Page 8

Primària i ESO

Tercera fase: aplicar la memòria visual a l’ortografia

FO TO NO © C Bo OP ira IA B Ed L E ito . ria l

Hi ha persones que tenen una gran capacitat visual i una ortografia pèssima. Què els passa? Senzillament, que no l’apliquen a l’escriptura.

Per evitar que això et passi, has de practicar els dos exercicis que ara et proposarem. Al web pots veure un vídeo de com fer aquesta tercera fase.

Exercici 1

Agafa la llista de paraules que trobaràs en lletres de colors i retalla-les.

Col·loca una de les paraules a la graella de joc i ensenya-la a la teva parella. Per exemple la paraula VI. Quan la teva parella la recordi, posa el quadern de forma que no pugui veure-la i fes-li cinc preguntes. Les dues primeres preguntes són, obligatòriament, les següents: Primera pregunta:

Lletreja el mot començant pel final. (En el cas del mot vi seria: I, V). Segona pregunta:

Lletreja el mot començant pel principi. (En el cas del mot VI seria: V, I).

I ara pots fer tres preguntes lliures sobre el color, l’ordre de les lletres, accents o similar. Per exemple: - Quina lletra porta accent? Resposta: a vi no hi ha accent. - De quin color és la v? Resposta: verda

- Quina lletra va després de la lletra blava? Resposta: cap, és la última. - S’escriu amb be alta o ve baixa? Resposta: baixa.

Fes aquest exercici fins que et sigui possible recordar paraules d’un mínim de quatre lletres. Però intenta anar més enllà d’aquesta xifra i establir un rècord: això després t’ajudarà a integrar l’estratègia visual ortogràfica correcta i millorar extraordinàriament.

8- www.boiraeditorial.com

Primària i ESO activitats  

Primària i ESO activitats

Advertisement