Page 1

DESEMBRE 2016 Podem Sant Fost denuncia al Govern de IUSF per prevaricació.

Dimecres 16 de novembre, la formació política va presentar una denuncia al jutjat de Granollers denunciant un possible delicte de prevaricació i usurpació d’atributs. El passat dimecres 16 de novembre, Podem Sant Fost va presentar una denuncia al Jutjat de Granollers contra l’Ajuntament de Sant Fost per un presumpte delicte de prevaricació i usurpació d’atributs. Aquesta decisió es va prendre arrel a la publicació el passat dimarts 8 de novembre al Butlletí Oficial de Província d’un anunci en el que es demanava un nou crèdit de 2.800.000 euros pel refinançament del deute públic, tot i d’amagat. No es va convocar un Ple Municipal per aprovar-ho i ni tan sols es va informar als regidors de l’oposició de les intencions. Aquest anunci el va signar la Ilma. Sra Montserrat Santmartí de forma totalment opaca, incomplint l’article 52.2 de la llei de Regim Local. Aquesta llei diu que l’alcaldessa pot demanar un crèdit sense consultar

al Ple, sempre i quan els diners que es demanen siguin inferiors a un 10% dels ingressos del poble. En cas de Sant Fost, el màxim és 800.000 euros. Per tant, es va demanar 2.000.000 d’euros més de lo que permet la llei.

Podem Sant Fost presenta una moció amb l’ajuda de la ciutadania.

Finalment, el passat Ple Municipal ordinari de dessembre, Podem Sant Fost va presentar una moció al Ple Municipal per incorporar al parc de vivendes socials, els habitatges que fa més de dos anys que es troben buïts. En el cas de no cedir-lo, els propietaris (Bancs i grans tenidors) tindràn que pagar una sanció econòmica. La moció va contar amb el suport de més de 70 signatures.

SantFostSolidari denuncia les càmeres de la B500

Tot i així, també denunciem la irresponsabilitat que hi ha per part de IUSF, que ha arribat a endeutar el poble fins un 110% (Actualment estem en un 92% d’endeutament) i que tot i així, continuen hipotecant el poble. A més, tornem a veure una prova de la forma de governar de IUSF, amb opacitat i d’esquenes a la ciutadania. Lamentem igualment, que cap partit ni regidor de l’oposició s’hagi manifestat contra aquest fet. Podem Sant Fost, tot i no tenir representació al Ple Municipal, treballa i treballarà per fer una bona oposició al govern opac de IUSF.

Un conjunt de veïns i veines de Sant Fost han denunciat al Síndic les càmeres que hi han als semàfors de la B500. Podem Sant Fost vol mostrar el seu rebuig a aquesta eina recaudatoria que ja és un dels ingressos més importants del poble. Existeixen altres mesures per garantir la seguretat a la ciutadania com les que va presentar Podem Sant Fost a la Comisió de Territori de la Generalitat fa uns mesos. Trobaràs el projecte al nostre web.

1


DESEMBRE 2016

AL MUNICIPI ¿POR QUÉ LO LLAMAN RECORTES La sanidad pública catalana padece desde sus comienzos un “copago” sistémico hacia el sector privado que ha ido saqueando las arcas públicas y ha dejado bajo mínimos los servicios a los ciudadanos. Prueba de ello son las llamadas fundaciones o consorcios socio-sanitarios que no son más que una forma de desviar el dinero público hacia el sector privado. Casualmente estos consorcios están gestionados o por la iglesia o por personas que han pasado del sector público al privado o viceversa, las famosas “puertas giratorias”. Mientras nuestro sistema público bajaba en inversiones, hemos observado cómo se construían modernas instalaciones para esos consorcios, que no olvidemos son “concertados”

CUANDO DEBERÍAN LLAMARLO SAQUEO?

y que gran parte de esas inversiones han salido de las arcas públicas. En nuestra zona tenemos un buen ejemplo en la Fundación socio-sanitaria del Hospital de Mollet. Mientras nuestras listas de espera han ido engordando, nuestros hospitales públicos cierran camas, pabellones e incluso quirófanos; se externalizan servicios como cocinas, limpieza, el Banco de Sangre; se deja de contratar personal para cubrir bajas, vacaciones, jubilaciones, etc., Nos han hecho creer que no había dinero y no quedaba otra que acudir a las concertadas para cubrir nuestras necesidades, cuando debemos tener muy claro que ese “concierto” lo paga el sistema público y encima con sobrecoste. Paralelamente se da la paradoja que

quirófanos de los grandes hospitales públicos son alquilados a la sanidad privada e incluso los mismos concertados los están utilizando por las tardes para realizar operaciones de las derivaciones que efectúa el servicio público. ¿Por qué lo llaman recortes cuando deberían llamarlo saqueo?

LA POBREZA ENERGÉTICA MATA. Les últimes dades del INE ens fan veure que més de 5 milions de famílies de tot el país no poden escalfar la seva llar al hivern. Més allà de no poder encendre el llum o fer un àpat calent, la pobresa energètica està relacionada amb malalties tant físiques com mentals, amb un augment de mortalitat per patologies cardiovasculars i respiratòries, causant unes 7000 morts prematures a l’any. Moltes més que les causades per accidents de tràfic. Després de la mort de Rosa a Reus, la societat per fi s’ha adonat del greu problema que això comporta. Al nostre poble, la pobresa energètica també es dóna a moltes llars sense que, molts cops, la resta dels veïns tinguem coneixement. Algunes vegades per vergonya, i d’altres per la ignorància de que tenim una llei que ens protegeix. Lluitem perquè les grans empreses de subministrament compleixin la llei 24/2015!

SANT FOST

TORNARÀ A COBRAR EL IMPOST ICIO EL PRÒXIM ANY Finalment, IUSF ha decidit tornar a cobrar el impost de construccions, instal·lacions i Obres que va defensar de treure a principis d’any, quan es van aprovar els pressupostos del 2016. L’argument que va utilitzar l’alcaldessa Montserrat Santmartí per defensar treure el impost va ser “incentivar el sector de la construcció que ha estat el que més ha quedat afectat per la crisi i promoure així l’ocupació en

2

aquest sector.”Alhora que es suspenia el cobrament del ICIO, s’augmentava el IBI a les famílies. Un impost directe, es a dir, que és obligatori pagar-lo i que a més, és dels més elevats de la comarca. Treure el impost a aconseguit deixar d’ingressar 75.000 euros i augmentar la factura del IBI als veïns de Sant Fost, una mitjana de 5 euros per habitant. Sembla que el sector de la construcció a Sant Fost ja no està en crisi. I les families?


DESEMBRE 2016

AL PARLAMENT FACHIN EXIGEIX AL GOVERN QUE DESENVOLUPI EL REGLAMENT S’ADMET A TRÀMIT LA LLEI PER DE LA 24/2015 I SANCIONI A GAS NATURAL PUJAR EL SMI PRESENTADA PER El Secretari General, Albano Dante Fachin demana juntament amb prop de 200 persones que la Generalitat retiri la Creu de Sant Jordi al president de la companyia, Isidre Fainé

talunya es van concentrar dissabte al matí davant la seu de Gas Natural Barcelona per denunciar l’incompliment de la llei 24/2015 per part de la companyia en tallar el subministrament de llum sense avisar als serveis socials de l’Ajuntament de “Nosaltres no callarem davant d’aquestes situacions. Hi han milers de persones que pateixen situacions de pobresa energetica”

Prop de 200 membres de Podem Ca-

Reus a la dona de 81 anys que va morir víctima d’un incendi provocat per una espelma que feia servir per il·luminar casa seva. La concentració s’ha emmarcat dins d’una sèrie de protestes a tot l’Estat convocades per Unidos Podemos davant les seus de Gas Natural.

AMB LES SECTORIALS

LA POBREZA ENERGÉTICA ES COSA DE TODOS Con la entrada en vigor de la Ley catalana 24/2015, la más avanzada de todo el estado español, en Cataluña, se prohíben explícitamente los cortes de suministros a las familias con riesgo de exclusión social que cuenten con un informe de los Servicios Sociales locales. Ahí la ley es clara y exige a las compañías que avisen a los Ayuntamientos antes de cortar el agua, la luz o el gas. Esta ley también protege a los dependientes energéticos, personas que viven conectadas a aparatos de respiración nocturnos o diabéticos que necesitan que su insulina se mantenga fría en la nevera. Se ha olvidado sin embargo, esta ley de proteger a los que utilizan el llamado “gas de los pobres”, la bombona de butano. Ahí tendremos que seguir luchando para conseguir que

cubra este gasto a aquellos que más lo necesitan. Y por favor, hacednos caso, ni se os ocurra ni en la peor de las situaciones pinchar las cañerías de gas, porque es muy peligroso. En vuestras manos tendréis no solo conservar vuestra vida sino también la de los vecinos colindantes.

PODEM.

La passada setmana, Unidos Podemos, va presentar una proposició de llei al congrés per pujar el salari minim gradualment. Actualment, el SMI a Espanya és de 655,20 euros, la meitat que a Bèlgica. Amb aquesta proposta, el salari mínim pujaria al 2018 a 933 euros i, finalment, a l’any 2020, arribaria als 1108 euros. La proposició de llei va aprovar-se a tràmit amb els vots en contra del PP i l’abstenció de Ciutadans.

PODEM SANT FOST DEBATEIX EL PROJECTE MAREA MORADA El passat mes de novembre, el cercle de Podem Sant Fost va celebrar una assemblea extraordinària amb un únic tema, el projecte Marea Mo-

La pobreza energética es cosa de todos. Ante ella apliquemos la generosidad, la ley 24/2015 y “el seny”. rada. L’assemblea de Podem Sant Fost va defensar davant els cercles de la provincia, que cal una entesa entre totes les forces d’esquerres per poder portar a terme el projecte polític de Podem, perque cal recordar que Podem ha de ser l’eina d’empoderament de la ciutadania. SECTORIAL VIVIENDA DIGNA

3


DESEMBRE 2016

AL VALLÈS ORIENTAL REFUGIATS A LLIÇÀ D’AMUNT Projecte de Cooperació a Lliçà d’Amunt El dimecres 16 a les 07:00, arribava a Lliçà d’Amunt un contenidor carregat amb mercaderia per al parc logístic, com a molts dies, però en aquesta ocasió portava una càrrega afegida, 10 persones que fugien de la barbàrie i la desolació. Eren refugiats que estaven a Istanbul, en un camp de refugiats, sense certesa que els oferia el futur, ni si algun dia tornarien a la seva terra, però amb la certesa d’un present miserable i freturós de DDHH, per la qual cosa van decidir arriscar les seves vides, viatjant dins d’un remolc tancat des del port de Izmir (Istambul), que va viatjar amb vaixell pel Mediterrani durant tres dies , fins a arribar al port francès de Sète, a la regió de Montpeller. Allà, el camió va carregar el remolc i va fer la resta del tram per carretera fins a Lliçà d’Amunt “La crisi de refugiats no pot ser ignorada. Cap nen mereix viure espantat i sense llar i s’han vist forçades a abandonar les seves llars per les guerres, i a Lliçà d’Amunt diem PROU.” Final Feliç Es tracta de cinc homes, una dona i quatre menors que van ser acompanyats a tot moment pels Mossos d’Esquadra, membres del Comitè d’Ajuda al Refugiat i de la Creu Vermella de Catalunya. La Creu Vermella, que va atendre als

AGENDA 20 21

11

13

4

20 DESEMBRE Ple Municipal Ordinari: Presentació Moció Ciutadana.

21 DESEMBRE Assemblea Ordinaria: Valoració any 2016.

11 GENER Assemblea Ciutadana: Presentació projectes 2017.

13 GENER CineFòrum: “Europa o Muerte”

FOTO DENÚNCIA

refugiats, va alertar que van arribar en condicions deplorables d’higiene després de passar quatre dies tancats en el camió, i se’ls va traslladar a l’Hospital de Granollers per ser sotmesos a una revisió mèdica.

Foto del Carrer Canigó - Carrer Guilleries. Ambós carrers sense voreres, les veines i veins tenen que anar per la carretera per creuar.

Una vegada comprovat el seu estat de salut i confirmant que era bé, se’ls va traslladar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Granollers, on se’ls va prendre declaració per determinar en quines circumstàncies van arribar a territori català, posteriorment se’ls va portar a un alberg de la Creu Vermella. El secretari d’Immigració de la Generalitat, va assegurar que tramitarà la sol·licitud d’asil a aquestes persones PODEM SANT FOST us desitja molt bones festes i un feliç any 2017. amb la màxima celeritat possible «que esperem sigui major que la que Aquest any 2016, ha sigut un any de ens han permès a Lliçà d’Amunt per canvis a l’Estat i sobre tot per la dea l’acolliment d’una família ». mocràcia espanyola. Comença el canvi que, poc a poc Per la seva banda, l’alcaldessa de arriba a totes i cadascuna de les insBarcelona, Ada Colau, va tendir una titucions públiques. I es que la força mà a la Generalitat per donar asil als o el poder, no ho és tot, si no la perrefugiats. saverancia i la raó. A Sant Fost també comença el canvi, Cercle Podem Lliçà d’Amunt començem a fer oposició a un govern que mai l‘ha tingut. Hem vingut per quedarnos. Amb vosaltres, PODEM!

SEGUEIX-NOS C/Sant Isidre nº34 1ª Planta Dimecres de 19h a 21h

f podemospodemsantfost c contacto@podemsantfost.info t @podemsantfost o podemossantfost.info

Revista finançada mitjançant crowdfunding. Col·labora amb un donatiu al compte: ES44 2100 2433 1101 0050 2583.

El Cercle de Sant Fost nº2  

Segon número que correspon al mes de desembre de 2016 del butlletí El Cercle de Sant Fost. Realitzat per Podem Sant Fost.

El Cercle de Sant Fost nº2  

Segon número que correspon al mes de desembre de 2016 del butlletí El Cercle de Sant Fost. Realitzat per Podem Sant Fost.

Advertisement