Page 1

A RT. N R 8 019 8 1

H U S VAG NA R

Välkommen till

H U S VA G N A R

Upptäck mer. S O L I F E R .C O M

Jubileum

sspecial

Solifer 20

2014 fyller Solifer 50 år

50 år på vä 14 gen!

Håll utkik efter den här foldern hos din återförsäljare eller läs mer på solifer.com

S O L I F E R .C O M

Upptäck mer.


50-åringen som

BLIR STARKARE MED ÅREN Med sina 50 år är Nordens genom tiderna mest köpta husvagn vid bättre vigör än någonsin. Ett halvt sekel av äventyr, upplevelser och expeditioner har gjort oss härdade, mer erfarna och ännu mer medvetna om våra styrkor. Dessa har vi tagit tillvara på, liksom det finska arvet och sisun som lever inom oss. Våra vagnar är uthålliga för att klara vilka utmaningar du än väljer.

Våningssängar & sittgrupper

SERVICE/RESERVDELAR

FINLANDIA 600 TBX Standard: Mittsittgrupp med överskåp ovanför. Tillval: Tvåvåningssäng.

SERVICE Auktoriserade verkstäder och återförsäljare

Standard 37

Tillval 32

ZENIT 680 TBX

L atitud: N 6 4° 1 8’ 6 58” L ong itud: E 17 ° 1 1’ 78 6”

Solifer har ett stort nätverk av återförsäljare och auktoriserade verkstäder som vi utbildar kontinuerligt via regelbundna kurser. Oavsett om det är dags för årskontroll eller om du vill känna och klämma på våra produkter är du välkommen till närmaste återförsäljare, som aldrig är långt bort. Det är när husvagnen kommer i dina händer som dess liv börjar på riktigt. Därför har vi satsat ordentligt på service och eftermarknad. Du hittar våra återförsäljare på Solifers hemsida.

RESERVDELAR

Standard: Mittsittgrupp med överskåp ovanför. Tillval: Fällbar eller fast överbädd. Alternativt tvåvåningssäng.

Standard

3000 kvadratmeter reservdelslager

26

Vid fabriken i Dorotea finns Solifers reservdelslager. På en yta av 3000 kvadratmeter finns ca 10 000 välsorterade artiklar. Vi garanterar de flesta reservdelar i tio år, men vi har även reservdelar till äldre modeller än så. Vi har två stora kallförråd där man kan hitta närmare 100 olika plåtmodeller, koffertar och mycket mera.

Tillval 27

Tillval 32

Tillval 36

S O L I F E R K ATA LO G 2014

73


VÄ L KO M M E N T I L L S O L I F E R

Med sina 50 år är Nordens genom tiderna mest köpta husvagn vid bättre vigör än någonsin. Ett halvt sekel av äventyr, upplevelser och expeditioner har g jort oss härdade, mer erfarna och ännu mer medvetna om våra styrkor. Dessa har vi tagit tillvara på, liksom det finska arvet och sisun som lever inom oss. Våra vagnar är uthålliga för att klara vilka utmaningar du än väljer. I Å R F Y L L E R V I 5 0 Å R och nu andas våra husvagnar ännu mer självständighet och framåtanda än tidigare. Solifer 2014 är smakfullt avskalad på utsidan, men desto rejälare på insidan. En stilren grafitgrå rand löper utmed husvagnens långsida som helt och hållet har en nästan matt, finkulhamrad plåt. Två av våra husvagnsserier, Finlandia och Zenit, har formgivits med ett antal svarta detaljer som skapar en djärvare design, exempelvis nya och släta fönster med svarta karmar. Fönstren är dessutom större än förut för att du tydligare ska kunna se och känna skogen, havet och bergen omkring dig.

Oavsett om du reser när allting står i blom eller när snön knarrar som bäst under fötterna tar Solifer dig närmare naturen. Närmare lugnet. Närmare dig själv.

Välkommen till Solifer 2014. Konstruerad för dig som vill upptäcka mer.

Innehåll 4 6 8 10 12 13 14 16 18

Solifers historia

34

Finlandia

46

Zenit

54 60 62 66 68 71 72

Paket & utrustning

Designad för framtiden Din Solifer Solifer del för del Alltid i en Solifer Våra garantier Nyheter Modellprogram Artic 20 / Artic 480 24 / Artic 520

36 / Finlandia 560 40 / Finlandia 600

28 / Artic 560 32 / Artic planlösningar

44 / Finlandia planlösningar

48 / Zenit 680 52 / Zenit planlösningar

Golv & tapeter Textilier Teknisk information Planlösningar Inredningsalternativ Service & reservdelar

S O L I F E R K ATA LO G 2014

3


HISTORIA

1964

1966

1971

1987

En resa i

TID OCH RUM

Att upptäcka mer handlar om att vara nyfiken och att ibland våga testa gränser. Vår vilja och vårt mod att skapa nya innovativa vägar har funnits i oss ända sedan starten 1964 och har tagit oss dit vi är idag. 50 år senare och många Soliferismer rikare. Å R E T Ä R 1 9 6 4 O C H D E N A L L R A FÖ R STA S O L I F E R H U S VAG N E N

byggs i Helsingfors, Finland. Drygt ett och ett halvt år senare sker den officiella premiären för allmänheten, den 20 januari 1966. Under årens lopp har vi blivit kända för våra Soliferismer – uppfinningsrika lösningar som vi varit först med i branschen och som många gånger tagits efter av andra. 1971 utrustas Solifers husvagnar med några av de första Soliferismerna – överskåpet med inbyggt diskställ och den lösa vattentanken för färskvatten. Dessa populära komponenter i husvagnen blev oerhört populära med en gång och finns kvar i våra husvagnar än idag!

VÄRLDENS SNABBASTE HUSVAGN Solifer är världens snabbaste husvagn. Hastighetsrekordet sattes i Mantorp, Sverige, 2005 och resultatet finns med i Guinness rekordbok. Luftmotståndsegenskaperna, som gör att Solifer följer dragbilen även vid högre hastigheter, är i klass med en sportbils (luftmotståndskoefficienten cW = 0,34). Med husvagn har vi visserligen en hastighetsbegränsning att ta hänsyn till, men vad resultatet visar är att aerodynamiken i Solifers konstruktion är till glädje även när vinden tilltar. En inte allt för ovanlig händelse under resor med din Solifer, när du är i färd att upptäcka mer.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

4


HISTORIA

1990

2000

En av de viktigaste egenskaperna för en husvagn som ska kunna användas året runt är rätt isolering. 1987 utnämns Solifer till Årets branschnyhet på Elmiamässan i Jönköping. Priset var ett viktigt erkännande från branschpressen och tilldelades Solifer tack vare vår nya serie husvagnar med 74 mm tjocka tak och golv samt 50 mm tjocka väggar. Utöver tekniska lösningar har vi även experimenterat en del med karossens form under årens lopp och i början av 1990-talet tillverkades den revolutionerande husvagnen Solifer Apollo 610 med en utsida som var gjord i armerad plast. Modellen blev en riktig snackis men blev tyvärr alldeles för dyr att tillverka och därför inleddes ingen serieproduktion av den. Allt som allt blev det istället 3 st prototyper och ett tydligt exempel på att Solifer vågar testa nya saker för att se vad som fungerar! Idag erbjuder Solifer både smala vagnar, perfekta för din resa, och fullbreddsvagnar. Under våra första 35 år tillverkade vi dock enbart smala vagnar. Den första breda vagnen byggde vi år 2000 - Solifer S10+ som var 254 cm bred utvändigt mätt och därmed bredast på marknaden. År 2004 justerades bredden igen, då till 252 cm, vilket är samma bredd som våra breda vagnar mäter idag. Samma år tillverkades också de sista Solifervagnarna på fabriken i Finland och istället flyttades produktionen till Sverige och Dorotea i södra Lappland. Än idag tillverkas Solifers husvagnar i vår fabrik i Dorotea, och sedan 2011 är Solifer ett helsvenskt varumärke. Dock med det stolta finska arvet och sisun väl bevarade och inbyggda i varje husvagn.

2004

2014

Vår skaparlusta är intakt och det är med extra raka ryggar som vi nu presenterar Solifer 2014 – Nordens genom tiderna mest köpta husvagn!

INNOVATIONER GENOM ÅREN × Garderober med uppvärmt golv och luftventil i taket × Ett ordentligt torkskåp för disk × Ett stadigt skärbräde som även fungerar som stänkskydd vid spisen × Separat vattentank × Sittstomme som kan lyftas under städning × Programmerbar belysning × Instegstrappa som sitter fast i vagnen × Ventilationslucka × Unikt elsystem

S O L I F E R K ATA LO G 2014

5


DESIGNAD FÖR FRAMTIDEN

Bakom Solifers

NYA ANSIKTE

På Solifer vill vi alltid vara vårt allra bästa – och 2014 är inget undantag. Däremot ville vi göra något speciellt till vårt 50-årsjubileum. I tätt samarbete med designbyrån Yovinn, där man jobbar med funktionell och hållbar formgivning, har vi låtit årets design ta en helt ny vändning. Matias Cindric och Ivar Frischer på Yovinn har arbetat nära vårt produktteam i Dorotea för att ta fram årets vagnar.

Ivar, designer: Ivar är tvåfaldig vinnare av Svenska Designpriset! Han älskar att använda nya material, metoder och produktionsteknologier för att skapa innovativ design som utmärker sig.

Matias, strateg: I den ständigt föränderliga världen av design jobbar Matias med att hitta nya sätt att göra intryck på. Han är specialist inom utvecklingen av strategisk design och proffs på att hitta nya möjligheter.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

6


DESIGNAD FÖR FRAMTIDEN

HUR HAR NI TÄNKT NÄR NI TAGIT FRAM DEN NYA DESIGNEN? Formspråket bygger mycket mer på styrka, mod och självsäkerhet samtidigt som formerna är enkla och rena. Formen bygger på att vi arbetar med detaljer och former som ger en hög kontrast till varandra. HAR NI NÅGON EGEN FAVORITDEL SOM NI ÄR SÄRSKILT NÖJDA MED? Den personliga favoriten hos oss måste vara att dekoren runt vagnen är svart, vilket förmedlar känslan av att vagnen är till för att köras till alla platser precis som en SUV bil. Det bygger även på temat med kontraster. SOLIFER HANDLAR JU INTE BARA OM ATT VARA SNYGG, VAD HAR DESIGNEN FÖR FUNKTION? Solifer är världens snabbaste husvagn så givetvis har formen med det sluttande taket varit viktig att behålla eftersom det är en så unik form bland husvagnar. VAD TROR NI DEN NYA DESIGNEN KOMMER BETYDA FÖR SOLIFERÄGARE? Det som kommer att bli mest uppmärksammat på Solifer 2014 tror vi är att husvagnen känns mycket mer genomtänkt än tidigare och det märks att den är till för att användas. Vi ville att vagnen skulle kännas unik och det tycker vi att vi har lyckats med.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

7


DIN SOLIFER

En Solifer från

GRUNDEN

Solifer är Nordens mest köpta husvagn genom tiderna och 80 % av alla tillverkade vagnar används fortfarande. Själva är vi inte förvånade – innovation, nyfikenhet och lusten att upptäcka mer är ständigt närvarande när vi designar nya modeller. Detta i kombination med att vi bygger uthålliga vagnar gör att våra vagnar lever länge.

AT T U T V E C K L A S H A N D L A R B L A N D A N N AT om att ta till vara på det som vi redan gjort bra. Solifers suveräna dragegenskaper är ett exempel på detta och beror på att dragstången är rätt dimensionerad, att körgeometrin är noggrant balanserad, att viktfördelningen är riktig och naturligtvis att aerodynamiken är utmärkt. Det här gör Solifer till den optimala resevagnen. Eftersom Solifer är lätt och smidig är det den perfekta följeslagaren på dina äventyr. Oavsett årstid och oavsett väder. Solifer är nämligen världens enda fullt vintervärdiga aerodynamiska husvagn.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

8


DIN SOLIFER

Solifer husvagnar är svensktillverkade och de designas, byggs och testas i vår fabrik i Dorotea, Lappland, där vi har 50 års erfarenhet av att bygga mobila boenden. Det möjliggör säkra leveranser och god kontroll på hela tillverkningsprocessen. Dessutom garanterar det högsta kvalitet. Solifer är en året-runt-vagn som genomgår hårda köld- och fukttest innan den lämnar fabriken. Våra vagnar har både vattenburen golvvärme, element och en värmepanna som växlar automatiskt mellan gasol och el. Väggar, tak och golv sätts ihop med sandwichteknik, där plywood, isolering och kulhamrad plåt fogas samman i stora pressar. Tak och väggar sätts samman med Solifers särskilda tätningslister.

10 SKÄL ATT VÄLJA SOLIFER × 8 av 10 Solifer husvagnar är ännu i bruk × Lång livstid × Högt andrahandsvärde

Som den året runt-vagn Solifer är, genomgår våra vagnar hårda köld- och fukttest innan de lämnar fabriken. När vagnen är helt färdigbyggd är det dags för det sista steget i tillverkningsprocessen. I vår klimatkammare utsätts 100 % av våra vagnar för ett kraftigt regnväder då 36 000 liter vatten sköljer över vagnen i en hel timme. Ett godkänt test gör att vi vågar lämna sju års täthetsgaranti på husvagnen. Det är vi ensamma om i branschen.

× Året runt-vagn × 100% fukttestade × Lättdragen vagn × Innovativ × Utrymmesoptimerad

Nu är vagnen redo att levereras till dig. Bokstavligt talat. Eftersom våra husvagnar är ett hantverk som byggs på beställning vet vi nämligen alltid vem det är vi bygger för. Det hoppas och tror vi att du ska märka när du får din vagn. Och när du ger dig ut för att upptäcka mer.

× Tryggt köp × Långa garantier

S O L I F E R K ATA LO G 2014

9


SOLIFER DEL FÖR DEL

Det stora i DET LILLA Konsten med att bygga en kompakt vagn är att behålla rymden. Du kommer upptäcka att även vår minsta vagn ändå rymmer mycket. Här ser du på ett överskådligt sätt hur en Solifer är uppbyggd.

18

19

25 1

9

2

4

26 1. Vi har marknadens tjockaste resårmadrasser. Bäddmadrass ingår.

10

17

20

2. Uppfällbara sängar med förvaringsmöjligheter. 3. Centralvärmepanna för både gasol och

9. Den freonfria isoleringen i Solifers väggar

el med 12- och 230V cirkulationspumpar.

(37 mm EPS) och golv (44 mm) är den

11

tjockaste på marknaden. En avvägning har 4. Alla våra vagnar har vattenburen golvvärme.

gjorts mellan värmekonduktivitet, hållfasthet och vikt för optimala värden.

28

5. Noggrann isolering kring friskluftsintag och värmeelement ger

10. Elboxen har 230V intag, 16Ah automat-

optimal värmeväxling i vagnen.

säkring, jordfelsbrytare, indikatorslampa för inkommande ström och uttag för 230V,

6. Solifers smarta system för värmesprid-

12V, tv och kabel-tv. TV-antenn för digital

12. Solifers strömlinjeformade kaross är

ning och ventilation ger god inomhuskom-

och analog mottagning är standard.

marknadens styvaste och ger oss en husvagn med vägegenskaper i absolut toppklass.

fort året runt, även när det är riktigt kallt. 11. Chassit i en Solifer tillverkas av varm-

Karossproduktionen styrs med CAD-CAM och

7. Vi håller kvar vid de stränga reglerna för

galvaniserade stålprofiler med axlar av

datastyrda överfräsar, vilka garanterar toleransen

ventilation och för installation av gasolap-

ståltorsion, vilket ger lång livslängd och

som ger karossen dess överlägsna styvhet.

parater. Läckageindikator är standard.

underlättar service. Mellanbalkar ger maximal styrka och stabilitet. Vid golvplywoodens

13. Skärbrädan är smart placerad som skiva

8. LED-belysning i vårt utdragbara uppvärmda

skarvar monteras speciella förstärknings-

över diskhon och kan även användas som

skidfack (ej i Artic SG) samt i gasolkoffert.

plåtar på 150 mm som stärker ytterligare.

serveringsbricka eller stänkskydd (ej Artic).

S O L I F E R K ATA LO G 2014

10


SOLIFER DEL FÖR DEL

14. Varje Solifer är utrustad med ett

16. Sammanfogningen är en egenutvecklad

18. Solifers fönsterkarmar är D-Lux, tillverk-

ordentligt torkskåp för disk.

teknik där vi lappar över husvagnens karos-

ade i polyuretan, och tätar mot dubbelglas

selement och använder flera tätningar för en

för bästa isoleringsförmåga samt har optimalt

15. Solifer Finlandia och Solifer Zenit har 4-lågig

oslagbar täthet. En bred aluminiumprofil är

ventilerande insida. Samtliga sidofönster är

gasspis med elektronisk tändning. Solifer

monterad över skarven mellan tak och vägg.

öppningsbara, gavelfönstret fast för att bättre

Artic har ett smidigt kombinationskök med

stå emot fartvinden vid körning. Fönstren är

två lågor. Köksfläkten har löstagbart filter.

16

17. Ytterdörren har ett inbyggt luftskikt i karmen

mellantonade och har integrerade steglöst

för att motverka kallras och frostbildning.

reglerande myggnät och rullgardiner. 19. Ventilationslucka är standard på alla Solifer. 20. Vinterkopplingsfunktion finns på alla våra vagnar. 21. Ett svalare sovrum får du genom att stänga av

14

elementen bak i vagnen med en manuell shunt.

23

22. Soft Close på lådor i kök. 23. Gångjärnsdämpare på överskåp

15 12 13

24. Sköna, sittvänliga soffor med stoppning av kallskum. 25. Nattbelysning med strömbrytare bekvämt placerad vid sängen.

22

26. Vatten och avloppssystem

3

frostfritt installerade. 27. Friktionskoppling WS3000 är standard i Finlandia-och Zenitvagnarna

6

och finns som tillval för Solifer Artic. 28. Fälgar unika för Solifer.

21

24

7 27

5 8

S O L I F E R K ATA LO G 2014

11


A L LT I D I E N S O L I F E R

Beredd på

DET MESTA

För oss på Solifer är det en självklarhet att du redan i standardutförandet av våra vagnar ska få med allt du kan tänkas behöva sen när du väl är ute på äventyr. Därför har vi rustat din vagn för alla tänkbara behov.

Alltid i en Solifer

BADRUM × Vridbar elektrisk kassettoalett × 230 V uttag (utgår om man väljer utdragbar kran)

KÖK

× Taklucka tvättrum

× 2-lågig gasspis* × Kylskåp med frysfack

ÖVRIGT INVÄNDIGT

× Stort fönster vid köksbänk

× 230 V cirkulationspump

× Besticklåda

× Touch manöverpanel

× Diskställ

× Vattenburen golvvärme

× Sophink

× Panna: Alde 3010 Compact

× Skärbräda i diskho- avställningsyta**

× Draperi

× 4-lågig gasspis**

× Inom- och utomhustermometer × Avloppstank

SITTGRUPP

× Batteriladdare

× 2 st högtalare

× Exklusiv belysning***

× Valfria tygdynor, gardiner, överkast, 2 st kuddar

× RCA-kontakt**

× Förberedd Tv-plats

× Belysning garderob

SOVRUM

× Möjlighet att shunta golvvärmen × Unikt elsystem***

× Bäddmadrass 3 cm × Klädda spalter vid sängarna

UTVÄNDIGT

× Sängbelysning

× Aluminiumfälgar

× Ribbotten-säng

× Elektronisk TV-antenn

× Nattbelysning**

× Gasolställ × Hängtrappa vid ytterdörr

S O L I F E R K ATA LO G 2014

12


VÅ R A G A R A N T I E R

× Utvändig belysning ytterdörr × Ventilationsluckor × Indikationslampa elintag × Läckagetestare gasol × Stänkskydd hjul × Moderna mellantonade fönster med slät utsida, FORDONSGARANTI

steglöst reglerbara och kompletta med rullgardin och myggnät. × BPW lättviktschassi. Hjulaxeln är en ståltorsions axel med optimerad fjädring. Den ger längre håll barhet, är mer servicevänlig och bidrar till stabil are väghållning och ökad trafiksäkerhet. Därtill gör den det lättare att återgå efter uppställning av vagnen och är snällare mot däcken. × Isolerad ytterdörr som är utprovad genom tuffa

tekniska tester i klimat- och täthetskammare.

× Lastlucka höger fram** × Utvändig LED-belysning**

Unika produkter

UNIKA GARANTIER I samma stund som du blir ägare till en ny husvagn från Solifer, blir du också ägare till en husvagn med marknadens mest omfattande och längsta garantier. Du kan känna dig trygg under lång tid framöver, och samtidigt veta att just din husvagn alltid har ett högre värde den dag den ska säljas eller bytas.

× Säkerhetskoppling WS 3000 **

Fabriksgaranti

× Taklucka 40x40 cm

2 års fabriksgaranti förlänger vi nu med hela 4 års fordonsgaranti, vilket ger totalt 6 år av trygghet*. Detta gör din Solifer både unik och mer värdefull och ger dig som ägare en extra trygghet under lång tid framöver.

× Expansionskärl × Friktionskoppling**

Täthetsgaranti 7 års täthetsgaranti följer alltid med din nya husvagn från Solifer*. Den förutsätter årliga kontroller hos någon av våra auktoriserade serviceverkstäder för att garantin ska vara giltig. Även den bästa produkt behöver service och omtanke, allt för att du ska kunna njuta av din husvagn precis som du drömt om.

Vagnskadegaranti * Endast i Artic ** Endast i Finlandia och Zenit *** Endast i Zenit

En kostnadsfri 3-årig vagnskadegaranti ingår numera som en del i vårt omfattande garanti- och trygghetspaket*. Detta ger dig som kund ett billigare ägande samt, en trygghet om olyckan skulle vara framme.

ISO 9001:2008 Certifiering Solifer har sedan starten för 50 år sedan kvalitet som högsta prioritet. Självklart är produktion, säljprocess och eftermarknad kvalitetssäkrad enligt ISO-standard. * Våra garantier och villkor kan skilja sig mellan olika länder. För fullständiga villkor ber vi dig kontakta närmaste auktoriserade återförsäljare.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

13


NYHETER EXTERIÖRT

Nyheter

NYHETER EXTERIÖRT 2014 × 15 ” hjul med unika fälgar för Solifer

EXTERIÖRT

× Finkulhamrad plåt × Helt ny design av bakgavel (Finlandia & Zenit) × Svarta, släta aluminiumlister som kontur runt vagnen (Finlandia & Zenit) × Större köksfönster 70x40cm × Nya sidodekaler × Nya fönster ”D-lux” med svart karm, mellantonade rutor och slät utsida × Ny dekorlucka i svart vid fönstren × Smidigare lösning med myggnät och rullgardin i fönster × Lampa för inkommande ström i el-intagsbox × Fler positionsljus och med ny placering × Ny färgsättning

Frontfönster & köksfönster. I år har vi gjort fönstren ännu större för en ännu ljusare vagn. Dessutom är årets fönster släta för att matcha övrig design.

Kulhamrad plåt. Våra tre serier har fått mattare plåt med

Svarta lister. Finlandia och Zenit har en svart list som ramar

finhamrad yta.

in och ger ett sportigt uttryck!

Bakljusramp. Praktiskt eller snyggt? Med 2014 års bakljus-

Fälgar och däck. Årets fälgar har ett nytt utseende och

ramp uppfyller vi båda önskningarna.

däcken har blivit större.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

14


NYHETER INTERIÖRT

Nyheter

INTERIÖRT NYHETER INTERIÖRT 2014 × Ny inredning i ”Mekong Teak” × Vita kök som standard × Vita köksbänkar × Diskbänkshoar som smälter in i diskbänken utan skarvar × Ny sömnad på alla dynsatser i tyg × Nya färger och mönster på dynklädslar, kuddar och gardiner × Vita bordsskivor × Nya överskåpsluckor

Mekong Teak. I år har vi plockat in en känsla av naturen och gjort all vår inredning i vacker Mekong Teak.

Köksbänkar. Med vita köksbänkar får köket en ren känsla. Dessutom är kökshon underlimmad vilket ger bättre arbetsyta.

Ny sömnad till dynsats. Små detaljer har fått lite nytt

Vita kök. I år är vita, fräscha kök standard i alla våra vagnar.

utseende, såsom sömnaden och stickningssömmen på dynorna.

Den som vill kan dock byta till lite mörkare teak.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

15


MODELLPROGRAM

En Solifer

FÖR ALLA Oavsett vilken av Solifers husvagnar du väljer får du ett mobilt boende som är byggt för årets alla årstider, med den aerodynamiska karossen som ett genomgående signum. Ett bra sätt att veta vilken vagn som passar bäst är att utgå ifrån vilken typ av användningsområde du har behov av och hur många personer som ska vistas i vagnen samtidigt.

V I E R B J U D E R E T T B R E T T S P E KT RU M av husvagnar som spänner från mindre modeller där funktionaliteten talar sitt tydliga språk, till riktigt rymliga och välutrustade alternativ. Solifer 2014 presenteras i tre olika serier, sex olika storlekar och över trettio olika planlösningar. Artic är vår serie med kortare och framför allt smalare husvagnar. Finlandia är våra mellanstora vagnar i fullbredd och Zenit är namnet på våra boggivagnar. Varje modell erbjuder ett visst antal sängplatser. Om du behöver fler sovplatser kan du läsa vidare under inredningsalternativ på s. 71-73 för att se vilka möjligheter som finns.

Artic Vår serie smalare husvagnar. Perfekta som resesällskap och lätta att parkera. Sid. 18

480 Bostadsyta: 10,3 m2 Invändig längd: 488 cm Totalvikt: se Solifers hemsida/prislista Längd med dragbom: 667 cm Sid. 20

520 Bostadsyta: 10,89 m2 Invändig längd: 516 cm Totalvikt: se Solifers hemsida/prislista Längd med dragbom: 695 cm Sid. 24

560 Bostadsyta: 12,07 m2 Invändig längd: 572 cm Totalvikt: se Solifers hemsida/prislista Längd med dragbom: 751 cm Sid. 28

S O L I F E R K ATA LO G 2014

16


MODELLPROGRAM

Finlandia Vår serie enkelaxlade fullbreddsvagnar. Välutrustade vagnar i mellanstorleken. Sid. 34

560 Bostadsyta: 13,5 m2 Invändig längd: 572 cm Totalvikt: se Solifers hemsida/prislista Längd med dragbom: 751 cm Sid. 36

600 Bostadsyta: 14,16 m2 Invändig längd: 600 cm Totalvikt: se Solifers hemsida/prislista Längd med dragbom: 781 cm Sid. 40

2014 byter Solifer Zenit 630 namn till Zenit 680

Zenit Vår serie boggivagnar. Stabila men fortfarande smidiga att manövrera. Sid. 46

680 Bostadsyta: 14,78 m2 Invändig längd: 628 cm Totalvikt: se Solifers hemsida/prislista Längd med dragbom: 807 cm Sid. 48

S O L I F E R K ATA LO G 2014

17


ARTIC

Den lilla vagnen med stora

MÖJLIGHETER Artic är vår största serie sett till antal modeller men minst när det gäller storleken på vagnarna. Den utvändiga bredden är endast 232 cm vilket gör mycket för smidigheten bakom bilen. På insidan slås du samtidigt av rymden – något som fås tack vare väl planerade kvadratmetrar. Alla kök är utrustade med ett smart kombinationskök med diskho och en tvålågig gasspis. Här har du allt du behöver för att kunna vara precis så spontan som du vill!

S O L I F E R K ATA LO G 2014

18


ARTIC

L atit ud: N 6 4° 28’ 7 7 7 ” L ong itud : E 16° 4 6’ 4 6 4”

480

520

560 S O L I F E R K ATA LO G 2014

19


ARTIC 480

ARTIC 480

S O L I F E R K ATA LO G 2014

20


ARTIC 480

A RT I C

480

A RT I C

480 ARTIC 480

480 C I T AR

Artic

480

A RT I C

480

Solifer Artic 480 är vår minsta vagn och alldeles unik bland våra husvagnar. Det här är nämligen den enda modellen där sängen är ställd på tvären. Smart placerad och lite högre än normalt för att du under ska kunna få plats med både metspön, bärplockare och kaffekorgar.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

21


ARTIC 480

A RT I C

480

SNABBFAKTA Bostadsyta: 10,3 m 2 Invändig längd: 488 cm Totalvikt: se Solifers hemsida/prislista Längd med dragbom: 667 cm

480

A RT I C

480

A RT I C

480

ARTIC 480

A RT I C

V I D E N FÖ R STA A N B L I C K V E R K A R Artic 480 vara den perfekta vagnen för två, men faktum är att man kan sova så många som fem personer i husvagnen! Istället för överskåpet (standard) ovanför sängen kan du nämligen välja till en fällbar säng. Och istället för sittgruppen i husvagnens främre del kan du välja en rund sittgrupp som i nedbäddat läge ger sovplats för ytterligare två personer. En skjutdörr mellan sovdelen och vagnens övriga utrymmen skapar en ytterst funktionell tvårummare på hela 10,3 kvadratmeter!

Artic-serien är utrustad med ett programmerbart elsystem. Det innebär att du från en touchpanel precis innanför dörren kan styra all el inne i husvagnen. Du kan också sätta ihop dina egna ljusscenarion. Ett knapptryck senare lyser de ljuspunkter som du på förhand ställt in. Lika fort kan du släcka ner alla lampor. För det ska vara lätt att även uppleva stjärnhimlen när den är som bäst.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

22


ARTIC 480

VAGN I KORTHET × Programmerbart elsystem × Hög tvärställd säng för maximal förvaring × Lätt att dela av

ARTIC 480

S O L I F E R K ATA LO G 2014

23


ARTIC 520

ARTIC 520

S O L I F E R K ATA LO G 2014

24


ARTIC 520

520

A RT I C

520

A RT I C

520

A RT I C

520

ARTIC 520

A RT I C

Artic

520

Artic 520 har precis som övriga Solifer vattenburen golvvärme vilket är mer än behagligt när du kommer in från skidturen eller pimpelfisket. Med sitt smidiga format låter husvagnen dig vara precis så spontan som du vill. Det enda du egentligen behöver göra är att vakna, kolla vädret och sticka iväg. Eller förresten, du behöver inte ens kolla vädret. En Solifer klarar vilket väder som helst.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

25


ARTIC 520

520 A RT I C

SNABBFAKTA Bostadsyta: 10,89 m 2 Invändig längd: 516 cm Totalvikt: se Solifers hemsida/prislista Längd med dragbom: 695 cm

520

A RT I C

520

A RT I C

520

ARTIC 520

A RT I C

S O L I F E R A RT I C 52 0 F I N N S I T VÅ G R U N D P L A N LÖ S N I N G A R – antingen med två separata enkelsängar eller med en dubbelsäng. Du som föredrar dubbelsäng kan välja om du vill ha byrå och fönster för ett härligt ljusinsläpp och praktisk avställningsyta mittemot, eller en garderobsvägg som ger dig gott om plats för packning.

Artic 520 är verkligen en vän av funktion. Men vill du ha lite extra bekvämligheter fungerar det utmärkt att addera Solifers komfortpaket. Då får du den stora takluckan Heki 2 som är på hela 96x65 cm, en kombinerad CD- och DVD-spelare och ljuslister runt fönstren i sittgruppen. Ibland är det de där små sakerna som extra vädringsmöjligheter och större ljusinsläpp, härliga musik- och filmupplevelser och mysig stämningsbelysning som gör skillnaden.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

26


ARTIC 520

VAGN I KORTHET × Välj mellan enkel- eller dubbelsäng × Smart kombinationskök × Två olika sittgruppsalternativ

ARTIC 520

S O L I F E R K ATA LO G 2014

27


ARTIC 560

ARTIC 560

S O L I F E R K ATA LO G 2014

28


ARTIC 560

A RT I C

560

A RT I C

560 ARTIC 560

Artic

560 C I T AR

560 Solifer Artic 560 är vår längsta smala vagn. Perfekt för dig som5behöver 60 C I T R A modell påkopplad utrymme men fortfarande vill ha marknadens smidigaste bakom bilen. I Artic 560 har du möjlighet att få en extra liten sittgrupp mitt emot dubbelsängen. En skön oas för dig som vill dra dig undan och bara vara för dig själv för en stund. Eller för småfolket som ostört vill spela spel.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

29


ARTIC 560

560 A RT I C

SNABBFAKTA Bostadsyta: 12,07 m 2 Invändig längd: 572 cm Totalvikt: se Solifers hemsida/prislista Längd med dragbom: 751 cm

560

A RT I C

560

A RT I C

560

ARTIC 560

A RT I C

D E T H Ä R Ä R E N STO R L I T E N VAG N och de 12 kvadratmetrarna är ytterst noggrant planerade. I alla planlösningar får du vår smarta instegsgarderob vilket innebär att det direkt innanför dörren finns plats för ytterkläder och skor, något som är extra skönt under de kallare årstiderna. Intill skohyllan finns dessutom ett element som hjälper dig att hålla dig varm om fötterna även vintertid.

När det kommer till sovplatser har de flesta en bestämd åsikt kring hur de vill ha det. Det finns förstås många fördelar med att ha sin alldeles egna säng och en populär planlösning i Artic 560 är just den med separata enkelsängar.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

30


ARTIC 560

VAGN I KORTHET × Instegsgarderob × Möjlighet till liten nedbäddbar sittgrupp × 12 m 2 välplanerad yta

ARTIC 560

S O L I F E R K ATA LO G 2014

31


ARTIC PLANLÖSNINGAR

A RT I C

480

A RT I C

520

A RT I C

480

A RT I C

520

ARTIC PLANLÖSNINGAR

Välj mellan 2 olika planlösningar

A RT I C

480

480 MHP SG Säng: 140x205 cm Sittgrupp: 134 /128/200 cm

A RT I C

2

480

Välj mellan 6 olika planlösningar

A RT I C

480 MHP RSG Säng: 140x205 cm Sittgrupp: 134x128x200 cm

520

520 MH SG Sängar: 198x80, 190x80 cm Sittgrupp: 134x200 cm

A RT I C

6

520 MH RSG Sängar: 198x80, 190x80 cm Sittgrupp: 134x200 cm

520

520 TBR SG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162/134x200 cm

520 TBR RSG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162/134x200 cm

520 TBR SG - L ågt skåp Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162/134x200 cm

520 TBR RSG - L ågt skåp Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162/134x200 cm

S O L I F E R K ATA LO G 2014

32


ARTIC PLANLÖSNINGAR

A RT I C

560

A RT I C

560

Välj mellan 8 olika planlösningar

LITEN LATHUND MH: ljus och trevlig

ARTIC PLANLÖSNINGAR

A RT I C

8

Två separata bäddar med fönster på båda sidor ger en ljus och trevlig vagn.

560

MHP: rymlig och bekväm 560 MH SG Sängar: 2st 198x80 cm Sittgrupp: 134x200 cm

A RT I C

560 MH RSG Sängar: 2st 198x80 cm Sittgrupp: 134x200 cm

560

560 NS SG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 134x200 cm Liten soffgrupp: 198x67/60 cm

Skön dubbelbädd tvärs över i vagnens bakre del, vilket ger extra mycket utrymme.

TBR: öppen och luftig

560 NS RSG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 134x200 cm Liten soffgrupp: 198x67/60 cm

Med WC/duschrum i hörnet och en dubbelbädd baktill skapas en öppen och luftig planlösning. Stort kök med ordentlig köksbänk.

NS: morgonsol & skymning Dubbelbädd längs ena väggen, kombinerat med en liten dinett (sittgrupp) mittemot.

: Standard SG: Sittgrupp (standard i Artic) 560 TBR SG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162x200 cm

560 TBR RSG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162x200 cm

560 TBR SG - L ågt skåp Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162x200 cm

560 TBR RSG - L ågt skåp Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162x200 cm

RSG: Rundsittgrupp (tillval till Artic, då ingår även lastlucka fram

S O L I F E R K ATA LO G 2014

33


FINLANDIA

Vår populäraste

HUSVAGN

Solifer Finlandia är vår serie bestående av breda och enkelaxlade husvagnar. Precis som namnet antyder är det finska ursprunget en del av den här seriens vagnars DNA. Vi börjar komma upp i storlek nu och vagnarna är utrustade med största omsorg för att kunna fortsätta utlova utmärkta dragegenskaper. En klassisk Solifer med en stor portion sisu, helt enkelt.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

34


FINLANDIA

L at it ud: N 6 4° 57 ’ 924” L ong itud : E 1 5° 2 6’ 1 52 ”

560

600 S O L I F E R K ATA LO G 2014

35


FINLANDIA 560

FINLANDIA 560

S O L I F E R K ATA LO G 2014

36


FINLANDIA 560

NDI FINLA

DIA NLAN

NDI FINLA

Finlandia

560

FI

560 FINLANDIA 560

FI

A 560

A 560

DIA NLAN

560

Solifer Finlandia 560 MH är vår mest populära modell. Den har separata enkelsängar vilket är en klar favorit hos många. Solifer Finlandia 560 ger dock fler möjligheter än så. Oavsett om ni är två eller sju personer som vill dela vagn!

S O L I F E R K ATA LO G 2014

37


FINLANDIA 560

NDI FINLA

A 560

SNABBFAKTA Bostadsyta: 13,5 m 2 Invändig längd: 572 cm Totalvikt: se Solifers hemsida/prislista Längd med dragbom: 751 cm

FINLANDIA 560

FINLA

NDIA

N FINLA

FINLA

560

60 DIA 5

NDIA

560

D U S O M V I L L K Ä N N A D I G F L E X I B E L och ha möjligheten att bädda ner för en extra nattgäst väljer med fördel vår planlösning NS med en extra liten sittgrupp. Med sin flexibilitet ger dinetten, som den lilla sittgruppen kallas, känslan av en ännu större vagn. Du som vill ha gott om plats för att kunna förbereda dagens fiskfångst kommer att tycka om vårt rymliga vinkelkök i Finlandia 560 TBR. Liksom alla vagnar i Finlandia-serien innehåller den en 4-lågig gasspis vilket gör att du kan både steka fisken, förvälla svampen och sylta bären samtidigt. Vinkeln i köket ger en naturlig avskärmning till sovdelen där du hittar en bekväm dubbelsäng. Om du behöver ytterligare en sovplats har du möjlighet att inreda med ett fällbart överbäddsskåp ovanför sängen. Läs mer om våra olika inredningsalternativ på s. 71-73.

Alla modeller i Finlandia-serien har rundsittgrupper vilket tillåter en familj med många medlemmar eller ett sällskap med flera vänner att umgås. Med många personer runt bordet kan det vara praktiskt med en extra avställningsyta. Detta har vi löst genom en utdragbar skiva till matbordet som finns att välja som tillval. Perfekt när det är många godsaker som trängs på bordet.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

38


FINLANDIA 560

VAGN I KORTHET × Vår mest populära vagn × Rundsittgrupp för många × Praktiskt kök med 4-lågig gasspis

FINLANDIA 560

S O L I F E R K ATA LO G 2014

39


FINLANDIA 600

FINLANDIA 600

L at it ud: N 6 4° 19’ 5 3” L ong itud : E 16° 17 ’ 4 5”

S O L I F E R K ATA LO G 2014

40


FINLANDIA 600

600

FI

DIA NLAN

600

NDI FINLA

FINLANDIA 600

FI

DIA NLAN

A 600

Finlandia

600

FI

DIA NLAN

600

Solifer Finlandia 600 är vår största enkelaxlade husvagn och nu börjar vi verkligen komma upp i storlek. Vi vågar påstå att den här vagnen faktiskt tillgodoser vilket behov du än kan tänkas ha.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

41


FINLANDIA 600

NDI FINLA

A 600

SNABBFAKTA Bostadsyta: 14,16 m 2 Invändig längd: 600 cm Totalvikt: se Solifers hemsida/prislista Längd med dragbom: 781 cm

FINLANDIA 600

FINLA

NDIA

N FINLA

FINLA

600

00 DIA 6

NDIA

600

FÖ R E N FA M I L J Ä R VÅ R A B A R N K A M M A RVAG N A R ( L K ) R E N och skär lyx när det kommer till att hitta den optimala sovlösningen. När vi pratar barnkammarvagn är det först och främst sovdelen i vagnen som vi menar, som till viss del består av en barnkammare. Längs med den ena långsidan har vi placerat en våningssäng med två bäddar. Med ett draperi för varje våningsplan blir det extra mysigt att kura ihop sig efter en dags äventyr och låta upptäcktsfärden fortsätta i drömmarnas värld. Längs med den andra långsidan finns en dubbelsäng och ovanför den ett utfällbart sängskåp. Sängskåpet är standard i våra barnkammarvagnar och ger plats för ytterligare en person.

Många personer på ett och samma ställe kräver ordning och reda. Om överskåpsbädden inte nyttjas kan du istället använda det till förvaring. Ännu ett sätt att hålla ordning på saker och ting är att välja till lådor under våningssängen. Utdragbara förstås, så att du lätt kommer åt också bland det som ligger längst in.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

42


FINLANDIA 600

VAGN I KORTHET × Möjlighet till barnkammarlösning × Gott om utrymme och förvaring × Välj mellan sju olika planlösningar

FINLANDIA 600

S O L I F E R K ATA LO G 2014

43


FINLANDIA PLANLÖSNINGAR

FINLA

NDIA

N FINLA

560

60 DIA 5

FINLANDIA PLANLÖSNINGAR

Välj mellan 5 olika planlösningar

ND FINLA

0 IA 56

560 MH Sängar: 2st 198x90 cm Sittgrupp: 134x22 5 cm

N FINLA

5

60 DIA 5

560 TBR - Garderober Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162x22 5 cm

560 LK Säng: 198x135/110 cm Våningssäng: 198x64 cm Överbäddskåp: 193x66 cm Sittgrupp: 134x22 5 cm

560 NS Säng: 198x14 5/12 5 cm Sittgrupp: 134x22 5 cm Liten sittgrupp: 198x80/60 cm

560 TBR - L ågt skåp Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162x22 5 cm

S O L I F E R K ATA LO G 2014

44


FINLANDIA PLANLÖSNINGAR

N FINLA

00 DIA 6

ND FINLA

0 IA 60

ND FINLA

7

LITEN LATHUND FINLANDIA PLANLÖSNINGAR

Välj mellan 7 olika planlösningar

MH: ljus och trevlig Två separata bäddar med fönster på båda sidor ger en ljus och trevlig vagn.

0 IA 60

TBR: öppen och luftig 600 MH Sängar: 2st 198x90 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm

ND FINLA

0 IA 60

600 TBR - Garderober Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 190/162x22 5 cm

600 TBX Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm Liten sittgrupp: 168x

Med WC/duschrum i hörnet och en dubbelbädd baktill skapas en öppen och luftig planlösning. Stort kök med ordentlig köksbänk.

LK: vår barnkammarvagn

600 TBX - Våningssäng Säng: 198x14 2/12 5 cm Våningssäng: 193x82 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm

Dubbelbädd med fällbart sängskåp som kan användas till förvaring om sängen inte behövs. Dessutom en mysig våningssäng. Välj till ett stort draperi eller ett till varje säng.

NS: morgonsol & skymning Dubbelbädd längs ena väggen, kombinerat med en liten dinett (sittgrupp) mittemot.

600 TBR - L ågt skåp Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 190/162x22 5 cm

TBX: utnyttja utrymmet max 600 LK Säng: 198x135/110 cm Våningssäng: 198x64 cm Överbäddsskåp: 193x66 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm

WC/duschrum i hörnet baktill och dubbelbädd. Mitt i vagnen finns en extra sittgrupp (frukostgrupp).

: Standard

600 NS Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm Liten sittgrupp: 198x80/60 cm

S O L I F E R K ATA LO G 2014

45


ZENIT

Vår lyxigaste

HUSVAGN

Zenit är vår serie boggivagnar. Detta innebär att husvagnen har dubbla hjulpar vilket ger en ännu stabilare vagn. Trots sin storlek och dubbelt så många hjul är det fortfarande en smidig husvagn som tycker om att upptäcka lika mycket som du. I Zenit hittar du dessutom en av våra mest aktuella innovationer – vårt unika och egenutvecklade elsystem.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

46


ZENIT

L at it ud: N 6 4° 1 8’ 6 5 8” L ong itud : E 17 ° 1 1’ 786”

680 S O L I F E R K ATA LO G 2014

47


ZENIT 680

ZENIT 680

S O L I F E R K ATA LO G 2014

48


ZENIT 680

680

ZENIT

680

ZENIT

680

ZENIT

680

ZENIT 680

ZENIT

Zenit

680

Solifer Zenit 680 är lite av vad man skulle kunna kalla skogens konung. Störst till storleken och ännu mer utrustad än de övriga medlemmarna i skaran. Zenit 680 erbjuder sex olika planlösningar vitt skilda från varandra.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

49


ZENIT 680

680 ZENIT

SNABBFAKTA Bostadsyta: 14,78 m 2 Invändig längd: 628 cm Totalvikt: se Solifers hemsida/prislista Längd med dragbom: 807 cm

680

ZENIT

680

ZENIT

680

ZENIT 680

ZENIT

H E LT U N I K F Ö R Z E N I T S E R I E N Ä R Zenit 680 PH som har ett stort badrum, lika brett som husvagnen självt. Här finns gott om plats för både toalett, tvättställ och dusch. Ett smart tillval är en torkstång i duschkabinen - bekvämt när bad- eller skidkläder ska torka. Zenit 680 PH har en fast dubbelsäng för två. Men kom ihåg att sittgruppen alltid är nedbäddbar och då ger plats för två vuxna eller tre barn. Dessutom kan du välja till en fast överbädd eller ett fällbart sängskåp ovanför dubbelsängen. Plötsligt blev det alltså en vagn för sex personer och perfekt för dig som ibland får sällskap på turen.

I Zenit-serien har vi tagit den tekniska delen till en helt ny nivå. Vi har skräddarsytt ett CAN Bus elsystem med campinglivets alla möjliga behov i åtanke. Det låter dig till exempel sköta all el från en och samma display och programmera och spara olika ljusscenarion för att snabbt tända hela vagnen och få rätt belysning direkt. Dessutom kan du enkelt se hur mycket vatten du har i tanken och kontrollera batterinivån. Tack vare ett nodsystem krävs dessutom en tunnare kabel, vilket viktmässigt har en positiv inverkan. Det är bra för både bränsleförbrukningen och för miljön. Och bra för dig som behöver få plats med lite extra packning förstås.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

50


ZENIT 680

VAGN I KORTHET × CAN Bus elsystem × Vagnsbrett badrum, med flera valmöjligheter × Flexibel boggivagn med plats för många

ZENIT 680

S O L I F E R K ATA LO G 2014

51


ZENIT PLANLÖSNINGAR

ZENIT PLANLÖSNINGAR

ZENIT

680

ZENIT

680

ZENIT

680

680 ZENIT

6

Välj mellan 6 olika planlösningar

680 MH Sängar: 2st 198x90 cm Sittgrupp: 134x22 5 cm

680 NS Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162x22 5 cm Liten sittgrupp: 198x80/60 cm

680 TBX Säng: 187x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162x22 5 cm Liten sittgrupp: 193x80 cm

680 LK Säng: 198x135/110 cm Våningssäng: 198x64 cm Överbäddskåp: 193x66 cm Sittgrupp: 134x22 5 cm

680 PH Säng: 198x14 5/12 5 cm Sittgrupp: 134x22 5 cm

680 TBX - Våningssäng Säng: 198x14 2/12 5 cm Våningssäng: 193x82 cm Sittgrupp: 190/162x22 5 cm

S O L I F E R K ATA LO G 2014

52


ZENIT PLANLÖSNINGAR

LITEN LATHUND ZENIT PLANLÖSNINGAR

MH: ljus och trevlig Två separata bäddar med fönster på båda sidor ger en ljus och trevlig vagn.

NS: morgonsol & skymning Dubbelbädd längs ena väggen, kombinerat med en liten dinett (sittgrupp) mittemot.

LK: vår barnkammarvagn Dubbelbädd med fällbart sängskåp som kan användas till förvaring om sängen inte behövs. Dessutom en mysig våningssäng. Välj till ett stort draperi eller ett till varje säng.

TBX: utnyttja utrymmet max WC/duschrum i hörnet baktill och dubbelbädd. Mitt i vagnen finns en extra sittgrupp (frukostgrupp)

PH: rymlig med stort badrum Vagnsbred WC med duschkabin baktill. Bekväm dubbelbädd ger bra utrymme.

: Standard

S O L I F E R K ATA LO G 2014

53


PAKET & UTRUSTNING

Solifer

PÅ DINA VILLKOR

När du köper en Solifer husvagn får du alla förutsättningar för en semester, precis så aktiv som du själv vill. Och exakt vad du behöver när du är iväg vet du allra bäst själv. Kanske är det utomhusduschen där du enkelt sköljer av tassarna på hunden, vårt både snygga och smarta universalcykelställ eller en ugn för tillagning av dagens fångst? För att inte ta upp plats i onödan överlåter vi besluten åt dig.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

54


PAKET & UTRUSTNING

S O L I F E R K ATA LO G 2014

55


PAKETLÖSNINGAR

För extra säkerhet och

KOMFORT

Vi har satt samman två noga utvalda paket som du kan välja till din Solifer. Välj om du vill ha ett av dem eller båda två, de går nämligen jättebra att kombinera med varandra.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

56


PAKETLÖSNINGAR

KOMFORT

SÄKERHET

PAK ET

PA KET

Komfort

Säkerhets

AT T U N N A S I G L I T E E XT R A KO M FO RT efter en aktiv dag ute på fjället, i bärskogen eller på en bänk i solen för den delen är ett klokt val. Vistelsen i din Solifer handlar om din lediga tid – och den är värd att göra det bästa av. Med Solifers komfortpaket får du en extra portion av såväl det naturliga som det elektriska ljuset och dessutom en kombinerad CDoch DVD-spelare.

AT T K Ä N N A S I G S Ä K E R S K A PA R T RYG G H E T och skänker dessutom extra glädje i allt annat man gör eftersom man slipper oroa sig för saker och ting. För att du ska kunna njuta fullt ut av din tid i din Solifer har vi därför satt ihop ett paket med utrustning i form av olika larm, stabilitet för din vagn och skydd mot myggen.

PAKET PAKET

KOMFORTPAKET Taklucka Heki 2 – En stor taklucka på 96x65 cm för extra ventilation och ljusinsläpp. Ljuslister runt fönstren fram – Stämnings-belysning för hemmakvällarna i vagnen. CD med DVD – Solifer lämnar som sagt 7 års täthetsgaranti. Och när regnet öser ner kan det vara skönt att kura upp sig i soffan framför en bra film.

SÄKERHETSPAKET Gasvarnare – Skulle ett läckage mot förmodan uppstå vill du veta det tidigt. Brandvarnare – Varnar dig i tid om en brand skulle uppstå. Lås kulkoppling – En extra säkerhetsåtgärd om tjuven är framme. IDC Stabiliseringssystem – För att häva vobbling och ytterligare stabilisera vagnen. Myggnätsdörr – Känslig för insektsbett? Nu kan du vädra tryggt. Gasolomkopplare – När den första gasflaskan är tom byter omkopplaren automatiskt till nästa.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

57


EXTRA UTRUSTNING

Noga utvalt

AV DIG

Myggnätsdörr. Håll mygg

Mini heki taklucka.

och andra småkryp på rätt sida av husvagnsdörren.

Himmelskt skönt när man vill få in lite extra frisk luft!

Hur ser din optimala Solifer ut? Vi har många exteriöra och interiöra tillval för olika ändamål. Vilka funktioner är viktiga för dig?

Lådor (under våningssängarna).

I LK-vagnarna kan du få extra förvaring med lådor under våningssängarna – perfekt för kläder, leksaker och annat du vill ha med men slippa se.

Gasolugn.

Tänk bara – allt ifrån mysiga sconesfrukostar till mustiga långkok!

CD/Radio.

En liten vardagslyx man inte vill vara utan.

CD/DVD. Låt lite musik skvala ut genom husvagnsfönstret eller kryp upp i soffan och se en bra film!

Rundsittgrupp.

Även du som köper Artic kan välja till en rund sittgrupp istället för två soffor mittemot varann.

Handdukstork.

När vill man egentligen inte ha en torr handduk efter duschen?

Gasoluttag på vägg

Mobile Multi Control.

Större frihet med ett extra gasoluttag på vagnens utsida.

Fjärrstyr funktioner i vagnen som t ex inbrottslarm (Zenit).

S O L I F E R K ATA LO G 2014

58


EXTRA UTRUSTNING

ETT AXPLOCK AV VÅRA TILLVAL

Lågt skåp med fönster.

Istället för garderober kan du i vissa vagnar få ett lågt skåp med fönster ovanför. Det ger både förvaring, avställningsyta och en extra ljus vagn.

Ljuslister. Med ljuslister i fönstren och under gardinerna får du ett härligt ljus som gör att hela vagnen känns extra hemtrevlig!

Skinnklädsel.

För den som hellre vill finns möjligheten att byta tyget i sittgruppen till skinn.

×

Universalcykelställ

×

Myggnätsdörr

×

Vikdörr

×

Extra taklucka bak

×

Solpanel

×

Rostfri gasolugn/grill & integrerad spis

×

Mikrovågsugn monterad i diskbänk

×

Extra vattendunk

×

Centraldammsugare

×

Förvaringsficka i väv

×

Lådor under våningssäng i LK2

×

Rundsittgrupp till Artic inkl. lastlucka fram

×

Skyddsnät fasta överbäddar och LK-sängar

×

Backvarnare

×

IDC stabiliseringssystem

×

Mover

×

Puller Winch

×

Reservhjulshållare under vagnen

×

Utdragbar kran

×

Cityvatten

×

Torkstång i duschkabin

×

Extra fönster i tvättrum

×

Kromad handukstork

×

Brandsläckare

×

Brandvarnare

×

Engergimätare

×

Comfort Control

×

Gasoluttag i koffert

×

Gasvarnare

×

CD/ DVD

×

Subwoofer

× Frostvakt ×

Mobile Multi Control (bara Zenit)

S O L I F E R K ATA LO G 2014

59


G O LV

Val av

GOLV

D E T F I N N S I N G E N P R A K T I S K A N L E D N I N G att välja det ena eller andra av våra två olika golv – båda ger dig lika slitstarka golv och dessutom har de samma vikt. Här kan du alltså låta den nog så viktiga smaken göra valet. Naturtrogen parkett för lugna och solida toner (standard) eller mörkgrå klinker för känslan av dramatisk natur.

Parke t t – St and a rd

Mörk grå k l i n ke r – T i l lva l

S O L I F E R K ATA LO G 2014

60


KÖ K STA P E T E R

Val av

TAPETER

VÅ R S TA N DA R DTA P E T Ä R L J U S O C H S O B E R med en grå ton i. Du som vill ha en vagn med lite extra karaktär kan istället välja mellan blankt svart rektangulärt kakel eller grå kvadratiska kakelplattor. Väljer du någon av våra kakeltapeter, som i själva verket är en hård skiva, får du dessutom en inredning som är väldigt enkel att torka av och hålla ren.

Tap e t – St and a rd

G rå k vad rat i ska rutor – T i l lva l

Sva rt/ bla nk rek ta ngu lä ra rutor – Ti llval

S O L I F E R K ATA LO G 2014

61


Ö V E R K A S T/ D R A P E R I E R

Det sitter i

DETALJERNA

I Å R H A R V I E N M Ä N G D N Y H E T E R att presentera bland våra textilier. Precis som övriga delar i husvagnen håller våra textilier hög kvalitet och är slittåliga, redo att göra ditt mobila hem ännu mer inbjudande.

Med våra vackra draperier i grått eller beige skapar du enkelt flera rum i husvagnen.

Med våra mjuka överkast i grått eller beige skapar du ett skönt rum för vila och återhämtning.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

62


DYNOR/GARDINER

Ro i ne -

Sva r t tyg Gardiner i vitt/lila/svart

L u m me ne -

G r책tt tyg Gardiner i vitt och gr책tt med gr책 tyllgardin

S O L I F E R K ATA LO G 2014

63


DYNOR/GARDINER

Inari -

B e ige tyg Gardiner i vitt och brunt med blommรถnster

Ru ka -

Rรถt t tyg Gardiner i beige och rรถtt

S O L I F E R K ATA LO G 2014

64


DYNOR/GARDINER

Saimaa -

B e ige skinn Gardiner i vitt med bruna blad och naturf채rgad tyllgardin

Yll채s -

Sva r t s k inn Gardiner i ljusgr책tt och svart

S O L I F E R K ATA LO G 2014

65


T E K N I S K DATA

Från mjukt

V I L Ä M N A R M J U K A KU D DA R O C H överkast för att istället ta reda på lite mer hårda fakta om våra husvagnar. På de kommande sidorna hittar du teknisk information, en förteckning över våra planlösningar och en guide till inredningsalternativ

TILL HÅRT

S O L I F E R K ATA LO G 2014

66


I N R E D N I N G S A LT E R N AT I V

I N R E D N I N G S A LT E R N AT I V

TEKNISK DATA

Välj hur

DU VILL BO

Överskåpsalternativ

T E K N I S K DATA

kan du välja bland en rad olika inredningsalternativ som gör din vagn ännu mer funktionell för just dina behov. N Ä R D U VA LT M O D E L L O C H P L A N LÖ S N I N G

ARTIC 480 MHP

ARTIC 520 TBR & 560 TBR

Standard: Överskåp på bakre väggen och öppna luckor på sidorna. Tillval: Fällbart överbäddsskåp längs gaveln baktill.

Standard: Överskåp ovanför dubbelsängen. Tillval: Fällbart överbäddsskåp eller en fast överbädd på vänster sida.

FINLANDIA 560 LK, 600 LK & ZENIT 680 LK

ZENIT 680 PH

Standard: Fällbart överbäddsskåp ovanför dubbelsängen. Tillval: Överskåp eller en fast överbädd.

Standard: Överskåp ovanför dubbelsängen. Tillval: Fällbart överbäddsskåp eller en fast överbädd på vänster sida.

Standard 17

Standard 2

480

Artic

520

560

Artic

Finlandia

Finlandia

600

680

Längd med dragbom

667

695

751

751

781

807

cm

Utvändig längd (inkl. koffert och bakljusramp)

543

571

627

627

655

683

cm

Invändig längd

488

516

572

572

600

628

cm

Utvändig bredd

227

227

227

252

252

252

cm

Invändig bredd

211

211

211

236

236

236

cm

Utvändig höjd

265

265

265

265

265

265

cm

Invändig höjd

195

195

195

195

195

195

cm

Bostadsyta

10,3

10,89

12,07

13,5

14,16

14,78

m2

Sovplatser

2 TILL 3

2 TILL 3

2 TILL 5

2 TILL 5

2 TILL 6

2 TILL 5

antal cm

A-mått tält

930

986

986

1018

1050

ENKEL

ENKEL

ENKEL

ENKEL

BOGGI

185RX14C

185RX14C

185RX14C

185RX14C

185RX14C

165RX13C

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

JA

JA

JA

12V/230V/TV-antenn in-/uttag.

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Rullgardinskassetter

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Kylskåp Thetford 96L, frostfack 11L

JA

TILLVAL (endast 520 MH)

Kylskåp Thetford 113L, frostfack 14L

JA

JA

JA

JA

Kylskåp Dometic 190L, frostfack 35L

TILLVAL (endast 520 TBR)

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

JA

2-lågig spis

JA

JA

JA

4-lågig spis

JA

JA

JA

Gasolugn med grill

TILLVAL (ej 520 MH)

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Mikrovågsugn med grill 800/1050 W

TILLVAL (ej 520 MH)

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Elektrisk köksfläkt med löstagbart filter

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Spillvattensäck

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Varmvattenberedare

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Kassettoalett el/vridbar

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Nivåmätare färskvatten

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Nivåmätare avloppstank

JA

JA

JA

JA

JA

JA

230 V cirkulationspump

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Dimmer

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Batteriladdare 30Ah

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Batteritest

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Elpatron 3 kW

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Jordfelsbrytare

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Golvvärme vattenburen

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Panna: Alde 3010 Compact

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Vinterkopplingsfunktion

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Ljuslister vid sittgrupp

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Aluminiumfälgar Säkerhetskoppling WS3000

Standard 2

Standard 21

Tillval 16

Tillval 13

Tillval 24

ARTIC 520 MH Standard: Överskåp utmed långsidorna och på gaveln. Tillval: Fällbart överbäddsskåp eller fast överbädd på vänster sida.

Tillval 14

FINLANDIA 560 TBR, 600 TBR, 600 TBX & ZENIT 680 TBX

FINLANDIA 560 MH/NS, 600 MH/NS & ZENIT 680 MH/NS

Standard: Överskåp ovanför dubbelsängen. Tillval: Fällbart överbäddsskåp eller en fast överbädd.

Standard: Överskåp utmed långsidorna och på bakre väggen. Tillval: Fällbar eller fast överbädd på höger sida. Alternativt fällbar överbädd till vänster och fast överbädd till höger.

Tillval 14

ARTIC 560 MH & 560 NS Standard: Överskåp på långsidorna och på hela bakre väggen. Tillval: Fällbar eller fast överbädd på höger sida. Alternativt fast överbädd till höger och fällbar överbädd till vänster.

Standard 5 Standard 4

Extra vattendunk diskbänk

Konvektorfläkt (endast mittoalett)

Standard 28

Tillval 15

Högtalare Tillval 23

Tillval 29

JA (fram, 2 st)

JA (fram, 2 st)

JA (fram, 2 st)

JA (fram, 4 st)

JA (fram, 4 st)

JA (fram, 4 st)

CD-spelare

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

CD/DVD 7" touch screen

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Elektronisk TV-antenn Comfort Control

Standard 1

Draperi Tillval 14 Tillval 12

Tillval 30

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Vikdörr (ej alla modeller)

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Mätare innetemperatur

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Mätare utetemperatur

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Resårmadrass Tillval 10

Bäddmadrass

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Rundsittgrupp

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

JA

JA

JA

Vid rundsittgrupp (ej 520 MH)

Vid rundsittgrupp

JA

JA

JA

TILLVAL (std 1 sida)

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Lastlucka hö fram

Tillval 31

Lastlucka bak Ventilationslucka Tillval 25

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Heki takfönster

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Gasoluttag i koffert

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Utvändigt gasoluttag

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Hängtrappa med fästen

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Tonade fönster

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Handdukstork

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Centraldammsugare

Tillval 31

Zenit

900

Däck

Tillval 13

560

ENKEL

Axel med compaktlagring

Tillval 3

Artic

För aktuell viktinformation, se prislista eller Polars hemsida. Vi reserverar oss för ev. tryckfel, lokala avvikelser, skillnader mellan länder, samt att det på vissa bilder kan förekomma tillvalsutrustning.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

71

S O L I F E R K ATA LO G 2014

72

S O L I F E R K ATA LO G 2014

67


ARTIC PLANLÖSNINGAR

FINLANDIA PLANLÖSNINGAR

ZENIT PLANLÖSNINGAR

Våra 480 A R T IC

A R T IC

Välj mellan 2 olika planlösningar A R T IC

2

480

PLANLÖSNINGAR

FÖ R AT T D U E N K E LT S K A KU N N A S E vilken vagn som passar dig bäst har vi samlat alla planlösningar på ett och samma uppslag.

480

Välj mellan 5 olika planlösningar A R T IC A R T IC

480 MHP SG Säng: 140x205 cm Sittgrupp: 134 /128/200 cm

A R T IC

Välj mellan 8 olika planlösningar

520 MH SG Sängar: 198x80, 190x80 cm Sittgrupp: 134x200 cm

520 TBR SG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162/134x200 cm

F IN L A

N D IA

5

N D IA

560

560 MH Sängar: 2st 198x90 cm Sittgrupp: 134x22 5 cm

520

A R T IC

520

520 MH RSG Sängar: 198x80, 190x80 cm Sittgrupp: 134x200 cm

520 TBR RSG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162/134x200 cm

Välj mellan 7 olika planlösningar

560

N D IA

F IN L A

N D IA

F IN L A

N D IA

F IN L A

N D IA

600

Z E N IT

600

Z E N IT

7

600

Välj mellan 6 olika planlösningar

600

680

680

6 Z E N IT

Z E N IT

600 MH Sängar: 2st 198x90 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm

600 TBX Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm Liten sittgrupp: 168x100 cm

680 MH Sängar: 2st 198x90 cm Sittgrupp: 162x22 5 cm

680 LK Säng: 198x135/110 cm Våningssäng: 198x64 cm Överbäddskåp: 193x66 cm Sittgrupp: 162x22 5 cm

560

560 MH SG Sängar: 2st 198x80 cm Sittgrupp: 134x200 cm

560 MH RSG Sängar: 2st 198x80 cm Sittgrupp: 134x200 cm

560 TBR - Garderober Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162x22 5 cm

560 NS SG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 134x200 cm Liten sittgrupp: 198x67/60 cm

560 NS RSG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 134x200 cm Liten sittgrupp: 198x67/60 cm

560 NS Säng: 198x14 5/12 5 cm Sittgrupp: 134x22 5 cm Liten sittgrupp: 198x80/60 cm

560 TBR SG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162x200 cm

560

560 LK Säng: 198x135/110 cm Våningssäng: 198x64 cm Överbäddskåp: 193x66 cm Sittgrupp: 134x22 5 cm

520

A R T IC

560

F IN L A

680

680

LITEN LATHUND MH: ljus och trevlig Två separata bäddar med fönster på båda sidor ger en ljus och trevlig vagn.

MHP: rymlig och bekväm

520

6

N D IA

560

560

8

A R T IC

A R T IC

Välj mellan 6 olika planlösningar

F IN L A

F IN L A

480 MHP RSG Säng: 140x205 cm Sittgrupp: 134x128x200 cm

A R T IC

N D IA

560

480

A R T IC

F IN L A

560 TBR - L ågt skåp Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162x22 5 cm

600 TBR - Garderober Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 190/162x22 5 cm

600 TBR - L ågt skåp Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 190/162x22 5 cm

680 NS Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162x22 5 cm Liten sittgrupp: 198x80/60 cm

600 TBX - Våningssäng Säng: 198x14 2/12 5 cm Våningssäng: 193x82 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm

680 TBX Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm Liten sittgrupp: 193x80 cm

600 LK Säng: 198x135/110 cm Våningssäng: 198x64 cm Överbäddsskåp: 193x66 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm

TBR: öppen och luftig Med WC/duschrum i hörnet och en dubbelbädd baktill skapas en öppen och luftig planlösning. Stort kök med ordentlig köksbänk.

LK: vår barnkammarvagn Dubbelbädd med fällbart sängskåp som kan användas till förvaring om sängen inte behövs. Dessutom en mysig våningssäng. Välj till ett stort draperi eller ett till varje säng.

NS: morgonsol & skymning 680 TBX - Våningssäng Säng: 198x14 2/12 5 cm Våningssäng: 193x82 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm

Dubbelbädd längs ena väggen, kombinerat med en liten dinett (sittgrupp) mittemot.

TBX: utnyttja utrymmet max WC/duschrum i hörnet baktill och dubbelbädd. Mitt i vagnen finns en extra sittgrupp (frukostgrupp).

600 NS Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm Liten sittgrupp: 198x80/60 cm

560 TBR RSG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162x200 cm

680 PH Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 178/134x22 5 cm

Skön dubbelbädd tvärs över i vagnens bakre del, vilket ger extra mycket utrymme.

PH: rymlig med stort badrum Vagnsbred WC med duschkabin baktill. Bekväm dubbelbädd ger bra utrymme.

: Standard SG: Sittgrupp (standard i Artic) 520 TBR SG - L ågt skåp Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162/134x200 cm

520 TBR RSG - L ågt skåp Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162/134x200 cm

560 TBR SG - L ågt skåp Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162x200 cm

S O L I F E R K ATA LO G 2014

68

RSG: Rundsittgrupp

560 TBR RSG - L ågt skåp Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162x200 cm

(tillval till Artic)

S O L I F E R K ATA LO G 2014

S O L I F E R K ATA LO G 2014

69

70


ARTIC PLANLÖSNINGAR

FINLANDIA PLANLÖSNINGAR

ZENIT PLANLÖSNINGAR

Våra 480 A R T IC

A R T IC

Välj mellan 2 olika planlösningar A R T IC

2

480

PLANLÖSNINGAR

FÖ R AT T D U E N K E LT S K A KU N N A S E vilken vagn som passar dig bäst har vi samlat alla planlösningar på ett och samma uppslag.

480

Välj mellan 5 olika planlösningar A R T IC A R T IC

480 MHP SG Säng: 140x205 cm Sittgrupp: 134 /128/200 cm

A R T IC

Välj mellan 8 olika planlösningar

520 MH SG Sängar: 198x80, 190x80 cm Sittgrupp: 134x200 cm

520 TBR SG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162/134x200 cm

F IN L A

N D IA

5

N D IA

560

560 MH Sängar: 2st 198x90 cm Sittgrupp: 134x22 5 cm

520

A R T IC

520

520 MH RSG Sängar: 198x80, 190x80 cm Sittgrupp: 134x200 cm

520 TBR RSG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162/134x200 cm

Välj mellan 7 olika planlösningar

560

N D IA

F IN L A

N D IA

F IN L A

N D IA

F IN L A

N D IA

600

Z E N IT

600

Z E N IT

7

600

Välj mellan 6 olika planlösningar

600

680

680

6 Z E N IT

Z E N IT

600 MH Sängar: 2st 198x90 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm

600 TBX Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm Liten sittgrupp: 168x100 cm

680 MH Sängar: 2st 198x90 cm Sittgrupp: 162x22 5 cm

680 LK Säng: 198x135/110 cm Våningssäng: 198x64 cm Överbäddskåp: 193x66 cm Sittgrupp: 162x22 5 cm

560

560 MH SG Sängar: 2st 198x80 cm Sittgrupp: 134x200 cm

560 MH RSG Sängar: 2st 198x80 cm Sittgrupp: 134x200 cm

560 TBR - Garderober Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162x22 5 cm

560 NS SG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 134x200 cm Liten sittgrupp: 198x67/60 cm

560 NS RSG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 134x200 cm Liten sittgrupp: 198x67/60 cm

560 NS Säng: 198x14 5/12 5 cm Sittgrupp: 134x22 5 cm Liten sittgrupp: 198x80/60 cm

560 TBR SG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162x200 cm

560

560 LK Säng: 198x135/110 cm Våningssäng: 198x64 cm Överbäddskåp: 193x66 cm Sittgrupp: 134x22 5 cm

520

A R T IC

560

F IN L A

680

680

LITEN LATHUND MH: ljus och trevlig Två separata bäddar med fönster på båda sidor ger en ljus och trevlig vagn.

MHP: rymlig och bekväm

520

6

N D IA

560

560

8

A R T IC

A R T IC

Välj mellan 6 olika planlösningar

F IN L A

F IN L A

480 MHP RSG Säng: 140x205 cm Sittgrupp: 134x128x200 cm

A R T IC

N D IA

560

480

A R T IC

F IN L A

560 TBR - L ågt skåp Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162x22 5 cm

600 TBR - Garderober Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 190/162x22 5 cm

600 TBR - L ågt skåp Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 190/162x22 5 cm

680 NS Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162x22 5 cm Liten sittgrupp: 198x80/60 cm

600 TBX - Våningssäng Säng: 198x14 2/12 5 cm Våningssäng: 193x82 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm

680 TBX Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm Liten sittgrupp: 193x80 cm

600 LK Säng: 198x135/110 cm Våningssäng: 198x64 cm Överbäddsskåp: 193x66 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm

TBR: öppen och luftig Med WC/duschrum i hörnet och en dubbelbädd baktill skapas en öppen och luftig planlösning. Stort kök med ordentlig köksbänk.

LK: vår barnkammarvagn Dubbelbädd med fällbart sängskåp som kan användas till förvaring om sängen inte behövs. Dessutom en mysig våningssäng. Välj till ett stort draperi eller ett till varje säng.

NS: morgonsol & skymning 680 TBX - Våningssäng Säng: 198x14 2/12 5 cm Våningssäng: 193x82 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm

Dubbelbädd längs ena väggen, kombinerat med en liten dinett (sittgrupp) mittemot.

TBX: utnyttja utrymmet max WC/duschrum i hörnet baktill och dubbelbädd. Mitt i vagnen finns en extra sittgrupp (frukostgrupp).

600 NS Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm Liten sittgrupp: 198x80/60 cm

560 TBR RSG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162x200 cm

680 PH Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 178/134x22 5 cm

Skön dubbelbädd tvärs över i vagnens bakre del, vilket ger extra mycket utrymme.

PH: rymlig med stort badrum Vagnsbred WC med duschkabin baktill. Bekväm dubbelbädd ger bra utrymme.

: Standard SG: Sittgrupp (standard i Artic) 520 TBR SG - L ågt skåp Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162/134x200 cm

520 TBR RSG - L ågt skåp Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162/134x200 cm

560 TBR SG - L ågt skåp Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162x200 cm

S O L I F E R K ATA LO G 2014

68

RSG: Rundsittgrupp

560 TBR RSG - L ågt skåp Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162x200 cm

(tillval till Artic)

S O L I F E R K ATA LO G 2014

S O L I F E R K ATA LO G 2014

69

70


ARTIC PLANLÖSNINGAR

FINLANDIA PLANLÖSNINGAR

ZENIT PLANLÖSNINGAR

Våra 480 A R T IC

A R T IC

Välj mellan 2 olika planlösningar A R T IC

2

480

PLANLÖSNINGAR

FÖ R AT T D U E N K E LT S K A KU N N A S E vilken vagn som passar dig bäst har vi samlat alla planlösningar på ett och samma uppslag.

480

Välj mellan 5 olika planlösningar A R T IC A R T IC

480 MHP SG Säng: 140x205 cm Sittgrupp: 134 /128/200 cm

A R T IC

Välj mellan 8 olika planlösningar

520 MH SG Sängar: 198x80, 190x80 cm Sittgrupp: 134x200 cm

520 TBR SG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162/134x200 cm

F IN L A

N D IA

5

N D IA

560

560 MH Sängar: 2st 198x90 cm Sittgrupp: 134x22 5 cm

520

A R T IC

520

520 MH RSG Sängar: 198x80, 190x80 cm Sittgrupp: 134x200 cm

520 TBR RSG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162/134x200 cm

Välj mellan 7 olika planlösningar

560

N D IA

F IN L A

N D IA

F IN L A

N D IA

F IN L A

N D IA

600

Z E N IT

600

Z E N IT

7

600

Välj mellan 6 olika planlösningar

600

680

680

6 Z E N IT

Z E N IT

600 MH Sängar: 2st 198x90 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm

600 TBX Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm Liten sittgrupp: 168x100 cm

680 MH Sängar: 2st 198x90 cm Sittgrupp: 162x22 5 cm

680 LK Säng: 198x135/110 cm Våningssäng: 198x64 cm Överbäddskåp: 193x66 cm Sittgrupp: 162x22 5 cm

560

560 MH SG Sängar: 2st 198x80 cm Sittgrupp: 134x200 cm

560 MH RSG Sängar: 2st 198x80 cm Sittgrupp: 134x200 cm

560 TBR - Garderober Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162x22 5 cm

560 NS SG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 134x200 cm Liten sittgrupp: 198x67/60 cm

560 NS RSG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 134x200 cm Liten sittgrupp: 198x67/60 cm

560 NS Säng: 198x14 5/12 5 cm Sittgrupp: 134x22 5 cm Liten sittgrupp: 198x80/60 cm

560 TBR SG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162x200 cm

560

560 LK Säng: 198x135/110 cm Våningssäng: 198x64 cm Överbäddskåp: 193x66 cm Sittgrupp: 134x22 5 cm

520

A R T IC

560

F IN L A

680

680

LITEN LATHUND MH: ljus och trevlig Två separata bäddar med fönster på båda sidor ger en ljus och trevlig vagn.

MHP: rymlig och bekväm

520

6

N D IA

560

560

8

A R T IC

A R T IC

Välj mellan 6 olika planlösningar

F IN L A

F IN L A

480 MHP RSG Säng: 140x205 cm Sittgrupp: 134x128x200 cm

A R T IC

N D IA

560

480

A R T IC

F IN L A

560 TBR - L ågt skåp Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162x22 5 cm

600 TBR - Garderober Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 190/162x22 5 cm

600 TBR - L ågt skåp Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 190/162x22 5 cm

680 NS Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162x22 5 cm Liten sittgrupp: 198x80/60 cm

600 TBX - Våningssäng Säng: 198x14 2/12 5 cm Våningssäng: 193x82 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm

680 TBX Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm Liten sittgrupp: 193x80 cm

600 LK Säng: 198x135/110 cm Våningssäng: 198x64 cm Överbäddsskåp: 193x66 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm

TBR: öppen och luftig Med WC/duschrum i hörnet och en dubbelbädd baktill skapas en öppen och luftig planlösning. Stort kök med ordentlig köksbänk.

LK: vår barnkammarvagn Dubbelbädd med fällbart sängskåp som kan användas till förvaring om sängen inte behövs. Dessutom en mysig våningssäng. Välj till ett stort draperi eller ett till varje säng.

NS: morgonsol & skymning 680 TBX - Våningssäng Säng: 198x14 2/12 5 cm Våningssäng: 193x82 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm

Dubbelbädd längs ena väggen, kombinerat med en liten dinett (sittgrupp) mittemot.

TBX: utnyttja utrymmet max WC/duschrum i hörnet baktill och dubbelbädd. Mitt i vagnen finns en extra sittgrupp (frukostgrupp).

600 NS Säng: 198x14 2/12 5 cm Sittgrupp: 162/134x22 5 cm Liten sittgrupp: 198x80/60 cm

560 TBR RSG Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162x200 cm

680 PH Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 178/134x22 5 cm

Skön dubbelbädd tvärs över i vagnens bakre del, vilket ger extra mycket utrymme.

PH: rymlig med stort badrum Vagnsbred WC med duschkabin baktill. Bekväm dubbelbädd ger bra utrymme.

: Standard SG: Sittgrupp (standard i Artic) 520 TBR SG - L ågt skåp Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162/134x200 cm

520 TBR RSG - L ågt skåp Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162/134x200 cm

560 TBR SG - L ågt skåp Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162x200 cm

S O L I F E R K ATA LO G 2014

68

RSG: Rundsittgrupp

560 TBR RSG - L ågt skåp Säng: 198x135/110 cm Sittgrupp: 162x200 cm

(tillval till Artic)

S O L I F E R K ATA LO G 2014

S O L I F E R K ATA LO G 2014

69

70


I N R E D N I N G S A LT E R N AT I V

I N R E D N I N G S A LT E R N AT I V

TEKNISK DATA

Välj hur

DU VILL BO

Överskåpsalternativ

T E K N I S K DATA

kan du välja bland en rad olika inredningsalternativ som gör din vagn ännu mer funktionell för just dina behov. N Ä R D U VA LT M O D E L L O C H P L A N LÖ S N I N G

ARTIC 480 MHP

ARTIC 520 TBR & 560 TBR

Standard: Överskåp på bakre väggen och öppna luckor på sidorna. Tillval: Fällbart överbäddsskåp längs gaveln baktill.

Standard: Överskåp ovanför dubbelsängen. Tillval: Fällbart överbäddsskåp eller en fast överbädd på vänster sida.

FINLANDIA 560 LK, 600 LK & ZENIT 680 LK

ZENIT 680 PH

Standard: Fällbart överbäddsskåp ovanför dubbelsängen. Tillval: Överskåp eller en fast överbädd.

Standard: Överskåp ovanför dubbelsängen. Tillval: Fällbart överbäddsskåp eller en fast överbädd på vänster sida.

Standard 17

Standard 2

480

Artic

520

560

Artic

Finlandia

Finlandia

600

680

Längd med dragbom

667

695

751

751

781

807

cm

Utvändig längd (inkl. koffert och bakljusramp)

543

571

627

627

655

683

cm

Invändig längd

488

516

572

572

600

628

cm

Utvändig bredd

227

227

227

252

252

252

cm

Invändig bredd

211

211

211

236

236

236

cm

Utvändig höjd

265

265

265

265

265

265

cm

Invändig höjd

195

195

195

195

195

195

cm

Bostadsyta

10,3

10,89

12,07

13,5

14,16

14,78

m2

Sovplatser

2 TILL 3

2 TILL 3

2 TILL 5

2 TILL 5

2 TILL 6

2 TILL 5

antal cm

A-mått tält

930

986

986

1018

1050

ENKEL

ENKEL

ENKEL

ENKEL

BOGGI

185RX14C

185RX14C

185RX14C

185RX14C

185RX14C

165RX13C

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

JA

JA

JA

12V/230V/TV-antenn in-/uttag.

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Rullgardinskassetter

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Kylskåp Thetford 96L, frostfack 11L

JA

TILLVAL (endast 520 MH)

Kylskåp Thetford 113L, frostfack 14L

JA

JA

JA

JA

Kylskåp Dometic 190L, frostfack 35L

TILLVAL (endast 520 TBR)

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

JA

2-lågig spis

JA

JA

JA

4-lågig spis

JA

JA

JA

Gasolugn med grill

TILLVAL (ej 520 MH)

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Mikrovågsugn med grill 800/1050 W

TILLVAL (ej 520 MH)

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Elektrisk köksfläkt med löstagbart filter

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Spillvattensäck

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Varmvattenberedare

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Kassettoalett el/vridbar

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Nivåmätare färskvatten

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Nivåmätare avloppstank

JA

JA

JA

JA

JA

JA

230 V cirkulationspump

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Dimmer

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Batteriladdare 30Ah

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Batteritest

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Elpatron 3 kW

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Jordfelsbrytare

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Golvvärme vattenburen

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Panna: Alde 3010 Compact

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Vinterkopplingsfunktion

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Ljuslister vid sittgrupp

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Aluminiumfälgar Säkerhetskoppling WS3000

Standard 2

Standard 21

Tillval 16

Tillval 13

Tillval 24

ARTIC 520 MH Standard: Överskåp utmed långsidorna och på gaveln. Tillval: Fällbart överbäddsskåp eller fast överbädd på vänster sida.

Tillval 14

FINLANDIA 560 TBR, 600 TBR, 600 TBX & ZENIT 680 TBX

FINLANDIA 560 MH/NS, 600 MH/NS & ZENIT 680 MH/NS

Standard: Överskåp ovanför dubbelsängen. Tillval: Fällbart överbäddsskåp eller en fast överbädd.

Standard: Överskåp utmed långsidorna och på bakre väggen. Tillval: Fällbar eller fast överbädd på höger sida. Alternativt fällbar överbädd till vänster och fast överbädd till höger.

Tillval 14

ARTIC 560 MH & 560 NS Standard: Överskåp på långsidorna och på hela bakre väggen. Tillval: Fällbar eller fast överbädd på höger sida. Alternativt fast överbädd till höger och fällbar överbädd till vänster.

Standard 5 Standard 4

Extra vattendunk diskbänk

Konvektorfläkt (endast mittoalett)

Standard 28

Tillval 15

Högtalare Tillval 23

Tillval 29

JA (fram, 2 st)

JA (fram, 2 st)

JA (fram, 2 st)

JA (fram, 4 st)

JA (fram, 4 st)

JA (fram, 4 st)

CD-spelare

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

CD/DVD 7" touch screen

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Elektronisk TV-antenn Comfort Control

Standard 1

Draperi Tillval 14 Tillval 12

Tillval 30

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Vikdörr (ej alla modeller)

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Mätare innetemperatur

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Mätare utetemperatur

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Resårmadrass Tillval 10

Bäddmadrass

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Rundsittgrupp

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

JA

JA

JA

Vid rundsittgrupp (ej 520 MH)

Vid rundsittgrupp

JA

JA

JA

TILLVAL (std 1 sida)

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Lastlucka hö fram

Tillval 31

Lastlucka bak Ventilationslucka Tillval 25

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Heki takfönster

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Gasoluttag i koffert

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Utvändigt gasoluttag

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Hängtrappa med fästen

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Tonade fönster

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Handdukstork

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Centraldammsugare

Tillval 31

Zenit

900

Däck

Tillval 13

560

ENKEL

Axel med compaktlagring

Tillval 3

Artic

För aktuell viktinformation, se prislista eller Polars hemsida. Vi reserverar oss för ev. tryckfel, lokala avvikelser, skillnader mellan länder, samt att det på vissa bilder kan förekomma tillvalsutrustning.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

71

S O L I F E R K ATA LO G 2014

72

S O L I F E R K ATA LO G 2014

67


I N R E D N I N G S A LT E R N AT I V

I N R E D N I N G S A LT E R N AT I V

TEKNISK DATA

Välj hur

DU VILL BO

Överskåpsalternativ

T E K N I S K DATA

kan du välja bland en rad olika inredningsalternativ som gör din vagn ännu mer funktionell för just dina behov. N Ä R D U VA LT M O D E L L O C H P L A N LÖ S N I N G

ARTIC 480 MHP

ARTIC 520 TBR & 560 TBR

Standard: Överskåp på bakre väggen och öppna luckor på sidorna. Tillval: Fällbart överbäddsskåp längs gaveln baktill.

Standard: Överskåp ovanför dubbelsängen. Tillval: Fällbart överbäddsskåp eller en fast överbädd på vänster sida.

FINLANDIA 560 LK, 600 LK & ZENIT 680 LK

ZENIT 680 PH

Standard: Fällbart överbäddsskåp ovanför dubbelsängen. Tillval: Överskåp eller en fast överbädd.

Standard: Överskåp ovanför dubbelsängen. Tillval: Fällbart överbäddsskåp eller en fast överbädd på vänster sida.

Standard 17

Standard 2

480

Artic

520

560

Artic

Finlandia

Finlandia

600

680

Längd med dragbom

667

695

751

751

781

807

cm

Utvändig längd (inkl. koffert och bakljusramp)

543

571

627

627

655

683

cm

Invändig längd

488

516

572

572

600

628

cm

Utvändig bredd

227

227

227

252

252

252

cm

Invändig bredd

211

211

211

236

236

236

cm

Utvändig höjd

265

265

265

265

265

265

cm

Invändig höjd

195

195

195

195

195

195

cm

Bostadsyta

10,3

10,89

12,07

13,5

14,16

14,78

m2

Sovplatser

2 TILL 3

2 TILL 3

2 TILL 5

2 TILL 5

2 TILL 6

2 TILL 5

antal cm

A-mått tält

930

986

986

1018

1050

ENKEL

ENKEL

ENKEL

ENKEL

BOGGI

185RX14C

185RX14C

185RX14C

185RX14C

185RX14C

165RX13C

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

JA

JA

JA

12V/230V/TV-antenn in-/uttag.

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Rullgardinskassetter

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Kylskåp Thetford 96L, frostfack 11L

JA

TILLVAL (endast 520 MH)

Kylskåp Thetford 113L, frostfack 14L

JA

JA

JA

JA

Kylskåp Dometic 190L, frostfack 35L

TILLVAL (endast 520 TBR)

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

JA

2-lågig spis

JA

JA

JA

4-lågig spis

JA

JA

JA

Gasolugn med grill

TILLVAL (ej 520 MH)

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Mikrovågsugn med grill 800/1050 W

TILLVAL (ej 520 MH)

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Elektrisk köksfläkt med löstagbart filter

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Spillvattensäck

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Varmvattenberedare

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Kassettoalett el/vridbar

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Nivåmätare färskvatten

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Nivåmätare avloppstank

JA

JA

JA

JA

JA

JA

230 V cirkulationspump

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Dimmer

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Batteriladdare 30Ah

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Batteritest

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Elpatron 3 kW

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Jordfelsbrytare

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Golvvärme vattenburen

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Panna: Alde 3010 Compact

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Vinterkopplingsfunktion

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Ljuslister vid sittgrupp

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Aluminiumfälgar Säkerhetskoppling WS3000

Standard 2

Standard 21

Tillval 16

Tillval 13

Tillval 24

ARTIC 520 MH Standard: Överskåp utmed långsidorna och på gaveln. Tillval: Fällbart överbäddsskåp eller fast överbädd på vänster sida.

Tillval 14

FINLANDIA 560 TBR, 600 TBR, 600 TBX & ZENIT 680 TBX

FINLANDIA 560 MH/NS, 600 MH/NS & ZENIT 680 MH/NS

Standard: Överskåp ovanför dubbelsängen. Tillval: Fällbart överbäddsskåp eller en fast överbädd.

Standard: Överskåp utmed långsidorna och på bakre väggen. Tillval: Fällbar eller fast överbädd på höger sida. Alternativt fällbar överbädd till vänster och fast överbädd till höger.

Tillval 14

ARTIC 560 MH & 560 NS Standard: Överskåp på långsidorna och på hela bakre väggen. Tillval: Fällbar eller fast överbädd på höger sida. Alternativt fast överbädd till höger och fällbar överbädd till vänster.

Standard 5 Standard 4

Extra vattendunk diskbänk

Konvektorfläkt (endast mittoalett)

Standard 28

Tillval 15

Högtalare Tillval 23

Tillval 29

JA (fram, 2 st)

JA (fram, 2 st)

JA (fram, 2 st)

JA (fram, 4 st)

JA (fram, 4 st)

JA (fram, 4 st)

CD-spelare

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

CD/DVD 7" touch screen

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Elektronisk TV-antenn Comfort Control

Standard 1

Draperi Tillval 14 Tillval 12

Tillval 30

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Vikdörr (ej alla modeller)

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Mätare innetemperatur

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Mätare utetemperatur

JA

JA

JA

JA

JA

JA

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Resårmadrass Tillval 10

Bäddmadrass

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Rundsittgrupp

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

JA

JA

JA

Vid rundsittgrupp (ej 520 MH)

Vid rundsittgrupp

JA

JA

JA

TILLVAL (std 1 sida)

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Lastlucka hö fram

Tillval 31

Lastlucka bak Ventilationslucka Tillval 25

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Heki takfönster

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Gasoluttag i koffert

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Utvändigt gasoluttag

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Hängtrappa med fästen

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Tonade fönster

JA

JA

JA

JA

JA

JA

Handdukstork

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

TILLVAL

Centraldammsugare

Tillval 31

Zenit

900

Däck

Tillval 13

560

ENKEL

Axel med compaktlagring

Tillval 3

Artic

För aktuell viktinformation, se prislista eller Polars hemsida. Vi reserverar oss för ev. tryckfel, lokala avvikelser, skillnader mellan länder, samt att det på vissa bilder kan förekomma tillvalsutrustning.

S O L I F E R K ATA LO G 2014

71

S O L I F E R K ATA LO G 2014

72

S O L I F E R K ATA LO G 2014

67


50-åringen som

BLIR STARKARE MED ÅREN Med sina 50 år är Nordens genom tiderna mest köpta husvagn vid bättre vigör än någonsin. Ett halvt sekel av äventyr, upplevelser och expeditioner har gjort oss härdade, mer erfarna och ännu mer medvetna om våra styrkor. Dessa har vi tagit tillvara på, liksom det finska arvet och sisun som lever inom oss. Våra vagnar är uthålliga för att klara vilka utmaningar du än väljer.

Våningssängar & sittgrupper

SERVICE/RESERVDELAR

FINLANDIA 600 TBX Standard: Mittsittgrupp med överskåp ovanför. Tillval: Tvåvåningssäng.

SERVICE Auktoriserade verkstäder och återförsäljare

Standard 37

Tillval 32

ZENIT 680 TBX

L atitud: N 6 4° 1 8’ 6 58” L ong itud: E 17 ° 1 1’ 78 6”

Solifer har ett stort nätverk av återförsäljare och auktoriserade verkstäder som vi utbildar kontinuerligt via regelbundna kurser. Oavsett om det är dags för årskontroll eller om du vill känna och klämma på våra produkter är du välkommen till närmaste återförsäljare, som aldrig är långt bort. Det är när husvagnen kommer i dina händer som dess liv börjar på riktigt. Därför har vi satsat ordentligt på service och eftermarknad. Du hittar våra återförsäljare på Solifers hemsida.

RESERVDELAR

Standard: Mittsittgrupp med överskåp ovanför. Tillval: Fällbar eller fast överbädd. Alternativt tvåvåningssäng.

Standard

3000 kvadratmeter reservdelslager

26

Vid fabriken i Dorotea finns Solifers reservdelslager. På en yta av 3000 kvadratmeter finns ca 10 000 välsorterade artiklar. Vi garanterar de flesta reservdelar i tio år, men vi har även reservdelar till äldre modeller än så. Vi har två stora kallförråd där man kan hitta närmare 100 olika plåtmodeller, koffertar och mycket mera.

Tillval 27

Tillval 32

Tillval 36

S O L I F E R K ATA LO G 2014

73


A RT. N R 8 019 8 1

H U S VAG NA R

Välkommen till

H U S VA G N A R

Upptäck mer. S O L I F E R .C O M

Jubileum

sspecial

Solifer 20

2014 fyller Solifer 50 år

50 år på vä 14 gen!

Håll utkik efter den här foldern hos din återförsäljare eller läs mer på solifer.com

S O L I F E R .C O M

Upptäck mer.

Solifer husvagnskatalog SE 2014  

Solifer husvagnskatalog SE 2014