Theater & Dans Educatie Amsterdam brochure 20/21

Page 1


Alstublieft!

Een boekje vol nieuwe theater- en dansvoorstellingen voor het primair onderwijs in het schooljaar 2020/2021. Deze selectie is samengesteld door Theater en Dans Educatie Amsterdam (TDEA). Samen bieden we u één overzichtelijk loket, waar u terecht kunt met al uw wensen en vragen over kwaliteitstheater en –dans in Amsterdam. Met deze uitgave kunt u op een makkelijke en leuke manier uw culturele plannen starten voor komend schooljaar. De indeling van de voorstellingen op bouw met een korte uitleg en sleutelbegrippen om aansluiting op de thema’s van school te vinden, helpen u op weg. Workshops, lesmateriaal en oneindig veel ideeën ter voorbereiding en verwerking van de voorstellingen zorgen voor verdieping en impact.

TDEA

Theater en Dans Educatie Amsterdam is een alliantie van Het Bijlmer Parktheater, Internationaal Theater Amsterdam (ITA), Theater De Krakeling, Meervaart, Podium Mozaïek en de Toneelmakerij. Samen maken we ons hard voor een kwalitatief hoogstaand theater- en dansaanbod voor een divers publiek. Wij geloven dat creativiteit deuren opent voor de toekomst van kinderen. In de projecten rond onze voorstellingen gaan leerlingen als makers aan de slag. Ze onderzoeken en werken als kunstenaars en krijgen zo gereedschappen om de wereld flexibel, creatief en vernieuwend tegemoet te treden. Wanneer u interesse heeft in een workshop of projectdag op maat, een leerlijn of andere ondersteuning bij uw cultuuronderwijs, neem dan contact op met een van onze contactpersonen. Tot ziens in de Amsterdamse theaters!

Inschrijven voor al onze voorstellingen en workshops kan op: https://amsterdamsetheaters.plannedculture.nl


TDEA Activiteiten voor docenten Twee keer per jaar organiseert TDEA een inspiratiebijeenkomst speciaal voor leerkrachten, daarnaast kunt u ons benaderen voor het organiseren van een studiedag. De Tantes in ITA

Graag willen we met jullie het glas heffen op de verbinding tussen onderwijs en theater tijdens de première van De Tantes in Internationaal Theater Amsterdam op zaterdag 10 oktober om 19.00 uur. We starten met een gezamenlijke maaltijd in het familierestaurant van de Tantes. Pasta Putanesca is hun specialiteit en keiharde discipline hun levensmotto. Terwijl u van een heerlijke maaltijd geniet, frissen de Tantes uw kennis en uitvoering van de etiquette even op. Na een inleiding van een van de makers en de voorstelling, viert u samen met ons een première feestje.

Filosofie-festival in Theater De Krakeling

Op woensdag 31 maart organiseert Theater De Krakeling het filosofie-festival. U krijgt van ons werkvormen mee, die u kunt inzetten wanneer u met uw groep aan een thema werkt of toewerkt naar een bijzondere dag op school. Deze bijeenkomsten zijn niet uitsluitend voor ICC-ers, maar ook voor geïnteresseerde collega’s toegankelijk. Noteer deze datum vast in uw agenda, de uitnodiging volgt!

Theatrale Teamdag

Bent u op zoek naar de invulling van een teamdag? De partners van TDEA organiseren graag een middag bij u op school. Deze dag kan op maat worden ingevuld. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan werkvormen voor theater en dans, cultuuronderwijs volgens het nieuwe curriculum, filosoferen met kinderen of theatraal onderzoek. Wanneer u één van de contactpersonen van de theaters benadert, helpen wij u verder.


De Meervaart Toneelmakerij De Meervaart biedt een breed scala aan activiteiten op het gebied van cultuurparticipatie, cultuureducatie en presentatie van podiumkunsten. We faciliteren culturele kennismaking, discussie en reflectie, zowel voor bewoners in Nieuw-West rat volutpat.en Ut wisi als op stedelijk en landelijk niveau. Cultuureducatie talentontwikkeling zijn de ruggengraat van de organisatie, waarmee we kinderen en jongeren een lange leerlijn aanbieden, die start bij de onderbouw van het primair onderwijs en doorgaat tot actieve kunstbeoefening in de vrije tijd. We gaan graag met je in gesprek om aan specifieke wensen een theatrale invulling te kunnen geven. Onze voorstellingen voor het primair onderwijs worden altijd voorafgegaan door een inleidende les op school. Ongeveer een week na de voorstelling krijgen de leerlingen een uitdagende workshop, waarvoor onze vakdocenten met veel plezier bij je op school langskomen. Het pakket inleiding, voorstelling en . workshop bieden we aan voor â‚Ź6,- per leerling.

Bijlmer Parktheater Toneelmakerij Hoe leuk is het als je jezelf herkent in een goede theatervoorstelling! We sit maken voor onze jeugdprogrammering Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing bewuste het gaat om representatie alle elit, sedkeuzes diam als nonummy nibh euismod van tincidunt ut aanwezige culturen in Nederland. De herkenbaarheid van laoreet dolorede magna aliquam erat volutpat. de rolmodellen, verhalen en de thema’s, maar ookUt dewisi enim ad uitgangspunten minim veniam, quis exercisluiten tationaan artistieke van onzenostrud voorstellingen bij de leefwereld van de Amsterdamse kinderen. Wat doet een goede theatervoorstelling met je als je jezelf erin herkent? Dat is een bijzondere ervaring die bijdraagt aan de erkenning van de eigen identiteit in al zijn veelzijdigheid. Onze voorstellingen trekken bezoekers uit Amsterdam Zuidoost en ver daar buiten. Bij alle schoolvoorstellingen hoort een gratis voorbereidende workshop op school, gegeven door een professionele theaterof dansdocent. Kom met de klas naar ons theater en beleef het zelf: wij combineren goede voorstellingen met die gezelligheid waar Zuidoost bekend om staat. Wees welkom! .


ITA Stadsschouwburg Amsterdam en Toneelgroep Amsterdam zijn tegenwoordig samen Internationaal Theater Amsterdam (ITA). ITA staat voor het gebouw én voor wat er in het gebouw gebeurt: het is de plek waarin wij toonaangevende (internationale) podiumkunst tonen én huis van ons reizend ensemble. Zie ITA als een roodpluchen pretpark voor kinderen om te beleven en te spelen. Onze trappen zijn om op te rennen, onze gangen om in te zingen, onze bordessen om op te dansen en in onze zalen ervaar je de magie van het theater. Bij ons kunnen leerlingen theater en dans ervaren én zelf maker zijn. Tijdens voorstellingen, in workshops, door onze theatrale rondleidingen en educatiemateriaal ontdekken kinderen via een kunstervaring wie ze (willen) zijn en hoe je samen de wereld vorm kunt geven. Omdat wij zien dat leerlingen meer uit een voorstelling halen wanneer ze goed voorbereid zijn, bieden we bij elke schoolvoorstelling educatie materiaal aan en een voorbereidende workshop. In een (theatrale) rondleiding of workshop leren leerlingen ons theaterbedrijf en/of hun innerlijke theatermaker kennen. We hopen u en uw leerlingen in seizoen 20|21 bij ons te mogen ontvangen!

de Toneelmakerij De Toneelmakerij maakt gedurfd, kwalitatief jeugdtheater voor alle leeftijdsgroepen. Dit doen we met liefde voor taal, interdisciplinair experiment en maatschappelijke betrokkenheid. We spelen in verschillende Amsterdamse theaters en organiseren actieve theaterdagen bij ons in huis. We zoeken leerlingen op in hun eigen klaslokaal, waar de beleving intens is en het contact maximaal. Onze participatieprojecten spelen we op locatie, waar we geheimen van Amsterdamse gebouwen met de betrokkenen tot leven wekken. Elk jaar organiseren we bij ons in huis theaterdagen. We bouwen ons hele huis om tot een magische wereld waar leerlingen een dag lang zelf maken en spelen en de voorstelling ‘Meisjes pakken de jongens’ bezoeken. Alle scholen die een voorstelling van de Toneelmakerij bezoeken, ontvangen een inspiratiebox om het voorstellingsbezoek mee voor te bereiden. We bieden ook losse workshops aan waarin kinderen actief aan de slag gaan met theater, film, dans en fotografie. Op aanvraag leveren we maatwerk. Wilt u een leerlijn of workshops bij een projectweek, hulp bij de groep 8 musical, bel ons!


Podium Mozaïek Toneelmakerij Podium Mozaïek is het theater in Amsterdam West waar de verbinding en ontmoeting culturen Lorem ipsum dolor sit tussen amet,verschillende consectetuer adipiscing centraal Mozaïek geeft West op deze manierut z’n elit, sedstaat. diamPodium nonummy nibh euismod tincidunt eigen culturele hart. Bij het samenstellen van het programma laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi luisteren we goed naar de wensen van de scholen om ons enim Daarom ad minim quis nostrud exerci tation heen. is erveniam, theater, muziek, dans en film en zijn er voorstellingen en interactieve projecten bij die interessante of moeilijke thema´s bespreekbaar maken in de klas. Om een voorstelling meer impact te geven krijgt elke klas bij een voorstellingbezoek een workshop op school. Naast de basisworkshop kan de klas ook een verdiepend programma volgen bestaand uit een theatrale inleiding voor de voorstelling en een workshop erna. Vragen? In aanvulling op het aanbod in deze brochure helpt Podium Mozaïek u graag verder bij het vormgeven van uw cultuureducatie programma. Neem gerust contact op voor meer informatie. .

Theater De Krakeling Toneelmakerij Theater De Krakeling is hét theater waar kinderen en jongeren kunnen van toptheatervoorstellingen. Lorem genieten ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing Het van Theater De Krakeling is om eentincidunt jong publiek elit,streven sed diam nonummy nibh euismod ut te laten zien dat theater je leven verrijkt. Theater doorbreekt de laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi vertrouwdheid van het dagelijks leven, haalt de letterlijkheid enim minim veniam, quis nostrud exerci tation weg enad maakt ruimte voor verbeelding, verwondering, inleving en geeft een open blik op de wereld. Elk seizoen stellen wij zorgvuldig een schoolvoorstellingenaanbod samen. Bij elk voorstellingsbezoek in schoolverband bieden wij per klas drie omkaderende workshops aan op school. De leerlingen spelen toneel, fantaseren, filosoferen, presenteren en reflecteren vanuit de thema’s uit de voorstelling. Op deze manier willen wij er toe bijdragen dat een theatervoorstelling mag en kan beklijven. Deelname met de gehele school/alle klassen heeft onze voorkeur voor een intensieve en passende samenwerking. Tip: schrijf voor de . zomervakantie in om de voorstelling van uw eerste keuze te kunnen bezoeken!ma 28

Pinokkio Meervaart

groep 1 & 2

do 22

Ik eh ... Ik Bijlmer Parktheater

groep 7 & 8

wo 28 t/m vr 30

Robbie en Roef Bijlmer Parktheater

groep 1 t/m 4

ma 5 t/m vr 9

Jonas en de walvis Theater De Krakeling op locatie

groep 5 t/m 8

wo 4

WIEDEEDHET Bijlmer Parktheater

groep 3 t/m 5

do 5 & vr 6

Tori Bijlmer Parktheater

groep 3 t/m 5

ma 9 t/m vr 13

WIEDEEDHET Theater De Krakeling

groep 3 t/m 5

do 12

Tori Podium Mozaïek

groep 3 t/m 5

do 12 & vr 13

De Tantes ITA & de Toneelmakerij

groep 6 t/m 8

ma 16 t/m vr 20

GilGAMEsj Theater De Krakeling

groep 6 t/m 8

wo 18 & do 19

Wijzer Bijlmer Parktheater

groep 1 & 2

ma 23

Lepeltje Lepeltje Podium Mozaïek

groep 1 t/m 4

ma 23

Wijzer Meervaart

groep 1 & 2

ma 23 t/m vr 27

Tori Theater De Krakeling

groep 3 t/m 5

do 26 & vr 27

IDFA X PODIUM MOZAIEK Podium Mozaïek

groep 6 t/m 8

ma 30

Tori Meervaart

groep 3 t/m 5

ma 11

Broerszussen Meervaart

groep 3 t/m 6

do 14

Ik ben er even niet Bijlmer Parktheater

groep 5 t/m 8

do 14 t/m vr 29

Meisjes pakken de jongens de Toneelmakerij

groep 5 t/m 8

wo 20 t/m vr 22

Hotel Hierwaardaar Theater De Krakeling

groep 6 t/m 8

ma 25

GilGAMEsj Podium Mozaïek

groep 6 t/m 8

ma 1

Broerszussen Podium Mozaïek

groep 3 t/m 6

di 2 t/m do 4

Meisjes pakken de jongens de Toneelmakerij

groep 5 t/m 8

di 2 t/m vr 5

Ik ben er even niet Theater De Krakeling

groep 5 t/m 8

di 9 & wo 10

Fantasia ITA

groep 5 & 6


ma 1

De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen Meervaart

groep 4 t/m 6

ma 1

Vreemde streken Podium Mozaïek

groep 3 t/m 6

ma 1 & di 2

Eric of het klein insectenboek ITA

groep 6 t/m 8

ma 8 & di 9

De brieven van Mia Meervaart

groep 7 & 8

ma 15

Boef Podium Mozaïek

groep 1 t/m 3

ma 22 t/m do 25

De onzichtbare man Theater De Krakeling

groep 1 t/m 3

di 23

Liegebeesten Podium Mozaïek

groep 4 t/m 6

wo 24

Tuimel & Bounce Bijlmer Parktheater

groep 1 & 2

di 30 & wo 31

Oya Woest Wezen Bijlmer Parktheater

groep 7 & 8

wo 7

Sorry Bijlmer Parktheater

groep 5 t/m 8

wo 7 t/m vr 9

De brieven van Mia Theater De Krakeling

groep 7 & 8

ma 15

De onzichtbare man Meervaart

groep 1 t/m 3

ma 19 t/m do 22

Poppenkast Theater De Krakeling

groep 1 t/m 3

ma 17 t/m do 20

Poppenkast Theater De Krakeling

groep 1 t/m 3

wo 26 & do 27

De Grote Waarom Show Theater De Krakeling

groep 1 t/m 3

ma 31

De Grote Waarom Show Theater De Krakeling

groep 1 t/m 3

do 3

De Grote Waarom Show Theater De Krakeling

groep 1 t/m 3

datum in overleg

MAAK ITA

groep 5 t/m 8

datum in overleg

Huis van personages ITA

groep 5 & 6

datum in overleg

Het idee ITA

groep 7 & 8

datum in overleg

Speel / Dans! ITA

groep 7 & 8

datum in overleg

En...Actie! Theater De Krakeling

groep 5 t/m 8

datum in overleg

Een koffer vol theater de Toneelmakerij

groep 1 t/m 4

datum in overleg

Speel je bord leeg de Toneelmakerij

groep 1 t/m 4

datum in overleg

Het Antwoord de Toneelmakerij

groep 5 t/m 8

datum in overleg

Algemene theater workshop de Toneelmakerij

groep 7 & 8Musical - Theater Terra

In een dorp woont Geppetto, een eenzame houtbewerker. Iedere avond kijkt hij naar het mooiste wat hij ooit heeft gemaakt, zijn pop Pinokkio. En dan, opeens tijdens een nacht vol sterren, wordt Pinokkio tot leven gebracht. Hij moet leren hoe het is om een echte jongen te zijn. Hij doet zijn best, maar zijn onhandigheid brengt hem steeds in gevaar. Uiteindelijk raakt hij zelfs gevangen binnenin in een haai. Lukt het Geppetto om Pinokkio te redden? Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

sprookje

Meervaart ma 28 september 60 minuten €6,- incl. theatrale inleiding in de klas & workshop achteraf

opgroeien

Theatervoorstelling - 2-ater Producties

Dé voorstelling van deze Kinderboekenweek! Robbie en Roef doen het liefst alles samen. Samen tekenen, de honden uitlaten en natuurlijk met de ridders spelen. Dan ook nog eens hetzelfde haar en dezelfde kleren, het is voor hun zo klaar als een klontje. Robbie en Roef zijn een tweeling! De voorstelling Robbie & Roef is gebaseerd op het nieuwe boek van de populaire prentenboekenmaakster Mylo Freeman. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

verbinding

kinderboekenweek

Bijlmer Parktheater wo 28 t/m vr 30 oktober 40 minuten €5,- incl. 1 workshop


Dansvoorstelling - Maas theater en dans

Wijzer

Twee broertjes moeten naar bed. Het lukt ze niet in slaap te vallen. Het is leuker om op de iPad te spelen. Maar dan valt die uit. De broers spelen door en fantaseren hun eigen spel. Ze keten, dansen, nachtbraken en breken de tent af. Uiteindelijk vallen ze in slaap. Dan gaat de wekker. Remses Rafaela mixt acrobatiek, hiphop en Afro-Caraïbische dans met slapstick en schaduwspel. Over twee onvermoeibare broertjes die dansen tot de wekker gaat. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

hip hop

acrobatiek

fantasie

Meervaart en Bijlmer Parktheater wo 18 en do 19 november (Bijlmer Parktheater) ma 23 november (Meervaart) 45 minuten €5,- incl. 1 workshop (Bijlmer Parktheater) €6,- incl. theatrale inleiding in de klas & workshop achteraf (Meervaart)

Dansvoorstelling - De Dansers

Lepeltje Lepeltje Durf jij je in iemands armen te laten vallen? Als één grote kluit armen en benen met je vrienden door de kamer te koprollen? Of wil je liever in iemands knusse omhelzing in slaap vallen? In Lepeltje Lepeltje kan het allemaal. Een dansconcert over vrijheid, geborgenheid en durf met acrobatische dans en dromerige muziek. In een wereld vol matrassen en 1000 x vallen, op zoek naar dat magische moment dat je voelt dat je zweeft. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

dans

vallen

jezelf zijn

Podium Mozaïek ma 23 november 60 minuten incl. interactie na afloop €6,- incl. 1 workshop


Dansvoorstelling - Maas theater en dans

Boef

Snelheid, een zwarte schaduw, krakende schoenen, een gillend alarm dat alles verraadt. Boef is een boevenavontuur voor kleuters. Met zwarte maskers, grappige (panto-)mimetechniek en simpele omdraaiingen nemen de spelers de kinderen mee in een eenvoudige puzzel. Wie is de echte boef? Wat is de juiste sluiptechniek en hoe kan je de politie helpen? Een masterclass boef van twee houtje-touwtje detectives. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

mime

slapstick

Podium Mozaïek ma 15 maart 45 minuten €6,- incl. 1 workshop

avontuur

Theatervoorstelling - Theater Artemis

De onzichtbare man Twee artiesten, een theatertechnicus en een muzikant wachten op het begin van hun voorstelling. Alles is er, maar waar blijft toch het publiek? Al snel blijkt dat er meer dingen onzeker zijn. Wie speelt er piano? Van wie is dat koffiebekertje dat door de lucht zweeft? De onzichtbare man gaat over alles dat je niet ziet. En stiekem ook over hoe fijn het is om niet gezien te worden. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

ontregeld

komisch

Theater De Krakeling en Meervaart ma 22 t/m do 25 maart (Theater De Krakeling) do 15 april (Meervaart) 65 minuten €6,- incl. 2 omkaderende workshops op school (Theater de Krakeling) €6,- incl. theatrale inleiding en workshop achteraf (Meervaart)
Dansvoorstelling - Danstheater AYA

Tuimel & Bounce Opgroeien is verschrikkelijk spannend. Het is vallen en opstaan. Ontdekken en uitproberen. En daar kunnen hiphoppers ook wat van. Het schijnt namelijk dat je daar beter van wordt. Tuimel & Bounce is een speelse voorstelling waar de liefde voor de hiphopcultuur vanaf spat. De dansers vallen, tuimelen, stuiteren en groeien. De omgeving groeit op wonderbaarlijke wijze met hen mee in een ‘pop-up’ decor waar allerlei verrassingen uitpiepen en -klappen. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

hip hop

Bijlmer Parktheater wo 24 maart 45 minuten €5,- incl. 1 workshop

vallen & opstaan

Theatervoorstelling - De Toneelmakerij

Poppenkast

Dennis en Floor zijn professionele poppenkastspelers. Maar vandaag wil het niet zo lukken. De kinderen schreeuwen er steeds door heen en Jan Klaassen en Katrijn komen in opstand en verlaten de kast. Nu moeten Dennis en Floor zelf aan de bak. Want je kunt anderen wel het vuile werk laten opknappen, maar wie zijn zij zelf als ze zich niet verschuilen achter een handpop? Wie bespeelt hier nu eigenlijk wie? Advies: t/m groep 3. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

komedie

vriendschap

Theater De Krakeling ma 19 t/m do 22 april ma 17 t/m do 20 mei 60 minuten €6,- incl. 3 workshops op school


Theatervoorstelling - Tg. Winterberg

De Grote Waarom Show Waarom...? Het is de vraag der vragen. Op eigenwijze wijze nemen de spelers en de poppen, de grootste waaromstellers mee op reis naar het koninkrijk der vraagtekens. Ze stellen vragen over de mens en de moleculen waaruit alles bestaat, naar onze wereld, het universum waarin wij leven. Een heerlijk pseudowetenschappelijke ode aan de nieuwsgierigheid. Want als je alles denkt te weten, dan heb je nog niet genoeg vragen gesteld. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

humor

Theater De Krakeling wo 26 t/m do 27 mei ma 31 mei t/m do 3 juni 50 minuten â‚Ź6,- incl. 2 workshops op school

fantasie

Workshop - de Toneelmakerij

Een koffer vol theater Een theaterdocent neemt de leerlingen mee in een avontuurlijke geleide fantasie. Met een koffer vol theater gaan we op pad en maken een tocht door de school en over het schoolplein. Uit de koffer komen kostuums, rekwisieten en muziek. Langzaam ontvouwt zich een nieuwe wereld, in onze eigen vertrouwde omgeving. Samen spelen we korte scenes, zingen we liedjes en beklimmen we bergen. We maken de eerste stappen in theaterland. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

fantasie

spel

Op school Het hele jaar 45 minuten â‚Ź85,-


Workshop - de Toneelmakerij

Speel je bord leeg Wat doe je met dat broodtrommeltje vol dingen die je niet lust? Hoe kom je af van die waterige wortels, reepjes paprika en brokkelige broodjes? Speel het ‘Speel je bord leeg’ spel! Dans als een komkommer, loop als een aardappel en speel je boze moeder na. Voordat je het weet is je bord of broodtrommel leeg! Een vrolijke theatrale workshop over dagelijkse problemen aan de keukentafel of tijdens het tienuurtje. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

spel

Op school Het hele jaar 60 minuten €85,-

voeding

Workshop - Meervaart

De Speelvloer In dit project krijgen alle groepen les van een theaterdocent gericht op versterking van zowel cognitieve als sociaal-emotionele vaardigheden. De lessenreeks is gebaseerd op de kerndoelen van de taalontwikkeling. Leerlingen ervaren daarbij spelplezier door zelf scènes te bedenken en uit te spelen in interactie met de docent en medeleerlingen. Via de Speelvloerlessen en het jaarlijkse voorstellingsbezoek krijgen de leerlingen de kans om hun fantasie, expressie- en voorstellingsvermogen verder te ontwikkelen en hun horizon te verbreden.

taalvaardigheid

sociale vaardigheden

Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

Op school In overleg 12 weken, 1 lesuur per week In overlegTheatervoorstelling - 2-ater Producties

Robbie en Roef

Dé voorstelling van deze Kinderboekenweek! Robbie en Roef doen het liefst alles samen. Samen tekenen, de honden uitlaten en natuurlijk met de ridders spelen. Dan ook nog eens hetzelfde haar en dezelfde kleren, het is voor hun zo klaar als een klontje. Robbie en Roef zijn een tweeling! De voorstelling Robbie & Roef is gebaseerd op het nieuwe boek van de populaire prentenboekenmaakster Mylo Freeman. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

verbinding

Bijlmer Parktheater wo 28 t/m vr 30 oktober 40 minuten €5,- incl. 1 workshop

kinderboekenweek

Theatervoorstelling - BonteHond

WIEDEEDHET

Een voorstelling voor waarom-vragers. Wie is die man in de tuin? Is de politieman wel echt een politieman? En is die mooie vrouw wel echt verliefd? Wie heeft wat gedaan en waarom, wanneer en waar? Over vragen stellen en proberen die zelf te beantwoorden. Over goed opletten en verder kijken dan je neus lang is. Wees de detective en zoek de aanwijzingen in deze voorstelling! Advies: t/m groep 5. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

grappig

filosofisch

Bijlmer Parktheater en Theater De Krakeling wo 4 november (Bijlmer Parktheater) ma 9 t/m vr 13 november (Theater De Krakeling) 60 minuten €5,- incl. 1 workshop (Bijlmer Parktheater) €6,- incl. 3 workshops op school (Theater de Krakeling)


Theatervoorstelling - HNTjong

Tori

Tori is het spannende avontuur van Cel, Bones en Zi. Hun vader, reuzenschildpad Jean-Michel, is een echte ‘tori-man’, een verhalenverteller. Hij kan zo fantastisch vertellen dat de hele wereld stilvalt om te komen luisteren. Maar dan staat ineens de jaloerse Vos voor de deur in zijn geblindeerde limo. Vos heeft akelige plannen met hun vader. Met magische wapens komen de drie kinderen hun vader te hulp. Zijn ze tegen de kwaadaardige Vos opgewassen? Waar:

humor

fantasie

Theater De Krakeling & Meervaart & Podium Mozaïek & Bijlmer Parktheater Wanneer: do 5 en vr 6 november (Bijlmer Parktheater) do 12 november (Podium Mozaïek) ma 23 t/m vr 27 november (Theater De Krakeling) ma 30 november (Meervaart) Duur: 50 minuten €5,- incl. 1 workshop (Bijlmer Parktheater) Prijs: €6,- incl. 3 workshops op school (Theater De Krakeling) €6,- incl. 1 workshop op school (Podium Mozaïek) €6,- incl. 1 theatrale inleiding en 1 workshop achteraf (Meervaart)

Dansvoorstelling - De Dansers

Lepeltje Lepeltje Durf jij je in iemands armen te laten vallen? Als één grote kluit armen en benen met je vrienden door de kamer te koprollen? Of wil je liever in iemands knusse omhelzing in slaap vallen? In Lepeltje Lepeltje kan het allemaal. Een dansconcert over vrijheid, geborgenheid en durf met acrobatische dans en dromerige muziek. In een wereld vol matrassen en 1000 x vallen, op zoek naar dat magische moment dat je voelt dat je zweeft. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

dans

vallen

jezelf zijn

Podium Mozaïek ma 23 november 60 minuten incl. interactie na afloop €6,- incl. 1 workshop


Theatervoorstelling - Theater Sonnevanck

Liegebeesten

Noa weet niet wat hij hoort. Praten zijn ouders nou over een zusje? Maar, hij heeft helemaal geen zusje. Ze liegen, dat is duidelijk. Waar is zijn zusje gebleven? Samen met zijn onzichtbare vriend Priem trekt Noa de magische wereld onder het doucheputje in, om haar te vinden. Liegbeesten is geïnspireerd op Japanse Anime en werk van filmmaker Hayao Miyazaki. Een opzwepende, muzikale voorstelling over een dapper kind op zoek naar de waarheid. Advies: vanaf groep 4. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

liegen

waarheid

Podium Mozaïek di 23 maart 60 minuten €6,- incl. 1 workshop

familie

Dansvoorstelling - ISH dance collective

Broerszussen

Wat betekent het om de oudste, middelste of jongste te zijn? In de dansvoorstelling Broerszussen wordt ingezoomd op het leven van twee broers en een zus. Elk kind met een eigenzinnig karakter. Dansmaker Carl Refos weet met Broerszussen de jonge kijker te pakken met zijn humor, energie en eigenzinnigheid. Laat je verrassen in deze energieke dansvoorstelling, waarin de stijlen Breakdance, Popping & Hip Hop samenkomen. Herkenbaar voor jong en oud! Waar: Wanneer:

humor

breakdance

samenwerken

Duur: Prijs:

Meervaart en Podium Mozaïek ma 11 januari (Meervaart) ma 1 februari (Podium Mozaïek) 60 minuten €6,- incl. theatrale inleiding & workshop (Meervaart) €6,- incl. 1 workshop (Podium Mozaïek)


Muziektheatervoorstelling - Orkaan

Vreemde streken Hoe klinkt het onbekende? Diamanda, Marcus en Yanna van strijktrio Diamanda nemen de leerlingen mee op een spannende reis door verschillende muzikale werelden. Langs de bekende Goldbergvariaties en andere werken van Bach, rijden we door het vervreemdende landschap van componist Garth Knox en sjezen gierend door de bocht met Ierse Folk. We vinden nieuwe geluiden uit en keren de muziek binnenste buiten. Want wie nieuwsgierig is, ontdekt de mooiste en gekste dingen. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

speels

Podium Mozaïek ma 1 maart 55 minuten €6,- incl. 1 workshop

klassieke wereldmuziek

Theatervoorstelling - Meneer Monster

De waanzinnige boomhut met 52 verdiepingen Ze zijn weer terug: Andy en Terry’s Boomhut is nu 52 verdiepingen hoog. En dat is maar goed ook want Andy en Terry moeten een groot raadsel oplossen. Meneer Grootneus is op mysterieuze wijze verdwenen. Zo belanden de idioten in een waanzinnig avontuur met een hongerige rups, een vijandig groentekoninkrijk, een 100 jaar durende Ninja-slakken-reis en ontmoeten ze hun grootste vijanden: groentes! Naar het bekende boek van Andy Griffiths en Terry Denton.

uitvindingen

avontuur

humor

Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

Meervaart ma 1 maart 70 minuten €6,- incl. theatrale inleiding in de klas & workshop
Theatervoorstelling - Maas theater en dans

Boef

Snelheid, een zwarte schaduw, krakende schoenen, een gillend alarm dat alles verraadt. Boef is een boevenavontuur voor kleuters. Met zwarte maskers, grappige (panto-)mimetechniek en simpele omdraaiingen nemen de spelers de kinderen mee in een eenvoudige puzzel. Wie is de echte boef? Wat is de juiste sluiptechniek en hoe kan je de politie helpen? Een masterclass boef van twee houtje-touwtje detectives. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

mime

slapstick

Podium Mozaïek ma 15 maart 45 minuten €6,- incl. 1 workshop

avontuur

Theatervoorstelling - Theater Artemis

De onzichtbare man Twee artiesten, een theatertechnicus en een muzikant wachten op het begin van hun voorstelling. Alles is er, maar waar blijft toch het publiek? Al snel blijkt dat er meer dingen onzeker zijn. Wie speelt er piano? Van wie is dat koffiebekertje dat door de lucht zweeft? De onzichtbare man gaat over alles dat je niet ziet. En stiekem ook over hoe fijn het is om niet gezien te worden. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

ontregeld

komisch

Theater De Krakeling en Meervaart ma 22 t/m do 25 maart (Theater De Krakeling) do 15 april (Meervaart) 65 minuten €6,- incl. 3 omkaderende workshops op school (Theater de Krakeling) €6,- incl. theatrale inleiding in de klas en workshop achteraf (Meervaart)


Voorstelling - Orkaan- de Toneelmakerij Theatervoorstelling

Vreemde streken Poppenkast Hoe klinkt het onbekende? Diamanda, Marcus en Yanna Dennis en Floor zijn professionele poppenkastspelers. van nemen de leerlingen mee op een Maarstrijktrio vandaagDiamanda wil het niet zo lukken. De kinderen spannende door verschillende werelden. schreeuwenreis er steeds doorheen en muzikale Jan Klaassen en Langs bekende Goldbergvariaties werken van Katrijnde komen in opstand en verlatenen deandere kast. Nu moeten Bach, rijden we door het vervreemdende landschap van Dennis en Floor zelf aan de bak. Want je kunt anderen componist Garth sjezen gierend wel het vuile werkKnox latenenopknappen, maardoor wie de zijnbocht zij met Ierse We vinden nieuwe geluiden uit en keren zelf als ze Folk. zich niet verschuilen achter een handpop? Wiede muziek buiten. Want wie nieuwsgierig bespeeltbinnenste hier nu eigenlijk wie? Advies: t/m groepis, 3. ontdekt de mooiste en gekste dingen. Waar: Wanneer: Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

Theater De Krakeling ma 19 t/m do 22 april Podium Mozaïek t/m do 20 mei ma 117maart 60 minuten 55 incl.13workshop workshops op school €6,- incl

komedie klassieke vriendschap speels wereldmuziek

Theatervoorstelling - Tg. Winterberg Voorstelling - De Dansers

De Grote Waarom Show waanzinnige boomhut met 52 verdiepingen Waarom...? Het is de vraag der vragen. Op eigenwijze wijze

nemen de spelers en de poppen, de grootste waaromZe zijn weer Terry’s Boomhut is nu 52 verdiestellers mee terug: op reisAndy naaren het koninkrijk der vraagtekens. pingen hoog.En is maar goed Andy en Terry Ze stellen vragendat over de mens enook de want moleculen waaruit moeten een groot oplossen. Meneer Grootneus is op alles bestaat, naarraadsel onze wereld, het universum waarin wij mysterieuze wijze verdwenen. Zo belanden deode idioten leven. Een heerlijk pseudowetenschappelijke aan in deeen waanzinnig avontuur met hongerige een vijandig nieuwsgierigheid. Want alseen je alles denktrups, te weten, dan groentekoninkrijk, een 100 jaargesteld. durendeAdvies: Ninja-slakken-reis heb je nog niet genoeg vragen geschikt en ontmoeten t/m groep 3. ze hun grootste vijanden: Groentes! Naar het bekende boek van Andy Griffiths en Terry Denton. Theater De Krakeling Waar: Advies: geschikt vanaf groep 4.

uitvindingen avontuur humor fantasie

humor

Wanneer: Waar: Duur: Wanneer: Prijs: Duur: Prijs:

wo 26 t/m do 27 mei ma 31 t/m do 3 juni Meervaart 50 maminuten 1 maart €6,incl. 2 workshops 70 minuten €6,- incl. theatrale inleiding in de klas & workshop


Workshop - de Toneelmakerij

Een koffer vol theater Een theaterdocent neemt de leerlingen mee in een avontuurlijke geleide fantasie. Met een koffer vol theater gaan we op pad en maken een tocht door de school en over het schoolplein. Uit de koffer komen kostuums, rekwisieten en muziek. Langzaam ontvouwt zich een nieuwe wereld, in onze eigen vertrouwde omgeving. Samen spelen we korte scenes, zingen we liedjes en beklimmen we bergen. We maken de eerste stappen in theaterland. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

fantasie

Op school Het hele jaar 45 minuten €85,-

spel

Workshop - de Toneelmakerij

Speel je bord leeg Wat doe je met dat broodtrommeltje vol dingen die je niet lust? Hoe kom je af van die waterige wortels, reepjes paprika en brokkelige broodjes? Speel het ‘Speel je bord leeg’ spel! Dans als een komkommer, loop als een aardappel en speel je boze moeder na. Voordat je het weet is je bord of broodtrommel leeg! Een vrolijke theatrale workshop over dagelijkse problemen aan de keukentafel of tijdens het tienuurtje. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

spel

voeding

Op school Het hele jaar 60 minuten €85,-


Workshop - Meervaart

De Speelvloer In dit project krijgen alle groepen les van een theaterdocent gericht op versterking van zowel cognitieve als sociaal-emotionele vaardigheden. De lessenreeks is gebaseerd op de kerndoelen van de taalontwikkeling. Leerlingen ervaren daarbij spelplezier door zelf scènes te bedenken en uit te spelen in interactie met de docent en medeleerlingen. Via de Speelvloerlessen en het jaarlijkse voorstellingsbezoek krijgen de leerlingen de kans om hun fantasie, expressie- en voorstellingsvermogen verder te ontwikkelen en hun horizon te verbreden.

taalvaardigheid

sociale vaardigheden

Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

Op school In overleg 12 weken, 1 lesuur per week In overlegTheatervoorstelling - BonteHond

WIEDEEDHET

Een voorstelling voor waarom-vragers. Wie is die man in de tuin? Is de politieman wel echt een politieman? En is die mooie vrouw wel echt verliefd? Wie heeft wat gedaan en waarom, wanneer en waar? Over vragen stellen en proberen die zelf te beantwoorden. Over goed opletten en verder kijken dan je neus lang is. Wees de detective en zoek de aanwijzingen in deze voorstelling! Advies: t/m groep 5. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

grappig

filosofisch

Bijlmer Parktheater en Theater De Krakeling wo 4 november (Bijlmer Parktheater) ma 9 t/m vr 13 november (Theater De Krakeling) 60 minuten €5,- incl. 1 workshop (Bijlmer Parktheater) €6,- incl. 3 workshops op school (Theater de Krakeling)

Theatervoorstelling - HNTjong

Tori

Tori is het spannende avontuur van Cel, Bones en Zi. Hun vader, reuzenschildpad Jean-Michel, is een echte ‘tori-man’, een verhalenverteller. Hij kan zo fantastisch vertellen dat de hele wereld stilvalt om te komen luisteren. Maar dan staat ineens de jaloerse Vos voor de deur in zijn geblindeerde limo. Vos heeft akelige plannen met hun vader. Met magische wapens komen de drie kinderen hun vader te hulp. Zijn ze tegen de kwaadaardige Vos opgewassen? Advies: geschikt t/m groep 5 Waar:

humor

fantasie

Theater De Krakeling & Meervaart & Podium Mozaïek & Bijlmer Parktheater Wanneer: do 5 en vr 6 november (Bijlmer Parktheater) do 12 november (Podium Mozaïek) ma 23 t/m vr 27 november (Theater De Krakeling) ma 30 november (Meervaart) Duur: 50 minuten €5,- incl. 1 workshop (Bijlmer Parktheater) Prijs: €6,- incl. 3 workshops op school (Theater De Krakeling) €6,- incl. 1 workshop op school (Podium Mozaïek) €6,- incl. 1 theatrale inleiding en 1 workshop achteraf (Meervaart)


Theatervoorstelling - de Toneelmakerij

De Tantes

Joris woont in een verlaten visrestaurant. Alleen, want hij heeft geen ouders meer. Hij maakt zijn bed niet op, drinkt vijf liter cola per dag en zet het vuilnis niet buiten. Tot zijn tantes Cunera, Jo en Desiree komen binnenvallen. Het familierestaurant gaat weer open, net als vroeger. Maar Joris geeft zich niet snel gewonnen. De Tantes ontspint zich in een bloedstollende strijd met hete pepers, perfecte vermommingen en omkoperij. Winnaar van de Zapp Theaterprijs en de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie.

familie

komedie

opvoeding

Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

Internationaal Theater Amsterdam do 12 & vr 13 november 80 minuten € 8,- per leerling incl. lesmateriaal, workshop en openbaar vervoer

Theatervoorstelling - Urban Myth / Theater De Krakeling / STIP

GilGAMEsj

Anu is met zijn ouders meegekomen naar Nederland. Dit is nu zijn nieuwe thuis. Hoe kun je je thuis voelen op een plek die je niet kent en waarvan je de taal niet spreekt? Om zijn angsten te overwinnen, bedenkt Anu een game-personage koning Gilgamesj, een 500 jaar oude legende. Hij laat hem opdrachten uitvoeren; ze gaan op reis door het heden en beleven de meest bijzondere avonturen. Advies: vanaf groep 6. Waar: Wanneer:

interactieve game

avontuur

Duur: Prijs:

Theater De Krakeling en Podium Mozaïek ma 16 t/m vr 20 november (Theater De Krakeling) ma 25 januari (Podium Mozaïek) 70 minuten €6,- incl. 3 workshops op school (Theater De Krakeling) €6,- incl. 1 workshop op school (Podium Mozaïek)


Theatervoorstelling - Theater Sonnevanck

Liegebeesten

Noa weet niet wat hij hoort. Praten zijn ouders nou over een zusje? Maar, hij heeft helemaal geen zusje. Ze liegen, dat is duidelijk. Waar is zijn zusje gebleven? Samen met zijn onzichtbare vriend Priem trekt Noa de magische wereld onder het doucheputje in, om haar te vinden. Liegbeesten is geïnspireerd op Japanse Anime en werk van filmmaker Hayao Miyazaki. Een opzwepende, muzikale voorstelling over een dapper kind op zoek naar de waarheid. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

liegen

waarheid

Podium Mozaïek di 23 maart 60 minuten €6,- incl. 1 workshop

familie

Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA)

IDFA X PODIUM MOZAÏEK

Podium Mozaïek is één van de satellietfilmzalen van het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA). Hier worden interessante documentaires aangeboden die aansluiten bij de belevingswereld van leerlingen uit Amsterdam. De korte documentaires gaan over kinderen, soms heel bijzondere jonge mensen en soms heel gewone kinderen in uitzonderlijke situaties. Na afloop gaan we met elkaar in gesprek. Een workshop met bijvoorbeeld FOAM of nagesprek in de klas kan worden bijgeboekt. Advies: vanaf groep 6.

documentaire reflectie maatschappij

Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

Podium Mozaïek do 26 en vr 27 november 60 minuten €3,- incl. nagesprek


Voorstelling/Project - de Toneelmakerij

Meisjes pakken de jongens Tijdens project in huis draaien we de rollen om. Jongens betreden via de roze ingang de wereld van meisjes: touwtje springen, TikTok filmpjes maken en praten over gevoelens. De meiden gaan door de blauwe deur om een potje te armworstelen en lekker te gamen. Ontdek welke skills ooit zijn bedacht voor het andere geslacht, kunnen helpen om je beste zelf te worden.Vervolgens bekijken we de stoere schoolpleinkomedie, vol vermommingen, voetbal en vooroordelen. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

gender

de Toneelmakerij do 14 januari t/m do 4 februari Een schooldag €6,- per leerling incl. workshopdag

identiteit

Theatervoorstelling - Maas theater en dans

Ik ben er even niet Jonge mensen staan onder druk om te moeten voldoen. Om steeds mooier, sterker en beter te zijn. De wens om te vluchten in gamen of onder de radar te blijven is groot. Maar de buitenwereld klopt steeds op de deur. De voorstelling, een bonte mix van theater, dans en muziek, speelt zich af in de wachtkamer van het echte leven, de enige plek waar je gewoon de spelregels snapt. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

prestatiedruk

verwachtingen

Theater De Krakeling & Bijlmer Parktheater do 14 januari (Bijlmer Parktheater) di 2 t/m vr 5 februari (Theater De Krakeling) 75 minuten €5,- incl. 1 workshop (Bijlmer Parktheater) €6,- incl. 3 workshops op school (Theater De Krakeling)


Dansvoorstelling - Introdans

Fantasia

In Fantasia voert choreograaf Caeytano Soto je mee in zijn rijke fantasiewereld. Hij laat zich in 3 stukken inspireren door een personage uit een film van Pedro Almodovar, door Napoleon Bonaparte en door de vriendschap tussen Marilyn Monroe en Truman Capote. Als jeugdige toeschouwer hoef je niets van deze mensen te weten om voluit te genieten van Soto’s verbeeldingskracht en aanstekelijke dansenergie. Naast de werken van Soto zie je in Fantasia ook het stuk Gallery van Alwin Nikolaïs, die in zijn hoogtijdagen werd geroemd om zijn fantasie en vindingrijkheid.

dans

fantasie

Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

Internationaal Theater Amsterdam di 9 en wo 10 februari 60 minuten € 8,- per leerling incl. lesbrief, workshop, nagesprek en openbaar vervoer

Theatervoorstelling - HNTjong

Erik of het klein insectenboek Op een avond belandt Erik Pinksterblom in een parallel universum waarin de insecten verdacht veel op mensen lijken. Gekrompen tot het formaat van een vlieg beleeft Erik bizarre avonturen in de natuurjungle. Onderweg komt hij erachter dat de insectenwereld er niet goed voorstaat. De bijen hebben moeite met overleven, de stad rukt op en iedereen worstelt met menselijk afval, lucht- vervuiling en pesticiden. Erik weet zichzelf te redden. Maar lukt het ook de insecten te redden? Advies: vanaf groep 6. Ook geschikt voor groep 7/8 en speciaal onderwijs.

klimaat

zintuigen

Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

Internationaal Theater Amsterdam ma 1 en di 2 maart 105 minuten + pauze €8,- per leerling incl. lesmateriaal, workshop en openbaar vervoer
Theatervoorstelling - Meneer Monster

De waanzinnige boomhut met 52 verdiepingen Ze zijn weer terug: Andy en Terry’s Boomhut is nu 52 verdiepingen hoog. En dat is maar goed ook want Andy en Terry moeten een groot raadsel oplossen. Meneer Grootneus is op mysterieuze wijze verdwenen. Zo belanden de idioten in een waanzinnig avontuur met een hongerige rups, een vijandig groentekoninkrijk, een 100 jaar durende Ninja-slakken-reis en ontmoeten ze hun grootste vijanden: groentes! Naar het bekende boek van Andy Griffiths en Terry Denton.

uitvindingen

avontuur

humor

Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

Meervaart ma 1 maart 70 minuten €6,- incl. theatrale inleiding in de klas & workshop

Theatervoorstelling - BonteHond

Sorry

Waarom zeggen mensen sorry? Van wie hebben ze dat geleerd? BonteHond gaat zich aan sorry te buiten. Bij voorbaat onze excuses voor de gevolgen. Met de ultieme sorry-rap, een heuse sorry-monoloog en een vrolijke sorry-dans. En een paar gepassioneerde sorry-songs die heel hard mogen worden meegezongen, ook NA de voorstelling. Waarvoor onze welgemeende excuses. Maar als je er niet bij bent zul je spijt krijgen. Sorry, het is niet anders. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

gedrag

humor

Bijlmer Parktheater wo 7 april 60 minuten €5,- incl. 1 workshop


Workshop - de Toneelmakerij

Het antwoord Middenin een groot doolhof ligt een gouden envelop, met daarin Het Antwoord. Om bij de envelop te komen voer je met elkaar verschillende opdrachten uit. Je speelt, je denkt, je zingt en voor je het weet heb je muren geslecht waar je nooit doorheen dacht te komen. Heeft de inhoud van de envelop hier nog wat aan toe te voegen? Of heeft de weg er naartoe ons al genoeg wijsheid gebracht? Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

filosofie

Op school of in de Toneelmakerij Het hele jaar 90 minuten â‚Ź150,- per groep

spel

Theatrale rondleiding - Internationaal Theater Amsterdam

Huis van personages

In het huis van ITA wonen personages. Elke avond komen ze tot leven op het podium als acteurs of dansers hun lichaam aan hen geven. Maar ook overdag als de podia nog leeg zijn is ons huis vol met hun verhalen. In een theatrale route door het gebouw maken de leerlingen kennis met verschillende personages en hun verhalen, maar worden ze ook zelf makers, die dansen, spelen en verhalen vormgeven. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

filosoferen

klassieke verhalen

Internationaal Theater Amsterdam Datum in overleg 120 minuten â‚Ź7,- per leerling incl. openbaar vervoer


Muziektheatervoorstelling - Orkaan

Vreemde streken Hoe klinkt het onbekende? Diamanda, Marcus en Yanna van strijktrio Diamanda nemen de leerlingen mee op een spannende reis door verschillende muzikale werelden. Langs de bekende Goldbergvariaties en andere werken van Bach, rijden we door het vervreemdende landschap van componist Garth Knox en sjezen gierend door de bocht met Ierse Folk. We vinden nieuwe geluiden uit en keren de muziek binnenste buiten. Want wie nieuwsgierig is, ontdekt de mooiste en gekste dingen. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

speels

Podium Mozaïek ma 1 maart 55 minuten €6,- incl. 1 workshop

klassieke wereldmuziek

Dansvoorstelling - ISH dance collective

Broerszussen

Wat betekent het om de oudste, middelste of jongste te zijn? In de dansvoorstelling Broerszussen wordt ingezoomd op het leven van twee broers en een zus. Elk kind met een eigenzinnig karakter. Dansmaker Carl Refos weet met Broerszussen de jonge kijker te pakken met zijn humor, energie en eigenzinnigheid. Laat je verrassen in deze energieke dansvoorstelling, waarin de stijlen Breakdance, Popping & Hip Hop samenkomen. Herkenbaar voor jong en oud! Waar: Wanneer:

humor

breakdance

samenwerken

Duur: Prijs:

Meervaart en Podium Mozaïek ma 11 januari (Meervaart) ma 1 februari (Podium Mozaïek) 60 minuten €6,- incl. theatrale inleiding & workshop (Meervaart) €6,- incl. 1 workshop (Podium Mozaïek)


Muziektheatervoorstelling - Mundus vult decipi

Jonas in de walvis

Dit is een oer-, oeroud verhaal. Zo oud… De aarde was toen nog zo plat als een pannenkoek. Een verhaal waarin met schepen over wilde zeeën gevaren wordt, gevochten, verdwaald, gezworven. Waarin Jonas midden in een weerzinwekkende storm tussen huizenhoge golven overboord gegooid wordt. Deze muziektheatervoorstelling naar het aloude verhaal uit de Bijbel, de Koran en de Thora, beleef je op locatie én mídden in de buik van de walvis. Waar:

muziektheater

filosofisch

Wanneer: Duur: Prijs:

Theater De Krakeling op locatie - In de buik van de walvis op het Stenen Hoofd ma 5 t/m vr 9 oktober 60 minuten €6,- incl. 3 workshops op school

Project - Theater De Krakeling

En...Actie!

De ijskappen smelten, de ozonlaag wordt dunner, de oceanen raken vol plastic en diersoorten sterven uit. Raakt de aarde op? Wat kunnen we doen? In het project En.. Actie! nemen acteurs de groepen 5, 6, 7 en/of 8 even over. De leerlingen discussiëren, na het zien van theaterscenes met diverse personages, mee aan de klimaattafel, helpen de schildpad uit de plastic soep en zoeken met twee vloggers uit wat duurzaamheid nou eigenlijk betekent. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

wereldproblematiek

duurzaamheid

Op school Op aanvraag 120 minuten €150,- per project excl. eventuele reiskosten


Workshop - ITA / HNT

MAAK

Internationaal Theater Amsterdam en Het Nationale Theater werken met een groot freelanceteam bevoegde theater- en dansdocenten. U kunt hen bij u op school inzetten, bijvoorbeeld bij lesuitval. In een MAAKdag gaan leerlingen op zoek naar hun eigen makerschap. Naar aanleiding van een theatraal startscenario laten we kinderen onderzoek doen naar zichzelf en de wereld waar ze in leven. In deze workshop gaat het niet om het aanleren van technische vaardigheden, maar om de persoonsvorming en de ervaring.

spelen

theatraal onderzoek

Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

Op school Datum op aanvraag Één schooldag €300,- incl. reiskosten docent en materialen

Workshop - Meervaart

De Speelvloer In dit project krijgen alle groepen les van een theaterdocent gericht op versterking van zowel cognitieve als sociaal-emotionele vaardigheden. De lessenreeks is gebaseerd op de kerndoelen van de taalontwikkeling. Leerlingen ervaren daarbij spelplezier door zelf scènes te bedenken en uit te spelen in interactie met de docent en medeleerlingen. Via de Speelvloerlessen en het jaarlijkse voorstellingsbezoek krijgen de leerlingen de kans om hun fantasie, expressie- en voorstellingsvermogen verder te ontwikkelen en hun horizon te verbreden.

taalvaardigheid

sociale vaardigheden

Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

Op school In overleg 12 weken, 1 lesuur per week In overlegTheatervoorstelling - Het Houten Huis

Ik eh ... ik

“Vanochtend vertrok ik op tijd van huis, maar eenmaal buiten bleek ik gedeeltelijk nog in bed te liggen. Toen ik ‘s avonds terug kwam was alles was overhoop gehaald. De letters uit de computer waren in de koelkast gepropt en m’n vuile was hing buiten te drogen. Mijn andere ik ontkende alles.” Ik eh ... ik is een muzikale, beeldende voorstelling over in gevecht zijn met jezelf en de tijd. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

tijd

Bijlmer Parktheater do 22 oktober 55 minuten €5,- incl. 1 workshop

identiteit

Theatervoorstelling - de Toneelmakerij

De Tantes

Joris woont in een verlaten visrestaurant. Alleen, want hij heeft geen ouders meer. Hij maakt zijn bed niet op, drinkt vijf liter cola per dag en zet het vuilnis niet buiten. Tot zijn tantes Cunera, Jo en Desiree komen binnenvallen. Het familierestaurant gaat weer open, net als vroeger. Maar Joris geeft zich niet snel gewonnen. De Tantes ontspint zich in een bloedstollende strijd met hete pepers, perfecte vermommingen en omkoperij. Winnaar van de Zapp Theaterprijs en de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie.

familie

komedie

opvoeding

Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

Internationaal Theater Amsterdam do 12 & vr 13 november 80 minuten € 8,- per leerling incl. lesmateriaal, workshop en openbaar vervoer


Theatervoorstelling - Urban Myth / Theater De Krakeling / STIP

GilGAMEsj

Anu is met zijn ouders meegekomen naar Nederland. Dit is nu zijn nieuwe thuis. Hoe kun je je thuis voelen op een plek die je niet kent en waarvan je de taal niet spreekt? Om zijn angsten te overwinnen, bedenkt Anu een game-personage koning Gilgamesj, een 500 jaar oude legende.Hij laat hem opdrachten uitvoeren; ze gaan op reis door het heden en beleven de meest bijzondere avonturen. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

interactieve game

avontuur

Dansvoorstelling - Bühnenbiest

OYA

Oya woest wezen Ga samen met de Orisha op reis om een haast onoplosbaar raadsel op te lossen. Orisha? Wie zijn dat vraag je? Eeuwenoude goden uit West Afrika, Nigeria om precies te zijn. De Orisha gamen, vloggen en doen tiktok dansjes net zoals jij en ik. Deze eigentijdse legende nodigt iedereen uit om mee te dansen, zingen en rijmen, geïnspireerd door de rijke West-Afrikaanse Yoruba cultuur die over de hele wereld wordt gevierd. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

cultureel erfgoed

Theater De Krakeling en Podium Mozaïek ma 16 t/m vr 20 november (Theater De Krakeling) ma 25 januari (Podium Mozaïek) 70 minuten €6,- incl. 3 workshops op school (Theater De Krakeling) €6,- incl. 1 workshop op school (Podium Mozaïek)

avontuur

WOEST WEZEN

Bijlmer Parktheater di 30 & wo 31 maart 45 minuten €6,- incl. bezoek aan de tentoonstelling Slavernij in het Rijksmuseum.


Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA)

IDFA X PODIUM MOZAÏEK

Podium Mozaïek is één van de satellietfilmzalen van het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA). Hier worden interessante documentaires aangeboden die aansluiten bij de belevingswereld van leerlingen uit Amsterdam. De korte documentaires gaan over kinderen, soms heel bijzondere jonge mensen en soms heel gewone kinderen in uitzonderlijke situaties. Na afloop gaan we met elkaar in gesprek. Een workshop met bijvoorbeeld FOAM of nagesprek in de klas kan worden bijgeboekt. Advies: vanaf groep 6.

documentaire reflectie maatschappij

Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

Podium Mozaïek do 26 en vr 27 november 60 minuten €3,- incl. nagesprek

Voorstelling/Project - de Toneelmakerij

Meisjes pakken de jongens Tijdens project in huis draaien we de rollen om. Jongens betreden via de roze ingang de wereld van meisjes: touwtje springen, TikTok filmpjes maken en praten over gevoelens. De meiden gaan door de blauwe deur om een potje te armworstelen en lekker te gamen. Ontdek welke skills ooit zijn bedacht voor het andere geslacht, kunnen helpen om je beste zelf te worden.Vervolgens bekijken we de stoere schoolpleinkomedie, vol vermommingen, voetbal en vooroordelen. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

gender

identiteit

de Toneelmakerij do 14 januari t/m do 4 februari Een schooldag €6,- per leerling incl. workshopdag


Theatervoorstelling - Maas theater en dans

Ik ben er even niet Jonge mensen staan onder druk om te moeten voldoen. Om steeds mooier, sterker en beter te zijn. De wens om te vluchten in gamen of onder de radar te blijven is groot. Maar de buitenwereld klopt steeds op de deur. De voorstelling, een bonte mix van theater, dans en muziek, speelt zich af in de wachtkamer van het echte leven, de enige plek waar je gewoon de spelregels snapt. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

prestatiedruk

verwachtingen

Theater De Krakeling & Bijlmer Parktheater do 14 januari (Bijlmer Parktheater) di 2 t/m vr 5 februari (Theater De Krakeling) 75 minuten €5,- incl. 1 workshop (Bijlmer Parktheater) €6,- incl. 3 workshops op school (Theater De Krakeling)

Theatervoorstelling - HNTjong

Erik of het klein insectenboek Op een avond belandt Erik Pinksterblom in een parallel universum waarin de insecten verdacht veel op mensen lijken. Gekrompen tot het formaat van een vlieg beleeft Erik bizarre avonturen in de natuurjungle. Onderweg komt hij erachter dat de insectenwereld er niet goed voorstaat. De bijen hebben moeite met overleven, de stad rukt op en iedereen worstelt met menselijk afval, lucht- vervuiling en pesticiden. Erik weet zichzelf te redden. Maar lukt het ook de insecten te redden? Advies: vanaf groep 6. Ook geschikt voor groep 7/8 en speciaal onderwijs.

klimaat

zintuigen

Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

Internationaal Theater Amsterdam ma 1 en di 2 maart 105 minuten + pauze €8,- per leerling incl. lesmateriaal, workshop en openbaar vervoer


Theatervoorstelling - Rose Stories / George & Eran producties

De brieven van Mia

Op een dag vindt de elfjarige Syrische Laila een stapel oude brieven op de zolder van de 91-jarige Isa Cohen. Voor ze het weet zit ze middenin een spannende speurtocht naar het lot van Mia, de briefschrijfster. Mia blijkt de in de oorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Wat is er met haar gebeurd? Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

Tweede Wereldoorlog

vluchten

Meervaart & Theater De Krakeling ma 8 en di 9 maart (Meervaart) wo 7 t/m vr 9 april (Theater De Krakeling) 75 minuten €6,- incl. theatrale inleiding & workshop (Meervaart) €6,- incl. 3 workshops op school (Theater De Krakeling)

Theatervoorstelling - BonteHond

Sorry

Waarom zeggen mensen sorry? Van wie hebben ze dat geleerd? BonteHond gaat zich aan sorry te buiten. Bij voorbaat onze excuses voor de gevolgen. Met de ultieme sorry-rap, een heuse sorry-monoloog en een vrolijke sorry-dans. En een paar gepassioneerde sorry-songs die heel hard mogen worden meegezongen, ook NA de voorstelling. Waarvoor onze welgemeende excuses. Maar als je er niet bij bent zul je spijt krijgen. Sorry, het is niet anders. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

gedrag

humor

Bijlmer Parktheater wo 7 april 60 minuten €5,- incl. 1 workshop


Workshop - de Toneelmakerij

Het antwoord Middenin een groot doolhof ligt een gouden envelop, met daarin Het Antwoord. Om bij de envelop te komen voer je met elkaar verschillende opdrachten uit. Je speelt, je denkt, je zingt en voor je het weet heb je muren geslecht waar je nooit doorheen dacht te komen. Heeft de inhoud van de envelop hier nog wat aan toe te voegen? Of heeft de weg er naartoe ons al genoeg wijsheid gebracht? Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

filosofie

Op school of in de Toneelmakerij Het hele jaar 90 minuten €150,- per groep

spel

Muziektheatervoorstelling - De Dansers / Het Filiaal theatermakers

Hotel Hierwaardaar

Tuimel mee in een wereld vol onverwachte taferelen die de werkelijkheid te boven gaan. In een vervallen hotel, ver van alle steden, belanden vier mensen. Van deze plek die ze niet kennen, waar wonderlijke dingen verschijnen en zomaar verdwijnen, proberen ze een thuis te maken. Hoe ga je verder als alles om je heen is veranderd? Verstopt, verloren en verdwaald doet iedereen een poging zijn eigen weg te vinden. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

problemen

oplossingen

aanpassen

Theater De Krakeling wo 20 t/m vr 22 januari 55 minuten €6,- incl. 3 workshops op school
Muziektheatervoorstelling - Mundus vult decipi

Jonas in de walvis

Dit is een oer-, oeroud verhaal. Zo oud… De aarde was toen nog zo plat als een pannenkoek. Een verhaal waarin met schepen over wilde zeeën gevaren wordt, gevochten, verdwaald, gezworven. Waarin Jonas midden in een weerzinwekkende storm tussen huizenhoge golven overboord gegooid wordt. Deze muziektheatervoorstelling naar het aloude verhaal uit de Bijbel, de Koran en de Thora, beleef je op locatie én mídden in de buik van de walvis. Waar:

muziektheater

filosofisch

Wanneer: Duur: Prijs:

Theater De Krakeling op locatie - In de buik van de walvis op Het Stenen Hoofd ma 5 t/m vr 9 oktober 60 minuten €6,- incl. 3 workshops op school

Theatraal spel - Internationaal Theater Amsterdam

Het idee

In ITA worden elke avond voorstellingen gespeeld en gedanst. Maar zo’n voorstelling is er niet zomaar. Het duurt soms jaren voor een idee ten tonele komten een voorstelling wordt. Kom bij ons en ervaar van idee tot voorstelling hoe het is om theater te maken: het schrijven, het acteren, het ontwerpen, van decor, licht, geluid en kostuum, en tot slot brengt de regisseur alles bij elkaar. Maak het mee! Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

theater maken

techniek

Internationaal Theater Amsterdam Datum in overleg 150 minuten €7,- per leerling incl. openbaar vervoer


Theater training - Internationaal Theater Amsterdam

Speel/Dans!

In ITA worden jaarlijks meer dan 600 theater- en dansvoorstellingen getoond, en ook door ons zelf gemaakt. Als je ergens kunt leren over acteren, dansen en het vak theatermaken, dan is het bij ons. Tijdens de theatertraining gaan leerlingen aan de slag met acteren of dansen en ervaren ze hoe het is om op een podium te staan. U kunt onze theater/dansmakers ook inzetten in de begeleiding van het repetitieproces van de eindvoorstelling van groep 8 of een concept voor een voorstelling/presentatie met ons ontwikkelen.

acteren

dans

coaching

Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

Internationaal Theater Amsterdam Datum in overleg 120 / 150 minuten €7,- per leerling incl. openbaar vervoer

Project - Theater De Krakeling

En...Actie!

De ijskappen smelten, de ozonlaag wordt dunner, de oceanen raken vol plastic en diersoorten sterven uit. Raakt de aarde op? Wat kunnen we doen? In het project En.. Actie! nemen acteurs de groepen 5,6,7 en/of 8 even over. De leerlingen discussiëren, na het zien van theaterscenes met diverse personages, mee aan de klimaattafel, helpen de schildpad uit de plastic soep en zoeken met twee vloggers uit wat duurzaamheid nou eigenlijk betekent. Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

wereldproblematiek

duurzaamheid

Op school Op aanvraag 120 minuten €150,- per project excl. eventuele reiskosten


Workshop - de Toneelmakerij

Algemene theater workshop Maak kennis met theater onder begeleiding van een theatermaker. Alle facetten van een theater voorstelling aan bod. Leerlingen krijgen de kans om als een acteur te spelen en te denken. Hierbij is zelf een scene maken en spelplezier van groot belang. Welk onderdeel van theater vind jij het leukst? Theater voor iedereen! Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

theater

Op school of in de Toneelmakerij Het hele jaar 90 minuten €150,- per groep

spel

Workshop - ITA / HNT

MAAK

Internationaal Theater Amsterdam en Het Nationale Theater werken met een groot freelanceteam bevoegde theater- en dansdocenten. U kunt hen bij u op school inzetten, bijvoorbeeld bij lesuitval. In een MAAKdag gaan leerlingen op zoek naar hun eigen makerschap. Naar aanleiding van een theatraal startscenario laten we kinderen onderzoek doen naar zichzelf en de wereld waar ze in leven. In deze workshop gaat het niet om het aanleren van technische vaardigheden, maar om de persoonsvorming en de ervaring.

spelen

theatraal onderzoek

Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

Op school Datum op aanvraag Één schooldag €300,- incl. reiskosten docent en materialen


Workshop - Meervaart

De Speelvloer In dit project krijgen alle groepen les van een theaterdocent gericht op versterking van zowel cognitieve als sociaal-emotionele vaardigheden. De lessenreeks is gebaseerd op de kerndoelen van de taalontwikkeling. Leerlingen ervaren daarbij spelplezier door zelf scènes te bedenken en uit te spelen in interactie met de docent en medeleerlingen. Via de Speelvloerlessen en het jaarlijkse voorstellingsbezoek krijgen de leerlingen de kans om hun fantasie, expressie- en voorstellingsvermogen verder te ontwikkelen en hun horizon te verbreden.

taalvaardigheid

sociale vaardigheden

Waar: Wanneer: Duur: Prijs:

Op school In overleg 12 weken, 1 lesuur per week In overleg


Meervaart

Adres: Contactpersoon: Telefoon: E-mail: Website:

Meer en Vaart 300, 1068 LE Amsterdam Kyara Hoekerswever 020 410 74 88 educatie@meervaart.nl www.meervaart.nl

Theater De Krakeling Adres: Contactpersoon: Telefoon: E-mail: Website:

Nieuwe Passeerdersstraat 1, 1016 XP Amsterdam Hiske Dijkstra & Anoma Ortelee 020 625 32 84 educatie@krakeling.nl www.krakeling.nl/scholen

Bijlmer Parktheater

Adres: Contactpersoon: Telefoon: E-mail: Website:

Anton de Komplein 240, 1102 DR Amsterdam Marion Visser 020 311 39 43 (direct) 020 311 39 33 (receptie) mvisser@bijlmerparktheater.nl www.bijlmerparktheater.nl

de Toneelmakerij Adres: Contactpersoon: Telefoon: E-mail: Website:

Lauriergracht 99c, 1016 RJ Amsterdam Martien Langman & Toke Voornhout 020 522 60 70 martien@toneelmakerij.nl & toke@toneelmakerij.nl www.toneelmakerij.nl

Podium MozaĂŻek Adres: Contactpersoon: Telefoon: E-mail: Website:

Bos en Lommerweg 191, 1055 DT Amsterdam Hanne Reus 020 580 03 80 cultuureducatie@podiummozaiek.nl www.podiummozaiek.nl

Internationaal Theater Amsterdam Adres: Contactpersoon: Telefoon: E-mail: Website:

Leidseplein 26, 1017 PT Amsterdam Anne Lotte Heijink 020 523 77 34 annelotte@ita.nl https://ita.nl/nl/educatie/primair-onderwijs/


Colofon

Fotografie/Illustratie Lepeltje Lepeltje – Bart Grietens IDFA X PODIUM MOZAIEK - IDFA 2019 documentaire ‘180 cc’ Broerszussen – Carl Refos Vreemde Streken – Michiel Spijkers Boef – Sjoerd Kelderman De Tantes – Sanne Peper MAAK - Marijke de Gruyter Huis van Personages, Het Idee en Speel/Dans! - Simon Schoo Introdans, Fantasia – Hans Withoos WIEDEEDHET – Kamerich & Budwilowitz GilGAMEsj - NextMarsMedia Tori - Brian Elstak Ik ben er even niet – Noa Verhofstad De onzichtbare man – Kurt Van der Elst De brieven van Mia - Curly and Straight Poppenkast – Jan Hoek De Grote Waarom Show – Job van Gelder En...Actie! – Lieuwe Philipse Pinokkio - Darren van der Lek Wijzer - SYB ontwerp De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen - Paulina Matusiak & Eddy Wenting Speel je bord leeg - De Toneelmakerij Workshop Algemeen Theater - Bart Grietens Workshop Het antwoord - Bart Grietens Workshop Een koffer vol theater - Bart Grietens Workshop De Speelvloer - Marc Roodhardt Meisjes pakken de jongens - Jan Hoek Liegebeesten - Benning & Gladkova Tuimel & Bounce - Richard Beukelaar Robbie en Roef - Mylo Freeman Sorry Bonte Hond - Kamerich & Budwilowitz Ik eh..ik - NordlandVisualTheatre Oya woest wezen - Angela Tellier Vormgeving Justin Kessen (sQuare Amsterdam)