Page 8

Corespondenţă internaţională Gabriel Paiu s-a născut la 26 noiembrie 1965 în Bârlad. A debutat literar cu volumul „Semnal”, publicat în decembrie 1990. A mai scris apoi în apariţiile „Târgoviştea”, „Prutul”, „Adevărul”, „Curierul Athenei” (2005 - 2006) şi „Apollo”. Este membru corespondent (din Londra) al Cenaclului Literar „Poesis Moldaviae”.

gabriel

paiu

31 mar. 2007

mai mult, neasemănare Nu semănam a nimic. Aşa cum eram atunci Nu semănam cu ceva Nici dacă cineva se forţa Să creadă ori să-şi imagineze Că aş fi putut fi asemuit în vreun fel. Începusem, precis, să fim o asemănare: Gândurile îmi erau curbe Privirea mirată Lungul mânecii, gulerul, manşeta Chiar şi burta cămăşii era curată Eram din cale-afară de curat Fără ca cineva să mă fi asemuit, totuşi, Cu ceva.

16 apr. 2007

Dezinteresul privirii se vedea clar! Cerul cu soarele nu mai făceau două parale… Aici e nevoie de o vindecare, E nevoie de o vindecare! Unii de alţii lipiţi făceam o umbră mai mare Dar dezinteresul privirii se vedea clar! Ce să facem din umbra noastră?! Un întuneric, un întuneric! Dezinteresul privirii brusc s-a schimbat Era din ce în ce mai atent Noi, lipiţi unii de alţii, Din ce în ce mai întuneric. Ecouri Literare - p. 8

19 apr. 2007

nu pot să vă zic Am venit aici, lângă voi Pentru că mama nu putea să mă mai ţină Dar îmi pare rău şi tânjesc după starea aceea Aşa cum şi atunci îmi părea rău De starea de dinainte când mama era O fetiţă iar eu eram vânt jucându-mă În buclele ei. Mă bucur acum de voi prieteni Însă aştept cu nerabdare o altă stare Când voi fi ceea ce încă nu ştiu Şi de aceea, nu pot să vă zic.

Ecouri Literare nr.3  

A treia editie a revistei "Ecouri Literare"

Ecouri Literare nr.3  

A treia editie a revistei "Ecouri Literare"

Advertisement