Sant Fost Amb Il·lusió - El Cercle

Page 1

El Cercle de Sant Fost Feina Feta

2 2 4 4

Albert Bastida Benestar Animal

Presentació de Sant Fost amb Il·lusió

Control de porcs senglars, Cat-Hotel...

Drets Socials

Servei d’Odontologia, Projecte RADARS i...

Medi Ambient Patrimoni

Les Minideixalleries i el reciclatge!

L’Ajuntament registra 3 Béns Culturals d’Interès Local

L’Albert Bastida és reelegit alcaldable de Sant Fost amb Il·lusió - En Comú Podem

acosten les eleccions municipals de i des de Sant Fost En Comú Podem volem continuar impulsant polítiques

que millorin la vida dels nostres veïns i veïnes.

Per aquest motiu, el passat 17 de desembre, vam donar a conèixer el nostre candidat a l’alcaldia de Sant Fost:

Una persona compromesa i amb ganes de continuar la feina que ha fet fins ara, amb la mateixa il·lusió de sempre. I, és per això que presentem la nostra candidatura a les eleccions municipals de 2023 amb el nom: Sant Fost amb Il·lusió - En Comú Podem.

Estem orgullosos de tot el que hem assolit fins ara de la mà de la gent, entitats i associacions del poble. És per això que només tenim paraules d’agraïment per a totes aquelles persones que ho han fet possible i ens van demostrar el seu suport.

Tal com va dir l’Albert a la presentació:

Ens estimem Sant Fost i ens apassiona el que fem

Creiem que, fent política de proximitat, aconseguirem tirar endavant infinitat de projectes que millorin els nostres carrers, barris i el nostre poble.

Sabem que encara queda molt per fer. Hem de pensar en els joves, que no poden quedar-se a viure a Sant Fost; i en el comerç local, impulsant polítiques que fomentin el consum de productes i serveis de proximitat Cal lluitar per la inclusió, l’accessibilitat i per l’erradicació de la violència masclista al nostre poble. Cal fomentar l’associacionisme, el voluntariat i la cultura, entre altres.

És per tot això que ens presentem a l’alcaldia de Sant Fost, perquè cal continuar treballant pel municipi, amb noves idees i projectes que millorin el nostre poble. Però tot això només podem assolir-ho junts, perquè la política local només és eficaç si es treballa escoltant i parlant amb la ciutadania.

S’
L’Albert Bastida
El Cercle de Sant Fost 1| BUTLLETÍ GRUP MUNICIPAL 1

Instal·lem els Cat-Hotel!

Els Cat-Hotel són uns contenidors de reciclatge de vidre ja en desús que han estat adaptats com a refugis per a gats (economia circular), gràcies a la regidoria de Benestar Animal de l'Ajuntament de Sant Fost, amb l'objectiu de dignificar les colònies de felins en el municipi.

Dignifiquem les colònies de gats!

Les associacions ADA, ALARA i ADYLA disposaran dels carnets d’alimentador/es que s’han creat per tenir més facilitat a l'hora de fer el control de població d'aquests gats.

de Sant Fost de Campsentelles pel control de la població de porcs senglars en el municipi, mitjançant vacunes immunicontraceptives.

Treballem per un Sant Fost lliure de caça!

Aquesta iniciativa de la regidoria de Benestar Animal, liderada pel regidor Albert Bastida Marfil, busca donar una solució ètica al creixement exponencial del senglar a les zones urbanes i periurbanes.

GENT GRAN I DRETS SOCIALS

El Nou Servei d’Odontologia Municipal de Sant Fost

a regidoria de Serveis Socials de Sant Fost, amb l’Albert Bastida al capdavant, va incorporar al seu catàleg de serveis el

Servei d'Odontologia Municipal.

Aquest projecte es va realitzar gràcies al conveni de col·laboració que han treballat el regidor d'En Comú Podem i la Fundació Odontologia Solidària.

Al servei dels nostres veïns i veïnes

Amb aquest conveni, les famílies i els infants de Sant Fost, tindran garantida la higiene bucodental, independentment de la seva situació.

de porcs senglars a través d'un pla de gestió èticActualment, des de l’equip de Sant Fost amb Il·lusió - En Comú Podem, estem treballant en una moció amb l’objectiu de convertir Sant Fost en una “zona de seguretat”. Això implica la prohibició de la caça i les armes al municipi, exceptuant els casos en els quals l’Ajuntament ho permeti.

Ajuts per a les Extraescolars

Els ajuts a les activitats extraescolars és un projecte treballat des de la Regidoria de Drets Socials de l'Ajuntament de Sant Fost amb el nostre regidor, l'Albert Bastida.

Es tracta d'uns Ajuts per fomentar la pràctica d'esports i activitats culturals al municipi. Els poden sol·licitar les famílies de Sant Fost empadronades i amb nenes i nenes de 3 a 18 anys cursant estudis des d'infantil fins secundària postobligatòria.

Sant Fost disposarà del servei a les instal·lacions de la Fundació sense llista d'espera i amb un total de 340 visites anuals per oferir tractaments amb preus assequibles com: Higienes (15,00€), Endodòncia (15,00€), Pròtesi removible (170€), Fèrula de descàrrega (50€) o Crones (27€) entre d'altres.

Aquest projecte consisteix en el pagament del 50% del cost de l'activitat, fins a 300€, sempre que es realitzi amb alguna entitat o club de Sant Fost.

BENESTAR ANIMAL
2| BUTLLETÍ GRUP
El Cercle de Sant Fost
MUNICIPAL
L

Diversió assegurada a les activitats per a la Gent Gran!

a regidoria de Gent Gran ha impulsat i reactivat les activitats adreçades a la gent gran del municipi amb l’objectiu de L

promoure polítiques que fomentin un envelliment actiu i saludable, millorant així la seva qualitat de vida.

Karaoke: Vine a cantar!

L’activitat de karaoke, “Vine a cantar!”, és una proposta del regidor Albert Bastida per tal que la gent gran gaudeixi d’un temps d’oci de la mà de Conecta So, uns tècnics de so del municipi.

Ball de la Gent Gran

Es tracta d’una activitat organitzada per la regidoria de Gent Gran, on tot aquell que s’hi apunti podrà gaudir de bona música, ballar al ritme del duet Dava i berenar en la millor companyia.

Arranjament d’habitatges

Aquesta proposta del regidor Albert Bastida, està destinada a persones de 65 anys o més que tinguin dificultats per desenvolupar les activitats diàries o amb insuficiència de recursos econòmics.

Promovem la seva autonomia funcional!

A Sant Fost, més del 20% de la població és major de 65 anys i un de cada tres habitatges tenen més de dues plantes i no són accessibles.

Des del nostre grup, defensem el dret a l'envelliment digne, garantint una millor qualitat de vida de la gent gran a les seves llars.

Activitats del No t’Aturis!

Aquest projecte, té un gran ventall d'activitats com, per exemple: ball, teatre i cant, activitats escolars o pintura. A aquestes se li sumen de noves, com són, gimnàstica corporal, taller de cinema i speaking.

Servei d’Atenció Domiciliària

La regidoria de Serveis Socials i Família amplia el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) i garanteix el servei a tothom de forma gratuïta. Aquest és un servei de suport a persones que no poden ser autònoms a casa seva i necessiten atenció o ajut en la seva llar.

Cuidem de les persones dependents

Sant Fost En Comú Podem aposta per garantir un envelliment digne com un dret, amb l'objectiu d'allargar el temps possible l'autonomia de les persones a casa seva.

Ampliació i millora del Servei de Psicologia

Ajuntament de Sant Fost amplia el servei de Psicologia municipal que s’ofereix des de l'Àrea de Drets L’

Socials, amb l’objectiu de prioritzar la intervenció i l'atenció directa a persones amb una possible problemàtica psicològica.

També contempla l’assessorament i la coordinació amb els i les tècniques de l’àrea per tal de poder donar una resposta efectiva al problema que presenti el/la usuària.

El Projecte RADARS

RADARS és un projecte d'acció comunitària impulsat pel nostre equip a la regidoria de Gent Gran i

Benestar Social de l'Ajuntament de Sant Fost, amb col·laboració amb l'Institut dels Serveis Socials de Barcelona.

Va ser impulsat pel nostre alcaldable, per tal d'involucrar la comunitat local, incloent-hi veïns, comerços, farmàcies, voluntaris i altres entitats, per crear barris segurs, participatius i solidaris.

L'objectiu és pal·liar els efectes de la soledat no volguda, prevenir situacions de risc i tenir cura de les persones grans.

Des de Sant Fost Amb Il·lusió - En Comú Podem, continuarem lluitant per tenir cura de la gent gran i per impulsar projectes d'acció comunitària des de l'Ajuntament,

Perquè així, fem poble!

GENT GRAN I DRETS SOCIALS
de Sant Fost 3| BUTLLETÍ GRUP MUNICIPAL
El Cercle

Instal·lem les Minideixalleries

Durant l’estada de l’Albert Bastida a l’Ajuntament, s’han instal·lat 5 Minideixalleries arreu al municipi per fomentar el reciclatge de petits residus d'ús comú a la llar.

Reduïm l'impacte mediambiental

La proposta està inclosa dins del Pla d'acció del govern per dur a terme l'Agenda 2030 i assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

A més, les minideixalleries tenen un web amb les dades dels residus recollits per tal d'utilitzar-les com indicador per fer seguiment del projecte.

Protecció de Béns Culturals

Hem inscrit al Catàleg de Patrimoni Cultural Català 3 Béns Culturals d'Interès Local (BCIL) del municipi,

aconseguint així un augment en un 300% respecte a l'any passat.

Els Béns Culturals d’Interès Local declarats a Sant Fost són el Pou de Glaç de Can Donadeu, l'Església de Sant Cebrià de Cabanyes i la Font de l'Hort dels Monjos.

Aquesta acció permetrà demanar subvencions al Departament de Cultura, amb l'objectiu de protegir i mantenir el patrimoni cultural del municipi.

D'altra banda, el Ple Municipal va aprovar la nostra proposta per declarar Arbre Monumental el Lledoner del Barri Sant Pere, deixant clara la intenció de continuar treballant per protegir el patrimoni i la història del nostre poble.

Iniciem l’adhesió al Parc de la Serralada de Marina

Durant la nostra estada a l'Ajuntament de Sant Fost, vam començar el procés d'incorporació del municipi

al Parc de la Serralada de Marina.

Preservem el partimoni natural de Sant Fost!

El pla contempla, entre les seves funcions fonamentals, la salvaguarda del patrimoni natural i cultural a través de la implementació de mesures ecològiques i l'estudi corresponent, i també la garantia del manteniment i senyalització dels camins.

EL PROGRAMA PARTICIPATIU

representi a tothom".

MINIDEIXALLERIA MEDI AMBIENT I PATRIMONI
El Cercle de Sant Fost
4| BUTLLETÍ GRUP MUNICIPAL