Page 1

Turistbilaga_2014-07_Handelsstaden uppslag_03-08 2014-05-27 12:36 Sida 1

Välkommen till Högsby kommun

• Kulturbygd • Vildmark • Småländsk gästfrihet


Turistbilaga_2014-07_Handelsstaden uppslag_03-08 2014-05-27 12:36 Sida 2

Hopptornet vid Gösjön i Berga Foto: Gunilla C Johansson

Arkivfoto

Här börjar semesteräventyret Natursköna Högsby har något för alla! Vår vackra natur bjuder in till långa promenader bland skog och vattendrag. Har du fiskespöet med dig så kan du prova fiskelyckan i någon av våra sjöar. Den som vill ha mer fart kan ta en tur på cykel längs härliga cykelleder. Eller varför inte ett dopp på någon av badplatserna i kommunen. En paddeltur i sakta mak längs Emån är en underbar avkoppling. Trots sitt lilla format har Högsby en intressant och levande historia. Högsby bjuder på kulturbygd, småländsk gästfrihet och vildmark.

Natur Till dig som vill komma naturen nära, vandra gärna längs Högsbyleden, Rudahagarna, Jonas Stolts vandringsled eller genom de fantastiska bokskogarna längs Alsterån. Ekopark Hornsö är en av västeuropas viktigaste områden för bevarande av hotade insekter. I ekoparken ligger byn Barnebo med sina långa, mäktiga stengärdesgårdar och hela 11 naturreservat. Förkastningssprickan Moreravinen, ett enastående naturfenomen med More kastell, är väl värt ett besök. Emån erbjuder fantastiska naturupplevelser och är södra Sveriges mest värdefulla vattendrag. Huvudfåran rinner upp på det småländska höglandet och efter 22 mil når vattnet Kalmarsund. Emåns hela vattensystem med alla biflöden består av mer än 80 mil rinnande vattendrag och fler än 950 sjöar. Det ca. 300 ha stora Ryningenområdet som ligger på gränsen

Ms Solsun d www.olan dsfarjan .se

Oskarshamn Avgång: 08.00 och 14.00 Byxelkrok Avgång: 11.00 och 17.00 Restid 2 timmar och 20 minuter BILJETTPRISER

ENKEL

Vuxen Barn 7-16 år Bil max 5 m inkl. förare Bil + 2 pers Bil + 3-5 pers Husvagn max 5 m

150:100:450:550:600:500:-

ENDAGSTUR

200:150:900:950:-

BILJETTPRISER

mellan Hultsfreds och Högsby kommuner är en av de värdefullaste fågellokalerna i sydöstra Sverige och samtidigt den största hävdade våtmarken i Småland. Ryningen är en fin fågellokal året runt och i området häckar mer än 140 fågelarter, varav flera är sällsynta eller hotade.

Fiske Fiske är mycket populärt! Utmana släkt och vänner i vem som drar upp största gäddan. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till fiskelycka. Turistfiskekortet innefattar hela 28 sjöar och vattendrag inklusive Emån. Detta kort ger dig rätt att fiska en eller två veckor och detaljerad information får du på köpet. Natursköna Emån är ett av Europas renaste och bästa fiskevatten. Det är inte för inte som naturintresserade turister väljer att åka just till Småland och Högsby kommun. Du kan även köpa fiske-

Turlista dagligen 13/6-17/8 2014 ENKEL

ENDAGSTUR

Husbil max 5 m inkl. förare 650:Längdtillägg/fordon 100:-/m MC inkl. förare 250:450:Cykel Gratis Moped 100:Barn under 7 år i målsmans sällskap åker gratis.

Bokning och förfrågningar 0499-449 20, 070-621 42 60 Biljetter säljes på kajen innan ombordstigning. Vid hög sjögång kan trafiken inställas.

kort för separata sjöar och vattendrag. Turistbyrån informerar gärna.

Hantverk, konst & design Unna dig en stunds upplevelse med kreativ konst i bl.a. textil, trä, keramik, glas och målning. Vill du se miljövänlig omformning av flaskor till bruks- och konstglas utan omsmältning åker du till Hauges Hantverksglas i Kulltorp. Vill du se mer? Besök då t.ex. AoS Keramik hos Annika Olsson Sonntag, Kösebo, Uranäs Blomsterverkstad, Uranäs eller Fågelfors Hattateljé. Dessutom anordnas ett antal hantverksdagar/mässor under året på olika platser. I Fagerhult finns designstudion VillaPernilla. Kreativa Pernilla Lindfors har skapat kläder till filmer som t.ex. Harry Potter, Fantomen på Operan, Gladiator, Kingdom of Heaven och Mamma Mia.

Hotell dubbelrum 775:-/2 p.p.n.

Dagens rätt - kl 10 -14 00 00

Fullständiga rättigheter Storgatan 15, 579 30 Högsby • Tel 0491-215 35

00 00


Turistbilaga_2014-07_Handelsstaden uppslag_03-08 2014-05-27 12:36 Sida 3

Foto: Gunilla CJohansson

Foto: Privat

Aktiviteter På Aboda Klint kan du vintertid åka skidor, pulka eller snowboard i backarna som är utrustade med liftar. Gillar du att cykla kan vi erbjuda en 15 mil lång cykelled uppdelad på fyra etapper genom kommunen. Det finns många vackra sjöar och härliga badplatser med bryggor. Paddla kanot är en fantastisk naturupplevelse. Kontakta gärna Emåturism Lixhult eller Aboda Café & restaurang om du vill hyra kanot. Utomhusdanser med underhållning brukar arrangeras i Fågelfors och Långemåla.

Barnen kanske gillar … att bada i våra underbara sjöar och kanske till och med hoppa från hopptornet vid Gösjön i Berga. Är de stora nog att ta med ut på sjön så finns det härliga möjligheter till att paddla och fiska. Det finns säkert många chanser till kul aktiviteter för barnen ute i naturen. Dessutom är det nära till Nils Holgerssons värld i Södra Vi eller Astrid Lindgrens värld i Vimmerby! Det finns även flera älgparker på nära avstånd.

Sevärdheter Vill du se något riktigt unikt? I Högsby finns världens enda permanenta utställning om Greta Garbo. Greta Garbo, en av de fem

Foto: Adam Lewenhaupt

internationellt mest kända svenskarna genom tiderna. Greta Garbos mamma, mormor och flera generationer tillbaka i tiden var födda i Högsby. På utställningen i Högsby kan du följa hennes karriär med hjälp av t.ex. fantastiska studiobilder och filmrekvisita. Om du är intresserad av historia är du välkommen till våra fina hembygdsgårdar och ta del av historiens vingslag. Mycket kultur och hantverk finns att njuta av under året. Nämnas kan bl.a. arrangemang i Lanhagen, Högsby och kultur- och hantverksdagarna i Bötterum, som även har öppet sommarcafé. Kom gärna och fira midsommar vid en av våra fina hembygdsgårdar. Gillar du loppis och antikt? Missa inte 3 Århundraden i Berga som är öppet

lördagar och söndagar året runt. Besök också Larssens Antikt & Kuriosa i Fagerhult, Emmaus Björkå i Björkå m.fl. De är alla värda ett besök! I Fågelfors finns Nostalgia med utställningar om revykungarna Ernst Rolf och Karl Gerhard med flera som har anknytning till bygden. Här finns också "Från trä till järn" - utställningar om hustillverkningens historia, Fogelforshus, en av Sveriges äldsta husfabriker. Fagerhults marknad i juli är en gammal traditionsrik marknad med många besökare och den fina hantverksdagen i Svindla kvarn i juli är också mycket sevärd.

Historiskt Visste du att… - Högsby samhälle vilar på en rullstensås från istiden för ca 10 000 år sedan. - Storgatan i Högsby bygger på en ridväg från medeltiden som utnämndes till Kungsväg år 1559 av Gustav Vasa. - I kommunen finns gravfält och andra lämningar från järn- och bronsåldern som ligger vid Emåns stränder. - Drageryds by anses vara en av Smålands mest välbevarade radbyar.

ALLT INOM FÄRG, GOLV, TAPETER OCH KAKEL VI UTFÖR ÄVEN MÅLERI, GOLV- OCH VÅTRUMSARBETE

grillkol/briketter 3 st/99:Hela sommaren ! Sandholms F Färg ä rg & Golv Golv H HÖGSBY: ÖGSBY: Sm Smedmästarevägen edmästarevägen 3. 3. T el: 0491-208 Tel: 0491-208 62. 62. Öp Öppettider: pettider: Vard Vard 9–18. 9–18. Lörd Extraöppet den en 1 m maj aj k kll 9–13. 9–13. Lörd 9–13. 9–13. E xtraöppet d www .sandholms.se www.sandholms.se

Välkommen till Coop Konsum Högsby

HÖGSBY


Turistbilaga_2014-07_Handelsstaden uppslag_03-08 2014-05-27 12:36 Sida 4

Bo äta & fika I vår kommun finns flera olika former av boende bl.a. hotell, vandrarhem, stugor, övernattningslägenheter, camping, rum med frukost och för grupper finns en läger- och kursgård. Besök gärna våra trevliga fika- och matställen som finns runt om i kommunen.

Hemlighetsfull fisk och mistelpussar Visste du att…

Vill du ändra livsstil? Börja med att flytta till Högsby kommun!

- Högsby förknippas med den hemlighetsfulla malen som gömmer sig djupt nere vid Emåns botten. Malen kan bli upp till fem meter lång och väga över 400 kg. En mal på 139 kg har fångats i Emån. Malen är idag utrotningshotad i Sverige och därför fridlyst. Malar som fångas måste därför sättas tillbaka oskadade. Malen är framför allt aktiv under natten.- Vid Högsby kan man hitta drygt 20-åriga mistlar med en diameter på mer än en meter. Idag anses misteln ge lycka och välsignelse om man fäster den i taket eller ovanför en dörr i juletid. Det är tillåtet att kyssa den person som råkar befinna sig under den. Misteln är grön året om och därför ansåg de keltiska druiderna att den hade övernaturliga egenskaper och betraktades som helig, särskilt om misteln växte på ek. Den skördades på ett speciellt sätt för att inte förlora sin magiska kraft. Misteln sprider sig i och kring Högsby samhälle och vid Berga gård är lövträden fulla av mistlar. Här finns ett av norra Europas mistelbestånd. Vi har många fina platser och sevärdheter i kommunen och nära till kända besöksmål som t.ex. Glasriket, Nils Holgerssons värld, Astrid Lindgrens värld, Kalmar och Öland. Upplev hela Småland.

De tre främsta anledningarna till att människor flyttar till Högsby kommun är: * Närhet till naturen och lugn miljö * Billigt boende * Kärlek och relationer Livskvalitet är för oss att bo i en ren och naturskön miljö i ett varierat landskap med stora skogar, ekopark, odlad mark, sjöar och vattendrag. Här bor du inte nära naturen, utan mitt i. Bland kor, får, höns, hundar och hästar. Boendet är fantastiskt prisvärt och vi erbjuder den bästa uppväxtmiljö för barnen som vi kan tänka oss. Vi har god barnomsorg och våra landsbygdsskolor ger barnen en trygg skolgång. Här finns ett rikt och varierat föreningsliv, trevliga evenemang, fina besöksmål och lokal service. Entreprenörer med egna initiativ välkomnas och har du företagsidéer är du välkommen att starta eget. Här finns oanade möjligheter för dig som vill skapa din egen framtid hos oss och goda förutsättningar att pendla till de större städerna. Nyfiken och vill veta mer? Välkommen att kontakta oss! Högsby inflyttarservice tel. 0491-291 64, 292 92 carina.hansson@hogsby.se www.hogsby.se

Hattar, Mössor, Kepsar, Väskor, Halsdukar, Handskar för både Dam och Herr

Öppet

Nyhet!

9-21

handla online www.fagelforshatt.se Bruksgatan 17, Fågelfors

0491-515 99 • 070-593 72 87 Öppet tisdag - onsdag kl 14.00-17.00 Vill du komma andra tider - Ring! Välkommen /Ann-Catrin

alla dagar

Välkommen till en matglad ICA-butik! Järnvägsgatan 8, Högsby • Tel 0491-200 12

Postens Brev- och Paketservice, Frimärken


Turistbilaga_2014-07_Handelsstaden uppslag_03-08 2014-05-27 12:36 Sida 5

Högsby municipality - your holiday adventure with memories to preserve! • Walking trails, including Högsbyleden 88 km in 6 stages, Rudahagarna, Jonas Stolts vandringsled and trekking in the magnificent beech forests along the river Alsterån. If you like to go biking, we have a 150 km long bike trail. • Ecopark Hornsö is a large woodland. The ecopark is about 9200 hectares and one of Sveaskog’s largest ecoparks in south of Sweden. • Swimming and canoeing in our beautiful lakes and streams. Canoe rentals you will find at Emåturism, Lixhult and Aboda Cafe´och Restaurang. • Aboda Klint with cross-country and downhill skiing. At the top you’ll find Aboda Café & Restaurang offering tasty food and refreshments. • Fabulous fishing awaits you! The River Emån with its natural scenery and popular fishing. The Tourist fishing permit gives you one or two weeks of fishing in 28 different fishing areas all on the same permit. You can also buy licences for individual lakes and streams at the tourist office. • In Högsby you’ll find the world’s only permanent exhibition of Greta Garbo, one of the five most internationally famous Swedes of all time. Garbo’s mother, grandmother and several generations back were born in Högsby. • Several fine homesteads have many activities, such as Bötterums hembygdsgård in Långemåla and Lanhagen in Högsby. • Flea markets and antiques are popular, including 3 Århundraden in Berga which also has a popular café. • Creative crafts, art and design such as Hauges Hantverksglas (glass recycling) in Kulltorp and AoS Keramik in Kösebo. • Stay at the campsite, hotel room, furnished apartment, bed and breakfast, hostels, cottage or in a different living; a school museum with selfcatering. • Högsby is associated with a local animal and a municipal plant. The animal is catfish, the mysterious giant fish, which hides deep in bottom of the river Emån. The plant is mistletoe and in and around Högsby you can find mistletoes more than 20 years old and with a diameter of more than one meter. Here is one of the mistletoe stocks in northern Europe. • Close to Nils Holgersson´s World, Astrid Lindgren’s World, the Kingdom of Crystal, Kalmar and Öland. We wish you a pleasant stay! Welcome to Högsby Tourist Office, Storgatan 17, Högsby.Tel. +46 (0)491 291 64, turism@hogsby.se www.hogsby.se hogsby turistbyra

Die Gemeinde Högsby-Dein Ferienabenteuer mit Erinnerungen, die bleiben! Wanderpfade, u.a. Der Högsbypfad mit 88 km in 6 Etappen, Rudahagarna, Jonas Stolt Wanderpfad und Wandern in den phantastischen Buchenwäldern entlang des Alsterån. Ekopark Hornsö ist eine grössere, zusammenhängende Waldlandschaft mit insgesamt 9200 Hektar. Dies macht den Ekopark Hornsö zu einen der grössten Sveaskogsparks 150 km lange Radwege, baden und Kanupaddeln in unseren schönen Seen und Flüssen. Einen Kanuverleih gibt es bei Emåturism, Lixhult. Aboda Klint mit Langlauf- sowie Abfahrtsskimöglichkeiten. Auf der Spitze liegt das Aboda Café und Restaurant, welches gutes Essen bietet und zum Kaffee trinken animiert. Der Emån mit seinen Naturerlebnissen und beliebten Angelmöglichkeiten. Die Angelgenehmigung für Touristen umfasst 28 Gewässer und ist gültig für 1 bzw.2 Wochen. Sie können diese und die Lizensen für einzelne Seen der Umgebung im Touristbüro erweben. In Högsby gibt es die einzige permanente Ausstellung über Greta Garbo, welche eine der 5 meist internationell bekanntesten Schweden darstellt. Ihre Mutter, Grossmutter und weitere Generationen zuvor waren in Högsby geboren. Mehrere schöne Heimathöfe mit zahlreichen Aktivitäten, z.B. Bötterums Heimatshof, Långemåla und Lanhagen in Högsby Trödelmärkte und Antiquitäten sind beliebt, u.a. 3 Århundraden in Berga. Dort gibt es ausserdem noch ein sehr beliebtes Café. Kreatives Handwerk, Kunst und Design z.B. Hauges Handwerksglas (umweltfreundliches Glasrecykling) in Kulltorp und AoS Keramik in Kösebo. Wohnen und campen, Hotelzimmer, möblierte Wohnungen, Zimmer mit Frühstück, Wanderheim, Hüttchen oder ein etwas anderes Wohnen: im Schulmuseum mit Selbstverpflegung. Högsby wird verbunden mit einem Gemeindetier sowie mit einem Gemeindegewächs. Das Tier ist der Seewolf, der geheimnisvolle Jagdfisch, welcher sich tief am Boden des Emåns versteckt und bei der Pflanze handelt es sich um Misteln. In Högsby kan man 20-jährige Mistelbäume finden, die einen Durchmesser von mehr als einem Meter haben. Sie befinden sich in der Nähe von Nils Holgerssons Welt, Astrid Lindgrens Welt, zum Glasreich, Kalmar und Öland.

Wir wünschen einen schönen Aufenthalt! Willkommen im Högsby Touristbüro, Storgatan 17, Högsby. Tel. +46 (0)491 291 64, turism@hogsby.se www. hogsby.se hogsby turistbyra Foto: Gunilla C Johansson

BESÖK OSS! STORT UTBUD AV FISKEPRODUKTER!

STF VANDRARHEM fr 180:-/person HOTELL - RESTAURANG BUFFÉER, MIDDAGAR, TÅRTOR, S MÖRGÅSTÅRTOR, PLANKOR, MM Även för avhämtning Våra öppettider se: www.bruksgarden.se

VÄLKOMNA TILL

FöreningsSport ÖPPET: MÅN-FRE 10-18, LÖR-SÖN 10-14 Järnvägsgatan 35, Högsby 0491-210 70 www.foreningssport.se


Turistbilaga_2014-07_Handelsstaden uppslag_03-08 2014-05-27 12:36 Sida 6

Privatuthyrning i HÜgsby kommun med omnejd 2014 Bo som i Bullerbyn! Skälsbäcks Skolmuseum & Vandrarhem Fika Skälsbäcks skolmuseum Öppet 5/7-17/8, onsd-sÜnd, kl 13-17

Margareta Wallenstein Axelsson Tel. +46 (0)70-659 73 83 margareta.wa@telia.com

Övernatta i lärarbostäder med gammaldags charm. Uthyres per dygn eller vecka. NaturskÜnt beläget ,längs kulturvägen, nära till upplevelser och aktiviteter. Information och bokning: HÜgsby Turistbyrü, tel +46 (0)491-291 64, +46 (0)70-384 69 62.

Modern stuga i HÜgsby. 4 bäddar, välutrustat kÜk, TV, toalett, tvättmaskin och dusch. Balkong och lummig uteplats med utsikt Üver Emün. Tillgüng till fiske, bl. a. Üring, gädda och abborre. Fiskekort krävs. Byte lÜrdagar.

Hans & Carina Hansson Solgürden 124 Gillberga, 570 76 Ruda Tel. +46 (0)491-222 11, +46 (0)70-662 22 11, +46 (0)70-7126824 carina.b.hansson@gmail.com, www.stateofgracesweden.net Välkommen till Solgürdens sommartorp!4-5 bäddar, kÜk m. bänkspis, mikro, kyl, WC/dusch, Üppen spis, TV. HÜgsby 5 km, Ruda 2 km. Njut av lugnet och fina upplevelser som att fiska, paddla kanot, vandra, cykla, bada eller müla Vedic Art. Nyhet! Hundpensionat i familjemiljÜ. Husdjur: Ja. RÜkning: Nej. Slutstädning ansvarar gästen fÜr. Välkommen!

Bibeloo, Bed & Breakfast Klaartje Gilliams SjÜnäsgatan 2, 579 40 Berga Tel +46 (0)70 232 50 26 bibeloo@hotmail.com www.bibeloo.se

Fagerhultsbygdens samhällsfÜrening Strandgürden, 570 72 Fagerhult Tel. +46 (0)70-396 33 12, +46 (0)70-726 68 84

Hemming och Sigrid Larsson Ekeby 301, 579 92 HĂśgsby Tel +46 (0)491 240 24 +46 (0)70 660 89 59 hemming.larsson@hogsby.net www.sinnern.se

Lägenhet om 2 rum, kÜk och badrum. Uthyres per dygn eller vecka. MÜjlighet att fiska i 29 insjÜar. Güngavstünd till sjÜn Välen. Dagsutflykter till Glasriket, Astrid Lindgrens Värld eller Öland. Information och bokning: Ingemar Pettersson, tel +46 (0)70-396 33 12

Rum med frukost, 3 rum varav 1 familjerum, 8 bäddar, 2 gemensamma wc/dusch. TVhÜrnor, barnhÜrnor, gym, Handikappvänligt, RÜkning: Nej. Husdjur: Ja. Dagsutflykter till Glasriket, Astrid Lindgrens värld och Öland. 1500 m till bad och minigolf. Stor altan. Butik med smycken mm Information och bokning: Klaartje Gilliams, tel +46 (0)70 232 50 26

Helrenoverad gammal torpstuga frün slutet av 1800-talet med bibehüllen charm. Stugan ligger vid en liten skogsglänta 3 km frün sjÜn Stora Sinnern med egen badplats, brygga, büt och grillplats. Mer info pü www.sinnern.se

 

  

  Ved till stugan eller fritidsboendet - BjÜrkved och blandved säljes! Vi ordnar hemleverans vid behov. Vi utfÜr även lastmaskintjänster, buskrÜjning och schaktning.

Hyr kanot eller kajak hos oss och paddla i Emün, i en insjÜ eller i havet. Önskar ni transport av kanoter ombesÜrjer vi det. Avsluta gärna er paddling i vür vedeldade badtunna. Hur skÜnt som helst! Därefter sover ni gott i vüra stugor. Hyr stuga dygn eller veckovis, 2 stugor med 4 bäddar vardera.

Koppla av i modern stuga med ostÜrt läge. Bada vid badstrand med egen brygga. Sex sängplatser + tre extrabäddar i gäststuga. Fiska, bada bastu, hyr roddbüt eller cyklar‌ Uthyres veckovis.

Mobil Gert: 070-248 60 28

Mobil Ewa: 070-65 87 323 www.ematurism.se Äą GPS Koordinater:Â 57.2067023, 15.9275173


Turistbilaga_2014-07_Handelsstaden uppslag_03-08 2014-05-27 12:36 Sida 7

GARBOMUSEET Storgatan 26, Högsby

Öppet 15 juni - 31 aug. måndag-fredag 11-15 Övrig tid endast förbokningar. Tel. 0491-291 36 Dröm er tillbaka och förförs av vår odödliga Hollywoodstjärna och stilikon, Greta Garbo – se hemsidan för mer information

www.garbosallskapet.hogsby.se garbo@hogsby.net

Garbosällskapet

Utflyktstips till Smålands vackraste plats!

Fullständiga rättigheter

Öppettider under sommaren Sönd-Tisd 1100-1800 • Onsd-Lörd 1100-2000 - Köket stänger 15 min innan! Sommarbuffé inkl lingondricka, kaffe & kaka 150:serveras alla dagar 1200-1600. Temabuffér alla lördagar kl 1600-1900 ring för info! Gilla oss på facebook: T.ex. Grillbuffé, Räkfrossa, Mexicanbuffé, Taccobuffé. aboda cafe och restaurang! MC-träffar onsdagar kl. 1700-1930. Vi har även á la carte alla dagar från kl 1100 till 15 min innan stängningsdags! •Våfflor med Monicas hemkokta sylt! •Susanns hemgjorda pajer! • Sias kulglass! • Catering!

Välkomna till

Gösjöbadets camping Berga Säsongen startar 15 maj fram till 15 september. Besök gärna vår fina grillplats vid stranden. Njut av solnedgången över sjön, vi har även ett övernattningsrum till uthyrning med 4 bäddar. Egna idèer eller förslag? Tipsa oss gärna!

Varmt välkomna önskar Maria med personal! För bokning ring: Maria 072-204 02 84 Göran 070-684 86 26

Aboda Klint • www.abodacafe.com • 0491-230 08, 0703-98 85 06

Stor ke n ha r lan dat i Lå n g em å la ...

SKOR OCH KLÄDER FÖR HELA FAMILJEN

TILL MYCKET PLÅNBOKSVÄNLIGA PRISER ! Vi finns mellan Långemåla kyrka och väg 34. Mitt i mellan Högsby och Blomstermåla.

Ö P P E T A L L A D A G A R 10 - 18 Tel. 0499-310 09

Vi finns på facebook: Storken i Långemåla

INGA dolda avgifter, kostnad för Hemnet och energideklaration ingår ALLTID i mäklararvodet hos oss, VÄRDE ca 5 000:VÄLJA MÄKLARE ÄR ENKELT. FRÅGA DEN SOM HAR DE NÖJDASTE KUNDERNA FÖR SJÄTTE ÅRET I RAD.

Fastighetsmäklare Mats Calmstierna Järnvägsgatan 35, Högsby 0491-201 25, 0734-31 35 21 www.maklarhuset.se

Restaurang Mejeriet i Högsby Vad sägs om en god lunch eller middag inti

ll Emån!

Järnvägsgatan 45 (Vid Karlssons) • Tel 0703-111 232 Öppettider under sommaren: • Mån-Ons 11.00-17.00 • Tors 11.00-23.00 köket stänger 20.30 • Fre 11.00-24.00 köket stänger 20.30 • Lör 12.00-24.00 köket stänger 20.30 • Sön 12.00-17.00 köket stänger 16.00 . Fullständiga rättigheter

Se evenemang mm på Facebook: mejeriet högsby. Sällskap kan boka andra tider, ring eller maila: mejerinnan@gmail.com


Turistbilaga_2014-07_Handelsstaden uppslag_03-08 2014-05-27 12:37 Sida 8

Övernatta, ta en bit mat eller fika hos oss! Välkommen att övernatta längre eller kortare tid i Högsby kommun. Ett centralt beläget hotell, ett vandrarhem eller varför inte en stuga där du kan njuta av naturen? Välkommen till Högsby turistbyrå för mer information, www.hogsby.se BO Allgunnen Sinnerbo Stuguthyrning Aboda Klint Tel. 0491-230 08, 070-398 85 06

FIKA Aboda Café & Restaurang Aboda Klint tel. 0491-230 08, 070-398 85 06

ÄTA Aboda Café & Restaurang Aboda Klint tel. 0491-230 08, 070-398 85 06

Bibeloo Bed & Breakfast Sjönäsgatan 2,Berga Tel. 070-232 50 26

Bötterums Gästgiveri Café Bötterum, Långemåla Öppet 22/6-10/8 2014 tel. 0499-300 27, 070-527 32 10

Café Gallerian Järnvägsgatan 37, Högsby tel. 072-333 76 09

Emåturism Lixhult, Högsby Stuguthyrning tel. 070-248 60 28

Café Gallerian Järnvägsgatan 37, Högsby tel. 072-333 76 09

Gösjöns camping samt övernattningsrum Berga tel. 072-204 02 84, 070-684 86 26

Café 3 Århundraden Norra Storgatan 45, Berga Öppet: jun-aug lör-sön kl.11-17 Resten av året lör-sön kl.11-15 tel. 070-748 83 87

Hornsögården, Hornsö Blomstermåla 42 bäddar tel. 0499-300 27, 070-527 32 10

Ceema Café & Servering Järnvägsgatan 37, Högsby tel. 0491-206 66

Högsby Bostad AB Högsby, möblerade lägenheter tel. 0491-291 64

Sinnerbo bygdegård Sinnerbo, 8 bäddar tel. 0491-230 18, 070-678 33 02 Skälsbäcks skolmuseum Skälsbäck, vandrarhem 8 bäddar fördelade på 2 lgh. tel. 0481-730 39, 070-384 69 62, 0481-713 27 Staby Gårdshotell Skvadronvägen 1, Högsby 26 rum (48 bäddar) tel. 0491-281 20, 070-586 05 17 Strandgården Fagerhult Lägenhet 2 r.o.k. 6 bäddar tel. 070-396 33 12, 070-726 68 84 Trollbergets gästhus Trollbergsvägen 19, Högsby Rum med frukost tel. 070-302 59 11 Välenbadets camping Fagerhult tel. 072-786 23 39 Värdshuset Bruksgården Bruksgatan 65, Fågelfors Vandrarhem 30 bäddar tel. 0491-512 50, 070-312 07 40, 070-600 67 77, 070-655 78 38

Citygrill Järnvägsgatan 7, Högsby tel. 076-224 63 78 Öppet mån-lör kl. 9-18 Högsby Gatukök Verkstadsgatan 4, Högsby tel. 0491-200 28 Pizzeria Monterosa Järnvägsgatan 14 A, Högsby tel. 0491-213 93 Restaurang Mejeriet Järnvägsgatan 45, Högsby tel. 070-311 12 32

Citygrill Järnvägsgatan 7, Högsby tel. 076-224 63 78 Öppet mån-lör kl.9-18 Restaurang Mejeriet Järnvägsgatan 45, Högsby tel. 070-311 12 32 Skälsbäcks skolmuseum Skälsbäck Öppet 5/7-17/8 2014 ons-sön kl.13-17 tel. 0481-730 39, 070-384 69 62, 0481-713 27 Sommarcaféet i Fågelfors Hammarsmedsbacken 7, Fågelfors Öppet 10/5-31/8 2014 kl.12-18 tel. 076-113 81 76

Pizzeria Shalom Storgatan 61, Högsby tel. 0491-214 44 Ruda Pizzeria Storgatan 51, Ruda tel. 0491-220 90 Staby Gårdshotell Skvadronvägen 1, Högsby tel. 0491-281 20, 070-586 05 17 Värdshuset Bruksgården Bruksgatan 65, Fågelfors tel. 0491-512 50, 070-312 07 40, 070-600 67 77, 070-655 78 38 Värdshuset Emågården Storgatan 15, Högsby tel. 0491-215 35

Staby Gårdscafé Skvadronvägen 1, Högsby Öppet: 28/6 -10/8 2014 kl 11-17.30 Tel 0491-281 20, 070-586 05 17 Wickbergs konditori Storgatan 45, Högsby tel. 0491-200 49

Värdshuset Emågården Storgatan 15, Högsby 12 bäddar fördelat på 6 rum tel. 0491-215 35

" Välkommen till oss. Njut av vår sevärda kommun hela året om. -Vi vill gärna veta mer om Dina smultronställen, så tipsa oss gärna."

Övernattningslägenhet Bruksgatan 17 A, Fågelfors 1 r.o.k. med 3 bäddar tel. 070-679 13 78

Välkommen att kontakta oss på Misteln! Högsby Turistbyrå, Misteln • Storgatan 17, 579 30 Högsby • tel. +46 (0)491-291 64 • fax +46 (0)491-292 95 turism@hogsby.se • www.hogsby.se • hogsby turistbyra

Nyfiken på Högsby kommun och vill veta mer om att flytta hit? Kontakta Besök- och Inflyttarservice tel. +46 (0)491-292 92, carina.hansson@hogsby.se www.hogsby.se

Redaktion, produktion och tryck: Wåhlin´s Oskarshamn www.wpab.se Redaktionsråd: Christina Dahlén, Carina Hansson, Ulla Petersson och Fredrik Sandqvist Upplaga: ca 2 500 ex

Leela Retreat Bruksvägen 7, Björkshult tel. 0481-703 00

Ceema Café & Servering Järnvägsgatan 37, Högsby tel. 0491-206 66

Högsby Turistbilaga 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you