp e: 2 2 5 x162 c m Liten sit tegr u ppe som kan g j øre s om t i l seng: 198 x8 0/60 cm

63 0 T BX RS G – Køye s eng S eng: 19 8 x14 2 /1 2 5 c m S it tegr upp e: 162 /1 3 4x2 2 5 c m Køye s eng: 193 x82 c m

En liten sittegruppe i midten av vognen passer perfekt til å nyte en fin frokost.

= Standard

63 0 L K RS G S eng: 19 8 x1 3 5 /1 1 0 c m S it tegr upp e: 162 x2 2 5 c m Køye s eng: 19 8 x6 4 c m Overkøye s kap : 193 x6 6 c m

63 0 T BX RS G S eng: 19 8 x14 2 /1 2 5 c m S it tegr upp e: 162 /1 3 4x2 2 5 c m Liten s it tegr upp e s om ka n g j øre s om t i l s eng : 193 x8 0 c m

63 0 PH RS G S eng: 19 8 x1 3 5 /1 1 0 c m S it tegr upp e: 178 /1 3 4x2 2 5 c m

Nøkkelfakta Lengde med drag: 807 cm Innvendig lengde: 628 cm Totalvekt: 1650-2 000 kg Boareal: 14,78 m 2

s o l i f e r k ata lo g 2013

41


SOLIFER

Bre ddeg rad: N 6 4° 19’ 5 3” L engdeg rad : E 16° 17 ’ 4 5”

s o l i f e r k ata lo g 2013

42


S E NG E T E PP E / F O R H E NG

Det ligger i

DETALJENE

Vi vil at du skal føle deg som hjemme, selv når du er på reisefot. Derfor tilbyr vi et stort utvalg av tekstiler til sitteputer, gardiner, forheng, pynteputer og sengetepper. Her kan du se våre forslag til hvordan du kan sette sammen tekstiler. Men du kombinerer selvsagt alt etter egen smak.

Med våre vakre sengetepper skaper du et fint sted for ro og hvile.

Forhengene fungerer som romavskillere og trekkes enkelt til siden når du vil gjøre vognen luftigere igjen.

s o l i f e r k ata lo g 2013

43


S i t t e - & p y n t e p u t er / G a rdi n er

Pyhää – Sort

Stilig sort sofastoff. Eksklusivt og klassisk. Gardinene går i hvitt/lilla/sort.

Pallas – Grå

Det grå sofastoffet minner om klipper ved vannkanten og passer perfekt til gardiner i cerise og grått. Sammen skaper de et dramatisk uttrykk.

s o l i f e r k ata lo g 2013

44


S i t t e - & p y n t e p u t er / G a rdi n er

Olos – Beige

Rolig sandfarget og subtilt mønstret. Med de diskret mønstrede gardinene i hvitt/beige/brunt får du en avslappet og behagelig stemning i rommet.

Salla – Blå

Med svale blåtoner i sofaen og med gardiner i hvitt og blått skaper du en følelse av himmel og hav. Skap gjerne kontraster med fargesterke puter eller andre detaljer.

s o l i f e r k ata lo g 2013

45


S i t t e - & p y n t e p u t er / G a rdi n er

Ruka - Rødstripet

Varme røde toner gir en hjemmekoselig atmosfære. Det fine mønsteret er inspirert av folklore. Gardinene går i beige/rødt.

Ylläs – Sort/skinn

Sofa i sort skinn gir en eksklusiv og klassisk følelse. Her matchet med vakkert mønstrede gardiner i lysegrått og sort.

s o l i f e r k ata lo g 2013

46


S i t t e - & p y n t e p u t er / G a rdi n er

Tahko – Beige/brunt/skinn

Unn deg litt luksus og pynt med beige skinn med kakaofargede detaljer. Hjørneputen blir en smakfull, men effektiv designdetalj. Gardinene går i beige/brunt.

Oulu – Brunt/skinn

Mørkt klassisk alternativ i skinn. Len deg tilbake med noe godt i glasset og nyt følelsen. Gardinene går i brunt/beige.

s o l i f e r k ata lo g 2013

47


SOLIFER

s o l i f e r k ata lo g 2013

48


SOLIFER

B re ddeg rad: N 61° 1 2 ’ 59” L e ngdeg rad: E 14° 32 ’ 22 ”

s o l i f e r k ata lo g 2013

49


t ilv a l g

Fordi reisen

er målet

Hvordan ser en optimal Solifer ut for deg? Vi har mange utvendige og innvendige tilvalg til forskjellige formål. Hvilke funksjoner er viktige for deg?

Gassuttak

Lasteluke bak

Mikrobølgeovn

Foldedør

Kjekt å ha når du for eksempel vil koble til grillen. Velger du utvendig gassuttak, følger det med en gassuttaksnippel.

Lettilgjengelig ekstra lagringsplass. Dermed kan du stue bort utemøbler og annet som du ikke vil laste inn i vognen.

Smidig og tidsbesparende når du skal varme rester eller tine noe. Hjemmets bekvemmeligheter, selv på reisen.

Erstatt forhenget med en foldedør for en tydeligere rominndeling i vognen din. Dette er lurt å ha hvis noen vil være litt i fred.

Hvite kjøkkenskapdører

Klimaanlegg

Uttrekkbar plate

Kjøl & frys

Svalt i vognen om sommeren. Varmt om vinteren. Frisk luft hele året.

Praktisk detalj til spisebordet når du trenger et sted å sette grillbrettet, kakefatet eller noe annet.

Ekstra stort kjøleskap og fryser. Fint å ha når du skal fylle opp for lengre reiser.

Sengeskuffer

IDC-stabilisering

Myggnettdør

Takluke bak

Praktisk oppbevaring under køyesengen.

Intelligent Drive Control. Vårt stabiliseringssystem motvirker og eliminerer vobling.

Ha døren åpen når det er varmt, uten å bekymre deg for småkrypene.

Hvis du vil få inn ekstra lys, kan du velge en takluke bak i vognen. Finnes i tre varianter, blant annet Omnivent (se bilde).

Finnes nå som tilvalg til Finlandia-vognene og gir kjøkkenet et lyst og luftig preg.

s o l i f e r k ata lo g 2013

50


t ilv a l g / PAKK E R

NOEN AV VÅRE TILVALG ×

Vindu på bad i full bredde (PH)

×

Innvendig gassuttak i kofferten

×

Gassalarm

×

Solcelle 57 watt

×

Batteribooster

×

Sykkelstativ for to eller tre sykler

×

Gassomkobler

×

Reservehjulholder under vognen

×

Kjøkkentapeter (ett stk. standard, fire stk. tilvalg)

×

Gulv (ett stk. standard, to stk. tilvalg)

×

Belysning i sengeskuff

×

Håndkletørker

×

Sentralstøvsuger (kun 630)

×

Ekstra vanndunk i kjøkkenbenken

×

CD-spiller med mp3 og fjernkontroll

×

Gassovn med grill

×

Bord- og benkeplater i sort laminat

×

Rund sittegruppe (standard i Finlandia)

×

Stereo/DVD 7" berøringsskjerm (ikke 366)

×

Foldbar forlengelsesplate till kjøkkenbenk*

×

Frostvakt

×

Ekstra pynteputer

×

Lyslist i barskap

×

Kulekoblingslås

×

Sikkerhetskobling WS 3000 (std. Finlandia)

×

Puller-vinsj for WS 3000

×

Dusjarmatur for utvendig montering

×

Beskyttelse over hjulhus, enakslet eller boggi

×

Forheng foran køyeseng

×

Drypplist bakgavl

×

Overmadrass kaldskum 7 cm

×

Og mye mer ...

* ikke alle planløsninger

Våre PAKKER Vi har satt sammen to tilvalgspakker for å heve standarden på vognen din ytterligere. En for komfort og en for sikkerhet. KOMFORT

KOMFORTPAKKE

PA K K E

Dette er akkurat det det høres ut som. En ekstra spiss på campinglivet, rett og slett. Dette inneholder komfortpakken: Takluke Heki 2 – En stor takluke på 96 x 65 cm for ekstra ventilasjon og lysinnslipp. Lyslister forrest – Stemningsbelysning for hjemmekveldene i vognen. CD med DVD – Solifer gir som sagt sju års tetthetsgaranti. Og når regnet pøser ned, kan det være hyggelig å kose seg i sofaen med en god film.

SIKKERHETSPAKKE

SIKKERHET PA K K E

Med Solifers sikkerhetspakke får du ekstra god trygghet. Dette inneholder pakken: Gassalarm – Skulle det mot formodning oppstå en lekkasje, får du vite det tidlig. Røykvarsler – Varsler deg i tide hvis det skulle oppstå brann. Kulekoblingslås – En ektra sikkerhet hvis tyven skulle være på ferde. IDC Stabiliseringssystem – For å oppheve vobling og stabilisere vognen. Myggnettdør – Følsom overfor insektstikk? Nå kan du lufte trygt. Gassomkobler Alde – Når den første gassflasken er tom, skifter omkobleren automatisk til neste.

s o l i f e r k ata lo g 2013

51


G U LV

Valg av

GULV

Ditt valg av gulv spiller en viktig rolle for helhetsfølelsen i vognen. I tillegg til standardbelegget i parkett finnes det nå to nye tilvalg: Et mørkegrått flisebelegg og et antikk i beige/brunt. Ditt valg av gulv påvirker ikke vognvekten. Den eneste forskjellen blir hvordan du trives i vognen din.

Standardparkett

Mørkegrå fliser

Antikk

s o l i f e r k ata lo g 2013

52


KJØKK E NTAP E T E R

Valg av

TAPETER

Kjøkkenet er hjemmets hjerte, og nå kan du gjøre det enda koseligere. Standardvalget med en varm, lysegul tapet finnes selvsagt fortsatt. I tillegg er det fire varianter på tilvalgslisten:

Beige kvadratiske ruter

Grå kvadratiske ruter

Sorte/blanke rektangulære ruter

Brune rektangulære ruter

s o l i f e r k ata lo g 2013

53


servi c e & g a r a n t i

Service Gode campingvogner skal ha god service Vi ønsker å tilby det beste. Noe vi virkelig har satset på i løpet av våre snart 50 år i bransjen, er service og ettermarked. Våre forhandlere og servicefolk holder seg oppdatert gjennom jevnlig kursing. Vi synes det er viktig å ta vare på både deg og campingvognen din.

Autoriserte verksteder og forhandlere Solifer har et stort nettverk av forhandlere og autoriserte verksteder. Så uansett om du skal ha vognen din på service eller vil se nærmere på nyhetene våre, trenger du aldri å reise langt. Har du hatt vognen din på et av verkstedene våre, sendes det automatisk inn informasjon om dette til datasystemet vårt.

Garanti Bransjens lengste garantier På Solifer tester vi 100 % av vognene i klimakammeret vårt. Derfor kan vi gi sju års tetthetsgaranti når det gjelder fuktinntrenging utenfra. Det er vi alene om i bransjen. Dessuten gir vi to års fabrikkgaranti på alle vogner.

Kvalitetssikring Det å lage en god vintervogn er en teknisk disiplin som vi behersker til fulle. Tetthetsgarantien betyr altså at du har sju års garanti når det gjelder fuktinntrenging. Din motytelse er at du hvert år utfører en tetthetskontroll på verkstedet ditt og sørger for at dokumentasjonen kommer inn til oss. Bruker du et autorisert Solifer-verksted, sendes dokumentasjonen inn automatisk. Det gjelder å ha sansen for detaljene. Vi lagerfører nærmere 10 000 artikler på reservedelslageret.

s o l i f e r k ata lo g 2013

54


reservedeler

En ladning tilbehør er klar til levering.

informasjon Det å kjøpe og eie en Solifer er trygt og en langsiktig investering. Selv brukte Solifer er ettertraktede campingvogner med høy verdi på markedet. Skulle du noensinne ønske å bytte ut vognen din med en større, får du antakeligvis godt betalt for din brukte Solifer. Det er flere grunner til at det er slik, og det begynner allerede med den første sveiseskjøten. Produksjonen er nøyaktig, og kvalitetstestene er tøffe. Dessuten har vi et stort reservedelslager og kompetente og velkvalifiserte serviceteknikere på våre autoriserte verksteder. Vi synes rett og slett at en Solifer skal holde lenge og tåle mye.

Reservedeler 3000 m² reservedelslager Rett over gaten fra fabrikken vår ligger Solifers reservedelslager. Her jobber sju personer med produksjon av reservedeler og tilbehør, og det de ikke vet om hvordan man holder en Solifer i god stand, er ikke verdt å vite. Vi har investert i to heisautomater som er seks meter høye og tilsvarer ca. 120 m² hver. For tiden oppbevarer vi rundt 4000 artikler i dem. Dessuten har vi to store kaldtlagre hvor man kan finne nesten 100 forskjellige platemodeller, kofferter og mye annet. Vi lagerfører nesten 10 000 artikler. Solifer har det meste av deler i minst 10 år, men vi har også reservedeler til mange modeller som er eldre enn det.

s o l i f e r k ata lo g 2013

55


ve k t o g t e k n is k e d a t a

Teknisk

Informasjon På disse side n e fi n n er du alt du trenger av teknisk info, slik at du lett kan sammenlikne vognene og se hvilken som passer for deg.

Egenvekten som står i tabellen, gjelder standardutførelse og omfatter 20 liter ferskvann, en gassflaske, batteri og madrass (ikke fjær). Alle tilvalg kommer i tillegg. Vognens endelige egenvekt blir altså vognens vekt i standardutførelse pluss de eventuelle tilvalg vi monterer på fabrikken.

Tekniske data 366

Artic

480

520

560

Artic

Finlandia

Finlandia

Finlandia

Lengde med drag

501

667

695

751

751

781

807

cm

Utvendig lengde (inkl. koffert og baklysrampe)

384

543

571

627

627

655

683

cm

Innvendig lengde

316

488

516

572

572

600

628

cm

Utvendig bredde

227

227

227

227

252

252

252

cm

Innvendig bredde

212

211

211

211

236

236

236

cm

Utvendig høyde

265

265

265

265

265

265

265

cm

Innvendig høyde

195

195

195

195

195

195

195

cm

Egenvekt (inkl. 20 l vann)

MH 730 / MHE 745

Min. 1115

Min. 1130, MH 1160

Min. 1240

Min. 1315

Min. 1370/TBR 1350

Min. 1456

kg

Totalvekt

750/850900/1000

1150/1250 1300/1350/1500

1200/1250 1300/1350/1500

1300/1400 1450/1500/1600

1400/1450 1480/1500/1600

1450/1550 1600/1700

1650/1700/2000

kg

Boareal

6,7

10,3

10,89

12,07

13,5

14,16

14,78

m2

2

2 TIL 3

2 TIL 3

2 TIL 5

2 TIL 5

2 TIL 6

2 TIL 5

Soveplasser A-mål telt Aksling med kompaktlagring Dekk Aluminiumsfelger

Artic

Artic

560

600

630

SPESIAL

900

930

986

986

1018

1050

ENKEL

ENKEL

ENKEL

ENKEL

ENKEL

ENKEL

BOGGI

185/65R14

185RX14C

185RX14C

185RX14C

185RX14C

185RX14C

165RX13C

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILVALG

TILVALG

TILVALG

JA

JA

JA

Sikkerhetskobling WS3000

cm

Forteltservice: 12 V/230 V/TV-antenne inn-/uttak.

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Rullegardinkassetter

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA 60 l

JA

Kun 520 MH

Kjøleskap Thetford 96 l, fryser 11 l Kjøleskap Thetford 113 l, fryser 14 l

JA

JA

JA

JA

Kjøleskap Dometic 190 l, fryser 35 l

TILVALG (kun TBR)

TILVALG

TILVALG

TILVALG

JA

JA JA

JA

JA

Gassovn med grill

TILVALG (ikke 520 MH)

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

Mikrobølgeovn med grill 800/1050 W

TILVALG (ikke 520 MH)

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

2-blusskomfyr

JA

JA

4-blusskomfyr

Elektrisk kjøkkenvifte med avtakbart filter Ekstra vannbeholder oppvaskbenk

JA

Spillvannsekk

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Varmtvannsbereder

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Kassettdo strøm/vridbar

JA

Nivåmåler ferskvann

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

s o l i f e r k ata lo g 2013

56


ve k t o g t e k n is k e d a t a

Bilens egenvekt

Totalvekt

Når man snakker om bilens egenvekt, er det vekten av den tomme bilen man mener, inkludert fører (som beregnes til 75 kg). Bilens totalvekt er summen av bilens egenvekt pluss makslast. Makslasten er den tyngste lasten som bilen er dimensjonert for. Du finner nærmere informasjon i bilens vognkort.

Totalvekten er det vognen kan veie med oppakning (inkludert eventuelle tilvalg som du eller forhandleren din monterer). Totalvekten kan du selv tilpasse ut fra hva bilen eller førerkortet tillater. Se tabellen under for ulike valgmuligheter.

Totalvekt - egenvekt =

Egenvekt

Hvor mye oppakningen i campingvognen kan veie.

Campingvognens egenvekt er vognens vekt inkludert de tilvalgene vi monterer på fabrikken, men uten oppakning.

Tekniske data Artic

480

520

560

Artic

Finlandia

Finlandia

Nivåmåler avløpstank

JA

JA

JA

JA

JA

JA

230 V sirkulasjonspumpe

JA

JA

JA

JA

JA

JA

366

Dimmer Batterilader 30 A Batteritest Elpatron 3 kW

JA

Artic

Artic

560

600

Finlandia

630

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

2 kW

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Jordfeilbryter

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Gulvvarme vannbåren

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Konvektorvifte (kun midttoalett) Panne: Alde 3010 Compact

JA

Vinterkoblingsfunksjon Lyslister ved sittegruppe

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

Høyttalere

JA (foran, to stk.)

JA (foran, to stk.)

JA (foran, to stk.)

JA (foran, fire stk.)

JA (foran, fire stk.)

JA (foran, fire stk.)

CD-spiller

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

Stereo/DVD 7" berøringsskjerm Elektronisk TV-antenne Comfort Control Forheng Foldedør (ikke alle modeller)

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

Måler innetemperatur

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Måler utetemperatur

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Fjærmadrass

TILVALG

TILVALG

TILVALG

JA

JA

JA

Overmadrass

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Rund sittegruppe

TILVALG

Lasteluke hø. foran Lasteluke bak

TILVALG (std. én side)

Ventil

Tonede vinduer Håndkletørker Sentralstøvsuger

Ved rundsitt.

JA

JA

JA

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

KRAKK

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

TILVALG

Utvendig gassuttak Hengetrapp med fester

TILVALG

TILVALG

Heki takvindu Gassuttak i koffert

TILVALG Ved rundsitt. (ikke 520 MH)

TILVALG

Noen av vognene i katalogen har ekstrautstyr som er tilvalg. Produsenten forbeholder seg retten til å foreta endringer i konstruksjon og utstyr og tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

s o l i f e r k ata lo g 2013

57


I NN R E D N I NG S a l t er n a t iver

Velg hvordan Overskapsalternativer

DU VIL BO

Av h e n g i g av h vil k e n m odell o g planløsning du har bestemt deg for, kan du velge mellom en rekke ulike innredningsalternativer som gjør vognen din enda mer funksjonell og tilpasset nettopp dine behov.

Artic 480 MHP

Finlandia 560 LK, 600 LK & 630 LK

Standard: Overskap på bakre vegg og åpne hyller på sidene. Tilvalg: Foldbart overkøyeskap langs gavlen bak.

Standard: Foldbart overkøyeskap over dobbeltsengen. Tilvalg: Overskap eller en fast overkøye.

Standard 21

Tilvalg 24

Standard 17

Tilvalg 3

Tilvalg 16

Artic 520 MH

Finlandia 560 Tbr, 600 tbr, 600 tbx & 630 tbx

Standard: Overskap på langsidene og på gavlen. Tilvalg: Foldbart overkøyeskap eller fast overkøye på venstre side.

Standard: Overskap over dobbeltsengen. Tilvalg: Foldbart overkøyeskap eller en fast overkøye.

Standard 28 Tilvalg 29

Standard 5

Tilvalg 15

Tilvalg 14

Finlandia 630 ph Standard: Overskap over dobbeltsengen. Tilvalg: Foldbart overkøyeskap eller en fast overkøye på venstre side.

Tilvalg 30

Artic 520 TBR & 560 TBR Standard: Overskap over dobbeltsengen. Tilvalg: Foldbart overkøyeskap eller en fast overkøye på venstre side. Standard 2

Tilvalg 13

Tilvalg 14

Finlandia 560 MH/NS, 600 MH/NS & 630 mh/ns Tilvalg 13

Standard 2

Tilvalg 14

Artic 560 MH & 560 NS

Standard: Overskap på langsidene og på hele bakveggen. Tilvalg: Foldbar eller fast overkøye på høyre side. Alternativt foldbar overkøye til venstre og fast overkøye til høyre.

Standard: Overskap på langsidene og på hele bakveggen. Tilvalg: Foldbar eller fast overkøye på høyre side. Alternativt fast overkøye til høyre og foldbar overkøye til venstre.

Tilvalg 23

Standard 4

Tilvalg 10

Standard 1

Tilvalg 12

Køyesenger & sittegrupper

Tilvalg 25

Tilvalg 31

Tilvalg 31

Finlandia 600 TBX

Finlandia 630 TBX

Standard: Midtsittegruppe med overskap over. Tilvalg: Køyeseng med to senger.

Standard: Midtsittegruppe med overskap over. Tilvalg: Foldbar eller fast overkøye. Alternativt køyeseng med to senger.

Standard 37

Tilvalg 32

Standard 26

Tilvalg 27

Tilvalg 32

Tilvalg 36

s o l i f e r k ata lo g 2013

58


B re ddeg rad: N 6 4° 1 1’ 0” L engdegrad: E 16° 18’ 14”


art. nr . 80 190 8

Velkommen til

Loves to move. solifer.com

Solifer Katalog 2013 Norsk  

Solifer Katalog 2013 Norsk

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you